Tuesday, September 22, 2020

1086 Laatste poging van de VS om Russisch gas uit Europa te weren...

Het is waarschijnlijk dat de Amerikaanse regering Alexei Navalny vergiftigd heeft. De vergiftiging is een "Immense Propaganda Asset voor de VS".

Bron: Eric Zuesse op Global Research.

De vergiftiging van Alexei Navalny heeft geleid tot intensievere ondersteuning door pro-VS, en vooral pro-NATO, ambtenaren in de Europese Unie, om de bijna voltooide NordStream 2-pijpleiding voor aardgas van Rusland naar Duitsland te blokkeren en in plaats daarvan veel duurder Amerikaans LNG, vloeibaar aardgas, in de EU in te voeren. Een zeer reële mogelijkheid bestaat dus nu dat de vergiftiging van Navalny miljarden dollars waard zal blijken te zijn geweest  voor de Amerikaanse frackers, door de bijna voltooide NordStream 2 waardeloos te maken, zodat fracked U.S. gas zal worden verkocht in Europa. 

In dit artikel wordt de relatieve waarschijnlijkheid onderzocht dat de vergiftiging van Navalny niet alleen toevallig perfect getimed is om dat doel te bereiken ten behoeve van de Amerikaanse gasindustrie, maar dat het waarschijnlijk ook daadwerkelijk gepland en uitgevoerd is om dit te bereiken.


Het idee dat de Russische regering Alexei Navalny heeft vergiftigd, gaat ervan uit dat de Russische regering verbazingwekkend stom is, en dat is in het beste geval uiterst dubieus. 

Navalny, hoewel hij eigenlijk slechts door ongeveer 2% van de Russen gunstig wordt beoordeeld (zoals aangegeven in de peilingen daar), wordt in de Amerikaanse en geallieerde media breed uitgemeten dat hij in plaats daarvan de hoogste steun van het Russische volk heeft van iedereen die Vladimir Poetin zou kunnen uitdagen voor het leiderschap van Rusland. Dat is een leugen, en dat is altijd zo geweest. Andere politici hebben veel meer steun gekregen in Rusland. Zo was Navalny in de laatste opiniepeiling, die op 5 september werd gepubliceerd, een van de vier personen die 2% had, Zhirinovsky had 5% en Zhirinovsky was de enige persoon die meer dan 2% had, behalve Poetin, die 56% had. 

Bij de presidentsverkiezingen van 2018 werd Zjirinovskij op 13,7%, Grudinin op 12,0% en Poetin op 72,6% gepolld. 

De feitelijke verkiezingsuitslag was Poetin 76,69%, Grudinin 11,7% en Zhirinovsky 5,65%. 

Het idee dat Poetin iemand zou moeten doden om Rusland te kunnen leiden is zo dom en onwetend (en verkeerd geïnformeerd) dat het niet te geloven is, hoewel het in het Westen op grote schaal wordt gepubliceerd als zijnde in plaats daarvan de realiteit. Maar wat waar is, is dat Navalny een immens propaganda-waarde is geweest voor de Amerikaanse regering, en dat is hij NU vooral.


Zelfs het Amerikaanse CNN liet zich in een nieuwsbericht van 18 september over Navalny ontvallen dat "zijn lijst van vijanden even lang is als dat ze invloedrijk is" maar ze zeiden niets over wie die "vijanden" zouden kunnen zijn. Niemand vraagt zich af of Navalny beweert een anti-corruptie campagnevoerder te zijn en dat dit vijanden zou opleveren, ongeacht of zijn beschuldigingen waarheidsgetrouw zijn. Het artikel over "Alexei Navalny" op Wikipedia, dat door de CIA is bewerkt en geschreven, en waar alle links naar sites die niet door de CIA zijn goedgekeurd, werden geblokt,  geeft aan dat Navalny talloze individuen van corruptie heeft beschuldigd, maar niet dat een van die individuen corrupt is - en dit is op een site (Wikipedia) waarvan redelijkerwijs kan worden verwacht dat deze linkt naar documentatie van 'vernietigend' bewijs dat Navalny heeft geopenbaard. Maar het artikel linkt naar geen enkel bewijsstuk. Het artikel maakt wel duidelijk dat Navalny hoopt deze beschuldigingen te gebruiken om in de Russische politiek te stijgen. Het zou een gevaarlijke manier zijn om in de politiek van welk land dan ook te stijgen, ongeacht of die beschuldigingen waar zijn. Het idee dat Poetin hierachter zat is krankzinnig. Is Poetin zo dom om de grootste criticus van het Russische regime dat de Verenigde Staten bezit, te vergiftigen, juist op het moment dat de EU op het punt staat de omvangrijke (en vrijwel voltooide) NordStream 2-pijplijn van Rusland definitief goed te keuren?


Marinevergiftiging - Het echte doelwit is de Russisch-Duitse NordStream 2-pijpleiding.

England's Financial Times kopte op 16 september, "Duitsland bood 1 miljard euro aan voor gasterminals in ruil voor het opheffen van de NS2-sancties door de VS," en onder het kopje "Deal, gedetailleerd in een brief van Olaf Scholz aan Steven Mnuchin, dateert van voor de vergiftiging van Alexei Navalny". Zij meldden dat "in de brief van 7 augustus die door de Financial Times werd gezien, de heer Scholz zei dat Duitsland zijn financiële steun voor de LNG-infrastructuur en de invoercapaciteit "met maximaal 1 miljard euro" zou verhogen in ruil voor de "toestemming" van de VS voor de ongehinderde bouw en exploitatie van Nord Stream 2", en meldden dat:


De VS hebben zich lang verzet tegen Nord Stream 2 en hebben in december sancties opgelegd aan bedrijven die betrokken zijn bij de bouw ervan. Die stap heeft de Zwitserse pijpenlegger Allseas ertoe aangezet zijn werk op te schorten met nog slechts 6 procent over om te installeren. Een groep Amerikaanse senatoren van over de politieke scheidslijn heen dringt aan op uitbreiding van die sancties.



Ook in Europa is de kritiek op het project toegenomen, waarbij tegenstanders zeggen dat het de afhankelijkheid van Europa van de Russische energie-export zal vergroten in een tijd van toenemende spanningen met Moskou. In haar State of the Union -toespraak op woensdag zei de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen: "Tegen degenen die pleiten voor nauwere banden met Rusland, zeg ik dat de vergiftiging van Alexei Navalny met een geavanceerd chemisch middel niet eenmalig is. Dit patroon verandert niet - en geen enkele pijpleiding zal dat veranderen.


De agent van het Amerikaanse regime, von der Leyen, doet haar uiterste best om de Amerikaanse LNG-marketeers te bedienen. Veel andere agenten van het Amerikaanse regime zijn dat ook.


Op 17 september verbood Amerika's neoconservatief (of pro-U.S.-empire) Newsweek "Opinion: Open brief: For the Sake of Transatlantic Security, Stop Nord Stream 2," met 114 ondertekenaars van NAVO-gerelateerde Amerikaanse en Europese functionarissen, en publiceerde hun argument dat, "In de afgelopen tien jaar heeft de regering van de Russische Federatie zich beziggehouden met een litanie van kwaadaardige activiteiten die erop gericht zijn de liberale democratische normen in heel Europa en Noord-Amerika op te vijzelen. De schokkende vergiftiging van de Russische oppositieleider Alexei Navalny door een variant van het wapengetrouwe zenuwgas Novichok toont aan dat Moskou zich niet heeft laten afschrikken door westerse acties en verklaringen en weigert zijn destabiliserende politieke avonturisme in binnen- en buitenland terug te draaien".


Hoe schaamteloos en schunnig kan een marketingcampagne zijn?

Onderzoekshistoricus Eric Zuesse is de auteur, de laatste tijd, van They're Not Even Close: The Democratic vs. Republican Economic Records, 1910-2010 en van Christ's Ventriloquists: De gebeurtenis die het christendom creëerde.


Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

3 comments:

  1. Ik hoorde op BNR afgelopen zondag andere geluiden. Ursula von der Leyen zou -in 2 talen- hebben gezegd, dat Europa zich meer neutraal moest opstellen: status quo v.w.b. sancties en na verloop van tijd heel voorzichtig toenadering tot Rusland zoeken, aldus de commentators. (Ik hoorde die podcast tijdens een lange autorit, dus ik kan mee een beetje vergissen. Podcast was ergens tussen 16:00 en 17:00 uur.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vanaf 05:09 komt het stuk over de pijplijn. Er valt ook het woord 'ambigue': de 2 sprekers spreken elkaar tegen.

      Delete
    2. GB,

      Ik heb nu geen zin om dat te beluisteren, maar dan krijg ik de indruk dat ze zowel Rusland als Amerika te vriend wil houden.
      Dat is dan al een vooruitgang in vergelijk met vroeger...

      Delete