Wednesday, April 17, 2024

1446 De laatste oorlog?

Vanochtend twee zaken beluisterd: Garland Nixon die met een Palestijn , Laith Marouf,  spreekt.  En een stukje 'Bernard Hammelburg -column' op BNR.

Nixon en Marouf zijn vrolijk. Soms uitgelaten. 

Volgens hen hebben Amerika en Israel verloren. 

Ze zijn niet opgewassen tegen Iran en de rest van de wereld.  

Natuurlijk kunnen ze een atoombom gooien op Iran, maar ook dan zal Iran in staat zijn om Israel geheel van de kaart te vegen met haar gewone wapens: 30.000 drones en vele raketten.

Ronan Bergman (die het boek "Rise and kill first" schreef) zei: 

"Ik hoorde uit hoge leger-kringen dat de 4 miljoen Israeli's met dubbele nationaliteit het beste direct het land zouden kunnen verlaten." ( Dus:  het wordt gevaarlijk)   


De grote vraag is nu: wèten de VS en de Israeli's dat ze verloren hebben? 

En zo ja:  kunnen de normale (niet idiote) Amerikanen in de regering op tegen de Neocons in de VS en tegen de Ben Gvir's in Israel ? 

Ze maken elkaar wijs dat de Iraanse aanval van zaterdag op de twee militaire bases in Israel  mislukt is.

Maar volgens Nixon en Marouf en Scott Ritter en alle anderen is die aanval wèl gelukt:  Er zijn vele zaken vernietigd op die bases.  

De luchtafweer van Amerika ( de Israelische luchtafweer kan het zelf absoluut niet aan)  was niet in staat om die bases 'schoon ' te houden. 

De Iraniers hebben dagen van tevoren gezegd: er komt een aanval. Bereid je maar voor. Het is revanche ( oog om oog)  voor de 12 doden in de ambassade.

Om niet te escaleren zorgden de Iraniers dat er geen dode Israeli's vielen. 

Maar en passant lieten ze zien dat ze door de defense van Israel heen kwamen. Belangrijk! 

Kosten:  Voor Iran  pakweg 50 miljoen $.  Voor Israel en de VS: 3 miljard $$ ( Ik hewrinner me de bedragen niet goed. Wel dat de verdediging 100 maal duurder was  dan de aanval).  

Huidige situatie:  De drone voorraad in Iran en bij Hezbollah is zo groot dat ze Israel wel 10 keer geheel  kunnen aanvallen op deze manier. En dan komen er meer dan voldoende raketten doorheen om alles kapot te maken in Israel.

NB: Ik moet wel zeggen: Het idee om een zwerm goedkope dronen weg te sturen die het afweer-systeem lam leggen, en er dan wat zware bommen achteraan te sturen,  is ook al tegen Rusland gebruikt. Het is niet echt nieuw.  Maar waar het om gaat:  Wie heeft op dit moment die grote hoeveelheid drones in voorraad. Dat is Iran, en dat is Rusland.

 

Conclusie:  de VS en Israel staan machteloos. Hebben alleen nog de nucleaire optie,  maar zelfs dan zal Israel verdwijnen. Iran kan na een atoomaanval waarschijnlijk nog voldoende drones en raketten afvuren. ( Voor Rusland schijnt dat wel te gelden in elk geval.)

Intussen ziet de wereld dat de VS  niet langer de echte baas is. Landen weten dat de VS hen niet kan beschermen.  Landen lopen over naar Rusland en China en Iran. 

        ------------

Vanochtend op BNR: https://youtu.be/Ci4xRLBH7xo?t=1362

Columnist Bernard Hammelburg:  

Joe Biden adviseerde aan Netanyahu: "Take the win".

"Vier de overwinning. Neem geen wraak meer." 

"De aanval van Iran is mislukt." 

"De ayatollah's zijn vernederd." 

Dat is dus wat Het Westen zijn eigen bevolking wijs maakt. Maar is het waar ? 


Wie heeft er nu gelijk: Nixon en Ritter , of  Netanyahu en Biden? 

Ik denk dat de waarheid in het midden ligt.  Op dit moment zijn Iran en Rusland veel sterker wat betreft productie van drones en wapens en munitie. Zeker als China aan hun kant mee gaat doen. 

Het westen krijgt nu met de nadelen van 'het kapitalisme' te maken: wapenfabrikanten gaan pas produceren als ze zekerheid hebben. En de kwaliteit  en bruikbaarheid van de wapens maakt hen niet veel uit. Als het maar 'modern' is.   

Rusland ( en Iran en China) maken goede en bruikbare en betaalbare wapens zodra de leider van het land dat nodig vindt. In gigantische hoeveelheden.  Dat kan wel eens doorslaggevend worden in de komende 'laatste oorlog.'

Het zijn spannende dagen! 


  

18 comments:

  1. The Missiles of April. Ik had de link al eerder aangehaald. Het "westen" is -voor de zoveelste keer- de wonden aan het likken. 🤡Satanjahoe🐷 riep, dat ze vooral niet vanuit emotie moesten reageren, na de afstraffing. Toch opmerkelijk, normaliter doen ze niet anders. Wellicht dat men daar nu wat meer naar de realiteit kijkt? Het gebluf van de "sterkste verdediging ter wereld" is wat het is: gebluf.

    Er rest niets anders dan: óf je verlies nemen, inbinden en 'je bek houden', óf de nucleaire optie. Maar ze durven nooit als eerste te gooien: Het land wordt daarna weggevaagd en voor duizenden jaren onbewoonbaar gemaakt. Wat overblijft van de wereld roeit de laatste j🐷🐷dse v🐷rkens uit.
    Dán pas komen de 1000 jaren van vrede.

    ReplyDelete
  2. Interview van Tucker Carlson met Pavel Durov. Ik kan het helaas niet downloaden, wachten tot het ergens anders staat, waar het mij wel lukt. Voorlopig alleen even kijken, het is belangrijk genoeg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hier op YT en gedownload. Bijna 2 miljoen views in 1 dag. De site van TC wordt ook druk bezocht, maar kan geen cijfers vinden. Van dit soort cijfers kunnen Harry & Tom slechts dromen.

      Delete
  3. Verry intresting i met you wensday my name is Wim "polderzicht" the name you now

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Wim, je kunt eens kijken in februari 2020, toen decorona begon. Dat is wel leuk.

      Verder heb ik ook wel blogs over gezondheid en vitamines.

      Delete
  5. Ongehoord Nederland.
    ON!-studio vurig in debat over Midden-Oosten conflicten en bestaansrecht Israël

    xxxx
    Reacties door Janmaat en Vermeulen. ( Helemaal bij het begin)

    ​ @kareldekale4987 Ik heb een 9 minuten interview met Sutton gevonden: >> Professor Antony Sutton Wall Street the rise of Hitler 1 <<
    Ik hoor daar niets over banken en Hitler. Ik hoor over bedrijven en Hitler.
    En kennis-overdracht van de VS naar Hitler.
    Bussiness as usual.
    Hitler was in 1933 bij de joden gehaat, maar niet bij de grote ondernemers van de VS. Denk aan Henry Ford die in 1922 zijn serie artikelen over de joodse macht publiceerde in een tijdschrift.
    Er was zelfs een fascistische staatsgreep in de VS in voorbereiding die door Smedley Butler moest worden gesmoord.
    Hij was 'man of the year' in Time.
    Hij was populair in het hele Westen.
    In de jaren 30 wist iedereen waar die enorme crisis was veroorzaakt , en wie dat hadden gedaan en wie er als rijken uit te voorschijn waren gekomen. Toen wist het volk nog wel hoe het zat.

    Nu is het volk ( en zelfs Arnold Karskens) onwetend. En de meesten dùrven zelfs de waarheid nioet te denken, ook al voelen ze die wel aan.

    Als bange kippen zitten ze in een hoekje en knijpen de ogen dicht terwijl 33000 onschuldigen worden afgeslacht. Lekker volkje !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Die @kareldekale4987 is ook goed op de hoogte, blijkt uit zijn teksten. Die en die van jouw allemaal +

      Delete
  6. Replies
    1. 404 Not Found
      Ik wie wel dat het een telegram bestand is.

      Delete
    2. [een telegram bestand]
      Klopt. Helaas hebben ze 'm weggehaald.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  7. Eindelijk weer eens een interessant artikel! Ik begon mijn interesse voor dit blog te verliezen.

    Het lijkt toch meer dan een week te duren voordat men beseft wat een omwenteling de Iraanse waarschuwingsaanval heeft veroorzaakt. Dat geldt ook voor de hele Hamas oorlog.

    Over enkele jaren zitten er in Israel slechts functioneel analfabetische orthodoxe settler typen. Daarmee kan men geen land runnen. De anderen zullen emigreren, omdat Israel zijn functie van een veilig joods thuisland heeft verloren.

    ReplyDelete