Saturday, June 04, 2022

1302 Ik brainstorm nog wat verder over de Machts-overname door de Usual Suspects.

 Onze joodse vrienden weten al eeuwen  dat rente op geleend geld op den duur gigantisch hoog oploopt. 

Albert Einstein noemde dat het achtste wereldwonder: 

“Compound interest is the eighth wonder of the world. He who understands it, earns it ... he who doesn't ... pays it.”

We zien dat de bankierswereld joods is. 
==

Als je de wereld op rechtvaardige wijze wil besturen, dan kun je je openheid , discussie en een vrije pers veroorloven. 
Toen de joden nog niet de baas waren, pleitten ze voor Persvrijheid, Vrijehid van Meningsuiting etc. 
Die gebruikten ze vooral om er zelf van te profiteren:  hùn agenda werd er mee gediend:  De oude Machthebbers werden verzwakt.  (De vakbonden werden groot gemaakt. De adel en de kerk werden er mee aangevallen.  De cultuur van elk land werd voor gek gezet. 
Toen ze na 1980  in de Westerse wereld  oppermachtig waren in Politiek, Media en big Corp en Big Pharma,  verdwenen de Vakbonden enverdwenen de openbare debatten van de TV. 

Met de komst van het internet den de Sociale Media werd het even spannend. En het is hopenlijk nòg spannend. 
Maar de meeste boeken (die bijv. de holocaust in twijfel trekken)  zijn verboden, en van  de Social Media zijn de laatste 2 jaar al behoorlijk wat dwarsdenkers geband. 
Rumble, Odyssee en Bitchute zijn mooi, maar ik maak er nauwelijks gebruik van.
Youtube is toch veel handiger. 

----=

Zoals op het WEF al werd gezegd zijn de centrale banken bezig met Digitaal Geld.

Ik denk dat er over 10 jaar geen cash geld meer bestaat. In China is het al zo ver, en alle chinezen zijn heel tevreden daarover. 

In een aantal Chinese steden is de Surveillance via camera's ook al heel volwassen. 

En nu komt het:
Ik ben er van overtuigd dat die hele systeem in nauwe samenwerking met Israel is ontworpen. 

Ik citeer Gilad Atzmon: "I was in my Bejing-hotel and all around me I heard Hebrew speaking people."  ( Ik meen dat dit 15 tot 20  jaar geleden was). 

lk citeer Netanyahu: "All the top ICT  companies of the world have important Research  departments in our country. We controle the world.'   (Netanyahu's  Nieuwjaarstoespraak  2019 , meen ik)   

Ik citeer president Lyndon B Johnson: "Better to have the camel in your tent, pissing out, than have him outside your tent and pissing in." 

Waarom werkt China samen in Biolabs met de VS? 
Waarom werkt China samen met Israel aan Totale Controle van de burger? 

Volgens mij volgen ze  het advies van Johnson.  Het is geen bewijs dat ze in conspiracy met de VS en Israel zitten, hoewel ze uiteraard die indruk wel gewekt zullen hebben. 
Ook Israel en de VS wisten vanaf het begin dat China niet met zekerheid inhun kamp zat.  En de laatste maanden is wel duidelijk dat China meer voelt voor Rusland,  omdat de 'pivot to China' wel degelijk serieus is:  China zal worden aangeballen door de VS. 

Nou komt het (2) : 
De vraag is natuurlijk of Israel voldoende geheime deurtjes heeft ingebouwd in dat surveillance systeem van de Chinezen, om hen in de houdgreep te nemen als dat nodig zou zijn. 

Ik denk dat Israel vooral de bedoeling had om de surveillance-slavernij 2.0 op punt te stellen. Om er in het veld grootschalig mee te kunnen oefenen. 
slavernij 2.0 : de vroegere slaaf was een bezit voor de plantagehouder en werd redelijk verzorgd. Een moderne westerling is een last voor zijn baas, als hij sterft is dat winst...  


 Wat zou je kunnen doen om deze Slavernij 2.0  te voorkomen? 


Wie heeft een idee? 

13 comments:

  1. Mooi lang gesprek met Bertrand Russell.

    Bertrand Russell - Great Interview with John Chandos - 1961
    https://youtu.be/LpohrKaos2o?t=4000

    Op 1:05 ongeveer: Over Bernard Shaw.
    De vrouw wiens an door Stalin was afgevoerd is wellicht Freda Utley. ( Ze was een stdente en vertrouwelinge van Russell, en later gingen zij enhaar joodse man naar usland, waar hij werd afgevoerd naar een kamp)

    ReplyDelete
  2. [Rumble, Odyssee en Bitchute zijn mooi, maar ik maak er nauwelijks gebruik van. Youtube is toch veel handiger.]
    En dat is dus gemakzucht. Als je de 1e 3 gebruikt, kunnen die -op termijn- net zo uitgroeien als youtube. Het gemak komt dan vanzelf.

    [De vraag is natuurlijk of Israel voldoende geheime deurtjes heeft ingebouwd in dat surveillance systeem van de Chinezen]
    Niet, de Chinezen hebben het overgenomen. Waarom denk je, dat bepaalde Chinese techniek overal wordt verboden? Ik word liever door de Chinezen afgeluisterd, die kunnen daar toch niets mee doen en ik ben tegelijkertijd beschermd tegen mijn eigen overheid.

    [Wat zou je kunnen doen om deze Slavernij 2.0 te voorkomen?]
    Daar kan je 2 dingen mee doen. 1. Je kunt het niet gebruiken en een alternatief vinden/ontwikkelen. 2. Je kunt je verdiepen in de techniek, zelf de deurtjes vinden en die afsluiten/ontwijken. Dat kost dan wel de nodige moeite, maar dan hoef je 1 niet te doen. Voor mij was 2 de oplossing en juist heel leuk. Er zijn voldoende app's voor ontwikkeld, maar die moet je dan zelf vinden en gebruiken.
    Dus geen windows en smartphones. Het heeft mij 2 jaar studie gekost om Linux goed te kunnen gebruiken. 1 Jaar later was ik hulp op een forum en heb dat 10 jaar gedaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb bewondering voor jouw kennis, maar twee jaar studeren op 'whizkid 1.0' is voor mensen van 70 te laat. Ze leren ook veel langzamer. 'Aanmodderen' is het devies.

      Ja, maar China wordt tegengewerkt. Sowieso. Dat is niet persé omdat er overal spyware in zit.

      We weten niet of Israel er geen - nog niet ontdekte- zaken in heeft verstopt.
      In elk geval : Israel heeft nu op zeer grote schaal met 'Surveillance' kunnen oefenen.

      Dat is heel belangrijk als je de Westerse Landen wil controleren ( zonder dat ze het beseffen, zonder dat ze het als negatief ervaren).

      Delete
    2. @JV, je kunt in ieder geval beginnen met het zoveel mogelijk vermijden van Youtube. Die andere twee zijn echt niet zo moeilijk in gebruik waarbij Odyssee ook een handige download functie heeft.

      Delete
  3. De Nieuwe Wereld:
    Een cultuur van cancelen en censuur. Een gesprek van Ad en Jelle

    https://youtu.be/P9uZ9cAKra4


    Mijn reacties:
    1 Het is logisch dat 'wie de echte Macht heeft' de censuur pleegt. Toen de Kerk oppermachtig was, kon ze boeken verbranden en op de index plaatsen, en werden opponenten met 'gewapende woorden ' als Ketter en Ongelovige buitden de discussie geplaatst. Als je goed kijkt kun je zien wie nu 'de echte macht heeft' door te kijken welke woorden als dodelijk wapen worden gebruikt. Zo verraden ze zich.

    2. Als je een geschrift neemt (jouw Oude Testament, zeg maar) en jongens de opdracht geeft om 'God te slim af te zijn" en de beste leerlingen toe laat treden tot de elite, en dan het recht geeft om te huwen met de dochter van een rijk man, dan 'kweek' je een slim volk dat heel sterk is met taal. Zo'n volk is goed in het debat, in journalistiek, politiek en als 'spin-doctor'. Als zo'n volk ook nog `1alles weet van geld en geldschepping, dan wil elke koning hen wel als 'adviseur' en belasting-collector.

    3. Als een volk in disapora leeft en als kleine maar zeer slimme groep toch meer macht wil, kan het 'de 99%' , de arbeider, als bondgenoot nemen. Vakbonden oprichten, de mooie kanten van 'democratie' belichten en het onrechtvaardige van 'De adel aan de macht' benadrukken. Een dergelijke kleine groep kan dan middels revoluties (of wetten die grondbezit zwaar taxzeren etc etc) de oude Macht verdrijven en zelf de nieuwe Macht worden. In 1879 in Frankrijk mislukte dat, maar in 1917 in Rusland was het toch 30 jaar lang succesvol. En in Amerika is die groep nu ook alweer 30 tot 40 jaar bijna onbedreigd aan de macht.

    4. De huidige machthebbers hebben dus de oude machten verdreven door 'Democratie' te promoten en via de media het volk elke kant op te sturen die hèn, de 0,1 %, goed uit kwam.
    Vb: Willen we oorlog? Toon wat beelden van bloed en puin (9-11) en we kunnen oorlog voeren.
    Dat kon , omdat ze de oude Media, krant en tv, volledig controleerden. De laatste echte debatten op TV waren in de jaren 70 of 80. Daarna was hun controle volledig. De Overton Window was lekker smal geworden.
    Toen kwam ineeens het internet, en in de afgelopen 20 jaar was het mogelijk om bijzondere informatie zonder moeite te vinden. Sinds 2 of 3 jaar wordt 'de index' weer opgebeouwd. Veel bijzondere boeken zijn nu door Amazon al 'uit het rek gehaald'. Veel alternatieve videokanalen kunnen niet meer op dìt kanaal terecht.
    De Macht mòet wel censureren, want ze zijn een bezettingsmacht. Een vijandige Elite. Als een volk een eigen Elite heeft die het eigen volk dient, dan kan 'de waarheid' hen geen schade doen. Onterechte beschuldigingen kun je dan door open debatten overtuigend 'afvoeren'. Hoe vrijer de pers, hoe meer steun en vertrouwen in de overheid.
    Het feit dat er nu op allerlei manieren gecensureerd wordt is een goed bewijs dat onze Elite niet ons belang dient.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 5. De huidige leiders dienen de belangen van de 0,1 %, hoewel de meesten dat niet doorzien. Hoog-intelligente maar naieve mensen bestaan. Ze zijn ideale medewerkers als je een jpournalist zoet die het volk een 'verhaal' wijs moet maken. Zeker als je hen duidelijk maakt hoe diep ze zullen vallen als ze zouden gaan twijfelen aan het Narrative. ( Een Narrative is bijvoorbeeld: een verhaal over de werkelijkheid dat het volk toont dat het goed is en logisch dat het volk steeds armer wordt en de rijken steeds rijker.) Iemand omkopen is dom, want dat wordt een keer tegen je gebruikt. Maar ioemand in de leugen laten geloven en hem dat publiekelijk laten uitdragen dat is risico-loos. De 'leugenaar' weet niet dat hij liegt en zal, als hij er achter komt, geen klokkeluider durven worden. Ze zitten in een bubbel, in een netwerk dat elkaar steeds zegt dat ze meer weten dan het volk. Ontluisterend voorbeeld is het gesprek van Willem Middelkoop met Dick Berlijn (lang de hoogste baas van ons leger) waar bleek dat Dick Berlijn nooit had gehoord van Gebouw WTC7.
      Zulke incidenten bewijzen dat ze in een cocon leven warvan ze zelf het bestaan niet weten.
      Voor de ware Macht is het dus zeer belangrijk om zaken als WTC7 als 'complot-gekken-praat' af te doen, waardoor de Dick Berlijns die ze in dienst hebben, er niet meer naar hoeven te kijken.

      Delete
    2. het juiste adres: https://www.youtube.com/watch?v=RtHQsZYt-5c

      Delete
  4. De video van De Nieuwe Wereld was slecht van geluid, en is nu opnieuw opgeladen.

    Dat gaf de kans om mijn reactie te herschrijven :

    1 Het is logisch dat 'wie `echt de Macht heeft' de censuur pleegt. Toen de Kerk oppermachtig was, kon ze boeken verbranden en op de index plaatsen, en werden opponenten met 'dodelijke woorden’ als Ketter en Ongelovige buiten de discussie geplaatst. Als je goed kijkt kun je zien wie nu 'de echte Macht’ heeft door te kijken welke woorden als dodelijk wapen worden gebruikt. Zo verraden ze zich.

    2. Als je een geschrift neemt (jouw Oude Testament, zeg maar) en jongens de opdracht geeft om 'God te slim af te zijn" en de beste leerlingen toe laat treden tot de elite, en dan het recht geeft om te huwen met de dochter van een rijk man, dan 'kweek' je een slim volk dat heel sterk is met taal. Zo'n volk is goed in het debat, in journalistiek, politiek en als 'spin-doctor'. Als zo'n volk ook nog àlles weet van geld en geldschepping, dan wil elke koning hen wel als 'adviseur' en belasting-collector.
    3. Omdat het ‘kritisch zijn’ een vaak voorkomende eigenschap is in de populatie - want daar is op geselecteerd - kan zo’n volk zich niet gemakkelijk handhaven als groep. Te veel bonje onderling. Een levensgevaarlijke vijand die vooral hèn haat is dan absoluut onontbeerlijk om de groep bij elkaar te houden.
    Als volk in disapora gaan leven bij andere volken en de bijzondere talenten aanbieden aan de heersers is dan een goede oplossing. Wel met strenge religieuze wetten en rituelen zodat gemende huwelijken worden voorkomen en de goede genen niet worden doorgegeven aan potentiele vijandige volken.
    Als zo’n volk na vele eeuwen toch mee wil gaan doen met het openbare leven in het ‘gast-land’ en dus wil ‘emanciperen’, dan kan die groep de arbeiders als breekijzer gaan gebruiken. Hen als bondgenoot nemen. Vakbonden oprichten, de mooie kanten van 'democratie' belichten en het onrechtvaardige van 'De adel aan de macht' benadrukken. Een dergelijke kleine groep kan dan middels revoluties (of wetten die grondbezit zwaar taxeren bijvoorbeeld) de oude Macht verdrijven en zelf de nieuwe Macht worden. In 1879 in Frankrijk mislukte dat nog aanvankelijk, maar na 1917 was het in Rusland toch 30 jaar lang succesvol. En in Amerika is deze groep sinds 2001 volledig en onbedreigd aan de macht, volgens generaal Wesley Clark, in 2004 nog presidents-kandidaat voor de Democraten.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Vervolg:

      4. De huidige machthebbers hebben dus de oude machten verdreven door 'Democratie' te promoten en via hun Media het volk elke kant op te sturen die hèn, de 0,1 %, goed uit kwam.
      Een voorbeeld. Willen ze oorlog? Dan zorgen ze voor beelden van Bloed en Puin (9-11). Het volk denkt dat ze wordt aangevallen en het limbische systeem doet zijn werk: De neiging tot vechten komt naar boven. Al in oktober 2001 wist men in het Pentagon welke 7 moslimlanden ze gingen aanvallen in de komende jaren. Wesley Clark heeft het onthuld. Een jaar eerder hadden ze hun ‘oorlogsplannen’ in een geheim document beschreven en op pagina 78 lezen we: “ Het is wel lastig dat het volk geen oorlog wil. Tenzij het wordt aangevallen, zoals destijds met Pearl Harbor.” Een jaar later gebeurde 911.
      De Machtigen controleerden de oude Media volledig in die jaren. De laatste echte debatten op TV waren al veel eerder in de ban gegaan. ( Debatten dienden er vroeger voor om de oude Machthebbers te kijk te zetten, zodat de nieuwen het konden overnemen. Idem: vakbonden.) De Overton Window was lekker smal geworden.
      Toen kwam ineens het internet, en blogs en youtube. Dat was nauwelijks te beteugelen, want aan de Persvrijheid valt in Amerika niet te tornen, net als het privé wapenbezit.. Directe censuur is dus onmogelijk. In de afgelopen 20 jaar kon ik bijzondere informatie vinden en zonder moeite downloaden. Het bleek dat de wereld héél anders in elkaar zat dan ik altijd dacht ! Iemand als Ron Unz heeft daar een onvergetelijk oeuvre over geschreven: American Pravda. Maar sinds 2 of 3 jaar wordt 'de index' weer opgebouwd. Veel bijzondere boeken zijn nu door Amazon al 'uit het rek gehaald'. Veel alternatieve video bloggers kunnen niet meer op dìt kanaal terecht.
      De Macht mòet wel censureren, want ze zijn een bezettingsmacht. Een vijandige Elite, die niet uit het eigen volk voortkomt. De eigen elite zorgt ook altijd dat ze van alles het beste hebben, maar hun ‘Narrative’ zal nooit het voortbestaan van de 99% riskeren omdat hun eigen overleven direct gekoppeld is aan het overleven van die 99%. Zo niet voor de ‘Vijandige Elite’. Eigenlijk loopt het altijd slecht af met landen waar zij lange tijd de scepter zwaaiden. Maar dan zijn ze vaak al vertrokken naar een volgend land.
      Zo’n vijandige elite is natuurlijk heel kwetsbaar voor media die hun ‘narrative’ doorprikken. Het Narrative overeind houden is van levensbelang voor de 0,1 %. De waarheid is levensgevaarlijk voor hen. Niet als die waarheid 1 maal per week in de media staat, maar wel als ze elke dag een keer wordt gemeld. Want pas dan gaat het volk het serieus nemen.
      Als een volk een eigen Elite heeft die het eigen volk dient, dan kan 'de waarheid' hen geen schade doen. Onterechte beschuldigingen kun je dan door open debatten overtuigend 'afvoeren'. Hoe vrijer de pers, hoe meer steun en vertrouwen in de overheid.
      Het feit dat er nu op allerlei manieren gecensureerd wordt is een goed bewijs dat onze Elite niet ons belang dient.

      Delete
    2. 5. Onze huidige Europese leiders dienen de belangen van de 0,1 %, hoewel de meesten van hen dat niet doorzien. Hoog-intelligente maar naïeve mensen bestaan. Ze zijn ideale medewerkers als je een journalist zoekt die het volk een 'verhaal' wijs moet maken. Zeker als je hen toont hoe diep ze zullen vallen als ze zouden gaan twijfelen aan het Narrative. Denk aan het lot van Assange. Iemand omkopen is dom, want dat wordt een keer tegen je gebruikt. Maar iemand in de leugen laten geloven en hem die onzin publiekelijk laten uitdragen dat is een goede methode. De 'leugenaar' weet niet dat hij liegt en zal, als hij er achter komt, geen klokkeluider durven worden. Hij lost de coggnitieve dissonantie (tussen wat hij éérst openlijk zei en wat hij nu als ‘waar’ ontdekte) op door zijn eigen ontdekking niet te geloven. Hij zal blijven liegen. Onze leiders zitten in een bubbel, in een netwerk dat elkaar steeds bevestigt en prijst. Maar vaak weten ze helemaal niks van een dossier. Een ontluisterend voorbeeld is het gesprek van Willem Middelkoop met Dick Berlijn (jarenlang de hoogste baas van ons leger) waarin bleek dat Dick Berlijn nooit had gehoord van Gebouw WTC7. (Zoek met beide namen op YT en kijk vanaf minuut 9)
      Zulke incidenten bewijzen dat ze in een cocon leven waarvan ze zelf het bestaan niet weten. Onze hoogste militair heeft geen enkel vermoeden van de ware toestand in de wereld! En ook niet de nieuwsgierigheid daar naar, hoewel zijn zelfbeeld wel is ‘dat hij nieuwgierig is’. Dàt zijn de geknipte mensen voor dit werk. Ook in de journalistiek vind je deze mensen overal.
      Voor de ware Macht is het dus zeer belangrijk om zaken als WTC7 als 'complot-gekken-praat' af te doen, waardoor de Dick Berlijns die ze in dienst hebben, er niet meer naar hoeven te kijken.

      Delete
  5. Nog een reactie op dezelfde Nieuw Wereld:

    ( Marc Setmais wil zich gaan verzetten tegen de polarisatie, schrijft hij. Ik reageer er op )

    Marc, we moeten ons allemaal hiertegen verzetten. Probeer te achterhalen waar polarisatie vandaan komt. Probeer te kijken of er een 'agenda' is die daar baat bij heeft. Probeer te kijken wie de verschillenden visies verspreiden, en welke van die visies niet van 'neutrale mensen' komt ( mensen die niks verdienen met het uitspreken van de mening. Soms zelfs hun baan verliezen daardoor..) , maar van mensen die mogelijk door 'Belangen' worden betaald: De wapenindustrie, Big Pharma, lui die streven naar minder mensen op aarde etc etc.

    Het is deels ook toeval, hoor. Matt Taibbi heeft het beschreven op youtube: Toen internet op kwam vielen de reklame-inkomsten weg bij de traditionele media. In plaats van neutraal nieuws gingen ze nu 'partijen' bedienen: de linksen naar de mond parten. Of de rechtsen. (Alleen Fox was nog deels rechts.)
    En media als youtube begonnen allerlei video's aan te bieden waar je zelf eerder interesse in had getoond. Zo bleef ieder in zijn eigen bubbel, en werd ook steeds sterker overtuigd van het eigen gelijk.

    ReplyDelete
  6. Nog een reactie op die video:


    Rebel 82
    1 uur geleden
    Het typerende van dat specifieke volk waar jij het over hebt is wel dat elk land waar ze gastvrij zijn ontvangen hun gouden eeuw hebben, en op het moment dat ze verdreven ofwel vertrokken zijn ,het nieuwe gastland hun gouden eeuw hebben. Goede voorbeelden daarvan zijn Frankrijk daarna Spanje en Nederland, Duitsland en nu uiteraard de VS.
    Dus blijkbaar zit er wel iets in op de manier waarop ze het aanpakken.

    Johan Vermeulen
    25 minuten geleden
    ​ @Rebel 82 Heel goed gezien, en volledig akkoord. In Nederland brachten ze kapitaal en handelscontacten mee. Maar ook ondernemingszin , durf. ( Lees Immanuel Wallerstein: European Upheaval)
    In Arendar-Polen werden de lijfeigenen aan het werk gezet op de vruchtbare aarde en werd enorm veel graan geteeeld en naar west Europa geexporteerd: Zij hadden de contacten en het kapitaal. Voor de arrendar-lijfeigenen werd het een hel op aarde. In Nederland was plots goedkope arbeid om de wereldzeeeen te verkennen.

    Maar al in 1870 klaagde Wilhelm Marr dat Duitsland volledig werd overheerst door de mensen waar we het over hebben: ze nemen je land ook cultureel geheel in handen. En vermorzelen jouw heilige huisjes. Wat is een mens zonder houvast? Zonder mythes en geloof: los zand.

    En nu in de VS is het allemaal nog veel erger: cultuur volledig verpest. Maak-industrie verdwenen. Alleen nog: Wall Street dat de mensen berooft, en een oorlogs-industrie die onbruikbare wapens maakt en opdringt aan idiote Europese Nato landen. Europa is door hen leeg gezogen en machteloos. Elek Amerikaan wordt geboren zonder uitzicht op een baan, maar wel met 100.000 dollar schuld ( 30 trillion staatsschuld) Een denkbare oplossing: een verplicht vaccin dat 'per ongeluk' vrouwen steriliseert. ( Ik fantaseer maar wat)

    Hun sterke punt is: geldschepping: dat maakt arbeid mogelijk. Geld tekort of te duur geld is vaak een reden dat arbeid op de handen blijft zitten. Maar alleen werkende handen maken 'stuff' zoals Elon Musk het zegt. Zonder stuff ben je armoedzaaier. En nu is het een goochelaars-bende die geen 'stuff' meer maakt, maar geld onttrekt aan de paar lieden die nog wel 'stuff' maken.
    Dus ja: Als je ergens aan komt en geld creëert dat er eerst niet was, dan brengt dat welvaart die er nog niet was, want dse handen krijgern wat te doen. Ze gaan stuff maken. Maar er ontstaat een tekort aan geld als het door banken wordt geschapen (altijd. Rente-lek heet dat). En dat kan alleen goed gaan als er blijvende groei is. Maar blijvende groei eindigt in een milieu ramp.

    Nu gooien ze het over een andere boeg: de groei moet nu komen van milieu-vriendelijke stuff.
    We moeten nu krom gan liggen voor windmolens etc.
    Maar we kunnen veel beter de staat geld laten creeren: om ambtenaren te betalen en infrastructuur te bouwen. Drie voordelen: 1. er ontstaat geen geld-tekort , dus geen boom-bust cyclus. 2. Je kan een 'pas op de plaats' maken en zo het milieu redden: er is geen groeidwang meer. 3. En de macht ligt bij de regering, niet bij de internationale bankiers.

    Vooral wegens punt 3 laten ze dit uiteraard niet gebeuren.

    ReplyDelete