Saturday, April 11, 2015

470 Het is weer helemaal 1936 in Medialand.

In 1936 kon je in de krant één groep mensen zonder enige weerspraak, en op basis van geruchten of leugens, zwart maken.

In 2015 is het weer zover.
Ergens in een ver land schrijft iemand een verzinsel op een blog. Hij noemt het satire. Wij kennen gelijksoortige programma's als 'Lucky TV' of  'De Speld'.
Gewoon, om te lachen.
Elders wordt het bericht over genomen en als serieus nieuws geepresenteerd.
Dit gaat als een lopend vuurtje over het net en komt in kranten terecht.

Ergens is er dan een hoogwaardigheidsbekleder die de moeite neemt om het te ontkennen.

Nu is het hek helemaal van de dam, want als zo'n moslim-mufti het serieus neemt, moet er wel iets van waar zijn!
In de kranten beginnen de ongeïnformeerde reageerders ( of gewoon mensen die niet begrijpen wat het woord satire betekent)  hun haat te spuien. Dat wordt allemaal braaf geplaatst.

Mijn eigen reactie aan dit blad werd niet geplaatst:
Ik tel nu 11 reacties, en ik moet zeggen: al die reageerders zijn heel wat engere figuren dan deze grootmufti. De mufti ontkent een bericht dat wellicht door de moslimbashers is verzonnen. Gewoon, omdat van elke verzonnen beschuldiging altijd wel iets blijft hangen. De Mufti doet wat hij moet doen. Maar de reageerders zijn niet geïnteresseerd in de waarheid, ze zijn geïnteresseerd in de ander valselijk zwart maken. Gevaarlijk volkje. Gevaarlijk krantje ook dat daar aan mee werkt.

Ik zal de reactie nog eens insturen, maar dan zonder dat laatste zinnetje.
Ik heb dit zinnetje opgestuurd: Er zijn nog heel wat mensen ingetrapt , in die Marokkaanse Lucky TV.  Benieuwd of het er door komt.

Hier het artikel:

Grootmoefti: Geen fatwa die toestaat dat man vrouw opeet

RIYAD (ANP) - Een moslimman mag niet zijn vrouw of een deel van haar opeten in geval van een hongersnood of om zijn eigen leven te redden.
De Saudische grootmoefti Sjeik Abdulaziz al-Sheikh ontkende vrijdag volgens nieuwszender al-Arabiya meedere berichten daarover in internationale media, die de afgelopen week de kop opstaken.
Kannibalisme
Volgens die geruchten zou er een fatwa zijn uitgevaardigd door de grootmoefti die kannibalisme toestond als een blijk van ultieme onderwerping en liefde. Het zou erop neerkomen dat een man zijn vrouw deels of in haar geheel mocht opeten, als daar de bittere noodzaak toe was.
Sheikh liet vrijdag echter weten dat dergelijke berichten ,,pogingen van vijanden zijn om de aandacht af te leiden van het belangrijkste, namelijk voorkomen dat de moslims in de wereld misleid worden''.
Volgens CNN is de bron van de valse fatwa een satirische Marokkaanse blogger genaamd Israfel al-Maghribi. Hij schrijft een column genaamd Akhbal al-Tanz (sarcastisch nieuws), maar dat weerhield enkele andere media er niet van om het verhaal over te nemen als nieuws.
           --------------------------------------------

Hier zijn de 14 reacties tot nu toe. Er is er niet één bij die begrijpt dat de Mufti reageert op een satirish en dus verzonnen bericht.
Men gaat er van uit dat het bericht wààr is.
En de krant plaatst al die domheden. Maar een reactie die de vergissing signamleert wordt niet geplaatst. censuur.  1936 !

Copy-paste werkt niet bij deze site. Alles 'met de hand'gecopieerd.

Willem 2:
Bestaat er ook vrouwenemancipatie in de Saudische zandbak? Is er aan vrouwen een "opeetrecht" van mannen toegekend dat nu ook komt te vervallen?

3 reacties hierop:
Jara Zimmerman:
Vrouwen mogen daar alleen maar een heel klein stukje van de man opeten, mits deskundig eraf gesneden!

Bloem:
de voorhuid kan het niet zijn, dat is er al bij voorbaat van afgesloopt,never mind...

Willem 2: 
"Sambal bij" zou daar wel een leuke etnische melting pot bij opleveren.

Alex Delarge:
Ik geloof dat in Egypte necrofilie tot een bepaald aantal uren na overlijden is toegestaan.Geeft maar aan hoe knettergek ze zijn in dat soort landen.

Piet Zwolle: 
Ik vraag me af of ze ook buitenlandse vrouwen als bijvoorbeeld Minister Ploumen of Minister Hennis als ze op bezoek zijn bij de sjeiks op mogen eten. Ploumen zal overigens wat taaier zijn dan Hennis verwacht ik.

Twee reacties hierop: 
Knetter gek: 
Heb van een kannibalen-opperhoofd ooit gehoord dat botox de smaak behoorlijk kan verknallen.

Bloem: 
haha...Hennis is jong nog en sappig, bij Ploumen heb ik ernstige twijfels!

Jara Zimmerman: 
Welk stukje vlees van die door de man op te peuzelen moslima zou eigenlijk het lekkerst klaar te maken zijn? Kijk bij varkens weten we dat, daar smaakt het haasje het beste, maar ook de schouderkarbonade is niet te versmaden. Daarnaast kun je van het hoofd van het varken lekkere zult maken. De mens schijnt anatomisch ongeveer hetzelfde in elkaar te zitten als een varken en dat weet die grootmoefti sjeik Al-Kanaibali natuurlijk ook.

NN:
Om te voorkomen dat moslims misleid worden. Niets aan toe te voegen.

fork: 
In Duitsland is kannibalisme niet verboden zolang je proef persoon niet overlijd.

FlipVentiel: 
Welkom in de wondere wereld van de islam!

Jara Zimmerman: 
Eerst mogen moslims hun vrouwen wel opeten, dan weer niet. Die groetmoefti sjeik Al-Kanibali weet ook niet wat hij wil. Afijn, het blijven toch rare barbaarse snoeshanen dit soort lieden. Is trouwens al bekend wanneer deze man uitgenodigd gaat worden om in Nederland te komen prediken?

Jan Muters: 
Zo de grootmoeftie heeft een heel moderne kijk voor een fundamentalistische salafist De moderne tijd begint door te dringen in de zandbak van de Islam. Je mag je vrouw niet opeten. Dat wordt een hellend vlak. Dadelijk mag je ze ook al niet meer doodslaan! Of nog erger dat die vrouwenauto gaan rijden. OEI!!!


Tot zover de 14 reacties die er nu zijn. 


No comments:

Post a Comment