Wednesday, February 16, 2022

1232 'Oekraine crisis' = Joe's falen camoufleren en het Heartland verzwakken.

UPDATE: Duran spreekt met Coach. https://www.youtube.com/watch?v=pNj5gk9-zPo

UPDATE:  Martyanov: US is alleen met het Narrative bezig. Een Valse Vlag blijfty mogelijk.   https://www.youtube.com/watch?v=O9wqe0ycRpI

UPDATE: Mercouris. Klaas Knot min 10. Scholz m 17. 

UPDATE: Duran:  Engelse minister Ben Wallece: positief,. dan 1980 graden  

Citaat : min 7.45: "There is a competition among Brittish politicians as to taking the  strongest possible line against Russia, because they all have to reassure the Neocon establishment that they are loyal.... "   Dus wie is de baas van de politici in Engeland ? 

Volgens Berhard, de duitse blogger van wereldformaat,  is de hele Oekraïne-crisis bedacht door een Team van deskundigen ( het Tiger Team) in het Witte Huis. 

Er zijn 2 doelen voor deze grotendeels georganiseerde crisis:   Een binnenlands doel, en een geopolitiek doel.

Bernhard ( Moon of Alabama)  gebruikt de inzichten van oud ambassadeur James Matlock : 

'Joe Biden doet het heel slecht en dat word een catastrofe later bij de verkiezingen voor Het Congres, tenzij ..... Joe Putin op de vlucht heeft gejaagd ! '

en de inzichten van  Pepe Escobar :  

'De EU moet los komen van Rusland, zodat de EU straks ook mee zal helpen om China dwars te zitten. Het ergste zou zijn als China+ Rusland +  Duitsland vriendjes zouden worden. Dan staat de USA in verloren positie.   

Bernhard citeert behalve Matlock en Escobar ook de WaPo en NYTimes die de bedoelingen van dit Tiger Team  bloot leggen en die tonen dat beide motieven -- zowel wat Matlock beschrijft als wat als Escobar beschrijft --  aan de basis staan van deze Oekraïne Crisis  'opvoering'.

Het artikel is slechts 7 pagina's lang,  

maar 'voor de lol'  heb ik ook de comments bijgevoegd. 


UPDATE: Het is nu al 18 februari, en de Russische invasie laat nu wel erg lang op zich wachten... 


                    

---------------------einde updates --------------------------


HIER het originele artikel. 

De grote plannen van het Witte Huis achter haar 'Russische invasie' zwendel

Nu de zwendel over de "Russische invasie" nieuwe hoogten bereikt, is het tijd om de motieven erachter te bekijken.

Het lawaai is oorverdovend geworden.

> De Amerikaanse inlichtingenbriefing bevatte een specifieke verwijzing naar volgende week woensdag, 16 februari, als startdatum voor de grondinvasie, vertelden drie functionarissen - gevestigd in Washington, Londen en Oekraïne - aan POLITICO. <

'Kon' doet veel werk in die krantenkoppen.

Kunnen we het wat preciezer krijgen?

1 uur of 3 uur?

Welke is het?

En in welke tijdzone?

En 200.000 troepen? Gisteren waren er only 100,000. Hoe kunnen die in een nacht verdubbeld zijn?

Er is ook de vraag waarom.

Waarom heeft de regering-Biden een kunstmatige "crisis" gecreëerd over een Russische invasie in Oekraïne, terwijl zo'n invasie niet gepland is en waarschijnlijk ook niet zal plaatsvinden? Waarom beweert de regering dat een Russische invasie van de Oekraïne "op handen is", terwijl zowel Rusland als de Oekraïne ontkennen dat er een zal komen.

Waarom verspreidt het misleading satellite pictures van zogenaamd ingezette tanks, terwijl die direct naast de kazernes staan waar ze thuishoren? Waarom hypt het een "Russische opbouw" wanneer dat wordt beweerd each and every year?

Jack Matlock, de laatste Amerikaanse ambassadeur bij de USSR, heeft één antwoord:

Misschien heb ik het mis - tragisch mis - maar ik kan het vermoeden niet wegnemen dat we getuige zijn van een goed opgezette schertsvertoning, schromelijk uitvergroot door prominente elementen van de Amerikaanse media, om een binnenlands politiek doel te dienen. Geconfronteerd met de stijgende inflatie, de verwoestingen van Omicron, de (grotendeels onterechte) schuld voor de terugtrekking uit Afghanistan, plus het feit dat hij er niet in geslaagd is de volledige steun van zijn eigen partij te krijgen voor de Build Back Better-wetgeving, wankelt de regering-Biden onder de dalende goedkeuringscijfers, net nu zij zich opmaakt voor de congresverkiezingen van dit jaar.

Aangezien duidelijke "overwinningen" op de binnenlandse problemen steeds onwaarschijnlijker lijken, waarom er dan geen verzinnen door te doen alsof hij de invasie van Oekraïne heeft voorkomen door "op te staan tegen Vladimir Poetin"?

Het lijkt er eigenlijk het meest op dat de doelstellingen van president Poetin zijn wat hij zegt dat ze zijn - en wat hij al zegt sinds zijn toespraak in München in 2007. Om ze te vereenvoudigen en te parafraseren, zou ik ze willen samenvatten als: "Behandel ons met tenminste een minimum aan respect. Wij vormen geen bedreiging voor u of uw bondgenoten, waarom weigert u ons dan de veiligheid die u voor uzelf eist?

Alastair Crooke wijst op een ander motief:

De gezaghebbende Global Times waarschuwt in een hoofdartikel dat de VS het conflict in Oekraïne aanwakkeren om de discipline van het blok aan te scherpen - om de Europese staten weer in de door de VS geleide plooi te krijgen. Ongetwijfeld legt China het verband dat Oekraïne de perfecte spil is om Europa naar Amerika's volgende fase te leiden, waarin een verenigd front met de VS nodig is voor de latere taak om China achter haar grenzen te barricaderen.

Het gaat dus om belangrijke beslissingen die Europa voor de toekomst zullen bepalen. Aan de ene kant, (zoals Pepe Escobar noted zo'n twee jaar geleden), "het doel van het Russische en Chinese beleid is Duitsland te rekruteren voor een drievoudige alliantie die de Euraziatische landmassa à la Mackinder samenbindt tot de grootste geopolitieke alliantie in de geschiedenis - waarbij de wereldmacht wordt omgeschakeld ten gunste van deze drie grootmachten, en tegen de Angelsaksische zeemacht".

Anderzijds werd de NAVO van meet af aan ontworpen als een middel om de Anglo-Amerikaanse controle over Europa uit te oefenen, en meer bepaald om Duitsland "down" te houden en Rusland "out" (volgens dat oude axioma van westerse strategen). Lord Hastings (Lionel Ismay), de eerste secretaris-generaal van de NAVO, heeft de beroemde uitspraak gedaan dat de NAVO was opgericht om "de Sovjet-Unie buiten, de Amerikanen binnen en de Duitsers buiten de deur te houden".

Deze mentaliteit is nog steeds aanwezig, maar de formule heeft nu een groter belang gekregen, en een nieuwe wending: Duitsland "laag en qua prijs niet concurrerend" houden ten opzichte van Amerikaanse goederen; Rusland "buiten de deur" houden als Europa's bron van goedkope energie; en China "buiten de deur" houden van de handel tussen de EU en de VS. Het doel is Europa stevig binnen het nauw omschreven economische circuit van Amerika te houden en het te dwingen af te zien van de voordelen van Chinese en Russische technologie, financiën en handel - en zo bij te dragen tot het bereiken van het doel China binnen zijn grenzen te barricaderen.

Ik vind beide verklaringen, de binnenlandse en de buitenlandse, zeer plausibel en een combinatie ervan is het meest waarschijnlijke motief achter het plan voor deze affaire.

De Washington Post legt uit hoe de campagne werd uitgestippeld en geleid vanuit het Witte Huis. De kop is echter misleidend:

Binnen in de voorbereidingen van het Witte Huis op een Russische invasie
Een "Tiger Team" van regeringsfunctionarissen is de afgelopen maanden bezig geweest met het voorbereiden van een duidelijke reeks reacties, waarbij scenario's zijn uitgetekend van cyberaanvallen en beperkte interventie tot een invasie van Oekraïne.

Een correctere kop zou zijn geweest "Binnen in de voorbereidingen van het Witte Huis van de 'Russische invasie' zwendel".

Laten we daar eens naar kijken:

Nu de vrees groeit voor mogelijke Russische agressie tegen Oekraïne, is een "Tiger Team" onder leiding van het Witte Huis in stilte aan het uitdokteren hoe de Verenigde Staten zouden reageren op een reeks schokkende scenario's, van een beperkt machtsvertoon tot een grootschalige invasie met massaslachtoffers.

Het team van het Witte Huis heeft twee table-top-oefeningen van meerdere uren gehouden - waaronder een met kabinetsambtenaren - om de scenario's tot leven te brengen en een draaiboek samengesteld met een reeks mogelijke snelle reacties, te beginnen met de eerste dag en uit te breiden tot de eerste twee weken van een beoogde Russische invasie.

Volgens hoge regeringsfunctionarissen heeft deze inspanning hen niet alleen geholpen te anticiperen op mogelijke complicaties, maar heeft zij hen er ook toe aangezet tijdig maatregelen te nemen, zoals het ontmaskeren van Russische informatie-oorlogvoering voordat deze wordt uitgevoerd, om de propagandakracht ervan af te zwakken.

Het team plande hun dagelijkse propaganda releases stap voor stap:

Het "Tiger Team" - een term die verwijst naar een diverse groep deskundigen die een specifiek probleem aanpakken en die alertheid en paraatheid suggereert - werd opgericht nadat ambtenaren van de Nationale Veiligheidsraad in oktober jongstleden verontrustende tekenen hadden ontdekt van een massale opbouw van Russische troepen aan de Oekraïense grens.

NSC-functionarissen geven grif toe dat ze niet in staat zijn de bewegingen van de Russische president Vladimir Poetin en zijn militaire leiders precies te voorzien. Maar de oefening en de robuuste planning zijn nog steeds de moeite waard, zeiden ze.

"De realiteit is dat wat de Russen uiteindelijk zullen doen waarschijnlijk geen 100 procent overeenkomst zal zijn met een van deze scenario's," zei [Jonathan Finer, plaatsvervangend nationaal veiligheidsadviseur van president Biden,]. "Maar het doel is dat ze een voldoende grote gelijkenis vertonen met wat ze uiteindelijk zullen doen, zodat de plannen nuttig zijn in termen van het verkorten van de tijd die we nodig hebben om effectief te reageren. Dat is echt het hele doel."

De "massale Russische troepenopbouw aan de Oekraïense grens" is in het echt nooit gebeurd. De meeste Russische troepen bevinden zich op honderden kilometers afstand van Oekraïne.

Het was de Washington Post die op 30 oktober 2021 als eerste publish de beweringen van "anonieme functionarissen" van een "Russische opbouw'.

(Kanttekening: De naam 'Tiger team' of 'Tiger squad' werd ook gebruikt voor de Saoedische groep die killed and hacked up een Washington Post opinieschrijver Jamal Khashoggi vermoordde. Grappig dat het Washington Post-stuk dat feit niet vermeldt).

Terug naar de 'tic toc' van de WaPo provides:

Het Tiger Team zag officieel het licht in november, toen nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan Alex Bick, de NSC-directeur voor strategische planning, vroeg om een planningsinspanning van meerdere agentschappen te leiden. Bick heeft de ministeries van Defensie, Buitenlandse Zaken, Energie, Financiën en Binnenlandse Veiligheid erbij gehaald, samen met het Amerikaanse Bureau voor Internationale Ontwikkeling om een mogelijke humanitaire crisis te bekijken.

De inlichtingendiensten zijn er ook bij betrokken en spelen verschillende mogelijke acties van de Russen uit en de risico's en voordelen van elke actie, aldus de functionarissen.

Hoewel de officiële start van het "Tiger team" misschien in november was, is het duidelijk dat de hele operatie eerder begon toen de Oekraïners werd gevraagd deel te nemen aan de schijnvertoning:

Simon Shuster @Shustry - 8:29 PM - Feb 14, 2022

Een bron dicht bij Zelensky vertelde me dat de VS zijn team afgelopen herfst voor het eerst waarschuwde voor een Russische invasie, waarbij de kans op 80% werd geschat. De Oekraïners geloofden het niet, maar ze zagen een kans - "meer hulp, meer aandacht" - en speelden het spel mee. Nu hebben ze spijt. Te veel aandacht.

De CIA heeft paramilitairen van Oekraïense nazi-groepen naar de VS gevlogen om ze te trainen:

Terwijl het geheime programma, gerund door paramilitairen die werken voor de Ground Branch van de CIA - nu officieel bekend als Ground Department - werd opgericht door de regering-Obama na de Russische invasie en annexatie van de Krim in 2014, en uitgebreid onder de regering-Trump, heeft de regering-Biden het verder uitgebreid, zei een voormalige hoge inlichtingenambtenaar in contact met collega's in de regering.

Tegen 2015 begonnen paramilitairen van de CIA Ground Branch, als onderdeel van deze uitgebreide anti-Russische inspanning, ook naar het front in Oost-Oekraïne te reizen om hun tegenhangers daar te adviseren, volgens een half dozijn voormalige ambtenaren.

Het meerweekse, in de VS gebaseerde CIA-programma omvatte volgens voormalige functionarissen onder meer opleiding in vuurwapens, camouflagetechnieken, landnavigatie, tactieken als "cover and move", inlichtingen en andere gebieden.

Deze groepen zullen de strijdkrachten zijn die gebruikt zullen worden wanneer de VS besluit valse "Russische aanvallen" op Oekraïense burgers uit te voeren.

Bedenk bij het kijken dat elke beweging van tevoren gepland is:

Het draaiboek zelf gaat veel verder dan slagveldscenario's en behandelt vragen als hoe om te gaan met Oekraïense vluchtelingen die Polen en Roemenië zouden kunnen binnenstromen, hoe de Amerikaanse ambassade in Kiev te beveiligen, wat voor sancties precies op te leggen aan Moskou, en hoe terug te vechten tegen een geavanceerde cyberaanval.

Het draaiboek - dat een synthese is van bijna drie dozijn documenten en inlichtingenbeoordelingen die in opdracht van het team door verschillende agentschappen zijn opgesteld - is verspreid onder de verschillende functionarissen, waaronder militaire en civiele leiders in het Pentagon.

Het draaiboek houdt ook rekening met "tweede orde"-gevolgen, zoals Russische vergelding voor eventuele sancties.

Die "geavanceerde cyberaanvallen" zullen hoogstwaarschijnlijk afkomstig zijn van het National Security Agency, dat deel uitmaakt van het Pentagon. Wanneer het Witte Huis zal beweren dat het bewijs heeft van een "Russische cyberaanval" op Oekraïne, wat het waarschijnlijk zal doen, houd er dan rekening mee dat iedereen die beweert de echte bron van zo'n aanval te kunnen vinden, slangenolie verkoopt.

Samen met het draaiboek heeft het Witte Huis ook desinformatie vrijgegeven waarin wordt beweerd dat Rusland dit zal gebruiken:

Een van de voornaamste punten van zorg van het Tiger Team is de Russische poging om het valse verhaal te verspreiden dat Oekraïne, met hulp van het Westen, voorbereidingen treft voor een offensief in Oost-Oekraïne, en dat Rusland het slachtoffer is.

In de afgelopen weken heeft de Amerikaanse regering inlichtingen over dergelijke pogingen vrijgegeven, waaronder een mogelijk "vals vlag"-complot waarbij Moskou een explosie zou organiseren waarbij etnische Russen in Oekraïne of in Rusland zelf om het leven zouden komen, en vervolgens de schuld zou geven aan Kiev als mogelijk voorwendsel voor een invasie.

Het Witte Huis heeft niets vrijgegeven dat iemand mocht zien. Zoals de NYT juist remarked:

Ondanks alle onthullingen heeft de regering-Biden geen enkel bewijs geleverd van de desinformatiecomplotten die zij beweren te hebben ontdekt.

De 'Russische invasie' scamp was approved from the top:

In december heeft het Tiger Team twee virtuele oefeningen gehouden om verschillende scenario's en reacties te testen. Bij de eerste oefening waren adjunct-secretarissen aanwezig en bij de tweede waren kabinetsmedewerkers betrokken. Biden heeft het draaiboek bekeken en is op de hoogte gebracht van de resultaten, aldus de ambtenaren.

"Het is één ding om elk van deze problemen - energie, sancties, militaire houding - op zichzelf te bekijken. Het is iets heel anders om ze allemaal samen te voegen en een plan uit te voeren voor al deze problemen," zei de NSC-functionaris. "Wat ik in de loop van deze planningsoefening zag, was dat er, ook op de hoogste niveaus, gloeilampen gingen branden over de manier waarop de stukjes in elkaar pasten. "

Het plan is voldoende geïntegreerd om doelstellingen en verwezenlijkingen op meerdere gebieden mogelijk te maken.

Daarom geloof ik dat zowel Matlock als Crooke gelijk hebben met hun gissingen over de motieven achter de zwendel met de "Russische invasie".

Er zijn binnenlandse doelstellingen en er zijn doelstellingen op het gebied van het buitenlands beleid en de stukken van het plan passen in elkaar.

Maar dat is alleen zo als de hele zaak niet ontrafelt. In het echte leven overleeft geen enkel strijdplan het eerste contact met de vijand.

Zelensky's much criticized onwil om zijn deel van de show te spelen kan net een van de elementen zijn die het allemaal uit elkaar zal laten vallen.

Dan is er Rusland, dat altijd goed is in het creëren van echte verrassingen. Ik durf te wedden dat zijn veiligheidseisen en de ontwerp-verdragen die het heeft voorgelegd niet in het draaiboek waren voorzien. Ze zijn er al in geslaagd Biden tot concessies te dwingen waar de VS eerder niet toe bereid waren. Er zullen nog meer verrassingen op verschillende gebieden volgen. Zodra de Olympische Spelen voorbij zijn, kan ook China hierin een rol gaan spelen.

Grote plannen zorgen voor grote mislukkingen.

Toegevoegd door b op 15 February 2022 om 17:13 UTC | Permalink

Opmerkingen

volgende pagina "

Wie houden we verantwoordelijk als alle voorspellingen niet uitkomen? De naamloze ambtenaren?

Geplaatst door: Sakineh Bagoom | Feb 15 2022 17:24 utc | 1

b - het probleem dat ik met dit alles heb is hoe een toenemend vertrouwen op propaganda niet werkt... op een gegeven moment gaat de waarde van de propaganda verloren... meer mensen doorzien dit alles... ja, het kan een aantal scenario's zijn die het gewenste resultaat zijn, maar we weten van al deze voordat de propaganda-oefening begon! In plaats daarvan blijven ze de mensen laten zien hoe vol stront ze zitten... zeker... de media kunnen het water voor hen dragen, maar op een gegeven moment is het moeilijk om een onderscheid te maken tussen de voormalige Pravda en de huidige westerse media... mensen vertrouwen de media niet en zij helpen dit te verwezenlijken... ik zeg dat ze een verliezend spel spelen, zelfs als sommige doelstellingen tijdelijk worden gehaald...

Geplaatst door: james | Feb 15 2022 17:30 utc | 2

Nogmaals, een uitstekende agenda-setter.

Is het niet interessant hoe vaak de regering Biden het heeft over "rechtstreeks uit het Russische propaganda draaiboek"?

Zij zijn geobsedeerd door Russische "speelboeken" omdat het speelboeken zijn die hun eigen bestaan bepalen.

In de jaren '90, toen al deze psychodrama begon met de Blair bende, stond het draaiboek bekend als "the grid" en werd gecontroleerd door Alastair Campbell.

Geplaatst door: John Cleary | Feb 15 2022 17:36 utc | 3

Een senator van de Speciale Inlichtingencommissie prijst Biden voor het naar buiten brengen van alle informatie, inclusief de 'details van het Russische complot'. Hij zei tegen de presentator van CNN: "Dit is ongekend, in tegenstelling tot vroeger, je kunt naar een overheidswebsite gaan en precies zien wat de Russen van plan waren".

En ja. Ik ben te lui om dat konijnenhol in te duiken (of zelfs de naam van de senator, wacht 5 minuten op de volgende). Waarom is het te veel verwacht van een CNN 'nieuwspresentator' in de vrije wereld om te vragen, geef ons 'alsjeblieft een samenvatting zodat we niet allemaal naar die website hoeven te kijken'?
--------------------------------

BTW CNN heeft een correspondent in Kharkiv die zal worden ontslagen omdat hij durft te melden dat de burgers daar in principe kalm zijn en de Amerikaanse beweringen over een dreigende slachtpartij niet geloven. God zegene hem.

Geplaatst door: Christian J. Chuba | Feb 15 2022 17:39 utc | 4

Ja, "Er zijn binnenlandse doelstellingen en er zijn doelstellingen op het gebied van de buitenlandse politiek", maar Alistair Crooke ziet een primair Amerikaans motief voor de dreiging met Oekraïne over het hoofd: Het idee dat de "kunstgreep van de 'dreigende Russische invasie' van Oekraïne gaat over het terugdringen van Europese staten" in de NAVO negeert de inmenging van Israël daar om Rusland in Syrië te verzwakken. Let op "Jonathan Finer, plaatsvervangend nationaal veiligheidsadviseur van president Biden." De VS/UK strategie om Rusland en China uit Syrië en Iran te houden zoekt campagne steekpenningen van de zionisten, een belangrijke werkgever van politici. Zie de Israël-in-Syrië rapporten:

hxxps://www.timesofisrael dor com/as-israel-scrambles-to-get-citizens-out-kyivs-streets-seem-perfect-tranquil/
"de 10-15.000 Israëli's in het land lijken een andere kijk te hebben "
hxxps://www.palestinechronicle dot com/israeli-government-studies-ukraine-request-for-military-assistance/
"Volgens Lapid hebben 6.050 Israëli's in Oekraïne zich geregistreerd om updates van het ministerie te ontvangen."

De extreme oppositie van Oekraïne facties is niet bestuurbaar door een typisch westerse "democratie" structuur. Het werkte bijna voor de VS/UK coup in 2014, en ze willen duidelijk niet zo'n regering en zouden het weer aanvallen. Het idee van grotendeels autonome D&L-provincies lijkt geen succesvolle precedenten te hebben in de moderne geschiedenis. De de facto grens van een wetteloos hebzuchtig imperium als de VS zal een militaire grens moeten zijn.

Geplaatst door: Sam F | Feb 15 2022 17:46 utc | 5

james @2 - Mee eens dat de MSM zichzelf verraadt tot het punt van irrelevantie.

Meer ter zake van deze blogpost: ik denk dat de complexe spelactiviteiten van het Tiger Team op de gebruikelijke manier van besluitvorming door comités zichzelf in de weg staan. Elk van de vele scenario's zal zijn eigen voorstanders hebben binnen de betrokken agentschappen. Wie beslist wat er gedaan moet worden, wanneer men geconfronteerd wordt met de feitelijke gebeurtenissen? Niet Biden, dat is zeker.

Geplaatst door: paul spencer | Feb 15 2022 17:48 utc | 6

Geen oorlog zal een grote teleurstelling zijn voor de meeste volgers van deze website. Honderden leunstoelstrategen (ok, ik weet niet hoeveel) hebben zitten watertanden en hopen dat het keizerrijk een genadeklap zou krijgen. Poetin wil niet echt dat Rusland een vazal van China wordt-(plutocraten en communisten gaan gewoon niet goed samen). De VS hebben te kennen gegeven dat zij bereid zijn het INF-verdrag opnieuw in te stellen (waarschijnlijk hebben zij ook te kennen gegeven dat zij bereid zijn andere veiligheidsgaranties te geven). De VS zullen zich terugtrekken zoals onder Carter, zich herbewapenen, Trump herverkozen en zich richten op het opruimen van het huis op het westelijk halfrond, America First don't ya know. Wat de Britten doen is een andere zaak. Kijk uit naar MI6 om zich bezig te houden met meerdere provocaties.

Geplaatst door: wobblie | Feb 15 2022 17:48 utc | 7

Helaas zal deze gebeurtenis in de VS geen effect hebben, omdat er in dat land geen vrije bedrijfspers is. Het zal worden toegejuicht als weer een doorslaand succes, dat hoogstwaarschijnlijk in de aanvankelijke planning was uitgedokterd. Immers, zoals WP verkondigde, indirect werd dit gepland door de meester van misleiding, de directeur van Russiagate.

Wat het effect ervan zal zijn in Europa, waar het er echt op aankomt, weet ik niet.

Geplaatst door: Michael.j | Feb 15 2022 17:53 utc | 8

En vergeet niet mensen als Browder, Nuland en Russische oligarchen in Londen. Ze hebben de controle over de Russische bronnen nog niet opgegeven. De Krim verliezen was een enorme tegenslag voor hen.

Geplaatst door: dh | Feb 15 2022 17:53 utc | 9

Putin and Scholz hold press conference in Moscow

Geplaatst door: Norwegian | Feb 15 2022 17:58 utc | 10

Afgezien van al het andere, het aanwakkeren van een gigantische hysterie heeft betrekking op het overbrengen van een miljard dollar aan bewapening naar 404, om uiteraard te worden gebruikt tegen de afgescheiden regio's. Dit zal de testtijd zijn. Hoe zal Rusland reageren? USNATO hoopt op een invasie en bezetting. We zullen zien. Als we de twee partijen vergelijken op het gebied van inzicht en vooruitziendheid, is Rusland de grote winnaar, tenminste zolang Lavrov er is en dat is het probleem met de 'charismatische leider'-benadering van politiek.

En wat te denken van de "militair-technische middelen" die Rusland plant als reactie op de afwijzing door de USNATO van de door Rusland voorgestelde wederzijdse veiligheidsverdragen?

Geplaatst door: Barofsky | Feb 15 2022 17:59 utc | 11

Elke grote aanval van de VS in de afgelopen eeuw vond plaats in een donkere nacht, maar zij denken dat de Russen dom genoeg zijn om een aanval te plannen in de nacht van een volle maan?

Het is al jaren duidelijk dat Washington achterlijk is, maar dit gaat zelfs hun normale debiele incompetentie met toegevoegde seniliteit ver te boven. Als de regering Biden deze onzin niet ex tabula rasa heeft uitgevonden, zijn ze voor de gek gehouden door iemand die zo "briljant" is als Q-Anon. Beide mogelijkheden zouden iedereen met een rationele angst voor brabbelende idioten die kernwapens in handen hebben, moeten verontrusten.

Geplaatst door: Hermit | Feb 15 2022 18:01 utc | 12

Hoe weten we dat de CIA paramilitairen van Oekraïense nazi-groepen naar de VS heeft gevlogen om hen te trainen? Hoe weten we dat er nazi's onder de trainees zijn, anders dan dat het waarschijnlijk/zeer waarschijnlijk zou kunnen zijn?

Geplaatst door: Atown 15 Feb 2022 18:01 utc | 13

@ Michael.j | Feb 15 2022 17:53 utc | 9

Sorry! Dat is "onbekend voor mij".

Geplaatst door: Michael.j | Feb 15 2022 18:03 utc | 14

https://pbs.twimg.com/media/FLpuMYDXsAMO78Y?format=jpg&name=4096x4096

Geplaatst door: Астал | Feb 15 2022 18:06 utc | 15

Ik vraag me af of de "geheime inlichtingen" waarop de VS hun conclusies van een Russische invasie sinds de herfst van vorig jaar baseren, niet gebaseerd zijn op Russische desinformatie die aan de spionnen van de VS wordt doorgespeeld om paniek in het Westen te zaaien.

Misschien is de 'uitgebreide schertsvertoning' een Russische schertsvertoning. Het lijkt me dat deze paniek een perfecte achtergrond is voor het 'Ultimatum'.

Nadat de poging van het Westen afgelopen voorjaar om een oorlog te beginnen in Europa, van Wit-Rusland tot de Zwarte Zee, mislukte, betwijfel ik of Rusland hun de tijd wilde geven om een nieuwe poging tot oorlog te plannen. Als deze "poppenkast" deel uitmaakt van een algemene Russische strategie om het Westen in spanning te houden terwijl de economische en politieke ineenstorting voortduurt en versnelt, dan lijkt die strategie te werken. Zoals Maria Zakkharova vandaag zei: "15 februari 2022 zal de geschiedenis ingaan als de dag van het falen van de westerse oorlogspropaganda. Vernederd en vernietigd zonder een schot te lossen," schreef ze." (https://www.oreanda.ru/en/it_media/zakharova-called-february-15-the-day-of-the-failure-of-western-war-propaganda/article1411760/)

Geplaatst door: dh-mtl | Feb 15 2022 18:07 utc | 16

Kijk, het is duidelijk; het is een gigantische afleidingsmanoeuvre en gebouwd op vruchtbare grond na meer dan 100 jaar anticommunistische propaganda die hoe dan ook altijd anti-Russisch is geweest (de 'Untermensch'). Ik denk dat de Russen misschien eindelijk de boodschap over de Westerse 'democratieën' hebben begrepen, maar het heeft verdomme lang genoeg geduurd!!! Ik dacht dat de opsplitsing van Libië door de 'no fly'-resolutie van de VN-Veiligheidsraad de plaats zou zijn geweest waar de Russen 'Niet!' zouden hebben gezegd, maar nee. Misschien voelen ze zich nog te onzeker, na de vernederingen van de Jeltsin-jaren? Wat zijn de tijden veranderd.

Geplaatst door: Barofsky | Feb 15 2022 18:16 utc | 17

Uit een artikel op deClassified over Britse training van Oekraïense milities:

"... Bijna 2.000 NGU-strijders zijn opgeleid door het Canadese leger als onderdeel van zijn Operatie Unifier-missie die in 2015 begon.

"Maar het is controversieel gebleken. In juni 2018 werden Canadese militaire officieren gebrieft door leiders van het Azov Regiment en werden ze gefotografeerd met de functionarissen ervan, ondanks waarschuwingen over de nazi-ideologie van de eenheid.

"Azov plaatste de foto's vervolgens op sociale media, en voegde eraan toe dat de Canadese delegatie "hoop op verdere vruchtbare samenwerking" had uitgesproken. Uit interne Canadese documenten, die later werden vrijgegeven, blijkt dat de regering vreesde dat de ontmoeting in de media aan het licht zou komen.

"Tijdens de bijeenkomst in september 2021 zei kolonel Serhiy Maltsev, hoofd internationale samenwerking van de NGU, tegen de Britse commandanten: "De bijdrage van het Canadese leger aan de capaciteitsopbouw van de Garde is moeilijk te overschatten."

"Onze gezamenlijke prestaties met onze Canadese tegenhangers kunnen als voorbeeld dienen voor de toekomstige samenwerking van de NGU met [de Britse] Operatie Orbital."...."
https://declassifieduk.org/uk-commanders-in-ukraine-met-neo-nazi-linked-national-guard-to-deepen-military-cooperation/

Geplaatst door: bevin | Feb 15 2022 18:20 utc | 18


Geplaatst door b op 15 februari 2022 om 17:13 UTC


Grote plannen zorgen voor grote mislukkingen.

Naar verluidt verlaten de RF-troepen hun oefenterreinen en keren zij terug naar hun kazernes.

Er is beweerd dat Oekraïne een "Wag the Dog"-gebeurtenis was, uitgevoerd om de aandacht af te leiden van de binnenlandse problemen van de VS. Als dat zo is, zal het waarschijnlijk averechts werken.

Beleggers zijn overgegaan op een "risk off" positie. De olie- en gassector heeft rekening gehouden met schaarste en een stijging van de prijzen. Consumenten hebben een negatieve reële rente genoten, waardoor de huizenprijzen door het dak zijn gegaan.

Nu er vrede is, zal de Fed moeten optreden om de inflatie te beteugelen. Dit zal negatieve gevolgen hebben voor de markten, de beleggersklasse en de reële activaprijzen.

Warren Buffet zei ooit: "Pas als de vloed opkomt, ontdek je wie er naakt heeft gezwommen." Zodra de Fed de punchbowl weghaalt, kan de Amerikaanse economie in de problemen komen.

Regeringspropaganda zal het wantrouwen van de burgers jegens de regering-Biden waarschijnlijk doen toenemen. Uit recente peilingen blijkt dat 68% van de Democraten verder onderzoek wil naar de rol die Clinton heeft gespeeld bij de totstandkoming van het Trump-dossier. Dit alles voorspelt meer binnenlandse onrust in de VS en een afname van de waargenomen competentie van de hegemon.

Geplaatst door: Sushi | Feb 15 2022 18:43 utc | 19

Aangezien duidelijke "overwinningen" op de binnenlandse problemen steeds onwaarschijnlijker lijken, waarom er dan geen verzinnen door te doen alsof hij de invasie van Oekraïne heeft voorkomen door "op te staan tegen Vladimir Poetin"?

Ik ben het met James eens. Waarom niet? Omdat het niet zal werken, niemand gelooft hem. En ik denk niet dat het veel Amerikanen iets kan schelen als ze dat wel deden. Ze kunnen Oekraïne ook niet vinden op een kaart...

Geplaatst door: Jörgen Hassler | Feb 15 2022 18:45 utc | 20

Wat is dat gezegde?...

"Wees voorzichtig met het gezelschap dat je hebt"

Je hebt nu nog een reden om ZH te lezen.

Lees hun artikel:
Nu hebben we het gedaan: We hebben de CIA kwaad gemaakt.

Geplaatst door: librul | Feb 15 2022 18:46 utc | 21

Zoals de eerste secretaris-generaal van de NAVO, Lord Ismay, ooit zei, werd de NAVO opgericht "om de Russen buiten te houden, de Amerikanen binnen, en de Duitsers beneden".

Het zou kunnen dat de nep-Russische invasie die door Washington werd gestimuleerd, bedoeld was om de NAVO-belangen (van de VS) in Europa te bevestigen, door de handel in Europa met Rusland en China te vertragen of te beperken, zeker die in Russisch gas. Ik heb gelezen dat Duitsland en Frankrijk een top met Rusland wilden, maar dat deze werd afgezegd en vervangen door een NAVO-stem (VS).

Duitsland is nog steeds in die mate een bezet land (VS-strijdkrachten) dat de Amerikaanse president gerust kan zeggen dat hij de levering van Russisch gas aan Duitsland door de Nordstream II-pijpleiding kan laten stopzetten wanneer de vergunningen daarvoor worden verleend.

De Franse president Macron lijkt, afgezien van zijn minachting voor het debacle rond de Britse/Amerikaanse onderzeeërs, meer te neigen naar een EU-leger buiten de NAVO en weg van de invloed van de VS, maar hij heeft Duitsland nodig om mee te doen, maar bij elke vijandelijkheden in Oekraïne zou Macron in de lijn van de NAVO vallen, zo kwetsbaar is de stem van de EU in de NAVO.

Het huidige NAVO-debacle over de leugens dat Rusland Oekraïne zal binnenvallen, zegt mij dat de NAVO zwak is en dat haar dagen geteld zijn, Rusland zal Duitsland de hand reiken via handel, als Duitsland de invloed van de VS in het land kan afschudden, zal Frankrijk zeker volgen, de VS kan het zich niet veroorloven dit te laten gebeuren, maar het zal naar mijn mening gebeuren, met China dat helpt bij de overgang, agressie van de VS is het enige dat het kan stoppen, zij het niet op een permanente basis.

Geplaatst door: Republicofscotland | Feb 15 2022 18:47 utc | 22

Vergeet niet het onderzoek van Durham naar de spionage van Hillary/Democraten en de sabotage van Trump met Russiagate BS. Dit onderzoek staat nu in brand en het lijkt erop dat mensen met de onderzoekers zijn gaan praten. Hoogstwaarschijnlijk is dit ook een grote reden waarom Biden en co nu zo schreeuwen over Oekraïne en Rusland. Alles om de aandacht af te leiden van dat onderzoek, dat een van de grootste misdaden uit de geschiedenis kan blootleggen.

Geplaatst door: Comandante | Feb 15 2022 18:49 utc | 23

Shoigu is nu in Hmeimen, Syrië. Neem dat zoals je wilt.

Hij zal de oefeningen bespreken die in dat deel van de wereld gaan plaats vinden. Het CENTCOM zal zich wel opwinden, want daar zijn vandaag ook drie Tu-22M3M en een Mig-31K aangekomen.

Geplaatst door: JohninMK | Feb 15 2022 19:02 utc | 24

Zij hebben inderdaad niet voorzien dat Poetin opportunistisch zou kunnen handelen en eisen zou kunnen stellen, profiterend van de druk die het Westen kunstmatig op Oekraïne heeft gelegd. Biden kan misschien de overwinning opeisen voor het thuispubliek, maar Poetin zal hetzelfde kunnen doen en zijn positie versterken als Oekraïne van nu af aan in feite een neutrale zone is.

Geplaatst door: Clueless Joe | Feb 15 2022 19:03 utc | 25

Craig Murray's laatste artikel bevestigt de speculatieve aard van deze "op":

"Het "Dirty dossier" van het Verenigd Koninkrijk over Iraakse massavernietigingswapens bestond, waar het inlichtingenbronnen gebruikte, min of meer geheel uit gedeclassificeerde menselijke inlichtingen en niet uit signalen. "Menselijke inlichtingen' betekent gewoon iets wat een informant ons verteld heeft, meestal voor grote sommen geld... Signals intelligence daarentegen is het onderscheppen van communicatie, en is over het algemeen nauwkeuriger (hoewel er natuurlijk misleidende communicatie kan worden geplant). Ik kan u vertellen dat de NSA geen communicatie-inlichtingen met GCHQ heeft gedeeld die wijzen op een op handen zijnde Russische aanval."
https://www.craigmurray.org.uk

Geplaatst door: jayc | Feb 15 2022 19:13 utc | 26

Wapo maakte een grapje:

"Het draaiboek houdt ook rekening met "tweede orde" gevolgen, zoals Russische vergelding voor eventuele sancties."

Alleen grappig omdat het zo dom is als de VS-NAVO-nazi's eerdere en huidige "eerste orde" gevolgen van hun eigen acties niet begrijpen of erkennen. Toekomstige gevolgen op het tweede niveau van een of ander Baldric-geïnspireerd "sluw plan" gaat hun vermogen ver te boven :)

Waar en hoe vinden zij deze mensen? Hun niveau van onwetendheid en gebrek aan elementaire menselijke ervaring is uitzonderlijk en doet de stereotiepe PHB-ja-knikkers (en -vrouwen) van het bedrijf, die tot het middenkader behoren, eruitzien als wijzen van wijsheid. Kunnen deze mensen zonder hulp deuren openen? Kan een dergelijke domheid werkelijk "slim" worden geveinsd? Hoe dan ook, het is verbazingwekkend en ik zeg dat in het besef dat ik in mijn eigen leven heel wat (normalere) domheid heb gezien en eraan heb bijgedragen.

- - -

Geen oorlog is een goed resultaat, geen oorlog en een einde aan de stompzinnige oorlogszucht is beter, dat alles en een einde aan de voortdurende anti-menselijke manipulatie over elk onderwerp nog beter, en echte vrede het beste.

Waaruit bestaat een coup de grâce (een genadeslag in de zin van een genadeklap om verder lijden te verlichten) precies met betrekking tot de VS en "het westen"?

Geplaatst door: Sunny Runny Burger | 15 feb 2022 19:18 utc | 27

Tenzij en totdat de burgers zich concentreren op de essentie van het huidige kapitalistische gedrag van de VS, zal NIETS van wat de westerse pers zegt, of wat Biden te horen krijgt, enige zin hebben.
De VS $$$$ hegemonie is in ernstige problemen.
Om te leren over HOE dit de financiële markten van de VS/EU, de grote banken enz. beïnvloedt, en bij uitbreiding Rusland, luister dan naar Dr. Michael Hudson's interviews op:
The Unz Review, The Saker en Hudson's website: www.michael-hudson.com

Geplaatst door: Rubicon | Feb 15 2022 19:25 utc | 28

We gooien nogal eens het woord "dom" of "gek" in de mond en terecht, want zo komen de dingen vaak over. Ik denk dat dit gebeurt omdat de Russo-fobie in stand wordt gehouden door een menigte die geen enkele leider heeft, zoals een goede samenzwering betaamt. Hierdoor wordt het tegenstrijdig en ongeorganiseerd met weinig oog voor onbedoelde gevolgen ( zoals Rusland en China in alliantie).

Afghanistan zou hiervan het grootste voorbeeld ter wereld moeten zijn. Het leger en het Pentagon bleven liegen of een bedrieglijk beeld van de kwestie in stand houden. Dat deed het Congres ook. Het Witte Huis ook. En de media ook. Tenslotte meldde de WSJ dat inlichtingenrapporten in de aanloop naar de ineenstorting geen enkele voorspelling deden over een plotselinge machtsovername door de Taliban.

Noem het samenzwering of stigmergie, het is heel echt. En ziet er erg hersenloos uit. Dus, Oekraïne zal op dezelfde manier uitdraaien.

Geplaatst door: Eighthman | Feb 15 2022 19:32 utc | 29

"Russische informatie oorlogsvoering blootleggen voordat het wordt uitgevoerd"

HAHAHAHAHAHAHAHA!
Iets aan het licht brengen dat niet gebeurd is -- de WaPo-pretaricatie overtreft werkelijk zelfs eerdere prestaties. Wat mij raakt is de welverdiende minachting die ze hebben voor hun lezers.

Geplaatst door: Figleaf23 | Feb 15 2022 19:40 utc | 30

Ik ben het eens met het oplichtingsscenario totdat ik begin na te denken over de greep van de VS op Europa. Wat zullen ze denken en doen als ze beseffen dat het gewoon oplichterij was. Europa is nu op de proppen gekomen voor invasiesancties, maar er is een soort invasie nodig om ze in werking te stellen. Ik zie de VS zo'n kans niet voorbij laten gaan.

Geplaatst door: Peter AU1 | Feb 15 2022 19:44 utc | 31

militair-technische middelen

Rusland heeft hypersonische raketten naar Syrië gestuurd, terwijl er een grote marine-oefening op het punt staat te beginnen in het oostelijk deel van de Middellandse Zee. Nu "territoriale integriteit" op ieders lippen ligt, zal Poetin misschien iets voor Syrië doen door HTS, TIP, enz. in Idlib te liquideren. De VS en het VK grijpen in en Rusland schakelt een van de vliegdekschepen van de Royal Navy uit als die opduiken en zich mengen in de Syrische gevechten. Wat zal het VK doen? Wat zal de VS doen?

Geplaatst door: Ghost Ship | 15 Feb 2022 19:45 utc | 32

Bedankt B, zoals velen al vermoedden, is wat er nu gebeurt meer THEATER. De U$A had de huidige "crisis" maanden geleden al kunnen bezweren, door redelijk te zijn over de LEGITIMATE zorgen van Rusland.

Het paste duidelijk niet in het script.....

En, het grootste deel van het Amerikaanse publiek is onwetend. Gehypnotiseerd door onze laatste choregraphed sport theater. (super bowl)...

Geplaatst door: vetinLA | Feb 15 2022 19:46 utc | 33

"In 2015... reisden paramilitairen van de CIA ook naar het front in Oost-Oekraïne om hun collega's daar te adviseren.

Dat is echt rijk. Dat betekent dat de CIA hansworsten deels verantwoordelijk zijn voor het Debaltsev debacle waar de Donbass troepen duizenden Oekraïense neonazi troepen in de val lokten en afslachtten. Geweldig.

Geplaatst door: Figleaf23 | Feb 15 2022 19:50 utc | 34

"...heeft de NSA geen informatie gedeeld met GCHQ die wijst op een op handen zijnde Russische aanval.

Dat zou toch niet het geval zijn? Dingen worden verondersteld een beetje meer ordelijk en netjes te zijn dan zo, is het niet? Misschien zijn er wat meer pertinente agentschappen bij betrokken? De NSA doet toch geen zuiver militaire el-int (of sig-int wat dat betreft)? En de GCHQ ook niet, omdat ze beiden voornamelijk codebrekers zijn? Ze spenderen beiden enorme hoeveelheden tijd aan het uitzoeken van dingen, wat betekent dat ze hun eigen ding doen terwijl de rest van de wereld snel verder gaat, maar zelfs voor koekkoek-gebroken dingen kan of mag de militaire info niet wachten op iets als dat wat betreft de basis van verklikkerlichten van activiteit.

Vooral in een zogenaamd "onmiddellijke" situatie :P

Hoe dan ook zou het helemaal van het NRO en soortgelijke en ja naar de NSA gaan/moeten gaan maar ook direct zonder vertraging naar en dan van het Amerikaanse Pentagon naar het Britse Ministerie van Defensie en dan naar waar ze het ook heen gooien?

Maar het Britse Ministerie van Defensie zou deze gegevens toch al uit eigen bron hebben, zij zouden niet wachten op de gegevens van de VS. (Het idee om dat te doen zou waanzin zijn).

Nee, het citaat slaat nergens op, maar het maakte me nieuwsgierig.

Ik zeg "oké, als hij het zegt", maar zoals (de mijne!? Lol) laat zien, vermoed ik dat de verklaring nul waarde heeft als antwoord op wat dan ook :)

Geplaatst door: Sunny Runny Burger | Feb 15 2022 20:04 utc | 35

Comandante @ 25; Zou verstandig zijn voor u om te onthouden; Uw "jongen" DJT, zei live op TV; Rusland, als je luistert", en ging verder met HRC te vernederen over haar verwijderde e-mails. Hou je niet van twee gebrekkige mensen die het met elkaar aan de stok hebben?

https://www.vox.com/2020/9/29/21493319/trump-russia-if-youre-listening-comments-rewrite-history

Campagnes afkraken is een deel van de Amerikaanse politiek.

Geplaatst door: vetinLA | Feb 15 2022 20:14 utc | 36

Sorry, maak dat bericht 23.....

Geplaatst door: vetinLA | Feb 15 2022 20:15 utc | 37

een briljant en zeer nuttig artikel.

Geplaatst door: Mathew: 15 feb 2022 20:21 utc 38

CBC heeft plotseling gezwegen over de invasie, waardoor de zakenverslaggever Poetin de schuld geeft van het effect van de niet-invasie op de olieprijzen.

Geplaatst door: Keith McClary | Feb 15 2022 20:22 utc | 39

Natgas futures bevestigen niet echt dat er morgen oorlog is.
15% daling in eerste maand Nederlandse TTF, rest van de strip 10%+ lager

https://www.theice.com/products/27996665/Dutch-TTF-Gas-Futures/data?marketId=5350859

Geplaatst door: ptb | Feb 15 2022 20:26 utc | 40

Aan Eighthman (15 feb 2022 19:32 utc | 30):
Ik ben de naam vergeten van de documentaire (een recente en ik denk dat het ging over het gebruik en de gevolgen van het gebruik van Agent Orange in zowel de VS als Vietnam - hoewel ik misschien twee verschillende documentaires door elkaar haal) waar een gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficier vertelde over hoe in de oorlog in Vietnam de meeste militaire inlichtingenrapporten onbruikbaar waren gemaakt door leugens (of ongeverifieerde beweringen) van zowel bevriende bronnen als delen van de inlichtingendiensten van de VS en Zuid-Vietnam, helemaal vanaf het grondniveau en hoger, totdat niets meer zinnig was en niemand nog iets wist - vooral niet bij het Pentagon - en voeg daar dan nog de politici en de media aan toe.

De VS krijgt steeds een reality check en die blijft maar terugslaan. Veel geluk voor Rusland, China, de wereld, en ons allemaal.

Geplaatst door: Sunny Runny Burger | Feb 15 2022 20:35 utc | 41

Ik zou het zeer op prijs stellen als een van de barflies de link naar het artikel van de twee ex-directeuren van de BIS over het vertrek van Frankrijk uit de NAVO en de mogelijkheid van een aankondiging dat Frankrijk een veto over het Oekraïense lidmaatschap van de NAVO zou kunnen uitspreken, opnieuw zou kunnen plaatsen ..... Ik heb uitgebreid gezocht, maar 'no luck'.

Geplaatst door: chet380 | Feb 1522 20:37 utc | 42

dit zijn geen voorspellingen van Russische invasies. Het zijn verzoeken.

Geplaatst door: mijj | Feb 15 2022 20:39 utc | 43

Mijn conclusie is nu dat iemand in de anti-Russische Deep State factie besloot de tijd te nemen om anti-Russische beweringen in de nieuwscyclus te planten om Poetin in het nieuws te houden. Dit was het patroon tijdens Russiagate (2016-2019) waar het leek alsof Russiagate zou verdwijnen in achtergrondlawaai - er werd iets nieuws beweerd. Maar de mini psy-op ontwikkelde een eigen leven met de corporate media in het bijzonder spelen over gretige padvinders in het fabriceren van nieuwe leugens. Plus, de anti-Russische haviken begonnen de hype te zien als een manier om de overhand te krijgen op de anti-China haviken. Behalve de Olympische Spelen, niets in de msn over China zo groot.

Ik dacht eerst dat het doel was om Nord Stream 2 te blokkeren en Rusland uit SWIFT te schoppen met elk beschikbaar excuus. Dit was de bedoeling van het wetsvoorstel van de Senaat om preventieve sancties op te leggen, ongeacht wat Rusland deed. Het wetsvoorstel bevatte ook bepalingen dat als Poetin iets hards zou zeggen, de VS tot de meest extreme sancties zouden overgaan. Een invasie was niet nodig. Maar een paar dagen geleden kondigde het Pentagon aan dat er geen preventieve sancties zouden komen. In feite zei het Pentagon tegen de Senaat op te houden en op te houden.

De bewering dat het team van Biden een crisis creëert om de verkiezingen te winnen is zwak, omdat de diepe staat de psyop leidt. Het kan ze niet schelen wie er gekozen wordt, want ze zullen altijd aan de macht zijn.

Dus in feite was er geen groot strategisch resultaat in gedachten over waar dit allemaal toe zou leiden. Gewoon een weggelopen psyop die uitgroeide boven wat de diepe staat verwachtte of zelfs wilde.

Geplaatst door: Erelis: 15 feb 2022 20:49 utc 44

Nou, het theater is aan de gang, grote tijd.

Wanneer het verstandige antwoord er is, en dat zal er komen, zal onze huidige regering kraaien als de hanen, in de overtuiging dat hun gekraai werkelijk de zon heeft doen opkomen.

Geplaatst door: vetinLA | Feb 15 2022 20:49 utc | 45

Nou, het theater is aan de gang, grote tijd.

Wanneer het verstandige antwoord er is, en dat zal er komen, zal onze huidige regering kraaien als de hanen, in de overtuiging dat hun gekraai de zon heeft doen opkomen.

Geplaatst door: vetinLA | Feb 15 2022 20:49 utc | 46

Chet380 | Feb 15 2022 20:37 utc | 42

Link naar artikel van de twee ex-directeuren van de BIS over het vertrek van Frankrijk uit de NAVO

Vitor S

Geplaatst door: Vítor Solha | Feb 15 2022 20:50 utc | 47

mijn twee centen. . .
Opkomen tegen Vladimir Poetin, Duitsland tegenhouden en Rusland buiten de deur houden zijn allemaal nevenvoordelen om Rusland gewoon te blijven zien als een belangrijke vijand van de VS, waar het in stand houden van "Rusland agressie" een belangrijke reden is om een grondmacht van een half miljoen mensen in stand te houden met bases in verschillende Europese landen, plus vele bases in de VS. Het belangrijkste doelwit in de komende verkiezingen lijkt overigens China te zijn en niet Rusland (en buitenlandse politiek is meestal een vreemde eend in de bijt in verkiezingstijd).
De belangrijkste man in dit "schreeuw om Rusland"-project is Nationaal Veiligheidsadviseur Jake Sullivan, die ook in het nieuws komt als betrokken bij Hillary's "Russische samenspanning"-project dat we een aantal jaren hebben meegemaakt, waarbij de nevenbedoeling was Trump te dumpen terwijl hij een Rusland afwees dat "betrokken was bij de Amerikaanse verkiezingen".

Voorstanders van de Amerikaanse marine hebben gesuggereerd dat de 1/3-financiering voor de drie militaire diensten wordt gewijzigd om de marine wat geld van het leger te geven. Dat mag niet gebeuren. We moeten het grote leger hebben.

De VS heeft geen behoefte aan een staand leger. Canada en Mexico zijn heel goedaardig. De Founding Fathers begrepen dat. De grondwet
van de VS, artikel I, sectie 8, pleit voor een staande marine, maar niet voor een staand leger:
1: Het Congres heeft de macht. . .
12: om legers op te richten en te ondersteunen, maar geen enkele toewijzing van geld voor dat gebruik zal voor een langere periode dan twee jaar zijn;
13: om een marine te voorzien en te onderhouden;

Geplaatst door: Don Bacon | Feb 1522 20:53 utc | 48

P.S. Ik denk dat de "nieuwe koude oorlog" plannen nu echt uitkomen....

Geplaatst door: vetinLA | Feb 15 2022 20:54 utc | 49

Raad eens wie er geïnvesteerd heeft in Rumble?

https://www.rawstory.com/peter-thiel-dating-app/I denk dat The Duran op zijn hoede moet zijn voor zware druk van extreem-rechts. Hetzelfde gebeurt met een aantal andere progressieve media outlets.
Het lijkt op een trend.

Geplaatst door: digital dinosaur | Feb 1522 20:57 utc | 50

@Comandante | Feb 15 2022 18:49 utc | 25

"Vergeet de Durham sonde niet"
Meh. De Dems weten niet meer hoe ze een land moeten besturen, laat staan een supermacht. Maar ze weten wel hoe ze een partij moeten leiden: de wagens omcirkelen, afbuigen, afleiden en de klok uitzitten. Zeg wat je wilt van de Biden ploeg, maar de meesten van hen zijn al tientallen jaren lid van Team D, en blijven bij elkaar.

Al vroeg ontdekten zijn vijanden hoe gemakkelijk het was om de Trump-trein te laten ontsporen: publiceer een lasterartikel over een van zijn medewerkers en pak wat popcorn. Dan zou Trump hen prompt onder de bus gooien, opdat er geen vuiltje aan zijn lucht zou blijven hangen. Spoel en herhaal, totdat je echte doelwit, Donald zelf, geen bondgenoten meer heeft en geen nieuwe meer kan aantrekken. Nogmaals, het is niet dat de D's beter zijn, maar ze hebben ervaring hoe de politiek werkt.

Geplaatst door: Ma Laoshi | Feb 15 2022 20:59 utc | 51

Prima en dandy groot binnenlands complot. Maar in de Amerikaanse verkiezingen, vooral in mid-terms, buitenlandse politiek is een non-starter, tenzij hete oorlogen. Misschien zou Biden dat moeten overwegen!

Verdwaalde schoothondjes oppakken zal de mid-terms ook niet helpen.

De mid-term van 2022 lijkt een mislukking.

Geplaatst door: Tiger | Feb 15 2022 21:02 utc | 52

En 200.000 troepen? Gisteren waren het er nog 100.000. Hoe kan dat verdubbeld zijn in een nacht?

Het kan alleen gebeuren via ongeslachtelijke voortplanting zoals budding.

I told dat die Russen niet menselijk waren !

Geplaatst door: S: 15 feb 2022 21:11 utc 53

Geplaatst door: Don Bacon | Feb 1522 20:53 utc | 48

Ik heb begrepen dat de anti-Russische hysterie meer te maken heeft met binnenlandse machinaties zoals militaire begrotingen en het verkrijgen van invloed en macht binnen de "deep state". Het gaat er waarschijnlijk meer om welke militaire aannemers de overhand krijgen en dus winst maken. Heeft het zin voor het Pentagon om antitankraketten te kopen voor een eventuele confrontatie met China of Rusland in de Stille Oceaan? Grote strategische zetten? Het lijkt erop dat deze mensen er niet helemaal klaar voor zijn.

Geplaatst door: Erelis 15 Feb 2022 21:15 utc | 54

Rusland is de Krim niet binnengevallen. De Russische marine heeft al sinds de jaren 1700 een basis op de Krim. De Krimbewoners, voor het merendeel Russen, stemden voor aansluiting bij Rusland in plaats van deel uit te maken van een neo-nazistisch protectoraat van de VS. Op dat moment verbood de regering in Kiev hen de macht en de Russische taal. Geen moeilijke keuze.

Geplaatst door: Carol Davidek Waller | Feb 15 2022 21:15 utc | 55

Rusland is de Krim niet binnengevallen. De Russische marine heeft al sinds de jaren 1700 een basis op de Krim. De Krimbewoners, voor het merendeel Russen, stemden voor aansluiting bij Rusland in plaats van deel uit te maken van een neo-nazistisch protectoraat van de VS. Op dat moment verbood de regering in Kiev hen de macht en de Russische taal. Geen moeilijke keuze.

Geplaatst door: Carol Davidek Waller | Feb 15 2022 21:15 utc | 56

De regering-Biden en de mainstream nieuwsmedia van de VS kunnen maar beter hopen dat de mensen in het Kremlin niet goed Engels kunnen verstaan en de verslagen van de NYT en de WaPo niet online lezen.

Poetin moet zich afvragen of al zijn teddyberen en andere knuffels in zijn slaapkamer thuis afgeluisterd worden als de politieke en militaire elites van de VS al zijn invasieplannen kennen, tot op het precieze tijdstip van de dag waarop ze zullen beginnen en eindigen. (snark)

Is het intussen niemand in Capitol Hill, Foggy Bottom, het Pentagon of Langley of de rest van de 17 inlichtingendiensten opgevallen dat Russische en Wit-Russische troepen even naar Kazachstan zijn gegaan om te helpen een couppoging neer te slaan en de ISIS ... eh, de "demonstranten" op te pakken, en het land vervolgens in januari 2022 in een tijdsbestek van ongeveer twee weken hebben verlaten? Ik dacht het niet.

Geplaatst door: Jen Feb 15 2022 21:20 utc 57

@Peter AU1 | Feb 15 2022 19:44 utc | 31

"Europa. Wat zullen ze denken en doen als ze beseffen dat het oplichterij was. De leiders weten tenminste precies wat ze doen. De CIA werd op heterdaad betrapt bij het leuren met frauduleuze informatie naar hun hoofdsteden, met de hand afgeleverd door Dir. Burns als ik het goed heb. Orban riep BS over het (nou ja, hij zou niet durven openlijk, maar hij gewoon genegeerd), maar de anderen ging rechts langs toch. Wat zou de positie van Groot-Brittannië in de wereld zijn zonder op zijn minst de illusie dat ze echte playa's zijn in het Empire? Gewoon Vietnam met slechter eten en slechter weer.

Het is twijfelachtig of de Navalniy clowneske show geheel door Duitsland werd geleid, maar het werd zeker vanuit Duitsland geleid. Merkel moet het prachtig hebben gevonden, denkend dat dit Rusland in het defensief bracht (dat deed het voor een tijdje), waardoor de invloed van Berlijn toenam. Tegelijkertijd vermindert Berlijn zijn invloed op Washington, door zich vast te pinnen op het Angelsaksische verhaal. Wanneer de moffen dan wakker worden en het spelletje doorhebben, kan het niet anders dan hun vermoeden voeden dat de Engelsen slimmer zijn, waardoor hun vertrouwen alleen maar verder wordt ondermijnd.

De Eurotrash waren dol op de sancties tegen Rusland, dol op de oorlogsmisdaden in het Midden-Oosten. Nu is het hun beurt, ze krijgen precies wat ze willen en verdienen.

Geplaatst door: Ma Laoshi | Feb 15 2022 21:23 utc | 58

Eén resultaat voor Rusland is dat het Oekraïne heeft laten zien dat als het Donetsk zou aanvallen, het er militair alleen voor staat. Misschien een van zijn hoofddoelen.

Geplaatst door: Keith: 15 feb 2022 21:24 utc 59

Door Kinzhal-raketten naar de Middellandse Zee te sturen, heeft Shoigu duidelijk besloten om de Amerikaanse vliegdekschipstootgroep zich zeer ongemakkelijk te laten voelen in een beperkte ruimte waar het moeilijk is om dekking te zoeken. Grappig genoeg worden de Franse en Italiaanse vliegdekschepen niet genoemd
. "De inzet van Kinzhal-raketten in Syrië lijkt bedoeld om te laten zien dat het Russische leger in staat is de Amerikaanse vliegdekschipstootgroep in de Middellandse Zee te bedreigen".

Geplaatst door: Milos | Feb 15 2022 21:34 utc | 60

Ik zal herhalen uit de vorige draad:

Als FJB nu eens troepen naar de Mexicaanse grens zou brengen voor oefeningen.

Geplaatst door: Cadence calls | Feb 15 2022 21:54 utc | 61

Ma Laoshi 58

Dat klinkt vrij logisch, hoewel er misschien een groot deel te maken heeft met de binnenlandse politiek in de VS, gaat het bij deze propaganda-operatie om het economisch belegeren van Rusland en het afsluiten van Russisch gas. Ik denk dat ik eerst maar eens afwacht wat er de komende dagen gaat gebeuren voordat ik het oplichterij noem. Op dit moment is het ongeveer 1 uur 's nachts 16e Moskou tijd en ik zou denken dat als de VS/UK van plan zijn iets in gang te zetten, dat in de komende 24-48 uur zal gebeuren.

Geplaatst door: Peter AU1 | Feb 15 2022 21:57 utc | 62

Het WaPo artikel is voor mij plausibel, op de volgende manier: in een CIA eenheid voor informatie oorlogsvoering of hoe ze ook genoemd worden, zou deze hele operatie openlijk een psy-op genoemd zijn, en iedereen zou smakelijk gelachen hebben om "Lie, Cheat & Steal". Maar in het Witte Huis zou dat onbehoorlijk zijn; ook is de NSC niet officieel een propaganda-afdeling, en ik neem aan dat het voor hen illegaal is om openlijk aan verkiezingspolitiek te doen. Dit leidt mij tot een beeld waarin al die erkende mensen hun bedrog verzinnen, iedereen weet hoe het zit, maar niemand zegt het openlijk - ze houden zich allemaal aan het ritueel in een sekte-achtige sfeer.

Als we Project Veritas mogen geloven, werkt de gemiddelde CNN nieuwsredactie ook ongeveer zo. Hoewel Amerikanen misschien zullen antwoorden: "Wat denk je, het hele land werkt zo, hoe kan het anders zijn aan de top?" Nu ik erover nadenk, dat is hoe ik het in de goede oude tijd in het Sovjetblok heb zien werken; we zijn weer terug bij af.

Heb ik het goed dat er in de eerste Koude Oorlog een paar zelfmoorden waren op hoog niveau van ambtenaren die bezweken aan hun eigen paranoia.

Geplaatst door: Ma Laoshi | Feb 15 2022 21:58 utc | 63

Goh, over welke binnenlandse crisis hebben we het? Racisme in de gymles? Kinderen die Toni Morrison lezen? Of westerse regeringen die al in staat van oorlog verkeren met hun eigen bevolking?

van de ongeveer 1.050.000 kinderen die in de Amerikaanse staat WA op school zitten, worden er 29.000 vermist. de gezondheidsdienst van de staat heeft zojuist de eerste waarschuwing rondgestuurd, de eerste van de hele pandemie, aan iedereen die losjes gedefinieerd kan worden als een "gezondheidswerker", om zich voor te bereiden op "crisisniveaus van zorg", wat betekent dat als je asymptomatisch bent, je je geen zorgen hoeft te maken over het besmetten van anderen in je verpleeghuis, ICU-afdeling, afkickcentrum, brandwondenafdeling, kinderleukemieafdeling, enz. enz. en nog veel minder op je school. 200.000 kinderen in de VS hebben een primaire verzorger verloren. 50% van de Amerikaanse onderwijzers zullen stoppen tegen het einde van het schooljaar.

mensen die de ernst van het virus ontkennen en mensen die blijven vechten om vaccins, helpen de oorlogspartij omdat ze de lijn van hun regering volgen, die afhankelijk is van deze ontkenning om de bevolking te verwarren en te desoriënteren. eenheid over Rusland? ja. eenheid over het coronavirus? nee. deze twee gaan hand in hand.

Geplaatst door: rjb1.5 | Feb 15 2022 22:08 utc | 64

Intussen zijn het Verenigd Koninkrijk, Canada en anderen actief betrokken bij de opleiding van de Oekraïense rechtse/Nazistische nationale garde, de GRU.
https://declassifieduk.org/uk-commanders-in-ukraine-met-neo-nazi-linked-national-guard-to-deepen-military-cooperation/

Geplaatst door: Brian Mulrooney | Feb 15 2022 22:10 utc | 65

Noor #10

Poetin en Scholz houden persconferentie in Moskou

Dat was een fascinerende persconferentie. Er is enige afstand tussen hen, maar Scholz gaf geen blijk van agressie nogal consistent met de westerse propagandalijn.

De levendige gedachtewisseling over de genocide in Joegoslavië/Donbass was veelzeggend, evenals de beschrijving van de binnenlandse gasprijs door Poetin, die de lage kosten voor de Duitse detailhandel bevestigde.

Mijn conclusie is dat ik niet erg onder de indruk ben van Scholz en dat ik niet verwacht dat hij iets uit de hoge hoed zal toveren. Het zal allemaal NATO gung ho zijn. De tijd zal het leren.

Het zal interessant zijn om te zien wat Jacob Jeremiah Sullivan de komende dagen te zeggen heeft.

Geplaatst door: uncle tungsten | Feb 15 2022 22:12 utc | 66

RE: Sushi | 15 Feb 2022 18:43 utc | 19

De punchbowl is al tientallen jaren gevuld met methamfetamine en coke (in tegenstelling tot Coke(R)). Ik wed dat het terugtrekken een vrouwelijke Carnivora zal zijn, of het nu een hond, wolf, vos of otter is.

Geplaatst door: William Haught | Feb 15 2022 22:18 utc | 67

@Sunny Runny Burger | Feb 15 2022 19:18 utc | 27

"Toekomstige gevolgen op het tweede niveau van een of ander Baldric-geïnspireerd 'sluw plan' ligt ver buiten hun kunnen :)"

en @41

"De VS krijgen steeds realiteitschecks en ze blijven maar terugslaan."

Wat de VS uit dit alles zullen halen is misschien niet meer dan een raap van zichzelf. :-)

Geplaatst door: Vintage Red | Feb 15 2022 22:18 utc | 68

Over USA hysterie en oorlogstrommels.

Ik begrijp het gezegde "stel je een oorlog voor waar niemand kwam om te vechten'

Maar een invasie aankondigen als de binnengevallene EN de binnenvaller er niet zijn, is echt een dwaze boodschap.

Geplaatst door: uncle tungsten | Feb 15 2022 22:19 utc | 69

@63 Ma Laoshi - James Forrestal komt bij me op als een van de zelfmoorden op hoog niveau tijdens de eerste Koude Oorlog. Of misschien werd hij zelfmoordenaar.

Van Wikipedia. ( Ik weet het...)

James Forrestal

Geplaatst door: lex talionis | Feb 15 2022 22:19 utc | 70

@Posted by: Comandante | Feb 15 2022 18:49 utc | 23

Vergeet het Durham-onderzoek niet naar Hillary/Democraten die Trump bespioneren en saboteren.

Durham lijkt achter de middelste en lagere operatieven aan te gaan.
Nog steeds geen vermelding - niet dat ik onlangs heb gezien - van (voormalig) CIA-directeur John Brennannor
of (voormalig) James Clapper, directeur van de nationale inlichtingendienst.

Het zal gewoon weer een grote dekmantel zijn als dat paar niet aangeklaagd wordt.

Geplaatst door: librul | Feb 15 2022 22:33 utc | 71

@ Librium 70
Een paar lage jongens die vallen, de grote vissen blijven onaangeroerd,
en alle anderen krijgen een promotie.

We (PDJT) probeerden het iedereen te vertellen, maar de haat was zo sterk.
Nu, moet iemand zelfs een mea culpa aanbieden?
Het nieuws van gisteren, en niemand wil toegeven een dwaas te zijn.

Geplaatst door: Cadence Calls | Feb 15 2022 22:43 utc | 72

Over Crooke's artikel, het is heel simpel: Europa is het nieuwe Latijns-Amerika van de VS: geplunderd, verarmd en in lijfeigenschap geduwd worden.
Elke Euroleider die dat niet inziet is te dom om te regeren en moet de wei in, en elke Euroleider die gewillig gehoorzaamt moet worden doodgeschoten wegens landverraad.
Als Scholz en Macron enig gevoel, waardigheid, patriottisme en zelfbehoudsinstinct hadden, zouden ze een gezamenlijke aankondiging doen dat beide landen zich onmiddellijk uit de NAVO terugtrekken.

Geplaatst door: Clueless Joe | Feb 15 2022 22:46 utc | 73

Librul | 70

Durham lijkt achter de middelste en lagere operatieven aan te gaan.
Nog steeds geen vermelding - niet dat ik onlangs heb gezien - van (voormalig) CIA-directeur John Brennannor
of (voormalig) James Clapper, directeur van de Nationale Inlichtingendienst.
Het zal gewoon weer een grote doofpotaffaire zijn als dat duo niet aangeklaagd wordt.


De kleine ratten pleiten voor het verraden van de grote ratten.

Geplaatst door: Keith McClary | Feb 15 2022 22:51 utc | 74

De laatste 48 uur is er veel gebeurd dat niet vermeld wordt in B's verslag over de invasiezwendel. Eerst hebben we de ontmoetingen die Poetin had met Lavrov en Shoigu gisteren. Vandaag, de ontmoeting met de Duitse Kanselier gevolgd door the presser. Vandaag belde Blinken met Lavrov, maar het leverde niets op. Eerder had Lavrov gesprekken met de fungerend voorzitter van de OVSE, de Poolse minister van Buitenlandse Zaken Zbigniew Rau, waarna een persconferentie volgde, waarvan het transcript in het Russisch is.

Ik heb alleen de ontmoetingen van Poetin met Lavrov en Shoigu kunnen bekijken. De gesprekken met de laatste zijn grotendeels geheim, terwijl het verslag van Lavrov van cruciaal belang is. Het vertelt ons een aantal dingen, ten eerste en het belangrijkste:

"Ik heb onbevredigende antwoorden gekregen; geen van mijn collega-ministers heeft gereageerd op mijn rechtstreeks adres ... De berichten luiden: maak je geen zorgen, de dialoog moet doorgaan; het belangrijkste wat je moet doen is zorgen voor deëscalatie rond Oekraïne. Ik denk dat dit precies een veronachtzaming is van de norm zoals die op topniveau is vastgesteld en die zegt dat geen enkele organisatie zichzelf als de belangrijkste en dominante in de Euro-Atlantische regio mag beschouwen. Wij zullen dus blijven streven naar een concreet antwoord van elk land, aangezien alle documenten waarover ik u verslag heb uitgebracht, werden ondertekend onder nationale status, en de verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan en de verbintenissen in het kader van deze documenten op nationaal niveau moeten worden verantwoord. Het gaat hier om het eerste deel van het antwoord, in feite de Amerikanen, dat ons niet aanstaat."

Het bovenstaande was al bekend, maar wordt nu formeel gemeld. Wat de secundaire kwesties betreft, heeft het Outlaw US Empire eindelijk gereageerd:

"Dus, ik zou zeggen dat we verdere vooruitgang op deze gebieden kunnen overwegen, maar alleen met behoud van de integriteit van ons initiatief van december 2021, met behoud van een geïntegreerde aanpak ... maar bovenal gaat deze aanpak over de wettelijke regeling van kwesties die in het algemeen de Euro-Atlantische regio bedreigen. Ik verwijs naar het beginpunt van onze initiatieven, toen u herhaaldelijk benadrukte, ook tijdens uw recente telefoongesprekken en nieuwsconferenties - dat we moeten zorgen voor ondeelbare veiligheid, ook wat betreft het niet uitbreiden van de NAVO, het niet inzetten van aanvalswapens en het terugkeren naar de configuratie van 1997".

Lavrov geeft dan zijn slotbeschouwing, waarna Poetin hem de hamvraag stelt:

"Wij van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn ervan overtuigd dat deze aanpak een prioriteit moet blijven. Bij het ontwikkelen van een dialoog over een aantal aspecten die vandaag van praktisch belang zijn, met onze westerse, in de eerste plaats Amerikaanse collega's, zullen we parallel hun antwoorden vragen op de legitieme zorgen die wij hebben geuit en die u herhaaldelijk hebt bevestigd, onder meer tijdens de nieuwsconferentie met Emmanuel Macron. Ik denk dat u heel duidelijk hebt beschreven wat de mogelijkheden zijn om Oekraïne onder deze omstandigheden bij de NAVO te betrekken, gezien de ambities van Kiev.

"Vladimir Poetin: Denkt u dat we nog steeds een kans hebben om met onze partners tot overeenstemming te komen over de belangrijkste problemen of is dit gewoon een poging om ons mee te slepen in een eindeloos onderhandelingsproces zonder logische conclusie?

"Sergej Lavrov: U hebt, samen met ons en andere vertegenwoordigers van de Russische Federatie, gezegd dat wij waarschuwen dat een eindeloze discussie over de kwesties die vandaag moeten worden opgelost, onaanvaardbaar is. Dat gezegd hebbende, als hoofd van het ministerie van Buitenlandse Zaken, moet ik zeggen dat er altijd een kans is. Ik verwijs naar uw recente ontmoetingen met de Amerikaanse en Franse leiders; de Bondskanselier van Duitsland komt morgen; onze collega's richten zich tot mij : de Poolse Minister van Buitenlandse Zaken is hier morgen; de Italiaanse Minister van Buitenlandse Zaken komt hier over twee dagen, en andere ontmoetingen zijn gepland. Wij hebben consequent verklarend werk verricht; wij zijn vastbesloten uit te leggen waarom wij gelijk hebben en dat wij bereid zijn te luisteren naar serieuze tegenargumenten. Dit gezegd zijnde, denk ik dat onze mogelijkheden nog lang niet uitgeput zijn. Natuurlijk moeten ze niet eindeloos zijn, maar ik denk dat we ze op dit moment toch moeten blijven nastreven en uitbouwen.

"Vladimir Poetin: Goed. Heeft u al een ontwerp-antwoord op de documenten die Brussel en Washington ons hebben gestuurd? Is het al geformuleerd?"

Natuurlijk, Lavrov heeft het document opgesteld, en ze hebben het waarschijnlijk verder besproken, maar we mogen de inhoud niet kennen. Ik heb ook het Russische transcript nagekeken om te zien of het gewoon was weggelaten uit het Engels, maar dat was niet het geval. U zult merken dat ik geen extra nadruk heb gelegd, omdat ik het allemaal vet zou maken.

Nu over naar de persconferentie met de Duitse bondskanselier, die een ander commentaar zal vergen. Een andere activiteit die ik hierboven heb weggelaten, waren de gesprekken van Lavrov met de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, over de voortdurende weigering van het vogelvrije VS-rijk om visa te verlenen aan de Russische VN-delegatie, zodat die haar taken kan uitvoeren, een probleem dat teruggaat tot Trump en dat de wet overtreedt, zoals je zou verwachten.

 

Geplaatst door: karlof1 | Feb 15 2022 22:54 utc | 75

@Posted by: Cadence Calls | Feb 15 2022 22:43 utc | 71

En alle anderen krijgen een promotie.
verander dat in
En iedereen krijgt een promotie of een gouden parachute naar een denktank of boek deal

Geplaatst door: librul | Feb 15 2022 22:57 utc | 76

@librul | Feb 15 2022 22:33 utc | 70

"Durham lijkt achter de midden en lagere operatieven aan te gaan.
Nog steeds geen vermelding - niet dat ik onlangs heb gezien - van (voormalig) CIA-directeur John Brennann of
van (voormalig) James Clapper, directeur van de Nationale Inlichtingendienst. "
Mensen verbinden RussiaGate
graag aan Hillary, maar zij was een afgetreden kandidaat, een slonzige politicus die alles zou doen om verkozen te worden. Ik ben geen advocaat, maar het is zeer aannemelijk dat Hillary misdaden heeft begaan. Grote misdaden zelfs, maar geen zware misdaden. Raak Brennan en/of Clapper aan, en je komt veel te dicht bij de klootzak die uiteindelijk verantwoordelijk is, Barack Obama.

Daar kan je niet heen, de firewall houdt stand. (We zien dit nu: als de machine niet over Israël wil praten tijdens het Maxwell-proces, zorgen ze er verdomd goed voor dat de firewall standhoudt, zowel in de rechtszaal als in de media die meetellen). In het ergste geval nagelen ze Strzok voor twee aanklachten wegens *seks tijdens het werk en *een debiel zijn. Stop hem weg tot het volgende stel gratieverleningen en voila, gerechtigheid is geschied.

Geplaatst door: Ma Laoshi | Feb 15 2022 22:59 utc | 77

@Clueless Joe | Feb 15 2022 22:46 utc | 72

"Als Scholz en Macron enig [...] zelfbehoudsinstinct hadden"
Ze handelen vanuit dat instinct: ze hebben de beelden van Haïti gezien en hebben niet veel zin in het loon van de opstand. Wat ontbreekt is het instinct voor het behoud van de landen die zij moesten leiden. Martjanow noemt het ook: "Europa zal zelfmoord plegen, en de politieke klasse zal daarin meegaan." Mercouris denkt dat Europa zich weer met de grote vragen zal gaan bezighouden als NS2 eenmaal een feit op de grond is. We zullen zien.

Geplaatst door: Ma Laoshi | Feb 15 2022 23:10 utc | 78

Elke grote aanval van de VS in de afgelopen eeuw vond plaats in een donkere nacht, maar ze denken dat de Russen dom genoeg zijn om een aanval te plannen in de nacht van een volle maan?...
Gepost door: Hermit | Feb 15 2022 18:01 utc | 12
.
.
Toen de voorspelde invasie voor het eerst werd gedateerd viel het mij op dat het volle maan was. Natuurlijk zodat de Russische indringers 's nachts kunnen zien ... en in combinatie met de "voorspelde gunstige winden" achter hun raketten, zullen ze onoverwinnelijk zijn!

In het verleden was het frustrerend hartverscheurend te lezen over Syrische regeringsposten die bij maanstilte onder de voet werden gelopen - Palmyra was daar een voorbeeld van.

Hoewel het vooruitzicht van een niet-uitgelokte invasie van de Oekraïne door Rusland onzin is, moeten veel van de militaire oefeningen die Rusland doet zich bezighouden met het neerslaan van eventuele militaire verontwaardiging in de grensgebieden. Op dit moment moeten veel militairen over de hele wereld bezig zijn met een intense hoge staat van paraatheid - geweldig voor serieuze training!

Geplaatst door: tucenz | Feb 15 2022 23:10 utc | 79

Geplaatst door: Ma Laoshi | Feb 15 2022 21:58 utc | 63


Heb ik het goed dat er in de eerste Koude Oorlog een paar zelfmoorden waren op hoog niveau van ambtenaren die bezweken aan hun eigen paranoia.


Minister van Marine James Forrestal (tevens de eerste minister van Defensie van de Verenigde Staten) sprong zijn dood tegemoet vanaf een bovenverdieping van het Bethesda Naval Hospital.
Er zijn beschuldigingen dat hij geduwd zou zijn. Hij was erg tegen Amerikaanse steun aan de opkomende staat Israël. Positief is dat ze een klas CV's naar hem hebben genoemd.

Geplaatst door: Sushi: 15 feb 2022 23:19 utc 80

Geplaatst door: William Haught | Feb 15 2022 22:18 utc | 66

Er gaat niets boven een shot napalm 's morgens om de punchbowl kater te genezen. Het ruikt niet alleen naar de overwinning, je kunt ook de winst proeven.

Geplaatst door: Sushi: 15 feb 2022 23:24 utc 81

@. 75
Ahhh, de boekdeal.
Een klassieke witwaspraktijken.
Die was ik vergeten.
En de denktank parachute. Dat is nog beter

Ik ben het eens met alle gevoelens over: Obamagate en spionage,
geen Brennan, geen Clapper, geen Comey, enz.
En ik ben het eens het gaat helemaal naar Obama.

Maar wat is een beetje opruiendiscussie onder barvliegen?
Oud nieuws.
Niemand raakte gewond, behalve die grote gemene Trump, hè?

Geplaatst door: Cadence 15 Feb 2022 23:30 utc | 82

"Grote plannen zorgen voor grote mislukkingen."


Als deze plannen ook maar iets lijken op de geplande oorlogsspelen in de Perzische Golf tegen Iran, oh boy!!!

Ik vraag me af, zodra het stof van deze Grote Plannen is opgetrokken, of de 'dog and pony' show zal overgaan op JCOPA en de dagen van Iran op de N-bom theater!!!!!!!!

Geplaatst door: Rd | Feb 15 2022 23:37 utc | 83

Ik heb gezegd dat de houding van Rusland na de Maïda volstrekt ontoereikend is geweest om het Westen het hoofd te bieden, wat door sommige anderen wordt geïnterpreteerd als hunkerend naar WO III. Laten we het daar niet opnieuw over hebben, maar er schiet me iets te binnen: Het politieke en militaire personeel van de VS en het VK spelen hun eigen spelletjes om hun eigen redenen, meestal snode. Maar als het gaat om de oligarchen/beleggers/verzekeraars/vliegtuigmaatschappijen die Kiev ontvluchten, is dit dan niet de eerste keer sinds lange tijd dat iemand echt bang is voor de Beer? Het werd verdomme tijd; Tim Kirby's laatste artikel over Strategische Cultuur is ook relevant.

Nu hoe er slim gebruik van te maken zonder het moment te verspillen.

Geplaatst door: Ma Laoshi | Feb 15 2022 23:37 utc | 84

@Ma Laoshi | Feb 15 2022 23:37 utc | 83

Of zijn deze mensen vooral bang voor de (mogelijke) valse vlag, zoals het hoort. We zitten hier allemaal zelfvoldaan te gokken hoe de ballon zal leeglopen, en misschien kan er elk moment iets gebeuren, op een onverwachte plaats, dat ons cynici tot op het bot zal choqueren.

Geplaatst door: Ma Laoshi | Feb 15 2022 23:47 utc | 85

Het is nu 16 februari nul uur in Moskou / Kiev.

Heeft iemand tanks horen rammelen?

Gaan ze naar het oosten of het westen?

Blijf veilig. Proost!

Geplaatst door: Sushi | Feb 15 2022 23:56 utc | 86

Ik vraag me af of men een lied kan maken over de apocalyptische voorspellingen. Ik heb geen bijzonder talent in die richting, maar ik denk dat men het lied "Jongeman, wanhoop" uit Mikado kan aanpassen. Een jongeman die hevig verliefd is op Yum-Yum, een meisje van de middelbare school, krijgt vreselijke informatie van een "goed geïnformeerde regeringsfunctionaris". Deze woorden lijken gemakkelijk aan te passen:

Op deze dag
Van school zal Yum-Yum
haar weg gaan
En naar huis komen
Met een drumslag
En een rum-tum-tum
Om te trouwen met de heer hoge beul!
En het koper zal knallen
En de trompetten blazen
En ze zullen een streep zetten op hun huwelijksdag
Ze zal weg waggelen, zoals iedereen zegt
Met de beul van de Heer.

[herhaald als een refrein]

Geplaatst door: Piotr Berman | Feb 15 2022 23:56 utc | 87

En nu... the presser with Scholz. Zoals ik een paar dagen geleden in een eerdere reactie opmerkte, groeit het handelsvolume van Duitsland en Rusland ondanks alles. Hier is Poetin daarover:

"Dit [de betrekkingen] geldt in de eerste plaats voor de economische banden, die even intensief zijn als altijd. Duitsland is na China de grootste buitenlandse handelspartner van Rusland. Ondanks de moeilijkheden als gevolg van de coronavirus pandemie en de volatiliteit op de wereldmarkten is de onderlinge handel tegen eind 2021 met 36 procent gegroeid en opgelopen tot bijna 57 miljard US$. De Duitse investeringen in de Russische economie bedragen meer dan 21 miljard US$, terwijl de Russische investeringen in Duitsland 10 miljard US$ bedragen. Ongeveer 4.000 bedrijven in mede-eigendom van Duitse investeerders zijn actief in Rusland." [My Emphasis].

Over energie, hier is Poetin weer:

"Vandaag de dag voorziet Rusland in meer dan een derde van de Duitse energiebehoefte - zowel olie (34 procent) als aardgas (35 of zelfs 35,4 procent). In 2021 ontving Duitsland 50,7 miljard kubieke meter Russisch gas.

"Ik zou willen opmerken dat wij zelfs tijdens de hoge beurskoersen voor gas en de schaarste in Europa brandstof zijn blijven leveren aan Duitse klanten tegen de prijzen in onze langetermijncontracten.

"Zoals u weet, is de nationale regelgevende instantie van de Bondsrepubliek belast met de certificering van de Nord Stream 2-gaspijpleiding, die sinds afgelopen december technisch is voltooid. Dit is een van Europa's grootste infrastructuurprojecten. Het is ontworpen om de energiezekerheid in Europa aanzienlijk te verbeteren en de verwezenlijking van pan-Europese economische en milieudoelstellingen te vergemakkelijken. Zoals ik bij vele gelegenheden heb gezegd, is dit strikt een commercieel project zonder enige zweem van politiek.

"Ik wil er ook op wijzen dat we bereid zijn om ook na 2024, wanneer het huidige contract voor de doorvoer van Russisch gas door Oekraïne afloopt, gas via Oekraïne te blijven distribueren. Uiteraard zullen wij dit doen als er vraag is van Europese importeurs, als het rendabel is en als het gastransportsysteem van Oekraïne in goede technische staat verkeert.

"Wij zien veel vooruitzichten voor een uitbreiding van de Russisch-Duitse samenwerking op andere energiegebieden, waaronder de ontwikkeling, de commercialisering en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Wij hebben hierover gesproken met betrekking tot waterstof.

"Een bilaterale werkgroep voor duurzame energie voert reeds een dialoog over al deze kwesties." [My Emphasis]

Dit laatste punt mag niet over het hoofd worden gezien, aangezien Rusland een aantal van dergelijke werkgroepen heeft met andere naties en niet alleen over energie. De verklaring over doorvoer via Oekraïne herhaalt wat reeds is gezegd en zou moeten helpen om Zelensky's vertrouwen te versterken in het weerstaan van het complot van het vogelvrije VS-rijk.

Na zijn ontmoeting met Lavrov, had Poetin dit te zeggen over veiligheid:

"Rusland kan niet de ogen sluiten voor het feit dat de Verenigde Staten en het Noord-Atlantisch Bondgenootschap de kernbeginselen van gelijke en ondeelbare veiligheid, zoals die zijn neergelegd in vele pan-Europese documenten, zo losjes interpreteren dat hun eigen belangen ermee gediend zijn. Ik wil u eraan herinneren dat gelijke en ondeelbare veiligheid meer omvat dan het recht om vrijelijk methoden te kiezen om je eigen veiligheid te waarborgen en om militaire allianties en blokken aan te gaan, wat onze collega's steeds weer herhalen; het verwijst ook naar een verbintenis om de eigen veiligheid niet te versterken ten koste van andere staten....

"Wij zien het met geweld indammen van Rusland als een directe en onmiddellijke bedreiging voor onze nationale veiligheid; wettelijke overeenkomsten op basis van de door ons voorgestelde ontwerpen zouden deze bedreiging in feite wegnemen."

En hier hebben we Lavrov's aanbevelingen:

"Ik herhaal dat naar onze mening de antwoorden van de VS en de NAVO op onze voorstellen inzake veiligheidsgaranties niet voldoen aan de drie fundamentele Russische eisen. Zoals de Minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie gisteren meldde, bevatten de antwoorden echter nog steeds een aantal overwegingen die wij niet alleen bereid zijn te bespreken, maar die wij in de loop der jaren ook daadwerkelijk aan onze partners hebben voorgesteld. Ik doel op onze voorstellen inzake de Europese veiligheid, bepaalde wapensystemen, met name middellange- en korteafstandsraketten, en militaire transparantie. Wij zijn bereid deze gezamenlijke werkzaamheden voort te zetten. Wij zijn ook bereid het onderhandelingstraject te volgen, maar alle kwesties moeten, zoals wij al eerder hebben gezegd, als één pakket worden beschouwd, zonder los te staan van de fundamentele voorstellen van Rusland, die wij als een onvoorwaardelijke prioriteit beschouwen. [My Emphasis].

In zijn verklaring over Oekraïne voegde Poetin een punt toe dat ik nog niet eerder heb gezien en ik juich het toe dat het eindelijk is opgenomen:

"Oekraïne schendt systematisch op grote schaal de mensenrechten en blijft discriminatie van Russischtaligen op wetgevend niveau bekrachtigen."

Nu is het de beurt aan Scholz. Hij beaamt veel van Poetins punten en zegt dan een paar belangrijke woorden:

"Een onmisbaar element van onze betrekkingen is de dialoog tussen onze samenlevingen, die een grote bijdrage heeft geleverd aan het wederzijds begrip en de verzoening van onze naties na de Tweede Wereldoorlog. Dat alles moet verder worden ondersteund, en daarom hebben wij over de dialoog van Sint-Petersburg gesproken. Deze dialoog staat al vele jaren symbool voor het Duits-Russische wederzijdse begrip, en is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Daarom heb ik de hoop uitgesproken dat wij tijdens de volgende gesprekken op hoog niveau oplossingen zullen vinden om de huidige blokkade op te heffen. We hebben ruimte nodig voor een open en eerlijke dialoog om alle kwesties te bespreken en zodat iedereen aan de dialoog kan deelnemen.

"Wij kijken met bezorgdheid toe hoe de ruimte voor actie door het maatschappelijk middenveld steeds kleiner wordt. Er zijn partners met wie we al heel lang samenwerken. Ik noem bij wijze van voorbeeld Memorial. Wij in Duitsland begrijpen niet waarom Memorial haar activiteiten moet staken. Deze organisatie heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het blootleggen van het lot van Sovjetmensen die voor dwangarbeid naar nazi-Duitsland zijn afgevoerd. Ik hoop dat hier positieve vooruitzichten mogelijk zijn."

Wat de situatie in Oekraïne betreft, lijkt het er helaas op dat Scholz door de zwendel is misleid:

"Ik heb mijn standpunten over veiligheid uiteengezet. Ik heb uitgelegd hoe wij en onze Europese partners de situatie inschatten. Ik heb gezegd dat zij de militaire opbouw als een bedreiging zien.

"Ik moet in dit verband benadrukken dat wij zeer bezorgd zijn over de massale aanwezigheid van 100.000 troepen aan de Oekraïense grens zonder duidelijke reden. Daarom is dringend deëscalatie nodig. Het is van groot belang om in deze gespannen situatie oorlog te voorkomen."

Toen hij verder ging, werden nog meer voorbeelden gegeven. Het belangrijkste was dat Scholz het beginsel van de ondeelbaarheid van de veiligheid niet uitsprak, terwijl dat nu juist DE VRAAG is waar het hier om gaat. Hij zei echter wel:

"Tot slot wil ik het volgende zeggen: het is voor ons, Duitsers, en voor alle Europeanen volstrekt duidelijk dat duurzame veiligheid niet tegen Rusland kan worden opgebouwd, maar alleen met Rusland. Op dit punt zijn wij eensgezind, zowel in de NAVO als in de Europese Unie. Daarom moet er een oplossing worden gevonden. Hoe moeilijk de situatie nu ook is, wanhopig zou ik ze niet willen noemen. Nu moeten we moedig en verantwoordelijk handelen." [My Emphasis].

Ik zou zeggen dat Scholz ongelijk heeft als hij zegt: "We zijn op dit punt eensgezind, zowel in de NAVO als in de Europese Unie." Want het vogelvrije VS-rijk is duidelijk tegen een dergelijke aanpassing, net als diverse EU/NAVO-leden.

De vraag- en antwoordsessie is momenteel alleen beschikbaar via het Russische transcript, waarbij de hoofdvraag erg zielig is omdat de persoon zich geen gebeurtenissen uit de jaren negentig herinnert:

"Vraag (hertaald): Michaela Küfner, Deutsche Welle.

"President Poetin, u hebt tegelijkertijd aangegeven dat u een dialoog wilt, dat u een dialoog ziet, en tegelijkertijd bekritiseert u het feit dat de bondskanselier niet genoeg in zijn bagage heeft meegenomen, dat de belofte van president Zelenski niet genoeg is. Alle Europeanen vragen zich af: ondanks de nauwe banden met Rusland, komt er een oorlog in Europa? Sluit u een oorlog in Europa uit?

"En, mijnheer de bondskanselier, u heeft een vraag. Hoe beoordeelt u de situatie nu, na dit gesprek? Is er enige vooruitgang geboekt zoals u zich dat had voorgesteld? En wat moet de volgende stap zijn?"

Heeft iemand de kritieken gelezen waar de verslaggever naar vroeg? Ik niet. Poetin's antwoord:

"Wat de oorlog in Europa betreft, heeft de heer Bondskanselier zojuist gezegd dat mensen van zijn generatie - en ik behoor tot die generatie - het zich moeilijk kunnen voorstellen dat er een oorlog in Europa uitbreekt. En dit wordt natuurlijk gezegd in verband met de situatie rond Oekraïne. Maar per slot van rekening waren we getuige van de oorlog in Europa die door het NAVO-blok tegen Joegoslavië werd ontketend. Een grote militaire operatie met raket- en bomaanvallen op een van de Europese hoofdsteden, op Belgrado, werd uitgevoerd zonder de goedkeuring van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Het is een zeer slecht voorbeeld, maar het was - dat is het eerste.

"De tweede gaat over of we het leuk vinden of niet. Natuurlijk niet. Daarom doen wij voorstellen voor een onderhandelingsproces, waarvan het resultaat een akkoord moet zijn over het garanderen van gelijke veiligheid voor iedereen, ook voor ons land." [My Emphasis]

De rest was herhaling. In zijn deel van het antwoord promoot Scholz de BigLie om de onwettigheden van de NAVO te verdoezelen:

"Ik zou willen benadrukken dat de situatie in Joegoslavië enigszins anders was. Er bestond een gevaar en een dreiging van genocide, en dat moest worden voorkomen. Ik ben zeer verheugd dat alles zich daar vreedzaam ontwikkelt, dat de volkeren van de Balkan een perspectief hebben gevonden in de richting van de Europese Unie".

Ik zou zeggen dat de vooruitzichten van die volkeren slechter zijn dan in 1992, en de meesten zouden zeggen dat ze slechter af zijn dan 30 jaar geleden. Maar zoals in het commentaar hierboven is opgemerkt, is Poetins repliek van groot belang:

"Vladimir Poetin: Laat me toevoegen dat, volgens onze schattingen, wat er nu in Donbass gebeurt genocide is." [My Emphasis]

Het verslag over de stemming in de Doema over de erkenning van de republieken in de Donbass-regio verdient een eigen commentaar; deze hele kwestie verdient het om los van de veiligheidskwesties te worden besproken.

Over het geheel genomen ben ik niet erg onder de indruk van kanselier Scholtz, omdat hij duidelijk niet zijn eigen man is; hij is gevangen genomen. Net als Macron probeert hij voor de hele NAVO/EU te spreken, terwijl hij dat niet kan omdat de russofoben en hun sponsor van het vogelvrije Amerikaanse rijk niet willen toegeven. En op dit moment is er nog geen definitief antwoord op de vraag hoe lang Rusland zal toestaan dat de belangrijkste veiligheidskwestie ettert. Volgens de IMO moet Rusland naar buiten treden en verklaren dat alle veiligheidsgerelateerde OVSE-verdragen zijn geschonden en snelle onderhandelingen eisen om ze te herstellen. Het heeft geen zin om iets nieuws te formuleren als het principe waar het om gaat al duidelijk is vastgelegd in de gebroken verdragen.

Geplaatst door: karlof1 | Feb 16 2022 0:15 utc | 88

Dus begint Rusland zijn oefeningen in West-Rusland af te bouwen (wat de MSM "terugtrekken van de Oekraïense grens" noemen). Tegelijkertijd begint het Russische parlement met de bespreking van een "ontwerp"-voorstel om "de republieken luhansk en donetsk te erkennen". Op dit moment kan niemand Rusland beschuldigen van invasie-intenties omdat het zich "terugtrekt van de Oekraïense grens". Het ontwerpvoorstel om de republieken te erkennen valt echter niet in goede aarde bij Kiev. Het gevolg is dat zij nu in een positie verkeren waarin zij serieus moeten overwegen een militair avontuur te beginnen in Oost-Oekraïne, terwijl de Russische troepen zich terugtrekken. Rusland heeft dus de zogenaamde "escalatiedominantie" bereikt.

Geplaatst door: Hermius | Feb 16 2022 0:16 utc | 89

Het is interessant dat al diegenen die zeggen dat Rusland nu moet bombarderen, binnenvallen en doden en dat in 2014 of 1996 had moeten doen, eigenlijk nooit Russen zijn en, naar ik vermoed, geen enkel begrip hebben van de politieke, economische of militaire realiteit en erg op de Amerikaanse mentaliteit lijken: "wij pestkoppen winnen". Sommigen zijn misschien ouder en denken nog steeds aan Rusland als de USSR, met al zijn vroegere militaire macht.

Ten eerste was Rusland in 1996 zwak en gedemoraliseerd en ik vermoed dat het nog geen kippenhok had kunnen uitschakelen. Dus eigenlijk zijn al diegenen die dat beweren ofwel erg onwetend ofwel aan het trollen. Ze hadden zich niet kunnen verzetten tegen de uitbreiding van de NAVO, hoezeer ze die ook haatten.

In 2000 begon Rusland zijn zaakjes op orde te krijgen, maar eerst moest het de economie, de oligarchen, Tsjetsjenië, het gedemoraliseerde en ondergefinancierde leger, het gebrek aan geld om salarissen en pensioenen uit te betalen, de uittocht van zijn besten en slimsten, het beheer van regionale spanningen en vele moeilijke buren (waaronder China) in goede banen leiden. Hulp aan Servië, Venezuela of andere voormalige vrienden was nog steeds niet aan hen besteed.

Verbazingwekkend genoeg kwam Rusland 8 jaar later weer op en smoorde de Georgische kwestie in de kiem. In 2014 vreesden de VS hen opnieuw en besloten ze hen via de Maidan bij de knieën af te snijden. Rusland trad resoluut en snel op en bracht de plannen van de VS volledig uit balans door de Krim in te nemen. Ik betwijfel echter ten zeerste of Rusland in 2014 een totale oorlog had kunnen overleven, als het verder Oekraïne was binnengetrokken.

Ik denk dat Rusland in 2015 heeft ingezien dat de VS altijd een vijand zullen blijven en het gevaar heeft aangevoeld dat het sterk genoeg was om in Syrië in te grijpen. Nog niet om de VS te verdrijven, maar sterk genoeg om Assad overeind te houden. Ze waren in staat om veel wapens met succes te testen. Die 15 jaar, sinds bijna totale ineenstorting, hebben hun vruchten afgeworpen. Maar om aan te nemen dat ze in 2015 de NAVO konden bestrijden, is gewoon dom.

Zeven jaar na Syrië is het echter een ander verhaal. De militaire onderzoeksinspanningen die in 2014 duidelijk waren, maar nog niet waren volgroeid, zijn voortgezet en ik denk dat ze ergens in 2020/21 een punt van vertrouwen in capaciteiten hebben bereikt. Niet alleen hebben hun onderzoek en interne inspanningen hun vruchten afgeworpen, maar het internationale machtsevenwicht is in hun voordeel gekanteld. De duidelijke relatieve achteruitgang van de VS als economische, militaire en diplomatieke macht en de onbeholpenheid van de VS om China, Rusland en Iran tegelijkertijd tegen zich in het harnas te jagen, heeft ervoor gezorgd dat Rusland kan optreden zonder bang te hoeven zijn voor een aanval van achteren via China of Amerikaanse proxies.

Nu is het tijd voor Rusland om de Europese dreiging aan te pakken. Het zou echter niet de beste aanpak zijn om te bombarderen en te vernietigen. Economische banden is het beste voor iedereen. Het kan tot een kinetische oorlog komen, maar dat zal een soort mislukking zijn. In de tussentijd zal Rusland waarschijnlijk de Syrische jeuk krabben, terwijl het zich heerlijk binnen de internationale wetgeving zal houden.

Geplaatst door: watcher | Feb 16 2022 0:21 utc | 90

Als Rusland Luhansk en Donetsk erkent, heeft het zijn NAVO-buffer in het zuidwesten (Oekraïne).
Het is niet groot (in omvang), maar het is een politieke buffer.
Dit zou het soort escalatie kunnen zijn dat hierna komt.
Dat zou tot heel vervelende dingen leiden, maar wat laat het westen aan Rusland over?

En geef dat door aan alle andere grensstaten met aanzienlijke Russische onderdanen, of diegenen die als Russisch geïdentificeerd willen worden.

Geplaatst door: Cadence calls | Feb 16 2022 0:34 utc | 91

Enkele van mijn eigen ideeën.
1. Ik ben ervan overtuigd dat de USSR opzettelijk is ingestort als een strategische zet. Rusland was aan het falen en er was geen andere verstandige weg vooruit dan zich te hergroeperen en voor te bereiden op de onvermijdelijke ineenstorting van de VS.
2. Zowel Rusland als China erkennen het buitensporige belang van de VS en zijn broosheid. Zij coördineren om de ineenstorting van de VS zo zacht mogelijk te "managen", terwijl zij het enorme gevaar van de doodsstrijd van het wereldbeest onderkennen.
3. Poetin, die een orthodox geloof aanhangt, is ook een Taost met een zeer diep begrip van Tzun Tzu, je hoeft alleen maar te erkennen waar hij zich de afgelopen 20 jaar op heeft geconcentreerd en wat hij heeft bereikt. Zijn recente acties zijn weloverwogen en vanuit een sterke positie.

Geplaatst door: Peter Robbinson | Feb 16 2022 0:45 utc | 92

Ik heb iets belangrijks over het hoofd gezien dat Scholtz zei in antwoord op de laatste vraag:

"Wij zijn het ook niet eens met de voorstellen die door Rusland, de NAVO en de EU zijn geformuleerd."

Dit is volledig in tegenspraak met wat hij zei in zijn rechtstreekse verklaring die ik hierboven vetgedrukt heb. De voorstellen van Rusland waren in feite een vraag die rechtstreeks verband hield met de verschillende veiligheidsverdragen van de OVSE waarin het beginsel van ondeelbare veiligheid voor allen wordt ingeroepen. Het niet eens zijn met Rusland is dan een bekentenis dat je het verdrag ongeldig - gebroken - acht. Duitsland is dus voor 100% in handen van het vogelvrije Amerikaanse Rijk. De "hulp" van Duitsland om Kiev bijna zeven jaar na dato Minsk te laten uitvoeren zal er niet komen, net zomin als de poging van Macron mislukte.

Hoe zal Poetin reageren op de stemming in de Doema, IMO, wordt nu het belangrijke onderwerp.

Geplaatst door: karlof1 | Feb 16 2022 0:50 utc | 93

SoPoetin..... voerde zijn stukken op, stelde een ultimatum en eiste een schriftelijk antwoord. Het antwoord dat hij kreeg was een ferm NEE, vergezeld van 100 ton nieuwe wapens in Oekraïne, een Global Hawk en een onderzeeër op Russisch grondgebied en 4 Destroyers aan de ingang van de Zwarte Zee.
De NAVO vertoonde enkele barsten, maar dit zal zeker worden aangepakt zodra de zaken tot rust zijn gekomen en een vastberaden, verenigd standpunt zal worden ingenomen.
Rusland is het nieuwe Noord-Korea, dat herrie schopt om aandacht te krijgen.

Geplaatst door: Fractional Ownership | 16 feb 2022 1:00 utc | 94

Geplaatst door: watcher | 16 feb 2022 0:21 utc | 89

Uitstekende analyse. Ik stel voor dat dezelfde dynamiek op dit moment bestaat binnen het NAVO blok. De acties van Poetin, en zijn oproep of dialoog dienen als een strafpunt in de geschiedenis. Er was toen. Er is het heden. En er is het vooruitzicht van toekomstige betrekkingen en economische onderlinge afhankelijkheid en bijbehorende voordelen.

Scholtz en Macron moeten in het heden misschien voorzichtig te werk gaan. Maar ik vermoed dat de recente gebeurtenissen zullen leiden tot een herijking en een evaluatie van de toekomstige betrekkingen. Trump is in één richting buiten zijn boekje gegaan. Biden en Sullivan maken veel lawaai, maar bieden weinig belofte met betrekking tot de toekomst.

Het VK blijft wellicht verbonden met de Anglosfeer, maar ik vermoed een voortschrijdend proces van ontwikkeling van de Euro-sfeer of de Euro-Asiasfeer, een ontwikkeling die zich over tientallen jaren zal voltrekken, zoals Watcher in zijn bericht beschrijft.

En dank je karlof1 voor je berichten en interpretaties. Je bent een geweldig tegengif voor de vapiditeit van de MSM.

Proost!

Geplaatst door: Sushi: 16 feb 2022 1:00 utc 95

Peter Robbinson:
Ik heb sterke twijfels over 1, maar ik ben het volledig eens met 2. We hadden geluk dat de ineenstorting van de USSR niet eindigde in een grote oorlog, zoals bij eerdere grote mogendheden het geval was. Het is moeilijk om twee keer achter elkaar geluk te hebben en het is duidelijk dat Xi en Poetin de risico's kennen en de ineenstorting proberen uit te stellen en te beheren tot een tijdstip waarop het geen existentieel risico voor hun landen zal vormen.

Ik denk dat Poetin zal wachten om te zien of er een deal kan komen die Oekraïne neutraal maakt, alvorens de onafhankelijkheid van de Donbass-provincies te erkennen, omdat dat Minsk zou breken en elke kans op een deal met Oekraïne zou ruïneren, waardoor het land verder zou opschuiven in de richting van de NAVO. En er zijn steeds meer aanwijzingen dat het Westen Oekraïne voor het decennium zou willen bevriezen.

Geplaatst door: Clueless Joe | Feb 16 2022 1:04 utc | 96

karlof1 87
Scholtz lijkt een gelovige van de laatste 20 jaar propaganda te zijn. Ook omdat hij nooit deel heeft uitgemaakt van een soevereine natie lijkt hij geen idee te hebben van het concept soevereiniteit. Patrick Armstrong heeft in zijn meest recente artikel op zijn site gelinkt naar een stuk van Scott Ritter bij Consortium News. Ritter denkt dat veel van wat Rusland doet gericht is op het laten instorten of uiteenvallen van de NAVO. De veiligheidsvoorstellen van Rusland zouden, denk ik, dat effect hebben als de VS ermee zouden instemmen, maar voor mij hebben de VS zichzelf in die positie gebracht en niet Rusland. Gezien de NAVO-geschiedenis van de VS in de afgelopen drie decennia, zijn de stappen van Rusland zeker gerechtvaardigd en ik zie Rusland niet stoppen voordat de VS van zijn grenzen is verdreven.

Geplaatst door: Peter AU1 | Feb 16 2022 1:04 utc | 97

RE: Sushi | Feb 15 2022 23:24 utc | 80

Ik heb gewenst dat de Wall $treet /F.I.RE sector / Kooplieden van de Dood megalomanen hebben hun meth en coke geregen met een fatale dosis van Fentanyl, maar dat zou genoeg zijn. Zou dat moord zijn, of Amerika verdedigen tegen binnenlandse vijanden?

Geplaatst door: William Haught | Feb 16 2022 1:07 utc | 98

Peter Robbinson | 91

je moet gewoon erkennen waar hij [Poetin] zich de afgelopen 20 jaar op heeft geconcentreerd en wat hij heeft bereikt. Zijn recente acties zijn weloverwogen en vanuit een sterke positie.

Fractioneel Eigendom 93

Poetin voerde zijn stukken op, stelde een ultimatum en eiste een schriftelijk antwoord. Het antwoord dat hij kreeg was een ferm NEE ............ Poetin is gevouwen, simpel en simpel.
Rusland is het nieuwe Noord-Korea, dat herrie schopt om aandacht te krijgen.

En pas geleden werd de whiskybar ervan beschuldigd een echokamer te zijn.

Geplaatst door: Melaleuca | Feb 16 2022 1:35 utc | 99

Als een van de premissen van de NAVO was om Duitsland in bedwang te houden, dan is het imperatief drastisch toegenomen sinds Duitsland indertijd in tweeën werd gesplitst tussen Oost en West. Geen wonder dat ze gek worden sinds Duitsland nu heel is.

Ik denk niet dat het Russische verhaal hun peilingen zal helpen, IMHO. De Nationale Veiligheidsraad is ongetwijfeld veel politieker geworden dan hij ooit is geweest. Beleid wordt bepaald voor binnenlands gebruik met een zeer beperkt effect op de veiligheid van de VS.

Ik denk ook niet dat de Oost-Europeanen zo dom zijn om in dat verhaal te trappen. Het is hun land dat de gevolgen van de oorlog zal voelen. De hele zaak is al uit elkaar gevallen, behalve in de hoofden van de spotvogelpers

Geplaatst door: circumspect | Feb 16 2022 1:38 utc | 100

===========

Update:  Mercouris spreekt met goed geinformeerde coach: https://www.youtube.com/watch?v=pNj5gk9-zPo

EU verlaat het zinkende schip. 

Putin heeft de militaire oefeningen wat groter gemaakt,  om dreiging te simulerten, en kijk wat hij er voor kreeg aan toezeggingen ! 

Veel interessante inzichten in dit interview. 'Coach' doet niet onder voor Mercouris. 


volgende pagina "

Bovenkant formulier

Plaats een reactie

Naam:

E-mail:

URL:

Hou je commentaar alsjeblieft kort en bondig.

Toegestane HTML-tags:

<B> Tekst</B> → Tekst<I> Tekst</I> → Tekst<U> Tekst</U> → Tekst<BLOCKQUOTE> Tekst</BLOCKQUOTE>
<A HREF="https://www.wikileaks.org/">Link naar Wikileaks</A> →
Link naar Wikileaks

Onderkant formulier

 


34 comments:

  1. Ik had gisteren gesmst, dat we zouden komen, maar helaas geen antwoord.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik had gemailed de 24e, Of doen we het toch vandaag?

      Delete
    2. Doe maar de 24e, vandaag lukt niet meer. O.k.?
      Nu nog antwoord van @JV. Dan sms ik wel naar jou voor plaats en tijd, waar je moet zijn.

      Delete
    3. Vandaag zou echt onmogelijk zijn: te druk. ( Pools personeel is weg)

      Volgende week: Leuk !

      Zal ik deze weg halen? Van mij hoeft het niet.

      Heeft Wolf mij ge sms t ?

      Ja,ik ziew het nu.

      Ik hoor die diongen niet en ik zie ze niet.

      Whats Apppen werkt wel. Of gewoon telefoneren.

      Delete
    4. WhatsApp heb ik niet. Blijft telefoneren over.
      [Volgende week: Leuk !]
      Donderdag 27-02 staat genoteerd...

      Delete
  2. Well Helloo !

    https://youtu.be/O9wqe0ycRpI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mooi omschreven: mensen met een iq van iets boven kamertemperatuur. hahahaha, die houden we erin.

      Delete
    2. by now people who have at least iq higher than room temperature would have questions about how the scam continues to live on

      Verder wil iemand weten, wanneer de volgende Russische invasies zijn, want dan kan ze haar vakantie beter plannen.

      Informatief en humor. Hoort bij whiskey & sigars.

      Delete
    3. Probleem is: De US-intelligence/politics hebben jaren gelogen over Iraq, Libië, enz en zijn er mee weggekomen. Daarom kunnen ze nu niet anders meer dan doorgaan op de ingeslagen weg.

      O.t.: in het vorige blog schreef @SDR over Gog en Magog. Dat zijn Rusland en China. Het Beest (666) is de Paus. Momenteel 'oefent' Rusland in het oosten van de Middellandse Zee. Dat is dus vlakbij Constantinopel...

      Delete
    4. Dat hele gogmagog verhaal is met 'profetische gretigheid' in het huidig tijdskader geperst. Wat zullen de mensen in het jaar 3022, 4022, 5022 of 6022 hun hoofd hierover schudden!

      Delete
    5. Het grote theologische probleem met overgretige profecy, en dat geldt voor alle Ábrahamische religies:

      Men zou moeten aannemen, dat indien de heilige geschriften inderdaad een openbaring zouden zijn, dat de HELE inhoud relevant zou moeten zijn, zowel voor de middeleeuwer, de huidige gelovige en de lezer in een marskolonie over zeg een duizend jaar.

      Dat kan slechts betekenen dat in elk tijdsgewricht, als een fractal, deze prophecies zich relevant dienen af te spiegelen; anders wordt het geschrift een WC rol of bescheurkalender, waar steeds meer blaadjes vankunnen worden doorgespoeld of afgescheurd.

      Voor een niet-gelovige speelt deze kwestie veel minder. Maar voor hen is het weer heel moeilijk hard te maken om enige profetische waarde te onderkennen, zeker niet wanneer het in voor ons zeer cryptische, en multi-interpretabele taal is geschreven....

      (hé Toktok, eat this!!!)

      Delete
    6. En oligarch weer betrapt op spieken bij @JV: zie mijn post 7:23 en deze om 19:54.

      Delete
    7. @G.B., hahahaha, dat is wel een stunt! Weet hij nu ook hoe ik echt over hem denk :-)))

      Delete
  3. [hé Toktok]
    Wie is toktok nou weer? De vragtwaggelsjofeur?

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Wie is toktok nou weer? De vragtwaggelsjofeur?]

      Ja, ik weet niet meer waarom hij zo genoemd werd :-)

      Delete
    2. Zeker omdat 'ie kletst als een kip zonder kop?

      Delete
    3. Hahahahaha, dat zeker maar het had volgens mij ook te maken met het feit dat hij steeds hetzelfde riedeltje afdraaide.

      Delete
    4. Na ruim een week begon hij bij Blik posts belachelijk te maken en te zeggen dat het gekakel was. Hij heeft toen ruim een maand posts geplaatst 'TOKTOKTOKTOKTOK, etc.

      Delete
    5. Oh ja, dat is waar ook, die berichten wisselde hij af met scheldkanonaden waarin uitwerpselen de boventoon voerden.

      Delete
  4. On topic: Ik vond dit wel goede comments:
    [mensen vertrouwen de media niet en zij helpen dit te verwezenlijken... ik zeg dat ze een verliezend spel spelen] (2)

    [Elke Euroleider die dat niet inziet is te dom om te regeren en moet de wei in, en elke Euroleider die gewillig gehoorzaamt moet worden doodgeschoten wegens landverraad.] (73) Kan niet wachten tot het zover is.

    [Al vroeg ontdekten zijn vijanden hoe gemakkelijk het was om de Trump-trein te laten ontsporen: publiceer een lasterartikel over een van zijn medewerkers en pak wat popcorn. Dan zou Trump hen prompt onder de bus gooien, opdat er geen vuiltje aan zijn lucht zou blijven hangen. Spoel en herhaal, totdat je echte doelwit, Donald zelf, geen bondgenoten meer heeft en geen nieuwe meer kan aantrekken.] Dit klopt inderdaad en zo heeft Trump -eigenlijk- zichzelf vermoord.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Enneh, geen oorlog hé? Alles is weer aan het afkoelen en VP telt zijn zegeningen.

      Vooruitzicht van een leunstoelgeneraal: Poetin gaat stoken in de Oekraïne. De vorige MP is weer in het land, die zou wel eens de rol van Zelensky kunnen overnemen, waarna de Oekraïne zich weer aansluit bij Rusland.

      Maar eerst even de US uit Syrië schoppen. (Sorry Smurf).

      Delete
    2. [Alles is weer aan het afkoelen]

      Niet echt, tenminste niet in de Donbass, het lijkt erop dat Oekraïne een offensief heeft ingezet.

      Van de website van The Saker:

      [The Ukronazis are on the offensive (OPEN THREAD)], bron: http://thesaker.is/the-ukronazis-are-on-the-offensive-open-thread/

      [Putin’s Ukrainian Judo Revisited], bron: http://thesaker.is/putins-ukrainian-judo-revisited/ (dit is een artikel van Dmitry Orlov over de evacuatie van de bevolking van LNDR)

      [Russian options in the LDNR – my personal take], bron: http://thesaker.is/russian-options-in-the-ldnr-my-personal-take/ (dit is een artikel van The Saker zelf)

      Delete
    3. [Maar eerst even de US uit Syrië schoppen. (Sorry Smurf).]

      Waarom sorry Smurf? Rusland zit daar op uitnodiging van de legitieme regering van dat land, de U.S. niet.

      Delete
    4. Ze laten er geen gras over groeien. Geeft Poetin een argument om R2P toe te passen.

      Smurf is in de eerste plaats Amerikaan. Dus als zijn regering ergens wordt uitgeschopt, zal hij dat niet leuk vinden. Zeker niet als ze daar alleen maar stoken en olie stelen.

      Delete
    5. [Ze laten er geen gras over groeien.]

      Klopt, dat is het artikel waar ik als eerste naar verwijs.


      [Geeft Poetin een argument om R2P toe te passen.]

      Lees hierover de tweede link die ik gaf. Als Orlov gelijk heeft, is dat een briljante zet van Putin.


      [Smurf is in de eerste plaats Amerikaan. Dus als zijn regering ergens wordt uitgeschopt, zal hij dat niet leuk vinden. ]

      Dat wist ik niet (dat hij Amerikaan is), in dat geval kan hij misschien zijn regering eens oproepen hun neus uit andermans zaken te halen en de troepen naar huis te halen (ook uit Europa).


      Delete
    6. [Smurf???]
      Ja, dat is -bij deze- jouw nieuwe bijnaam voor mij.
      Smurfen zijn wel klein, maar compenseren dat met slimheid, snap je?

      Delete
    7. Mijn dochters wonen in de VS en ik ben er tijdens mijn illegaal verblijf echt volwasen geworden. Mijn culturele en nationale wortels liggen echter in Europa.

      Maar liggen je wortels eigenlijk altijd in het verleden? De mijne zeker ook in de toekomst, en dan ben ik zeker ook latino.

      Delete
  5. Ik had nooit verwacht dat het zover zou komen! Evacuatie van vrouwen, bejaarden en kinderen. Zelfs Peskov en de burgemeester van Rostov wisten van niks. Terwijl de msm spreken over Russische agressie zijn die mensen hun huis kwijt. Gaspijpleidingen zijn opgeblazen, ik denk door de de kant van de onafhankelijke republiekjes, om Ukraine in de kou te zetten, en als waarschuwing naar de EU.

    De vraag is nu of het Ukraiense leger dit half ontvolkte gebied gaat binnenvallen. Of wanneer.

    En wat er nog aan hail Mary diplomatie gaat volgen en welke sancties / tegensancties gaan komen.

    Veel mensen in de EU kennen nu al gasarmoede, en de economie zal nu wel helemaal onderuit gaan. Bij covid hebben we gezien hoe lang verzet er over doet om effectief te worden, zelfs in Canada staat de uitslag niet vast. Eerst is er nog veel ruimte voor noodtoestand etc.

    Wat gaat China komende week, na de spelen doen, en Iran?

    Van nature ben ik een groot optimist, maar voor komend jaar zie ik het somber in. Ik vrees zelfs dat ik WEER niet in Spanje terecht kom dit jaar, of zelfs voor mijn 70e. Ook de cryptomarkt is voorlopig verpest en ik ben er (even?) 60 % uitgestapt.

    ReplyDelete
  6. Van @Blik gehaald (ik wil daar, in ieder geval voorlopig, niet reageren dus doe ik het even hier)

    [Gates, Musk, Bezos, Schwab; dat is de Anglo kant; met hun loges en WEF training Maar zonder alle Rubens, Sarah's, Davids, Rebecca's (en niet te vergeten Blinken, Nuland, Freeland): de machtige naZio kant te noemen blijft het plaatje te onvolledig. Het is toch echt Anglozio...]

    Schwab is niet Anglo, hij is Zio (wat je met na bedoelt, weet ik niet dus dat laat ik eraf).

    ReplyDelete
    Replies
    1. [wat je met na bedoelt, weet ik niet dus dat laat ik eraf]
      Ik denk, dat hij nazi ermee bedoelt.

      Delete