Sunday, February 20, 2022

1233 Een Oekraïne-Oorlog als reddingsboei voor de 1 % in Amerika en Engeland.

UPDATE:   Rusland heeft de Donbass onder zijn hoede genomen:





Op UNZ is zojuist dit korte artikel verschenen.  Nick Griffin kende ik niet. 

Hij was in zijn jonge jaren  lid van extreem rechtse partijen, maar nu we zien dat Engeland al aardig op India en Pakistan begint te lijken, moeten we zulke jeugdzondes misschien her-waarderen.     

Anders gezegd:  Vraag een Marokkaan in Marokko of hij het leuk zou vinden als Marokkanen over 50 jaar in de minderheid zullen zijn, in zijn eigen land.   Hij zal zich er tegen verzetten.  Precies zoals Nick Griffin deed, 30 jaar geleden.  

Zij die hun eigen land vernietigen kijken met dedain neer op hen die hun land willen verdedigen.  

Heel knap van de ware Puppet Masters om zo baas van de wereld te  worden.   

Nick Griffin's analyse is helder, en ik denk dat hij de ware motieven  benoemt:    

DeepL vertaling.    In Italics: Verduidelijking door mij.

         ----------------------------------------------------------------------




De Minsk-akkoorden uitvoeren en het conflict beïndigen is wel 'allerlaatste' wat de  VS en VK willen, zegt ex-europarlementariër

NICK GRIFFIN - 19 FEBRUARI 2022 - 1.400 WOORDEN

 

Terwijl de situatie in Oost-Oekraïne met de dag verslechtert, blijft het Westen zijn "Russische dreiging"-retoriek promoten en belooft het "nooit eerder geziene" sancties tegen Rusland, mocht het Oekraïne binnenvallen. Ondertussen blijft Kiev het akkoord van Minsk schenden en blijft het de Donbass beschieten, waardoor duizenden mensen gedwongen worden naar Rusland te vluchten.

 

Nick Griffin, politiek analist en voormalig lid van het Europees Parlement, denkt na over de geopolitieke, economische en historische redenen waarom het Westen probeert Rusland tot een oorlog met Oekraïne te dwingen, waarom het collectieve Westen een oogje dichtknijpt voor systematische schendingen van het Minsk-akkoord door Kiev, en waarom niemand in het Westen zich bekommert om de humanitaire ramp in de zelfbenoemde republieken Donetsk en Lugansk in Donbass.

 

Sputnik: Waarom negeert het Westen de provocaties van Kiev in Donbass niet alleen, maar moedigt het die ook aan?

 

Nick Griffin: De Washington en Westminster cabal zijn wanhopig om Vladimir Poetin te dwingen zijn beleid van zelfbeheersing en onderhandeling op te geven. Ze willen hem geen andere keuze laten dan militair geweld te gebruiken om de Russische bevolking van Donbass te verdedigen. De NAVO-leiders zijn nu dus bezig met de meest schaamteloze en onverantwoordelijke destabilisatie- en hybride oorlogsoperatie sinds zij islamitische terroristen gebruikten om Libië te vernietigen en probeerden hen te gebruiken om Syrië op te breken.

 

Hun operatie tegen Rusland is in feite nog wanhopiger dan de campagne van leugens en agressie tegen Syrië, omdat de inzet nog hoger is. Het Westen heeft het conflict in het Midden-Oosten bevorderd in de hoop een geopolitiek voordeel te behalen. De poging om Rusland tot een oorlog in Oekraïne te dwingen heeft daarentegen niet echt te maken met het bevorderen van de geopolitieke belangen van het dollarimperium - het gaat om zijn eigen voortbestaan.

 

De VS is niet langer de zelfverzekerde kolos die de wereld een paar decennia geleden nog bestierde. Amerika in 2022 is een financieel, politiek, economisch, militair en sociaal hopeloos geval, en zijn Britse bondgenoot zit in hetzelfde zeer lekkende schuitje. De liberale Anglo-wereld is verder verontrust door de situatie in Canada, dat zich nu in de kritieke fase bevindt van een historische strijd tussen het Trudeau-regime en een groot en goed georganiseerd deel van de werkende bevolking.

 

Bovendien mag men de invloed van ideologie en persoonlijke seksuele obsessies in westerse besluitvormingskringen niet over het hoofd zien. Er zit in dit alles een element van een wakkere, liberale "kruistocht" voor "onze liberale waarden" tegen het "archaïsch christelijk traditionalisme" dat zij in Rusland zien en verafschuwen.

 

Meer praktisch weten de beleidsmakers in Washington, die de semi-seniele "president" leiden, dat Nord Stream 2 over veel meer gaat dan een wederzijds voordelige energiehandelsrelatie tussen Duitsland en Rusland. Op kortere termijn betekent het ook een verdere financiële ramp voor de reeds mislukte klantstaat (= clientstate =  een land dat luistert naar de VS)  Oekraïne. Op langere termijn luidt Nord Stream een gestaag nauwere relatie in tussen Duitsland en Rusland, wat op zijn beurt een enorme stap zou zijn in de richting van de oprichting van een gigantisch Euraziatisch vrijhandelsblok.

 

De fundamentele doelwitten van de NAVO-oorlogsstokers in deze crisis zijn niet Donbass, en zelfs niet Rusland, maar Duitsland, en China's "één gordel, één weg"  (= One Belt one Road:de spoorlijnen en havens die China aanlegde naar de rest van de wereld)  -initiatief. Zij proberen Duitsland tegen te houden en China buiten de deur te houden; als beide niet lukt, zullen de VS een geïsoleerd eiland in de roestgordel worden, duizenden kilometers verwijderd van het economische kernblok van de wereld.

Dezelfde ontwikkeling betekent ook het naderende einde van de dollar als 's werelds financiële reservevaluta, terwijl Amerika's tijd als enige militaire supermacht al duidelijk voorbij is. Dit is een klassiek voorbeeld van de  ”Thucydides-Valkuil ”, het moment waarop een opkomende macht een bestaande grote macht dreigt te verdringen als de hegemon van het tijdperk, een overgang die maar al te vaak gepaard gaat met een wanhoopsoorlog.

 

De agressie van de NAVO tegenover Rusland komt niet voort uit vertrouwen maar uit angst. In slechts drie decennia zijn we van het 'Einde van de Geschiedenis' naar het dreigende einde van het dollarimperium gegaan. De drang naar oorlog in Oekraïne is een poging om te herstellen van de nederlaag van het Anglo-zionistische Jihad-avontuur in Syrië, en het debacle in Afghanistan. Misschien, wanneer het net zo slecht afloopt, zullen ze eindelijk een beetje nederigheid leren, maar ik denk dat niemand van ons zijn adem zal inhouden.

 

Sputnik: De OVSE registreert schendingen van het staakt-het-vuren, waarbij Kiev herhaaldelijk 120mm mortieren gebruikt die verboden zijn volgens het akkoord van Minsk; waarom negeert het Westen deze feiten? Waarom zien de VS en zijn bondgenoten door de vingers dat Kiev het Minsk-akkoord flagrant schendt?

 

Nick Griffin: Uitvoering van het Minsk-akkoord zou een einde maken aan de crisis. Dat is wel het laatste wat de VS en het VK willen. Het is heel moeilijk voor naties met een levendige herinnering aan de verschrikkingen van een totale oorlog in eigen land (zoals Rusland, Duitsland en China) om de heel andere houding die in de VS heerst, te begrijpen.

 

Voor Amerikanen, zowel de elite als de bevolking in het algemeen, zijn oorlogen dingen die worden uitgevochten in de landen van andere volkeren. Ondanks het feit dat de VS sinds de veldtocht tegen Japan in 1945 geen oorlog meer heeft gewonnen, is de algemene opvatting in met name Washington dat er niets te vrezen valt en dat er veel te winnen valt met oorlog.

 

Sputnik: President Biden hield in zijn toespraak de zelfbenoemde Donbass-republieken verantwoordelijk voor schendingen van het staakt-het-vuren en hield vol dat er geen teken was dat Oekraïne een grootschalige aanval voorbereidt. Waarom bagatelliseert hij de dreiging?

 

Nick Griffin: De VS is bankroet, en dreigt dit drastisch aan het licht te brengen door een nieuwe subprime schuldenramp met het instorten van de schaliegas schuldenzeepbel, en door de gestage erosie van de reservevaluta van de dollar. De legitimiteit van de president is dubieus en wordt door de helft van de bevolking in twijfel getrokken en de Democraten zijn enige maanden verwijderd van mogelijk desastreuze tussentijdse verkiezingen. Ook Boris Johnson, een belangrijke bondgenoot, staat voor een politieke en persoonlijke ramp in eigen land.

 

De provocaties van Oekraïne worden daarom genegeerd en zelfs beloond met politieke steun en massale wapenleveranties, omdat beide westerse leiders geloven dat zij veel te winnen hebben bij oorlog of oorlogsdreiging.

 

Gezien de voordelen die de VS van een oorlog in Oekraïne denken te hebben, waarom zou iemand dan in vredesnaam verwachten dat de VS en hun bondgenoten zich zorgen maken over de brutale agressie die we nu zien van hun marionettenregime in Kiev?

 

Als Rusland tot handelen wordt gedwongen, zal Nord Stream 2 worden stopgezet, wat Duitsland enorme economische schade zal toebrengen en Berlijn zal dwingen weer volledig in het gareel te lopen onder de Anglo-dominantie. Als Rusland er daarentegen in slaagt zich buiten de proxy-oorlog van het Westen te houden, dan zullen Biden en Johnson kraaien dat het hun "vastberadenheid" was die "Poetin heeft afgeschrikt en Oekraïne en de vrijheid heeft gered". In hun gevaarlijk misleidende berekeningen maakt het dus niet echt uit of de crisis in oorlog of in vrede eindigt. Voor hen is het hoe dan ook een win-win situatie. Daarom vechten de Yanks en de Britten maar al te graag tegen Rusland tot de laatste Oekraïner.

 

Sputnik: In plaats van ervoor te zorgen dat Kiev geen verboden wapens gebruikt, wakkert het Westen de angst voor een "Russische invasie" over de hele wereld aan. Waar zijn de garanten van het Minsk akkoord? Zijn ze zo wanhopig op zoek naar een nieuwe oorlog?

 

Nick Griffin: Ze zijn inderdaad wanhopig op zoek naar oorlog! Geopolitiek, financiële crisis, steekpenningen van wapenfabrikanten, politiek voordeel en persoonlijke ijdelheid - dat zijn de belangrijkste drijfveren geweest voor rampzalige oorlogen in het verleden, en de menselijke aard verandert niet. Dus hier zijn we, terug in juli 1914.

 

Sputnik: Duizenden mensen zijn hun huizen ontvlucht en worden geëvacueerd naar Rusland als gevolg van voortdurende beschietingen door Oekraïense troepen. Waarom wordt deze humanitaire ramp in Donbass door het Westen verwaarloosd?

 

Nick Griffin: Politieke elites hebben altijd de betreurenswaardige neiging om het lijden van het 'kleine volk' te zien als een prijs die het waard is te betalen voor hun eigen voordeel.

 

De imperialisten in Washington zijn hier altijd een van de ergste in geweest. Hun imperium werd gesticht op genocide en op de ruïnes van de Confederatie en groeide door een reeks valse oorlogen en het opzettelijk en meedogenloos aanwakkeren van de spanningen in Europa om een reeks rivalen te vernietigen, waaronder tsaristisch Rusland en het Britse Rijk.

 

Waarom zou iemand verwachten dat de erfgenamen van degenen die Wounded Creek, Dresden en Hiroshima hebben verwoest, zich ook maar iets gelegen laten liggen aan het welzijn van een paar honderdduizend verarmde Slaven? Als er ooit een groep was die het verdiende terecht te staan voor de misdaad van het beramen van een agressieve oorlog, dan zijn zij het wel in de wandelgangen van Washington DC en Westminster.

          -------------- tot zover Nick Griffin  -------------


Hieronder een comment dat ik vanmiddag op Blik plaatste. 

Ik ben nog een stapje negatiever en bozer dan Griffin: 


We moeten vanuit de realiteit oordelen.

De realiteit is dat de beslissers in de VS geen idee hebben over wie ze echt zijn en wat ze echt doen.

Maar omdat ze heel veel invloed hebben, moeten we de ewereld door hùn ogen zien, als we willen voorspellenm wat er gaat komen.

Ze zien zich als 'The City on the Hill" , het lichtend voorbeeld, het land van de vrijheid. Het land waar iedereen wel zou willen wonen.

Omdat ze zich als 'Exceptional' zien, mogen ze ('voor het eigen bestwil van die arme sloebers') de Iraki's, Lybiers, Syriers etc. bevrijden van hun 'vreselijke dictators'.

De realiteit is dat ze het leven van de mensen aldaar verwoest hebben.

Maar de gewone Amerikaan weet dat niet eens.
De Neocons uiteraard wel: dat was nou precies hun doel !

Nu denkt de Amerikaan dat die vreselijk gevaarlijke Putin de arme Oekraïeners hun 'Vrijheid" af gaat nemen.

" Dat mogen we niet toestaan ! Waar houdt dit op als we niks doen! "

'De Amerikaan', en CNN en ABC en zelfs "Linkse' alternatieve media zullen een hard optreden tegen Rusland steunen.

Het MIC zal geld zien en steunen.
Wall Street zal geld zien en steunen.
Joe zal 'de sterke man' blijken.
Big Company ( in de USA) ziet Europa zonder energie, dus een competitor minder, en zal steunen.

De Neocons, die alleen maar epigenetisch een geweldige behoefte hebben tot moord en doodslag, zullen het hele zaakje instinctmatig organiseren: bloed ! Heerlijk . Russische en moslim bloed: Nòg beter !

Zonder de Neocon-planning en aansporing zou dit alles nooit gebeuren. Was er ook geen verwoest Midden Oosten, hadden we in Europa nauwelijks moslims wonen etc.

Ja, de neefjes van Oligarch hebben ons lelijk bij de neus. En het wordt allemaal nog véél erger als het aan hen ligt, en als iedereen als een blind schaap vooral bang is om voor anti-semiet of holocaust ontkenner te worden uitgemaakt. En dat zijn de schapen: bang voor de Leon de Winters van deze wereld.

De straf voor deze zelfgenoegzame in-de-broek-poepers is vreselijk: hun kinderen zullen sterven.

Deze oorlog gaat dus door: de Mossad weet echt wel hoe ze en lont aan moet steken in een kruidvat.
EU en Rusland zijn alvast weg gestreept over een paar jaar.

Dan komt China aan de beurt.


40 comments:

  1. [EU en Rusland zijn alvast weg gestreept over een paar jaar. Dan komt China aan de beurt.]

    Welnee, de US loopt op z'n laatste benen en gaat vanaf volgende maand ongecontroleerd instorten. Poetin zou eens voor een verrassing kunnen zorgen door de laatste wespennesten in Syrië op te ruimen, incl. US! Dat geeft ze dan iets om over na te denken.

    Ook zou Poetin de verboden zware wapens van de Oekraïne vanuit Rusland kunnen uitschakelen. Ik denk niet, dat Zelensky zijn land kapot gaat maken ter wille van de US.
    Ik zie het niet zo somber in.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Mag Ukraïne dat effe niet zelf beslissen?
      Ukraïne heeft een door het volk gekozen regering.]

      Eddie in de bocht: Die 'door het volk gekozen regering' is juist eruit getrapt door de huidige. Wat een lul.

      Delete
    2. Ja, die laatste benaming past hem inderdaad. Je kunt er ook nog ongeïnformeerd of bewust verkeerd geïnformeerd bij zetten.

      Delete
  2. Replies
    1. Beste vrienden ( nogal overdreven, maar allez )

      Ik zie er naar uit! Ik ga jullie trakteren op een etentje en een Belgisch café: all the cost on me.

      ( Ja, ik moet er wat voor over hebben om Sophia jaloers te maken.

      Ik heb haar - zonder jullie medeweten -- uitgenodigd, maar ze mag niet van haar man !

      O nee... dat verzin ik alweer.

      Ik houd nu eenmaal van ruzie maken, zoals jullie weten.

      Maar OK: ik heb haar wel uitgenodigd, en ik begrijp ook wel dat de kans niet zo groot was dat ze zou komen.

      Maar dan weten jullie dat, want het zou een beetje vreemd zijn als ik haar niet zou uitnodigen. En het zou uiteraard heel leuk zijn geweest als ze zou komen.

      Vandaar al die gratis maaltijden die ik nu aanbied: met het oog op volgend jaar!

      Jullie zien: mijn stemming is alvast 'licht uitgelaten', maar dat kan ook van de wijn komen die ik vanavond dronk.

      Delete
    2. Ik neem een fles van mijn artemisia brouwsel mee.

      Delete
  3. Grote ontwikkeling!

    [Putin set to recognize Donbass – Kremlin], bron: https://www.rt.com/russia/550139-russia-recognizes-independence-donbass/

    Meer info:

    [Donbass republics call on Putin to recognize their independence ], bron: https://www.rt.com/russia/550128-donbass-leaders-ask-putin-recognize-independence/

    Video van de Russische Security Council meeting waar dit besproken is (video van vandaag):

    Putin holds meeting with Security Council [TAPE], bron: http://thesaker.is/putin-holds-meeting-with-security-council-tape/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik ga er over lezen wat dit betekent, maar ik meen dat het de kans op een militaire inmenging vanuit Rusland - als de Oekraine aan valt- flink groter maakt.

      Dat is inderdaad: wow !


      NB: ik zag al 2 figuren ( een congreslid van Sout Carolina ( Mace0 en een oud ambassadeur ) dioe zeggen: We moeten sancties aan Rusland opleggen,nu al !
      Ze zijn echt helemaal gek geworden.

      Maar dat is de realiteit: de leiders in de VS leven in hun droomwereld. Heel gevaarlijk voor ons. Want onze politieke elite is geselecteerd op 'volgzaamheid t a v de VS)

      Delete
    2. [maar ik meen dat het de kans op een militaire inmenging vanuit Rusland - als de Oekraine aan valt- flink groter maakt]

      Dat is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Het verzoek daartoe is blijkbaar al gedaan:

      [Donbass rebels make urgent appeal to Russia ], bron: https://www.rt.com/russia/550106-donetsk-request-help-military-moscow/

      Delete
    3. [Russian recognizes the LDNR Republics and signs treaty with them], bron: http://thesaker.is/russian-recognizes-the-ldnr-republics-and-sings-treaty-with-them-open-thread/

      Het korte artikel luidt:

      [Putin just signed a decree recognizing the LDNR republics and signed treaties on cooperation and mutual support.

      I will write an analysis ASAP.

      Right now, I open this OPEN THREAD.

      Andrei]

      Delete
  4. [Putin signs 'immediate' recognition of Donbass regions ], bron: https://www.rt.com/russia/550170-putin-donbass-ukraine-speech/

    ReplyDelete
  5. Zojuist ook op Blik geplaatst:

    Jordan Peterson en zijn gesprekspartner ergeren zich enorm aan Justin Trudeau.
    Heel informatief gesprek:
    https://www.youtube.com/watch?v=5efyUt5YDU0
    ( Het lijkt wel alsof dat land bewust naar desintegratie wordt gestuurd. Het kan toch echt niet zo zijn dat al die politici zijn omgekocht.
    Dus moeten ze geloven dat er echt nog een groot Covid gevaar is.

    Meest opmerkerlijk: Dat er totaal geen gesprek is met de protestbeweging.


    Opmerkelijk:
    de drie Commonwealth landen Nieuw Zeeland, Australië en Canada hebben het meest extreme Covid 'gedrag'. Hun regeringen zijn het meest extreem.
    Wie heeft daar een verklaring voor?

    Engeland zelf is meestal gematigder.
    Amerika: FDA en CDC helemaal het spoor bijster, maar de Staten zelf kunnen aardig bijsturen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik vind jouw reactie op @Blik over Canada (als zou daar een colour revolutie gaande zijn) een beetje vreemd. Waarom zou er een colour revolutie worden ingezet tegen een van hun eigen mensen? Of denk je dat Trudeau zonder goedkeuring van de neefjes op die positie terecht is gekomen?

      Verder zou het bij hem wel eens een financiële kwestie kunnen zijn, hij komt uit een (zeer) rijke familie wiens trustfonds 40% aandelen bezit in een bedrijf wat toeleverancier van Pfizer is.

      Delete
    2. Ik denk, dat die landen als proefkonijn worden gebruikt, kijken hoever ze kunnen gaan. De landen liggen redelijk geïsoleerd en kunnen weinig 'hulptroepen' uit het buitenland aanboren.

      Delete
    3. @G.B., ik weet niet of dat het is, als ik diverse reacties van Trudeau en Arden zo eens bekijk, lijken die qua karakter wel érg op elkaar, zo ook degene die in Australië voor het cojona beleid verantwoordelijk is.

      Delete
    4. @ Sofia.
      Ik keek raar op toen jij het een color revolution noemde.
      Die wordt bedacht in de VS en dan wordt met behulp van de jeugd de regering van een land verdreven.
      Ik zie nu welke regel jou op dat idee bracht: de eerste regel:
      >> Het lijkt wel alsof dat land bewust naar desintegratie wordt gestuurd.

      Ja, zo lijkt het.
      Maar ik kan het niet geloven. Dat schrijf ik daarna.

      Onze landen polariseren. De twee groepen kunnen elkaars gedrag helemaal niet meer begrijpen.

      De oorzaak: er is geen gesprek meer tussen beiden.

      De oorzaak: De 'Ander' wordt als 'te ver heen' afgeschilderd: die is zo extreem, daar kun je niet mee overleggen.

      Ik heb een lange 'discussie' gehad met ene Philip op Youtube. Hier: https://youtu.be/SafM8NcR6nQ
      39 comments met elkaar uitgewisseld.

      Philip verwijt mij: Jij bent PoetinPositovo, 9/11 ComplotTheorist, anti-semiet en holocaustontkenner.

      Mijn antwoord is:
      Je begint met vier negatieve Labels ( PP, 911, a-s, Hol.). Labels zijn geen argumenten in een discussie. Het zijn gemakkelijke , dodelijke kogels die je af kan vuren. De Ware Machthebbers bepalen die Labels/Kogels.
      In vroeger tijden was dat: Ketter , godslasteraar, homo. Die kogels hebben hun effect totaal verloren. Wat eens een verwijt was, is nu een deugd. Dus: labels: vergeet het.

      Daarna zeg je dat mijn bronnen vervuild zijn. Nu spits ik de oren, want als je me dat kunt tonen, dan heb ik iets geleerd en kan ik die bronnen 'afvoeren': nooit meer gebruiken.
      Maar je laat het daar bij: je toont niks aan. Tja, dan zitten we op het niveau:
      'Ajax speler beweert dat Feijenoord niet kan voetballen.'
      'Feijenoord fan beweert dat Ajax niet kan voetballen.'
      Dat is dus geen discussie. Dat is tijdverlies.

      ==--
      Elders zeg ik (en dat leerde ik van Martyanov, recent) De Machthebbers verspreiden nu een Narrative. Maar dat is een leugen, een verhaal over de werkelijkheid dat in hun voordeel is.
      Maar omdat het een leugen is, is de discussie voortaan Niet Toegestaan.
      Want dan zouden de woke mensen die discussie verliezen.
      Ze moeten dus altijd de discussie onmogelijk maken.

      Dàt is de reden van de polarisatie .

      Maar de polarisatie is ook voor een deel toeval: Matt Taibbi zei: internet haalt de reklame gelden weg bij de Media.
      Die gaan dan proberen toch kijkers en luisteraars te krijgen door maar één kant van de werkelijklheid te vertellen.

      Dus komt de NBC en CNN kijker in zijn bubbel.
      En de Fox kijker in een heel andere bubbel met heel andere kijk op de wereld.
      Elk station herhaalt steeds één kant van de medaille.
      De kijkers raken steeds mmeer overtuigd dat die anderen 'Gek en Gevaarlijk' zijn.
      Puur een gevolg van minder inkomsten voor de media bedrijven.

      Lang verhaal. Zal wel een beetje rammelen. Maar ik laat het toch maar staan.

      Delete
    5. [@ Sofia.
      Ik keek raar op toen jij het een color revolution noemde.
      Die wordt bedacht in de VS en dan wordt met behulp van de jeugd de regering van een land verdreven.
      Ik zie nu welke regel jou op dat idee bracht: de eerste regel:
      >> Het lijkt wel alsof dat land bewust naar desintegratie wordt gestuurd.]

      Ik reageerde op de navolgende reactie van jou bij @Blik (geschreven vanochtend om 08.00 uur):

      [Het valt me trouwens van je tegen dawg, dat jij dit niet begrijpt. Lees het idee achter het sociaal contract nog maar eens door.
      Zou me trouwens nog niks verbazen als die cameraman en zelfs 'Niemands Knecht' neefjes van Oligarch zijn.
      Het is een vorm van kleuren revolutie die nu bij ons plaats vindt: de massa wordt met simpele misleiding ontevreden en woedend gemaakt, en de politie aan de andere kant wordt ook steeds meer woedend gemaakt.]

      In combinatie met inderdaad die regel uit jouw bijdrage hier.

      Delete
    6. Wat je daar dus feitelijk schreef (in combinatie met de rest van jouw betoog), is dat het westen een colour revolutie tegen zichzelf (of een van hun puppets, een van de beste nog wel) in gang heeft gezet. Je blijft daar hameren op het sociale contract (geweldsmonopolie bij de overheid) wat een overheid met haar burgers heeft maar wat je blijkbaar niet ziet, is dat de overheid dat sociale contract zo ongeveer heeft opgezegd. Dus waarom zou de bevolking zich dan niet tegen het (inmiddels door een "vijandige" overheid ingezette) geweldsmonopolie mogen verzetten?

      Delete
    7. Ik heb gisteravond laat nog gereageerd op dawg. Ik lag al in bed met mijn tablet toen ik zijn reactie zag. Ben er uit gegaan en heb gezegd:

      1. Ik heb ook wel eens met de politie 'gevochten' ( Bevel geweigerd). Zat daarvoor 2 maal in een politiecel, in laatste 8 jaar.
      Maar ik weet dat ik dat niet had moeten doen. Hoewel ik persoonlijke redenen had die me excuseren.

      2. De korte video waarvan dawg zegt dat het toont dat er een politie-staat is, vind ik niet meer dan een puber die uit Alberta is gereisd om 'bij de action' te zijn, en die daarna treitert in de hoop dat ie een klap krijgt en dat hij het op internet kan zetten, en dat hij daarmee 'iemand wordt'. Dat heeft niks met 'terechte opstand tegen politiestaat' te maken.

      3) 'Het sociaal contract' ( O.a: We luisteren naar de wet, betalen belasting, moordenaars mogen in de gevangenis gezet worden door een rechtbank, alleen politie mag geweld gebruiken)
      dat is wat ons allemaal redt van de anarchie waarin ' het "recht van de sterkste" geldt.

      4 Het is bijna een natuurwet dat de Elite die de macht heeft over de institutues ( rechtspraak, politie etc) steeds meer macht neemt en de 99% steeds verder uit buit.
      Maar dan komt het volk in opstand: een revolutie. Die dreiging houdt de Elite in bedwang. EN een kritsche Pers doet dat ook.
      Revoluties staan in geen enkele wet. Maar ze komen voor, en ze hebben dus een functie. Een revolutie wordt gedaan door het volk.

      5. Maar een Elite kan ook een revolutie op touw zetten, om een bestaande elite te verdrijven ( in een vreemd ver land waar ze de macht over willen nemen: kleurenrevolutie. Gene Sharp) .

      6. OF om het huidige democratische systeem (in eigen land) in anarchie te storten, waarna die Elite voorstelt: "We moeten nu de democratie afschaffen en een dictatuur in stellen. Want er vallen te veel doden."

      ------- tot zover de theorie ---------

      Het lijkt me soms dat we met punt 6 te maken hebben: een opstand die ons naar de dictatuur brengt. Dan snijden we in onze vingers.

      Terwijl 'het volk' denkt dat het bezig is met een revolutie zoals onder 4) genoemd: een èchte opstand tegen de elite die te ver gaat.

      Delete
    8. Er zijn mensen die (al in het begin) gezegd hebben dat het truckers convoy een val is. Een reden om de noodtoestand uit te roepen (wat Trudeau ook inderdaad heeft gedaan). Pikant detail (zeker vanuit jouw perspectief) is dat een van de organisatoren een van de "neefjes" (of in dit geval de vrouwelijke variant ervan) is. Maar die mensen kunnen natuurlijk net zo goed oprecht in hun bedoeling(en) zijn (geweest). Het is een mogelijkheid waar rekening mee gehouden moet worden maar in dat geval is het geen colour revolutie maar een machtsgreep van de zittende president. Punt 6 van jouw lijstje dus.

      Delete
  6. America , Land of the Free ..

    In 2011 heeft Obama een wet getekend die zegt:
    'Als wij vinden dat U een terrorist bent, dan mogen wij U opsluiten zonder enige aanklacht, zonder uw familie te zeggen waar U zit , en tot het 'einde van alle gevechten'.

    In feite kunnen ze op basis va deze wet iedereen oppakken die ze met enige narratve kunnen beschuldigen van Terrorsme, zonder aanklacht, zonder proces en zonder dat U ooit wordt vrijgelaten.

    De Weinsteins praten er over: https://www.youtube.com/watch?v=J7-MLT1u2Zo&t=640s

    ReplyDelete
    Replies
    1. Een dergelijke wet heeft Canada ook en die heeft Trudeau nu in werking gezet.

      Delete
  7. [maar ik meen dat het de kans op een militaire inmenging vanuit Rusland - als de Oekraine aan valt- flink groter maakt]

    Ze zijn al onderweg:

    [Putin orders Russian military to Donbass Republics as peacekeepers], bron: https://www.rt.com/russia/550177-putin-decree-military-donbass/

    Uit het artikel:

    [Putin has instructed the Defense Ministry to send peacekeepers into the Donbass, while telling the Ministry of Foreign Affairs to establish diplomatic relations with the states.]


    ReplyDelete
  8. DE NIEUWE SITUATIE

    Bij de Saker zijn alle reageerders heel blij en optimistisch.
    Ik moet zeggen dat ik er nog noiet heel veel van begrijp.

    Dat de mensen in Donbass blij zijn kan ik me wel voorstellen.
    ( Hoewel het feestje wat we op video zien niet veel mensen telt. Weet niet of dat toeval is of toch iets zegt)

    ANDERZIJDS
    Het westen zal dit wel heel groot maken en als bewijs voor Putin's 'uitbreidings ambities' gaan gebruiken. (de gebiedjes zijn heel klein, voorlopig. Onzeker of straks de 2 hele provincies bij rusland gaan horenof dat kleine deel dat ze nu in hun macht hebben. )

    Het Journaal gaat op elk heel uur een uitgebreid niews brengen over Donbass.
    De journaals op het halve uur komen te vervallen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik denk voorloopig dat beide partijen te overdreven reageren: 'De Saker vrienden' denken dat alles is opgelost. Ja, de Donbass zal geen oorlogsgebied worden. Dat is OK.
      Maar het is een nietig stukje Oekraine dat nu bij Rusland komt.
      Als het wordt gebruikt door Het Westen als argument om Oekraine nu wèl bij de Nato te voegen, dan heeft Putin een Pyrrhus overwinning behaald.

      En ik ben bang dat Het Westen dit volledig gaat uitbuiten.

      ---
      In de comments bij Saker staan mooie gedachtes.
      Vb: West zegt: Nord Stream 2 : ggaay niet door.
      Putin reageert: Dan gaat ook Nord Stream 1 niet door.

      Dan zitten we hier dus echt zonder energie en gaan we kou leiden en gaat onze industrie in no time naar de klote.
      ( Volgens Martyanov is datook juist de bedoeling van de VS.)

      Delete
    2. Het westen zal dit wel heel groot maken en als bewijs voor Putin's 'uitbreidings ambities' gaan gebruiken. (de gebiedjes zijn heel klein, voorlopig. Onzeker of straks de 2 hele provincies bij rusland gaan horenof dat kleine deel dat ze nu in hun macht hebben. )

      Ze gaan niet bij Rusland horen zoals De Krim (tenminste niet voorlopig), ze zijn erkend als zelfstandig (net zoals de hypocriete V.S. dat met Kosovo heeft gedaan indertijd) waardoor zij (net als Syrië) nu officieel (er was altijd al de Voentorg) om steun van de Russische Federatie kunnen vragen. Ik denk dat zij uiteindelijk hun gebied zullen willen terug claimen zoals dat was in 2014 maar dat is koffiedik kijken.


      [En ik ben bang dat Het Westen dit volledig gaat uitbuiten.]

      Denk je dat Putin en co dat niet hebben meegewogen in hun beslissing? Je moet deze zet zien in HET GROTE PLAATJE, zoals The Saker nota bene in vet rood gedrukt meldt in zijn eerste analyse van de situatie:

      [Let me make this clear: this recognition should NOT, repeat, NOT, be seen in isolation. It is just ONE PHASE in a PROCESS which began at least a year ago, or more, and there is much more to come.

      Next, that must be repeated again, this is NOT about the LDNR, the Donbass or even the Ukraine, this is about a new security architecture on Europe and, therefore, on our entire planet.] (bron: http://thesaker.is/russia-recognition-of-the-ldnr-a-few-initial-thoughts/)

      Delete
    3. Even als opmerking terzijde: Feitelijk is, wat Poetin doet, hetzelfde als watde US deed met Kosovo t.o.v. Servië. Ze hebben zelfs bombardementen uitgevoerd om dat te bewerkstelligen. Als Poetin dat de US voorhoudt, hebben ze niets meer te zeggen. Poetin heeft het goed gedaan, zonder zelfs een schot te lossen, bij wijze van spreken. Vreedzaam en met volle instemming van de bewoners van het land.
      Oekraïne kan zichzelf verwijten die kans te hebben laten liggen...

      Delete
    4. [Feitelijk is, wat Poetin doet, hetzelfde als watde US deed met Kosovo t.o.v. Servië.]

      Ja, daar doelde ik op met de zin tussen haakjes in het eerste deel van mijn bijdrage. En wat dacht je van wat Trump heeft gedaan met Oost Jeruzalem en de Golan Hoogvlakte? Die heeft hij tot Israëlisch grondgebied verklaard.


      [Als Poetin dat de US voorhoudt, hebben ze niets meer te zeggen.]

      Ze zullen, net als in 2014 met de Krim, impliceren dat dat een andere situatie was of ze reageren er simpelweg niet op. De zichzelf tot 'exceptionals' verklaarden, mogen dat uiteraard wel, de rest van ons niet.


      [Oekraïne kan zichzelf verwijten die kans te hebben laten liggen...]

      Ik denk dat Oekraïne, net als Duitsland als het erop aankomt, niet zoveel te zeggen heeft in deze kwestie. Dat regime loopt aan de leiband van de V.S.

      Delete
    5. [En wat dacht je van wat Trump heeft gedaan met Oost Jeruzalem en de Golan Hoogvlakte? Die heeft hij tot Israëlisch grondgebied verklaard.]
      Maar daar is geen enkel land ter wereld in meegegaan. Trump was de enige en dan zegt dat niets, behalve dan, dat het Regime aldaar zich verder verwijderd van de rest.

      Delete
    6. @G.B., dat geen enkel land daar in is meegegaan, maakt voor deze discussie (het hypocriet zijn van de V.S.) niets uit. Hij heeft het gedaan (ik kan me niet herinneren of hij in de V.S. zelf daarop is aangesproken in negatieve zin en zo ja, door wie). We moeten ook nog afwachten welke landen met de beslissing van Putin meegaan. Er zijn meer landen die niet door elk land ter wereld erkend zijn. Dat is dus geen maatstaf voor de hypocrisie van de V.S.

      Delete
  9. NB: Volgens de Saker was dit plan al vele maanden in voorbereiding in Rusland.

    Het zou best kunnen dat iemand het heeft gelekt, en dat dit de reden was dat Biden elke dag riep: Rusland gaat de Oekraïne binnen vallen.

    Wat nu gebeurt zit daar een beetje tussen in:

    Russische militairen gaan naar Donbass. Maar niet om te vechten, maar juist om vechten te voorkomen.
    Maar je kunt ook zeggen: Rusland trekt Oekraine in, vanuit Oekraiens perspectief is dat juist.

    ReplyDelete
  10. [vanuit Oekraïens perspectief is dat juist.]
    Nee, het Regime aldaar heeft geen recht van spreken, want ze zijn niet verkozen maar geïnstalleerd door de US.

    ReplyDelete
  11. Leuke tip voor Poetin: Beloof aan alle Duitsers 1 jaar gratis gas. Het Regime krijgt de gemiste btw gecompenseerd. Het kost Poetin allemaal niets, met de huidige prijzen.

    Binnen 1 maand is Duitsland 'om', wegens uitgebroken onlusten. NS2 gaat stromen als nooit tevoren. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duitsland gaat toch wel 'om', die onlusten komen er gegarandeerd als ze dit doorzetten en niet alleen in Duitsland. Het lijkt nu redelijk rustig in Europa maar volgens mij borrelt het onder de oppervlakte behoorlijk.

      Delete
  12. Helaas, maar nu val je in de categorie 'boze en verwarde man' voor mij. Ik neem dus 6 maanden pauze op je blog.

    Probeer wat communicatietechnieken te leren en zoek een goede therapeut op.

    Nu ben je een auto-saboterende idioot, waar niemand op zit te wachten. Dat kan veel beter, want dat potentieel heb je wel... tot best wel wat later, ciao....

    Rootman.

    ReplyDelete