Saturday, July 02, 2022

1313 Hoe de CIA Rusland aanviel en kapot maakte ten tijde van Yeltsin.

Ik noemde Jefrey Sachs altijd lid van de 'Chicago Boys'  maar ze kwamen uit Harvard.   

Voor de rest had ik het verhaal wel correct, vermoed ik. 

Ik heb het hele verhaal van Engdahl nog niet gelezen, en kom er misschien wel niet aan toe, maar dan heb ik in elk geval dit document 'in bezit'. 

Een korte inleiding door Engdahl, en dan komt het ca 14 pagina lange artikel.  

De kop heb ik geel gemarkeerd. 

UPDATE:  below the second yellow line: Origina English text

Nu laat ik William F. Engdahl aan het woord: 


Nieuwsbrief nr. 83: 

De lange arm van de CIA: Achter Ruslands Oekraïneoorlog

 

Hallo lieve lezers,

Zoals met zo veel van de moderne geschiedenis, vertellen de mainstream westerse media niet het volledige verhaal. De rol van de CIA in het vernietigen van de Russische economie in de jaren '90 vormen een essentiële achtergrond om het diepe wantrouwen tussen de Poetin's Kremlin en Washington te begrijpen, dat terug gaat tot de Jeltsin jaren. De CIA volgde die mislukte couppoging in 2014 met een geslaagde coup d'etat in Oekraïne in waarin Washington een anti-Russisch marionettenregime in Kiev installeerde, waarvan  vele van  de hoofdrolspelers in de Pravy Sektor (Rechtse Sector) partij zaten  en anderen waren expliciete neonazi's wiens wortels teruggaan tot de Banderistas die vochten tegen de Russen in de Tweede Wereldoorlog aan de kant van de Duitse SS. Die staatsgreep van 2014 werd geleid door toenmalig assistent-staatssecretaris Viktoria Nuland en vice-president Joe Biden. Vandaag is Nuland terug en Biden is President. Het volgende is een hoofdstuk uit mijn best verkochte boek, Manifest Destiny. Het beschrijft de criminele rol van de CIA en de Amerikaanse presidenten Bush Sr. en Bill Clinton in wat alleen maar kan worden genoemd :

de Verkrachting van Rusland in de jaren '90.

Als u dat nog niet gedaan heeft, overweeg dan alstublieft om mijn online stem te steunen. De meedogenloze censuur van het internet en de sociale media door het particuliere bedrijfsleven sociale mediabedrijven sinds het Corona-virus van 2020, en nu de oorlog in Oekraïne, is alarmerend en schadelijk en kan alleen worden vergeleken met boekverbrandingen in het Duitsland van de jaren '30, of de Middeleeuwse Inquisities met martelingen van ketters.

Ik dank u voor uw belangstelling en steun,  William Engdahl

www.williamengdahl.com

 





Uit het boek: 

Manifeste Bestemming. 
(Vrij vertaald volgens JV: "Onze historische plicht t. a. v. de mensheid" )  

Democratie als cognitieve dissonantie © F. William Engdahl

Hoofdstuk vier:


Soros en de Harvard Boys voegen zich bij Jeltsin en de KGB

 

"We hebben vandaag vernomen dat officieren van de CIA van de Verenigde Staten opereerden als adviseurs aan Anatoly Chubais. Maar het grappige is dat ze  bij terugkeer in de VS werden ze vervolgd voor het overtreden van de wetten van hun land èn omdat ze zich verrijkten tijdens de privatisering van de Russische Federatie."

-Vladimir Poetin, 2013

 

Soros' Harvard jongens gaan voor de kill.

Zodra de schurkachtige ex-KGB generaals en hun handgekozen protégés de goudreserves van de nu verdwenen Sovjet-Unie en de aanzienlijke financiële activa van de nu gemakshalve verboden Communistische Partij - alles met de zegening en medeplichtigheid van Boris Jeltsin en zijn inner circle-   

waren Bush's CIA old boys klaar om de volgende fase in te gaan: de systematische overname van strategische energie, grondstoffen, en militaire staatsindustrieën in de Sovjet-Unie via IMF-gedicteerd privatiseringsoperaties die werden geleid door Jeltsin's minister van Financiën,   Yegor Gaidar, en zijn handlanger, Anatoly Chubais. (= Tsjoebais)

In november 1991 werd Tsjoebais minister in het kabinet Jeltsin, waar beheerde hij de portefeuille van Rosimushchestvo - het Federaal Agentschap voor Staats Property Management, dat door Jeltsin werd uitgeroepen tot het agentschap dat verantwoordelijk is voor die de privatisering van de staatsbedrijven in Rusland uitwerken. Gaidar en Tsjoebais werkten samen met George Soros, de Wall Street speculant en "collega" van de CIA voor de National Endowment for Democracy (NED)

Soros, op zijn beurt, bracht Harvard's Jeffrey Sachs-architect van de Poolse "economische schok therapie"- en andere van zijn Amerikaanse "vrienden" in de kringen van Jeltsin.

George Soros en zijn Open Society Foundations zijn in verband gebracht met de CIA door de Chinese inlichtingendienst en anderen. Zijn Open Society instellingen bleken operationeel te verschijnen, natuurlijk 'gewoon toevallig', in elke situatie waar de CIA's NED front en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken streefden naar een regimeverandering in een pro- Washington - regering.

 

Al in 1987, toen Gorbatsjov nog aan het hoofd van de Sovjet-Unie stond, profiteerde Soros van de hervormingspogingen van het Sovjetregime door zijn Open Society Institute in Moskou. Daar kon hij geld geven aan belangrijke onderzoekers en anderen om "markt-economisch onderzoek" te steunen.  Alle acties van Jeltsin werden geleid door Jeltsins CIA- en KGB-handlangers, met name KGB generaals Philipp Bobkov, Alexei Kondaurov, en Jeltsin's persoonlijke lijfwacht, generaal Alexander Korzhakov. Dit was de kliek (cabal) die, in  in coördinatie met George H.W. Bush en zijn CIA-oude jongens,  de nep-KGB "couppoging" ensceneerden tegen Gorbatsjov die Jeltsin aan de macht brachten, met steun van  de westerse media die hem opvoerden als "de nieuwe Russische kampioen van de democratie".

In december 1991, vier maanden na die nepcoup, heeft Jeltsin, toen president van de Russische Federatieve Socialistische Sovjet Republiek - de grootste federale "republiek" binnen de Sovjet-Unie,  een ontmoeting gehad met de presidenten van Oekraïne en Wit-Rusland en ze ondertekenden wat de Belavezha-akkoorden werden genoemd, waarin  de ontbinding van de USSR die sinds 1922 formeel had bestaan, werd afgekondigd. Het was de hoofdnoot in de door de VS gesteunde staatsgreep om de verkrachting van Rusland mogelijk te maken. Tegen die tijd was Gorbatsjov volledig in diskrediet gebracht en in schande afgetreden.

 

Rusland's schoktherapie

Als onderdeel van de overeenkomst in de Belavezha-akkoorden werd de pas opgerichte Russische Federatie  juridisch eigenaar van alle staatsbezittingen van de voormalige USSR,  en nam ze ook alle buitenlandse schulden van de USSR over. Jeltsin werd verteld om een tweeëndertigjarige vriend van George Soros, Yegor Gaidar, tot zijn economische tsaar te benoemen. Gaidar, die formeel minister van financiën werd van de nieuwe Russische Federatie in februari 1992, benoemde een andere jonge econoom, Anatoly Chubais, tot zijn directeur van de privatisering van staatsactiva.

 

Twee jonge, door de VS gestuurde economen, Anatoly Chubais (l) en Yegor Gaidar (r), voerden het Harvard shock therapie programma uit om Rusland voor zichzelf te plunderen en voor hun westerse vrienden.

 

Gaidar werd toen door de Soros kringen naar Polen gebracht om het Poolse "shock therapie" model te bestuderen, het proces dat was geïntroduceerd door George Soros' jonge Harvard econoom en protégé, Jeffrey Sachs. Terug in Moskou, Yegor Gaidar, gebruik makend van het Poolse voorbeeld van Sachs, overtuigde Jeltsin om "de prijzen te laten stijgen om zo het aanbod te vergroten en om handelsbelemmeringen af te schaffen, zodat buitenlandse grondstoffen de winkelrekken begonnen te vullen." iii

Het was een leugen. De Sovjet economie was zelfvoorzienend in alles behalve misschien bananen en koffie. De winkels waren vol tot november 1991, toen Jeltsin de precieze datum aankondigde waarop de prijscontroles zouden worden opgeheven:   31 december van dat jaar. 

Winkeliers verstopten prompt hun goederen, wachtend op de aangekondigde winstbonanza van prijsbeheersing. De winkels waren plotseling leeg.

Binnen een week na de toespraak van Jeltsin werd de Moskovieten rantsoenering opgelegd. Het was slechts het begin van bijna een decennium van economische horror voor de meeste Russische burgers.iv

 

Harvard, de CIA en Larry Summers

Gaidar werd geïnstrueerd en geleid door het Amerikaanse ministerie van Financiën van een nieuwe Clinton regering die in januari 1993 was aangetreden. De sleutelpersoon bij de  Schatkist voor de daaropvolgende Gaidar-Chubais plundering van Jeltsin's Rusland was een voormalig Harvard econoom genaamd Larry Summers. Summers gebruikte de krachtige invloed van het Amerikaanse ministerie van Financiën om dollars van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) door te sluizen aan de cash-hongerige Jeltsin regering, en adviseerde Jeltsin en Gaidar dat ze Rusland moesten openstellen voor onbeperkte invoer als zij van het IMF en andere Westerse banken leningen wilden krijgen.

Gaidar leverde al snel een beleid dat aan de eisen van Washington en van de KGB's nieuwe bank oligarchen rond Mikhail Khodorkovsky's Menatep Bank en anderen. Als gevolg van de Gaidar-decreten ging de Russische industrie failliet door de onbeperkte buitenlandse concurrentie, maar, vreemd genoeg, het binnenlandse bankwezen moest worden beschermd tegen concurrentie.v

Na de Amerikaanse verkiezingsoverwinning van Bill Clinton in november 1992, bracht  Larry Summers, -- de nieuwe onderminister van Financiën verantwoordelijk voor de Russische "hervormingen"  en zelf een voormalig Harvard economie professor  ---  een groep van zijn voormalige Harvard collega's, waaronder George Soros' Poolse shocktherapie-adviseur, Jeffrey Sachs, en professor economie Andrei Shleifer naar Moskou onder de auspiciën van hun 

Harvard Instituut voor Internationale Ontwikkeling (HIID). Die Sachs-Shleifer- Summers driehoek orkestreerde in wezen alle belangrijke aspecten in de uitvoering van de Gaidar-Chubais "schoktherapie" in de beginjaren van Jeltsin.vi

In 1991, enkele maanden voordat hij bij Clinton in dienst trad, was Summers hoofdeconoom bij de Wereldbank. Daar had Summers zijn voormalige Harvard-student Shleifer --- een in Rusland geboren Amerikaans staatsburger --- benoemd tot  Wereldbank "adviseur" van de Jeltsin regering.      Kort nadat Summers plaatsvervangend Secretaris van de Schatkist in de Clinton administratie werd,  begin 1993, kwam  Shleifer bij Jeffrey Sachs's HIID in Moskou als Project Directeur ( van het HIID).

HIID was door Summers gekozen als het belangrijkste adviesbureau voor Gaidar en Tsjoebais om de kolossale plundering te organiseren die  bekend staat als Russisch privatisering.

 Vanuit zijn Washington US Treasury kantoor, benoemde Summers alle belangrijke actoren in de Chubais privatisering verkrachting van Rusland in de vroege jaren 1990. Zij waren wat een Harvard-maffia genoemd zou kunnen worden.

Summers benoemde David Lipton in van Harvard, een voormalig consultant van Jeffrey D. Sachs & Associates, tot adjunct-secretaris van Financiën voor Oost-Europa en de voormalige Sovjet-Unie. 

Sachs werd benoemd tot directeur van HIID in 1995. Sachs's HIID ontving USAID-subsidies voor het "werk" van het instituut in Rusland van zijn voormalige partner, die nu bij de Schatkist de lakens uitdeelde: David Lipton. Het was een klein clubje  met sterke samenhang dat Summers had gecreëerd.vii

De USAID stond bekend als een dekmantelagentschap van de CIA, waardoor de rol van de CIA als Regime Changers en meer van dat werk dat het daglicht niet mag zien  --- verborgen bleef achter de sluier, de facade,    van een liefdadige Amerikaanse overheidsinstelling die geld uit gaf 'voor economische ontwikkeling'. Het was een belangrijke geldbron voor het sturen van elke stap van de Chubais privatiserings-operaties via de Summers-Sachs Harvard boys.viii

Harvard was een slimme keuze om de CIA's handlanger te zijn voor de Chubais privatisering. CIA gelden via een Harvard University front gaf een aura van onpartijdige academische achtenswaardigheid en voor  'plausible deniability ( aannemelijke ontkenbaarheid)  dat de CIA en de VS Schatkist ( Treasury= ministerie van Financien)  eigenlijk verantwoordelijk waren. Shleifer, een in Rusland geboren emigrant en protégé van Summers, was al een professor in de economie aan Harvard in zijn begin jaren dertig. Shleifer werd Sachs's hoofd van het HIID's Rusland project, gevestigd in Moskou.

Toen haalde Summers nog een Harvard jongen binnen, een voormalig Wereldbank adviseur van Summers genaamd Jonathan Hay. In 1991, toen hij nog op Harvard Law School zat , was Hay ook een senior juridisch adviseur geworden van Chubais GKI staats privatiseringsagentschap. In 1992 werd Hay hoofd- jurist van de HIID.

Directeur in Moskou. Hay nam grote bevoegdheden over aannemers, beleid, en specifieke programma's. Hij controleerde niet alleen de toegang tot de Chubais kring, maar was ook de woordvoerder ook.ix

Zowel Jonathan Hay als Andrei Shleifer werden later geïdentificeerd als CIA agenten. President Vladimir Poetin, in een jaarlijkse dialoog in april 2013 met Russische burgers- hoewel hij discreet de namen niet noemde, verwees hij naar Hay en Shleifer als identificeerde CIA-agenten die met Tsjoebais en Gaidar samenwerkten in de criminele Russische privatisering:

We hebben vandaag vernomen dat officieren van de CIA van de Verenigde Staten opereerden als adviseurs aan Anatoly Chubais. Maar het is nog grappiger dat bij terugkomst naar de VS, werden ze vervolgd voor het overtreden van de wetten van hun land en het zich illegaal verrijken in de loop van de privatisering in de Russische Federatie. Zij hadden het recht niet dit te doen als actieve CIA officieren. In overeenstemming met de Amerikaanse wet, mochten zij zich niet bezighouden met enige vorm van commerciële activiteit, maar ze konden het niet weerstaan - het is corruptie, zie je.x

Zowel Hay als Shleifer werden "beschermd" door Washington, ondanks dat ze moesten betalen multi-miljoen dollar boetes toen, in 2006, de US District Court in Boston een boete gaf aan hen persoonlijk van $2 miljoen en aan Harvard University  van $26,5 miljoen voor hun Russische illegale activiteiten. Summers, die tegen die tijd Washington had verlaten om President van Harvard te worden, werd gedwongen ontslag te nemen na de onthulling van zijn rol in de Moskou HIID schandalen in 2006. Voordat hij vertrok, slaagde Summers er echter in Shleifer een leerstoel te geven op Harvard. Hay later dook weer op als oprichter van de Oekraïense tak van het Poolse "vrije markt" Centrum voor Sociaal en Economisch Onderzoek (CASE) tijdens de CIA staatsgreep in Kiev in 2014.xi

 

Harvard's criminele Russische privatisering

De criminele Russische privatisering van staatsbezittingen die Hay en Shleifer  samen met Anatoly Chubais en Yegor Gaidar hadden uitgevoers na 1992 werd uitgevoerd tot in detail volgens het advies van Tsjoebais nieuwe Amerikaanse adviseurs. Toen de aankondiging van de voorgestelde vouchers-voor-aandelen privatisering weinig bijval kreeg van de Russen die nog herstellende waren van de economische schok van de prijsbevriezing, regelden Hay en Shleifer  gehaaide  US public relations experts van Burson-Marsteller en de Sawyer Miller Group om een reclamecampagne te bedenken die uitgezonden zou worden op de TV kanalen die toen in handen waren van de nieuwe Russische oligarchen om de Russen te overtuigen om de Gaidar-Chubais privatiserings zwendel te accepteren. Het Harvard-Chubais privatiseringsplan, dat in 1992 begon, was even  eenvoudig als het crimineel en frauduleus was. Het werd afgekondigd door Jeltsin in augustus 1991 bij presidentieel decreet, een vijandige Doema omzeilend. Anatoly Chubais, als hoofd van het staatseigendom GKI, gaf 150 miljoen "vouchers" uit, één aan elke Russische burger. Op hun beurt zouden de burgers hun voucher kunnen omzetten in een aandeel in een Russisch geprivatiseerd staatsbedrijf of -winkel of verkopen tegen een vaste marktprijs, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Aangezien de meeste Russen bezorgd wanneer ze de volgende pensioenbetaling zoude krijgen  of waar een baan kon worden gevonden in de ineenstortende industriële economie die een voorspelbaar resultaat was van de Sachs-Harvard-Chubais shock therapie,  verkochten miljoenen gewoon hun vouchersvoor contant geld. In juni 1992 konden op elke straathoek in Rusland tegoedbonnen/vouchers  worden gekocht of verkocht. Zij werden verhandeld op nieuwe Moskouse "grondstoffenbeurzen", opgezet door Harvard's Jonathan Hay met het USAID geld dat geregeld werd via de HIID. Voucher-beleggingsfondsen  ontstonden overal om de tegoedbonnen van de burgers te verzamelen bij de miljoenen. Gaidar, Chubais, en hun Harvard adviseurs zorgden ervoor dat die "beleggingsfondsen" niet gereguleerd waren. De roebel werd in het binnenland converteerbaar ( omwisselbaar)  gemaakt naar de US dollar op advies van het Sachs HIID team, om verder de roebel te verzwakken en de economie te dollariseren. In de twintig maanden dat het voucher-voor-aandelen programma duurde, schommelden de voucher prijzen  van een hoogtepunt van 20 dollar tot een dieptepunt van 4 dollar per bon. Toen ze  vrij verhandelbaar werden gemaakt, was het rijp voor de miljardair-oligarchen rond Jeltsin om ze te kopen en dat is precies wat ze deden.xii

Bijna zeshonderd voucherfondsen hebben vijfenveertig miljoen vouchers verkregen. De grootste, die zich First Voucher noemde, verzamelde vier miljoen vouchers.xiii

De prijs van de vouchers hadden Chubais en zijn Harvard-jongens heel laag gesteld. Ze waardeerden de hele Russische economie, met 's werelds grootste nikkelbedrijf; enkele van 's werelds grootste olie- en gasbedrijven, waaronder Sibneft en Gazprom; met RUSAL, 's werelds grootste aluminiumbedrijf; uitgestrekte goud mijnen en talrijke hoogtechnologische defensiebedrijven - voor een totaal dat minder was dan de marktwaarde van het Amerikaanse General Electric. In de privatiserings veilingen, op basis van het aantal vouchers dat in totaal in omloop was gebracht, had het gehele Russische industriële systeem, inclusief mijnen, oliemaatschappijen en fabrieken, een met een totale waarde van minder dan $12 miljard. Het was diefstal op een kolossale schaal. xiv 

De  waarde van elke voucher bon was 10.000 roebel, waarvan Chubais het publiek vertelde dat het voldoende om twee of zelfs drie Volga's te kopen, toentertijd Ruslands beste auto. Het was een leugen.

 

Het creëren van CIA Oligarchen

"De oligarchen van Jeltsin" konden honderdduizenden bonnen opkopen en ze in  ruilen voor hele industrieën, die later gestript en verkocht zouden worden.

Deze oligarchen waren goedgekeurd door de Bush-Yeltsin maffia en mochten rijk worden. 

 Hoewel ze zogenaamd in opdracht van de Russische staat handelden, hebben de bankveilingmeesters van de oligarchische banken het proces gemanipuleerd. Dit was hoe de Bank Menatep's Mikhail Khodorkovsky  een aandeel van 78 procent in Yukos verkreeg, met een waarde van ongeveer $5 miljard, voor slechts $310 miljoen.( Hij  betaalde dus 6% van de echte waarde).   Het was hoe Boris Berezovsky Sibneft verkreeg, een andere oliegigant met een waarde van 3 miljard dollar, voor ongeveer 100 miljoen dollar. ( Hij betaalde 3 % van de waarde).  xv


 

CIA-gebonden Russische oligarch Chodorkovsky manipuleerde Chubais' bon privatisering om letterlijk de enorme Yukos Oil Company te stelen in  samenwerking met Jacob Lord Rothschild, Henry Kissinger, en andere Westerse schimmige figuren.  

Met behulp van zijn Jeltsin connecties, was Chodorkovsky in staat om verschillende fabrieken in investerings-tenders (aanbiedingen) te kopen  en grote blokken aandelen in hout, titanium, buizen, en kopersmelterijen. In totaal kreeg Chodorkovsky de controle over meer dan honderd bedrijven voor hij de controle kreeg over de gigantische Yukos Oil. Onder toenemende druk van het parlement van de Doema, toen gedomineerd door Communistische Partij afgevaardigden, was  Chubais overeengekomen om voucher -verkoop van staatbedrijven  aan buitenlandse investeerders  te verbieden. 

Er waren echter twee opmerkelijke uitzonderingen. In 1995, in de nasleep van de Jeltsin referendum overwinning gefinancierd door George Soros, de Harvard Management Company (HMC), die het grote kapitaal van de universiteit belegt, en George Soros, die Harvard's Sachs meebracht om met Tsjoebais te werken, waren de enige buitenlandse entiteiten die mochten deelnemen. Zowel HMC als Soros werden grote aandeelhouders in Novolipetsk Steel, de op één na grootste staalfabriek van Rusland, en Sidanko Oil, die geschatte oliereserves had die van Mobil Oil overtroffen. HMC en Soros investeerden ook in Ruslands hoogrenderende, door het IMF gesubsidieerde, binnenlandse GKO korte termijn obligatie markt. En in 1997 kocht Soros 24 procent van Svyazinvest, de telecommunicatie gigant, samen met Uneximbank's Vladimir Potanin, de nominale woordvoerder van de nieuwe Russische oligarchen.xvi

 

Soros redt Jeltsin

Hierdoor voelden veel Russische burgers zich bedrogen, koninklijk genaaid, en woedend omdat hun dromen van een beloofd aandeel in "kapitalistisch privé bezit" verdwenen, samen met hun spaargeld, tijdens het hyperinflatie geld drukken van de Centrale Bank, nog een deel van George H. W. Bush's operatie Hammer.

Tegen 1993 nam de druk van alle kanten toe, ook van de Doema. De de bevolking eiste actie. De Opperste Sovjet, de Russische Eerste Kamer, was een wetsvoorstel aan het opstellen dat het hele privatiseringsproces zou bevriezen. De oppositie werd zo groot dat Chubais uiteindelijk grotendeels moest vertrouwen op Jeltsin's presidentiële decreten, niet meer op parlementaire goedkeuring voor de uitvoering.

Harvard HIID's Moskou man, CIA's Jonathan Hay, en zijn HIID medewerkers stelden veel van deze decreten op. Zoals USAID's Walter Coles, wiens kantoor het  Chubais privatiseringen via HIID financierde, beschreef het als volgt: "Als we een decreet nodig hadden, zou Chubais niet door de bureaucratie hoeven te gaan. "xvii Ruslands beginnende pogingen om een vorm van parlementaire democratie te realiseren  of zelfs controle op dictatoriale Presidentiële macht uit te oefenen,  waren van weinig belang voor Clinton, Summers, of andere Washington ambtenaren.

Op dat moment, toen de oppositie uit de hand dreigde te lopen, voelde Jeltsin zich gedwongen om in te stemmen met een nationaal referendum over het gehele privatiseringsproces. De datum was vastgesteld op 25 april 1993.

Het referendum bevatte vier ja/nee-vragen: 

(1) Steunt u Jeltsin?

(2) Steunt u het economisch beleid van Jeltsin? 

(3) Wilt u vervroegde verkiezingen voor president? En 

(4) Wilt u vervroegde verkiezingen voor het parlement? xviii

Met een zekere nederlaag in het vooruitzicht, heeft Chubais, waarschijnlijk op advies van zijn Harvard mentoren, regelde een geheime ontmoeting met de Amerikaanse miljardair George Soros, die ermee instemde financierde namens Jeltsin de Jeltsin referendum campagne. Soros sluisde $1 miljoen, een gigantisch bedrag in Rusland in die tijd, naar buitenlandse rekeningen die waren opgezet voor Tsjoeba's gebruik om media-aandacht te kopen. Jeltsin overleefde het referendum met een nipte meerderheid. 52 procent, en de privatisering van grote Russische industriële bedrijven ging door...  xix 

Jeltsin gaf de kroonjuwelen en nog veel meer aan een groepje Russische oligarchen  die door de CIA werden gesteund. 

 

 

De in Hongarije geboren hedgefonds-speculant George Soros financierde in 1993 de Jeltsin referendum dat de criminele Russische privatisering in leven hield.

 

Vanuit Washington ontwierp Larry Summers bij het Min. van  Financiën de Tsjoebais- Gaidar privatisering met Jeffrey Sachs en Andrei Shleifer, die rechtstreeks de plannen aan de economische adviseurs van Jeltsin over brachten. Het was een diefstal op een schaal ongekend in welke natie dan ook, zelfs in oorlogstijd. De VS-Frans-Britse Versailles herstelbetalingen die de duitsers van honger deden sterven, van 1919,  waren bijna humanitair, in vergelijking met wat er gedaan werd naar Rusland in de jaren '90 onder Jeltsin's bewind.

 

Oligarchen kopen de herverkiezing van Jeltsin

In 1996, met de Russische economie diep in de hyperinflatie, werd Jeltsin geconfronteerd een zekere nederlaag in de geplande nationale verkiezingen. Het hoofd van de Communistische Partij, Gennadij Zjoeganov, die een terugkeer naar stabiliteit beloofde, lag ver voor in de peilingen.

Sommige van Jeltsin's naaste adviseurs stelden zelfs voor om de verkiezingen te annuleren en het uitroepen van een de facto dictatorschap.

Tegen die tijd was Jeltsins dochter Tatjana Borisovna Jumasjeva haar vaders naaste adviseur, samen met Berezovsky, Gusinsky, en de andere door USAID en CIA gemaakte oligarchen. Russische media bestempelden de kliek die Rusland controleert, vooral na Jeltsin's hartaanval dat jaar als "De Familie," zoals een maffia familie, die geen bloedverwanten van elkaar hoeven te zijn. xx

Na het succes van de Russische Communistische Partij bij de verkiezingen van december 1995  Doema-verkiezingen leende het Internationaal Monetair Fonds in Washington--- de facto gecontroleerd door het Amerikaanse ministerie van Financiën ---  een buitengewoon hoog bedrag van 10,2 miljard dollar aan de Jeltsin regering. In die lening was $1 miljard in het geheim bedoeld voor de campagne om Jeltsin president te houden in de verkiezingen van 1996. Bandopnames later openbaar gemaakt van gesprekken tussen president Bill Clinton en Jeltsin toonden dat in ruil voor de steun van de VS, Jeltsin de oude Clinton-supporter en campagnedor Tyson Chicken's in Arkansas, dat  toen jaarlijkse voor 700 miljoen dollar naar Rusland exporteerde,  zou vrijstellen van een dreigende 20 procent importtarief-verhoging. De corruptie was schijnbaar grenzeloos.  xxi

Berezovsky en Gusinsky, de Clinton-Summers-Harvard-Soros-gesteunde nieuwe Russische oligarchen, vrezend voor het verlies van hun gestolen miljarden aan de  communistische  oppositie, vormden op hun beurt wat zij noemden de "Groep van Zeven." De groep waaronder Berezovsky, Gusinsky, Khodorkovsky, Potanin, Vinogradov, Smolensky, en Friedman. Met de hulp van Amerikaanse Madison Avenue spindoctors, de Groep van Seven, die toen de twee grootste tv-stations bezat, met de derde nog steeds staat eigendom (d.w.z. door Jeltsin gecontroleerd), en hun controle over de grote pers - een VS-stijl mediacampagne voor de herverkiezing van Jeltsin. Tegelijkertijd, blokkeerden ze Zyuganov van het kopen van mediatijd.

Jeltsin posters droegen de cynische Madison Avenue slogan, "Kies met je Hart." In een andere advertentie stond Jeltsins familie op foto's terwijl Jeltsin zich herinnerde gebeurtenissen in zijn jeugd als atleet, rebel, vader, en grootvader. Alle terwijl sentimentele Russische muziek op de achtergrond speelde.xxii

De oligarchen huurden Chubais in, de man die verantwoordelijk is voor hun fortuin, als Jeltsin's campagne manager. Hij creëerde een prive-fonds met de toepasselijke naam het Centrum voor de bescherming van privé-eigendom - zijn en de oligarchen van Jeltsin privé eigendom in werkelijkheid.

Chubais ontving 5 miljoen dollar van de Groep van Zeven voor de campagne. Fake kranten werden er van de ene dag op de andere uit de grond gestampt  die verhalen drukten over de "ontdekking van  geheime notulen" van een leidinggevende vergadering van de Communistische Partij waar Zyuganov zou hebben gezegd: "We zullen niet in staat zijn om het volk iets te geven dat die we beloofd hebben." Gaidar's herverkiezingsfonds sluisde ook honderdduizenden dollars, een fortuin in de tijd van hyperinflatie van de roebel, aan grote Russische journalisten om frauduleuze artikelen te schrijven waarin Jeltsin wordt geprezen en Zyuganov in in diskrediet wordt gebracht. xxiii

Tijdens de campagne voor de verkiezingen van 1996 bleek uit opiniepeilingen dat de Communistische Partij leider Gennady Zyuganov Jeltsin zou verslaan. De Russische bevolking voelde zich terecht bedrogen en vernederd. Yeltin's steun was minder dan 4 procent. Gaidar,  Tsjoebais, en de andere "hervormers" rond Jeltsin begonnen in paniek te raken. Tsjoebais en Jeltsin wendden zich tot de nieuwe Oligarchen, door cynische Russen als "Ruslands bedrijfspolitbureau" - om de zaak te redden. Chubais riep een persconferentie bijeen waar hij beweerde dat als de Communistische Partij weer aan de macht zou komen, ze de "vrije" pers zouden verbieden en hun politieke tegenstanders in de gevangenis  stoppen, en voorspelde  een "groot bloedvergieten in Rusland." Het feit dat de oligarchen van Jeltsin een bijna monopolie op de Russische TV en gedrukte media kreeg, maakte het mogelijk om 54 procent van de stemmen voor Jeltsin te krijgen. Het Russische bedrijfspolitbureau zat nu stevig in het zadel, met Jeltsin en Tsjoebais als paarden, althans dat geloofden ze. xxiv

 

De vernietiging van de roebel

De volgende stap in de verkrachting van Rusland door Washington en de geheime CIA Operatie Hamer was om hyperinflatie te creëren en de roebelvaluta te ruïneren. Tegen 1998 was het casino van de kortetermijnschuld op de staatsobligatiemarkt van GKO, soms die rente betaalden tot 290 procent of meer, was uit de hand aan het lopen. Miljarden van speculatieve dollars stroomden binnen van buitenlandse hedgefondsen en andere speculanten. De onwaarschijnlijke rendementen op drie-maands papier op de Russische GKO-obligaties werden  betaald met geld van de Amerikaanse belastingbetaler via IMF-leningen. Door dit soort ultrahoge rendementen op te leveren, zorgde de obligatiemarkt ervoor dat alle rijkdommen van het land en alles wat het kon aantrekken ging naar de steun van de staat, het staatsapparaat dat toen gecontroleerd werd door Jeltsin's hechte maffia rond Tsjoebais en Gaidar.  xxv

Het verzekerde ook dat het gigantische Ponzi schema snel zou omvallen. Dat deed het ook, als gevolg van een opiniestuk van augustus 1998 in de invloedrijke Londense Financial Times door de Amerikaanse hedge-fund miljardair en Russische oligarch insider George Soros. Tegen de tijd van de roebelcrisis van augustus 1998, was de Russische industriële productie gedaald met bijna de helft en de armoede was gestegen van 2 procent van de bevolking tot meer dan 40 procent. Tot augustus 1998 was de roebel overgewaardeerd, waardoor het onmogelijk was voor binnenlandse producenten om te concurreren met de invoer.

Het IMF wilde niet dat Rusland devalueerde, en het verstrekte miljarden dollars om de koers te behouden . Dat mocht echter niet baten. De devaluatie werd opzettelijk afgedwongen. Het was onderdeel van de "Operatie Hamer"  agenda om Rusland te vernietigen.

Onder druk van Clinton's Min. van Financiën, vooral van onderminister Larry Summers, maakte het IMF een Russische reddingsoperatie van 22,6 miljard dollar om de financiële activa van hun bankiers en oligarchen te redden, niet om de roebel te redden. Met het IMF geld in de pijplijn, schreef Soros een prominent gastartikel in de Londense Financial Times waarin hij verklaarde: 

"De ineenstorting van de Russische financiële markten . . heeft de terminale fase bereikt. Bankiers en makelaars die geleend hadden tegen effecten konden niet voldoen aan de margestortingen ( margin calls) en gedwongen verkopen overspoelden zowel de aandelen en obligatiemarkten. "xxvii

 

Gezien Soros' reputatie op de financiële markt als een extreem slimme en ongewoon goed geinformeerde handelaar zijn  Westerse investeerders in paniek uit de GKO-obligaties en Russische aandelen gestapt. De handel op de Russische aandelenmarkt werd opgeschort wegens groeiende vrees voor het in gebreke blijven van de schuldenaar, devaluatie van de roebel, ineenstorting van banken, of een combinatie van alle drie.

Toen kondigde op 18 augustus premier Sergej Kirijenko en de Russische Centrale Bank gezamenlijk een devaluatie van de roebel aan, een opschorting van de handel in overheids-GKO's, en een moratorium van negentig dagen op de terugbetaling van  buitenlandse schulden in roebel-denominatie. De tegen het einde van het jaar opeisbare kortetermijnschuld bedroeg 20 miljard dollar, met $6,5 miljard schuld aan buitenlanders. De buitenlandse reserves bedroegen slechts $17,5 miljard en verdwenen met een snelheid van $1 miljard per week in een poging  de roebel-dollar koppeling te behouden.  xxviii 

Dat betekende het einde van de shocktherapie en de Harvard Jongens, maar het begin van een dramatische verandering in het fortuin van bepaalde oligarchen. 

De Stille Putsch 

Na het in gebreke blijven van de Russische schuld en de roebelcrisis, werd de oligarchische kliek van Jeltsin ... werd het Kremlin in september 1998 tot een compromis gedwongen, toen de Doema weigerde de beruchte corrupte Viktor Tsjernomyrdin goed te keuren als premier Minister. 

In een wanhopige poging om de oppositie te kalmeren, benoemde de Jeltsin-coalitie een zeer gerespecteerde buitenstaander aan het hoofd van de regering, Jevgeni Primakov  ---een voormalig hoofd van de SVR , vroeger de KGB geheten:  buitenlandse inlichtingendienst  ---  en voormalig minister van buitenlandse zaken tot de nieuwe minister-president. 

Primakov ging al snel achter de machtigste oligarch van Jeltsin aan, Boris Berezovsky. Op 5 april 1999  zijn  officieren van justitie en gewapende mannen in camouflage en zwarte maskers  Berezovsky's bedrijven in Moskou binnen gevallen, en een arrestatiebevel werd afgegeven voor Berezovsky voor zijn betrokkenheid bij een zwendel met Aeroflot-tickets verkoop. 

In mei 1999 probeerden leden van de Doema president Jeltsin af te zetten. De stemming over de afzetting mislukte. Het gerucht ging dat er gestemd was gekocht door het Kremlin voor $30.000 per stuk.xxix 

Het was duidelijk dat het politieke tij aan het keren was in Rusland.Toen premier Primakov hoorde van de illegale VS-bombardementen op Servië in Maart 1999, was hij aan boord van een Russisch vliegtuig op weg naar Washington voor vergaderingen.

Hij beval de piloot onmiddellijk terug te keren naar Moskou in wat men zou gaan noemen in de Russische media de "Primakov-lus." Terug in Moskou, protesteerde Primakov fel  dat Jeltsin en de Russische regering moesten optreden om de Serviërs te steunen. Jeltsin reageerde door Primakov enkele weken later te ontslaan, waarbij hij de economie als excuus gaf. Op 11 juni 1999, verwierp het Russische leger de kapitulatie van het Kremlin aan de NAVO-bombardementen op Servië en gaf Russische troepen het bevel om de luchthaven in Pristina, Kosovo in te nemen. Jeltsin was de controle over zijn eigen leger kwijt. Dit was de het begin van wat een stille staatsgreep zou worden. 

Jeltsin's de regering had weinig keus en moest ermee in stemmen om het ministerie van Buitenlandse Zaken te verplichten zijn activiteiten te coördineren met het militaire apparaat en veiligheidsapparaat dat Primakov had geleid.

 

Een onbekende genaamd Poetin neemt het over

Op 10 augustus 1999 ontsloeg Jeltsin premier Sergej Sefasjin en verving hem door  Vladimir Poetin, een onbekende voormalige KGB-officier die tijdens de Koude oorlog in Dresden in communistisch Oost-Duitsland had gediend. Poetin was korte tijd hoofd van de FSB en leek verder een man met weinig politieke ervaring, behalve dan een korte tijd als locoburgemeester van St. Petersburg. Berezovsky, Gusinsky en de andere Jeltsin-oligarchen dachten dat ze "zaken konden doen" met de beginnende Poetin. Ze hebben een grote fout gemaakt. xxx

Volgens berichten gaf Poetin Jeltsin het ultimatum om af te treden of er zouden ernstige gevolgen kunnen optreden, een aanbod dat hij blijkbaar niet kon weigeren. 

( NB: Er is een franse tv documentaire - ten huize van Yeltsin opgenomen -- van de avond in maart 2000 dat Putin tot president  wordt gekozen.  De docu was anti-Putin, want het verhaal was dat Putin te beroerd was om de oude Yeltsin te bellen nu hij de overwinning had behaald. 'De ondankbare Putin' was het Putin-bashing narrative.   Maar in die docu zegt mevrouw Yeltsin:   "Hij wilde eerst niet overnemen van mijn man.  Hij weigerde !!  We moesten het twee keer vragen !  Dit is dus 180 graden anders dan Engdahl beweert.  Maar zou mevrouw Yeltsin dit voor haar man onaangename feit uit haar duim zuigen?   J. V. ) 

Jeltsin trad op 31 december 1999 af en benoemde premier Vladimir Poetin tot waarnemend president tot de verkiezingen van maart 2000. Op dat moment  hadden de CIA en hun ongewenste NGO's  Rusland en het Russische volk onnoemelijke schade toegebracht. Eenmaal in functie als president op 31 december 1999, maakte Vladimir Poetin duidelijk aan de oligarchen dat  hij niet van plan was hun man te worden. Na een electorale overwinning in juni 2000, riep Poetin  de achttien machtigste naar het  Kremlin, zij die duizelingwekkende fortuinen hadden vergaard ten koste van Rusland. Hij veroordeelde de geschokte oligarchen door ze de scheppers van een corrupte staat te noemen door achterkamer deals en insider banden.  ( Hier zijn geen beelden van, maar er is wel een video van een jonge Putin die de oligarch Deripaska de les leest:  HIER.  JV)    Kort daarna spande Poetin's Kremlin strafzaken aan tegen media- en bankoligarch Vladimir Gusinsky van Media-Most, de financieel-industriële groep Interros onder leiding van Vladimir Potanin, en Sibneft, een oliemaatschappij gecontroleerd door Roman Abramovich, evenals bedrijven die banden hebben met Boris Berezovsky. xxxi

 

Onberekenbare menselijke economische tol

De menselijke kosten van de door de VS opgelegde Russische shocktherapie van Soros, Jeffrey Sachs, Larry Summers, en een kliek van CIA-gelinkte financiële en juridische agenten zoals Jonathan Hay en Andrei Shleifer, was immens. Tussen 1991 en 1997 is het Russische BBP - de waarde van alle goederen en diensten die Rusland produceert,  met 83 procent gedaald. De landbouwproductie was gedaald met maar liefst 63 procent toen de overheidssteun voor grote boerderijen stopte. Investeringen in de economie daalden met 92 procent. Meer dan 70.000 fabrieken werden gesloten. Dat leidde ertoe dat de Russische productie enomr daalde: 88 procent minder tractoren, 76 procent minder wasmachines, 77 procent minder katoenen stoffen, 78 procent minder tv's, en ga zo maar door. In een land dat  geen  werkloosheid had gekend onder het Sovjettijdperk verloren dertien miljoen mensen verloren hun banen onder Jeltsin's "vrije markt" systeem. Degenen die nog werk hadden, zagen hun lonen gehalveerd. 

De gemiddelde levensduur van mannen was met zes jaar verkort, tot hetzelfde niveau als in India, Egypte, of Bolivia. Alcoholisme werd epidemisach toen depressie zich verspreidde onder de bevolking. Het was een schoktherapie inderdaad, het soort schok dat een land alleen in een grote oorlog meemaakt. xxxii

De CIA en hun nep-democratie NGO's hadden meer dan Rusland en de vernietiging en plundering van de Sovjet-Unie en Oost-Europa in hun vizier. De Volksrepubliek China was ook het doelwit van een drastische regimeverandering op hetzelfde moment dat Washington de Sovjet-Unie in elkaar deed storten. Vooraanstaande kringen in de VS en Groot-Brittannië hadden besloten om te proberen alle communistische staten te vernietigen  - een enorme, maar dwaze ambitie.

 

Eindnoten:

 

i Vladimir Poetin, Direct Line with Vladimir Poetin, Channel One, Rossiya-1 en Rossiya-24 TV,

25 april 2013, http://en.kremlin.ru/events/president/news/17976.

ii Sebastian Mallaby, Meer geld dan God: Hedge Funds en de vorming van de nieuwe elite,

Raad voor buitenlandse betrekkingen, New York, 2010, blz. 212.

iii John Lloyd, De Russische Devolutie, 15 augustus 1999, The New York Times Magazine,

http://www.nytimes.com/1999/08/15/magazine/the-russian-devolution.html

iv Anne Williamson, Getuigenis voor de Commissie banken en financiële diensten van de

Verenigde Staten Huis van Afgevaardigden 21 september 1999,

 

http://www.thebirdman.org/Index/Others/Others-Doc-Economics&Finance/+Doc-

Economie&Financiën-

GovernmentInfluence&Meddling/BankstersInRussiaAndGlobalEconomy.htm.

 

v Ibid.

vi Janine R. Wedel, The Harvard Boys Do Russia, The Nation, 14 mei 1998,

https://www.thenation.com/article/harvard-boys-do-russia/

vii Ibid.

viii Mark Ames, De moorddadige geschiedenis van USAID - de Amerikaanse overheidsinstelling achter Cuba's

 

nep Twitter kloon, 8 april 2014, https://pando.com/2014/04/08/the-murderous-history-of-

usaid-the-us-government-agency-beh Behind-cubas-fake-twitter-clone/.

 

ix Janine R. Wedel, op. cit.

x Ibid.

xi Vladimir Poetin, Directe lijn met Vladimir Poetin 25 april 2013,

http://en.kremlin.ru/events/president/news/17976.

xii David E. Hoffman, The Oligarchs: Wealth and Power in the New Russia, New York, Public

Affairs Press, hoofdstuk 8, p. 193.

xiii Ibid., p. 197.

xiv Ibid., p. 202.

xv Marshall I. Goldman, Putin and the Oligarchs, Foreign Affairs, november/december, 2004,

http://www.cfr.org/world/putin-oligarchs/p7517

xvi Janine R. Wedel, op. cit.

xvii Ibid.

xviii David E. Hoffman, op. cit., p. 202.

 

xix Ibid.

xx Wikipedia, Tatyana Yumasheva.

xxi Anne Williamson, Getuigenis..., op. cit.

xxii David E. Hoffman, op. cit., p. 345.

xxiii Ibid, p. 345.

xxiv Ibid., p. 327.

xxv Anne Williamson, Getuigenis..., op. cit.

xxvi Joseph Stiglitz, The Ruin of Russia, The Guardian, 9 april, 2003,

https://www.theguardian.com/world/2003/apr/09/russia.artsandhumanities.

xxvii Nick Beams, Russian question hangs over international markets, 18 augustus 1998,

https://www.wsws.org/en/articles/1998/08/rus-a18.html.

xxviii Ibid.

xxix David E. Hoffman, op. cit., p. 461.

xxx Justin Cowgill, De stille staatsgreep: Poetin vs. de Oligarchen, 27 december 2015,

http://www.heinrichplatz.tv/?p=24157.

xxxi Ibid.

xxxii Dan Josefsson, Shocktherapie: De kunst van het ruïneren van een land, 1 april, 1999,

http://josefsson.net/artikelarkiv/51-shock-therapy-the-art-of-ruining-a-country.html


  ===========  Below:  ORIGINAL ENGLISH TEXT ==================


81 comments:

  1. Wauw, wat een verhaal. Dit zou iedereen in (ver)Nederland, wat zeg ik, de hele wereld moet lezen. V.V.Poetin is de Redder Des Vaderlands van Rusland.
    Als iedereen hier kennis van neemt, is de Russofobie direct verleden tijd.
    Nu is ook duidelijk, dat toen de SMO in februari begon, er direct de nodige oligarchen naar het buitenland, oa. Israhell vertrokken. Die komen dus nooit meer terug. Nu alleen hun poen nog terug zien te halen...
    Ik denk, dat Poetin nog lang niet klaar is met het opruimen van de Augiasstal. Slava Russia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja , die Chubais ging ook weg, zogenaamd omdat hij het niet eens was met Putins agressie.
      En Derk Sauer werd het ook te heet onder de voetjes !

      NB: Ik heb de tekst wat betere lay out gegeven, en heb de Engelse versie er ondewr gezet, want die is niet via een link te bereiken.

      Ik meen dat de vertaling niet zo heel soepel loopt. ( vioa Deep L) , dus het origineel er bij kan geen kwaad.

      Delete
  2. Vanochtend op bed zag ikDe Balie ,ovver Rusland. Heb niet alles bekeken, maar hoorde mevrouw Fridman iets mompelen over 'Rachmaninov vertrok uit Rusland wegens haat tegen een joodse vriend... "

    Dit schreef ik:

    De Russische Revolutie was een joodse onderneming. Dat hebben ook Bertrand Russel , Winston Churchill , ambassadeur Oudendijke en dominee George Simons met overtuigingskracht beschreven.
    Het ging er niet zachtzinnig toe, als we Bertrand Russell mogen geloven:
    Bertrand Russell , in zijn autobiografie, pag. 354. Brief 25 juni 1920:
    “Bolshevism is a close tyrannical bureaucracy, with a spy system more elaborate and terrible than the Tsar's, and an aristocracy as insolent and unfeeling, composed of Americanised Jews. No vestige of liberty remains, in thought or speech or action.”

    Er vielen dan ook 20 tot 60 miljoen doden. Tot 1948, want toen was de joodse invloed sterk verminderd.
    Het begon weer onder Yeltsin. De 'Harvard Boys' ( Larry Summers, Jeffrey Sachs, George Soros ) brachten de Nieuw Tijd in Moskou en de Russische man leefde 8 jaar korter dan onder het communisme. ( Lees hoofdstuk 4 van het boek Manifest Destiny , van William F. Engdahl)
    Het was afschuwelijk.
    Maar Putin kreeg de macht in handen omdat de oligarchen dachten dat hij bereid was om zijn volk te verraden voro eigen gewin ( zoals bijna elk politicus, nietwaar.) Het bleek een misvatting. Het westen verlor de macht over Rusland. Maar de usual suspects ( nu noemen ze zich 'Neocons' ) geven natuurlijk nooit op, en nou loopt de aanval via Oekraïne.

    Tragisch natuurlijk dat geen van de mensen in deze Balie enig idee heeft van de geschiedenis. Ze kennen alleen het dominante Narrative. En wie schreef dat Narrative? Juist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De Balie:
      De invloed van geschiedenis en cultuur | Dealing with Russia

      https://youtu.be/s2deijoaorc

      Delete
    2. Goh, de reactie staat er al 4 uur! Ben benieuwd voor hoelang, hoewel er geen 'buzzwoorden' in staan.
      Je bent je ook bewust van het feit, dat bij 'de Balie' -bijna- alleen maar 'foute' mensen aan het woord komen? Maar wel goed om een tegengeluid op te nemen. "Ken Uw vijand".

      Delete
    3. Engdahl schrijft blijkbaar op een complexe manier.
      Ik heb er veel zinsbouw-veranderingen in moeten aanbrengen.
      Maar nu is het goed te lezen.

      En ik ben blij met dit document, want het is een degelijke onderbouwing van mijn bewering dat dit de zoveelste Westerse aanval op Rusland was: Napoleon 1812, Duitsland 1914, Wall Street 1914, Amerika 1992-2000 en via Oekraine 2014- nu.

      Delete
    4. Nog een stuk van F. William Engdahl over de nabije toekomst. "A Global Planned Financial Tsunami Has Just Begun."

      Delete
    5. [Napoleon 1812]

      Als je van mening bent dat we de nakomelingen niet moeten veroordelen vanwege de daden van hun voorouders (toen ik wees op het abominabele gedrag van het rode leger in Duitsland in 1945 o.a. vrijwel alle vrouwen tussen de 8 en 80 verkracht), moet je ook eens ophouden het oprakelen van oorlogen van meer dan 200 jaar geleden.


      [Duitsland 1914]

      Wederom plaats ik hier een dik vraagteken bij. Kom niet aan met de opmerking dat Duitsland Bronstein toestemming heeft gegeven door Duitsland te reizen want de Keizer was op dat moment niet eens in het land.


      [Wall Street 1914]

      Dit is de ware dader, niet een land waarvan het staatshoofd niet eens wist dat de vertegenwoordiger ervan door zijn land reisde.

      Door op deze manier [Westerse aanval] te reageren, je schrijft Westers bijvoorbeeld niet eens tussen aanhalingstekens, wek je de indruk dat het de bevolking van die landen is die steeds Rusland aanvallen en dat is gewoon onjuist.

      Pluspunt is nu wel dat je eindelijk de preventieve aanval uit 1941 uit het lijstje hebt gehaald.

      Voor meer info over die laatste situatie:

      [Review of “Stalin’s War: A New History of World War II” Part One], bron: http://www.wearswar.com/2022/05/13/review-of-stalins-war-a-new-history-of-world-war-ii/

      [Review of Sean McMeekin’s Book “Stalin’s War: A New History of World War II” Part Two], bron: http://www.wearswar.com/2022/06/02/review-of-sean-mcmeekins-book-stalins-war-a-new-history-of-world-war-ii-part-two/

      Verder raad ik je aan nu éindelijk eens "A history of Central Banking" te lezen. Zoals ik laatst schreef in reactie op de stelling dat Europa bezig is zelfmoord te plegen, Europa wordt vermoord door een groep die niet alleen de Russen haat maar ook de autochtone Europeaan.


      Delete
    6. [de reactie staat er al 4 uur! ]
      And, it's gone. Weet niet wanneer. Maar er staat nog een andere, die ook goed is.

      Delete
    7. Ik bak het nog véél bruiner dan je denkt, Sofia: Ik verwijt mijn buurman dat HIJ recent Irak,. Syrie en Libië heeft vernietigd. HIJ !!

      En dat blijf ik doen.
      Mensen zijn te bedonderd om te zien wat hun eigen regeringen doen. Te lui om te zien daty met hun belastinggeld hele landen kapot wortden gemaakt.

      Maar als hun Meesters hen elke dag voorhouden dat Putin weer een scheet heeft gelaten, dan komen ze na een maand boos naar mij toe en zeggen: waarom moet die Putin zulke vreselijke scheten laten? Wat hebben wij hem misdaan?

      Als je hun niet helder vertelt wat ZIJ doen, slapen ze eeuwig verder.

      Delete
    8. [Ik verwijt mijn buurman dat HIJ recent Irak,. Syrie en Libië heeft vernietigd. HIJ !! ]

      Dat is recent dus ja, daar zijn mensen mede verantwoordelijk voor als ze geen protest hebben aangetekend. Heel andere kwestie.

      Dat je dat niet ziet, zegt heel wat. Maar voorlopig ben JIJ degene die het narratief van jouw vrienden op deze manier in stand houdt.

      Delete
    9. @SDR: [Dat je dat niet ziet, zegt heel wat. Maar voorlopig ben JIJ degene die het narratief van jouw vrienden op deze manier in stand houdt.]
      Dit snap ik niet. Kan je het nader verklaren?

      Delete
    10. @G.B., het narratief is nu alle blanken slecht, waarbij Rusland als Slavisch in plaats van blank wordt gezien (kijk maar naar de reacties bij The Saker) terwijl dit onzin is. West van de Oeral is Rusland gewoon blank. Dat narratief (alle blanken slecht) is begonnen met nazi's en daarmee alle Duitsers slecht (kijk naar wat het Rode Leger heeft geflikt in Duitsland in 1945 maar vlak ook de Engelsen en Amerikanen niet uit op dat gebied). Wie zijn de grootste slachtoffers binnen dat narratief? Wie kunnen dus geen daders zijn? Juist ja. Door er oorlogen van meer dan 200 jaar geleden bij te slepen (terwijl ik niet mocht doorgaan met gedrag aan te halen van bijna 80 jaar geleden) en het officiële narratief (Duitsland schuldig aan WWI en WWII) te blijven herhalen ondanks dat dit al onderuit is gehaald, blijf je het narratief (in dit geval "westerse" blanken slecht, Slavische volken slachtoffer) in stand houden met als gevolg dat die elkaar in de haren vliegen. En wie wil dat graag? Juist ja.

      Delete
  3. Ik ben vandaag met mijn traktor naar ons gemeentehuis in Hoogerheide gereden om mee te demonstreren.
    Het was een kleurrijke boel, en ook wel vrolijk, ondanks het onderwerp dat natuurlijk 'hel en verdoemenis' betekent voor de boeren in mijn omgeving: 70% minderen in stikstof, dat is wel heel moeilijk.

    Hier het krantebericht en de foto's :
    https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/als-je-de-boer-weghaalt-uit-gemeente-woensdrecht-haal-je-nog-bijna-geen-stikstof-uit-de-lucht~a6fd5690/

    Ik verloor nog even mijn zelfbeheersing toen de fotograaf begon te zeiken 'dat zij van de krant echt wel neutraal waren'. Ik zei ( ook niet mis ... ) : "Er kleeft meer bloed aan de handen van de huidige journalisten dan aan de bewaarders van Auschwitz ! "

    Het gesprek was meteen afgelopen, helaas.
    Zelf zou ik heel nieuwgierig worden als iemand me zo'n extreem label op zou plakken. ( Dat kan niet waar zijn, zou ik denken. Laat hem dat maar eens uitleggen !) Deze man niet. Hij was niet nieuwsgierig. Hij hoefde niks te leren.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ["Er kleeft meer bloed aan de handen van de huidige journalisten dan aan de bewaarders van Auschwitz ! "]
      Schitterende uitspraak. Zo wáár. De eerste 'neutrale' journalist moet nog worden geboren.
      De fotograaf reageerde verder niet, want hij wist, dat je volkomen gelijk had.

      Delete
  4. Dit artikel van RT sluit mooi aan op het gestelde in het blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dit stuk beschrijft de aanloop naar de oorlog en de coup van de Cia.

      Delete
  5. Diverse meldingen dat The Stinging gisteravond is gearresteerd.

    [Neuroloog Jan Bonte gearresteerd om bekendmaken identiteit Romeo's], bron: https://www.blckbx.tv/binnenland/neuroloog-jan-bonte-gearresteerd-om-bekendmaken-identiteit-romeos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heftig. Een zoveelste Julian Assange.

      Delete
    2. Ja, de aanleiding schijnt te zijn dat hij een lijst met namen van romeo's op twatter heeft gezet of in ieder geval heeft geretwat. Ik heb dat zitten volgen en vond het niet heel erg slim van hem. Ten eerste als het niet waar is, beschuldig je mensen die er niets mee te maken hebben (er waren nl ook mensen die melden dat het om een groep ging die aan een of andere survival tocht meededen een paar jaar geleden), ten tweede als het wel waar is dan kun je er zeker van zijn dat er gebeurt wat er nu gebeurd is. Had hij het gelaten bij foto's van de gebeurtenissen dan had hij zijn punt gemaakt (steeds meer mensen begonnen te zien wat er gebeurt bij demo's) terwijl de wetgever hem nergens op zou kunnen pakken.

      Bart Maes heeft zich gemeld als zijn advocaat. Ben benieuwd hoe het verder gaat.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. [vond het niet heel erg slim van hem.]
      Hij gaat soms wel eens -te- ver. Ook met de ware naam en identiteit van die d666-er bekend maken vond ik al op het randje. Ik had hem hier wel eens voor gewaarschuwd per e-mail. Hij zoekt de rand op en heeft 'm nu gevonden.

      Ik hoop, dat BM hem weer spoedig vrij krijgt.
      Ondertussen wel een goede waarschuwing voor ons.

      Delete
    5. [ Ik had hem hier wel eens voor gewaarschuwd per e-mail. ]

      Als de Grote Boze Wolf je waarschuwt dat je te ver gaat, dan heb je het wel heel Bont gemaakt.

      Delete
  6. En clown Biden staat alleen met z'n New World Order. Ook interessante meningen onder het stuk.

    ReplyDelete
  7. Waar is @Blik trouwens mee bezig? Neemt hij nu 'iedereen-is-gecontroleerde-oppositie-behalve-ik'Vrijland serieus? Daarmee de boerenprotesten in diskrediet brengend? Onder het mom van 'we moeten niet alles geloven wat we zien' (waar ik het mee eens ben) twijfel zaaien. Fraai hoor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [twijfel zaaien.]
      Dat was ook mijn eerste gedachte, toen ik het stuk las. Zo kan je alles in diskrediet brengen.

      Delete
  8. Met dank aan de buren:

    Gonzalo Lira: [The Netherlands Is On Fire], bron: https://www.youtube.com/watch?v=m2HYnbs02Vs

    Zeker even luisteren!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, hij is heel enthousiast over ons. We denken goed na, niet te veel emoties, enz. Positief.

      Delete
    2. [Ja, hij is heel enthousiast over ons We denken goed na, niet te veel emoties,]

      Ja, leuk om te horen maar waar het mij om gaat, is het feit dat hij - juist VANWEGE die capaciteit om rationeel te blijven - nu is gaan nadenken over de redenen WAAROM dit allemaal gebeurt. Dat het misschien wel geen domheid van de elite is (wat hij altijd dacht) maar dat hij in overweging moet nemen dat het kwaadaardigheid is. Want als de Néderlanders dit doen dan moet er toch écht iets aan de hand zijn.

      Delete
  9. Langzaam maar zeker gaan 'ze' het hele rijtje af:

    [Na de boeren en vissers richt kabinet pijlen nu op glastuinbouw], bron: https://www.blckbx.tv/binnenland/na-de-boeren-en-vissers-richt-kabinet-pijlen-nu-op-glastuinbouw

    Ofwel: hoe jagen 'wij' een hele bevolking tegen 'ons' in het harnas.

    ReplyDelete
  10. Leuk: Op facebook heeft iemand het protest in Woensdrecht gefilmd.
    De filmer spreekt met iemand die zegt: "Als je wat wil weten moet je naar die man met die pet gaan. Die heeft al in de krant gestaan. Met een verhaal over Putin. Misschien toch maar niet doen, want deze dag gaat over iets anders".
    O, dat is Hugo ?

    Ik ben lokaal toch al iets bekender dan ik dacht... maar de meesten hebben - begrijpelijk - toch wat angst. Als je vier maanden lang hoort dat Putin eengruwelijke misdadiger is...

    Op min. 7 :
    https://www.facebook.com/watch/live/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C-GK2C&ref=watch_permalink&v=3122217904661681

    ReplyDelete
  11. ( Mijn reactie bij BLIK op zijn vraag of vele boeren misschien Fake zijn. Ik vergat daar nog te melden: inflltranten die het geweld plegen ( wat de staatszenders dan steeds herhalen) zie je in veel protest-bewegingen, maar juist bij boeren lijkt me dat moeilijk: velen kennen elkaar. Alleen al het dialect verraadt een infiltrant. Een Romeo heeft ook niet zomaar een traktor onder de knie.)

    Ik vergeet het altijd, maar volgens mij is Martin Vrijland iemand die overal boosaardigheid ziet, maar NOOIT Israel of joden een rol ziet spelen.
    Hij is dus een VERWARRING ZAAIER.

    Corrigeer me als mijn herinnering fout is.
    ---
    PS: Ken je het principe van Ockham: zoek altijd de meest voor de hand liggende verklaring, niet een ingewikkelde constructie.
    Vrijland maakt het onwaarschijnlijk ingewikkeld.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Ockhams_scheermes
    ----

    Als je 50 % van jouw productie-capaciteit moet verkopen, zou je dan niet boos worden? Moet de staat dan traktoren kopen en romeo's daar mee op pad sturen? Wat een gek, die Vrijland ! Volledig mesjogge.
    ---
    Wat wèl aan de hand is: vermoedelijk is het de bedoeling van de 'Deep State' om onrust, opstandigheid en rebellie te veroorzaken.

    Want dat geeft hen straks het alibi om iedereen digitaal gevangen te zetten, met grote steun van de Lemmingen.

    Een digitale gevangenis ziet er simpel uit:
    Alleen digitaal geld.
    Surveillance met camera's.
    Sleepnet -surveillance op alle communicatie (je smartfoon registreert alles wat je tegen je buurman zegt)
    AI die alles analyseert: 1 maand geen geld opneembaar als je je niet slaafs gedraagt. Dus een maand geen eten. 2 maand voor jouw buurman als hij je een brood geeft uit medelijden. ( Dat wordt zijn dood: 2 maand zonder eten kan niet. 1 maand wel ) .

    Belangrijk: Niemand van de huidige kamerleden weet dit. Niemand bij het RIVM begrijpt dat dit het doel is. Ze zitten in een bubbel en geloven in de onzin die ze verkondigen.
    -----

    PS: Ik irriteer me ook altijd aan de uitspraak: "Ja, Irak en Libië zijn mislukt." Als je zo dom was om te geloven dat we daar democratie wilden brengen, dan is het mislukt ja.
    Maar als je Larry Romanoff leest dan zie je dat ze er àlles aan gedaan hebben om die landen in een hel te laten veranderen. Het is een groot succes voor Israel geworden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Ik vergeet het altijd, maar volgens mij is Martin Vrijland iemand die overal boosaardigheid ziet, maar NOOIT Israel of joden een rol ziet spelen. ]

      Volgens mij klopt dat, sterker nog, hij doet alle mogelijke moeite om te propageren dat de 'nazi's' de oorlog hebben gewonnen en dat we nu in het Vierde Rijk leven. Jaren geleden heb ik daar een reactie op geschreven (keurig netjes) dat dit niet klopt en waarom niet, kwam niet door de ballotage. Kennis gevraagd onder dat onderwerp hetzelfde te doen en je raadt het al, kwam ook niet door de ballotage.

      Delete
  12. [Alleen al het dialect verraadt een infiltrant]
    Er zijn ook agenten, die dialect kunnen praten. Kijk maar eens naar "Wegmisbruikers". Daar rijdt er een rond in Overijssel met een zwaar boeren-accent.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [iemand die overal boosaardigheid ziet, maar NOOIT Israel of joden een rol ziet spelen.]
      Heel soms heeft een reageerder bij hem over dat onderwerp. Zelf benoemd hij het zelden en dan nog in bedekte termen.

      Delete
  13. SLECHT NIEUWS:

    We dachten dat je veiliger was als je al een keer Corona had gehad. Niet waar!
    Als je voor een tweede keer wordt besmet, heb je een slechter vooruitzicht.
    En als je voor de derde keer Corona krijgt, is het nog minder rooskleurig.

    Hetzelfde geldt voor vaccinaties: hoe meer je er kreeg, hoe minder gunstig jouw ziekteverloop bij her-besmetting.

    Het is dus verstandig om:
    1) niet te vaccineren
    2) Besmetting te vermijden. Niks 'opbouw van afweer systeem'.

    Hier de bron:
    COVID Reinfection Outcomes Are Not Good (Preprint Study)
    https://youtu.be/A7JqzI5d3sw

    Graaag correctie als ik het niet goed heb begrepen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bericht wordt aangevochten. Als je doorscrollt, zelfs meerdere.
      Ook Dr. John Campbell zegt, dat BA.5 ernstige ziekte veroorzaakt. Wie heeft er gelijk? (Ik heb geen van beide tjoeps gezien.)

      Delete
    2. Angst is de grootste boosdoener...

      Delete
    3. Ja ik heb Campbell gewhoord: in Afrika was de BA 5 erg mild, maar in Engeland pakt ie wat feller uit.

      Maar het opmerkelijke van dit laatste DrBeen onderzoek: Het is p[recies omgekeerd van wat altijd geroepen werd: dat infecties en vaccins toch wat hielpen.
      Dit onderzoek zegt: juist niet.
      Maar Campbel zegt: wqel: tegen de ernstige uitkomst: dis toch minder doden en IC als je vaccins had. Zegt Campbell.

      Kan zijn dat beiden gelijk hebben: Minder eernstige gevallen met vaccin, maar wel grotere kans om zioek te worden bij een besmetting.

      NB: Ik heb een kaart voor De Nieuw Wereld, zaterdag in Rotterdam.
      Begin me nu wel af te vragen of ik moet gaan.

      Delete
    4. Net video bekeken, veel te snelle conclusie dat het slecht nieuws is, het is wel niet zulk goed nieuws voor de vaccin fanaten want deze studie lijkt aan te tonen dat vaccinatie status niets uitmaakt. Verder zitten er een aantal mankementen in de studie die dr Been ook aanhaalt maar wat mij in ieder geval al opvalt, is dat de groep die een dergelijke uitkomst heeft na herinfectie nogal klein is ten opzichte van de totale groep.

      Ik vraag me daarnaast ook nog af wat de uitkomst van een dergelijke studie zou zijn voor influenza. Of zoals een arts in het begin van de pandemie schreef 'als we net zo met een vergrootglas naar influenza zouden kijken als we nu doen met corona krijgen waarschijnlijk soortgelijke uitkomsten'. Veel klachten (lees ook wat Jan Bonte daar over schreef) komen voor na IEDERE virusinfectie.

      Delete
    5. [Niks 'opbouw van afweer systeem'.]

      Deze pre-print studie spreekt dat tegen:

      [Nieuwe studie (pre-print) onder 3 miljoen mensen mbt natuurlijke immuniteit bij herinfectie:

      Conclusie:”De bescherming tegen ernstige ziekte blijft zeer sterk zonder bewijs voor afname, ongeacht de variant, gedurende meer dan 14 maanden na 1ste infectie”] bron (inclusief link naar studie zelf): https://twitter.com/VegtDoor/status/1545326666204995586?cxt=HHwWhICzkcuajfIqAAAA

      Delete
  14. Redacted: een bericht van Elon Musk dat hij quantum computers heeft ontwikkeld.
    https://www.youtube.com/watch?v=KsQSeOpE8qQ&t=20s

    ReplyDelete
  15. OpTelegramn schreef

    Natasja, [6-7-2022 09:51]
    Het verbaast me wel dat er zo weinig politie en militairen de goede kant kiezen

    Mijn reactie:
    Agenten en militairen moeten bevelen uitvoeren. Ze zijn niet vrij om hun eigen weg te gaan. Natuurlijk kunnen ze dat op een zachte en sympathieke manier doen. Dan weet je wel hoe ze er in staan. Maar jonge boeren zijn soms wanhopig, en soms overmoedig en als ze in een groep zijn kunnen ze even doorslaan. Dan verlies je agenten want gaan dan ook ver-harden. Als ik zie hoe de agenten in Amerika tot criminelen zijn uitgeroepen, en hoor dat heel veel agenten de dienst verlaten, dan denk ik dat dit wel eens de strategie kan zijn: Als er veel te weinig agenten zijn en de misdaad toeneemt, dan zullen ze ons de 'digitale gevangenschap' aanbieden. Die ziet er zo uit: geld is alleen nog digitaal en middels volledige surveillance bepalen zij of je die maand wel of niet geld mag opnemen. Actie voeren tegen de overheid ? Dan voor straf geen geld opneembaar. Een maand honger lijden. Ze zijn er bijna: het digitale geld komt er aan. De QR code zal er ook wel komen. Via het 'sleepnet' en afluister software weten ze alles wat jij zegt en schrijft. Zo weten ze met hulp van artificial Intelligence iedereen onder de duim te houden. En wij gaan dat goed vinden als er geen agenten meer zijn en de misdaad loont. Sorry voor deze zwartkijkerij. Het is bedoeld als 'mogelijk scenario'. Het zoù kunnen dat dit de agenda is die er achter zit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. En hoe denk je die digitale gevangenschap te gaan handhaven? Denk je dat er in China (het meest technocratisch geregelde land ter wereld) geen politie en leger meer is?

      Delete
  16. The Stinging is weer vrij!

    Bericht van hem:

    [Vrij.

    Gebogen, maar niet gebroken.

    "If you do not take risk for your opinion, you are nothing" Nassim Nicholas Taleb.

    Iedereen bij deze bedankt voor de enorme steun! Dat heeft me heel goed gedaan.

    Twee mensen wil ik in het bijzonder bedanken:

    Mr. A.R. Maarsingh, strafpleiter te Deventer, die mij bijstond en verder bij zal staan.

    En zo mogelijk nog meer bedankt: @waukema
    ! Vrienden zijn er als het dondert en bliksemt.Jij bent er een van.

    @POL_OmmenWA
    en @POL_Zwolle
    : bedankt voor de zeer correctie en menselijke behandeling!

    Jullie hebben me laten zien dat er ook (veel) goede mensen bij de politie werken. Dat gevoel en die overtuiging was ik in de afgelopen twee jaren kwijtgeraakt.]

    bron: https://twitter.com/john_bumblebee/status/1544650987046043648?cxt=HHwWgICwjfH42e8qAAAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fijn, dat hij weer vrij is. Hij is correct naar de politie toe. Maar als je het gegeven draadje volgt, is de politie allesbehalve correct. Tot 2 x toe met een getrokken pistool op een automobilist aflopen, is volkomen krankjorum. Daarnaast proberen ze het ook nog eens te verdoezelen. Ontslaan die gasten, totaal niet geschikt.

      Delete
    2. [Maar als je het gegeven draadje volgt, is de politie allesbehalve correct.]

      Begrijpend lezen, is blijkbaar tegenwoordig ook een vak. LEES wat hij schrijft. Hij schrijft wat HEM is overkomen waarna hij schrijft dat hij nu heeft gezien dat er OOK (veel) GOEDE mensen bij de politie werken, niets meer en niets minder. Wat jij er nu bij haalt, is een andere situatie.

      Delete
    3. [Wat jij er nu bij haalt, is een andere situatie.]
      Jawel, maar dat stond in hetzelfde draadje en gaat over dezelfde politie, als containerbegrip.

      Delete
    4. Maar dat is nu juist het punt van Jan Bonte, dat het containerbegrip (blijkbaar mainstream geworden) voor hem is bijgesteld, dat het blijkbaar niet bestaat of dat een kleine groep nu zorgt voor het slechte imago.

      Delete
  17. Joe Rogan stopt ermee. Ik ben aan het zoeken waarom...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wat een vreemde tweede zin in dat bericht (He'll realize he's made this announcement in less than a week.)

      Delete
    2. Ja, ik snap er niks van. Op zijn website staat er niets over en hij heeft nog optredens tot FRI AUG 19 - Salt Lake City, UT Maverik Center. Maar even afwachten ...

      Delete
    3. Misschien heeft Rogan iets gezegd of gedaan (wat hij zich nu nog niet realiseert) waardoor Flores van mening is dat hij gedwongen zal worden te stoppen? De eerste zin stelt nl dat Rogan heeft aangekondigd te stoppen, de tweede dat hij zich dat zal realiseren binnen een week.

      Delete
    4. Opde 4e juli heeft Lex Fridman Joe Rogan op bezoek gehad.
      Jet eerste uur was echt wel goed. De rest ook wel.

      Twee heel invloedrijke media mensen.
      Jammer dat Fridman alleen joodse liedenj op bezoek heeft. In zijn hart is ie pro joods, maar hij waqs Rus, dus heeft ook een oog voor Rusland.

      Rogan is kritisch, maar denkt wel dat Putin een grote misdadiger is. Dus maar half OK.

      Delete
  18. In Nederland moeten de boeren weg vanwege de stikstof, in Spanje moet een megastal van 25.000 koeien komen ..........

    [Protest tegen makro-stal met 25.000 koeien in een dorp met 150 bewoners in Soria], bron: https://www.spanjevandaag.com/05/07/2022/protest-komst-makro-stal-soria-ruimte-25000-koeien/

    Blijkbaar is het de bedoeling dat wij hier in Nederland straks melkproducten uit Spanje kopen. Het vervoer van daar naar hier stoot natuurlijk helemaal geen stikstof uit ........... Wat voor imbecielen bedenken dit?

    ReplyDelete
  19. @G.B. schreef bij @Blik:

    [En eindelijk beginnen de tegenstanders van het LeugenImperium terug te slaan: 'Oefeningen' bij Venezuela. Ook heeft Venezuela de RF toestemming gegeven om schepen en vliegtuigen de grens te laten controleren.

    Ondertussen heeft China overeenkomsten getekend met Uruguay, Nicaragua en Ecuador en heeft Argentinië verzocht toe te treden tot de BRICS.
    "It's payback time".]

    Dat zag ik gister voorbij komen.

    [Iran, China, Russia set to hold joint military drills in Latin America: Report], bron: https://www.presstv.ir/Detail/2022/07/06/685164/Iran-China-Russia-to-flex-muscles-in-America

    Ik heb er bij RT nog niets over kunnen vinden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik ook niet. Maar er staat wel ander leuk nieuws: de RF haalt dezelfde truc met olie & gas uit, maar nu met graan: Alleen Vriendelijke Landen moeten hiervoor in roebels betalen. De Onvriendelijke Landen krijgen .... helemaal NIKS. (Zal eddie leuk vinden.)

      Delete
    2. [Zal eddie leuk vinden.)]

      Ben benieuwd hoe die stuitend domme opschepper gaat reageren. Als hij honger heeft, kan hij de banden van zijn vragtwaggel eten (als dat tenminste mag van zijn werkgever want die wil ze misschien zelf wel hebben), gras mag ook maar dan hoeft hij niet bij de boeren aan te kloppen want ik zag laatst dat hij daar ook al mee op de vuist wilde. Misschien zijn stoeptegels ook wel lekker.

      Delete
  20. [US should pay compensation if Covid-19 claim confirmed – Russia
    Damage caused by Covid-19 to countries globally should be covered by Washington if the US bioresearch origin claim is confirmed, the Duma speaker says ] bron: https://swentr.site/russia/558474-russia-compensation-covid-us/

    Eens.

    ReplyDelete
  21. @G.B., dank voor de link naar de voordracht van KvW bij @Blik. Net gekeken, interessant weer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vooral de uitleg over de werkwijze van technocraten, dat dit volgens een plan moet en als dit niet lukt, ze niet in staat zijn bij te stellen maar gaan ruziemaken.

      Delete
  22. In Italië gaan de mensen intussen (weer) de straat op:

    [🇮🇹 Italy is exploding in anger as protesters call for the resignation of globalist technocrat and bankster, Prime Minister Mario Draghi. Do you hear the people singing, Mario?], bron: https://twitter.com/TheRealKeean/status/1545046965854937096?cxt=HHwWkIChkfGBjvEqAAAA

    En ook in Polen schijnen (enorme) protesten te zijn. In Spanje is protest tegen die enorme koeienstal.

    ReplyDelete
  23. @JV bij @Blik onder het laatste blog:

    [Mooi.

    Een grote prijs voor een Blikker die er iets van begrijpt.
    Ik niet in elk geval.]

    Hahahahahaha, ik dacht dat het aan mij lag maar ik begrijp er niets van.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik zag wel een prachtige omschrijving van de gemiddelde politieagent: Een medewerker van de speciale diensten van de Russische Federatie/Nederlandse politie is een uitgebrande cynicus met een professionele deformatie van zijn persoonlijkheid, die in de eerste plaats zijn eigen persoonlijke doelen heeft en niet-systemische mensen/burgers als vervangbaar behandelt. De houding van speciale diensten ten opzichte van andere mensen is niet beter dan de houding van de Azov-militant tegenover burgers, en misschien nog erger. Waarvan akte.

      Delete
    2. Hetzelfde geldt voor de gemiddelde ambtenaar.

      Delete
    3. Het grote probleem bij veel organisaties is dat, om inclusiviteit te bereiken, de normen naar beneden zijn bijgesteld. En niet zo'n klein beetje ook.

      Delete
    4. Pas op hè, Sofia. Die Wolf is ook ambtenaar geweest !

      Delete
    5. Het spijt me @JV maar ik denk er nu eenmaal zo over :-))) Ik heb geen goede ervaringen met ambtenaren.

      Delete
    6. [Ik heb geen goede ervaringen met ambtenaren.]
      Ik ook niet, maar ik kan wel begrijpen, dat de meesten doen wat ze doen. Het gros zit er voor het -goed- betaalde salaris. Het gros is ook te lui, dat ze uit de ogen kijken. Als iets 'moeilijk' is, verschuilen ze zich achter de wetten. Maar bovenal: Ze zijn niet publieksvriendelijk / dienstwillig.
      Als ik even geen zin had om de volgende zaak aan te pakken, zat ik de wetboeken door te nemen, om te kijken, wat er allemaal mogelijk was. En dat was verbazend veel. En zodra ik dan een cliënt had, die hetzelfde vroeg, kon ik met een gerust hart mijn rapport inleveren (met een kopietje van het betreffende artikel) en dan kon men niets anders dan de zaak goedkeuren.

      Ik heb mij daar >25 jaar aan rot geërgerd aan die houding van de collega's, tot ik het zat was.

      Delete
  24. Als je mensen van "de Leidende Kerk" lastig valt ga je 8 jaar de gevangenis is:
    https://nos.nl/artikel/2435824-tot-acht-jaar-cel-voor-overvallers-nikkie-de-jager-en-rene-van-der-gijp

    Maar als een agent op een jongen schiet om hem te doden, dan word er net zo lang op die familie ingepraat dat ze hun aanklacht intrekken....
    https://nos.nl/artikel/2435810-familie-boerenzoon-jouke-16-doet-toch-nog-geen-aangifte-tegen-agent-die-schoot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik zag een uurtje na het gebeuren de beelden voorbij komen. Die agent had nooit ingezet mogen worden, die was zo enorm opgefokt, echt niet normaal.

      Delete
    2. Wie is in hemelsnaam Nikkie de Jager????

      Delete
    3. [Die agent had nooit ingezet mogen worden]
      Mee eens. Hij zit nu ondergedoken. Dat noemt men: "Consequenties". Daarmee werden wij ook steeds om de oren geslagen in de covid-19 periode.
      De man had zelfs nooit een pistool mogen hanteren. Allemaal gevolg van: [de normen naar beneden zijn bijgesteld. En niet zo'n klein beetje ook.]

      Delete
    4. Nikkie de Jager is een knappe juffrouw van het mannelijk geslacht. Ze/hij was ooit bij Ellen deGeneris te gast en vond dat Ellen erg onaardig was tegen haar gasten.
      Later werd die slechte houding ook de Val van Ellen...

      Ik meen dat Nikkie youtubes maakt over make-up.

      Kan je wel lacherig over doen, maar die kinderen verdienen meer dan de CEO van een flink bedrijf.

      En daarom is het misschien maar goed dat dit decadente beschavinkje van ons aan zijn laatste jaartjes bezig is. Hoog tijd dat de wal het schip gaat keren. In West Brabant zijn over 15 jaar geen artsen meer, zeggen de artsen zelf. Maar gelukkig hebben we dan wel 1000 Influencers en 800 make-up artists en 3000 tatoo shops.

      Delete
  25. De kou tussen Noorwegen en de RF is ook weer uit de lucht: spullen zijn al onderweg. Dit was de -kuch- oorzaak van het geschil: "The Norwegian Foreign Ministry now claims that the containers were blocked because they were being transported on Russian vehicles, which were banned from bringing cargo over the Russian-Norwegian border. However, it noted that there would be no issue if these containers were brought to the miners using Norwegian vehicles instead."

    En alweer haalt Rusland zijn gelijk en de Noren/otan bakzeil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [However, it noted that there would be no issue if these containers were brought to the miners using Norwegian vehicles instead."]

      Dit slaat echt helemaal nergens op. En dan vinden 'ze' het nog gek dat de bevolking hen niet serieus meer neemt.

      Delete
    2. Gevalletje spijkers op laag water zoeken?

      Delete
  26. Ik kan de film niet zien -geen Tel- maar hij schijnt best interessant te zijn, gezien de hoofdrol spelers ...

    ReplyDelete
  27. Typisch een vrouw: Eerst een hoop rotzooi schoppen, adviezen van de EU naast je neerleggen en dan er vandoor gaan. Ha ha ha ha, wat een MUTS.

    ReplyDelete