Wednesday, March 03, 2021

1123 Putin gooit knuppel in Davos hoenderhok.

 

 HIER het originele artikel, in het engels.


Waarom komt Vladimir Poetin op tegen de rijkste en machtigste mannen ter wereld? Waarom doet hij negatief over hun lievelings-project, de globalisering,  en praat hij neerbuigend over hun "Grote Reset"? Denkt hij echt dat deze bedrijfsmandarijnen en 'zilveren lepel'-elites zullen luisteren naar wat hij te zeggen heeft of beseft hij dat ze hem gewoon meer dan ooit zullen haten? Waarom doet hij dit?

 

Dit is wat er aan de hand is: eind januari kreeg Poetin de gelegenheid om een ​​toespraak te houden op het World Economic Forum (WEF) in Davos, Zwitserland (online). Het WEF is een prestigieuze vergadering van politieke leiders, corporatisten en miljardairelites, van wie velen rechtstreeks betrokken zijn bij het enorme wereldwijde herstructureringsproject dat momenteel gaande is achter het rookgordijn van de Covid-19-pandemie. Krachtige leden van het WEF besloten dat het Coronavirus de perfecte gelegenheid bood om hun dystopische strategie te implementeren, waaronder een overhaaste overgang naar groene energie, AI, robotica, transhumanisme, universele vaccinatie en een uitgebreide surveillancematrix die de locatie en activiteiten van elk mens detecteert. op de planeet. De voorstanders van deze universele politiestaat noemen het luchtig "The Great Reset", de laatste make-over van de meer bekende "New World Order". Er is geen haarbreed verschil tussen de Reset en een wereldregering, die miljardairactivisten al meer dan een eeuw bezig houdt. Dit is de groep waartegen Poetin de volgende opmerkingen maakte:

 

“Ik zou graag wat meer in detail willen ingaan op de belangrijkste uitdagingen ... waar de internationale gemeenschap voor staat .... De eerste is sociaaleconomisch… .. Vanaf 1980 is het mondiale BBP per hoofd van de bevolking verdubbeld in termen van reële koopkrachtpariteit. Dit is beslist een positieve indicator. Globalisering en binnenlandse groei hebben geleid tot een sterke groei in ontwikkelingslanden en hebben meer dan een miljard mensen uit de armoede gehaald… .Toch is de belangrijkste vraag… wat de aard was van deze wereldwijde groei en wie er het meest van profiteerde… ..

 

… Ontwikkelingslanden profiteerden veel van de groeiende vraag naar hun traditionele en zelfs nieuwe producten. Deze integratie in de wereldeconomie heeft echter geresulteerd in meer dan alleen nieuwe banen of hogere exportopbrengsten. Het had ook zijn sociale kosten, waaronder een aanzienlijke kloof in het individuele inkomen…. Volgens de Wereldbank leefden in 2000 in de Verenigde Staten 3,6 miljoen mensen van een inkomen van minder dan $ 5,50 per dag, maar in 2016 groeide dit aantal tot 5,6 miljoen mensen ...

 

Ondertussen leidde globalisering tot een aanzienlijke stijging van de inkomsten van grote multinationals, voornamelijk Amerikaanse en Europese bedrijven ... Wie heeft de inkomsten in handen gekregen in termen van bedrijfswinsten? Het antwoord is duidelijk: één procent van de bevolking.

 

En wat is er gebeurd in de levens van andere mensen? In de afgelopen 30 jaar stagneerden in een aantal ontwikkelde landen het reële inkomen van meer dan de helft van de burgers. Ondertussen zijn de kosten van onderwijs en gezondheidszorg gestegen. Weet u met hoeveel? Drie keer…

 

    ----------------

Met andere woorden, miljoenen mensen, zelfs in rijke landen, hopen niet meer op een verhoging van hun inkomen. Ondertussen staan ​​ze voor het probleem hoe ze zichzelf en hun ouders gezond kunnen houden en hoe ze hun kinderen fatsoenlijk onderwijs kunnen geven….

 

Deze onevenwichtigheden in de mondiale sociaaleconomische ontwikkeling zijn een direct gevolg van het beleid van de jaren tachtig, dat vaak vulgair of dogmatisch was. Dit beleid rustte op de zogenaamde Washington Consensus met zijn ongeschreven regels, toen de prioriteit werd gegeven aan de economische groei op basis van een particuliere schuld in omstandigheden van deregulering en lage belastingen voor de rijken en de bedrijven….

 

Zoals ik al zei, heeft de pandemie van het coronavirus deze problemen alleen maar verergerd. In het afgelopen jaar leed de wereldeconomie de grootste achteruitgang sinds de Tweede Wereldoorlog. In juli had de arbeidsmarkt bijna 500 miljoen banen verloren…. Alleen al in de eerste negen maanden van het afgelopen jaar bedroegen de inkomstenverliezen $ 3,5 biljoen. Dit cijfer stijgt en dus neemt de sociale spanning toe. " ("Sessie van Davos Agenda 2021 Online Forum, Putin spreekt World Economic Forum, 27 januari 2021)

                           ---------------------

Waarom vertelt Poetin zijn elitaire publiek deze dingen? Denkt hij dat deze fatcats niet weten hoe het systeem werkt of hoe het oorspronkelijk was opgezet? Denkt hij dat ze zich niet bewust zijn van de flagrante tekortkomingen in een systeem dat alle winsten verschuift naar obsceen rijke bedrijven en sluwe elites terwijl werkende mensen verder in schulden en wanhoop vervallen?

 

Poetin weet hoe globalisering werkt, net zoals hij weet voor wie het bedoeld is. Het is geen geheim. Bekijk dit citaat van de Russische president in een toespraak bijna 5 jaar geleden:

 

“Eind jaren tachtig, begin jaren negentig was er een kans om niet alleen het globaliseringsproces te versnellen, maar het ook een andere kwaliteit te geven en het harmonischer en duurzamer van aard te maken. Maar sommige landen die zichzelf als overwinnaars van de Koude Oorlog zagen, zagen zichzelf niet alleen zo, maar zeiden het openlijk, en kozen ervoor om simpelweg de mondiale politieke en economische orde opnieuw vorm te geven om aan hun eigen belangen te voldoen.

 

In hun euforie lieten ze in wezen de inhoudelijke en gelijkwaardige dialoog met andere actoren in het internationale leven varen, kozen ervoor om geen universele instellingen te verbeteren of te creëren, en probeerden in plaats daarvan de hele wereld onder de verspreiding van hun eigen organisaties, normen en regels te brengen. Ze kozen de weg van globalisering en veiligheid voor hun eigen geliefde zelf, voor een select aantal, maar niet voor iedereen. " (President Vladimir Putin, bijeenkomst van de Valdai International Discussion Club)

                                           -------------------

 

"Aan de overwinnaar behoort de buit"? Is dat niet wat Poetin zegt, dat Washington dacht dat de triomf van de Koude Oorlog hen het recht gaf een systeem te creëren waarmee ze de rest van de wereld ongestraft konden plunderen en plunderen?

 

Inderdaad, dat is precies wat hij zegt. En hij weet ook waar hij het over heeft. Poetin volgt de ontwikkelingen in de wereldhandel al meer dan 20 jaar. Hij weet dat het systeem is opgetuigd en hij weet wie het heeft opgetuigd. En nu vertelt hij ze in niet mis te verstane bewoordingen dat ze verantwoordelijk zijn voor de puinhoop waarin de wereld vandaag verkeert. "De wereld verkeert in een crisis, omdat je het daar zelf op aan hebt gestuurd. Jullie hebben het verklooid.”  Dat is wat hij zegt. Het is geen subtiele boodschap, hij legt het gewoon op de lijn. Bekijk deze blurb uit een eerdere toespraak van Poetin, waarin hij laat zien dat hij niet alleen een bekwame leider is, maar ook een scherpzinnige criticus van sociale trends die verband houden met globalisering:

 

"Het lijkt erop dat elites de verdieping van de gelaagdheid in de samenleving en de erosie van de middenklasse niet zien ... (maar de situatie) creëert een klimaat van onzekerheid dat een directe impact heeft op de publieke stemming. Sociologische studies die over de hele wereld zijn uitgevoerd, laten zien dat mensen in verschillende landen en op verschillende continenten de toekomst als troebel en somber beschouwen. Dit is zielig. De toekomst lokt hen niet, maar beangstigt hen. Tegelijkertijd zien mensen geen echte kansen of middelen om iets te veranderen, gebeurtenissen te beïnvloeden en beleid vorm te geven.[ ….] We hebben het niet over populisten of iets dergelijks, maar over gewone mensen, gewone burgers die het vertrouwen in de heersende klasse verliezen. Dat is het probleem…. ”(President Vladimir Putin, bijeenkomst van de Valdai International Discussion Club)

             ---------------------------------------------

 

In deze ene korte opmerking laat Poetin zien dat hij een beter begrip heeft van ‘wat er gaande is’ in het westen dan alle domkoppen die tegenwoordig op een congres aanwezig zijn. En merk op hoe hij de hype negeert over "raciale gerechtigheid", BLM, "blanke suprematie" en de andere "geracialiseerde" kletskoek  die vandaag in de media wordt gepropageerd. Hij laat zich niet misleiden door die onzin. Hij weet dat het gewoon weer een afleiding is die wordt gepromoot door de kaders van rotzakken die ras- en identiteitspolitiek gebruiken om hun rol in de aanhoudende klassenoorlog te verbergen. Dat is wat er echt aan de hand is. De mannen die Poetin in zijn toespraak toespreekt, zijn dezelfde mannen die er alles aan doen om de democratie uit de weg te ruimen, de middenklasse aan te prikken en de werkende bevolking van Amerika tot stof te vermalen. Het is gewoon een oude klassenoorlog die opgedoken is om eruit te zien als raciale onrust. Hier is meer van Poetin:

 

“… In de afgelopen 20 jaar hebben we een basis gelegd voor de zogenaamde Vierde Industriële Revolutie (AKA -“ The Great Reset ”) gebaseerd op het brede gebruik van AI en automatisering en robotica. De pandemie van het coronavirus heeft dergelijke projecten en de uitvoering ervan enorm versneld. Dit proces leidt echter tot nieuwe structurele veranderingen, ik denk met name aan de arbeidsmarkt. Dit betekent dat heel veel mensen hun baan kunnen verliezen, tenzij de staat effectieve maatregelen neemt om dit te voorkomen. De meeste van deze mensen komen uit de zogenaamde middenklasse, die de basis vormt van elke moderne samenleving.

 

​De opkomst van economische problemen en ongelijkheid zorgt voor een splitsing van de samenleving, wat leidt tot sociale, raciale en etnische onverdraagzaamheid. Het is indicatief dat deze spanningen zelfs uitbarsten in de landen met ogenschijnlijk burgerlijke en democratische instellingen die zijn ontworpen om dergelijke verschijnselen en excessen te verlichten en te stoppen.

 

De systemische sociaaleconomische problemen roepen zo veel maatschappelijke onvrede op dat ze speciale aandacht en echte oplossingen vergen. De gevaarlijke illusie dat ze misschien worden genegeerd of in de hoek worden geduwd, is beladen met ernstige gevolgen. " (Poetin, WEF)

                               ------------------------------

 

Poetin begrijpt dat de Covid-gerelateerde lockdowns en sluiting van 'niet-essentiële' bedrijven slechts een opmaat is voor het enorme maatschappelijke herstructureringsproject dat de elites voor ons in petto hebben. Ze hebben al miljoenen mensen zonder werk gezet en hun bewakingsmogelijkheden uitgebreid in afwachting van de sociale onrust die ze opzettelijk aanzetten. Poetin denkt dat deze futuristische strategie onnodig roekeloos en ontwrichtend is en geen verklaring geeft voor toenemende sociale vijandigheid en groeiende politieke verdeeldheid die ongetwijfeld een catastrofale impact zullen hebben op democratische instellingen. Maar Poetin weet ook dat zijn oproep voor een meer voorzichtige aanpak terzijde zal worden geschoven door de miljardair powerbrokers die het beleid bepalen en de touwtjes in handen hebben. Hier is meer:

 

“De samenleving zal politiek en sociaal nog steeds verdeeld zijn. Dit zal zeker gebeuren omdat mensen niet ontevreden zijn over  enkele abstracte kwesties (gender gelul etc. JV) , maar over echte problemen die iedereen aangaan, ongeacht de politieke opvattingen die mensen hebben of denken te hebben. Ondertussen roepen echte problemen onvrede op. "

                     ----------------------

 

Dit is een terugkerend thema bij Poetin en een thema dat laat zien dat hij een dieper begrip heeft van wat er werkelijk gebeurt in zowel de Verenigde Staten als Europa dan al zijn collega's. Populistische kandidaten, zoals Trump, zijn niet in een stroomversnelling gekomen vanwege hun capaciteiten en charisma, maar omdat de financiële situatie van miljoenen Amerikanen blijft verslechteren en hen dwingt om remedies te zoeken buiten de gevestigde kandidaten. Het economische leed is reëel en wijdverbreid en, zoals Poetin opmerkt, het uit zich in uitbarstingen van ontevredenheid, frustratie en woede. Hier is meer:

 

“De belangrijkste vraag van vandaag is dus hoe een actieprogramma kan worden opgesteld om niet alleen snel de door de pandemie getroffen mondiale en nationale economieën te herstellen, maar om ervoor te zorgen dat dit herstel op lange termijn duurzaam is en kwaliteit  heeft  en helpt de last van sociale onevenwichtigheden te overwinnen. Het is duidelijk… economische groei zal grotendeels afhangen van fiscale prikkels, waarbij staatsbegrotingen en centrale banken een sleutelrol spelen.

 

Eigenlijk zien we dit soort trends in de ontwikkelde landen en ook in sommige opkomende economieën. Een toenemende rol van de staat in de sociaaleconomische sfeer op nationaal niveau impliceert uiteraard meer verantwoordelijkheid en nauwe interstatelijke interactie als het gaat om kwesties die op de mondiale agenda staan.

 

Op verschillende internationale fora wordt regelmatig opgeroepen tot inclusieve groei en het creëren van een fatsoenlijke levensstandaard voor iedereen. Dit is hoe het zou moeten zijn, en dit is een absoluut correcte kijk op onze gezamenlijke inspanningen.

 

Het is duidelijk dat de wereld niet kan doorgaan met het creëren van een economie waarvan slechts een miljoen mensen of zelfs het gouden miljard zal profiteren. Dit is een destructief voorschrift. Dit model is standaard uit balans. De recente ontwikkelingen, waaronder migratiecrises, hebben dit nogmaals bevestigd. " (Poetin, WEF)

                                        --------------------------------

 

De aanbevelingen van Poetin zullen door de machthebbers natuurlijk met een handgebaar worden afgewezen. Het laatste dat deze sociopaten willen, is "inclusieve groei ... en een behoorlijke levensstandaard voor iedereen". Dat staat niet eens op hun lijst, en waarom zou dat zo zijn. Ze weten tenslotte wat ze willen. "Ze willen meer voor zichzelf en minder voor alle anderen." (George Carlin) Daarom werkt het systeem zoals het werkt, omdat het is geconstrueerd met dat ene doel voor ogen.

 

Poetin erkent ook de noodzaak van meer staatsinterventie in de economie om de meer destructieve effecten van het ‘Koop en plunder’ ( zoals de vulture fondsen doen)  kapitalisme te beteugelen. En hoewel hij de snelle en ingrijpende structurele veranderingen (The Great Reset) die tot enorme sociale onrust zouden leiden, verwerpt, ondersteunt hij wel een grotere rol voor de staat bij het verstrekken van essentiële fiscale stimuleringsmaatregelen, werkgelegenheid en een meer rechtvaardige verdeling van de rijkdom. Dit betekent niet dat Poetin het staatssocialisme ondersteunt. Dat doet hij niet. Hij steunt alleen een meer gereguleerde en goedaardige vorm van kapitalisme die afwijkt van het model van de “verschroeide aarde”, gesteund door machtige leden van het WEF en andere elitaire organisaties.

 

Met dat in gedachten doet Poetin deze specifieke aanbevelingen:

 

“We moeten nu overgaan van het benoemen van de feiten tot het in actie komen. Onze inspanningen en middelen investeren in het verminderen van de sociale ongelijkheid in individuele landen en het geleidelijk in evenwicht brengen van de economische ontwikkelingsnormen van verschillende landen en regio's in de wereld. Dit zou een einde maken aan migratiecrises. "

 

De focus van dit beleid gericht op het verzekeren van een duurzame en harmonieuze ontwikkeling is duidelijk. Ze impliceren het creëren van nieuwe kansen voor iedereen, voorwaarden waaronder iedereen in staat zal zijn om zijn potentieel te ontwikkelen en te realiseren, ongeacht waar ze zijn geboren en leven.

  --------------

Ik zou graag vier hoofdprioriteiten willen noemen, zoals ik ze zie.

 

Ten eerste moet iedereen comfortabele leefomstandigheden hebben, inclusief huisvesting en betaalbaar vervoer, energie en openbare nutsinfrastructuur. Plus, het welzijn van het milieu, iets dat niet over het hoofd mag worden gezien.

 

Ten tweede moet iedereen er zeker van zijn dat hij een baan zal hebben die een duurzame inkomensgroei en dus een behoorlijke levensstandaard kan garanderen. Iedereen moet toegang hebben tot een effectief systeem van levenslang onderwijs, dat nu absoluut onmisbaar is en dat mensen in staat zal stellen zich te ontwikkelen, carrière te maken en een fatsoenlijk pensioen en sociale uitkeringen te ontvangen bij pensionering.

 

Ten derde moeten mensen erop kunnen vertrouwen dat ze hoogwaardige en effectieve medische zorg krijgen wanneer dat nodig is, en dat het nationale gezondheidszorgsysteem de toegang tot moderne medische diensten garandeert.

 

Ten vierde moeten kinderen, ongeacht het gezinsinkomen, fatsoenlijk onderwijs kunnen krijgen en hun potentieel moeten kunnen realiseren. Elk kind heeft potentieel. " (Poetin, Davos)

         ------------------------------------------------

 

Wat betekent het dat de huidige president van Rusland nu zijn schouders onder een programma steekt dat bijna identiek is aan de economische Bill of Rights van Franklin Delano Roosevelt? Lijkt dat niet een beetje raar? Poetin is tenslotte een vrome orthodoxe christen, een sterke voorstander van het traditionele gezin, een zelfverklaarde sociaal conservatief en een hardnekkige overlevende van de mislukte Sovjetstaat. Wie had gedacht dat zo iemand een programma zou steunen dat elk lid van de samenleving, ongeacht hun omstandigheden, een behoorlijke levensstandaard biedt?

 

Maar het is logisch, nietwaar? Poetin dringt aan op een terugkeer naar de zwaar gereguleerde 'hoogtijdagen' van het 20e-eeuwse kapitalisme, toen de lonen van arbeiders nog steeds stegen, toen collegegeld en gezondheidszorg nog betaalbaar waren, en toen de American Dream nog steeds binnen het bereik van de gemiddelde man. Mensen waren toen gelukkiger, omdat ze het gevoel hadden dat als ze hun best deden, ze als een gek werkten en hun spaargeld op de bank zetten; ze zouden uiteindelijk hun doel bereiken. Maar dat is niet meer waar. Mensen zijn nu veel pessimistischer en geloven niet langer dat Amerika het land van kansen is.

 

Poetin wil dat optimisme weer aanwakkeren. Hij wil sociale onrust voorkomen door programma's te implementeren die zorgen voor een meer rechtvaardige verdeling van de rijkdom. Dit is geen terugkeer naar het communisme. Het is een verstandige manier om de zwaardere gevolgen van het ongeremde kapitalisme, dat momenteel het Westen teistert, te verzachten. Hier is Poetin weer:

 

“Dit is de enige manier om de kosteneffectieve ontwikkeling van de moderne economie te garanderen, waarin mensen worden gezien als het doel, in plaats van het middel…. Een strategie die ook door mijn land wordt geïmplementeerd, hangt af van precies deze benaderingen. Onze prioriteiten draaien om mensen, hun families, en ze zijn gericht op het verzekeren van demografische ontwikkeling, het beschermen van de mensen, het verbeteren van hun welzijn en het beschermen van hun gezondheid. We werken nu aan het creëren van gunstige voorwaarden voor waardig en kosteneffectief werk en succesvol ondernemerschap en aan digitale transformatie als de basis van een hightech toekomst voor het hele land, in plaats van die van een kleine groep bedrijven.

 

We zijn van plan om de inspanningen van de staat, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld op deze taken te richten en de komende jaren een begrotingsbeleid te voeren met de daarbij behorende prikkels…. ” (Poetin, Davos)

                                  ----------------------------------

 

Stel je een politiek leider voor die de behoeften en het welzijn van zijn volk boven de speciale belangen van zijn donateurs en duistere zakenvrienden stelt. Stel je een leider voor die oog in oog stond met de jongens van het grote geld en hen vertelde dat hun systeem "slecht" was en dat ze te veel voor zichzelf namen en niets voor iemand anders achterlieten. Stel je een leider voor die meer kritiek, hectoring, demonisering en bestraffende sancties uitnodigde voor 'het spreken van de waarheid tegen de macht' om aan de kant te staan van gewone werkende mensen, gepensioneerden, afgedankte mensen en de andere slachtoffers van dit globalistische oplichtersysteem.

 

De reden dat Poetin zich uitsprak op de WEF-confab en zichzelf in gevaar bracht, was omdat Poetin een van de "goeden" is die echt gelooft dat iedereen een kans op een fatsoenlijk leven verdient. En dat is wat Poetin onderscheidt van de andere leiders in de wereld van vandaag. Hij 'praat niet alleen maar', hij doet ook wat hij verkondigt.

5 comments:

  1. Replies
    1. Deze video mag van mij blijven staan. Ik denk dat alles het doet: geluid is OK.
      Misschien in een eerdere upload niet goed. Nu wel.

      Delete
  2. Deze upload is beter dan de vorige: die miste in het begin geluid. Deze tjoep wordt aangekondigd door Klaus S., u bent gewaarschuwd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toen ik hier keek zag ik Vladimir Pozner ( een Rusd die al 30 jaar kind aan huis is in Amerika, en goed de middenweg kan bewandelen):

      https://www.youtube.com/watch?v=8X7Ng75e5gQ&t=1884s

      Delete