Friday, June 03, 2022

1301 Minder dan een slaaf: Dat is onze toekomst. Luister naar hun plannen, en denk logisch na.


Op het WEF heeft men openlijk gezegd dat er over drie jaar wel een Central Digital Currency zal bestaan. 

Waar is dat voor nodig?  

Om de verspreiding van Corona te voorkomen? 

Ik geeft toe dat het veel handiger is dan cash geld... maar het geeft Almacht aan de bankiers die ons digitale geld volledig controleren. 

ZIJ bepalen of jouw bankpasje zal werken of niet. 

Voorbeeld:

Als je iets hebt gedaan wat hen niet zint, kun jij NIETS meer. NIETS. NIETS.

Het werkt het best voor hen als ze jou overal en altijd kunnen volgen:

Surveillance camera's 

en elk mens een eigen QR code.

Als ze weten welke vergadering je bezocht.  Welke vriend je op straat sprak, welke reacties op het internet van jou zijn. 

Het algoritme zal bepalen wanneer jij over een bepaalde grens komt, en dan krijg je de bijbehorende straf. 

Deze SLAVERNIJ wordt aan de man gebracht als een vooruitgang, uiteraard:  Terrorisme,  diefstal,  geweldpleging, àlle narigheid die je maar kan bedenken wordt gemakkelijk en vrij automatisch ontdekt en bestraft,  en zo zal  'narigheid  veroorzaken'  vanzelf onaantrekkelijk worden en worden we allemaal braaf.

De schapen zien er geen gevaar in. (Zelfs Blackbox- Pasquino ziet alleen kleine gevaren. Niet de uitroeiing van de 'heidenen'.)  

Maar dat is het verkoop praatje. 

Daar gaat het deze multimiljardairs natuurlijk helemaal niet om.  

Hun hele leven bestaat uit diefstal - verkocht met mooie praatjes. 

Ze willen geen gedoe.

Ze willen de massa volledig kunnen controleren zonder daarbij agenten nodig te hebben. 

Want wat wil je beginnen als het eten 'schaars' is want er was 'Pech met het weer' en 'Rusland wil niet leveren' en jouw pasje zegt:  "Je was een vriend van Rusland en je  kan deze maand geen voedsel kopen".  Het wordt verkocht als rechtvaardigheid : vrienden van Rusland moeten voor hun fouten boeten, niet de onschuldigen.

Wil je dan gaan stelen?  Dat is dus onmogelijk en zal leiden tot hardere straf "U kan dit jaar geen eten meer kopen."  Dat is een doodvonnis, maar wel eigen schuld:  had je maar moeten luisteren.

Wil je het van jouw buurman lenen?  Maar dat gaat hem ook een maand 'Geen kaas vandaag" opleveren.  Hij kijkt wel uit. 

Gelukkig kun je water uit de sloot drinken, en gelukkig kan een mens een maand zonder eten. 

Ga je daarna nòg eens een overtreding plegen, denk je, na een maand honger ? 

Uiteraard zullen de mensen die gestraft worden als 'vreselijk asociale criminelen' worden afgeschilderd, dus zal iedereen in de pas lopen en 'happy ' zijn. 

"We hebben de misdaad uitgebannen !"  

Tot 'Ze'  tot de conclusie komen dat het voor 'ons allen' beter is als er minder mensen op aarde leven.  "Want wat hebben we er aan als we àllemaal sterven?" 

"We hebben het te goed, en het is onze eigen schuld dat we meer vragen van de aarde dan ze kan geven. Lets  be real ! "

"Gelukkig is er wat mis gegaan met een vaccin tegen een lelijk virus,  dus een kwart van de vrouwen is sowieso al onvruchtbaar geworden." 

Je ziet: oplossingen komen soms vanzelf uit de hemel vallen ! 

Enfin,  de rest van het verhaal, hoe ze ons uitroeien en wij daar zelfs begrip voor kunnen opbrengen, kunt U zelf bedenken.  Àlles , àlle Tikkun Olam gebeurt met goede bedoelingen.  Dat is de Modis Operandi.

Er is één schrale troost: Als alle goyim dood zijn  zullen ze elkaar uitroeien. Het is namelijk geen rationeel gedrag. Het is een kronkel die het gevolg is van het selectief huwen om IQ en andere eigenschappen te vergroten. Als bij-effect krijg je dan ook nare zaken zoals Tay-Sachs en de neiging tot fanatisme en reuze-grote oogkleppen (waardoor ze tegelijkertijd de enige Apartheidsstaat ter wereld kunnen steunen èn denken dat ze leiding zijn àlle discriminatie-bestrijding wereldwijd.  Daar heb je heel grote en stevige oogkleppen voor nodig, om zo te kunnen leven. Zij hebben dat . Het is mee geselceteerd, toen ze voor hoog IQ selecteerden.) 

Soms kan de onderwijzer van de eerste klas in de lagere  school al een treffende voorspelling doen:  hij ziet dan wat de aangeboren eigenschap is van dat kind. Later wordt het gedrag gesocialiseerd en pubers gedragen zich geheel volgens de norm van hun  leeftijdgenoten, van hun  'peers'.  Maar op latere leeftijd komen de eigenschappen van de 7 jarige toch weer naar boven. 

Op gelijke wijze kon Voltaire al in 1771 deze voorspelling doen: 

All of the other people have committed crimes, the Jews are the only ones who have boasted about committing them. They are, all of them, born with raging fanaticism in their hearts, just as the Bretons and the Germans are born with blond hair. I would not be in the least bit surprised if these people would not some day become deadly to the human race.

    • Lettres de Memmius a Cicéron (1771).

 Als een eigenschap genetisch aanwezig is, hoeft hij niet altijd manifest te zijn. (Een gen hoeft niet 'aan' te staan).  Het fanatisme en het bloeddorstige  -- denk aan Lev Kopolev en Madeleine Albright, die de moord op onschuldige mensen 'nodig' vonden -- komt pas onder bepaalde omstandigheden naar boven . Voor die tijd is de eigenschap latent aanwezig, maar zal het gedrag anders zijn. Meer in lijn met de normen van de omgeving. Een genetische aanleg die manifest wordt (realiteit wordt ) noemen we 'epigenetisch'. 


Bjerkness schreef een boek van 700 pagina's in het engels over de joodse religie. 

Machine-vertaald geef ik hier een indruk ( pagina 18 tot 24).  Alle niet-joden worden hier 'heidenen' genoemd: 

Bjkerkness,  pag 18:  

In zijn artikel How the Ari Created a Myth and Transformed Judaism, legt Howard Schwartz uit hoe Isaac Luria, bekend als de "Ari", het concept van Tikkun Olam, het herstellen van de wereld, in de cabalah integreerde,

 

"Zo heeft elke generatie de uitdaging en de gelegenheid om de wereld te repareren, om haar in haar oorspronkelijke glorie te herstellen. En deze reparatie omvat de werelden zowel boven als beneden, die, zo zegt de Zohar, evenzeer gerepareerd moeten worden.

Het opzienbarende idee dat er een scheur in de hemel is, vindt zijn oorsprong in een mythe die in de Zohar wordt gevonden. Hier wordt gezegd dat toen God toestond dat de Tempel in Jeruzalem werd verwoest, Gods bruid, bekend als de Shekhinah, God confronteerde en verklaarde dat zij Hem zou verlaten totdat de Tempel, haar thuis in deze wereld, was herbouwd. Tot dan koos de Shekhinah ervoor om met haar kinderen, de kinderen van Israël, in ballingschap te gaan. Zo is het dat één van de belangrijkste doelen van het verzamelen van de vonken, verbazingwekkend genoeg, is om de hemel te genezen en Gods bruid aan Hem te herstellen.

[***]

Het is echter belangrijk op te merken dat de leer van de Ari een significante verandering aanbrengt in de messiaanse mythe. Traditioneel zal de komst van het messiaanse tijdperk pas plaatsvinden wanneer God besluit dat de tijd rijp is. Volgens de mythe van de Ari hangt dit echter af van de vooruitgang die wordt geboekt bij het verzamelen van de vonken, een onderneming die individuen op eigen kracht kunnen volbrengen. Zo heeft elke generatie de uitdaging en de kans om de wereld sufficiënt te repareren om haar in haar oorspronkelijke glorie te herstellen. En deze reparatie omvat de werelden zowel boven als beneden, die, zo zegt de Zohar, evenzeer gerepareerd moeten worden." 6


 

De luriaanse cabalah brak met het traditionele Jodendom door te beweren dat het Joodse Volk zelf die taken zou moeten uitvoeren die in de Tora en de Talmoed traditioneel aan Jahweh en de tweeling-messias Messias Zoon van Jozef en Messias Zoon van David waren toebedeeld.  Bijvoorbeeld, zowel in het Oude Testament (Leviticus 26. Deuteronomium 4:24-27; 28:15-68; 30:1-3. II Kronieken 7:19-

22. Jeremia 29:1-7) en de Babylonische Talmoed (Kethuboth 111a) stellen dat het Joodse Volk de komst van de messias niet mag verhaasten en moet wachten tot de messias een Joodse Staat heeft gesticht alvorens in groten getale naar Palestina te emigreren.

De kabbalisten Isaac Luria (de Ari) en Elijah ben Solomon Zalman (de Gaon van Vilna) verlieten deze traditionele doctrines en beweerden in plaats daarvan dat de beste manier voor de Joden om oorlog te voeren tegen de Amalekieten (waarmee de slechte heidenen worden bedoeld) is dat zij massaal naar Palestina trekken en het land veroveren, een taak die minstens 600.000 Joden zou vereisen om te slagen. 7 Getallen en numerologie zijn zeer belangrijk in de Kabalah.

Brekend met de oude bijbelse traditie dat sommige dingen alleen door de goden tot stand gebracht konden worden, en het advies volgend van de Ari en de Gaon, streefde Karl Marx naar een Wereldregering zoals die van de messiaanse profetie. Mozes Hess riep het Joodse Volk op om zichzelf te herstellen naar Palestina en hun eigen messias te worden. Zowel de Ari als de Gaon van Vilna geloofden dat zij de gereïncarneerde zielen waren van Messias Zoon van Jozef, de krijgerkoning die de Joden naar Palestina drijft, de Joden Tora leert en in elke opeenvolgende generatie de heidenen verslaat. Zij leidden de uitroeiingsoorlog tegen de heidenen in hun generatie als voorbereiding op de Komende Wereld, wanneer Messias Zoon van


David zal de heidenen oordelen, hen die overblijven uitroeien en heersen over een "Nieuwe Aarde" zonder heidenen.

In 1847 begonnen Karl Marx, Moses Hess en Friedrich Engels te werken aan wat het Communistisch Manifest van 1848 zou worden. In 1848 braken overal in Europa revoluties uit. Cabalisten kregen toestemming om de cabalah te verspreiden in 1840, wat een heel speciaal jaar was, "het zesdehonderdste jaar van het zesde millennium". Dit is het jaar dat de "Poorten van Wijsheid" in de Hemel opengingen en de "Fonteinen van Wijsheid" op Aarde ontsprongen. Joel David Bakst citeerde verschillende verklaringen die dit feit bevestigen in zijn boek The Josephic Messiah, Leviathan, Metatron & the Sacred Serpent, The Secret Doctrine of the Gaon of Vilna, Volume II,

 

"Vóór 1840 was de studie van Kabbala een gesloten boek voor iedereen behalve ingewijden.

R. Yisrael Salanter (1810-1883), Talmoedist, Ethicus en Leider van de Mussar Beweging

 

Vanaf 1840 wordt dus toestemming verleend aan hen die werkelijk naar binnen willen gaan. De Kabbala is niet langer het privé-domein van de ingewijde meesters.

De Leshem (1841-1925), meester kabbalist van de Kabbalaschool van de Gaon van Vilna

[***]

In het zeshonderdste jaar van het zesde millennium (5600 = 1840 v. Chr.) zullen de Poorten der Wijsheid boven, tezamen met de fonteinen der wijsheid beneden, worden geopend, en zal de wereld zich voorbereiden op het inluiden van het zevende millennium. Dit wordt gesymboliseerd door een man (letter Adam), die op de middag van de zesde dag begint met de voorbereidingen voor het inluiden van de sabbat." 8


Het scheppingsverhaal in het boek Genesis vertelt het kosmologische verloop van de zes scheppingsdagen en de zevende dag van rust. De Zoharieten geloven dat elk van deze "dagen" een periode van duizend jaar betekent, die begon met de schepping van Adam in 4000 v.Chr. De wekelijkse Sabbat herdenkt het Sabbats Millennium (Exodus 31:12-17) dat 6000 Anno Lucis (in het Jaar van het Licht) begon in het jaar 2000 AD. De Sabbat Millennium is de zevende dag van rust na de zes difficult dagen van de schepping. Heidenen zijn alleen bedoeld om te overleven gedurende de zes dagen van de schepping, gedurende 6000 jaar, en moeten uitgeroeid worden om het Sabbats Millennium te laten beginnen. Dit moet gebeuren om de geschapen wereld te vervolmaken door de duisternis, chaos en leegte te elimineren. De 6 dagen van "schepping" draaien paradoxaal genoeg om de vernietiging van de heidenen, omdat zij per ongeluk werden geschapen toen zeven van de sephirotische vaten verbrijzelden en de omhulsels van het kwaad (Klipot of Kelifot) voortbrachten. De schepping van volmaaktheid, d.w.z. het herstellen van de wereld, houdt de vernietiging van het kwaad in. De heidenen zijn slecht, omdat zij de zonen zijn van de androgyne Satan, van Lilith en Samael, en moeten daarom worden vernietigd. De duisternis moet verwijderd worden om het licht te openbaren. De zes dagen van de "schepping" zijn in feite de periode waarin het volmaakte begin wordt hersteld in de vorm van het volmaakte einde.

Ca. 1600 AD, schreef Jesaja HaLevi Horovitz een deel op van de wekelijkse zegeningen die religieuze Joden op de Sabbat opzeggen. De zegenspreuk beschrijft Joden als het heilige licht dat is gescheiden van de profane duisternis van de heidenen. Het erkent ook de scheiding tussen het belastende herstellende werk van de zes scheppingsdagen en de heilige zevende rustdag, wat impliceert dat er voor heidenen geen plaats zal zijn op de zevende dag, het sabbatsmillennium van de toekomende wereld, wanneer alles is vervolmaakt door het corrigerende werk van de Joden,


"Het is deze gedachte die overheerst in de zegenspreuk die wij reciteren aan het einde van de Sjabbat, wanneer wij verwijzen naar "G-d die onderscheid maakt tussen het heilige en het profane, tussen licht en duisternis, tussen Israël en de niet-Joodse naties en tussen de zevende dag en de zes dagen die zijn toegewezen om te werken. De niet-Joodse naties zijn de belichaming van wat mondain of profaan is, zoals Rabbenoe Chananel heeft uitgelegd in verband met Pessachiem 103-104. Ik heb dit besproken in verband met Spreuken 10,27: 'De vreze des Heren verlengt iemands dagen.'" 9

 

Spreuken 10:7 zegt,

 

"De nagedachtenis van de rechtvaardigen is gezegend, maar de naam van de goddelozen zal rotten."

 

De nazi-documentaire film Der ewige Jude (De Eeuwige Jood) citeert uit Orach Chayim 290 en 126:1 betreffende de zegeningen van de Sjabbat op ongeveer 55 minuten in de film om aan te tonen dat het Jodendom een uitroeiingsoorlog voert tegen de niet-Joden, welke citaten herinneren aan de gevoelens van Rabbi Simon ben Yohai die verklaarde dat de beste van de niet-Joden het verdient om gedood te worden, 10

 

"[290] Lof zij de Heer, die de heilige en de gewone volken, Israël en de andere volken, apart heeft gezet. De heidenen, die zich niet aan uw wetten houden, hebt u tot vijanden gemaakt om uit te roeien. Gods toorn is op hen, en Hij zegt: "Ik zal zelfs de besten onder de heidenen doden. Daar allen onder de volkeren der wereld godslasteraars zijn, is niemand goed, maar de zonen Israëls zijn allen rechtvaardig. [Glorie zij de Eeuwige, die de vijanden van uw volk vernietigt en hen uitroeit, zodat de aarde alleen van u is en  exclusief aan uw volk toebehoort."

 

De zegeningen van de Sabbat leren de Joden dat zij de wereld moeten herstellen door de heidenen uit te roeien. Wanneer zij die goddelijke missie hebben volbracht, zal hun werk voltooid zijn en kunnen zij rusten en genieten van een vredig duizendjarig bestaan in het sabbatsmillennium van de toekomende wereld. De Sabbatdag van rust die religieuze Joden elke week van hun leven vieren is een symbool dat het Sabbats Millennium reflecteert. De zegeningen die zij op de sabbat opzeggen herinneren hen eraan dat zij het "uitverkoren volk" zijn en het licht dat een uitroeiingsoorlog moet voeren tegen de heidenen, die de boze duisternis zijn. Wanneer zij deze oorlog gewonnen hebben, zullen zij duizend jaar in vrede en rust kunnen leven.

Tijdens de zesde scheppingsdag moeten de Joden de weg bereiden voor de sabbat en hun oorlog van genocidale verovering op de heidenen voeren en winnen, zodat zij kunnen genieten van de vredige en ontspannende zevende dag van rust. Zij moeten ook boeten voor de zonden van het Joodse Volk en zichzelf verlossen. Op de zesde dag moeten de Joden extra hard werken om de zaken klaar te maken voor de eindtijd, met name in de laatste 400 jaar van het zesde millennium, wanneer de "geboortes van de "Messias" (chevlei Mashiach) beginnen en frequenter en pijnlijker worden, net zoals de weeën van een vrouw doen wanneer ze bevalt. De Joden moesten in deze periode verlost worden en het proces moest bijzonder pijnlijk en gewelddadig zijn. De heidenen moeten in deze periode van 400 jaar volledig worden vernietigd in een steeds intenser en sneller wordende reeks van calamiteiten.

  ---------------------- U heeft de teneur wel te pakken, neem ik aan -------


In de afgelopen 2 dagen zag ik een aantal video's die wel bij elkaar hoorden en een goede onderbouwing vormden van de hypothese dat er aan de opdracht 'Tikkun Olam' wordt gewerkt:  de wereld moet beter worden gemaakt en daarvoor moeten de Heidenen  verdwijnen.

Maar ik heb niet de tijd om alles na te luisteren . Wie helpt? 

1) Het begint met een interview op Unz  ( joodse held) met Gilad Atzmon ( Joodse held)  :  https://rumble.com/embed/v12jlg9/

( Het interview heeft een matig geluid.  Wie wil enige cruiciale passages uitschrijven ( in het engels)  en in de comments plaatsen?  Dan zet ik ze hier in de tekst.) 


2)   WEF:  Binnen vijf jaar hebben we ( in delen van de wereld) digitaal geld , waarmee de Centrale Banken zullen werken:  https://youtu.be/qkujMSZoaoQ?t=65


3 Catherine Austin Fitts  (vriendin van De Saker, nu wonend in Lemmer Friesland. Een clip van Blackbox) op Redacted: https://youtu.be/qkujMSZoaoQ?t=259

Fitts zegt:  Als hun plannen door gaan, worden we slaven. 

Anderen zeggen: Als de plannen door gaan  ( als het WHO de baas wordt,  als er alleen nog digital geld zal zijn, als de surveillance perfect is geregeld ) verliezen we onze vrijheid. 

Ik denk dat het veel erger is. 

Een slaaf heeft economische waarde voor zijn baas. Hij wordt niet gedood. Hij krijgt voldoende eten,  hij zal medicijnen krijgen als hij ziek is. 

Maar wij?  80% van òns is niet meer nodig, want veel voedsel en services zijn geautomatiseerd. 20% van ons kan al het nodige werk verrichten. 

80% zal aan Tikkun Olam moeten geloven:  door te verdwijnen van de aarde zullen ze de aarde beter maken. 

   


 


 


14 comments:

  1. Ik sprak zojuist met iemand bij een bedrijf. We raaklten aan de praat over Oekraïne. Ik dacht eerst dat hij volledig het MSM standpunt had, maar het bleek dat hij veel zaken met mij eens was. Dat was leuk! Hij had bijv. Trump verdedigd tegen aanvallen van collega's. We staan niet alleen !

    ReplyDelete
    Replies
    1. [We staan niet alleen ! ]

      Nee, zeker niet. Je bent m.i. vaak te pessimistisch, waarschijnlijk omdat je de discussie opzoekt met mensen die het niet met je eens zijn waardoor er een vertekend beeld kan ontstaan.

      Delete
    2. Dan wordt het tijd, dat je met mijn broertje gaat praten, de drs. zeg maar.
      "Wat weet jij van Ivermectine?" "Ah, dat paardenontwormingsmiddel". Einde discussie.
      "Wat vind je van de operatie in Oekraïne?" "Dat gaat Poetin verliezen". Idem.
      In sommige gevallen had ik hoop, maar ik heb het toch maar opgegeven. Beter voor mijn hart.

      Delete
    3. [Dan wordt het tijd, dat je met mijn broertje gaat praten, de drs. zeg maar.]

      Ik zeg niet dat iederéén het met ons eens is maar de groep is groter dan je denkt.

      Delete
  2. De laatste Chris Martenson:
    = Obersity is enorm toegenomen sinds 20 jaar. Hoe kan dat?
    = Gemiddelde leeftijd dat mensen depressie krijgen: van 354 jaar gezakt naar leeftijd van 14 jaar !

    De jonge mensen hebben geen toekomst meer.
    De verhalen die hun toekomst omschrkjven ( de beloftes) kloppen totaal niet met wat ze ervaren.

    Martenson: dat ze depressief worden is leuk voor Big Pharma. Maar in feite zijn ze gezond. Hun omgeving is ongezond.

    https://www.youtube.com/watch?v=rjE9PNYImKQ&t=4543s
    ===

    Op De Nieuw Wereld word een boek besproken:

    Live: De Palliatieve Maatschappij met Ewald Engelen, Christiaan Weijts en Mark Wildschut

    Over dat we overal tegen beschermde worden., Dat tegenslag en pijn niet meer mag. Dat neemt ehet 'echt leven' weg.

    Pas na pijn kun je ook comfort ervaren.

    De twee verhalen ( Martenson - DNW) raken wel aan elkaar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nòg een bron die zegt: Laat de kinderen voetballen, laat hen lèven in de echte wereld, en niet in de virtuele wereld. Bescherm hen niet te veel, want dan worden ze nooit echt mens:

      John Roberts, opperrechter van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten, hield deze toespraak bij de diploma-uitreiking op Cardigan, de middelbare school van zijn zoon, op 3 juni 2017.
      [ ik laat de eerste helft van de speech weg. Het gaat mij om het deel waarin hij benadrukt dat volwassen mens worden niet kan zònder tegenslag. Zònder pijn en verraad. Om weerbaarheid te bpouwen. Om niet-breekbaar te worden: anti-fragile ]
      Ik hoop dat u in de komende jaren af en toe oneerlijk behandeld zult worden, zodat u de waarde van gerechtigheid zult leren kennen. Ik hoop dat je verraden zult worden, want dat zal je het belang van loyaliteit leren. Sorry dat ik het zeg, maar ik hoop dat je af en toe eenzaam zult zijn, zodat je vrienden niet als vanzelfsprekend gaat beschouwen. Ik wens u ook af en toe pech toe, zodat u zich bewust wordt van de rol van het toeval in het leven en begrijpt dat uw succes niet helemaal verdiend is en dat het falen van anderen ook niet helemaal verdiend is. En wanneer u verliest, wat van tijd tot tijd het geval zal zijn, hoop ik dat uw tegenstander zich af en toe over uw falen zal verkneukelen. Het is een manier om je het belang van sportiviteit te laten inzien. Ik hoop dat je genegeerd wordt, zodat je weet hoe belangrijk het is naar anderen te luisteren, en ik hoop dat je net genoeg pijn zult hebben om medelijden te leren. Of ik deze dingen wens of niet, ze zullen gebeuren. En of jullie er baat bij hebben of niet, hangt af van jullie vermogen om de boodschap in jullie tegenslagen te zien.

      Van sprekers wordt ook verwacht dat ze advies geven. Ze geven groot advies, en ze geven enkele nuttige tips. Het meest voorkomende grote advies dat ze geven is dat je jezelf moet zijn. Het is een vreemd advies voor mensen die identiek gekleed zijn, maar je moet jezelf zijn. Maar je moet begrijpen wat dat betekent. Tenzij je perfect bent, betekent het niet dat je niets moet veranderen. In zekere zin moet je niet jezelf zijn. Je moet proberen iets beters te worden. Mensen zeggen "wees jezelf" omdat ze willen dat je de impuls weerstaat om je te conformeren aan wat anderen willen dat je bent. Maar je kunt jezelf niet zijn als je niet leert wie je bent, en je kunt niet leren wie je bent als je er niet over nadenkt.

      De Griekse filosoof Socrates zei: "Het niet-onderzochte leven is het leven niet waard. En hoewel 'gewoon doen' voor sommige dingen misschien een goed motto is, is het geen goed motto wanneer je probeert uit te vinden hoe je het leven dat voor je ligt moet leven. En een belangrijke aanwijzing om een goed leven te leiden is om niet te proberen het goede leven te leiden. De beste manier om de waarden te verliezen die centraal staan in wie je bent, is om er eerlijk gezegd helemaal niet aan te denken.

      Dus dat is het goede advies. Nu wat tips als je je klaarmaakt om naar je nieuwe school te gaan. De afgelopen jaren heb ik veel van jullie jongemannen goed leren kennen, en ik weet dat jullie goede jongens zijn. Maar jullie zijn ook bevoorrechte jonge mannen. En als jullie niet bevoorrecht waren toen jullie hier kwamen, dan zijn jullie dat nu wel, want jullie zijn hier geweest. Mijn advies is: Gedraag je er niet naar.



      Delete
    2. Vervolg:

      Als je op je nieuwe school aankomt, ga dan naar de persoon toe die de bladeren aan het harken is, de sneeuw aan het scheppen is of het vuilnis aan het opruimen is. Leer hun naam en noem ze bij hun naam tijdens je verblijf op school.

      Nog een goede raad: Als je tijdens het wandelen mensen tegenkomt die je niet herkent, lach dan, kijk ze in de ogen en zeg hallo. Het ergste wat er zal gebeuren is dat je bekend zal worden als de jongeman die glimlacht en hallo zegt, en dat is geen slecht ding om mee te beginnen.

      Je hebt op een school gezeten met alleen maar jongens. De meesten van jullie zullen naar een school met meisjes gaan. Ik heb geen advies voor jullie.

      Het laatste advies dat ik je zal geven is heel simpel, maar ik denk dat het een groot verschil kan maken in je leven. Schrijf eens per week een briefje aan iemand. Niet een e-mail. Een briefje op een stuk papier. Het kost je precies 10 minuten. Praat met een volwassene, laat hem je vertellen wat een postzegel is. Je kunt de postzegel op de envelop doen. Nogmaals, 10 minuten, één keer per week. Ik zal je helpen, nu meteen.

      Ik zal je het eerste briefje dicteren dat je moet schrijven. Er zal op staan: 'Beste [vul de naam in van een leraar op de Cardigan Mountain School]. Zeg: 'Ik ben op deze nieuwe school begonnen. We lezen [blanco] in het Engels. Voetbaltraining is moeilijk, maar ik vind het leuk. Bedankt dat u me les heeft gegeven.' Doe het in een envelop, doe er een postzegel op en verstuur het. Het zal veel betekenen voor mensen die, om redenen die de meesten van ons niet kunnen overzien, zich hebben toegelegd op het lesgeven aan middelbare scholieren. Zoals ik al zei, dat kost je precies 10 minuten per week. Aan het eind van het schooljaar, heb je briefjes naar 40 mensen gestuurd. Veertig mensen zullen zich een beetje specialer voelen omdat jij dat hebt gedaan, en ze zullen denken dat je heel speciaal bent door wat je hebt gedaan. Niemand anders zal dat dividend dragen tijdens jouw schooltijd.

      Genoeg advies. Ik zou graag willen eindigen met het voorlezen van enkele belangrijke teksten. Ik haalde eerder de Griekse filosoof Socrates aan. Deze teksten zijn van de grote Amerikaanse filosoof, Bob Dylan. Ze zijn bijna 50 jaar oud. Hij schreef ze voor zijn zoon, Jesse, die hij miste toen hij op tournee was. Het somt de hoop op die een ouder zou kunnen hebben voor een zoon en voor een dochter. Het zijn ook goede doelen voor een zoon en een dochter. De wensen zijn mooi, ze zijn tijdloos. Ze zijn universeel. Ze zijn goed en waar, behalve één: Het is de wens die het lied zijn titel en zijn refrein geeft. Die wens is de klaagzang van een ouder. Het is geen goede wens. Dus dit zijn de teksten uit Forever Young van Bob Dylan:

      Moge God je zegenen en altijd bij je blijven
      Mogen al je wensen uitkomen
      Moge je altijd voor anderen doen
      En laat anderen voor jou doen
      Moge je een ladder naar de sterren bouwen
      En op elke sport klimmen
      En dat je eeuwig jong mag blijven

      Moge je opgroeien tot een rechtvaardige
      Moge je opgroeien om waarachtig te zijn
      Moge je altijd de waarheid kennen
      En zie de lichten om je heen
      Moge je altijd moedig zijn
      Sta rechtop en wees sterk
      En moge je eeuwig jong blijven

      Mogen je handen altijd bezig zijn
      Mogen je voeten altijd vlug zijn
      Moge je een sterke basis hebben
      Wanneer de winden der verandering draaien
      Moge je hart altijd vreugdevol zijn
      Moge je lied altijd gezongen worden
      En moge je eeuwig jong blijven

      Dank u.

      Ik zag het bij Lex Fridman: ( scherp)
      https://youtu.be/f0un-l1L8Zw?t=5997

      Dit is de hele toespraak: https://jamesclear.com/great-speeches/i-wish-you-bad-luck-by-john-roberts

      Delete
    3. Mooi dat iets wat tot voor een paar decennia geleden nog vanzelfsprekend was nu weer opnieuw ontdekt wordt.

      Delete
  3. Turkije weigert nato toegang tot zeestraten. Ook zijn er berichten waargenomen, dat dezelfde nato Turkije wil 'wippen' uit de organisatie, wat dan een enorm gat achterlaat in de -kuch- "verdediging" van die nato.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Ook zijn er berichten waargenomen, dat dezelfde nato Turkije wil 'wippen' uit de organisatie,]

      Dat zou een bijzondere ontwikkeling zijn ..............


      [wat dan een enorm gat achterlaat in de -kuch- "verdediging" van die nato.]

      Om die reden neem ik dat bericht voorlopig dus met een korreltje zout.

      Delete
    2. [Om die reden neem ik dat bericht voorlopig dus met een korreltje zout.]
      Ik zou dat maar niet doen. Meestal is zo'n bericht een voorbode op een (later) definitief standpunt, alhoewel het een uitspraak is van een 'former' u.s. diplomat.

      Delete
    3. [Meestal is zo'n bericht een voorbode op een (later) definitief standpunt, alhoewel het een uitspraak is van een 'former' u.s. diplomat.]

      Er komen tegenwoordig zoveel berichten uit 'het Westen' die later of worden tegengesproken of worden ingetrokken of gewoon niet worden uitgevoerd dat ik het vanzelf wel zie. Maar hoe zien 'ze' dat voor zich? Turkije uit de NAVO en dan? Turkije gaat haar eigen weg? Of Turkije sluit zich aan bij de Russische Federatie. Kun je helemaal je lol op.

      Vandaar dat ik schreef 'dat zou een bijzondere ontwikkeling zijn ..............'.

      Delete
    4. Zou het niet de zoveelste truc zijn van Erdogan om zijn prijs op te drijven?
      ( Dus Finland toelaten tot de Nato, maar dan Turkije daar wel heel goed voor belonen )

      Delete
    5. [Zou het niet de zoveelste truc zijn van Erdogan om zijn prijs op te drijven? ]

      Zou kunnen maar de opmerkingen van de voormalig diplomaat zijn een reactie op een gerechtvaardigde actie van Turkije (zie het eerste bericht waar @G.B. naar linkt).

      Delete