Tuesday, October 21, 2014

Linda Brynner (17): Goud en de grote Mali-leugen.

Linda Brynner is een blogster die tot nu toe 24 blogs publiceerde. (HIER)
Omdat ik haar blogs de moeite waard vind, wil ik ze hier copieren / parallel publiceren.
Linda heeft een facebook pagina waar ze met lezers communiceert: (facebook)


GOUD EN HET GROTE MALI LEUGEN

__
__
homepic2012Vast lezers van deze Blog begrijpen inmiddels waarom het westerse financiële systeem faalt en zal blijven falen. Het is enkel gebaseerd op fiat-geld dat alleen commerciële banken mogen aanmaken op niets.
Dat niets wordt permanent ‘opgeblazen’ door middel van derivaten zoals swaps en securites. Het kan slechts gedijen bij exponentiële groei van internationale business op basis van de Petrodollar.
Hoe dat disfunctioneert leg ik hier niet meer uit. Daarvoor kunt u het beste deze twee artikelen lezen.
Ondanks de crash van 2008 is het systeem niet gewijzigd. De gevolgen zijn monsterlijk en permanent. Groei van publieke schuld is en blijft evident binnen dat systeem. Dat leidt continu tot bezuinigingen opgelegd aan het publiek, en tot ‘noodzakelijke’ oorlogen voor expansie van internationale business en die toegang en transport verschaffen van en tot aardse rijkdommen voor consumptie en welvaart. Daarbij vindt een blijvende massale waarde-overheveling plaats van publiek naar private investeerders. Binnen de EU werd het zelfs ‘vastgelast’ met de verdragen van Maastricht en Lissabon.
In de VS wordt het spel gespeeld door continu benoemingen van meest gevreesde Wallstreet-haaien voor topfuncties in staff en regeringen zoals Greenspan, Bernanke, Paulson, Geithner, Lew et cetera. Via de Bank for International Settlements (BIS) en World Trade Organisation (WTO) crashten zij daarbij het systeem in ruil voor megawinsten en superbonussen. Presidenten zijn ‘puppets’. Ze komen aan de macht middels campagne-donaties uit cirkels van Wallstreet, aandeelhouders van de FED waar de ‘haaien’ een sleutelpositie hadden, de BISTrilateral Commission (TLC), WTO, IMF, Bilderberg netwerk, et cetera.
Aan de Europese kant ging het niet anders. Dezelfde corruptie heeft trans-Atlantisch plaatsgevonden met ‘bevriende’ netwerken zoals daar ook zijn de WTO, IMF, TLCAtlantische CommissieBilderberg netwerk, Dexia, Paribas, Shell, BP, Fortis, RBS, Barclays, UBS, ING, Citigroup, ABN Amro, Rabobank, HSBC, Goldman Sachs Europe, Rothschild continuation holdings, IceSave, Deutsche Bank, de ECB,BIS en centrale banken van de lidstaten. Een paar bekende Nederlandse namen: Wellink, Wijffels, Groenink, Hommen, Elco Brinkman, Ruding, Balkenende, Bos, Zalm, de Koningshuizen van GB en Nederland… Denk Europees aan namen zoals Sarkozy, Draghi, Monti, Papandreou, Papadimos, Ackermann, Merkel, Steinbrück, Trichet, Carney, Weber, Tietmeyer, Blair, Brown…

Terug naar goud-backing van geld

goldDiverse grote naties hebben ingezien dat het westerse financiële systeem niet functioneert en hebben zich daarom rond 2010 losgemaakt van de Petrodollar en het IMF, te weten: Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. Zij vormen de BRICs-landen. Argentinië kwam er bij bij en Japan in de zomer van 2013. Indonesië volgt. Deze landen hebben goed door dat het westerse financiële systeem
faalt en besloten tot bilaterale handel van commodities (olie, gas, goud, zilver, etc) op basis van hun eigen munten in plaats van de Petrodollar. Ook Iran en Syrië staan aan de kant van de BRICs. Iran verkoopt olie en gas op basis van Roebels en de Yuan.
De BRICs-landen besloten begin 2013 een equivalent van het IMF te organiseren; een eigen reserve-instituut om het IMF heen. Oprichting van een eigen investeringsbank werd eveneens overeengekomen.
Welke munt zal de reservemunt van de BRICs-landen worden: de Chinese Yuan.
Voormalig Chinees staatshoofd Hu Jintao kondigde aan de Yuan weer volledig te ‘backen’ met goud. China is al 5 jaar op een rij de grootste goudproducent ter wereld en is snel op weg dit in stilte te realiseren. China cumuleert al jaren enorme goudreserves. Enerzijds produceert het zelf ca. 360 ton per jaar. Anderzijds steeg import van goud jaarlijks tot ver over 400 ton. Officieel rapporteert de Chinese Centrale Bank ca. 1.000 ton goudreserve, maar realistische schattingen tonen 6.000 ton. De VS is met 8.000 ton nog de grootste bezitter van goudreserves, maar dit zal niet lang meer duren.

Big 10 goudmijnen en hun eigenaren

China: Shandong Gold Group is grootste producent ter wereld, expandeert internationaal snel, heeft een enorm eigen financierings-campus en wordt door de staat gecontroleerd.
Canada met Gold Corp en Barrick Gold Corp als grootste producenten naast Yahama, Kinross Gold en Eldorado Gold. Ze hebben eveneens projecten in de US, Brazilië, Chili, Rusland en Ghana.
Australië met Newcrest mining en Focus Minerals Ltd als belangrijkste producenten.
51% Van Focus behoort tot de Chinese Shandong Gold Group.
VS, Newmont Mining. Productie neemt al jaren af.
Rusland met Polyus Gold als grootste gouddelver. Jaarlijkse productiestijging van ca. 5%.
Zuid-Afrika met AngloGold Ashanti en Gold Fields die grotendeels Afrika domineren met Canada.
Winstgevende grote goudmijnen in Afrika bevinden zich momenteel in Ghana en Mali. De meeste in Zuid-Afrika zelf maken geen winst meer. Daarnaast spelen goudmijnen in landen zoals Peru, Indonesië, Uzbekistan, Ghana mee in de top 10.
Mali staat nu nog op plaats 11, maar zal de grootste exporteur in Afrika worden. De mijnen vallen onder Zuid-Afrikaans AngloGold Ashanti. De overheid van Mali heeft 18% aandelen in bezit.

Europa heeft dringend goud nodig

De euro en Petrodollar zijn ‘giftig’. De Yuan heeft wél een gezond fundament met goud als backing.
In stilte zijn er plannen om de euro weer te backen met goud, maar Europa heeft het na WWII opgeslagen in de VS en krijgt het niet terug.
Europa zelf bezit geen goudmijnen en heeft beperkte toegang tot de bestaande; de dichtstbijzijnde prospects zijn Ghana en Mali. China heeft een enorme greep in de wereldvoorraad en breidt het uit.
De Canadese, Australische, Amerikaanse en ook Zuid-Amerikaanse goud-mijnprojecten zijn moeilijk of zelfs niet toegankelijk voor Europa. En de FED weigert Europees goud gewoonweg terug te geven aan landen als Duitsland, Frankrijk en Nederland. Daarnaast daalt goudproductie in de VS. Australisch alsook Zuid-Afrikaans goud gaat grotendeels naar China. Ook Mauretanië is een ex-Franse kolonie en exporteert goud naar Frankrijk en China, maar de productie is relatief gering en niet strategisch.
Brazilië, Rusland, China en Zuid-Afrika zijn BRICs-landen en Indonesië zal zich eveneens aansluiten.
Angela Merkel en Hollande (maar ook Charles de Gaulle al in de jaren 60) hebben door dat het westerse financiële systeem permanent is gecrasht als gevolg van de wijze waarop het monetair ‘giftig’ op niets is gereconstrueerd zoals de US dollar, en ook nog eens gebaseerd op de Petrodollar voor expanderende internationale handel. De schuldenberg neemt dientengevolge alleen maar toe. Merkel vroeg dit jaar niet voor niets het Duitse goud terug. Nederland stelde als volger van Duitsland dezelfde vraag maar dit werd uit het nieuws gehouden. Voor Merkel (dus Rutte) en Hollande is inflatie een ‘no go area’. Dus zit er maar één ding op… Goud roven uit Afrika.

Goudkoorts Mali

Randgold BillboardAl tijdens het vroegere grote rijk van Mali stond het al bekend om de enorme rijkdommen aan goud. Het klaterde er volop. Mali is een voormalige Franse kolonie, maar bleef altijd aan het lijntje. De voertaal is Frans, de munt bleef een afgeleide van de Franc. In 2012 werd er ook Uranium ontdekt. Bovendien werd in datzelfde jaar ontdekt dat grote diamant-aders voor komen. Ondanks alle verhalen in de mainstream-media kan maar één conclusie worden getrokken waarom Frankrijk Mali binnentrok na vondst van Uranium, en vanwege Goud en potentie van diamantwinning… Ouderwets imperialisme. Frankrijk is afhankelijk van kernenergie waarvoor Uranium nodig is, maar bovenal… 
Vanwege de goudmijnen in het zuiden. Door het Noorden te bezetten en af te grendelen, wil de Franse overheid voorkomen dat het Zuiden (de mijnstreek) in handen komt van de rebellen. Daar ligt ook de potentie van de diamantaders en het Uranium.

Landonteigening

Er speelt meer in het midden en zuiden van Mali. Wie denkt dat het land een soort van woestijn is, kent de situatie niet. Het midden en zuiden van Mali zijn uitermate vruchtbare gebieden. De bevolking bestaat uit kleine boeren die letterlijk van hun land kunnen leven, al vele generaties. De ministers van de pro-westerse regering hadden en hebben vaak rondetafelgesprekken met grote landbouw-investeerders uit GB, VS, Frankrijk en Nederland om de Malinese landbouw te intensiveren.
De boeren willen hun land niet verkopen, omdat ze niets met geld hebben. Voor deze boeren is hun land het gegarandeerde levensmiddel van bestaan; hun levensgarantie, dat van hun families en kinderen. De regering heeft echter land-opkoopprogramma’s opgezet, gepromoot door lokale radio’s. Weerstand is echter groot. De investeerders willen o.m. suikerrietproductie en andere landbouw sterk intensiveren. 
Suiker(riet) is al een belangrijk exportproduct, maar de investeerders en regering willen méér winst. Onbelangrijk voor de boeren. Zij kunnen immers leven van hun land zonder geld en dus zonder schuld. Weerstand bleef aan. Het land ombouwen naar intensieve productie betekent dat ze óf hun land moeten verkopen zonder alternatieve middelen van bestaan, óf dure westerse zaden moeten kopen. Die zaden zijn duur, omdat een grote ‘race’ gaande is door elk patent van elke soort op te kopen.
Vooral Monsanto heeft een wereldwijd agressief opkoopprogramma van zaden. Alleen in Nederland zijn die technologische zaden vrij verhandelbaar, maar in de rest van de wereld meestal niet. Een firma zoals Monsanto bouwt een werkelijke monopolie-positie uit… en dupeert zo de landbouw, en vooral arme boeren in Afrika die gedwongen worden naar westers kapitalisme. Noem deze gehele methode maar gerust imperialisme.
Verkoop betekent verlies van een gegarandeerd levensmiddel van bestaan. Ombouwen betekent schulden (microkrediet). Zowel de opkoop van de gronden als microkrediet werkt volgens de methode van Modern Plofkip Bankieren, maar is voor de boeren zonder geld direct een woekerproduct vanwege hoge rente. En loonslaven, dat willen de mensen niet. Waarom zouden ze, ze konden immers levens van hun land en zonder geld en schuld. 
De investeerders en pro-westerse regering willen hun zin en dus kwam landonteigening op gang. Dit leidt tot ontheemding en verarming voor de lokalen en mogelijk vele vluchtelingen later terug op zoek naar zekerheid. Landonteigening voor uranium, diamant en goudwinning werkt op dezelfde manier.
De Malinese bevolking verliest keihard hun soevereiniteit voor ordinair westers gewin. Het zijn simpelweg ingrediënten voor oorlog, rebellie en slachtoffers. En vanzelf spinnen de vele zgn. goede doelen er later ook weer volop garen bij. Zie Goede doelen als Geldmachines.

Wie zijn de Milanese rebellen

Op Tv zien we uiteraard weer volop ant-islam propaganda, sharia en jihadisten. Maar 90% van de Malinese bevolking is al islamiet en sharia wordt in geen enkel islamitisch land toegepast. Het is van toepassing in Iran en heeft enkel betrekking op familiezaken en erfrecht. Daar is niets engs aan, maar anders dan westerse begrippen. Bovendien erkent de islam westerse universele rechten van de mens niet, omdat het niet compleet is volgens islamitisch moreel. De verbeterde universele islamitische verklaring van mensenrechten werd in 1981 overeengekomen binnen de islamitische gemeenschap. Daarin werd onder meer opgenomen dat mensen per definitie recht hebben op eerste levensbehoeften zoals onderdak en voedsel. In het westen zijn dat géén basisrechten. En binnen de neoliberale wereld is dat al helemaal geen basisrecht. Je moet er voor werken, en steeds meer voor steeds minder. Zo werkt het binnen de islam niet. Voedsel moet er altijd gedeeld worden en islamieten doen dat daarom altijd ruimhartig zonder aanzien des persoons. Het strookt allemaal niet met de westerse kapitalistische socio-economische gedachte.
Ik ben geen voorstander van enig georganiseerd geloof, omdat ik van mening ben dat het voornamelijk ellende veroorzaakt, polarisatie, discriminatie, intolerantie, onwetendheid, verdomming der mensen en halsstarrigheid.
Maar de eentonige anti-islam-geluid (rebellen, jihadisten, terroristen) in onze westerse media, daar moeten we niet meer in trappen, de geopolitieke achtergrond kennende.
Het zijn strijders vóór soevereiniteit… los van de westerse kapitalistische socio-economische val… ofwel los van imperialisme. De Toearegs strijden met hen. Ze streden in Libië, steunden Qadhafi en kwamen zwaar bewapend terug. Waarom? Qadhafi was weliswaar een vreemde vogel, maar had de GoudDinar geïntroduceerd en begon zo olie op basis van Roebels te verkopen…
Hij vormde zo een volledig soevereine staat. Foute boel voor de Petrodollar (dus ook voor de euro en Europa). Het land werd gedestabiliseerd en Qadhafi vermoord. Van een Arabische lente was daarom nooit sprake.
Men hoort het NOS-journaal en RTL-nieuws nooit zeggen: “Franse troepen hebben met steun van GB hun voormalige kolonie Mali ingenomen omdat zij met Nederland en Duitsland ernstig verlegen zitten om goud. Maar Mali heeft wat het zij hebben willen. Daarom gaat het ‘vrije Westen’ Mali bevrijden van haar goud, zoals het Libië heeft bevrijd van haar aardolie”.
Onze westerse media toont nooit de waarheid vanwege hoge concentratie van neoliberale macht en eenkennigheid. Dat ga ik hier niet toelichten. Hoe dat zit kunt u hier lezen:
Economy, War and Realism.
De Nederlandse spin-, en leugen-media wordt hier uitgelegd: Welcome to the Real World.

Uitbuiting en Imperialisme anno 2013

Grote schandalen werden al getoond dat kinderen in de Malinese goudmijnen werken. Die zijn eigendom van het Zuid-Afrikaanse AngloGold Ashanti. Dit bedrijf kreeg eerder de rating “het meest immorele bedrijf ter wereld”. De Malinese overheid is pro-westers en heeft 18% van de aandelen. Maar de bevolking is de armste ter wereld en crepeert. Dat rebellen strijden voor een soevereine situatie. Dit is een zéér begrijpelijke zaak. De as Frankrijk-GB-Nederland-Duitsland zal echter alles doen het te onderdrukken en te voorkomen.
Het bewijst wederom aan dat geld en kostbaarheden volgens het westerse kapitalistische socio-economisch model publieke welvaart vermindert waar het aan de macht is en zelfs vernietigt. Voor ons als burgers in Europa, en helemaal voor de allerarmste zoals in Afrika. Het vernietigt zelfs mensenlevens op grote schaal onder het mom van continu grote leugens en ernstige misleidingen.
En het toont aan waarom Mali voor Europa zo belangrijk is… Ouderwets imperialisme… en het westerse geldsysteem dat totaal ontspoorde door massale trans-Atlantische hebzucht en corruptie.

No comments:

Post a Comment