Monday, June 06, 2022

1303 Hoe Rusland de NATO uit Europa kan wegkrijgen...


Hoe Rusland Europa kan (en zal?) ont-NAVO-en

In een gisteren gepubliceerde video stelt Gonzalo Lire, momenteel onder huisarrest in Karkov, een zeer interessante vraag:

Wat gebeurt er met Europa als Rusland wint? (vid)

Lira stelt, en ik ben het met hem eens, dat Rusland de oorlog in Oekraïne zal winnen, het zuiden en oosten zal innemen om waarschijnlijk een nieuw land te stichten en de rest van het kadaver zal overlaten aan Polen, Hongarije, Roemenië, Litouwen en anderen om van te smullen.

Maar wat dan?

De door de VS gecontroleerde NAVO zal er nog steeds zijn. Het is vrijwel zeker dat de VS deze zal gebruiken om wraak te nemen voor het verlies van Oekraïne. Dit zal gebeuren door een gestage opbouw van troepen en lange-afstandsraketcapaciteiten langs de Noordse en Baltische grenzen van Rusland en door extra marinedreigingen in het noordelijke Noordpoolgebied en in de zuidelijke Zwarte Zee. Over een jaar of tien zouden de VS opnieuw kunnen proberen een grote (proxy-)oorlog tegen Rusland te voeren. Dan met een behoorlijke kans om te winnen.

Geen onderhandelingen of vredesakkoorden zullen dat voorkomen. De VS staat erom bekend dat ze geen akkoorden kunnen sluiten (недоговороспособны). Zij heeft ALLE beloften en afspraken die zij ooit met Rusland heeft gemaakt, gebroken.

Tientallen Amerikaanse en Europese hoogwaardigheidsbekleders hadden Rusland beloofd dat de NAVO "geen centimeter" naar Rusland zou opschuiven. Kijk waar de grenzen nu liggen. De VS en de EU hebben enorme sommen Russisch overheidsgeld geconfisqueerd. Zij hebben zelfs, in strijd met hun eigen grondwet, de bezittingen van particuliere Russische burgers in beslag genomen, alleen maar omdat die personen toevallig Russisch zijn.

In 2014 tekenden Duitsland en Frankrijk ervoor om verkiezingen te garanderen voor een vreedzame regimewisseling in Kiev. Een dag later bestormden de fascisten het Oekraïense parlement en bleken die garanties totaal waardeloos. De VS zei simpelweg fuck de EU. Het geeft geen moer om Europese belangen. Duitsland en Frankrijk onderhandelden later en ondertekenden de Minsk-1 en Minsk-2 akkoorden. Ze bleven miljarden EU-geld in Oekraïne pompen, zelfs toen de Oekraïense regering, gecontroleerd door de VS, niets deed om ze na te komen. Ja, zo dom waren ze.

De VS hebben in Polen en Roemenië "raketafweersystemen" geïnstalleerd die in feite zijn ontworpen om ballistische raketten voor de middellange afstand (IRBM) op Moskou af te vuren. Deze vormen een ernstig gevaar voor Rusland.

Zelfs nadat Oekraïne is afgelopen, zullen de NAVO en haar EU-proxies een gevaar blijven vormen voor Rusland. Beiden hebben bewezen niet in staat te zijn beloften na te komen. Rusland zal ze bijgevolg moeten herschikken.

Rusland zou dat met geweld kunnen doen. Maar er zal geen opmars zijn naar Riga, Warschau, Berlijn of Parijs. (Vergeet niet dat Rusland daar is geweest en dat heeft gedaan, wat elke keer tot grote veranderingen in Europa heeft geleid).

Rusland heeft zijn strategische doelen bekendgemaakt. In december 2021 heeft Rusland twee overeenkomsten aan de VS en de NAVO voorgesteld. Zij bevatten eisen voor een toekomstige regeling in Europa die een ondeelbare veiligheid voor allen zou garanderen.( “Ondeelbare veiligheid’ is een VN ‘waarde’: De veiligheid van land A mag niet worden verhoogd als daardoor de veiligheid van land B minder goed wordt. JV)     Op 21 januari 2022 zou de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov in Genève minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken ontmoeten om over de Russische voorstellen te spreken. Enkele minuten voor die ontmoeting hield het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken een news conference to answer media questions:

Vraag: Wat zal de eis van Rusland dat de NAVO terugkeert naar het kader van 1997 betekenen voor Bulgarije en Roemenië? Zullen zij de NAVO moeten verlaten, Amerikaanse bases van hun grondgebied moeten verwijderen, of iets anders?

Antwoord: U noemde een van de hoekstenen van Ruslands initiatieven. Het is opzettelijk met de grootste duidelijkheid uiteengezet om elke dubbelzinnigheid te vermijden. Het gaat om de terugtrekking van buitenlandse strijdkrachten, uitrusting en wapens, en om andere stappen om terug te keren naar de situatie van 1997  in – toen-   niet-NAVO-landen. Hieronder vallen ook Bulgarije en Roemenië.

Reuters reported:

MOSKOU (Reuters) - De veiligheidsgaranties die Rusland van het Westen verlangt, omvatten bepalingen die de NAVO-troepen verplichten Roemenië en Bulgarije te verlaten, zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken op vrijdag.

Moskou heeft juridisch bindende garanties van de NAVO geëist dat het blok zijn uitbreiding zal staken en zal terugkeren naar zijn grenzen van 1997.

In antwoord op een vraag over wat dat zou betekenen voor Bulgarije en Roemenië, die na 1997 tot de NAVO zijn toegetreden, zei het ministerie dat Rusland wil dat alle buitenlandse troepen, wapens en andere militaire uitrusting uit die landen worden teruggetrokken.

Na meer dan 20 jaar Lavrov en Poetin te hebben gevolgd, zou iedereen moeten weten dat zij niet in het openbaar doelen stellen als zij geen manier hebben om die te bereiken. Zij hebben altijd goed doordachte plannen voordat zij hun doelen bekendmaken.

Dus hoe kan Rusland er eigenlijk voor zorgen dat de NAVO zich terugtrekt naar de grenzen van 1997?

Sancties. De VS hebben hun economische en militaire macht gebruikt om sancties op te leggen aan een of ander land dat niet deed wat Washington hem opdroeg te doen. Tenzij uitgevaardigd door de VN-Veiligheidsraad hebben dergelijke sancties geen basis in het internationaal recht. Desondanks hebben de VS zelfs secundaire sancties toegepast. Zij dreigden met sancties tegen Europa, en alle andere landen, omdat zij hen opdroegen geen zaken te doen met Iran of Venezuela.

Alan MacLeod @AlanRMacLeod - 22:45 UTC - 5 jun, 2022

De VS denken erover om Europa en Venezuela "toe te staan" om samen handel te drijven. Denk eens na over wat dit verhaal ons vertelt over mondiale machtsverhoudingen en wie de baas is.

Bloomberg @business - 12:13 UTC - 5 jun, 2022

De VS zouden Eni en Repsol al in juli kunnen toestaan Venezolaanse olie naar Europa te verschepen om Russische ruwe olie te compenseren, meldde Reuters trib.al/fQ10QlX

Rusland kan hetzelfde doen. Maar omdat het altijd het internationale recht volgt, zal het dat op een iets andere manier moeten doen.

Rusland is een supermacht in die zin dat het allerlei grondstoffen produceert die de wereld, en vooral het "westen", nodig heeft. Europa, en vooral Duitsland, is afhankelijk van aardgas en olie uit Rusland. De energieprijzen in Duitsland zullen minstens verdrievoudigen als het volledig van de Russische leveranties wordt afgesloten.

Duitse industrieleiders hebben loudly announced dat zij hun winkel zullen moeten sluiten als het huidige Europese beleid van beperking van de Russische energieleveranties wordt voortgezet. De chemiereuzen BASF en Bayer zullen naar een ander land moeten verhuizen. Volkswagen, Mercedes, BMW zullen alle productie in Europa moeten stopzetten. De staalproductie zou tot nul dalen. Gebrek aan kunstmest zou leiden tot afhankelijkheid van buitenlandse landbouw.

Massale werkloosheid zou volgen. Miljoenen zullen de straat op gaan om te protesteren tegen de stroomuitval, bevriezing van appartementen en hyperinflatie.

Rusland kan dit op elk moment bereiken. Het hoeft alleen maar te stoppen met het leveren van gas en olie aan Europa.

Ondanks zes Europese "sanctiepakketten" tegen Rusland is er nog geen wederkerige reactie van Rusland gekomen. Het mag nog hopen dat de Europese leiders het dodelijke spel dat de VS met hen speelt, zullen inzien.

Helaas zijn de leiders van Europa dom en gecompromitteerd. De "olijfgroene" Duitse minister van Economische Vernietiging Robert Habeck droomt er nog steeds van om de Russische economie op de knieën te dwingen, zelfs nu de roebel stijgt en de Duitse economie uit elkaar valt.

Bondskanselier Olaf Scholz was nooit de slimste van de klas. Hij is diep gecompromitteerd door zijn betrokkenheid bij de Wireguard scandal. Hij was de minister van Financiën toen rapporten over de miljardenfraude van het bedrijf door zijn ministerie werden onderdrukt.

En dan heb ik het nog niet over Ursula van der Leyen, die al sinds haar eerste openbare ambt bewezen heeft corrupt en incompetent te zijn. De geheime diensten van de VS weten van nog veel meer misdaden waar deze mensen bij betrokken zijn geweest.

De huidige ideologische leiders van Europa zullen moeten worden vervangen door schone leiders die de Duitse traditie van Realpolitik volgen:

Realpolitik (Duits: [ʁeˈaːlpoliˌtiːk]; van het Duitse real "realistisch, praktisch, feitelijk" en Politik "politiek") verwijst naar het voeren van een diplomatiek of politiek beleid dat in de eerste plaats gebaseerd is op overwegingen van bepaalde omstandigheden en factoren, in plaats van zich strikt te binden aan expliciete ideologische noties of morele en ethische uitgangspunten. In dit opzicht deelt het aspecten van zijn filosofische benadering met die van het realisme en het pragmatisme. Het wordt in de politiek vaak gewoon "pragmatisme" genoemd, b.v. "pragmatisch beleid voeren" of "realistisch beleid".

Alleen met nieuwe en fatsoenlijke leiders zal Europa tot bezinning komen.

Rusland kan helpen dat te bereiken en tegelijkertijd zijn NAVO-probleem op te lossen.

Zij kan dat publiekelijk verklaren:

ER ZULLEN GEEN RUSSISCHE LEVERINGEN VAN WELKE AARD DAN OOK MEER ZIJN AAN EUROPA TOTDAT HET BREEKT MET WASHINGTON.

Wat zou er volgen?

Miljoenen gesprekken bij kaarslicht zouden worden gevoerd in bevroren en hongerige Europese huishoudens. Politieke meningen zouden veranderen. Regeringen zouden worden vervangen door meer pragmatische.

Frankrijk en Duitsland zouden ofwel de NAVO moeten verlaten ofwel verarmd en irrelevant worden. Amerikaanse troepen op Europees grondgebied zouden worden gevraagd te vertrekken of zouden worden aangevallen en eruit gegooid door een woedend publiek. Duitsland zou het Amerikaanse leger verbieden zijn luchtruim te gebruiken. De V.S. zouden hun greep op het continent verliezen.

U denkt: ‘Dat kan toch nooit gebeuren !? ‘

Wel, Gonzalo Lira is het daar niet mee eens en ik ook niet. Begin februari, vóór de Russische interventie in Oekraïne, had ik warned van de gevolgen van het huidige 'westerse' beleid:

De Amerikaanse strategie om Rusland in Europa zoveel problemen te geven dat het niets meer kan doen ten bate van China. door het land "verpletterende sancties" op te leggen en vervolgens China aan te vallen, mislukt. Dat komt omdat het plan een heel dom plan is.

Bovenstaande regels zijn vrij vertaald. Dit was het origineel:

That can't happen? Well, Gonzalo Lira disagrees and so do I. In early February, before the Russian intervention in Ukraine, I had warned of the consequences of current 'western' policies:

The U.S. strategy to 'fix' Russia in Europe by imposing 'crushing sanctions' on it to then attack China is failing. That is because it was completely misconceived.

 

Rusland is het meest autarkische land ter wereld. Het produceert bijna alles wat het nodig heeft en heeft zeer gewilde producten waar wereldwijd vraag naar is en die vooral in Europa nodig zijn. Rusland heeft ook enorme financiële reserves. Een sanctiestrategie tegen Rusland kan niet werken.

De gevolgen voor Europa were obvious:

De VS en hun handlangers in de EU en elders hebben zeer strenge sancties tegen Rusland ingesteld om de Russische economie schade toe te brengen.

Het uiteindelijke doel van deze economische oorlog is regimeverandering in Rusland.

Het waarschijnlijke gevolg zal verandering van regime zijn in veel andere landen ....
Alle energieconsumptie in de VS en de EU zal nu tegen een hogere prijs gaan. Dit zal de EU en de VS in een recessie duwen. Aangezien Rusland de prijzen zal verhogen voor de export van goederen waarin het marktmacht heeft - gas, olie, tarwe, kalium, titanium, aluminium, palladium, neon enz. - zal de stijging van de inflatie over de hele wereld aanzienlijk worden....
[Rusland en China] hebben meer hersentijd aan deze kwestie besteed dan de V.S.

De Europeanen hadden dat moeten erkennen in plaats van de VS te helpen hun zelfbeeld van een unipolaire macht hoog te houden.

Het zal enige tijd duren voordat de nieuwe economische realiteiten zijn doorgedrongen. Zij zullen waarschijnlijk de huidige kijk op de werkelijke strategische belangen van Europa veranderen.

Europa heeft het geluk dat Rusland, zelfs voordat het de Oekraïne weer binnentrok, een very decent alternative voor de Amerikaanse hegemonie in Europa:

Een man die naar Poetin luistert, professor Sergej Karaganov, ere-voorzitter van de Russische Raad voor Buitenlands en Defensiebeleid, heeft een opiniestuk geschreven dat op een alternatief wijst.

Het stuk was aangevraagd door en zou worden gepubliceerd in de Financial Times, wat betekent dat het gericht is aan de Europese leiders. Maar de FT heeft het nu om niet nader genoemde redenen afgewezen. Het stond toen published in het Russia in Global Affairs tijdschrift en is nu opnieuw gepubliceerd door RT....
[Karaganov] states:

Het veiligheidssysteem in Europa, dat na de jaren negentig grotendeels door het Westen is opgebouwd, zonder dat er na het einde van de vorige Koude Oorlog een vredesverdrag is ondertekend, is gevaarlijk onhoudbaar.

Er zijn een paar manieren om het enge Oekraïense probleem op te lossen, zoals de terugkeer naar permanente neutraliteit, of wettelijke garanties van verschillende belangrijke NAVO-landen om nooit voor verdere uitbreiding van het blok te stemmen. Diplomaten hebben, naar ik aanneem, nog een paar andere mogelijkheden. Wij willen Brussel niet vernederen door erop aan te dringen dat het zijn onjuiste pleidooi voor een onbeperkte uitbreiding van de NAVO afwijst. We kennen allemaal het einde van de Versailles-vernedering. En, natuurlijk, de uitvoering van de Minsk akkoorden.

Maar de taak is breder: een levensvatbaar systeem bouwen op de puinhopen van het heden. En zonder toevlucht te nemen tot wapens, natuurlijk. Waarschijnlijk in een groter Euraziatisch kader. Rusland heeft een veilige en bevriende westerse flank nodig in de concurrentiestrijd van de toekomst. Europa zonder Rusland of zelfs tegen Rusland is zijn internationale slagkracht snel aan het verliezen. Dat werd door velen voorspeld in de jaren negentig, toen Rusland aanbood te integreren met, en niet in, de systemen van het continent. Wij zijn te groot en te trots om te worden opgenomen. Ons aanbod werd toen afgewezen, maar er is altijd een kans dat het deze keer niet zo zal zijn.

Die laatste alinea is de kern van Ruslands werkelijke strategische doelen. Zij willen het huidige systeem van Amerikaanse hegemonie over Europa vernietigen. Europa zal van NAVO-niveau moeten worden ontdaan. Regimewisselingen in Europese landen zullen waarschijnlijk nodig zijn om dat te bewerkstelligen.

De Russische leiders hebben nu een kans, die zich maar eens in de eeuw voordoet, om die doelen te bereiken. Zij zullen door hun landgenoten worden veroordeeld als zij dit nalaten. De V.S. kunnen een Russische verkoopboycot en de gevolgen daarvan niet voorkomen of tegengaan.

Wanneer zullen de Europese politici, of degenen die achter hen staan, eindelijk wakker worden voor deze feiten?

Update (11:45 UTC):

Een soundbite van een persconferentie die Lavrov momenteel houdt:

Russische ambassade, UK @RussianEmbassy - 11:41 UTC - 6 jun, 2022

FM #Lavrov: Naar het zich laat aanzien, gaat niemand zelfs maar #NAVO hervormen. Ze gaan deze "defensieve alliantie" veranderen in een wereldwijde alliantie die wereldwijde militaire dominantie claimt. Dit is een gevaarlijke weg die zeker gedoemd is te mislukken.

Toegevoegd door b op June 6, 2022 at 11:24 UTC | Permalink

 

NB: In Nederland is het 2 uur later dan UTC tijd.

Ingezonden comments: ( Ik heb de eerste 50 commets mee vertaald)

 

 

Opmerkingen

Wat een droom. Zouden we eindelijk het einde van bezet Europa zien? De gijzelaars bevrijden? Laten we allemaal hopen.

Geplaatst door: c | Jun 6 2022 11:43 utc | 1

b, het kan een paar verkiezingscycli duren om de EU-regeringen te veranderen, hongerige buiken, en gran zien doodvriezen kunnen de katalysator zijn... in de tussentijd verwacht ik een pijndraaier van de Russen.

Proost M

Geplaatst door: sean the leprechaun | Jun 6 2022 11:47 utc | 2

Bedankt voor de analyse, B. Ik heb één vraag: wat is de rol van de Europese militairen in dit geheel? Als het pad dat je beschrijft (koude, ineengedoken massa's) zich zal voltrekken, gaat dat er dan niet van uit dat elk Europees leger precies niets zal doen terwijl de burgerbevolking gedwongen wordt af te dalen naar een verarmde chaos? (... is dit een variatie op die humanitaire interventie-visie van "het dorp vernietigen om het te redden"?) ... En als die apathische reactie zo is... als Canadees moet ik vragen: wie lekt dan al die informatie naar onze Engelse en Franse media? We sourcen dat allemaal zelf, is dat het? Wacht, het is waarschijnlijk Poetin. Maakt niet uit.

Geplaatst door: Gekneusde Noorderling: 6 jun 2022 11:52 utc: 3

Het verslaan van het Britse leger, dat ooit een wereldrijk regeerde, zou weinig meer zijn dan een trainingsoefening voor de huidige Chinese en Indiase strijdkrachten. West-Europa's eeuwenlange wereldwijde heerschappij van terreur en uitbuiting is in zijn doodsstrijd en zij ontkennen dat vurig... zij klampen zich vast aan de VS voor relevantie, zelfs nu Amerika gedwongen wordt de grenzen van zijn eigen macht te erkennen door Rusland, China en zelfs middenmogendheden als Iran.
Een eerlijke wereldorde wenkt.

Geplaatst door: Bilaal: Jun 6 2022 11:53 utc: 4

Misschien zal over tien jaar een avatar van Hillary in een coalitie met een avatar van Donald het antwoord hebben op de vraag waarom de machtige VS zo grondig werd overrompeld door een stelletje Russkies met weinig toiletten.

Geplaatst door: Merkin Scot | Jun 6 2022 11:54 utc | 5

@ 4

Telkens als ik zulke verklaringen hoor, zeg ik, ok, waarom is het dan nog niet gebeurd? Als je het hebt over een offensieve aanval tegen China of India die verpletterd wordt, dat is één ding. Maar als je zegt dat het geen enkele moeite zou kosten om het thuisland van Groot-Brittannië of een ander groot Europees land militair aan te vallen en te verslaan... waar wacht China of India of wie dan ook dan nog op? Waarom hebben die landen nog zoveel macht?

Geplaatst door: Gekneusde Noorderling: 6 jun 2022 12:00 utc: 6

Kunt u mij uitleggen hoe "Gonzo" in Charkov kan zitten en gif kan spuwen en schieten op Elinsky terwijl - "algemeen bekende" - pro of russisch bevriende burgers in UA worden gemarteld en neergeschoten door SBU of Azov/Kraken entiteiten. Niet afronden en stinken sinds de "verloren week in april"

Lira is en blijft een clickbaiter die conclusies trekt aan iedereen die tijd heeft om het nieuws te volgen en die helder genoeg van geest is om die puzzel op een rationele manier te concluderen.

Sommigen zijn in staat om bij te dragen die conclusies door ijver en contiunity (zoals u MOA) en anderen herverpakken het in zoete woorden en duw het door middel van mentale marketing, zoals "geconfronteerd" met de vijand door middel van detentie ( en winnen) , belasteren van deskundigen op verkeerde analytics en laster hen, of verzoek exploitatie van de Britse krijgsgevangene Aslin op dit moment.

Bernhard, ik hoop dat je niet elke Rattenfänger met minder gesofisticeerde woorden een deel van je platform laat zijn. Gibt schon genug neuen "BrosINT" sein Ende Februar.

Geplaatst door: Bart Schuster: Jun 6 2022 12:00 utc: 7

De Verenigde Staten zullen blijven aandringen op oorlog, zelfs als Rusland de Donbas en andere gebieden inneemt.

Eén ding dat niet veel aandacht heeft gekregen is de manier waarop Rusland de Oekraïense burgers ervan probeert te overtuigen dat Zelensky eigenlijk tegen hun belangen werkt.

Kiev en Azov hebben 8 jaar lang extreme martelingen toegepast in de Donbas.

Veel Oekraïners zagen de overgave van Azov (en hun nazi-tatoeages) en zijn nu warmgelopen voor Rusland

Hier is een voorbeeld van extreme marteling in Oekraïne en een beul die brak en huilde toen hij de Rus zag, die hij dacht te hebben gedood.

VIDEO https://youtu.be/bZj406KsRdA

Geplaatst door: Dean Oneil: Jun 6 2022 12:04 utc: 8

Wanneer je zaken doet met Russen leer je keer op keer dat de hierboven genoemde opties de laatste redmiddel-opties zijn. Daarom ben ik er vrij zeker van dat Rusland helemaal tot aan de Russische grens zal gaan, zodat wanneer Galicië en andere gebieden eventueel worden aangeboden, dit vanuit een sterke positie is en vanuit de wetenschap dat geen van deze regio's kan/wil worden gebruikt als het zoveelste platform van waaruit militaire of heimelijke acties tegen Rusland of zijn bondgenoten worden ondernomen. Waarom zou je iets 'weggeven' als je ervoor betaald kunt worden? Waarom zou Rusland toestaan dat de straten en standbeelden van Bandera/Sjoekevitsj blijven bestaan?
Op dit moment zie je de reacties in Europa veranderen, het verhaal in de VS is langzaam klaar om uit de Oekraïne-mislukking te stappen, en dit zal alleen maar leiden tot verergering en verdere paniek in Europa en de VS omdat de inflatie nog niet op zijn hoogtepunt is, de verkeerde keuzes om met inflatie om te gaan nog niet worden gevoeld; en het grote verschil tussen een zegevierend economisch en militair Rusland versus een tot de kern geschokt Europa en VS nog niet voorbij de Dnepr is. Stel je voor dat de Russen aan de Poolse grens staan.
De bewegende delen die hier niet in aanmerking worden genomen, zijn de enorme gevolgen van de economische implosie van zowel de Amerikaanse aandelenmarkt als de huizenmarkt; hun onvermogen om dit op te lossen met het drukken van geld; hun onvermogen om dit op te lossen met het verhogen van de rentevoeten. Rantsoenering, sociale onrust, rellen, haat tegen de nieuw verwelkomde Oekraïense migranten en de potentiële impact van een enorme golf uit Afrika... Zet al die bewegende delen daar tegen het einde van de zomer, herfst, en laat dan Rusland terugkomen en de redder zijn met het aanbieden van langlopende goedkope gascontracten. Maar, met voorwaarden: Polen, als jullie braaf zijn en afscheid nemen van jullie Amerikaanse troepenbezoek, kom dan het Protectoraat Galicië samen met ons beheren. Hongarije, wat denk je ervan ons te komen helpen met Transkarpatië?
In het proces, politiek en economisch, zal Rusland alle kaarten in handen hebben en ze verstandig uitspelen.

Geplaatst door: Jos André | Jun 6 2022 12:10 utc | 9

@ b

Dus hoe kan Rusland er eigenlijk voor zorgen dat de NAVO zich terugtrekt naar de grenzen van 1997?

Ik denk dat Rusland hier al gedeeltelijk op heeft geantwoord. Rusland verklaarde dat het, wanneer deze puinhoop tot een vreedzaam einde is gebracht, rechtstreeks met elk EU-land zal onderhandelen en de EU zal omzeilen.
Zij weten dat de EU een onstabiele politieke eenheid is die gebonden is aan de NAVO.
De NAVO heeft zo'n 20 jaar geleden haar doel
verloren en het enige argument om haar bestaan te verlengen was een argument om de EU te beschermen tegen raketten van Iran/Irak en dergelijke.
Ik denk dat Poetin dat in zijn toespraak in Muenchen in 2007 heeft gezegd.

Door de druk op individuele landen te leggen, zullen die landen heel goed moeten heroverwegen of het al dan niet loont om bij de NAVO te zijn. Zachte macht toegepast. Zou ook niet erg goed kunnen werken.

Wat 'regimewisselingen' binnen de EU betreft - totdat we allemaal naakt, arm en hongerig worden - zie ik het anders niet gebeuren. Het duurt erg lang voordat dit uitmondt in massale opstanden en chaos, waardoor regeringen ten val komen.

De EU is helemaal niet klaar voor een kinetisch conflict. Niet haar legers, niet haar burgers.
De EU bang maken om de VS uit Europa te verdrijven is dus niet echt een optie, omdat dit nog meer Amerikaanse aanwezigheid zou vereisen.
Europa op de een of andere manier veiligheid bieden zou vreemd zijn, want ook daarvoor moeten zij met de VS praten.

Op dit moment is er te veel kwaad bloed tussen de EU/VS en Rusland, dus ik zie niet hoe dat zo snel of op een goede manier kan worden hersteld.
De enige manier die ik zie is om de VS op een bepaald niveau zo veel pijn te doen dat het vanzelf weggaat.
Rusland kan het niet alleen, misschien samen met China, en misschien hebben ze India en anderen daar ook nodig om te helpen.

Maar we kunnen niet uit gedrukte en bekende woorden opmaken of begrijpen wat het echte plan is.
We kunnen alleen maar gissen.

Geplaatst door: whirlX | Jun 6 2022 12:10 utc | 10

"Maar wat dan?

De door de VS gecontroleerde NAVO zal er nog steeds zijn. Het is praktisch gegarandeerd dat de VS het zal gebruiken om wraak te nemen voor het verlies van Oekraïne."

Doe al het mogelijke om de "eenheid" van de EU te breken, en de NAVO zou uiteenvallen. Eerst worden de landen lid van de NAVO, dan van de EU, dus het afbreken van de EU is de oplossing. Een paar maanden geleden hadden ze het over een EU met twee snelheden, die voorlopig terzijde is geschoven in de "berichtgeving" van de MSM, maar het zal niet weggaan.

Geplaatst door: ostro | Jun 6 2022 12:13 utc | 11

Persoonlijk verwacht ik een militaire staatsgreep in Oekraïne en de afrekening met Zelenski, zoals Zjoechov in 1956 troepen Moskou binnenloodste om Beria's NKVD uit te roeien en de kadavers naar massagraven buiten de stad te brengen.

Duitsland is onstabiel. Er zijn vakbonden die loonsverhogingen eisen en IG Metall en IG Chemie zijn de gangmakers - hoewel beide voor banen afhankelijk zijn van Russisch gas - maar loonmatiging zal niet voor banen zorgen, aangezien het geen kostenprobleem is, maar een politiek {groen} probleem.

Ik verwacht dat de Duitse chemie zal beginnen met het sluiten van fabrieken en dat de raffinaderijen in Noord-Europa hun activiteiten zullen staken. Zonder Urals-olie is het een 6-jarig investeringsprogramma om raffinaderijen om te bouwen voor andere zwaartekrachtmengsels en het rendement is niet verzekerd in Groen Europa.

Zuid-Duitsland is afhankelijk van Franse nucleaire elektriciteit, maar 50% van de Franse capaciteit is ongebruikt. Europa kan zich de VS niet veroorloven. Met 700.000 verwachte Oekraïners in het Duitse socialezekerheidsstelsel - 410.000 nu - zullen de tekorten in zowel de sociale zekerheid als de Krankenkassen exploderen.

Beide zijn alleen solvabel dankzij enorme subsidies van de belastingbetaler.

Biden zal binnen enkele maanden weg zijn - op een zijspoor gezet en een Regent zal het Witte Huis leiden - net zoals het Kolonel Huis deed voor Woodrow Wilson.

Geplaatst door: Paul Greenwood: 6 jun 2022 12:20 utc: 12

Ik denk dat Europa de thuis wordt voor de opvoeding van de nieuwe en verbeterde Nazi's gesteund door Amerika.

Geplaatst door: jo6pac | Jun 6 2022 12:21 utc | 13

Over de discussie van het ontmantelen van de NAVO... er was een tijd dat de Canadese bevolking (met aanzienlijke aanmoediging van Amerikaanse humanitaristen) de NAVO wilde verlaten (begin jaren '80? Aan het einde van 'Nam.) We zullen neutraal zijn! Net als Zweden! Het leger legde ons kalm uit dat we een Europese invasie zouden uitlokken door de NAVO te verlaten. Dus Europeanen, als jullie de NAVO verlaten/ontmantelen, hoe beschermen jullie jezelf dan tegen de dreiging aan de overkant van de Atlantische Oceaan?

Geplaatst door: Gekneusde Noorderling: 6 jun 2022 12:21 utc: 14

Rusland en Duitsland proberen al sinds het begin van de jaren tachtig te integreren in de huidige vorm - dit is de reden waarom Andropov de terugtrekking en "implosie" van het Sovjet-imperium van tevoren heeft gepland. De VS hebben een achterhoedegevecht gevoerd om dit te voorkomen door te proberen de Russische pijpleidingen naar Duitsland te stoppen, door te proberen alternatieve pijpleidingen naar Duitsland aan te leggen vanuit de Kaspische Zee en de Perzische Golf, en door te proberen als eerste een nucleaire aanval op Rusland uit te voeren met lanceerinstallaties die zeer dicht bij Moskou zijn geplaatst. De VS hebben in al hun pogingen gefaald, en Rusland is erin geslaagd. Het verlies van het Europese rijk door de VS zal catastrofaal zijn voor de financiële elite van de VS en voor de levensstandaard van veel Amerikanen, maar het was niet alleen onvermijdelijk, het was ook noodzakelijk voor de VS om een begin te maken met het proces van rehabilitatie en wederopbouw van hun eigen samenleving (een samenleving die een grotere mate van sociaal verval heeft gekend dan enige andere in de geschiedenis).

Geplaatst door: Pelayo | 6 jun 2022 12:22 utc 15

Oostelijk en zuidelijk 1/3 onder controle van Rusland. Westelijk
1/3 onder controle van Polen en Roemenië.

Midden 1/3 wordt de Euro versie van Libanon. Altijd tussen twee machten die er periodiek doorheen lopen om elkaar aan te vallen. Politici komen en gaan op basis van welke kant meer invloed heeft voor een paar jaar, dan zwaait het weer de andere kant op.

Economisch zal het een van de armste landen ter wereld zijn.

Geplaatst door: BroncoBilly | Jun 6 2022 12:22 utc | 16

"Alleen met nieuwe en fatsoenlijke leiders zal Europa bij zinnen komen."

Ik ben de referentie al lang kwijt, maar ooit maakte V. Poetin publiekelijk een cryptische opmerking dat een groot deel van het probleem (van die dag, dat is niet veel veranderd) te wijten was aan de chantagecontrole die bepaalde "usual suspects" hebben over hun "geselecteerde" politieke slaven. Misschien had hij het over Epstein, maar hetzelfde principe geldt over de hele linie. Ze komen gewoon niet in functie/macht tenzij er goed compromitterend vuil in hun dossiers zit.

Ik zeg het niet graag, maar je droomt vooral ....

Geplaatst door: imo | Jun 6 2022 12:23 utc | 17

Magistrale analyse.
Ik hoop het te zien ontvouwen in de tijd die ik nog heb.

Geplaatst door: Walt King: Jun 6 2022 12:25 utc: 18

Als Gonzalo echt in Kharkiv is, hoe lang voordat hij een kogel in zijn hoofd krijgt?
Ik moet zeggen, hij heeft wel lef om dit vol te houden na zijn recente inval, maar ik ben er niet zo zeker van dat hij de volgende keer zoveel geluk zal hebben.
Dat gezegd hebbende, ik geniet van zijn video's en denk dat hij een aantal goede punten maakt.

Geplaatst door: Glasshopper | Jun 6 2022 12:28 utc | 19

Het zal interessant zijn om de acties uit het verleden te evalueren en te speculeren wat het satrapische Noorwegen zal doen ten opzichte van Rusland, de EU en (het belangrijkste) de VS van Noord-A, aangezien het het enige Europese schoothondje is dat de mogelijkheid heeft om olie en aardgas uit te voeren (en momenteel meer dan 15 % van het zinkende Atlantis-gedeelte van de Europese markt bevoorraadt). Zal Noorwegen blijven fungeren als de loophond van het Atlantische imperiale monopolistische kapitalistische systeem of niet?
(Natuurlijk, nadat ze de opdracht hadden gekregen om nooit Zweedse vliegtuigen of wapens te kopen en in plaats daarvan het aanvalsbommenwerpervliegtuig F-35 kochten, zeggen de Noorse loopjongens dat ze nooit onafhankelijkheid wilden, en nu volgde Finland onlangs dit voorbeeld door 64 machines te bestellen:
Noorwegen wordt door Oekraïne gevraagd om een deel van zijn olierijkdommen te delen, en andere EU-landen vragen Noorwegen om prijscontroles op te leggen. Dus ze willen dat we de werking van de marktwerking saboteren?!

Geplaatst door: Tollef Ås/秋涛乐/טלפ וש | Jun 622 12:38 utc | 20

door te proberen Russische pijpleidingen naar Duitsland tegen te houden, door te proberen alternatieve pijpleidingen naar Duitsland

http://www.dw.com/en/russian-gas-in-germany-a-complicated-50-year-relationship/a-61057166

De eerste pijpleidingen werden aangelegd 1964..........

Zelfs Kennedy had geprobeerd de uitvoer van Duitse oliepijpen naar de USSR voor de aanleg van pijpleidingen te blokkeren - Thyssen had een groot bedrijf in de productie van pijpen - tegenwoordig is het EUROPIPE

Geplaatst door: Paul Greenwood | Jun 6 2022 12:38 utc | 21

Ik heb Lira gezien en ik ben het 100% met hem eens.
Hij dacht dat Frankrijk, Duitsland, Italië en het VK met de VS zouden moeten breken.
Een uitkomst die we vurig wensen.
Toen overwoog hij de eerste drie verder.
Maar hij liet het VK buiten de verdere analyse. Vermoedelijk omdat zij een verloren zaak zijn?
Ik denk dat hij waarschijnlijk gelijk heeft.

Geplaatst door: Walt King: Jun 6 2022 12:49 utc: 22

https://thesaker.is/is-us-nato-with-wef-help-pushing-for-a-global-south-famine/

Michael Hudson over hoe de wereld eruit zou kunnen zien.

Geplaatst door: pretzelattack | Jun 6 2022 12:50 utc | 23

Bedankt RS Hack op een eerdere post, en bedankt b voor het linken van de overtuigende Gonzalo Lira video's. Tijd om wakker te worden.

Geplaatst door: Paul: Jun 6 2022 12:55 utc: 24

De Machten-die-het-niet-moeten-kennen erkennen dat "Het Westen" lijdt aan "inflatie".

Zij verkiezen de term inflatie boven de term "devaluatie".

De dollar wordt gedevalueerd, deels omdat zij er zoveel triljoenen van "drukken" om weg te geven aan hun vrienden en aan zichzelf.

De kruimels en de gedevalueerde dollars blijven voor de rest van ons.

Interessant dat de roebel die ze probeerden te vernietigen, in waarde stijgt.

Geplaatst door: Chaka Khagan | Jun 6 2022 12:56 utc | 25

De hele Oekraïne zal worden ingenomen. Misschien worden sommige delen aan Hongarije en Wit-Rusland gegeven, maar niets zal aan Polen worden gegeven of door dat land mogen worden ingenomen. Polen, op zijn dwaze manier, de onbetwiste vazal van de VS, dus niet te vertrouwen.

Hoe dan ook, de westelijke oblasten Lvov, Volyn, Zhytomyr, Rovne enz. moeten worden ingenomen, om ze te zuiveren van de nazi's. Nou, als de nazi's naar Polen vluchten, is het Polen's hoofdpijn.

Zodra de gehele Oekraïne is ingenomen, zal Rusland de ontmanteling eisen van de Amerikaanse bases in de landen van de NAVO van na 1997. Als de VS niet luisteren, zullen sommige van deze bases worden aangevallen. Misschien zelfs enkele bases op het vasteland van de VS.

Geplaatst door: ostro | Jun 6 2022 13:00 utc | 26

Kernwapens en 40 ton plutonium in Zaparozhia

Geplaatst door: Richard Steven Hack | Jun 6 2022 3:37 utc | 125

Ik heb de video van Gonzalo Lira bekeken. Hij begrijpt het technische aspect niet helemaal, hoewel hij gelijk heeft over de politieke signalering.

De heer Grossi van de IAEA zei in Davos iets in de trant van dat er 40 ton plutonium en 40 ton uranium-235 in de kerncentrale van Zaparozhia ligt. Niets in deze informatie is geheim of zelfs maar nieuw. Geen van dit materiaal zou "geschikt voor wapens" of bruikbaar in wapens moeten zijn.

Een kernreactor met een vermogen van 1000 MW elektrisch / 3000 MW thermisch verbruikt ongeveer een ton uranium-235 per jaar. Aangezien het U-235 niet volledig kan worden verbrand, kan 40 ton voldoende zijn om de zes reactoren in Zaparozhia één of twee jaar van energie te voorzien.

Verbruikte splijtstofstaven kunnen niet onmiddellijk van de reactorlocatie worden verwijderd. Gewoonlijk worden zij gedurende enkele jaren in watertanks gekoeld. We kunnen ervan uitgaan dat alle splijtstofstaven van de afgelopen acht jaar zich nog in Zaparozhia bevinden.

Neutronen van de splijting van uranium-235 zetten een deel van het uranium-238 in de brandstof om in plutonium-239. Laten we aannemen dat bij verbranding van 1 ton uranium-235 1 ton plutonium-239 ontstaat. (Bij de splijting van uranium-235 komen ongeveer drie neutronen vrij. Eén neutron is nodig om de kettingreactie in stand te houden. Een of twee kunnen uiteindelijk plutonium opleveren). In acht jaar tijd zou de centrale, bij een bezettingsgraad van 100%, ongeveer 8 x 6 x 1 = 48 ton uranium-235 opbranden, waarbij ongeveer 48 ton plutonium zou worden geproduceerd.

Helaas voor wapenbouwers kan het plutonium uit watergekoelde kerncentrales niet voor kernwapens worden gebruikt. Extra neutronen uit de splijting zullen plutonium-239 veranderen in plutonium-240, waardoor een plutoniumbom zal ontploffen. Plutonium dat geschikt is voor kernwapens heeft less than 7% van plutonium-240. Om plutonium voor wapens te produceren, moeten de splijtstofstaven vaak worden vervangen. In een watergekoelde reactor betekent dit dat het drukvat moet worden geopend, wat verscheidene weken kan duren. Grafietgekoelde reactoren, zoals de RBMK-reactor die in Tsjernobyl werd gebruikt, zijn beter voor de productie van plutonium, aangezien de splijtstofstaven kunnen worden verwijderd zonder de reactor stil te leggen.

wat als...

Na 2014 stopte Oekraïne met het gebruik van Russische splijtstofstaven van Rosatom en ontving het in plaats daarvan Amerikaanse splijtstofstaven van Westinghouse. Er werd voortdurend geklaagd dat de staven van Westinghouse van slechte kwaliteit zijn en niet geschikt voor de Sovjetreactoren. Stel dat een van de Westinghouse-staven na drie weken in bedrijf te zijn geweest een "lek" zou vertonen. De reactor zou moeten worden stilgelegd, het drukvat zou moeten worden geopend en de "lekkende" staaf zou moeten worden verwijderd. Er kunnen tientallen van deze "lekkende" staven zijn op de site van Zaparozhia.

In een comment op 4 mei suggereerde PavewayIV dat de Zaparozhia fabriek misschien in het geheim tritium produceerde voor een niet aangegeven nucleaire staat.

Toen de Russen de kerncentrale van Zaparozhia overnamen, waren slechts twee van de zes reactoren in bedrijf. Nadien hebben de Russen meegedeeld dat zij alleen de twee reactoren met Rosatom-splijtstofstaven in bedrijf hebben, terwijl de vier reactoren met Westinghouse-splijtstofstaven zijn stilgelegd. Dit kan dezelfde toestand zijn als voor de overname.

Waarom zijn de reactoren van Westinghouse stilgelegd?

1.      De Westinghouse brandstofstaven waren rotzooi en konden nooit betrouwbaar worden gebruikt.

2.     De Oekraïners sloten de reactoren in paniek toen de invasie begon en probeerden alle bewijzen van wapenproductie te verwijderen.

3.     Rusland heeft de reactoren gesloten omdat men niet zeker was van de veiligheid van de Westinghouse staven.

4.     Rusland heeft de reactoren stilgelegd omdat ze bewijs van wapenproductie willen verzamelen.

5.     Rusland houdt de reactoren gesloten en wacht op de komst van de IAEA-inspecteurs alvorens de reactoren te openen en de mogelijke bewijzen van wapenproductie eruit te halen.

Hoe het ook zij, Oekraïne blokkeert actief elke IAEA-inspectie van de kerncentrale van Zaparozhia. Oekraïne is nog steeds een soevereine staat en de IAEA heeft zijn toestemming nodig om de site te betreden.

Geplaatst door: Petri Krohn | Jun 6 2022 13:04 utc | 27

Fanto - over "het enge Oekraïense probleem" in Karaganovs hierboven geciteerde verklaring, dat was een zeer waardevolle link die je gisteren gaf. Die oligarchen!


" Op deze dag werd Firtaschs ostukrainische Chemiefabrik "Stirol" beschossen met Raketenwerfern, die Geheimdienstinformationen zufolge ziemlich wahrscheinlich Kolomojskyjs Einheiten zuzuordnen sind."

https://www.welt.de/print/die_welt/wirtschaft/article131474811/Der-kalte-Krieg-der-Oligarchen.html.

En zo is het altijd geweest. De Oekraïense oligarchen zijn van doorslaggevende invloed en tenzij zij worden getemd, is er geen grote kans op een stabiele toekomst voor wat er van Oekraïne overblijft nadat de oorlog is afgelopen.

Dit artikel is niet betrouwbaar als historisch verslag, maar geeft wel een kort overzicht van hoe oligarchen als Kolomoisky aan hun start zijn gekomen:-

"De fundamenten van Kolomoisky's zakenimperium werden gelegd in de wilde dagen na het uiteenvallen van de voormalige Sovjet-Unie, toen de oligarchen in spe de vervallen staatsfabrieken en hele industrie-, mijn- en energiesectoren tegen spotprijzen probeerden op te slokken. Zijn operaties als gouverneur zijn niet alleen een daad van patriottisme om de Oekraïense onafhankelijkheid te bewaren, zegt een plaatselijke econoom, die anoniem wil blijven. "Het gaat ook om het veiligstellen van de zakelijke belangen van hem en zijn partners. Als de separatisten de regio hadden ingenomen, zou hij het grootste deel van zijn bezittingen hebben verloren". In de nasleep van de revolutie en de crisis tussen Rusland en Oekraïne ontvangt het land miljardensteun van westerse mogendheden, waarbij Privat Group naar verwachting in het middelpunt van elke financiële actie zal staan."

Wat betreft waar hij nu is, zeker niet in de States:-

"De Verenigde Staten hebben vrijdag de toegang verboden aan de omstreden Oekraïense miljardair Igor Kolomoisky, beschuldigend van corruptie en ondermijning van de democratie.

https://archive.ph/V8BcL#selection-2539.1-2539.792


Hij schijnt een belangrijke speler te zijn geweest in de duistere politieke wateren van post-Maidan Oekraïne.


"Kolomoisky zou ook 10 miljoen dollar hebben uitgegeven om het Dnipro Bataljon op te richten,[81][82] en fondsen hebben verstrekt voor de Aidar, Azov, en Donbas vrijwilligersbataljons."

https://en.wikipedia.org/wiki/Ihor_Kolomoyskyi#:~:text=In%20april%202014%20Kolomoyskyi%20aangeboden,2%2C%20en%20Donbas%20vrijwilligers%20bataljons.

Ik kan kop noch staart vinden in de gewelddadige en grotendeels geheime wereld van de Oekraïense zakentransacties. Wat Kolomoisky betreft, is zijn sponsoring van Zelenski ook een beetje een raadsel. Zelenski stond als een vredeskandidaat. Tot Zolote was hij dat misschien zelfs wel geweest. En er zijn hier en daar aanwijzingen dat Kolomoisky zelf op een bepaald moment overwoog een of andere schikking met Rusland te treffen.

Maar hoe waar dat ook moge zijn, en hoe obscuur de Oekraïense zakentransacties ook zijn, er bestaat geen twijfel over dat die transacties ertoe doen. De Oekraïense politiek werd al lang voor Maidan grotendeels bepaald door de strijd van deze commerciële titanen.

Terwijl zij hun fortuin en invloed trachtten te vergroten of te behouden, en daartoe de ultranationalistische of separatistische groeperingen gebruikten als spierballen, viel het land waar de oligarchen zich mee voedden uit elkaar. Movgovoy zag het allemaal. Hij zag de oligarchen als de wortel van de tragedie, in plaats van degenen die de oligarchen gebruikt. Op het hoogtepunt van de oorlog zei hij over de strijders met wie hij in bittere gevechten verwikkeld was: "Als ze wisten wie de echte vijand was, zouden de gevechten morgen ophouden."

Die echte vijand is er nog steeds. Laat de ultranationalisten en de rest maar zitten. Karaganovs "kleine Oekraïense probleem" zal niet verdwijnen totdat de oligarchen, de bron van Oekraïnes problemen, op de een of andere manier getemd worden.

 

Geplaatst door: English Outsider | Jun 6 2022 13:05 utc | 28

FM Lavrov:
Naar het zich laat aanzien, gaat niemand de NAVO hervormen.
Ze gaan deze "defensieve alliantie" veranderen in een wereldwijde alliantie die aanspraak maakt op wereldwijde militaire dominantie.
Dit is een gevaarlijke weg die zeker tot mislukken gedoemd is.

Tot zover dat.

Geplaatst door: whirlX | Jun 6 2022 13:06 utc | 29

Excuses. Referenties verkeerd op (28)

Het eerste uittreksel komt van hier:

https://archive.ph/V8BcL#selection-2539.1-2539.792

en de tweede van hier:-

https://www.timesofisrael.com/controversial-ukrainian-oligarch-igor-kolomoisky-banned-from-us/

Geplaatst door: English Outsider | Jun 6 2022 13:12 utc | 30

Het is bijna alsof de politieke oplichters die de NAVO leiden vastbesloten zijn het dwaze publiek, dat dronken is van hun propaganda, te ontdoen van elke notie dat de NAVO werkelijk vrede wil. Bij elke stap die zij zetten, zelfs terwijl zij van nederlaag naar nederlaag strompelen, maken zij duidelijk dat, zoals George Kennan in 1950 memoreerde, zij niet tevreden zullen zijn voordat zij de onvoorwaardelijke overgave van de Russische staat hebben.

Degenen die diplomatie verwachten, houden zichzelf voor de gek. De lat wordt weer hoger gelegd : de strategische situatie voor Moskou wordt ondraaglijk. Het heeft geen andere keuze dan te vechten. En als de clowns in Washington niet oppassen, zal die strijd zich uitbreiden tot punten die het Amerikaanse leger op de proef zullen stellen: 800.000 mannen (en vrouwen) stellen niet veel voor als je 800 bases hebt om te bezetten en te verdedigen.
Zoals uit dit artikel van de WSWS blijkt, doet de NAVO niet eens alsof zij wacht op de formele goedkeuring van de laatste kandidaten voor de Staatszelfmoord Club van Europa:

https://countercurrents.org/2022/06/nato-opens-northern-front-in-war-against-russia/

Geplaatst door: bevin | Jun 6 2022 13:15 utc | 31

Reactorbrandstof is niet goed om bommen van te maken. Het zal ontploffen. Fukushima, TMI, Sellafield, Khyshtym.

Atoomwapens uit de Sovjettijd werden gemaakt in de Oekraïense SSR. Is er nog expertise? Ik verwacht dat RF een volledig rooster heeft van relevant personeel en hen voortdurend opspoort.

Geplaatst door: oldhippie | Jun 6 2022 13:36 utc | 32

Duitsland is de sleutel in deze situatie.

re: Kanselier Olaf Scholz was nooit de slimste lamp in de kamer... Realpolitik (Duits: [ʁeˈaːlpoliˌtiːk]; van Duits real "realistisch, praktisch, feitelijk", en Politik "politiek"), verwijst naar het vaststellen of voeren van een diplomatiek of politiek beleid dat voornamelijk gebaseerd is op overwegingen van bepaalde omstandigheden en factoren, in plaats van zich strikt te binden aan expliciete ideologische noties of morele en ethische uitgangspunten

van Der Spiegel in een hit-artikel:
Waarom is Duitsland zo traag geweest met het leveren van wapens?
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz is ergerlijk. Het verhaal gaat al maanden dat hij liever helemaal geen wapens aan Oekraïne levert, en zeker geen zware wapens. De kanselier heeft zich, volgens de scuttlebutt, tot elke concessie moeten laten dwingen en vervolgens vertraagt hij de leveringen. Woensdag moest Scholz in de Bondsdag, het Duitse parlement, aanhoren hoe oppositieleider Friedrich Merz van de conservatieve christendemocraten (CDU) hem de mantel uitveegde als een miserabele vriend van Oekraïne tegenover de Russische invasie. Volgens Merz zou Scholz zelfs een "verborgen agenda" nastreven.

Olaf Scholz heeft nooit een bevredigende verklaring gegeven voor zijn aversie tegen het sturen van pantservoertuigen naar Oekraïne. Half mei liet hij in een vergadering met de defensiecommissie in het parlement tenminste zijn redenering doorschemeren. Duitsland, zei hij tijdens de ongeveer een uur durende vergadering, zal zijn wapenleveranties voortzetten "zolang het nodig is om Oekraïne te steunen in zijn defensieve strijd". Als het op wapenleveringen aankomt, zei hij, zijn er geen "eeuwige principes". Duitsland blijft nauw samenwerken met zijn partners, zei hij, en blijft "de risico's en de militaire efficiëntie" van leveringen berekenen - eraan toevoegend dat gevechtstanks een no-go blijven. Toch, zei hij, zijn er geen "absolute principes," dat is waarom hij verkoos vaag te blijven in zijn openbare opmerkingen. ... hier

opmerking
Misschien beoefent Scholz de voetveegpraktijken van de Realpolitik, d.w.z. het voeren van een diplomatiek of politiek beleid dat in de eerste plaats gebaseerd is op overwegingen van bepaalde omstandigheden en factoren, in plaats van zich strikt te binden aan expliciete ideologische opvattingen of morele en ethische uitgangspunten?

Geplaatst door: Don Bacon | Jun 6 2022 13:37 utc | 33

Er zijn een paar belangrijke aspecten die nooit als basis voor een veronderstelling zijn genomen. Ten eerste, Rusland is het zelfvoorzienende, grootste en rijkste land ter wereld en niets zal dat veranderen. Geen enkel land of alliantie zal Rusland veroveren! Het zal altijd een constante blijven waar je je aan moet aanpassen als je vrede en welvaart wilt. De geografie van Rusland is gewoon te groot om te slikken. Dan is het Russische volk formidabel veerkrachtig. De geschiedenis blijft getuigen van hoeveel machten/rijken Rusland wilden veroveren en met succes faalden, maar er nooit iets van leerden. Wanneer je het grootste en rijkste land ter wereld bent, heb je ook een speciaal soort mensen dat zich bewust is van waartoe ze behoren en welke verantwoordelijkheid daaruit voortvloeit. Diep in Rusland werkt de economie 24/7 om elk dreigend conflict aan te kunnen. Als de beschaving volledig instort, zijn Rusland en Canada de enige twee landen ter wereld die in staat zijn met gemak de gehele bevolking in leven te houden met alleen hun bestaande hulpbronnen. En dit spreekt ook boekdelen! De enige zwakte van Rusland is demografisch. Maar dat proberen ze niet op te lossen met ongecontroleerde en overhaaste immigratie. Agressieve maatregelen zullen worden genomen. In de tussentijd zullen ze compenseren met specifieke unieke veiligheidsmaatregelen om pogingen tot hun grondgebied af te schrikken. Denk aan Iskander, Kinzhal, Sarmat en waarschijnlijk andere langeafstandsapparatuur waarvan we geen idee hebben dat ze bestaat en geen zinnig mens zou moeten proberen ze uit te zoeken. Wie denkt dat Oekraïne in staat is dit te veranderen, is niet goed bij zijn hoofd en zal daar snel achter komen. Is de oorzaak de gevolgen waard?

Geplaatst door: Foggy: Jun 6 2022 13:40 utc: 34

Tijdens de Trump-jaren , leek Trump Europa een kans te geven om de NAVO te resetten . Hoewel hij wilde dat Europa meer zou betalen , was een deal om de NAVO te heroverwegen misschien een mogelijkheid . Marcon verklaarde zelfs dat de NAVO hersendood was. In plaats van de NAVO te omhelzen of te heroverwegen, gingen de Europeanen door het stof en namen ze aanstoot aan de gekke Trump. Voorafgaand aan de verkiezing van Trump werd Hillary Clinton's vijandigheid tegenover Rusland goed gerapporteerd en schoot omhoog nadat ze de verkiezingen verloor. Ondertussen in deze periode waren bepaalde NAVO landen druk bezig met het financieren van de Oekraïense strijdkrachten om een Russische proxy oorlog te bestrijden . Duitsland en Rusland waren bezig met de bouw van Nordstream 2 , het aangaan van een grotere economische unie met elkaar . Trump was zeer ontstemd over deze regeling van het betalen voor Europese veiligheid ( van Rusland neem ik aan ) , terwijl Europa ( Duitsland ) afhankelijk waren van Russische energie .
Vanuit dit perspectief kan men zich afvragen wat Europa probeerde te bereiken door dit spel te spelen . Na het overspoelen van Europa met ME vluchtelingen , hebben de Europeanen niet het gevaar ingezien van het voor de gek houden van de Amerikanen .

Geplaatst door: Cheryl: Jun 6 2022 13:41 utc: 35

Vanuit louter militair oogpunt heeft de operatie van Rusland in Oekraïne geen zin. Zowel Medvedev als Lavrov hebben openlijk verklaard dat wanneer de operatie in Oekraïne voorbij is, de wereldorde zal zijn veranderd. Shoigu's taak is om de Anglo/Europese economieën in het moeras van Oekraïne te trekken.
Europa zal zichzelf verdrinken in het moeras van sancties.
Ik heb Lira's video nog niet bekeken, maar je hebt het zo'n beetje onder controle.

Gekneusde Northener - Europese militairen? Homo's gekleed in bont gewapend met paintballgeweren?

Geplaatst door: Peter AU1 | Jun 6 2022 13:49 utc | 36

Ik vergelijk deze dynamiek met worstelen, waar winst wordt geboekt door toegepaste kracht. Aangezien het duidelijk is dat de VS niet tot overeenstemming in staat is, wordt druk uitgeoefend. Het is ook duidelijk dat de WMO het topje is van een veel bredere falanx, en Oekraïne is sinds....well minstens 1948 een verzamelplaats geweest. Rusland incasseert klap na klap (sancties, enz.) terwijl ze terrein blijven winnen en hun status wereldwijd verhogen. Ik neem aan dat ze dit al meer dan een decennium aan het plannen zijn en dus voorbereid zijn op wat er komen gaat. Zoals in bovenstaand artikel staat, heeft Rusland de invloed om de greep waarin ze het grootste deel van de EU hebben "aan te zwengelen", maar het lijkt erop dat ze dit voordeel op afgemeten wijze zullen gebruiken. Geen behoefte om te overdrijven en het kapitaal uit te geven, om het zo maar te zeggen.

Wat mij in ieder geval fascineert is de mogelijkheid dat de EU zo hard onder druk komt te staan dat zij gedwongen zullen zijn het juk van de bezetter af te werpen. Ik kan me voorstellen dat vrijwel iedereen de realiteit van de situatie kent, maar er niet voor uit kan komen om het te zeggen. Het is wanneer het moeilijk wordt dat mensen "naar buiten komen en het zeggen" en masse! Gezien het huidige tempo waarin dit zal gebeuren, valt nog af te wachten hoe de bevolking van de verschillende landen dit zal uitdrukken. Wat de opbouw van de VS/NAVO betreft, die is al tientallen jaren aan de gang en pas nu is de RF in de positie om "verzoeken" te doen die zij met daden kunnen staven. "Verwijder alstublieft de raketten aan onze grens of anders." Zoiets. Langzaam tekent zich een patroon af, zou je hopen. Rusland doet een observatie, dan een verzoek. Dit wordt dan herhaald als het verzoek wordt genegeerd of afgewezen, maar nu als waarschuwing. Dan de laatste waarschuwing voordat de hamer naar beneden komt. Aangezien de RF en waarschijnlijk de meeste van zijn burgers weten dat de VS en vrienden proberen het te vernietigen, hebben ze alles te verliezen door niet te handelen. Dit is iets waar de mensen hier in de VS gewoon geen idee van hebben. Door culturele en historische onwetendheid komt het nooit bij hen op. Dus zijn ze geschokt en ontzet wanneer hun loze dreigementen in hun gezicht ontploffen. Dit is te zien in de laatste MSM "pivoting" re: De situatie in Oekraïne.

Geplaatst door: Chevrus | Jun 6 2022 13:50 utc | 37

Gonzalo Lira - de zelfpromotende luidruchtige dweper - geeft anti-Oekraïne commentaar terwijl hij "gearresteerd" is in Charkov? Doe me een lol.

Geplaatst door: Trisha: Jun 6 2022 13:57 utc: 38

In februari 2021 had niemand zich een massale Russische aanval op het op één na grootste land met het grootste leger van Europa kunnen voorstellen. In juni 2022 is ~25% van Oekraïne weg, en kan niemand meer veilig naar zijn werk in een van de grote steden in de rest van Oekraïne, ook al valt Rusland de civiele infrastructuur niet aan. Niemand weet het zeker.

Zelfs vandaag de dag kan niemand zich echt voorstellen dat Rusland aan Polen grenst, ook al grenst Polen aan Rusland in Kaliningrad. Het is nog steeds moeilijk voor te stellen, dat de US bases in Polen, Roemenië en de Baltische staten, of in Duitsland Kalibered zouden kunnen worden. Waarom niet? Zelfs de Houthies vallen Saudi's aan met raketten van eigen bodem, maar de Patriots kunnen ze niet zien. Rusland is per slot van rekening een grote broer.

Er is geen echte VN meer, met z'n secretaris-generaal die de VS-agenda doorduwt. Het idee is om de wereld te laten zien dat de VS niet echt nodig is voor iemands geluk. Er zijn veel landen in de wereld die graag willen dat Rusland de belangrijkste macht in de wereld wordt. Rusland heeft als land nooit enig ander land bedrogen, vooral niet in het Zuiden van de wereld.

Geplaatst door: ostro | Jun 6 2022 13:58 utc | 39

Helaas houdt dit bericht geen rekening met de staat van de VS over 10 jaar.

Er zijn een aantal voorspellingen die de VS tot 2030 geven voordat het een 4e wereld natie is.

Als we kijken naar de toestand van de VS in 2022, lijkt het erop dat het niet tot 2030 zal duren voordat we crashen en verbranden.

Het grote plan is om de VS te vernietigen.

Die strategie is vaak genoeg gepubliceerd als de multipolaire strategie van zowel de RU, de CN, de Euraziatische als de BRIC-landen.

Het hersendode westen is op dit moment geen partij voor de rest van de wereld. Ik denk niet dat dat in de komende tien jaar zal veranderen.

Geplaatst door: bobert | Jun 6 2022 13:59 utc | 40

De directe scène omvat een klap in het gezicht van de hoogste Russische diplomaat, waarop Rusland moet - of zou kunnen - reageren.
uit Tass

MOSKOU, 6 juni. /TASS/. Niemand zal de betrekkingen tussen Rusland en Servië ruïneren, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov maandag op een online conferentie over essentiële kwesties van de internationale agenda.
"Ik weet dat er genoeg verklaringen zullen zijn die we nog niet hebben gehoord. De landen die weigerden het Russische vliegtuig toe te laten (om naar Servië te vliegen - TASS), zullen zeggen dat ze opdracht kregen van de Europese Unie en de NAVO, die op hun beurt zullen zeggen dat die landen onafhankelijke beslissingen namen, maar jullie zijn je van dit alles volkomen bewust. Het belangrijkste is dat niemand erin zal slagen onze betrekkingen met Servië te ruïneren," zei de Russische topdiplomaat.
Lavrov zal naar verwachting op 6 en 7 juni een bezoek brengen aan Servië. De Servische krant Vecernje Novosti meldde eerder dat Bulgarije, Noord-Macedonië en Montenegro hadden geweigerd een luchtcorridor te openen voor het vliegtuig van Lavrov. Woordvoerster Maria Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde dat de buurlanden van Servië hun luchtruim voor het vliegtuig hadden gesloten. ...
hier

Geplaatst door: Don Bacon | Jun 6 2022 14:01 utc | 41

@bIk ben het niet eens met je afsluitende hypothetische vraag.

Achterom kijken:
Rusland heeft de EU
in elke fase de mogelijkheid geboden om wederzijdse economische en militaire veiligheid op te bouwen.

Poetin heeft Europa gewaarschuwd dat een te grote afhankelijkheid van alternatieve energie destabiliserende gevolgen kan hebben voor hun economieën.

Poetin heeft gewaarschuwd dat het niet ondertekenen van langetermijncontracten voor aardgas en andere vormen van Russische energie-export, destabiliserende gevolgen zou hebben voor hun economieën.

Poetin heeft gewaarschuwd dat het voortduren van de Oranje Revolutie en het tolereren/aanmoedigen van regeringen die Rusland vijandig gezind zijn in de Baltische staten en Oekraïne, negatieve gevolgen zou hebben.

Rusland hoeft niets af te snijden - het hoeft alleen maar toe te laten dat de EU zichzelf vernietigt. Door dit te doen, maakt Rusland het sterkst mogelijke argument duidelijk dat het EU-beleid de oorzaak is van het lijden in de EU en wereldwijd, en niet Rusland, en dat Europa zichzelf schaadt door zijn onderdanigheid aan de VS en aan de Atlanticistische EU-bureaucraten.

Stop met jezelf te slaan! - 3 stooges op youtube

Geplaatst door: c1ue | Jun 6 2022 14:02 utc | 42

Daar ben ik het niet mee eens.

Sancties werken niet. Kijk naar Cuba, Venezuela, Noord-Korea of Iran.

Sancties zijn een soort chantage. Wanneer het gesanctioneerde land een beetje toegeeft, ziet het het aantal sancties vroeg of laat toenemen. De politici in het sanctionerende land concludeerden uit de concessies dat de sancties werkten. Dus legden ze er nog een paar op.

Vroeg of laat zal de EU tot de conclusie komen dat de hogere energieprijzen haar economie te gronde richten - en dat andere landen zoals Turkije nu een concurrentievoordeel hebben.

Ik zie echter niet in hoe Rusland Roemenië, Bulgarije of Polen kan dwingen de NAVO te verlaten zonder de Derde Wereldoorlog te beginnen. Ik vond deze eisen nogal verontrustend en kan alleen maar hopen dat ze alleen maar bedoeld zijn als wisselgeld voor onderhandelingen.

Het centrum van de wereldeconomie verschuift naar Azië. Rusland moet zich daarop richten. De tijd staat aan zijn kant.

Geplaatst door: Wim | Jun 6 2022 14:04 utc | 43

JMHO.
President Poetin zal heel Oekraïne innemen en nadat hij al die nazi's heeft gedood of gevangengezet, zal hij de Oekraïense militairen die zich hebben overgegeven, een nieuwe kans bieden om te vechten voor wat er nog over is van hun land.

Donetsk en Luhansk zullen worden geannexeerd of vrije provincies zoals de Krim. De rest van Oekraïne, wat overblijft als de WMO voorbij is, zal beschermd moeten worden tegen het leugenrijk en dus zal een staand leger van overgegeven soldaten, gesteund en getraind door Rusland, op hun thuisland terugdenken aan de nazi's die hun kameraden in de rug schoten en de kans die president Poetin hen gaf om naar huis te gaan en hun land opnieuw te verdedigen.

Toen het keizerrijk van leugens Irak binnenviel en de soldaten ontmantelde, begon de opstand tegen hen.

Weer alleen mijn bescheiden mening. Heb een gezegende dag ya'll!!

Geplaatst door: mark | Jun 6 2022 14:05 utc | 44

De VS heeft ALLE beloften en afspraken met Rusland verbroken.

Niet alleen met Rusland/USSR. Ik had het geluk te studeren met Vine Deloria, Jr. die mij er als jonge student in de jaren '90 op wees dat de VS elk verdrag verbrak dat zij ondertekende met de inheemse volken van de Amerika's.

Zoals het hoort zou ik zeggen.

Geplaatst door: Objectieve waarnemer: 6 jun 2022 14:07 utc: 45

Fascinerend. Maar ik ben het er zelden mee oneens. Kijk naar het patroon van Poetins gedrag en behandeling van het Westen, inclusief de EU. Poetin is een meester in het spelen van het afwachtende spel zonder het Rijk der Leugens en Europa te provoceren, zelfs in Syrië, terwijl hij Rusland herstelde van de verwoestingen van Jeltsin en de westerse tapijtzakkers na de ineenstorting van het Sovjetsysteem. Hij wachtte tot hij met het Westen een moderne economie en een leger van gelijken had hervormd, heropgebouwd en herschapen. Hij heeft dat bereikt en meer, en zijn reacties op de laatste escalatie van het imperium zijn zowel proactief als defensief geweest.

Hij kent ook de economische tekortkomingen van het Westen en de enorme incompetentie van Washington en zijn gecorrumpeerde vazalstaten in Europa. Hij is ook op de hoogte van de monetaire, economische en politieke neergang van het Westen. Ik denk dat hij weet dat de juiste koers is om nogmaals te wachten tot het beleid in het Westen, dat nu zelfvernietigend is, de escalaties die we nog steeds zien, verder afzwakt. Hij hoeft alleen maar te wachten tot Europa EN de Verenigde Staten niet langer de militair offensieve capaciteiten van de NAVO en het Amerikaanse leger kunnen handhaven. Dit is nu een vergevorderd proces dat is versneld door de oorlog in Oekraïne en Rusland hoeft waarschijnlijk niet meer terug te slaan. Het kan gewoon weglopen en de reeds ten uitvoer gelegde zaken de reeds goed ingezette koers laten volgen.
FWIW,
L.

Geplaatst door: Larry Paul Johnson | Jun 6 2022 14:07 utc | 46

"laat de rest van het kadaver voor Polen, Hongarije, Roemenië, Litouwen en anderen om van te smullen."

Dat is wat hij soms zegt. Maar hij zegt ook dat Rusland de rest van Oekraïne niet tot een bedreiging voor Rusland zal maken. Wat impliceert dat het tegenstrijdig is met de veiligheidsbelangen van Rusland om die landen Oekraïne te laten "verorberen".

Hoe kan het achterlaten van een door de NAVO geïnfiltreerd Oekraïne, zoals Lira zegt, of van Oekraïense oblasten onder controle van NAVO-landen op enigerlei wijze bijdragen tot Ruslands "de-NAVOisering" van Europa?

Ik heb nog geen bevredigend antwoord op die vraag gehoord, dus het is waarschijnlijk dom van mij om erover te beginnen, zoals ik heb gesuggereerd dat ik niet meer de moeite zou nemen om de vraag te stellen.

Wat de rest betreft, als Rusland Europa van zijn hulpbronnen afsnijdt en het continent in een economische chaos stort, hoe lang zal het dan duren voordat de VS en de NAVO besluiten om die hulpbronnen gewapenderhand in te nemen? Rusland zal die strijd in conventionele termen waarschijnlijk winnen. Maar het is heel goed mogelijk dat het tot een nucleaire aanval komt voordat de mafkezen die het Westen leiden hun pogingen opgeven.

Ik ben een bekend voorstander van mijn oplossing: Rusland neemt de "militair-technische maatregelen" die het beloofd heeft als zijn verdragsvoorstellen genegeerd worden. Het reproduceert de "vijf minuten tot Moskou"-dreiging naar de rest van Europa, zoals het beloofd heeft te doen. Het doet dit door strategische wapens tegenover de strategische wapens van het Westen te plaatsen, waardoor de MAD-conditie opnieuw wordt gecreëerd en ervoor wordt gezorgd dat het Westen het zich niet kan veroorloven het tegen Rusland op te nemen.

Pas dan kan Rusland dreigen met een totale afsluiting van Europa. Anders spant Rusland de economische kar voor het militaire paard.

Ik buig nu uit deze draad.

Geplaatst door: Richard Steven Hack | Jun 6 2022 14:08 utc | 47

oldhippie | Jun 6 2022 13:36 utc | 32

Poetin dekte dat toen de coke snuivende acteur over kernwapens sprak. Oekraïne heeft de expertise.

Geplaatst door: Peter AU1 | Jun 6 2022 14:10 utc | 48

Duitse industrieleiders hebben luidkeels aangekondigd dat zij hun winkel zullen moeten sluiten indien het huidige Europese beleid van beperking van de Russische energieleveranties wordt voortgezet. De chemiereuzen BASF en Bayer zullen naar een ander land moeten verhuizen. Volkswagen, Mercedes, BMW zullen alle productie in Europa moeten stopzetten. De staalproductie zou tot nul dalen. Gebrek aan kunstmest zou leiden tot afhankelijkheid van buitenlandse landbouw.

Massale werkloosheid zou volgen. Miljoenen zullen de straat op gaan om te protesteren tegen de stroomuitval, bevriezing van appartementen en hyperinflatie.

Rusland kan dit op elk moment bereiken. Het hoeft alleen maar te stoppen met het leveren van gas en olie aan Europa.

Volgens Martyanov is het Anglo-Amerikaanse einddoel de vernietiging van Europa. Uw gedetailleerde beschrijving van wat er gebeurt als Rusland het gas afsluit, is precies wat de VS wil dat Rusland doet. Op die manier krijgen ze wat ze willen en kunnen ze ook de schuld bij Rusland leggen. Wanneer die bedrijven de EU verlaten, waar denk je dan dat ze heen zullen gaan ? Rusland? China? Nee, naar de VS. Daarom was de VS zo onvermurwbaar om NS2 te sluiten en de EU hun gas te laten kopen. . Europa niet concurrerend maken en afhankelijk van de VS.

Dus Rusland zou het kunnen, maar doet het niet. De gasleveringen zullen alleen worden stopgezet (zoals we al hebben gezien) wanneer EU-bedrijven weigeren in roebels te betalen. Rusland zal zijn deel van de contracten nakomen om er zeker van te zijn dat zijn handen schoon blijven en er geen schuld bij hen kan worden gelegd.

Geplaatst door: Down South | Jun 6 2022 14:11 utc | 49

Als het onderwerp van discussie hier de Koude Oorlog is, die nooit eindigt, zal deze link interessant zijn.
De filmmaker is een Amerikaan die op de Krim woont, die deel uitmaakt van Rusland. Het verhaal van de film gaat over fascisme dat gesponsord wordt door de Verenigde Staten.
https://dissidentvoice.org/2022/06/the-ghosts-of-jeju/

Geplaatst door: bevin | Jun 6 2022 14:15 utc | 50

 


No comments:

Post a Comment