Sunday, February 27, 2022

1238 Zichtbare misdadigheid en Verborgen misdadigheid.


"Houston, we have a problem"

De mensheid  leefde 99.999  % van haar bestaan in kleine gemeenschappen waar iedereen elkaar goed kende.

Als mijnheer Jansen zijn vrouw had geslagen dan wisten we allemaal dat mijnheer Jansen een vreselijke bruut was met heel losse handen, terwijl zijn vrouw de onderdanigheid zelve was.

Maar als Pieterse  zijn vrouw had geslagen dan wisten we allemaal dat Pieterse wellicht maandenlang was getreiterd en vernederd door zijn eigen Xantippe  van wie we allemaal wisten: ontloop haar zoveel je kan,want ze verpest jouw dag als je een woord met haar wisselt. 

Het menselijk brein is adequaat in kleine gemeenschappen waar verborgen misdaden niet bestaan, omdat we elkaar door en door kennen. 

Maar in de moderne wereld weten we niet of de vrouw met het blauw geslagen oog mevrouw Jansen is of mevrouw Pieterse.  

We zullen dus mijnheer Pieterse de schuld geven, terwijl in werkelijkheid  mevrouw Pieterse de oorzaak is van haar eigen blauwe oog en ons medelijden vooral naar mijnheer Pieterse moet gaan, en niet onze boosheid. 

      ----------------

Een ander voorbeeld van Zichtbare misdaad en Onzichtbare misdaad. 

Als je pech hebt woon je in een omgeving waar er elk jaar wel een fiets word gestolen of een auto wordt bekrast. Dat doet pijn, en het liefst zou je verhuizen naar een buurt met nette mensen die niet stelen en krassen. 

Heerlijk rustig wonen in een buurt met bankiers en verzekerings-agenten. Maar in werkelijkheid is de schade die de fietsendiefjes en krassers jou elk jaar  bezorgen niet meer dan 500 euro, terwijl die bankiers en ander deftige lieden je elk jaar 5000 euro teveel afhandig maken. Alleen:  Het is onzichtbaar.  Je weet het niet.  

Het doet geen directe pijn. Maar het doet indirect pijn: je kunt jouw zoon niet laten studeren, je vrouw niet laten tennissen en zelf niet gaan golfen, want je hebt er het geld niet voor.  Daar zijn die fijne buren mee weg gelopen. De misdadigheid word als 'economisch moeilijke tijden' ervaren, als pech, niet als 'vermijdbare misdaad'. 

    ----------------------------------

En dan is er de misdaad die miljoenen mensen treft en beschadigt of zelfs doodt, terwijl we denken dat we de dader kennen, maar waar we in feite door de ware dader zijn misleid en het slachtoffer als dader zien. 

Op dit moment wordt Putin als zichtbare misdadiger aangewezen:  hij trekt een soeverein land binnen en begint een oorlog tegen dat land.   Dat hoort niet zo.  Dat kost onschuldige levens.  Dat is afschuwelijk.  Wij  moderne beschaafde mensen moeten daar iets tegen doen. 

Ja, het is waar:  Het zijn Russische tanks die de grens over gaan. Ze gaan een buurland binnen dat alleen maar van zijn recht op Vrijheid gebruik wil maken en zich aan wil sluiten bij 'Het vrije westen',  juist omdat dit land in het verleden al eens onder de knoet van Rusland heeft gezeten en dat was niet leuk.  'Het vrije westen' heeft een sterk leger en als ze daar lid van kunnen worden, zijn ze beschermd tegen die grote sterke gevaarlijke buurman-beer.  

Zoals we in de oudheid nog wisten of het blauwe oog van mevrouw  de schuld was van  mijnheer Jansen of juist van mevrouw Pieterse, omdat we elkaar door en door kenden,  maar dat in onze huidige tijd niet meer kunnen weten en ons oordeel dus volledig fout kan zijn....

 zo is een juist  oordeel over  de vraag wie er schuld heeft aan de Oekraïense doden ook alleen mogelijk als we de zaak heel goed en vanuit neutrale positie bestuderen. 

Wij hebben het geluk dat we in die korte 'window of opportunity' leven waarin het internet al volwassen is geworden en nog net niet volledig onder controle is van de Grote Machten.   Die Grote Machten hebben de Media, de politici en de financiele wereld al helemaal in hun controle, maar ze hebben nog niet alle alternatieve nieuwsbronnen kunnen blokkeren, dus het is nog mogelijk om een goede analyse te maken van de schuldigen aan de Oekraïne doden.   

Dat kost wel tijd en je moet er echt nieuwsgierig naar zijn, maar als je dat bent, is het mogelijk om te zien  dat er een groot verschil is tussen de zichtbare misdadigheid  ( Het Russische leger dat Oekraïne binnen valt)  en de Verborgen  misdadigheid  ( Amerika die er actief voor zorgt dat Minsk-2 niet word uitgevoerd,  America dat al twee coups in Oekraïne  pleegde ( 2004 en 2014), America dat al minstens 5 miljard $ investeerde om een opstand te genereren, Amerika dat met opzet Gorbachov om de tuin leidde,  Amerika dat met opzet Navo-dromen opwekt bij landen als Georgië en Oekraïne,  Amerika dat de onwetende leek 'geloofwaardige nonsens' voorhoudt, zoals  "elk land moet vrij zijn !"  .... behalve Cuba, behalve Venezuela, behalve het hele Amerikaanse continent, want dat valt onder de Monroe Doctrine .... ? 

Nog een paar Amerikaanse manieren van doen: 

== 'Oorlog voer je niet door zelf te gaan vechten met jouw eigen leger.   Oorlog voer je door Hollywood-films die de mensheid een bepaald idee geven over goed en fout.   ===  Oorlog voer je door jongemannen die van nature  vechtlustig zijn zo te scholen en aan te sturen dat ze hun eigen land kapot gaan slaan, het land van jouw vijand.     ===Oorlog over je door jouw opponent steeds te beschuldigen van de zaken die oncontroleerbaar zijn ( hij zou overal computers hacken, hij zou verkiezingen beïnvloeden).    ===== Oorlog voer je door een Valse Vlag te plegen met veel bloed en puin  en zo 'het volk' in één klap een geweldige angst of antipathie voor jouw vijand te bezorgen.        ===== Oorlog voer je door steeds maar weer virussen los te laten in het land van jouw opponent  (2017: China verloor helft van zijn kippen. 2018:  China verloor helft van zijn varkens. 2019:  China kreeg het man made corona-virus voor de kiezen.)   

We leven in een wereld waar één etnische groep de banken controleert, de media controleert , de politici financiert en heel veel invloed heeft in de grootste bedrijven.  Nu zijn ze heel dicht bij een digitale ID plicht en bij digitaal geld. 

Dan  is elke vorm van ontsnappen aan hun gevangenis  ondenkbaar: het is letterlijk niet denkbaar hoe dat zou kunnen. Hoe je niet volledig in hunmacht zou kunnen zijn. 

Landen als China en Rusland zijn nog niet in hun macht, en daarom moeten die kapot. Er staat veel meer op het spel dan  'rijkdom': de ultieme opdracht van God om alle naties te laten buigen voor hun,  die opdracht is bijna gerealiseerd.   

Putin, moet absoluut weg.  

En het onwetende volk is er al helemaal van overtuigd dat Putin de misdader is, want alleen de zichtbare misdaad telt.  Ook de klap die Pieterse aan zijn Xantippe gaf word hèm aangerekend, niet haar. 

Wie zijn plicht doet en de waarheid zoekt zal snel begrijpen dat Putin geen misdadiger is, maar dat de Onzichbare misdadiger de Neocons zijn.  




 

     


 

 

No comments:

Post a Comment