Monday, May 01, 2017

612 Gute Nachrichten en slecht nieuws en een openhartige rabbi.


Op de duitse TV zag ik een kort item ( ARD: Titel, Thesen, Temeramente,  30 april, 23 uur)
waarin een 'expert' zijn nieuwe boek mocht bespreken:

Michael Lüders schreef een boek:

Wer den Wind sät: Was westliche Politik im Orient anrichtet

Amazon: https://www.amazon.de/Wer-den-Wind-s%C3%A4t-westliche/dp/3406677495

Pressestimmen

"Ein Schwarz-Buch der westlichen Politik im Orient, das sich wie ein Polit-Thriller liest.“
Neues Deutschland, 3. Dezember 2015
"Analytisch klarster und medial einflussreichster Nahost-Experte Deutschlands."
Kiefer Sebastian, Falter, 8. April 2015

Autorenkommentar

Michael Lüders war lange Jahre Nahost-Korrespondent der Hamburger Wochenzeitung "DIE ZEIT" und kennt alle Länder der Region aus eigener Anschauung. Als Nahostexperte ist er häufiger Gast in Hörfunk und Fernsehen.
In het Nederlands verschenen onder de titel:

Wie wind zaait • Wat de westerse politiek in het Midden-Oosten aanricht. 


Hier een kore samenvatting:

Wie wind zaait rekent af met de westerse politiek, die graag claimt dat ze in het Midden-Oosten ‘waarde-georiënteerd’ optreedt, maar vooral verschroeide aarde achterlaat. Wie de huidige conflicten in het Midden-Oosten, zoals de opmars van ‘Islamitische Staat’, het atoomconflict met Iran of de oorlog in Syrië wil begrijpen moet zich in het verleden verdiepen. 

In Wie wind zaait beschrijft Michael Lüders de westerse interventies in het Midden-Oosten sinds de koloniale tijd en legt verbanden met de huidige politieke situatie in de regio. Zijn boek leest als een thriller, maar beschrijft helaas de realiteit. 

Zakelijke belangen, geo- en machtspolitiek en niet zozeer de invoering van democratieën zijn de ware redenen voor de westerse interventies in het Midden-Oosten. Voor veel moslims is deze dubbelmoraal een affront. Wie weten wil hoe in het Midden-Oosten alles met elkaar verband houdt, leest dit Zwartboek van de westerse politiek in de Oriënt. 

De verhouding tussen Iran en het westen is alleen te begrijpen wanneer we ons verdiepen in de omverwerping van de democratisch gekozen Iraanse minister-president Mohammed Mossadegh in 1953. Mossadegh had aangekondigd de Iraanse olie-industrie te nationaliseren. Rond negentig procent van de in die tijd in Europa verhandelde aardolie kwam uit Iran en met de aangekondigde nationalisering kwam de monopoliepositie van Groot-Brittannië in het geding. Samen met de Verenigde Staten zetten zij de regering Mossadegh in een minutieus opgezette staatsgreep aan de kant. Zonder deze coup was het nooit tot de Islamitische Revolutie in 1979 gekomen, die op haar beurt weer aanleiding was voor vele andere conflicten in de regio, waaronder de oorlog tussen Iran en Irak. Saddam Hoessein begon de oorlog weliswaar maar had deze zonder de enorme steun uit het westen nooit zolang kunnen voeren. Westerse wapens en gifgas werden door hem ingezet tegen zowel politieke tegenstanders als tegen de Koerden. Pas toen Saddam Hoessein in 1990 het ‘Amerikaanse tankstation’ Koeweit bezetten werd er geïntervenieerd. Zonder kennis van de geschiedenis naar de aanloop van de Irakoorlog laat zich de huidige situatie in het Midden-Oosten, waaronder het bestaan en succes van IS en de oorlog in Syrië niet verklaren.

--
Ik hoor voor het eerst van het boek. Maar het blijkt al 2 jaar uit te zijn.

Het was voor mij een hart onder de riem om te zien dat ook Luders verwijst naar Wesley Clark die in 2007  wereldkundig maakte dat in het Pentagon al ion oktober 2001 bekend was dat men 7 moslimlanden kapot zou gaan maken.

    ---------------------------------------

Het slechte nieuws:

Bij Harry Mens mag Leon de Winter nog steeds zijn kletverhalen vertellen:  over hoe geweldig Pim Foirtuyn was en dat hij zo'n vooruitziende blik had !  Pim schreef al in 1998 ove rde Islamisering van Europa.

Nou, ik herinner me nog dat ik er in 1990 over sprak en me af vroeg: wie heeft baat bij massa-immigratie?  Het geeft immers altijd een hoop ellende. Waar die immigranten ook vandaan komen.

Maar het waren mensen als De Winter die mensen al;s ik meteen 'kalt stellten': wij waren fascisten'
In 1994 publiceerde De Winter zijn boekje dat de massa-immigratie verdedigde: ' Handboek te bestrijding van Extreem rechts."

Het is een kwelling om iemand van het niveau De Winter op tv te moeten zien.  Wat een schande. Wat een ondraaglijke hypocrisie !

-----

Opmerkelijk. 

Er is een joodse rabbi Yosef Tzvi ben Porat  die zegt dat het onheil dat de joden overkomt  in feite hun eigen schuld is:  ze willen zich assimileren, ze keren zichg af van het joodse geloof, en  ze gaan de culturen van de volken waar ze te gast zijn overheersen en afbreken. 
Dat deden ze in Rusland, en dat deden ze in Duyitsland.

De rabbi zegt: Joden hebben de Russische revolutie gepleegd en er zijn daardoor 30 miljoen Russen gedood. 
Hitler schreefg in Mein Kampf precies waarom hij eenhekel had aan de joden: Omdat ze na Rusland als eerste Duitsland wilden veroveren en veranderen. 
En Hitler heeft gelijk, zegt de rabbi . 

Dan vertelt hij over Wagner:  die had helemaal geen hekel aan joden.  Hij had een hekel aan joden die zioch als Duitser wilden gedragen, en die 'Duitse kunst' wilden maken. 
Dat kan niet. en dat vernietigt de Duitse cultuur. 
En Wagner had gelijkl!  zegt de rabbi. 

 https://www.youtube.com/watch?v=qTYSv_YQOVo&t=109s 

Youtube: Why did Hitler hate jews? Rabbi Yosef Tzvi ben Porat will explain to you


1 comment: