Wednesday, April 16, 2014

339 Amerika maakt weer een land kapot, zogenaamd op grond van goede bedoelingen.


This blog:

Overgenomen van Willy van Damme: ( Blog)

Oekraïne – Over dwazen en oorlogsstokers

Dat de toestand in Oekraïne na de fascistische staatsgreep van 21 februari verder ging escaleren kan geen enkele verbazing wekken. Al bijna twintig jaar is de VS met alle macht bezig in Oekraïne een machtige ultranationalistische beweging aan het creëren. Dit is het resultaat. Wie wind zaait oogst storm.
Volgens haar eigen zeggen – en wie zal haar woorden hier in twijfel trekken – stak Washington er 5 miljard (!) dollar in. Dit terwijl bijvoorbeeld de kindersterfte bij de geboorte in de VS hoger ligt dan in sommige straatarme ontwikkelingslanden. Dat bewegingen als Pravy Sector, Svoboda en Ons Oekraïne dan politiek sterk staan en veel leden hebben is dan ook logisch.
Het bewijst echter de totaal onverantwoorde natuur en zelfs criminele aard van de Amerikaanse buitenlandse politiek die denkt dat men met de rest van de wereld moet doen zoals men dat ooit met de inheemse bevolking deed van wat nu de Verenigde Staten van Amerika is.
De vernieling van Irak
De VS hebben bij hun veroveringsdrang van de voorbije twintig jaar een destructief karakter getoond om U tegen te zeggen. Wat een vrij goed werkende staat was zoals Irak is na de interventie van de VS een grote puinhoop.
Eerst brengen ze in 1979 Saddam Hoessein – een CIA-agent nota bene – aan de macht en laten hem dan een tien jaar durende oorlog tegen Iran beginnen. Het land wordt als resultaat een pak miserie met honderdduizenden slachtoffers.
Nadien begint men dat land door het bewust neerhalen van de olieprijs – het eigenlijke doelwit was de Sovjetunie – economisch te wurgen en geeft men het de indruk dat het in ruil dan maar Koeweit mag nemen. Dat bleek gewoon een val met als gevolg een wurgend embargo met opnieuw honderdduizenden slachtoffers.
Fascisten in Oekraïne
De Oekraïense vrienden van Obama, Van Rompuy, De Gucht en Verhofstadt. Wie dit uitschot wapens bezorgde moet niet verschieten van de gevolgen. Bedankt EU en VS.
En alsof die miserie nog niet voldoende is valt men het nadien onder valse voorwendsels binnen. De destructie die ze al hadden veroorzaakt was blijkbaar niet groot genoeg en dus vernielen ze er elke vorm van centraal gezag.
Met in de plaats zo sectair mogelijke politici. Elk centrale autoriteit verder ondermijnend. Dat is de Verenigde Staten in al haar glorie. En het verhaal over Irak is van toepassing op vele plaatsen, Zuid-Soedan, Afghanistan, Joegoslavië, Libië, Syrië, enzovoort.
Jozef Stalin
En dit dodelijke recept heeft men ook toegepast op Oekraïne. Dit simpel crimineel noemen is het woord oneer aandoen. Dit is veel erger. Deze realisatie van Jozef Stalin – de man die op papier de waanzin van een Oekraïens ras creëerde – was al een zeer wankele staat, maar het optreden van de VS, en ook van de leerling tovenaars uit de EU, maakt het amper of niet meer leefbaar en is dus van een nog veel misdadiger orde.
Stepan Bandera
Stepan Bandera, de leider van OUN-B, de Oekraïense fascistische beweging uit de de tweede wereldoorlog, die mee de gaskamers draaiende hielp houden. Een held voor diegenen die door de VS en EU in Kiev aan de macht werden gebracht. Een man die in realiteit honderdduizenden Sovjets en Polen hielp vermoorden. En dan raar doen als velen in Oekraïne hiertegen in opstand komen.
Men maakt dit land onbestuurbaar en stuurt de mensen die daar wonen heel bewust naar een burgeroorlog en, wie weet, naar een oorlog. Want door extremisten te steunen krijgt men uiteraard een extremistische politiek en kan men van de andere zijde alleen maar een gelijkaardige reactie krijgen. Het is simpel de reactie en tegenreactie die men voor de prijs van 5 miljard dollar in beweging zette. Gewoon ‘geniaal’.
Geen verstandig mens gaat extremisten 5 miljard dollar toestoppen om zo hun gevaarlijke politieke visie te kunnen propageren. Wie dat wel doet is niet alleen zeer onverstandig, hij hoort niet thuis in deze maatschappij. In vergelijking daarmee zijn dieven, oplichters en geweldenaars koorknapen.
Nood aan stabiliteit
Wat de VS hier heeft gedaan is te schandelijk voor woorden. En hetzelfde is van tel voor een Herman Van Rompuy, Karel De Gucht en Guy Verhofstadt. Dan moet men niet klagen dat de Russen boos reageren en dat Russischtaligen in het oosten van Oekraïne in opstand komen.
Wat we nodig hebben zijn geen herrieschoppers genre Verhofstadt maar mensen die respect opbrengen voor hun medemensen en hun buren. Politici die zorgen voor stabiliteit, economische groei, het verstevigen van de Europese cohesie en het dringend verbeteren de sociale welvaartstaat.
Herman Van Rompuy - 1
Herman Van Rompuy, een heer in maatpak met das die mooie gedichtjes schrijft maar in wezen een oorlogsstoker en fascistenvriend is.
Wat Van Rompuy & Co deden is pure oorlogsstokerij, het in gevaar brengen van de wereldvrede. Zij horen om die reden thuis voor een rechtbank. En dat de VS graag een oorlog op het Europees continent zou zien gebeuren is misschien nog begrijpelijk.
Zij profiteerden al tweemaal van die Europese moorddadige waanzin. Maar het grenst aan het feitelijk ongelooflijke dat een Verhofstadt, De Gucht en Verhofstadt hieraan meedoen. Zij alleen en niet Poetin of die opstandelingen in Donetsk zijn verantwoordelijk voor de chaos en de bijna burgeroorlog in het land.
Russen uitroeien
Beeld je in, een Julia Timosjenko die als oligarch op enkele jaren tijd miljarden wist te vergaren en dan in een telefoongesprek stelt dat voor haar part die Russen uit het oosten van haar land met atoombommen mogen worden uitgeroeid.
Ze zal het uiteraard nooit zo doen en ontkende het maar het typeert haar agressiviteit. Maar zij is dan de voor dat moreel hoog van de toren blazende westen de presidentskandidaat, ook voor het oosten van Oekraïne.
Ze steunde ook het verbieden van de Russische taal en het uit de eter halen van Russische Tv-zenders. En zij is de partijgenote van Herman Van Rompuy, Koen Geens en Kris Peeters. Frisse vrienden hebben ze daar bij de CD&V. Maar met een charlatan en crimineel als Berlusconi zijn ze er niet aan hun proefstuk.
En dan zeggen Brussel en Washington dat die mensen in Oost-Oekraïne braaf moeten luisteren naar de bevelen van een door de VS en EU aan de macht gebracht stel fascisten, oligarchen, Quislings en vulgaire racisten. Crapuul dat men noch bij Le Pen, noch bij Het Vlaams Belang zou willen.
Ze hebben het zelf bewezen: De EU staat onder leiding van dwazen en oorlogsstokers.
Willy Van Damme

No comments:

Post a Comment