Sunday, January 24, 2021

1114 De Bredase gemeenteraad worstelt met China...

Ik heb dit artikel gemeld bij de volgende email-adressen in de Bredase raad: 

fractie@vvd-breda.nl

fractie@d66breda.nl

cda@breda.nl

breda@sp.nl

jpwaamtaks-c@telfort.nl

bb.huong@breda.nl

fractie@groenlinksbreda.nl

fractie@pvdabreda.nl

fractie@breda97.nl

Ik hoop dat ze zich gaan verdiepen in de wereld en hoe die er misschien in het echt uit zou kunnen zien.  

Ik hoop dat ze beseffen dat hun wereldbeeld wordt bepaald door de lieden die het hier voor het zeggen hebben, en dat is niet anders dan in China of Rusland of Timboektoe.  Maar wel bestaat er een internet, waardoor we echte documenten kunnen lezen ( het PNAC-Report bijvoorbeeld)  en echte aanslagen kunnen zien ( zoals door de Oeigoeren gepleegd) en echte handleidingen voor kleuren-revoluties kunnen bekijken ( zoals Gene Sharp ze schreef) . 

Het ìs dus mogelijk om een iets beter mens te worden, een mens die rechtvaardiger oordelen velt. Niet een naïeve handlanger van de boosaardigen die hun eigenbelang verdedigen door ons iets wijs te maken waar zij beter van worden .....

De Bredase stedenband met Yangzhou? ‘Kappen met die onzin’

BREDA - ‘De stedenband met Yangzhou? Kappen met die onzin’ en ‘In Nederland worden ook mensenrechten geschonden'. De irritaties liepen hoog op tijdens het debat in de Bredase gemeenteraad over de stedenband met het Chinese Yangzhou.  

Rob Musters 

                                             ===================

Een korte, twee-delige  inleiding voor de betrokken raadsleden. 

1) In 1999 schreven de Neocons hun strijdplan: Ze zouden nog 100 jaar de wereld gaan beheersen, en wel door op alle denkbare manieren de rest van de wereld er onder te houden: 

met oorlogen, 

met dreiging, 

met sancties, 

met propaganda, 

met zwartmakerij, 

met kleuren-revoluties 

etc etc etc. 

Hier kunt U hun plan lezen:https://cryptome.org/rad.htm

Het Plan wordt meestal aangeduid met de naam van de denktank die het schreef: 

The Project for a New American Century.


2) Veel werk in deze 'oorlog tegen de rest van de wereld'  wordt gedaan doordat de VS allerlei NGO's , zoals Human Rights Watch  en Amnesty International  infiltreert, of opricht (de White Helmets) en voor haar karretje spant. Niet altijd en niet overal, maar af en toe zeker wel.  

Reporters zonder Grenzen ( RsF) , die China qua persvrijheid op plaats 177 van 180 zetten ( Bart Maes,  SP)  zullen zeker geld van de CIA krijgen.  Ja, in China is de journalistiek niet vrij.   Bij ons wel.     Het gevolg is dat daar nauwelijks Corona-doden te betreuren zijn. En in het Vrije Westen  vele honderd-duizenden. Onze media zeggen namelijk niks dat tegen de belangen van de Grote Cooperaties in gaat.  In de door ons verachte landen krijgen de mensen volop vitamine D,   quercetine, zink , ivermectine en  hydroxychloroquine.  Nou, als jouw weerstand op orde is,  dan heb je van Corona al heel wat minder te vrezen.   

Nòg een gevolg van die 'Vrije Media' : De hele VS dreigt in burgeroorlog te geraken, omdat de vrije media alleen kunnen overleven als ze heel eenzijdig bericht gaan doen over de toestand in de wereld. Matt Taibbi heeft dat goed uitgelegd. 

En zeker in deel 2:  Taibbi.( Min 15: 10 punten) .  

En Andrew Huberman: ca min 80: Het gevoel van irritatie is wat we graag voelen.  

Natuurlijk ben ik voor echte vrije Media. 

Maar die bestaan bij ons óók niet.    Het is niet voor niks dat het intussen wemelt van de video-kanalen waar veel insiders hun verhaal willen vertellen, omdat ze in de krant niet aan bod komen. 

Mijn ideaal zou zijn:  Openbare en goed geleide discussies  live op TV,  tussen goed ingevoerde woordvoerders.  Nu is de diversiteit juridisch aanwezig ( beide partijen krijgen ruimte), maar één partij mag zijn standp[unt 100 keer vertellen, en de opponent maar één keer.  Het publiek is evolutionair zo gevormd dat het gelooft wat het vaakst wordt verkondigd.  Of de boodschap die met de meeste emoties wordt omkleed:  een verdronken jongetje op een grieks strand, een terreur-aanslag met veel bloed, etc.   

Dat is het heerlijke van een democratie:  je kunt het volk precies die kant op sturen die je wil.  En mocht het mislukken, dan stem je gewoon nòg een keer.  Of je schaft het referenduum af.    Democratie is bewerkelijk, maar behoorlijk veilig voor de Elite.  


Dan nu  enkele woorden over de mensenrechten in China: 

Peter Bakker,  Breda,  Groen Links:  " Omdat ‘de mensenrechtensituatie in China zich dramatisch ontwikkelt'. 

Het is niet zo eenvoudig om een land 'bij elkaar ' te houden. Ook China heeft er moeite mee. En als je weet hoe enorm de VS zijn best doet om elke rebel in China op te zwepen en te instrueren, dan weet je dat het niet gemakkelijk is. ( Otpor. Gene Sharp. RT. ) 

De mensen in Hong Kong hebben hun economische niche verloren en zien dat de rest van het land hen inhaalt.  Dat geeft opstandigheiud, maar die opstandigheid wordt nietr harder de kop in gedrukt dan wat in Frankrijk met de gele hesjes wordt gedaan, of wat in Nederland de politie doet bij demonstraties. Er vallen ook geen doden, zoals in de VS steevast het geval is. 

Ook de Oeigoeren worden tot opstandigheid gestimuleerd. Ik was in 2007 in Xinjiang en weet er iets van.  Maar de vraag is of de aanpak van de chinezen zo slecht is, en wat het alternatief is.  Ik ga er van uit dat China de ergste raddraaiers probeert te veranderen zodat ze zelf economisch perspectief krijgen ( ze leren o. a. de chinese taal). Minister Pompeo roept  dan wel dat er een genocide  op de Oeigoeren plaats vindt, maar voorlopig neemt hun aantal in Xinjiang nog snel toe. 

Hier een goed verhaal door Kim Iversen, van een jaar geleden.( Samenvatting)

Hier een recent artikel naar aanleiding van Pompeo's  uitspraken. 

Hier beelden van terreur aanslagen door Oeigoerse extremisten.


Wie eens wat positiefs wil lezen over China kan artikelen van Godfree Roberts lezen: https://www.unz.com/author/godfree-roberts/



9 comments:

  1. Indrukwekkende film van de Chinese TV!!!

    Ik ben benieuwd hoe lang het Navalny verhaaltje kan doorgaan: 'moedige demonstranten slaan nu terug', na de rellen van gisteren.

    Ik denk dat het nog maar het begin is, en dat dit tot nog veel meer verboden en regels zal leiden. Maar ca 20 % is fel tegen het wanbeleid van de regering, en 30 % is neutraal, maar in de pro-hoek geduwd door angstzaaien.

    Als het lukt met het vaccineren loopt het met een sisser af maar als er nog meer blunders opstapelen kan het een hete zomer worden. De verkiezingen zijn uiteraard een afleiding, maar als deze brokkenpiloten herkozen worden vraag ik me af of de zeer grote minderheid die hen doorziet (al dan niet met geldige redenen) nog meer regels blijft pikken: het gaat dan wel heel erg op de VS lijken.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rootman schrijft: Indrukwekkende film van de Chinese TV!!!
      Dat gaat over die gruwelijke aanslagen door de Oeigoeren (lees: CIA assets) , neem ik aan ?

      Ik ben benieuwd hoe lang het Navalny verhaaltje kan doorgaan: 'moedige demonstranten slaan nu terug', na de rellen van gisteren.
      ( Dat slaat op de protesten in Rusland, neem ik aan? )

      De rest gaat over 'Eindhoven' en Museumplein en Urk etc.
      Ik ga in een aparte reactie hier op in. Hieronder.

      Delete
  2. De meeste mensen zullen wel bereid zijn het vaccin te halen.

    In de verwachting dat dan na enige tijd (zeg 2 mnd tot oficiele immuniteit wordt verkregen) zal men zich inschikken.

    Maar als in april / mei het aantal gevallen daalt en men zich immuun weet/ denkt / waant zal angstzaaien en repressie veel minder vat op de bevolking blijven hebben.

    Wanneer de leeftijdscategorie tot 60 is ingeënt (2 shots) zal er een grote meerderheid (volkomen logische) heropening van de maatschappij eisen.

    Als de regering dat dan doet (in mei dus), dan wordt het een heel vrolijke zomer waarin iedereen gaat inhalen wat zo lang gemist is. De winter daarop hebben we dan 'slechts' met de economische schade te maken. Maar opnieuw wanbeleid is denk ik een grens.

    ReplyDelete
  3. Ik las op 'Blik' dat Wolf naar de demonstratie in Eindhoven is gegaan.
    Wolf heeft zich nog niet gemeld, dus weten we nog niet hoe het met hem is verlopen.

    De boosaardige krachten bij ons ( de Leon de Winters) wrijven in hun handen: destabilisatie !
    Nu kunnen we doorpakken met onze stappen naar de censuur en de Dictatuur !
    Namens Leon: Dank aan alle gekkies die zich in Eindhoven en Amsterdam scheel lieten meppen.

    Jouw protest was zeker terecht, beste Wolf, maar je bent in een hinderlaag gelopen: dit is precies wart ze wilden.

    ReplyDelete
  4. Hopelijk ben je niet opgepakt, Wolf. Maar het is voor jou wel een waardevolle observatie, hoe effectief deze protesten gaan uitwerken. Zelfs de NPO onderkende de enorme woede die bij een deel van de bevolking leeft (die ik op ca 20 % schat tegen, en 10 % die nog meer repressie wil). Uiteraard willen ze het als extreemrechts framen. Navalny is hier een onbedoelde helper, want we kunnen nu prima de Russische, Nederlandse en Franse demonstranten en politie vergelijken.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vergelijk is altijd scheef, maar toch: In de VS vielen 4 doden, meen ik. Op één dag. In één gebouw.

      In Frankrijk ook enige doden, maar wel over ruim een jaar genomen.

      In Nederland sloeg de politie veel harder dan in Moskou. Dat was ook goed te zien.

      Nogmaals: het politie-optreden hangt ook af van het gedrag van de demonstranten.

      Voor mij is de Amerikaanse politie 'met kop en schouders' de meest agresieve.

      Delete
    2. [Hopelijk ben je niet opgepakt, Wolf.]
      Dat wel en weer thuis. bericht volgt morgen.

      Delete
    3. [ In de VS vielen 4 doden, meen ik. Op één dag. In één gebouw.
      In Frankrijk ook enige doden, maar wel over ruim een jaar genomen.
      In Nederland sloeg de politie veel harder dan in Moskou. Dat was ook goed te zien.]

      Hier een mooi vergelijk, hoe diverse landen hun politie erop los laten slaan. N.a.v. "Navalny-protesten"
      https://www.sott.net/article/448038-The-Navalny-protests-charade-More-Western-interference-disinfo-on-Russia

      Delete
    4. Ik ga hier maar even verder met mijn bericht van January 26, 2021 at 10:18 PM.

      Ik had de auto geparkeerd bij een winkelcentrum vlakbij de A2. Onderweg naar het centrum ingehaald door een politie-auto en staande gehouden. Wat ik van plan was? Naar de demo. Oh, zojuist een demo-verbod en een noodverordening afgekondigd. Toon uw legitimatie. Had alleen rijbewijs bij me. Was -volgens hun- geen legitimatie, dus mee naar bureau. Computer lag eruit, even wachten. Koffie? Nou vooruit maar. Uurtje later: computer doet het weer, maar niet het gedeelte wat nodig was om legitimiteit te controleren.
      Waar ik dat politie-motor-pak vandaan had? Van een ex-collega, die een broer bij de politie had. Strepen verwijderd, zodat het anders leek. Volgens die broer was dat vooldoende. Hm.
      Maar weer wachten. Zag ondertussen op tv, dat de demo rustig verliep, op wat rellen na.
      Om 18:30 was alles in orde. U kunt gaan. Ik moest worden teruggebracht naar het punt, waar ik was opgepikt, dat deden ze netjes.

      Al met al keurig behandeld, niets op aan te merken, maar de demo was voor mij dus niks meer. Na een kwartiertje lopen weer terug bij de auto en weer naar huis. E.v. demo andere (niet politie)jas aantrekken, dat was de "trigger" om mij aan te houden.

      Verder nadien op het kleinkind weer toezicht moeten houden, dan heb ik geen tijd (en puf) om hier te posten, sorry.
      Maar lief, dat je je ongerust maakte om mij. Was echter niet nodig.

      Delete