Sunday, May 15, 2022

1292 Redenen voor hoop.

 Misschien was ik eergisteren te pessimistisch. 

Misschien is er toch hoop.

Moon of Alabama geeft een aantal redenen om toch optimistisch te zijn. 

In de comments vind ik nog een interessante gedachte: dat de enorme lockdown van Shanghai een trick is om leveranties van alles wat de VS zo hard nodig heeft,  te vertragen.  

China is al bezig met de volgende Amerikaanse oorlog:  de strijd tegen China. Ik vind het een interessante gedachte. 

Hieronder het artikel van Moon of Alabama, vertaald:  (Elk rood woord is een link)


Als Oekraïne aan het winnen is, waarom vraagt de VS dan om een wapenstilstand?

Gisteren belde de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin met de minister van Defensie van de Russische Federatie Sergei Shoigu.

Waarom?

De Amerikaanse notulen van het gesprek says:

Op 13 mei sprak minister van Defensie Lloyd J. Austin III voor het eerst sinds 18 februari met de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgu. Minister Austin drong aan op een onmiddellijk staakt-het-vuren in Oekraïne en benadrukte het belang van het in stand houden van de communicatielijnen.

Austin initieerde de oproep en de VS streeft naar een staakt-het-vuren in Oekraïne!!!

Wordt ons niet verteld dat de Oekraïne de oorlog aan het winnen is? Dat het de Russische troepen spoedig over de grens zal terugdrijven? De operatie om 'Rusland te verzwakken', die Austin publicly announced twee weken geleden, lijkt niet zo goed te gaan.

Ik zei het je toch!

Gonzalo Lira thinks dat de oproep wijst op een spoedig komende ineenstorting van de Oekraïense strijdkrachten. Laten we hopen dat dit inderdaad het geval is, want het lijkt de enige kans te zijn dat de oorlog spoedig zal eindigen.

De Oekraïne verliest tot 15.000 man per maand aan de oorlog. Het totale aantal Oekraïense slachtoffers, doden en gewonden, ligt waarschijnlijk al op 50.000. De wapens die de V.S. en anderen leveren, zijn niet voldoende om de oorlog vol te houden. Oekraïne heeft nog maar voor 3 dagen diesel en benzine. Het grootste deel van haar troepen is immobiel en wordt omsingeld door Russische troepen. Hun situatie is hopeloos.

Het Pentagon weet dit natuurlijk allemaal en daarom heeft Austin de oproep geïnitieerd en om een staakt-het-vuren gevraagd.

Rusland zal niet instemmen met een staakt-het-vuren. Tenminste niet tenzij het "westen" aanbiedt een aantal van de 6.400 sancties die het tegen Rusland heeft ingesteld, terug te nemen.

Er zijn de laatste tijd nog een aantal andere zaken die ook in het voordeel van Rusland uitvallen:

  • De economische vooruitzichten voor Rusland zijn goed. Het land zal een record tarweoogst hebben. Zijn interne maatregelen om de resultaten van de sancties te compenseren, werken. De tegensancties die Rusland nu tegen zijn vijanden heeft ingesteld, beginnen effect te sorteren.
  • Hongarije heeft Europese sancties tegen Russische olie geblokkeerd.
  • Turkije is slowing down zo niet het verbieden van de toetreding tot de NAVO van het met Koerden bevriende Zweden en Noorwegen.
  • met de wapenleveranties van de V.S. aan Oekraïne will stop on May 19 tenzij het Congres toestemming geeft voor nieuwe.
  • Senator Rand Paul heeft de vereiste wet tegengehouden met de heel redelijke eis dat een inspecteur-generaal onderzoekt waar de 40 miljard dollar "voor Oekraïne" naartoe gaat. De Democraten zullen dat zeker niet leuk vinden.
  • De benzineprijzen in de VS hebben een recordhoogte bereikt.
  • De Europese aardgasprijzen zijn ook omhoog gesprongen na de Oekraïne blocked the flow uit Rusland door een van de pijpleidingen en terwijl de stroom door de Yamal-pijpleiding in Polen is stilgelegd als gevolg van Russische tegensancties.
  • Le Monde heeft een video geverifieerd en gepubliceerd waarop te zien is hoe een Oekraïens "vrijwilligersbataljon", geleid door een bekende misdadiger, Russische krijgsgevangenen martelt.
  • Rusland heeft nieuw materiaal gepubliceerd over het Amerikaans militair biologisch "onderzoek" in Oekraïne. Ook andere landen zullen vragen hebben over deze activiteiten.

Het Britse Ministerie van Defensie beweert dat Rusland een aanzienlijke hoeveelheid materieel en manschappen heeft verloren bij een poging om de rivier de Severski Donets over te steken. Maar de luchtfoto's published van het Oekraïense Ministerie van Defensie tonen aan dat ongeveer de helft van de vernietigde voertuigen BMP-1 zijn met de originele kleine koepel voor één man en het stompe 73 mm kanon. Rusland zou deze niet meer hebben. Alle BMP-1's in actieve dienst zijn naar verluidt geüpgraded en hebben nu andere geschutskoepels met 30 mm mitrailleurs en langere geweren. Er moet een groter gevecht zijn geweest over de oversteek waarbij waarschijnlijk beide zijden zware verliezen hebben geleden. Bovendien vinden de gevechten nu plaats aan de westkant van de rivier. De Russische troepen moeten dus in aanzienlijke aantallen de rivier zijn overgestoken.



groter



groter

Toegevoegd door b op May 14, 2022 at 17:02 UTC | Permalink

                               -------------


Rusland heeft nog veel 'weg te malen', langzaam 'op te vreten'. 

( Russia is slowly grinding its way).

Kijk maar hoeveel  'versterkingswerken' de Oekrainers hebben aangelegd:

 Een interactieve kaart met alle ingegraven Oekraiense militaire versterkingen



59 comments:

  1. Tatiana, mijn ex, is enthousiast over deze econoom:


    https://www.youtube.com/watch?v=ESapUYyUwls
    7 years ago

    https://www.youtube.com/watch?v=qiJKweQTebM
    1 month ago

    https://www.youtube.com/watch?v=q5kG_DFXvC4
    17.04.2022

    ( Ik moet het nog bekijken. Dit kan ik niet al lopend beluisteren)

    ReplyDelete
  2. Van onder het vorige blog:

    [De eerste aanval op Rusland was Napoleon. Dat was een enorme humanitaire ramp voor Rusland. Heelveel doden. De houten hoofdstand Moskou moeten verbranden etc.
    Dat kun je niet wegstrepen tegen een gevecht tegen de Fransen ineen coalitie, enkel;e jaren eerder.]

    Interessante redenering. Dus als ik (met een stel anderen) een van mijn vrienden te hulp schiet bij een ruzie die hij heeft in zijn wijk (zelf woon ik aan de andere kant van de stad en heb er dus in principe helemaal niets mee te maken, het gaat nl om een stuk grond daar) waarna de tegenstander terugslaat, deze uiteindelijk ook verhaal komt halen bij mij en daarbij sterker blijkt, ben ik het slachtoffer?

    Dat zij Moskou in de fik hebben moeten steken om te winnen, zal inderdaad traumatisch geweest zijn maar nogmaals, het conflict was AAN DE ANDERE KANT VAN EUROPA, niet in de achtertuin van Rusland zoals nu. En wat te denken van de trauma's die de andere landen hebben opgelopen vanwege die Russische inmenging? Of telt dat niet.


    [De tweede aanval was in WO1, door de Duitsers en de Amerikanen: Zij steunden Lenin en Trotski om daar het Communisme te brengen. Er was geen 'uitlokkende agressie' aan vooraf gegaan. De schade bedroeg: 60 miljoen Russen gedood tijdens het cvopmmunisme.]

    In welk opzicht steunde Duitsland Lenin en Trotsky? Dat verhaal dat zij hen toestemming gaven om met de trein door hun gebied te reizen? Heeft Duitsland daarna troepen aan die twee geleverd om de revolutie te laten slagen? Of hebben zij die revolutie als land gefinancierd? Of hebben elementen in hun eigen volk dat gedaan?


    [De derde aanval was: Hitler die Rusland aanviel. De strijd was erg lang en de scahde bedroeg 26 miljoen doden. Je kan zeggen: "Maar Stalin was van plan om Duitrsland aan te vallen, dus de Russen hebben de inval vanHitler over zich afgeroepen. "
    Waren het de Russen of de joden die van plan waren Duitsland aan te vallen? Ik denk dat je dan toch echt aan de joodse invloed moet denken. Trotski had al veel eerder het Westen willen aanvallen, maar Stalin hield dat tegen. Maar de plannen van Stalin ( als Suvorov gelijk heeft) komen niet uit een Russisch streven voort, maar uit het joodse communisme.]

    Dus volgens die redenering had Hitler gewoon Stalin moeten laten aanvallen omdat het niet uit een Russisch streven voortkwam? Wie bemanden dat leger dan? En ik weet niet of het je opgevallen is maar Hitler vocht tegen dat joodse communisme, het zijn dus de Russen geweest die het systeem aan de overwinning hebben geholpen. En zij vieren dat tot de dag van vandaag.


    [De vierde aanval: Tuissen 1992 en 2000 brachten de Amerikanen het 'shock -Capitalisme' in Rusland: de Rus werd straat-arm en de jood bezat ineens alle rijkdommen van Rusland.]

    Net zoals in Duitsland na WWI. Lees de boeken (als je die tenminste nog kunt vinden want heel veel wordt gecensureerd) er maar op na. En het volk wat daar een einde aan heeft gemaakt, is door Rusland op de knieën gedwongen, wordt tot op de dag van vandaag bezet en beschuldigd en hun leider van toen gedemoniseerd.

    ReplyDelete
  3. Het probleem alleen is, dat het zo moeilijk partij kiezen is. Hier een Poolse mevrouw, die Heil Oekraïne roept, terwijl zij niets weet van de geschiedenis, dat Oekraïners verantwoordelijk zijn voor de dood van 200.000 van haar landgenoten.

    Dat is eigenlijk het feitelijke probleem: de herschreven geschiedenis met daarbij alle haatvolle berichten. Maar dan kunnen wij in Europa eigenlijk niets meer. Eider land heeft wel eens tegen een ander land gevochten en moeten we de huidige generatie(s) daarop afrekenen?
    Ik heb mij ook wel eens verbaasd over het feit, dat in Servië oorlogen rond het jaar 900 NC worden herdacht en optochten gehouden. Dat is toch niet meer werkbaar?

    Te meer, daar landen er heel anders uitzien en de nodige volken ook nog eens met elkaar zijn vermengd. Je zal een computer nodig hebben om dat allemaal een beetje uit elkaar te houden.

    Vergeven & vergeten.
    Vergeten hoeft voor mij niet, je mag best feiten herdenken, maar er geen consequenties meer aan verbinden, zeker niet na een bepaalde termijn. Je moet er een keer een punt achter kunnen zetten, dat heet bij mij vergeven.
    Er is alleen wel een bepaalde groep, die met beide feiten grote moeite heeft. Maar daar zit een andere agenda achter.

    OT: wat er van de 'hulp van $40 nog-wat' overblijft: $15, waarvan de helft rotzooi. Maar Elenskyy tekent wel voor de volle $40 nog-wat. Idiot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Dat is eigenlijk het feitelijke probleem: de herschreven geschiedenis met daarbij alle haatvolle berichten. Maar dan kunnen wij in Europa eigenlijk niets meer. Eider land heeft wel eens tegen een ander land gevochten en moeten we de huidige generatie(s) daarop afrekenen?]

      Om die reden moeten mensen ophouden met de aanvallen op Rusland uit het verleden aan te halen als rechtvaardiging voor de situatie van vandaag.

      Om die reden waardeerde ik de laatste podcasts (en degenen daarvoor) van De Gulden Middenweg, hij weet dat de situatie gecompliceerd is en legt dat prima uit. Er stond onder die laatste video trouwens (naast degene die jij aanhaalde) nog een interessante bijdrage (omdat ik niet weet hoe er direct naar te verwijzen middels een link maar even zo):

      [Helden dienen gëeerd te worden, dat staat voorop maar waarom heeft Duitsland de inval in de lage landen uitgevoerd, codenaam Fall Gelb. Was het niet zo dat België en Nederland het Engels-Franse expeditieleger toestemming had gegeven om via hun Grondgebied naar Duitsland, met name het Roergebied, te trekken? Volgens het verdrag van Den Haag en de conventie van Genève mag een alnd die toestemming geven bij zo'n verzoek maar dient dan BEIDE partijen die toestemming verlenen. Laat het nu zo zijn dat Nederland en België zo'n verzoek van Duitsland geweigerd hebben. Hierdoor verloor Nederland zijn neutraliteit en was Fall Gelb een gelegitimeerde inval! Dit lees je niet in onze geschiedenisboeken maar is wel een geschiedkundig feit. Als iemand ervoor kiest verzet te plegen is dat een patriottische keuze maar de conventie van Genève verbied dat als oorlogsmisdaad, of deze personen moeten een uniform van het land dat ze vertegenwoordigen dragen. Standrechtelijke executie is dan toegestaan.Burgers behoren zich nu eenmaal van oorlogshandelingen verre te houden. En ja, een oom van mij moest als Nederlandse krijgsgevangene ook arbeidsdienst in de buurt van Berlijn verrichten en is na mei 1945 van daar uit te voet naar Nederland gelopen. Feiten zijn nu eenmaal feiten en de overwinnaar schrijft geen objectieve geschiedenis. ]

      Ik heb dat vaker gelezen maar dan over het luchtruim. Dat Nederland weigerde haar luchtruim voor de Engelsen te sluiten ondanks een stuk of 20 verzoeken daartoe vanuit Duitsland. Op die manier heeft Nederland zich gewoon onderdeel van het conflict gemaakt in plaats van neutraal te blijven zoals in WWI.

      Delete
    2. [hoe er direct naar te verwijzen]
      Ga op de tijdnotatie staan (er staat nu 1 dag bij jouw comment) rechtsklik erop en je hebt de link. Liefst met de gebruikelijke code behandelen, ze kunnen op deze manier soms erg lang worden.

      Terug naar commentaar: Ja en dan kijk je heel anders naar de geschiedenis, waarbij 'de BRD ons lafhartig en onverwacht aanviel'. De regering van toen wist gewoon, wat ons te wachten stond.

      Delete
    3. Weer niet volledig: ga op de tijdnotatie staan, achter de naam.

      Delete
    4. [Terug naar commentaar: Ja en dan kijk je heel anders naar de geschiedenis, waarbij 'de BRD ons lafhartig en onverwacht aanviel'. De regering van toen wist gewoon, wat ons te wachten stond.]

      Ja, hoe meer ik te weten kom (leer), hoe meer problemen ik krijg met opmerkingen als "Rusland is vier keer door 'het Westen' aangevallen" om de acties van vandaag te rechtvaardigen. Het is allemaal veel complexer.

      Delete
    5. Als je de situatie sec bekijkt, heb je de geschiedenis niet eens nodig. Er zou, voor de speciale militaire operatie, een levensgevaarlijke situatie kunnen ontstaan. In combinatie met de stukken van het LeugenImperium, kan je simpel voorzien, dat dit een prelude is tot een aanval op Rusland.
      Er zou eenzelfde situatie ontstaan, als bij de Cuba-crisis. Toen was er nog 'wisselgeld' in de vorm van de Turkse installaties, nu was die er even niet.

      Daarbij waren er nog 2 rode lijnen, die ook werden overschreden. Dus zonder miljoenen doden vind ik de huidige speciale militaire operatie ook gerechtvaardigd.

      Delete
    6. @G.B., helemaal mee eens vandaar dat ik onder een ander blog schreef dat de afgelopen 30 jaar munitie genoeg geeft om de situatie uit te leggen.

      Delete
  4. Het Russische volk is vier keer aangevallen door Het Westen,en betaalde met 86 miljoen doden.

    Is de aanval van de Chicago Boys ( 1992- 2000 ) uitgelokt ? Nee.

    Is de aanval door Hitler uitgelokt? Zou kunnen, maar niet door de 99% van de Russen. Door de 1 %, een vreemde overheerser. het volk betaalde met doden:26.000.000 doden.

    Is de machtsovername door de communisten uitgelokt door de Russen? Nee. Het Westen deed het. De 99% Russen stierven: 80 miljoen.

    Is de aanval op Moskou door de Tsaar uitgelokt?
    Ik kan het niet achterhalen. Mij te complex.
    Maar wijs jij het maar aan:

    https://youtu.be/21Gmmvq8aAQ

    Je hoeft slechts te kijken tussen minuut 2 en min. 10.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  5. [Ja, hoe meer ik te weten kom (leer), hoe meer problemen ik krijg met opmerkingen als "Rusland is vier keer door 'het Westen' aangevallen" om de acties van vandaag te rechtvaardigen. Het is allemaal veel complexer. ]

    Putin heeft véél meer argumenten in handen dan alleen die vier massa-moordpartijen uit de geschiedenis:

    - oprukkende Nato. ( Ondanks belofte)
    - Moordende Nato proxiesd ( 14000 doden)
    - Belofte om Krim aan te gaan vallen.
    - Fascisten gerecruteerd uit de hele wereld, en getraind door Nato landen.
    - Wapens naar Oekraiene.
    -Opstellen van Aegis rakettten in Roemenie en straks Polen
    - 26 biolabs die al veel schade deden in China
    - Zelenski die roept dat ie kernwapens gaat maken.
    - Zelensky die volop depleted uranium heeft : dirty bombs
    - Het opvoeren van beschietingen vanaf 16 februari gepaard aan berichten dat ze de Donbass en de Krim gingen aanvallen. Poetin had keuze uit twee slechten: Wachten tot die aanval begon en dan de doden tellen en proberen terug te vechten. Of zelf als eerste aanvallen. Legaal: Pre-emptive is legaal als de aanval van de ander imminent is. ( Rusland doet alleen legale dingen, maar weet dat ze internationaal door de Gremia altijd in het ongelijk wordt gesteld, op een verloren loslopende Duitse of Spaanse professor na. het is niet anders. )

    Véél meer dus dan alleen die VIER Genocidale Aanvallen om deze Militaire Operatie te rechtvaardigen.

    Bovendien heeft Rusland tijdens deze operatie al vele malen vrede aangeboden, maar altijd wees Oekraine het af.

    "Stop Demonisering Rusland" (SDR) maakt een farce van haar gekozen naam.

    Jij maakt iets dat simpel is, zelf comlex.
    Zo complex is het NIET.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Opstellen van Aegis rakettten in Roemenie en straks Polen]
      Ik heb al berichten gezien, dat als de RF klaar is met Oekraïne, dat dan die 2 installaties worden geruimd.
      Dan ontstaat de situatie, waarbij de belofte werd gemaakt, van die ene inch.
      Reuze benieuwd naar de reactie van het LeugenImperium, EUSSR, GB en het verdere westen.

      Delete
    2. Toen Rusland dat ultimatum stelde op 15 december 2021 schreven de pundits: Dit is de hoogste vraag-inzet. Rusland zal wel bereid zijn met minder genoegen te nemen, maar niet met echte onveiligheid.
      Maar de VS gaf niet eens serieus antwoord. Heeft er niet eens een minuut over onderhandeld. Ze stuurden steeds meer militaire middelen naar Oekraiene.
      Nou, dan is het wel duidelijk , volgens mij: de VS wil oorlog.
      Het 'recht in het gezicht' beledigen en schofferen van de opponent is een gewoonte van de VS , om de opponent zeer boos te maken en om te zeggen: "Wij hebben onze media volledig onder controle. Wat we ook doen: Wij krijgen nooit de schuld. Onze opponenten àltijd."

      Daarom is er maar één weg om met de VS 'te onderhandelen': met wapens. Maar dan moet je wel kunnen winnen.

      Delete
    3. ["Stop Demonisering Rusland" (SDR) maakt een farce van haar gekozen naam.]

      Waarom? Omdat ik naar de waarheid zoek in plaats van naar makkelijke oneliners? Bovendien sluit het een (op de aanvallen uit het verleden valt heel wat af te dingen) het ander (het demoniseren van Rusland en haar leider van vandaag) niet uit.

      Delete
    4. Die aanvallen die Rusland in het verleden deed ( op westerse landen) heb je me niet duidelijk gemaakt.
      Maar je benadrukt dat wel steeds. Alsof je het gebruikt om Rusland zwart te maken. Te demoniseren.
      ---
      Kwantiteit is ook een kwaliteit.
      Een oorlog die 1 week duurt en waar 100 doden vallen is niet hetzelfde als een oorlog die 4 jaar duurt en waarbij 26 miljoen doden vallen.
      Jij schreef: "Ik weet zeker dat die oorlog er was, want dat blijkt uit de dodenboeken".
      Nou, als je die op moet zoeken om te bewijzen dat er een oorlog is geweest, dan leek hij in geen velden of wegen op de Grote Oorlog. Heb je wel eens een kerkhof met 26 miljoen graven gezien?
      Probeer je dat eens voor te stellen.

      Delete
    5. [Die aanvallen die Rusland in het verleden deed ( op westerse landen) heb je me niet duidelijk gemaakt.]

      Ik zal kijken welk boek het ook alweer was waar ik a. een en ander heb gelezen over de rol van Rusland in (de aanloop naar) WWI.


      [Maar je benadrukt dat wel steeds. Alsof je het gebruikt om Rusland zwart te maken. Te demoniseren. ]

      Nee natuurlijk is het zo niet bedoeld, ik wil duidelijk maken dat het allemaal veel complexer is dan het te versimpelen naar 'Rusland is 4 keer aangevallen door HET westen'. Maar ik krijg ook genoeg van het demoniseren van de bevolkingen van het westen, wat feitelijk is wat The Saker doet (die vreselijke westerse blanken vallen steeds de etnisch Russen aan) en wat jij lijkt te doen door steeds te benadrukken dat Rusland 4 keer is aangevallen door HET westen. Het is al vervelend genoeg dat mijn voorouders de vreselijkste dingen in de schoenen geschoven krijgen, zaken waar ze part noch deel aan hadden.

      Delete
    6. Feiten zijn feiten.
      Rücksichslos de waarheid. Er zit niks anders op.
      Ik schuif het net zo goed mijn eigen voorouders in de schoenen .
      Zo hoort het te gaan.
      Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de kinderen van de daders de kinderen van de slachtoffers voor criminelen uit maken.
      Daar pas ik voor.
      Dat is wat we nu doen.

      Delete
  6. [How Stalin Conspired To Foment WW2 & Infiltrate the U.S. Government], bron: https://wearswar.wordpress.com/2017/11/04/how-stalin-conspired-to-foment-ww2-infiltrate-the-u-s-government/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stalin was veel meer een jood dan dat hij een Rus was.

      Delete
    2. Geldt 'verslagen door een exoot' nu opeens niet?

      Delete
    3. Wij zijn verslagen door een exoot.
      De Russen zijn verslagen door de exoten.
      Maar zolang we leven is er hoop.
      Putin heeft voorlopig de exoten er uit gewerkt.
      Ons krijgen ze steeds beter in hun macht.

      Overigens begrijp ik niet waarom je vraagt "Geldt dat nu opeens niet? "

      Delete
    4. [Overigens begrijp ik niet waarom je vraagt "Geldt dat nu opeens niet? "]

      Een opmerking als deze:

      [Zou kunnen, maar niet door de 99% van de Russen. Door de 1 %, een vreemde overheerser. het volk betaalde met doden:26.000.000 doden.]

      dat lijkt op een excuus voor de Russen terwijl je je medeburgers hetzelfde verwijt (de luie dombo's die voor de 1% aan het moorden slaan).

      Ik betoog al jaren hier dat de 1% waar jij het steeds over hebt aan TWEE kanten van het spectrum de touwtjes in handen hebben. Maar door steeds te zeggen dat Rusland werd aangevallen door 'het' westen wek je de indruk dat dit voortkwam uit expansiedrift van datzelfde westen terwijl de een na laatste aanval is gedaan om de Russen te bevrijden van die 1%.

      Ik begrijp werkelijk niet wat er zo moeilijk is aan mijn standpunt.

      Delete
    5. Toen de joden de Revolutie pleegden hadden ze delen van het leger 'mee'. Maar ze waren ook meedogenloos tegen de burgers die er niet in mee wilden gaan: Wie op straat werd aangehouden met ' De Protocollen van Zion" werd ter plekke standrechtelijk dood geschoten. ( Dat zegt mij wel iets over wie er de baas waren en hoe raak die Protocollen de realiteit bloot legden.)

      Bertrand Russell schreef: " De repressie was afschuwelijk en veel erger dan onder de Tsaar. Mensen waren niet eens vrij om te denken wat ze wilden en spreken durfden ze al helemaal niet. Joden zwaaiden de scepter. "

      ---
      Nu heb ik een blog waar ik met zweet en veel opoffering probeer het leven en de vrijheid van de komende generatie te redden. Maar die generatie heeft geen enkele interesse. Mocht ik kletskoek verkopen op TikTok, dan zou ik zomaar 300.000 volgers hebben.

      Dus ja: Wij zijn te lui.
      En nee: De Russen waren niet te lui. Ze werden gewoon dood gemept als ze de waarheid durfden zoeken of uitspreken. ( Bovendien was die waarheid toen niet zomaar te vinden. )

      Delete
    6. [Maar die generatie heeft geen enkele interesse.]

      O.a. het gevolg van de mei '68 revolutie waar ik de Flower Power beweging mee bedoel, het begin van het culturele einde, baas in eigen buik, feminisme, alleen het individu telt, kapot maken van religie, uiteindelijk uitgemond in het hele woke gebeuren. Het wordt ook wel cultureel marxisme genoemd.

      Delete
    7. Vandaag heb ik geluisterd naar De Nieuw Wereld: Jelle in gesprek met Marion Donner.
      Donner neemt een voorbeeld aan Marcuse.
      Ik moet het nog eens beluisteren.
      Kan het nog niet goed plaatsen.

      Die Donner is wel een aparte meid.
      Eerst denk je dat ze maf is, maar dat is ze echt niet. ( Denk ik)

      Ik zeg dit omdat Marcuse aan het begin stond vande jaren 60- revolutie.

      Delete
  7. Aan de andere kant van de oceaan deden ze ook hun best:

    [Why The Secret Polish Documents Had To Be Denied & Denigrated At All Costs: They Reveal Exactly Who Desired & Instigated WW2], bron: https://wearswar.wordpress.com/2018/03/31/why-the-secret-polish-documents-had-to-be-denied-denigrated-at-all-costs-they-reveal-exactly-who-desired-instigated-ww2/

    ReplyDelete
  8. Nog een interessante van dezelfde site:

    [Why The Truth About Britain’s Role In Fomenting WWII Will Remain Hidden & The Myth She Fought A Clean War Will Persist.], bron: https://wearswar.wordpress.com/2019/02/22/why-the-truth-about-britains-role-in-fomenting-wwii-will-remain-hidden-the-myth-she-fought-a-clean-war-will-persist/

    ReplyDelete
  9. Welke media hebben destijds kritiek geleverd op de aanval op Irak? En Libië? En Syrië? En Afghanistan? Al die landen werden met instemming van de Media tot moes geslagen. Ons wordt verteld dat het in het belang van de bevolking was. Compleet ongeloofwaardig. Elke zondag loof ik 500 euro uit als iemand me kan tonen dat Poetin een oorlogsmisdadiger is. Ik heb nog niemand gezien. Ook geen journalist. Ook geen deskundige professor. Ik pleit voor een debat, direct gestreamd. Wie durft?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hierboven een reactie op het artikel hierna:

      https://www.bndestem.nl/buitenland/wat-zijn-de-regels-bij-een-oorlog-rusland-heeft-recht-om-tot-geweld-over-te-gaan-geschonden~ae8c69c8f/

      Delete
    2. [Ik pleit voor een debat]
      Waarom niet een email naar al die alternatieve kanalen? Een gesprek met KvW of al die anderen, die jij hier zit te promoten. Draai een goed verhaal in elkaar, waarbij op de achtergrond de waarheid wordt gescrold. Slaat in als een bom.

      De links die SDR gaf, zijn slecht voor mijn hart: allemaal oorlogsmisdaden, begaan door de US(uspects).

      Delete
    3. [De links die SDR gaf, zijn slecht voor mijn hart: allemaal oorlogsmisdaden, begaan door de US(uspects).]

      En dan zijn deze nog mild. Ooit van de docu Hellstrom gehoord? Wat het Rode Leger na de oorlog in Duitsland heeft gedaan? Er komen nu trouwens mondjesmaat berichten uit o.a. Frankrijk dat de westerse geallieerden zich op dat gebied ook niet onbetuigd hebben gelaten, gezien de uitspraak in Frankrijk dat ze tijdens de bezetting hun mannen moesten verbergen maar na de bevrijding hun vrouwen moesten binnenhouden. Allemaal onder het tapijt geveegd want het waren de bevrijders.

      Delete
    4. Het gaat mij om de waarheid, ik kan niet tegen onrecht en het Duitse volk (inmiddels uitgebreid naar alle blanken) is en wordt onrecht aangedaan. En geloof me, het heeft me moeite genoeg gekost om te accepteren dat het officiele narratief niet klopte.

      Delete
    5. Ik zag wel dat de links van Sofia bekeken moeten worden, maar nu staat mijn hoofd er even niet naar.

      Ik wil ook graag het Duitse volk verdedigen, en zelfs de Duitse regering van Hitler, zover als dat redelijk is. En daar zijn erg veel mogelijkheden.
      En ik wil de kwalijke kanten van Hitler Duitsland graag een keer duidelijk bewezen zien. ( En dan de aanleiding voor die misdaden daar tegenover stellen.
      Bijv: WO1 veroorzaakt door de joden met miljoenen jongens blind en dood en vergast en hongerdoden in Duitsland in 1922-23. Hitler die ziet dat er weer op oorlog wordt aangestuurd en roept " Als de joden dat weer flikken, dan zijn ze nog niet jarig ! " En dan binnen 2 maanden na Pearl Harbor- àls ze het wéér flikken-- : de Wannsee Konferenz.
      Dat toont toch dat hier een wraak plaats vond op degenen die steeds met de genocide beginnen, lijkt mij.
      Maar dat moet wel goed worden uitgezocht.

      Delete
    6. [Hitler die ziet dat er weer op oorlog wordt aangestuurd en roept " Als de joden dat weer flikken, dan zijn ze nog niet jarig ! "]

      Waar roept hij dat? Ik heb een aantal jaar geleden (heel eerlijk gezegd na erg lang aarzelen) Mein Kampf gelezen. Tot mijn verbazing komt het woord 'untermensch' er niet in voor en wat over de joden geschreven wordt, wijkt niet zoveel af van wat jij over hen schrijft. Het gaat ook niet over alle joden (het gaat over de huidige neocons, de kapitaaljoden).


      [En dan binnen 2 maanden na Pearl Harbor- àls ze het wéér flikken-- : de Wannsee Konferenz. ]

      Je denkt dat Hitler pas in 1941 door had dat men op oorlog uit was? Dat had hij in 1938/1939 niet door? Ik neem aan dat je weet dat het internationale jodendom in 1933 (!) al de oorlog heeft verklaard aan Duitsland? Een maand na het aantreden van Hitler.


      [Dat toont toch dat hier een wraak plaats vond op degenen die steeds met de genocide beginnen, lijkt mij.]

      Er is al lang aangetoond (zodra ik tijd heb, zal ik de artikelen daar over opzoeken en de links hier plaatsen) dat die conferentie helemaal niet ging over het uitmoorden van de joden maar over herplaatsing naar gebieden buiten Duitsland c.q. de gebieden onder Duits beheer. Ook joodse bronnen hebben hier over geschreven.

      En voordat er een verkeerde indruk ontstaat: ik zit hier niet om nazi Duitsland te verdedigen noch om Rusland of de joden zwart te maken maar ik wil de waarheid boven tafel. Zoals je zelf zegt: rücksichslos de waarheid zoeken, waar je die ook leidt.

      Delete
  10. Replies
    1. Je weet toch dat die borden van mij zijn hè ?

      Ik wilde toen 'bezuinigen' op arbeid.

      Maar een heel vlak karton is mooier.

      Later had ik een heel vlak karton en schroefde de regels met tekst er boven op.

      Delete
    2. Ja, daarom postte ik het hier ook en bij Blik.

      Delete
    3. Hahahahahaha, @JV, je wordt/bent beroemd :-))))

      Delete
    4. En nóg meer reclame. Je wordt beroemd, Jan. Straks mag je op audiëntie bij Poetin. 😎

      Delete
    5. Lachen Hoor !
      Wie had dat nou gedacht !

      Ik was dit bord echt al vergeten.

      Ik dacht dqat ik 3 borden langs de weg had gezet:
      1) Over de 26000.000 doden ( Russia stopped Hitler)
      2) America bombed 33 countries. ( met al die namen en data er bij)
      3) En : "Media: Putin is slecht. "

      Deze was ik vergeten.

      Delete
  11. Nog meer ongemakkelijke waarheden:
    Poetin & de joden.
    Joden & slavernij.
    Stalin's Jews. Subtitel: "We mustn't forget that some of greatest murderers of modern times were Jewish". Naah, egt?

    ReplyDelete
  12. Putin spreekt met iedereen, ontvangt iedereen.
    Dat doet ie goed.
    Als je bij de Saudi's op bezoek gaat moet je een hoofddoek op als vrouw, ook Beatrix, destijds.
    Als je eenm joods heiligdom binnen gaat, moet je een keppeltje op. Ook Putin.

    Putin heeft zich niet verkocht aan de joden.
    Maar hij kan zich niet permitteren er vluit tegern in te gaan. Vrijwel niemand kan dat.
    Je kop gaat er af ( je wordt ten val gebracht) als je een 'functie ' hebt.
    Je mag ze door hebben,. je mag alles begrijpen, maar je mag het nooit openlijk zeggen. Dat deed Pim de das om: iedereen begreep dat Pim dit nooit zou kunnen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scherp: https://youtu.be/NCUJZu4pKCE?t=2166
      Wat Rusland doet is in opstand komen tegen de Khazaarse Maffia.
      Mercouris: "Ja, veel mensen denken zo. Veel mensen in Rusland. Inclusief Putin zelf. "

      Het woord "Joodse criminelen" wordt niet gebruikt maar alle synoniemen komen regelmatig voorbij.

      ( Ik ga dit bij Blik plaatsen, om Eddy nog wat te prikkelen )

      Delete
    2. [om Eddy nog wat te prikkelen]

      De stuitend domme man is weer terug, ene MK is blijkbaar zijn maatje.

      Delete
  13. Slecht nieuws:

    Scott Ritter ziet dat Oekraine steedsd wapens en mensen zal krijgen en de oorlog lang zal volhouden.

    Rusland kan het Oosten winnen, maar niet zo eenvoudig, en misschien niet zonder de Special Military Operation te laten veranderen in een oorlog.

    Ray McGovern heeft ook een goed verhaal:
    Eind december was er een gesprek tussen Biden en Putin. In het Russische verslag stond: In Oekraine zal geen Aegis systeem worden opgesteld ( het gevaarlijke systeem dat atoombommen op Moskou kan gooien in no time.)

    Maar: in de VS stond dat niet in het Verslag.
    En: De VS ontkende niet dat dit afgesproken was met Biden.

    McGovern: Die Neocons willen met kernwapens de wereld controleren.

    Op Youtube: https://youtu.be/m4SlSILtlpc

    UNZ: https://www.unz.com/mwhitney/scott-ritters-switcheroo-why-i-radically-changed-my-overall-assessment/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik vind, dat jij er té emotioneel bij bent betrokken. Je kan jezelf zo in een depressie sleuren. Doe eens een paar stapjes terug. Iedereen is maar bezig met a-bommen. Die zullen niet worden gebruikt.

      Toen de slachting (een oorlog kon ik het niet noemen) van Irak 2 dagen oud was, stonden de journalisten al hijgerig te vragen aan Schwarzkopf, wanneer hij a-bommen ging gebruiken, als de Iraakse tegenstand te heftig was. Dat spelletje is nu ook weer aan de gang.

      De ene dag is wanhoop, de andere dag is hoop weer trending. Dat is de indicatie.

      Delete
    2. Als er niks op het spel staat is somberheid een ziekte.

      Als de hele toekomst op het spel staat is optimisme en vrolijkheid een teken van 'niet goed snik zijn" of op zijn minst: niet weten wat er gebeurt in de wereld.

      Als het dubbeltje elke kan t op kan vallen: dood òf de gladiolen, dan is de wisseling tussen hoop en wanhoop een kenmerk van normaal zijn.

      Voilà. Ik lul me er echt wel uit.

      Delete
    3. [Ik lul me er echt wel uit.]
      Voor jezelf misschien, maar je zit er helemaal in.

      [Scott Ritter ziet dat Oekraine steedsd wapens en mensen zal krijgen en de oorlog lang zal volhouden.]
      Die $40 billion gaan voorlopig even niet door, om te beginnen. Als je op de nodige telegram-accounts kijkt, zie je dat ook. Alle wapens die worden gestuurd, blijken oude rotzooi te zijn, waar ze niets aan hebben. EUSSR houdt gewoon opruiming van hun afgeschreven en kapotte voorraden.
      Er wordt steen & been geklaagd over die 'fantastische' Javelins. Die doen het 30 minuten en dan zijn de batterijen (niet oplaadbaar) leeg en is het ding waardeloos. De helft wordt verkocht aan de LNR en DNR, zijn ook films van te zien.
      De Duitsers sturen tanks, maar de munitie komt uit Zwitserland en die zeggen, dat zij, volgens hun wetten, dat niet mogen leveren. Tanks waardeloos.
      Het leugenImperium stuurt nu 'moderne' Houwitsers, maar omdat ze de UAF niet vertrouwen, hebben ze de elektronische richtinstallatie eraf gesloopt. Zoiets als een verrekijker zonder glazen. Je kunt dus wel granaten afvuren, maar hebt geen idee waar ze terecht komen, want je hebt geen richthulp.

      Bij Blik is de laatste titel: Dat de automobilisten 9 uur in de rij staan voor benzine. Dat is niet voor niets. Economisch is alles daar ingestort. Zelfs azov-tuig heeft geen voorraden meer en moet het plunderen van de -door hen te beschermen- bevolking. Azovstal zorgde voor 50% van hun totale export. H e l e m a a l weggevallen, de fabriek is vernietigd. Het graan, wat ze nog in voorraad hebben, aast het LeugenImperium al op, samen met de EUSSR.

      Als je het op een afstand bekijkt, is Oekraïne bezig zelfmoord te plegen. Zelfs het azov-tuig keert zich nu tegen haar leiders en beloven alle politici en aanverwanten te vermoorden. Steeds meer Oekraïense soldaten zien de zinloosheid ervan in en geven zich massaal over.

      Naarmate het Russische leger oprukt naar het westen, komt het steeds minder Russisch sprekende mensen tegen. Dus hoeft het niet zo voorzichtig meer te zijn en kan dan overgaan op de LeugenImperium-methode: alles platgooien, voordat je een voet verzet.

      Ik geef ze nog twee maanden en dan zijn er geen soldaten meer om te vechten.
      Dan kunnen er 2 dingen gebeuren: 1. Oekraïne geeft zich gewonnen; 2. Het LeugenImperium stuurt US en EUSSR-soldaten, waarna het dan écht oorlog wordt. Tot nu toe doen ze er alles aan, om zelfs maar de schijn te wekken, dat ze meevechten. Dat is niet voor niets, ze kunnen het niet aan.
      De RF kan dan helemaal losgaan en gooit het complete natogebied plat. Gezien de snelheid (mach 20) van de Russische raketten, zullen de tegenstanders geen tijd meer hebben om te reageren en de weinige raketten die wel doorkomen, zullen worden vernietigd door de RF. Ze zijn op alle fronten superieur.

      Delete
    4. @G.B., die berichten over de gestuurde wapens (als ze al aankomen) zie ik ook voorbij komen, zou Scott Ritter dat niet weten? Of zijn de berichten onjuist?

      Delete
    5. [ die berichten over de gestuurde wapens (als ze al aankomen) zie ik ook voorbij komen, zou Scott Ritter dat niet weten? Of zijn de berichten onjuist? ]

      Dat weas het argument van Scott Ritter een maand geleden.
      Maar nu ios hij 180 graden gedraaid. Hij is bezorgd dat het lang gaat duren en in het Westen steeds maar aanvoer van wapens en manschappen komt, terwijl Rusland volgens Ritter slechts 200.000 soldaten heeft.

      Dan is er nog China, dat beseft dat als Rusland valt, het daarna zelf aan de beurt is.
      Wat kan China betekenen?

      Dan is er nog dat Biowapens schandaal: gaat dat een rol spelen?

      Delete
    6. @JV, ik heb die uitzending bekeken/beluisterd vandaar mijn opmerking richting @G.B.

      Ritter is ervan overtuigd dat Rusland haar doelen in de Donbass gaat behalen maar is nu negatief over de doelstelling om te demilitariseren. Als ik hem goed begrijp, pleit hij nu zo ongeveer voor een totale oorlog want dat is het volgens mij als je pleit voor mobilisatie.

      Wat China betreft: die hebben een nogal wat mannen onder de wapenen als ik de berichten mag geloven. Dus die zouden in dat geval het verschil kunnen maken. Of door troepen naar Oekraïne te sturen of door een tweede front te openen in de Pacific.

      Delete
  14. Mijn reactie bij NdeStem is geplaatst. Maar nog steeds als enige reactie.

    Ik heb er nog maar een bij gezet:


    Wolfgang Wagner (VU): "... economische sancties zijn een alternatief." Uit onderzoek van The Lancet bleek dat de sancties tegen Irak tot de dood van 500.000 kinderen (jonger dan 5 jaar ) hadden geleid. Ook bleek dat die sancties op basis waren opgelegd, en dat dit in Washington bekend was. Genocide dus. Hebben onze media er ooit enige boosheid over getoond ? Nooit. 99,5% van de mensen weet het niet eens. Zoals ze ook niet weten dat er geen enkele dode was in dat Mariupol hospitaal..

    https://www.bndestem.nl/buitenland/wat-zijn-de-regels-bij-een-oorlog-rusland-heeft-recht-om-tot-geweld-over-te-gaan-geschonden~ae8c69c8f/

    ReplyDelete
  15. ROOTMAN:

    Nee, ik ben voorlopig nog helemaal niet bereid om ons voorheen stimulerend contact opnieuw op te pakken.

    We zijn het meestal eens, maar de drijfveren tot onze conclusies staan tegenover elkaar. Echt teveel! Voor mij tellen de drijfveren bovenal.

    Gonzalo Lira en Matthias Desmet; militair gezien Andrei Martyianov en Scott Ritter, begrijpen het meest. Karel v Wolveren in Stavoren zeker ook!

    Ik ben in mijn ultra romantische verlovingstijd niet altijd even zeer betrokken. Ik , en mijn nieuwe familie overleven het wel.

    Ik kan totaal niet meer op Nederlandse blog sites reageren. Ik snap er niks van en kan het niet corrigeren. Heel misschien kan mijn dochter in augustus het een en ander fixen (voor zolang dat duurt). Ik zou liever toch wat meer betrokken blijven, maar wat mij betreft heeft big tech helaas toch gewonnen... Ik blijf voorlopig nog reageren op sites die dat nog mogelijk maken ( oa. Saker en Martyanov, MoA...).

    Ben ik echt zo gevaarlijk? (= succesvol...). Ik heb geen agenda, afgezien van een beetje normale, liefst een beetje leuke toekomst. Streven naar Waarheid, schoonheid en liefde, dat is toch juist en normaal?

    Of ik ben heel erg dom, waardoor ik het blog niet kan bereiken (best mogelijk!!!), of ze vinden me een bedreiging.

    -----------------
    Reactrie van JV:
    Dag Rootman,

    toch leuk dat je even een mailtje stuurt.

    Vermoedelijk naar aanleiding van een post van mij waar ik om ‘Roooootmaaaaaan “ roep.

    Wil je geloven dat ik de context vergeten ben, en hem ook in de laatste 12 posts niet terug vind.

    Mijn drijfveer is helder: Alle mensen en volken zijn verschiillend, maar hebben wel allemaal recht op een eigen plek onder de zon. Niemand mag zomaar worden vermoord, tenzij uit zelfverdediging.

    Jij houdt de joodse mensen een hand boven het hoofd. Hun doel en opdracht is: Als enig volk overblijven. De rest doden. Het is ons aller taak ( ook de taak van alle joden) om zich tegen die aberratie te verzetten, uiteraard.

    Proficiat met de new found love !

    Het internet probleem kan ik niet voor je oplossen. Heb zelf ook moeite af en toe.

    Laat opns dan maar hopen dat ze je een bedreiging vinden !

    Het ga je goed !

    Ik hoor zo heel af en toe nog wel iets van je, hoop ik.

    Hasta la vista ..
    ========================




    ReplyDelete
    Replies

    1. Reactie van ROOTMAN:

      Ik wilde even laten weten dat ik totaal niet meer kan reageren. Ik kan dus dit niemand laten weten.

      Ik blijf van mening dat er meerdere foci zijn van het kwaad. Ook ik gebruik mijn kennis over iemands komaf als kompas. Maar wel prive.

      Het is publiekelijk immers ook mogelijk daders op hun acties te beoordelen: bv Zelenski is een war criminal door zijn stand to fight/ die orders, hij is een leugenaar, ruggengraatsloos en corrupt. Imo kan het publiek beter overtuigd worden op die punten dan op zijn komaf. Die komaf wordt wel door het publiek aangedragen. dat is evt het moment voor een coup de grace.... als het dan zin heeft.

      Ik geloof sterk in het zelforganiserend vermogen van systemen. Het wordt een chaotische tijd, maar onvoorspelbaar. Ik luister momenteel naar Matthias Desmet.

      Ik hou me verre van participatie aan paniekzaaierij. Bovendien voel ik me niet verantwoordelijk wat de gehypnotiseerde massA doet of denkt.
      ---------------------------------
      Reactie van JV:
      Dag Rootman,

      is het een aardig idee om onze hele ‘conversatie in de comments te zetten , voor Sofia en Wolf?

      Als je niet wil, gaat het niet door uiteraard.
      ( Zij vonden dat ik te hard was tegen je, in februari )


      Als niet: dan maak ik een korte melding. ( Dat je niet kùnt reageren)
      ===============================
      Reactie van ROOTMAN:

      Prima, al heb ik wel graag dat je de persoonlijke verwijten er uit haalt. Het meeste bestaat nl uit onjuiste aannames.


      Waar ik geen bedreiging zie is het uiteraard voor mij ook niet egoistisch om niet tot activisme over te gaan. Ik kan het fout hebben uiteraard, maar ik ben niet ontrouw aan mijn principes! Dat geldt ook betreffende de aannames van SDR, die mij nog nooit heeft ontmoet, maar wel oordelen klaar heeft.

      Delete
    2. [Dat geldt ook betreffende de aannames van SDR, die mij nog nooit heeft ontmoet, maar wel oordelen klaar heeft.]

      Welke aannames en daaraan gekoppeld oordeel bedoelt hij?

      Delete
    3. Oh, ik denk dat ik het (weer) weet, zal wel over het nemen van het vaccin gaan.

      Delete
  16. Indrukwekkend betoog van Finkelstein: HIj zegt dat Rusland àlle recht heeft om ten oorlog te gaan tegen de Oekraine.

    https://thesaker.is/norman-finkelstein-russia-has-the-historical-right-to-invade-ukraine-updated-with-transcript/

    ReplyDelete