Saturday, March 18, 2023

1379 De vaccins zijn een moordwapen. De politici willen het niet horen. Media zwijgen.

 Good old dr. John Campbell toont ons een korte toespraak van een Engels parlementslid, Andrew Bridgen. 

(Ik heb nu geen tijd om dit blog volledig te maken.  Dit is een begin.)

Het parkementslid leest  alle feiten voor. 

Als hij begint lopen de laatste MP's de zaal uit.   Ze willen het blijkbaar niet horen.

De balans: 

Big Pharma verdiende 100 miljard. 

De Experts spekten hun zakken. 

Het volk dat een booster nam had een 800 maal  grotere kans om te sterven door dat vaccin,  dan de mensen die geen vaccin namen kans hadden om doro corona te sterven...

Bij elke leeftijdsgroep liggen de percentages anders.   Hoe jonger ,  hoe nadeliger het saldo.  Alleen  zwaar zieke en heel bejaarde mensen  spelen quitte:  hun kans om te sterven wordt niet groter en niet kleiner door het vaccin.

NB: Eigenlijk is dit hele debat overbodig. De overheid is al bewijsbaar nalatig geweest door  niet te gana werken met verhoogd vitamine D, en met onderscheid tussen ( onkwetsbare) jongeren en oude kwestbaren te maken etc.  JV.

Video:  Youtube:  UK Parliament


 

 Critici:  

https://fullfact.org/health/andrew-bridgen-vaccine-safety-debate/

Dit artikel heb ik  vertaald en grotendeels van comments voorzien. De discussie  begon in november 2022. Ik denk dat de Media er nu niet meer op in gaan.  Ik denk ook dat de argumenten van Andrew Bridgen alleen maar beter onderbouwd zijn  en algemeen erkend zijn in vergelijk met 5 maanden geleden.   

Het debat van de parlementsleden over vaccins op feiten gecontroleerd

10 NOVEMBER 2022

WAT WERD BEWEERD

Het Paul Ehrlich Instituut, verantwoordelijk voor de veiligheid van vaccins in Duitsland, stelde vast dat één op de 5.000 mensen ernstig werd getroffen na een vaccinatie.

ONS OORDEEL

Dit is misleidend. Het Duitse ministerie van Volksgezondheid twitterde ten onrechte, onder verwijzing naar het Paul Ehrlich Instituut, dat één op de 5000 mensen een ernstige bijwerking had gekregen na een Covid-19 vaccin eerder dit jaar. Maar het verwijderde vervolgens die tweet en verduidelijkte later dat de meldingen niet bekend waren als veroorzaakt door het vaccin, maar alleen dat ze achteraf waren opgetreden.

Bekijk de actie die we hebben ondernomen naar aanleiding van deze feitencontrole.

 1 van 9 claims

Parlementsleden hebben onlangs  gedebatteerd over een e-petitie waarin de regering wordt gevraagd te onderzoeken of Covid-19-vaccins verantwoordelijk zijn voor een vermeende "toename van hartaanvallen en aanverwante gezondheidsproblemen". 

We hebben een aantal beweringen over vaccins of Covid-19 tijdens het debat op 24 oktober bekeken en vastgesteld dat een aantal daarvan misleidend was of belangrijke context miste. We hebben hieronder een selectie daarvan bekeken.

Wij hebben veel van de beweringen al eerder gecontroleerd, onder meer over het overheidsadvies over de vraag of zwangere vrouwen moeten worden gevaccineerd, over het feit dat Pfizer nooit heeft getest of zijn vaccin de overdracht tegenhoudt en over de vraag of de bijwerkingen van vaccins ondergerapporteerd aan de Gele Kaart regeling.

Blijf op de hoogte

Wees als eerste op de hoogte van de feiten - ontvang onze gratis wekelijkse e-mail

Inschrijven

Gebeurtenissen na het vaccin zijn geen definitieve "bijwerkingen" die erdoor worden veroorzaakt.

Conservatief parlementslid Sir Christopher Chope zei: "Het Paul Ehrlich Instituut is de Duitse toezichthouder die verantwoordelijk is voor de veiligheid van vaccins.

"Op 20 juli bevestigde het Instituut dat één op de 5.000 mensen ernstig was getroffen na een vaccinatie.

"Dat weerspiegelde ook een bevinding die het eerder dit jaar publiceerde, waarin het instituut probeerde te waarschuwen dat één op de 5.000 gevaccineerde mensen een ernstige bijwerking ondervond, zoals een ontsteking van de hartspier."

Het Duitse ministerie van Volksgezondheid heeft  ten onrechte in juli  dat één op de 5.000 mensen een ernstige bijwerking had gekregen na een Covid-19 vaccin, met verwijzing naar het Paul-Ehrlich Instituut, een Duits onderzoeks- en regelgevend agentschap.

Deze tweet werd later verwijderd door het ministerie en  gecorrigeerd met een verduidelijking dat de meldingen niet bekend waren als veroorzaakt door het vaccin, alleen dat ze achteraf waren gebeurd.

Een woordvoerder van het Paul Ehrlich Instituut vertelde de Amerikaanse feitencontrolesite Factcheck.org dat "er een paar hardnekkige misverstanden zijn die blijven leiden tot verkeerde interpretaties" van rapporten over vaccinveiligheid.

Tussen comment van JV:

De bekende Tobacco Science Strategie:  Blijf twijfel zaaien.  Door steeds te benadrukken dat er geen waterdicht double blind randomised Trial is geweest. (CRT heet dat meen ik: controlled randomised trial )  Om longkanker door sigaretten vast te stellen moet je dan een test van 50 jaar doen !

Maar als het  in hùn voordeel is,  dan is een heel zwakke correlatie wèl voldoende om een gevaarlijk vaccin goed te keuren.

 

 

Pfizer zei dat ze geen transmissie hadden getest...

Conservatief parlementslid Danny Kruger beweerde: "Er was ook de wijdverbreide bewering dat het vaccin de overdracht stopt, zodat mensen de prik zouden moeten nemen om andere mensen te beschermen. Dat werd ons allemaal verteld; we hebben dat allemaal maandenlang geloofd. Vorige maand hoorden we van Pfizer dat zijn vaccin nooit was getest om te zien of het de overdracht zou stoppen."

Later, zei conservatief parlementslid Andrew Bridgen zei: "De geachte afgevaardigde is ongetwijfeld op de hoogte van het veel gepubliceerde interview met een vertegenwoordiger van Pfizer door een commissie van het Europees Parlement een paar weken geleden, toen zij toegaven dat zij geen enkele test hadden uitgevoerd om te zien of de vaccinatie de overdracht van het virus verhinderde."

De opmerking van de heer Bridgen impliceerde dat Pfizer oorspronkelijk had beweerd dat zijn Covid-19 vaccin de overdracht stopte.

Pfizer was altijd  duidelijk dat het niet testte of de vaccins het risico van overdracht onder reeds besmette personen verminderden. Met andere woorden, het testte niet of een besmet persoon meer of minder kans had om de ziekte te verspreiden als hij gevaccineerd was.

Maar de proef toonde wel aan dat de vaccins het infectierisico in de eerste plaats verminderden, zodat het risico van verdere besmetting afnam. 

Inmiddels weten we dat wèl gevaccineerden  vaker omicron krijgen dan mensen die nooit gevaccineerd zijn.  Het vaccin zorgt dat ons natuurlijke afweersysteem niet meer nauwkeurig kijkt welk virus er zojuist is binnengedrongen, en bij een corona variant de standaard antistoffen gaat aanmaken,   maar die standaard antistof is niet zo effectief op de nieuwe varianten als de antistof die ons eigen afweersysteem aanmaakt  nadat het een virus heeft aangetroffen.   JV. 

 Het UK Health Security Agency zei in januari 2022: "Onbesmette personen kunnen niet overdragen; daarom zijn de vaccins ook effectief in het voorkomen van overdracht."

Onderzoek in de praktijk na de invoering van de vaccins wees ook uit dat vaccinatie het risico van overdracht van de ziekte door reeds besmette personen verminderde. Hoewel latere studies aantoonden dat ze minder effectief waren in het voorkomen van overdracht van de Delta en Omicron varianten.

Er is meer informatie in ons artikel hier over het interview waarnaar de heer Bridgen verwees.

Boosters werden op mensen getest vóór de introductie in het VK

Sir Christopher heeft ook beweerde: "De boostervaccins zijn tijdens studies helemaal niet getest op mensen; ze zijn alleen getest op muizen."

Dit geldt niet in het VK, hoewel het onduidelijk is of hij het op dit punt tijdens het debat over de VS of het VK had.

Dit was in de VS het geval voor de bivalente booster, die zowel het oorspronkelijke virus als de BA.4- en BA.5-stammen van de Omicron-variant aanpakt (hoewel voor de goedkeuring ook gegevens van een iets andere booster bij mensen in aanmerking werden genomen).

Maar de MHRA heeft aan Full Fact bevestigd dat in het VK zowel de oorspronkelijke boosters als de aangeboden bivalente boosters (die gericht zijn op zowel de oorspronkelijke SARS-CoV-2 als de BA.1 Omicron-stam) op mensen zijn getest.

Het UK Health Security Agency zegt dat de in het najaar aangeboden booster ofwel door Moderna ofwel door Pfizer zal worden geproduceerd.

In de documenten "Summary of Product Characteristics" voor de boosters van Moderna en Pfizer staat dat zowel de originele als de nieuwe bivalente versies van beide op mensen zijn getest.

Ongewenste voorvallen zijn niet hetzelfde als bevestigde "vaccinverwondingen".

Mr Bridgen beweerde: "Een studie, gepubliceerd in The Journal of the American Medical Association, omvatte 7.806 kinderen van vijf jaar of jonger die werden gevolgd gedurende gemiddeld 91,4 dagen na hun eerste Pfizer-vaccinatie. De studie toonde aan dat één op de 500 kinderen onder de vijf jaar die een Pfizer mRNA-messenger ribonucleic acid-covid vaccin ontvingen, in het ziekenhuis werd opgenomen met een vaccinatieletsel, en één op de 200 had weken- of maandenlang aanhoudende symptomen".

Het is misleidend om dit "vaccinatieletsels" te noemen. De studie in kwestie keek naar gebeurtenissen die plaatsvonden na vaccinatie, maar niet noodzakelijk verband hielden met of veroorzaakt werden door het vaccin.

Tussentijds comment van JV:

Neem een willekeurige groep van  7806 kinderen jonger dan 5 jaar,  en kijk hoeveel van hen  binnen 91 dagen een letsel vertonen, in de orde van ernst  die de gevaccineerde kinderen kregen.( 1 op 200  = 7806 / 200  = 39 zieke kinderen in drie maanden, bij de gevaccineerden.     Is dat een normale zaak? Of is het veel hoger dan anders.  Want dàn  is er een sterk vermoeden dat  de vaccins de oorzaak waren.

Het zei: "De algemene frequentie van bijwerkingen na vaccinatie met [het Covid-19-vaccin van Pfizer] was vergelijkbaar met de frequentie van bijwerkingen na vaccinatie met goedgekeurde niet-SARS-CoV-2-vaccins bij kinderen jonger dan 5 jaar."

Frequentie  is iets anders dan  ‘ernst’ en  ‘gevolgen op de lange termijn. JV.

In het Verenigd Koninkrijk worden Covid-19 vaccins niet  gegeven aan kinderen onder de vijf jaar.

Worden Covid-19 bijwerkingen te weinig gerapporteerd?

Mr Kruger beweerde dat de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) "suggereert dat verwondingen als gevolg van vaccins één op tien keer te laag zijn gerapporteerd, wat betekent dat er mogelijk tien keer meer met vaccins verband houdende verwondingen zijn dan de gele kaart vermeldt". 

Hij zei ook: "Op basis van het onderzoek van de MHRA zijn er misschien wel 10 keer meer ernstige bijwerkingen dan het gele kaartsysteem laat zien."

De Gele Kaartscheme is het systeem in het Verenigd Koninkrijk waarmee personen en gezondheidswerkers vermoedelijke reacties op vaccins, geneesmiddelen en medische hulpmiddelen kunnen melden, zelfs als zij niet zeker zijn dat deze de oorzaak waren.

In Amerika heet dit :  VAERS  ( vaccin adverse …  reaction .. )   In Newderland wordt dit bij Lareb  bijgehouden.  JV.

In een reactie op het dalende aantal meldingen van gele kaarten in 2018 heeft de MHRA eerder  gezegd: "Naar schatting wordt slechts 10% van de ernstige reacties en tussen de 2 en 4% van de niet-ernstige reacties gemeld."

Maar zij heeft ook uitdrukkelijk verklaard dat dit cijfer niet mag worden gebruikt voor berichten over Covid-19-vaccins zeggende: "Deze schattingen mogen niet worden gebruikt als indicatoren voor het meldingspercentage voor COVID-19-vaccins, waarvoor het publiek goed op de hoogte is van de regeling inzake de gele kaart en het melden van vermoedelijke reacties."

We hebben eerder geschreven over deze beweringbefore.

Ik weet dat er bij artsen  moeilijk werd gedaan als mensen hun adverse reaction opgenomen wilden zien in de statistieken.  JV.

Doeltreffendheid van het vaccin

Mr Kruger ook beweerde : "Misschien wel het meest flagrante voorbeeld [van verkeerde informatie ten gunste van het vaccin] was de bewering dat het vaccin 95% effectief is... Dat cijfer verwijst gewoon naar het relatieve risico, in plaats van de werkelijke of absolute vermindering van het risico voor een individu. De absolute risicovermindering is in werkelijkheid minder dan 1%."

We hebben geschreven over very soortgelijke beweringen in het verleden, toen werd beweerd dat het medische tijdschrift The Lancet dit in een artikel had onthuld. Zoals we al eerder hebben uitgelegd, relatieve  risk risicovermindering beschreven hoeveel minder risico je loopt als je gevaccineerd bent ten opzichte van iemand die niet gevaccineerd is, gemeten in procenten.

Dus, hypothetisch (dit zijn niet de werkelijke cijfers), als het risico om ernstig ziek te worden van Covid-19 voor een niet-gevaccineerde persoon 1% bedraagt en het risico voor een gevaccineerde persoon 0,2%, zou de relatieve risicovermindering 80% bedragen (aangezien 0,2% 80% minder is dan 1%).

De absolute risicovermindering, waarnaar de heer Kruger verwees, vergelijkt het verschil tussen het percentage mensen dat ziek werd in gevaccineerde en niet-gevaccineerde groepen.

In hetzelfde denkbeeldige voorbeeld zou de absolute risicovermindering van vaccinatie dus 0,8 procentpunt bedragen, aangezien 0,2% (het risico voor een gevaccineerde) 0,8 procentpunt lager is dan 1% (het risico voor een niet-gevaccineerde).

Hoewel sommigen hebben betoogd dat beide maatregelen moeten worden gepubliceerd, is de absolute risicovermindering is  afhankelijk van het  onderliggende risiconiveau op dat moment, dus elke schatting van de absolute risicovermindering als gevolg van de Covid-19-vaccins is afhankelijk van de prevalentie van Covid-19 op dat moment.

Dit betekent dat de absolute risicovermindering afgeleid  uit proefgegevens (waarnaar de heer Kruger lijkt te verwijzen) waarschijnlijk nooit relevant is geweest voor de werkelijke absolute risicovermindering in de echte wereld.

De relatieve risico-vermindering is altijd heel hoog ( 80%) ,  ook als je vrijwel geen risico loopt.  En dat stimuleert  om de gok te nemen: het vaccin toch maar accepteren,  terwijl je twijfels hebt.  Je zou het nooit nemen als je wist dat het slechts met 0,8% jouw kans  op Covid verlaagde,  want je weet dat je misschien wel 10% kans hebt op een nare bijwerking.  JV.

Het Lancet-artikel dat we eerder noemden vergeleek de relatieve risicoreducties voor de vaccins in de proeven (de hierboven genoemde cijfers van 90%+ en 76%) met absolute risicoreducties, die volgens het artikel "1,3% voor de AstraZeneca-Oxford, 1,2% voor de Moderna-NIH, 1,2% voor de J&J, 0,93% voor de Gamaleya, en 0,84% voor de Pfizer-BioNTech vaccins" waren. Het artikel werd voor het eerst gepubliceerd in april 2021 (maar werd later gecorrigeerd), dus vóór de ontdekking van verscheidene zorgwekkende varianten.

Deze cijfers ondermijnen niet het feit dat de vaccins effectief zijn, vooral op korte termijn. Zij tonen veeleer aan dat de mensen in die proeven een laag basisrisico hadden om ziek te worden van Covid, maar dat de vaccins toch het grootste deel van dat risico wegnamen.

Er zij op gewezen dat bovenstaande cijfers niet rechtstreeks kunnen worden toegepast op het huidige risico van Covid-19, aangezien de dominante variant inmiddels is veranderd. Het UK Health Security Agency zegt: "De effectiviteit van het vaccin tegen symptomatische ziekte met de Omicron-variant is aanzienlijk lager dan tegen de Delta-variant, met een snelle afname. De bescherming tegen ziekenhuisopname blijft echter hoog."

Er zijn enkele sterfgevallen gemeld als gevolg van Covid-19 vaccins.

Sir Christopher heeft ook beweerde: "Lijkschouwers in het hele land hebben in hun rapporten vastgesteld dat sterfgevallen rechtstreeks zijn veroorzaakt door Covid-19 vaccins."

Het is waar dat Covid-19 vaccins bij sommige mensen als doodsoorzaak zijn opgegeven.

Volgens het Office for National Statistics waren er tot september 2022 47 van dergelijke sterfgevallen in Engeland en geen enkele in Wales. In Schotland waren er in dezelfde periode negen. In Noord-Ierland is er tot eind maart 2022 één sterfgeval geregistreerd, volgens de Northern Ireland Statistics  and Research Agency.

Het is mogelijk dat het Britse totaal stijgt, als er een vertraging is opgetreden bij de registratie van sommige sterfgevallen als gevolg van de vaccins.

De MHRA heeft 80 sterfgevallen geregistreerd als gevolg van een soort bloedstolsel dat volgens haar kan  worden  in verband  met het AstraZeneca vaccin, maar we kunnen niet zeggen hoeveel daarvan door het vaccin zijn veroorzaakt. Overlijdensaktes zijn de beste bron van gegevens over sterfgevallen per oorzaak.

Op 4 september 2022 waren in het Verenigd Koninkrijk meer dan 151 miljoen doses van de Covid-vaccins toegediend.

Zwangere vrouwen en vaccinatie

Mr Bridgen zei: "De geachte afgevaardigde weet het misschien niet, maar op twee verschillende dagen werd tegenstrijdig bewijsmateriaal verstrekt. In het ene advies stond dat zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven het vaccin mochten krijgen, en vervolgens zei een andere regeringsinstantie dat dat niet veilig was en dat zij het niet aanraadde".

Het is waar dat de adviezen over Covid-19-vaccins en zwangerschap in de loop der tijd zijn veranderd, maar dat betekent niet dat zij tegenstrijdig waren.

De MHRA keurde het Pfizer-vaccin in december 2020 goed voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk, maar niet voor zwangere vrouwen. Vervolgens adviseerde het Joint Committee on Vaccination and Immunisation in april 2021 dat ook zwangere vrouwen het Covid-19-vaccin op hetzelfde moment als hun leeftijdsgroep aangeboden moeten krijgen.

Dit volgde op de publicatie van reële gegevens uit de Verenigde Staten waaruit bleek dat 90.000 zwangere vrouwen waren gevaccineerd "zonder dat er enige bezorgdheid over de veiligheid bestond".

Wat Mr Bridgen misschien bedoelt is het feit dat er enige verwarring was onlangstoen een oud regeringsdocument van december 2020 op grote schaal online werd verspreid. Dit document weerspiegelde de informatie die bekend was toen het oorspronkelijk werd gepubliceerd: "Er kan op dit moment niet voldoende zekerheid worden gegeven over een veilig gebruik van het vaccin bij zwangere vrouwen". De webpagina leek echter te zijn bijgewerkt in augustus 2022, waardoor sommigen suggereerden dat de regering haar advies voor zwangere vrouwen nu had gewijzigd.

Maar, zoals we al eerder eerderwas dat document niet recentelijk bijgewerkt. Het bevond zich in een groep documenten, waarvan er één op 16 augustus was bijgewerkt en niets te maken had met vaccins bij zwangerschap. Hierdoor leek het alsof alle documenten in deze groep in augustus 2022 waren bijgewerkt, terwijl dat niet zo was.

In het document van december 2020 staat nu dat het "een samenvatting is van de eerste beoordeling ten tijde van de goedkeuring in december 2020" en dat "de tekst in het oorspronkelijke verslag ongewijzigd blijft".

Covid-19 vaccins worden nog steeds aanbevolen voor zwangere vrouwen.

Myocarditis na Covid-19 infecties

Conservatief parlementslid Dr Caroline Johnson beweerde tegen het einde van het debat dat "er naar schatting 1.500 gevallen van myocarditis zijn per miljoen patiënten met covid - veel groter dan het risico van myocarditis na vaccinatie".

Dit is het cijfer dat de MHRA gebruikt, die  zegt in zijn samenvatting van gele kaart rapporten: "Het is ook bekend dat myocarditis in verband wordt gebracht met COVID-19-infectie, met naar schatting 1.500 gevallen van myocarditis per miljoen patiënten met COVID-19."

Dit is juist, maar het is gebaseerd op onderzoek dat meer dan twee jaar geleden is uitgevoerd en daarom weerspiegelen de bevindingen mogelijk niet de percentages myocarditis in verband met Omicron-infecties.

De MHRA vertelde ons dat deze statistiek gebaseerd is op een Amerikaanse studie die in september 2021 werd gepubliceerd en waarin de associatie tussen Covid-19 en myocarditis tussen maart 2020 en januari 2021 werd bekeken.

Er zij op gewezen dat gedurende deze periode in de VS de infecties overwegend werden  veroorzaakt door het oorspronkelijke SARS-CoV-2-virus, waarbij de Alpha-variant eind december 2020 in de VS werd ontdekt. Er wordt aangenomen dat de ernst van het virus in de loop van de tijd is veranderd, waarbij onderzoekers  vonden dat Omicron - nu de dominante variant in zowel de VS als het VK - veel minder vaak leidt tot ziekenhuisopname en overlijden dan de Delta-variant.

Er is enige  studie van myocarditis veroorzaakt door Omicron-infecties, maar het is onduidelijk of de door de MHRA gebruikte studie het risico op myocarditis van de huidige Covid-19-ziekte veroorzaakt door Omicron-infecties weerspiegelt.

Myocarditis is ook gesignaleerd als een potentieel risico na vaccinatie tegen Covid-19. Volgens de MHRA (per 16 februari 2022) was het totale meldingspercentage voor alle leeftijdsgroepen voor myocarditis na vaccinatie met het Pfizer-vaccin 9 meldingen per miljoen doses en voor Moderna was het totale meldingspercentage voor myocarditis 17 meldingen per miljoen doses.

Full Fact heeft contact opgenomen met de MHRA, Mr Kruger, Sir Christopher, Mr Bridgen en Dr Johnson voor commentaar.

Afbeelding met dank aan Mat Napo

Correctie 11 november 2022

Dit artikel is bijgewerkt om een spelfout in de naam van Andrew Bridgen te corrigeren.

We verdienen beter dan slechte informatie.

Nadat we deze feitencheck hadden gepubliceerd, hebben we contact opgenomen met Danny Kruger, Andrew Bridgen en Sir Christopher Chope om correcties te vragen met betrekking tot sommige van deze beweringen.

Danny Kruger zal geen actie ondernemen.

Andrew Bridgen en Sir Christopher Chope hebben niet gereageerd. 

Het is niet goed genoeg.

Wilt u uw naam toevoegen voor betere normen in het publieke debat?

Ja, ik doe mee aan de strijd voor goede informatie...

  • Door Grace Rahman, Sarah Turnnidge

 

 

 


 https://www.bbc.com/news/uk-politics-64237949 




ONBELANGRIJK.  

(Hieronder een vertaling van een Guardian artikel over de aanval op Bridgen.  Hij heeft een houytbedrijf in zijn kiesdistrict willen helpen, en  lobbyde voor hout-import uit Ghana.  Hij zou mogelijk ook gheld krijgen voor zijn werk.   Hij heeft de fout gemaakt om dit niet te melden bij zijn 'bijverdiensten lijst'. 

Ik ( JV) oordeel als volgt: Van mij mag iemand een kruimeldief zijn, als hij maar geen massa-moordenaar is.  We zien nu de Grote Dieven en deels moordenaars  die hun opponent willen wegsturen omdat hij een kruimeldief zou zijn. 

Hieronder de hele vertaling van het Guardian artikel.

Het conservatieve parlementslid Andrew Bridgen dreigt uit het Lagerhuis te worden geschorst en is gevraagd zijn verontschuldigingen aan te bieden nadat een partijoverschrijdende commissie heeft vastgesteld dat hij herhaaldelijk de regels inzake betaald lobbyen en het melden van belangen heeft overtreden.


De normcommissie onderschreef de bevindingen van Kathryn Stone, de parlementaire commissaris voor normen, dat Bridgen de gedragscode van de parlementsleden heeft geschonden nadat hij ministers en ambtenaren had benaderd namens een bosbouwbedrijf dat hem een donatie, een bezoek aan Ghana en het aanbod van een adviescontract had gegeven.


Bridgen wordt niet geconfronteerd met een eventuele terugroeping door zijn kiezers, omdat dit alleen gebeurt als parlementsleden voor tien of meer zittingsdagen worden geschorst. Zijn voorgestelde schorsing duurt vijf zittingsdagen.


Twee van de dagen zijn opgelegd wegens overtreding van de regels inzake belangenbehartiging en belangen, aanzienlijk minder lang dan de sanctie van 30 dagen die werd aanbevolen voor ongeoorloofd lobbyen door Owen Paterson, het conservatieve parlementslid dat een jaar geleden opstapte na een mislukte poging van Boris Johnson om hem van zijn straf te redden.


De overige drie dagen schorsing waren een reactie op een volgens de commissie "volstrekt onaanvaardbare" poging van Bridgen, sinds 2010 parlementslid voor North West Leicestershire, om Stone onder druk te zetten. Bridgen zou zich niet alleen in het Lagerhuis moeten verontschuldigen, maar ook persoonlijk, aldus het rapport.


Volgens het rapport e-mailde Bridgen Stone om te vragen naar vermeende geruchten dat de commissaris een adelstand van Johnson zou aanvaarden, en dat dit afhankelijk was van haar "het bereiken van de 'juiste' resultaten" bij het uitvoeren van parlementaire normonderzoeken. Bridgen was een bekend criticus van Johnson.


Uit het eerste onderzoek van Stone bleek dat Bridgen de regels inzake de registratie van belangen had overtreden door de reis, de donatie van het in Ghana gevestigde Mere Plantations en een contract om het bedrijf te adviseren, een rol die uiteindelijk niet werd betaald, niet aan te geven. Hij verzuimde deze ook te vermelden toen hij ministers benaderde namens het bedrijf, voegde ze eraan toe.


Stone zei dat Bridgen ook de regels inzake betaalde belangenbehartiging had overtreden door vijf keer ministers of ambtenaren te benaderen "met de bedoeling een voordeel te behalen voor Mere Plantations", en in acht andere e-mails aan ministers, waaronder Kwasi Kwarteng, Alok Sharma en Jesse Norman.


De Standards Committee onderschreef de bevindingen van Stone en zei dat als Bridgen geen plannen had om betalingen van het bedrijf aan te nemen, hij een contract met het bedrijf waarin stond dat hij 12.000 pond per jaar zou krijgen, had moeten opzeggen of wijzigen.


Uit het rapport van de commissie bleek dat het parlementslid in totaal drie "registreerbare voordelen" ontving - het contract voor een adviserende rol, een reis naar Ghana in augustus 2019 en een donatie van 5.000 pond aan zijn lokale conservatieve vereniging.


Bridgen betoogde dat hij slechts een lokaal bedrijf hielp dat met Mere samenwerkte, en dat het dus gewoon een "kiesdistrictbelang" was dat hem geen persoonlijke voordelen opleverde. De commissie was het hier niet mee eens en zei dat het parlementslid de lobbyregels had overtreden.


De commissie, voorgezeten door het Labour parlementslid Chris Bryant maar met een meerderheid van Tories onder de parlementsleden - er zijn ook zes lekenleden - vond dat Bridgen de regels "bij verschillende gelegenheden en op verschillende manieren" heeft overtreden en dat hij "een zeer nonchalante houding heeft aangenomen ten aanzien van de regels inzake registratie en opgave van belangen".


Volgens het rapport vertelde Bridgen aan Stone: "Om eerlijk te zijn kijk ik nooit naar mijn register van belangen, het is waarschijnlijk van weinig belang voor mij."


De commissie veroordeelde Bridgen scherp voor het e-mailen van Stone kort nadat zij haar bevindingen aan de parlementsleden had voorgelegd.

Bridgen schreef: "Tot mijn schrik hoorde ik bij een aantal gelegenheden een ongefundeerd gerucht dat uw contract als commissaris voor parlementaire normen in de komende maanden afloopt en dat er vergevorderde plannen zijn om u een adelstand aan te bieden, mogelijk al bij de erelijst van de minister-president.


"Er wordt ook gesuggereerd door collega's dat deze plannen afhankelijk zijn van de 'juiste' resultaten bij het onderzoek naar parlementaire normen."


Hoewel Bridgen zei dat zijn e-mail slechts "op zoek was naar zekerheid", zei de commissie dat het "een poging lijkt om volstrekt ongepaste druk uit te oefenen op de commissaris" en noemde dit "volstrekt onaanvaardbaar gedrag".


De commissie zei dat Bridgen daarmee een ander deel van de gedragscode voor parlementsleden had geschonden, namelijk dat hij niet mag proberen de commissaris te beïnvloeden.


Als verzachtende omstandigheid zei zij dat Bridgen was gemotiveerd door te proberen een kiesdistrictbelang te helpen, en vanwege zijn belangstelling voor klimaatverandering en internationale ontwikkeling.


Bridgen zei dat hij "zeer teleurgesteld" was over zijn aanbevolen schorsing, maar zei dat hij de bevindingen accepteerde.


...aangezien u vandaag vanuit Nederland bij ons bent, hebben we een kleine gunst te vragen.


The Guardian heeft de afgelopen 13 jaar onvermoeibaar onderzoek gedaan naar de tekortkomingen van de Britse conservatieve regering - bezuinigingen, Brexit, partygate, vriendjespolitiek, het Liz Truss debacle en de individuele tekortkomingen van ministers die zich gedragen alsof de regels niet op hen van toepassing zijn.


Ons werk heeft geleid tot ontslag, excuses en beleidscorrecties. En met de verkiezingen voor de deur stoppen we nu niet. Het is cruciaal dat we allemaal weloverwogen beslissingen kunnen nemen over wie het beste het Verenigd Koninkrijk kan leiden. Investeert u dit jaar in de Guardian?


In tegenstelling tot vele anderen heeft de Guardian geen aandeelhouders en geen miljardair als eigenaar. Alleen de vastberadenheid en de passie om wereldwijde verslaggeving met grote impact te leveren, altijd vrij van commerciële of politieke invloed. Deze verslaggeving is essentieel voor de democratie, voor eerlijkheid en om beter te eisen van de machtigen.


En we leveren dit alles gratis, zodat iedereen het kan lezen. We doen dit omdat we geloven in gelijkheid van informatie. Een groter aantal mensen kan de gebeurtenissen volgen die onze wereld vormgeven, begrijpen wat hun impact is op mensen en gemeenschappen, en geïnspireerd raken om zinvolle actie te ondernemen. Miljoenen mensen kunnen profiteren van open toegang tot waarheidsgetrouw nieuws van hoge kwaliteit, ongeacht of ze ervoor kunnen betalen.


Of u nu veel of weinig geeft, uw bijdrage zal onze berichtgeving de komende jaren ondersteunen.

  

75 comments:

  1. Geen kritiek (ik zou de laatste zijn) op de keuze, maar is het arrestatiebevel van V.V. Poetin niet nét ietsje belangrijker?
    https://www.unz.com/aanglin/global-faggot-clown-circus-the-hague-issues-arrest-warrant-for-vladimir-putin/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Als het niet zo hypocriet triest was, zou de reactie van Biden hilarisch zijn. Zelf erkennen ze het ICC niet, sterker nog ze hebben gedreigd Nederland binnen te vallen als er ooit een Amerikaan gevangen wordt genomen om voor dat tribunaal berecht te worden maar Biden vind het terecht dat er een arrestatiebevel (door dat niet door Amerika erkende hof) tegen Putin is uitgevaardigd! Het westen is feitelijk op geen enkele manier meer serieus te nemen. Overigens wordt het ICC ook niet erkend door Rusland en China dus het is een farce.

      Delete
    2. Zoals je in jouw emails hebt gezien ben ik een beetje bezig met die beschuldiging t a v Putin.
      Maar meer dan zwart-makerij is het niet.
      Maar het zit me wel erg dwars, want de gewone splaapkop wordt er nu wel 100% van overtuigd dat Rusland heel slecht en onmenselijk is.

      En het omgekeerde is nu juist het geval.
      Maar ik denk nu ook bij mezelf: als je een slaapkop bent en blijft, is verlies en ondergang jouw toekomst.

      Waarom zou ik me verder uitsloven? Dat brengt alleen mij in gevaar , en de massa beweegt niet: die loopt vol goede moed - en minachtend naar mij kijkend - naar de afgrond.

      Delete
    3. L:uister naar deze MP: wat hij zegt is wel heel spectaculair.
      Kunnen we ergens zijn tekst kort samengevat vinden?
      Zijn cijfers.

      Delete
    4. @JV: [Waarom zou ik me verder uitsloven?]
      Ik begin onderhand dezelfde neiging te krijgen. Na een gesprek van een uur met een familielid: "Wat jij vertelt klinkt heel anders, als wat ik heb gehoord. Maar ik geloof het verhaal, dat jij vertelt, niet."

      Dan moet je het maar zelf weten.

      Delete
    5. [L:uister naar deze MP]
      Link?

      Delete
    6. [Na een gesprek van een uur met een familielid: "Wat jij vertelt klinkt heel anders, als wat ik heb gehoord. Maar ik geloof het verhaal, dat jij vertelt, niet."]

      Mij is het intussen wel gelukt een aantal schapen (niet in de familie overigens die denken hier hetzelfde over als ik) anders over de situatie te laten denken.

      Delete
  2. @JV onder het vorige blog: [Hebben jullie Karel gehoord, gisteravond: ]

    Ja, net beluisterd. Zeer goede podcast.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik ook, zie 4:20 PM hieronder. Maar @JV gaf er geen link bij.

      Delete
  3. Ondertussen in de V.S.:

    [De Amerikaanse oud-president Trump
    verwacht dat hij dinsdag gearresteerd
    wordt.Dat schrijft hij op zijn eigen
    socialemedianetwerk Truth Social.Trump
    roept zijn aanhangers op om het land
    terug te nemen en te gaan protesteren.

    Trump is verwikkeld in meerdere
    juridische onderzoeken.De zaak waar hij
    nu naar verwijst,speelt in Manhattan,in
    New York.Het draait om het betalen van
    zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels.

    Volgens Trump is het OM in Manhattan
    corrupt en betaald door de progressieve
    zakenman George Soros.Waarop Trump zijn
    verwachting precies baseert,maakt hij
    in zijn berichten niet duidelijk. ]

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Trump predicts arrest for Stormy Daniels payment

      The former US president called on his followers to “protest, take our nation back” if he is arrested on Tuesday ], bron: https://swentr.site/news/573200-trump-predicts-arrest-stormy-bragg/

      Delete
    2. [US president called on his followers to “protest, take our nation back”]
      Dat wordt dan een herhaling van 6 jan. Het zal weer in zijn nadeel worden geframed. Beter is een staking, die het hele land plat legt.

      Delete
    3. Ja, echt slim vind ik die oproep ook niet.

      Musk heeft er zo zijn eigen gedachten over (waar ik het overigens niet mee oneens ben):

      [Arrest would deliver Trump 2024 election in ‘landslide’ – Musk], bron: https://swentr.site/news/573207-musk-predicts-trump-reelection-arrest/

      Delete
  4. Nieuwste van KvW: https://www.youtube.com/watch?v=N6210Xr42B0 Een geopolitieke aardverschuiving.

    ReplyDelete
    Replies
    1. marcel mentink : Stem op BBB = stem op Monsanto.... Dus NL is er weer ingetrapt.

      Delete
    2. https://www.bndestem.nl/politiek/bbb-opent-de-boeken-als-vleesverwerker-vion-met-een-ton-komt-stort-ik-het-meteen-terug~a496d9fd/

      Delete
    3. Op 22:30 uur doet hij het wéér.😈 Ha ha ha.

      Delete
    4. Bij mij begint het eerder :-) (circa 21.35)

      Delete
    5. Afijn, de domper kwam aan het eind van het gesprek. We zijn opnieuw genaaid.

      Delete
    6. [marcel mentink : Stem op BBB = stem op Monsanto]

      Als ik op die link klik, kom ik bij KvW terecht dat lijkt me niet de bedoeling.

      Delete
    7. [Afijn, de domper kwam aan het eind van het gesprek. We zijn opnieuw genaaid.]

      Of de boel ontploft pas echt als de mensen daar achter komen.

      Overigens was het voor de verkiezingen al duidelijk dat er (veel) twijfels zijn over die beweging van CvdP.

      Delete
    8. [Als ik op die link klik, kom ik bij KvW terecht dat lijkt me niet de bedoeling.]
      Juist wel: Dat is een comment ónder de tjoep. Je moet dan altijd even wachten en het staat dan óf als 1e óf als 2e comment: "gemarkeerde reactie".

      Delete
    9. [Juist wel: Dat is een comment ónder de tjoep. Je moet dan altijd even wachten en het staat dan óf als 1e óf als 2e comment: "gemarkeerde reactie".]

      Hij bleef bij mij (ook de tweede poging) 'hangen' op de video zelf in plaats van naar de betreffende reactie te gaan.

      Delete
    10. [Hij bleef bij mij (ook de tweede poging) 'hangen' op de video zelf]
      Soms even naar beneden scrollen, dan zie je 'm als eerste bijdrage.

      Delete
  5. [maar is het arrestatiebevel van V.V. Poetin]

    De tegenzet van Moskou:

    [Moscow opens criminal case over Putin warrant

    Russia’s investigative committee says the ICC prosecutor and judges acted “illegally” ], bron: https://swentr.site/russia/573281-russia-icc-criminal-case/

    Uit het artikel:

    [The International Criminal Court (ICC) prosecutor and judges who issued an arrest warrant for Russian President Vladimir Putin have become the targets of a criminal case, Russia’s Investigative Committee announced on Monday.

    In a Telegram post, the committee said that it had opened cases against ICC prosecutor Karim Ahmad Khan, as well as judges Tomoko Akane, Rosario Salvatore Aitala and Sergio Gerardo Ugalde Godinez.]

    en

    [Russia’s investigative committee has described the ICC’s prosecutions as “obviously illegal, since there are no grounds for criminal liability.” It also pointed to the 1973 UN Protection of Diplomats Convention which grants heads of state absolute immunity from the jurisdiction of foreign countries.]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ergens is dit arrestatiebevel wel een uitkomst: De (J...se) Hysterici zijn nu zó gek geworden, dat het onderhand móet gaan opvallen bij de 'slapenden'. Hierdoor zullen er weer een paar wakker worden, alle beetjes helpen.

      Ook vandaag weer een 'shot' klimaatalarmisme op rtlZ: Tot wel boven 5 (!) graden opwarming, wordt ons door een joodse 'wetenschapper' beloofd, als 'we' zo doorgaan. Nee, die oorlog, die jullie hebben ontketend, is klimaat & milieu vriendelijk.

      Delete
    2. Weer zo'n duitse nazi-idioot met het enig correcte antwoord.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. Correctie: weer zo'n westerse liberale idioot, communistisch (zie waar dat vandaan komt) mag ook.

      Delete
    5. [De (J...se) Hysterici zijn nu zó gek geworden,]

      Het wordt met de dag erger ja. Zie ook hoe dat hele woke gebeuren door de strot geduwd wordt. Dit komt binnenkort als een boemerang op ze terug, de tekenen zijn al zichtbaar.

      Delete
    6. Bericht van Medvedev: "But the consequences for international law will be monstrous. After all, this is the collapse of the foundations, the principles of law. Including the postulates of the inevitability of responsibility. Now no one will go to any international bodies, everyone will negotiate among themselves. All stupid decisions of the UN and other structures will burst at the seams. The gloomy decline of the entire system of international relations is coming. Trust is gone."
      Dat laatste schijnen die j..en maar niet door te hebben: ALLE instituties zijn door hun gecorrumpeerd en dus onbetrouwbaar. Ze ruimen zichzelf straks zelf uit de weg. Niemand zal ze meer steunen.

      Delete
    7. [Dat laatste schijnen die j..en maar niet door te hebben:]

      Of ze weten het wel maar kunnen niet stoppen, een soort 'damned if you do and damned if you don't" situatie. Gaan ze door dan raken ze hun macht kwijt, doen ze niets dan raken ze hun macht ook kwijt. Voor dat laatste koppel alles wat er de laatste 3 jaar gebeurd is (maar vooral hoe slecht het wordt uitgevoerd) aan de lezingen over astrologie (de kalender van het universum) van KHZ.

      Delete
    8. [(de kalender van het universum) van KHZ.]
      Heb je daar een link van?

      Delete
    9. Ik weet niet precies meer waar ze dit gezegd heeft (ze legt in gesprekken tijdens het gesprek in een bijzin ook vaak dingen uit), ik vond onderstaande twee gesprekken in ieder geval erg interessant:

      https://thetruemanshow.com/podcast-39

      https://www.youtube.com/watch?v=nozYxtv0NEI

      Ik ben nog bezig met deze: https://www.youtube.com/watch?v=HBIOgGmZpxQ

      die is esoterischer, spiritueler, net zoals het gesprek wat ze onlangs met Jorn Luka had, te vinden op https://thetruemanshow.com/podcast-111

      Delete
    10. Aanvulling: dat laatste gesprek is trouwens tegelijkertijd heel erg "aards" want het gaat ook over recht.

      Delete
    11. Even over KHZ: https://levenalsmens.nl/over-ons/ Link gegeven door haar onder 1 van de tjoeps.
      Ik zag een paar weken geleden, dat zij kritiek had gekregen op enkele door haar gegeven juridische adviezen. Dat schijnt bij Blckbx te zijn gebeurd. Twee dagen later kwam een rectificatie in dat kanaal.
      Nu weer een hoop tjoeps van haar gedownload en ik ga voor de rest van de avond en morgen naar haar kijken.

      Over Blckbx had ik onder een tjoep gelezen, dat die staat ingeschreven bij de KvK onder de naam: Great Reset. (!!!) Oppassen dus.

      Delete
    12. [Ik zag een paar weken geleden, dat zij kritiek had gekregen op enkele door haar gegeven juridische adviezen.]

      Zij komt daar tijdens het gesprek met Jorn Luka (laatste link die ik gaf) op terug.


      [Oppassen dus.]

      Dat deed/doe ik al met die site. Ik weet niet goed wat van die groep te denken. Dit gedoe met KHZ (haar uitleg is heel helder) geeft wat mij betreft ook weer te denken.

      Delete

  6. Sheikh Imran Hosein
    wil, dat Turkije uit de otan stapt. Daar ben ik het niet mee eens. Turkije is veel nuttiger 'als luis in de pels', zolang de heer Recep Tayyip Erdoğan maar doet, wat de RF hem influistert.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik vind voor beide stellingen wat te zeggen. Eruit stappen, brengt otan zowel in verlegenheid als in de problemen. En wat gebeurt er als Turkije zich aansluit bij RF? Of een soort alliantie van moslimlanden in het M.O. in het leven roept?

      Delete
    2. [luis in de pels]
      Hoewel Hongarije die rol schijnt over te nemen.

      Delete
    3. In dat geval kunnen beide stellingen uitgevoerd worden..........

      Delete
  7. Meer info over de 'onvoerde kinderen:

    Rusland organiseert bijeenkomst VN-veiligheidsraad om situatie omtrent deportatie Oekraïense kinderen ‘uit te leggen’
    Rusland heeft aangekondigd begin april een ‘informele bijeenkomst’ van de VN Veiligheidsraad te organiseren. Moskou wil op die bijeenkomst de ‘echte situatie’ bespreken omtrent de Oekraïense kinderen die naar Rusland zijn gedeporteerd.

    Het lijkt erop dat de bijeenkomst volgt op het arrestatiebevel dat het Internationale Strafhof (ICC) in Den Haag vorige week uitvaardigde tegen president Poetin en Maria Lvova-Belova, de Russische kinderombudsvrouw. Volgens het ICC zijn zij verantwoordelijk voor de ontvoering en deportatie van Oekraïense kinderen naar bezette gebieden.

    Moskou erkent het ICC niet en noemt het arrestatiebevel ‘onwettig’ en ‘schandalig’. Volgens de Russische VN-ambassadeur Vassily Nebenzja stond de bijeenkomst van de veiligheidsraad al gepland voordat het arrestatiebevel werd aangekondigd.

    ICC-hoofdaanklager Karim Kahn heeft Rusland opgeroepen de kinderen terug te brengen naar Oekraïne. Nebenzja zei daarop dat ‘de situatie met de kinderen totaal overtrokken is’ en dat Rusland ze enkel heeft meegenomen om ze in veiligheid te brengen. Op de vraag of de kinderen zouden terugkeren naar Oekraïens grondgebied zei de ambassadeur: ‘Als de omstandigheden veilig zijn, natuurlijk. Waarom niet?’

    Eva Selderbeek

    ReplyDelete
  8. Russen spreken met trots over ‘adoptie’ van Oekraïense kinderen – een vermoedelijke oorlogsmisdaad
    Duizenden Oekraïense kinderen zouden sinds het begin van de oorlog naar Rusland zijn gedeporteerd, om daar te worden opgenomen in gezinnen. Vanwege deze vermeende oorlogsmisdaad heeft het ICC een arrestatiebevel doen uitgaan voor Poetin en de Russische kinderombudsvrouw, Maria Lvova-Belova.

    Fleur de Weerd en Pieter Sabel20 maart 2023, 17:52

    Predikant Roman Vinogradov (tweede van links) en zijn vrouw Yekaterina (derde van rechts) lopen begin maart met hun kinderen door Novosibirsk. Ze hebben in totaal zestien kinderen, waarvan er vijf recentelijk zijn gearriveerd uit Oekraïne. Beeld AFP
    Predikant Roman Vinogradov (tweede van links) en zijn vrouw Yekaterina (derde van rechts) lopen begin maart met hun kinderen door Novosibirsk. Ze hebben in totaal zestien kinderen, waarvan er vijf recentelijk zijn gearriveerd uit Oekraïne.Beeld AFP
    In Oekraïne doen de gruwelijkste verhalen de ronde: Russische soldaten zouden kinderen – soms complete weeshuizen – naar Rusland verschepen om ze daar onder dwang te ‘heropvoeden’ tot Russische burgers. Internationale onderzoeken onderschrijven deze verhalen.

    Het ontvoeren van kinderen uit een ander land en omvormen tot eigen staatsburgers geldt als oorlogsmisdaad onder de Geneefse Conventies. Volgens de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War wijzen de deportaties van Oekraïense burgers, inclusief weeskinderen, zelfs op ‘een etnische zuiveringscampagne’.

    De vermeende oorlogsmisdaden worden overigens in alle openheid door Rusland gepleegd. Sterker nog: er wordt met trots gesproken over het ‘evacueren’ en ‘redden’ van de Oekraïense kinderen.

    Om hoeveel kinderen gaat het?
    De Oekraïense autoriteiten spreken over 260 duizend ontvoerde kinderen. Onderzoekers van de Amerikaanse universiteit Yale konden van zesduizend Oekraïense kinderen nagaan dat ze zijn meegenomen en ‘herplaatst’ in kampen in Rusland, en vermoeden dat het daadwerkelijke getal nog veel hoger ligt. De Russen spreken dit niet tegen. Vicepremier Marat Choesnoellin verklaarde in oktober dat alleen al uit de regio Cherson enkele duizenden kinderen waren ‘geëvacueerd’.

    Om wat voor kinderen gaat het?
    De kinderen komen voornamelijk uit oostelijke en zuidelijke gebieden die bezet zijn of waren door de Russen, bijvoorbeeld de regio’s Cherson, Charkiv, Donetsk en Marioepol. Een groot deel woonde daar in weeshuizen of internaten. Dat betekent niet dat het daadwerkelijk wezen zijn, want in Oekraïne worden kinderen wier ouders niet de volledige zorg of verantwoordelijkheid kunnen dragen, bijvoorbeeld door een verslaving, ook aan staatsinstellingen toevertrouwd.

    Uit onderzoek van verschillende media en mensenrechtenorganisaties blijkt dat verschillende weeshuizen door Russische soldaten zijn leeggehaald, waarna de kinderen met bussen naar al eerder bezet gebied of naar Rusland zijn gebracht. Ook dakloze kinderen en minderjarigen in andere medische instellingen zijn meegenomen. In enkele gevallen probeerden de Oekraïense medewerkers dit te verhinderen, door kinderen te verstoppen of de grens over te smokkelen, maar vaak werden ze onderschept.

    ReplyDelete
    Replies
    1. VERVOLG


      Er zijn ook gevallen bekend van kinderen die bij familie of vrienden zijn weggehaald. Volgens Oekraïense mensenrechtenorganisaties werd van duizenden ouders of grootouders in bezet gebied het gezag afgenomen. Ze zouden de kinderen volgens de lokale autoriteiten ‘niet de juiste levensstandaard’ kunnen bieden.

      Ook zijn er ouders die hun kinderen vrijwillig afstonden voor adoptie door een Russisch gezin of meegaven voor ‘een zomerkamp’. Veel van deze ouders durven niet met hun verhaal naar buiten te treden, uit schaamte en angst voor stigmatisering, schrijft de Oekraïense mensenrechtenorganisatie Eastern Human Rights Group.

      Wat gebeurt er met de kinderen in Rusland?
      Uit het onderzoek van Yale blijkt dat veel kinderen in kampen terechtkomen waar ze wapentraining krijgen en hen Russisch patriottisme wordt bijgebracht. De universiteit vond de locaties van 43 van deze kampen, door heel Rusland. In video’s is te zien dat groepjes Oekraïense pubers het Russische volkslied zingen en de Russische vlag dragen.

      Uit onderzoek van persbureau AP blijkt dat Rusland een register heeft opgesteld van geschikte Russische gezinnen voor Oekraïense kinderen, en hen per Oekraïens kind geld betaalt, tot omgerekend duizend dollar voor kinderen met een handicap.

      Hoe wordt hier in Rusland over gepraat?
      Opvallend openlijk. De Russische wet verbiedt de adoptie van buitenlandse kinderen zonder toestemming van het thuisland, maar in mei ondertekende Poetin een decreet dat het voor Rusland gemakkelijker maakt om Oekraïense kinderen het staatsburgerschap te geven – vanuit humanitaire overwegingen.

      Op dezelfde gronden wordt aan Russische burgers gevraagd een Oekraïens kind in het gezin op te nemen. ‘Deze kinderen hebben onze hulp nodig’, zegt de Russische kinderombudsvrouw Maria Lvova-Belova hierover, die zelf een 15-jarig jongetje uit Marioepol ‘adopteerde’. Niet alleen deze Filip wordt voor propaganda ingezet. In de Russische media circuleren verschillende propagandafilmpjes van kinderen die blij worden onthaald door hun nieuwe Russische ouders, en vertellen hoe blij ze zijn een familie te hebben gevonden.

      Wat kunnen Oekraïense familieleden doen?
      De kinderombudsman van Oekraïne werkt met verschillende mensenrechtenorganisaties en advocaten samen om de namen van de kinderen te achterhalen, hun voogden op te sporen en namens hen brieven te sturen aan Russische autoriteiten om de kinderen op te eisen. Een enkele keer werkt dit, en mogen de kinderen terugkeren. Mogelijk doet Rusland dit om te tonen dat het land het beste met de kinderen voor heeft.

      In de meeste gevallen horen familieleden en advocaten helemaal niets. Sommige wanhopige Oekraïners vertrekken daarop naar Rusland om hun kinderen op te sporen en zelf terug halen. Er zijn enkele gevallen bekend waarbij dat lukte. Soms worden kinderen met hulp van Russische vrijwilligers het land uit gesmokkeld.

      Delete
  9. DERDE ARTIKEL, DOOR BERT LANTING

    ‘Moeder Rusland’: de vrouw die verantwoordelijk is voor de deportatie van duizenden Oekraïense kinderen
    Maria Lvova-Belova wijdt haar leven aan het kind. Als kinderombudsvrouw ontfermt ze zich over alle kinderen in Rusland. Zelf heeft ze er 23. De jongste toevoeging aan het grote gezin brengt de omstreden ‘Moeder Rusland’ nu in problemen met het Internationaal Strafhof.

    Bert Lanting20 maart 2023, 12:21
    De Russische president Poetin (links) tijdens een ontmoeting met Maria Lvova-Belova, de Russische kinderombudsvrouw, op 16 februari 2023. Beeld AFP
    De Russische president Poetin (links) tijdens een ontmoeting met Maria Lvova-Belova, de Russische kinderombudsvrouw, op 16 februari 2023.Beeld AFP
    Het Internationaal Strafhof (ICC) mag dan een arrestatiebevel hebben uitgevaardigd tegen Maria Lvova-Belova, de Russische kinderombudsvrouw, in eigen land straalt ze zo veel liefde en kracht uit dat ze door de media ook wel ‘Moeder Rusland’ wordt genoemd.

    Het is wel een toepasselijke naam. Toen president Poetin in 2021 bij haar benoeming tot kinderombudsvrouw naar haar gezinssituatie informeerde, antwoordde Lvova-Belova trots dat ze liefst 22 kinderen had: vijf eigen kinderen, vier adoptiekinderen en dan nog dertien kinderen over wie zij en haar man de voogdij hadden. Later zou ze nog een kind adopteren, een gezinsuitbreiding die haar in aanvaring bracht met het ICC.

    Over de auteur

    Bert Lanting is buitenlandredacteur. Hij was correspondent in Rusland, de Verenigde Staten en Brussel en chef van de buitenlandredactie.

    Als meisje droomde Lvova-Belova er al van veel kinderen te krijgen, vertelde ze ooit in een interview. Toen ze later op zoek ging naar een partner, liet ze mannen die minder dan drie kinderen wilden hebben naar eigen zeggen onmiddellijk vallen. Uiteindelijk trouwde ze op 19-jarige leeftijd Pavel Kogeljman, een computerprogrammeur uit Penza die zich later tot priester in de Russisch-orthodoxe kerk liet wijden. (Lvova-Belova: ‘Ik hoefde alleen wat korte rokjes weg te gooien’). Ook hij was vastbesloten zijn land en kerk te zegenen met een groot gezin.

    Weeskinderen
    Samen met haar man en een vriendin, Anna Koeznetsova, begon Lvova-Belova in 2008 een charitatieve organisatie die zich inzette voor weeskinderen. ‘Ik vind het verkeerd om je leven alleen maar te wijden aan je eigen kinderen’, citeert de onafhankelijke site Vjorstka haar. ‘Een vrouw moet ook andere taken hebben.’ Het werd het startpunt voor haar politieke carrière.

    Tussen Lvova-Belova en Koeznetsova ontwikkelde zich al snel een ‘wat kinderachtige wedstrijd’, vertelde de directeur van een andere maatschappelijke organisatie uit Penza aan Vjorstka: ‘Wie krijgt de meeste kinderen, wie is het vroomst en wie ziet de president het vaakst?’

    Op politiek gebied won Koeznetsova het: zij werd in 2016 benoemd als kinderombudsvrouw. Maar ook Lvova-Belova bouwde haar reputatie op met een aantal nieuwe lokale projecten voor geestelijk gehandicapte kinderen, waarvoor ze ook in Moskou geld wist los te peuteren. Tegelijkertijd klom ze pijlsnel op binnen Verenigd Rusland, de politieke partij van Poetin. Ze belandde zelfs in de Federatieraad, de Russische Senaat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. VERVOLG. (2)


      Afkeer van abortussen
      Toen Koeznetsova in 2021 aftrad, vroeg het Kremlin Lvova-Belova als opvolger. Dat had ze volgens Vjorstka voor een belangrijk deel te danken aan de steun van de Russisch-orthodoxe kerk. Die zag haar als de beste kandidaat vanwege haar ultranationalistische opvattingen en haar afkeer van abortussen.

      Nadat Poetin vorig jaar februari de oorlog tegen Oekraïne lanceerde, werd de nu 38-jarige Lvova-Belova het gezicht van de omstreden deportatie van Oekraïense kinderen uit de door het Russische leger bezette gebieden. Al in de eerste dagen van de invasie begon zij met de ‘evacuatie’ van kinderen uit het oorlogsgebied, inclusief weeskinderen. Die moesten worden opgenomen door Russische gezinnen.

      Om het goede voorbeeld te geven ‘adopteerde’ ze zelf een Oekraïense jongen uit Marioepol, die door zijn pleegouders in de steek zou zijn gelaten in de (door Russische troepen verwoeste) stad. ‘Nu weet ik wat het is om een moeder te zijn van een kind uit Marioepol’, zei ze in een gesprek met president Poetin. ‘Dankzij u!’ Op zijn beurt vertelde de jongen, Filipp, tegenover de Russische televisie dat hij ‘nog nooit iemand had ontmoet die zoveel liefde voor hem had’.

      ‘Zomerkampen’
      Die adoptie en haar rol als coördinator van de deportatie van duizenden Oekraïense kinderen, niet alleen weeskinderen, zijn haar op het arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof komen te staan. Lvova-Belova zelf zegt dat het haar er slechts om gaat kinderen te redden uit gevaarlijk gebied.

      Delete
    2. VERVOLG (3)

      Volgens mensenrechtenorganisaties worden ook kinderen van ouders in de door het Russische leger bezette gebieden naar ‘zomerkampen’ in Rusland gestuurd, en soms zelfs vastgehouden. Daar worden zij bestookt met Russische propaganda.

      Maar Lvova-Belova ontkent dat er sprake is van een indoctrinatiecampagne. Volgens haar is het een natuurlijk proces. ‘In het begin spraken ze negatief over Poetin, zeiden ze allerlei nare dingen en riepen ze ‘Leve Oekraïne!’, zei ze tegenover Russische media. ‘Dus ja, in het begin is er een negatieve houding, maar later slaat dat om in liefde voor Rusland.’

      Als voorbeeld wees ze begin dit jaar op een Oekraïens meisje uit Donetsk die in een programma op de Russische militaire zender Zvezda TV optrad. ‘Nastja uit Donetsk is een van de kinderen voor wie we pleegouders hebben gevonden. Nu heeft ze een grote familie en een katje. Daarvan heeft ze altijd gedroomd.’

      RUSSISCHE DEPORTATIES
      Ruim 6 duizend Oekraïense kinderen worden volgens een rapport van de Amerikaanse universiteit Yale vastgehouden in een netwerk van tientallen kampen verspreid over Rusland en het door Rusland bezette schiereiland de Krim.

      Doel van de kampen is volgens onderzoekers van Yale vooral politieke heropvoeding. De Oekraïense kinderen ondergaan een integratieprogramma waarbij hun de ‘liefde’ voor de Russische taal en cultuur wordt bijgebracht.

      De deportatiecampagne wordt volgens de onderzoekers centraal gecoördineerd door de Russische overheid. Van laag tot hoog zijn allerlei overheidsfunctionarissen direct betrokken bij het overbrengen, huisvesten en indoctrineren van de Oekraïense kinderen.

      Delete
  10. Hier een Yale publicatie over het Yale Report:

    https://yaledailynews.com/blog/2023/02/22/ysph-research-reveals-relocation-and-re-education-of-ukrainian-children/

    ReplyDelete
    Replies
    1. The report — published on Feb. 14 by YSPH’s Humanitarian Research Lab as part of the State Department-funded Conflict Observatory program —

      Het ministerie van BZ betaalt dus mee aan het onderzoek....
      "We think propaganda is normal" zei de oprichter (Richard Stengley?) van een belangrijk instituut ( het GEC) onlangs.
      ----------
      De baas van de zaak is joods:
      Nathaniel Raymond, executive director of the HRL.
      > Humanitarian Research Lab .
      ---------
      According to Raymond, the research team had been “watching” the relocation program since early Spring 2022 — shortly after Russia’s invasion of Ukraine — and was a “clear priority” for the U.S. government.
      ----------
      Raymond noted that HRL used open-source information to develop their understanding of the network of relocations, camps, re-education efforts and adoption and foster placements.

      De Russen hielden de zaak dus niet geheim: open source betekent dat het publiek bekend is. Dat het in de krant staat bijvoorbeeld.
      ---
      " The HRL was able to conduct open-source research because, rather than concealing the relocation networks’ existence, the Russian officials involved celebrated it. According to the report, the camps were marketed as either recreational or humanitarian: to provide kids with vacations or to save them from active warzones. "

      (Je kunt het duis nooit goed doen: als je openbaar bent, zit daar een slechte bedoeling achter. Als je niet openbaar bent óók. Als je kwetsbare kindern in oorlogsgebied laat en niet evacueert zal er ook wel een wet zijn die je daar op veroordeelt. Haal je ze weg: ook schuldig... JV.
      ----

      David Simon ( hij zal toch niet joods zijn ?) zuigt dit uit zijn duim:

      "“They really believe that somehow Ukraine should not exist, that Russia has the right to rule the territory that is Ukraine and that the people in that territory should be Russian,” said David Simon, director of the Genocide Studies Program who was not involved in the study. “The reason why I think that they’re so unabashed in saying what they’re doing is that … they don’t believe in Ukraine.”
      ----------------
      De derde persoon die wordt geciteerd is ook met zekerheid joods:
      “It’s tragic to say this, but on virtually every front, whatever the official Russian press release is, the one thing you can count on is that the opposite is true,” said Jeffrey Sonnenfeld,
      ------------

      Delete
    2. VERVOLG


      Uit deze tekst blijkt dat de kinderen niet ontvoerd zijn:

      In many instances, the report continued, consent from Ukrainian childrens’ parents were obtained under duress. The report details how parents were made to sign over power of attorney, how agreed-upon terms of stay lengths were violated and parents’ refusal to allow their children to attend camps “were ignored” by organizers.
      ------------------
      "In at least four camps — including Medvezhonok which hosts at least 300 Ukrainian youth — childrens’ returns to their parents were suspended, and they are being held past their scheduled date of return..

      Ook hier blijkt dat de kinderen niet ontvoerd waren. Mogelijk dat de duur van de oorlog langer is dan ten tijde van het contract ingeschat werd, en de kinderen dus langer in Rusland blijven. JV
      ------------
      " According to Raymond, the systematic relocation, re-education and resettlement of Ukrainian children is “absolutely” a prima facie violation of human rights and the laws of war. "

      Ja. Of het is wat het lijkt: bescherming van de kinderen.
      Ik ben nu wel benieuwd geworden naar de vele rapporten die Nathaniel heeft geschreven over de Palestijnse kinderen. Wie kan ze vinden?
      ---------------

      Een Yale studente van Oekraiense roots zegt:
      “I grew up learning about my great great grandfather being forcibly sent to his death to a labor camp in Siberia and I questioned how such an act was ever allowed to be permitted by the world,” Bidochko wrote to the News.


      Luister goed, juffrouw Bidochko. Uw grootvader werd niet door Russen naar zijn dood gestuurd, maar door de voorouders van Nathanier, Simon en Sonmnenfeld.
      Het zijn de Russen die uw verre neefjes van de oorlog veilig stellen. De oorlog ie óók door de Nathaniels, Simons en Sonnenfelds is veroorzaakt. JV.
      ----
      In het artikel staat nog een vijfde naam vernoemd: die van een Iranier, de directeur van het instituut.

      Zou het Instituut ook een stuidie hebben gedaan over de 500.000 Iraakse kinderen die tussen 1990 en 1996 door Amerikaanse sancties stierven?

      Kamela Harris, Tony Blinken en de baas van het ICC hebben het rapport gebruikt om Putin zwart te maken.

      Dat is een van de manieren van 'unconventional Warfare", zoals het PNAC Report het beschrijft.

      Delete
    3. [Uit deze tekst blijkt dat de kinderen niet ontvoerd zijn:

      In many instances, the report continued, consent from Ukrainian childrens’ parents were obtained under duress. The report details how parents were made to sign over power of attorney, how agreed-upon terms of stay lengths were violated and parents’ refusal to allow their children to attend camps “were ignored” by organizers. ]

      Uit de tekst blijkt inderdaad niet dat ze letterlijk ontvoerd zijn maar er staat wel dat ouders onder druk getekend hebben en dat weigering van ouders om hun kinderen naar zo'n kamp te laten gaan, genegeerd werd. Dus feitelijk (uitgaande van de juistheid van de constatering van de schrijvers) zijn die kinderen onder dwang weggehaald.

      Delete
    4. ["In at least four camps — including Medvezhonok which hosts at least 300 Ukrainian youth — childrens’ returns to their parents were suspended, and they are being held past their scheduled date of return..

      Ook hier blijkt dat de kinderen niet ontvoerd waren. Mogelijk dat de duur van de oorlog langer is dan ten tijde van het contract ingeschat werd, en de kinderen dus langer in Rusland blijven. JV]

      Zolang dat tegen de wil van de ouders is, is het verkeerd. Jij legt het positief uit maar het kan dus ook anders uitgelegd worden.

      Delete
    5. Overigens wat ik me herinner uit 2014/2015 was dat vrouwen en kinderen geadviseerd werden uit de Donbass te vertrekken (wat velen toen ook gedaan hebben) vanwege de dagelijkse beschietingen van het Kiev leger. Ze zijn toen vertrokken onder bescherming van de militia.

      Verder als het gaat om kinderen uit de Donbass dan is er uiteraard geen sprake van ontvoering en "omvorming tot staatsburgers" zoals bedoeld in de Geneefse Conventie want die gebieden hebben zich vrijwillig na een referendum (informatie voor de westerse "elite": dat is een situatie waar de bevolking om hun mening wordt gevraagd waarna de uitkomst gerespecteerd wordt) bij Rusland aangesloten, bovendien gaat het in dat geval om etnisch Russische kinderen met eenzelfde cultuur en achtergrond. Het zijn juist de autoriteiten in Kiev die deze kinderen (met geweld) willen omvormen tot iets anders.

      Delete
    6. [" According to Raymond, the systematic relocation, re-education and resettlement of Ukrainian children is “absolutely” a prima facie violation of human rights and the laws of war. "]

      Zie mijn bijdrage hierboven.


      [Ja. Of het is wat het lijkt: bescherming van de kinderen.]

      Ondanks wat ik hierboven om 2.07 en 2.10 uur schreef, ga ik daar wel vanuit. Er zullen echt wel fouten gemaakt zijn, het is nu eenmaal een hectische situatie daar maar de intentie is niet zoals de westerse gremia en "onderzoeks" instituten ervan maken.


      [Ik ben nu wel benieuwd geworden naar de vele rapporten die Nathaniel heeft geschreven over de Palestijnse kinderen. Wie kan ze vinden? ]

      Daar ben ik ook benieuwd naar ja. Ik zou ook graag een dergelijk rapport zien over de 500.000 Irakese kinderen die zijn omgekomen door de Amerikaanse sancties (economische sancties opleggen, is een oorlogsdaad). Of geldt dit allemaal dan weer niet?

      Delete
  11. En nu maar weer even on topic: Het was een Pandemie der Lügen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paulus de Boskabouter heeft weer een leuk filmpje boven water gehaald. "Iedereen, die de prik krijgt, wordt steriel!" zegt de professor.

      Delete
  12. Op Ab Gietelink post ook ene Louis Minderhout.

    Hij twijfelt aan de oprechtheid van Putin. Denkit dat die samenwerkt met Israel en met de Rothschilds.

    HIj verwijst naar ene Brendan O'Connell, dat is een man die in Iranwoont, meen ik, veel te snel praat, veel te irritant zelfverzekerd is, maat wel een hele informative site heeft en video 's maakt.

    Hier een video:
    35. THE HISTORY OF JEWISH ELITES IN CHINA - ISRAEL CONTINUES TO SELL OUT THE USA TO THE CCP

    En hier nog een:
    https://youtu.be/OHFIAmO16qk

    Ik heb geen tijd om het nu te bestuderen,. maar wil het toch melden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Denkit dat die samenwerkt met Israel en met de Rothschilds. ]

      Zo langzamerhand vraag ik me af of dat soort mensen oprecht is of gecontroleerde oppositie. Net zoals de mensen die schrijven dat we nu in een nazi tijdperk leven, dat de nazi's de oorlog hebben gewonnen. Het is goed - zeker in het heden - om kritisch te blijven en zeker weten, doen we natuurlijk niets maar ik denk écht niet dat Putin niet oprecht is.

      Delete
    2. Onder video nummer 35 staat de volgende tekst:

      [The close relationship between Israel and China has been going on for a long time - 200+ years. It's modern incarnation began under German Jewish exile Henry Kissinger and the Nixon administration in 1973 with the Soviet and Maoist detent'e which was the cover for a MASSIVE technology transfer agreement - direct from the U.S, and via third party Israel.]

      Ik ben oprecht verbaasd dat dit blijkbaar nieuws is. Dit is toch al jaren bekend? Tijdens de Clinton administration liepen de Chinezen in en uit bij het Pentagon.

      Delete
    3. Putin onder een hoedje met Israel ?
      Xi onder een hoedje met de Joden?

      Als je wil kun je alles 'bewijzen' omdat er altijd wel voorbeelden zijn die tonen wat jij wil bewijzen.

      Als je niet de baas bent in de wereld, maar wel sterker wil worden, is het niet slim om tegende schenen van de sterken te gaan schoppen.

      Je kunt beter met hen gaan samenwerken, en ze zelfs de indruk geven dat ze later envoor altijd in jouw land de facto de baas zullen zijn.

      Maar dat geeft geen enkele garantie voor de toekomst:
      Xi kan de joden er morgen uit gooien.
      De vraag is alleen: zijn de joden in staat om dan heel China digitaal plat te gooien en zo te vernietigen?
      M a w: hebben de joden chantage middelen aangebracht ?

      Voor Putin geldt hetzelfde: dat hij bedriens is met Netanyahu en met veel joden in zijn land....zou hij anders staan waar hij nu staat ?
      Is dat een garantioe voor de toekomst?
      Alweer: hang af van de vraag of de joden zijn land kunnen saboteren als ze er uit worden gegooid.

      Beter is om een 'modus vivendi' te vinden: Joodse mensen niet langer werkzaam in media, en in politeke functies, maar wel in medische functies, bijvoorbeeld.
      En gewoon samenwerken met Israel.

      Eigenlijk : een gewone multi polaire wereld, zònder joodse overmacht.

      Delete
    4. Ook bij Unz een 'verdacht' pakket gevonden: Anon 001-1, Anon 001-2 en Anon 001-3. Lees ook de antwoorden.

      Delete
    5. Dat pakket is wel héél erg slecht gecamoufleerd, de afzender ligt er duimendik bovenop.

      Delete
  13. Hier een stuk uit de reacties op Gietelink:


    L. Minderhoud
    20 uur geleden
    https://youtu.be/OHFIAmO16qk
    Precies



    Beantwoorden

    Johan Vermeulen
    Johan Vermeulen
    12 uur geleden
    @L. Minderhoud Louis, ik vind deze Brendan O Conner nogal moeilijk te volgen. Hij is ook te zelfgenoegzaam : ik vind hem niet sympathiek. En dan is hij ook nog niet duidelijk voor mij.
    Ik vermoed dat hij beweert dat Israel en Putin en Xi samen onder een hoedje spelen, en voor de Rothschilds werken.
    Maar zeker ben ik niet, want hij spreekt tot zijn eigen fans, en spreekt snel en gaat van heel veel voorkennis uit.

    Jammer dat hij niet duidelijk kort zegt wat ie te melden heeft.

    Ik ben overtuigd dat Putin voor zichzelf bezig is. Voor Rusland, en niet voor de Rothschilds.

    Van China ben ik niet zeker.
    Als ik Evelyn de Rothschild was, zou ik 15 jaar geleden mijn kaarten op China hebben gezet, en de VS naar de kelder brengen. Het lijkt wel alsof dat ook is gebeurd.



    Beantwoorden

    L. Minderhoud
    L. Minderhoud
    12 uur geleden
    @Johan Vermeulen Hij heeft goeie content en wat betreft China zit je op 1lijn met hem.
    https://youtu.be/-P9ewEPjhmw
    Dat Putin voor zichzelf werkt geloof ik niet.



    Beantwoorden

    Johan Vermeulen
    Johan Vermeulen
    1 seconde geleden
    @L. Minderhoud
    Louis, in elk geval dank vor de links en de informatie.
    Hierboven heb ik op Dianne Brand gereageerd.

    Ik blijf O Conner irritant-zelfverzekerd vinden en hij praat veel te snel voor mij.

    Maar hij toont veel websites en kranten , dus dat is altijd interessant.

    Laat ik toch proberen om hem tegen te spreken:

    1. Putin probeert met niemand ruzie te maken. De VS moest 20 jaar zijn best doen, om echt ruzie te krijgen met hem.
    Dus Putin spreekt met àlle leiders van over de hele wereld, ook met Israel.
    Daarbij komt: 1/6 deel van de Israeli's zijn Russen, dus die band is er en kan evt gebruikt worden.

    2. Toen Putin begon waren er 7 oligarchen in Rusland die het land in handen hadden. 6 ervan waren joods. Hij heeft ze allemaal een flink stuk van hun macht afgenomen. Ze konden blijven als ze naar hèm luisterden.
    Ik denk dus dat Putin voor de 99% Russen werkt, en niet voor Israel. Niet voor de Rothschilds.
    Maar hij werkt wel samen met Israel en de Rothsschilds, omdat dat beter is voor de 99% Russen.

    -----

    Tweede kwestie: Brendan bekritiseert Whitney Webb etc.
    Begrijp ik hem goed dat hij denkt dat die lui omgekocht zijn door de CIA ?
    Dat lijkt me sterk.

    -----

    Kortom: Ik vind het heel interessant om zijn hypothese te gaan belijken .
    Die hypothese moet ik eerst nog beter begrijpen.

    Wat ik nu begrijp:
    De ware macht zijn de joden, met een basis in Tel Aviv en een basis in New York/Washington.
    Maar nieuwe joodse bases zijn in China en Moskou, en die worden belangrijker en machtiger dan de Amerikaanse bases.

    Heb ik het zo een beetje begrepen?

    En waar staat Iran dan? ( Dat ging me te snel.)

    ReplyDelete
  14. China gaar Rusland met wapens helpen, als Oekraïne het Chinese vredesplan niet accepteert. Hal Turner Radioshow. Mooie tegenzet van het engelse voornemen, om DU-munitie aan UA te leveren.

    ReplyDelete
  15. NB: Ik heb erg veel comments geschreven bij Ab Gieteling, in zijn Joost Niemoller interview.
    Te veel om hier steeds te posten.

    Wie het leuk vind kan er eens kijken.

    193 Wie is Doegin? ’’Het brein van Poetin’’? Ab Gietelink interviewt Joost Niemoller

    ReplyDelete
    Replies
    1. en link zou toch wel handig zijn.

      Delete
    2. Ik heb ze allemaal gezien. Leuk & Leerzaam.

      Delete
    3. Dank voor het lezen.

      Ja, het zijn er veel.
      Het is echt een oefening:
      'Hoe lul ik me er uit?
      Hoe maak ik duidelijk dat mijn opponent kletst ?
      Hoe beklritiseer ik de usual suspects zodanig dat het niet afstoot maar aanspreekt.

      Delete
  16. Fred Florusse is overleden las ik, en zo kwam ik op een video van Don Quishocking met het liedje 'de oude school' .

    ( Nooit de groep gezien, buiten mijn wereld.)

    Maar dit liedje heb ik nu meermaals gezien en gehoord, en het is fantastisch !
    qua tekst, qua muziek, qua opname, qua kleur, en dan die enorm lange benen van Anke Groot.
    Ik wist dat haar man George ( in oranje pak) in de Baghwan was gegaan.
    George leeft nog: 85 jaar meen ik.

    Als je oud wordt, komt het sentiment .... Bali , Lombok, Sumba, Floris , Timor, enzovoort.
    ( maar het leren van de eilandjes in Indonesie kan ik me niet echt herinneren)

    https://youtu.be/dBOv3vusTmk

    ReplyDelete
  17. Het Corona dossier is nog lang niet afgelopen natuurlijk.

    Dr Campbell: (recente blogs)
    1) Hoe meer gevaccineerden in een land, hoe hoger de oversterfte.

    2) Eindelijk is een rapport van Pfizer opernbaar geworden ( inAustralie, via WOB) , en dan blijkt dat in januari 2021 , toen de vaccinaties echt begonnen, Pfizer ineen rapport mee deelde dat de mRNA zeer kleine deeltjes in elk orgaan door dringen.
    Dat is een geweldige rode vlag, maar niemand van de toezichthouders wereldwijd ( CDC, RIVM etc) deed zijn mond open.
    'Ze hebben het geweten, maar zwegen. '

    Mooie beelden bij Tucker Carlson: Fauci himzelf op promotie-toer in zwarte wijken in de VS.
    Een gewone zwarte man geeft Fauci flink van repliek, met allemaal argumente waarvan we nu weten dat de man gelijk had!

    https://youtu.be/LSJ70veTWmc?t=127

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Pfizer ineen rapport mee deelde dat de mRNA zeer kleine deeltjes in elk orgaan door dringen]

      Dat leek mij (als leek) nogal logisch omdat het 'vetbolletje' waarin het mRNA is verpakt niet door het lichaam als vijandig wordt gezien. Dus in plaats van direct in te grijpen (zoals bij een normaal vaccin) liet het lichaam de troep toe totdat het 'vetbolletje' opgelost was en het mRNA tot expressie kwam. Tenminste zo heb ik die techniek onthouden. Ik heb nooit begrepen waarom dit zo geweldig zou zijn maar ik heb ook nooit het nut begrepen van een vaccin voor een luchtwegvirus. Geen arts die het me ooit kon uitleggen.


      [Mooie beelden bij Tucker Carlson: Fauci himzelf op promotie-toer in zwarte wijken in de VS.]

      Ja geweldig, hahahahahaha!

      Delete
  18. Ik ben lid geworden van de website SOTT, sign of the times.

    Ik meen dat Sofia daar al bekend mee is.
    Is dat een goede organisatie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kun je even een link geven? Het zegt me zo even niets.

      Delete