Sunday, July 26, 2020

1072 Brexit... Wéér geen 'Russische Beïnvloeding' gevonden ! Media suggereren van wel.... .


In Amerika zijn er tientallen miljoenen besteed aan het Müller onderzoek dat nu eens precies boven tafel moest krijgen hoe erg Putin zich met de Amnerikaanse verkiezingen had bemoeid. 

Het werd een afgang:  Er waren  enkele Russische ondernemers die poltiek getinte artikelen op de social media hadden geplaatst, om als click-bait gewoon geld mee te verdienen. Ze waren even vaak pro Hillary als pro Trump. En de meesten verschenen nà de verkiezingen. 

Dat is wat ik er van mee kreeg. 
Maar als U de Nederlandse burger vraagt zal hij zeggen: "Ja,  Putin heeft Trump geholpen." omdat de die meme  3 jaar lang elke dag hoorden,  en omdat je hem nu nòg wel eens hoort. 

Deze week kwam er een 50 pagina lang onderzoek uit in Engeland. 
De Engelse Geheime Dienst had het uitgezocht:
"Waarschijnlijk is de Brexit erook gekomen omdat Putin er stiekem op aangestuurd heeft ! "

Benieuwd ! 
En wat blijkt? 
Er is geen enkel hard bewijs. 
Het enige dat ze hebben is een cirkel-redenering: 
'Uit berichten in de media maken wij op dat die beinvloeding er is geweest.'

Maar hadden we niet geleerd dat die berichten in de Media nu juist mede door de Geheime Dienst  zijn bedacht en geplaatst ? 
Denk aan het 'Integrity Initiative' ,  een soort stiekeme samenzwering tussen Geheime Diensten en belangrijke publicisten  om 'in het algemeen belang'  negatieve verzinsels over Putin en Rusland de wereld in te brengen. 

Al;s ik het goed begrijp zijn de eigen verzinsels nu door die Geheime Dienst gebruikt als bewijs voor Putins bemoeienis. 

Het moet niet gekker worden ! 
Hier een prima ( 20 minuten)  verslag van The Gray Zone: 




Hier een artikel dat door de Canadese professor Paul Robinson:


Garbage in, Garbage out

by PaulR
The long awaited report on the Russian ‘threat’ by the British parliament’s Intelligence and Security Committee has finally come out. Having downloaded it, I immediately turned to the back page to see where the committee had got its information, on the principle of ‘garbage in, garbage out’. Having done so, I am afraid that I let out an expletive so loud that people from the other side of the house ran over to see what was wrong. For this is what I saw:
Oh, FFS. Applebaum, Browder, Donnelly, Lucas, and Steele. Really??? I’m assuming that most readers know these names, but just in case you don’t, it’s like they’ve pulled in all the most discredited, Russophobic ‘experts’ they can find, and ignored everybody else who has any sort of knowledge of the subject. This is not a representative sample of expert opinion about Russia.
I have no objection to one or two such people being summoned as witnesses, but when all you have is representatives of the most extreme wing of the Russia-watching community, some of whom, most notably Christopher Steele, have been thoroughly discredited, then what you are not getting is a balanced, all-round picture of what you are studying.
The report thanks these witnesses for the fact that ‘they provided us with an invaluable foundation for the classified evidence sessions’. In short, the five external witnesses mattered. The picture of Russia provided by these people is the ideological rock on which the rest of the report is built.
Such an extreme, one-sided set of external witnesses not only casts doubt on the value of the information provided to the committee, but also on the impartiality of the committee itself. It speaks to extreme lack of an open mind, as if experts were chosen because they conformed to a strong predisposition which the committee was not interested in challenging.
Intelligence work requires a willingness to consider multiple competing hypotheses. Looking at the list of ‘experts’ makes it clear that this committee has only been exposed to variations of one – ‘Russia is evil’, ‘Russia is out to get us’, ‘Russia is inherently aggressive and dictatorial’. This is no way to do intelligence work.
I’ll write something about the content of the report in my next post. But as I said, ‘garbage in, garbage out’.

16 comments:

  1. Göbbels zei het al: "Vertel een leugen vaak genoeg en ze gaan het vanzelf geloven."
    In dit geval zijn de leugenaars hun eigen leugens gaan geloven. Er is een mechanisme in de hersenen, wat daarvoor zorgt. Alleen het onderbewustzijn weet nog het onderscheid te maken en dat zie je dan terug in de non-verbale communicatie. Op die werking is de leugendetector gebaseerd. Die werkt alleen niet bij psychopaten, want die geloven écht hun eigen leugens.

    Leuke anekdote: Wij hadden ons kind gezegd, dat als het jokte, dat er dan een J op het voorhoofd zichtbaar wordt. Alleen de eigen ouders kunnen dat van hun kind zien, niet andere ouders. (Dit geeft het kind een vrijbrief om wel te jokken bij anderen.)
    Op een gegeven moment jokte het kind. Ik keek aandachtig naar het voorhoofd en zei:"Zie ik daar geen J?". Kind sloeg de hand voor het voorhoofd en zei: "Nee papa, ik jok echt niet", waarmee het kind zichzelf verraadde. De truc werkt altijd.
    Als ik dacht, dat het kind jokte, -terwijl dat niet zo was- dan hield het de armen stijf langs het lichaam, om niet de J op het voorhoofd te bedekken.

    ReplyDelete
  2. Op WS een Amerikaanse dominee die het hele rijtje 'conspiracy voor beginners'af loopt, maar ook zegt dat er al in de bijbel staat dat onze 'vrienden' zullen proberen de wereld te veroveren.

    Ik gaf onderstaand comment:

    6:30 In het bijbelboek Daniel wordt dus al beschreven dat de neefjes van de bankiers de wereld willen veroveren, niet met wapens en legers, maar 'by way of deception.' En door de volkeren met elkaar te mengen. Dat is waar Leon de Winter zo zijn best voor deed, pre-911. En waar Coudenhove-Kalergi de EU voor bedacht: om de volken te mixen en zo te verzwakken, zodat zijn vriendjes, de Usual Suspects er met gemak hun dictatuur over konden vestigen.

    Ik moet zeggen: Chapeau voor de bijbel. 'Beats me with 2000 years'. Wat deze brave predikant verder allemaal vertelt over Event 201 en Gates etc. is allemaal van geen belang. Ik beschreef het al in februari in mijn eerste 20 Corona blogs. Dat is allemaal onderdeel van de 'deception'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hier de WS video: https://youtu.be/yOdwFSLoKYk?t=390

      Delete
    2. Spiegeltjes en kraaltjes, meer is het niet!

      'Curve fitting',meer kunnen ze niet (nooit!)

      AFKEUR!!!

      Delete
    3. Beste Rootman,

      Ik weet niet wat je met je reactie bedoelt.

      Delete
  3. Off Topic: Mw Doutzen- Kroes RULES!

    Ik was niet bewust van haar bestaan, maar deze schrandere dame heeft haar huiswerk gedaan en stelt noodzakelijke vragen, essentieel voor onze conclusies over het beleid wat ons (tja, helaas,) toch wel vrij sterk en zeer star wordt opgedrongen.

    ReplyDelete
  4. Off Topic,

    Bij Blik staat al enkele dagen een tekening van onze Kunstenmaker op het blog.

    Er staat een getal van 7000 miljard.

    En dan zijn er 7 nullen geel gemaakt,
    Als je die weg laat staat er 700 miljoen.

    Verder speelt het woord DELETE een prominente rol, en Bill en Melinda staan prominent vermeld.

    Nou vermoed ik dus dat de bedoeling van de cartoon is dat 7 miljard (het huidige aantal mensen) door Bill en Melinda wordt veranderd in 700 miljoen.

    Dat is waar Matt door geobsedeerd is.

    Maar wat hebben die 7000 miljard er nu mee te maken? Een fout waar iedereen overheen kijkt?






    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik vind DAT idee van Gates wel prima! Maar vanuit ecologische benadering weet ik niet of er veel aan gedaan hoeft te worden. Het lijkt me dat de populatie op vele plaatsen ter wereld aan het instorten is. Ondanks de toch relatieve vruchtbaarheid daar heb ik dat zelfs in Haiti gezien 9 jaar geleden. De ouderen kwamen allemaal uit gezinnen met (veel ) meer dan 5 kinderen, de jongeren meestal uit 2-5 kinderen.

      In China, Europa en de VS is dit gaande, maar ook behoorlijk in latijns Amerika. Afrika zal volgen, verwacht ik, al kan dat even duren. Dat zal van China afhangen, die het (sub- Saharan) continent zal stabiliseren.

      Delete
    2. Iedereen is het er over eens dat de wereldbevolking ferm afneemt.

      En dat levert echt flinke problemen op.

      Maar die zijn per definitie tijdelijk: Een grote groep ouderen die door een kleine groep jongeren moet worden geholpen.

      Na 80 jaar heb je dan een kleinere wereldbevolking, wat zeker ook veel problemen oplost.

      Maar er is één angstig vermoeden: Dat dit mechanisme
      (meer zekerheid > kleiner aantal kinderen ), wat de oorzaak is van populatie-afnamen, NIET in Afrika werkt.

      Om twee redenen:
      - Ze zijn genetisch veel meer r strategisch in plaats van K strategisch.
      http://www.bio.miami.edu/tom/courses/bil160/bil160goods/16_rKselection.html#:~:text=The%20two%20evolutionary%20%22strategies%22%20are,and%20live%20in%20stable%20environments.

      - Het leven blijft onzeker in Afrika: extreem corrupt. Nauwelijks industrie. Er zal nooit een gegarandeerde AOW komen.

      De voorspelling is dus dat over 100 jaar de wereld 4 miljard Zwart Afrikaanse mensen heeft en 5 miljard niet Afrikanen.

      Je bent een grote optimist als je daar geen probleem in ziet. Wanneer heeft Afrika ons voor het laatst geholpen bij een probleem? In welk Afrikaans land loopt het echt lekker?

      Delete
    3. M.b.t. tekening: ik denk dat hij in zijn enthousiasme 3 nullen te veel heeft gemaakt. Hij heeft het niet alleen over 'delete', maar over ctrl-alt-del wat een herstart commando is. De wereld moet herstarten met 700 miljoen, wat nog 200 miljoen te veel is volgens de 'Georgia Guidestones', maar dat zijn natuurlijk peanuts.

      Delete
    4. Voorlopig zijn de zwarte Afrikanen en hun afstammelingen elders slechts 10 % van de wereldbevolking (en hebben ze 90 % van de menselijke biodiversiteit). Zelfs in de meest dystopische scenario's waar men aan rassen doet is een biologisch normale ontwikkeling van Afrikanen de komende 150 jaar geen probleem.

      Men kan een populatie die zich biologisch traditioneel ontwikkelt niet verantwoordelijk stellen voor populaties die zich niet meer normaal willen propageren.

      Ik zie hier echt totaal geen probleem! We zouden niet op te genetisch verarmde, semitische MENA populatie moeten wachten, maar een bescheiden immigratie van de 90% biodiversiteit populatie kan slechts genetische winst opleveren. En zo komt Homo sapiens stapje voor stapje verder...

      Delete
    5. Vragen voor Rootman.

      Ik begrijp dat jij wonderen verwacht van grote bio diversiteit.
      Maar dan zou Afrika eigenlijk het rijkste werelddeel moeten zijn.
      Als biodiversiteit = meer talent na enige jaren selectie.

      ==

      Ik weet niet of je snel rijk wil worden, maar als je dat wil , dan moet je een fabriekje gaan opzetten in Afrika: super lage lonen !

      Laat me weten hoe het afloopt !

      ===
      Nee, Afrikanen zijn niet verantwoordelijk voor het feit dat wij te weinig kinderen hebben. Dat heb ik nergens beweerd.
      Maar WIJ zijn wel verantwoordelijk voor het feit dat onze kinderen straks in de fameuze soep-ketels verdwijnen, die we nog kennen van Suske en Wiske. ( Overdrachtelijk bedoeld, hoop ik.)

      Delete
    6. @ Wolf.

      Een cartoon maken en dan per ongeluk 3 nullen te veel schrijven, en dan 80 reageerders waarvan niemand zegt: "Wat bedoel je nu precies met die Cartoon, beste Matt ? "

      Of is dat dichterlijke vrijheid?

      Delete
    7. Er was een tijd dat Chinezen hier pindamannetjes waren. Ze hokten bij elkaar, hadden kleine, vaak niet erg schone restaurantjes en spraken de taal niet.

      De geldende opvatting was dat het ijverige, saaie en niet al te slimme mensen waren, zeer gebonden aan clantradities.

      Pas na ruim 50 jaar begon het hier en daar duidelijk te worden dat het hele slimme mensen waren, en nu zijn de helft van alle wetenschappelijke publicaties van Chinese auteurs.

      Blijkbaar kunnen sommige eigenschappen in bepaalde omgevingen totaal verborgen blijven. Ik zou dat idee over Afrikanen maar even blijven bekijken: over een jaar of honderd kijken we weer, zeker als er wat introgressie bijkomt.

      Delete
    8. @ Rootman 10.31
      Toen Columbus met drie mini-scheepjes naar Amerika voer, hadden de Chinezen al schepen die tien keer zo groot waren.
      De Chinezen waren altijd het slimste en beste ontwikkeld.
      Dat zijn de Afrikanen nooit geweest.
      Afrika is ook nooit onder één heerser geweest. Het bleef altijd kleinschalig. China had altijd even veel inwoners als Afrika, maar was één.
      Het systeem van de Mandarijnen was niet op klasse maar op kunde gebaseerd: wie iets kon, kreeg invloed en macht. Dat is de enige manier voor een groep om tot ontwikkeling te komen.

      Controle-vraag aan Rootman: Vergeet je niet om de Waarheid voorop te zetten, en je oude opinies op de tweede plaats.... dat je het niet per ongeluk omdraait.
      Want dan zitten we hier allebei onze tijd te verliezen.

      Dan kunnen we net zo goed bij Blik blijven hangen. Dat leidt ook nergens toe.
      Nu ik er wat meer afstand van heb, schrik ik van het kleine wereldje dat je daar ziet.
      Ontevreden kinderen die elkaar steeds weer hetzelfde vertellen.
      Mijn God, hoe benauwend !

      Delete
  5. Nuttig interview van K. Barrett met Josh Mitteldorf.

    https://www.unz.com/audio/kbarrett_scientist-josh-mitteldorf-on-covid-heres-how-we-know-were-being-lied-to/

    Vanaf minuut 30 enkele heel interessante uitspraken:


    min 30:
    2015: In 'Nature Medicine': Toen Obama het onderzoek naar bio wapens verbood, verplaatste men dat naar Wuhan.
    Een erg op Corona lijkend virus is daar in 2015 ontwikkeld, en mede betaald door het instituut NIAID van Fauci.

    min 32:
    1998: Philip Zellikow: Beschrijft in Foreign Affairs hoe je een soort 911 kan plegen. En wat de gevolgen zullen zijn.

    Zellikow is prime suspect voor 911.
    Fauci is mogelijk óók prime suspect voor Corona virus.

    Dan legt Mitteldorf uit hoe het vrijwel zeker is dat dit virus in het Lab is gemaakt.

    ReplyDelete