Wednesday, February 21, 2018

711 Premier Rutte: Halbe heeft gelijk: Rusland is agressief.

Het is onvoorstelbaar  dat Premier Rutt een week lang overal kon vertellen dat Putin wel had aangetoond dat hij een agressor was die graag Groot Rusland wilde herstellen.

Want: Hoe bepaal je of iemand een agressor is ? 
Door op een paar gebeurtenissen te wijzen, ook nog in de overbekende valse context ?  
Nee, mijnheer Rutte.
Dat is propaganda. Daar kun je èlke bewering mee onderbouwen.

Volgens mij doe je dat als volgt:
1. Dan kijk je eerst of er geheime plannen zijn uitgelekt. 
2. Verder kijk je wat hij aan plannen heeft bekendgemaakt.
3. En ten slotte kijk je naar wat hij al heeft gedaan in het verleden.

Met deze drie bronnen ( geheime plannen, gepubliceerde plannen en daden) kun je redelijk vast stellen wie van de twee, Rusland of Amerika, het meest agressief genoemd mag worden.

Ik heb in de nacht vóór Zijlstra zijn ontslag in diende een pamflet gemaakt  waarbij ik Rusland en Amerika volgens deze drie vragen beoordeelde.
Op het pamflet begin ik met de 'ontdekte plannen' en eindig ik met de 'daden'.

Ik wilde het pamflet uitdelen aan zoveel mogelijk politici en journalisten, maar dat lukte helemaal niet.  De paar journalisten die op de publieke tribune zaten te schrijven hadden geen enkele interesse in mijn pamflet.
Toch is mijn benadering helemaal niet onzinnig, want de door mij bewonderde britse journalist
Neil Clark doet in feite precies hetzelfde, al schrijft hij natuurlijk 100 maal beter dan ik.


Hoe weten we dat Rusland agressieve plannen heeft?

1)      Door hun plannen:

= Er zijn geen Russische rapporten bekend (uitgelekt noch gehackt) die tonen dat Rusland agressie in de zin heeft.
= Het defensiebudget van Rusland is gedaald van 60 naar 47 miljard $.

2)      Door hun woorden

=  In een speech in 2005 zei Putin: “ Above all, we should acknowledge that the collapse of the Soviet Union was a major geopolitical disaster of the century.”
Putin doelt op de complete ontwrichting van het land: werkloosheid, armoede , maffia-aan de macht,  Oligarchen aan de macht, allemaal gevolgen van die collapse.  Dat hij zou denken aan het verlies van grondgebied en dat hij die gebieden zou willen heroveren is ‘spin’ van de Amerikanen.  Dat blijkt  niet uit de context van de uitspraak. Google op: ‘Putin speech 2005’ en lees onderaan pagina 1.
=  Halbe Zijlstra was er bij toen aan Putin werd gevraagd:  “wat hij verstond onder Groot Rusland. Want Groot Rusland, dat is waar hij naar terug wil. En zijn antwoord was: Dat is Rusland, Wit Rusland, Oekraïne en de Baltische staten. En O ja, Kazachstan, dat was 'nice to have’. “
Halbe was er niet bij. Jeroen van der Veer wel. Van der Veer zegt dat Putin met ‘Groot Rusland’ de USSR beschreef en dat Zijlstra de rest zelf bedacht heeft.  ( Elsevier, 12 febr. 2018)

3)      Door hun recente daden.

= De onbarmhartige oorlog in Tsjetsjenië. ( Aangestoken door Graham Fuller, CIA. Zie Engdahl.)
= De inval in Georgië.  ( EU onderzoek wees uit dat Georgië met de vijandigheden begon.)
= De ‘annexatie’ van de Krim. Dit is wat de bewoners willen, zo blijkt  uit elk onderzoek. Kiev haat de etnische Russen in haar Oostelijke gebieden, en dat weten deze mensen heel goed.
= De hulp aan de etnische Russen in de Donbas. Als ingrijpen in Libië onder R2P viel, dan Donbass ook. En als poging om NATO opmars te stoppen. Want dan staat Rusland strategisch schaakmat.
= Hacken, verkiezingen beïnvloeden etc.  Op dit terrein zijn bewijzen niet te leveren. Wie zijn opponent zwart wil maken kan beweren dat die hem gehackt heeft. Geen zinvolle beschuldiging.

                                                              
                                                           --------------------- Hoe weten we dat Amerika agressieve plannen heeft?

1)      Door hun geheime en later uitgelekte plannen.

= De Wolfowitz Doctrine, 1992. Geen enkel land nog kans geven om een rivaal te worden.
= Het PNAC rapport, ofwel ‘Rebuilding America’s Defenses’, 1999.  Nog 100 jaar de Hegemon zijn, door met een sterk leger iedereen de baas te zijn.
= Training Circular 18-01.  Handboek waarin wordt uitgelegd hoe je een land kapot maakt: verdeel en heers. Steun oppositie partijen. Werk met proxy legers. 

= Vision 2020: Full Spectrum Dominance. Baas op land, ter zee, in de lucht, in space en in cyberspace.
= Het Defensiebudget gaat van 600 naar ca 750 miljard $  ( 15 maal zo groot als Rusland).
= Het Yinon Plan, 1982, dat de Neocons inspireert. (Zie: Stephen Sniegoski, 2008 en Ostrovsky 1990)


2)      Door hun woorden.

= Volgens 2004-presidentskandidaad Generaal Wesley Clark werd meteen na 9/11 in het Pentagon besloten dat men 7 moslimlanden zou gaan vernietigen.  Alleen Iran is nog niet kapot gemaakt.  Youtube zoekterm:  Wesley Clark Fora.  
= Wij staan boven de wet, want  “We are Exceptional” en “ We are indispenasable” en “We can use pre-emptive strikes” en “We may use an atomic bomb on you if we think you are hacking us”.
= De zeer invloedrijke miljardair Sheldon Adelson: “ US should throw atomic bomb on Iran.”


3)      Door hun recente daden. 

= Kleuren revoluties : Yugoslavië 2000, Georgië 2003,  Oekraïne 2004, Libanon 2005,  Kigizistan 2005.         Eventueel googlen op: Gene Sharp, Otpor, Canvas,  F. William Engdahl.
= Het opzeggen van het ABM verdrag.  Het uitbreiden en moderniseren van hun Atoom-wapens.
= Destructie van Servië (Milosevic recent vrijgesproken. Basis Bondsteel).  Inval in Afghanistan. ( Mullah Omar wilde Osama uitleveren.) Inval in Irak (5 leugens als motief). Destructie van Libië ( youtube: Kuperman: Was NATO's Libya Intervention a Humanitarian Success?).  Destructie van Syrië (Mattis febr 2018: géén bewijs van gifgas). Noord Korea (Pence boos over mogelijke vrede!).      
= Militaire aanwezigheid in 150 van de 200 landen.  900 militaire bases. NGO’s in veel landen die regeringen destabiliseren:  (Youtube)  National Democratic Institute Democracy Awards Dinner
= Sinds WO2 bombardeerde de VS meer dan 33 landen ( William Blum),  beïnvloedden ze de verkiezingen  meer dan 80 maal in andere landen volgens  Carnegie Mellon University researcher Dov Levin), steunden een lange rij dictators en wierpen democratisch gekozen regeringen omver. Etc etc. (Zie William Blum.)
= De Bretton Woods afspraken die Amerika tot supermacht maakten toen de rest van de wereld uitgeteld op de grond lag.  Het IMF, de Wereldbank en de Dollar werden gebruikt om de rest van de wereld economisch te onderwerpen en kaal te plukken.  Youtube: Economic hitman.
= Iets langer geleden, maar passend bij de bovenstaande kenmerken: de genocide op 20 miljoen indianen. De slavernij. De Monroe doctrine ( ‘Zuid Amerika is van ons’).
                                                 
                             -------------------------------------------------------------

Uit de bovenstaande feiten blijkt dat wij een onjuist wereldbeeld hebben. Hoe is dat mogelijk?      Vaak gaat dat middels bloederige aanslagen die je in de schoenen schuift van de opponent, gevolgd door  onophoudelijke verdachtmakingen. Zo kan de agressor zich voordoen alsof hij de vredestichter is en het slachtoffer als dader ‘verkopen’.  Orwell heeft het al beschreven.   
Voor meer uitleg kunt U deze items googlen:  * Malcolm X the media are * Bertrand Russell errant * False Flag * Tolstoy slow witted * Twain easier to fool people * Oscar Callaway J P Morgan * groepsdenken * masters of discourse * Trevor Aaronson*
         

No comments:

Post a Comment