Wednesday, November 15, 2017

663 Notities over Bill Browder en Sergei Magnitsky


Update, 11 jan 2018.

ofwel:  http://russia-insider.com/en/fusion-gps-exec-rips-bill-browder-senate-hearing-corruption-fraud-money-laundering/ri22135

Samenvatting: 
De firma Fusion GPS heeft in opdracht van de Clintons onderzoek laten doen ( door dhr Steele) - in Rusland-  naar de connecties tussen Trump (als zakenman) en de Russen.
Dat gaf een hoop reuring. 'Plas-sex' door Trump in een Russisch hotel, waardoor Trump chantabel zou zijn.  Zwart geld, etc etc. 
Maar ook Fusion GPS en Steele kregen veel kritiek.

De baas van Fusion GPS - Glenn Simpson-  moest in augutus 2017 een verklaring afleggen voor de Senaat.  Die verklaring is lang geheim gebleven.  In de NYT van 2 januari klaagde Glenn Simpson daarover. 
Vandaag 11 januari heeft de voorzitter van dat onderzoekscomittee, de belangrijke senator Dianne Feinstein, het 320 pagina's lange  onderzoeks verslag gepubliceerd.

OPMERKELIJK is voor mij vooral wat Glenn Simpson zegt over Bill Browder:

Simpson alleges that when he first met Browder, he was “working on a story about Vladimir Putin corruption” at the Wall Street Journal, whereas Browder was still a prominent investor pouring money into Russian companies and strong supporter of Putin. “[Browder] lectured me about how have Vladimir Putin was not corrupt and how he was the best thing that ever happened to Russia,” 

Maar daarna heeft Simpson jarenlang de zaken van Browder kunnen bestuderen en hij verklaarde in augustus dat:
Simpson claims he discovered Browder had created “shell companies” to launder money and avoid paying Russian taxes, some of which were incorporated in the Carribbean using the notorious Mossack Fonseca law firm in Panama. 
Simpson described the firm as “known now for setting up offshore companies for drug kingpins, narcos, kleptos, you name it. They were servicing every bad guy around. And I’m familiar with them from other money laundering and corruption and tax evasion investigations that I’ve done.”

Dat was de reden dat Putin hem ( Browder) het land uit gooide. De rest is wraak van Browder op Putin, zo begrijp ik.
-------------------------------------------
Op 8 november 2013 heeft de Nederlandse TV  ( IKON) een film over Magnitsky uitgezonden:

Justice for Sergei.   Nederlands ondertiteld.  ( Door Hans Hermans en Martin Maat .

De film kan gratis bekeken worden door op de link te klikken.

Hier zijn meer versies te vinden op Vimeo: https://vimeo.com/search?q=justice+for+sergei
Hier is de website die aan de docu is gewijd. http://justiceforsergei.com/

Leugens bij de EU: 
Op minuut 3 van de film zien we Browder bij de EU.  Frans Timmermans zit aan de tafel. Browder zegt letterlijk:  "Het is tragisch, want Sergie vioel onder mijn verantwoordelijkheid. Hij werd gegijzeld en gedurende 1 jaar gemarteld zodat hij stierf. Letterlijk: "tortured to death for a year.'

Gemarteld tot de dood er op volgde:
Browder vertelt dit verhaal overal in de wereld. Vele honderden malen.
Als er één ding is komen vast te staan uit de documenten, en de getuigenissen van medegevangenen en van familieleden, dan is het dit: Sergei had het moeilijk, maar hij werd precies hetzelfde behandeld als de andere gevangenen. Als Magnitsky al 8 maanden gevangen zit, schrijft hij dit ook zelf in zijn aantekeningen. In de laatste 4 maanden werd zijn gezondheid minder en
Browder:  Autopsie verboden. Staat heeft iets te verbergen. 
Op min 53.40 zegt Browder:
"When the family asked for an auttopsy, the authorities refused. They refused any autopsy: done by The State or by an independent doctor. And then suddenly they said that the refrigirator in the morgue was broken and that they had to nury the body immmediately, otherwise it was gonna decompose. And they would not release the body untill they were certain that it would be buried. There was something they were tryiung to hide.

Browder geeft de indruk dat de dood van Magnitsky zo snel mogelijk werd weggemoffeld.
Maar dat is niet zo:  Het was vrij groot nieuws.
Op de staatszender Russia1 kwam de onderzoeker Borschev uitgebreid in beeld, met de foto's van de beschadigde polsen van Magnitsky.

In "Justice for Sergei' , op minuut 58 , lezen we:
Er is een onderzoek gedaan door president Medvedev en de uitslag was:  Magnitsky is om het leven gekomen door 'Doelbewuste en onmenselijke veronachtzaming'.
Er staat ook: Vier jaar na zijn dood is er nog niemand voor de dood vervolgd.

Ik weet niet of deze mededelingen correct zijn, maar het is wel zeker dat er een p[ost mortem rapport is opgesteld.
Dat is iets anders dan een autopsie, waarbij een arts het lijk open snijdt,
Als Browder gelijk gheeft en de staat elke autopsie weigerde, dan is dit onverstandig, want het zou misschien meer inzicht in de doodsooraak hebben gegeven.

De moeder, de advocaat en andere betrokkenen ( Andy gross van het EU parlement) zeggen geen van allen dat Magnitsky is doodgeslagen. Zij zeggen:  Hij was in een psychose geraakt en begon in paniek zichzelf te verwonden. Toen kreeg hij vermoedelijk een hartstilstand. De reden van zijn wanhoop is misschien de gebrekkige medische aandacht die hij in de laatste maanden kreeg van dr. Gauss.

Alleen Browder, die we inmiddels al op heel veel leugens hebben betrapt, zegt dat Mafnitsky is dood geslagen.
Maar er is wel een uitwendig onderzoek gedaan, en bij doodslag moet men de baluwe plekken en mogelijk verwondingen kunnen zien.

[Voor onderstande info: zie film Nekrasov [1.58.18], daar is het post mortem rapport in beeld.]

In dat post mortem onderzoek lezen we o.a. dat lijkstijfheid goed is waar te nemen, Dat het lijk de bekende lijkbleke kleur heeft, soms met een paarse glans er door: in nek , het lichaaam en de armen en benen.
Geen sporen dus van geweldspleging.
Ook is geconstateerd dat er niets gebroken is: niet in het aangezicht, niet de ribben etc.
( Dit is op het gevoel waargenomen. Niet met een MRI of zo. Maar als de huid normaal gekleurd is, dan is botbreuk bijna uitgesloten lijkt mij. )

Wel zegt de moeder in de film dat de botten in de handen zijn gebroken, maar ze zegt zeklf dat dit komt door het slaan op de deuren.
( De artsen en Borschev hebben die botbreuken npopot gezien of benoemd. )

Opmerkelijk:
Browder beweert in zijn eerste Rapport dat de schedel van Magnitsky is beschadigd (door die rubberen stokken van de politie, die hem dood sloegen,  begrijp ik) .
In de engelse vertaling , door Browder verspreid, van dit post mortem rapport , lezen we dat een stukje tekst onleesbaar is.:  ..... de schedel is ( onleesbaar) .
Maar in de originele document staat heel duidelijk, en dius niet onleesbaar:  .... De schedel is vrij van beschadigingen.

Mijn conclusie:  Browder is een schaamteloze leugenaar. Hìj heeft meer te verbergen dan de Russische Staat.No comments:

Post a Comment