Thursday, April 25, 2024

1448 Staat de aanpak van Gaza model voor de aanpak van de rest van de wereld?

 Michael Hudson, heel oud maar nog heel helder. Econoom.  Trotsky logeerde nog bij zijn ouders thuis!  Van origine marxist, en nu aan de goede kant van de geschiedenis. ( Zoals bij ons Kees van der Pijl).

Pepe Escobar.  Wereld-burger. Orakel. Soms moeilijk te volgen. Beweerde vorige week dat Rusland een Israelisch vliegtuig met kernbom - op weg naar Iran-  had neergeschoten...  dat lijkt niet waar te zijn.  In elk geval niks meer van gehoord. 

Escobar is heel enthousiast over een onthullend interview dat Hudson gaf. 

In dat interview zegt Hudson dat hij de joodse 'modus operandi' zoals we die in Gaza zien,  al 50 jaar geleden van hoge joodse lieden hoorde:   

Splits de vijand op in kleine cellen,  maak ze dood,  honger ze uit , elimineer ze.   

Ik heb toch voor Escobar's verhaal òver Hudson gekozen.  En niet voor Hudson's verhaal zelf, om te vertalen.   Puur omdat dit wat korter is. Beide verhalen zijn een beetje warrig.  Maar wel van belang:  "Gaza" is geen uitzoindering.  Het is regel. Het zal steeds herhaald worden, want de hele wereld moet er aan geloven. ( Dat is  de consequentie die ik zelf trek, maar zo ver gaan Hudson en Escobar nog niet. JV   

 De genocide in Gaza als expliciet beleid: Michael Hudson noemt alle namen

PEPE ESCOBAR - 15 APRIL 2024

 

 


 

Israël, Gaza en de Westelijke Jordaanoever moeten worden gezien als een opening van de Nieuwe Koude Oorlog.

 

In wat kan worden beschouwd als de meest cruciale podcast van 2024 tot nu toe, legt professor Michael Hudson - de auteur van baanbrekende werken zoals Super-Imperialism en het recente The Collapse of Antiquity - op klinische wijze de essentiële achtergrond vast om het ondenkbare te begrijpen: een 21st eeuwse genocide die 24/7 live wordt uitgezonden naar de hele planeet.

 

In een e-mailwisseling vertelde Prof. Hudson dat hij nu in wezen  "uit de school klapt "

over hoe  "50 jaar geleden, toen ik, Hudson,   aan het Hudson Instituut werkte met Herman Kahn [het model voor Stanley Kubrick's Dr. Strangelove ! ], daar 

Israëlische Mossadleden werden getraind, waaronder Uzi Arad.

Ik maakte twee internationale reizen met Kahn en hij schetste me ongeveer wat er vandaag gebeurd is. Hij werd hoofd van de Mossad en is nu Netanhayu's adviseur."


Prof. Hudson laat zien hoe "het basisplan voor Gaza overeenkomt met de manier waarop Kahn de verdeling van de Vietnamoorlog in sectoren ontwierp, met kanalen die elk dorp afsloten, zoals de Israëli's doen met de Palestijnen.


 Kahn wees toen ook al Balochistan aan als het gebied om ontwrichting te zaaien in Iran en de rest van de regio."

Het is geen toeval dat Balochistan al tientallen jaren een kroonjuweel van de CIA is, waar  met alle mogelijke middelen van de Chinees-Pakistaanse Economische Corridor (CPEC) - een belangrijk verbindingsknooppunt van het Chinese Belt and Road Initiative (BRI), wordt verstoord.

 

Prof. Hudson verbindt vervolgens de belangrijkste punten:

"Zoals ik het begrijp, is wat de VS doet met Israël een generale repetitie om verder te gaan met Iran en de Zuid-Chinese Zee. Zoals je weet, is er geen Plan B in de Amerikaanse strategie om een heel goede reden: als iemand kritiek heeft op Plan A, wordt hij beschouwd als geen teamspeler (of zelfs als een marionet van Poetin), dus critici moeten vertrekken als ze zien dat ze geen promotie krijgen. Daarom zullen Amerikaanse strategen niet stoppen en heroverwegen wat ze aan het doen zijn."

 

Isoleer ze in strategische gehuchten en dood ze.

 

In onze e-mailwisseling merkte Prof. Hudson op "dit is eigenlijk wat ik zei" in verwijzing naar de podcast met Ania K, waarbij hij gebruik maakte van zijn aantekeningen (hier is het volledige, herziene transcript). Fasten your seat belts: de onverbloemde waarheid is dodelijker dan een voltreffer van een hypersonische raket.


Over de zionistische militaire strategie in Gaza:

"Mijn achtergrond in de jaren 1970 aan het Hudson Instituut met Uzi Arad en andere Mossad-stagiairs. Mijn vakgebied was BoP  (The balance of payments (BOP) is the record of all international financial transactions made by the residents of a country)   , maar ik zat bij veel vergaderingen over militaire strategie en ik vloog twee keer met Uzi naar Azië en leerde hem kennen.

De Amerikaans-Israëlische strategie in Gaza is in veel opzichten gebaseerd op het plan van Herman Kahn dat in de jaren zestig in Vietnam werd uitgevoerd.

Herman richtte zich op systeemanalyse. Begin met het definiëren van het algemene doel en vervolgens, hoe bereiken we dat?


Isoleer ze eerst in strategische gehuchten

Gaza is opgedeeld in districten, waar elektronische passen nodig zijn om van de ene sector naar de andere te gaan, of naar Joods Israël om te werken. ( Is Gaza ook vol met poortjes?  Dat dacht ik toch niet. Wel de west bank. JV. ) 

 

Ten eerste: dood ze. Het liefst door bombardementen, want dat minimaliseert de binnenlandse slachtoffers voor je leger.

De genocide die we vandaag de dag zien, is het expliciete beleid van de stichters van Israël: het idee van "een land zonder volk" betekent een land zonder niet-joodse mensen. Ze moesten worden verdreven - en dat begon al voor de officiële oprichting van Israël, in de eerste Nakba, de Arabische holocaust.

Twee Israëlische premiers waren lid van de terroristenbende Stern. Ze ontsnapten uit hun Britse gevangenis en gingen samen Israël stichten.

Wat we vandaag zien is de Endlösung van dit plan. Het sluit ook aan bij de wens van de VS om controle te krijgen over het Midden-Oosten en zijn oliereserves. Voor de Amerikaanse diplomatie IS het Midden-Oosten olie. (Ik denk dat dit niet geldt voor zaken mbt Israel.  Wel  mbt Saudi Arabie etc.  JV)  

 

En ISIS maakt deel uit van Amerika's vreemdelingenlegioen sinds het voor het eerst werd georganiseerd in Afghanistan om tegen de Russen te vechten.

Daarom is het Israëlische beleid afgestemd op dat van de VS. Israël is de belangrijkste cliënt-oligarchie van de VS in het Midden-Oosten. De Mossad  is de belangrijkste handler (= de Mossad stuurt aan) van ISIS in Syrië en Irak en overal waar de VS ISIS-terroristen naartoe stuurt.  

( Belangrijk !  Ik weet het al 12 jaar van Sibel Edmonds, maar nuu wordt het toch steeds duidelijker gezegd.) 

Maar zoals de VS leerde in de Vietnamoorlog, protesteren en stemmen bevolkingen tegen de president die toezicht houdt op deze oorlog. Lyndon Johnson kon geen publiek optreden zonder dat er mensenmassa's aan het scanderen waren. Hij moest stiekem de zij-ingang uit sluipen van hotels waar hij sprak.

Om te voorkomen dat je in verlegenheid wordt gebracht, zoals Seymour Hersh die het bloedbad van My Lai beschreef, blokkeer je journalisten van het slagveld. Als ze er zijn, dood je ze. Het Biden-Netanyahu team heeft het vooral gemunt op journalisten.

Het ideaal is dus om de bevolking passief te doden, om zichtbare bombardementen te minimaliseren. En de lijn van de minste weerstand is om de bevolking uit te hongeren. Dat is het Israëlische beleid sinds 2008."

 

En vergeet ze niet uit te hongeren

Prof. Hudson verwijst rechtstreeks naar een artikel van Sara Roy in The New York Review of Books, waarin hij een telegram citeert van de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv aan de minister van Buitenlandse Zaken op 3 november 2008. In de cable staat: "Als onderdeel van hun algehele embargoplan tegen Gaza hebben Israëlische functionarissen meerdere malen aan [ambassadefunctionarissen] bevestigd dat ze van plan zijn om de economie van Gaza op de rand van de afgrond te houden zonder het echt over de rand te duwen."

Dat heeft er volgens Prof. Hudson toe geleid dat Israël "vissersboten en kassen van Gaza vernietigt om te voorkomen dat Gaza zichzelf kan voeden.

( Idem wordt nu de voedselproductie in Europa belemmerd door allerlei verzonnen problemen:  plantjes die niet kunnen groeien  als er één vogel heeft gepoept dat jaar, binnen 50 meter afstand.... Stikstof te veel !  JV. )  

Vervolgens heeft het samen met de Verenigde Staten voedselhulp van de Verenigde Naties en andere landen geblokkeerd. Zodra de vijandelijkheden begonnen, trokken de VS zich snel terug uit de VN-hulporganisatie, onmiddellijk nadat het ICJ had vastgesteld dat er sprake was van waarschijnlijke genocide. De VS was de belangrijkste financier van deze organisatie. De hoop was dat dit de activiteiten van deze organisatie zou afremmen.

 

Israël liet eenvoudigweg geen voedselhulp meer toe. Het zette lange, lange rijen van inspecties op, dat wil zeggen, een excuus om de vrachtwagens te vertragen tot slechts 20% van hun tempo van voor 7 oktober - van een normale hoeveelheid van 500 per dag tot slechts 112. Naast het blokkeren van vrachtwagens heeft Israël ook hulpverleners aangevallen - ongeveer één per dag.

De Verenigde Staten probeerden een veroordeling te voorkomen door te doen alsof ze een werf zouden bouwen om voedsel over zee te lossen. De bedoeling was dat tegen de tijd dat de werf gebouwd was, de bevolking van Gaza uitgehongerd zou zijn."

 

Biden en Netanyahu als oorlogsmisdadigers

Prof. Hudson schetst beknopt het belangrijkste verband in de hele tragedie: "De VS probeert één persoon de schuld te geven, Netanyahu. Maar dat is het Israëlische beleid sinds 1947. En het is Amerikaans beleid. Alles wat er gebeurt sinds 2 oktober, toen de Al-Aqsa moskee werd overvallen door Israëlische kolonisten, wat leidde tot de vergelding van Hamas [Al-Aqsa vloed] op 7 oktober, werd nauw gecoördineerd met de regering Biden. Al de bommen die maand na maand zijn gegooid, evenals het blokkeren van hulp van de Verenigde Naties.

Het doel van de VS is om te voorkomen dat Gaza de offshore gasrechten krijgt die zouden helpen om hun eigen welvaart te financieren en die van andere islamitische groeperingen die de VS als vijanden beschouwt. En om de buurlanden te laten zien wat hen zal worden aangedaan, net zoals de VS met Libië heeft gedaan vlak voor Gaza. Het komt erop neer dat Biden en zijn adviseurs net zo goed oorlogsmisdadigers zijn als Netanyahu."

Professor Hudson benadrukt hoe "de Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Blinken en andere Amerikaanse functionarissen hebben gezegd dat de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) over genocide en de oproep om te stoppen niet bindend is. Vervolgens heeft Blinken zojuist gezegd dat er geen genocide plaatsvindt.

Het doel van dit alles is om een einde te maken aan de internationale rechtsorde zoals die wordt vertegenwoordigd door de VN. Het moet worden vervangen door de Amerikaanse 'op regels gebaseerde orde', zonder gepubliceerde regels.

De bedoeling is om de VS immuun te maken voor elk verzet tegen haar beleid dat gebaseerd is op wettelijke principes van internationaal recht of lokale wetten. Een volledig vrije hand - chaos.

Amerikaanse diplomaten hebben vooruit gekeken en gezien dat de rest van de wereld zich ziet terugtrekken uit de baan van de Amerikaanse en Europese NAVO.

Om deze onomkeerbare beweging het hoofd te bieden, probeert de VS deze te ontmantelen door alle overgebleven sporen uit te wissen van de internationale regels die ten grondslag lagen aan de oprichting van de VN en zelfs aan het Westfaalse principe uit 1648 van niet-inmenging in de aangelegenheden van andere landen.

Het werkelijke effect is, zoals gewoonlijk, precies het tegenovergestelde van wat de VS van plan was. De rest van de wereld wordt gedwongen om zijn eigen Nieuwe VN te creëren, samen met een nieuw IMF, een nieuwe Wereldbank, een nieuw Internationaal Gerechtshof in Den Haag en andere organisaties die door de VS worden gecontroleerd.

Dus het protest van de wereld tegen de Israëlische genocide in Gaza en de Westelijke Jordaanoever - vergeet de Westelijke Jordaanoever niet - is de emotionele en morele katalysator voor het creëren van een nieuwe multipolaire geopolitieke orde voor de Mondiale Meerderheid."

 

Verdwijnen of sterven

De hamvraag blijft: wat gebeurt er met Gaza en de Palestijnen? Prof. Hudson oordeelt onheilspellend realistisch: "Zoals Alastair Crooke heeft uitgelegd, kan er nu geen sprake meer zijn van een tweestatenoplossing in Israël. Het moet of helemaal Israëlisch of helemaal Palestijns zijn. En zoals het er nu uitziet is het volledig Israëlisch - de droom van het begin in 1947 van een land zonder niet-joodse mensen.

Gaza zal er geografisch nog steeds zijn, samen met zijn gasrechten in de Middellandse Zee. Maar het zal worden leeggehaald en bezet door de Israëli's."

Over wie Gaza zou "helpen" heropbouwen, zijn er al een paar solide kopers: "Turkse bouwbedrijven, Saoedi-Arabië dat ontwikkelingen financiert, VAE, Amerikaanse investeerders - misschien Blackstone. Het zullen buitenlandse investeringen zijn. Als je kijkt naar het feit dat de buitenlandse investeerders van al deze landen op zoek zijn naar wat ze kunnen halen uit de genocide tegen de Palestijnen, dan begrijp je waarom er geen oppositie is tegen de genocide."

Het eindoordeel van Prof. Hudson over "het grote voordeel voor de VS" is dat "er geen enkele claim kan worden ingediend tegen de VS - en tegen alle oorlogvoering en regimeverandering die de VS plannen voor Iran, China, Rusland en voor wat er is gedaan in Afrika en Latijns-Amerika.

Israël, Gaza en de Westelijke Jordaanoever moeten worden gezien als een opening van de Nieuwe Koude Oorlog. Een plan om genocide en vernietiging te financieren. Palestijnen zullen emigreren of gedood worden. Dat is al meer dan tien jaar het aangekondigde beleid."

   

27 comments:

  1. In het vorige blog was sprake van een EMP-aanval door de j🐷den op Iran, met daarbij de nodige reserves.
    PE blijft echter bij zijn verhaal, wat wordt bevestigd in dit blog.
    In het kort: De bezetters van Palestine willen wraak nemen op de -terechte- aanval van Iran. Eeen F-35 stijgt op met een (kleine) atoombom, om het elektriciteitsnet van Iran uit te schakelen. Vliegtuig wordt neergehaald door de RF. PE krijgt dit verhaal door van een "grote staat" (India?) met een bevestiging van een andere "grote staat" (Pakistan?) (beide atoommachten). Twijfels rijzen met een hele hoop vragen. De RF en het 🐷SLI🤡 zeggen nergens vanaf te weten. Satanjahoe heeft meerdere malen gedreigd op eigen houtje dingen te ondernemen.
    Het zou wel eens kunnen zijn, dat de wereld heel langzaam & voorzichtig kennis kan nemen, van de krankzinnigheid van de bezetters van Palestina. Als je iedere keer een heel klein stukje laat zien, gaat zich een idee daarover postvatten. Komt de actie groot in het nieuws, dan kan dit uit de hand lopen. Daarvoor is PE gebruikt, die zich met hand & tand verdedigd.

    Ik geloof hem wel, al is hij maar een klein boodschappertje. De grote jongens houden zich stil, anders moeten die zich ook verantwoorden.
    De vele vragen worden gesteld in de comments, die zich onder de gegeven links bevinden. Je kan je dan zelf een oordeel vellen. De integriteit van PE staat voor mij NIET ter discussie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je schrijft:
      >> Het zou wel eens kunnen zijn, dat de wereld heel langzaam & voorzichtig kennis kan nemen, van de krankzinnigheid van de bezetters van Palestina. Als je iedere keer een heel klein stukje laat zien, gaat zich een idee daarover postvatten. Komt de actie groot in het nieuws, dan kan dit uit de hand lopen. <<

      Ik denk dat de Overton Window langzaam moet worden verlegd naar "Genocide is normaal."
      ( Atoombom gebruik is normaal)

      Ze doen dat door het ewen paar keer als gerucht te verspreiden.
      Dan wordt het onderdeel van 'een denkbare wereld."

      En pas daarna klunnen ze het gaan toepassen zonder de enorme woede op te wekken die zou gebeuren als ze het in één klap zouden toepassen.

      --
      Johnson zegt: misschien willen ze de credibility van Escobar verlagen.
      Kan ook.

      Delete
    2. De video van Forum Inside met Jensen als gast is wel leuk !
      https://youtu.be/5JdZ5U6aOLw

      Delete
    3. Nogmaals een bevestiging van PE over de raket. Hij blijft bij zijn verhaal.

      Delete
    4. [De video van Forum Inside]
      Toch een hoopvolle opmerking van
      @Cr-pb5vj
      . Bij YT was de download -weer- geblokkeerd, maar binnengehaald via Odysee.

      Delete
    5. [De video van Forum Inside]
      Op 35:nog wat minuten zegt RJ iets heel belangrijks:
      "maar sinds 911 sinds 9/11 zijn we gemanipuleerd in een moslim haat exact
      35:17
      tegelijkertijd massa immigratie het geëngineerd dat we heel veel in het westen daar mee te maken hebben En we
      35:24
      zijn weer tegen elkaar uitgespeeld terwijl we allemaal dezelfde vijand hebben als we dat zien zijn we er

      Delete
    6. [De video van Forum Inside]
      Luister ná 1:52:00 uur. Belangrijk.

      Delete
  2. Tom: De 9 mei parades in Rusland en de Russische doorbraak bij Avdiivka
    xxxxxxxxxxxxxx

    ... En daarom is mijnheer Lassing niet oprecht. Ik leg het uit.
    Hier blijkt hij wel degelijk te begrijpen dat een bufferzone belangrijk is voor je eigen veiligheid.
    De Nato weet dat ook,( en de VS ook tijdens de Cuba crisis) en trekt niet voor niks verder en verder naar het Oosten: als ze hun raletten in Oekraïne kunnen opstellen, is Rusland 'gezien', verslagen, dood. Onverdedigbaar.
    Raketten die in 6 minuten jouw hoofdstad elimineren, dat is gewoon einde verhaal.

    En dààrom eiste Putin: Oekraine NIET in de NATO.

    Wij lachten hem uit: "Maar wij zijn toch passief, je hoeft toch niet bang voor ons te zijn! "

    Nou, als dat zo zou zijn had je natuurlijk Yugoslavie en Irak en Libie en Syrie niet aangevallen en verwoest, niet waar.
    Wij zijn zo agressief als de neten.

    Onze baas ( de Neocon -idioten in de VS) wil en zal de hele wereld controleren.
    Lees hun oude Testament. Lees hun Talmud. Lees hun PNAC Report.

    ReplyDelete
  3. De truc van "only advisors" kennen we nog uit de Vietnam-oorlog. Die 'advisors' kregen op een gegeven moment een gewwer in handen, zonder dat dat erbij werd verteld.
    De RF moet nu wat strenger gaan optreden, mede i.v.m. de levering van atacms-raketten.
    "Zodra er 1 op Russisch grondgebied valt, is New York de volgende dag al zijn bruggen kwijt." Ze kunnen het gecompliceerder maken, door Londen dezelfde behandeling te geven.

    ReplyDelete
  4. Exklusiv: Co-Autor Dr. Diether Dehm über das Gaza-Video von Dieter Hallervorden.
    🔴 Vorstellung (00:41)
    🔵 Reaktionen auf virales Video «GAZA GAZA» (08:30)
    🔴 Inhalt und Hintergründe des Gedichts (09:31)
    🔵 Schuldumkehr gegen Israel? (14:11)
    🔴 Vielseitige Karriere: Der Weg zum Marxist (20:59)
    🔵 Zusammenarbeit mit Wolf Biermann (26:11)
    🔴 Kurz gefragt – kurz geantwortet (29:41)
    Niet op YT, daar zijn ze verwijderd, helaas.
    Bron.

    ReplyDelete
  5. Ik weet niet waar dit is gezegd maar .... !!

    De Hongaarse premier Viktor Orban heeft het einde van de Westerse wereld uitgeroepen: Als God het wil, kunnen we dit jaar een einde maken aan het roemloze tijdperk van de westerse beschaving. We kunnen een einde maken aan een wereldorde die gebaseerd is op progressieve liberale hegemonie. Mijn vrienden, de progressieve liberale wereldgeest heeft gefaald. Het bracht oorlogen, chaos en onrust, economische ineenstorting en verwarring in de wereld. Verwarring in de internationale politiek, verarming van gezinnen, verslechtering van de openbare veiligheid op straten en pleinen.
    Het was een vreemd tijdperk en een vreemde geest. De volgelingen verkondigden dat het niet hun taak was om het volk te vertegenwoordigen, maar om hun eigen idealen te verwezenlijken. Als de feiten hun ideeën niet ondersteunen, des te erger voor de feiten. Ze verdeelden de wereld in democratieën en autocratieën en verklaarden dat het hun taak was om een kruistocht tegen autocratieën te voeren. Ze marcheerden, ze vochten, ze exporteerden democratie en uiteindelijk werden de mensen ze beu, waar ze ook verschenen.
    Laten we er geen doekjes om winden. Deze wereldorde heeft leiders voortgebracht die niet in staat zijn om leider te zijn, die niet geschikt zijn voor de taak, die bezaaid zijn met fouten en die uiteindelijk naar hun eigen ondergang snellen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Als God het wil, kunnen we dit jaar een einde maken aan het roemloze tijdperk van de westerse beschaving.]
      Volkomen mee eens, nu alleen afwachten hoe dat einde eruit gaat zien. Dat kan door de 'leiders' vreedzaam te verwijderen, dan wel op een agressieve manier. Het is te hopen, dat het vreedzaam gaat. Ik heb niet veel vertrouwen in God, dat blijkt een nogal agressief figuur te zijn, gezien de geschiedenis. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit ... :)

      Delete
  6. Koningsdag, 4 mei en het recht op ritueel | DNW Kort

    @johanvermeulen4081
    0 seconden geleden
    Geweldige uitzending. Dank !
    Ter zake.
    Het recht op meningsuiting en recht van demonstreren impliceert natuurlijk dat jouw recht niet wordt 'aangevallen' door een contra-demonstratie.
    Er moet een afstand zijn tussen een demonstratie en een tegen-beweging.

    Dat geldt idem voor het recht op ceremonie.



    Beantwoorden


    @johanvermeulen4081
    0 seconden geleden
    Ik schreef hierboven dat de 5 mei-viering dus niet mag worden gebruikt door demonstranten met een àndere boodschap.

    Toch moet ik daar een aantekening bij maken.
    1. Vijf Mei is bijna een holocaust-herdenking geworden. Joodse influencers ( pundits) hebben dat in de loop der jaren voor elkaar gekregen.(*)
    2. De Holocaust is de knuppel waarmee Israel zijn opponenten mond-dood maakt. Critici uitschakelt. Zij eigen homocaust op de Gazanen mogelijk maakt !
    3. Uit 1) en 2) volgt dat het volgens mij wèl is toegestaan om juist op 5 mei aandacht voor Gaza te vragen.


    (*) Jelle zegt dat de laaste jaren de aandacht op àlle slachtoffers van oorlogen wordt gericht. Formeel, ja. Maar vraag eht aan de man in de straat. Kijk naar het aantal media artikelen. ' 5 mei ' is nog steeds De Holocaust.'

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Probeer zoveel mogelijk punten te halen:

      📌 Neem meer dan twee kinderen.
      📌 Eet veel weidevlees, voer insecten aan kippen.
      📌 Stop met het eten van meer dan 8g suiker per dag (het maakt je verslaafd).

      Consumeer alternatieve en objectieve media. Leer wetenschappelijke studies lezen en interpreteren.
      📌 Leer één nieuwe lastige vaardigheid per week/maand.
      Rijd in een robuuste auto zonder veel elektronica.
      📌 Verwerp vaccinatie en CO2-paspoorten en digitale ID's.
      Wees zelfvoorzienend op het gebied van water, voedsel en elektriciteit.
      Bezit je land en bewerk het (agroforestry en permacultuur). Verbeter de bodem van je land.
      📌 Sta op je privacy (kijk naar Linux en CalyxOS).
      📌 Betaal met contant geld, vermijd bonusprogramma's.
      📌 Overweeg thuisonderwijs om te voorkomen dat de kinderen worden gehersenspoeld.
      Maak contact met gelijkgestemden.
      Neem verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid.
      Zet je tv uit.
      Blijf je mening geven. Niet gehoorzamen!
      📌 Ga meer bewegen en beperk je tijd op sociale media.
      📌 Koop lokale producten; boycot Nestlé, PepsiCo, Kraft, etc.
      Neem het vliegtuig. (CO2 grap).
      📌 Beoefen spiritualiteit van welke (positieve) soort dan ook.
      Verminder het gebruik van Google en Meta-platforms. Het zijn gegevenszuigers en ze weten waarschijnlijk meer over jezelf dan je eigenlijk doet.
      📌 Investeer een deel van je geld in goud, zilver, land etc. Stel niet al je vertrouwen in grote banken.
      Steun onbevooroordeelde wetenschappers en politici. Zij hebben het nodig.
      Lach naar mensen. Positieve gevoelens werken aanstekelijk.
      Leef in waardigheid.

      Delete

  8. @MrHansJanmaat
    0 seconden geleden
    De ( orthodox-) joodse religie hangt van rituelen aan elkaar.
    Ze weten dus wel hoe ze een hoog-cohesieve groep kunnen creëeren.

    Hun ultieme doel ( alle andere volken overheersen) en tevens God's opdracht betekent in de eerste plaats: elke cohesie uit groepen tegenstanders weg halen. Hun religie elimineren ( door te verbieden ( 1917 Rusland) of door die belachelijk te maken ( noem me één niet-joodse komiek). Het gezin zwart maken. Alle zekerheden ( of je man of vrouw bent, bijv.) weg halen. De slachtoffers zijn de nieuwe helden, niet de mensen als Assange die voor de groep, voor de 99 % strijden.

    Mijn kritiek op het joodse volk is dat ze de fanatici onder hen veel te veel hun gang laten gaan.
    Gelukkig zag ik een heel goede speech van Naomie Klein ( in New York), op Democracy Now. Too little too laat natuurlijk. Youtube: >> Naomi Klein: Jews Must Raise Voices for Palestine, Oppose "False Idol of Zionism" <<

    ReplyDelete
  9. Nieuw kanaal: Vind Dit.
    Ab Gietelink wordt er geinterviewd.

    Ik heb al reacties geplaatst:

    @johanvermeulen4081
    2 uur geleden (bewerkt)
    20:00 Israël wil de Arabische wereld kapot houden: permanent uitschakelen, permanent kreupel. ( Lees het Yinon Plan.)
    Ab vraagt zich dan af: "Wat is de moraliteit hier achter?"
    Nou, volgens mij is dat wel duidelijk, Ab:

    Zie 10 punten van Deuteronomium:
    1 U bent God’s uitverkoren volk
    2 En als God die onwillige volken met ùw hulp heeft verslagen ( verlost), onderdruk hen dan en sluit geen vriendschap.
    3 God sluit een verbond met de joden. De Joden staan boven alle andere volken die God geschapen heeft.
    4 Zoals het Mossad slogan luidt: Maak oorlog door te misleiden.
    5 Als ze zich verzetten, executeer dan alle mannen en neem de vrouwen en kinderen als jullie eigendom.
    6 U moet de héle wereld in uw macht nemen.
    7 Maar de volken die wonen in "Groot-Israël" , die moet je tot de laatste man uitmoorden.
    8 Maak de landen tot slaaf door ze geld te lenen en hoge rentes te eisen.
    9 Zelf mag je niks lenen. Zo onderwerp je de hele wereld.
    10 Zei ik ‘overheersen? Ik bedoel natuurlijk: langzaam maar zeker vernietigen.


    @johanvermeulen4081
    1 uur geleden (bewerkt)
    59:30 Wilders is in feite een pion van Israël. Een product van de Mossad ( In een dronken bui heeft Wilders dat ook gezegd tegen een Haags echtpaar.(*) Zelfs de BVD verdacht hem er van dat hij voor Israel spioneerde.
    Zijn eerste assistent was Eliot Wagschal, een man die van de Israelische ambassade kwam.
    Pamela Geller en andere Amerikaanse Zionisten waren zijn fananciers.
    De film 'Fitna" werd in Israel gemaakt, voor Geert.

    Geert's functie is tweeledig:
    1. De plaats van Pim Fortuyn innemen en de anti-moslim stemmen oprapen.
    2. Zorgen dat er veel moslim-bashen was, terwijl er toch geen effectieve immigratie-stop zou zijn. ( Pim zou wèl een effectieve stop hebben doorgevoerd. Pim moest dus dood.).
    Het moslim-bashen moet onze steun voor de de Neocon-oorlogen faciliteren, en de cohesie in ons land verkleinen.


    (*) ‘Is Geert Wilders een spion?, zo luidde de kop van een artikel van Emile Fallaux op 15 mei 2007 in ‘Vrij Nederland’. Het is een intrigerende vraag die actueel is nu de PVV mogelijk
    deel gaat uitmaken van het kabinet. Daarnaast speelt een recentelijk openbaar gemaakte verklaring van het echtpaar Kwint-de Roos waarin het stelt dat Wilders eind 1991 mevrouw
    Kwint-de Roos vertelde dat hij als spion was gerecruteerd door de Israelische inlichtingendienst en dat hij ook een Israelisch paspoort bezat.

    ReplyDelete
  10. Vind Dit: Ab over dienstplicht.

    @johanvermeulen4081
    2 uur geleden (bewerkt)
    De oorsprong van de dienstplicht is veel beter te verdedigen dan dan wat Ab erover verteld. Het heeft niks met slavernij te maken Het is het overleven van de groep of van de natie of van de Stam. Het is zo oud als de mensheid. En heel goed te verdedigen. Alle volken die geen verdedigingsleger hadden van jonge mannen zijn van de aardbodem verdwenen. Vrouwen moet je natuurlijk niet in het leger zetten omdat dan de populatie veel te snel reduceert na een oorlog.



    Beantwoorden


    @johanvermeulen4081
    3 uur geleden (bewerkt)
    Dankzij Ab ( die ik vaak bekijk) kwam kwam dit kanaal op mijn scherm als suggestie door Youtube. Een erg goed kanaal met veel verhelderende video's.
    Wie zijn de twee makers ? Wat deden of doen ze voor de kost?
    Hoe moet ik de naam ( Vind Dit) interpreteren ? (als een bevel van de MSM aan het volk ?)

    Misschien nog eens een wat strakkere vorm vinden zoals bij The Duran?
    Succes!


    De kennis van de man met het rode haar is formidabel. Een aanwinst !
    Zijn collega zou de rol van Alex Christoforou kunnen nemen: de well informed vragensteller ( aan Mercouris) .
    Probeer het 'onder-ons-lachen' en grappen maken te vermijden, en ga niet te snel praten. Zelfs voor mij als ingewijde en met goede dossierkennis gaat het soms al erg snel.
    ( Dat is mijn allereerste impressie, maar ik kan er helemaal naast zitten natuurlijk).
    Ik wil wel elke dag een 10 minuten video van jullie zien. ( Beursbox Tom Lassing doet dat ook, maar de man is niet integer en niet geïnformeerd. Jullie zouden een mooie tegenhanger kunnen zijn.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Een erg goed kanaal met veel verhelderende video's.]
      VindDit is gebiedende wijs enkelvoud. Bedoeld wordt: een mening vormen.
      Ik vind het vreemd, dat een kanaal gedurende 2 jaar een zieltogend bestaan lijdt en ineens -door AB?- meer dan 1k views heeft. Het kanaal wordt gepusht via X (voorheen Twitter). Alles riekt naar controlled opposition. Veel waarheid en oppositie. Maar wel leuk om naar te kijken, met het gevaar in het konijnenhol te worden getrokken. Ik zal er alleen komen, om jou plusjes te geven. 🐺

      Delete
    2. Ja, door het interview met Ab wordt het door het logaritme van youtube naar voren geschoven bijj mij, als veelvuldig Gietelink kijker. Niet bij andere mensen.
      Enm daarom hebben ze nu ineens zoveel kijkers.
      Dat is helemaal kosher hoor.

      Ik vind die roodharige kerel/jongeman erg goed.

      Delete
  11. Het zou wel leuk zijn, om de veroverde militaire voertuigen ná de expositie te parkeren tegenover de betreffende ambassades in Moskou. Ze moeten wel zodanig worden geparkeerd, dat zij veel hinder veroorzaken. Een beetje terug treiteren mag ook wel eens een keer.

    ReplyDelete
  12. Ik schreef:
    De video van Forum Inside met Jensen als gast is wel leuk !
    https://youtu.be/5JdZ5U6aOLw

    Hij is niet leuk, hij is geweldig !
    Wolf schreef: kijk op 1:52
    Heb ik gedaan. ( Blijkbaar had ik toch niet de hele video gezien de eerste keer.)

    Maar al vanaf 1:44:00 is het erg interessant.

    Uit het blote hoofd herinner ik me het volgende: ( niet in goede vbolgorde):
    Jensen: De Mossad zegt in een docu vrij openlijk hoe ze hun 'handlers' recriteren.

    Baudet: "Toen ik 26 was, was ik veelbelovend, en dan komen er allerlei recruiters naar je toe. Zo kwam ik in Israel. Sprak met Alon in zijn tuin, en die zei in 2008: "Binnen 20 jaar gaan we in oorlog met Iran."
    ( Het feit dat mede FvD-ers dit verhaal van Thierry niet kennen doet me vrezen dat ie een "Halbe Zijlstra " slippertje maakt. Het is voor niemand te verifieren of het waar is... )

    Baudet: De Mossad kijkt ver vooruit en 'bevriendt' mensen die potentie hebben (*). 'Rechts' wordt sterk ( want we hebben Europa vol gestopt met moslims) , dus moeten we de rechtse partijen paaien, aan Israel binden. Thierry: "Àlle rechtse partijen zijn grote vrienden van Israel: AfD, Le Pen, Wilders, Orban, Farage, Boris Johnson, etc."
    (*) Dit recruiten deed men 120 jaar geleden al op Oxford en Cambridge, met de scholarships: zo werd Bill Clinton ook middels een Rhodes scholarship op Oxford lid van de club.

    Thierry: " Ik was in 2018, toen we groot wonnen, nog helemaal pro Israel: Israel = kanari in de kolenmijn, weerstand tegen moslim terreur . Etc. Ralph Dekker heeft me bijgepraat over 911 , en toen begreep ik het beter."
    ( Vraag JV: Hoe kritisch is Thierry nu op Israel? Uiterlijk nog niet zo erg. )

    Thierry: "Als 26 jarige was ik erg populair en kon bij allerlei clubjes komen en was een hoogleraarschap een van de mogelijkheden. Maar nooit speelde ik hun spel mee. En dus ben ik nu vrij. " ( JV: Denk aan wat Willem Middelkoop zegt in een college in Delft: De mede-redacteuren vroegen mioj: "Willem, waarom speel jij het spel niet mee ?" )

    Over Elon Musk:
    Jensen: "Als je een kapsalon wil runnen heb je al je handen vol. En dan zou Musk 4 wereldbedrijven runnen. En de hele dag twitteren... !
    Ralf Dekker: Kan inderdaad niet.
    Thierry: Ik denk dat Musk een deel van het kritische publiek 'de honger stilt' ( anders krijg je recolutie) en en dat Twitter langzaam maar zeker de nek wordt omgedraaid.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Hij is niet leuk, hij is geweldig !]
      Dat vond ik ook, daarom heb ik een stukje gekopieerd en geduid, wat jij hierboven aanhaalde.

      Delete
    2. Ja, geweldig. En toch: Jensen geeft de indruk Israel wel als boosaardig te willen zien, maar durft het toch niet aan: hij begint over 'De onzichtbare HAND."
      ( Een begrip uit de economie , waarin wordt beweerd: 'laat de vrije handel het zelf oplossen en dan gaat alles goed. ga het niet regelen. Het wordt als door een onzichtbare hand geregeld.' ( Was het Milton Friedman, of was het een veel oudere econoom ? weet niet meer)

      Delete
  13. Tien kleine negertjes.... weer twee bona fide mensen minder....

    Ik dacht dat Rand Paul OK was, en ik dacht dat RFK ook OK was ( op zijn blinde verdediging van Israel na).

    Maar Ron Unz toont aandat ze allebei nog veel meer zaken verzijgen.

    Vraag: moeten ze dat doetn om te 'surviven' ?
    Of willen ze dat doen ?
    En zien ze het echt niet, of zit de balk voor hun ogen in hun hoofd en kùnnen ze het niet waarnemen?


    Misschien maak ik er een vertaald blog van:
    https://www.unz.com/runz/how-rand-paul-and-rfk-jr-avoided-the-elephant-in-the-room-on-covid/

    ReplyDelete
  14. Ab Gietelink bij Vind dit.

    Alfred Vierling (parlements lid van Centyrum partij destijds.)

    Alfred,
    Mijn tweede 'nom de plume' is MrHans Janmaat, U wel bekend. ( U en ik hebben elkaar ontmoet in den Haag, toen ik daar flyerde, en we aten wat bij de Subway's). Ab heet Gietelink, zoals U wel kan zien.

    Ik wil graag uw vraag beantwoorden: "Voor mij blijft echter volstrekt duister, waarom 'progressief links' decennialang... "
    Omdat het onze joodse vrienden waren die ons willen verzwakken door massa-immigratie. Ze maakten ons wijs dat we fascisten en potentiele Auschwitz beulen waren als we de massa-immigratie een halt wilden toeroepen.
    Ze controleren het discourse (*), en propageren de politiek correcte waarden 'of the day'. Toen was dat: Je bent GOED als je gelooft dat alle mensen-volken precies gelijk zijn en heel SLECHT als je onderscheid maakt tussen de volken.

    Sinds 2001 zijn ze bezig om 'Oorlog = GOOD' tot onze nieuwe deugd en onze waarde te maken.
    Elke beweging /stroming wordt door hen geïnitieerd, en met hun media groot gemaakt, dus als zij de ( vredes-)beweging niet wensen, verdwijnt die.

    Ze zijn nòg veel machtiger dan men zich nu kan voorstellen. We zijn al zo goed als verloren...

    (*) Israel Shamir: " The Masters of Discourse".

    ReplyDelete
  15. De Chinezen leveren nu een EV voor 10.000 euro !

    https://www.dutchcowboys.nl/automotive/byd-introduceert-seagull-elektrisch-rijden-voor-10-400-euro

    YT: How China's BYD Dethroned Tesla and Became the EV King

    ReplyDelete