Monday, May 02, 2011

139. Over de dood van Osama bin Laden.

This blog:  http://tiny.cc/x1fnu   Meer Osama:  Blog 140   

This blog has an interview with an eye-witness of the Abottabad raid: Blog 252.
.
Ik was flink verbaasd dat Osama gedood was, enkele uren geleden.
Zelf ben ik door David Ray Griffin overtuigd dat Osama a heel waarschijnlijk sinds december 2001 dood is.

De argumenten van Griffin waren ongeveer als volgt:
- op films zien we een andere man dan Osama.
- de video's en geluidsbanden komen altijd op een voor het Westen gunstig moment.
- De teksten van de 'nieuwe Osama' zouden nooit zo door de echte Osama gezegd worden. Osama was erg religieus.
- De nieuwe Osama heeft nooit meer kritiek op Israel.
- Sinds december 2001 is Osama nooit meer 'waargenomen' ( via telefoons etc. )

Het was erg vreemd dat veel filmpjes als eerste door SITE Intelligence ( Rita Katz en Josh Devon, uit Israel) wereldkundig werden gemaakt. Alsof Osama zijn video's aan hen zou sturen !  Maar je weet het natuurlijk nooit:   hij heeft ook alleen maar joodse mensen gewaarschuwd voor de aanval van 911 ( werknemers van Odigo, en wellicht ook die van Goldman Sachs ( vraag maar aan Nina Brink.)

We zullen moeten afwachten met welke evidence de VS komt.
Twee uur geleden was ik nog vol verwachting  ( zie mijn reactie op Anarchiel: *)

Maar nu lees ik dat ze het lijk in zee gegooid hebben.
Zelfs de NY Times meldt dat.
Als dat waar is, dan wordt alles weer anders: dan staat nu wel vast dat  David Ray Griffin het bij het rechte eind had.  Dan was Osama al lang dood.

Maar zoals gezegd: even wachten wat we te zien krijgen, en welke mensen voor de camera komen.
Ze zullen toch wel enkele  'huisgenoten' van Osama levend meebrengen, en die zullen  toch wel melden dat Osama daar inderdaad al jaren woonde ! ? ( Zoals ze destijds ook een getuigenverklaring lieten afleggen voor leden van Het Congres: een huilende jongedame vertelde hoe  Iraakse soldaten in Kuweit  babies uit couveuses haalden en op de koude grond lieten sterven. Alleen maar om die couveuses mee naar Irak te kunnen nemen!  Het zijn beesten die Iraki's ! Het Congres was overtuigd en stemde voor de Golfoorloog. Nu weten we:    het verhaal was geheel in scene gezet ! )

Als ze zelfs dat niet doen, dan is het wel erg goedkoop opgelost.
Maar ze zullen vast wel een paar van dergelijke getuigen 'organiseren.'
En die wil ik dan wel eens goed bekijken.


NB: Het is toch verbazingwekkend dat alle politici in nederland nog steeds dachten dat Osama nog leefde.  Is er dan niemand die boeken leest, en de waarheid wil weten, en gezond verstand heeft ?

Nog enige info over Osama:
Osama heeft kort na 911 gezegd dat hij de aanslag van 911 veroordeelde, en er niets mee te maken had.  Een tijd later verscheen het eerste filmpje van SITE Intelligence waarin 'Osama' zegt dat hij 911 heeft 'gedaan'.  De verklaring van de echte Osama was nooit bekend gemaakt, maar is in 2010 door Leon Panetta ( baas van de CIA) vrij gegeven.
Ons beeld over Osama is dat beeld dat SITE Intelligence  de  wereld heeft in gestuurd.  Een onjuist beeld.

Er zijn meer bronnen die met goede argumenten beweren dat Osama al lang dood is: Ferndale.(*)

Update.  ( 2 mei, 21.30)


 Volkskrant 15.34 uur: Volgens The Wall Street Journal is Bin Laden op zee begraven om te kunnen voldoen aan de Islamitische tradities dat een lichaam binnen 24 uur moet worden begraven.


Nu dacht ik toch werkelijk dat er een wereldwijde oorlog wordt gepromoot tègen de islamitische tradities. 
DE ISLAM  is het grote gevaar. 
Zou er één moslim boos worden als het stoffelijk overschot van Osama niet meteen was begraven? 
En so what ?  Boze moslims: altijd goede reklame voor Israel. Een vorm van moslim-bashing die gratis is. 
De moslims hebben wel groter onrecht meegemaakt. 


Een ander argument was: 'de VS wil geen gewoon graf, want dat zou als bedevaartsoord kunnen gaan functioneren. 
Dat is gemakkelijk op te lossen: begraaf Osama op een totaal onbekende plaats, op een onbekend ogenlik.
Of geef hem desnoods over een week een zeemansgraf, na gedegen onderzoek. 


Er zijn heel veel mensen die met goede argumenten aantonen dat Osama al lang dood is. 
Er zijn politici die dat beweerd hebben, moslim-insiders etc. 
Àls hij nog leefde, dan lag hier een mogelijkheid om althans dit aspect van de Truth Movement onderuit te halen: Maak er veel werk van om te bewijzen dat dìt de echte Osama was. 
Inviteer de beste patholog-anatomen uit de Westerse en Oosterse wereld en laat hen met behulp van DNA van Osama's kinderen of familie vaststellen dat deze man Osama is.


Alle andere 'evidence' is weinig overtuigend. 


- Een fort laten bouwen in een gehucht in Pakistan is een klein kunstje voor de Mossad/CIA. 
Ik zou wel eens willen weten wie 'officieel' in  deze woning woonde. Die persoon is vermoedelijk beter gelieerd aan Mossad/CIA/ISI dan aan Osama. Voor dit plan hebben ze 10 jaar de tijd gehad. 


- De unit die de overval heeft gepleegd (Devgru) is een groep waar je alleen lid van kunt worden als jee gevraagd wordt. Neem maar van mij aan dat ze allen weten dat 'uit de school klappen' een vorm van zelfmoord is. Er uit stappen is alleen weggelegd voor zeer kiene figuren als Victor Ostrovski.


- Ik denk dat er nog wel een foto zal komen van Osama. Met photoshop is het niet zo moeilijk om een overtuigende foto te maken. Deze is al aardig gelukt. 
Een mogelijk scenario.
Het zou me niks verbazen als de Amerikanen al in 2001 over het lijk van Osama beschikten. 
Er is bij Tora Bora gebombardeerd met 'thermobaric bombs'. En dat overleeft niemand.(*) 
  
Hij was namelijk wel degelijk gevaarlijk voor Amerika: hij heeft op 24 september 2001 verklaard dat hij de aanslag van 911 sterk afkeurde. 
Dat bericht heeft de massamedia niet gehaald ( maar is in 2010 door de CIA als waar bevestigd).
Osama zou  de 'War on Terror' dus lelijk in de wielen kunnen rijden, als hij zulke uitspraken bleef doen. 


Een dode Osama, èn gefingeerde filmpjes van de Israelische organisatie SITE Intelligence, dàt is de juiste strategie: "Lets keep Osama 'alive' ". "Let's use him for our strategy".
De echte vraag voor mij is nu:  Waarom moest Osama nu van het toneel verwijnen ? 


Dàt hij een keer moest verdwijnen is natuurlijk onvermijdelijk. Je kunt hem dan passief laten verdwijnen: 'nooit meer iets van gehoord'. Of actief: je maakt een plan, bouwt een villa in Pakistan en wacht tot het moment dat je 'de dood van Osama' wil gebruiiken. 
Dat is nu gebeurd. 
Zou er een directe aanleiding zijn ? 
Voorlopig nog geen idee. 


Andere reacties.
Theunissen heeft gelijk: Sheikh Omar heeft in sept. 2001 aangeboden aan Bush dat de Afghanen zelf Osama zouden uitleveren, mits hij een rechtvaardig proces zou krijgen. ( Die eis van Omar was wel logisch: hij schoffeerde de arabische wereld al genoeg met dit aanbod. Maar wat doe je als je weet dat jouw land vernietigd zal worden ..... ) 
De Amerikanen dachten dat de strijd tegen het terrorisme effectiever zou zijn als je de hulp van 30 miljoen Afghanen af wijst en tegelijk 30 miljoen Afghanen een motief geeft om Osama te helpen. 


Over de foto: http://photoblog.msnbc.msn.com/_news/2011/05/02/6568249-webs-bin-laden-death-photo-just-the-photo-is-fake

Karl Kraut:
 - Er zijn geen onafhankelijke getuigen in leven. Dus de Amerikanen kunnen beweren wat ze willen. 
- Osama wilde niet opvallen, en dus daarom had hij in Abbottobad een stuk land dat 8 keer groter was dan het gemiddelde en een huis dat 3 keer groter was.
Een foto.
Wat zien we op de foto? 

“President Barack Obama and Vice President Joe Biden, along with members of the national security team, receive an update on the mission against Osama bin Laden in the Situation Room of the White House, May 1, 2011.”

'The Situation Room".  Dat is een flinke kamer van 460 vierkante meter !  Op wikipedia zien we dat het een langwerpige kamer is: http://en.wikipedia.org/wiki/White_House_Situation_Room
Maar iemand heeft het scherm vlak bij de deur gezet, en naar de deur toe, zodat er maar weinig plaats is. De president zit in een hoekje, andere passanten(?) kijken via de deur toe.
Bij toeval was er dan ook nog een fotograaf die iedereen fotografeerde.
Allemaal gespannen gezichten.  Ze zijn wellicht bang dat die 40 commando's niet in staat zijn om  die twee schietende Koeriers en een schietende Osama uit te schakelen.   Zou zomaar kunnen, nietwaar ?
Enfin, de foto doet wat ie moet doen: de domme massa de indruk geven dat er een riskante actie heeft plaatsgevonden.

Een opvallend interview op al Jazeera: Jahangir Khan, bovenste  video..

Een interview met een buurtbewoner. Hij spreekt goed engels, en was aan het spreken met een vriend in Engeland toen hij de helicopter ( 'hollycaptor')  hoorde.
Drie minuten lang vertelt hij wat hij zag en hoorde. Na 3 minuten, in de  laatste woorden van het interview zegt hij plotseling: "to be honest: it is not true.... maybe some other people ( live there) but Osama .... it is not like a bird who can fly inside, because this is a restricted area... when we came here from outside, all this army will say ( = all the soldiers asked every time: ) "hey, where is your ID card ?" So it is not believable...."

Aha ! Het is een restricted area. Niet iedereen kan zomaar binnen.  Bewaakt door Pakistaanse militairen.   Iedereen die onbekend is bij de militairen wordt aangehouden en wordt naar zijn legitimatie gevraagd. Het 'Leger' weet dus wie daar wonen, en welke mensen ze op bezoek krijgen. Nu zal Osama zich niet als 'Osama bin Laden' hebben gemeld, maar als er zo streng toezicht is, hoe komen die koeriers dan steeds bij Osama langs zonder te worden opgemerkt ?  En wie woonde daar officieel ?  Die man wil ik zien. 

        ----------------------------------------------------

*) Ferndale schrijft: US intelligence officials base the claim that Bin Laden was at the caves of Tora Bora in December 2001 on intercepted mobile phone conversations emanating from that region. Ever since the bombing of the Tora Bora caves, Osama bin Laden’s voice has never again been heard from a source that can be trusted. According to Robert Baer, an ex-member of the CIA, at least half of the US intelligence community concerned with this issue believe Osama was killed during the bombing at Tora Bora. I suspect the percentage is higher. My argument is simple: if he was in the Tora Bora complex when it was bombed in December 2001, then he certainly died during that bombing, because nothing living could have survived it. Here are my reasons.
 ( meer

4 comments:

 1. Veel erger is dat de meeste mensen alles voor zoete koek slikken,dat terwijl het er duimendik boven op ligt dat het hele verhaal rammelt aan alle kanten.
  Je hoeft echt geen "aluhoedje" op te hebben om in te zien dat er wat "onvolkomenheden" zitten in dit verhaal

  ReplyDelete
 2. Marcel,
  er zijn maar weinig mensen die zich in de zaken verdiepen. Pas als je dat doet kun je een degelijke opinie vormen, en zeg je: Verhaal A is veel aannemelijker dan verhaal B.
  De geloofwaardigheid van bron A en bron B betrek je daarin. De VS heeft zich altijd 'vergist' ( WMD in Irak, connecties Saddam-al Quiada, de democratisering die maar niet wil lukken ( ze hebben Koerdische vluchtelingen bewapend en terug naar Irak gestuurdom eens lekker wraak te nemen op oud-Saddam mensen.)
  De andere bron, David Ray Griffin en Ferndale etc. hebben zich nog vrijwel nooit vergist, èn ze hebben geen belang bij hun mening. D R Griffin was een succesvol theologie professor. Zijn leven is alleen maar gevaarlijker geworden.

  Laat ik Bertrand Russel nog maar eens citeren: "There is no nonsense so arrant (enorm) that it cannot be made the creed of the vast majority by adequate governmental action".
  Kort gezegd:
  Een regering kan zijn volk vrijwel alles wijsmaken.
  http://www.panarchy.org/russell/rubbish.1943.html

  ReplyDelete
 3. @ Jan Verheul (of is het nou Johan)
  Het Obama verhaal rammelt aan alle kanten, het zou toch veel logischer zijn geweest, als Obama de ongewapende Osama had gearresteerd en triomfantelijk naar Amerika had gehaald. Het ergste is, dat men gewoon onverdroten doorgaat met het produceren van nog meer leugens, om daarmee de aluhoedjes tot inkeer te laten komen. Daarom Obama zo snel mogelijk uitleveren aan het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Ik ga dit verhaal denk ik, maar op mijn site mikken, ben wat lui geworden.

  ReplyDelete
 4. Hallo Aart,

  Leuk dat je reageert. Ik was heel druk de laatste weken, maar nu zou er wat meer tijd moeten komen.
  Ik had het zo druk ( en was niet altijd bij een werkende computer) dat ik niet zo veel over Osama heb gelezen. Dat neemt niet weg dat ik van plan ben om er nog een blog aan te wijden, een dezer dagen.
  Ik sta op het standpunt: als er sterke aanwijzingen komen dat Osama nog leefde op 1 mei, dan moet ik toch mijn bronnen wat kritischer gaan beschouwen. Dan zijn mijn andere inzichten misschien ook niet allemaal zo 'waar' als ik nu denk.
  En als dat zo is, dan is het maar gelukkig dat ik daar nu acher kom.
  Ik zou heel graag de dochter van Osama, en zijn vrouwen, willen zien, als ze serieus worden geïnterviewd. Dat zou mij mogelijk kunnen overtuigen dat hij toch nog leefde. Maar we krijgen ze, vrees ik, niet te zien.

  Groet van ( voor jou )Johan.

  ReplyDelete