Tuesday, February 14, 2017

590 Discussie blog van Blikopnosjournaal

Als het blog van Blik  vol is, kan men hieronder verder  gaan.

Eerste periode: 14 tot 18 febr 2017

Tweede periode: Vanaf 24 febr. 2017

68 comments:

 1. Dawg meldt dat uit een declassified CIA memo blijkt dat ze in 1986 al bedachten dat een Sunni opstand in Syrië goed voor de VS zou zijn.

  Toch zie ik een verschil: In 1986 dacht men aan een stabiel geregeerd land, maar dan onder een pro-Amerikaans bewind.
  ( Tenminste, dat hoop ik maar.)

  Uit de steun voor Al Qaida en ISIS moeten we afleiden danb nu de VS veel meer hoopt op destructie à la Libië.

  ReplyDelete
 2. Over het ontslag van Flynn:
  niemand weet precies waarom.
  Maar ik vond het wel prettig om te horen dat twee heel belangrijke oorlogsNeocons, Krauthammer en Elliot Abrams, toch vonden dat het niet nodig was geweest.

  Ik denk dat het voor de Neocons (=dood aan Iran!) een verlies is, hoewel dat pas zeker weet als je de opvolger van Flynn kent.

  ReplyDelete
 3. De officiële reden van het ontslag van Flynn vind ik wel heel dunnetjes. Ik kan er eigenlijk helemaal geen chocola van maken. Trump zou in elk geval ook een heel goede jurist als adviseur moeten nemen, anders wordt hij inderdaad binnen een jaar impeached.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rootman,
   Heb je de Saker gelezen over het ontslag van Flynn?
   Volgens de Saker is dit het eind van een mooie droom.
   Hij zegt dat Trump door de knieën ging voor de Neocons. Ze hebben gewonnen !

   Ik had geen idee dat Flynn zo'n bedreiging was voor de Deep State en de Neocons.
   Sommigen hebben meer hoop en vinden dat de Saker te heftig reageert.
   http://thesaker.is/the-neocons-and-the-deep-state-have-neutered-the-trump-presidency-its-over-folks/

   Delete
  2. In werkelijkheid is het nu 22.53 uur, ofwel 10.53 PM.

   Het is dus 9 uur later dan de tijd op dit blog aangeeft.

   Delete
 4. Ik heb het CIA memo

  https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/CIA-RDP86T01017R000100770001-5.pdf

  maar vluchtig doorgelezen. Kreeg daarbij de indruk dat het eerder om een verkenning van 'de mogelijkheden' ging dan om een uit gewerktaanvalsplan. Niettemin blijkt uit die verkenning zonneklaar dat het uitspelen van godsdienstige tegenstellingen een vaste prik is in het repertoire van regimechange.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dawg,
   in hun Training Circular 18-01 staat letterlijk dat :
   'het uitspelen van godsdienstige tegenstellingen een vaste prik is in het repertoire van regimechange.'

   Dat is dus officieel beleid.

   Delete
 5. Wat Flynn betreft, uit een discussie op een Amerikaans TV station heb ik begrepen dat hem verweten wordt gesprekken gevoerd te hebben met de Russen terwijl hij nog niet in dienst was als nationale veiligheidsadviseur (en dat zou verboden zijn volgens een wet uit zeventienhonderdzoveel) en daar vervolgens over gelogen te hebben. Hij liep daarbij tegen de lamp omdat de veiligheidsdienst hem had afgeluisterd.

  Alles bij elkaar genomen lijkt er sprake van een set up die er op gericht was Flynn door de MSM neer te laten zetten als een de Russische mol in de regering Trump. Trump kon Flynn geen rugdekking geven want dat zou betekenen dat hij dan onmiddelijk zelf een schietschijf zou worden. Lekker bezig daar in de VS.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, ik heb het ook zo begrepen: de Neocon wolven dreigen met die wet en zeggen dat hij wellicht onder 1 hoedje met de Russen speelt.
   En omdat Pence de zaak had gesust en had gezegd dat het gesprek een soort Kerst-wens was, zijn er nu problemen, want het gesprek is opgenomen door de Neocons.
   Er is gelogen.
   Dus nu moet Flynn de schuld op zich nemen en zeggen dat h1ij gelogen heeft, zodat officieel Trump enPence niet wiusten dat het gesprek méér inhield dan 'Happy Christmans, hope to meet you soon.'

   En dat alles wegens een zeer achterhaalde wet: Flynn heeft naar vele landen en ambassadeurs gebeld, zegt hij. Dan zou dat ook niet mogen..

   Maar de Saker zegt dat Flynn de CIA-swamp wilde droogleggen, en dit is dan hun tegen-aanval tegen Flynn. Er was blijkbaar toch een gevaar voor Trump op impeachment, wegens die oude wet. Zo vermoed ik danb zelf.

   Delete
  2. 2 Dawg, ook ik ben het met die versie eens, maar de Saker heeft ook gelijk, dat je de neocons nooit iets moet toegeven. Dat blijkt al uit het volgende Volkskrantartikel, met talking points uit de NYT:

   http://www.volkskrant.nl/buitenland/-campagneteam-trump-had-uitvoerig-contact-met-russen~a4462672/

   Delete
  3. Ja, de aanval van de Neocons gaat onverminderd voort.

   Daarbij wordt ook oude informatie her gebruikt. Die Manaford kwestie is al maanden oud.

   Gisteravond in Brandpunt zagen we de reportage van Aart Zeeman ( in de straten van Petersburg en in Finland) minuten lang herhaald. Nu in combinatie met Russen die iets over Macron zouden hebben gepubliceerd.
   Dit is de essentie van propaganda: herhalen, herhalen. Om de opponent zwart te maken. Dan een Valse Vlag plegen ( die door de mensen wordt geloofd, alleen maar dankzij die jarenlange propaganda-leugens) en dan kun je ten aanval: dan pas heb je steun van jouw volk en van de internationale gemeenschap.

   Natuurlijk wordt het allemaal lastiger nu er heel veel alternatieve media zijn, en steeds meer mensen de werkwijze doorzien.

   Delete
 6. NB:
  Bij Stan van Houcke las ik de laatste blog van Paul Craig Roberts, samen met Hudson, de econoom.

  Het lijkt een gewone blog, maar ik heb er erg veel van geleerd. Ga hem mogelijk als blog hier plaatsen.

  PCR legt uit dat de VS Rusland wil losweken van China en Iran. (de oude meester Kissinger zit daar achter) .
  Hij legt uit dat Europa juist Rusland's gas hard nodig heeft,
  en dat Rusland misschien denkt dt het Westerse hulp en kapitaal en technologie nodig heeft, maar dat dit echt niet zo is. Helaas is de Russische Centrale Bank nog steeds een 5e colonne van het Westen.

  Goed citaat: Someone needs to teach the Russian central bank basic economics before Russia is turned into another Western vassal. Here is the lesson: When central bank credit is used to finance development projects, the supply of rubles increases but so does output from the projects. Thus, goods and services rise with the supply of rubles. When Russia borrows foreign currencies from abroad, the money supply also increases, but so does the foreign debt. Russia does not spend the foreign currencies on the project but puts them into its foreign exchange reserves. The central bank issues the same amount of rubles to pay the project’s bills as it would in the absence of the foreign loan. All the foreign loan does is to present Russia with an interest payment to a foreign creditor.
  Foreign capital is not important to countries such as Russia and China. Both countries are perfectly capable of financing their own development. Indeed, China is the world’s largest creditor nation. Foreign loans are only important to countries that lack the internal resources for development and have to purchase the business know-how, techlology, and resources abroad with foreign currencies that their exports are insufficient to bring in.
  This is not the case with Russia, which has large endowments of resources and a trade surplus. China’s development was given a boost by US corporations that moved their production for the US market offshore in order to pocket the difference in labor and regulatory costs.
  Neoliberals argue that Russia needs privatization in order to cover its budget deficit. Russia’s government debt is only 17 percent of Russian GDP. According to official measures, US federal debt is 104 percent of GDP, 6.1 times higher than in Russia. If US federal debt is measured in real corrected terms, US federal debt is 185 percent of US GDP.

  ReplyDelete
 7. VACCINATIES

  @Rootman,
  Joop doet alsof ik niks geloof van de schadelijkheid van vaccinaties. Dat is onjuist.

  Men heeft het meeste kwik uit de vaccinaties gehaald ( zonder daar publiciteit aan te geven). Dat was niet voor niks: Big Pharma weet dat te veel thimerosal ( ook wel thiomersal genaamd) een klein deel van de in-geënte kinderen tot autisten maakt. ( Ze bespraken dit alles in het geheim in Simpsonwood.)

  Robert Kennedy jr heeft dit alles goed beschreven.

  https://coto2.wordpress.com/2009/10/18/2008-rfk-jr-speech-on-cdc-cover-up-of-vaccine-autism-link-video-and-transcript/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ook ik sta best wel open voor dit soort suggesties, alhoewel het aantal slachtoffers door niet- vaccineren veel groter wordt wanneer de vaccinatiegraad beneden een drempelwaarde komt. Dat hebben we in de Oekraine gezien, waarbij ook een machtige antivax lobby ontstond, en bovendien de distributie misging vanwege de failed state condities: een polio uitbraak! Net als bij ons soms in de bible belt.

   Hoe dan ook, hier kan nuchter over gedebatteerd worden, liefst zonder kleverige substanties over het keyboard te werpen.

   Delete
  2. Op de eerste plaats is kwik sinds 1999 verboden als 'conserveringsmiddel' in vaccins, dus dat het er anno 2017 nog in vaccins zit is al een gospe.

   De vraag die hierbij oprijst is dan; "Heeft Big Pharma er baat bij dat vaccins langer houdbaar zijn, als je weet dat Big Pharma alleen gebaat is bij het zoveel mogelijk geld verdienen?"

   Op de tweede plaats heb ik jullie een simpele vraag gesteld; "Hoort kwik in het menselijk lichaam thuis of, als je naar 9/11 kijkt; "Hoort nano-thermite in een kantoorgebouw thuis?"

   Beide vragen kunnen jullie twee met een gerust hart beantwoorden met "Nee!", daar zal niemand raar van opkijken, de vraag die dan beantwoordt moet worden is; "Waarom zit er dan wel kwik in vaccins als het geen conserveringsmiddel zou zijn (Big Pharma schiet daar namelijk helemaal niets mee op, want het brengt geen geld in het laatje)?" Als er in de periode tussen 2011-2014 het aantal autismegevallen, alleen al in de VS met 80% is gestegen en waar men nu uitkomt op 1 op de 45 kinderen tussen de 3 en 17 jaar, dan kan je moeilijk zeggen dat een klein deel van de ingeënte kinderen autisme ontwikkelen toch, @Jan Verheul?

   En natuurlijk kan hier op een nuchtere manier over gediscussieerd worden, maar dan moet je dus niet, zoals @Rootman doet, de zaak in het belachelijke trekken en de informatie bagatelliseren. Want @Rootman vindt Veterans Today nu ineens een top bron, daar waar hij er eerst zijn neus voor op trok.

   Delete
  3. Het heeft niets met veterans today te maken! Ik vind het geen topbron, ook al ben ik het vaak met ze eens. Ook VT is GEEN expert. En als het probleem van vaccineren met kwik te maken zou hebben: waarom dan niet pleitren voor een ander conserveringsmiddel ipv het vaccineren zelf te verketteren?

   Opnieuw stel ik dat vaccinbereiding en ontwikkeling niet bij big pharma thuishoort, dàt is het probleem. En inderdaad, die matige kwaliteit van bronnen is af en toe best een grapje waard.

   Zoals ´nano-thermite´... Thermiet is een prachtige stof die wat mij betreft in grote hoeveelheden in bijna elk bankgebouw mag voorkomen, maar wat is ´nano thermiet´? Thermiet maak je met een vijl (of bandschuurmachine) en een stoffer en blik, en voor betere ontbranding kun je het bij de ontsteking (magnesiumlontje) wat poederen in een vijzel, verkrijgbaar bij de toko. Dat spul werkt heus ook wel in wat grovere vorm, als de reactie eenmaal is ingezet. Thermiet wordt gebruikt om rails te lassen, en het is een prachtig gezicht om dat mee te maken.

   Zulke details geven de kwaliteit van informatie aan: net zoiets als het ophangen van homos aan lantaarnpalen in Iran: een land wat zgn atoomwapens zou maken kan geen fatsoenlijke galg bouwen?

   Zulke passages geven aan dat hele beweringen klakkeloos worden overgenomen, zonder ook maar een kritische vraag te stellen...

   Delete
  4. Voor @Rootman en zijn volkstuintje nog het volgende n.a.v. de ramp in Fukushima in 2011.

   Vlak na die ramp werd door de EU plotseling de maximale hoeveel straling wat in ons voedsel en water mag zitten verhoogd en het NOS journaal wist ons te melden dat de hoeveelheid kankergevallen zal toenemen. Zou het één met het ander te maken hebben? Heb ik het nog niet eens over chemtrails, waar de connectie aluminium ---> dementie ---> alzheimer ook al gelegd is.

   Delete
  5. @Rootman,

   O, jij bent het nu ineens ook vaak met Veterans Today eens. Maar waarom zei jij in je allereerste reactie naar mij toe dan dat Veterans Today een onbetrouwbare bron was?

   Delete
  6. Ik heb een geigerteller; cadeautje van een Alkmaarse zwerver. Tot nu toe geen verhoogde radioactiviteit gemeten. (het ding vreet wel 9V batterijtjes)

   Delete
  7. Dat is mooi, wanneer is die teller voor het laatst gekalibreerd?

   Delete
  8. Livestream naar persco.

   https://www.facebook.com/WorldMercuryProject/videos/vb.1797590283821718/1866063196974426/?type=3&theater

   Delete
  9. Tja, wat moet je nu? Kinderen overleden na het het toedienen van een vaccin tegen mazelen aan mazelen?

   Delete
  10. Ik heb in 2009 met het RIVM gebeld. Met Rutger van de Meij gesproken. Heb zojuist het gesprek van 6 min. afgeluisterd. De man zei dat er wel kwik in de vaccins zit in NL.
   Hij wist toen (in 2009) niet dat Thiomersal in diverse landen verboden was.
   Ook dat onder de Amish nauwelkijks autisme is (4), in vergelijk met de rest ( 139) van Amerika, daar wist hij niks van.
   Maar het RIVM kende de kritiek vermoedelijk wel, want toen (2009) stond op hun site dat Thiomersal al sinds 1930 in vaccins zat.

   Later die dag heb ik gesproken met mevr. Margit Govers (?), van voorlichting over vaccins. Ook RIVM, denbk ik.
   Vrag: Is U bekend dat er een relatie is tussen Thiomersal en autisme?
   "Ja, ik weet dat daar geluiden over zijn."
   Ik vertel over de onderzoeker Tom Verstrate en zijn resultaat in Simpsonwood. Dat zijn oorspronkelijk onderzoek is verdwenen. Dat Verstraete een nieuw onderzoek deed , maar met hele jonge kinderen (<1 jr), te jong om een hoge accumulatie van kwik te hebben die dat autisme veroorzaakt.

   Volgens Govers zijn er twee soorten Thiomersal. Het ene wordt gebruikt in geneesmiddelen, en het andere is biocide Thiomersal .
   Thiomersal mag in Nederland niet gebruikt worden als biocide. Maar wel in geneesmiddelen.
   (Wat ik nu, 2017, denk is: er is maar één soort Thiomersal, en wat het doet is: leven doden. De naam zegt het. Je mag het niet gebruiken om dieren te doden of insecten, maar blijkbaar wel in heel lage concentraties om 'leven' ( = bederf) in vaccins te voorkomen)

   Ik citeer voor Govers nog de uitspraak van de oude baas van Merck, Dr Morris, dat hij het een schadelijke stof vind die ze niet meer moeten gebruiken.

   Haar reactie: De voorlichtster zegt dat ik hun info moet lezen op de website.

   Op het eind van het gesprek zegt ze plots: We hebben vroeger wel besloten om voor kleine kinderen geen Thiomersal meet toe te voegen. Maar dat deden we omdat er te veel kwik in het milieu zou komen. Dus was het een milieu-maatregel.
   Voor de enkelvoudige injecties is dat nog zo. Maar voor de meervoudige zit er wel Thiomersal in.

   De tape is erg moeilijk te verstaan. Ik zou het nog enkele malen moeten beluisteren.
   Het is ook allemaal uit 2009, dus mogelijk nu niet meer actueel.

   Delete
  11. Ik vind Veterans Today een slechte site, en kijk er nooit. Waarom? Omdat ze soms onzin schrijven.
   En dat betekent dat ik er niet blind op kan vertrouwen. Dan besteed ik mijn lijd aan andere bronnen.
   Wil dat zeggen dat VT àltijd onzin schrijft?
   Nee, natuurlijk niet. In 90% van de gevallen klopt het misschien wel.
   Met die 90% van hun artikelen kun je het dus best eens zijn.
   Dit is iets dat Joop totaal niet begriojpt.
   Ik heb ooit gezegd dat ik het met iets dat in de MSM stond, eens was.
   Sinds die dag verwijt Joop me tweemaal per week dat ik de MSM geloof.
   Hij kan zich dus niet voorstellen dat er soms juiste zaken in de MSM staan. Vreemd standpunt van Joop, en uiteraard onhoudbaar.

   Delete
  12. Ik vind het RIVM geen goede bron van informatie. Dat is ook gebleken met onderzoeken naar Chroom-6 en PX-10 en gisteren bleek het weer met het onderzoek naar Dupont. Onafhankelijk onderzoek in België had aangetoond dat Chroom-6 en PX-10 zéér carcinogeen zijn, terwijl het RIVM geen relatie zagen tussen het gebruik van deze middelen en de kankergevallen bij voormalig militair personeel (is dit i.v.m. eventuele schadevergoedingen?).

   Delete
  13. Tegenwoordig is het zo dat je geen enkele bron blind kan vertrouwen, dus als dat je insteek is ga je al de mist in. Daarnaast kunnen wij met informatie te maken hebben wat bij Veterans Today (Gordon Duff) wel bekend is maar bij andere bronnen niet. Wat dat betreft verschilt dat niet veel met de MEANstream media, waar "breaking news" goud waard is en dat begrijpt @Jan Verheul weer niet.

   Wat wij wel waargenomen hebben vanavond is dat de Nederlandse MSM gebruik maakt van CNN als voornaamste nieuwsbron, terwijl juist daar het meeste fake news vandaan komt. Dus, als het gaat om nieuws met echte nieuwswaarde (zoals vanavond over Flynn en Trump) dan worden wij met zijn allen voorgelogen en over nieuws met minder nieuwswaarde daar zal de Nederlandse MSM misschien de waarheid over berichten. Mijn standpunt is dus zéér houdbaar (zonder toevoegingen van additieven zoals kwik overigens).

   Delete
  14. [Dat is mooi, wanneer is die teller voor het laatst gekalibreerd?]

   Lang geleden, hij is ooit van de brandweer geweest (tegenwoordig hebben ze een apparaat wat de data logt en zo op een PC is aan te sluiten.

   Maar hij werkt echt wel! Ik heb een heel oude wekker met radium op de wijzers en ook een prachtig groen schaaltje van uraniumglas. En ja, dan gaat hij piepen, als je hem in de buurt houdt. Aangezien het slechts een speeltje is, is dat voor mij genoeg. Nog meer vragen?

   Een tegenvraag: ben je nu tegen vaxen of tegen dat conserveermiddel??? Want die vraag lijk je te ontwijken.

   Delete
  15. Over dementie gesproken: Aluminium, wat 8 % van de aardkorst uitmaakt zou in chemtrails gespoten worden om alzheimer te veroorzaken? Niemand luistert zowiezo naar bejaarden! Dat geldt ook voor Barium en Strontium (hoewel die laatste naam vreeschenlijken effecten suggereert) Dat dure spul knallen we met tonnen tegelijk de atmosfeer in tijdens oud en nieuw: het groene en rode Bengaals vuurwerk. Nu ben ik op nieuwjaarsdag ook niet altijd even helder, maar ik dacht altijd dat dat door de alcohol kwam.

   Maar het stellen van de vraag waarom het niet bij iedereen (en de dieren) werkt is een goeie: denk je echt dat je daar ooit serieus antwoord op gaat krijgen?

   Delete
  16. Hmmm...lang geleden? Ik kom uit het ijkwezen en bij deze is jouw geigerteller door mij afgekeurd, onbetrouwbaar.

   "Een tegenvraag: ben je nu tegen vaxen of tegen dat conserveermiddel??? Want die vraag lijk je te ontwijken."

   Nee, ik ben niet tegen vaccineren, dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken, het gaat erom wat er in vaccins zit. Als je bij een vaccin in de bijsluiter zou kijken of de productinformatie en je ziet thimerosal staan, dan weet een leek niet dat dat kwik is, laat staan dat hij/zij aan zijn arts vraagt wat thimerosal is. Daarnaast is het nog maar de vraag of thimerosal een conserveermiddel is, want waarom heet het thimerosal en niet gewoon kwik, zodat iedereen weet wat hij ingespoten krijgt. Iedereen is inmiddels ook bekend met het middel aspertaam, waarom moet er dan ineens een andere naam aan worden gegeven? Gewoon, omdat iedereen weet dat aspertaam niet goed voor je is. En zo is het ook met thimerosal, wat in feite gewoon het zwaar giftige metaal kwik is en niet thuishoort in het menselijk lichaam.

   Dit alles zou bewaakt moeten worden door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (het CBG), ware het niet dat deze heftig wordt gesponsord door Big Pharma.

   http://www.wanttoknow.nl/overige/farmaceutische-industrie-woekert-binnen-de-overheid/

   Ik vind het van jou overigens zeer stuitend dat jij er zo lichtzinnig over denkt. Bij mij komt dat over als; Het is bij mij en mijn familie allemaal goed gegaan, dus is het flauwekul. Ik ben er 200% van overtuigd dat mijn zus een zeldzame vorm van kanker heeft ontwikkelt door een besmet poliovaccin met het SV-40 virus, daar er in mijn familie geen enkele vorm van kanker voorkomt en mijn ouders zijn nooit ingeënt tegen polio.

   http://www.ortho-medicine.com/waarom-veroorzaakt-aluminium-dementie.html

   Delete
  17. "Maar het stellen van de vraag waarom het niet bij iedereen (en de dieren) werkt is een goeie: denk je echt dat je daar ooit serieus antwoord op gaat krijgen?"

   Je zou ook zelf na kunnen denken en je de vraag kunnen stellen; "Zit het in elk vaccin of in een bepaald percentage vaccins?" Als iedereen dementie zou ontwikkelen, dan zou het nogal opvallen en weet je zeker waar het aan ligt, denk je niet?

   Delete
  18. Overigens bestaat er nog een hemelsbreed verschil hoe kwik en aluminium in het menselijk systeem terechtkomt. Gaat het via een vaccinatie dan wordt het rechtstreeks in het bloed opgenomen, gaat het via het eten van voedsel of het drinken van water dan heeft het een ander effect.

   Delete
  19. Ik heb zojuist Zembla bekeken, en het was absoluut een grote afgang voor het RIVM.
   Het RIVM heeft de rubber stukjes op de voetbalvelden veilig verklaard, maar in hun studie is juist de gevoeligste leeftijd ( beneden 10 jaar) niet echt mee gewogen.
   Ook wijst onderzoek uit dat dit rubber allerlei stoffen aan water afstaat die wellicht giftig zijn. In elk geval gingen zebravisjes dood.
   De directrice van het RIVM zei toen: Ja, die zebravisjes zeggen niks over wat het bij de mens doet.
   Helaas: zelfs in haar eigen RIVM was in diverse studies aangetoond dat dit wèl iets zegt over het gevaar bij mensen.
   ( Deze samenvatting is in grove lijnen juist, mogelijk niet in de details.)
   PS: een hoogleraar Toxicologie vond het ontluisterend wat het RIVM liet zien.

   Hierboven meld Joop een slechte beurt van het RIVM met Chroom. En ik beschrijf hoe het RIVM in 2009 t a v het Thimerosal stond.

   Mijn vertrouwen is niet erg groot meer in het RIVM, en zeker niet in de leiding.

   Kan het zijn dat men de meest beïnvloedbare en minst dappere lieden tot baas maakt van allerlei instituten?

   Delete
  20. Ik zag het in het 18:00 uur journaal en ik moest glimlachen om het RIVM.

   Delete
  21. Trouwens, het NIST, wat het onderzoek naar de instorting van WTC 7 moest doen, werd ook weggezet als een onafhankelijk instituut maar was in feite een onderdeel van de federale overheid onder het Department of Commerce.

   Tot zover de onafhankelijkheid van het RIVM.

   Delete
  22. Wat mij nu pas te binnenschiet is, is dat er een wet bestaat op het RIVM, een zelfde wet als op de OvV die onwelgevallige informatie niet naar buiten mag brengen?

   Delete
  23. Op de link die naar Facebook verwijst ( zie post Joop, hierboven) spreekt Robert Kennedy. ( Hij heeft nu een stem=-probleem, maar is redelijk te verstaan.

   minuut 55: (= nog 55 min te gaan voor het einde)
   240 studies wereldwijd bewijzen het bestaan van invloed van kwik op neuronen. Bij allerlei dieren. Het zorgt voor autisme-achtige symptomen.
   Min 50.
   Het CDC ( RIVM) heeft financiele belangen bij medicijnen verkoop. Ze zijn corrupt.
   Maar alle journalisten geloven het CDC!
   48 min:
   De 'vaccin-adepten ' lijken wel een sekte. Het zijn fanate gelovigen, ze zijn anti-wetenschappelijk.
   46 min:
   De Niro en Kennedy loven 100.000 $ uit aan een journalist die met een studie kan komen waarin staat dat het veilig is om kwik bij kleine kinderen in te spuiten. !
   Nog 42 min:
   Big Pharma besteed meer aan lobby dan Big Oil etc.
   NB: Er is een wet in de VS die zegt dat het illegaal is om een vaccine industrie aan te klagen en schadevergoeding te eisen.
   Dus : parlement, de Wet en de journalisten: geen van drie beschermt de burger !
   Nog 40 min:
   De MSM, maar ook de alternatieve Media willen geen anti-vax info plaatsen.
   38 min: RK:
   Ik streed 33 jaar tegen kwik in vis. Niemand noemde me 'anti-vis.'
   Nu strrijd ik tegen kwik in vaccins. Ik ben niet anti-vaccin. Maar zo word ik zwart gemaakt.
   Op 33 min voor t einde: '
   RK stelt de vier andere sprekers voor: een journalist, Robert de Niro, een advocaat met 2 kinderen die autist werden kinderen , en een zwarte man, omdat de zwarten vaker autist worden door thimerosal.

   https://www.facebook.com/WorldMercuryProject/videos/vb.1797590283821718/1866063196974426/?type=3&theater

   Delete
  24. Komen wij nu weer een beetje bij elkaar, Jan? Ik heb jou hoog in mijn informatievoorziening zitten en ben niet je vijand.

   Delete
  25. Joop,

   het is menselijk dat je meer warmte voelt voor mensen die het met je eens zijn, dan voor mensen die -soms in zaken van leven en dood- een andere opinie hebben.

   Wij hebben elkaar nooit gezien. Ik zou een pikzwarte Sri-Lankaan kunnen zijn en jij een Japanner.
   Je verwacht het niet,maar in theorie zou het kunnen.

   Onze onderlinge warmte of afkeer is puur een gevolg van de informatie die we uitwisselen.

   Ik probeer het dus ook op het informatie niveau te houden: Als imand een standpunt heeft waarmee ik het eens ben, steun ik dat.
   Zelfs als die iemand Joop heet.
   Het is hier niet de vriendschap of de menselijke warmte die de belangrijkste zaak is (In een relatie met de buurman is dat juist primair, dan moet beter niet over Putin beginnen) , maar de informatie.


   Over de werkwijze van Joop ben ik wel eens boos, en dat zeg ik dan ook, en dat leg ik ook uit.

   In de discussie over de Zwarte Paus, die volgens mij niet op de lijst voorkwam, en volgens jou wel, was een misverstand geslopen, zo ontdekte ik later.
   We spraken over een verchillende lijst, en de man had een mij onbekende naam.
   Jij doet dan niet je best om te specificeren welke lijst het is, en wat de naam van die Zwarte Paus op dat moment is. Integendeel:
   Jij lijkt het fijner te vinden om ruzie te hebben en de ander telkenmale oneerlijkheid te verwijten en tenslotte uit te schelden, dan dat je de discussie efficient laat verlopen door precies te zeggen welke naam het betreft en waar die naam staat.
   Dat neem ik je uiteraard kwalijk, want ik heb er geen behoefte aan om aan ellenlange scheldpartijen mijn tijd te verdoen.

   Maar een beetje gemeen ben ik ook wel, want als ik tijd heb vind ik het wel leuk om je af te troeven en je te pakken op kleine onhandige formuleringen. Ook dat doet het blog geen goed, dus daar moet ik me voortaan ook inhouden.

   Het zou ook jou, Joop, erg helpen als je de zaken niet zo persoonlijk op nam, en meer als een informatie-service die je aan elkaar verleent. Een uitwisseling van ervaringen en opinies.
   En zeg nou zelf: wat is er boeiender dan amateur-pundit zijn bij Blik ?

   Delete
  26. @Jan,

   Zand erover?

   Delete
  27. Dag Joop,

   Da's nou eens aardig van je , Joop.
   Laat ons het proberen.

   Maar probeer te begrijpen: Als ik het met je eens ben, ben ik het met je eens. Daar zitten verder geen overdreven warme gevoelens achter.

   Ben ik het oneens, dan ben ik ook niet boos op je , of vind ik het ook niet nodig om jou als persoon neer te halen. OK: als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat ik dan soms wel boos ben, omdat ik dan denk dat er een agenda achter zit, en dat je niet oprecht bent.

   En als je in mijn ogen unfair bent ( door te kiezen voor ruzie in plaats van opheldering van een misverstand ( Zwarte Paus op de lijst) , dan ben ik weer even boos als vorige week.


   Groet, Jan V.


   Delete
 8. Op ICH verschijnen regelmatig de beste quotes:

  "When they put bombs in cars and kill people, they're uncivilized killers. When we put bombs on missiles and kill people, we're upholding civilized values. When they kill, they're terrorists. When we kill, we're striking against terror". Norman Solomon

  "Everybody's worried about stopping terrorism. Well, there's a really easy way: stop participating in it".
  Noam Chomsky

  When a man has so far corrupted and prostituted the chastity of his mind, as to subscribe his professional belief to things he does not believe, he has prepared himself for the commission of every other crime. Thomas Paine

  "He who knows the truth and calls it a lie is a criminal". Bertolt Brecht

  ReplyDelete
 9. Ik vind de Saker wat alarmistisch over het ontslag van Flynn, maar als hij gelijk krijgt komt Trump in een Erdogan-achtige situatie, waarbij alle machtsblokken (behalve de Saoedi-Israel as) vijanden worden.

  Met zoveel vijanden en conflicten op zoveel fronten kan de VS alleen maar catastrofaal verliezen: zelfs slechts Iran alleen is al een onmogelijke opgave:

  https://www.youtube.com/watch?v=OCIVijRFKmM

  (fragment uit toespraak van Nasrallah)

  Of het echt die kant op gaat, daar heb ik nog mijn twijfels over.

  ReplyDelete
 10. Mijn excuses voor opnieuw linken aan een joop.nl artikel:

  Ze geven slechts info door van gelijkgestemden maar is daar een epidemie van gekkigheid uitgebroken of zo?

  Michael moore stelt een ultimatum aan Trump: aftreden of ik impeach u:

  http://www.joop.nl/nieuws/campagneteam-trump

  Ik link aan dit artikel omdat een groot deel van west Europa, nog steeds in de rouw omdat de oorlogsheks had verloren, zo denkt.

  Ik kan er niets anders in zien dan kwaadaardig fascisme.

  ReplyDelete
  Replies
  1. @ Rootman

   "Ik kan er niets anders in zien dan kwaadaardig fascisme."

   Daar lijkt het wel op, maar op Joop juicht men de ontwikkelingen luidkeels toe. Ik denk dat men bewust of onbewust al aan het voorsoorteren is de komenede parlementsverkiezingen in een aantal EU landen. Mocht daar de 'verkeerde' kandidaat te veel stemmen krijgen zal dankbaar aangehaakt worden bij het verhaal dat Poetin daar achter zat, Was in de VS toch ook zo.

   Delete
  2. Michael Moore vroeg in zijn film "Fahrenheit 9/11" nog of senatoren en congresleden hun zoons en dochters zouden pushen voor aanmelding bij het leger voor de oorlog in Afghanistan! Hij is een op en top hypocriet!

   Delete
  3. Graag wil ik hier ook iets aan toevoegen: Ook mij gaat het niet om persoonlijke dingen, maar als ik een inconsistentie zie zal ik er een vraag over stellen. Verder heb ik een science achtergrond, en ben dus eerst geneigd dingen volgens die achtergronden en denkwijzen te benaderen. Ook bij de msm werk ik zo, zo werkt mijn bullshit radar, die best wel goed is, hoewel niet onfeilbaar. Tja en wanneer ik een slecht gefundeerde of emotionele reactie terugkrijg is de verleiding om een beetje te plagen groot.

   Delete
 11. De affaire Flynn is nog niet ten einde

  "The New York Times and Newsmax Media both fell victim to a fake Twitter account that purports to be former national security advisor Michael Flynn, with both publications quoting tweets from the fake account about his recent resignation."

  "‘While I accept full responsibility for my actions, I feel it is unfair that I have been made the sole scapegoat for what happened. But if a scapegoat is what’s needed for this Administration to continue to take this great nation forward, I am proud to do my duty,'” reported The New York Times and Newsmax, quoting the fake Flynn.

  http://thehill.com/homenews/media/319401-new-york-times-newsmax-fall-victim-to-fake-flynn-twitter-account

  "House Minority Leader and Democrat-windbag Nancy Pelosi" was vervolgens zo stom om op basis van fake tweets op hoge toon te stellen dat that "other people (lees: Trump, Dawg) had blame that should be shared in all of this."

  http://russia-insider.com/en/nancy-pelosi-continues-ancient-tradition-democrats-falling-obvious-hoaxes/ri18934

  Man, man, man.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Van Ray McGovern weten wij inmiddels dat de Amerikaanse intelligence community verdeeld is in twee kampen, zij die de constitutie handhaven en achter de gekozen president blijft staan en een kamp die de Deep State aanhangen en Rusland als vijand blijven zien. Uit die laatste groep is dus ook de informatie gelekt naar de media, waarvan je je dus kunt afvragen of dit geen nepnieuws is.

   Delete
  2. Flynn reveals details of conversation with Russian ambassador

   More:
   http://tass.com/world/930921

   Delete
 12. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 13. 1. Jan, dank voor het bieden van ruimte tot reageren op je blog nu Blik afwezig is

  2. Ik kwam dit bericht tegen: over de vermeende sexuele aanrandingen van Duitse vrouwen in Frankfurt op oud en nieuw door migranten... Waar niets van waar blijkt te zijn, geeft nu de fake news verspreider Bild toe: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/frankfurt-mass-sexual-assault-refugees-fake-made-up-bild-germany-cologne-new-year-allegations-a7581291.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Willem,
   voor mij is dit geen enkele moeite uiteraard, en het kan nooit kwaad als er meer mensen op dit blog komen. Voor mij allen maar gunstig.
   --
   Ik heb een jaar geleden de stelling betrokken dat er in Keulen helemaal geen (of nauwelijks) aanrandingen zijn gebeurd, vorige jaarwisseling.
   Op geen enkel camerabeeld was er iets van te zien.
   Het was mogelijk een zorgvuldig geproduceerde zaak:
   - De Marokkaanse 'asielzoekers' in Keulen waren gewend dat ze ongestraft heel ver konden gaan.
   - Mogelijk heeft een infiltrant onder hen er nog wat kornuiten bij gehaald, en hebben ze op die Sylvesteravond wat meer mensen beroofd en wat meer handtastelijkheden gepleegd dan gewoonlijk. ( Grab them by the pussy, zeggen ze in de VS. )
   De brave politie heeft dat, zoals was te verwachten allemaal gebagatlliseerd. Om het volk extra woedend te maken.
   En dan heeft men 'de dijk laten breken' : met ' uitgelekte politie-verslagen' en met vrouwen die zeggen aangerand te zijn etc.

   Ik denk dat het 'geproduceerd' was, dat hele ' Keulen' .
   Dus : uitgelokt door de marokkaantjes daar jaren lang hun gang te laten gaan. En wat verhoogd door een infiltrant misschien. En dan eerst even ontkennen, om de woede omhoog te brengen.

   Delete
 14. Ik zag enkele uren geleden nog een half uurtje de persconferentie van Trump.
  Dat deed me toch wel plezier.
  Ik zag geen verslagen man. Ik zag iemand die heel erg goed kan communiceren. Zijn toehoorders kan bereiken, nooit formeel en stijf.
  Hij is nog even streng tegen de pers. Maar hij komt minder bozig en verbeten over. Hij is meer ontspannen. Kon een keer voluit lachen.
  Inhoudelijk kan ik het moeilijk beoordelen: Mij klinkt het allemaal overtuigend in de oren. Maar de lieden van CNN krijgen natuurlijk geen enkel compliment over hun lippen. Hoewel ze het soms wel een ' historische persconferentie' noemden. Mogelijk omdat Trump ruim 75 minuten lang alle vragen van alle journalisten beantwoordde.

  Men blijft pogen hem in een hoek te drijven: Omdat Trump's mensen met de Russen spraken, is zijn regering verdacht. Ik vind het bijna onvoorstelbaar dat de pers dit als wapen blijft z. Waar zal het op uit lopen? Zal het een keer ophouden, of gaan ze er succes mee krijgen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik ben nog even diep in mijn geheugen aan het graven geweest over wat de mogelijke oorzaak is geweest van het gedwongen terugtreden van Flynn en dat kon weleens een kwestie zijn van hééél lang geleden (Operation Screwwurm, CIA drugrunning to Central America, waar George H.W. Bush en Bill Clinton bij betrokken zijn geweest). Duidelijk is wel dat Flynn bepaalde elementen binnen de intelligence community wilde aanpakken (waarschijnlijk gaat het hier om de Deep State tak binnen, vooral, de CIA). Ik denk dat dat de reden is waarom Flynn als eerste weggewerkt moest worden.

   Ik onderzoek verder.

   Delete
  2. De persconferentie van Trump was onverwacht, zo blijkt.
   De Saker en Alexander Mercouris zijn positief over de persconferentie, en wijden er een blog aan.

   Ik denk dat Trump dit veel vaker moet doen.
   Dit is zijn sterke kant. Met twitter en met persconferenties bereikt hij het volk.
   En elke keer moeten daarna die CNN idioten weer urenlang gaan uitleggen dat Trump en Flynn mogelijk spionnen zijn die voor Rusland werken.
   Op een gegeven moment begrijpt echt iedereen wat een leugenaars die media zijn.

   Delete
 15. Amazing, the security state has openly declared it's intention for insurrection, coup D etat, call it what you like. The hubris is barely believable, this could end with people swinging from lamp posts. Light the torches, sharpen the pitchforks! -

  See more at: http://www.informationclearinghouse.info/46457.htm#sthash.1oCRvWmV.dpuf

  ReplyDelete
 16. De Staatsomroep koestert nog steeds hoop dat je gek ben:

  "Reconstructie strijd Oost-Aleppo: oorlogsmisdaden gepleegd

  GESCHREVEN DOOR
  Hoessein Sabir
  Redacteur Buitenland
  Het Syrische regime heeft vorig jaar alle beschikbare middelen ingezet om Oost-Aleppo te heroveren en daarbij zijn ook oorlogsmisdaden gepleegd. Berichten daarover worden ondersteund door een reconstructie die van de slag om Aleppo is gemaakt door de Atlantic Council, een Amerikaanse denktank die adviseert over internationale veiligheid.

  De Amerikaanse denktank heeft, samen met onderzoeksgroep en journalistencollectief Bellingcat, die slag nu in kaart gebracht. Bellingcat-oprichter Eliot Higgins heeft meegewerkt aan het rapport. "De schade in Oost-Aleppo is enorm, maar we waren verrast over de hoeveelheid informatie die we toch konden achterhalen", zegt hij.

  3D-model

  De onderzoekers hebben via allerlei open bronnen op internet, zoals Facebook, Twitter en YouTube, een reconstructie gemaakt van de herovering van Oost-Aleppo. Zo is met een 3D-model in kaart gebracht hoe een van de laatste ziekenhuizen van Oost-Aleppo door meerdere bombardementen werd verwoest"

  Guilty by animation.

  ReplyDelete
 17. linkje naar dit NEPNIEUWS:

  http://nos.nl/artikel/2158048-reconstructie-strijd-oost-aleppo-oorlogsmisdaden-gepleegd.html

  ReplyDelete
 18. En hebben die zogenaamde onderzoeksjournalisten ook achterhaald of de Amerikanen in hun oorlogs- handelen in Irak en Syrië ook gebruik hebben gemaakt van vuile bommen, met radioactief afval dus, waar RT gisteren over meldde, en wat min of meer ook wordt toegegeven door het Pentagon. Dit is dus een bewezen oorlogsmisdaad, terwijl er van Rusland geen enkel bewijs is, behalve dan die van horen zeggen, maar zoiets zullen ze niet zo snel naar buiten brengen.

  ReplyDelete
 19. Waar zou Blik uit hangen?

  Ik denk dat ie depressief op bed ligt.

  Ik zal U uitleggen waarom:
  Blik luistert vaak naar Radio 1.
  Ik heb dat nu bij toeval ook een aantal uren gedaan.
  Het is om gek van te worden.
  Elk uur weten ze wel op een of andere wijze Putin en Rusland als grote bedreiging op te voeren.

  Vandaag een compleet idiote column door Henk Spaan uitgesproken: Hij zegt dat de mensen die het Oekraiene Referendum wonnen, te vergelijken zijn met de spionnen als Kim Philby en al die andere Koude Oorlog spionnen van goede Engelse elite universiteiten.

  Een uur later kwam oud minister Joris Voorhoeve vertellen dat we meer tanks nodig hebben voor het gevaar uit het Oosten.

  En zo gaat het maar door de hele dag.
  Je zou er depressief van worden.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dan zou ik Blik willen adviseren naar de persco van President Trump te kijken, wat een een verlichting die man en ik wil hem nu ook echt een President noemen. De man straalt zelfvertrouwen uit, komt over als een leider en wat misschien nog wel belangrijker is, hij is straight. Ik dacht dat hij misschien een beetje te naïef zou zijn voor deze job, maar hij weet donders goed tegen wie hij het op moet nemen en dat het een zware klus zal worden. En waarom zou je niet proberen of je samen met de Russen door één deur kan, waarom die vijandigheid?

   Overigens vraag ik mijzelf af of het verstandig is om de hele dag naar fake news te luisteren als je toch al weet dat het fake news is?

   Delete
  2. @ Jan

   Steeds meer onafhanlijke nieuwsbronnen en commentators op het internet zien het tumult in Washington voor wat het m.i. is nl. een gevecht tussen de regering Trump en de Deep State. In dat gevecht is een hoofdrol weggelegd voor de inlichtingendiensten die, al dan niet verzonnen, informatie lekken naar handlangers bij de MSM om de regering Trump in diskrediet te brengen. Het patroon is maar al te goed herkenbaar, maar vanavond trachtte het meer dan walgelijke Staatsjournaal van 20.00 u ons te doen geloven dat de Amerikaanse media (en zij zelf) verbijsterd waren over het gedrag van Trump naar de media. Gadverdamme.

   Delete
 20. Aan de dagelijkse stroom van agitprop en oorlogspropaganda in de New York Times en de WaPo komt maar geen eind. Gisteren werd in de NYT weer eens wat oud en fakenieuws over het Oekraine referendum opgerakeld.

  artikel:

  https://www.nytimes.com/2017/02/16/world/europe/russia-ukraine-fake-news-dutch-vote.html

  analyse (filering) van het artikel:

  http://www.moonofalabama.org/2017/02/anti-russian-piece-about-fake-news-turns-out-to-be-such.html#comments

  ReplyDelete
 21. WikiLeaks releases 'CIA espionage orders' for 2012 French presidential election

  https://www.rt.com/usa/377619-wikileaks-cia-election-france/

  Zoals de waard is......

  ReplyDelete
 22. Blik heeft het bloggen weer hervat.

  In elk geval bedankt voor de gastvrijheid hier, Jan.

  Van tijd tot tijd zal ik ook hier een reactie achterlaten (dat zouden meer mensen moeten doen!)

  Maar voor het dagelijkse werk zit ik bij Blik.

  ReplyDelete
 23. Trump een narcist?

  Interview met Trump ( 33 jaar) in 1980:
  https://www.youtube.com/watch?v=0-w47wgdhso
  Hij gelooft in de binnensteden. Koopt oude panden die niemand wil en maakt ze heel mooi.

  Larry King interview 1987:
  https://www.youtube.com/watch?v=A8wJc7vHcTs
  " Wij betalen de defensie van rijke landen als Saudi Arabi"e, Kuweit en Japan. Zij zijn rijk, wij niet. Ze moeten mee betalen.
  Vrijhandel? Die is er niet. Wij kunnen niks verkopen in japan. Dat blokkeren ze. De vriojhandel is alleen in hun voordeel."
  ( Dat is nog een van zijn belangrijke punten, nu 30 jaar later.)

  Interview in 1997, Hardtalk:
  https://www.youtube.com/watch?v=y4CqF4hjCGI
  " Ik geloof dat je de zaak eerst goed dooreen moet schudden alvorens je iets echt kan veranderen." (op 30 sec.)
  " I think greed is bad. Not good." (3.20)
  "Ik geloof heilig in ' getting even'. Als iemand je heeft bedrogen, mag je hem terug pakken." ( min 5)

  Een deskundige beweert dast Trum aan 'boosaardig narcisme' lijdt.
  Uit de video's hierboven blijkt dat totaal niet.

  Maar America lijdt zeker aan Boosaardig Narcisme.
  Kijk maar naar de definitie, en vergelijk die met het gedrag van Amerika in de wereld:

  Grandiosity; fantasies of power and personal attractiveness; self-perception of being unique; needing constant admiration form others; sense of entitlement; exploitation of others for personal gain; intensely envious of others and pompous and arrogant demeanor are the symptoms included in this syndrome.
  http://www.informationclearinghouse.info/46519.htm

  ReplyDelete
 24. Nog steeds ben ik er niet uit wat de zetten van Trump betekenen.

  Zoals het plan om meer nukes te plaatsen: wat iedereen vergeet is dat Obama een heel duur plan ter renovatie van het arsenaal had ingezet. Zolang het slechts om een opmerking van Trump gaat is geen vergelijk met het bestaande plan mogelijk.

  Ook lijkt me dat een aantal van zijn plannen juridisch (immigratie) strategisch (Iran) of budgettair niet uitvoerbaar zijn.

  Brengt hij deze zaken naar voren opdat hij kan zeggen dat hij zijn verkiezingsbeloften waar wil maken? Hij kan het blokkeren ervan dan aan zijn oppositie wijten.

  Het kan ook dat hij op vele fronten tegelijk naar de neocons heeft gecapituleerd. Toch betwijfel ik dat als ik naar zijn strijdbare houding kijk, zoals nu weer het blokkeren van CNN en de NYT.

  Hoe dan ook: internationaal is Trump voordelig: òf hij slaagt er in om meer rationeel met Rusland en NATO om te gaan, òf hij gaat op zoveel fronten de mist in dat de VS dusdanig verzwakt dat het veel minder een bedreiging vormt. De 2 andere alternatieven zijn een moordaanslag op Trump, waarna een burgeroolog zou volgen en het uitbreken van een nucleair conflict waarbij we allemaal verliezen. De kans daarop bij Trump schat ik echter nog steeds veel lager in dan die onder Clinton geweest zou zijn.

  ReplyDelete
 25. Lening bieden en financiering snel:

  Ik geef lening variërend van 2000 tot 8000000 €, elke persoon die
  real moet met voorwaarden die u het leven gemakkelijker maken. gelieve mij
  neem contact op met mijn e-mail adres voor meer informatie.

  E-mail: web.finance@outlook.com

  ReplyDelete