Sunday, July 07, 2019

869 Enig indirect 'bewijs' omtrent de MH17


Ik beschouw de MH17 ramp als een van die zaken die wellicht altijd onopgelost zullen blijven, zoals de moord op Kennedy en 9/11.
Er is een officiele verklaring die niet juist kàn zijn en daar blijft het bij.

Ik zal mijn bedenkingen, mijn 'indirect bewijs' kort en puntsgewijs weergeven:

1 Amerika wil Rusland kapot maken. ( Wolfowitz Doctrine)
2 Het land economisch treffen is het goedkoopste.
  Van de RAND Corp. lekte recentelijk nog een studie uit die dat beschrijft.

3 Je moet dus Rusland isoleren en  sanctioneren en boycotten.
4 Voor die maatregelen moet je motieven hebben:  Rusland moet slecht gedrag vertonen, anders kun je niet straffen.
5  Niets effectiever dan 'bloed en puin'.
6  Met Deep Fake is een 'bewijs' te maken dat Rusland een BUK stuurde naar Donbas. Dat 'bewijs' wordt ontdekt door een groepje dat een assset is van de CIA: Bellingcat.  ( Voor de vereiste 'Plausible Deniability': als ooit blijkt dat de filmpjes fake zijn, dan was Bellingcat fout. Niet de CIA. Bovendien is de credibility van de CIA hier laag, en die van de burgers van Bellingcat hoog.
De CIA besteed 86 miljard $ per jaar aan intelligece:  ze kunnen 500.000 specialisten dit soort Deep Fake laten maken.

Nu moet je kiezen uit welk land  de slachtoffers komen, want dat land zal het onderzoek doen, en daar kan het mis gaan.

Dan herinner ik mij een cable die Wikileaks bekend maakte. In die cable geeft de VS ambassadeur hoog op over de behulpzaamheid van Nederland:  Ze staan àltijd achter ons. Ze geloven àlles wat we zeggen. We moeten Nederland vaker gaan gebruiken, om de rest van Europa over de dam te halen: als er één over de dam is, komt de rest.

Wat ook helpt:
In 2010 is de wet veranderd die bepaalt wat  er wel en wat er niet mag worden gepubliceerd als de Onderzoeksraad  haar onderzoek wereldkundig maakt.
Daar staat nu letterlijk: ( Art. 57. lid 2)

De raad neemt eveneens door hem vergaarde informatie niet in het rapport op voorzover het belang daarvan niet opweegt tegen de volgende belangen:

a. de betrekkingen van het Koninkrijk of de landen van het Koninkrijk met andere staten of met internationale organisaties;
b. de economische of financiële belangen van het Koninkrijk, van de publiekrechtelijke lichamen van de landen van het Koninkrijk   ..... etc. 






Een jaar later zei de voorzitter  van de Onderszoeksraad ( OVV) Prins Van Vollenhove 'dat er niet zoiets bestaat als een onafhankelijk onderzoek'  en enkele weken later nam hij ontslag.
Dus: wetswijziging 2010  > kritiek door de voorzitter > de voorzitter vertrekt.

Wat hebben we tot nu toe?
Amerika wil Hegemon blijven, nog 100 jaar, ziet Rusland sterker worden, heeft als beleid om elke nieuwkomer in de knop te smoren,  weet dat dit het best kan door het land economisch te treffen, dat vereist dat het land als  'Gevaarlijke ruwe staat'  wordt afgeschilderd, dat doe je met een Valse Vlag die 'bloed en puin' produceert, maar je wil niet worden ontmaskerd, dus moet het onderzoek worden gedaan door jouw trouwste vazallen: Nederland bijvoorbeeld. Nederland heeft ook nog een gunstige wetgeving en enkele hoge ambtenaren ( Joustra)  die glashard corrupt kunnen zijn.

Het blijft een gok natuurlijk, want je kan het uiteraard niet met die Nederlanders doorspreken tevoren.
De gok is niet dat Nederland de wereld vertelt dat de VS achter de MH17 zit, begrijp me goed.  Dat is ondenkbaar. De gok is dat je die Hollanders nòg een flinke ramp moet laten overkomen, zodat ze snappen wie de baas is. Nou is Rutte vermoedelijk a-sexueel, dus op dat vlak is niet veel te halen. Het moet een 'tegenslag' zijn die vreselijk hard aan komt, maar nooit te herleiden is naar de VS, terwijl de VS vlak vòòr die tegenslag wel 'profetische, maar toen onbegrepen woorden sprak'.  Zo ongeveer. 
Dan komt daar die MH17 ramp, en dan komen daar die vervelende vragen van die Hollanders. Rutte wil ècht de onderste steen boven. ( Anders had ie dat niet gezegd, denk ik.)
Dan moet er even heel stevig op Nederland worden geleund.

Je wijst er op dat Rusland levensgevaarlijk is, en dat jouw CIA dat weet, maar dat het Grote Publiek dat niet weet, en dat je je dus niet kan verdedigen tegen die boosaardige Putin die zich steeds meer bewapent, maar dat die MH17 nu juist een uitgelezen mogelijkheid is om 'het volk'  te mobiliseren tegen Rusland.  'Een leugentje voor bestwil" is alles wat we vragen, beste Rutte.

Ondertussen laat je duidelijk blijken dat als Rutte niet zou meewerken, de relatie met Grote Broer echt zal worden geschaad. En je wijst op de mogelijkheden die Rutte heeft om mee te werken:  a. de betrekkingen van het Koninkrijk [...] met andere staten of met internationale organisaties;   ( als die worden geschaad, hoeft de info niet in het Rapport)

Natuurlijk, die Hollanders moeten wel een wederdienst krijgen omdat ze uit alternatieve hoek flink zullen worden bekritiseerd en zich de hoon en gramschap van de Russen op de hals zullen halen.

De VS leest Rutte nog een stukje uit zijn eigen NL- wetgeving voor:
 b. de economische of financiële belangen van het Koninkrijk, van de publiekrechtelijke lichamen [......]   ( Als die geschaad worden, hoeft het niet in het Rapport

Rutte kan kiezen voor eerlijk zijn maar grote bonje met de VS en grote schade aan het land.  Of hij kan van Artikel 57 lid 2 gebruik maken en de onderste steen rustig laten liggen en doen wat Amerika wil.

Het kan zijn dat het goud dat de VS eind 2014 op stuurde naar Nederland ( ons eigen goud, maar de VS wilde het eigenlijk niet terug geven (*) een onderdeel uit maakte van 'het overtuigen van Rutte'.
Of dat die transactie een eerste betaling was die in het vooruitzicht was gesteld als Rutte blijk van medewerking zou tonen.
(*) Ik meen dat we na het vallen van de muur vroegen om het goud, en ook landen als Engeland en Duitsland. Maar dat de VS daar heel heel moeilijk over deed.  Waarom nu eind 2014 ineens wèl ? 

En zo geschiede: Eind 2014  kreeg Nederland een flink deel van haar goud terug uit de Amerikaanse kluizen.

Heb ik nu bewijzen geleverd dat niet Rusland maar Amerika de MH17 heeft neer gehaald ?

Nee.

Maar de bewijzen dat Rusland het gedaan heeft zijn met moderne technieken ( Deep Fake)  allemaal te fabriceren, zeker als je 500.000  intelligence mensen hebt, zoals de VS.

De mogelijkheden om een Westerse dader ( Oekraïne / VS / Mossad)   buiten
beeld te houden zijn legio.

De motieven om een 'Bloed en Puin'  aanslag te plegen zijn heel sterk: Amerika wil Rusland kapot maken.
De 'cui bono' check wijst naar de VS.  En juist niet naar Rusland.

( Met dank aan Joop en Dawg van 'BLIK' die me dat artikel 57 lid 2 nòg maar eens onder ogen brachten. )



3 comments:

  1. [In die cable geeft de VS ambassadeur hoog op over de behulpzaamheid van Nederland: Ze staan àltijd achter ons. Ze geloven àlles wat we zeggen.]

    Ik heb die cable net even snel doorgelezen maar ik lees dat er niet uit. Ik lees dat de V.S. van mening is dat zij Nederland om allerlei redenen zeer goed kunnen gebruiken maar dat er wel moeite nodig is om dit effectief te kunnen doen. MH17 zou in dit kader gezien kunnen worden als een waarschuwing om bij de V.S. te blijven en niet of richting Brussel te gaan of zelfstandig de leiding te gaan nemen.


    [Wat ook helpt:
    In 2010 is de wet veranderd die bepaalt wat er wel en wat er niet mag worden gepubliceerd als de Onderzoeksraad haar onderzoek wereldkundig maakt.
    Daar staat nu letterlijk: ( Art. 57. lid 2)]

    Vanuit de Nederlandse staat gezien, is het natuurlijk niet zo raar. Een staat heeft altijd wel iets te verbergen, dat noemt men dan 'landsbelang'. Vaak legitiem, vaak waarschijnlijk ook niet (ik kan dat niet beoordelen want die kennis heb ik niet). Dit artikel voorkomt ook dat de Onderzoeksraad TE zelfstandig aan het werk gaat. Overigens had Van Vollenhoven (die geen prins is noch die titel heeft) volkomen gelijk dat er niet zoiets als een onafhankelijk onderzoek bestaat, zeker niet op het niveau waar het landsbelang in het geding kan komen. Dit wetsartikel maakt het nu formeel maar ik ben niet zo naief om te denken dat het voor 2010 geen issue was.


    [Dus zegt Rutte: Geef ons ons goud terug.
    Nou, dat kan dan nog wel. Dat hoeft niet groot in de krant te komen.]

    Geloof je dat werkelijk? Dat dit de deal is? Ik niet. MH17 is veel complexer dan alleen de relatie Nederland-V.S. Dus de 'beloning' voor Nederland moet veel groter zijn. Het moet iets zijn als een zware functie voor Nederland in de internationale politiek. De benoeming van Timmerfrans als vice-voorzitter van de E.C. kan in dat licht gezien worden (net zoals zijn theatervoorstelling waarin hij klinkklare leugens vertelde), het vice-voorzitterschap was uiteraard een tussenstap, het einddoel was het voorzitterschap. Dat laatste is nu mislukt doordat Timmerfrans nogal wat landen tegen zich in het harnas heeft gejaagd. Door het geschuif met mensen komt nu de functie van directeur IMF vrij. Het zou mij niets verbazen als die naar een Nederlander gaat. En dat zou heel goed Rutte zelf kunnen zijn.

    Overigens denk ik dat een vliegtuig met Nederlanders is uitgekozen omdat Nederland als een van de weinige landen nog dwars lag bij het instellen van de sancties tegen Rusland.

    ReplyDelete
  2. Sofia,

    ik heb de grote lijnen geschilderd.
    Ik lees in die cable dat Nederland nooit dwars ligt en altijd als eerste mee gaat met de VS.

    Het gaat de VS om de oorlog met Rusland.

    Hun relatie met ons zal hun een zorg zijn.
    Ze hebben een land nodig dat hen niet zal verraden.
    Dus zien ze NL als goede kandidaat.

    De kwestie over het goud heb ik wat herschreven.
    Ik weet er weinig van.
    Maar ik meen dat er jaren over is gebakkeleid.
    In 2014 was dat goud geen item van discussie. En plots kwam het naar hier !
    Dat is een soort tussen betaling: om verdere diensten aan de VS te garanderen. Bovendien kost hen dit de facto niks. Het was òns goud.

    De VS is niet bezig met Timmerfrans. Het blijkt nu ook dat dit nauwelijks te beïnvloeden is door de VS.

    Maar als straks de politieke NAVO baas moet worden benoemd, dan zou Rutte dat kunnen worden. Als dat gebeurt is dat wéér een stukje 'circumstantial evidence' misschien.

    ReplyDelete
  3. [Hun relatie met ons zal hun een zorg zijn.] en
    [De VS is niet bezig met Timmerfrans. Het blijkt nu ook dat dit nauwelijks te beïnvloeden is door de VS.]

    Niet om vrede te brengen, maar om oorlog te voeren. De achtergrond van het Europese project, https://forumvoordemocratie.nl/actueel/niet-om-vrede-te-brengen-maar-om-oorlog-te-voeren-de-achtergrond-van-het-europese-project


    Uit het artikel

    "De eerste poging om dit voor elkaar te krijgen verliep via het zogeheten ‘Marshallplan’ uit 1947. Als voorwaarde voor de aangeboden wederopbouwfondsen dienden de Europese landen in te stemmen met het opgeven van soevereiniteit via economische integratie. Het plan werd door het Amerikaanse Congres geloodst als essentiële maatregel om de Sovjetdreiging een halt toe te roepen – anticommunisme was veel relevanter voor de Amerikanen dan de humanitaire aspecten waar het Marshallplan tegenwoordig bekend om staat.[2] Die geopolitieke agenda verklaart ook waarom het Marshallplan door de Sovjetunie zo vijandig werd ontvangen. Zo waarschuwde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Vyacheslav Molotov na afloop van de Tripartite conferentie van Groot-Brittannië, Frankrijk en de USSR in Parijs op 2 juli 1947 de staten die de Marshallhulp wilden aanvaarden dat ze daardoor ‘onder curatele gesteld [zouden] worden en hun vroegere economische en nationale onafhankelijkheid [zouden] verliezen’"

    "Inderdaad: via de Raad van Europa kon je onmogelijk een militair of economisch conflict uitlokken of aansturen, en toen de Amerikanen zich realiseerden dat Churchill zich dus in het geheel niet voegde in hun plannen, besloten ze een nieuw initiatief op te zetten. In de zomer van 1948 zetten ze een organisatie op, genaamd The American Committee on United Europe (ACUE). Ogenschijnlijk was het een onschuldige non-profit organisatie, maar de leidende figuren erachter waren zonder uitzondering hoge CIA- of voormalige OSS-medewerkers: de voorzitter werd William Donovan, ex-hoofd van het Office of Strategic Services (OSS, een voorloper van de CIA); de vice-voorzitter werd Allen Dulles, tijdens de oorlog actief in de Amerikaanse geheime dienst en in 1953 benoemd tot opvolger van zijn broer John Foster Dulles als hoofd van de CIA; en de directeurspositie werd vergeven aan Thomas W. Braden, eveneens afkomstig van de OSS en vanaf 1950 werkzaam bij de CIA."

    "Maar om de huidige Europese Unie te begrijpen is het essentieel om de oorsprong ervan helder voor ogen te houden: zij is er altijd op gericht geweest om West-Europa te bewapenen, onder centraal gezag te brengen en klaar te stomen voor oorlog. Zoals we vandaag de dag zien in de voorstellen voor een Europese grenspolitie en een Europese buitenlandpolitiek, zou de beslissing om een ogenschijnlijk onschuldige ‘interne markt’ op te zetten, en om Europese eenwording verder te bewerkstelligen via ‘handel’ en ‘open grenzen’, uiteindelijk uitmonden in precies hetzelfde als men eerder al in alle openheid wilde bereiken – namelijk: Europese politieke en militaire eenmaking. Nog altijd is de context van het Atlantische bondgenootschap van beslissend belang, en nog altijd duwen de Amerikanen ons steeds verder in die richting."

    ReplyDelete