Saturday, February 04, 2017

586 Goede Doelen als geldmachine

Origineel artikel: https://moneycrisis.wordpress.com/2013/11/06/goede-doelen-als-geldmachines

Dit 'onderzoek' is op 6 november  2013 gepubliceerd door 'Offenbach', op haar blog 'Moneycrisis'.

Ik heb van haar ook een aantal blogs over genomen : 

Sinds april 2015 heeft 'Offenbach' niets meer gepubliceerd, zover ik weet. 
Jammer. 

Hier in elk geval een heel goed onderzoek naar de diverse Goede Doelen. Opvallend is dat de mensen die er werken het zich wel erg geriefelijk maken.  Hùn persoonlijke bijdrage aan een betere wereld is zeker negatief: ze souperen geld op dat niet voor hen bedoeld is, maar voor anderen. Toch een vorm van diefstal. 

Ik weet niet of Offenbach nog onderzoek deed naar de zaken die op het eind van haar artikel worden aangekondigd.  
NB: de bedragen dateren dus uit 2013 en daarvoor.
NB: Als U Googled op 'Goede Doelen als geldmachine, dan ziet U dat er nog meer artikelen bestaan met die titel.  

NB: Ik heb in oktober 2015 alle blogs van Offenbach hier overgenomen. 
Ook deze blog.  Dat was wel onder het pseudoniem  Linda Brynner, niet onder Offenbach. 


GOEDE DOELEN ALS GELDMACHINES


__
__
Over de ‘zee’ van goede doelen waarin we kennelijk zo sterk moeten geloven is veel kritiek ontstaan. Fraudes, tonnen aan salarissen, disproportionele overheadkosten, vertrekpremies, grote lease-auto’s, panden op A-locaties, directe loyaliteit aan dictators, vrijwel de helft of meer van het vermogen belegd
en daarbij ook nog eens in uiterst controversiële zaken zoals clusterbommen, landmijnenproducten (onderzoek Zembla), zwaar vervuilende mijnbouw, tabak, kinderarbeid, en ga zo maar door.
Sindsdien zien we nóg pregnantere ‘salvo’s’ in reclameblokken, met continu nieuwe namen en ‘merken’. Er moet en zal véél geld ingezameld worden hoe dan ook, lijkt het. Sommige nemen de helft van ‘commercial breaks’. Gaat het geld naar de zgn. goede doelen, en hebben ze überhaupt positief effect?
Inmiddels moeten financiële jaarverslagen en salarissen gepubliceerd worden, maar zijn we dan klaar?Bekende goede doelen worden hier doorgelicht. Schokkende bevindingen… erger dan voor te stellen…

3FM Serious Request

Zie verderop: Rode Kruis. Het is een inzameling voor hun projecten.
Wat we hier kwijt willen.
Het is publiek gevoelig, want ‘gezellig, trendy en voor de goede zaak’ … Men moet zich wèl realiseren dat alle kosten van overhead, productie en salarissen gewoon door lopen en tegen dikbetaalde overuren. Gratis is het niet; alleen maar serieus hogere kosten van publieke radio. Publieke omroep wordt volledig gesubsidieerd vanuit belastinggeld. Dat heeft u al betaald.
6 Dagen op groente en vloeibaar voedsel is in het geheel niet zwaar en Giel Beelen heeft ‘r de tijd van z’n leven. Het is misplaatst marterlaarschap en hij èn anderen strijken buitenproportioneel veel op.
Giel’s jaarsalaris alleen al bedraagt ca. € 300.000.
Met een klein weekje ‘Serious Request’ plus overuren zit hij zo op ca. € 12.000.
In die week maakt hij z’n grootste klapper qua salaris.
Ook anderen komen daadwerkelijk niet gratis deelnemen in het glazen huis; vergeet dat maar echt.
De salarissen van publieke media worden hevig bekritiseerd, want bestaan voornamelijk uit betaalde  belastingen en zijn buiten-proportioneel. met name daarom is de overheid gestopt met het geven aan dit vermeende goede doel.
In 2013 was de opbrengst ca, 12,3 miljoen. 
Ga er van uit dat exploitatie van het glazen huis moet worden geschat op zo’n 1,2 miljoen.
(Jaarkosten publieke radio: ca. 100 miljoen, voornamelijk betaald vanuit belastinggeld).
Verderop zult u lezen dat het Rode Kruis 25% verliest aan bekritiseerde enorm buitensporige salarissen en een massale ‘machinebureaucratie’ alla jaren 50 met een woud en hierarchie aan dikbetaalde functies. Maar zie verderop, ‘Rode Kruis’.

Amnesty International (AI)

amnesty-international-afghanistan-natoMede als gevolg van een asociaal personeelsbeleid ontstonden eind 2012 twee stakingen. Vier regiodirecteurs vertrokken eerder uit onvrede. Het beeld van een met hart en ziel inzettende ngo voor de mensenrechten en politieke gevangenen is sinds aan scherven.
Secretaris generaal Irene Khan en haar adjunct Kate Gilmore kregen in dec. 2009 in het grootste geheim een enorme ontslagvergoeding. Khan € 659.000 en Gilmore 350.000 als afscheidsgeschenk. Totaal meer dan 1.000.000. Khan had al een jaarsalaris van 163.764. Dit terwijl zij aan het hoofd kwam om armoede te bestrijden.
Het werd in 2011 bekend toen AI verplicht was haar jaarverslag over 2009 te publiceren. Een interne ‘storm’ van verontwaardiging volgde waarvan de organisatie nog niet is hersteld.
Het gaat om grijpzucht en asociale praktijken met daarbij een politiek beleid dat past binnen de westerse imperialistische oorlogsstrategie. Op billboards was te lezen “NATO Keep the progress going”. Ze was pro-oorlog Afghanistan vanwege de vermeende vrouwenrechten.
De werkelijkheid over Afghanistan is anders, namelijk geopolitieke strategie rondom aanleg van olie- en gasleidingen van Turkmenistan naar Pakistan, India en Bangladesh. Die moeten door Afghanistan, af te ronden in 2017. De Taliban liet het project vallen in 1999 en toen was het hek van de dam. In 2001 werd Afghanistan binnengevallen… Islam heeft niets met AI, want erkent de westerse universele mensen-rechten niet. Het heeft sinds 1981 namelijk al een verbeterde versie, de universele islamitische verklaring van mensenrechten. Hierin werd grondrecht op primaire levensbehoefte opgenomen zoals voedsel en onderdak (zonder dwang er voor te moeten werken). AI legt zich daar pas recentelijk op toe, maar vindt dat er voor gewerkt moet worden. Islam ziet het echter al lang als grondrecht. Over al deze feiten zwijgt de media in alle talen, zie Economy War and Realism.
Irene Khan werd binnengehaald als een soort heilige uit het arme Bangladesh, maar ze behoort tot de rijke bovenlaag, de hoogste ‘kaste’.
Er veranderde niets en het positieve effect van AI is vrijwel nihil !
Opvolgster Suzanna Flood: “Salil Shetty” heeft een jaarsalaris van £ 192.800 pond (€ 237.192 euro). Er wordt nu strikt op toegezien zoals overuren en onkostennota’s. Dit wil zeggen dat Irene Khan naast haar riante wedde nog veel extra’s binnenhaalde.
Een maand na haar ontslag werd Khan rector van de universiteit van Salford in Manchester en ook nog eens baas van de International Development Law Organization in Rome, een multilaterale organisatie. Dat heet ‘binnen zijn’. Bovendien wacht haar de Britse adelstand zoals alle rectoren van deze Universiteit.
Ook Kate Gilmore, de toenmalige nummer twee, zit financieel op rozen. Zo is ze nu assistent secretaris generaal en adjunct uitvoerend directeur van het UN Population Fund (UNFPA), een van de zovele vet betalende postjes binnen de VN.
Nederlandse dirercteur Eduard Nazarski komt van VluchtelingenWerk Nederland… € 156.539,25 incl.

CliniClowns

Overgewaaid uit de VS. In eerste instantie denk je aan vrijwilligers, totdat je er achter komt dat het een voltijdse organisatie is met betaalde banen! Volgens de openbare exploitatie kost een CliniClown€ 200.000 per jaar aan salaris en overhead. Ex-directeur en marketeer Hans Geels ontving
127.678,95 incl. lease-auto en vergoedingen en kwam van het KWF en de NCRV.
Huidige directeur Barbara Hellendoorn-Mineur, MBA, komt eveneens van het KWF en strijkt een vergelijkbaar salaris op. De organisatie bestaat uit een directie met staff en een productie- met HR-afdeling zoals ieder ander bedrijf.
Hoe wordt je CliniClown? Zoals elke baan; de juiste opleiding en je moet auditie doen. Van dat laatste is uiteraard iets voor te stellen, maar CliniClown als betaalde baan? 
Buiten dat blijken veel kleine kinderen volgens onderzoek er niet positief op te reageren. Ze ervaren vooral een volwassen 30-40-er met een rode neus die in hun perceptie ‘angstvallig’ raar doet. Er zijn zelfs voorbeelden van zorgmedewerkers die dreigden te worden ontslagen na kritische opmerkingen, omdat zij en ouders van de patiënten de aanwezigheid eerder storend vonden dan leuk. Maar ook al vinden sommigen het wellicht leuk… CliniClows zijn géén vrijwilligers, maar betaalde banen !
Omdat kinderen steeds minder lang verblijven, zoeken ze nu een nieuwe markt: CareClows voor demente bejaarden… 
Dit is geen goed doel. Het is beschermde geldmachine als een voltijds bedrijf dat zichzelf in stand wil houden. Bovendien schuiven directeuren door vanuit dezelfde kringen.

Cordaid / Memisa (SHO, giro 555)

Een overweldigend jaarverslag van 142 pagina’s. Alleen de balans en baten/lasten zijn relevant.
€ 129.345.000 Ontvangen waarvan € 82.391.000 ( 63,5%) aan overheidssubsidies ?? !!
Wat doen ze daar mee? € 80.265.000 aan Microkrediet verstrekken aan de armste !!
De balans toont € 72.378.000 ‘in kas’ ongebruikt op een totaal vermogen van € 196.858.000.
Cordaid is een valselijk christelijke ‘club’. 
Kennelijk een bank met overheidsgeld. Microkrediet is een woekerproduct voor de allerarmste !!
Zij krijgen geen hulp, maar schuld aangesmeerd tegen hoge rente die ze vaak niet kunnen voldoen !!
Schande !!

Giro 555 – Samenwerkende Hulp Organisaties – SHO

555
Lees hier de samenvatting. Deelnemende organisaties (partners) werden in dit gehele stuk specifiek doorgelicht zoals Cordaid, Oxfam Novib, het Rode Kruis, Stichting Vluchteling en Unicef.
De bevindingen zijn shocking, méér dan de stoutste dromen ooit zouden vermoeden !!
Alle donaties gaan naar de media en partners, niet naar specifiek gepromote acties. Alle oproepen zijn betaalde reclameblokken inclusief de grote Tv-shows en bijzondere media-acties. Media rekenen haar normale tarief. En de oceanen aan BN-ers en politici als ambassadeurs worden rijkelijk vergoed !
Stichting Vluchteling draait op overheidssubsidie (belastingen) met riante salarissen en vergoedingen.
Oxfam is een sluwe dictatoriale multinational. De nieuwe CEO (Winnie) is simpelweg loyaal aan de Ugandese dictator Museveni (NRA/NRM) vanwege een intensieve historie van burgeroorlog. Ze vocht met hem als (betaalde) rebelse huurling en maakte na overwinning politieke carrière tot en met de VN.
Bij Unicef komt ca. $ 4.000 miljoen binnen. Liefst $ 1.025 miljoen (25%) verdwijnt !!
57% Zijn donaties via onze directe belastingen. 32% Komt o.m. van Multinationals, Banken en Investeerders met dubbele bodem als ‘filantropie’. Ook de VN draagt bij (belastinggeld), hoeveel is niet te achterhalen. 25% Verlies: aan overhead waarvan dikke topsalarissen en overige kosten. 
Het nieuwe beleid is dat ouderloze kinderen in weeshuizen moeten verblijven met een sterftecijfer van ca. 60%. Unicef heeft het adoptieprogramma gestopt en beloonde er de Afrikaanse regeringen voor. Weeshuizen in ontwikkelingslanden zijn juist een bron van Kinderarbeid en Child Traffic.
Het Rode Kruis is ook een verhaal apart. Een enorm deel is beroeps met een waterhoofd aan bestuurlijk politieke, militaire bekende mastodonten, letterlijk een oceaan aan directeuren, managers en hoofden, allen dik betaald. Het heeft wereldwijd een Miljardenbudget normaal opgebracht via bestaande belastingen en via de VN. Bovenop dat enorme waterhoofd gaat ook nog eens ca. 25% verloren, en wel in de dubieuze post ‘internationale hulp onbekend’. Voor wereldwijde noodhulp maakt het gebruik van bestaande militaire faciliteiten (bestaand belastinggeld). En dan nog de misleidende Postcode Loterij…
Alle SHO’s in 555 worden met Miljarden voorzien uit bestaand Belastinggeld, Multinationals, Banken, Investeerders en de VN (ook belastinggeld). Dat doet het werk, niet de hooguit 1% aan publieke giften die in de totale massa volstrekt verloren gaat, want…
Bij géén van de doorgelichte partners zien we in de jaarstukken enige allocatie of uitgifte die specifiek door de media werden gepromoot na een ramp zoals Haïti en Pakistan. M.a.w., de grote media-acties zijn slechts een verlengde reclame en de media verdienen dik extra als business.
555 Is een extra laag met fikse eigen organisatiekosten; betaalde krachten en betaalt de media. Het verrekent en het restant wordt verdeeld over partners en beland in hun enorme potten, voor 99,99% al verkregen zoals uitgelegd. Alles draait mee met hun normaal lopende wereldprojecten, dus gaat niet specifiek naar een bijzondere noodoproep.
Een extra slurpende geldmachine met dik betaalde banen en extra media-inkomsten. Onthutsend !!

Hartstichting

quando-lui-ti-lasciaWederom een zeer zwaar opgetuigde organisatie met voorzitters, directeuren en vele managers; met een keur aan extra betaalde professionele banen.
Voormalige directeur Hans Stam nam jaarlijks
€ 244.510 mee incl. lease-auto en vergoedingen, 181.119 excl.
Zonder al die extra’s voldoet het salaris van de huidige directeur inmiddels aan de commissie-Wijffels met 139.985… maar dit is zonder alle extra’s van tenminste 25%.
Van medisch directeur Volkert Manger Cats werd de arbeidsovereenkomst in 2004 beëindigd.  De rechter concludeerde echter dat Manger Cats tot aan zijn pensioengerechtigde leeftijd in 2007 door de Hartstichting moest worden doorbetaald.
Volgens het downloadable financieel jaarverslag 2012:
totaal vermogen ca. 94 miljoen…
waarvan effecten ca. 68 miljoen !!
Werkelijk besteedt aan hart en vaatziekten: 47,5 miljoen, ofwel maar 51% !!
Heeft de stichting effect?
De Hartstichting is o.m. close met Unilever dat ons naar Margarine heeft omgeturnd. Maar margarine heeft juist aderverkalking met hart- en vaatproblemen veroorzaakt en vele mensen vroegtijdig naar de eeuwige jachtvelden gestuurd. Het werd een embedded onderdeel van de slechte welvaart-voedselgewoonte. De Hartstichting werkt samen met deze slechte voedingsindustrie !!
Margarine wordt gemaakt door plantaardige (meervoudig onverzadigde) vetten eerst te filteren zodat alle mineralen eruit zijn. Daarna wordt het intens verhit, zodat alle vitaminen verdwenen zijn en de vetten oxideren waardoor veel vrije radicalen ontstaan die schadelijk zijn voor o.a. de aderen. Vervolgens wordt een nikkel-aluminium katalysator toegevoegd om een boterachtige smeerbare substantie te maken. Ongezond !!
Veel andere producten waar transvet in zit (zoals dit procedé heet) zijn gedeeltelijk gehard plantaardig vet en plantaardige geharde vetten. Zelfs ouderwetse volle boter is beter.
De Hartstichting werkt ook intensief samen met de farma- cholesetrol-industrie die via medici ons massaal aan de cholesterol-pillen helpt… de zgn. statines. Die zijn het goedkoopst.
Vrijwel iedere 50+ in alle westerse landen zit inmiddels aan zo’n pil, maar die heeft vrijwel geen effect.
Wél geven ze té vaak ‘sluip-slopende’ bijverschijnselen zoals geleidelijk verminderde weerstand, toenemende kans op infecties, afnemende energie, willekeurige inwendige pijnen die artsen en zelfs specialisten niet kunnen verklaren waardoor deze vaak gestild worden met drugs-voorschriften zoals tramadol, opium, codeïne enzovoorts…  zelfs tot de dood er op volgt met morfine, maar véél erger…
het heeft bij ratten kanker veroorzaakt !!
Omdat Statines pas zo’n 10 jaar op de markt zijn, is het bij mensen nog niet bekend, maar onderzoek wijst inmiddels al lang uit dat verhoogde cholesterol gewoon goed is voor het lichaam en dit soort pillen is gewoon dikke wereldwijde business. Cholesterol heeft een reparerend effect. Als het lichaam er veel van aanmaakt dan is er iets anders aan de hand en dát moet worden opgespoord.
Eventueel natuurlijke cholesterol verlagers: policosanol, guggulipid, knoflook, lijnzaad, olijf olie, amandelen, volkoren producten / havermout, broccoli, spinazie, uien, vette vis zoals zalm.
Dit zgn. goede doel stuurt mensen massaal al decennia de foute kant op en is overwegend een gokautomaat op de financiële markt !!

Jij Bent Sterk

Dit is de nieuwe agenda van Amnesty International achter een ander masker via de Nederlandse tak. Het zoveelste misleidende goede doel via zgn. christelijke weg (CDA, Ikon-EO). Mirjam Sterk, CDA en lid van de protestantse kerk Nederland.
Zij zit in hetzelfde zwaar privaat gepolitiseerde netwerk dat juist alle sociale onrechtvaardigheid en vrijheidsbeperking veroorzaakt vanwege geopolitieke strategie door bezetting van ontelbare dubbel- neven en draaideurfuncties bij Philips. Akzo, Shell, Wereldbank, Rabobank, Rabo Vastgoed, WTO, BIS, KLM, VN, Nato, BIS, Club of Rome, Trilaterale Commissie… te véél om op te noemen, omdat er veel te halen is in onderontwikkelde landen.
En dat allemaal onder de vlag van ‘christendom’…
Het CDA is verantwoordelijk voor het permanent uit de hand gelopen financiële en economische situatie in samenwerking met de WTO, BIS, FED, ECB, Wereldbank, EU en commerciële banken…
Het gevolg van deze neoliberale agenda: 
permanent stijgende sociale onrechtvaardigheid, destructie van banen en permanente bezuinigingen en vernietiging van publieke welvaart op wereldschaal. En arme landen worden blijvend uitgebuit !!
Wellink, Balkenende, Elco Brinkman, Wijffels, allen CDA…  Lees het hier: CDA en haar foute mannen.
CDAEVANGELISCHE OMROEP
Wat zei Spinoza ook weer? Het  is niet goed als één entiteit zoveel macht heeft…
Het CDA bezet wereldwijd als een spin zóveel posten in voornoemde organisaties dat belangen continu ernstig verstrengelt voor neoliberaal gewin door middel van uitbuiting, en door pro-westerse regeringen op z’n plaats te houden om toegang te houden tot westers geprivatiseerde aardse waardevolle elementen en transportroutes. De lokale bevolking deelt er niet in mee. Winsten en belastingen gaan naar westerse hoofdzetels en banken en vooraanstaande families in die arme landen… die weer de privileges hebben vooraanstaande posities te kunnen verwerven in dezelfde westerse instituten. In veel landen zoals Bangladesh, Cambodja, Vietnam en in Afrika is economische loon-slavernij daarom het gevolg.
Sociale onrechtvaardigheid is de resultante van de slopende keiharde (neo)liberale over-dominante CDA-activiteiten op wereldschaal als een witte-boorden rovende VOC 2.0. Mirjam Sterk is er onderdeel van.
De EO wordt gerund door evangelist Andries Knevel en uiteraard de NPO waar Henk Hagoort voorzitter is, ex-mededirecteur van de EO en evangelist. Hij stapte over van het CDA naar de PvdA juist voordat Samon omhoog geschoten werd. Het zijn machtsplakkers, geld- en banenmachines.
Ook RTL (onderdeel van Bertelsmann Media) wordt bestuurd door een CDA-er, Aart Jan de Geus die tevens deel uit maakt van CDA strategisch beraad. De reden waarom nieuws via de NPO en RTL continu eenzijdig hetzelfde toont en nooit de waarheid vertelt, zéér zeker bijvoorbeeld ook niet over Putin, Rusland, China, Syrië, Iran… omdat deze een economische eenheid vormen… met de BRICs-landen, weg van de westerse permanent gecrashte giftige monetaire gang van zaken.
Wat we zien op Tv is daarom continu christelijk-(neo)liberaal) gepolitiseerde propaganda en nooit enig goed geluid over Putin of Rusland. Ik ben geen voorstander van hem, maar het is mathematisch niet mogelijk, terwijl hij juist veel ‘defused’, en niet de westerse regeringen en zéér zeker Nederland niet dat volop meedoet in het continu opzoeken en aansterken van conflicten.
Dit christelijk protestantse netwerk spreekt altijd opruiend zwart en kwaad over alles buiten hun eigen opvattingen en praat zelfs aangestichte oorlogen vanuit het westen recht… werkelijk stuitend om te observeren bij de EO, en met name in programma’s zoals KvdB is sterk polariserende taal overduidelijk continu waarneembaar. Met christelijk heeft het werkelijk niets te maken.
Dit doel is schijnheilig en ‘duivels’. Het voedt juist onrechtvaardigheid zoals zovele ngo’s; een politiek beleid passend in de westerse imperialistische oorlogsstrategie. Mirjam’s activiteiten, Tv-programma en -spots kosten zéér veel, terwijl het doel wéér een van de vele schijnheilige banen en geldmachines is…

KWF Kankerbestrijding

Slot_machineOok hier weer een zwaar opgesierde organisatie met betaalde banen. 
Dit is dé ultieme geld- en gokmachine.
Ca. 80% van balanstotaal bestaat uit effecten (beleggingen), situatie 2010 !!
Liquide middelen onbestemd: 33 miljoen.
Directie ca. € 214.000 salaris (2010). 
De vorige rond 236.432,25, incl. lease-auto en vergoedingen.
Hierover hoeven we weinig woorden vuil te maken; schandalige situatie, een kankergezwel op zich.
Het ergste… kanker geneest vooral ook met Mangistan !
De xanthonen uit Mangistan werken zeer goed tegen kanker. Daar zijn inmiddels vele onderzoeken over verschenen. Het vruchtje werkt volgens wetenschappers goed tegen borstkanker, nierkanker, leverkanker en leukemie. Het triggert de apoptose; dat is de spontane dood van een kankercel. De stof met de naam garcinone E, wat veel in mangistan zit, doodt in wetenschappelijk onderzoek menselijke kankercellen. De tropische vrucht groeit alleen in Afrika en Zuid-Oost Azie, maar ten zuiden van de Sahara groeien deze boomreuzen volop.
Mangistan wordt niet massaal gekweekt. Het is een moeilijke boom om te kweken en hij slaat niet erg aan in de VS. Zelfs op het tropische Hawaï kan de boom niet goed groeien. Daarom is het een zeldzame en daarmee dure vrucht. In mangistan zit een antioxidant wat de dood van kankercellen triggert, een proces wat apoptose genoemd.
Of… dichloorazijnzuur… Onderzoek naar goedkope geneesmiddelen tegen kanker worden al lang geblokkeerd. In de jaren 70 werd dichloorazijnzuur ontdekt in Canada. In eerste instantie stopt het tumor-cellen en laat gezonde cellen delen. Vervolgens degenereren de foute cellen.
Het is een bestaande organische verbinding. Patenteren is juridisch niet mogelijk. Daarom is de farma niet geïnteresseerd in dichloorazijnzuur: zonder patent is het onmogelijk om onderzoekskosten terug te verdienen. In 2010 werd het herontdekt met succes in vijf test-gevallen, maar wordt grootschalig onderzoek ondersteund door KWF? Nope !
Sterker nog, het KWF-vermogen wordt overwegend benut voor financiële spelen, niet voor onderzoek. Het kleine restant gaat naar bestaande onderzoeksrichtingen zoals chemo en bestraling en volstrekt niet naar nieuwe richtingen en mogelijke alternatieven. Een niet-onderzochte richting bestaat dus al lang, maar geen cent onderzoek gaat er naar toe, terwijl dichloorazijnzuur wel eens de sleutel zou kunnen zijn. De gehele farma- en zorgindustrie raadt het af als kwakzalverij, maar wil het ook niet onderzoeken… KWF zet ons in het nieuws continu op het verkeerde been; ernstig winst gedreven !
We lezen dat 50% van kankeronderzoek in Nederland gesteund wordt door KWF… Dan is het ook geen wonder dat er nauwelijks vooruitgang wordt geboekt !!

Longfonds (voorheen Astmafonds)

Draagt het CBF-Keurmerk. Zou goed moeten zitten wellicht. We gaan eens kijken.
Astma_FondsOp het downloadable financieel jaarverslag 2012 vallen een aantal zaken op:
Een totaal vermogen      € 17.088.182 
waarvan financiële activa     7.736.650
en contuïteitsreserve           5.603.559
Continuïteitsreserve betekent het constante bedrag dat intern nodig is om te blijven bestaan.
Totaal inkomsten: ca. 15,8 miljoen.
Besteed:              ca. 11,5 miljoen.
Ca. 4,3 miljoen ( 27% ) verdwijnt? Waanzinnig !!
Waar gaat het allemaal aan op? Studies, huur gebouw, inrichting, salarissen en andere indirecte bestedingen… Het longfonds heeft 75 vast medewerkers in dienst. Directeur Michael Rutgers schept jaarlijks 168.750,00 op, incl. lease-auto en vergoedingen.
Dit is ronduit schokkend !!
Wat stelt CBF-Keurmerk voor?! Niets, maar daar verdween eerder ook 2 ton aan beleggingen.

Nierstichting

Deze stichting heeft qua opzet veel weg van het Longfonds, al is het pand een zeer bescheiden onderkomen zoals het zou horen naar mijn mening. Maar het is een zware organisatie met een 5-koppig management team en 50 medewerkers in vaste dienst. Een 8-koppige raad van toezicht staat er boven.
Totaal vermogen             € 34.976.000                   Totaal inkomsten       19.435.000
waarvan Effecten               19.904.000                   Besteed                    12.997.000
en continuïteitsreserve         7.385.000
Ca. 6,5 miljoen ( 33% ) verdwijnt zoals het Longfonds aan studies, huur gebouw, inrichting, salarissen en andere indirecte bestedingen…
Totale personeelskosten waren in 2012 waren € 2.638.000…
Directeur Oostroms staat voor € 153.481, incl. lease-auto en vergoedingen.
Ex-directeur Paul Beerkens werd geridderd door Ab Klink… Die ontving € 239.286,15, incl.
Conclusie: zoals het Longfonds, ronduit uitermate shocking en zeer teleurstellend !!

Oranje Fonds

Cont_werkenBijEen monumentale organisatie in een monumentaal pand in Utrecht, super luxe ingericht.
Het eerste wat opvalt: 8 bestuurders met een massa aan kapitale betaalde nevenfuncties.
Voorzitter Joop Wijn, CDA, Raad van Bestuur ABN-AMRO (!)
De nevenfuncties in de top en commissieleden zijn verbijsterend zoals… houdt u zich even vast:
Directeur van Deloitte, commissaris van de Koning Overijssel, lid raad van bestuur SHV Holdings N.V., THEY adviesbureau branding en communicatie, Burgemeester Breda…
En directie, voorzitter, lid of commissaris bij Lotto, European Foundation Financial Investment, VNO/NCW, Schipholgroep, CDA, VU, SWR, OECD, Diabetes Vereniging Nederland, Koninklijke Luchtmacht… 

En nog een grote berg… Het kan niet op…
Ik ga niet eens de moeite nemen de financiële stukken te bekijken. Het claimt in 2012 ca. 26 miljoen gestoken te hebben in sociale projecten en klein efficiënt te zijn. Ik wil het aannemen, maar klein ??2 Directeuren, 15 Projectadviseurs, 12 medewerkers en een rijke dikke top met kapitale functies !!
Joop Wijn zelf was staatssecretaris in de kabinetten Balkenende I, II en minister in III. Daarna ging hij naar Rabobank, maar werd door Zalm naar ABN-AMRO gehaald.
Wederom, CDA-beleid heeft wereldwijd met de FED, WTO, BIS, ECB, Wereldbank, EU en commerciële banken permanent de westerse publieke welvaart in de financiële ellende gestort. Zie De grootste zwendel van de eeuw.
Joop Wijn was destijds in de 2e kamer financieel woordvoerder van het CDA.
ABN-AMRO alleen al legde als gevolg daarvan bijna de financiën van Nederland plat en moest voor
16,8 miljard door de staat worden gered door het terug te kopen van Fortis. Vervolgens stopte de Nederlandse staat er nog 4,4 miljard cash in om het eigen vermogen te verbeteren.
Daar hebben we enorm last van. De staatsschuld is direct met 20,8 miljard toegenomen en we zitten sinds met keiharde permanente bezuinigingen. Mannen zoals Wijn (en Zalm) krijgen een vette baan bij de bank… en Wijn komt daarbij op de stoel van dit Fonds…
ABN-AMRO zal (let op) met flink verlies worden verkocht… is nu hooguit ca. 10 miljard waard.

ABN maakt echter superwinsten van ca. 1 miljard per jaar, keerde superbonussen uit (Groenink destijds alleen al 26 miljoen) maar had en heeft nog altijd een uitermate laag eigen vermogen en speelt (zoals elke bank) vrijwel uitsluitend met andermans schulden, goedgekeurd door accountants (Deloitte).
Dit Fonds is een banken-bastion. En deze immoraliteit zit verzameld bij het Oranje Fonds?
Bij banken is namelijk helemaal niets fundamenteels veranderd, zie: 
Crashen en nietsgeleerd.
Een paar bonussen van deze immorele banken en de Sociale projecten kunnen direct een jaar vooruit !!
Is het nog zinvol om de salariëring van directeur Van der Giessen te noemen van dit asociale fonds? 
€ 154,530, excl. lease-auto en vergoedingen. Inclusief tikt dat richting 200.000.

Oxfam Novib, (SHO, giro 555) – Oxfam International 

oxfam_logoBekend van de Wereldwinkels, tweede-hands boekwinkels, boutiques en recycle containers van kleding en schoenen, etc. 
Oxfam ligt zwaar onder vuur vanwege tirannieke praktijken, halve waarheden en opmerkelijk weinig inspanning tegen armoedebestrijding. Een ‘big corporate style’, met rollen van regeringen.
Het heeft zich genesteld in de WTO. Deze heeft de giftige bankenpraktijken agressief gepusht met name door Tim Geithner, nu ex-Minister van Financiën onder Obama I, voormalig NY FED en JP Morgan. De laatste is de ‘uitvinder’ van de ‘Credit Default Swap’ (CDS) wat een financieel piramide-instrument is en aan de basis ligt van de huidige ellende. JP Morgan bracht het in de BIS en pushte de WTO om zo de westerse financiële moraal te worden vanaf ca. 2000. Zie Modern plofkip bankieren.
Onderkend is al lang dat de financiële misère van nu het gevolg is van escalerend gebruik van Swaps. 
Oxfam wordt sterk geleid door manipulatie van Media, Politiek, Banken en Multinationals. Diverse journalisten die er een jaar werkten, concludeerden dat Oxfam bedoeld is om Oxfam bezig te houden. Het is autoritair en acquireert agressief ‘charity shops’ ten koste van de gelijksoortige goede doelen. Het beconcurreert ze dominant. Kortom, harde dictatoriale politiek, vermengt met felle private business.
Het liet labels van Nieuw-Zeelandse bananen verwijderen voor betere condities van Filipijnse arbeiders, maar het motief was een commerciële ‘move’ ten faveure van een rivaliserende fabrikant. Arbeidsomstandigheden verbeterden in het geheel niet. 
Fairtrade (zoals Max Havelaar) komt met lage lonen tot stand wat armoede juist in stand houdt.
En fraude werd gepleegd met de actie voor Pakistan en in Indonesië… 
In de Britse politiek zit Oxfam dicht tegen ‘New Labour’ en levert kandidaten. Oxfam steunt de 2-staten-oplossing t.a.v. Israël-Palestina en weigert partners die er tegen zijn, zelfs in crisissituaties. Een goed doel hoort juist onvoorwaardelijk meewerkend, liefdevol en neutraal te zijn.
CEO Winnie Byanyima komt van de VN (UNDP) en was aanvankelijk vliegtuig ingenieur. Nadat Yoweri Kaguta Museveni de Ugandese burgeroorlog startte met zijn NRA (guerrilla huurlingen) sloot Winnie zich aan… als betaalde guerrilla rebel.
Na overwinning schreef ze mede de constitutie van Uganda om vervolgens 10 jaar parlementslid te worden met Museveni als President die zich als tiran opstelt met zijn, inmiddels, gekozen 4de termijn in 2011. De EU-controleurs hadden veel kritiek vanwege ontelbare fouten met maar 59% geregistreerde kiezers.
In Uganda worden persvrijheid en ‘same gender love’  hardhandig onderdrukt. Museveni kondigde aan dat zijn zoon hem zal opvolgen bij pensioen. En van deze partij is Winnie Byanyima lid ?!
Ze maakte vanaf 2004 een bliksemcarrière; ging naar de Afrikaanse Unie en daarna naar de VN in 2006. Sinds jan 2013 is ze CEO van Oxfam International. Van arme en democratische komaf is deze dame niet bepaald en ze is lid van een tiran ?! Dat profiel past kennelijk in Oxfam’s dictatoriale regime.
In Nederland was de ASN-bank huisbankier. In 1981 werd het ASN-Novib Fonds opgericht… voor Microkredieten… Uiteraard volgens de BIS-regels. De ASN is diep betrokken in de schande van woekerpolissen. Curieus, daar werd Femke Halsema van GL commissaris naast haar voorzittersfunctie bij Stichting Vluchtelingen dat ook al een Giro 555- ding is, gesubsidieerd met riante salarissen. Zoals ook het Ned. Rode Kruis met o.m. weer een GL-er in de top, Paul Rosemöller. Zie verderop in dit stuk.
Microkrediet is een wurgconstructie (woekerpolis) ten koste van de armen met hoge rente !!
Banken verkopen schulden met vrijwel geen eigen vermogen (BIS-regels)… tegen rente…
Zo werkt het bankensysteem: Modern plofkip bankieren.
Microkrediet zijn woekerpolissen voor de armen, en altijd met hoge rente. In veel gevallen kunnen ze die op een moment niet meer voldoen en wordt alles afgenomen… ‘duivels’.

Máxima was wereldwijd ambassadeur van Microkrediet vanwege haar voormalige baan bij HSBC-bank.
Minder bekend is dat ook Obama’s moeder Ann Dunham exact hetzelfde deed in Indonesië, India en Afrika…

Oxfam is dus een diep gepolitiseerde dictatoriale multinational met zware commercie, fraude en bancaire woekerpraktijken. Ook in Nederland dus.
Hier was Sylvia Borren directeur, maar werd een van de vele Greenpeace directeuren sinds 2011 (Nederland). Farah Karimi volgde haar op; 8 jaar lid van de Kamerfractie GroenLinks… Oxfam Novib Nederland heeft maar liefst een 3-koppige directie waarvan ook Theo Bouma (letterkundige) en Tom van der Lee komt eveneens van GL…
De kritiek dat Oxfam volledig onderdeel is van het problematische establishment dat daarbij continu zetels bezet en functies doordraait klopt dus. Het zit in de WTO, Politiek, Multinationals en Banken.
En niet bepaald met een charmante agenda !!
Zoals bij Giro 555’s Rode Kruis en Unicef doneren de VN (belastinggeld) en ook Banken, Investeerders en Multinationals aanzienlijk (bij Unicef is dat 32%), maar ook hier met een dubbele agenda.
Zo werd in 2009 bekend dat Bill Gates’ foundation Oxfam’s donaties gebruikt om Monsanto te promoten. Hoe krom het allemaal werkt, leest u verderop bij Unicef. Ik ga dat hier allemaal niet meer specifiek uitzoeken aangezien het geen zin meer heeft.
Het gehele systeem van Oxfam houdt zichzelf in stand, hanteert en steunt dictatoriale moraliteit, is zwaar neoliberaal imperialistisch met valse Multinationals, Banken en Politiek, verbetert niets en heeft met de ASN en met Microkrediet wereldwijd gewoekerd juist ten koste van de armste. En aan zgn. Fairtrade zit een erg fout luchtje. 
Grijpzucht en asociale praktijken. Moeten we nog de jaarstukken specificeren?
Ik pas er voor, het is zinloos. Dit is tot de graat een asociaal, immoreel valselijk establishment !!
Het leeft als een parasiet op gutmenschen. Als het maar hun centen krijgt.

Prins Bernhard Cultuurfonds

EurRiv19494_DSC_5815D5Hier hebben we de extreemste geldwolf.
Hij werd graaier 2006 genoemd, Voorzitter (regent) Alexander Rinnooy Kan (D66) kreeg € 2.000.000 mee van de ING na beëindiging van z’n functie in de Raad van bestuur ING voor een betaalde baan als SER kroonlid. Tevens is hij voorzitter Raad van Toezicht van het AMC.
Hij reageerde destijds geagiteerd, want
€ 2.000.000, dat waren hele normale bedragen in zijn banken-beleving !
Wat doet een goed doel in godsnaam met zo’n immorele voorzitter en een enorm uitgebreide organisatie in monumentale panden per provincie en een monumentaal landelijk pand aan
de Herengracht waar het goud welhaast van de wanden druipt. Het is ee
n superluxe fonds kennelijk.
Directeur Adriana Esmeijer schept € 216.540,00 op, incl. lease-auto en vergoedingen.
De organistie is extreem uitgebreid met adviescommissies, afdelingsbesturen met secretariaten en een college van adviseurs. Jaarverslagen zijn te downloaden, maar hier neem ik wederom niet de moeite. Ook dit is megalomane oranjerie. Wellicht voortgekomen uit traditie, maar dit past niet als goed doel.

Rode Kruis (onderdeel van de SHO, giro 555)

hijsf_1Ambassadeurs:
Irene Moors, Humberto Tan, Eric Corton, Floortje Dessing en Yfke Sturm 

Betaald? Een flinke snabbel heet dat.
Een 11-koppig bestuur met zware namen als ZH van Vollenhoven, Paul Rosenmöller (GroenLinks) en Dick Berlijn (ex-Commandant der Strijdkrachten).
Op deze ‘club’ is veel kritiek. De internationale bestedingen zijn niet te achterhalen.
Directeur is Cees Breederveld (tot 1 januari 2014). In Nederland alleen al zit er een enorme beroepsorganisatie achter, als ware het een massale ‘machinebureaucratie’… alla luchtmacht, betaalde beroepskrachten. Het wordt gerund als een militair bedrijf kennelijk met Dick Berlijn in de top. Die was tot voor kort ook voorzitter van een welbekende landelijke intensieve lobbyclub (maatschappij) van multinationals waarin namen domineren als Philips, General Electrics, Artesia, Wegener en vele multinationals en investeerders met de grootste multinationale accountants…
Het zegt iets over de mentaliteit. Een  kolossale overhead en kostenintensief vanwege diep vermengde agenda’s aan de top; dikke business met oncontroleerbare financiële uitgaven en routes.
Organogram (val niet van uw stoel).
Strategie, Beleid & Verenigingszaken, onderverdeeld in 6 afdelingen met managers.
Finance & Control, 6 afdelingen en managers.
Marketing & Fondsenwerving, 8 afdelingen met hoofden.
Hulpverlening, 7 afdelingen met managers
Dat alles verdeeld over 7 regio’s met daaronder weer afdelingen per district.
Het rode kruis zit traditioneel embedded in de maatschappij dus het klinkt een kolossale organisatie aannemelijk, maar het is net zo volkomen ondoorzichtig als de reguliere zorg of een traditionele club van ambtenaren zoals dat vroeger ging, zoniet nog ouderwetser… en dientengevolge enorm kostenintensief als gevolg van een waterhoofd aan overhead en dure indirecte functies en niet controleerbare uitgaven. Aan de jaren 50 doet me dit denken… We hebben het nog altijd over een zgn. vrijwilligersorganisatie… Maar een massaal deel is beroeps met zelfs vele betaalde stagiaires en privaat gepolitiseerde business.
We checken het financieel jaarverslag Nederland; een doorlopende reclame. Een balans met kosten en baten is niet te vinden. Het enige is een mooie gestileerde maar uiterst vage grafiek:
Totaal inkomsten:                                              82,0 miljoen
waarvan besteed aan internationale activiteiten:    35,9
en nationale hulpverlening:                                  25,9
20,2 Miljoen gaat op aan betaalde organisatie, inkoop en overhead !!
De term ‘internationale activiteiten’ is mistig. Wat werkelijk aan hulpverlening werd besteed is met geen mogelijkheid te achterhalen. Het is een ‘spaghetti’ en ‘rijstebrij’ van financiën en activiteiten.
Hoe kan dat ook anders met zo’n overcomplex gehouden organisatiestructuur. Het lijkt Philps wel van vóór Jan Timmer… een grote zwarte doos waarin totaal niet te volgen was wat er allemaal gebeurde, terwijl er miljoenen in om gaan en corrupt met betaalde vaste lobbies in Den Haag en Brussel.
Geen samengestelde / geconsolideerde balans met kosten en baten, of niet gepubliceerd… 
Oncontroleerbaar,en direct vermengd met multinationale geopolitieke oorlogsagenda’s en mediapropaganda, zoals b.v. Amnesty International (AI).
Het werkt strategisch samen met de omstreden Nationale Postcode Loterij die er gewoonweg ernstige misleidende praktijken op nahoudt en met 3FM Serious Request. Denk niet dat alle media-inspanningen kosteloos zijn als hulp. De media rekent normale productie- en zendkosten met alle bijkomende rekeningen en salarissen zoals voor alle projecten.
GroenLinks steunde de omstreden missie Afghanistan (zie AI wat de echte agenda is), en dezelfde beslissende partijen en uitvoerders komen op dikbetaalde top-zetels van dit soort organisaties.
Femke Halsema idem dito. Zij is nu voorzitter van Stichting Vluchteling, commissaris bij WPG Uitgevers en voorzitter van de adviesraad van de ASN Bank die behoort tot SNS Reaal dat diep betrokken is bij de schande rondom woekerpolissen…
GL is pro-NATO (wil het alleen hervormen), GL is tegen de JSF omdat de kosten niet transparant zijn maar is wel degelijk pro-gezamenlijk militair ingrijpen (wil het alleen beter laten samenwerken vanwege kosten), GL is pro-ontwikkelingswerk, GL is vóór de groene belastingen-terreur dat gebaseerd is op een hoax uit de Club van Rome die is ‘vastgelast’ in de VN…
GL is pro-EU, pro-ESM en een Banken Unie, et cetera…
GL spreekt nog steeds over ‘kredietcrisis’ en nog altijd niet over ‘systeemcrisis’.
Daarmee draait GL in het establishment gewoon mee in de geopolitieke privaat gepolitiseerde kapitale mallemolen van het desastreuze banken(schulden)spel, geopolitiek, zgn. goede doelen en media-propaganda die juist alle ellende voeden en in stand houdt. Het vernietigt wereldwijd welzijn, welvaart, sociale zekerheid, veiligheid en creëert miljoenen slachtoffers en vluchtelingen.
Via deze topzetels zijn er deals met bedrijven als Philips, General Electric, politiek, Banken, media…. Voor het goede doel ?? Neen, voor dikke internationale business en topbaantjes. Gewoonweg stuitend.

Villa Joep – Neuroblastoom kinderkanker

Het ‘bombardement’ in reclameblokken gaat over flitsende goede doelen zoals deze. Vaak de helft van ‘commercial breaks’. We geven echt het voordeel van de twijfel. Het ontstaan van deze is vaag, maar lijkt een initiatief van een ouder of enkele ouders, maar waarom zó commercieel pregnant. 
Accountants: BDO, 5de grootste internationaal. Die ken ik ook van het Eindhovense. Het downloadable financieel jaarverslag doet wat kinderachtig aan, is warrig met vage termen. Een getraind oog heeft maar 10 minuten nodig. Wat zien we.
Een uiterst kleine organisatie die voor continuïteit exact € 50.000 nodig heeft. Lijkt goed, maar het is wel zéér commercieel opgetuigd en van alles vliegt je om de oren zoals ‘helden’, 4life’ (komt bekend voor). Exact 50.000 nodig voor het voortbestaan? Da’s wel heel apart zo exact afgerond. We zoomen in op de balans, reserves, bestemde reserves, liquide middelen een daadwerkelijke bestemd 31-12-2012.
Wat zien we:
Totaal vermogen:  € 3.651.872
Liquide middelen:    3.604.789
Dit bestaat uit rekeningen courant ABN-AMRO en Rabobank.
Wat werd daadwerkelijk besteed aan onderzoek / bestemming:  € 2.615.210.
Dus ca. 1.000.000, ofwel 28,4% verdwijnt… waaraan ?!


Kennelijk is er een kleine voorraad aan knuffels t.w.v.maar  € 21.566.
De rest, ca 1.000.000 ofwel 28,4%, is voor ‘vrienden’ volgens het financieel jaarverslag.
Als dit zo’n goed doel is, waarom zo’n mastodont accountantskantoor en media met de hoofdprijs…Was er al progressie t.a.v. KWF kanker? Niets !! WAT moeten we hier mee…
Hoe dan ook, bijna 1 miljoen verdwijnt !! Voor ‘vrienden’, media, accountancy business…

SOS Kinderdorpen

We kunnen het kort houden. Opgezet in 1949 voor Europa, later gericht op Afrika en het Oosten voor een stabiel en veilig thuis voor kinderen zonder ouders. Kreeg een prijs als meest doorzichtig goed doel en werd 14x genomineerd voor de Nobelprijs. De commercie is intens en vele BN-ers zijn ambassadeur. De meest pregnante commerciële truc voor elke media marketeer. Geweldig allemaal, maar…
In het 120-pagina lange jaarverslag 2012 gaat het mij maar om twee zaken, hoeveel komt er binnen en hoeveel wordt direct besteed aan het doel, op pagina 89 om exact te zijn.
Opgehaald:          ca. 21 miljoen
waarvan besteed:  ca. 13 miljoen
8 Miljoen ( bijna 40% !! ) verdwijnt o.m. aan werving, verkrijging van overheidssubsidie, beheer en administratie.
Zouden de BN-ers vrijwilliger zijn? Neen, dat zijn ze niet. Het is voor hen een dik betaalde snabbel !!
Jan Smit, Ruud van Nistelrooij, Yvonne van Gennip, Hans van Breukelen, Anky van Grunsven, Henk Savelberg, Gerda Havertong, Annemarie van Gaal, Kim Gevaert, Vincent Kompany en Kim Clijsters zijn allen ambassadeur.
Schandalig !! Ik ga niets eens de salarissen van directeuren, staff en medewerkers uitzoeken.

Stichting Vluchteling (onderdeel van de SHO, giro 555)

Komen we hier iets soortgelijks tegen als het Rode Kruis en Unicef? In elk geval is Femke Halsema van GroenLinks voorzitter en Tineke Ceelen directeur. De twee zijn wel eens te zien bij EO KvdB en P&W. De Nederlandse oprichter mr. Bouwer kwam van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR die al een lange geschiedenis kenden.
petrodollar2-290x290Waarom dan weer een nieuwe er bij in Nederland sinds 1976 is de eerste vraag. De VN is immers al omstreden genoeg met twijfelachtige geopolitieke motieven waarin multinationals en top financiële bancaire lobbyclubs zoals de Trilateral Commission een uitermate dubieuze besturende wereldwijde rol spelen met de WTO, FED, ECB, BIS, NATO, Wereldbank zoals ook de Club of Rome met daarin wéér continu dezelfde gezichten.
Deze stichting zegt altijd een kleine organisatie gebleven te zijn met maar 14 betaalde krachten. Alles goed en wel, maar deze ‘club’ komt voort als een initiatief uit de VN en is zwaar gepolitiseerd met wereldwijde vertakkingen en economische belangen op basis van de Petrodollar.
Met GroenLinks ook al in het Rode Kruis zien we verbijsterende volstrekt niet te achterhalen buitenlandse uitgaven. Bovendien wordt ook deze stichting gesteund door de Postcode Loterij en werkt het strategisch samen met het Rode Kruis die er sterk misleidende praktijken op na houden. En het geld stroomt van de een naar de ander. Is het hier anders? We downloaden het financieel jaarverslag.
Som der baten:                                  € 9.710.349 (waarvan ca. 1 miljoen overheidssubsidies)
Hulp voor vluchtelingen/ontheemden:       7.354.363
Om te blijven bestaan is een continuïteitsreserve nodig van 1 miljoen… M.a.w., de overheidssubsidie.

€ 2.355.986 gaat op aan kosten, salarissen, werving, beheer en administratie, ofwel bijna 25% !!

Een verlies werd geleden van € 336.676.
Een vorstelijke salaris van Tineke Ceelen: € 133.183, excl. lease-auto meegenomen en vergoedingen. 
We weten nu wel uit ervaring dit incl. kan aantikken tot zo’n 166.000.
Zou je daar een vluchtelingenkamp mee durven te betreden? Het blijft wel zéér lucratief dit soort werk.
Of Femke Halsema het geheel vrijwillig doet zonder enig inkomen kunnen we niet terugvinden. Dit zou zonder meer gedekt kunnen zijn in de kostenpost ‘wervingskosten’.Ze twitterde het voor niets te doen, wat onmogelijk is aangezien ze werd gekort op haar wachtgeld vanwege deze functie als voorzitter, maar hoeveel kunnen we nergens specifiek in de stukken achterhalen.
Zoals vermeldt bij het Rode Kruis, Halsema is ook commissaris bij WPG Uitgevers en voorzitter van de adviesraad van de ASN Bank die behoort tot SNS Reaal dat diep betrokken is bij de schande rondom woekerpolissen…
Deze stichting kan blijven bestaan dankzij subsidie (belastinggeld), heeft weliswaar weinig betaalde medewerkers, maar de salarissen zijn wederom vorstelijk, 25% gaat verloren en de geopolitieke positie en rollen van ‘koppen’ en internationale schakels in belanghebbende netwerken in het geheel houdt gewoonweg alles in stand. Dat geopolitieke spel creëert vluchtelingen. Gesubsidieerd deze keer.
Zie evt.
 Economy War and Realism.

Unicef (onderdeel van de SHO, giro 555)

childlaborEen debieus VN-onderdeel, omdat dezelfde partijen pro-westerse regeringen steunen t.b.v. van expansie van toegang tot kostbare energie- en mineralen in Afrika, Zuid-Amerika en het (Midden)-Oosten en transportroutes.
En t.b.v. behoud van de Petrodollar d.m.v. expanderende internationale business. Zonder dat monetaire systeem stort het westen financieel letterlijk snel in elkaar als een kaartenhuis.
Letterlijk dezelfde functionarissen bezetten zetels en draaien door van en naar regeringen en politieke functies, banken, multinationals, goede doelen, WTO, BIS, Wereldbank, FED, EU, ECB, NATO, en schimmige clubs zoals de wereld-dominante Trilateral CommissionCouncil on Foreign Relations, (een zwaar gepolitiseerde privé club), Club of Rome en het Bilderberg netwerk. En doorgaans met een zee aan nevenfuncties in dezelfde instituten.
Unicef ligt zwaar onder vuur omdat het kinderen in weeshuizen houdt, schokkend. Weeshuizen zijn een bron van Kinderarbeid en Child Traffic in ontwikkelingslanden. Unicef richt zich monotone op kinderen.
Hoge sterftecijfers zijn het gevolg van het gestopte adoptieprogramma. Deze immoraliteit is zwaar veroordeeld, maar Unicef wijzigt het beleid niet. Sterker, het heeft grote sommen aan regeringen in de derde wereld overgemaakt in ruil voor stopzetting van adoptieprogramma’s. 
Unicef is het label ‘villain’ gegeven, ofwel ‘duivels’. Kinderen in een veilig gezin hebben beduidend betere kansen. Unicef houdt ouderloze kinderen echter in weeshuizen die een bron zijn van Kinderarbeid en Child Traffic. De sterftecijfers zijn hoog tot ca. 60%.
Groothertogin van Luxemburg, Maria Teresa (politicoloog) werd Eminent Advocate (ambassadeur).
De kerncijfers. De homepage is in een brij van reclame. Het jaarlijkse rapport 2012 idem dito. Het is niet gebaseerd op een accountancy standaard, maar geeft wel redelijk inzicht.
Totaal inkomsten:             $ 3,958 miljoen (57% belastinggeld. 32% NGO’s en private multinationals).
Besteed aan directe hulp:     2,933 met dominante focus op veiligheid en ontwikkeling van kinderen.
Verloren: $ 1.025 miljoen !!  Aan overhead en indirecte kosten waaronder salarissen ( 25,9% ).
De inkomsten van NGO’s en Multinationals worden op één hoop gegooid, opvallend.
Binnen de context van het rapport ziet het er naar uit dat om de VN gaat v.w.b. de NGO. Van alle inkomsten komt 9% uit bilaterale NGO’s van de VN. Welke dat zijn, is niet terug te vinden, maar het ziet er naar uit dat het gelden zijn zoals de UHNCR, UNFPA; ook VN-onderdelen (NGO’s).
Stromen er b.v. ook gelden door van Amnesty International (AI) naar de UHNCR vanwege functionarissen die doorstroomden binnen dat netwerk? Niet terug te vinden; daarvoor zou het financiële rapport van AI specifiek moeten worden doorgelicht.
Direct Nederlandse belastingen zijn 8ste donateur !!
Financieringsgelden naar de VN via haar NGO’s is Nederland 4de ‘sponsor’.
Nederland is per hoofd van de bevolking 5de donateur via belastingen !!
Zo’n 32% komt dus mede van Multinationals… Het wordt nóg interessanter:
Onder meer met namen als de Spaanse Banesto Bank en Bankia (was bijna failliet), FTSE, Apple,
Barclays Bank, Adobe, StatOil (11 grootste oliebedrijf), Visa Europa, Google, Mircrosoft, Ikea, Pfizer, Manchester United (Glazer investor family, Credit Suisse, GM), General Electric, UPS,
State Street Corporation (mede-eigenaar van o.m. de FED, Coca-Cola, Monsanto), Walt Disney (ABC),
The Independent (linkse Britse krant), Caterpillar, Turner Broadcasting (Time Warner, CNN, HBO, CW).
Zitten ze er in met een dubbele agenda?
Geen multinational is zonder bijbedoelingen zoals invloed op politieke ontwikkeling voor expansie van business. De VN en haar vele aftakkingen waren daarvoor altijd al het ultieme platform zoals ook het ontstaan van Israël en vele andere westerse handelsbelangen. Hoe denken mensen dat Ikea aan z’n goedkope producten komt, etc. Het speelt allemaal hetzelfde neoliberale geopolitieke handelsspel dat juist een hoop ellende veroorzaakt en in stand houdt in Afrika, het (Midden-)Oosten en Zuid-Amerika. Waarom zou dat anno 2013 anders zijn. Business blijft business; quid pro quo, voor wat hoort wat.
En tegelijkertijd wordt het als filantroop bekend…
Disney, Apple en Ikea lagen al zwaar onder vuur vanwege directe toepassing van Kinderarbeid. Banken, Investeerders, Entertainment media en ook Energiebedrijven houden er nauwelijks een moraal op na en financieren projecten gedreven op rendement.
Kinderarbeid, Child Traffic en weeshuizen zijn nauw met elkaar verbonden, dat is niet onbekend !!
Kinderen uit weeshuizen in ontwikkelingslanden worden vooral ook lokaal ingezet !!
Het effect van Unicef:
Kinderen in weeshuizen in ontwikkelingslanden met hoge sterftecijfers, en een bron voor Kinderarbeid en Child traffic. Een zéér duistere agenda… 

WSPA dieren in nood

150px-The_Thumbs-up_positionHier worden we nu eens direct blij van. Slechts 4,3% overhead volgens het downloadable annual report, geen gegok op de financiële markt en iets meer dan ontvangen gaat daadwerkelijk naar dieren in nood. Daarom zitten ze iets in de min. Klasse !
Daar kunnen bovenstaande valse goede doelen veel van leren !
Niet dat het mijn ding is, maar zo’n oprecht positieve noot mag óók vermeld worden.

WORDT Z.S.M. VERVOLGD MET

Artsen zonder Grenzen.
Greenpeace.
Liliane fonds.
Nationaal Reumafonds.Nationale Postcode Loterij.
Natuurmomumenten.
WarChild.
Wilde Ganzen.
Zonnebloem.


2 comments:

  1. Vergeet ´free a girl´ niet, die in Azië prostituees oppakt in samenwerking met de politie en ze vervolgens jaren gevangen houdt in sweatshops. Hier werken ze samen met ´fyr Frieslan´ de enige hulpverleningsorganisatie in Nederland die winst maakt.

    http://zondares.blogspot.nl/2016/05/een-tik-mee-van-de-inrichting.html

    ReplyDelete
  2. Een andere aanvulling: PAX, het voormalige Pax Christi, een club die zeer partijdig in het Syrië conflict staat, en Harry van Bommel trapt er in.

    Dan moet het aandeel van Soros ook niet onbelicht blijven, want AI en PAX ontvangen in elk geval subsidie, en het zullen zeker niet de enigen zijn. Dan ontstaat een schaduwgebied tussen geopolitiek actieve NGO´s en corrupte hulpverleners

    ReplyDelete