Friday, February 24, 2023

1276. China legt een officiele verklaring af: Amerika is een crimineel land.

 

Amerikaanse hegemonie en haar gevaren

2023-02-20 16:28

Amerikaanse hegemonie en haar gevaren

Februari 2023

Inhoud

Inleiding

I. Politieke hegemonie - het gewicht in de schaal leggen

II. Militaire hegemonie-Wanton gebruik van geweld

III. Economische hegemonie - plundering en uitbuiting

IV. Technologische hegemonie - monopolie en onderdrukking

V. Culturele hegemonie - Verspreiding van valse verhalen

Conclusie

 

Inleiding

Sinds zij na de twee wereldoorlogen en de Koude Oorlog het machtigste land ter wereld zijn geworden, hebben de Verenigde Staten zich vrijmoediger bemoeid met de interne aangelegenheden van andere landen, hegemonie nagestreefd, gehandhaafd en misbruikt, subversie en infiltratie bevorderd, en moedwillig oorlogen gevoerd, wat de internationale gemeenschap schade heeft berokkend.

De Verenigde Staten hebben een hegemoniaal draaiboek ontwikkeld om "kleurenrevoluties" te ensceneren, regionale geschillen aan te wakkeren en zelfs rechtstreeks oorlogen te ontketenen onder het mom van bevordering van democratie, vrijheid en mensenrechten. Vasthoudend aan de mentaliteit van de Koude Oorlog hebben de Verenigde Staten de blokpolitiek opgevoerd en conflicten en confrontaties aangewakkerd. Zij hebben het concept van nationale veiligheid overschreden, misbruik gemaakt van exportcontroles en unilaterale sancties aan anderen opgelegd. Zij hebben het internationale recht en de internationale regels selectief benaderd, naar eigen goeddunken toegepast of verworpen, en getracht regels op te leggen die hun eigen belangen dienen in naam van de handhaving van een "op regels gebaseerde internationale orde".

Met dit verslag, waarin de relevante feiten worden gepresenteerd, wordt getracht het misbruik van de Amerikaanse hegemonie op politiek, militair, economisch, financieel, technologisch en cultureel gebied aan de kaak te stellen en de internationale aandacht te vestigen op de gevaren van de Amerikaanse praktijken voor de wereldvrede en -stabiliteit en het welzijn van alle volkeren.

I. Politieke hegemonie - het gewicht in de schaal leggen

De Verenigde Staten hebben lang geprobeerd andere landen en de wereldorde te kneden met hun eigen waarden en politieke systeem in naam van de bevordering van democratie en mensenrechten.

Er zijn talloze voorbeelden van Amerikaanse inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van andere landen. In naam van de "bevordering van de democratie" hebben de Verenigde Staten een "Neo-Monroe Doctrine" in Latijns-Amerika toegepast, "kleurrevoluties" in Eurazië geïnitieerd en de "Arabische Lente" in West-Azië en Noord-Afrika georkestreerd, wat voor veel landen chaos en rampspoed heeft gebracht.

In 1823 kondigden de Verenigde Staten de Monroe Doctrine aan. Terwijl ze een "Amerika voor de Amerikanen" aankondigden, wilden ze eigenlijk een "Amerika voor de Verenigde Staten".

Sindsdien is het beleid van opeenvolgende Amerikaanse regeringen ten aanzien van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied doorspekt met politieke inmenging, militaire interventie en ondermijning van regimes. Vanaf de 61-jarige vijandigheid jegens en blokkade van Cuba tot aan de omverwerping van de regering Allende in Chili, is het beleid van de VS ten aanzien van deze regio gebaseerd geweest op één stelregel - zij die zich onderwerpen zullen bloeien; zij die zich verzetten zullen vergaan.

Het jaar 2003 was het begin van een opeenvolging van "kleurenrevoluties" - de "Rozenrevolutie" in Georgië, de "Oranje Revolutie" in Oekraïne en de "Tulpenrevolutie" in Kirgizië. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gaf openlijk toe een "centrale rol" te hebben gespeeld in deze "regimeveranderingen". De Verenigde Staten mengden zich ook in de interne aangelegenheden van de Filippijnen, door president Ferdinand Marcos Sr. in 1986 en president Joseph Estrada in 2001 af te zetten via de zogenaamde "People Power Revolutions".

In januari 2023 brengt de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zijn nieuwe boek Never Give an Inch: Fighting for the America I Love. Daarin onthulde hij dat de Verenigde Staten hadden gepland om in te grijpen in Venezuela. Het plan was om de regering-Maduro te dwingen tot een akkoord met de oppositie, Venezuela het vermogen te ontnemen om olie en goud te verkopen voor deviezen, hoge druk uit te oefenen op de economie van het land en de presidentsverkiezingen van 2018 te beïnvloeden.

De VS meet met twee maten wat betreft internationale regels. Door hun eigenbelang voorop te stellen, hebben de Verenigde Staten zich onttrokken aan internationale verdragen en organisaties, en hun binnenlandse wetgeving boven het internationale recht gesteld. In april 2017 kondigde de regering Trump aan dat zij alle Amerikaanse financiering aan het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) zou stopzetten met als excuus dat de organisatie "een programma van gedwongen abortus of onvrijwillige sterilisatie ondersteunt of daaraan deelneemt." De Verenigde Staten stapten tweemaal uit de UNESCO, in 1984 en 2017. In 2017 kondigde het aan het Akkoord van Parijs over klimaatverandering te verlaten. In 2018 kondigde het zijn vertrek uit de VN-Mensenrechtenraad aan, onder verwijzing naar de "vooringenomenheid" van de organisatie tegen Israël en het niet effectief beschermen van de mensenrechten. In 2019 kondigden de Verenigde Staten aan zich terug te trekken uit het Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty om onbelemmerde ontwikkeling van geavanceerde wapens na te streven. In 2020 kondigden zij aan zich terug te trekken uit het Verdrag inzake het open luchtruim.

De Verenigde Staten zijn ook een struikelblok geweest voor biologische wapenbeheersing door zich te verzetten tegen onderhandelingen over een verificatieprotocol voor het Verdrag inzake biologische wapens (BWC) en door internationale verificatie van de activiteiten van landen in verband met biologische wapens te belemmeren. Als enige land dat in het bezit is van een voorraad chemische wapens hebben de Verenigde Staten de vernietiging van chemische wapens herhaaldelijk uitgesteld en zijn zij terughoudend gebleven bij het nakomen van hun verplichtingen. Zij zijn het grootste obstakel geworden voor de verwezenlijking van "een wereld zonder chemische wapens".

De Verenigde Staten zijn kleine blokken aan het samenstellen via hun alliantiesysteem. Zij hebben de regio Azië-Stille Oceaan een "Indo-Pacific-strategie" opgedrongen, exclusieve clubs samengesteld zoals de Five Eyes, de Quad en AUKUS, en regionale landen gedwongen partij te kiezen. Dergelijke praktijken zijn in wezen bedoeld om verdeeldheid in de regio te creëren, confrontaties aan te wakkeren en de vrede te ondermijnen.

De VS vellen willekeurig een oordeel over de democratie in andere landen en fabriceren een vals verhaal van "democratie versus autoritarisme" om vervreemding, verdeeldheid, rivaliteit en confrontatie aan te wakkeren. In december 2021 organiseerden de Verenigde Staten de eerste "Top voor Democratie", die door veel landen werd bekritiseerd en tegengewerkt omdat hij de spot dreef met de geest van de democratie en de wereld verdeelde. In maart 2023 zullen de Verenigde Staten opnieuw een "Top voor Democratie" organiseren, die onwelkom blijft en opnieuw geen steun zal vinden.

II. Militaire hegemonie -- het moedwillig gebruik van geweld

De geschiedenis van de Verenigde Staten wordt gekenmerkt door geweld en expansie. Sinds hun onafhankelijkheid in 1776 hebben de Verenigde Staten zich voortdurend met geweld willen uitbreiden: ze hebben indianen afgeslacht, Canada binnengevallen, een oorlog tegen Mexico gevoerd, de Amerikaans-Spaanse oorlog uitgelokt en Hawaï geannexeerd. Na de Tweede Wereldoorlog hebben de Verenigde Staten oorlogen uitgelokt of gelanceerd, waaronder de Korea-oorlog, de Vietnam-oorlog, de Golfoorlog, de Kosovo-oorlog, de oorlog in Afghanistan, de Irak-oorlog, de Libische oorlog en de Syrische oorlog, waarbij zij hun militaire hegemonie misbruikten om de weg vrij te maken voor expansionistische doelstellingen. De afgelopen jaren bedroeg het gemiddelde jaarlijkse militaire budget van de VS meer dan 700 miljard dollar, goed voor 40 procent van het wereldtotaal, meer dan de 15 landen erachter samen. De Verenigde Staten hebben ongeveer 800 overzeese militaire bases, met 173.000 troepen in 159 landen.

Volgens het boek America Invades: How We've Invaded or been Militarily Involved with almost Every Country on Earth, hebben de Verenigde Staten gevochten of zijn ze militair betrokken geweest bij bijna alle 190 landen die door de Verenigde Naties zijn erkend, met slechts drie uitzonderingen. De drie landen werden "gespaard" omdat de Verenigde Staten ze niet op de kaart vonden.

Zoals de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter zei, zijn de Verenigde Staten ongetwijfeld de meest oorlogszuchtige natie in de wereldgeschiedenis. Volgens een rapport van de Tufts Universiteit, "Introducing the Military Intervention Project: A new Dataset on U.S. Military Interventions, 1776-2019," ondernamen de Verenigde Staten in die jaren wereldwijd bijna 400 militaire interventies, waarvan 34 procent in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, 23 procent in Oost-Azië en de Stille Oceaan, 14 procent in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en 13 procent in Europa. Momenteel nemen de militaire interventies in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en in Afrika bezuiden de Sahara toe.

Alex Lo, een columnist van de South China Morning Post, wees erop dat de Verenigde Staten sinds hun oprichting zelden onderscheid hebben gemaakt tussen diplomatie en oorlog. Zij hebben in de 20e eeuw in veel ontwikkelingslanden democratisch gekozen regeringen omvergeworpen en deze onmiddellijk vervangen door pro-Amerikaanse marionettenregimes. Vandaag, in Oekraïne, Irak, Afghanistan, Libië, Syrië, Pakistan en Jemen, herhalen de Verenigde Staten hun oude tactiek van het voeren van proxy-, low-intensity en drone-oorlogen.

De militaire hegemonie van de VS heeft humanitaire tragedies veroorzaakt. Sinds 2001 hebben de oorlogen en militaire operaties die de Verenigde Staten in naam van de strijd tegen het terrorisme zijn begonnen, meer dan 900.000 levens geëist, waarvan ongeveer 335.000 burgers, miljoenen gewond en tientallen miljoenen ontheemd. De oorlog in Irak van 2003 resulteerde in ongeveer 200.000 tot 250.000 burgerdoden, waaronder meer dan 16.000 die rechtstreeks door het Amerikaanse leger werden gedood, en maakte meer dan een miljoen mensen dakloos.

De Verenigde Staten hebben gezorgd voor 37 miljoen vluchtelingen over de hele wereld. Sinds 2012 is alleen al het aantal Syrische vluchtelingen vertienvoudigd. Tussen 2016 en 2019 werden 33.584 burgerdoden gedocumenteerd in de Syrische gevechten, waaronder 3.833 doden door bombardementen van de door de VS geleide coalitie, waarvan de helft vrouwen en kinderen. De Public Broadcasting Service (PBS) meldde op 9 november 2018 dat de luchtaanvallen die door Amerikaanse troepen op Raqqa zijn gelanceerd alleen al 1.600 Syrische burgers hebben gedood.

De twee decennia durende oorlog in Afghanistan heeft het land verwoest. In totaal werden 47.000 Afghaanse burgers en 66.000 tot 69.000 Afghaanse soldaten en politieagenten, die niets te maken hadden met de aanslagen van 11 september, gedood bij militaire operaties van de VS, en meer dan 10 miljoen mensen raakten ontheemd. De oorlog in Afghanistan vernietigde de basis van de economische ontwikkeling aldaar en stortte het Afghaanse volk in de armoede. Na het "debacle van Kaboel" in 2021 kondigden de Verenigde Staten aan dat zij ongeveer 9,5 miljard dollar aan activa van de Afghaanse centrale bank zouden bevriezen, een maatregel die als "pure plundering" werd beschouwd.

In september 2022 merkte de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu tijdens een bijeenkomst op dat de Verenigde Staten een proxy-oorlog hebben gevoerd in Syrië, Afghanistan in een opiumveld en heroïnefabriek hebben veranderd, Pakistan in beroering hebben gebracht en Libië in onophoudelijke burgerlijke onrust hebben achtergelaten. De Verenigde Staten doen alles wat nodig is om de bevolking van elk land met ondergrondse hulpbronnen te beroven en tot slaaf te maken.

De Verenigde Staten hebben ook ontstellende oorlogsmethoden gebruikt. Tijdens de Koreaanse oorlog, de Vietnamoorlog, de Golfoorlog, de Kosovo-oorlog, de oorlog in Afghanistan en de Irak-oorlog hebben de Verenigde Staten enorme hoeveelheden chemische en biologische wapens gebruikt, alsmede clusterbommen, brandstof-luchtbommen, grafietbommen en bommen met verarmd uranium, met enorme schade aan civiele voorzieningen, talloze burgerslachtoffers en blijvende milieuvervuiling tot gevolg.

III. Economische hegemonie -- Plundering en uitbuiting

Na de Tweede Wereldoorlog leidden de Verenigde Staten de inspanningen tot oprichting van het systeem van Bretton Woods, het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank, die samen met het Marshallplan het internationale monetaire systeem rond de Amerikaanse dollar vormden. Daarnaast hebben de Verenigde Staten ook de institutionele hegemonie in de internationale economische en financiële sector gevestigd door de gewogen stemsystemen, regels en regelingen van internationale organisaties, waaronder "goedkeuring met een meerderheid van 85%", en hun binnenlandse handelswetten en -regelingen te manipuleren. Door te profiteren van de status van de dollar als belangrijkste internationale reservemunt, innen de Verenigde Staten in feite "seigniorage" van de hele wereld; en door hun controle over internationale organisaties dwingen zij andere landen om de politieke en economische strategie van Amerika te dienen.

De Verenigde Staten exploiteren de rijkdom van de wereld met behulp van "seigniorage". Het kost slechts 17 cent om een biljet van 100 dollar te produceren, maar andere landen moesten 100 dollar aan goederen ophoesten om er een te krijgen. Meer dan een halve eeuw geleden werd erop gewezen, dat de Verenigde Staten exorbitante privileges en tekorten zonder tranen genoten, gecreëerd door hun dollar, en het waardeloze papieren biljet gebruikten om de grondstoffen en fabrieken van andere landen te plunderen.

De hegemonie van de Amerikaanse dollar is de belangrijkste bron van instabiliteit en onzekerheid in de wereldeconomie. Tijdens de COVID-19 pandemie hebben de Verenigde Staten misbruik gemaakt van hun wereldwijde financiële hegemonie en biljoenen dollars in de wereldmarkt geïnjecteerd, waardoor andere landen, vooral opkomende economieën, de prijs moesten betalen. In 2022 maakte de Fed een einde aan haar ultravaste monetaire beleid en ging over tot agressieve renteverhogingen, wat leidde tot onrust op de internationale financiële markt en een aanzienlijke depreciatie van andere valuta's, zoals de euro, waarvan vele daalden tot een dieptepunt in 20 jaar. Als gevolg daarvan werd een groot aantal ontwikkelingslanden geconfronteerd met hoge inflatie, valutadepreciatie en kapitaaluitstroom. Dit was precies wat Nixons minister van Financiën John Connally ooit opmerkte, met zelfgenoegzaamheid en toch scherpe precisie: "de dollar is onze munt, maar het is jullie probleem."

Met hun controle over internationale economische en financiële organisaties stellen de Verenigde Staten extra voorwaarden aan hun bijstand aan andere landen. Om de belemmeringen voor de Amerikaanse kapitaalinstroom en speculatie te verminderen, moeten de ontvangende landen de financiële liberalisering bevorderen en de financiële markten openstellen zodat hun economisch beleid in overeenstemming is met de Amerikaanse strategie. Volgens de Review of International Political Economy zijn aan de 1.550 schuldverlichtingsprogramma's die het IMF van 1985 tot 2014 aan zijn 131 lidstaten heeft verstrekt, maar liefst 55.465 aanvullende politieke voorwaarden verbonden.

De Verenigde Staten onderdrukken hun tegenstanders moedwillig met economische dwang. In de jaren tachtig hebben de Verenigde Staten, om de economische dreiging van Japan weg te nemen en dit land te controleren en in te zetten voor het strategische doel van Amerika om de Sovjet-Unie te confronteren en de wereld te domineren, hun hegemoniale financiële macht ingezet tegen Japan en het Plaza-akkoord gesloten. Als gevolg daarvan werd de yen opgedreven en werd Japan onder druk gezet om zijn financiële markt open te stellen en zijn financiële systeem te hervormen. Het Plaza-akkoord bracht een zware klap toe aan de groeidynamiek van de Japanse economie, waardoor Japan werd overgeleverd aan wat later "drie verloren decennia" werden genoemd.

Amerika's economische en financiële hegemonie is een geopolitiek wapen geworden. De Verenigde Staten hebben hun unilaterale sancties en "long-arm jurisdiction" verdubbeld en nationale wetten aangenomen zoals de International Emergency Economic Powers Act, de Global Magnitsky Human Rights Accountability Act, en de Countering America's Adversaries Through Sanctions Act, en een reeks uitvoeringsbesluiten ingevoerd om specifieke landen, organisaties of personen te sanctioneren. Uit statistieken blijkt dat de Amerikaanse sancties tegen buitenlandse entiteiten van 2000 tot 2021 met 933 procent zijn toegenomen. De regering-Trump alleen al heeft meer dan 3.900 sancties opgelegd, wat neerkomt op drie sancties per dag. Tot nu toe hadden of hebben de Verenigde Staten economische sancties opgelegd aan bijna 40 landen over de hele wereld, waaronder Cuba, China, Rusland, de DVK, Iran en Venezuela, waardoor bijna de helft van de wereldbevolking wordt getroffen. De "Verenigde Staten van Amerika" zijn "de Verenigde Staten van Sancties" geworden. En de "long-arm jurisdiction" is gereduceerd tot niets anders dan een instrument voor de Verenigde Staten om hun staatsmiddelen te gebruiken om economische concurrenten te onderdrukken en zich te mengen in normale internationale zaken. Dit is een ernstige afwijking van de beginselen van de liberale markteconomie waarop de Verenigde Staten lang prat zijn gegaan.

IV. Technologische hegemonie -- Monopolie en onderdrukking

De Verenigde Staten trachten de wetenschappelijke, technologische en economische ontwikkeling van andere landen af te remmen door monopoliemacht, onderdrukkingsmaatregelen en technologische beperkingen op hightechgebieden.

De Verenigde Staten monopoliseren de intellectuele eigendom in naam van de bescherming. Profiterend van de zwakke positie van andere landen, met name ontwikkelingslanden, op het gebied van intellectuele eigendomsrechten en de institutionele leegte op relevante gebieden, behalen de Verenigde Staten buitensporige winsten door middel van een monopolie. In 1994 hebben de Verenigde Staten de Overeenkomst inzake de handelsaspecten van de intellectuele eigendom (TRIPS) naar voren geschoven, waarmee zij het veramerikaniseerde proces en de normen voor de bescherming van intellectuele eigendom opdrongen in een poging hun monopolie op technologie te verstevigen.

Om de ontwikkeling van de Japanse halfgeleiderindustrie in toom te houden, lanceerden de Verenigde Staten in de jaren tachtig het "301"-onderzoek, bouwden ze via multilaterale overeenkomsten onderhandelingsmacht op in bilaterale onderhandelingen, dreigden ze Japan als oneerlijke handelspraktijken te bestempelen en legden ze vergeldingsheffingen op, waardoor Japan gedwongen werd de Amerikaans-Japanse halfgeleiderovereenkomst te ondertekenen. Als gevolg daarvan werden Japanse halfgeleiderbedrijven bijna volledig uit de wereldwijde concurrentie verdreven en daalde hun marktaandeel van 50 naar 10 procent. Ondertussen maakte een groot aantal Amerikaanse halfgeleiderbedrijven met de steun van de Amerikaanse regering van de gelegenheid gebruik om een groter marktaandeel te veroveren.

De Verenigde Staten politiseren en bewapenen technologische kwesties en gebruiken ze als ideologisch instrument. Door het concept van nationale veiligheid te ver op te rekken, hebben de Verenigde Staten de staatsmacht gemobiliseerd om het Chinese bedrijf Huawei te onderdrukken en te bestraffen, de toegang van Huawei-producten tot de Amerikaanse markt te beperken, de levering van chips en besturingssystemen af te snijden en andere landen te dwingen Huawei te verbieden een lokaal 5G-netwerk aan te leggen. Het heeft zelfs Canada overgehaald om Huawei's CFO Meng Wanzhou onterecht bijna drie jaar vast te houden.

De Verenigde Staten hebben een hele reeks excuses verzonnen om China's hightechbedrijven met mondiaal concurrentievermogen aan banden te leggen en hebben meer dan 1000 Chinese bedrijven op sanctielijsten gezet. Daarnaast hebben de Verenigde Staten ook controles ingesteld op biotechnologie, kunstmatige intelligentie en andere geavanceerde technologieën, de uitvoerbeperkingen verscherpt, de screening van investeringen verscherpt, Chinese sociale media-apps zoals TikTok en WeChat onderdrukt en bij Nederland en Japan gelobbyd om de uitvoer van chips en aanverwante apparatuur of technologie naar China te beperken.

De Verenigde Staten hebben ook met twee maten gemeten in hun beleid ten aanzien van technologische professionals uit China. Om Chinese onderzoekers buitenspel te zetten en te onderdrukken, is sinds juni 2018 de geldigheidsduur van visa verkort voor Chinese studenten die afstuderen in bepaalde hightech-gerelateerde disciplines, hebben zich herhaaldelijk gevallen voorgedaan waarbij Chinese geleerden en studenten die naar de Verenigde Staten gingen voor uitwisselingsprogramma's en studie ten onrechte werden geweigerd en lastiggevallen, en is grootschalig onderzoek gedaan naar Chinese geleerden die in de Verenigde Staten werken.

De Verenigde Staten verstevigen hun technologisch monopolie in naam van de bescherming van de democratie. Door kleine blokken over technologie op te bouwen, zoals de "chips alliantie" en het "schone netwerk", hebben de Verenigde Staten "democratie" en "mensenrechten" labels op hightech geplakt en technologische kwesties in politieke en ideologische kwesties veranderd, om zo excuses te verzinnen voor hun technologische blokkade tegen andere landen. In mei 2019 hebben de Verenigde Staten 32 landen uitgenodigd voor de Praagse 5G-veiligheidsconferentie in Tsjechië en het Praagse voorstel ingediend in een poging om de 5G-producten van China uit te sluiten. In april 2020 kondigde toenmalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo het "5G clean path" aan, een plan om een technologische alliantie op 5G-gebied op te bouwen met partners die gebonden zijn door hun gedeelde ideologie over democratie en de noodzaak om "cybersecurity" te beschermen. De maatregelen zijn in wezen pogingen van de VS om hun technologische hegemonie te handhaven door middel van technologische allianties.

De Verenigde Staten misbruiken hun technologische hegemonie door cyberaanvallen uit te voeren en af te luisteren. De Verenigde Staten zijn lange tijd berucht geweest als een "imperium van hackers", beschuldigd van ongebreidelde cyberdiefstal over de hele wereld. Zij beschikken over allerlei middelen om alomtegenwoordige cyberaanvallen en -bewaking af te dwingen, waaronder het gebruik van analoge basisstationsignalen om toegang te krijgen tot mobiele telefoons voor gegevensdiefstal, het manipuleren van mobiele apps, het infiltreren van cloudservers en het stelen via onderzeese kabels. De lijst gaat maar door.

Amerikaanse surveillance is willekeurig. Iedereen kan doelwit zijn van deze surveillance, zowel rivalen als bondgenoten, zelfs leiders van geallieerde landen zoals de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel en verschillende Franse presidenten. Cybersurveillance en door de Verenigde Staten gelanceerde aanvallen zoals "Prism", "Dirtbox", "Irritant Horn" en "Telescreen Operation" zijn allemaal bewijzen dat de Verenigde Staten hun bondgenoten en partners nauwlettend in de gaten houden. Het afluisteren van bondgenoten en partners heeft al tot wereldwijde verontwaardiging geleid. Julian Assange, de oprichter van Wikileaks, een website die bewakingsprogramma's van de VS aan het licht heeft gebracht, zei: "verwacht niet dat een wereldwijde bewakingsgrootmacht met eer of respect handelt. Er is maar één regel: er zijn geen regels."

V. Culturele hegemonie -- Verspreiding van valse verhalen

De wereldwijde uitbreiding van de Amerikaanse cultuur is een belangrijk onderdeel van haar externe strategie. De Verenigde Staten hebben vaak gebruik gemaakt van culturele instrumenten om hun hegemonie in de wereld te versterken en te handhaven.

De Verenigde Staten verankeren Amerikaanse waarden in hun producten zoals films. Amerikaanse waarden en levensstijl zijn een gebonden product aan zijn films en tv-programma's, publicaties, media-inhoud en programma's van de door de overheid gefinancierde culturele instellingen zonder winstoogmerk. Het vormt zo een culturele en publieke opinieruimte waarin de Amerikaanse cultuur regeert en de culturele hegemonie handhaaft. In zijn artikel The Americanization of the World legde John Yemma, een Amerikaanse geleerde, de echte wapens bloot van de Amerikaanse culturele expansie: het Hollywood, de beeldvormingsfabrieken op Madison Avenue en de productielijnen van Mattel Company en Coca-Cola.

De Verenigde Staten gebruiken verschillende middelen om hun culturele hegemonie te behouden. Amerikaanse films zijn het meest gebruikt; zij bezetten nu meer dan 70 procent van het wereldwijde marktaandeel. De Verenigde Staten maken handig gebruik van hun culturele diversiteit om verschillende etniciteiten aan te spreken. Wanneer Hollywood-films over de wereld neerdalen, schreeuwen ze de Amerikaanse waarden die ermee verbonden zijn.

De Amerikaanse culturele hegemonie uit zich niet alleen in "directe interventie", maar ook in "infiltratie in de media" en als "een trompet voor de wereld". De door de VS gedomineerde westerse media spelen een bijzonder belangrijke rol in de vorming van de wereldwijde publieke opinie ten gunste van de Amerikaanse inmenging in de interne aangelegenheden van andere landen.

De Amerikaanse overheid censureert streng alle sociale mediabedrijven en eist hun gehoorzaamheid. Twitter CEO Elon Musk gaf op 27 december 2022 toe dat alle social media platforms samenwerken met de Amerikaanse overheid om inhoud te censureren, meldde Fox Business Network. De publieke opinie in de Verenigde Staten is onderhevig aan overheidsingrijpen om alle ongunstige opmerkingen aan banden te leggen. Google laat vaak pagina's verdwijnen.

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie manipuleert sociale media. In december 2022 onthulde The Intercept, een onafhankelijke Amerikaanse onderzoekswebsite, dat in juli 2017 een ambtenaar van het Amerikaanse Central Command, Nathaniel Kahler, het openbare beleidsteam van Twitter opdracht gaf de aanwezigheid van 52 Arabischtalige accounts op een door hem verstuurde lijst te vergroten, waarvan er zes prioriteit zouden krijgen. Een van de zes was gewijd aan het rechtvaardigen van Amerikaanse drone-aanvallen in Jemen, bijvoorbeeld door te beweren dat de aanvallen nauwkeurig waren en alleen terroristen doodden, geen burgers. Na de richtlijn van Kahler zette Twitter die Arabischtalige accounts op een "witte lijst" om bepaalde berichten te versterken.

De Verenigde Staten meten met twee maten wat de persvrijheid betreft. Ze onderdrukken en snoeren de media van andere landen met verschillende middelen de mond. De Verenigde Staten en Europa weren mainstream Russische media zoals Russia Today en de Sputnik uit hun land. Platforms als Twitter, Facebook en YouTube beperken openlijk officiële accounts van Rusland. Netflix, Apple en Google hebben Russische kanalen en applicaties uit hun diensten en app stores verwijderd. Er wordt een ongekende draconische censuur opgelegd op inhoud die verband houdt met Rusland.

De Verenigde Staten misbruiken hun culturele hegemonie om "vreedzame evolutie" in socialistische landen aan te moedigen. Ze zetten nieuwsmedia en culturele organisaties op die zich richten op socialistische landen. Zij storten duizelingwekkende hoeveelheden overheidsgeld in radio- en televisienetwerken om hun ideologische infiltratie te ondersteunen, en deze spreekbuizen bestoken socialistische landen dag en nacht in tientallen talen met opruiende propaganda.

De Verenigde Staten gebruiken desinformatie als een speer om andere landen aan te vallen, en hebben er een industriële keten omheen gebouwd: er zijn groepen en individuen die verhalen verzinnen en deze wereldwijd verspreiden om de publieke opinie te misleiden met de steun van bijna onbeperkte financiële middelen.

Conclusie

Terwijl een rechtvaardige zaak zijn voorvechter brede steun verwerft, veroordeelt een onrechtvaardige zaak zijn achtervolger tot een verschoppeling. De hegemoniale, dominante en intimiderende praktijken waarbij kracht wordt gebruikt om de zwakkeren te intimideren, anderen met geweld en uitvluchten worden afgepakt, en waarbij een nulsomspel wordt gespeeld, berokkenen ernstige schade. De historische trends van vrede, ontwikkeling, samenwerking en wederzijds voordeel zijn niet te stuiten. De Verenigde Staten hebben de waarheid terzijde geschoven met hun macht en het recht met voeten getreden om hun eigenbelang te dienen. Deze unilaterale, egoïstische en regressieve hegemoniale praktijken hebben steeds meer en intensere kritiek en verzet van de internationale gemeenschap uitgelokt.

Landen moeten elkaar respecteren en als gelijken behandelen. Grote landen moeten zich gedragen op een wijze die past bij hun status en het voortouw nemen bij het nastreven van een nieuw model van betrekkingen tussen staten, met dialoog en partnerschap, en niet met confrontatie of bondgenootschap. China verzet zich tegen alle vormen van hegemonisme en machtspolitiek en verwerpt inmenging in de interne aangelegenheden van andere landen. De Verenigde Staten moeten zich ernstig beraden. Zij moeten kritisch onderzoeken wat zij hebben gedaan, hun arrogantie en vooroordelen laten varen en stoppen met hun hegemoniale, dominante en intimiderende praktijken.

 

106 comments:

  1. Mooi stuk, al is het meeste erover al gezegd in het vorige blog. Maar zo'n statement is altijd een eigen blog waard.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kern van de zaak: "De Verenigde Staten exploiteren de rijkdom van de wereld met behulp van "seigniorage". Het kost slechts 17 cent om een biljet van 100 dollar te produceren, maar andere landen moesten 100 dollar aan goederen ophoesten om er een te krijgen."

      Delete
  2. ( AIVD: Russische Spionne infiltreerde bij FvD)

    De spionne is boven water.
    Ik sprak haar vanochtend.
    Ze is mijn kennisje Natalia V. De vrouw die op de vredesdemonstratie met de russische vlag liep.

    Ik had al geschreven dat ze altijd en overal helpt. Zo ken ik haar. ( Ik heb een geneesmiddel nodig, dus belde ik haar. Mogelijk uit Rusland te betrekken. )
    Ze woont bij Den Haag.
    Haar man is bouwvakker, en zo hielp zij de Russische bouwvakkers bij het vinden van allerlei matrerialen om de ambassade op te knappen. Haar man kende de weg naar Hornbach en andere bedrijven. Zij kende de taal en hielp.
    Dàt is die spionne !

    Omdat ze voor haar werk ook soms voor de gemeente Den Haag werkt, heeft die haar gevraagd om ook enkele Oekraiense vluchtelingen bij te staan. Dat doet ze ook, maar dàn word deze spionne door Den Haag betaald.

    Naar de normen van onze onderzoeks journalisten hebben we dus met een dubbelspion te maken !!

    Natalja ! Je zou het haar niet mee geven!

    ReplyDelete
    Replies
    1. PS: Wat de AIVD doet, suggereren dat de grootste partij van nederland voor de vijand werkt (op basis van lang bekende feiten) 3 weken voor de verkiezingen: dat is pas echt De Democratie beïnvloeden !

      Election-meddling
      Niet Rusland doet het, onze AIVD doet het!

      Delete
    2. [onze AIVD doet het!]
      Oh, zeker in opdracht van ... aivd doet niets uit zichzelf en helemaal geen resultaten publiceren.

      Delete
  3. De RF slaat terug. $150 billion western assets bevroren. 🤡Geldschieters in zak & as.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terwijl de Russische assets 'slechts' 33.8 billion euros bedroegen, ipv € 300 billion. Dus ruim € 110 billion 'winst' voor de RF. Ze kunnen bij de 🤡eu niet alleen goed liegen, maar ook slecht rekenen.

      Delete
    2. Even een link naar een beter kanaal :-))))))))

      https://odysee.com/@theduran:e/bakhmut,-final-stage.-eu-frozen-russian:3

      Delete
  4. Ik denk, dat de situatie in NL niet veel zal verschillen met die in de BRD, gezien de uitspraken van recente rechtszaken ivm de Covid-hysterie.

    ReplyDelete
  5. Vandaan een Wolf op bezoek gehad ! Leuk !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het was zeker leuk en weer een hoop wijsheid opgedaan. Ook nog hartelijk dank voor de heerlijke traktatie, het heeft mij goed gesmaakt.

      Delete
  6. Dit mag je niet missen ! YT: https://youtu.be/5lBSOAnQrhE

    China and Russia align to challenge collective west

    ReplyDelete
    Replies
    1. En tegelijkertijd is de komende oorlog tussen de PRC en het SLI van de baan. De 🤡hysterici in de kelder™ hebben zich vergist in de aard van de Chinezen. Die hebben geen trek om elkaars land plat te gooien, omdat een stel 🤡Gekken in de Kelder™ dat zo graag willen.

      Delete
    2. [En tegelijkertijd is de komende oorlog tussen de PRC en het SLI van de baan. ]

      Denk je? Ik ben er niet zo zeker van, 'ze' zullen het in ieder geval blijven proberen.


      [omdat een stel 🤡Gekken in de Kelder™ dat zo graag willen.]

      Sinds wanneer hebben die 'gekken in de kelder' zich ook maar iets aangetrokken van wat anderen willen? Of dat nu andere regeringen of hele bevolkingen zijn. Zodra ze hun kans schoon zien, pakken ze die.

      Delete
    3. @SDR: [Ik ben er niet zo zeker van, 'ze' zullen het in ieder geval blijven proberen.]
      Eens, maar ze willen alleen oorlogen uitlokken, nooit zelf beginnen. En dan heb je meer meningen nodig. En in dit geval, China & Taiwan, gaat dat niet lukken, want die zien dat zelf niet zitten. Handel en geld verdienen vinden zij belangrijker.

      Delete
    4. [En dan heb je meer meningen nodig.]

      Daar zijn 'false flags' voor uitgevonden ..................

      Delete
  7. Goed verhaal van Scott Ritter.
    Soms wat te enthousiast over de Russen, misschien.
    Maar leuk om te horen:
    If Russia doesn't win this war the world is DOOMED

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, je bedoelt deze? Een linkje zou wel handig zijn. 😈

      Delete
  8. 🤡Gekken in de Kelder™ liegen & bedriegen de boel aan elkaar. Hier een opsomming sedert 1945: 1, 2, 3, 4.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voeg daar ook de twee grootste oorlogen voor 1945 maar aan toe.

      Delete
    2. @SDR: akkoord, maar die werden niet genoemd in de door mij gelinkte teksten.

      Delete
    3. Klopt, daarom vulde ik het even aan :-))

      Delete
    4. Ja, redelijke pagina. Echter het ging in WWII wel om iets meer dan "een lapje grond", de redenen waren exact dezelfde als voor Putin om vorig jaar de Donbass te hulp te schieten. Het is niet voor niets dat TPTB Putin met AH vergelijken en ze hebben nog gelijk ook.

      Delete
    5. Zie ook het artikel waar ik hier beneden (vandaag 2.45 pm) naar link.

      Delete
  9. In een van de vorige blogs hadden we het over de aardbeving in Turkije en Syrië. Die schijnen door Frank Hoogerbeets te zijn voorspeld aan de hand van planeetstanden. Dat is een theorie, waar ik het wel mee eens kan zijn.
    Zon en Maan trekken aan de aarde. De grotere planeten, Jupiter en Saturnus doen dan ook, zij het in mindere mate, vanwege de grotere afstand. Als die planeten, Zon en Maan in 1 lijn staan en de zwakke plek van de aarde net naar die kant staat, is de kans op een aardbeving aanwezig.
    Zoek bij joetjoep met Frank Hoogerbeets.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb ook even de comments doorgefietst en gezien, dat er gisteren 2 aardbevingen van importantie waren in regio Guinea en Japan, resp. 6,5 en 6,1.
      Ook vroeg iemand naar zijn diploma's. Mijn vraag: Is dat belangrijk? De man is autodidact, die weten het soms beter dan een professor.

      Delete
    2. [Dat is een theorie, waar ik het wel mee eens kan zijn.]

      Ik vind het ook geen gekke theorie.


      [De man is autodidact, die weten het soms beter dan een professor.]

      Dat iemand nog zo'n vraag stelt na de afgelopen 3 jaar. Universiteiten zijn tegenwoordig niet meer de instituten waar aan waarheidsvinding wordt gedaan. Een afwijkende mening wordt niet omarmd (van een goed debat wordt iedereen wijzer) maar wordt verketterd.

      Delete
    3. [Dat iemand nog zo'n vraag stelt ]
      Dat was precies mijn gedachte: Weer zo'n schaap, die alleen kijkt naar papiertjes en niet de realiteit.

      Delete
    4. [Die schijnen door Frank Hoogerbeets te zijn voorspeld aan de hand van planeetstanden.]

      Hij voorspelt er weer een paar.

      [EARTHQUAKE WARNING

      A convergence of critical planetary geometry around 2 and 5 March may result in large to very large seismic activity, possibly even a mega-thrust earthquake around 3-4 March and/or 6-7 March.], bron: https://twitter.com/ssgeos/status/1630219533821652997

      Bijbehorende video: https://www.youtube.com/watch?v=Ntd24t68ex4

      Delete
  10. Het zou toch schande zijn als we straks allemaal moeten sterven omdat een paar joden een atoomoorlog ontketenen. Alleen maar omdat iederen te laf was om hen bij naam te noemen.
    Gelukkig hoor ik steeds vaker de waarheid.
    Elon Musk heeft Victoria Nuland als gevaar bestempeld.
    Zo ook deed Trump.
    Dan Lazare ( joods) vertelt in een gesprek met Garland Nixon (*) hoe levensgevaarlijk deze joodse kliek (Nuland, Blinken, Kagan, etc etc) is.
    Zelfs op een video van Gezond Verstand staat nu duidelijk dat de Neocons een joodse organisatie zijn !

    Komt het allemaal op tijd?

    (*) THE POLITICS OF JOE BIDEN’S TERRORIST ATTACK ON GERMANY - WITH DAN LAZARE ( Minuut 18 - 20)

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Komt het allemaal op tijd?]
      Het is te hopen van wel. De ene na de andere rode lijn dreigt te worden overschreden: DU-munitie zal worden gebruikt in de te leveren Leopard 2 tanks.
      Kan je die video van GV hier linken?

      Delete
    2. Gezond Verstand:

      Na een minuut verschijnt er tekst in beeld waar staat dat de Neocons joden zijn:
      https://youtu.be/yMb6H4hzo5w?t=263

      Delete
    3. Dank voor de link. Op 4:50 precies verschijnt de tekst in beeld, waar dat op staat. Prachtig!

      Delete
    4. Eenzelfde verhaal als KvW, maar dan van D. Medvedev.

      Het jammere van KvW -vind ik- dat hij het uit zijn hoofd deed. Veel uh's en ah's ertussen, wat storend werkt. Hij heeft ook veel dingen overgeslagen, o.a. het referendum van de Krim. Hij kan beter zijn verhaal op schrift stellen en dat dan voorlezen, of de Biden's methode: oplezen via een tekstmonitor.
      Wel benieuwd naar het vervolg.😉

      Delete
    5. Karel is meestal hoperloos als ie gaat declareren.
      Als hij ondervraagd wordt, wil het wel eens goed lopen.
      Maar dat was dit keer ook niet.

      Delete
    6. NB: ik heb dan ook niet die hele video bekeken. Ook omdat ik wel denk te weten wat hij hgaat zeggen.

      Delete
  11. De interviews van SH zijn bij RU doorgelicht en te licht gevonden. S. Hersh is een limited hangout, een jood, een amerikaan, enz. Vooral de comments laten geen spaan van hem heel.
    Ook JS krijgt de nodige vegen uit de pan.
    Ik zou zeggen: Volgende!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lula is volkomen van het pad af. Ik heb er een hard hoofd in, dat hij nog bij de BRICS blijft. Tijd zal het leren.

      Delete
    2. [De interviews van SH zijn bij RU doorgelicht en te licht gevonden.]

      Toch vreemd dan dat diezelfde RU twee weken gelezen een artikel publiceerde met de volgende koptekst:

      [Seymour Hersh: Standing Tall in a Sea of Lies], bron: https://www.unz.com/runz/standing-upright-amid-a-sea-of-lies/

      Delete
    3. Als ik tijd heb ga ik er naar kijken.
      Iemand zei dat de kritiek kwam van mensen als Pepe Escobar, die mogelijjk een beetje jaloers zijn op de scoop.

      NB: Jouw afkortingen bewsparen jou 1 minuut per dag, maar kosten mij 10 minuten.
      Hele artikelen die ik niet begrijp, en pas als ik alles gelzen heb, weet ik wie de afkortingen zijn.
      Ik stem tegenafkortingen.

      Al zou je Sy H schrijven, dan wist ik het al wel, maar SH ?

      Delete
    4. [Ik stem tegen afkortingen]
      O.k. En ik stem tegen opmerkingen/stukjes, waar geen link bij wordt gegeven. Deal?

      Delete
  12. Replies
    1. Polen heeft stiekem 20.000 man in UA laten vechten, waarvan inmiddels 2.500 man het tijdelijke met het eeuwige hebben verwisseld. Als dit bekend wordt, zullen de eerste bommen buiten UA niet op Londen, maar op Warschau vallen. Ver weg van hier dus...

      Delete
  13. Een prachtig statement over Rusland, van Russell TEXAS Bentley:
    AN EXPLANATION & DEFENSE OF THE RUSSIAN PERSPECTIVE

    Why I stand with Russia 🇷🇺💪🏼💯

    I stand with Russia completely and give my unwavering support to the President and Government of the Russian Federation in the Special Operation.

    Every century Russia is invaded from the West :

    Ottoman 1571
    Poland 1609
    Sweden 1701
    Napoleon 1812
    Hitler 1941
    NATO 20..-

    Perhaps the above will help my Western friends to understand the Russian perspective... enough is enough ... Russia has every right to defend itself and to do everything in its sphere of influence to protect its borders and to not allow foreign aggressive governments to control or influence sovereign states in Russia's region of influence and any violation of this would be viewed as a threat to The Russian Federation's security.

    By the way if you consider the above policy to be unacceptable then you may want to reconsider as this policy is in fact called the Monroe Doctrine established by US President Monroe and has been in effect & enforced since 1823 in the United States.

    Now, since the fall of the Soviet Union there was an agreement and understanding between the US and Russia that it would let go of East Germany but that NATO would not expand further East and not accept new members into its fold. Clearly, this did not happen as NATO has aggressively pursued an expansionist policy into the East of Europe despite continued protests and warnings from the Russian Government.

    Don't poke the Bear. The West has been playing a dangerous game of chicken with Russia and enough is enough. I commend the President for having the foresight to take action and to protect the interests of his country's sovereign territory before NATO & the West could become an even greater threat. His decision shows great foresight and a true love for his country and his people like a loving and protecting father, he is doing everything to protect his nation from a future invasion.
    Next point, the Ukrainians have been bombing and killing their own citizens in the East of Ukraine for 8+ years and no one in Europe gave any thought or concern to these horrible attrocities and crimes. Only Russia came to the defence of these russian speaking people. On top of that it is very revealing the larger extent of Europe to openly open and accept refugees from the Ukraine because they are white Europeans but as for all the African and Middle Eastern refugees it seems to have a racial double standard.

    Now, this too goes without saying but I think we can all agree that Nazis are bad. Well, in fact, in the Ukraine there is a serious group of Neo - Nazis that have been part of its territories history since the Second World War and have reamerged with the overthrow of the elected government via a coup. They should and must be stopped and their influence destroyed. This may be hard for a Western person to understand but in WW2 the USSR lost up to 27 MILLION people all because of Nazis.

    In context here are some of the countries in the West casualty numbers
    Germany - 8.8 million .... for obvious reasons
    Poland - 5.6 million
    Yugoslavia - 1 million
    France - 567 thousand
    UK - 450 thousand
    America - 418 thousand

    Clearly there is no comparison. and all of Europe in fact owes a great deal to the Russian people for the incredible and heroic sacrifice they made in combating Nazis. So its understandable that Russia doesn't want to have a Nazi sympathizing goverment in the Ukraine to be taken over. Enough is enough!!!!
    (wordt vervolgd)

    ReplyDelete
    Replies
    1. (vervolg)
      Lastly, I want to add how completely taken back, shocked and ashamed at the gross over response to Russia from the West. The extreme Russophobia expressed shows really what was underneath the skin of Europe all this time. How Europe and the West can have pretended to have been friendly with Russia and her people and in a moments notice to attack with the most extreme sanctions ever put on a country ... it is very shocking.
      (Vet van Wolf.)

      Ik sta volkomen, 100% achter deze tekst. Ik zou het op prijs stellen, als anderen hieronder hetzelfde aangeven. (En dan niet steggelen over .. en ,, a.u.b.)

      Delete
    2. Ja, goede brief, goede info. Als korter gemaakt: goed bruikbaar in allerlei comments op youtube.

      Delete
  14. Amerikaan tekent voor het leger van UA. Vecht mee en loopt over naar de Russen. Ik heb de film -nog- niet gezien, dus kan nog niets zeggen over zijn motieven.
    Levert wel informatie over de wandaden van Azov.

    ReplyDelete

  15. Russell Brand kunnen we ook afschrijven als betrouwbaar: Hij ziet ze vliegen. M.i. zinloos om te kijken, maar dat mag je zelf uitmaken.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waarom afschrijven? Ik heb de eerste 10 minuten gekeken, Jeremy Corbell beschrijft tot nu toe alleen het fenomeen (datgene wat al decennia door veel (gevechts)piloten wordt gemeld), Brand filosofeert (een beetje) wat het met de mensheid zou doen als blijkt dat dit fenomeen niet aards is. Zo bijzonder is dit niet.

      Delete
    2. Dit is de taak van Brand, en Unz doet dat ook: Iedereen een stem geven.
      Maar wat me op valt: gaan die Aliens alleen naar de VS ?
      Ik geloof er voorlopig weinig van.
      Ik vind het ook niet nodig om dat nu te weten.

      Delete
    3. [Maar wat me op valt: gaan die Aliens alleen naar de VS ?]

      Welnee, die sightings zijn over de hele wereld, alleen in de VS zijn er de verhalen dat er contact is.


      [Ik geloof er voorlopig weinig van.]

      Die sightings zijn echt, die verhalen over aliens geloof ik ook niet maar dat doet (tenminste wat ik ervan gezien heb) Brand volgens mij ook niet. Die filosofeert er een beetje op los, ik vind dat geen reden om hem af te schrijven.

      Delete
  16. Paulus de Boskabouter krijgt alle credits: De onderste steen is boven gekomen. Zie de video en oordeel zelf. Na 53 minuten weet je het. Rutte heeft A BIG PROBLEM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heb flarden gezien ( tijdens het ontwaken) .
      Ja, die nummers is onbegrijpelijk.
      Maar het nut om de echte MH17 te vervangen door MH370 ? ( Heb ik dat goed begrepen/onthouden , is dat de bewering?) Ik zie geen nut. Wel heel veel extra werk.

      En: Ik meen dat 95% van de lichaamsresten zijn gekoppeld aan DNA van familieleden.

      Delete
    2. [Na 53 minuten weet je het.]

      Na iets meer dan 24 minuten vind ik dit de meest ingewikkelde false flag (want dat was het) ooit! Maar ik ga verder kijken.

      Delete
    3. Nu hele video bekeken, de laatste 10 minuten (over waarom Malaysian Airlines) zijn goed (er waren trouwens ook "goede" redenen over het waarom van Nederland, die in de video niet genoemd worden) maar de bewijzen van een wisseling van vliegtuigen vind ik echt niet sterk. Zoals @JV hierboven ook schrijft "geen nut, wel heel veel extra werk". Verder roept de video de grote vraag op wat er dan is gebeurd met MH17 en haar passagiers? Niet sterk dat ze daar geen antwoord op geven. Ze geven ook geen verklaring voor het feit dat er werkelijk lichamen uit de lucht zijn komen vallen indertijd (een oude vrouw kreeg er 1 door het dak van haar huis) dus hoe kan dat als alles daar is neergelegd? Of zaten de rebellen ook in het complot?

      Nogmaals: als dit zo gegaan is, is het de meest ingewikkelde false flag ooit. En vanuit TPTB gezien totaal onnodig. Als "bonus" zouden ze "opgescheept" zitten met bemanning en inzittenden van MH17. Wat hebben ze daar dan mee gedaan?

      Delete
  17. Hoe de propaganda werkt. Nu door de NOS uitgelegd!

    Slangeneiland.

    Scherp: https://youtu.be/ikGGkIDg9I0?t=256

    Er wordt bedrog de wereld in gestuurd, maar dat doet toch zijn werk: Het toont hoe moedig de Oekraieners zijn. En dat onthouden we.

    Later blijkt dat het eigenlijk toont dat ze de media bedriegen. ( De eerste indruk wordt als waar aangenomen. De correctie wordt opzij gedrukt, want we willen niet zien dat onze Good Guys de zaak bedriegen.

    Als je weet dat het zo werkt, kun je dus zonder risico propaganda video’s maken. Komt het uit. Dan is dat geen ramp.

    ReplyDelete
  18. Net een draadje afgesloten op Gietelink:

    Antje M
    19 uur geleden
    @Johan Vermeulen een Antisemiet dus. Dat ben je.

    Johan Vermeulen
    19 uur geleden
    @Antje M Ja, Antje. Zo gaat dat.
    De één beschermt de moordenaars . .
    De ander valt de moordenaars aan.
    De scheldwoorden op de koop toe nemend.

    Antje M
    19 uur geleden
    @Johan Vermeulen Het is een onderbouwde kwalificatie, waar ik niet trots op zou zijn als ik jou was.

    Johan Vermeulen
    18 uur geleden
    @Antje M waar heb je die onderbouwing gegeven?

    Antje M
    18 uur geleden
    @Johan Vermeulen in deze draad, twee uur geleden.
    Johan Vermeulen
    17 uur geleden
    @Antje M Herhaal me de woorden. Allemaal.
    Antje M
    11 uur geleden
    @Johan Vermeulen Commandeer je hondje en blaf zelf. Ben jij nu helemaal belazerd! Zoek het zelf op.

    Johan Vermeulen
    53 seconden geleden
    @Antje M Ja, frustrerend hè.... Roepen en schreeuwen en zeggen dat je de onderbouwing hebt, en dan bij nader inzien door krijgen dat je niks hebt, behalve kreten en fanatisme.

    Hoe beschreef Voltaire het ook alweer, 252 jaar geleden?
    O ja: raging fanatism.

    Voltaire:
    All of the other people have committed crimes, the Jews are the only ones who have boasted about committing them. They are, all of them, born with raging fanaticism in their hearts, just as the Bretons and the Germans are born with blond hair. I would not be in the least bit surprised if these people would not some day become deadly to the human race.
    Lettres de Memmius a Cicéron (1771).

    --------------------------------
    Het begint iets eerder: hier: https://www.youtube.com/watch?v=zQ5yvOVbsMQ&lc=UgxZPjADmP0jiWghSAB4AaABAg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Die Antje M. is nog geen spat wijzer geworden. Dat is echt een hopeloos geval.

      Delete
    2. Maar ze is nu wel een beetje getemd door de opmerking van @JV over doxing. Ze wordt uitstekend aangepakt en iedere keer weer in de hoek gepleurd. Carl wordt bijna onzichtbaar en er komen steeds meer medestanders.

      Ik denk, dat ik bij een volgende tjoep de 'bijdragen' van Antje ga aangeven bij Youtube: de bekende 3 verticale puntjes aan het eind van de eerste regel. Kijken wat dat voor een effect heeft. @JV kan dat beter niet doen, dat kunnen ze zien aan het IP-nummer.

      @JV: Zal ik een mail sturen aan je gloednieuwe adres? Je kunt het nu gebruiken.

      Delete
    3. Weer vergeten: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/02/25/delen-van-persoonsgegevens-met-als-doel-intimidatie-wordt-strafbaar

      Delete
    4. Heeft @JV nu ook een account aangemaakt bij het ons welbekende mailprogramma?

      Delete
    5. [er komen steeds meer medestanders.]

      Niet alleen daar, het valt me op dat de laatste dagen meer mensen man en paard (beginnen te) noemen of lijkt dat maar zo?

      Delete
    6. [Heeft @JV nu ook een account aangemaakt bij het ons welbekende mailprogramma?]
      Nee, dat heb ik voor hem gedaan. Maar ik wil hem eerst wat vragen voordat ik daarop door ga.

      [of lijkt dat maar zo?]
      Nee hoor, ik zie dat al meer en vaker. Goede ontwikkeling. Het allermooiste is, dat Ab alles van JV -en ook anderen- laat staan, al gaat zelfs JV soms wat ver.

      Delete
    7. Ik had een melding gedaan bij Youtuber wegens doxing. Maar het haalt denk ik niks uit.

      Ja ,stuur maar een mail.
      Ik kijk morgen wel.

      PS: Weet je nog dat ik je die spionne wilde laten luisteren?
      Hier is ze: https://youtu.be/HNZMjI-BvYU?t=809

      Delete
    8. [Ja ,stuur maar een mail.]
      Gedaan.

      [Weet je nog dat ik je die spionne wilde laten luisteren?]
      Ja, gezien en gehoord. Prachtig accent.
      Tegelijk caskraker even een keer of 7 laten verwijderen.

      Delete
  19. Niet vergeten om Kimmie te volgen !
    Ze brengt veel belangrijk nieuws , ook over Pfizer en Fauci etc.

    YT:
    The Pandemic Was Used By Central Banks To Usher In TOTAL CONTROL | w/ Richard Werner

    ReplyDelete
  20. The Saker blog is (voorlopig) niet meer:

    [The Saker blog is now frozen], bron: http://thesaker.is/the-saker-blog-is-now-frozen-2/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beetje flauw, maar bij Andrei Martyanov's Blog waren de commentators een beetje/soms aan het modder smijten richting TheSaker n.a.v. de sluiting. Wel jammer, maar dat soort trollen heb je overal. Ik ga ervan uit, dat hij goede redenen had om een -zeer- succesvol blog te stoppen.

      Hoe compenseren jullie het verlies? Ik kijk nu naar Unz, Smoothiex12, Sonar21 en Moon.
      Laat even weten, of je andere vervangingen hebt voor TheSaker.

      Delete
    2. Het is inderdaad jammer, al las ik het blog niet zo vaak meer als 9 jaar geleden. Maar ik begrijp het volkomen, nog los van zijn gezondheid (de stress van de situatie zal hem geen goed doen), zit hij natuurlijk in een moeilijke situatie. En hij heeft al die tijd gezegd dat hij het blog zou bevriezen als de situatie verder uit de hand zou lopen. Dus niet een beetje flauw maar heel erg kinderachtig om hierom met modder te smijten.

      Ik heb dezelfde vervangingen als jij.

      Delete
    3. Ik ook.
      Maar ik was al eerder over gegaan naar Unz.

      Toch was de Saker soms heel goed.

      Sonar 21 ken ik nog niet.
      The new Atlas en de Duran vind ik ook goed.


      Delete
    4. Ik lees Unz ook al een hele tijd, deed dat naast The Saker. Bij The Saker las ik eigenlijk alleen nog de militaire analyses, de rest niet.

      Delete
    5. IK heb inmiddels Sonar21 bekeken, en het is de veelgeprezen Larry Johnson.

      Toevallig spreekt Martyanov in zijn laatste video over een artikel van Larry Johnson. Hij prijst hem enorm.

      Johnson vertelt in dat artikel dat in het Westen de 'deskundigen' de grootste onzin de were;ld in sturen, en dat er niemand is die er kritisch naar kijkt, en dat dit natuurlijk fout moet lopen.

      Maar Smoothy is veel uitgrebreider dan het artikel van Johnson.

      Martyanov: Fake Goud.

      ( Ik had nooit van pyriet gehoord )

      Delete
    6. Hier de link voor Martyanov's video's

      https://www.youtube.com/@smoothieX12/videos

      Wolf gaf de link naar zijn blog. Die had bij mij nog niet de aandacht. Ik heb hem nu op mijn bureaublad gezet.

      Martyanov is niet ze prettig om naar te luisteren. Altijd boos en altijd opgewonden.
      Maar hij kan zo goed alle 'deskundigen' als nitwits van tafel vegen. En ik denk dat hij daarmee gelijk heeft.

      Verder: We moeten we oppasen dat wee niet in een kringetje terecht komen die elkaar steeds prijzen:
      Mercouris, MacGregor, Martyanov, Berletic etc etc.

      Ik denk dat je af en toe ook naar de vijand moet luisteren, al zou ik niet weten wie daar dan betrouwbaar is.

      Delete
    7. [( Ik had nooit van pyriet gehoord )
      Ik kijk wel eens naar de tv-programma's van de goudzoekers en daar komt het regelmatig voor, zodoende kende ik dat al. Pyriet lijkt qua kleur hetzelfde als goud, het is alleen lichter.

      [al zou ik niet weten wie daar dan betrouwbaar is.]
      Ik ga ervan uit, dat alles onbetrouwbaar is. Maar soms is de info vermakelijk, zo verschrikkelijk dom.

      Delete
  21. [Ons geldsysteem bewezen corrupt], bron: https://finalwakeupcall.info/blog/2023/02/28/ons-geldsysteem-bewezen-corrupt/

    ReplyDelete
  22. Dit deden 'ze' ook verkeerd: Vrouw overlijdt in politiecel. Ook gezien op diverse T-kanalen. Spread the word.

    ReplyDelete
  23. Nieuwe KvW (zie ook discussie een eind hierboven):

    [Aardbeving (voordracht GV 60 door Karel van Wolferen)], bron: https://www.youtube.com/watch?v=eLLXjsUd_50

    ReplyDelete
  24. Ik heb er zojuist ook nog een voorbeeld aan toe gevoegd. Ik plaats mijn aantekeningen:

    Vergelijkbaar: Nu is er de onthulling dat Rusland NIET met geluiden de Russen op de ambassades ( Havana) gek maakt. YT: New Report Fully Debunks Havana Syndrome Fraud | SYSTEM UPDATE
    ( Glenn Greenwald, krekels)
    Het is de WaPo zelf die nu onthult dat Intelligence het zelf zegt. maar het is nog niet officieel.
    Het is dus een ‘ hear-say’. Maar de Hear -say is in het eigen nadeel. Bij de rechtbanken wordt een gerucht veel eerder geloofd als het in het eigen nadeel is. ( Niet als het een gerucht is ten eigen voordele)
    Het blijken de krekels te zijn die dat geluid veroozaken. Door de eerste klachten en het opzwepen van ‘De Russen” als daders, kwamen er steeds meer ambtenaren die het hoorden en er ziek van zeiden te worden. Het was een soort massahysterie of psychose geworden.


    ReplyDelete
  25. Even mezelf prijzen:
    1) Hoe weet je of een bericht klopt? Wie geloof je?
    Ik heb enige keren een soort hand;leiding geschrefven. Een van de punten is dan: Als iemand zijn eigen land of eigen vrienden bekritiseerd, of er zelf armeer van wordt, of meer gevaar loopt: Dan hecht ik daaar meer waarde aan.

    (het tegenovergestelde geldt ook: Wie iets roept dat goed is voor zijn carriere of inkomen: Ik geloof er niet veel van. )

    2) Op de vredesdemonstratie in Amsterdan kwam een spreuk van Hugo de Groot in beeld, die iik niet kende.
    Ongeveer dit: Als het recht verdwijnt, komt de oorlog.

    Zelf heb ik een riedel die zo gaat:
    Als je vrede wil, moet je de waarheid kennen.
    Pas als je de waarheid weet, kun je rechtvaardig zijjn. Niet als je de waarheid niet weet, want dan kun je voor de Bad Guys werken, en een onrechtvaardig standpunt uitdragen. ( bijv: Rusland is de agressor).

    Mijn redenering zit dus niet ver bij die van Hugo de Gropot vandaan.
    Dat vond ik wel leuk, om die spreuk te zien:
    https://youtu.be/HNZMjI-BvYU?t=41
    Dit is de spreuk:
    Waar recht ontbreekt begint oorlog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ad 1)
      Zie video Glenn Grenwald: Declaration against interest

      https://youtu.be/fIWgzLmSfVM?t=290

      Delete

  26. Olaf Scholz wil niet gaan praten over vrede.
    Zie het NOS artikel:
    "Duitse bondskanselier weigert met Poetin te praten: 'Niet met pistool tegen slaap' "

    De oorlog heeft de Duitse staat inmiddels 18 miljard euro gekost. Maar die kosten zijn volgens Scholz nodig :

    "om de "imperialistische ambities" van Vladimir Poetin, die ook de Europese veiligheid bedreigen, te beteugelen."
    -------------

    Even controleren of Scholz een geldig argument gebruikt.

    1) In 1991 beloofden Genscher (DL) en James Baker ( USA): "Als Duitsland mag herenigen, zal de Nato nooit 1 inch naar het oosten gaan."

    2) De Nato ging steeds verder naar het Oosten, en zegt dat Oekraine ook een Nato land moet worden. Dat betekent in de praktijk: De Nato raketten moeten zo dicht bij Moskou worden gezet dat het nucleaire mes op de keel van Rusland staat, en Rusland dus voor altijd machteloos is.

    3) Putin vroeg keer op keer op keer: "Geef me de harde verzekering dat de Nato NIET tot in Oekraine komt.
    Als U dat niet zwart op wit zet, dan zullen we militaire manier gebruiken om onze veiligheid te verzekeren: een special military operation." A

    4) De Nato riep terug: WE gaan wèl naar Oekraine, want we zijn een defensief (*) genootschap, dus uw eisen zijn overdreven. En Oekraine mag lekker zelf weten wat het doet. In tegenstelling tot Cuba zijn de Oekraieners wèl een vrij volk.

    (*) OK, zei Jens... de Nato was een paar keer agressief, zoals in Kosovo, Irak, Libie en Syrie, en die landen bleven als een puinhoop achter, maar toch: Niet aardig van Putin dat hij ons niet wil vertrouwen.

    Mijn vraag aan U: Wie van de onderstaanden zijn waardeloze leugenaars:
    1 Olaf Scholz
    2 De journalisten van àlle MSM
    3 Amerikaanse politici.
    3 President Putin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duitsland is nog steeds bezet gebied, Scholz loopt dus aan de leiband van de V.S. en heeft blijkbaar niet het karakter zich ervan los te maken.

      Delete
  27. Bij 'Europa' denk ik meteen aan de godvader van Europa: graaf Coudenhove-Kalergi.

    De Europa Prijs voor belangrijke Europeanen werd altijd de Coudenhove-Kalergi Prijs genoemd. Merkel kreeg hem. Van Rompuy. Maar sinds er meer over de graaf bekend werd, is de naam van de Europa Prijs niet langer naar hem genoemd.
    Coudenhove-Kalergi heeft een opmerkelijk boekje op zijn naam staan: Praktischer Idealismus. ( 1922) , dat hem de financiele steun opleverde van de Rothschilds en andere grote bankiers...
    Kalergi vond dat er veel Afrikanen naar Europa moesten komen, zodat die hun bloed zouden vermengen met de Europeanen en dan zou er een wat machteloos volk ontstaan dan dan door zijn joodse vrienden moest worden geleid.

    Hij schreef het 100 jaar geleden als recept.
    Nu is het aan ons om te oordelen of dat recept volledige onzin was,
    òf dat we zien dat er hard gewerkt is om dat recept uit te voeren..

    Op de website van de Australische 'scholar' Peter Meyers kunt U meer lezen over Kalergi:
    https://mailstar.net/kalergi.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. weer mislukt,. Ik geef het op.

      Delete
    2. Als je maar vol houdt. ( Dat vergeet ik wel eens)

      Delete
    3. Ik neem aan, dat je de link wilde 'inpakken'. De juiste code is: (haal alle sterretjes weg)
      *<*a* *h*r*e*f*=*"*"*>*<*/*a*>*
      Tussen de dubbele aanhalingstekens plaats je de gewenste link en tussen de >< zet je de tekst, die in de link verschijnt.

      Delete

  28. Paulus T
    3 minuten geleden
    @Johan Vermeulen Ik heb gisteren Baudet, Dessing en Kerseboom gesproken in Limbricht. Ik zei tegen Baudet dat we de niet-stemmers moeten activeren. Hij benadrukte: Dát is het geheim. ♥🦉

    1


    Beantwoorden

    Johan Vermeulen
    Johan Vermeulen
    0 seconden geleden
    @Paulus T Klopt.
    Maar de reden dat veel mensen niet gaan stemmen is dat ze 'het niet meer weten'.

    Wij zijn groepsdieren ( OK: schapen, als je het negatief wil framen) , omdat dat de sterkste formule is om als groep te overleven.
    De 99% werkt voor het voedsel en vecht tijdens oorlog, de 1% zijn de slimsten en die besturen ons.
    En we lopen achter hen aan. Zeker in tijden van oorlog ( als er crisis is) gaan we achter de regering staan.
    In tijden van vrede: palaveren, discuteren etc: OK.


    Maar nu zijn er enkele zaken on-natuurlijk:
    1) Onze vijanden hebben onze 'groeps entiteiten' afgenomen: De Kerk, het gezin, ons geslacht, ons ras etc. We horen nergens nog bij. Een individu is heel gemakkelijk te manipuleren door de MSM.

    2) Zij zijn nu onze (opinie-) leiders. Zij bepalen het discours en bepalen wie er op de MSM mag vertellen wie de Good Guys zijn en wie de Bad guys zijn. Zoals Kevin MacDonald zegt: We zitten opgescheept met een aan ons vijandige Elite.
    Het ergste is nog: de 99% heeft dat totaal niet door. Die gelooft deze elite die steeds roept: de critici van de Regering zijn: gekkies, gevaarlijk, zijn dom, psychologische kneusjes , op geld uit etc etc., etc.

    En die 99% is lui, misschien niet zo erg slim, druk met andere zaken en gelooft dat allemaal.
    Het is ook makkelijk: je hoeft niks te weten. Je moet alleen maar roepen:
    >>> "Jij gelooft de overheid niet en dus ben je een complotter en complotten bestaan niet zoals je zou moeten weten, en dus ben je gek en dus heb ik de discussie
    van jou gewonnen!! " <<<

    Wie wil er nou niet gratis - zonder moeite te moeten doen- van elk ander winnen in elke discussie ?

    ------

    Maar inderdaad: àls de stembussen niet electronisch gesaboteerd zijn, dan ìs er een mogelijkheid om ze allemaal weg te stemmen en te vervangen door Baudet.
    Dan zouden we er al veel beter voor staan, vermoed ik. ( Je weet nooit hoe zo'n partij al is geinfiltreerd of zal worden geinfiltreerd. )

    Vikkie Nuland was op de Braziliaanse TV en zei: "U , Brazilianen, moet de uitslag van de komende verkiezingen vertrouwen."

    Toen won Lula.
    Nou blijkt Lula tot veler verbazing, de agenda van Nuland uit te voeren.
    Dus: zouden die stemmen ook in Brazilie worden gemanipuleerd?

    Recent was een Israelisch Bedrijf in opspraak: Had aan 20 landen een 'stembus vervalsing ' verkocht.



    Beantwoorden

    ReplyDelete
    Replies

    1. Paulus T
      10 minuten geleden
      @Johan Vermeulen ja je zegt goede dingen
      Blijf je uitspreken ♥🦉



      Beantwoorden

      Johan Vermeulen
      Johan Vermeulen
      1 seconde geleden
      @Paulus T OK, dan voeg ik nog wat toe.

      Ik vond de muziek van Hugo Gietelink zo mooi, maar weet dan niet wie dat maakte.
      Zo kwam ik weer op een favoriet van mij terecht:
      YT: My Favorite Things - John Coltrane [FULL VERSION] HQ

      en dacht er aan hoe Coltrane ( en velen met hem ) zo aan de drugs hebben geleden.

      En dat bracht me op het volgende: Ik kocht Ivermectine in India.
      Maar de derde, vierde en vijfde zending zijn er uit gehaald ( 2 x Schiphol, 1 maal Zaventem) .
      De overheid kàn het dus wel : elk grammetje in beslag nemen.

      Maar het lukt ze maar niet met drugs: in Europa niet, in Amerika niet.

      Maar kijk: In China lukte het wel. De Chinese regering kreeg hety hele rijk in enkele jaren volledig opium-vrij. Geen vijandige Elite, daar in China.

      Nu had ik al gezegd dat we in feite onder een Vijandige Elite leven. Een Elite die in laatste instantie geleid wordt door mensen die geloven dat wij er eigenlijk niet moeten zijn. Dat hùn God de wereld alleen voor hèn gemaakt heeft.

      Natuurlijk mogen wij niet ontdekken dat ze aan ons vijandig zijn.

      Dus 'lukt het maar niet' om de drugs buiten het land te houden. ( Met ivermectine lukt het dan ineens wèl !)
      Dus mislukt elke oorlog die ze beginnen om Democratie te brengen (Irak, Libie, Syrie)

      Tenzij de vijandige Elite nu juist niet die landen wilden helpen, maar vernietigen, omdat ze Israel in de weg zitten... dan zijn al die oorlogen prima gelukt ! )

      Mijn les voor vandaag: Kijk goed of ik gelijk heb met mijn hypothese, want àls we onder een vijandige elite leven, dan gaan we àllemaal naar de kloten. En ze zullen het aan ons verkopen als 'domme pech !" of: "ja, die gekke Putin hè ! "



      Beantwoorden

      Delete
    2. [Johan Vermeulen ja je zegt goede dingen
      Blijf je uitspreken ]

      Je krijgt een medestander! Die Paulus T. lijkt in ieder geval voor jouw boodschap open te staan.

      Delete
  29. Pepe Escobar heeft het door: Brazil is doomed. De laatste zin is weggevallen: "So far, the American plan to install a Trojan Horse inside BRICS is a winner."
    Zie verder het twitterdraadje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Een ander T-kanaal geeft verschillende berichten. Ook heeft Brazilë een Iraans oorlogsschip laten aanmeren.

      Ik denk, dat Lula tussen de rotsen aan het laveren is. Hij staat op de een of andere manier onder druk en neemt tegenstrijdige besluiten. Kwestie van een optelsom maken van pro en contra.
      Tenslotte is Brazilië onder zijn bewind tot de BRICS toegetreden. Het kan natuurlijk zijn, dat hij in zijn gevangenistijd op andere gedachten is gekomen.

      Delete
  30. Iran zit op rozen. De een-na-grootste voorraad lithium ontdekt in het land, alleen Chili heeft meer. Dat kan dan mooi via de B&R-route worden getransporteerd naar China, die het verder verwerkt. Nu maar hopen, dat de elektrificatie van het wagenpark van de wereld blijft doorgaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het SLI is in verval. De comments laten zien, uit welke hoek de wind waait. Poetin had het, bij zijn aantreden in 2000, inderdaad makkelijker, vwb de oligarchen.

      Delete

  31. Antoinet
    3 uur geleden (bewerkt)
    Heel mooi toegelicht.. Johan Vermeulen, de waardeloze leugenaars, zijn voor mij ook Pathologische leugenaars.. (gewetenloze leugenaars, zij hebben geen geweten, dus zij hebben het niet “geweten” 🤠. Kunnen daarom eindeloos liegen , net zoal Rutte dat kan.. Maar ik schrijf dat niet toe aan President Putin.. ik luister ook naar zijn speeches, zeer interessant.
    Wat vindt U van Zelensky?



    Beantwoorden

    Johan Vermeulen
    Johan Vermeulen
    0 seconden geleden
    @Antoinet ( Als mijn notities 'joods' U tegen staan, begrijp ik dat, maar àls er een samenzwering zou zijn waarin het joods zijn de verbindende factor is, dan is het relevant. Als die samenzwering er niet is, is het gewoon een aanduiding omtrent iemand die verder geen kwaad kan. Zoals we ook zeggen: Rus, Tsjetsjeen, Tataar Inuit etc. Allen zijn óók Rus, maar de etnische aanduiding kan relevant zijn.)

    Kolomoisky ( joods) was een zeer machtige Ukraiense bankier, ondernemer, zakenman , terrorist ( met een klein prové legertje), moordenaar en crimineel.
    Hij was de 'manager' en 'baas' van Zelensky ( joods), en Zelensky komt van Krivoy Rog ( Russische georienteerd) .

    Toen er verkiezingen waren in 2019 voerde Zelensky campagne met de slogan: Stop de oorlog in Donbass ! ( Geloofwaardig voor een etnische Russisch Oekraiener, ongelofwaardig vore een joodse Oekraiener.)
    NB: een beetje vreemd denk ik, want Kolomoisky was daar niet erg voor, als ik het goed herinner.

    Zelensky won, want het volk wil echt geen oorlog.

    Maar de VS heeft sinds 2014 heel veel huurlingen en wapens en trainingen aangevoerd en in feite de oorlog voorbereid.
    Dan bezoekt Zelensky 'het front' en wordt bedriegd door de Azov soldaten: "Als jij de oorlog stopt, gaan we jou lynchen."
    ( Het camerawerk was zorgvuldig, dus dit was vermoedelijk geregisseerd.)
    De volgende dag zei Zelensky: We gaan toch flink oorlog voeren tegen de Donbass.

    Sinds die dag is Zelensky weer terug in zijn rol van acteur: Hij treed overal op, en hij moet zorgen dat Westerse regeringen geld geven voor de oorlog.

    Pieter Waterdrinker, Marie Therese ter Haar en Jeffrey Sachs waren zelf met regelmaat in Kiev , na 2014, en alle drie zeiden ze: "Het wemelde daar van de CIA en Mossad figuren in de hotels van Kiev."

    Mijn conclusie: We kijken naar een soepel lopende organisatie, en de Neocons ( Amerikaanse joden die met andermans geld en andersmans soldaten overal oorlog voeren) hebben het plan beschreven ( in 1992, 1997, 2000 etc) en uitgevoers vanaf 2013.

    Het doel?
    1. Rusland verzwakken door Putin te verdrijven zodat het opniew in de handen van hun Wall Street connected oligarchen komt.

    2 Wraak op de Oekraieners ( Khmelnitsky opstand is nooit vergeten). De Holodomor was niet voldoende wraak blijkbaar.

    3) Wraak op Duitsland (dat Hitler hen ongewenst verklaarde en buiten gooide zijn ze nooit vergeten.

    ( Een anekdote: Sam Savelkoul vlucht in 1939 naar Amerika. Hij is succesvol en wordt rijk. Dan vraagt zijn kleinkind: "Are you happy, grandfather? Sam zegt: "Yes, happy I am, aber Glücklich bin ich nicht." Amerika is een vreselijk oppervlakkig land als je uit de duitse cultuur komt. )
    De Holocaust? Ik wil eerst precies weten hoeveel mensen waar zijn vergast. Tot die tijd doe ik er geen uitspraak over. Het enige dat ik weet is: In de Wannsee Konferenz staat dat men wil dat de joden zich dood gaan werken. Ook niet fris natuurlijk.
    Het is mogelijk dat er gaskamers waren , maar toon het aan. Kom met correcte uitleg. Nu wemelt het van de onzin. Niemand realiseert het zich dat er geen bewijzen zijn. Er is alleen een raadsel van verdwenen mensen.

    4) Oekraine is al in de klauwen van Westerse multinationals gevallen. Er is al bijna niks meer voor die arme Oekraieners. En nu de VS zoveel via lend-lease heeft gegeven, zal de Oekraiense bevolking vrijwel niks meer hebben, als hun land nog voort zou bestaan.



    Beantwoorden

    ReplyDelete
    Replies
    1. En nog een die het met je eens is :-)))))))

      Delete
    2. en M E, Hans Boet, Frya Van Bosh, Liesbeth, Hans Johan, AuraCraft, Jurrie en gerard van meer zitten allemaal op de golflengte van @JV.
      Dit zijn juweeltjes: "Geslaagd! Je bent volledig gehersenspoeld. Je mag door naar Jinek."
      "Antje: 'vriendin van de Neocon Moordenaars".

      Delete
  32. Nieuwste van Karel v.W. "Obscurocratie: strategieën van misleiding". 1:20 uur genieten van kennis&inzicht.

    ReplyDelete