Friday, October 20, 2023

1407 Israel heeft een traditie van liegen en bedriegen. Door Chris Hedges.

 Chris Hedges is 'oud links',  dus echt vóór de armen en arbeiders en de zwarten. Kom bij hem niet aan met IQ verschillen of moord van zwart op blank. Dat gaat hem te ver.  Maar hij is wel fel tegen 'Het Kapitaal" en tegen 'De Elite',  en omdat hij veel in hjet Midden Oosten verbleef kent hij de Israeli's als zijn broekzak. 


Israëls cultuur van bedrog

CHRIS HEDGES - 19 OKTOBER 2023

 - 2400 WOORDEN

 


De afbeelding symboliseert het joodse bedrog: een joodse 'kindervriend' omhelst  een kind, maar houdt een schietschijf op de rug, opdat het kind gemakkelijker kan worden gedood.  JV.   


Washington DC - (Scheerpost) - 


Israël is gebouwd op leugens. 

De leugen dat Palestijns land grotendeels onwoondwas. De leugen dat 750.000 Palestijnen hun huizen en dorpen ontvluchtten tijdens hun etnische zuivering door zionistische milities in 1948, omdat hen werd  opgedragen  dat te doen,  door Arabische leiders. De leugen dat het Arabische legers waren die begonnen met de  oorlog van 1948 waardoor Israël 78 procent van het historische Palestina innam. De leugen dat Israël geconfronteerd werd met vernietiging in 1967, waardoor het gedwongen werd zelf binnen te vallen en de overgebleven resterende 22 procent van Palestina, evenals land dat toebehoorde aan Egypte en Syrië in te nemen.


Israël wordt in stand gehouden door leugens. 

De leugen dat Israël een rechtvaardige en billijke vrede wil en een Palestijnse staat zal steunen. 

De leugen leugen dat Israël de enige democratie in het Midden-Oosten is. 

De leugen dat Israël een "voorpost van de westerse beschaving in een zee van barbarij" is. De leugen dat Israël de rechtsstaat en mensenrechten respecteert.


De wreedheden van Israël tegen de Palestijnen worden altijd begroet met leugens. 

Ik heb ze gehoord. Ik heb ze opgenomen. Ik publiceerde ze in mijn verhalen voor The New York Times toen ik hoofd Midden-Oosten was.

Ik heb twee decennia oorlogsverslaggeving gedaan, waarvan zeven jaar in het Midden-Oosten. Ik heb veel geleerd over de grootte en dodelijkheid van explosieven. 

Er is niets in het arsenaal van Hamas of de Islamitische Jihad dat de enorme explosieve kracht van de raket had kunnen evenaren een geschatte 500 burgers die doodde.  in het al-Ahli Arab Christian Hospital in Gaza. Niets. Als Hamas of de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) dit soort raketten hadden, zouden enorme gebouwen in Israël in puin liggen met honderden doden. Dat hebben ze niet.


Het fluitend geluid dat hoorbaar is op de video vlak voor de explosie, lijkt afkomstig te zijn van de hoge snelheid van een raket. Dit geluid verraadt het. Geen enkele Palestijnse raket maakt dit geluid. En dan is er nog de snelheid van de raket. Palestijnse raketten zijn traag en log, duidelijk zichtbaar als ze een boog in de lucht maken en dan in vrije val naar hun doel tuimelen. Ze slaan niet precies in en hebben geen supersonische snelheid. Ze zijn niet in staat om honderden mensen te doden.


Het Israëlische leger dropte "dakkloppende" raketten zonder kernkoppen op het ziekenhuis in de dagen voorafgaand aan de aanval van 17 oktober,  de bekende  waarschuwing van Israël om gebouwen te evacueren, volgens ziekenhuismedewerkers van al-Ahli. Ziekenhuismedewerkers zeiden ook dat ze telefoontjes  hadden ontvangen van Israël met de boodschap "we hebben jullie twee keer gewaarschuwd om te evacueren". Israël heeft geëist dat alle ziekenhuizen in het noorden van Gaza worden geëvacueerd.


Na de aanval op het ziekenhuis heeft Hananya Naftali, een "digitale assistent" van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, op op X, voorheen Twitter: "De Israëlische luchtmacht heeft een terroristische basis van Hamas in een ziekenhuis in Gaza getroffen." De post werd snel verwijderd.


Sinds de inval van Palestijnse verzetsstrijders in Israël op 7 oktober, waarbij naar verluidt zo'n 1.300 Israëli's omkwamen, waaronder veel burgers, en zo'n 200mensen werden  ontvoerd ,  heeft Israël  51 aanvallen uitgevoerd op gezondheidszorgfaciliteiten in Gaza, waarbij 15 gezondheidswerkers werden gedood en 27 gewond raakten, volgens  de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Van de 35 ziekenhuizen in Gaza functioneren er vier niet door ernstige schade en aanvallen. Slechts acht van de 22 eerstelijns-gezondheidszorg-centra van de UNRWA zijn "gedeeltelijk functioneel", aldus de WHO.


De brutaliteit van de Israëlische leugens verbijsterde degenen onder ons die verslag deden vanuit Gaza. Het maakte niet uit of we de Israëlische aanval hadden gezien, inclusief het neerschieten van ongewapende Palestijnen. Het maakte niet uit hoeveel getuigen we hadden geïnterviewd. Het maakte niet uit welk fotografisch en forensisch bewijs we verkregen. Israël loog. Kleine leugens. Grote leugens. Enorme leugens. Deze leugens kwamen reflexmatig en onmiddellijk van het Israëlische leger, Israëlische politici en Israëlische media. Ze werden versterkt door de goed geoliede propagandamachine van Israël en met een plakkerige oprechtheid herhaald op internationale nieuwszenders.

Israël houdt zich bezig met het soort verbijsterende leugens die kenmerkend zijn voor despotische regimes. Het vervormt de waarheid niet, het keert haar om. Het schetst een beeld dat lijnrecht tegenover de werkelijkheid staat. 


Degenen onder ons die verslag hebben gedaan vanuit  de bezette gebieden zijn Israëls Alice-in-Wonderland verhalen tegengekomen, die we plichtsgetrouw in onze verhalen invoegen - verplicht volgens de regels van de Amerikaanse journalistiek - hoewel we weten dat ze niet waar zijn.


Israël heeft een Orwelliaanse lexicon uitgevonden. Kinderen die door Israëliërs worden gedood, worden kinderen die in het kruisvuur terechtkomen. 

Het bombarderen van woonwijken, met tientallen doden en gewonden, wordt een chirurgische aanval op een fabriek die bommen maakt. 

De vernietiging van Palestijnse huizen wordt de sloop van de huizen van terroristen.


De Grote Leugen - Große Lüge - voedt de twee reacties die Israël probeert uit te lokken - racisme onder zijn aanhangers en terreur onder zijn slachtoffers. De Grote Leugen voedt de mythe van een botsing van beschavingen, een oorlog tussen democratie, fatsoen en eer aan de ene kant en islamitisch terrorisme, barbaarsheid en middeleeuwsheid aan de andere kant.

George Orwell noemde de Grote Leugen in zijn roman "Nineteen Eighty-Four" "doublethink". Doublethink gebruikt "logica tegen logica" en "verwerpt moraliteit terwijl het er aanspraak op maakt". De Grote Leugen elimineert nuances, dubbelzinnigheden en tegenstrijdigheden die het geweten kunnen plagen. Hij is ontworpen om cognitieve dissonantie (* te creëren. 

Er zijn geen grijze zones. De wereld is zwart en wit, goed en kwaad, rechtvaardig en onrechtvaardig. De Grote Leugen stelt gelovigen in staat zich te troosten - een troost waar ze wanhopig naar op zoek zijn - met hun eigen morele superioriteit, zelfs als ze alle moraliteit overboord gooien. Het voedt, wat Edward Bernays het "logisch-proof compartiment van dogmatische aanhankelijkheid" noemde. Alle effectieve propaganda, schrijft Bernays, is gericht op en bouwt voort op deze irrationele "psychologische gewoonten".

Israëlische aanhangers dorsten naar deze leugens. Ze willen de waarheid niet weten. De waarheid zou hen dwingen om hun racisme, zelfbedrog en medeplichtigheid aan onderdrukking, moord en genocide onder de loep te nemen.

Het belangrijkste is dat de Grote Leugen een onheilspellende boodschap naar de Palestijnen stuurt. De Grote Leugen stelt dat Israël een campagne van massaterreur en genocide zal voeren en nooit verantwoordelijkheid zal nemen voor zijn misdaden. De Grote Leugen vernietigt de waarheid. Hij vernietigt de waardigheid van het menselijk denken en handelen. Het wist feiten uit. Het wist de geschiedenis uit. Het vernietigt begrip. Het vernietigt hoop. Het reduceert alle communicatie tot de taal van geweld. Wanneer onderdrukkers uitsluitend met willekeurig geweld tot de onderdrukten spreken, antwoorden de onderdrukten met willekeurig geweld.

De cartoonist Joe Sacco en ik zagen hoe Israëlische soldaten kleine jongetjes beschimpten en doodschoten in het vluchtelingenkamp Khan Younis in Gaza. We interviewden de jongens en hun ouders naderhand in het ziekenhuis. In een paar gevallen woonden we hun begrafenis bij. We hadden hun namen. We hadden de data en locaties van de schietpartijen.

Israël reageerde door te zeggen dat we niet in Gaza waren. We hadden het verzonnen.

De Israëlische premier, de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Defensie en de woordvoerder van de Israëlische Defensiemacht (IDF) gaven onmiddellijk de schuld voor de moord op de Al Jazeera journaliste Shireen Abu Akleh in 2022 aan Palestijnse schutters. Israël verspreidde beelden van een Palestijnse strijder die volgens hen de journaliste doodschoot, die een kogelvrij vest droeg en een helm met het opschrift "PRESS".

Benny Gantz, die op dat moment minister van Defensie was, verklaarde dat "er geen [Israëlisch] geweervuur was gericht op de journalist" en dat het Israëlische leger "beelden had gezien van lukraak schieten door Palestijnse terroristen".

Deze leugen werd verspreid totdat videobeelden die onderzocht waren door B'Tselem, het Israëlische Centrum voor Mensenrechten in de Bezette Gebieden, de locatie identificeerden van de Palestijnse schutter die op de video te zien was. De video, zo ontdekte de mensenrechtenorganisatie, was genomen op een andere locatie dan waar Shireen werd gedood.

Wanneer Israël betrapt wordt op liegen, zoals bij de moord op Shireen, belooft het een onderzoek. Maar deze onderzoeken zijn een schijnvertoning. 

Onpartijdige onderzoeken naar de honderden moorden op Palestijnen door soldaten en joodse kolonisten worden zelden uitgevoerd. Daders worden bijna nooit berecht of ter verantwoording geroepen. Het patroon van Israëlische verdoezeling is voorspelbaar. 

Net als de collusie van bijna alle media en Republikeinse en Democratische politici. Amerikaanse politici betreurden de moord op Shireen en herhaalden plichtsgetrouw de oude mantra, en riepen op  tot een "grondig onderzoek" door het leger dat de misdaad uitvoerde.

Een paar maanden later gaf Israël toe. dat er een "grote mogelijkheid" was dat een Israëlische soldaat de journaliste per ongeluk had gedood, maar tegen die tijd was de uitbarsting van straatprotesten en woede over de moord op de journaliste voorbij en was haar moord grotendeels vergeten.

Tegen de tijd dat het sluitende bewijs naar buiten komt over de bomaanslag op het ziekenhuis, zal ook dat een verre herinnering zijn.


Er zijn dramatische beelden vastgelegd in september 2000 op het kruispunt Netzarim in de Gazastrook - waar ik een negentienjarige jongen zag die door een Israëlische sluipschutter werd doodgeschoten - door France 2 TV, van een vader die zijn getraumatiseerde twaalfjarige zoon, Muhammad al-Durrah, probeert te beschermen tegen Israëlisch geweervuur dat hem uiteindelijk doodt.

De moord op de jongen resulteerde in de typische propagandacampagne van Israël. Israëlische functionarissen hebben jarenlang gelogen over de moord. Eerst gaven ze  de Palestijnen de schuld van de schietpartij, later suggereerden ze dat de scène in scène was gezet en tot slot hielden ze vol dat de jongen nog leefde.


Toen een Israëlische soldaat in 2003 de 23-jarige studente en Amerikaanse activiste Rachel Corrie vermoordde, door haar  te verpletteren  met een bulldozer toen ze probeerde de illegale sloop van het huis van een Palestijnse arts te voorkomen,  zei het Israëlische leger dat het een ongeluk was waarvoor Corrie verantwoordelijk was.


Het Israëlische leger heeft sinds 2001 "minstens" 20 journalisten gedood, zonder verantwoording af te leggen, volgens een rapport uit 2023 van het in New York gevestigde Committee to Protect Journalists. CPJ.


"Onmiddellijk nadat een journalist is gedood door veiligheidstroepen, brengen Israëlische functionarissen vaak een tegenverhaal naar buiten over de berichtgeving in de media,"  concludeerde  het CPJ. Dit omvat het toeschrijven van de doden aan "willekeurig vuur" door Palestijnen of pogingen om de doden als "terroristen" in diskrediet te brengen.


Israël blokkeert het werk van onafhankelijke mensenrechtenorganisaties naar wreedheden en oorlogsmisdaden die het begaat in Gaza en de Westelijke Jordaanoever. Het weigert samen te werken met het Internationaal Strafhof naar mogelijke oorlogsmisdaden in de bezette gebieden. Het werkt niet samen met de Mensenrechtenraad van de V.N. en verbiedt de speciale VN-rapporteur voor de mensenrechtensituatie in de sinds 1967 bezette Palestijnse gebieden de toegang tot het land. 


Israël heeft de werkvergunning ingetrokken  van Omar Shakir, de directeur van Human Rights Watch (Israël en Palestina), in 2018 en hem uitgewezen .  In mei 2018 publiceerde het Israëlische ministerie van Strategische Zaken en Publieke Diplomatie een rapport waarin  wordt opgeroepen aan de Europese Unie en Europese staten  om hun directe en indirecte financiële steun en financiering van Palestijnse en internationale mensenrechtenorganisaties die "banden hebben met terreur en boycots tegen Israël promoten",  stop te zetten. 


Na de bomaanslag op het ziekenhuis gaf Israël eerst een video vrij waarop Palestijnse Islamitische Jihad-raketten te zien waren die het ziekenhuis troffen. De Israëliërs hebben die beelden  verwijderd toen journalisten merkten dat de tijdstempels lieten zien dat de beelden 40 minuten na de aanval op het ziekenhuis waren genomen.

Israëlische propagandisten - zich ervan bewust dat Palestijnse raketten weinig explosieve kracht hebben - beweerden vervolgens dat Hamas munitie onder het ziekenhuis had opgeslagen. Dit veroorzaakte de enorme explosie, zeiden ze. Maar als dit waar was, zou dat betekenen dat er een secundaire explosie zou zijn. Die was er niet. 

En nu heeft Israël naar eigen zeggen een opname van twee Hamas-militanten die de raketaanval op het ziekenhuis bespreken. De militanten vragen elkaar, in een zelfincriminerend gesprek dat te belachelijk is om te geloven, of Hamas of de PIJ de aanval heeft uitgevoerd. Alsjeblieft. Hoe kon Israël volledig in het duister tasten over een inval van duizenden gewapende Palestijnse militanten vanuit Gaza in Israël op 7 oktober en dit belastende gesprek van twee vermeende militanten vastleggen?


"Israël heeft een hele eenheid 'mistaravim', Israëlisch-Joodse undercoveragenten die zijn getraind om zich voor te doen als Palestijnen en om in het geheim onder Palestijnen te opereren," schrijft verslaggever Jonathan Cook . "Israël produceerde een zeer populaire tv-serie over zulke mensen in Gaza genaamd Fauda. Je moet wel heel goedgelovig zijn om te denken dat Israël niet zo'n oproep zou kunnen en willen opzetten om ons voor de gek te houden, net zoals het regelmatig Palestijnen in Gaza voor de gek houdt."


Israël richt haar aanvallen ook lange tijd op  Medische faciliteiten, ambulances en medici, zoals de Midden-Oosten geleerde Norman Finkelstein aangeeft. Het bombardeerde een Palestijns kinderziekenhuis tijdens de oorlog in Libanon in 1982, waarbij 60 mensen omkwamen. Het voerde ook raketaanvallen op duidelijk gemarkeerde Libanese ambulances tijdens de oorlog tussen Israël en Libanon in 2006. Daarbij werden 29 ambulances en bijna de helft van de gezondheidsvoorzieningen in Gaza beschadigd of vernietigd, waaronder 15 ziekenhuizen, tijdens de aanval op Gaza in 2008-2009 die bekend staat als Operatie Gegoten Lood. Het verbood routinematig  ambulances  om gewonde Palestijnen op te halen  tijdens deze operatie, waardoor ze vaak stierven. Tijdens Operation Protective Edge, de 51 dagen durende aanval op Gaza in 2014, heeft Israël  7 ziekenhuizen en 56 eerstelijns-gezondheidszorg-centra  vernietigd of beschadigd  en  45 ambulances.

Je kunt mijn interview met professor Finkelstein over Gaza en Israël, dat vandaag is uitgekomen, hier bekijken:





Amnesty International, die onderzoek deed naar de Israëlische aanvallen op drie van deze ziekenhuizen in 2014, deed het door Israël aangeboden "bewijs" voor de aanvallen af als vals. "De afbeelding die door het Israëlische leger is getweet, komt niet overeen met satellietbeelden van het al-Wafa ziekenhuis en lijkt een andere locatie af te beelden," las het rapport.

Stel Israëlische leugens aan de kaak en je wordt door Israël en zijn aanhangers aangevallen als antisemiet en apologeet voor terroristen. Je wordt verbannen uit de mainstream media. Je wordt fora geweigerd om over het onderwerp te spreken en, zoals mij is overkomen, Verwijderd van van universitaire evenementen.

( De conclusie hieruit  moet nu eens hardop worden getrokken:  Isrtael controleerr de Westerse Media en de westerse Academia.  Van de Banken, de Index beleggers,  de FED en van Big Corps  wisten we het al. Van de politici (the Israel Lobby) , de denktanks en de NGO's  en de Social Media kunt U het weten als U goed kijkt. 

Kortom:  Wij leven nu al in een joodse gevangenis,  maar de muren zijn nog pas 1,5 meter hoog.  Ze worden straks 6 meter hoog. JV. ) 

   

Het is een oud spel, een spel dat ik als verslaggever al heel vaak heb gespeeld. Ik draag de littekens van de leugens die door Israël en zijn lobby worden verspreid. Ondertussen gaat Israël door met zijn slachtingen, die worden gesteund en zelfs geprezen door Westerse politieke leiders, waaronder Joe Biden die de stortvloed aan leugens uit Israël begeleiden als een Wagneriaans koor.

 

 

Chris Hedges is een Pulitzer Prize-winnende journalist die vijftien jaar lang buitenlandcorrespondent was voor The New York Times, waar hij het Middle East Bureau Chief en Balkan Bureau Chief was. Daarvoor werkte hij in het buitenland voor The Dallas Morning News, The Christian Science Monitor en NPR. Hij is de gastheer van de show The Chris Hedges Report.

 (*) Als vertaler wil ik dit moeilijke begrip even uitleggen: De mens heeft moeite om twee tegenstrijdige waardeoordelen over iemand ( in zijn hoofd) te hebben, of over een groep of een volk.      Doordat Israel de kwaadaardigheid van haar tegenstanders er met grof geweld en met grove leugens in ramt, elimineren wij zelf alle goede ervaringen en  positieve informatie die we over die opponenten ( Palestijnen bijvoorbeeld)  hebben. De dissonant, het tegenstrijdige dat we anders in ons hoofd moeten bewaren geeft ons te veel ongemak. We zoeken eenvoud. Dat is evolutionair ontstaan, want gunstig, want dan kun je sneller beslissen.       

 


25 comments:

  1. Ab Gietelink : Golda Meir.

    Mijn reactie.
    William Engdahl legt nauwkeurig uit dat de Yom Kippur oorlog door Kissinger is georganiseerd, samen met Israel en de OPEC landen.
    Egypte en Syrie moesten Israel aanvallen, waarna de wereld-olie-prijs met 400% zou stijgen.
    OPEC mocht alleen nog olie in $$ verkopen, en dus moest de hele wereld $$ hebben, die de VS nu gratis kon printen zonder last van inflatie te hebben !
    OPEC moest 80% van het oliegeld op Wall Street banken zetten.
    Israel kreeg weer credibility als 'Slachtoffer'. Alle deeelnemers aan het complot gingen er op vooruit.
    De rest van de wereld verloor.
    India was al arm, maar werd nu zeer arm, wat miljoenen mensen het leven kostte.

    Lees: A Century of War. F. William Engdahl. pag 137 - 140.
    ( Ik schreef uit het blote hoofd. Herlezen nu geen tijd.)

    ReplyDelete
  2. 3:36 "Toch kan je "Golda" geen Israelische propagandafilm noemen.
    Waarna Ab opsomt:
    = de wanhoop van een secreataresse wiens zoon ios gesneuveld.
    = militairen die luisteren naar een tank commandant, terwijl die wordt gedood.
    = de indrukwekkende rij doodskisten op het vliegveld

    De film lijkt mij één grote propaganda-film, Ab.
    Maar niet van de domme soort. Meer van de subliminale soort.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bewerkt:
      De film lijkt mij één grote propaganda-film, Ab.
      Maar niet van de domme soort.

      Israel wordt uitdrukkelijk als slachtoffer neergezet.
      En cognitief-dissonatie-gewijs kunnen ze dus volgens ons aangeboren instinct geen daders zijn

      Delete
    2. Weer de nodige duimpjes uitgedeeld. Ik miste alleen de ##'s.

      Delete
    3. ## vergeten. Maar het blijft staan, dus dan zijn die ## alleen maar verwarrend. Nu niet nodig.

      Delete
    4. [Maar het blijft staan]
      Daar gaat het om. Maar wel in de gaten houden.

      Delete
  3. De talmud over Christenen. Die idioten in Christelijke kerken, die allemaal bidden voor 🐷pisrahell🐷!!! Ze weten niet wat ze over zich afroepen. Dit is geen cognitieve dissonantie meer, maar het resultaat van een volkomen misleiding.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bovenstaand was deel 2 van de rant, dit is deel 1.

      Delete
    2. Nog meer inzicht in de hersenen van 🐷krankzinnigen🐷.

      Delete
    3. En HIER wordt beschreven, waar alle huidige ellende vandaan komt. Dubbel gepost om 5:03 PM.
      Wellicht een blogje waard?

      Delete
  4. Replies
    1. Daarnaast begint het ITF een beetje zenuwachtig te worden. Ze knallen hun eigen burgers af.
      En het offensief is nog steeds niet begonnen...

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Zelfs de westerse media, ook niet vies van een leugen, beschuldigen de iTf van het bombardement op het ziekenhuis.

    ReplyDelete
  7. BNR:
    Patrick Bolder: 'Poetin is geïsoleerd, zoekt vrienden in Iran en China'

    Reactie:
    Er waren 150 landen ikn Beijing, allemaal betrokken bij Belt and Road.
    Putin was daar wellicht meer de centrale man dan Xi.

    Geïsoleerd? Blinken moet naar de Saudi's toe reizen om met ze te spreken. En dan - heel; vernederend- eerst een halve dag wachten.
    Geïsoleerd? Biden reist naar het Midden Oosten en Sissi, Abbas en de Jordaanse koning willen niet eens meer met hem praten !

    Patrick Bolder, ik ben een gewone burger, maar hoe kan het toch dat ik U steeds moet corrigeren? Wie betaalt uw rekeningen?

    ReplyDelete
  8. Nog drie reacties op Patrick Bolder op BNR

    @johanvermeulen4081
    0 seconden geleden
    Als Bolder werkelijk de waarhgeid wil weten kan hij luisteren naar Martyanov ( Smoothie x12, The Duran ( waar je ook Glenn Diessen kan horen, en vele anderen) , Larry Johnson ( ex CIA, Ray MacGovern ( ex CIA ) , Colonel Dough MacGregor ( ex CIA, ex Nato bevelhebber ), Jimmy Dore show, etc etc.)
    Pas daarna moet hij zich een opinie vormen over wat de realiteit kan zijn. Niet eerder.
    Tot die tijd is hij een propagandist, en moet hij wat mij betreft veroordeeld worden voor oorlogs hitserij.



    Beantwoorden

    @johanvermeulen4081
    @johanvermeulen4081
    1 seconde geleden
    Smeets, Starink en Salomon werken voor : Raam op Rusland. Een van de vele westerse propaganda -organen. Van hen zul je nooit objectieve informatie krijgen.
    Een flink deel van hun geld komt van de overheid.
    Ally: REKA. Ook met regeringsgeld betaald.
    Clingendael is al vele jaren 'captured'. Leugenaars zijn het. Zelf meegemaakt.



    Beantwoorden

    @johanvermeulen4081
    @johanvermeulen4081
    34 seconden geleden
    Dhr Bolder was dus Nato geallieerd militair. Cognitieve-dissonantie zorgt er dan voor dat hij nauwelijks nog objectief kan zijn. ( Een confirmation bias, en groeps-druk, en het respect onder peers en m,ogelijk de financiele tegemoetkoming.)

    Colonel MacGregor was óók een belangrijk Nato militair, én intellectueel én zeer goed geinformeerd historicus. Maar hij stapt wèl over zijn schaduw heen.
    Hij vertelt al 18 maanden lang - goed onderbouwd- dat Rusland dit met zekerheid gaat winnen.
    Hij zegt ook waarom het zo langzaam gaat ( Laat maar komen al die Westers wapens en al die Westerse 'wonderwapens', dan zullen wij ze wel vernietigen. )

    ReplyDelete
  9. BNR spreekt met Robert Perry.

    Mijn reactie:
    Ik zal U zeggen wie Robert Serry is.
    Moeten we even naar Oekraine: De VS ( Neocons) roepen sinds 1992 dat ze Rusland kaport willen maken en dat ze dat middels een proxy oorlog met Oekraïne zullen doen. Geen geheim. Mevrouw Nuland zei in januari 2014: Na de coup moet ex banker Yatsaenyuk de baas worden. Maar op 20 februari was er een 'vrede' overeen gekomen: tussen Kiev ( Yanukovich) en Merkel, en Hollande ( FR) en Putin: enkele Maidan lui zouden in de regering komen en over 6 maanden zouden er verkiezingen komen waar Yanukovich niet aan mee zou doen.
    De volgende ochtend werden diverse parlementsleden overhoop geschoten en vluchtte Yanukovich voor zijn leven: een Coup die door de VS was georganisserd.
    In comes Robert Serry: "Wij van de VN vinden dat deze coup[ plegers de nieuwe wettige regering van Oekraïne zijn "
    Dit was dus volledig ondemocratisch. Maar Serry keurde het goed in plaats van af.
    These are criminals. Ugly people.

    ReplyDelete
  10. Verplichte leeskost. "Quel horreur", zou de Marquis zeggen.

    ReplyDelete
  11. Op de Nieuw Wereld: Wierd Duk is fan van Israel en haat de moslims.

    Mijn reactie:
    Je merkt dat Wierd de moslims haat.
    Ik haat de moslims niet, maar ik nam in 1991 actief en openlijk stelling tègen de massa-immigratie. Mijn slogan destijds : "Wie zijn land weg geeft, heeft geen toekomst".
    Nu pas beseft Wierd hoe juist mijn stelling toen was. Hij ziet dat we geen land over houden.
    Maar hij ziet niet wiens agenda het was om onze grenzen open te zetten.

    Het is de agenda van zijn geliefde volk.
    Het volk dat hij hier zo actief verdedigt.
    Zij hebben onze grenzen open gezet vanaf 1970.
    Datzelfde volk zet nu de grenzen van de VS wagenwijd open.
    Daar opereren ze onder de naam Neocons.
    Hier waren het gewoon denktanks en Academici en publicisten die op iedereen karakter-
    moord pleegden die probeerde de immigratie te stoppen.

    Je kan het volk àlles wijs maken, en dat doen ze ook.

    Ik weet niet wat Wierd in 1991 deed, maar ik ben bang dat hij toen volledig achter die karakter-moordenaars stond. Zijn inzichten zijn wellicht van veel later datum. Laat me weten Wierd, als je in 1990 tòch al een keer anti-immigratie schreef. Dan trek ik mijn suggestie in.
    NB: Coudenhove-Kalergie beschreef in 1922 al hoe Europa door massa-immigratie moest worden overlopen, en daarna geregeerd moest worden door het volk waar Wierd nu zo'n hoge pet van op heeft. ( Merkel en Van Rompuy kregen de Grote Coudenhove-Kalergie prijs. Hij wordt gezien als de grondlegger van de EU. )

    ReplyDelete
  12. In 2015 organiseerde ik een bijeenkomst over Rusland-Oekraïne, in de Balie. Wierd was er ook en complimenteerde mij: "Jullie zijn goed bezig."
    Ik was duidelijk tegen hem: "Wierd, wij bereiken 80 mensen, die het meestal al met ons eens zijn. Maar jij wilde onlangs jouw boekje over Putin verkopen bij Pauw en Witteman, en dus suggereerde je daar dat Putin de hand had in de dood van 2 Italiaanse journalisten. Zonder die suggestie was je daar natuurlijk niet welkom geweest. Jij bereikte toen 800.000 mensen, met een onzin verhaal dat je vertelde om er zelf beter van te worden."
    Toen ik hem later een keer wilde aanspreken zei hij direct: "Met jou spreek ik niet."
    Dat is onze Wierd.

    ReplyDelete
  13. Islamoloog dr. Joas Wagemakers in Nieuwsuur: "Ik zou zeggen: Hamas is een militante, sociale bewegings-organisatie die zich soms ( als dat nodig is) van terrorisme bedient, als dat nodig is, waaronder op 7 oktober 2023."
    Youtube min 14: >>De organisatie, tactieken en belangen van Hamas <<

    ReplyDelete
  14. Ray MacGovern haalt het grootste deel van Wierd Duk's verhaal compleet onderuit.
    Youtube >> Navigating toward s Ruin/ Ray McGovern <<
    Kanaal: Dialogue works.

    Hij toont aan dat er geen Amerikaanse Intelligence is die zegt dat arabieren het ziekenhuis bombardeerden. Zo'n doorzichtige leugen nemen ze niet voor hun rekening, blijkbaar. Het is de 'Defense Department' die geen probleem heeft met leugens vewrtellen (volgens 50 Intelligence agents) die dat beweert. Die Defense Department loog ook al over ' Assad gooit gifgas in Ghouta'.

    Hij citeert Netanyahu ( *) als die zegt dat de Zionisten in staat zijn om het Amerikaanse publiek àlles wijs te maken wat ze willen. En de Telegraaf en Wierd Duk horen bij die organisatie: ze maken ons wijs wat de Zionisten goed uitkomt.

    En hij vertelt het verhaal over de USS Liberty vrij uitvoerig.
    MacGovern is 84 en spreekt 'bloemrijk'. Soms wat lastig te volgen.

    (*) Ik heb 2 minuten uitgeschreven van deze tekst. Zie hieronder.

    ReplyDelete