Monday, November 13, 2017

658 The Magnitsky Act - Behind the scenes. Introductie.


Op 18 november 2007 verscheen Bill Browder voor het eerst op een westers TV scherm met zijn verhaal dat er een moedige advocaat was vermoord  in de onmenselijke gevangenis van Putin.

Die advocaat was Sergei Magnitsky en hij was in dienst van Bill Browder.

Hoe kwam het dat Magnitsky in zijn cel overleed ?

Browder:  Invloedrijke ambtenaren en politieagenten hebben 230 miljoen $ gestolen, en Sergei was hen op het spoor.  Hij heeft de diefstal bij de politie gemeld, en om hun misdaad te bedekken hebben ze Magnitsky in de gevangenis laten rotten en tenslotte is Sergei door 7 bewakers met knuppels dood geslagen.  In het autopsierapport staat dat zijn schedel was beschadigd.

Met dit verhaal trekt Bill Browder al precies 10 jaar de wereld rond.
Van de ene TV studio naar de volgende spreekbeurt. Van het Europarlement naar Het Congres.
Als je op youtube de zoekterm Bill Browder in vult krijg je 9270 resultaten.

In de VS zijn nu twee door Browder veroorzaakte 'Magnitsky Acts' aangenomen.
In Canada is er ook een aangenomen afgelopen maand.
In de EU wordt er over nagedacht.
Browder en zijn vrienden dromen van een wereldwijd geldende lijst waar ze alle mensen op kunnen zetten die weigeren om hun land uit te leveren aan de VS.

Browder was een van de eerste Putin bashers. En het is best mogelijk dat zijn 'strijd' aanvankelijk alleen tot doel had om zijn eigen fraude achter te verbergen.
Maar sinds 2013 is het Rusland bashen enorm hoog op de Amerikaanse Agenda gekomen, en dat geeft Browder natuurlijk wel flink de wind in de rug.

Toch hangen er wel donkere wolken boven Browder.
Een maand geleden werd hem de toegang tot de VS ontzegd.  Ik weet niet of dat nog zo is en waar dat aan lag. Maar ik hoop dat het een gevolg is van de waarheids die langzaam maar zeker door sijpelt. En die waarheid is dat de leugens van Browder zeer talrijk zijn en heel goed zichtbaar.  Maar natuurlijk niet voor politici en journalisten die hun best doen om het niet te zien.

De belangrijkste bron voor de nieuwe inzichten is volgens mij de 2 uur durende film van Alexei Nekrasov.
Nekrasov is een Putin-criticus die ook een documentaire over de moord op Litvinenko maakte.

Hij zou het Magnitsky verhaal verfilmen, maar stuitte al filmend op allerlei leugens van Browder.
Toen werd hij zelf een onderzoeker, en wat hij bloot legde was het bedrog van Browder.

Maar Browder heeft machtige vrienden en goede advocaten, dus de film is nog nergens op TV vertoond, en wordt op vele festivals geweigerd.
We weten niet of die weigering komt doordat de film behoorlijk complex is, òf dat het komt omdat Media en Festivals worden gedreigd met zware claims als ze de film wèl programmeren.

De film is inderdaad - zeker in het laatste half uur - nogal ingewikkeld.

Daarom heb ik de moeite genomen om een tijdslijn van de film te maken, en een gedetailleerde samenvatting met soms wat toelichting van mij tussen [haakjes].

Hieronder alvast een inleidende samenvatting van het verhaal:


Dit is In het kort wat er volgens mij gebeurd is:

Browder was van 1996 tot 2005 een succesvol investeerder in Rusland. 
In 2005 werd hij op belastingfraude betrapt en werd hem de toegang tot Rusland ontzegd.
Hij verkocht zijn aandelen en betaalde 230 miljoen $ belasting over de winst, zoals het hoort.

Maar met behulp van zijn accountant en van enige louche figuren diende hij een aanvraag voor belasting-teruggave in, want hij zou helemaal niet zo veel winst hebben gemaakt als eerst was gedacht.  De betaling van die 230 miljoen zou ten onrechte zijn geweest.
Een handlanger bij de belastingdienst keurde de teruggave goed en het geld kwam mogelijk via omwegen weer bij Browder terecht. Dat moet in elk geval de opzet zijn geweest.

Een medewerkster, Rimma Starova, deed aangifte van de diefstal door haar baas, Browder.
De Russische overheid was de fraude op het spoor en deed een inval bij het bedrijf van Browder ( dat nog wel bestond, maar geen geld meer in Rusland had) .
Om vrijuit te gaan als de fraude zou uitkomen had Browder  beweerd dat dieven zijn bedrijf hadden ‘gestolen’. Dus toen die 230 miljoen belastinggeld werden terug gegeven aan zijn bedrijven, was hij niet  meer de eigenaar.  Die dieven zouden ook met het geld er van door zijn.
Browders medewerker en accountant ( die mogelijk de hele plot had bedacht)  Magnitsky  moest bij de politie vragen komen beantwoorden, maar werd als verdachte in voorarrest gezet.  Een jaar later overleed Magnitsky in zijn cel, nadat hij wanhopig en psychotisch was geworden en een hartaanval had gekregen.
Browder zag nog maar één mogelijkheid: een aanval op die ellendige Russen.
Hij beweert dat de politieagenten die de Bedrijfspapieren in beslag hadden genomen ( waar gebeurd)  stiekem de 230 miljoen belastinggeld hadden ontvreemd. ( Niet waar, zegt Nekrasov.)
Zijn belangrijkste functie is om met bloederige verhalen ( knuppels, beschadigde schedel, martelingen Putin’s Rusland zwart te maken op een manier die diep in het hart van de mensen door dringt.  [1.56.50 en 1.58.15]
En zoals met alle Putin Bashing het geval is houdt het nooit op:  Browder trekt al 10 jaar met zijn verhaal de wereld rond.
Een verhaal dat zonder enige twijfel volledig gelogen is.  Nekrasov en zijn filmbeelden leveren harde bewijzen van de vele leugens van Browder.  Als de   documentaire van Nekrasov algemeen bekend zou worden, dan zou dat een catastrofe voor de Neocons zijn. En voor ‘het Vrije Westen !’ En voor de Westerse Media, die tot nu toe geen van allen de moed hebben deze documentaire te tonen, vanwege de dreigingen van multimiljonair Browder.  
 
                       ---------------------------------------------
  
Opmerkelijk:

Niemand deed ooit serieus onderzoek.  De mensen die vertrouwd worden  door de hele wereld , journalisten en politici  (EU parlementarier Gross  en  de Russische Human Rights organisatie en een ambtenaar van Homeland Security )  vallen in de Nekrasov film ‘on camera’ door de mand: ze gebruiken de vervalste Power Point van Browder ! 


Hier nog enkele publicaties over deze film: 

http://www.novini.nl/zaak-magnitsky-kremlin-criticus-valt-geloof Door Eric van de Beek

Destroying the Magnitsky Myth by Gilbert Doctorow 

How Russia-gate Met the Magnitsky Myth by Robert Parry

1 comment:

  1. @Jan, de leugen regeert, de leugen regeert al heel erg lang. Zag net op Blik dat ook Rootman nu meent dat er een "her-nazificering" van Europa plaatsvindt en dat op basis van de psy-op in Oekraïne. Missie geslaagd wat TPTB betreft.

    ReplyDelete