Friday, March 22, 2024

1440 Rusland. is. in. oorlog .

Moon of Alabama zegt dat het nu echt oorlog is, omdat Oekraïne iets te brutaal was de laatste weken, en omdat mensen als Macron fantaseren over mee te gaan vechten.  De handschoenen gaanuit bij de Russen. Maar zolang Het West zich gedeisd houdt, kan het nog mee vallen. Hoewel de recente aanvallen op Kiev en allerlei nuts-voorzieningen (electriciteit)  er al niet om liegen.  Rusland is er klaar voor,  nu door de verkiezingen duidelijk werd dat Putin alle steun vanhet volk heeft. 

Rusland. Is. In. Oorlog.

Door de sterke steun van het Westen voor Oekraïne, die nu escaleert in de inzet van grondtroepen, heeft Rusland zijn speciale militaire operatie in Oekraïne in de bredere context van een grootschalige oorlog moeten plaatsen.

Vorige maand probeerden de Oekraïense militaire inlichtingendienst GUR en zijn civiele inlichtingendienst SBU de recente presidentsverkiezingen in Rusland te verstoren. Ze deden dit via:

a.     Inzet van troepen met Amerikaans materieel (Bradleys) om Russische grensdorpen in de richting van Belgograd aan te vallen,

b.     door raketten af te vuren van Tsjechische Vampire (RM-70) meervoudige raketlanceersystemen in de richting van Belgograd,

c.      door een redelijk succesvolle drone-aanval op Russische olieraffinaderijen.

Er was een recordopkomst bij de verkiezingen in Rusland. Zoals verwacht won president Poetin met een zeer grote marge. Zijn legitimiteit is een geopolitieke  realiteit:

Als het bij de uitbreiding van de NAVO gaat om het behoud van de Amerikaanse hegemonie en bij de

de-dollarisering om het begraven van het westerse financiële systeem dat deze hegemonie ondersteunt, 

dan is er in dit historische proces een centrale rol weggelegd voor Poetin. Als Poetin tot 2030 aan de macht blijft en zelfs maar de helft uitvoert van het ambitieuze plan voor een sociaal en economisch programma voor Rusland dat hij in zijn historische toespraak tot de Federale Vergadering van het Parlement heeft geschetst, zal het mondiale strategische evenwicht onherroepelijk zijn verschoven en zal een multipolaire wereldorde het anker zijn van de politiek van de 21e eeuw.

Het Westen weet het, het Russische volk weet het, de overgrote meerderheid van de naties weet het. We moeten echter ook beseffen dat dit niet alleen Poetins persoonlijke overwinning is, maar ook een consolidatie van de Russische samenleving rond hem. En dat is de reden waarom er bij de verkiezingen van vorige week zo veel op het spel stond.

Toen de verkiezingen eenmaal van de baan waren, kon Rusland terugslaan.

Het Oekraïense ministerie van Defensie spreekt van 1725 Oekraïense slachtoffers op de laatste dag (650 alleen al in de richting van Belgograd)
https://function.mil.ru/news_page/...

In de afgelopen zes dagen heeft het Russische ministerie van Defensie niet minder dan negen treffers gemeld op de Tsjechische Vampire-systemen gericht op Belgograd.

De Oekraïense opmars naar Belgograd is dus mislukt.

Op woensdag bracht Jake Sullivan, de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur, een bezoek aan Kiev. Hij trok de aandacht vanwege wat hij niet zei:

De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan zei dat Oekraïne zal winnen als het als soeverein, democratisch en vrij land uit de oorlog tevoorschijn komt. Tegelijkertijd vermeldde hij niet dat het herstel van de territoriale integriteit van Oekraïne een van de voorwaarden voor de overwinning is.

Aangenomen wordt dat Sullivan een waarschuwing heeft afgegeven aan Kiev. Zoals de Financial Times meldde (gearchiveerd):

De VS heeft Oekraïne opgeroepen om te stoppen met het aanvallen van de Russische energie-infrastructuur. Ze waarschuwen dat de drone-aanvallen de wereldwijde olieprijzen kunnen opdrijven en vergeldingsmaatregelen kunnen uitlokken, aldus drie mensen die bekend zijn met de gesprekken.

De herhaalde waarschuwingen uit Washington werden overgebracht aan hooggeplaatste functionarissen van de Oekraïense staatsveiligheidsdienst (SBU) en militaire inlichtingendienst (GUR), zo vertelden de mensen aan de Financial Times.

Beide inlichtingendiensten hebben sinds het begin van de grootschalige invasie van het Kremlin in februari 2022 hun eigen drone-programma's gestaag uitgebreid om Russische doelen te land, ter zee en in de lucht te bestrijden.

De VS maakt zich geen zorgen over Oekraïne, maar over de herverkiezingskansen van Biden:

Ondanks de westerse sancties tegen zijn olie- en gassector blijft Rusland een van de belangrijkste energie-exporteurs ter wereld. De olieprijzen zijn dit jaar met ongeveer 15 procent gestegen tot 85 dollar per vat, wat de brandstofkosten opdrijft nu de Amerikaanse president Joe Biden aan zijn herverkiezingscampagne begint.
 ... 
De
Amerikaanse bezwaren komen op een moment dat Biden dit jaar een zware herverkiezingsstrijd tegemoet gaat en de benzineprijzen dit jaar met bijna 15 procent zijn gestegen tot ongeveer $3,50 per gallon.

"Niets schrikt een zittende Amerikaanse president meer af dan een prijsstijging aan de benzinepompen in een verkiezingsjaar," zegt Bob McNally, voorzitter van het adviesbureau Rapidan Energy en voormalig energieadviseur in het Witte Huis.

De Oekraïense regering ontkende  en  bevestigde het FT-rapport (machinevertaling):

Eerder had vice-premier Olga Stefanashina deze informatie bevestigd aan de Financial Times en verklaard dat "we de eisen van onze Amerikaanse partners begrijpen", maar dat Oekraïne op deze eisen reageerde door "zijn doelen te bereiken" en "zeer succesvolle operaties" uit te voeren op het grondgebied van de Russische Federatie.

Sullivans waarschuwing om vergelding uit te lokken kwam te laat.

Gisteren lanceerde Rusland voor het eerst in 44 dagen een raketaanval op Kiev (gearchiveerd):

Volgens de Oekraïense luchtmacht hebben de luchtverdedigingssystemen alle 31 Russische raketten onderschept die op Kiev waren gericht. Niettemin vielen brokstukken van de afgevuurde raketten in verschillende delen van de stad en veroorzaakten verwondingen en schade. Tot nu toe zijn er geen gewonden gemeld.
... In de wijk Podilskyi, waar industriële faciliteiten staan die in het verleden door Rusland zijn aangevallen, steeg vanochtend vroeg een zwarte rookpluim op die wees op een voltreffer. De heer Klitschko zei dat er brand was uitgebroken in een substation in het gebied. Oekraïense functionarissen bevestigen zelden aanvallen op strategische industriële en militaire doelen.
...
De aanval van donderdag op Kiev deed denken aan een strategie die Rusland gebruikte bij zijn luchtaanvallen eind december, waarbij de Oekraïense luchtverdediging werd overrompeld door meerdere lanceringen van verschillende soorten raketten, waaronder ballistische en hypersonische raketten.

Rusland heeft de afgelopen maanden relatief weinig grootschalige raketaanvallen uitgevoerd, hoewel het volgens Oekraïense functionarissen meer dan 115 langeafstandsraketten per maand kan produceren.

Het rapport van het Russische ministerie van Defensie van gisteren zei:

Vannacht hebben de Russische lucht- en ruimtemacht met langeafstandsprecisiewapens, waaronder hypersonische Kinzhal-raketten, AFU-besluitvormingscentra, logistieke bases, tijdelijke inzetgebieden van speciale strijdkrachten en buitenlandse huurlingen getroffen.

Het doel van de aanval is bereikt. Alle doelen zijn aangevallen.

Dergelijke Russische aanvallen zijn complex. Eerst worden drones erop uitgestuurd om Oekraïense luchtverdedigingssystemen te detecteren. Daarna volgt een golf van aanvallen op deze systemen. Een derde aanval wordt dan uitgevoerd op de eigenlijke doelen van de aanval. In dit geval waren dat een dronefabriek in Kiev en een hoofdkwartier van de militaire inlichtingendienst GUR.

Vandaag volgde nog een grootschalige aanval. De belangrijkste doelwitten waren Elementen van de  electricity elektriciteitsinfrastructuur:

Grote delen van Oekraïne kampen met stroomuitval nadat Russische raketten op de energie-infrastructuur werden afgevuurd.

Er is geen elektriciteit in de op één na grootste stad Kharkiv, zegt regiomanager Oleg Synehubov.

In Kharkiv werden vijftien explosies gemeld, terwijl meer dan 53.000 huishoudens in Odesa zonder elektriciteit kwamen te zitten.

De Oekraïense minister van Energie, German Galushchenko, beschuldigde Rusland ervan een "grootschalige storing in het energiesysteem van het land" te willen veroorzaken.

Een elektriciteitsleiding die de kerncentrale van Zaporizja voedt, is doorgesneden, voegde hij eraan toe.

Het hoofd van de regio, Ivan Fyodorov, zei dat de elektriciteitscentrale "op de rand van een black-out" stond en voegde eraan toe dat zeven gebouwen in de regio waren verwoest en 35 andere beschadigd.

President Volodymyr Zelensky zei dat Rusland meer dan 60 Shahed-drones en ongeveer 90 raketten had ingezet in Oekraïne tijdens de nachtelijke golf van aanvallen.

Internettoegang in Oekraïne is gedaald  aanzienlijk .

Dit was ook een complexe aanval:

Lord Bebo @MyLordBebo - 9:42 UTC - 22 mrt 2024

🇺🇦🇷🇺🚨‼️ Russische raketaanval op Oekraïne op 22 maart 2024.

-> Let op de vluchtpatronen van de raketten.

Luchtvaart:
Om 01:12 werd het opstijgen van
3 Tu-95ms van de luchtmachtbasis Olenya gedetecteerd.  Om
02:30 werd
informatie over de beweging van 13 Tu-95ms naar de lanceerlijnen opgehelderd.  Om
03:34 steeg de KRPB Kh-101/555/55 op uit de Volgograd regio.  Om
04:18 werd het opstijgen van 5 Tu-22m3's vanaf vliegveld Mozdok gedetecteerd.
Tijdens de aanval werden in totaal 10 MiG-31K's ingezet (7 werden voor de aanval ingezet).

Bewapening:
55/63x onbemande luchtvaartuigen
van het type "Shahed-136/131";
0/12x OTR "Iskander-M";
35/40 X-101/X-555 kruisraketten;
0/5x NKR Kh-22;
0/7x ARPB Kh-47M2 "Dagger";
2/2x CAR X-59;
0/22x ZKR S-300/S-400.
 De gerichte luchtaanvalsvector van vandaag is aangegeven op de kaart.



groter



groter

De Oekraïense luchtverdediging beweerde 55 van de 63 Shahid-drones te hebben uitgeschakeld. Maar de Iskanders, Daggers en S-300's die ertegen werden afgevuurd, kwamen er allemaal doorheen.

Het Russische ministerie van Defensie meldt (machine vertaling):

Vandaag hebben de strijdkrachten van de Russische Federatie een massale aanval gelanceerd met zeer nauwkeurige langeafstandswapens vanuit de lucht, de zee, vanaf het land en met onbemande vliegtuigen  tegen:  

energievoorzieningen,

 militair-industriële complexen, 

spoorwegknooppunten, 

arsenalen, 

inzetlocaties van eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne en 

buitenlandse huurlingen.

Als gevolg van de aanval werd de werking van industriële bedrijven voor de productie en reparatie van wapens, militaire uitrusting en munitie verstoord.

Daarnaast werden buitenlandse militaire uitrusting en wapens die door NAVO-landen aan Oekraïne waren geleverd, vernietigd, werd de overbrenging van vijandelijke reserves naar de frontlinie verstoord en werden eenheden van de Oekraïense strijdkrachten en huurlingen getroffen in de gebieden waar de gevechtskracht werd hersteld.

Alle doelen van de massale aanval zijn bereikt.

Sommige Europese politici zijn bereid zich bij de strijd aan te sluiten.



groter   ( Foto van Macron.)

Zoals we vandaag hebben gezien, is Rusland hier klaar voor. Maar in tegenstelling tot een nog trainende Macron heeft Rusland haar    handschoenen uitgetrokken (machine vertaling):

Peskov: Rusland is in staat van oorlog, iedereen moet dat begrijpen

Rusland zal zo blijven handelen dat het militaire potentieel van Oekraïne de veiligheid van zijn burgers en grondgebied niet in gevaar kan brengen, zei hij in een interview met verslaggevers.

"Waar heeft de president het over? We hebben vier nieuwe regio's in de Russische Federatie. En het belangrijkste voor ons is om de mensen in deze regio's te beschermen en het grondgebied van deze regio's, dat momenteel de facto bezet is door het regime in Kiev, te bevrijden," zei Peskov.

Volgens de perswoordvoerder van de president kan Rusland niet toestaan dat er aan zijn grenzen een staat bestaat die aantoonbaar van plan is om de Krim op welke manier dan ook in te nemen, om nog maar te zwijgen over de gebieden van de nieuwe regio's.

"We zijn in oorlog. Ja, het begon als een speciale militaire operatie, maar zodra deze kleine groep zich daar vormde, toen het collectieve Westen betrokken raakte aan de kant van Oekraïne, werd het al een oorlog voor ons. Daar ben ik van overtuigd. En iedereen zou dit moeten begrijpen voor hun interne mobilisatie," voegde Peskov eraan toe.

Parallel aan Peskovs oorlogsverklaring heeft Rusland aangekondigd de massaproductie aangekondigd van de drie ton zware FAB 3.000 vliegtuigbommen met 1.400 kg explosieven. Net als de FAB 500 en FAB 1.500 die momenteel in gebruik zijn, zullen deze worden uitgerust met de universele plannings- en correctiemodule (UMPC), waardoor de bommen na het afwerpen ongeveer 40 mijl kunnen zweven en vervolgens hun beoogde doel met hoge precisie kunnen raken. Er is bijna niets dat zo'n voltreffer kan overleven.

In zijn (zeer aan te bevelen) boek "The Russian Art of War" beschrijft de voormalige Zwitserse inlichtingenofficier Jacques Baud waarom de huidige gevechten in Oekraïne begonnen als een "speciale militaire operatie" in een bredere context:

Het gebruik van het woord "oorlog" zou een andere gedragsstructuur impliceren dan de structuur die de Russen zich in Oekraïne voorstellen en zou andere structurele implicaties hebben in Rusland zelf. Bovendien - en dit is een belangrijk punt - heeft secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg zelf erkend."de oorlog begon in 2014" en had moeten eindigen met de Minsk akkoorden. De BBS is daarom een "militaire operatie" en geen nieuwe "oorlog", zoals veel westerse "experts" beweren.

Dat was toen. Nu is Rusland in oorlog.

Dit zal, zoals Baud zegt, een andere gedragsmatige en structurele impact hebben in Rusland en daarbuiten.

De "westerse" politici die ervan dromen om tegen Rusland te vechten, hebben geen idee wat hun troepen te wachten staat zodra ze proberen de oorlog in te gaan.

De NAVO en de Verenigde Staten in het bijzonder zullen echter geen oorlog voeren. Nog niet tenminste.

President Biden heeft zijn handen vol aan de genocidale oorlog die de zionisten voeren tegen de Palestijnse bevolking. Er is ook de mogelijkheid dat er plotseling een oorlog uitbreekt in Azië. (Zou Noord-Korea gevraagd kunnen worden om zijn spierballen te laten zien?)

Noch de VS noch Europa zijn in staat om een oorlog met meerdere fronten op wereldschaal te winnen. De militaire leiders in de betrokken landen zijn zich hier terdege van bewust.

Als gevolg hiervan worden "westerse" politici gedwongen de bittere pil te slikken de bittere pil van een beslissende  strategische  nederlaag.

Geplaatst door b op 22 maart 2024 om 13:10 UTC

 


12 comments:

  1. Een YT, van de Russische aanval op UA van vandaag. Volgens de cijfers de grootste ooit.

    ReplyDelete
  2. Terroristische aanval in een Centrum in Moskou. De voorlopige bevindingen met tijdlijn. Voorlopig 40 doden, 100 gewonden. Mijn condoleances aan de nabestaanden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mijn eerste reactie is in elk geval: hier zit Amerika achter.
      Ze hebben de motivatie en de middelen.

      Ze kennen nog wel wat moslims die ze veel geld beloven en een gegarandeerde veilige aftocht.
      Die jongens plegen de aanslag en wat blijkt: de vluchtauto is er niet!
      Moslims gearresteerd.

      Het publiek stelt NIET Oekraiene aansprakelijk. ( dat is nodig, want dit gaat voor het volk te ver.) .

      Putin weet ZEKER dat dit Amerika is. ( dat is ook nodig, want Putin moet begrijpen dat hij oneindig kwetsbaar is, zijn enorme land is niet te verdedigen tegen dit soort zaken.).

      Het is maar een theorie.
      Misschien gaan we het horen.

      Het enige dat Putin kan doen:
      1. de daders op video terecht stellen.
      2. Uitleggen waarom hij dit doet ( onverdedigbaar tegen terroristen), en zeggen: dat gaan we met elke terrorist doen: een pijnlijke dood.
      3. Uitleggen dat moslims aan zijn kant strijden ( Tsjetsjenen) en dat ISIS een Amerikaans product was en door Amerika opgeleid (*) en als proxy voor hen werkt.


      (*) Bron: NRC, 27 okt 2019. "Van gelovig voetbaltalent tot ongekende wreedaard."

      Hieronder een citaat uit het NRC artikel:

      Er is al vaak geschreven dat gevangenissen broeinesten zijn voor radicalisering, maar in het geval van Camp Bucca is dat een understatement. Camp Bucca, zo zeggen de jihadisten zelf, is de wieg van terreurgroep Islamitische Staat (IS). De gevangenis staat bekend als ‘de Academie’.
      „Camp Bucca is een geweldig cadeau van de VS aan de moedjahedien ”, zei de gewezen IS-strijder Abu Omar in 2015 tegen de website Al-Monitor. „Ze bezorgden ons een veilige omgeving, eten en een bed, en ze lieten ook boeken toe, waardoor wij ons konden verdiepen in de jihadistische ideologie. Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van de Amerikanen. Nieuwe rekruten werden klaargestoomd, zodat zij op het moment van hun vrijlating tikkende tijdbommen waren.”

      Delete
    2. O de Telegraaf vrij goewde beelden, en gemengd commentaar.

      Delete
    3. Uiteraard wist het 🤡SLI🐷 van de komende aanslag, ze hebben het zelf min-of-meer aangekondigd.

      Delete
    4. Ik heb een comment weg gehaald. Ik wil niet opdraaien voor dit soort zaken, later.
      Dat moet je dan maar ergens anders schrijven.
      Het is allemaal al gevaarlijk genoeg wat ik doe, en dit wordt door niemand anders gelezen dan door de mensen die dit later tegen ons gaan gebruiken. Het heeft dus geen enkel nut.

      Als je de link geeft van een Talk Back instructie site, wil je dat ik het direct verwijder....
      Dat lijkt me minder erg.

      Delete
    5. Alle TG-kanalen berichten over de terreuraanslag. Ik beperk mij dus even tot de hoofdlijnen: Alle 4 terroristen zijn gearresteerd, alsmede nog 7 verdachten, die er vermoedelijk mee hebben te maken.
      Iets minder professioneel, maar wel begrijpelijk: 1 van de terroristen wordt zijn oor afgesneden en hij moet dat opeten.
      Duma is in vergadering, of het moratorium op de doodstraf niet moet worden opgeheven in dit geval (van terrorisme).
      Mooi gebaar van Russische Banken: Alle slachtoffers worden hun schulden kwijtgescholden.
      Steeds meer bewijzen wijzen naar UA, als dit klopt, is 🤡Zelensky🐷 zijn leven niets meer waard.

      Delete
    6. Het eigen oor opeten: dat is een straf die de ISIS zelf ook vaak toepast. maar dan op mensen die niemand hebben gedood.

      Ik hoorde enkele goede argumenten:
      - het is nu ramadan. Geen ecnkele echte moslim zal nu onschuldigen dood schieten.
      Het zijn wel Tadjiken, en mogelijk uit IsIS voortkomend en wellicht in Oekraiene veschtend, maar de Koran mag je er echt niet op aankijken.

      - Er is een hooggeplaatste Oekraiener die zicht zoiets liet ontvallen : " En dit gaan we nog vaker doen".
      ben vergeten waar ik het las. ( Ik lees vaak in bed en val dan weer in slaap)

      Delete
  3. Peter van Baars.
    Het militaire debacle van Afghanistan. Veritas Vos Liberabit #244

    12:30 Pearl Harbor was niet zozeer door het MIC bedacht, maar door de Amerikanen die een emotie wilden veroorzaken ( met bloed/puin/babies) waardoor het volk achter oorlog voeren zou gan staan: deelname aan WO 2. ( Robert Stinnett, Day of deceit).

    Toen de Neocons hun [lan maakten om de wereld nog 100 jaar te overheersen, zaten ze met hetzelfde probleem: Het volk wil geen oorlog.
    Dus schreven ze op pag 67, PNAC Report: Further, the process of transformation, even if it brings revolutionary change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event – like a new Pearl Harbor.

    Ambassadeurs uit Polen, Frankrijk en Engeland schreven in 1938 en 1939 vanuit Washington: De joden sturen aan op oorlog, en Roosevelt voert hun agenda uit. Het is verschrikkelijk.
    Ook Hitler zag dat gebeuren en was er woedend over.

    Google: The Unz Review President Roosevelt's Campaign to Incite War in Europe
    The Secret Polish Documents

    Bewijst dit dat Hitler geen oorlog wilde? Nee. Hij droomde wel van het opslokken van de Oekraine, omdat hij te weinig landbouwgrond had, en bedacht dat het ook een voordeel voor de Oekraiense bevolking zou zijn.
    ( Met hetzelfde argument trokken de Amerikanen westwaarts, maar de Indianen lieten zich niet 'beschaven' , en idem met de Aboriginals. )

    ReplyDelete
  4. Ja, mooie tijden: Gigliola Cinquetti Eurovision Song Contest Winner 1964

    ReplyDelete