Wednesday, November 11, 2015

496 Barbaren. Erger dan Auschwitz: de POW kampen aan de Rijn in 1945


Nadat Hitler was verslagen zijn er ongeveer 3 miljoen Duitsers 'moedwillig omgekomen'.
Enkele  miljoenen Duitsers die moesten vluchten uit gebbieden die nietr langer Duits gebied waren werden zo gruwelijk mishandeld dat twee mioljoen van hen stierven : door geweld, honger en ziekte.

Dan waren er nog enkele miljoenen Duitse soldaten die niet werden behandeld zoals afgesproken ( volgens de Conventie van Geneve) maar vogelvrij waren.  Eisenhower had daarvoor een speciale categorie bedacht: ze waren nu DEF ( ...) en daar mag kje mee doen wat je wil. ( Zoals ook de gevangenen in Guantanamo geen status meer hebben die hen kan beschermen. Een truc vande  echte Barbaren.)

Miljoenen soldaten werden maandenlang in de uiterwaarden langsd de Rijn geplaats: vrijwel zonder eten, drinken, beschermende kleding, toiletten en medische hulp.
Na 4 maanden was 25% van hen door ellende overleden. Een miljoen doden.

Ook in Russische POW kampen was honger, maar die werd gedeeld met de Russische bewakers: niemand had eten. Het was er gewoon niet.
De Amerikanen hadden wèl eten, maar stuurden de voedselpakketten die o.a.het Rode Kruis aan leverde, terug.
De gevangen soldaten maakten keer op keer kuilen in de grond om zich te beschermen tegen de grootste kou en wind.  Dat werd verboden door de Amerikanen. Met shovels werden die gaten dicht gereden, soms met de uitgeputte soldaten er nog in.
In de zomerhitte stonden de mannen soms 10 uur in de rij voor een kopje water. In de brandende zon. Het was een hel.  In Auschwitz was het voor de gevangenen beter geregeld.

In 1989 schreef een Canadees, James Bacque, er een boek over: Other Losses.
Het boek is te dowloaden: Hier.

Het boek krijgt op Wikipedia veel kritiek, maar die heeft voor mij weinig overtuigingskracht. Niall Kennedy ontkent niet dat die soldaten 4 maanden lang zonder eten en zonder bescherming in sneeuw, wind, regen en hete zon stonden, maar beweert toch dat er nauwelijks meer doden waren dan onder mensen die gewoon thuis hun dagelijkse leven leidden.  Dat is ongeloofwaardig. Ik neem aan dat hij goochelt met statistieken.

Hier een lange film die in twee delen uiteen valt:  Eerst 50 minuten van een documentaire ( van justice4germans.com)  met beelden uit die kampen en met getuigenverklaringen.  ( Er zijn weinig beelden, dus zien we vaak hetzelfde)
Daarna 40 minuten lang een opgenomen radio-programma over de situatie in Eisenhower's Doden Kampen en van de politiek er omheen door Deanna Spingola.
Spingola schreef een boek over het Amerikaans imperialisme. Ze vertelt o.a. dat zowel Roosevelt als ook Eisenhower in feite loopjongens waren voor de Joodse bankier Baruch. ( Bekend van het Baruch plan voor een One World Government.)

Dat de Amerikanen wel degelijk de Duitsers in groten getale wilden doden blijkt ook uit het plan van de joodse minister Henri Morgenthau. Het Morgenthau Plan ( uit 1944) zou er voor zorgen dat na de oorlog zo'n 20 miljoen Duitsers van honger zouden omkomen.  Vanaf 1945 tot midden 1947 was dit plan in werking. Toen werd duidelijk dat Stalin niet van plan was om zijn land vrijwillig aan de Amerikanen over te dragen, en werd het zaak om een mogelijke dreiging uit Rusland te blokkeren met behulp van een sterk Duitsland. In plaats van het ontmantelen van de Duitse industrie ( zoals in de jaren '45 tot '47 gebeurde)  kwam er nu plots Marshall hulp voor Duitsland.
Volgens deskundige Freda Utley zou het Morgenthau Plan leiden tot 30 miljoen dode Duitsers !


Hier is de video met de getuigenissen van de soldaten, en met het verhaal van Spingola:No comments:

Post a Comment