Monday, May 09, 2022

1289 Voeren de Media ons ten oorlog? Hebben onze leiders kaas gegeten van de echte wereld?

 

Vijf jaar geleden hielp ik mee aan een programma in De Balie  ( Amsterdam)  met als titel:  "Voeren de media ons ten oorlog ?"


Ik zou zeggen: Kijk om U heen.  Ze doen al maanden hun uiterste best om de oorlog in Oekraine zo groot mogelijk te maken, met veel doden, en om hem zo lang mogelijk  te laten duren. 

Een oorlog die Rusland niet wilde en tot het uiterste probeerde te voorkomen. 

Een oorlog die voor Rusland op een grote tragedie kan uitlopen. 

Een oorlog die gevoerd moet wordenomdat anders de tragedie voor Rusland een zekerheid is. 

Een oorlog die uitgelokt werd en bedoeld is om Rusland te veroveren, en teglijk Europa zwaar te beschadigen en voor 2000 miljard nieuwe wapens te verklopen in de komende 10 jaar.  

Een oorlog waar alleen de Usual Suspects beter van worden, en de rest van de wereld zwakker en armer. 

Het blijkt dat enkele burgers vijf jaar geleden al voelden waar het naar toe kon gaan:  Media  die ons ten oorlog voeren.  Als handlangers van de 1% die deze oorlog wil. 

                           ----------------

Zitten o0nze eigen politieke leiders en hoofdredacteuren in een complot met de 1%,  of zien zij NIET wat er gebeurt (i.t.t. die burgers in de Balie, 5 jaar geleden) ?

Kunnen die ons niet beschermen  voor de snoode plannen van deze Amerikaanse Neocons? 


Luister naar de kort tevoren gepensioneerde opperbevelhebbern der Nederlandse Strijdkrachten:  de hoogste militair, en het best ingelicht van allemaal: 

Dick Berlijn.



Van minuut 9 tot minuut 14  zien we dat de man NIETS  weet over   de echte wereld buiten hem, buiten zijn bubbel. Buiten de boekjes van de KMA. 

 https://youtu.be/YJfwwepmEhU?t=575

1) Dick Berlijn  weet niks over 911.

Dick Berlijn weet niets over WTC7.  "Maar ik ben wel heel benieuwd". "Ik weet wel dat er wat complottheorien speelden , destijds. "

>>  Hij heeft dus nooit de moeite genomen om zelf onderzoek te doen.  Hij liet zich afschepen met de misleidende rode haring: 'Dat is een complot theorie'.  En hij heeft een zelfbeeld dat hij weldegelijk de waarheid wil weten, dus het zal zichzelf wel als ruimdenkend en geinformeerd beschouwen. ("Ik ben wel heel benieuwd") 

Het is duidelijk dat hij NIET  benieuwd is, want dan had ie het geweten! 

 ---------------------

Middelkoop:  "Wat is een False Flag operation volgens U ? "

2)  Dick Berlijn weet niet precies wat een False Flag is. 

Berlijn: "Ik denk dat een False Flag operation iets is waarbij je een aanleiding creëert om vervolgens gelegitimeerd te kunnen gaan slaan.  Dus ik lok een actie van jou uit, en dan heb ik een  aanleiding om te gaan slaan."

JV: Dit is geen goede omschrijving van een False Flag. 


Ik zal hier de drie manieren beschrijven om een oorlog te beginnen:  

A)  Een pre-emptive aanval uitlokken.

Dick Berlijn beschrijft wel exact de manier waarop de VS de oorlog in Oekraine liet beginnen:   Buiten beeld van de camera's en onbesproken door Westerse media lieten ze Rusland slechts 2 opties:  Nu aanvallen of over 3 jaar  totaal verloren staan.  De  westerse wereld gelooft dat Rusland  de agressor is en vind dat ze nu gelegitimeerd Oekraine kunnen helpen met wapens en leningen. 

B. Een False Flag. 

Een False Flag is iets anders:  Dan lok je geen aanval van de opponent uit, maar je pleegt die aanval zelf,  op jouw eigen volk, en je beweert dat de opponent de dader is.  Daarna is jouw volk heel boos en steunt het de oorlog tègen die vijand.

C. Een schermutseling en een misverstand ( gefingeerd of echt). 

In Tonkin ging het nog weer een beetje anders: Daar waren op 2 augustus wel degelijk schoten uitgewisseld ,  uitgelokt door expres of per ongeluk binnen de territoriale wateren van Vietnam te varen.   Daarna is het ge-escaleerd:  expres of  door misverstanden, wie zal het zeggen ? 

Wikipedia:  Het Tonkin-incident, ook wel bekend als het USS Maddox-incident, was een confrontatie tussen Noord-Vietnamese en Amerikaanse militaire eenheden die ertoe leidde dat de Verenigde Staten directer betrokken raakte bij de Vietnamoorlog. Het betreft de aanval op 2 augustus 1964 door drie patrouilleboten van Noord-Vietnam op de Amerikaanse torpedobootjager USS Maddox in de Golf van Tonkin en een gefingeerde tweede aanval op 4 augustus 1964. Als vergelding bombardeerde de Amerikaanse luchtmacht voor het eerst Noord-Vietnam.

Gedurende de Noord-Vietnamese aanval op de USS Maddox raakte een Amerikaans vliegtuig beschadigd, en een 14,5 mm patroon raakte het Amerikaanse schip. Drie Noord-Vietnamese torpedoboten raakten beschadigd door de 280 afgevuurde granaten, zes opvarenden raakten gewond en vier stierven. Er waren geen slachtoffers aan de Amerikaanse kant.

Op 7 augustus nam het Amerikaans Congres de Tonkin-resolutie aan die president Johnson volmacht gaf voor directe aanvallen in Zuidoost-Azië, zonder dat hiervoor een formele oorlogsverklaring, met goedkeuring van het Congres, nodig was.

De aanval op 2 augustus was controversieel: de USS Maddox zou voor de aanval de Noord-Vietnamese territoriale wateren zijn binnengedrongen en zo de reactie van Noord-Vietnam hebben uitgelokt. In 2005 werd bekend, onder andere op basis van een rapport van de Amerikaanse inlichtingendienst National Security Agency, dat de tweede aanval zelfs nooit heeft plaatsgevonden.[1] 

       ----------------

3. Dick Berlijn weet helemaal niks over de USS-Liberty. 

Hij mist dus een heel belangrijk stukje recente historie. 

Daardoor weet hij niet tot welke  extreme brutaliteit Israel durft gaan om haar doelen te bereiken:

A) Ze bombardeert een Amerikaans schip  en wil àlle bemanninsgsleden doden, wat niet lukt.  De helft wordt gedood, de andere helft  wordt met succes het zwijgen opgelegd voor 30 jaar lang.  Pas in tijden van internet wordt het bekend. 

 b)  Dan al, in 1967 , is Israel's macht in de VS zo groot dat president Johnson de hulp die onderweg is naar de Liberty,  terug roept. 

  --------------------


Drie eenvoudige voorbeelden waaruit blijkt dat onze hoog geplaatsten geen idee hebben van wat er in de wereld gebeurt.



 

30 comments:

  1. Uit de vorige draad: [Jij moet nog een heleboel leren .....]

    Vertel, ik ben benieuwd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De groep waar jij zo tegenaan trapt en waar @JV steeds de aandacht op vestigt, heeft haar macht kunnen voortzetten door die overwinning.

      Delete
    2. Ja, Sofia heeft gelijk.
      De overwinning van Rusland was in feite een joodse overwinning. Althans: tot 1948 waren de joden heel machtig in Rusland.

      En doordat 'Het Westen' won van Hitler bleven de joden hun positie behouden in het Westen: ze werden getollereerd, maar niet overal kregen ze alle mogelijkheden.
      Een cruciaal moment was de moord op Kennedy: Met Johnson kregen ze eindelijk de grenzen open voor immigranten in de VS. Die waren in 1924 dicht gegaan. ( Door de toevloed van met name Oost Europese joden, die was te heftig).

      Met de komst van Johnson kregen ze meer invloed: Merryl Lynch ging joden toelaten in hun bedrijf.
      De populaire media ( die ze al lang controleerden) kregen ruim baan: de oude normen en waarden werden nu uit volle borst belachelijk gemaakt.

      Alles met de bedoeling de WASP's van hun macht te ontdoen en die macht over te nemen. Dat lukte ongeveer met de komst van Clinton.

      Nu denk ik wel dat ik liever in een Amerikaans jaren 60 wil leven dan in een Hitler-Deutsch- jahren 60.

      Maar ik weet ook zeker dat ik liever in een Hitler jaren 2000-2020 wil leven dan in een Joods jaren 2000-2020.
      Om over een joods 2020- 2050 maar te zwijgen.

      Volgens Karel komt er een ferme tegenstand: van de Duitse industrielen.

      Het zijn al interessante tijden, en het wordt niet saaier !

      Delete
    3. Wolf,
      dat is een grappige twitteraar waar jij naar linkt:

      https://twitter.com/FrankGrimm17/status/1523597828194332672
      Die foto van die poolse koelkast, vol met wortsten.

      En Hubert Bruls die oproept om minder te eten, voor het klimaat !

      Delete
    4. [Nu denk ik wel dat ik liever in een Amerikaans jaren 60 wil leven dan in een Hitler-Deutsch- jahren 60.]

      Waar baseer je dat op?

      Delete
    5. [Waar baseer je dat op? ]

      Omdat mijn jeugd schitterende muziek kende, maar niet van Duitse oorsprong.
      Omdat ik toch meer affiniteit heb met 'die mooie kanten van Amerika' dan met de duitse saaiheid. Of is het 'grondigheid' ?
      Ik weet dat in 'vrijheid en fantasie' de degeneratie begint. Dat het het 'zoete snoep' is dat het kind zo aantrekt en later het kindergebit in een kerkhofje verandert.

      Ik wil de beste van beide werelden: Joodse kleur en creativiteit, maar ik wil niet de Neocon tak van de familie, want die zullen ons allen de dood in drijven. Die hebben het instinct om alle 'heidenen' met de koppen tegen de muur te slaan, zoals Michael Ledeen het uitdrukte. Om 500.000 kinderen beneden de 5 jaar te laten sterven en dan te beweren ' dat het toch wel nodig was'.

      Tegen die moordenaars behoren we te strijden. En ik zou elke jood er op willen aanspreken om dat te doen.
      Vraag het ze maar: " WAT doe jij tegen die moordenaars in jouw gelederen? "

      Delete
    6. [Omdat mijn jeugd schitterende muziek kende, maar niet van Duitse oorsprong]

      Bach, Beethoven, Brahms en Wagner (om er maar een paar te noemen) maakten troep :-))))))))))))))))))))

      Delete
    7. [Omdat ik toch meer affiniteit heb met 'die mooie kanten van Amerika']

      Ieder land, iedere cultuur heeft mooie en minder mooie kanten maar ik associeer de jaren 60 toch voornamelijk met de mei '68 revolutie die uit de V.S. is komen overwaaien.

      Delete
    8. [Omdat mijn jeugd schitterende muziek kende, maar niet van Duitse oorsprong.]

      Ach, dan heb je wel wat gemist. "Junge, komm bald wieder" en "Du" waren nagenoeg dagelijks te horen op Arbeidsvitaminen.

      [heeft haar macht kunnen voortzetten door die overwinning.]
      Enne, de club van voor 1948, die dan de oorlog zouden hebben gewonnen, gaan nu worden geruimd.
      "Among other things, this military operation will be used to restructure the Russian elite and society."

      Delete
    9. [ Joodse kleur en creativiteit, maar ik wil niet de Neocon tak van de familie]

      Die krijg je er gratis bij, het een gaat niet zonder het ander. En ze zijn allemaal aardig tegen je, zodat ze je kunnen plunderen. Zodra je dat door hebt, veranderen de verhoudingen ineens.

      Delete
    10. Bij de start van de 'speciale militaire actie' zijn een hoop 'oligachen' naar Israël gevlucht. Die komen dus niet meer terug. Alleen zal de RF heel snel hun vermogen moeten confisqueren, dan hebben ze er nog wat aan. Anders wordt het Rusland uit gesluisd.

      Delete
    11. [Enne, de club van voor 1948, die dan de oorlog zouden hebben gewonnen,]

      Ik neem aan dat je doelt op de formulering van @JV? Dat "het Westen" won? Wat overigens naar mijn mening geen juiste formulering is want het was een gezamenlijke actie waarbij de Sovjets wel het leeuwendeel voor hun rekening hebben genomen.

      Delete
    12. Ik bedoel daar deze zin mee: "De overwinning van Rusland was in feite een joodse overwinning. Althans: tot 1948 waren de joden heel machtig in Rusland."

      "een gezamenlijke actie waarbij de Sovjets wel het leeuwendeel voor hun rekening hebben genomen."
      Zo zie ik het ook.

      Delete
    13. Na een nachtje erover geslapen te hebben, kom ik tot de conclusie, dat de neocons aan beide kanten zaten, dus het maakte niet uit wie er won, zij wonnen altijd.

      Delete
    14. [dat de neocons aan beide kanten zaten]

      Ja, tenminste als je met beide kanten de V.S. en de Sovjet Unie bedoelt. Duitsland was daar (duidelijk) geen onderdeel van. Dat was (zoals iemand het uitdrukte) juist een rebellie tegen het systeem.

      Delete
    15. Sofia heeft het over Brahms en andere zware jongens.
      Wagner kan nog wel. En Telemann, is dat een Duitser ?
      Luchthartige kamermuziek, dat heb ik erren tijd mooi gevonden. Meestal zijn dat Italianen.

      Wolf ?? Ik heb nichtjes die dweepten met Heino, maar ik had dat niet achter jou gezocht.
      "Du" ( Udo Jurgens.) is OK. Nena. Kraftwerk.
      Maar het verdwijnt in het niet bij de Eagles, de Birds, Dylkan, Carol King, Elvis en zo kan ik nog een pagina door gaan. (In combinatie met de muziek uit dat andere schurken land: Engeland. )

      Mei 68 is vooral een 'Frans begrip.' ( En in feite een serieuze intellectuele beweging: de Gaulle stond op zijn pootjes te wankelen.)

      Maar de hippies, en de Flower Power, de LSD en de Verbeelding kwamen toch echt uit San Francisco en uit Woodstock. Easy Rider, Who flew over the cocokoo's nest etc etc. Eerder; West Side Story.

      Nee, echt: de joodse Amerikanen brachten kleur en geur aan mijn leven in mijn jonge jaren. Onzin om dat te gaan ontkennen. Nu staan ze op het punt ons allemaal te vernietigen, neefjes van hen. Moet ook gewoon gezegd worden.

      Delete
    16. De link van Wolf naar Karaganov. Ik heb een stukje vertaald:

      De adviseur van Poetin wees erop dat de "echte oorlog nu tegen de westerse expansiedrift is" en verklaarde dit als volgt: "We zien dat er een westerse expansie gaande is en dat de Russofobie niveaus bereikt zoals het antisemitisme van het interbellum. Het conflict was dus al waarschijnlijk aan het worden. En we hebben diepe verdeeldheid en structurele problemen in de westerse samenlevingen gezien. Dus besloot het Kremlin om als eerste aan te vallen. Deze militaire operatie zal onder andere worden gebruikt om de Russische elite en samenleving te herstructureren. Het zal een meer militante samenleving worden, gebaseerd op nationaliteit, waarbij niet-patriottische elementen uit de heersende klasse worden verdreven."

      Delete
  2. Na lang zoeken eindelijk mijn pakketje gevonden.
    Mag wel even reclame maken voor het goede doel?

    ReplyDelete
  3. Scholz wordt direct afgestraft voor zijn aandeel in de oorlog. 50% minder!

    Annalena Berbock was ook niet zo blij met de aandacht tijdens haar toespraak, wat meer op een krijsende heks leek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Scholz wordt direct afgestraft voor zijn aandeel in de oorlog. 50% minder!]

      Hij regeert met de Groenen die daar blijkbaar geen last van hebben (winst ten opzichte van 2017). Verder maakt het niet zoveel uit want het CDU (ook kartel) wint.

      Delete
    2. 't Is wel een indicatie, dat het Duitse Volk het niet zo eens is met zijn keuzes.

      Delete
    3. Klopt maar het is dan weer onbegrijpelijk dat de Groenen niet ook verliezen.

      De Duitsers protesteren trouwens niet alleen via de stembus maar ook door demonstraties.

      Delete
    4. Volgens Karel is de huidige Duitse regering over een half jaar vervangen door verstandiger mensen.
      Deze 'bubbel-gevangenen' hebben hun cruciale rol gespeeld voor de Neocons.
      Hoe krijgen die Neocvons dat toch voor elkaar ?
      Hebben ze meerdere varianten van Jeffrey Epstein ?

      Delete
  4. Als doekje voor het bloeden mag Trump weer terug op twitter van Elon Musk. Yaeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik dacht dat ie niet wilde omdat ie zelf iets had wat hij wil pluggen.

      Delete
    2. Er i seen docu gemaakt die zou moeten bewijzen dat er grootschalig is gefraudeerd met stembiljetten.
      2000 Mules.
      Mensen haalden biljetten op en gingen die ingevuld posten in stembureau's waar ze de balans konden laten doorslaan naar Biden.
      Het bewijs is geleverd door de tracking van de GSM's van die 2000 'werk-ezels" . Ze reisden af enaan naar die stembureau's.

      Trump[ gaat zich ier hard voor maken. Mogelijk dat hij dat toch wel op Twitter gaat doen, wegens het enorm grote publiek dat ie daar heeft.... Trump is back !

      ( Als ie wil)

      Delete
    3. Volgens dit bericht zou Trump Biden bij de ballen hebben. Ziet er goed uit, maar is als een nachtkaars uitgegaan?

      Trump is ook bezig met zijn eigen site, maar is alleen -voorlopig- voor Amerikanen.

      Delete
    4. Hij is nog niet terug -gaat nog 5 maanden duren- en de shit & bagger worden al weer uitgestort. In het eerste filmpje beschuldigen vrouwen hem. Het soort wijven die ik, al waren ze de laatste op deze aarde, nog niet met een tang zou aanraken. Über bitches en alleen uit op geld.

      Delete