Sunday, December 10, 2023

1419 Het bewijs ligt op tafel: Amerika zit onder een joodse knoet.

 

Op de grote universiteiten Harvard en MIT en Penn  waren demonstraties door studenten omdat ze de Gaza oorlog zien voor wat hij echt is:  het is een genocide (1). 

Uit de berichten maak ik op dat er onder die demonstranten mensen waren  die op riepen om Israeli's te doden. (4)

Waren dat moslims of  joden? We weten immers  uit het verleden dat bijna alle uitingen van anti-semitisme door joden zelf worden geproduceerd.   

De bestuurders van de universiteiten zagen de genocide in Gaza en waren van mening dat 'dood aan Israel'  onder de vrijheid van meningsuiting viel. 

Dat komt hen duur te staan, want een Congreslid, Stefanik,   heeft de drie bestuurders voor het Congres gehaald en hen er van beschuldigd dat ze anti-semitisme toe staan. 


De bestuurders worden door hun bazen flink  in de mangel genomen en  hebben nu hun excuses aangeboden. 

Dat is dus de situatie in Amerika: 

De Palestijnse bevolking mag  men zijn land ontnemen en 70 jaar lang  koeineren en als gevangenen op 1200 calorien per dag zetten,  dat geeft niets. 

En als die bevolking op vreedzame wijze protesteert,  kun je op die mensen schieten en 223 van hen doden. Niks aan de hand.  Wikipedia:

The 2018–2019 Gaza border protests, also known as the Great March of Return were a series of demonstrations held each Friday in the Gaza Strip near the Gaza-Israel border from 30 March 2018 until 27 December 2019,[13][14][15] in which Israeli forces killed a total of 223 Palestinians.[4][13]

Intussen zitten er 5000 Palestijnen zonder proces gevangen. 
Soms zijn het kinderen die alleen maar stenen gooiden.

En dus besloot Hamas tot een aanval met als doel om Israelische burgers  te vangen en die te ruilen met de 5000 Palestijnen. 

Bij die 7-oktober aanval zijn 169 burgers gedood door Hamas,  waarvan 50 bewapend waren.   Onder die 169 doden is één baby die per ongeluk door een kogel is getroffen. 

In totaal zijn er 1009 mensen gedood op die dag. 

Het Israelische leger doodde ook 216 burgers. (Volgens de Hannibal richtlijn).  

De andere doden waren IDF soldaten. 

( Bron: Ha'aretz,  half november 2023) 

 Er is heel veel indirect bewijs om te denken dat Netanyahu wist dat de Hamas aanval zou komen. 

Dus in feite zijn die Israelische doden ook op het conto van Netanyahu te schrijven.

Maar zoals U weet is de modus operandi van Israel duidelijk: 

1. Zorg dat je zelf wordt aangevallen,  maak daar beelden van en stuur die de wereld rond.  

2. Verzin er veel 'gruwel-beelden' bij, zoals 40 onthoofde babies, verkoolde babies, babies hangend aan een waslijn, babies uit de buik van de moeder gesneden etc.  en verspreid die beelden direct wereldwijd. Die gruwelbeelden etsen zich in de hoofden van het publiek en hun opinie over dse daders zit muurvast in hun hoofd: Hamas is gruwelijk.   Later bleek: àlles  onwaar.  Maar dat verandert niets in het beeld over Hamas. 

3 Neem vervolgens 100 voudig wraak en zorg dat de wereld er niks van ziet. 

De dode Israelische burgers waren volgens mij allemaal mizrahim, tweederangs joden uit arabische landen. Zij wonen rondom Gaza ( waar de raketjes vallen) en ze haten Netanyahu. Ook de hippies van het muziek Festival  haten Netanyahu. 

Bibi ligt niet wakker van deze doden.

De joodse westerse media (2) kenden hun taak:  als echte Masters of Discourse worden de kolommen gevuld met 'Israeli's als slachtoffers':  het toenemend anti-semitisme , daar moeten we mee bezig zijn. 

Dat er intussen een echte genocide plaats vindt, volgens de definitie van de VN uit 1948, (1) daar mogen we nu even niet over praten. 

Joodse miljardairs die gewend zijn om de policy van alle universiteiten te controleren middels hun donaties elk jaar,  waren woedend dat die pro-Palestina demonstraties werden toegelaten op de Ivy league unoversiteiten, en ze trokken als echt goed samenwerkende  samenzweerders allemaal hun jaarlijkse giften aan de universiteiten in. 

Congreslid Stefanik zorgt ewr voor dat de bestuurders worden afgevoerd. 

Het doel is om èlke Goy in Amerika met enige macht te laten weten dat hun macht heel beperkt is: als ze niet de joodse agenda uitvoeren,  zullen ze worden afgevoerd. 

En zo is het hele land in hùn macht. 

             --------------------------------------------------------


(1) >> How The US Twists The Israel-Palestine Narrative << min 5 tot 10. 

(2) “Even over de Media”

Bekijk de Infographic met alle dochterbedrijven van de 6 grootste westerse Media Conglomeraten:

https://techstartups.com/2020/09/18/6-corporations-control-90-media-america-illusion-choice-objectivity-2020/

Zoekterm:
The six media companies that own almost all media ( infographic)

1. Sumner Redstone. Owner. Joods.
2. Disney. CEO Bob Iger. Joods
3. Time Warner. Jeff Bewkes. Bewkes vader werkte voor de joodse miljardair Norton Simon. (cognitieve dissonantie).
4. Comcast. CEO Brian L. Roberts. joods.
5. News Corp. Rupert Murdoch. Shabbes goy. Pro Israel.
6. Sony. CEO Kazuo Hirai. Niet van Toepassing: Japan.

(3) De omslag van het boek van Israel Shamir: "Masters of Discourse": 

Welkom in de nieuwe wereldorde, waar massamedia, een volledig geïntegreerde publieke opinievormende machine van mind control links en rechts overbodig en ondergeschikt aan het zionisme heeft gemaakt. 
Wie zijn de mensen die deze machine bezitten en bedienen? 
Zijn zij eigenlijk de Joodse lobby? 
Nee, zegt Shamir. De formidabele Joodse Lobby is slechts het zichtbare topje van de ijsberg, terwijl zich daaronder mijlen en mijlen massief ijs bevindt: heren van de media, hoofdredacteuren, hun favoriete universiteitspundits - kortom, de Masters of Discourse. 
In dit derde deel van zijn boek reist Israel Shamir de wereld rond om de reden te vinden voor hun gevangenschap in ons denken.


( 4) Ter verduidelijking:  Het NOS bericht over de universiteiten: 


 NOS Nieuws

Aangepast 

Bestuursvoorzitter Universiteit van Pennsylvania stapt op na uitspraken over antisemitisme

Bestuursvoorzitter Liz Magill van de Universiteit van Pennsylvania stapt op naar aanleiding van haar getuigenis in het Congres over antisemitisme op de universiteit. Dat heeft de raad van toezicht van de universiteit bekendgemaakt.

Voorzitters van drie Amerikaanse topuniversiteiten, behalve de Universiteit van Pennsylvania ook Harvard en het Massachusetts Institute of Technology (MIT), werden afgelopen week in een hoorzitting in het Congres aangesproken op confrontaties tussen pro-Palestijnse en pro-Israëlische betogers.

Joodse studenten meldden dat het antisemitisme op de campussen toeneemt. Na de aanval van Hamas op Israël op 7 oktober is op de Amerikaanse universiteiten grote verdeeldheid ontstaan.

Juridisch voorzichtige antwoorden

Magill en de andere voorzitters gaven juridisch voorzichtige antwoorden op vragen van Congresleden. Zo ontweken de drie bestuurders de vraag of "oproepen tot genocide" indruisen tegen het universiteitsbeleid. Ze antwoordden op verschillende manieren dat "het afhangt van de context".

Het leidde tot grote verontwaardiging, waarna invloedrijke oud-studenten, zakenlieden en politici hun ongenoegen uitspraken en donaties voor de topuniversiteiten introkken. In een videoboodschap een dag later betuigde Magill spijt.

Magill: "Op dat moment was ik te veel bezig met het bestaande beleid in lijn met de grondwet, waarin staat dat uitlatingen op zichzelf niet strafbaar zijn. Ik had meer rekening moeten houden met het onweerlegbare feit dat een oproep tot genocide van Joden een oproep is tot het verschrikkelijkste geweld."

100 miljoen dollar

Ondanks die spijtbetuiging trok een grote donateur een schenking van 100 miljoen dollar terug. Daarop besloot de raad van toezicht bijeen te komen, waarna Magill en de voorzitter van de raad van toezicht opstapten. Magill blijft wel aan tot er een vervanger is gevonden.

De bestuursvoorzitter van Harvard, Claudine Gay, kwam eveneens terug van haar uitspraken en heeft excuus aangeboden. Gay zegt dat ze achteraf gezien "de tegenwoordigheid van geest had moeten hebben" om een ander antwoord te geven. "Namelijk dat oproepen tot geweld tegen onze Joodse gemeenschap en bedreigingen tegen onze Joodse studenten geen plaats hebben op Harvard, en nooit onbetwist zullen blijven."

'Eén weg. Nog twee te gaan'

De Republikeinse afgevaardigde Elise Stefanik is blij met het vertrek van Magill. "Een weg. Nog twee te gaan", schrijft ze op X. Stefanik ondervroeg de bestuursvoorzitters en riep op de drie te ontslaan. "Dit is nog maar het begin van de aanpak van het wijdverbreide antisemitisme dat de meest 'prestigieuze' instellingen voor hoger onderwijs in Amerika heeft vernietigd."





 

75 comments:

  1. Over de 'pers' of wat daarvoor door moet gaan, is dit plaatje veelzeggend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deze pers is een heel stuk beter: KvW met Gezond Verstand.

      Delete
    2. [Nee, niet beter.]
      Jammer. Ik krijg 'm wel. Ander adres: het hele artikel en dan naar beneden scrollen tot aan het plaatje met alle msm, genoemd door Elon Musk.

      Delete
  2. 1:24:00 Jelle: : Het is een burgeroorlog en een proxy oorlog etc."
    Daar gaat het niet om, Jelle.
    Er is maar één zaak van belang: Wie is begonnen om deze oorlog op de rails te zetten.
    Het antwoord is echt overduidelijk: De Amerikaanse joodse neocons. De mensen die volgens Henry Ford aan de wieg staan van àlle oorlogen.
    De mensen die volgens Benjamin Disraeli aan de wieg staan van àlle revoluties in Europa, vanaf de Glorious Revolution tot de revoluties in 1848. ( En uiteraard de Russische Revolutie, maar dat was na de tijd van Disraeli.)

    Nou, kijk het maar na: Ford heeft gelijk. Disraeli heeft gelijk.
    Als je echt iets wil doen zul je de schuldigen moeten aanwijzen.
    Bang zijn voor jouw carriere is moord op je eigen kinderen.
    Dit niet durven uitzoeken is moord op je eigen kinderen.

    ReplyDelete
  3. Ik heb lang getwijfeld, alvorens onderstaande te plaatsen. In de context van het huidige blog, past dit er toch mooi bij, v.w.b. bijbelteksten.
    In (bijna) chronologische volgorde Deze 4 stukken:
    Deel 1 over de blindheid van de “Evangelical Christians” in het SLI t.a.v. van de staat Israel, waarbij men enthousiast de genocide in Gaza ondersteund. (Aan het eind staat een verwijzing naar: World War III Coming...)
    In dat stuk wordt verwezen naar een andere substack: Revelation13, waarin de huidige situatie wordt geduid, zoals in Openbaringen 13 zou zijn beschreven: We zitten er middenin. Gezien de gegeven uitleg, kan dit aardig kloppen.
    Hierin wordt de terugkomst van Jezus beschreven, wat echter nu nog een tijd gaat duren. Wij en onze kinderen gaan helaas een hoop ellende meemaken, voor het zover is.
    Hier wordt Het Beest nader uitgelegd, het bestaat echter uit een hele hoop Beesten. De gemaakte overeenkomsten zijn wel treffend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bij het Beest is iets verkeerd gegaan: het Beest gecorrigeerd.

      Delete
  4. Op het laatst van de dag nog een beetje positief bericht: EM gaat achter Gonzalo Lira aan.

    ReplyDelete
  5. Waarom gaat Oekraïne door met oorlog: 'Er is geen keus'

    Het zal wel vermoeidheid zijn, maar deze reactie bij BNR is wel heel erg gewaagd:


    De joodse mevrouw Salomon en de joodse mijnheer Hammelburg vertellen ons dat mijnheer Putin een slecht mens is. Ze vertellen ons niet dat het de joodse Neocons waren die deze oorlog hebben voorbereid en uitgelokt, met de joodse mevrouw Nuland en de joodse mijnheer Kagan als drijvende krachten, en op basis van de joodse heer Wolfowitz en zijn Wolfowitz Doctrine en de joodse denktank die vrij vertaald heettte: "Project voor 100 jaar joodse overheersing van de wereld." ( Het PNAC Report. )

    Ooit was daar de holocaust en we nemen aan dat het verschrikkelijk was, hoewel harde bewijzen ontbreken en elke studie of discussie er over strafbaar is in vele landen. Als dat niet vreemd is...
    De hele wereld moet elke ochtend drie keer een gebedje doen over de Holocaust, want dat is de nieuwe religie in het Westen.
    Maar nu plegen ze zelf een holocaust ( nou ja, er staan camera's op, dus ze moeten zich enorm inhouden. Daar hebben die Palestijnen wel geluk mee, anders hadden we nu wellicht 2 miljoen doden) ) en nou gaat het de hele dag over het vreselijke toenemende anti-semitisme.

    Waarom plaats ik dit verhaal ? Omdat ik levensmoe ben?
    Nee.
    Omdat ik hoop ( tegen beter weten in) dat er toch een paar mensen reageren.
    Of zijn de goyim nòg dommer dan ik altijd al dacht.
    Zijn ze werkelijk totaal blind ? Is er dan met geen enkele mogelijkheid iets van wat er buiten Plato's grot gebeurt , in die hoofden te krijgen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reactie van ene Karel Anker:

      @user-cd9hu6ke5o
      1 uur geleden
      Spoor jij eigenlijk wel? Holocaust ontkenning is strafbaar in Nederland, heb je reactie even doorgezet, zou maar vast een goeie advocaat gaan zoeken 😂😂



      Beantwoorden

      @johanvermeulen4081
      @johanvermeulen4081
      0 seconden geleden
      @user-cd9hu6ke5o Fijn dat U mijn stelling onderschrijft: Geen aandacht voor de huidige holocaust, die we zouden kunnen stoppen. Wel voor de holocaust die je niet meer ongedaan kan maken.
      Waar bent U m,ee bezig?
      Begrijpt U dat Ù schuldig bent, niet ik ?

      Delete
    2. @user-cd9hu6ke5o Nog een vraag:
      Heb ik ongelijk?
      Graag even onderbouwd antwoord van U.
      En als het U niet lukt, leg me dan even uit wat uw verdediging is voor het zwijgen omtrent deze groep die ùw en mijn toekomst in gevaar brengt. ( En vele miljoenen voorouders over de kling joeg).

      Hoe komt U zo hardvochtig?
      Waarom bent U zo onmenselijk geworden , heer Karel Anker. ( Ik loop er maar opp vooruit dat U mijn bewering niet kan falsifieren. ).



      Beantwoorden

      @johanvermeulen4081
      @johanvermeulen4081
      0 seconden geleden
      @user-cd9hu6ke5o Beste heer Anker, het kan misschien geen kwaad als ik U alvast enkele namen geef, zodat U zelf wat kennis op kan doen:
      Israel Shamir, Israel Shahak, Norman Finkelstein, Gilad Atzmon, Jeffrey Blankfort, Ilan Pappe, Gideon Levi, Yossi Gurvitz, Stephen lendman, Amira Hass, Tali Fahima, Nurit Peled , Rami Elhanan Guy Elhanan, Jonathan Shapira, Yeshayahu Leibowitz, Mordechai Vanunu, Uri Avneri, Livia Rokach, Richard Forer, Yaov Shamir, Jeff Cohen, Stephen Cohen, Ron Unz, Max Blumenthal, Aaron Matté, Gerard Menuhin, Hannah Ahrendt, Lenni Brenner, Jack Bernstein, Benjamin Freedman, Jeffrey Sachs.

      Delete
    3. [@user-cd9hu6ke5o]
      Pas je wel een beetje op? Dit soort 'users' zijn allemaal staatstrollen.

      Delete
    4. [Wel voor de holocaust die je niet meer ongedaan kan maken.]
      Hier 1 van de -kuch- veroorzakers ervan. Blijkt ook weer heel anders in elkaar te zitten.
      Die website blijkt een schat aan historische gegevens te herbergen. Zelfs John J. Mearsheimer komt erin voor...

      Delete
    5. Boverstaande link had ik (natuurlijk) niet van mezelf, maar deze website. Meerdere interessante onderwerpen.

      Delete
    6. [Meerdere interessante onderwerpen.]
      Ik werd o.a. getriggerd door een artikel over Albert Einstein, die bijna alles bij elkaar heeft gejat, gelogen en/of verzonnen.

      Delete
  6. Bij WNL zijn ze druk met de zoektocht naar het brein achter Het bloedbad van 7 oktober.

    Mijn reactie:
    "Het bloedbad van 7 oktober...." ( 169 burgers gedood )

    Als we die dader te pakken hebben,
    gaan we dan ook de andere daders arresteren:

    17.500 burgers gedood in .....
    het bloedbad van 8 oktober
    het bloedbad van 9 oktober
    het bloedbad van 10 oktober
    het bloedbad van 11 oktober
    het bloedbad van 12 oktober
    het bloedbad van 13 oktober
    het bloedbad van 14 oktober
    het bloedbad van 15 oktober
    het bloedbad van 16 oktober
    het bloedbad van 17 oktober
    het bloedbad van 18 oktober
    het bloedbad van 19 oktober
    het bloedbad van 20 oktober
    het bloedbad van 21 oktober
    het bloedbad van 22 oktober
    het bloedbad van 23 oktober
    het bloedbad van 24 oktober
    het bloedbad van 25 oktober
    het bloedbad van 26 oktober
    het bloedbad van 27 oktober
    het bloedbad van 28 oktober
    het bloedbad van 29 oktober
    het bloedbad van 30 oktober
    het bloedbad van 1 november
    het bloedbad van 2 november
    het bloedbad van 3 november
    het bloedbad van 4 november
    het bloedbad van 5 november
    het bloedbad van 6 november
    het bloedbad van 7 november
    het bloedbad van 8 november
    het bloedbad van 9 november
    het bloedbad van 10 november
    het bloedbad van 11 november
    het bloedbad van 12 november
    het bloedbad van 13 november
    het bloedbad van 14 november
    het bloedbad van 15 november
    het bloedbad van 16 november
    het bloedbad van 17 november
    het bloedbad van 18 november
    het bloedbad van 19 november
    het bloedbad van 20 november
    het bloedbad van 21 november
    het bloedbad van 22 november
    het bloedbad van 23 november
    het bloedbad van 24 november
    het bloedbad van 25 november
    het bloedbad van 26 november
    het bloedbad van 27 november
    het bloedbad van 28 november
    het bloedbad van 29 november
    het bloedbad van 30 november
    het bloedbad van 31 november
    het bloedbad van 1 december
    het bloedbad van 2 december
    het bloedbad van 3 december
    het bloedbad van 4 december
    het bloedbad van 5 december
    het bloedbad van 6 december
    het bloedbad van 7 december
    het bloedbad van 8 december
    het bloedbad van 9 december
    het bloedbad van 10 december
    het bloedbad van 11 december

    ReplyDelete
  7. Even een shot Dr. John Campbell:
    John gets sick, kan gebeuren;
    Excess deaths in 2023, ruim 1 miljoen views!;
    Vitamin D doses. In sommige uitzendingen wordt ook Vit.K2 genoemd. Die moet je niet gebruiken, daar wordt je bloed 'dikker' van, kans op bloodcloths. Onder de opname een bijzonder verhaal over vit. D3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, ik heb Campbell voor de helft gezien.
      Hij had nog nooit covid gehad, begreep ik !

      NB: In de NRC staat dat er helemaal geen oversterfte is ! Ik heb het artikel niet eens gelezen.
      Maar je wordt er toch moe van!
      IK plak het hele artikel hier in de comments.
      Kunnen we het bestuderen.

      Ik neem wel K2, ondanks de bloedverdunner die ik ook neem. Het is een twijfelgeval denk ik.

      Had lange tijd de Naltrexone niet genomen, gewoon te druk. Nu wel weer, en het heeft echt een goed effect.

      Delete
  8. Off topic geplaatst bij BNR etc.:

    Ja, laat ons over koetjes en kalfjes praten terwijl er een genocide -plaats vindt !
    Toch even over Israel:
    >> Max Blumenthal: (TheGrayZone) - Netanyahu’s next move? The World is Watching! <<

    ReplyDelete
  9. Oversterfte kwam niet door coronaprik

    + Leeslijst
    NIEUWS
    Corona Nog geen twintig mensen stierven mogelijk door complicaties na de coronavaccinatie. Na iedere vaccinatie was de kans op sterfte lager dan daarvoor.

    Auteurs
    Martine Kamsma
    Gepubliceerd op
    11 december 2023 om 17:24
    Leestijd
    2 minuten


    Wie gevaccineerd was tegen corona, liep in 2022 een lager risico om te overlijden aan Covid-19 dan mensen zonder vaccinatie. Elke herhaalprik maakte het risico kleiner.

    RIVM en CBS keken naar data over sterfte en oversterfte en brachten maandag hun laatste bevindingen naar buiten. In de CBS-cijfers zijn wederom geen aanwijzingen te vinden dat vaccinaties tot oversterfte leiden.

    Oversterfte is het aantal overledenen in een bepaalde periode bovenop het normaal verwachte aantal. In 2020-2022 was de oversterfte 45,8 duizend, in die twee jaar overleden 48 duizend mensen aan Covid-19. Gaandeweg werd de oversterfte hoger dan het aantal coronadoden. Verhoudingsgewijs waren er in 2022 weer meer mensen die aan andere aandoeningen overleden, zoals dementie, beroerte en hartfalen.

    Het aantal overlijdens aan Covid-19 nam af in 2022 en is in de eerste zeven maanden van 2023 verder gedaald. Tot en met juli van dit jaar overleden bijna tweeduizend mensen aan corona.

    Dat oversterfte veroorzaakt zou worden door de vaccinatie zelf, wordt door de cijfers niet ondersteund. Mensen hadden in de acht weken na een booster een kleinere kans om aan andere oorzaken dan Covid-19 te overlijden. Er zijn wel sterftegevallen waarbij artsen rapporteren dat de vaccinatie een keten van bijwerkingen in gang zou hebben gezet die uiteindelijk tot de dood leidden, maar het CBS telde in 2022 niet meer dan acht van dit soort gevallen. In 2021 waren er 11 doodsoorzaakverklaringen met de Covid-19-vaccinatie als startpunt van zo’n causale keten.

    Lagere sterfte na vaccinatie
    Na iedere vaccinatie was de kans op sterfte lager dan daarvoor. In de eerste drie maanden na de eerste booster was het overlijdensrisico voor mensen ouder dan 70 jaar die geen langdurige zorg hadden, 83 procent lager dan wie alleen de voorgaande vaccinaties had gehad. Dat verschil nam iets af naarmate er meer tijd verstreek. En bij mensen die wel al gebruik maken van langdurige zorg nam de effectiviteit iets sneller af. „Dit is toch weer een bevestiging dat elke boosterronde de kans op overlijden verlaagt”, zegt RIVM-epidemioloog Brechje de Gier.

    Dat geldt ook voor de herhaalprik van dit najaar. De kans op ziekenhuisopname is 77 procent lager onder zestigplussers die deze prik wel hebben gehad, dan onder mensen die wel de eerste serie prikken hebben gehad maar de herfstronde hebben overgeslagen.

    Nieuw is dat het RIVM in de analyse voor 2022 gecorrigeerd heeft voor medische risico’s. Mensen met andere aandoeningen zoals longziekten of diabetes, kunnen de uitkomsten vertekenen, omdat ze extra gemotiveerd zijn zich te laten vaccineren. De Gier: „Door hiervoor te corrigeren, zagen we dat de effectiviteit van de vaccinatie een paar procentpunten hoger was dan in eerdere berekeningen.”

    Bijkomende doodsoorzaak
    De laatste oversterftecijfers versterken bovendien het beeld dat mensen die aan Covid-19 sterven er vaker een andere aandoening bij hebben als bijkomende doodsoorzaak dan mensen die aan iets anders dan Covid sterven, schrijft het CBS. Mogelijk komt dit door een minder goede afweer bij mensen met bijvoorbeeld dementie, COPD, astma, diabetes of obesitas.

    De oversterfte lag in Nederland tijdens de coronapandemie overigens hoger dan in veel andere Westerse landen. In een overzicht van 34 landen dat onlangs in het wetenschappelijk tijdschrift PNAS verscheen, staat Nederland halverwege, boven bijvoorbeeld Oostenrijk maar onder België en Portugal.

    Nu de sterfte aan Covid-19 zo is afgenomen, stopt het CBS per 1 januari met de wekelijkse sterftemonitor. Het RIVM wordt weer de belangrijkste bron voor oversterftecijfers.

    ReplyDelete
  10. Een uitstekende actie in het Poolse Parlement: de j🐷🐷dse kaarsjes werden uitgeblazen met een blusapparaat.
    Parlement in chaos. 🤡 1e Dag van de D.Tusk-regering. Dat belooft wat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik denk dat dit soort vrij onschuldige 'opstandjes' nuttig zijn. Ze tonen dat niet iedereen het slikt.

      Delete
  11. UNZ: The Holocaust Debate
    RON UNZ • JULY 5, 2023 • 600 WORDS • 1,131 COMMENTS • REPLY

    DE video met een interview met Nick Kollerstrom wordt geblokkeerd in Nederland.
    Dat maakt me benieuwd.
    Hier de begeleidende tekt bij het boek.

    Nicholas Kollerstrom's book 2014 book Breaking the Spell



    Omschrijving
    In 1941 kraakten Britse inlichtingenanalisten de Duitse "Enigma" code. Dit ondermijnde de Duitse oorlogsinspanning - maar wierp ook nieuw licht op de dagelijkse gebeurtenissen in het nazi-concentratiekampsysteem. Tussen januari 1942 en januari 1943 werd gecodeerde radiocommunicatie tussen deze kampen en het hoofdkwartier in Berlijn onderschept en ontcijferd. Vreemd genoeg hebben historici de informatie in deze onderschepte berichten over "aankomsten", "vertrekken", geregistreerde sterfgevallen en andere gebeurtenissen in deze kampen grotendeels genegeerd. De enige redelijke verklaring voor dit gênante verzuim is dat de onderschepte gegevens het orthodoxe "Holocaust" verhaal ernstig tegenspreken, zelfs weerleggen. De onthulde informatie onthult geen programma van massamoord en genocide op rassen. Integendeel: het onthult dat de Duitsers vastbesloten waren, wanhopig zelfs, om het sterftecijfer in hun werkkampen, dat werd veroorzaakt door catastrofale tyfusepidemieën, terug te dringen.

    Waren de Britten hier misleid door de nazi's, zoals sommige historici tot op de dag van vandaag proberen te beweren - of is de waarheid zowel eenvoudiger als schokkender?

    In 1988 en 1991 wierpen forensische studies licht op de vraag of de beweerde gaskamers in Auschwitz al dan niet hadden gediend als slachthuizen voor honderdduizenden mensen. Beide onderzoeken concludeerden dat de enige faciliteiten waar Zyklon B gas was gebruikt eerder hygiënisch dan moorddadig waren, waarbij insecten werden gedood in plaats van Joden. Onnodig te zeggen dat deze iconoclastische studies werden genegeerd of in sommige landen zelfs verboden en dat de auteurs ervan werden verbannen en zelfs gevangen gezet.

    Dr. Kollerstrom, een wetenschapshistoricus, heeft deze studies, die in duidelijk, schril contrast staan met het algemeen aanvaarde verhaal, als uitgangspunt genomen voor zijn eigen tocht door het land van de taboes. Nadat hij een kort artikel had gepubliceerd waarin hij samenvatte wat hij dacht dat de gegevens hem dwongen te concluderen, werd hij uit zijn college gegooid waar hij elf jaar lang staflid was geweest.

    ReplyDelete
    Replies
    1. VERVOLG:


      In zijn boek Breaking the Spell laat Dr. Kollerstrom zien dat "getuigenverklaringen" die het menselijke gaskamer verhaal ondersteunen duidelijk in strijd zijn met de beschikbare wetenschappelijke gegevens. Hij zet de algemeen aanvaarde ideeën over een nazi-vernietigingsbeleid ten opzichte van de Joden tegenover een breed scala aan meestal onbetwiste, maar meestal niet genoemde bewijzen die in een heel andere richting wijzen, bijvoorbeeld:

      Zyklon B is een modewoord voor de beweerde massamoord van de nazi's, maar al het niet-anecdotisch bewijs bewijst dat deze chemische stof slechts werd gebruikt als pesticide om de gezondheid van de gevangenen te verbeteren en de sterfte in de kampen te verminderen, niet te verhogen.
      Zyklon B dat werd toegepast in ontluizingskamers vormde chemische verbindingen die tot op de dag van vandaag kunnen worden gedetecteerd. In de beweerde moorddadige gaskamers kunnen zulke verbindingen niet worden gevonden, maar dat zou wel te verwachten zijn.
      De ontcijferde informatie van de Britse inlichtingendienst bewijst dat de Duitse kampautoriteiten wanhopig probeerden het leven van hun gevangenen te redden.
      "Zes Miljoen Joden bedreigd of gedood" lezen 167 citaten uit kranten met dat "nieuws" van 1900 tot 1945, met een piek na de Eerste Wereldoorlog! Ja, WO1, niet WO2 !
      Duitsland heeft compensatie betaald aan miljoenen Nazi slachtoffers en Israël heeft impliciet toegegeven dat vele miljoenen Joden de Holocaust hebben overleefd.
      Een Brits archeologisch team zocht naar sporen van de geclaimde 800.000 slachtoffers van het kamp Treblinka - en kwam met lege handen terug.
      Dr. Kollerstrom concludeert dat de geschiedenis van de Nazi "Holocaust" is geschreven door de overwinnaars met bijbedoelingen en dat deze geschiedenis verdraaid, overdreven en grotendeels onjuist is. Hij beweert dat deze geschiedenis in werkelijkheid een grote leugen is die onze algemeen waargenomen werkelijkheid vervormt en de menselijke geschiedenis tot op de dag van vandaag op het verkeerde been zet.

      Met een voorwoord van Prof. Dr. James H. Fetzer; bevat een bibliografie en een index.

      Delete
    2. [DE video met een interview met Nick Kollerstrom wordt geblokkeerd in Nederland.]
      Jij kan die toch wel zien met jouw vpn?

      Via de comments onder jouw artikel een ander gevonden: Italiaanse 🤡 Minister wordt onderzocht voor MOORD d.m.v. de 'prikjes'.
      Hij wist, dat die dodelijk waren, maar zette toch door.

      Delete
    3. Bij Bitchute wel iets gevonden: Breaking The Spell Of The Holocaust With Dr Nick Kollerstrom (Interviewer Kevin West). Ik kan niet zien, of het dezelfde is. Ook staan er veel interviews bij YT.

      Nog een andere site over uitzettingen: COMPLETE LIST OF JEWISH EXPULSIONS (1,043 TOTAL). Zal ook wel antisemitisch zijn.

      Delete
    4. Mijn dank is groot !
      Nu kan ik het wel zien.
      Nee, VPN hielp er niet aan.

      Ik ga het beluisteren.
      Ken je Castle Hill ?
      Een uitgeverij in Engeland.
      Op hun website heb je veel boeken, maar ook een kolom met video's of documentaires.

      Dit is niet de pagina die ik bedoel: https://castlehill.shop/

      Dit is wel de webpagina: Holocausthandbooks.com

      Kijk hier en begin op minuut 53 of 54:
      https://holocausthandbooks.com/dl/ProbingTheHolocaust-Part1.mp4

      Delete
  12. Nog meer smullen: bijna 5 uur Vladimir Poetin aan 1 stuk: "What Russia's Putin talks about in his annual call-in and news conference".
    Live tv-uitzending met vragen&antwoorden van "gewone" Russen. (Bestaan die eigenlijk wel?) 😎

    ReplyDelete
  13. Ik weet niet wat hier aan de hand is, maar het ziet er niet goed uit. Gaan die j🐷🐷dse beesten die mensen afmaken? Heel veel TG-kanalen laten deze foto zien.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dit kàn niet waar zijn
      (dat ze deze mensen gaan doodschieten. Dat zou dan een nieuw Baby Jar zijn.)

      Het zal vast Deep Fake zijn, maar we weten niet door wie het gemaakt is: kan ook door moslims zijn gemaakt.
      Maar het kan ook een fake- execution zijn, dus dat die mannen daar wel degelijk zaten om ze vreselijk bang te maken.
      Maar ècht dood schieten, dat gaat nu nog niet omdat ze nog niet de volledige macht over de wereld hebben. De westerse wereld kijkt nog mee.

      Dat geluk hebben de Palestijnen nog.
      Onze kinderen zullen dat geluk en die bescherming niet meer hebben.

      Delete
  14. Ik weet alleen niet, wat ik hiervan moet vinden. Lijkt me behoorlijk nepnieuws.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KIjk even naar de titels van hun andere video's. Dit is clickbait.

      Delete
  15. WNL: Onderzoek naar afzetting Joe Biden een politiek spel? 'Dit is een ritueel'

    Mijn reactie:

    Een sneeuwstorm in Alaska
    Een hittegolf in Arizona
    Ontevreden arbeiders in Michigan
    10 % for the big guy

    Gelukkig hebben we Helga om
    de schuldige aan te wijzen:

    "Dit is koren op de molen van dictator Putin !"

    Ik geniet er van.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huh? Reactie weer weg. Dan deze maar. Altijd een handig adresje achter de hand.

      Delete
    2. Bedoel je dat deze reactie voro jou onzichtbaar is?

      Een sneeuwstorm in Alaska
      Een hittegolf in Arizona
      Ontevreden arbeiders in Michigan
      10 % for the big guy

      Gelukkig hebben we Helga om
      de schuldige aan te wijzen:

      "Dit is koren op de molen van dictator Putin !"

      Ik geniet er van.
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

      Ik zie hem nog wel. Dus op 'Nieuwste eerst'

      Delete
    3. [Reactie weer weg.]
      Nee, niet op YT. Ik had hier een reactie geplaatst met een link naar een website, welke producten je niet moest kopen. Die is van hier verdwenen. Maar ik ga ervan uit, dat jij dat niet hebt gedaan.

      Delete
    4. Ik heb niet de indruk dat hier soms iets van de reacties wordt verwijderd...

      Delete
  16. Op BNR wordt Rusland weer als bedreiging afgeschilderd...
    >> Rusland wordt 'klaargestoomd voor een confrontatie met het Westen <<

    Wat gebeurt hier in godsnaam? Ik leg het uit.
    Hier worden we doodsbang gemaakt voor de 'boze buitenwereld'.
    Precies zoals alle kinderen in Israel doodsbang worden gemaakt voor moslims.
    U kunt dat mee-beleven als U de documentaire ''Defamation" bekijkt, van Yaov Shamir, (1)
    Een schoolklas gaat naar Auschwitz en durft nauwelijks bij enkele oude Poolse mannen in de buurt te komen: bang dat die Polen hen wat zullen aandoen !

    Of U kunt luisteren naar Nurit Peled, (2) een Israelisch mevrouw die uitlegt wat er in de schoolboeken staat, en dat Israeli's nooit met moslims durven praten.
    Ze worden er altijd vreslijk bang voor gemaakt.

    De gevolgen zien we: Breed lachend en trots plegen IDF soldaten een genocide op Palestijnen.
    In de laatste 23 jaar hebben ze eerst 30.000 Palestijnen gedood, en de Palestijnen hebben vreedzaam geprotesteerd tot ze een ons wogen (terwijl 220 vredige demonstranten werden doodgeschoten) .(3)
    En als Hamas dan een keer in opstand komt, precies zoals de slaven in opstand kwamen, en èlk volk dat gruwelijk wordt vermoord en onderdrukt, dan wordt dat aangevoerd als bewijs dat het beesten zijn!

    De joodse Media - we hebben hier geen andere media meer - gaan òns nu ook tot angstkonijnen maken in de hoop dat wij straks ook bereid zijn om genocide te plegen. ( Voor wat betreft Oekraïne hebben ze dat doel al deels bereikt.)
    De aangeboren joodse mensenhaat zal het leven van ons nageslacht in een hel veranderen.

    Dàt is wat U hier ziet gebeuren.
    PS: uiteraard ontbreekt het bij Wijdeven en Bosman aan kennis en inzicht om door de propaganda heen te kijken. Ze liegen niet, maar ze hebben zelf een onwaar beeld van de werkelijkheid.

    Bronnen:
    1) >> Defamation yaov shamir films << Vanaf minuut 18.
    2) >> Israeli professor and author Nurit Peled Elhanan blasts the Israeli education system as racist. <<
    3) >> wikipedia 2018–2019 Gaza border protests <<

    ReplyDelete
  17. Bronnen voor geopolitiek:

    Prettig en informatief: ( YouTube)
    The Duran YT
    Jimmy Dore YT
    Judge Napolitano YT
    The GrayZone YT
    Redacted YT
    Novara Media YT
    Kim Iversen YT
    Tech Revollution YT
    Ab Gietelink YT
    Redacted YT

    Iets moeilijker maar erg informatief:
    Simplicius76 substack
    Moon of Alabama org
    The Unz Review com
    SmoothieX12 ( martyanov) com
    The New Atlas YT
    Dialogue works YT
    Garland Nixon YT

    Deskundigen die op deze sites tegen komt:
    Jeffrey Sachs
    John Mearsheimer
    Alexander Mercouris
    Scott Ritter
    Douglas MacGregor
    Max Blumenthal
    Phil Giraldi
    Larry Johnson


    Wie ben ik nog vergeten?

    ReplyDelete
  18. Mmmm, alleen een paar kranten, zoals: RT en Sputnik. Dit is een alternatief voor RT. Maar met enig gegoochel in Firefox instellingen, moeten die 2 geen probleem zijn.

    ReplyDelete
  19. J🐷den schieten gewoon op alles wat beweegt, dus ook hun 'eigen' j🐷den. Mooi man!

    ReplyDelete
  20. Dit is het uur U van de journalistiek. Hier komt het op aan' | NPO Radio 1

    Aardige man, die Bram, maar het geweld in Zuid Afrika kun je nog ontlopen.
    Het geweld waar Bram zich voor inzet valt niet meer te ontlopen.
    Bram (en de MSM) werkt mee aan het misleiden van het volk.
    Het bang maken van het volk.
    Het tegen elkaar opzetten van diverse bevolkingsgroepen.
    Het multi-etnisch worden van Europa.
    En als dan de chaos compleet is, HET UUR U , wordt het volk aangeboden om de Totale Gevangenis , de Totale Onvrijheid in te voeren ( voor onze veiligheid) :

    1. Elk mens een QR code
    2. Totale surveillance: in de openbare ruimte, in de media, in onze gesprekken thuis.
    3. Geen cash geld meer.
    4. Computers scoren het gedrag en de opinies van elk mens en wie over de schreef gaat, kan een maand geen eten meer kopen.

    De lieden die aan de top staan zijn vanuit hun religie zelfs overtuigd dat de goyim helemaal niet hoeven te leven. Tenzij als slaaf van hen.

    Je dochter gaat het nog moeilijk krijgen, Bram, en daar werk jij aan mee.

    ReplyDelete
  21. Een uitstekend commentaar van JWalters over de uitleg van de bijbelse argumenten van B.Satanjahoe. Alles is herroepen, j🐷den hebben geen enkel recht meer over Palestina.

    ReplyDelete
  22. De Nieuwe Wereld, weekovcerzicht.

    Reacties:
    @johanvermeulen4081
    1 uur geleden
    Bosma? Ik vertrouw het niet.
    Werkte /studeerde bij de Yanks.
    Zijn partij ( PVV) zwaar gesubsidieerd door Amerikaanse genocide fanaten ( Pamela Geller en de Neocon familie)
    Zijn er nu voldoende immigranten om de chaos te kunnen creëren?
    Wordt het gevaarlijk voor joods nederland: nog meer moslims?
    Indien het antwoord op beide vragen 'Ja' is, dan zal de PVV actief de grens sluiten.
    Maar indien niet: dan gebeurt er niks, alleen maar haat-zaaien en deuren open zetten.

    Het nadeel van de PVV: ze werken voor een Vijandige Elite, maar doen zich voor alsof ze voor 'Ons Volk' werken.



    Beantwoorden


    1 antwoord
    @johanvermeulen4081
    @johanvermeulen4081
    1 uur geleden
    Nog enkele feiten die de affiliatie tonen:
    Elliot Wagschal , rechterhand van Wilders, kwam van de Israelische ambassade.
    Wilders werd door de BVD ( nu AIVD) verdacht een Israelische spion te zijn.
    De film 'Fitna' werd in Israel gemaakt.



    Beantwoorden

    @johanvermeulen4081
    @johanvermeulen4081
    1 uur geleden
    De PVV werkt mee aan het misleiden van het volk.
    Het bang maken van het volk.
    Het tegen elkaar opzetten van diverse bevolkingsgroepen.
    Het multi-etnisch worden van Europa.
    En als dan de chaos compleet is, HET UUR U , wordt het volk aangeboden om de Totale Gevangenis , de Totale Onvrijheid in te voeren ( voor onze veiligheid) :

    1. Elk mens een QR code
    2. Totale surveillance: in de openbare ruimte, in de media, in onze gesprekken thuis.
    3. Geen cash geld meer.
    4. Computers scoren het gedrag en de opinies van elk mens en wie over de schreef gaat, kan een maand geen eten meer kopen.

    De lieden die aan de top staan zijn vanuit hun religie zelfs overtuigd dat de goyim helemaal niet hoeven te leven. Tenzij als slaaf van hen.

    ReplyDelete
  23. 1:02:00 Een reeks 'aanwijzingen' die in een geheel passen mag je ook zien als 'indirect bewijs' ( circumstantial evidence).
    Als je de reeks niet bij de hand hebt denk je: complete onzin.
    Maar mèt die reeks er bij, is in feite het bewijs geleverd.

    (Ik houd het anoniem:)
    Eén groep heeft zich gekweekt ( selectief huwen) op hoog IQ, en heeft een religie die zorgt dat de groep wordt gehaat door de 'anderen'.
    Ze leven in diaspora, zodat er altijd een deel zal overleven, want het is een riskante strategie om zo tot wereld-heerschap[pij ter komen.
    Hun religie is in feite een lange poging om God te slim af te zijn. Hun kern-modus operandi is dus:" by way of deception." Wie er goed in is, huwt de rijke vrouw en zijn kinderen overleven veel vaker: evolutie door zelf-selectie.

    Kijk goed Ad, want als je van positie 1 naar positie 50 springt, dan is het totaal ongeloofwaardig, dat geef ik toe. Maar de tussenliggende 48 posities zijn overal om je heen te zien.
    Kijk naar de genocide in Gaza en link die aan Deuteronomium en aan Amalek.
    Het is alsof Auschwitz 2 juist is geopend en iedereen de andere kant op kijkt. ( Niet helemaal natuurlijk: Anne F werd in een ziekenboeg verpleegd. Deze mensen bombarderen elke ziekenboeg.)

    ReplyDelete
  24. Goede berichten uit UA: weer 12 otan-ratten naar de hel gestuurd. Satan heeft het er maar druk mee, die gasten een 'warme' ontvangst te bereiden.🐺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hier een website over "Operation Al-Aqsa Flood. Dan horen we eens de andere kant. Hamas doet het goed, samen met de Houthi's in Yemen. Er vaart nu geen enkel schip meer door de Rode Zee en het SLI kan er helemaal niks aan doen. Steeds meer scheepvaartmaatschappijen trekken hun bootjes terug en de verzekeringspremies vliegen de pan uit. Die -kuch- democratie in West-Azië krijgt van die kant geen druppel olie meer.

      Delete
    2. Die andere kant klinkt toch hééél anders als wat wij hier voorgeschoteld krijgen.
      "the Tel Aviv regime is the real loser of the aggression on Gaza." Alleen weten ze het nog niet, met al hun 'intelligentie'.

      Delete
    3. Op die website staat dit artikel, maar het gaat mij om het plaatje. Ik maak daar een kerstkaart van en stuur die naar de pro-pisrahell familieleden.

      Delete
    4. Ze snijden de kop van de slang af. De rest blijft dan besluiteloos achter.

      Delete
    5. Al blijven de j🐷den liegen dat ze barsten, maar dat is nu eenmaal hun 'aangeboren' natuur.

      Delete
  25. Ondertussen in de 🤡EU🤡: voor 4 MILJARD €€ door de plee gespoeld aan 'prikjes'. Pfizer & Co lachen zich een bult, maar dit komt ook op de afrekening, die de 🐷dames & heren🐷 staat te wachten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hongarije & Polen bedanken voor de eer, om hun bevolking kapot te laten spuiten door j🐷🐷dse 'prikjes'. Dan moet je wel lef hebben, om naar de rechter te stappen, met zo'n brevet van onvermogen, zoals 🐷Pfizer🐷 heeft gedaan.

      Delete
  26. Ik weet zeker, dat de mislukte mensachtigen, die dit soort misdaden begaan, zichzelf later tegenkomen in een forse ptss, die alleen kan worden beëindigd met een vette zelfmoord.

    ReplyDelete
  27. Leuk. Dit kunnen alleen poezen. Honden zijn er te lomp voor.

    ReplyDelete
  28. WNL: Burgemeester Enschede diep door het stof na ontwijken Israëlische ambassadeur

    MIjn reactie:
    Deze burgemeester weet niet hoe de hazen momenteel lopen. Burgemeester, U weet toch dat het Canadese Parlement een staande ovatie heeft gegeven voo reen SS Nazi, een week of vijf geleden?
    En nou weigert U om met de ambassadeur van een land dat genocide pleegt op de foto te gaan?
    U moet wel een beetje opletten hoor. 'Het Kwaad' is aan de macht en controleert media en politiek.

    ReplyDelete
  29. Een bericht van Inka Fuellmich over de detentie van haar man.
    R. Fuellmich is te bereiken op het volgende adres:
    JVA Rosdorf
    Dr. Reiner Fuellmich
    Am Grossen Sieke 8
    37124 Rosdorf
    Germany

    ReplyDelete
  30. https://nos.nl/artikel/2502228-eu-sluit-migratiepact-versnelde-procedures-veiligelanders-mogen-vastgezet-worden

    Vandaag, 08:35
    EU sluit migratiepact: versnelde procedures, 'veiligelanders' mogen vastgezet worden

    Nisrine Sahla

    redacteur Europese Unie

    Het heeft jaren geduurd, maar de EU-lidstaten en het Europees Parlement zijn erover uit: er komen nieuwe Europese regels voor asiel en migratie. Migranten krijgen volgens het akkoord vanaf 2026 aan de buitengrenzen van de EU te horen of ze naar binnen mogen.

    De regels maken deel uit van een groter pakket dat in 2020 is voorgesteld door de Europese Commissie als reactie op de migratieproblemen in de EU.

    Versnelde procedure
    Een van de belangrijkste punten in het nu gesloten migratiepact is de grensprocedure. Die geldt straks voor alle asielzoekers die aankomen bij buitengrenzen. Migranten uit relatief 'veilige' landen, zoals Marokko, Algerije of Bangladesh, komen in een versneld proces terecht.

    De bedoeling is dat de procedure maximaal negen maanden duurt en de migranten worden tussentijds vastgezet in speciale centra met beperkte bewegingsvrijheid. Als blijkt dat de asielzoekers geen recht hebben op asiel, worden ze teruggestuurd.

    Verdere details moeten nog bekend gemaakt worden, maar het lijkt erop dat alleenreizende minderjarigen worden uitgesloten van de grensprocedure en minderjarigen met gezinnen prioriteit krijgen.

    Het vastzetten van kinderen was een heikel punt voor veel Europarlementariërs. Volgens hen zouden kinderen eigenlijk niet onder deze regel moeten vallen. Dat het Parlement uiteindelijk een concessie heeft gedaan op dit punt, leidt tot zorgen bij mensenrechtenorganisaties.

    Erkende vluchtelingen komen terecht in de normale procedure. Het idee is dat kansrijke asielzoekers zo sneller geholpen kunnen worden en de asiel- en opvangsystemen minder snel vastlopen.

    Snellere screening
    De EU wil daarnaast dat migranten sneller gescreend worden. Om ervoor te zorgen dat die systemen minder chaotisch verlopen, is het zogenoemde zevendaagse screeningsproces in het leven geroepen.

    Tijdens de procedure worden er vingerafdrukken en gezichtsopnames gemaakt, die worden verzameld in een EU-database. Alle lidstaten krijgen toegang tot deze database en kunnen controleren of een asielzoeker niet in meerdere EU-landen asiel heeft aangevraagd.

    Betalen óf overnemen
    Waar aankomstlanden eerst verplicht waren om een asielprocedure te starten voor een migrant, mogen EU-landen nu kiezen: betalen of overnemen. Lidstaten staan voor de keuze om asielzoekers over te nemen van landen zoals Italië en Griekenland, waar de instroom hoog is, of een bedrag te betalen van 20.000 euro per niet-overgenomen asielzoeker.

    Het doel hiermee is om landen financieel te compenseren voor de vele asielzoekers die zij opvangen. In de praktijk moet nog blijken of dit genoeg zal zijn; het land waar een migrant aankomt, blijft verantwoordelijk voor het regelen van asiel. Hoeveel migranten een land moet opvangen, wordt bepaald door een rekensom. Dit verschilt per lidstaat.

    Nu het parlement en de lidstaten het eens zijn over het migratiepact, moet er alleen nog formeel gestemd worden in het Europees Parlement en de Raad van Ministers. Over twee jaar zou de wet in moeten gaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. VERVOLG


      Van buitengrenzen naar Noord-Europa
      Bijna elk EU-land heeft het afgelopen jaar te maken gehad met problemen met de opvang van vluchtelingen. In Nederland moesten in het Groningse Ter Apel bijvoorbeeld mensen buiten slapen, omdat er geen plek meer was. Ook andere Europese landen, zoals België en Frankrijk, kampen met een toenemende druk op de asielopvang.

      Al na de vluchtelingencrisis van 2015 was er binnen de EU eensgezindheid dat er iets moest veranderen. De druk op landen als Griekenland en Italië, waar vluchtelingen vaak de EU binnenkomen, was de afgelopen jaren groot. Opvang en registratie van migranten liep daardoor vast.

      Voor de meeste vluchtelingen waren deze landen niet de eindbestemming. Daardoor kwam die druk vervolgens ook te liggen bij de Noord-Europese landen. Maar het lukte de 27 Europese ministers van Asiel en Migratie jarenlang dus niet om het eens te worden over het opvangen, verdelen en terugsturen van migranten die in Europa aankomen.

      De druk was groot om nu tot een akkoord te komen, voor de Europese verkiezingen in juni volgend jaar.

      In februari maakten we deze video over waarom Europa het niet eens kon worden over migratie:


      3:46Waarom discussie over migratie in de EU nog altijd doorgaat
      In het bijzonder Duitsland en Italië stonden lang tegenover elkaar, landen die allebei nodig waren om tot een meerderheid voor een akkoord te komen. Verdere impasses ontstonden bij het Europees Parlement en de EU-lidstaten, vooral met betrekking tot de verdeling van asielzoekers.

      In de migratiedeal die vandaag is gesloten, is ook rekening gehouden met noodsituaties waarin er plotseling veel mensen naar de EU komen. In het pact staat hoe de EU en de lidstaten moeten reageren in deze crisissituaties. Het gaat om maatregelen die bedoeld zijn om de lasten eerlijk te verdelen tussen de landen.

      Er zijn ook zorgen rond de deal. Zo waarschuwden gisteren meer dan vijftig mensenrechtenorganisaties in een open brief aan de onderhandelaars dat de deal zou leiden tot een "onmenselijk systeem".

      Verder is er de vrees dat Griekenland, Italië, Malta en Spanje binnen dit systeem waarschijnlijk veel verantwoordelijkheid zullen dragen. Als landen aan de buitengrens krijgen ze meer te maken met asielzoekers die via hun grenzen binnenkomen.

      Delete