Sunday, June 26, 2022

1312 Gebruik de jeugd als een wapen. Maak hen wijs dat hun beschaving fout is en kapot moet.

UPDATE:  De BBC leert haar medewerkkers om 150 genders te rewspecteren... 

Het artikeltoont ook dat een heel kleine samenzwering aan de top àlles kan veranderen.  Want de ondergeschikten hebben allemaal veel te verliezen, en kunnen noiet doorzoen hoe schadelijk het is. Integendeel: in hun onwetendheid kunnen ze zelfs geloven goed bezig te zijn...

            ----------------- voor Update: zie onderaan  ---------

Op een Telegram groep waar ik lid van ben werd gewezen op sex-onderwijs voor kleuters.  Het gaat uit van de Unesco.  Uw vierjarige moet vertrouwd worden met masturbatie...

Hier het artikel waar men naar verwees. 

HIER het UNESCO document.

Het doet me allemaal denken aan de communistische regering in Hongarije die slechts 4 maanden bestond, maar waar de kinderen ook aangespoord werden tot sex en opstand tegen de ouderen. 

Na 4 maanden werden Bela Kun en George Lukacs en trawanten verdreven.  Maar  nu zal dat veel moeilijker zijn, want de figuren die dit besluiten zijn verder weg, machtiger , ongrijpbaarder en verkleed als 'bevrijders'.  Het zijn de Usual Suspects, uiteraard.

          ------------------------------------------------

Inleiding; achtergrond. 

Er is een volk dat gelooft dat de enige ware God hèn heeft uitverkoren. 

En dat volk gelooft dat ze de wereld beter moeten achterlaten: Tikkun Olam.

En zolang dat het doel is, hebben ze Carte Blanche. Dan mogen ze iedereen die tegen sputtert met geweld vernietigen. 

Zoals Lev Kopolev zei: "Ja, we lieten 7 miljoen Oekraïners van honger sterven, maar dat was nodig. Voor een betere wereld." (Slezkine, 2004. Pag 230)

Zoals Madeleine Albright zei: "Ja, 500.000 Iraakse kinderen jonger dan 5 jaar sterven,  maar het moest gebeuren."  ( Albright ) ( Carne Ross. minuut 61 ) 

Ze geloven dat ze de wereld moeten controleren. Moeten regeren. 

Hoe? Door Vernuft. Door list en bedrog. Door het nieuws te verdraaien. 

Voer oorlog door misleiding te gebruiken. "By way of deception thou shalt make war."       

De beste manier is natuurlijk als het slachtoffer niet eens wéét dat er tegen hem wordt gevochten.  

Als hij niet eens vermoedt dat hij al zo goed als verslagen is. 

>> Maar iets van een strijd moet er toch te zien zijn? 

Nou het leeuwendeel gebeurt in gremia ver weg van het volk.  Waar wetten worden geschreven. Waar geld wordt gemaakt. Waar geld wordt doorgestreept. Waar Narratives worden bedacht en geproduceerd. Hoe verder de ware macht bij het volk weg is, hoe minder het volk er tegen kan doen. 

En als je de soldaten die de oorlog uitvoeren kan recruteren uit het volk dat je wil vernietigen, dan ben je  als dader bijna onzichtbaar.  

En als je de 'oorlog' tegen die vijand kan vermommen als 'een strijd voor een betere wereld',  dan kun je 'destructie' verkopen als 'vooruitgang'. 

Het leger bestaat altijd uit jongeren. 

Jonge mensen hebben soms een neiging tot rebellie: alles moet ànders. Weg met al die oude normen  en waarden. 

In sommige tijden verandert de wereld snel en passen jongeren zich als eerste aan. Ze hebben geen last van een achterhaalde 'overtuiging'.  Dat is een nuttige eigenschap. De potentie voor rebellie ligt klaar in ons genenpakket.  Als het nodig is worden de rebelse genen (epigenitsch)  aan het werk gezet. 

Drie voorbeelden van het gebruik van de jeugd tegen 'zichzelf':

De vijandige elite kreeg het voor elkaar om jonge moslims zo gek te krijgen dat ze een heilige oorlog tegen hun ouders begonnen  en zo hun eigen landen verwoestten.  (Het Yinon Plan werd uitgevoerd) 

De vijandig elite heeft  de ( christelijke) Azov jongens zo ver gekregen dat ze tegen orthodoxe christenen gaan vechten om hun eigen wereld af te breken. ( Oekraïne nu). 

De vijandige elite laat jongere zwarten en gays en andere minderheden hun eigen land vernietigen. (Het Westen, nu.) 

Alle jongeren denken dat ze de wereld beter maken, maar ze breken hun eigen toekomst af.  En dat is nou net de bedoeling van die vijandige Elite.

Ik vond op het internet nog een heel gecomprimeerd overzicht van dit cultureel marxisme.  Tien jaar geleden was dit alles gemakkelijk te vinden. Nu moet je de exacte link hebben om dergelijke documenten te vinden. Over 5 jaar zullen ze volledig onvindbaar zijn, vrees ik. 

Het artikel is te gecomprimeerd om het goed te kunnen begrijpen, maar wie de moeite neemt het enige malen met aandacht te lezen zal er toch veel van opsteken: 


15 februari 2007

Cultureel marxisme

Door Linda Kimball

Er zijn twee misvattingen bij veel Amerikanen.  De eerste is dat het communisme ophield een bedreiging te zijn toen de Sovjet-Unie implodeerde.  De tweede is dat ook Nieuw Links van de jaren zestig ineenstortte en verdween.  "De jaren zestig zijn dood," schreef columnist George Will ("Slamming the Doors," Newsweek, 25 maart 1991)

Omdat het Nieuw Links aan samenhang ontbrak viel het als politieke beweging uiteen.  De revolutionairen reorganiseerden zich echter in een veelheid van afzonderlijke groepen.  Zo zijn er nu bijvoorbeeld radicale feministen, zwarte extremisten, antioorlogs-'vredes' activisten, dierenrechtengroepen, radicale milieuactivisten en groepen die opkomen voor de rechten van 'homo's'.  Al deze groepen voeren hun deel van de radicale agenda uit via een complex netwerk van organisaties zoals het Gay Straight Lesbian Educators Network (GSLEN), de American Civil Liberties Union (ACLU), People for the American Way, United for Peace and Justice, Planned Parenthood, Sexuality Information and Education Council of the United States (SIECUS), en Code Pink for Peace.



Zowel communisme als Nieuw Links zijn levend en bloeiend hier in Amerika.  Zij houden van codewoorden: tolerantie, sociale rechtvaardigheid, economische rechtvaardigheid, vrede, reproductieve rechten, seksuele voorlichting en veilige seks, veilige scholen, insluiting, diversiteit en gevoeligheid.  Alles bij elkaar is dit Cultureel Marxisme vermomd als multiculturalisme.

 

Geboorte van het multiculturalisme

 

In afwachting van de revolutionaire storm die de wereld zou dopen in een inferno van rode terreur, leidend tot haar wedergeboorte als het beloofde land van sociale rechtvaardigheid en proletarische gelijkheid - schreef Frederich Engels,

"Alle...grote en kleine nationaliteiten zijn voorbestemd om te vergaan...in de revolutionaire wereldstorm... (Een algemene oorlog zal) alle...naties wegvagen, tot aan hun namen toe.  De volgende wereldoorlog zal niet alleen reactionaire klassen van de aardbodem doen verdwijnen... maar ook... reactionaire volkeren."  ("De Magyaarse Strijd," Neue Rheinische Zeitung, 13 jan. 1849)

Tegen het einde van WO I realiseerden de socialisten zich dat er iets mis was, want het proletariaat van de wereld had geen gehoor gegeven aan Marx' oproep om in opstand te komen tegen het kwaadaardige kapitalisme en in plaats daarvan het communisme te omhelzen.  Zij vroegen zich af wat er mis was gegaan.

 

Los daarvan kwamen twee marxistische theoretici - Antonio Gramsci uit Italië en Georg Lukacs uit Hongarije - tot de conclusie dat het gekerstende Westen het obstakel was dat een communistische nieuwe wereldorde in de weg stond.  Het Westen zou eerst veroverd moeten worden.

 

Gramsci stelde dat omdat het Christendom meer dan 2000 jaar dominant was geweest in het Westen, het niet alleen was vergroeid met de Westerse beschaving, maar ook de arbeidersklasse had gecorrumpeerd.  Het Westen zou moeten worden ontkerstend, zei Gramsci, door middel van een "lange mars door de cultuur."  Bovendien moest er een nieuw proletariaat worden gecreëerd.  In zijn "Gevangenisnotities" stelde hij voor dat het nieuwe proletariaat zou bestaan uit veel criminelen, vrouwen en raciale minderheden.

 

Het nieuwe strijdtoneel, zo redeneerde Gramsci, moet de cultuur worden, te beginnen met het traditionele gezin en volledig overlopend in kerken, scholen, media, amusement, maatschappelijke organisaties, literatuur, wetenschap en geschiedenis.  Al deze zaken moeten radicaal worden omgevormd en de sociale en culturele orde moet geleidelijk op zijn kop worden gezet met het nieuwe proletariaat aan de top aan de macht.

 

Het prototype

In 1919 werd Georg Lukacs plaatsvervangend Commissaris van Cultuur in het kortstondige bolsjewistische Bela Kun-regime in Hongarije.  Hij zette onmiddellijk plannen in gang om Hongarije te ontkerstenen.  Hij redeneerde dat als de christelijke seksuele ethiek onder kinderen kon worden ondermijnd, zowel het gehate patriarchale gezin als de Kerk een verlammende slag toegebracht zou worden. Lukacs lanceerde een radicaal programma voor seksuele voorlichting op de scholen.  Er werden seksuele lezingen georganiseerd en literatuur uitgedeeld waarin de jeugd grafisch werd geïnstrueerd in vrije liefde (promiscuïteit) en geslachtsgemeenschap, terwijl ze tegelijkertijd werden aangemoedigd de christelijke morele ethiek, monogamie, en het ouderlijk en kerkelijk gezag te bespotten en te verwerpen.  Dit alles ging gepaard met een heerschappij van culturele terreur tegen ouders, priesters en andersdenkenden.

De Hongaarse jeugd, gevoed met een gestaag dieet van waarden-neutrale (atheïsme) en radicale seksuele voorlichting, terwijl ze tegelijkertijd werd aangemoedigd om tegen alle gezag in opstand te komen, veranderde gemakkelijk in delinquenten, variërend van pestkoppen en kruimeldieven tot seksroofdieren, moordenaars en sociopaten.

 

Gramsci's recept en Lukacs' plannen waren de voorlopers van wat het cultureel marxisme in de gedaante van SIECUS, GSLEN, en de ACLU - optredend als door de rechtspraak gemachtigde handhavers - later in de Amerikaanse scholen bracht.

 

Het bouwen van een basis

In 1923 werd de Frankfurter Schule - een marxistische denktank - opgericht in Weimar Duitsland.  Onder de oprichters waren Georg Lukacs, Herbert Marcuse, en Theodor Adorno.  De school was multidisciplinair en omvatte sociologen, seksuologen en psychologen.

 

Het voornaamste doel van de Frankfurter Schule was het marxisme te vertalen van economische termen naar culturele termen. Het zou de ideeën verschaffen waarop een nieuwe politieke theorie van revolutie gebaseerd op cultuur, het optuigen van nieuwe onderdrukte groepen voor het ontrouwe proletariaat. Het zou ook een achterban van academici opbouwen, die een carrière zouden kunnen opbouwen door te studeren en te schrijven over de nieuwe onderdrukking.

Met dit doel voor ogen, breidde Marcuse - die een voorstander was polymorphous perversion-de rangen van Gramsci's nieuwe proletariaat uitgebreid met homoseksuelen, lesbiennes en transseksuelen.  Hieraan werden Lukacs radicale seksuele voorlichting en culturele terrorisme tactieken toegevoegd.  Gramsci's 'lange mars' werd aan de mix toegevoegd, en dit alles werd vervolgens gekoppeld aan Freudiaanse psychoanalyse en psychologische conditioneringstechnieken. Het eindproduct was cultureel marxisme, nu in het Westen bekend als multiculturalisme.

 

Er was extra intellectuele vuurkracht nodig: een theorie om te pathologiseren wat vernietigd moest worden. In 1950 vulde de Frankfurter Schule het cultuurmarxisme aan met Theodor Adorno's idee van de 'autoritaire persoonlijkheid'.  Dit concept gaat uit van het idee dat het christendom, het kapitalisme en het traditionele gezin een karakter creëren dat vatbaar is voor racisme en fascisme.  Iedereen die de traditionele morele waarden en instellingen van Amerika hoog houdt, is dus zowel racistisch als fascistisch.  Kinderen die door ouders met traditionele waarden worden opgevoed, zo wordt ons voorgehouden, zullen vrijwel zeker racisten en fascisten worden.  En het gaat verder, want als fascisme en racisme endemisch zijn voor Amerika's traditionele cultuur, dan heeft iedereen die is opgevoed in de tradities van God, familie, patriottisme, wapenbezit, of vrije markten psychologische hulp nodig.

 

De verderfelijke invloed van Adorno's idee van de "autoritaire persoonlijkheid" is duidelijk te zien in een deel van het onderzoek dat overheidsgeld krijgt.

"In augustus 2003 maakten het National Institute of Mental Health (NIMH) en de National Science Foundation (NSF) de resultaten bekend van hun door de belastingbetaler gefinancierde studie van 1,2 miljoen dollar.  Daarin werd, in essentie, gesteld dat traditionalisten geestelijk gestoord zijn.  Wetenschappers van de universiteiten van Maryland, Californië in Berkeley, en Stanford hadden vastgesteld dat sociaal conservatieven...lijden aan "mentale starheid," "dogmatisme," en "onzekerheidsvermijding," samen met geassocieerde indicatoren voor geestelijke ziekte." http://www.edwatch.org/ "Sociaal en Emotioneel Leren" 26 jan. 2005) 

De Orwelliaanse cast van de genoemde pathologieën laat zien hoe ver Gramsci's lange mars ons heeft gebracht. 

 

Een overeenkomstig en duivels in elkaar gezet idee is politieke correctheid.  De sterke suggestie die hier wordt gewekt is dat men, om niet als racist of fascist te worden beschouwd, niet alleen niet-oordelend moet zijn, maar ook de "nieuwe" morele absoluten moet omarmen: diversiteit, keuze, gevoeligheid, seksuele geaardheid en tolerantie.  Politieke correctheid is een machiavellistisch psychologisch "bevel en controle" apparaat.  Het doel ervan is het opleggen van uniformiteit in denken, spreken en gedrag.

 

Kritische theorie is weer een ander psychologisch "command and control" apparaat.  Zoals Daniel J. Flynn zei,

"Kritische Theorie, zoals de naam al aangeeft, bekritiseert.  Wat deconstructie doet met literatuur, doet de Kritische Theorie met samenlevingen."  (Intellectual Morons, p 15-16)

De Kritische Theorie is een voortdurende en brutale aanval via venijnige kritiek die meedogenloos gericht is tegen Christenen, Kerstmis, de Padvinders, de Tien Geboden, ons leger, en alle andere aspecten van de traditionele Amerikaanse cultuur en samenleving.

 

Zowel politieke correctheid als Kritische Theorie zijn in wezen psychologisch pesten.  Het zijn de psychopolitieke stormrammen waarmee discipelen van de Frankfurter Schule, zoals de ACLU, de Amerikanen dwingen zich te onderwerpen aan en te gehoorzamen aan de wil en de manier van links.  Deze slinkse apparaten zijn slechts psychologische versies van Georg Lukacs en Laventi Beria's "cultureel terrorisme" tactieken.  In de woorden van Beria,

"Gehoorzaamheid is het resultaat van geweld...Geweld is de antithese van humaniserende handelingen.  Het is in de menselijke geest zo synoniem met wildheid, wetteloosheid, wreedheid en barbaarsheid, dat het slechts nodig is een onmenselijke houding tegenover mensen aan te nemen om door die mensen het bezit van geweld te worden toegekend." (Het Russische Handboek over Psychopolitiek: Gehoorzaamheid, door Laventi Beria, hoofd van de Sovjet Geheime Politie en rechterhand van Stalin)

Dubbeldenkende "fence-sitters", ook bekend als gematigden, centristen en RINO's dragen de stempel van deze psychologische "gehoorzaamheidstechnieken".  Deze mensen - in sommige gevallen letterlijk bang om de toorn op te wekken van de uitscheldende gehoorzaamheidstrainers - hebben ervoor gekozen aan de zijlijn te blijven staan, opdat zij niet schuldig zouden worden bevonden aan het hebben van een mening, op welke manier dan ook.  Bij het minste geringste teken van ongenoegen van de gehoorzaamheidstrainers, gaat de gele vlag van overgave omhoog, waarop vet geschreven staat:

"Ik geloof in niets en ben tolerant tegenover alles!"

Cultureel determinisme

De spil van het cultuurmarxisme is het cultureel determinisme, de ouder van de identiteitspolitiek en de groepssolidariteit.  Het cultureel determinisme is op zijn beurt voortgekomen uit het Darwinistische idee dat de mens slechts een zielloos dier is en dat zijn identiteit daarom wordt bepaald door bijvoorbeeld zijn huidskleur of zijn seksuele en/of erotische voorkeuren.  Deze stelling verwerpt de concepten van de menselijke geest, individualiteit, vrije wil, en moreel geïnformeerd geweten (gekoppeld aan persoonlijke verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid) omdat zij nadrukkelijk het bestaan van de God van de Bijbel ontkent.

Bijgevolg, en in het verlengde daarvan, verwerpt het ook de eerste beginselen van onze vrijheid die in de Onafhankelijkheidsverklaring worden opgesomd.  Dit zijn onze "onvervreemdbare rechten, waaronder leven, vrijheid en het nastreven van geluk".     Cultuurmarxisme moet deze rechten verwerpen omdat deze beginselen van vrijheid "geschonken zijn door onze Schepper," die de mens naar Zijn beeld schiep.

 

Cultureel determinisme, stelt David Horowitz, is

"identiteitspolitiek - de politiek van radicaal feminisme, queer revolutie en Afro-centrisme - die de basis vormt van academisch multiculturalisme...een vorm van intellectueel fascisme en, voor zover het politiek is, ook van politiek fascisme".  (Mussolini en Neo-Fascistisch Tribalisme: Up from Multiculturalism, door David Horowitz, Jan. 1998)

Er wordt gezegd dat moed de eerste van de deugden is, omdat zonder angst de mens verlamd raakt en hem ervan weerhoudt naar zijn morele overtuigingen te handelen en de waarheid te spreken.  Het tot stand brengen van een algemene toestand van verlammende angst, apathie en onderwerping - de ketenen van tirannie - is dus het doel achter psychopolitiek cultureel terrorisme, want de revolutionaire agenda van de communistische linkerzijde moet koste wat kost in duisternis worden gehuld.

 

Het tegengif is moed en het licht van de waarheid.  Als we deze culturele oorlog willen winnen en Amerika willen heroveren en herbouwen, zodat onze kinderen en hun kinderen in een 'Lichtende Stad op de Heuvel' kunnen leven, waar vrijheid, gezinnen, kansen, vrije markten en fatsoen gedijen, dan moeten we de moed opbrengen om onbevreesd de revolutionaire agenda van communistisch links aan het Licht der Waarheid bloot te stellen.    De waarheid en de moed om die te spreken zullen ons bevrijden.


         ----------------  Een mooi voorbeeld  -----------

Het artikel hieronder is gisteren op RT verschenen en geeft een goed voorbeeld van waar ik het over heb.

150 verschillende genders maar liefst ! 

En ze moeten allemaal als kasplantjes behandeld worden, zo draagt de BBC-top haar medewerkers op. 

De BBC-top?   Wie zou deel uitmaken van 'die kleine groep insiders' die wèl weet waaarom dit wordt gedaan? 

De klokkeluider zegt dat het een kleine 'cabal' is, waarmee vaak, maar niet altijd, een joodse groep wordt aangeduid.  Wel is een 'cabal' altijd een geheimzinnige groep met macht.  Ik heb dat citaat geel gemaakt. 

Opgezocht en vertaald: Volgens het woordenboek is cabal een zelfstandig naamwoord dat verwijst naar een samenzwering of een groep mensen die samenspannen tegen een gezagsdrager, zoals een regering of een leider. Het kan ook verwijzen naar de plannen en ideeën van dergelijke groepen. Minder vaak verwijst een cabal naar een kleine groep of kliek van mensen op een creatief gebied.


  26 Jun, 2022 20:10

BBC staff told there are more than 150 genders – Telegraph

Whistleblowers allege a woke takeover of Britain’s national broadcaster
BBC staff told there are more than 150 genders – Telegraph

Britain's state-broadcaster BBC hired “trans and nonbinary inclusion” consultants to tell its staff that there are more than 150 genders and instruct them to police each other’s use of gender pronouns, the Telegraph reported on Saturday. 

According to the report, the BBC emailed its radio producers and program editors urging them to attend several training sessions last year organized by Global Butterflies, a group that describes itself on LinkedIn as offering “Trans & Non-binary Corporate Inclusion Training and Consultation.”

During the sessions, staff were reportedly told that “people can self-identify themselves in over 150 ways, and increasing!” They were shown examples of newly-invented gender pronouns such as “xe, xem, xyrs,” and told to include their own pronouns in their email signatures to be more “inclusive and welcoming” and to further their “trans brand.”

Those opting to go by traditional “he/she” pronouns were told that these descriptors “can create discomfort, stress and anxiety” for trans and non-binary colleagues, and that “using correct pronouns and names reduces depression and suicide risks.”

“If you overhear a colleague using the incorrect pronouns for someone, take them aside and remind them of the correct pronouns,” attendees were told.

The training sessions were held less than a year after Tim Davie took over as the BBC’s director. Upon taking the reins, Davie instructed employees at the taxpayer-funded broadcaster to stop “virtue-signaling” online and urged journalists to remain impartial and even to watch their body language and tone of voice when on camera, to avoid revealing “a personal opinion or prejudice.”

Amid this apparent crackdown on woke ideology, employees within the BBC’s ‘Pride Network’ claimed that they were told by higher-ups to “get used to” covering stories and hearing opinions that hurt their feelings, such as a story on lesbians being coerced into sex with transgender women, who are biologically male. 

However, the Telegraph’s source, who recently quit the corporation, said that “the BBC simply doesn’t understand what’s going on with gender identity ideology,” and has “been pandering to a social contagion amongst young people rather than being the adult in the room.”

The whistleblower said that there is a “tight-knit cabal at the top of BBC News who give tacit approval to gender ideology.” This group allegedly shoots down stories critical of transgender ideology, while stories that “affirm gender ideology…go straight to output.”

The BBC did not tell the Telegraph how much taxpayer money it paid Global Butterflies for the training sessions but said that it has since cut ties with the group. The training sessions were described by a BBC spokesman as “voluntary” and allegedly had “no link to, or influence on, any editorial decision making.”

Global Butterflies did not respond to the Telegraph, and its website was down for maintenance when checked by RT. An archived version of the site from last year lists the London Stock Exchange, Shell, the National Health Service, the British Transport Police and the United Kingdom Strategic Command as some of its clients. Also mentioned as a client is OFCOM, Britain’s media regulator responsible for policing the content of broadcasters, including the BBC. 




   



74 comments:

  1. De NOS:
    De raketaanvallen van afgelopen weekend op Kiev waren waarschijnlijk bedoeld als signaal aan de G7-landen die gisteren in Duitsland bijeen kwamen. De Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW) komt tot die conclusie in de laatste analyse over de oorlog in Oekraïne.

    Max van der Werff:
    Ze hebben in Kiev een wapenfabriek gebombardeerd.
    ===

    NOS:
    Een groot deel van de Donbas is al in Russische handen. De Kruif ziet de inname van Severodonetsk, in de regio Loegansk, dan ook vooral als een symbolische tegenslag voor Oekraïne en niet zozeer als militair strategische winst van de Russen.

    Vraag: symbolisch? Niks aan de hand dus ?

    ====

    NOS:

    KOP: Rusland kan buitenlandse schuld niet aflossen

    Subkop:
    Rusland lost voor het eerst sinds 1918 buitenlandse schuld niet af.

    Vraag:
    kàn het niet of dòen ze het niet, NOS? ( Omdat je een dief nu eenmaal
    geen geld achterop stuurt als hij je net heeft bestolen.)

    Ik meen dat Rusland elke dag 1 miljard $ casht van zijn energie-verkoop.
    Zou die 100 miljoen rente-lasten er dan niet af kunnen?

    Ik zal een goed woordje voor 'ons' doen: ( Ik ben de beroerdste niet)

    "Kom op Vladimir Vladimirovich: even een uurtje of drie sparen en je hebt die 100 miljoen ! "

    ReplyDelete
    Replies
    1. Euh, de RF heeft wél betaald, maar het is niet aangekomen.
      "Moscow made a payment in foreign currency back in May, and the fact that the money was not brought to the recipients is "not our problem," Peskov added."
      Dus heeft de bank het gestolen? Politie !

      Delete
    2. Nog iets meer uitleg. De rekeningen zijn bevroren door .... tada ..... de EU-clowns.

      Delete
    3. Ook hier weer uitleg, maar nu van RT, dus het zal wel nepnieuws zijn. Het maakt geen donder uit, Rusland komt iedere overeenkomst na, itt tot het Westen/LeugenImperium, die iedere overeenkomst beschouwd als "vodjes papier". Wie zei dat het eerst? Juist: Adolf Hitler.

      Delete
    4. [Wie zei dat het eerst? Juist: Adolf Hitler.]

      Lees even dit: [American Pravda: Putin as Hitler?], bron: https://www.unz.com/runz/american-pravda-putin-as-hitler/

      Heel verhelderend ..............................

      Delete
  2. De laatste -voorlopig- van Scott Ritter en ook een verse van John Mearsheimer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Met een beetje sluikreclame voor zijn laatste boek. Ik zou het niet kopen, er komt GEEN kern-oorlog. Otan kan zich dat niet veroorloven.

      Delete
  3. Eindelijk iets gevonden, wat aansluit bij het onderwerp: de jeugd.
    BBC staff told there are more than 150 genders. Letten wij even op, ja?! 150 !!!
    "Whistleblowers allege a woke takeover of Britain’s national broadcaster". Niet alleen clown BoJo is helemaal gek geworden, ze zijn het allemaal op dat eiland.

    ReplyDelete
  4. En een drieluik over het Azov-bataljon, het ontstaan en de -poging tot- gedaanteverwisseling. (Maar een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.)

    ReplyDelete
  5. 150?????????????????????????????????????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, het staat er echt. Ik wist ook niet van zooooveel geslachten. Ik voel me dom.

      Delete
    2. Maar wat valt daar dan allemaal onder? Mensen die zich een boekenkast voelen of zo?

      Delete
    3. Ja, eigenlijk wel. Je kan het zo gek niet verzinnen, of het zal er wel tussen zitten. Ik ben alleen benieuwd, of gestoorden, die zich Napoleon, Jezus of Hitler wanen, of die ook met succes een beroep hierop kunnen doen. Die zullen wel onder 1 of andere 'uitzonderingsregel' vallen.

      De truc zal zich voornamelijk in de sport manifesteren. Als man zich een vrouw voelt, mag hij meedoen met de vrouwelijke tak in die sport. Zo waren de laatste keer 2 mannen en 1 vrouw winnaar van een of andere wielerkoers. Op die manier gaat de sport kapot. Ik weet niet, hoe het gaat onder de douche... Daar hebben de korfballers ervaring mee.

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. [Ik ben alleen benieuwd, of gestoorden, die zich Napoleon, Jezus of Hitler wanen, of die ook met succes een beroep hierop kunnen doen. Die zullen wel onder 1 of andere 'uitzonderingsregel' vallen.]

      Ik denk ook niet dat dit geaccepteerd zal worden maar eigenlijk zou dat dan ook moeten kunnen want hoe bepaal je wat een GEVOEL is? Hoe weet je bijvoorbeeld hoe een boekenkast zich voelt en of degene die zegt zich een boekenkast te voelen dan het juiste voelt, of die persoon dat niet verward met bijvoorbeeld het gevoel van een kastje :-)))))))).

      We zijn in Weimar op steroïden beland. Maar eens zal de omslag komen en die zal niet mals zijn.


      [Op die manier gaat de sport kapot.]

      Ik las ergens dat ze bezig zijn om de regels daar te veranderen. Transgenders mogen alleen meedoen bij de vrouwen als de puberteit niet doorlopen is.

      Er zijn trouwens veel meer verschillen tussen mannen en vrouwen dan alleen de geslachtskenmerken dus met het verwijderen van een aantal lichaamsdelen ben je er niet.

      Delete
  6. Dit soort berichten verontrusten mij wel een beetje. Maar het is wel een duidelijke Rode Lijn, alhoewel Medvedev ook een hardliner is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vond je die berichten over het bombarderen van de haven van Rotterdam niet verontrustend?

      Delete
    2. Die heb ik dan gemist. Wie gaat dan bombarderen? De RF?

      Delete
    3. Ja, ik zal even kijken of ik het bericht kan terugvinden.

      Delete
    4. [Russische generaal dreigt Rotterdamse haven te vernietigen], bron: https://dissident.one/2022/06/27/russische-generaal-dreigt-rotterdamse-haven-te-vernietigen/

      Het gaat om een afgevaardigde van de Doema, voormalig plaatsvervangend commandant van het zuidelijk militair district van Rusland. Dezelfde man heeft ook gezegd dat Rusland het eerst Londen zal aanvallen.

      Geen idee wat voor invloed de persoon heeft en of hij een en ander echt zo gezegd heeft (ik weet niet hoe accuraat dissident.nl is, er is wel een twat met filmpje in het artikel opgenomen) maar de reden waarom (doorvoer en verwerking ruwe olie door Nederland) lijkt me in geval van verdere escalatie wel legitiem.

      Delete
    5. Naaah, de man heeft even voor verkenner gespeeld en zijn bevindingen uitgesproken met wat híj zou doen, als hij de aanval zou leiden. Meer is het niet.

      En Londen zie ik ook als 1 van de eerste doelen: de City is het financiële hart van het westen. Gooi dat plat en het westen is in 1 klap van alle middelen beroofd. Voor de rest staat ons dan een scenario te wachten, wat het LeugenImperium normaliter doet: alle infrastructuur, bruggen, energiecentra (dus ook Europoort; zal best mooi vuurwerk zijn vanuit mijn huis 😎) tunnels, regeringsgebouwen (liefst onder 'kantoortijd') en nog wat nieuwscentra platgooien. Dat is vwb (ver)Nederland in 1 uurtje gepiept.
      Ik hoop alleen, dat de RF dan nog steeds burgers wil sparen. Van mij krijgt hij alle medewerking.

      Ik zou me er voorlopig nog niet druk om maken. De RF is nog wel even bezig in de UA maar de plannen zijn allang gemaakt.

      Delete
    6. Bij wijze van geruststelling moet je dit artikel van TheSaker maar eens lezen. Daar zit -volgens mij- een hoop waarheid in.
      Ik denk alleen, dat het a.s. winter erg 'onrustig' wordt in (ver)Nederland. De wens van @JV -geen geweld- gaat niet uitkomen.

      Delete
    7. [Naaah, de man heeft even voor verkenner gespeeld en zijn bevindingen uitgesproken met wat híj zou doen, als hij de aanval zou leiden. Meer is het niet. ]

      Klopt maar denk je niet dat dit besproken wordt binnen de huidige generale staf daar? Natuurlijk wel.


      [Ik hoop alleen, dat de RF dan nog steeds burgers wil sparen. Van mij krijgt hij alle medewerking.]

      Dat hoop ik ook :-))))))))))


      [Ik zou me er voorlopig nog niet druk om maken.]

      Dat doe ik in het geheel niet maar ik maak me ook niet druk om wat Medvedev zegt. Dat is nl al lang bekend (dat de Krim de Rode Lijn met hoofdletters is). Ik vroeg me alleen af waarom jij die opmerkingen wel verontrustend vindt en de opmerkingen van een lid van de Doema niet terwijl die laatste militaire ervaring heeft.


      [Bij wijze van geruststelling moet je dit artikel van TheSaker maar eens lezen. ]

      Je hoeft mij echt niet gerust te stellen. Hoe vaak heb ik hier geschreven dat ik ergens bang voor ben? Of me zorgen maak om een actie van de RF? Nogmaals: ik vroeg me alleen af waarom jij een opmerking van Medvedev als verontrustend betitelt en de opmerkingen van een lid van de Doema niet.

      In het artikel op The Saker worden de ware aanstichters weer eens niet genoemd. Europa hééft niet proberen zelfmoord te plegen, een zeker groep probeert haar te vermoorden, dat is heel iets anders maar dat mag daar niet genoemd worden.

      Delete
    8. [ik vroeg me alleen af waarom jij een opmerking van Medvedev als verontrustend betitelt en de opmerkingen van een lid van de Doema niet.]
      Medvedev heeft het -o.a.- voor het zeggen en een ex-militair -in principe- niet, al heeft hij wel invloed op de besluitvorming.
      En van die aanval op Rotjeknor wist ik op dat moment niet. Daarbij vermeldde ik ook, dat Medvedev een hard-liner is.

      Delete
    9. @G.B., heeft Putin niet ook al eens (indirect) gemeld dat de Krim een Rode Lijn is?

      Overigens is Erdogan overstag: Finland en Zweden mogen bij de NAVO.

      Delete
  7. Alweer een prachtig artikel bij unz.com. Óf een totale oorlog met Rusland & China óf de totale wereldeconomie laten instorten. De joden zijn aan het eind van hun Latijn. Dát krijg je met hysterici, die kunnen dan niet meer goed nadenken...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ook de comments zijn weer om te smullen.

      Delete
    2. Met een gratis boek: Abused Russia. In vele vormen verkrijgbaar.

      Delete
  8. Replies
    1. Op twatter hadden ze er nog een leuk commentaar bij geschreven:

      [Western leaders-Shower less...

      Meanwhile in Russia...]

      Hahahahahahahahaha!

      Delete
  9. Jullie kennen deze sit al lang, neem ik aan: https://hetanderenieuws.nl/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uiteraard, handige verzamelsite van het betere nieuws.

      Delete
    2. Nee, die kende ik nog niet. Deze https://startpagina.mediacollectief.nl/ kende ik wel.

      Delete
  10. ROOTMAN:
    ( Rootman was er gisterochtend al vroeg bij om het bedrog van Kremenchug te ontymaskeren.
    Ik zag later ook een goed verslag bij Moon of Alabama.

    Hieronder de analyse van Rootman)



    Krenenchuk en leugens.


    Een brandend winkelcentrum, volgens het nieuws 1000 klanten en maar 2- later ca 20 doden. en 3 x zoveel gewonden. In de veiligheidsraad vanmiddag een oorlogsmisdaad....???

    Bij de beelden een laaiend pand, een brandweerauto. geen politie, 5 geparkeerde auto's, geen ambulances. Een bescheiden aantal rustige, goed getrainde mannen, geen vrouwen en geen toeschouwers.

    Geruchten dat het al sinds april gesloten is. Een groot, strategisch belangrijk station met emplacement ligt er achter.

    https://www.themoscowtimes.com/2022/06/27/at-least-18-killed-in-russian-missile-strike-on-ukrainian-shopping-mall-a78123


    Er zijn CCCTV beelden vrijgegeven. Een park daarnaast waar enkele stelletjes en watervogels mooie momenten beleven. Ze schrikken ergens van, en rennen weg

    https://www.youtube.com/watch?v=we9ih-DeqOQ

    er moet iets ingeslagen zijn en ontploft! Maar enkele seconden later is er een vuurgloed te zien, veel materiaal valt in de vijver, en de zon wordt door een dikke rookwolk verduisterd.

    Waarschijnlijke conclusies:

    -Er waren geen 1000 klanten aanwezig, dat is zeker. Zeker de tranentrekkers van ukrop-tv zouden ons nu al meer dan dood vervelen met hysterisch publiek.

    -Gezien de lege parkeerplaats was deze winkel niet in gebruik... Dat zou Russische geruchten bevestigen.


    - Gezien het vrij bescheiden aanwezige aantal 'military capable'' personeel, maar totaal niemand anders lijkt het zeer waarschijnlijk dat dit geen burgerdoel was.


    De parkbeelden lijken te duiden op een inslag, en heel even daarna op een enorme ontploffingsreactie van zware munitie!

    Mijn conclusie; het was een munitieopslag. Gelukkig zijn de meeste eendjes blijven leven!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kleine aanvulling: Er waren 4 raketten op het doel afgestuurd. De eerste zal zijn ingeslagen, zonder munitie te laten ontploffen. Daardoor zag je mensen wegrennen, ondanks dat er niets te zien was op de camera's. De volgende (3) raketten zullen dan wel de munitie hebben getroffen, waardoor de vurige explosie te zien was.

      Delete
    2. [Ik zag later ook een goed verslag bij Moon of Alabama.]

      Ja klopt, compleet met overzichtsfoto's en reactie van Russische ministerie van Defensie. De 'target' van de Russen was de wapens- en munitie-opslagplaats die er pal naast lag.

      [Another Zelensky Lie Debunked - White House Says Ukraine Must Give Up Territory], bron: https://www.moonofalabama.org/2022/06/another-zelensky-lie-debunked-white-house-says-ukraine-must-give-up-territory.html#more

      Delete
  11. Terwijl de NAVO bezig is om Rusland tot vijand te verklaren, melden de staatsmedia in Syrië het volgende:

    [Syria recognizes Donbass Republics – state media ], bron: https://swentr.site/news/558077-syria-recognizes-donbass-republics-lpr-dpr/

    Details volgen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. [Terwijl de NAVO bezig is om Rusland tot vijand te verklaren,]

      [NATO adopts new Strategic Concept directed against Russia ], bron: https://swentr.site/news/558073-nato-adopts-new-strategic-concept-russia/

      Uit het artikel:

      [“We want to live in a world where sovereignty, territorial integrity, human rights and international law are respected and where each country can choose its own path, free from aggression, coercion or subversion,” the organization claimed.]

      Pardon? Kosovo alweer vergeten? Laten we het ook maar niet hebben over Irak, Lybië en Afghanistan (om er een paar te noemen).


      Nog zo'n "juweeltje":

      [While calling Russia the most significant and direct threat to itself, NATO said “authoritarian actors” in general were challenging its interests. In particular, China was criticized for allegedly using “its economic leverage to create strategic dependencies and enhance its influence.”]

      Die laatste zin! Keken ze soms in de spiegel toen ze dit verklaarden. Ongelooflijk.

      Delete
    3. Hoe luidde het spreekwoord ook al weer: Eigen roem stinkt niet?

      Delete
    4. Zonder 'niet'. Maar ze gaan nog een stapje verder, zie het eerste deel van de laatste zin uit het artikel:

      [NATO leaders called the bloc “unique, essential and indispensable” and pledged to work together to secure its technological edge and cohesion in the face of adversaries.]

      Delete
  12. Replies
    1. Dank voor de tip. Het was weer interessant, prettige interviewster ook.

      Delete
  13. Mooie ontwikkeling: 70 foreign banks from 12 countries join the Russian analogue of the SWIFT payment system. BRICS zijn er 5. Wie zijn die andere 7? Even raden: In ieder geval Argentinië en Iran.

    Goed resultaat van de president van de RF. 😎 (cool)

    ReplyDelete
  14. Goedenavond, Wolf en Sofia,

    Ik moest even wat slaap inhalen, want heb zojuist 2 dagen een cursus gevolgd: over de "methode van Dr Hamer".

    Die werd in mijn dorp gegeven, en was veel complexer dan ik had verwacht.
    Dr. Hamer is een Duitse arts die zegt:
    "Als iemand ziek wordt is hij al aan het genezen van een 'inslag', van een
    'situatie die hem angst gaf en bedreigde'.

    De ziekte is een uiting dat zijn lichaam herstellend is van deze 'aanslag'. . Niks aan doen. Niet mee bemoeien.

    Heb je een kankergezwel: prima. Dan ben je aan het genezen. Niks aan doen....
    ---

    Gezien mijn situatie wilde ik hier wel eens het fijne van weten, dat begrijp je. ( https://xevolutie.blogspot.com/2022/06/1306-krijg-de-tering-even-wat-minder.html )

    De cursus werd gegeven door mevr. Mies Kloos. Op youtube te vinden, oa bij Weltschmerz en Oersterk.

    Ik moet nu een keuze maken uit vier mogelijkheden:

    1) het weghalen van de prostaat ( dat is wat het UZA in Antwerpen voorstelt)

    2) Niet weghalen maar bestralen. ( Stelt het Erasmus MC voor)

    3) Streng gaan dieten en bewegen . ( De methode die Dr Berg toont in een interview met de Franse vechtsporter Fred Evrard. Zijn 10 cm groter gezwel was na 4 maanden weg. Hij nam wel wel drie chemo- kuren ( waar je er normaal 5 tot 20 nodig hebt). O. a. : 21 dagen niks eten!

    4) De methode Hamer: laat het lichaam zelf de kanker stoppen door je er niet mee te benoeien, en ga er van uit dat bacterien een virussen altijd al in het lichaam zitten en juist helpen bij het stoppen van de kanker, dus ga niet vasten, maar voed juist de bacterien door suiker te eten (!).
    ====

    Ik ben zeker onder de indruk van Mies Kloos en van de methode Hamer, maar durf die methode toch niet te doen.

    Het boekje van Fred Evrard moet ik nog lezen,

    Jammer is dat Hamer en Evrard elkaar dus tegen spreken.

    Op dit moment denk ik dat ik kies voor een bestraling.
    Morgen ga ik kijken hoe lang de wacht-rij is.
    Eind juli hoor ik van Antwerpen òf de ectomie nog steeds hun advies is, want dan kijken ze hoe de nieuwe situatie nu is: de pillen die ik nu gebruik stoppen mogelijke uitzaaiing en doen het gezwel wat schrompelen. Dat geeft een beter overzicht van de haalbaarheid van een ectomie.

    Pikant: De cursus was 2 x 2 dagen. Vorige week ook al 2 dagen geweest. Maar pas vandaag gebruikte de curesusleidster termen als : de cabal wil dit niet. De cabal wil het geheim houden. Nu blijkt dat de methode Hamer in feite geheime joodse kennis is en dat dr Hamer, die joods was, uit de school heeft geklapt ! Hij heeft de kennis verraden aan de buitenwereld !
    Of ik daar even plots op bekend terrein terecht kwam! Geheel onverwacht...

    Het was trouwens erg leuk dat de andere cursisten ( in totaal 8 vrouwen en 3 mannen) àllemaal heel kritisch in het hele Corona verhaal stonden maar er niet erg actief in stonden. Dat is ook de essentie van de Hamer-geneeswijze: ' genees door alle angst te stoppen. Doe dat door te begrijpen wat er met je lichaam gebeurt. Ga je niet verzetten. Laat het gebeuren. Het komt goed. Weg met de angst . Heb vertrouwen.'

    Tot zover de update. Ik plaats die op op mijn blog 1306, waar ik deze kwestie bijhoud.








    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoe we worden afgeluisterd: Bij @Blik staat een tjoep over een vermist meisje en ik zie rechts bij YT zeker 6 tjoeps, die over kanker gaan. Nog nooit gezien, ook geen enkele relatie met de tjoep. Griezelig, probeer het zelf ook eens.

      Delete
    2. Net geprobeerd, geen enkele tjoep over kanker te zien aan de zijkant.

      Delete
  15. De leiders van de g7 hebben op tekstalle fronten gefaald. Ze kunnen alleen maar hysterisch rondjes rennen, als een hond achter zijn eigen staart.

    ReplyDelete
  16. Tja, als je oorlogen van 286 jaar geleden gaat oprakelen, wordt het nooit wat om volkeren nader te elkaar te brengen. Zo blijf je verliezen insmeren. Van geschiedenis moet je leren en lessen trekken, niet herhalen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De Serven hebben daar ook een handje van: Die hebben jaarlijks optochten vanwege een oorlog tegen de Turken uit het jaar 9honderd zoveel. Absurd.

      Delete
    2. @G.B., helemaal mee eens (van geschiedenis moet je leren, lessen trekken en niet herhalen).

      Delete
  17. Dit is natuurlijk wél linke soep: de RF betrekt Belarus steeds meer in het conflict door vandaar uit acties te starten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Als ik me goed herinner, is er na die poging tot colour revolutie tegen Lukashenko (ergens in 2020/2021) een overeenkomst tussen Rusland en Belarus gesloten tot verdere (militaire) samenwerking. Belarus heeft ook al een tijdje troepen samengetrokken bij de grens met Oekraïne. De huidige situatie was dus te verwachten.

      Delete
    2. In hetzelfde kader een bericht van 4 dagen geleden:

      [Russia to supply neighbor with Iskander-M missile systems.

      The nuclear-capable systems are to arrive in Belarus “in the coming months,” President Putin has confirmed.] bron: https://swentr.site/russia/557843-iskander-belarus-putin-lukashenko/

      Delete
    3. Ja, die had ik ook gezien. Maar er zitten geen kernkoppen in.

      Delete
    4. [Maar er zitten geen kernkoppen in.]

      Deze opmerking begrijp ik niet. Je begint met te schrijven dat het betrekken van Belarus 'linke soep' is, ik reageer daarop met twee berichten en nu schrijf je dit. De eerste acties waar jij naar verwijst en die volgens jou 'linke soep' zijn, gaat toch ook niet over het inzetten van kernkoppen?

      Delete
    5. We begrijpen elkaar even niet, denk ik. De situatie met Russische vliegtuigen, die vanuit Belarus aanvallen, is dezelfde reden, waarom (ver)Nederland in WOII werd betrokken: Nederland weigerde Engelse vliegtuigen niet over haar grondgebied te vliegen, ondanks verzoek van Duitsland. Oekraïne zou dezelfde reactie kunnen hebben naar Belarus.

      Dat de RF Iskanders in B. plaatst, is op verzoek van de laatste. Naar ik begrepen heb, komen die raketten onder commando van B. te staan. B. wil die dingen voor eigen bescherming tegen de 'verkenningsvluchten' van de otan, die wel eens atoomspulletjes aan boord zouden kunnen hebben.

      Delete
    6. [We begrijpen elkaar even niet, denk ik.]

      Daar lijkt het wel op :-)))))))))))))))


      [De situatie met Russische vliegtuigen, die vanuit Belarus aanvallen, is dezelfde reden, waarom (ver)Nederland in WOII werd betrokken: Nederland weigerde Engelse vliegtuigen niet over haar grondgebied te vliegen, ondanks verzoek van Duitsland. Oekraïne zou dezelfde reactie kunnen hebben naar Belarus.]

      Ja dat klopt maar - in tegenstelling tot Nederland wat tot dan toe neutraliteit veinsde - heeft Belarus een overeenkomst met Rusland. Belarus claimt dus geen neutraliteit net zo min als de EU cq NAVO dat claimt. Ze zijn dus op dezelfde manier betrokken als de NAVO.

      Ik heb daar al ergens in januari/februari over gelezen (over die overeenkomst), ik zal eens zoeken of ik die artikelen terug kan vinden.


      [Dat de RF Iskanders in B. plaatst, is op verzoek van de laatste. Naar ik begrepen heb, komen die raketten onder commando van B. te staan. B. wil die dingen voor eigen bescherming tegen de 'verkenningsvluchten' van de otan, die wel eens atoomspulletjes aan boord zouden kunnen hebben.]

      Ja, klopt. Maar ik meende dat Rusland die alleen leverde aan hen goed gezinde landen, vandaar dat ik het plaatste.

      Delete
  18. De otan krijgt nog even een veeg uit de pan van J. Mearsheimer.
    Terecht, want ze blijven -alleen maar- liegen.
    Vooral de eerste regel is een gotspe.

    ReplyDelete
  19. De heer Erdogan houdt nog steeds druk op de ketel vwb toetreding van Zweden & Finland tot de terreurorganisatie. We zijn er nog lááááng niet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iets uitgebreider bericht met dezelfde strekking. Die (Turkse) terroristen zijn al eens eerder om uitwijzing gevraagd (2019) maar werd toen geblokkeerd door de rechters. Als ze nu ineens wél worden uitgewezen, dan zegt dat ook iets over de rechterlijke macht van Zweden...

      Delete
    2. Ik denk maar eens hardop: Waarom het LeugenImperium niet vragen om de heer Gülen niet in het uitleveringspakket opnemen? Dan is de strijd tegen "autocratic states" pas echt compleet. Vergelijk dit eens met de situatie rond Julian Assange. Maar dat is natuurlijk héél wat anders.

      Delete
  20. [US should pull out of NATO – congresswoman

    The US should pull out of the trans-Atlantic alliance instead of waging a proxy war against Russia, a Republican lawmaker says], bron: https://swentr.site/news/558216-us-lawmaker-withdraw-nato/

    Eens. Niet alleen eens maar heel graag zelfs. De NAVO is inmiddels geen zelfverdedigingsalliantie meer maar een aanvalsalliantie ten behoeve van de V.S. of zoals dit Scott Ritter het mooi verwoordt in een opiniestuk op R.T.: Navo is veranderd van Europa's waakhond in Amerika's aanvalshond. Een agressieveling ingezet om de door de V.S. gedicteerde regels te promoten.

    [NATO has completed its post-Cold War transformation from Europe's guard dog into America's attack dog], bron: https://swentr.site/russia/558168-nato-defensive-alliance-global-cop/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Schotland & Wales willen niet meer meebetalen aan de oorlog tegen de RF. De eerste barsten in het bastion worden zichtbaar. Schotland wil -weer- een referendum houden om zich los te maken van GB. Nu is het wachten op berichten, van de eerste landen, die uit de otan, dan wel uit de EU willen treden.

      Delete
  21. En alweer een smoking gun: otan wist van de Rode Lijnen van de RF. "NYET MEANS NYET: RUSSIA'S NATO ENLARGEMENT REDLINES". Dus is bewust op oorlog aangestuurd, wat "wij" eigenlijk al wisten.

    ReplyDelete