Monday, June 13, 2022

1306 Krijg de tering! Even wat minder tijd om de wereld te verbeteren...

Beste lezers,

Goed nieuws en slecht nieuws. Eerst het slechte  nieuws.

Ik heb een gemene prostaatkanker die ook al heel lichtjes is uitgezaaid. 

In medische termen: 

Gleason 9  in 10 biopten en Gleason 10 in 2 biopten.  Piradsscore : 5.  Vorige week bleek bij een PSMA-PET scan dat er toch twee heel kleine uitzaainkjes van 2 mm doorsnee in de lymfeklier vlak bij de prostaat zitten. 

Het begon allemaal op 7 december 2021, dus 7 maanden geleden. 

Wegens een lichte suikerziekte (die ik in januari 2021 had overwonnen door het suikervrij en koolhydraat vrije eten dat ik sinds november 2020 volgde, moeiteloos!)  werd 7 maanden geleden gevonden dat mijn PSA in slechts 11 maanden van 3 naar 9 was gestegen.

Dat is schrikken en dan kijk je Youtube videos's. 

Je ziet dat de kans dat het echt ernstig is,  niet zo groot is.  Het PSA kan ook stijgen zonder dat er kanker is.  En als het kanker is kan het heel langzaam groeienof stil staan. Dan kan je het beter niet weten, want je wordt er onnodsig bang van. 

Ik besloot na een paar weken om me te laten onderzoeken bij ziekenhuis A in  mijn regio.     Pas op 7 febr kon ik er terecht. 

Ik zal hieronder een tijdslijn geven met korte omschrijving. 

7 december: Hoge PSA.   Ik ging me orienteren op de ernst en ging op zoek naar het meest aangewezen ziekenhuis.

24 december: Consult aangevraagd bij ziekenhuis A.

7 febr: Eerste onderzoek:  geen duidelijke nodules te palperen. Echografie: er is een verdachte zone te zien.   Besluit:  MRI  nodig. 

23 febr: werd er een MRI gemaakt.  

1 maart: uitslag: Heel verdacht.   Bessluit:  biopsie nodig.

14 maart:  werd er een biopsie gedaan ( stukjes weefsel uitgeplukt voor onderzoek)

4 april : 2 biopten met gleason 10.  en 10 biopten met gleason 9. 

Ik verklaar aan de arts dat ik voorkeur heb voor operatie ( RALP + ELND) en minder voor bestralen (RT+ADT).

Moc wordt ingepland ( ik weet niet wat dat is) , en Botscan wordt gepland. ( De botscan  moet zien of er uitrzaaiingen zijn.) 

7 april:  Botscintigrafie.  De botten worden gescand of daar beschadigingen zijn door uitzaaiingen.  Die zijn er niet, blijkt later.

13 april:  Behandelplan wordt voorgesteld: Eerst 3 maanden lang middels             hormoonjenecties het testosteron niveau omlaag brengen, zodat de tumor kleiner wordt ( en niet meer uitzaait gedurende die periode) waarna beter is te zien of de kans goed genoeg is om middels een operatie aan de slag te gaan. 

Is de kans te laag, dan wordt het bestralen, maar dan komt de tumor  meestal vroeg of laat terug.  Kun je middels een operatie àlles weg halen, dan is er een goede kans dat het niet meer terug komt. ( Zo heb ik het begrepen en onthoduen) 

Nu wist ik toevallig dat mijn testosteron al heel erg laag was geworden ( als gevolg van een flinke locale ontsteking. Ik had een tijdje een testosteron gel  op mijn benen gesmeerd, maar dat vergeet ik toch  en voor mij als single levende 70 jarige : ik vind het prima zo. 

Dus ik zei tegen de arts:  de enige therapie is nu: Testosteron verlaging?  Maar die is al heel laag!  Ze wimpelde het weg.  'Het is allemaal complexer."

Toch bleef het door mijn hoofd spelen en ik besloot mijn actuele testosteron te laten meten en naar de specialist te sturen.  Toen draaide ze bij: "We gaan U een andere stof geven: apalutamide.  Het blokkeert de tumorcellen zodat ze niet meer aangejaagd worden ( door testosteron ?  Ik weet het niet meer). 

 14 april:  Injectie met hormoon-middel Firmagan. In NL: Zoladex.  

De planning was: 11 mei: PSA meting 

17 mei: tweede Firmoagon  en gesprek met arts.

17 juni derde injectie Firmagon ( vermoedelijk) 

         21 juni gesprek arts  en MRI  om  te kijken of de tumor kleiner was en

             of de prostaat met succes in zijn geheel  kon worden uitgesneden.    

22 april:  Ik stuur een bewijs van de lage testosteron aan de verpleegkundige die liaison is tussen de arts en mij.   Ik krijg een week lang geen antwoord.

29 april:  Ik bel met de liaison. Ze gaat er werk van maken. 

2 mei:    De laison belt me en zegt:  We gaan uw behandeling veranderen.  

5 mei
De specialist zegt: PSA is niet gezakt. Dit werkt inderdaad niet. We willen U een andere hormoonbehandeling geven: Erleada, ofwel Apalutamide.  Dat kost 8000 euro per maand en je krijgt het vaak niet van het ziekenfonds, maar een andere patien kreeg er epileptische aanvallen van en U kunt zijn pillen gaaan gebruiken tot 3 augustus:  dan ga ik U misschien opereren: de prostaat er uit halen,.  als de situatie dat toestaat. 
 
Inmiddels heb ik de 'Prostaatkanker-lotgenoten' groep ontdekt, en met een lotgenoot een uur gebeld: heel nuttig.  Ook heb ik hun boek besteld en voor de helft gelezen.
Daarin las ik dat mensen die het BRCA1 gen hebben , eerder borstkanker krijgen,  maar ook eerder prostaatkanker.  Van moederskant  kregen 4 tantes borstkanker. 
De kans dat ik het gen heb is dus 50%. 
En het feit dat prostaatkanker erg wordt gehinderd als er een laag testosteron is,  maar bij mij de kanker desondanks snel groeide ( van PSA 2,5 naar 9 in 10 maanden) doet mij vermoeden dat de oorzaak in de erefelijkheid kan liggen. 
Maar de liason zei: "we werken volgens het protocol.  Een genetisch onderzoek komt later als dat zinvol zou blijken. "

Ziekenhuis A stelde me op 3 manieren teleur: 
1)  Luisterde niet toen ik sprak over laag Test. 
2)  Wilde niet een genetisch onderzoek op BRCA1 doen ( terwijl dat pakweg 200 euro kost en ik dat zelf wil betalen.  
3)  De specialist  bladert door haar papieren als ze met mij spreekt, en  de gesprekjes moeten in de pauze van twee operaties door gebeuren.  Ze heeft het héél druk, dat is me wel duidelijk. 

Dus ik wilde een second opinion in Ziekenhuis B. 

Ik vind het toch altijd een blijk van wantrouwen als je óók bij een andere partij te rade gaat.  Maar 'de liaison' zei dat het OK was, en vor hen ook fijn is als B tot het zelfde advies komt als A.  Maar soms is B een andere mening en dan kan het vervelend zijn , maar de client moet kiezen.
Het versturen van de biopten bleek  na enige misverstanden wel goed te doen. ( Ziekenhuis A en B zijn  in twee verschillende landen: B en NL).
Maar  het inkijken van de MRI foto's was niet te doen:  ik moest het zelf downloaden en op een CD schijf branden en dan zelf die schijf weg brengen.  Later bleek er niks op te staan.  Men had angst voor virussen . Enfin: het is er nooit van gekomen.  Maar specialist B zei later dat hij met de PSMA-Pet uitslag in handen die MRI  uit maart niet meer nodig had.
7 mei tot 20 mei: Ik slik elke dag 4  x 60 gram Apalutamide.  

20 mei:  Eerste bezoek aan Ziekenhuis B. 

Ik zal de arts hier B.  noemen, zoals ik de arts in ziekenhuis A met A. aanduid.      
B zegt dat ik een gemene prostaatkanker heb. Hij is verbaasd dat A. geen PSMA -Pet scan deed.    
Een PET/CT-scan PSMA zetten we in bij patiënten die een verhoogde PSA-waarde hebben na een eerdere behandeling voor prostaatkanker (operatie of bestraling). De verhoogde PSA kan duiden op terugkeer van de kanker. We gebruiken deze scan ook vaak bij patiënten met prostaatkanker die nog niet geopereerd of bestraald zijn, om vooraf te bepalen of er uitzaaiingen zijn. De PET/CT-scan PSMA is een relatief nieuwe techniek waarmee uitzaaiingen of terugkeer van de prostaattumor al vroeg zichtbaar zijn.

B. vroeg me wel of ik toch niet met de Apalutamide wilde stoppen, want dat medicijn zou de uitslag van de PSMA-PET scan kunnen beïnvloeden, uitzaaiïngen kunnen verbergen, en dan weet je nog niet waar je aan toe bent.
Zonder in overleg te gaan met A.  heb ik dat gedaan: gestopt vanaf 20 mei tot 9 juni, de dag van de MRSA-Pet scan in ziekenhuis B. 

20 mei: Dokter B had me na ons eerste gesprek ook even langs de bloedafname gestuurd.  Diezelfde middag werd ik door hemzelf gebeld: De apalutamide werkt goed: uw PSA is nu 1,5 ! 

B. is een arts die tegen zijn pensioen aan zit en directy contact maakt. Dat beviel mij heel goed. Hij straalt uit dat ie bezig is, maar doet wat gedaan m,oet worden. 
Regen een kennis sei ik later: A zal me niet herkennen in de gang van het ziekenhuis. Maar B wel. Dat bleek ook zo te zijn: Op 10 juni was ik 30 min te vroeg en stond ik ook nog nij een verkeerde balie ( urologie ipv prostaat).  B liep toevallig langs en zei: "Hallo mijnheer Jansen! Komt U maar  gelijk mee, want ik ben al klaar."   Natuurlijk had ie net mijn naam in het dossier gelezen, maar toch...
25 mei  Liaison A belt me.  Ik moet dan zeggen dat ik tijdelijk met Apalutamide ben gestopt.  Ze zegt dat ik alles in het vervolg moet doorgeven.  Dat weet ik ook wel, maar daar is moed voor nodig. 

9 juni:   Bloedafname en MRSA_PET scan gedaan.              

10 juni: De uitslag bij dr. B.  Een spannend moment.  De uitslag : U heeft twee heel kleine uitzaaiïngen in de lymfe van 2 mm doorsnee. ( Maar als ze kleiner zijn, kan de machine ze niet zien... ) Dat is de lymfe in het bekken. Alles zit dus dicht bij elkaar.    

NB: de PSA is verder gezakt naar 0,3.  (terwijl ik geen Apalutamide slikte sinds 20 mei, maar wel een oud Russisch recept volgede : drie keer per dag 60 ml mix van 30 ml zonnebloemolie  zeer goed geschud  met 30 ml Wodka 40%. Een advies van mijn ex.  Is de PSA verder gezakt als gevolg van de eerdere apalutamide? Of als gevolg van de Wodka-mix? (niet 30 ml maar 60 ml

Wat is nu de situatie, de prognose?  

Ik had lang niet de durf om precies naar de Gleason level te kijken en al die details te lezen. En ik ben er nog bang voor. Wat ik wel op ving  (meen dat hij zei)  van dr B is: soms kun je jarenlang gezond blijven door een goede bestraling.  Of soms helpt een hormoontherapie jarenlang om de tumor-groei te stoppen. Als je echt geluk hebt is een tumor operatief voor 100 % verwijderd en komt het niet meer terug in 20 jaar.  We hebben ook nog niet veel ervaring in welke volgorde je de 'middelen' moet aanwenden. En of ze even goed werken als je ze met lange pauzes toe dient. ( dus 1 maand wel  en een maand niet)    En of die pauzes de bruikbaarheid van het middel verhogen.  Er zijn veel vragen en bij veel patienten werkt het allemaal op verschillende wijze.   

         

13 juni (vandaag)   B.  gaat met de collega's (radioloog, oncoloog. B is uroloog) overleggen welke aanpak ze mij adviseren.  Hij zal   op 15 juni naar me bellen met zijn voorstel. 

Het is een behoorlijk uitgebreid verslag dat ik hier geef.  

Ik had deze tijdslijn voor mezelf nog niet gemaakt, en moest in agenda en in paperassen reconstrueren hoe het ook alweer zat.  Wel nuttig dat ik het nu heb gedaan.

En nu weten de twee mensen die mij volgen ook waarom ik me nu even niet verplicht voel om 'De wereld te redden'.   Hij zoekt het maar uit,  die wereld. 

( Dat is de humor waar ik zelf altijd het hardst om (mezelf) moet lachen:  enorme overdrijving. Hyperbool heet dat, meen ik.) 

Gelukkig heeft het Orakel uit Amsterdam  -- vroeger was Johan dat, nu is Louis ( Van Gaal) het -- gezegd dat je van prostaatkanker niet dood gaat. Maar dat is natuurlijk niet juist. 

Toch is er heel veel mogelijk 'als je de tijd van leven hebt', zoals dr B het zei. 

Hij bedoelde:  er wordt nu zo enorm veel nieuws ontdekt dat er heel goede hoop is voor de patienten.  We gaan het zien.   De man die ik sprak middels 'Prostaat-lotgenoten' , mijnheer V.  zei: "In 2012 zeiden ze dat ik nog 2 jaar te leven had."  Maar V. zei ook:  je moet er een flinke studie van maken, zodat je partij bent voor de artsen die jou behandelen. Zodat je de goede keuzes maakt.  Dat gaat me dus veel tijd kosten. Ik heb het  Prostaat-logboerk nog maar half uit.  Het boek 'Forbidden medicine'  heb ik nog maar nauwelijks ingeheken. The wholer lifer prostate book  is alleen nog maar doorgebladerd  en het boek 'Fred' van de video van dr Berg (zie onder) heb ik besteld dus dat zou ik ook nog moeten lezen. 

 Nog even het medische schema, de toekomstige tijdslijn: 

15 juni:  B. belt mij met hun second opinion-uitslag. 

Heeft gebeld. Advies: bestralen. 19 keer. Volgens hem is er dan ook de kans dat ik geheel van de ziekte af kom. ( Ik dacht dat dat niet zo was. Zal ook wel niet zo vaak zo zijn). Àls je operatief àlles kan weg halen ben je spekkoper. Maar met die 2 minieme uitzaaiingen:  zal niet lukken. Plus:  operatie geeft plasklachten etc.

"Blijf wel de tumor pesten want we denken dat een onder vuur liggende tumor  meer succes bij het bestralen oplevert." Ik zei toen dat ik nu in mijn derde 'vasten-dag' zit en dus op die manier de tumor ook wil pesten. Maar een arts die al 40 jaar conventioneel bezig is, heeft het daar mooeilijk mee,  dat voelde ik wel aan.  Alternatief en conventioneel:  dat blijft toch water en vuur voorlopig. 

Ik heb uitstel van beslissing gevraagd. Hij liet wel doorschmeren dat het bestralen in mijn geval ook nog niet zo makkelijk was (de hoek of nabijheid...) , m a w: mogelijk maar bij ons in Rotterdam. Ik wil er toch meer van weten. Jammer: de vakanties zijn nabij. En daarna de mais oogst.  En november is wel een beetje laat.  En als ik niet op pas: Corona... ( En ik wil geen vaccin.)   

21 juni A.  Bij medische genetica wordt met DNA bepaald of ik het BRCA1 heb. Mijn liaison heeft  dat na mijn aandringen dan toch gedaan.

25 juli,  A. doet een MRI om te zien hoe ver de tumor geslonken is en of operatie een verstandiger optie is. 

1 aug:  Gesprek met A. Voorstel tot verdere aanpak.

3 aug:   Plaats gereserveerd voor prostaat verwijdering, als dat de beste optie zou zijn.        

  -----



Waar heb ik de fout gemaakt? 

=Achteraf gezien had ik mezelf elke 2 jaar door 'Prescan' moeten laten doorlichten.  Anderzijds:  mijn PSA was in januari 2021 nog 2,25.  En in december 9,9. 

Maar wellicht had men op de MRI toch al eerder iets gezien.

= Ik heb in 2021 heel erg veel 'zuivel' gebruikt. Geitenmelk die ik zelf tot yoghurt fermenteerde en dan met een koffielepel curcuma en met peper en met olijfolie mengde: heerlijk.  Ik moest me bedwingen: niet meer dan 1 liter per dag.  Anders zou ik wel 3 liter op kunnen.  Melk stimuleert tumor-groei. 

= In 2020 nam ik veel vitamine E, als onderdeel van corona bestrijding.  Als je te veel vitamine E neemt is dat tumor bevorderend. 

=  Ook dokter B heeft een verpleegkundige  die een nagesprek met je doet als je dat wil.  Ik deed dat op 10 juni, en een van de dingen die ze zei: Blijf goed in beweging. Ze gaf me een folder mee over bewegen.   Daar schiet ik altijd tekort: Ik zit heel graag achter het beeldscherm.

Maar ik moet gaan bewegen. Ik moet het 'wereldverbeteren' even stop zetten en gaan wandelen, fietsen, tuinieren , winkelen etc.

Dus, beste lezers:  Ik blog alleen nog als ik het echt niet kan laten. 

Het is niet anders. 

Tenslotte:  Het goede nieuws. 

Vanochtend zag ik een video op dr Berg die helemaal op mij van toepassing is:  Een man die stage 3 kanker had , met een turmor van 10 cm in zijn anus-darm   eneen kans van 50%  om het te overleven na een ingrijpende operatie. 

Hij begon met 21 dagen niet eten, en daarna streng dieet: 1 maaltijd per dag.  Hij nam wel 3 chemo's  toen hij de pijn niet kon volhouden, maar men had er eigenlijk een hele reeks willen geven aan hem. 

Resultaat:  na 4 maanden totaal kanker vrij !   

Hij was erfelijk belast ( opa en oom dood door coloncancer) en kreeg het in een periode van enorme stress.

Dat zijn dus de zaken waar ik op ga letten:  De stress omlaag, het bewegen omhoog en het eten vergeten.... 

Hier de video met de man die kanker-vrij werd in 4 maanden: 


Hier kun je naar onderdelen van 'dr Berg' klikken:

0:50 Fred’s cancer story 4:40 What he did after his diagnosis 12:38 The doctor’s reaction to his success 15:35 Fred’s experience with fasting 19:30 What happened before his diagnosis 21:20 A little bit about fasting and the nutritional protocol 25:17 The chance of survival given by the doctors 27:48 Key points: Creating your own health

Hier nog een kankerpatient die met dr Berg spreekt: https://www.youtube.com/watch?v=gFrXLDX0vsE

Hier nog een interview met Fred Evrardhttps://youtu.be/v2GYRmltz4g 

                         -----------------------

Enkele dagen eerder had Dr Been het over een zeer opmerkelijk succes bij 16  darmkanker patienten met tumor in een ver gevorderd stadium:   15 van hen waren na 1 jaar geheel kanker vrij !    

De video is mij te ingewikkeld , maar ik plaats hem toch maar  hieronder: 




Tenslotte (2) :

Geen kaarten, geen bloemen. Zelfs geen bemoedigende schouderklopjes aub.   Ik stoor me geweldig aan de mensen met fatale ziekten die dan in de krant gaan vertellen hoe slecht ze er voor staan (en hoe moedig ze zijn ?) 

Dat is niet de bedoeling van dit blog. 

Ik wil me gewoon niet verplicht voelen om nog langer hier te bloggen. 

En om dat gemakkelijker te maken zeg ik gewoon wat er aan de hand is. Ik ben ook niet zo vreselijk bang.(*) Zolang ik geen pijn heb en me goed voel is er in feite niks aan de hand. Het moeilijkste is natuurlijk:  de discipline om niet te eten. 

Ik ben wel bang dat ik 'het nieuws' niet los kan laten.  Ik zit alweer met een idee voor een volgend blog in het hoofd. 

Misschien moet ik alleen nog zaken publiceren die uit mijn eigen 'denkhoofd' zijn ontsproten.  ( Zie het volgende blog  over:  De 0,1 % die misschien de indruk wil wekken dat we al verslagen zijn, en ons zo wil ontmoedigen. ) 

Wat ik wil is eigenlijk een barriere opwerpen voor mezelf: dat ik niet te veel toegeef aan het 'wereld redden'  maar mezelf dwing te bewegen, te slapen,  te leren mediteren , koude baden nemen etc. 

Dit blog is al een heel goede bron voor wie wil weten hoe de wereld in elkaar zit:  ik 'bladerde' gisteren door de blogs van 2011  en was verbaasd: zoveel   interessante zaken, vooral met betrekking tot de Usual Suspects. 

Een kennis van me heeft Parkinson. Maar hij gaat gewoon verder met zijn bedrijf. (Is ook het advies van de artsen).  Zo goed als het gaat.  Hij spreekt wel langzamer en loopt langzamer.  Maar omdat we er na de eerste twee gesprekken  (2 jaar geleden?)  nooit meer over gesproken hebben kan hij vergeten dat hij ziek is. (En ik denk er soms ook niet aan als ik hem spreek)    Dat lukt niet als er elk uur iemand- met veel empathie-   vraagt : "Hoe is het nou met je ? " Goed bedoeld, maar het helpt niet. Integendeel.

Dat wil ik dus van niemand horen.. 

Hoe het met me gaat zal ik later wel hieronder melden, als dat nodig is. 

 (*) Ik kan het ook als een uitdaging zien: kijken of ik dit varkentje kan wassen. Ik heb ook aanleg voor dementie, denk ik.  Het zit wel in de familie.  Hoe je dat aanpakt ?  Minder eten. Meer bewegen.    Nou heb ik dus al twee goede redenen om dat te doen.  Een optimist zou kunnen denken :  In 2037 zeg ik tegen mezelf  'Je hebt het wel aan die klere kanker te danken dat je toch nog 85 bent geworden , en zonder dementie ! " 


                  --------------- UPDATES ------------------

14 juni: 

Een groep met lotgenoten kwam bijeen in het Bravis ziekenhuis. Doen ze om de 3 maanden begrijp ik. Ik heb weer veel opgestoken. Te veel om op te noemen. Enkele zaken: Iedereen spreekt over Zoladex injecties.  Dat is het testosteron onderdrukkend  spuitje dat je elke maand krijgt:  Firmagan in Belgie.  

Er is een nieuw middel: Lititium.  Maar dat krijg je pas als je helemaal uitbehandeld bent.    ( Ik denk dan dat het  wat extra levens-verlenging geeft, meer niet. JV) .   In duitsland wordt Lititium ook aan nog niet uitbehandelde mensen gegeven. 

Dan werd er ook kort gesproken over Dostarlimab:  de stof waar DrBeen zo enthousiast over is.

15 juni:  

B. belt mij met hun second opinion-uitslag. 

B heeft gebeld. Advies: bestralen. 19 keer. Volgens hem is er dan ook de kans dat ik geheel van de ziekte af kom. ( Ik dacht dat dat niet zo was. Zal ook wel niet zo vaak zo zijn). Àls je operatief àlles kan weg halen ben je spekkoper. Maar met die 2 minieme uitzaaiingen:  zal niet lukken. Plus:  operatie geeft plasklachten etc.

"Blijf wel de tumor pesten met  Apalutamide, want we denken dat een onder vuur liggende tumor  meer succes bij het bestralen oplevert." Ik zei toen dat ik nu in mijn derde 'vasten-dag' zit en dus op die manier de tumor ook wil pesten. Maar een arts die al 40 jaar conventioneel bezig is, heeft het daar moeilijk mee,  dat voelde ik wel aan.  Alternatief en conventioneel:  dat blijft toch water en vuur voorlopig. 

Ik heb uitstel van beslissing gevraagd. Hij liet wel doorschmeren dat het bestralen in mijn geval ook nog niet zo makkelijk was (de hoek of nabijheid...) , m a w: mogelijk maar bij ons in 'B'. Ik wil er toch eerst meer van weten. Jammer: de vakanties zijn nabij. En daarna de mais oogst.  En november is wel een beetje laat.  En als ik niet op pas: Corona... ( En ik wil geen vaccin.)   

 

29 juni:   

Ik heb zojuist 2 dagen een cursus gevolgd: over de "methode van Dr Hamer".


Die werd in mijn dorp gegeven, en was veel complexer dan ik had verwacht.
Dr. Hamer is een Duitse arts die zegt:
"Als iemand ziek wordt is hij al aan het genezen van een 'inslag', van een
'situatie die hem angst gaf en bedreigde'.

De ziekte is een uiting dat zijn lichaam herstellend is van deze 'aanslag'. . Niks aan doen. Niet mee bemoeien.

Heb je een kankergezwel: prima. Dan ben je aan het genezen. Niks aan doen....
---

Gezien mijn situatie wilde ik hier wel eens het fijne van weten, dat begrijp je. ( https://xevolutie.blogspot.com/2022/06/1306-krijg-de-tering-even-wat-minder.html )

De cursus werd gegeven door mevr. Mies Kloos. Op youtube te vinden, oa bij Weltschmerz en Oersterk.

Ik moet nu een keuze maken uit vier mogelijkheden:

1) het weghalen van de prostaat ( dat is wat het UZA in Antwerpen voorstelt)

2) Niet weghalen maar bestralen. ( Stelt het Erasmus MC voor)

3) Streng gaan dieten en bewegen . ( De methode die Dr Berg toont in een interview met de Franse vechtsporter Fred Evrard. Zijn 10 cm groter gezwel was na 4 maanden weg. Hij nam wel wel drie chemo- kuren ( waar je er normaal 5 tot 20 nodig hebt). O. a. : 21 dagen niks eten!

4) De methode Hamer: laat het lichaam zelf de kanker stoppen door je er niet mee te benoeien, en ga er van uit dat bacterien een virussen altijd al in het lichaam zitten en juist helpen bij het stoppen van de kanker, dus ga niet vasten, maar voed juist de bacterien door suiker te eten (!).
====

Ik ben zeker onder de indruk van Mies Kloos en van de methode Hamer, maar durf die methode toch niet te doen.

Het boekje van Fred Evrard moet ik nog lezen,

Jammer is dat Hamer en Evrard elkaar dus tegen spreken.

Op dit moment denk ik dat ik kies voor een bestraling.
Morgen ga ik kijken hoe lang de wacht-rij is.
Eind juli hoor ik van Antwerpen òf de ectomie nog steeds hun advies is, want dan kijken ze hoe de nieuwe situatie nu is: de pillen die ik nu gebruik stoppen mogelijke uitzaaiing en doen het gezwel wat schrompelen. Dat geeft een beter overzicht van de haalbaarheid van een ectomie.

Pikant: De cursus was 2 x 2 dagen. Vorige week ook al 2 dagen geweest. Maar pas vandaag gebruikte de curesusleidster termen als : de cabal wil dit niet. De cabal wil het geheim houden. Nu blijkt dat de methode Hamer in feite geheime joodse kennis is en dat dr Hamer, die joods was, uit de school heeft geklapt ! Hij heeft de kennis verraden aan de buitenwereld !
Of ik daar even plots op bekend terrein terecht kwam! Geheel onverwacht...

Het was trouwens erg leuk dat de andere cursisten ( in totaal 8 vrouwen en 3 mannen) àllemaal heel kritisch in het hele Corona verhaal stonden maar er niet erg actief in stonden. Dat is ook de essentie van de Hamer-geneeswijze: ' genees door alle angst te stoppen. Doe dat door te begrijpen wat er met je lichaam gebeurt. Ga je niet verzetten. Laat het gebeuren. Het komt goed. Weg met de angst . Heb vertrouwen.'

 ----

16 juli: 

Ik slik elke dag mijn Apalutamide, en hoef 's nachts bijna niet  het bed uit om te plassen. Ik denk dat de tumor wel geslonken is. 

Ik heb besloten om mij in ziekenhuis B te melden voor de bestraling.  Ik schreef dat ik in september niet kan wegens de oogst. Hopend dat ik dan in augustus of eerder aan de beurt zou komen.  Maar een verpleegkundige uit ziekenhuis B belde me vorige week:  "U kunt op 1 augustus komen spreken met de radiologe, en  dan zullen we U bestralen in Oktober.  Ja, dat is nog maanden weg,  maar dat is echt niet extra gevaardlijk."

Op 25 juli  wordt er in ziekenhuis A een `MRI scan gemaakt en op 1 augustus hoor ik van de arts of die de prostaat wil verwijderen. 

Toevallig twee ziekenhuizen op 1 dag, en ook nog een Skal controle op die dag ! 

Als A wil opereren en ik besluit toe te stemmen, word ik misschien al op 3 augustus geopereerd. 

Maar op dit moment denk ik dat bestralen een betere optie is.  Misschien wel in A, in augustus. 

26 juli: 

Ik had gisteren een MRI in het ziekenhuis A. Over een week hoor ik of de operatie zal doorgaan:   het wegnemen van de prostaat. 

Ik kon de liaison verpleegster enkele vragen stellen: 

1)  Ja, zolang  de apalutamide de PSA flink omlaag brengt ( zoals bij mij)  dan is er geen gevaar voor  uitbreiding en uitzaaiiing.  Maar we weten niet hoe lang dit middel werkt. 1 maand, jaar , 5 jaar? 

2) Na een operatie loop je 2 weken met een catheder, en kun je zeker 6 weken niet echt fysiek aan de slag.

3) De afspraak met de chirurg op 1 augustus om 12.00 uur is absoluut niet te verzetten.

----

Op 1 augustus heb ik drie afspraken: een Skal controle ( duurt 3 uur en 3 dagen voorbereiding) , gesprek ziekehuis A met chirurg.  Gesprek met ziekenhuis B, radioloog, over het bestralen.  Maar van deze drie kan alleen de derde de datum veranderen : een week later, 8 augustus. Maar ik kan natuurlijk niet op 8 augustus tegen ziekenhuis B zeggen: ik laat de operatie op 10 augustus toch niet door gaan.  Ik kan wel op 1 augustus 1 dag bedenktijd vragen, en dan de volgende dag zeggen: ja of nee.  Ik moet kijken of ik het besluit op een andere manier kan 'benaderen'. 

---

Is minder vaak bestralen 'net zo goed' of komt het dor algeheel personeel en tijd tekort  in de ziekenhuizen?  

Dit artikel staat vandaag in het Parool en andere bladen:  

https://www.parool.nl/nederland/van-15-naar-5-bestralingen-kankerbehandelingen-zijn-door-corona-versneld-aangepast~b79442d8/

Maar al in 2015 was dit bekend, mbt prostaatkanker:  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/909971/minder-vaak-bestralen-bij-prostaatkanker-werkt-net-zo-goed

Quote:  "De patiënten worden al vijf jaar lang gevolgd. De groep die op de conventionele manier is behandeld is voor 77 procent kankervrij. Bij de nieuwe methode is dat 80 procent." 

Mogelijk interessant:  https://www.radboudumc.nl/patientenzorg/behandelingen/bestraling-bij-hersentumoren/wanneer-bestralen

Zeker interessant :  https://www.radboudumc.nl/afdelingen/radiotherapie/radiotherapie-in-het-radboudumc/mr-linac

https://www.radboudumc.nl/nieuws/2020/eerste-patient-succesvol-behandeld-met-mri-gestuurde-bestraling-in-het-radboudumc

https://www.radboudumc.nl/nieuws/2021/bestralings-boost-verlaagt-kans-op-terugkeer-prostaatkanker

-----

Het is denkbaar dat ik zowel de operatie ( weghalen)  als de bestraling  van de kanker uitstel, en verder ga met apalutamide, als ik het kan verkrijgen. 

En dan ook eens kijk of ik met dieten en 'vasten' verder kom. Als check kan ik regelmatig het PSA  laten meten, en zo nodig een MRI laten doen.... ( als de medische wereld mee wil werken aan dit plan..) 

Volgens een specialist  kost de Apalutamide nu 8000 euro per maand, maar zal een ander middel, Enzalupamide meen ik, een broertje van Apalutamide, vrij komen van patent en goedkoop worden.   

 ------

Ik heb zojuist met ziekenhuis B gebeld en de afspraak van 8 augustus terug verplaatst naar 1 augustus 13.45 uur.   Dat haal ik niet als ik in Antwerpen om 12 uur dat gesprek heb, tenzij dat gesprek heel kort duurt en  het verkeer enorm mee zit en iemand me rijdt, want parkeren kost ook tijd.  Maar de man die me rijdt ( L)  is niet zeker dat hij al op maandag terug zal zijn van vakantie in Spanje. Ik ga er van uit van wel, dan kan hij de Skal controle afmaken, die drie uur duurt.. van 8.30 uur tot 11.30 uur.  Maar als hij die controle af maakt,  kan hij niet met de auto mee ... 

Dit hele verhaal is niet interessant voor anderen, en ik doe het deels ook mezelf aan. Maar toch...   

Misschien probeer ik later in ziekenhuis A toch nog de tijd te veranderen.  Of een  schriftelijk  verslag te vragen ,  hoewel dat natuurlijk als een belediging wordt ervaren door de chirurg aldaar, en begrijpelijk, en terecht....  

   --------

Nog even over de Apalutamide.  Volgens de uroloog in B is er heel veel nog niet bekend. Het werkt: dat is zeker. En het werkt niet oneindig, maar variabel per patient. Ook zeker. Maar kun je het intermittend gebruiken?  Dus een week wel en een  week niet?  Of is dat minder effectief?  Stopt de werkzaamheid per persoon na een bepaald aantal dagen?  ( Bijvoorbeeld na 500 dagen?) Of na een aantal pillen ( 500 x 4 per dag)  En stel dat de werkzaamheid blijft bij intermittend gebruik,  kun je dan 1000 dagen de tumor onderdrukken door het op die manier te gebruiken? 

Nog een vraag:  Is de goedkope manier om te controleren of het nog werkt , de PSA meting,  betrouwnbaar genoeg?  Of moet je dat niet riskeren en elke 5 maanden een MRI  nemen , of zelfs een PSMA PET scan  ? 






53 comments:

  1. [In 2037 zeg ik tegen mezelf]
    That's the spirit, Jan!

    Ik had je al een paar keer willen mailen, hoe het ging, want je had mij verteld over dat onderzoek. Dan liep ik naar de pc en was het weer vergeten...

    Ik vind het echter niet verstandig, om het hele verhaal op Internet te gooien. Je kunt dit beter weghalen, maar dat is mijn gedachte. Je kunt ons dan per mail bereiken.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Ik vind het echter niet verstandig, om het hele verhaal op Internet te gooien. Je kunt dit beter weghalen, maar dat is mijn gedachte. Je kunt ons dan per mail bereiken.]

      Helemaal mee eens.

      Delete
  2. OK, jullie hebben het nu gelezen, hoop ik. (Hoeft trouwens ook niet hoor).
    Ik sprak zojuist iemand en ik zei hem: als je alles wil wetenm : kijk op het blog.
    Je kan het dan ook updaten.
    Iemand zou tips kunnen geven.
    Ik kan het volgens mij ook verbergen of alleen voor 'genodigden' zichtbaar maken.

    Ik ga er eens over denken.
    De persoon die ik vandaag sprak zei me: "Die ene man Fred is mogelijk een grote uitzondering. Als jij streng gaat vasten wil dat niet zeggen dat de kanker stopt. Kanker is juist heel agressief om het laatste voedsel te bemachtigen."

    De liaison in ziekenhuis A keek ook al verschrikt naar me toen ik er enkele maanden geleden over sprak: "U moet juist goed eten om kracht te hebben."

    Kortom: er ligt een weg vol ontdekkingen voor me. Als ik verlies is dat zeker niet leuk, maar wat mag ik klagen? 'Been there, done that."
    En als het wèl lukt om die 'nieuwe tering' de baas te worden lijkt me dat wel heel bijzonder.

    Voorlopig laat ik het staan. Ik kan me vergissen daarmee.

    Aan welke concrete nadelen denken jullie?

    Stel je voor dat iemand met een gouden tip komt?

    PS: Bedankt dat jullie me niet met meelij benaderen. Dat maakt het allemaal veel lichter. Meelij: dat moet je hebben met zo'n Azov knul die denkt dat hij de wereld verbetert, terwijl hij zijn eigen wereld afbreekt in dienst van de Usual Suspects.
    20 jaar oud en 'plof'. Finito.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [OK, jullie hebben het nu gelezen, hoop ik]

      Ja, ik heb het gelezen.


      [Iemand zou tips kunnen geven. ]

      Dat zou kunnen maar die tips zouden je ook van de wal in de sloot kunnen helpen. Het lotgenoten contact is heel goed daar kun je concrete adviezen krijgen + dat je je verhaal kwijt kunt.


      [De liaison in ziekenhuis A keek ook al verschrikt naar me toen ik er enkele maanden geleden over sprak: "U moet juist goed eten om kracht te hebben."]

      Je moet nu inderdaad goed voor jezelf zorgen, goed voedsel is daar onderdeel van. De behandeling, welke dan ook, gaat veel kracht kosten, heb je die niet dan ga je daar aan ten onder in plaats van dat het je helpt.


      [Aan welke concrete nadelen denken jullie? ]

      Met name de privacy, wil je dat iedereen die dit blog leest dit allemaal exact weet?


      [Stel je voor dat iemand met een gouden tip komt? ]

      Zou kunnen maar misschien is het beter om dat meer anoniem te doen.

      Delete
    2. Ik denk dat er echt weinig mensen zijn die ik privé ken die dit lezen. Sommigen kijken heel af en toe.
      En wat dan nog?
      Stel dat er nu net zo'n beerput open gaat als wat we met Corona hebben gezien: dat de goede en goedkope middelen zwart worden gemaakt en weggemoffeld !
      Dan kan dat maar beter op het internet staan.

      Natuurlijk : overal waar mensen bang of zelfs wanhopig zijn komen de aasgieren met hun 'snake -oil' toegesneld om de arme zieken nog wat te bedriegen en van hun geld te beroven.
      Maar daar ben ik zelf bij. Als ik er in trap is dat mijn eigen schuld.
      Maar wat als de bedriegers een witte jas dragen en in een heel groot gebouw werken en 'de echte deskundigen' zijn ( en dat zelf ook geloven) ?

      De Weinsteins hebben al geconcludeerd dat we in de donkere Middeleeuwen terecht zijn gekomen: Een Wetenschapper is ook niet meer te vertrouwen: verkoopt ook vaak kletskoek.
      https://www.youtube.com/watch?v=2WXdJnncWG8

      Het is ieder voor zich. Bepalen wat je wel en niet gelooft. Waar je wel en niet vertrouwen in hebt.

      Hier praten ze over dit soort zaken: https://youtu.be/YzPrxku1x5Y?t=1531

      Delete
    3. Als jij je er goed bij voelt, moet je het gewoon laten staan maar je stelde een vraag en daar kreeg je antwoord op.

      Delete
    4. [Ik kan het volgens mij ook verbergen of alleen voor 'genodigden' zichtbaar maken.]
      Doe dat maar. Met een uitnodiging erbij, dat als iemand waardevolle tips heeft, dat per mail kan doorgeven.
      Je mag alleen hopen, dat dit niet in google history staat, want dan kan men het alsnog achterhalen.
      Besef wel, dat al jouw adresgegevens te achterhalen zijn.

      Delete
  3. Pro memorie:
    Dr John Bergman : spontaan genezende kanker: is al 300 jaar bekend.
    scherp: duurt 5 min of langer
    https://youtu.be/EKLon9Wy7QY?t=2140

    ReplyDelete
  4. Van onder het andere blog, @G.B. schreef daar:

    [70% van de dieren-industrie is voor de export. Wij blijven wel met de stront -letterlijk- zitten.]

    Even de feiten op een rij (twatterdraad van Bart Smeets):

    [Ik heb de berekening niet gemaakt maar dit zet je wel ff tot nadenken
    Ben hier wel even stil van ….

    Even wat feiten op een rij.
    👨🏻🦱👩🏼⚖️In 1950 hadden we in Nederland 10 miljoen inwoners.
    In 2020 17,4 miljoen.
    👨🌾In 1950 waren er 410.000 agrarische bedrijven.
    In 2020...1/
    nog 53.000.
    🐄🐄 In 1950 waren er 1,57 miljoen koeien en in 2020 1,6 miljoen.
    🌾 Tussen 1950 en 2016 is er 550.000 hectare cultuurgrond onttrokken aan de landbouw 🚜 en sindsdien gaat er ieder jaar nog 7500 hectare landbouwgrond verloren aan woning 🏠🏡- en wegenbouw 🚧 en ..2/
    aan zogenaamde natuur.🏝
    Van het grondoppervlak dat nodig is om al het voedsel 🍽 te produceren om aan de behoefte van de Nederlanders 🇳🇱 te voldoen, is 1800 m2 per persoon nodig.
    Die ruimte hebben we niet. 🚫

    In Nederland kúnnen we dus niet eens produceren wat ...3/
    we zelf allemaal verorberen. Dat wordt dus al in het buitenland geproduceerd.
    Denk aan koffie ☕️, wijn🍷, sinaasappels 🍊, bananen🍌, kiwi's 🥝, cacao/chocola 🍫 en soja - palm- en zonnebloemolie 🌻.

    ✈️ De import van landbouwgoederen wordt geraamd op 67,1 miljard euro.
    ...4/
    Nederland exporteert 🚚 🚛 weliswaar voor 95,6 miljard euro, maar let wel!! ...
    Daarvan is 27,3 miljard wederuitvoer: goederen van buitenlandse 🌎 makelij die na aankomst in Nederland niet of nauwelijks een bewerking ondergaan en direct weer worden doorgevoerd 🔀 naar ..5/
    het buitenland. De werkelijke export is dus 68,3 miljard euro. Dat is 1,2 miljard meer dan er wordt geïmporteerd.

    Export bedraagt 9,5 miljard aan sierteelt 🌷🌻, 8,8 miljard aan vlees 🍖🍗, 8,6 aan zuivel 🍶🧀🍦🍼en ei 🍳, 7,3 aan groenten 🍆🍅🍄,
    6,2 aan ...6/
    fruit 🍎🍏🍐🍒🍓 en 5,8 miljard aan dranken en bier 🍺.
    Bedenk ook: alleen import 🌎 zorgt voor faillissement van ons land!

    Meer dan de helft van de geëxporteerde goederen gaat naar onze buurlanden.
    Wij wonen overigens dichter bij Duitsland 🇩🇪 dan bij de Randstad 🏙.
    ..7/
    Dan is er ook nog het feit dat er 600.000 mensen in banen werken die direct afhankelijk zijn van de agrarische productie.

    Ook een feit:
    Ammoniakuitstoot binnen de veehouderij daalde van 333 kiloton in 1990, tot 110 kiloton nu.
    Feit:
    💩Er is 9.7 miljard kilo minder ..8/
    mest dan in 1990.
    Feit:
    🧑🌾 Boeren 👨🌾 hebben tussen 1990 en 2017, 187 miljoen kilo stikstof gereduceerd.
    Feit:
    🐷🐮🐔 Fosfaatuitstoot 💩 is sinds 1990 gedaald met 60 miljoen.
    Feit:
    🐄 92 procent van het koeienvoer 🐮 bestaat uit gras 🍀🌾 en maïs 🌽 van NL bodem.

    Dan..9/
    ook nog even deze feiten:
    In 1950 reden er 139.000 auto's 🚗 rond en in 2020 8,9 miljoen.
    In 1940 waren er 350.000 passagiers op Schiphol ✈️ en in 2020 passeerden 58,2 miljoen mensen de incheckbalie.
    Tot slot nog maar weer de opmerking dat we met 0,3% van de ..10/
    bevolking 👨🌾voorzien in de voedselvoorziening van de overige 99,7%.
    En dan met droge ogen 😳 durven te zeggen dat de boeren moeten verdwijnen.

    Bron: RVO, CBS, WUR, NZO-Zuivel, Nieuwe Oogst

    Deze feiten op een rij gezet door Erik Terpstra - Manager projectbeheersing bij RWS.]

    bron: https://threadreaderapp.com/thread/1536454425472008192.html

    Dat wij met de stront blijven zitten, klopt dus niet. Zoals ik onder de andere draad al schreef: je kunt ook stoppen met het binnenhalen van mensen die je niet kwijt kunt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. En nu heeft Karien van Gennip (minister van SZW) het compleet idiote plan bedacht om Afrikanen uit de Franse voorsteden naar Nederland te halen om hier te komen werken! Echt compleet idioot!

      Delete
    2. Ik heb de tekeningen er uit gehaal d en op een A4 ziet het er goed uit:

      Even de feiten op een rij (door Bart Smeets):

      [Ik heb de berekening niet gemaakt maar dit zet je wel ff tot nadenken
      Ben hier wel even stil van ….

      Even wat feiten op een rij.
      1. Inwoners
      In 1950 hadden we in Nederland 10 miljoen inwoners.
      In 2020 17,4 miljoen.
      Boeren
      In 1950 waren er 410.000 agrarische bedrijven.
      In 2020... nog 53.000.
      Koeien
      In 1950 waren er 1,57 miljoen koeien en in 2020 1,6 miljoen.

      Landbouw-hectares
      Tussen 1950 en 2016 is er 550.000 hectare cultuurgrond onttrokken aan de landbouw (een lap van 55 km x 100 km)
      en sindsdien gaat er ieder jaar nog 7500 hectare (1 km x 75 km) landbouwgrond verloren aan woning - en wegenbouw en aan zogenaamde natuur.
      Van het grondoppervlak dat nodig is om al het voedsel te produceren om aan de behoefte van de Nederlanders 🇳🇱 te voldoen, is 1800 m2 per persoon nodig.( 18 m x 100 m)
      Die ruimte hebben we niet.

      In Nederland kúnnen we dus niet eens produceren wat we zelf allemaal verorberen. Dat wordt dus al in het buitenland geproduceerd.
      Denk aan koffie , wijn, sinaasappels bananen, kiwi's , cacao/chocola en soja - palm- en zonnebloemolie .

      Impert <> Export.
      De import van landbouwgoederen wordt geraamd op 67,1 miljard euro.
      ------------------------------------------------------------------- 67 invoer
      --------------------------- 27 wederuitvoer/doorvoer.
      ------------------------------------------------------------------------------------------------ 95,6 Uitvoer
      Nederland exporteert weliswaar voor 95,6 miljard euro, maar let wel!! ...
      Daarvan is 27,3 miljard wederuitvoer: goederen van buitenlandse makelij die na aankomst in Nederland niet of nauwelijks een bewerking ondergaan en direct weer worden doorgevoerd 🔀 naar het buitenland. De werkelijke export is dus 68,3 miljard euro. Dat is 1,2 miljard meer dan er wordt geïmporteerd.

      Export bedraagt 9,5 miljard aan sierteelt 8,8 miljard aan vlees , 8,6 aan zuivel en ei , 7,3 aan groenten ,
      6,2 aan
      fruit en 5,8 miljard aan dranken en bier .
      Bedenk ook: alleen import zorgt voor faillissement van ons land!

      Meer dan de helft van de geëxporteerde goederen gaat naar onze buurlanden.
      Wij wonen overigens dichter bij Duitsland 🇩🇪 dan bij de Randstad.

      Dan is er ook nog het feit dat er 600.000 mensen in banen werken die direct afhankelijk zijn van de agrarische productie.

      Ook een feit:
      Ammoniakuitstoot binnen de veehouderij daalde van 333 kiloton in 1990, tot 110 kiloton nu.
      --------------------------------- N uitstoot 1990
      ----------- N uitstoot nu

      Er is 9.7 miljard kilo minder mest dan in 1990.

      Boeren hebben tussen 1990 en 2017, 187 miljoen kilo stikstof gereduceerd.
      Fosfaatuitstoot is sinds 1990 gedaald met 60 miljoen.

      92 procent van het koeienvoer bestaat uit gras en maïs van NL bodem.

      Dan ook nog even deze feiten:
      In 1950 reden er 139.000 auto's rond en in 2020 8.900.000.
      In 1940 waren er 350.000 passagiers op Schiphol en in 2020 passeerden 58.200.000 mensen de incheckbalie.
      Tot slot nog maar weer de opmerking dat we met 0,3% van de
      bevolking voorzien in de voedselvoorziening van de overige 99,7%.
      En dan met droge ogen durven te zeggen dat de boeren moeten verdwijnen.

      Bron: RVO, CBS, WUR, NZO-Zuivel, Nieuwe Oogst

      Deze feiten op een rij gezet door Erik Terpstra - Manager projectbeheersing bij RWS.]

      bron: https://threadreaderapp.com/thread/1536454425472008192.html

      Delete
    3. M.b.t. de boeren-problematiek: Ik ben niet zo onder de indruk van het lijstje. Het vermeldt een hoop dieren niet, w.o. varkens, schapen, geiten en kippen. Bij deze het overzicht van het CBS. Verder importeren we idd landbouwgoederen, wat hier niet wil groeien, dus dat "probleem" blijf je houden.

      Maar het CDA gaat al dwarsliggen op de plannen: 'Kabinet compleet de weg kwijt'. Dat ziet er hoopvol uit.

      Auto's en vliegtuigen zijn de grootste vervuilers, maar daar doen ze niets aan ivm de belastingopbrengst. En Schiphol schijnt een lievelingetje te zijn van de vvd.

      [Afrikanen uit de Franse voorsteden naar Nederland te halen]
      Daar woont puur tuig, dus daar willen de Fransen wel aan mee werken. Hier komen ze alleen de boel uitvreten en verpesten, maar ik denk, dat het 1 van de proefballonnetjes is, wat later wordt afgeschoten/inruil wisselgeld.

      Delete
    4. Ik hoorde dat die Fransen in priciepe nu al hier mogen komen. Zullen wel geen zin hebben. Maar als ze de uitkering ztop zetten,,,,'Je kan toch inNL kassen gaan werken..." Misschien dat ze dat willen voorbereiden.

      Ja, die varkens en kippen waren even niet mee gerekend...
      Maar het blijft een verbluffende lijst.

      Delete
    5. [M.b.t. de boeren-problematiek: Ik ben niet zo onder de indruk van het lijstje. Het vermeldt een hoop dieren niet, w.o. varkens, schapen, geiten en kippen.]

      En mensen ..............

      Herhaling van een bijdrage onder het vorige blog:

      Wat dacht je van de stront die 17,69 miljoen mensen produceren?

      Wederom twat van Wouter Aukema (met bronvermelding):

      [Dit kom ik nergens tegen in het #stikstof verhaal:

      De 17.69 miljoen mensen in NL, sto(r)ten +/- 51 kiloton pure N per jaar door het toilet.

      (ter vergelijk: Industrie/Verkeer 71, Landbouw: 100)

      Bron:]
      bron: https://twitter.com/waukema/status/1535942072829624322?cxt=HHwWhICy6a3L4dAqAAAA

      Delete
    6. [maar ik denk, dat het 1 van de proefballonnetjes is, wat later wordt afgeschoten/inruil wisselgeld.]

      Zoals @JV schrijft, die lui mogen in principe hier nu ook al werken maar de dame heeft al gemeld, na de ophef die er over ontstond (er is niet bepaald positief op gereageerd), dat er geen plan ligt.

      [Minister Van Gennip van Sociale Zaken
      zegt dat er geen plan ligt om werklozen
      uit Franse probleemwijken te halen om
      hier de krapte op de arbeidsmarkt te
      bestrijden.Dat zegt ze naar aanleiding
      van de commotie die vanmorgen ontstond
      na een interview met haar in het AD.

      Kamerleden spraken van een "waanzinnig"
      of "kansloos" plan,dat de problemen uit
      de 'banlieues' hierheen zou halen.

      Van Gennip zegt dat werkloze Fransen
      vrij zijn om hier aan de slag te gaan,
      maar dat er geen plan ligt.Het kabinet
      kijkt eerst naar de 1 miljoen mensen
      die in Nederland aan de kant staan en
      naar parttimers die meer kunnen werken.]

      Bron: NOS teletekst, op dit moment staat het op pagina 111

      Delete
    7. [Wat dacht je van de stront die 17,69 miljoen mensen produceren?]
      Dat is wel veel, maar dat wordt via het riool naar waterzuiveringsbedrijven vervoerd en -kuch- netjes verwerkt. Lukt wel niet helemaal, maar die zooi komt in ieder geval niet (of nauwelijks) in het milieu.
      Uiteindelijk komt het gezuiverde water weer uit de kraan, samen met wat hormonen en andere medicijnresten, die ze er niet uit kunnen halen...

      Delete
  5. ( Heb het wat strakker gemaakt. JV. Op een A4 ziet het er goed uit.)

    Even de feiten op een rij (door Bart Smeets) :

    Even wat feiten op een rij.
    1. Inwoners
    In 1950 hadden we in Nederland 10 miljoen inwoners.
    In 2020 17,4 miljoen.
    Boeren
    In 1950 waren er 410.000 agrarische bedrijven.
    In 2020... nog 53.000.
    Koeien
    In 1950 waren er 1,57 miljoen koeien en in 2020 1,6 miljoen.

    Landbouw-hectares
    Tussen 1950 en 2016 is er 550.000 hectare cultuurgrond onttrokken aan de landbouw (een lap van 55 km x 100 km)
    en sindsdien gaat er ieder jaar nog 7500 hectare (1 km x 75 km) landbouwgrond verloren aan woning - en wegenbouw en aan zogenaamde natuur.
    Van het grondoppervlak dat nodig is om al het voedsel te produceren om aan de behoefte van de Nederlanders 🇳🇱 te voldoen, is 1800 m2 per persoon nodig.( 18 m x 100 m)
    Die ruimte hebben we niet.

    In Nederland kúnnen we dus niet eens produceren wat we zelf allemaal verorberen. Dat wordt dus al in het buitenland geproduceerd.
    Denk aan koffie , wijn, sinaasappels bananen, kiwi's , cacao/chocola en soja - palm- en zonnebloemolie .

    Impert <> Export.
    De import van landbouwgoederen wordt geraamd op 67,1 miljard euro.
    Als we de ‘doorvoerhandel’ er uit halen ziet de balans voedseluitvoer min voedsel-invoer er zo uit:
    ------------------------------------------------------------------- 67 invoer

    --------------------------------------------------------------------- 68,36 Uitvoer
    Nederland exporteert weliswaar voor 95,6 miljard euro, maar let wel!! ...
    Daarvan is 27,3 miljard wederuitvoer: goederen van buitenlandse makelij die na aankomst in Nederland niet of nauwelijks een bewerking ondergaan en direct weer worden doorgevoerd naar het buitenland. De werkelijke export is dus 68,3 miljard euro. Dat is 1,2 miljard meer dan er wordt geïmporteerd.

    Export bedraagt 9,5 miljard aan sierteelt 8,8 miljard aan vlees , 8,6 aan zuivel en ei , 7,3 aan groenten ,
    6,2 aan
    fruit en 5,8 miljard aan dranken en bier .
    Bedenk ook: alleen import zorgt voor faillissement van ons land!

    Meer dan de helft van de geëxporteerde goederen gaat naar onze buurlanden.
    Wij wonen overigens dichter bij Duitsland 🇩🇪 dan bij de Randstad.

    Dan is er ook nog het feit dat er 600.000 mensen in banen werken die direct afhankelijk zijn van de agrarische productie.

    Ook een feit:
    Ammoniakuitstoot binnen de veehouderij daalde van 333 kiloton in 1990, tot 110 kiloton nu.
    --------------------------------- N uitstoot 1990
    ----------- N uitstoot nu

    Er is 9.7 miljard kilo minder mest dan in 1990.

    Boeren hebben tussen 1990 en 2017, 187 miljoen kilo stikstof gereduceerd.
    Fosfaatuitstoot is sinds 1990 gedaald met 60 miljoen.

    92 procent van het koeienvoer bestaat uit gras en maïs van NL bodem.

    Dan ook nog even deze feiten:
    In 1950 reden er 139.000 auto's rond en in 2020 8.900.000.
    In 1940 waren er 350.000 passagiers op Schiphol en in 2020 passeerden 58.200.000 mensen de incheckbalie.
    Tot slot nog maar weer de opmerking dat we met 0,3% van de
    bevolking voorzien in de voedselvoorziening van de overige 99,7%.
    En dan met droge ogen durven te zeggen dat de boeren moeten verdwijnen.

    Bron: RVO, CBS, WUR, NZO-Zuivel, Nieuwe Oogst

    Deze feiten op een rij gezet door Erik Terpstra - Manager projectbeheersing bij RWS.]

    bron: https://threadreaderapp.com/thread/1536454425472008192.html

    ReplyDelete
  6. [ 7500 hectare (1 km x 75 km) ]
    Klopt dat wel? Hecta is per honderd en kilo is per duizend.

    [Er is 9.7 miljard kilo minder mest dan in 1990. Boeren hebben tussen 1990 en 2017, 187 miljoen kilo stikstof gereduceerd. Fosfaatuitstoot is sinds 1990 gedaald met 60 miljoen.]

    Indrukwekkende cijfers, maar het zegt niets over de totalen, die nog achterblijven.
    Nogmaals: Het aantal mensen in NL moet naar beneden, samen met auto's en vliegvakanties. Tot nu toe is het beleid geweest, dat het aantal mensen groeit en daarmee het auto-park. Het beleid is altijd te belazerd geweest, om te denken in termen als 'krimp' en goed, gratis openbaar vervoer.

    Daarbij is de politiek zo intelligent, dat op ieder probleem belasting wordt geheven, wat het probleem echter totaal niet oplost.
    B.v.: parkeer probleem, door huizen te stapelen. Had heel simpel kunnen worden voorkomen, door onder de flats parkeergarages te bouwen met de opbrengst van de parkeerbelasting of simpelweg een wet te maken, die dat verplicht. En zo kan ik uren doorgaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. een hectare is 100 m x 100 meter.
      Op een vierkant ekilopmeter gaan er dus 10 x 10 = 100 hectares.
      7500 hectares is dus 75 vierkante kilometer.

      Jouw oplossing voor de parkeerbel;asting moet je nog maar eens uitleggen.
      Is die oplossing dat we allemaal in flats moeten gaan wonen?
      ( En dan parkeerplaatsen onder de flats verplichten?)
      (En die ondergrondse parkeerplaatsen betalen met parkeergeld?)
      ( En dan is het ineens gratis parkeren, onder de grond?)

      Delete
    2. [Het aantal mensen in NL moet naar beneden, samen met auto's en vliegvakanties. Tot nu toe is het beleid geweest, dat het aantal mensen groeit en daarmee het auto-park.]

      Dat zal qua vervuiling meer zoden aan de dijk zetten dan het opheffen van die boerenbedrijven. De elite zal ook aan de bak moeten qua verminderen van voetprint. Die superrijken zijn giga vervuilers.

      @JV, ik denk dat @G.B. bedoelt dat het stapelen van huizen parkeerproblemen met zich meebrengt en dat dit opgelost had kunnen worden door een parkeergarage onder het gebouw.

      Delete
    3. [Is die oplossing dat we allemaal in flats moeten gaan wonen?]
      Nee, dat hoeft niet, al worden er heel veel gebouwd. Als je dan toch bezig bent, waarom niet onder de flat 3 etages parkeerruimte, of zoveel als nodig is, voor de bewoners van die flat. Waar moeten die anders hun auto laten?

      Zo'n flat neemt de ruimte in van 3 eengezinswoningen met een tuintje. Diezelfde flat, heeft 20 etages, met 10 appartementen per etage. Oftewel 200 x ozb-belasting voor dezelfde ruimte als die 3 eengezinswoningen. Mag daar dan een parkeerruimte worden in gebouwd?

      De politiek heeft sinds het ontstaan van het parkeerprobleem -1980- geen moer eraan gedaan, alleen maar parkeermeters neerzetten en geld schrapen. De opbrengst gaat in de algemene middelen. Één simpel wetje, had een hoop problemen kunnen voorkomen. De oude binnensteden blijven wel met dat probleem zitten, maar daar kies je dan voor, om daar te gaan wonen.

      [En dan parkeerplaatsen onder de flats verplichten?]
      Ja, gelijk met de bouw.
      [En die ondergrondse parkeerplaatsen betalen met parkeergeld?]
      Ja, de stichting ervan.
      [En dan is het ineens gratis parkeren, onder de grond?]
      Ja, want het is met parkeergeld betaald. Hooguit een simpel bedrag voor de exploitatie ervan.

      Delete
  7. Over dat stikstof probleem.
    Ik henb me er nooit in verdiept.

    Maar wat ik denk dat ik er van weet is het volgende:

    Wij hebben Natura 2000 gebieden ingesteld.
    Ik hoorde dat we er vrijwillig nogal veel hadden aangewezen.
    En die moeten dan aan eisen van maximale N voldoen
    En die N max wordt bepaald door een plantje dat niet tegen N kan, als dat er groeit is het OK.
    Ergens in Brussel dat besloten meen ik.

    Als we minder van die gebieden hadden aangewezen, was er geen probleem geweest. ( Meen ik)
    Het is dus een arbitrair probleem ( door onze eigen natte vinger ontstaan. We kiezen maar eens wat... 10 Natura
    2000 gebieden? OK. )

    Met de natuur of het milieu heeft het volgens mij weinig te maken.
    Ja, er is veel stikstof in bepaalde delen.

    Maar:
    er is veel zand in de Sahara.
    Er zijn te weinig bomen in de Sahara.
    Er zijn veel stenen in Parijs.

    Onze wereld kent nu eenmaal onevenwichtigheden.
    Daar valt best mee te leven.

    Wie kan het echte probleem aan me uitleggen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Wie kan het echte probleem aan me uitleggen? ]

      Het is een tekentafelprobleem, heeft met de echte wereld niet zoveel (of beter gezegd helemaal niets) te maken, Ronald Plasterk schrijft er regelmatig over.

      Ze moeten gewoon eerlijk zijn daar in Den Haag en vermelden waarom ze die grond echt willen hebben. Dat voorleggen aan de bevolking en die erover laten beslissen.

      Delete
    2. En wat beweren die 'Tekentafel-aars' dan dat het Grote Probleem is ?

      Delete
    3. De tekentafelaars beweren dat het Grote Probleem de stikstof uitstoot is maar het is (zoals zoveel tegenwoordig) een computermodel probleem. Het is fictief.

      Delete
  8. ( Van BLIK herplaatst)

    Een woord van dank aan Wolf die ons veel interessante artikelen wijst ( zoals onder het vorige blog).

    ( Hij schiet wel eens door in zijn oplossingen, maar daar prijs ik hem nu dan ook niet voor.)

    Vraag aan Wolf:
    Wie is , of wie zit er achter 'Herstel de Republiek" ?

    De vraag is naar aanleiding van zijn blog over Saharazand:

    https://herstelderepubliek.wordpress.com/2022/06/11/saharazand-laboratoriumanalyse-maakt-duidelijk-u-bent-niet-ziek-u-wordt-vergiftigd/

    Waarom is alle controle-informatie doorgestreept?

    Dat maakt mij achterdochtig.

    Is dit een blog om 'De Opstand' te veroorzaken, zodat ze straks met gemak hun dictatuur kunnen instellen?

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Hallo Jan.

    Ik lees hier al wat jaar mee en voelde tot nu toe niet het moment om te reageren. Bedankt voor al die info. Ook Wolf en SDR veel dank. Ik vind je bijdragen getuigen van nou ja, je weet wel ;)

    Ik las redelijk veel en bekeek veel filmpjes over ziektes. Das een hobby van me.Zo zag ik bijvoorbeeld:
    (Ik noteer wat ik belangrijk vind, en nu komt het van pas, hopelijk)

    9 SCIENTIFIC PAPERS
    Regarding amygdalin (found in apricot kernels) vs various cancers. (Perzikenpitten, Abrikozenpitten)

    1) Amygdalin induces apoptosis in human cervical cancer cell line HeLa cells:
    2) Amygdalin Blocks Bladder Cancer Cell Growth In Vitro by Diminishing Cyclin A and cdk2
    3 )Amygdalin Regulates Apoptosis and Adhesion in Hs578T Triple-Negative Breast Cancer Cells
    4) Amygdalin Induces Apoptosis through Regulation of Bax and Bcl-2 Expressions in Human DU145 and LNCaP Prostate Cancer Cells
    5) Amygdalin inhibits genes related to cell cycle in SNU-C4 human colon cancer cells
    6) Apoptosis induction of Persicae Semen extract in human promyelocytic leukemia (HL-60) cells
    7) Enhancement of amygdalin activated with β-d-glucosidase on HepG2 cells proliferation and apoptosis (Liver)
    8) Amygdalin Influences Bladder Cancer Cell Adhesion and Invasion In Vitro
    9) Amygdalin-mediated inhibition of non-small cell lung cancer cell invasion in vitro

    Of het écht waar is, weet ik niet. Als steekproef nam ik 5) en na het paper te hebben gecontroleer lijkt die is waar.

    Ik weet nog veel meer over ziektes, maar kan er nu zo even niet op komen. Wat u niet zou moeten doen is te snel zwichten voor authoriteit. Dat is erg moeilijk. Zo een witte jas alleen al geeft macht. Niet dat de man of vrouw fout zou zijn, maar ook dát is bekend; authoriteit verbluft. En das soms niet goed misschien.

    Ook zeggen sommigen dat fenbendazole zou kunnen werken. Maar zoals u weet, van het internet kun je niet alles vertrouwen. Ook al las ik een verslag van een patient die zich genezen heeft, ook dat zou fake kunnen zijn. (Het kwam vertrouwd over bij mij.)

    Ik wens u in ieder geval veel sterkte en gezondheid toe.

    Met groeten,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dag AntiSoof,

      ik zie uw reactie nu pas.

      Wat bedoel je hier mee:

      [Of het écht waar is, weet ik niet. Als steekproef nam ik 5) en na het paper te hebben gecontroleer lijkt die is waar. ]

      Heb je zelf ervaring dat het helpt , of bedoel je dat gewoon voedsel ( zoals amandel pitten en perzik pitten) kanker kunnen bestrijden volgens de wetenschappers?

      Ik vond ook een studie die dat bevestigt:
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4320388/

      Voor mij is dan punt 4) meer van belang:

      4) Amygdalin Induces Apoptosis through Regulation of Bax and Bcl-2 Expressions in Human DU145 and LNCaP Prostate Cancer Cells

      Delete
  12. Ik zocht nog even op kruiden behorende bij uw toestand en kwam het volgende tegen. Wellicht heeft u hier (ook) iets aan:

    https://www.agn-ayurveda.com/prostaataandoeningen/?v=796834e7a283

    De ayurveda lijkt mij een oeroude wijsheid om aan de gezondheid te werken en als het lastig wordt aan verbetering te werken.

    Het is ook érg belangrijk om te weten hóe men iets in het Westen noemt. Alleen de naam kan al vreselijk naar zijn en een eigen leven leiden en voor je het weet...
    Nou ja. Het is lastig uit te leggen, maar toch.

    Daarom wens ik u ook veel wijsheid toe.

    ReplyDelete
  13. De tekst over ayurveda is me te lang voor nu.
    Er is wel een arts , Andrew Weil, die veel belang aan Ayurveda hecht:
    in het eerste uur: Weil: https://youtu.be/bcSr7hueQOo

    ReplyDelete
  14. Meer over abrikoos pitten: Zoek op Amygdalin op youtube.

    Ik koos deze korte uitleg:

    https://youtu.be/rf_GbSWFhR8

    The story of vitamin b17 is one of the most compelling tales in medicine.
    0:06
    Vitamin B17, also known as amygdalin, is a substance that has been used to treat cancer
    0:11
    for years in many countries.
    0:13
    Amygdalin belongs to a group of substances known as cyanide-containing plants.
    0:18
    They are found in many plants including apricots, peaches, cherries and almonds.
    0:23
    It is believed that cancer cells cannot live in an acidic environment.
    0:28
    So they need alkaline environments where they can live and grow by consuming oxygen until
    0:33
    they die off from lack of oxygen or nutrients.
    0:36
    This makes it easier to kill them with substances like vitamin B17 that produce acidity (sometimes
    0:42
    called “laetrile”).
    0:43
    Apricot seeds had been eaten as part of the traditional cultures of many countries, but
    0:48
    it wasn't clear why those cultures hadn't developed more cancers.
    0:52
    When they looked closer at the fruit, they found that there were two substances in the
    0:56
    seed - one is B17 and the other is an enzyme called alpha-galactosidase that breaks B17
    1:02
    down into cyanide - and only tiny traces of this enzyme were required to neutralize its
    1:08
    anti-cancer effects on tumor cells.
    1:12
    There has been a lot of controversy surrounding the use of the vitamin b17.
    1:17
    It was introduced in the 1930s to cure cancer.
    1:21
    The FDA banned the use of Laetrile for human consumption in the United States in 1971.
    1:26
    The FDA banned Vitamin B-17 or laetrile in 1970 due to its compound, amygdalin, which
    1:35
    was later found out to be toxic.
    1:37
    This decision, someone argues, was also made because of pressure from the pharmaceutical
    1:41
    companies who wanted to monopolize the cancer treatment industry.
    1:45
    The most common sources of vitamin B17 are apricot kernels, barley, wheat, and alfalfa
    1:52
    sprouts.
    1:53
    As well as the seeds from apple, cherry, plum, nectarine and peach trees, as well as cranberry,
    1:59
    blueberry and grapefruit families.
    2:01
    Apricot kernels are the most potent source.
    2:05
    It's important to talk to your doctor or other professional before beginning any sort of
    2:09
    supplementation or treatments.
    2:11
    Feel free to contact us if you want us to give you the contact information of professionals
    2:16
    who work with our network.


    ReplyDelete
    Replies
    1. [It is believed that cancer cells cannot live in an acidic environment.]
      Hierin zit de kern van mijn 'oplossing' voor het probleem. Ik heb het al eens eerder gezegd in het kader van andere 'problemen'.
      5 Dagen de maximale dosis vitamine C intraveneus. Vit.C oftewel ascorbinezuur.
      Deze tip had ik gevonden bij een genezer door handoplegging. Ik kan hem niet meer vinden op internet, dus ik kan het hem niet navragen. Ik heb zelf goede ervaringen met dit soort genezers, al kunnen die niet alles waarmaken.
      Wellicht toch het proberen waard, aan de kosten zal het niet liggen. Hooguit 5 dagen 2x p.d. naar het ziekenhuis en het is niet zo slopend als een chemo-kuur.

      Delete
    2. Jan VerheulJuly 26, 2022 at 1:17 PM,
      Uw filmpje deugt niet, lijkt mij. De nare cellen hoeven (of willen juist) géén zuurstof, dit in tegenstelling wat die man beweert.

      (Sommige mensen gebruiken daarom soms waterstofperoxide (zit veel zuurstof in) tegen ernstige ziekte, zegt men.)

      Ik gaf u wetenschappelijke artikelen waarvan ik er één controleerde ([Of het écht waar is, weet ik niet. Als steekproef nam ik 5) en na het paper te hebben gecontroleer lijkt die is waar. ] ), vandaar mijn opmerking. Want het lijkt mij waar, maar met het Internet moeten we voorzichtig blijven, vandaar.
      Maar het zijn dus titels van wetenschappelijke sites, die geacht zijn waar te zijn dus.
      U kunt de artikelen bekijken door de titel te kopiëren en te plakken in de browser.

      Ik heb er zelf weinig ervaring mee, maar leerde deze dingen al 7 jaar terug toen het internet nog eerlijker was. Nu wordt er vaker gejokt. Ik nam wel veel bittere amandelen. Zo een 10 of 20 per dag. Voor de zekerheid, zeg maar. En ze zijn lekker.

      Delete
    3. Die 'nare' cellen willen juist suikers trouwens, meen ik. Uit suiker, maar ook uit koolhydraten, want die worden ook suikers. Wie die koolhydraten niet eet, die doet daar misschien niet onjuist aan, zeggen sommigen.

      Delete
    4. Een erg leuke site over B17: https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/pleidooi-voor-biologische-kankerbestrijding/

      Delete
    5. Citaat uit het artikel van dr Piet de Veer:

      "Het oudste kruidenboek, Pen Tsao Kang-Mu van de Chinese keizer Shennung vermeldt al in 2700 v.C. het gebruik van de pitten."

      Al minstens 4700 jaar bekend! Maar niet meer bij ons !

      Delete
    6. Mijn kilo abrikozen pitten is binnen. Jeff Bezos zorgde voor het vervoer: een Weens bedrijf dat ze wer uit Kazachstan haalt. Bio nog wel.
      Alleen: ze varieren enorm inm grootte en te veel kan zorgen dat je te veel gif binnen krijgt.

      Mijn Moskouse ex Tastiana zei: Mijn vader nam eelke dag drie abrikozen -pitten. Maar ze weet niet hoe groot die pitten waren.
      Enfin, ik begin met drie pitjes per dag.

      Delete
    7. @ Wolf.
      Denk je dat er een arts in een ziekenhuis is die dit wil doen?
      Misschien eens aan de alternatieve Covid artsen vragen? Of ze een goed woordjee ( een verwijzing) kunnen doen?
      Vitamine C : niet gevaarlijk. Baat het niet...

      Delete
    8. Nog over het artikel van Piet de Veer:

      Hij beschrijft hoe door de eeuwen heen de abrikozen en amandelpitten werden gebruikt tegern ziekten en gezwellen. En dat kanker onbekend is bij volken die vitamine B17 in hun voedsel hebben. En bij dieren in het weild die gras eten. ( gras bevat veel B 17) En dat roofdieren vaak de ingewanden van de grazers opeten ( voor de B 17 ?) En dat zelfs eskimo's vooral de ingewanden van dioeren eten die van bepaalde bessen leven, en mogelijk daardoor geen kanker kennen... tot ze een westers dieet gaan volgen.

      Al deze voordelen van B17 zijn met grote overmacht door de 'vrienden van Fauci' -- of is 'de maffiose complotters van Big Pharma' een nauwkeuriger aanduiding --- met veel inspanning onder het tapijt verborgen... Weg met die gratis kanker-medicijnen.
      We have to protect our industry.

      Delete
    9. This comment has been removed by the author.

      Delete
  15. Mijn tip van de dag: Fibers. Vezels.

    Eet meer vezels en de kanker kan moeilijker overleven.
    Maar ook: minder last van long covid.

    Ik heb sl;echts de eerste 30 minuten van dit gesorek beluisterd:
    https://youtu.be/9jDsQU1UEAo

    Opmerkelijk:
    De mensen met low carb ( die dus bang zijn voor de suikers die uit de koolhydraten komen ) hebben meer last van long covid.
    Vis en groenten, dat moet je eten volgens Dr B. ( Bulciewiec of zoiets) en Rich Roll is het daar mee eens.

    @ Antisoof: [Uw filmpje deugt niet, lijkt mij. De nare cellen hoeven (of willen juist) géén zuurstof, dit in tegenstelling wat die man beweert. ]

    Ga er maar van uit dat er overal heel veel tegengestelde meningen zijn. Maar je kan van iedreeen toch iets opsteken.
    En ik kwam nog niet één arts tegen die zei: "eet uitsluitend MacDonalds en processed food. Beweeg niet en zoprg dat je steeds onder spanning staat. Slaap kort. "

    Dus als we beginnen om te bewegen , slapen, stress te verlagen en minder 'bedacht' voedsel te eten,. dan zijn we op de goeede weg.
    Het ene lichaam zal uitsluitend vlees willen en er op gedijen ( de dochter van Jordan Peterson is weer helemaal gezond sinds ze uitsluitend vlees eet) , de ander redt zijn gezondheid door totaal geen vlees meer te eten.
    Zoe zie ik het op dit moment. Maar het is een moment opname.

    ReplyDelete
  16. Jan,

    Ik lees graag de Bijbel. Toen ik nog wat verder speurde over B17 las ik iemand die wees op het eten en de Bijbel. Nu lees ik de Bijbel graag, want er staat veel wijsheid in, vind ik. Dus ik bekeek die opmerking waarin werd verwezen naar de zaaddragende bomen. Nu moet je weten dat als de Bijbel iets verteld, dan is dat vaak waar, denk ik, en als er dubbel naar iets verwezen wordt dan is het extra belangrijk. Nu staat er geschreven:
    (Genesis 1)
    11 God sprak: Brenge de aarde planten voort: zaaddragende gewassen en vruchtbomen die op de aarde naar hun aard vrucht dragen waarin hun zaad is. Alzo geschiedde het.
    12 De aarde deed planten uitspruiten, gewassen die naar hun aard zaad dragen, en bomen die vrucht dragen, waarin hun zaad is, naar hun aard. En God zag dat het goed was.
    ===
    27 Zo schiep God den mens als zijn evenbeeld; als beeld van God schiep hij hem; man en vrouw schiep hij hen.
    28 Toen zegende God hen en sprak tot hen: Weest vruchtbaar en vermenigvuldigt u, bevolkt de aarde, onderwerpt haar aan u, en heerst over de vissen der zee, het gevogelte des hemels en al het gedierte dat op de aarde kruipt.
    29 Ook zeide God: Zie, ik geef u alle zaaddragende gewassen die op de ganse aarde zijn, en alle bomen waaraan zaadhoudende vruchten zijn; u zullen zij tot spijs dienen.
    30 Maar aan al het gedierte des velds, aan al het gevogelte des hemels en aan alwat op de aarde kruipt, aan alwat bezield is, geef ik alle groene gewassen tot spijs. Alzo geschiedde het.
    31 En God zag dat alwat hij gemaakt had zeer goed was. Zo was het avond geweest en morgen geweest: de zesde dag.

    Dát moeten we dus in principe eten: zaaddragende gewassen die op de ganse aarde zijn, en alle bomen waaraan zaadhoudende vruchten zijn; u zullen zij tot spijs dienen.
    Zaadhoudende gewassen en zaaddragende vruchten. Zaad.
    Nitrilosiden (zoals B17) komen vooral voor in abrikozenzaden, perziken, appels, gierst, taugé, boekweit en ook in andere vruchten en noten, waaronder bittere amandelen maar ook andere (rauwe) noten.
    B17 heet ook wel Amygdaline. Dat doet me aan Maria Magdalena denken.

    Ik vind e.e.a. wel bijzonder en toevallig.

    Dus: lekker en gezond eten gewenst.

    ReplyDelete
  17. Herstel: Dát moeten we dus in principe eten.
    Moet zijn: Dát moeten we volgens de Bijbel dus in principe eten.

    ReplyDelete
  18. https://youtu.be/-UBHmXVYz-k

    New Study Shows The Impact of Diet on Prostate Cancer | Mark Scholz, MD | PCRI

    ReplyDelete
  19. @ AntiSoof,

    Ik heb nooit geweten dat de bijbel ons voorhoud om vegetarier te zijn.

    Of zou hij bedoeld hebben: de betere groenten zijn voor de mens ( want hij kan toch geen gras verteren) ?

    Er staat immers ook dat wij de dieren als ons bezit mogen beschouwen:
    bevolkt de aarde, onderwerpt haar aan u, en heerst over de vissen der zee, het gevogelte des hemels en al het gedierte dat op de aarde kruipt.

    ---
    NB De video die ik hierboven linkte, daar spreekt Dr Scholz ook zijn voorkeur uit voor groenten , en niet voor vet eten. ( als je kanker hebt)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jan, pas later, toen de mens ondeugend was geweest en niet naar zijn vader had geluisterd, dus na wat men erfzonde noemt, toen ging de mens volgens de Bijbel, ook gewassen eten:
      Genesis 3:
      17 En tot den mens (Adam) sprak hij: Omdat gij naar uw vrouw geluisterd en van den boom gegeten hebt waarvan ik u verboden had te eten, is het bouwland om uwentwil vervloekt; met moeite zult gij zijn opbrengst eten, al uw levensdagen;
      18 doornen en distelen zal het u voortbrengen, en gij zult u met veldgewassen voeden.

      Kaïn, de slechte zoon werd (dan ook?) landbouwer. En de goede zoon Abel schaapherder.

      Toen Kain veldvruchten offerde van zijn landbouw bliefde God dat niet, meen ik. Abel offerde de eersteling van zijn schapen. Dat vond God geloof ik wel fijn.
      (Zie Genesis 4:3)

      Na de zondvloed werd het eten weer iets aangepast:
      Genesis 9:
      3 Alwat zich beweegt, waarin leven is, zal u tot spijs dienen; evenals de groene gewassen geef ik u die alle.
      4 Maar vlees met zijn bloed met zijn ziel moogt gij niet eten.
      5 En voorwaar, Ik zal uw bloed, [het] [bloed] uwer zielen eisen; van de hand van alle gedierte zal Ik het eisen; ook van de hand des mensen, van de hand eens iegelijken zijns broeders zal Ik de ziel des mensen eisen. (Dit snap ik zelf niet goed)

      (Bijbelverzen iets aangepast ivm leesbaarheid.)

      Dus in eerste instantie lijkt het alsof we alleen van de vruchtbomen en vruchtgewassen mochten eten, later veldgewassen en daarna nog sommige levende wezens.

      Sommigen zeggen dat omdat we eerst in een gezonde staat waren, nog niet verpest door zonde, we eeuwig leefden en zeer weinig nodig hadden.

      Maar, zo begrijp ik en vind het wel toevallig, dat al die zaaddragende gewassen (erwten, bonen, bessen, vruchten, noten) zeer gezond zijn.

      Delete
    2. Aanvulling:
      In Leviticus 11 worden vervolgens aan Mozes de spijswetten gegeven. Welke dieren mag men wel en niet eten.
      Ten slotte vermeldt het Nieuwe Testament ook iets over eten. Niet wat de mond ingaat verontreinigd, maar wat er uitkomt (slecht spreken dus). Maar of dat de vleeswetten overstijgt weet ik niet. (Ik denk het niet.) Het is meer bedoelt om hypocrisie aan kaak te stellen. Zie Mattheus 15:11)

      Delete
  20. Weer iets gevonden. Je weet hoe het gaat, je hopst van de ene site naar de andere. Speurtocht:
    gezond afvallen, hierin stond de link: trancewerk, waarin de link: 3 minuten stond de tekst: Anita Moorjani, BDE en via een zoekopdracht kwam ik bij Pim van Lommel (pas op: een pdf-download). Pim is voor mij een zeer ervaren deskundige op dit gebied, hij heeft er als neuroloog, zelf een (BDE) gehad.

    [heerst over de vissen der zee, het gevogelte des hemels en al het gedierte dat op de aarde kruipt.]
    Heersen is wat anders als opeten, maar zo is het wel in de hele geschiedenis van de mensheid toch gegaan. De Batavieren en mensen daarvóór aten ze ook. De hele bijbel staat vol van dieren-offers, die werden gewoon -uiteindelijk- gegeten.

    Varkensvlees kan je beter mijden, rundvlees is beter, of minder slecht. Kip staat stijf van de antibiotica. Lam en geit (saté-kambing) zijn goed. En wit-vis, kabeljauw, bevat veel vit. D.

    Volgens Scientas neemt prostaatkanker nog steeds toe.

    ReplyDelete
  21. https://www.bndestem.nl/zeeland/minder-bestralingen-prostaatkanker-dankzij-nieuwe-techniek-bij-zrti-in-roosendaal~a13b2aef/

    ReplyDelete