Thursday, June 16, 2022

1308 Putin steekt de middelvinger op naar de Europese politici. En terecht.

Zelf ben ik met een gebruik van 66000 kuub aardgas per jaar een flink slachtoffer van de hele kwestie. Maar natuurlijk is niet Putin de schuldige.  In zoverre sta ik achter zijn besluit. 

Het zijn de Europese politici die zich door Amerika lieten misleiden. Putin vroeg veiligheid, wij weigerden, omdat Amerika onze politici 'in de bubbel' heeft: ze weten niet beter. Ze zitten in Plato's grot en worden boos als iemand hen vertelt hoe de werkelijke wereld er uit ziet. Zie dit prachtige filmpje van slechts 3 minuten: 

(Bekijk het 4 keer. Het bevat veel meer dan je denkt) 

 Plato was tegen de democratie omdat het gewone volk te dom zou zijn. 

Ik wil het anders formuleren, want ik denk niet dat politici ( zeker niet de huidige politici)  slimmer zijn dan het volk. Wij zijn door de evolutie (die altijd de meest efficiente weg kiest)  kudde-dieren: we lopen achter een leider aan. En tot het ontstaan van de internationale Banken was dat ook OK:  het lot van de leiders van een volk was hetzelfde als het lot van het volk: wie de oorlog verloor werd weggevaagd.  Maar nu is dat anders: de boven-nationale Elite heeft onze Leiders ( Politici, Media)  zelf opgeleid en geselecteerd. Mark en Kajsa en Pieter Klok weten niet beter. We lopen nog steeds achter onze leiders aan en geloven de Media, zo is ons instinct. Maar onze leiders vertellen het Narrative dat goed is voor de 1%, niet voor òns.  En ze geloven dat Nartrative zelf ook. Ze zijn geselecteerd op: slimheid, behendig debater, maar naïef. En net als de twee hangende mannen in de grot hebben ze een grote weerstand tegen 'zich realiseren dat ze altijd verkeerd zaten'.  Bovendien: zodra Mark en Kajsa en Pieter  aan hun water beginnen te voelen dat ze misschien tòch fout zitten moeten ze kiezen:  word ik een  nieuwe Dominique Strauss-Kahn (oud IMF baas die met een sex schandaal werd uitgeschakeld toen hij  verstandige dingen begon te zeggen), en wil ik worden besmeurd en uitgelachen, of blijf ik 'his Masters Voice', en blijf ik 'een belangrijk persoon, met aanzien'.  Als we de Marken en Kajsa's en Pieters kunnen tonen dat ze straks ontmaskerd zullen worden en aan de schandpaal gaan,  kunnen ze misschien langzaam bijdraaien.  Per slot van rekening: Orban zat ook in het WEF klasje van Schwab.      


Je moet je ook afvragen: in hoeverre is Duitsland vrij om te doen wat  het wil?  Juridisch is Duitsland nog steeds een 'gevangene' van de VS als ik me dat goed herinner. Dat zou (buiten beeld)  een rol kunnen spelen. 

Volgens mij heeft Karel van Wolferen dit voorspeld, en hij voorspelde dat de wal het schip zal keren:  Duitsland mòet zich nu vrij gaan maken van de VS.  Het kan niet anders. Zo begreep ik Karel. 

En volgens Gonzalo zullen meer landen volgen. Als ze zich niet los maken van de VS, zullen ze veel grondstoffen niet toegeleverd krijgen. 

Rusland pleegt  'self-defense by economic means'. 

Voor mijn 2 trouwe lezers bevat dit artikel waarschijnlijk niet veel verrassends, maar de impact is groot, en het gaat me vooral om de foto van Putin met de opgestoken middelvinger:  die wilde ik graag plaasten..

PS:  'de impact is groot' :  Ik vraag me ook af wat die renteverhoging in de VS voor gevolgen zal hebben.  Maar daar heb ik geen verstand van.

                  -----------------Het woord is aan mijnheer Putin ---------

Maak kennis met de nieuwe baas; Poetin leidt cruciale koolwaterstoffen naar het oosten en laat Europa in de steek

MIKE WHITNEY - 15 JUNI 2022

 - 2100 WOORDEN... 



"Afwijzing van de Russische energiebronnen betekent dat Europa de regio met de hoogste energiekosten ter wereld zal worden. Dit zal het concurrentievermogen van de Europese industrie, die de concurrentie met bedrijven in andere delen van de wereld nu al aan het verliezen is, ernstig ondermijnen.... Onze westerse collega's lijken de elementaire wetten van de economie te zijn vergeten, of geven er gewoon de voorkeur aan ze te negeren." Vladimir Poetin, president van de Russische Federatie


Dinsdag kondigde Rusland een vermindering met 40% aan van de aardgasstroom naar Duitsland via de Nord Stream pijpleiding. De aankondiging, die werd gedaan door Gazprom-functionarissen, veroorzaakte een schokgolf op de Europese gasmarkt, waar de prijzen snel naar nieuwe hoogten stegen. In Duitsland - waar de prijzen de voorbije drie maanden verdrievoudigd zijn - werd het nieuws onthaald op kreten van afschuw. Nu de inflatie al op het hoogste punt in 40 jaar staat, zal deze laatste vermindering van het aanbod de Duitse economie zeker in een recessie storten of erger. Heel Europa voelt nu de gevolgen van de misplaatste sancties van Washington tegen Rusland. Hier is meer van de Oil Price website:


"Het Russische Gazprom zei dinsdag dat het de levering van aardgas via de Nord Stream-pijpleiding aan Duitsland met 40 procent zou beperken in vergelijking met de geplande stromen, vanwege een vertraging in de reparatie van apparatuur... De lagere levering van gas via Nord Stream aan de grootste Europese economie, Duitsland, deed de gasprijzen in Europa met dubbele cijfers stijgen...

De Russische gasleveringen aan Europa ... zijn al verminderd nadat Oekraïne vorige maand de stromen van Rusland naar Europa stopzette op ... een van de twee doorvoerpunten ... waardoor een derde van het gas dat door Oekraïne naar Europa wordt doorgevoerd, werd afgesneden." ("Europa's gasprijzen stijgen met 13% nu Rusland Nord Stream stroom vermindert", Olieprijs)


De Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten hebben Rusland meer sancties opgelegd dan enig ander land in de geschiedenis. Maar de aankondiging van dinsdag helpt te illustreren wie werkelijk lijdt onder de sancties en wie niet. Rusland lijdt niet, sterker nog, Rusland lijkt helemaal niet verontrust te zijn. Het heeft de aanvallen van Washington kalm terzijde geschoven zoals men een vlieg bij een familiepicknick zou wegwuiven. Nog verrassender is het feit dat de sancties de roebel sterker hebben gemaakt, de inkomsten uit grondstoffen hebben doen stijgen, het Russische handelsoverschot naar recordhoogte hebben doen stijgen en de winsten uit gas en olie naar het stratosfeer hebben gestuwd. Volgens elke objectieve maatstaf lijken de sancties Rusland ten goede te komen, wat natuurlijk het tegenovergestelde is van wat werd verwacht.


De economische sancties van Washington tegen Rusland: Succes of mislukking?

1.       De Russische munt (de roebel) is gestegen tot een hoogtepunt in vijf jaar.

2.      Russische grondstoffen oogsten onverhoopte winsten

3.      Het handelsoverschot van Rusland zal dit jaar naar verwachting een recordhoogte bereiken

4.      De Russische olie- en gasverkoop is sterk gestegen


Er is geen bewijs dat de sancties van Washington het doel hebben bereikt om Rusland te "verzwakken" of zijn economie schade toe te brengen. Er zijn echter wel aanzienlijke bewijzen dat de sancties averechts hebben gewerkt en een zware tol hebben geëist van hun aanhangers en hun bevolking. En hoewel het moeilijk is om te kwantificeren hoeveel schade er werkelijk is aangericht, hebben we geprobeerd specifieke categorieën aan te wijzen waar de gevolgen het meest dramatisch zijn geweest. 


 De gevolgen van de sancties:

1.       Ze hebben een scherpe stijging van voedsel- en energieprijzen teweeggebracht. (stijgende inflatie)

2.      Veroorzaakten een  grote verstoringen in wereldwijde toeleveringslijnen .(Deglobalisering)

3.      De sterk toegenomen voedseltekorten en de kans op hongersnood.

4.      Een ernstige vertraging van de wereldeconomie.


Tot dusver heeft Rusland deze aanvallen geduldig en zonder enige vergeldingsreactie weerstaan. Maar we moeten aannemen dat de plotselinge vermindering met 40% van de gasstromen naar het van energie afhankelijke Duitsland bedoeld is om een boodschap te sturen. Vergeet niet dat Nord Stream 2 een gigantisch meerjarenproject van 10 miljard dollar was waaraan Rusland zich volledig had gecommitteerd totdat Duitsland te elfder ure het tapijt onder Poetin wegtrok. Duitsland bewees dat - als het erop aankomt - het altijd in de pas zal lopen met Washington in plaats van zijn zakelijke overeenkomsten na te komen of in het belang van zijn eigen volk te handelen. Wat Duitsland nu echter ontdekt, is dat het optreden als Washingtons poedel een zeer hoge prijs heeft.


 Hier is meer van Reuters:

"Gazprom zei dinsdag dat het de leveringen via de onderzeese pijpleiding Nord Stream 1 naar Duitsland heeft beperkt tot maximaal 100 miljoen kubieke meter (mcm) per dag, een daling ten opzichte van 167 mcm, vanwege de vertraagde terugkeer van apparatuur die was verzonden voor reparatie....

Gazprom exporteert niet langer gas in westelijke richting door Polen via de Yamal-Europe pijplijn na de Russische sancties tegen EuRoPol Gaz, dat eigenaar is van het Poolse deel. De gasstromen via Yamal-Europe gaan verder oostwaarts van Duitsland naar Polen.

"Als gevolg van de vertraagde terugkeer van de gascompressoren van de reparatie door Siemens ... en technische storingen aan de motoren, kunnen momenteel slechts drie gascompressoren worden gebruikt in het compressiestation Portovaya," aldus Gazprom.

"Als gevolg van de door Canada opgelegde sancties is het voor Siemens Energy momenteel onmogelijk om gereviseerde gasturbines aan de klant te leveren. Tegen deze achtergrond hebben we de Canadese en Duitse regeringen op de hoogte gebracht en werken we aan een levensvatbare oplossing", aldus het bedrijf." ("Nord Stream gascapaciteit beperkt als sancties apparatuur vertragen", Reuters)


Natuurlijk zullen de media wijzen op een onderhoudssnufje als excuus, maar hoe geloofwaardig is dat? Hoe vaak wordt de aanvoer van een levensnoodzakelijke hulpbron met bijna de helft verminderd door een defect aan de compressor?

Niet vaak. Rusland stuurt een eenvoudige maar schrijnende boodschap naar Duitsland: "Je hebt je bed opgemaakt, slaap er nu maar in." De reactie van Rusland is volkomen normaal na een "steek in je rug".

En de beproevingen van Duitsland zijn nog maar net begonnen, omdat het land geen manier heeft om het energietekort op te vangen waarmee het in de nabije toekomst zal worden geconfronteerd; een tekort dat zal leiden tot rollende black-outs, bevriezende huizen en een meedogenloze wurging van de binnenlandse industrie. Zoals de Duitse regering ontdekt, is er geen levensvatbaar substituut voor Russische koolwaterstoffen, die niet gemakkelijk verkrijgbaar zijn en waarvan de kwaliteit niet beantwoordt aan de specifieke behoeften van Duitsland. Met andere woorden, de VS hebben Duitsland op het rechte pad gebracht in de overtuiging dat het eenvoudigweg op andere energieleveranciers zou kunnen overschakelen en dat alles dan in orde zou zijn. Dat is zeker niet het geval. Duitsland en heel Europa zullen meer voor hun energie gaan betalen dan welke regio ook in de wereld, wat het concurrentievermogen van de EU ernstig zal ondermijnen. Dit zal op zijn beurt leiden tot een scherpe daling van de levensstandaard en toenemende sociale onrust. 


Hier is meer van de Wall Street Journal:

"Decennialang vertrouwde de Europese industrie op Rusland voor de levering van goedkope olie en aardgas, waardoor de fabrieken op het continent konden blijven draaien.

Nu de oorlog van Rusland tegen Oekraïne de energiekosten voor de Europese industrie de hoogte in jaagt, wordt het voor fabrikanten moeilijk om op de wereldmarkt te concurreren. Fabrieken zoeken naarstig naar alternatieven voor Russische energie omdat ze vrezen dat Moskou de gaskraan kan dichtdraaien en zo de productie kan stopzetten.

Europa's producenten van chemicaliën, kunstmest, staal en andere energie-intensieve goederen zijn de afgelopen acht maanden onder druk komen te staan naarmate de spanningen met Rusland opliepen in de aanloop naar de invasie in februari. Sommige producenten sluiten hun deuren in verband met de concurrentie van fabrieken in de VS, het Midden-Oosten en andere regio's waar de energiekosten veel lager liggen dan in Europa. De aardgasprijzen liggen in Europa nu bijna drie keer zo hoog als in de VS" ("Some European Factories, Long Dependent on Cheap Russian Energy, Are Shutting Down; Industrial energy costs are soaring in the wake of Russia's war on Ukraine, hobbling European manufacturers' ability to compete globally", Wall Street Journal)

De Wall Street Journal wil u doen geloven dat Rusland verantwoordelijk is voor de slechte keuzes van Europa, maar dat is niet waar. Poetin heeft de prijzen niet verhoogd. De prijzen stegen in reactie op de toegenomen vraag van de EU als gevolg van de tekorten door de sancties. Waarom is dat Poetin's schuld?

Dat is het niet. Hetzelfde geldt voor de EU-ambtenaren die Poetin beschuldigden van "chantage", een bewering waarvoor geen enkele basis bestond. Toen die beschuldiging werd geuit, was de gasprijs in de EU een derde van de huidige prijs. Is dat hoe chantage werkt, door minder te vragen dan de marktprijs?

Natuurlijk niet. Het is belachelijk. Europa kreeg een geweldige prijs voor een schaarse grondstof totdat ze besloten het slechte advies van Uncle Sam op te volgen en het voor zichzelf te verpesten. Nu betalen ze door de neus, en ze kunnen alleen zichzelf de schuld geven.

Wist u dat de EU-leiders nu al plannen maken om deze winter energie te rantsoeneren?

Het is waar. Europa heeft ermee ingestemd het zoveelste schoothondje van de VS te worden om trouw uitvoering te geven aan de ambitieuze wereldstrategie van Washington. 


Dit is het verhaal:

"Europa zou deze winter gedwongen kunnen worden om energie te gaan rantsoeneren, te beginnen met industrieel gebruik van aardgas, vooral als de winter koud is en de Chinese economie weer aantrekt, vertelde de uitvoerend directeur van het Internationaal Energieagentschap (IEA), Fatih Birol, in een interview aan de Financial Times.

"Als we een strenge winter hebben en een lange winter . . . zou ik rantsoenering van aardgas in Europa niet uitsluiten, te beginnen bij de grote industriële installaties," zei Birol tegen de FT.

De wereld staat voor een "veel grotere" energiecrisis dan die van de jaren zeventig, vertelde Birol vorige maand aan het Duitse dagblad Der Spiegel.

"Toen ging het alleen maar over olie," vertelde Birol aan het persbureau. "Nu hebben we een oliecrisis, een gascrisis en een elektriciteitscrisis tegelijk," zei het hoofd van het internationale agentschap dat werd opgericht na de schok van het Arabische olie-embargo in de jaren '70." ("IEA: Europa kan deze winter te maken krijgen met energierantsoenering", Olieprijs)


Ze heeft het mis, of niet? We hebben geen "olie, gas en elektriciteit crisis". Wat we hebben is een politieke crisis. Al deze tekorten kunnen gemakkelijk worden teruggevoerd op de dwaze keuzes die zijn gemaakt door incompetente politici die het bieden deden van neoconfantasisten die denken dat ze de klok kunnen terugdraaien naar de hoogtijdagen van het Amerikaanse mondiale primaat. Maar die dagen zijn voorbij, en iedereen lijkt te weten dat ze voorbij zijn, behalve de geïsoleerde groep van zelfmisleidende fanatici in de Washington denktanks en hun politieke gebroed op 1600 Pennsylvania Avenue.

Waar het op neerkomt: We hadden allemaal veel beter kunnen luisteren naar Kissinger, die zijn vrienden op het Wereld Economisch Forum (WEF) adviseerde de oorlog in Oekraïne pronto af te ronden voordat Rusland veranderingen zou aanbrengen die niet meer terug te draaien zijn. Helaas was Kissingers oproep aan dovemansoren gericht en is Poetin al begonnen zijn energiestromen naar het oosten te verleggen. 


Bekijk dit oogverblindende fragment uit een artikel op oilprice.com:

"De grootste herschikking van oliehandelsstromen sinds het Arabische olie-embargo van de jaren zeventig is aan de gang - en de zaken worden misschien nooit meer normaal. De Russische invasie in Oekraïne en de sancties tegen de Russische olie-export veranderen de mondiale handelsroutes voor olie. In de afgelopen vijf decennia stroomde olie min of meer vrij van elke leverancier naar elke afnemer in de wereld...

Deze vrije energiehandel is nu voorbij, na .... de westerse sancties die volgden, plus het onomkeerbare besluit van Europa om zijn afhankelijkheid van Russische energie tegen elke prijs af te snijden...

Tegen het einde van dit jaar verwacht Europa effectief 90% van al zijn invoer van Russische olie van voor de oorlog te hebben verboden... Voor olie die naar Europa gaat, zal ruwe olie uit het Midden-Oosten nu langere afstanden afleggen naar Europese havens in vergelijking met de kortere routes naar India en China...

Voor Europa is de keuze van de oliebevoorrading nu politiek, en het zal bereid zijn een meerprijs te betalen om niet-Russische olie aan te kopen. Dit zal de aanvoermogelijkheden beperken en de hoge olieprijzen de komende maanden blijven ondersteunen.

In een reactie op het embargo van de EU op de invoer van Russische olie over zee, zei Fitch Ratings vorige week:

"Dit verbod zal een aanzienlijke impact hebben op de wereldwijde oliehandelsstromen, waarbij ongeveer 30% van de invoer van de EU vervangen moet worden door invoer uit andere regio's, waaronder het Midden-Oosten (Saoedi-Arabië en de VAE hebben een aanhoudende productiereservecapaciteit van respectievelijk ongeveer 2MMbpd en 1MMbpd), Afrika en de VS." ("De grootste herschikking van oliestromen sinds de jaren 1970", Olieprijs)


Wat betekent het?

Het betekent dat de inflatie zal blijven stijgen naarmate Ruslands overvloedige aanvoer van ruwe olie naar het oosten wordt verlegd. Het betekent dat Washington zijn dertig jaar oude 'lievelingsproject', de globalisering, heeft opgegeven en de wereld heeft opgedeeld in rivaliserende blokken. Het betekent dat de dollar, de obligatiemarkt, het westerse financiële systeem en de zogenaamde "op regels gebaseerde orde" - die allemaal onlosmakelijk verbonden zijn met economische groei die bijna volledig afhangt van de beschikbaarheid van goedkope energie - zullen beginnen te kraken en te groeien onder het gewicht van vederlichte beleidsbeslissingen die de westerse naties en hun bevolking een zekere ondergang hebben gebracht.

We gaan een zware prijs betalen voor Washington's suïcidale machtsgreep.




33 comments:

  1. [Juridisch is Duitsland nog steeds een 'gevangene' van de VS als ik me dat goed herinner.]

    Klopt, Duitsland is volkenrechtelijk nog steeds geen zelfstandig land. Het is na 1945 bezet door de V.S. en die situatie duurt feitelijk nog voort.

    [Germany still in Juridicial Limbo], bron: https://rense.com//general69/germany.htm

    ReplyDelete
    Replies
    1. In 2019 begon de bevolking daar (net als in Frankrijk) in verzet te komen, dat is gestopt door de corona. Kwam de elite wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg goed uit, dat virus.

      Delete
    2. Ik wist het ( van dat juridische mbt Duitsland ) van jou, Sofia. Je schreef het een keer in een reactie.
      Nu weet ik niet hoe 'krachtig' die juridische status is. Ik heb er nooit een onderzoek naar gedaan.

      Delete
  2. Ondertussen zijn BRD, Frankrijk en Italië in het geheim onderhandelingen aan het voeren met Poetin ivm de sancties. Poetin kan hier volgens mij niets aan doen, het moet van die landen zélf komen.
    Ik heb die berichten op diverse sites/T-kanalen gezien, maar kan ze zo gauw niet terug vinden.

    Voor de bühne zal voorlopig nog het LeugenImperium-narratief worden gevolgd, maar het is nu al duidelijk, waarom bv. de BRD een vertragingstactiek volgt vwb wapenleveranties. Op z'n vroegst zal de eerste zending eind augustus zijn. Ik verwacht, dat tegen die tijd, de MSO tegen zijn einde loopt.

    ReplyDelete
  3. Zojuist gepost op de Telegram groep van Woensdrecht in Verbinding:

    Misschien ben ik 'in paniek', maar ik denk toch dat dit cruciale tijden zijn. Ik heb al 1,5 jaar de tv uit staan, omdat er gewoon geen tijd voor is. In plaats daarvan luister en kijk ik naar alternatieve bronnen. Meestal tijdens het werken of rijden met de auto. Koptelefoon op en een video of podcast op de telefoon. Er gebeuren nu zoveel dingen tegelijkertijd, het is bijna niet bij te houden.

    1. Als we alleen nog digitaal geld hebben en als overal camera's hangen en als al onze gesprekken worden opgenomen middels een smartfone -sleepnet en met spraakherkenning worden geanalyseerd op voor de Elite gevaarlijke woorden als 'opstand', dan komt er een tijd dat je bij de winkel te horen krijgt dat je jouw brood niet mee mag nemen: "Uw geld is voor 1 maand geblokkeerd". Er zal dan geen politieagent meer nodig zijn om de orde te handhaven. Elke vrijheid zal weg zijn. We zullen mìnder zijn dan slaven, want slaven waren een bezit voor de elite, wij zijn een last voor de elite. ( We hoeven niet zo hard te werken als slaven, maar er kunnen dingen gebeuren die veel mensen het leven kosten, zoals een 'toevallige' hongersnood, of een beetje 'pech' met een niet uit-getest vaccin dat vrouwen onvruchtbaar maakt. ) Het is nu een strijd op leven en dood, denk ik., voor de elite: Hoe lang geloven de Mark Ruttes en de Kuipersen nog in het eigen verhaal? En de 95 %, hoe lang gelooft die het nog? Kunnen ze ons allemaal nog net in die digitale gevangenis zetten, of redden ze het net niet ?

    2. Je kunt nu op de radio bij NPO beweren dat "er conspiracy gekkies zijn die durven beweren dat bomen stikstof nodig hebben om te groeien ! " Blijkbaar mag je op nationale media dingen zeggen die evident onwaar zijn. Als je tijd hebt kun je kijken of luisteren naar een uitzending van Blackbox door deze tekst in te voeren in de zoekbalk: —
    blckbx today: Live-registratie boerenprotest 22 jun I Terugkeer CTB? I Taal als wapen verstikt debat.
    — Je hoort er vele interessante zaken. In het eerste deel zien we dat wat ik onder punt 1 beschrijf: ons toekomstige 'minder-dan-een slaaf-zijn' in China al technisch mogelijk is en ook wordt gebruikt.

    Als je geen tijd hebt voor de hele uitzending., kijk of luister dan toch de eerste 4 minuten : over China en over de bewering dat bomen geen stikstof nodig hebben om te groeien en dat dit fake nieuws ( bomen groeien met stikstof) gevaarlijk is voor de kinderen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Als ik deze blackbox afluister, dan hapert hij meermaals: hij stopt en blijft maar 'downloaden'. Als ik dan 5 minuten over sla, dan lukt het weer een tijdje. Hebben jullie dat ook?

      Delete
    2. Nee, want ik haal de film in 1 keer naar binnen in 2,5 min. zonder haperingen. Het kan ook aan jouw toestel liggen. Maar zoals je zegt: eerst vooruit spoelen en dan weer terug slepen moet wel werken.

      Delete
    3. 21.651 weergaven. Het gaat hard, 5 minuten geleden was het nog 20.500. Als al die mensen, die hebben gekeken, nu ook naar de demonstratie komen, wordt het toch nog gezellig.

      Delete
    4. [Je kunt nu op de radio bij NPO beweren dat "er conspiracy gekkies zijn die durven beweren dat bomen stikstof nodig hebben om te groeien ! " Blijkbaar mag je op nationale media dingen zeggen die evident onwaar zijn.]

      Ik geloofde eerst niet dat dit écht gezegd was op NPO1! Maar het is waar. Wat een ongelooflijk DOM mens die dat zei en nog DOMMER dat niemand haar tegensprak. Er wordt een parallelle wereld gecreëerd waar niemand meer weet wat de waarheid is.

      Delete
    5. Ik heb overigens geen problemen bij het kijken van de uitzending.

      Delete
    6. 1000 in 5 minuten? Hij staat er sinds 15 juni op ....

      Ik begrijp die haperingen niet: ik heb het op mijn tablet maar ook op mijn telefoon.

      Delete
    7. [1000 in 5 minuten? Hij staat er sinds 15 juni op]
      Vond het ook al veel, maar de teller klopt toch wel.
      Staat nu op 23.200

      Delete
  4. Kees de Kort bij De Nieuw Wereld: Heel informatief.

    - We moeten kiezen voor een flinke depressie. Om weer gezond te worden. De welvbaart is voorbij.
    De jongeren weten het al lang: geen huis.
    De ouderen denken nog dat ze rijk zijn en zien niks.

    https://www.youtube.com/watch?v=AXGZmhpHR8k

    ReplyDelete
  5. 't Wordt weer een lange, maar interessante:
    Allereerst de toespraak van Poetin in St. Petersburg, waarvan hier 1 uittreksel en hier een andere.

    Ook kwam ik tjoeps tegen van een jong meisje uit Oekraïne, waarvan ik de 1e tjoep wel kan bekijken, maar de tweede en derde niet, vanwege 'leeftijdsbeperking'. Verder heeft zij een kanaal met nog meer interessante films.

    Het leuke van haar is, dat zij op -nagenoeg- ALLE comments reageert en nog ad rem ook. Eigenlijk moet zij een beetje worden gepromoot. Zij heeft een pro-russische kijk op de zaken, als Oekraïense/Russische, zeker gezien haar leeftijd, die ik tussen 12-15 jr. schat.
    Mijn vraag is, of iemand die 2 films een beetje kan toelichten, zodat ik weet, waar het over gaat. Er zullen wel veel lijken in te zien zijn, helaas.

    Verder heb ik nog naar deze RT-documentaire gekeken.

    Dat de RF met succes de -belachelijke- sancties heeft gepareerd wil niet zeggen, dat de Russische economie totaal ongeschonden uit de strijd tevoorschijn komt. Maar niet zo erg als de onze, waar de grootste klappen nog moeten komen.

    Mijn elektriciteitsrekening zal volgend jaar worden verdubbeld qua kw/u-prijs, maar blijft gelukkig nog laag. Gelukkig rijd ik geen auto meer, dus geen dure benzine. De staat gaat veel accijns mislopen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. En ik vraag, of het zin heeft deze film over de Freemason te bekijken. Of zeggen jullie, dat het hele onderwerp onzin is. Is het interessant, dan ga ik kijken/downloaden.

      Delete
    2. Vrijmetselaars bestaan echt dus wat bedoel je met 'dat het hele onderwerp onzin is'? Of de betreffende persoon de waarheid spreekt, weet ik uiteraard niet maar, als mij een onderwerp interesseert dan bekijk ik zoveel mogelijk video's en lees ik er zoveel mogelijk over, alleen dan kun je een oordeel vellen waarbij het over dit onderwerp toch wel heel erg gissen is als je geen insider bent.

      Delete
    3. Ik denk dat de Usual Suspects vroeger de Vrijmetselaars gebruikten om middels deze elite hun agenda uit te oefenen. Dat waren elite goyim, die wilden of moesten samenwerken met de US. Maar ik denk dat die lui uitgestorven zijn. Ja, in elke stad heb je nog een loge, met oude knarren die denken dat ze iets bijzonders zijn. Idioten zijn het over het algemeen. iditen met geld. Ze zijn blind.
      Daar kan een US niks meer mee. De orgaanisatie is passé, maar functioneert nu , net als de Zwarte Paus , als rode haring: de US wijzen naar hen als : de puppeteers achter het gordijn.

      Delete
    4. @SDR: Ik had mijn vraag duidelijker moeten stellen. Iets van: Als die vrijmetselaars het effect hebben als een Carnavalsvereniging; hebben die nog iets in de melk te brokkelen.
      Volgens antwoord @JV: niet meer. Uitgerangeerd.
      Dank aan jullie beiden.

      Delete
  6. Zojuist bij BLIK een lang verhaal gepost.
    Rutte zei gisteren: We moeten zware wapens naar Oekraiene sturen ,want anders komt Putin misschien helemaal tot bij ons...

    Dus Rutte gelooft voor 100 % dat Rusland van plan is uit te breiden en grote te worden en dat het zelfs mogelijk is dat Rusland ooit ons land binnen valt. Dààrom moeten we wapens geven waarmee de Oekraiense vaders zichzelf dood vechten tegen een overmacht.

    ( Goed voor òns, niet voor de Oekraïners. Eens, Mark ?
    Niks humaans aan. Egoïsme. Of is het eigenlijk moord... ?)

    OK. Dus Putin wil de Oekraïne veroveren....

    Maar dan was Putin zeker even de weg kwijt toen hij in 2000 of 2001 probeerde bij de Navo te komen?

    En dan had Putin wel een héél vreemde strategie toen hij 2 maanden vóór de aanval zei:

    "Voer de beloftes van vrede uit die je deed. (Minsk2 + Not one inch)

    Als je dat niet doet gaan we middels een 'Speciale Militaire Operatie' die veiligheid zelf regelen, èn ook de genocide op de Donbasss stoppen."

    Dàt was wel een heel riskant aanbod van Putin, want stel dat wij 'mensen van eer' zouden zijn, dat we humaniteit belangrijk zouden vinden, dat bij ons het oude 'een man een man - een woord een woord' nog niet overwonnen was door 'Greed is good' en 'hit them when they are down' ..... dan was er dus geen enkele dode gevallen in Oekraine.

    GEEN ENKELE DODE. Als het aan Putin lag.
    GEEN MILITAIRE OPERATIE. Als het aan Putin lag.

    HET WAS ONZE KEUZE.

    Om een of andere duistere reden was iedereen te stom en te lui om de quote van Bolton op te zoeken in zijn context.
    Bolton citeerde één regel uit Putins speech:
    "Het uiteenvallen van de USSR is een grote catastrofe"
    en hij spinde daar zijn verhaal aan vast:
    'Dus Putin wil de verloren landen weer terug veroveren'

    Nee, de catastrofe is uitgebreid besproken in die speech:
    Alle bedrijven gingen kapot, er was geen geld voor uitkeringen en om agenten te betalen, niemand wist wat van wie was, aasgieren bemachtigden de grondstoffen voor een habbekrats en werden oligarch, hun legertjes waren de baas en niet de staat. De levensverwachting vasn de mannen daalde met 8 jaar in de Yeltsin tijd.

    En vooral: etnische Russen werden wakker in een nieuw land waarin zij een minderheid waren, wat soms gevaarlijk is en problemen geeft. en soms dodelijk is zoals later in Georgië en Donbass inderdaad bleek.

    Dàt was waarom Putin het een Catastrofe noemde.

    Rutte kan of wil de waarheid niet zien.
    Rutte staat aan de zijde van de criminelen die al 33 landen bombardeerden, 50 Regime changes pleegden en die keer op keer zeiden dat ze Rusland kapot wilden maken, 'want het was nodig'.
    Zoals die 500.000 Iraakse kinderen: 'Het was nodig om die te doden" volgens Albright.
    Ik bedoel: hij mòet weten dat hij op trekt met de Slechteriken.

    Wat een reusachtige crimineel is die Mark Rutte.
    Tenzij hij zo naïef is dat hij het niet ziet. Maar de man heeft een diploma in de geschiedenis, dus met 'Ich habe es nicht gewusst' zal hij hopenlijk niet weg kunnen komen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Feitelijk heeft Rutte gisteren namens ons officieel de oorlog aan Rusland verklaard door te stellen dat de oorlog in Oekraïne (ook) onze oorlog is. En wederom overtreedt hij daarmee de wet want het is NIET aan de premier om de oorlog te verklaren die beslissing behoort aan het VOLTALLIGE parlement (1e en 2e Kamer). Artikel 96 van de Grondwet, hier te lezen: https://www.denederlandsegrondwet.nl/id/vkjaj9cxqcww/artikel_96_oorlogsverklaring

      Delete
    2. Ik zie net dat @Blik daar ook op heeft gewezen (dat Rutte dit recht niet heeft).

      Delete
    3. In WO1 zei Duitsland: Als neutrale landen wapens gaan leveren aan onze vijanden, dan zijn ze in oorlog met ons.
      ( of iets dat daar op lijkt: proportionele vergelding)

      Nu heeft Putin wel iets dergelijks gezegd.
      Dat had ik me even niet gerealiseerd.
      Wie zoekt die exacte tekst op?

      Ik meen: "Als landen echt zware wapens gaan leveren aan Oekraine, dan zullen we op de hoofdkwartieren van die landen zelf , vergelding toe passen."

      Het is dus allemaal een kwestie van interpreteren.

      Weet je, we weten niet eens wie er de doorslag geeft in deze kwestie: de joden met hun ingeboren haat ( ik citeer Voltaire) , of het MIC, of geeft een totaal idioot geworden Congres de doorslag ?
      Wie zich het stoerste voordoet, krijgt respect..

      Bij de alternativen ( Mercouris, Atlas/Cartalucci). lees ik: Die wapens zijn matig tot slecht. Ze zijn bijna onbruikbaar, ze komen te laat, ze worden door Rusland bij binnenkomst al vernietigd, ze zijn achterhaald. Het is een combinatie van: oude rommel weg doen, en weer geld krijgen om nieuwe te maken en tegelijk de oorlog langer laten duren om Rusland langer te demonsieren.

      Maar je weet echt niet hoe het zich ontwikkeld : één vonk en je hebt een kernoorlog.

      Delete
    4. [Nu heeft Putin wel iets dergelijks gezegd.]
      Klopt, heb ik meermalen gezien. De vergelding zou zich niet alleen tot Kiev beperken, maar ook de besluitvormenden.

      [Maar je weet echt niet hoe het zich ontwikkeld : één vonk en je hebt een kernoorlog.]
      Welnee, je maakt je weer onnodig druk. Lavrov zei in een van zijn laatste interviews, dat zo'n oorlog geen winnaars kent, dus niemand begint er aan.

      Delete
    5. [Klopt, heb ik meermalen gezien. De vergelding zou zich niet alleen tot Kiev beperken, maar ook de besluitvormenden.]

      Ja, de vergelding zou ook de 'besluitvormingscentra' treffen. Ik kan alleen zo snel de artikelen c.q. video's waarin dit gemeld wordt niet terugvinden. Maar ik weet zeker dat Putin dit gezegd heeft.

      Delete
    6. Zomaar een paar bedreigende berichten van het front:
      Now the Pentagon requires that the firing positions of their artillery systems and MLRS be placed only in residential areas of cities. Dus het Pentagon eist oorlogsmisdaden, om hun speeltjes te beschermen.

      Russia will soon cut off the EU from gas due to the constant infusion of weapons into Ukraine. Europa gaat helemaal van het gas. Dus geen bommen op de besluitvormingscentra.

      Medvedev admitted that the EU will disappear before it accepts Ukraine. Dus daar hoeven we ons ook geen zorgen om te maken. Mark R. doet -weer- eens de zoveelste loze belofte.

      Similar marches took place in multiple Irish cities. Niet alleen in Engeland wordt een einde gemaakt aan "Brussel". Ook Duitsland en Italië doen mee.

      Delete
  7. ROOTMAN:

    Zelenski is nu officieel oorlogsmisdadiger in de DPR.Ritter had een 5 uur durende video gemaakt die nu al verdwenen is. Hij denkt dat door de nieuw escalatie (lange-afstandswapens) er geen andere keuze is dan totale verovering. Er gaan geruchten dat er een gedeeltelijke mobilisatie gaat plaatsvinden. Dat zijn minder ervaren troepen die het bezet en schoongemaakt deel rust moeten geven. Ik zit zelf te wachten op een bombardement in Adeeevka, waar zwaar bewapende nazis ingegraven zitten. Die hebben ook goede luchtafweerr, zodat het heel lastig is. Ze gebruiken de 777s en andere westerse wapens om burgers in Donetsk te doden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Zelenski is nu officieel oorlogsmisdadiger in de DPR.]
      Staat beschreven in deze unz.com en heel duidelijk in de Washingtonpost.

      Delete
  8. Replies
    1. Nog teksteentje, voor als je 'm nog niet hebt gezien. Ik ga het straks kijken, het is toch week-end...

      Delete
    2. Dank voor beide video's !
      De eerste ga ik vanavond op mijn TV bekijken.
      Meestal; zie je bij de tweede keere meer.
      Na de bioscoop heb ik er ook over gelezen, dus begrijp het straks wellicht beter.

      Voor de tweede moet ik zin maken.
      Doe ik wel een keer.

      Delete
  9. Van het andere blog:

    @G.B. schreef daar:

    [Solliciteren naar kanonnenvlees kunnen we gerust aan . overlaten, die trapt er wel in.]

    Inderdaad, wat is die vent stuitend dom!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, lachen. Ik zet de naam maar niet voluit, om begrijpelijke redenen.

      Delete
  10. ROOTMAN ( vanmiddag)

    Het lijkt erop dat het westen nog een keer double down gaat met wapenleveranties. Mochten die in de Krim of Rusland ingezet worden, dan zal wel tegenescalatie volgen.
    ==
    Het westen is ook zwaar aan het escaleren qua censuur

    ReplyDelete