Thursday, January 20, 2022

1218 De relatie van China tot de Great Reset.

Hier het originee:  https://www.unz.com/pescobar/mr-xi-plays-davos-man/

Hier Pepijn van Houwelingen over het WEF: https://cafeweltschmerz.nl/videos/het-wef-monster-komt-langzaam-uit-het-donker-laila-mol-en-pepijn-van-houwelingen/

                      ---------------------------------------


Mr. Xi dolt met Schwab.

PEPE ESCOBAR - 19 JANUARI 2022

 - 1.200 WOORDEN - 16 REACTIES - ANTWOORD

 



Een collectief Westen "geleid" door zeer middelmatige 'leiders'  kijkt naar het strategisch partnerschap Rusland en China alsof het zoiets is als een tweekoppige Anti-Christ zou zijn. 

Xi, van zijn kant, lijkt niet onder de indruk te zijn.


De virtuele, speciale toespraak van president Xi Jinping tot de Davos Bijeenkomst 2022 van het Wereld-Economisch - Forum vertoont alle elementen van een raadsel binnen een groter raadsel. 


In eerste instantie zou de speech zeker kunnen worden geïnterpreteerd als boodschap aan het Rijk van Chaos  als tegelijk ook aan de wereldwijde publieke opinie.


Veel meer dan het voorschrijven van "effectieve doses tegen unilateralisme, ontkoppeling en ideologisch antagonisme" - niet zo erg subtiele toespelingen op de usual suspects (Amerika) - positioneerde Xi China vooral als de onmisbare motor van globalisering 2.0.


De toespraak viel samen met de aankondiging dat China's BBP in 2021 met 8,1% zal groeien en dat de grondstoffenhandel nieuwe hoogten bereikt: het centrum van de wereldwijde verwerkende industrie is voor het achtste opeenvolgende jaar 's werelds grootste exporteur.


De tenuitvoerlegging van 's werelds grootste vrijhandelszone, het Regionaal Alomvattend Economisch Partnerschap (RCEP) in heel Azië en de Stille Oceaan, zal de trend alleen maar versterken.

De handel met de talloze partnerlanden van het Belt and Road Initiative (BRI) is met 23,6% toegenomen - en dat betekent in wezen een toename van de handel met het Zuiden. De buitenlandse directe investeringen (BDI) in China stegen met 20,2% in dollar: opnieuw was China, net als in 2020, de belangrijkste BDI-bestemming ter wereld.


Het hele handels- en handelslandschap zou in 2022 zelfs nog moeten verbeteren wanneer de China-EU Comprehensive Agreement on Investment (CAI) volledig is geratificeerd. 


Frankrijk, dat momenteel de Raad van de EU voorzit, is duidelijk voorstander.

De trends worden nog versterkt door het feit dat het BBP per hoofd van de bevolking in China is opgelopen tot 12.551 USD, hetgeen cruciaal is voor het bereiken van de beruchte "middeninkomensval", boven het mondiale gemiddelde BBP per hoofd van de bevolking, en nu op het grondgebied van een "hoog-inkomensland" komt, zoals gedefinieerd door de Wereldbank.

De kernboodschap van Xi, toen hij zich richtte tot de "Davos Man" - het handelsmerk van het WEF-publiek - was onmiskenbaar: China is en blijft het veiligste toevluchtsoord voor wereldwijd kapitaal. De meesters van het universum - van BlackRock tot aan de top - knikten instemmend.

Maar dan, zijn er "tegenstromen". En die onheilspellende, dreigende wereldwijde economische crisis.



Breng me naar de rivier.

Nu komen we bij het diepere raadsel van hoe verweven Xi's visie en de Davos-agenda al dan niet zijn.

Xi's hoofdthema is multilateralisme. En dat is de context waarin hij zijn rijke "tegenstromen"-metafoor introduceerde. Xi beschouwde het collectieve Westen de facto als "tegenstromen" in de rivier van de Geschiedenis - niet in staat om de onstuitbare stroom naar de zee te stoppen.

Maar deze "tegenstromen", zoals Xi ze definieert, proberen niet alleen de stroom van economische globalisering te stoppen. Hij laat subtiel doorschemeren dat zij proberen de globalisering 2.0, zoals die door China wordt geleid, te stoppen: een zeer sterke economie die samenwerkt met een aantoonbaar succesvol "zero Covid"-beleid.

Hij hoefde niet eens naar het Westen te verwijzen. Hij hoefde alleen maar te suggereren dat China zijn eigen weg heeft gevonden om de huidige uitdagingen aan te gaan. En de Chinese manier verslaat die van het Westen.

De wereldeconomie wordt over de hele linie geconfronteerd met een tekort aan arbeidskrachten - van oogstarbeiders tot vrachtwagenchauffeurs tot caissières in supermarkten. De kosten voor alles, van grondstoffen tot containervervoer, zijn door het dak gegaan. De bevoorradingsketens zijn vreselijk overbelast en in veel gevallen gebroken.

Het hegemoniale verhaal geeft uitsluitend de spreekwoordelijke Covid-19-varianten de schuld van de zeer reële mogelijkheid om de moeder van alle onderbrekingen in de bevoorradingsketen te veroorzaken, die het grootste deel van de planeet in 2022 zou kunnen treffen.

Varianten van guerrilla-analyse daarentegen houden vol dat de wereldeconomie opzettelijk over de klif wordt gejaagd


De ineenstorting van de toeleveringsketen wordt in de hand gewerkt door de "war on Covid" - die de productie, handel en dienstverlening rechtstreeks ondermijnt.


Het mondiale kapitaal zou nooit een uitvoerig openbaar debat toestaan over de giftige rol van het financiële systeem - dat sinds 2008 kunstmatig aan de beademing wordt gehouden, met centrale banken die stormen van helikoptergeld ontketenen, waardoor de vastgoedmarkten, de voorraden en de edelmetaalprijzen worden opgeblazen.


Het uiteenspatten van een enorme aandelen bubbel  en vastgoedbubbel  in het hele Westen is zo goed als onvermijdelijk.

Een feitelijke ineenstorting van de wereldeconomie zou de ultieme "kans" (de terminologie van Klaus Schwab) bieden voor de Grote Reset van het WEF - die de echte Davos-agenda blijft. 

Maar volgens het hegemoniale evangelie zou dat gebeuren als gevolg  van Covid - niet als gevolg van de implosie van het financiële casino.


Bijna twee jaar lang hebben we de geleidelijke verankering van het techno-feodalisme meegemaakt:  Google en Facebook bepalen uw leven als waren zij de Kasteelheer en U de lijfeigene .  Dit is een van de overkoepelende thema's van mijn laatste boek, Raging Twenties.


In sneltreinvaart is het techno-feodalisme als een  virus uitgezaaid tot een nog dodelijker toestand van volledige desoriëntatie, als in een spiegelpaleis, met een door Big Tech afgedwongen cancel cultuur (het kan nu iedereen overkomen)  en èchte  wetenschappers  die  op de Social Media zonder enig probleem worden weggezet als 'Nepnieuws'.  


De gemiddelde burger blijft als een gehadicapt persoon achter, alsof een deel van zijn hersenen is weggesneden. Giorgio Agamben omschreef het hele proces als een nieuw totalitarisme.



Wat wil 'Het Kapitaal' echt?

Het valt te betwijfelen in hoeverre Xi daadwerkelijk de ultieme "kans" onderschrijft die door Covid-19 wordt geboden:


een Grote Reset die in wezen verwijst naar de vervanging van een slinkende productiebasis door automatisering, in combinatie met een reset van het financiële systeem.


Het bijbehorende wishful thinking voorziet in een wereldeconomie die "dichter in de buurt komt van een schoner kapitalistisch model", zoals dat bijvoorbeeld wordt belichaamd door de heerlijk goedaardige Raad voor een solidair kapitalisme in partnerschap met de Katholieke Kerk.

Het was aan William Engdahl om de cruciale vraag te stellen:


Zal de Federal Reserve de financiële markten laten instorten om hun 'Grote Reset' uit te voeren?


Dat Xi Davos gebruikt als een geschikt P.R.-platform betekent niet noodzakelijk dat China de Davos-agenda onderschrijft. 

Davos heeft immers niets te maken met multilateralisme.

Afgelopen december heeft het WEF Davos 2022 zelfs uitgesteld van januari naar het begin van de zomer. Het is nog maar de vraag of dit iets te maken kan hebben met de komst van Cyber Polygon, een cyberpandemie die het WEF in juli 2021 heeft nagespeeld met simulatie.



Herr Schwab zelf omschreef het als "een veelomvattende cyberaanval [die] de elektriciteitsvoorziening, het vervoer, de ziekenhuisdiensten, onze samenleving als geheel, volledig zou kunnen stilleggen. 

De Covid-19 crisis zou in dit opzicht worden gezien als een kleine verstoring in vergelijking met een grote cyberaanval".

Dus onze huidige - wereldwijde - hachelijke situatie is misschien maar een "kleine verstoring" vergeleken met wat er komt. En er is al mee gespeeld.


Niemand, van Zeus tot Shiva, weet wat er gaat komen - afgezien van de uitbreiding van de NAVO tot ver in de ruimte. Toch is het veelzeggend dat de duidelijke mogelijkheid van een wereldwijde economische crash - terwijl Xi globalisering 2.0 onder leiding van China promoot - gelijktijdig gebeurt met

De NAVO die Rusland uit daagt  tot oorlog 

en de VS die China elke minuut van de dag zwart maakt. 


Een collectief Westen "geleid" door niet al te slimme leiders kijkt naar het strategisch partnerschap tussen  Rusland en  China alsof het water ziet branden. 

Maar leider Xi lijkt niet onder de indruk van de opwinding.... terwijl hij de rivier ziet stromen, heeft hij, als een taoïstische, ondoorgrondelijke Bob Dylan, deze onbelangrijke  "tegenstromingen" met een zwaai van  zijn hand weggewuifd.  

      -----------------------------------------------------------



Hieronder  staan alle reacties die op dit moment zijn geplaatst:  37  op de blog van de Saker en 16 op UNZ. 


1. michael lacey op 19 januari 2022 - om 1:51 pm EST/EDT

Het collectief kan de tweede plaats gewoon niet aan!

Antwoord



2.  

PAUL SPENCER op 19 januari 2022 - om 14:01 p.m. EST/EDT

Bij het lezen van President Xi's toespraak, en het zien van zijn kalme voordracht (bijna zelfvoldane houding), kunnen we zien dat hij - en de CCP - het leiderschap van de wereld op zich hebben genomen. Geen domme beledigingen, geen tirades, geen speculaties over motieven - alleen een enigszins metaforische beschrijving van de politieke realiteit, plus misschien een oproep tot een echte 'Reset' van de internationale betrekkingen.

Antwoord



o  

Chris op 19 januari 2022 - om 15:15 pm EST/EDT

Dank Pepe voor de Davos-analyse van de toespraak van president XI Yinping, die natuurlijk het wereldpodium niet overslaat om zijn alternatief voor de Grote Reset van het WEF te presenteren aan de beulen van het Westen en de wereld.

Terwijl de meeste commentatoren op deze blog nog steeds het oude Westerse seculiere denken aanhangen en de wereld zwart of wit schilderen, zijn zowel het Westen als het Oosten overgegaan naar de Cyber Fysieke Wereld.

De tweekoppige Antichrist is een mooie metafoor van Pepe, die goed aanvoelt hoe hij de toespraak van Xi Jinping moet interpreteren.

In principe is Xi Jinping's toespraak een waarschuwing aan de mensen van het Westen. En voor het feit dat de wereld, onze planeet Aarde, uiteenvalt in twee tegengestelde polen. Het Westen luidt het Donkere Tijdperk van de Hongerspelen in, terwijl het Oosten zich richt op de energie van de zon. Preciezer gezegd, het is het vertrek in twee meta-werelden, die van het Westen en die van het Oosten. In het verlengde van de christelijke westerse metafoor, zoals het verhaal van de broers Kaïn en Abel. Het Westen zal het Tijdperk der Duisternis binnengaan, zie Harvard voorbeeld - verduistering van de zon, het begin inluidend van de moderne slavernij onder leiding van GAFAM, naar Hollywood model Hunger Games en Realplayer One, maar minder glamoureus, versus het Oosten dat de afwikkeling van het technologische en mensgerichte tijdperk voortzet, humaan, helder en energiek (China Science voorbeeld, Kunstmatige Zon), etc.

Antwoord



3.  

Marcius7 op 19 januari 2022 - om 14:14 pm EST/EDT

Ik ben het niet eens met de gangbare mening dat er middelmatigen zijn die het Westen besturen. Er zijn gewetenloze mensen, maar geen idioten. En deze mensen zijn wanhopig. Het Westen probeert op alle mogelijke manieren de wereldeconomie ten val te brengen, zodat het spel wordt beëindigd en men opnieuw zal moeten beginnen. Het is een smerig idee, maar gespeend van realiteit: de andere kant van de wereld groeit, en zeer, en snel. China, waarvan werd verondersteld dat zijn economie door Covid totaal zou worden beschadigd, heeft het kwaad in de kiem gesmoord en het gaspedaal zodanig ingetrapt dat het vorig jaar met 8% groei werd afgesloten. Dit druist in tegen het hele schema! De nieuwe Zijderoute heeft verschillende actoren in deze deugdzame beweging gebracht, en terwijl het Westen failliet is, gaat het Oosten snel vooruit. Tenzij de vampiers besluiten eindelijk de punten in te leveren en eerlijk te werken zoals alle anderen, is een conflict onvermijdelijk. Het blijft zaak elke vuile zet te bestuderen en er een effectieve en zegevierende actie tegenover te stellen (en het lijkt erop dat Poetin en Xi heel goed weten hoe ze dat moeten doen).

Antwoord



o  

dask op 19 januari 2022 - om 2:45 pm EST/EDT

Precies. Vermeldenswaard ook dat Rusland 23% schuld heeft t.o.v. het BBP, grotendeels in Roebels. Geen USD meer op de balans. Rusland is niet kwetsbaar voor een schuldencrash op dezelfde manier als het Westen en China dat zijn.

Dit is een van de onderliggende thema's in de toespraak van China hier. De stabiliteit van de overheid is gebaseerd op toenemende welvaart, maar China heeft tot nu toe de onvermijdelijke krimp vermeden die gepaard gaat met door schulden gevoede groei... vandaar de "the show will go on message". China heeft het huidige mondiale systeem nodig om een zeer vervelende crash te voorkomen (zij zullen zich sneller herstellen dan welke westerse natie dan ook). Het is duidelijk dat het Westen kritisch overbelast is, maar de toespraak van China is voor mij een 'interessante' mix van vermaning (ook aan Rusland) en een pleidooi om het spel nog een beetje langer te laten doorgaan.

Rusland heeft zich gepositioneerd als de 'I don't care'-speler. China heeft misschien wel de grootste schuldenzeepbel in de geschiedenis van de mensheid opgebouwd, en weet dat het moet crashen en herbouwen, maar geeft alleen om stabiliteit... vandaar dat de gigantische buitenlandse reserves van het structurele handelsoverschot niet worden verdeeld, maar worden gebruikt om kritieke structuren en instellingen te beschermen.

Antwoord


 

Zil op 20 januari 2022 - om 2:28 uur EST/EDT

Waar heeft president Xi u op het idee gebracht dat hij "ook Rusland" "vermaande"? Additionallt, uit welk besluit leidt u af dat Rusland een 'don't care player' is?

Antwoord


 

Stein op 20 januari 2022 - om 5:56 uur EST/EDT

Je begrijpt het fundamentele verschil niet in de manier waarop China met schulden omgaat in vergelijking met het Westen en zijn satellieten. China is eigenaar van zijn eigen schuld en voorkomt dat schulden zich ophopen in het systeem door ze simpelweg af te schrijven als dat nodig is. Tegelijkertijd maakt China er een show van het Westerse model te volgen door de schuld "in de boeken" te houden - dit is wat de Westerse financiële journalisten in verwarring brengt en wat hun wensdromen over een grote China-crash voedt.

Antwoord


 

Zil op 20 januari 2022 - om 11:13 uur EST/EDT

Westerse financiën gaan over schulden en het manipuleren van belangen om de banken (hun eigenaars) te bevoordelen. Westerse financiën gaan over woeker.

Antwoord



4.  

Leonidas op 19 januari 2022 - om 14:18 uur EST/EDT

Ik geniet altijd van de artikelen van de heer Escobar. In dit artikel begrijp ik echter niet hoe China eigenhandig de naderende catastrofale "grote reset" zou kunnen stoppen (ik moet benadrukken dat mijn kennis van politieke economie op zijn best elementair is).

Bedankt voor uw tijd

Antwoord


o  

Boris op 19 januari 2022 - om 14:47 EST/EDT

misschien hoeven ze het niet tegen te houden, alleen maar af te buigen, te zorgen dat ze beschermd worden. De economie draait om energie en Rusland heeft er genoeg van, China zijn de industriële grootmacht. Het westen is altijd afhankelijk geweest van het oosten om hun energie te stelen. Je kunt zoveel geld drukken als je wilt, maar zonder energie betekent een miljoen dollar voor iedereen niets. De groene energie en hernieuwbare energie zelfmoord is een fiasco, kijk maar naar Duitsland, maar ik neem aan dat dat allemaal een onderdeel zal zijn van de "kill the system putsch".

Westerse politieke denkers kijken altijd achterom en niet vooruit, ze willen hun 'hegemonie' herhalen, hun imperiums waar de zon al op onder is gegaan. Niet goed, je kunt de tijd niet stilzetten, je kunt het verleden niet weer tot leven wekken. Ik denk dat Pepe en Xi gelijk hebben, middelmatigen zonder nieuwe ideeën, Eurazië loopt hen om de oren, het enige wat het Westen nog heeft zijn vuile trucs maar die zullen niet werken. Poetin en Xi werken altijd in real time, het Westen wordt voortdurend gehinderd door het anker van het verleden.

Reactie


 

Leonidas op 19 januari 2022 - om 15:16 EST/EDT

Aan Boris

Hartelijk dank voor de steekhoudende argumenten in de 1ar alinea

Antwoord




5.  

Suk op 19 januari 2022 - om 14:23 pm EST/EDT

HARTLAND

Xi toont China's visie, en wijst op zijn wijsheid om de komende eeuwen het hoofd te bieden. We leven om de wending van de wereldorde te zien. Het Anglo Zionistische rijk wil doorgaan met de eerste plaats. Het Westen is het grote werk van Rusland in de 16e tot 18e eeuw vergeten, dat een einde maakte aan de dreiging die de Mongoolse invasies voor Europa vormden.

Rusland betekende de uitbreiding van Europa naar het Oosten, terwijl Spanje en Portugal de uitbreiding van Europa naar het Westen betekenden, gesponsord door de vroege zionisten.

Rusland heeft het grootste grondgebied ter wereld, maar het is een betrekkelijk dunbevolkt land met moslimminderheden.

Op middellange termijn zullen zij strijden om de hegemonie in Azië.

Rusland, India en China zijn de mogendheden die in de 21e eeuw met elkaar zullen botsen, of de relatie zullen moeten rijpen en de uitdaging zullen moeten aangaan. Dit is de op één na grootste uitdaging van de 21e eeuw. Ik denk dat China, zoals Xi laat zien, natuurlijk Eurazië zal leiden, maar de Russen zullen deel uitmaken van die leiding, en daarmee zal het Westen onvermijdelijk op de tweede plaats komen.

We leven in het tijdperk van de spoorwegen, landmacht is in opkomst, maritieme macht is het niet meer. En Rusland is het hart van deze context, van de landmacht. Dit is het toneel van de wereld. Het grote gebied van de wereld is Eurazië.

De delen waar over gesproken wordt zijn 70% van de wereld, dat zijn Azië en Afrika, omdat ze heel dichtbij liggen.

Dat wil zeggen, als je Eurazië beheerst, beheers je de rijkdommen van Afrika, en...

De zoektocht van het Westen en de hele wereld is om Heartland te controleren.

Antwoord



o  

jiri op 20 januari 2022 - om 12:22 uur EST/EDT

"Rusland, India en China zijn de machten die in de 21e eeuw met elkaar zullen botsen, of volwassen zullen moeten worden..."

Absoluut geen reden voor hen om te botsen.

Antwoord


 

SSA op 20 januari, 2022 - om 9:38 uur EST/EDT

India is geen factor, noch is het in beeld, noch zal het geaccepteerd worden door de wereld als geheel, Haar huis is niet op orde, er dreigt een burgeroorlog met vervreemding van 230 miljoen moslims, India is een illusie die al een paar keer gebroken is en er zijn nieuwe staten ontstaan, d.w.z. Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka etc. India staat op het punt opnieuw te worden verscheurd met 11 officieel erkende binnenlandse separatistische opstanden en Kasjmir een brandende kwestie met Pakistan, dat zich momenteel in een Lock-down van meer dan twee jaar bevindt met de hoogste concentratie van troepen tegen burgers op de hele planeet. Een gedoemd land.

Antwoord


o  

Rufus Arrr op 20 januari 2022 - om 3:53 uur EST/EDT

"Rusland, India en China zijn de machten die in de 21e eeuw met elkaar zullen botsen, of volwassen zullen moeten worden..."

Voor zover ik kan zien, is er door de grote volwassenheid van het leiderschap van zowel Rusland als China geen sprake van een botsing van culturen, of samenlevingen of hulpbronnen. Met de ineenstorting en vervanging van SWIFT zullen de gebruikelijke redenen voor oorlogen wegvallen. Ik ben het dus absoluut niet eens met deze stelling.

Antwoord



6.  

Boris op 19 januari 2022 - om 2:38 pm EST/EDT

Westerse mensen die door westerse financiën en media volgzaam onder de douche worden geduwd. Geen hoop meer te vinden hier. Medioctriteit is het woord niet. Nonentiteiten.

Reactie



7.  

Zorost op 19 januari 2022 - om 14:40 uur EST/EDT

De Globalisten worden niet geleid door middelmatigen. De middelmatigen zijn slechts hun stromannen. Ze zijn niet geïnteresseerd in globalisme 2.0 met China, want het ging nooit om BBP of winst, het ging om controle. Het Westen zal in verval raken, maar als het terugkomt en de globalisten hun zin krijgen, zal het sterker zijn dan ooit. Het zal een hel zijn voor ons peons, maar het zal veel strenger gecontroleerd worden dan de USSR.

Antwoord



o  

jiri op 20 januari 2022 - om 12:25 uur EST/EDT

Dat is een mogelijkheid. Het Westen is zijn eigen zeepbel, zijn eigen roofzuchtige economische systeem dat de rest van de wereld afschermt.

Maar het zal niet lang meer duren- hooguit een decennium.

Antwoord


 

SSA op 20 januari, 2022 - om 9:49 uur EST/EDT

"Maar het zal niet lang meer duren, hooguit een decennium. Ik betwijfel ten zeerste of het zelfs maar een decennium zal duren; ik heb onlangs door Europa en de VS gereisd; alles ziet er versleten uit, de infrastructuur, de mensen, er was nergens een vonk te bekennen, vergeef me mijn analogie maar Europa zag eruit als een oude werkende vrouw van de nacht, oud, gerimpeld, maar nog steeds bezig met wat taarten van make-up om er enigszins toonbaar uit te zien, maar in wezen gewoon op weg naar vergane glorie; de westerse crash is op handen, te oordelen naar de tekenen die ik zag.

Reactie




8.  

Ishkabibble op 19 januari 2022 - om 4:18 pm EST/EDT

Ik denk dat de stelling dat de menselijke verbeelding een van de meest, zo niet de meest, krachtige krachten op de planeet aarde is, met heel eenvoudige argumenten kan worden bewezen. Ik ben er nu één aan het typen en u kunt lezen wat ik door/op een ander heb getypt. Laten we dus nu voor een paar minuten gebruik maken van wat heel goed de machtigste kracht op aarde zou kunnen zijn.

 

Stel je eerst voor dat ieder menselijk wezen buiten de grenzen van de VS plotseling ophoudt te bestaan en dat de "natie" die de VS heet, zich uitbreidt tot het gehele oppervlak van de planeet aarde.

 

Stel je ook voor dat het huidige systeem in de VS, hoe je het ook wilt noemen, waarin de overgrote meerderheid van de rijkdom en het grootschalige kapitaal in handen is van een microscopisch klein percentage mensen voor hun eigen astronomische winst, HETZELFDE BLIJFT.

 

Stel je voor dat zowel "arbeid" (de arbeidersklasse) als "management" (de heersende klasse, of Elite) zich kunnen organiseren, zoals ze zogenaamd kunnen in onze huidige zogenaamde democratie. Maar nu, omdat er niemand meer leeft buiten de voormalige grenzen van de VS, hebben de eigenaars van grootschalige kapitaalgoederen niet langer de mogelijkheid om hun kapitaalgoederen te verplaatsen naar andere voormalige naties op de planeet waar er vroeger wanhopig arme mensen waren die "bereid" waren te werken voor voedsel, water en een slaapplaats op de fabrieksvloer.

 

Stel je voor dat de Amerikaanse regelgeving op het gebied van milieu, arbeid, enz. nu overal op de planeet aarde van toepassing is (opnieuw, omdat de VS de enige natie op de planeet aarde is).

 

HOE precies gaan de ruim 330 miljoen "Amerikanen" het "alleen" redden wanneer de huidige Amerikaanse economie elk jaar van nu tot in de eeuwigheid een groot aantal immigranten (van een bepaald economisch type) nodig heeft?

 

Wie gaat nu precies al die "overtollige" natuurlijke hulpbronnen, olie, landbouwproducten, industrieproducten, enz. kopen die een klein percentage van de werkende Amerikanen zeer efficiënt kan produceren, maar niet langer kan exporteren? NIEMAND.

 

Om de relatief kleine hoeveelheid warm-weer artikelen die Amerika nu importeert beschikbaar te hebben, zullen Amerikanen zich naar die plaatsen begeven, ALS AMERIKAAN, en die produkten produceren en naar huis sturen. Uiteraard zullen die Amerikaanse arbeiders die op andere delen van de wereld buiten de VOORMALIGE V.S.-grenzen werken, een loon krijgen dat ook geldt voor de rest van de Amerikaanse arbeidsmarkt en, nogmaals, het Amerikaanse regelgevingskader zal ook gelden voor die arbeiders en faciliteiten en plaatsen van produktie, en die arbeiders zullen ook kunnen genieten van Amerika's sociale voordelen.

 

AL het werk dat nu in Amerika wordt gedaan door "tijdelijke buitenlandse werknemers" en andere tijdelijke arbeidskrachten die gewassen oogsten, daken op huizen zetten, eten koken in restaurants, ouderen verzorgen in verpleeghuizen, enz. zal moeten worden gedaan door Amerikanen die zullen worden betaald door andere Amerikanen.

 

Auto's, vrachtwagens, TV's, toiletpapier, enz. zullen nu moeten worden geproduceerd door Amerikanen, voor Amerikanen. Met andere woorden, elk ding en elke dienst die Amerikanen nodig hebben/verlangen zal door Amerikanen moeten worden geproduceerd en, nogmaals, Amerikanen zullen deze andere Amerikanen moeten betalen om dat te doen - genoeg betaling zodat deze hardwerkende Amerikanen genoeg winst zullen maken om genoeg geld te sparen om met "pensioen" te kunnen gaan wanneer ze onvermijdelijk lichamelijk aftakelen.

 

Hier is de belangrijkste vraag van allemaal. WIE gaat de rol van vijand spelen die nodig is om de behoefte, de rechtvaardiging, voor het huidige economisch-noodzakelijke militair-industrieel complex in stand te houden? Antwoord: NIEMAND. Hoe zullen de tientallen miljoenen mensen die direct of indirect werkzaam zijn in dat WIC en het gehele "veiligheidsapparaat" van de regering worden tewerkgesteld na het verdwijnen van die "bedreigingen van de nationale veiligheid"? (Hoe gaan zij zich gedragen, wat gaan zij doen, om letterlijk te overleven, vooral zij die in de grote steden wonen)?

 

Hoeveel gaat bovenstaande regeling (nogmaals, een regeling waarin alleen Amerikanen de planeet bewonen, en waarin het overgrote deel van de rijkdom en grootschalige kapitaalgoederen in handen is van een werkelijk microscopisch klein percentage van de bevolking van Amerika voor hun eigen astronomische winst) de gemiddelde Amerikaan kosten? Zullen/willen de gemiddelde Amerikanen zich dat systeem, die regeling (waarin we nu leven) kunnen veroorloven?

 

NEE, dat zullen ze niet.

 

Toen ik mijn zwager onlangs vroeg waarom de Amerikaanse regering het nodig vindt auto's, TV's, enz. uit andere landen te importeren, was zijn antwoord dat "als ze door Amerikanen in Amerika zouden worden geproduceerd, ze te duur zouden zijn". (Dit komt van een man die een tijdelijke buitenlandse werknemer in dienst heeft genomen om extra zorg te verlenen aan zijn bejaarde moeder die AL in een verpleeghuis verbleef).

 

Dus nu mijn punt. Net zoals het voor de overgrote meerderheid van de Amerikanen is die nu in onze huidige geglobaliseerde multi-nationale wereld leven, zouden Amerikanen die alleen in Amerika leven zich NIET kunnen "veroorloven" wat ze nodig hebben en wat ze willen onder de huidige economische regeling waarin de overgrote meerderheid van rijkdom en grootschalige kapitaalgoederen eigendom is van/ingezet wordt door een microscopisch percentage (en met de dag kleiner wordt) van de bevolking voor hun eigen astronomische winst.

 

DIT is de reden waarom in het huidige economische systeem wanhopige slavenarbeid nodig is om te voorzien in wat Amerikanen nodig hebben.

 

DIT is de reden waarom de Elite van de VS, wanneer zij de strijdkrachten van andere naties verovert, deze naties niet tot nieuwe staten van de VS maakt, maar in plaats daarvan marionettenregeringen installeert, die in wezen bestaan uit medewerkers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS, die hun burgers en hun land uitbloeden van alles wat waardevol is, om te worden gebruikt door de Elite van de VS als een middel om steeds meer winst te maken.

 

Daarom kunnen Amerikanen het zich niet veroorloven genoeg kinderen te krijgen om de huidige bevolking op peil te houden, en daarom moeten immigranten van een bepaalde economische status elk jaar van nu tot in de eeuwigheid vanuit andere landen (meestal die welke worden leeggezogen door Amerikaanse bedrijven) naar Amerika worden geïmporteerd.

 

DIT is waarom handelsovereenkomsten zoals NAFTA tussen internationale bedrijven nodig zijn om de meest wanhopige mensen op de planeet uit te buiten voor het grotere voordeel van een veel kleiner percentage van de bevolking.

 

Nogmaals, wat de Amerikanen VANDAAG wanhopig nodig hebben is een economisch systeem waarin ALLE Amerikanen, niet slechts een microscopisch klein percentage, grootschalige kapitaalgoederen COLLECTIEF bezitten/controleren, en collectief de ARBEID verschaffen (door de noodzakelijke arbeid te "verdelen" onder ALLE burgers) om die grootschalige kapitaalgoederen te laten werken.

 

Door HUN arbeid te leveren om HUN kapitaalgoederen te laten draaien, HUN land te bewerken, HUN zieken en bejaarden te verzorgen, etc., zullen ALLE Amerikanen het recht verdiend hebben om alle goederen en diensten te consumeren die geproduceerd worden door HUN grootschalige kapitaalgoederen en HUN arbeid. Met andere woorden, ALLE Amerikanen zullen "profiteren" van HUN grootschalige kapitaalgoederen en HUN arbeid, en niet slechts een microscopisch (en met de dag kleiner wordend) percentage van de Amerikaanse bevolking voor hun eigen astronomische winst.

(Stel je nu dezelfde hypothetische situatie voor Rusland voor. En dan voor China. Met andere woorden, hoe zouden de huidige economische regelingen van die landen het doen in een wereld die alleen Rusland omvat en een wereld die alleen China omvat).

Wat de Grote Reset betreft, daarvoor moeten vier IMO onmogelijke uitkomsten worden gegarandeerd.

Ten eerste, na de Grote Reset zal het Westerse Oligarchische Transnationale Elite Collectief (WOTEC) dat momenteel het Westen controleert, natuurlijk de WOTEC moeten BLIJVEN die het Westen controleert.

Ten tweede, na de Grote Reset, zal de gangster VS nog steeds in staat moeten zijn om eeuwigdurende oorlog te voeren tegen de wereld om zichzelf te voorzien van alles wat het nodig heeft. Hoe gaat het de strijdkrachten betalen om die eeuwigdurende oorlog te voeren - belastingen heffen om van hier tot in de eeuwigheid elk jaar meer dan 800 miljard dollar te vergaren? Wat zullen de slachtoffer-naties van de wereld hierover zeggen, of zullen zij opnieuw geen inspraak hebben in deze kwestie?

Ten derde, na de Grote Reset zullen de schuldbekentenissen van de schatkist van de VS die nu in het bezit zijn van andere naties van de wereld (vooral China) ofwel onmiddellijk waardeloos worden, of ze zullen "vrijwillig" moeten worden teruggegeven aan de schatkist van de VS met "iets" dat door de VS aan die naties in ruil wordt gegeven. Dat iets zal zeker niet goud zijn, dus wat zal dat iets precies zijn?

Ten vierde, wie gaat precies het prachtige nieuwe "geld" creëren of "uitgeven" dat door alle mensen van de wereld zal worden gebruikt op de dag na de Grote Reset - de BIS? de Federal Reserve? de ECB? de PBOC? de BoJ? de BoE? het IMF? de RCB? de RBI? de SBP? de Banxico? etc. etc.? Over kibbelen gesproken (schwabbelen?).

Stop alsjeblieft met het gebruik van hoofdletters - volgens de regels van de site - het is net als schreeuwen. Mod.

Antwoord



o  

Janice op 20 januari 2022 - om 12:38 uur EST/EDT

Leuk Isha.

De vier multinationals die momenteel het grootste deel van de aandelenmarkt in handen hebben zullen vanachter het gordijn blijven regeren.

Na reset geen MIC meer.

China kocht die IOUs @ ca US$ 128.000 per VS burger in ruil voor krediet om spullen uit China te halen lang geleden.

Het geld is China's sociale krediet digitale systeem geupdate naar een biometrische id krediet implanteerbare chip zoals Zweden nu aan het implementeren is.

Het MIC, het Congres en de steun, miljoenen, honderden miljoenen worden niet in aanmerking genomen zoals blijkt uit de metriek waar regeringen en geheime operaties op vertrouwen.

https://astediscovery.com/

Het beest verwelkomt u.

Antwoord



o  

Janice op 20 januari, 2022 - om 1:08 am EST/EDT

Nog één ding. Precedent in de Franse rechtbanken, momenteel in beroep bij een hogere rechtbank. Een weduwe van een man werd door de verzekeraar afgewezen voor schadevergoeding wegens ,,het bewust innemen van een experimenteel geneesmiddel''. Met betrekking tot de mandaten, oordeelde de verzekeraar dat zijn dood een zelfmoord was. (Gaat naar deagalink hierboven).

Antwoord



o  

A.Deplorable op 20 januari 2022 - om 5:00 uur EST/EDT

@Ishka: "Hier is de belangrijkste vraag van allemaal. WIE gaat de rol van vijand spelen" ?

De vijand zal zijn wat hij altijd al was: iedereen behalve het top alfa fokpaar; het zullen al die "nutteloze eters" en "de overtollige bevolking" zijn. De wereld raakte "overbevolkt" toen er minder dan twintig mensen op de planeet waren, maar Kaïn doodde Abel omdat hij Kaïns eigendom had geschonden.

Antwoord



9.  

Jim Miles op 19 januari 2022 - om 4:24 pm EST/EDT

Ik wacht tot de VS Rusland uit SWIFT schopt - en dan Europa en de VS laat lijden als de US$ op zichzelf instort. Verder, als ze Nordstream 2 stoppen als sanctie, zal de Duitse industrie eronder lijden, net als de bevolking van Europa in het algemeen. In wezen verliezen de VS hun invloed - of hebben ze die al verloren ten opzichte van Rusland en China - maar ze zullen zeker blijven proberen/huilen om hun eigen val te veranderen.

Reactie



10.  

Little Black Duck op 19 januari 2022 - om 5:12 pm EST/EDT

De toespraak van president Xi klonk meer als een toespraak die Herr Schwab voor hem geschreven zou kunnen hebben.

Er wordt in dit artikel veel tussen de regels doorgelezen en aan wishful thinking gedaan als je het mij vraagt.

Tot het moment dat China, of Rusland wat dat betreft, een openlijke stap zet om de duivels te ontwapenen en een einde te maken aan deze charade van verzonnen crisis, kan ik het niet geloven.

De rijkdom van China is afhankelijk van de handel en zijn filosofie is verenigbaar met de fantasieën van het WEF.

De militaire superioriteit van Rusland heeft Irak of Syrië of Libië of Palestina of Jemen enz. nog niet opgelost.

Intussen worden de WIC's van alle hoofdrolspelers groter en rijker en belangrijker voor hun economieën.

De leugens die verteld worden om ze in stand te houden worden steeds ingewikkelder en repressiever en ongeloofwaardiger.

Ik heb een teken nodig!

Antwoord



o  

Zil op 20 januari 2022 - om 6:04 uur EST/EDT

Alles wat het westen heeft gedaan om zichzelf in stand te houden is onhoudbaar.

Antwoord



o  

Taffy op 20 januari 2022 - om 9:02 uur EST/EDT

Martin Armstrong's tussen-de-regels-interpretatie van Xi's toespraak:

"De Chinese president Xi Jinping heeft een verzoek aan Federal Reserve voorzitter Jerome Powell - verhoog de rente niet. "Als grote economieën op de rem gaan staan of een ommezwaai maken in hun monetaire beleid, zouden er ernstige negatieve overloopeffecten zijn. Ze zouden uitdagingen vormen voor de wereldwijde economische en financiële stabiliteit, en de ontwikkelingslanden zouden daar het meest onder lijden", zei Xi tijdens de virtuele Davos-bijeenkomst.

De Fed heeft aangegeven dat ze de rente dit jaar geleidelijk zal verhogen, nadat ze er niet in is geslaagd de inflatie te bestrijden door middel van kunstmatig lage rentetarieven. De rentetarieven zijn al geruime tijd laag en "de remmen dichtgooien" is hier niet bepaald aan de orde. Arme landen riskeren een piek in de schuldaflossingen, maar dat is waarschijnlijk niet Xi's grootste zorg.

Xi beseft dat China gedwongen zal worden zijn versoepelingsbeleid op te geven wanneer de Fed de rente verhoogt. China gaat gebukt onder schulden, met name in de vastgoedsector, en ontwikkelaars zoals Evergrande kunnen momenteel niet uit hun financiële graf klimmen. Het bbp van China daalde in het vierde kwartaal van 2021 tot 4% j-o-j en steeg slechts met 1,6% op kwartaalbasis. De People's Bank of China heeft maandag de rente met tien basispunten verlaagd, maar ze zullen hun strategie moeten wijzigen zodra de Fed dat doet.

Kapitaal zal van China naar de VS beginnen te stromen zodra het een steeds aantrekkelijker plaats wordt om geld te parkeren. Als Amerika de vraag naar importen vermindert, zal de Chinese export het zwaar te verduren krijgen. China is sterk afhankelijk van zijn belangrijkste handelspartner, met meer dan 463 miljard dollar die tot november de VS binnenkwam.

"Wij zullen een verenigd, open, concurrerend en ordelijk marktsysteem opbouwen waarin alle bedrijven een gelijke status voor de wet genieten en gelijke kansen op de markt hebben", aldus Xi. Nou, zo functioneert de wereldeconomie niet. De Fed zal binnenlandse belangen niet in de steek laten ten gunste van buitenlandse belangen en Powell weet dat hij snel moet handelen om de op hol geslagen inflatie onder controle te krijgen."

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/world-trade/chinas-president-xi-begs-the-fed-not-to-ease-rates/

Wat betreft het niet opgeven van binnenlandse belangen door de Fed ben ik nogal sceptisch, tenzij Armstrong binnenlandse politieke belangen bedoelt.

Antwoord



 

Zil op 20 januari 2022 - om 11:08 uur EST/EDT

@Taffy

Ik lees over economie omdat het de fundamentele reden is voor de huidige conflicten. Het is echter niet mijn vakgebied en dus heb ik meer vragen dan antwoorden.

Ik begrijp dat de economie van de Amerikaanse bedrijven uniek is. Deze bedrijven fuseren om de onbeduidende concurrentie te overwinnen en zij kunnen al het geld dat zij daarvoor nodig hebben van de banken krijgen, aangezien die hun eigendom zijn. Als van hen wordt verwacht dat zij terugbetalen, doen zij dat dan ook? Het lijkt er niet op... Is het niet de FED die geld drukt voor de banken zodat ze niet ineenstorten, liquiditeit behouden? Hoe lang zullen de bedrijven hun leningen niet kunnen terugbetalen?

En waarom zou inflatie een zorg zijn in deze omstandigheid? Waarom zorgen maken als Powell niet in staat is de inflatie onder controle te houden? Zijn er niet veel ernstiger problemen te bedenken? Ze weten zeker dat er te veel geld is dat het systeem opblaast, en dat het, net als een zeepbel, zal barsten. Maar het lijkt duidelijk dat er niets is dat ze kunnen doen om het te voorkomen.

Antwoord



11.  

serenus op 19 januari 2022 - om 17:42 EST/EDT

edelmetaalprijzen zijn opzettelijk onderdrukt door de papieren contracten om de werkelijke waarde van goud en zilver te verbergen om de zaken normaal te laten lijken en om kapitaal ervan te weerhouden naar de edelmetalen te rennen en hun werkelijke waarde te tonen en hoe week de dollar werkelijk is....

Antwoord



12.  

Richard Steven Hack op 19 januari 2022 - om 8:37 pm EST/EDT

"Cyber pandemie"... Als iemand met meer dan een beetje kennis over computerbeveiliging, laat ik duidelijk zijn: "Dat gaat niet gebeuren."

Er kan zeker veel schade worden aangericht door een natiestaat die al zijn hackmiddelen inzet om kritieke infrastructuursystemen van een andere natie aan te vallen, daar twijfelt niemand aan. Maar "een allesomvattende cyberaanval [die] de stroomvoorziening, het vervoer, ziekenhuisdiensten, onze samenleving als geheel volledig tot stilstand kan brengen..." Nope. Mensen die niet begrijpen hoe moeilijk het is om een bepaald doelwit te hacken, overschatten het vermogen van hackers om systemen in een groot aantal industrieën plat te leggen - zelfs als we rekening houden met "waterhole"-aanvallen en de monocultuur van Microsoft Windows in wereldbedrijven. Het is gewoon niet zo gemakkelijk om hacking op grote schaal uit te voeren, zelfs niet met de middelen van een natiestaat.

Daarom moet men concluderen dat als men systemen volledig wil stilleggen, dit niet via computerhacking gebeurt, maar op een andere manier.

Antwoord



o  

Alabama op 19 januari 2022 om 9:54 pm EST/EDT

Ik denk dat het weer deze ineenstorting gaat winnen, economische dood door duizend stormen.

Reactie



13.  

Nathan op 19 januari 2022 om 20:42 uur EST/EDT

Als je maar lang genoeg bij de rivier wacht, zullen de lichamen van je vijanden voorbij drijven.

Sun Tzu

Antwoord



14.  

JF op 19 januari 2022 - om 9:01 pm EST/EDT

Portugese vertaling op

https://resistir.info/p_escobar/xi_davos_19jan22.html

Antwoord



15.  

jiri op 20 januari 2022 - om 12:39 am EST/EDT

Pepe snapt het bijna.

Wat Xi heeft gedaan is het Chinese wereldbeeld presenteren met Davos-woorden.

Antwoord



16.  

Zil op 20 januari 2022 - om 4:50 uur EST/EDT

Ik geloof dat we in de belangrijkste tijd van de menselijke geschiedenis leven. Toen Rusland de oorlog tegen Syrië begon, en het westen militair versloeg, veranderde de wereldorde. Het was het begin van wat we vandaag zien. Zonder Rusland zou het heden, zoals het nu is, zijn uitgesteld.

Antwoord



17.  

Paul Hollenstein op 20 januari 2022 - om 5:22 uur EST/EDT

De VS en haar genoegens van een ingebeelde absoluutheid

Als ik het levensdoel ben van andere mensen in de zin dat zij macht over mij willen hebben, dan heb ik een probleem: het is het probleem dat Rusland heeft met de VS. Zij hebben een zeer nauwe - mentale, psychologische - band met Rusland, maar helaas een die haar autonomie ontkent: de VS ontlenen hun identiteit, eigenwaarde en betekenis niet aan het gevoel een eenheid te vormen met andere mensen, staten en de kosmos, maar aan een verdeling, scheiding, afbakening. In dit opzicht is de ideologie (wereldbeeld) waarin zij leven identiek aan de Joodse.

De VS zien Rusland als een deel van hun leven - in zekere zin als het doel van hun leven - maar niet als een onafhankelijk wezen, maar als iets dat ondergeschikt moet worden gemaakt: Door de ander te reduceren tot een object van macht, is hun voelen en denken niet het voelen en denken van hun - eigen - wezen, maar het voelen en denken van de ander op een beperkte manier. Dat wil zeggen, de USA voelt zich groot en superieur aan de rest van de wereld, maar reduceert zijn eigen wezen tot een loutere waarnemer van een beperkte werkelijkheid (in de vorm van een wereld gereduceerd tot een machtsobject). De manier van leven van de VS - haar heersende klasse lijkt in feite volledig doordrenkt van de Joodse ideologie - draait om het principe van "willen zijn zonder te zijn" (definitie van perversie): gevoelens van superioriteit en uniciteit (uitzonderlijkheid) worden bereikt door opsplitsing, door de ander te reduceren tot een machtsobject, dat wil zeggen, tot degradatie. Met andere woorden, de VS - voor zover doortrokken van de Joodse ideologie - ontleent zijn identiteit niet aan een eenheid met het zijn, maar aan een opsplitsing waarbij het - de uitverkorene - tegenover een te overheersen massa staat.

Verbetert of belemmert de VS de welvaart en het welzijn van de volkeren van de wereld? De VS bevordert wat intriges, manipulatie, geweld en dwang kunnen bevorderen - dat wil zeggen een bestaan zoals dat in het Oude Testament wordt geschetst. Satan - wiens business het is om in te grijpen in andermans leven, altijd in de naam van het goede - is zelfdestructief in die zin dat hij een parasiet is die de gastheer vernietigt.

Antwoord



o  

David Kennedy op 20 januari, 2022 - om 9:23 uur EST/EDT

Het is allemaal uiteengezet in de Wolfowitz Doctrine en de PNAC filosofie. Er zijn verdere uitwerkingen geweest zoals R2P en de aanname van het Caroline Principe, maar dit blijft als de essentie van het buitenlands beleid van de VS.


=====================================-


Dit zijn de reacties op UNZ    (op dezelfde blog van Pepe Escobar)


1. Thulean Friend zegt:

January 19, 2022 at 9:01 pm GMT - 16.5 hours ago - 100 Words ↑

China's BBP per hoofd van de bevolking is gestegen tot 12.551 dollar, waarmee het land het territorium van een "hoog-inkomensland" betreedt, zoals gedefinieerd door de Wereldbank.

De definitie van de Wereldbank van "hoog inkomen" is lachwekkend laag. De drempel van het IMF ligt op ongeveer $25.000 per hoofd van de bevolking, wat realistischer is. China heeft nog een zeer lange weg te gaan; zelfs Roemenië is rijker.

Niettemin bereikt het totale BBP van het land nu indrukwekkende niveaus. Met 17,7 biljoen dollar staat het nu procentueel dichter bij de VS dan de USSR ooit heeft gedaan. Bovendien gebruikt Amerika een methode die "imputatie" wordt genoemd, die goed is voor ongeveer 15% van zijn BBP. China doet dat niet.

Amerika heeft één groot voordeel: het beschikt over een zeer belangrijk alliantienetwerk, dat vaak eerder als slaven dan als partners optreedt. Daarom zou ik willen adviseren voorzichtig te zijn met voorbarige prognoses over het naderende Amerikaanse onheil.

- Antwoorden: @JR Foley




2. Bull Gator zegt:

January 19, 2022 at 9:37 pm GMT - 15.9 hours ago - 200 Words ↑

Jammer dat Pepe altijd de lofliederen moet zingen voor het Chinese kapitalisme alsof dat op de een of andere manier anders is dan andere smaken van kapitalisme.

Is de Chinese manier beter? Bewijs het maar, ik zie nog niets.

Ja, het Amerikaanse en Europese kapitalistische gespuis hebben hun dochters als hoeren aan de Gele Man verkocht en misschien nog wel tientallen jaren. Maar niet iedereen heeft een ritje op die trein gekregen.

Wat gaat de Chinees doen als hij alle Amerikaanse en Europese politici en kapitalistisch gespuis al in handen heeft? Waarom stuurt de Chinees zijn studenten en spionnen naar het Westen om te studeren als de Westerse Universiteiten nu totaal nutteloze clownshows zijn. Waar zullen zij hierna heengaan om patenten en uitvindingen te stelen?

Heeft een Chinees ooit een wereldschokkende doorbraak in de wetenschap veroorzaakt? Volgens de huidige historische gegevens, is het antwoord een volmondig NEE!

Wat is er gebeurd zonder de blanke Anglo die in principe alle belangrijke kennis heeft gecreëerd sinds ongeveer 1000 na Christus?

Het kan nog een tijdje op cruise control en automatische piloot draaien, maar vroeg of laat zullen er echt NIEUWE ideeën en technologieën nodig zijn.

De hersenen van verschillende mensenrassen zijn zeer zeker zeer verschillend bedraad. Alleen blanken creëren totaal nieuwe dingen waar niemand anders aan gedacht heeft.

- LOL: RoatanBill

- Antwoorden: @HeebHunter





3. Notsofast zegt:

January 19, 2022 at 10:04 pm GMT - 15.5 hours ago - 100 Words ↑

ik denk dat voorzitter xi de boel ging opmeten voor gordijnen en om de wereld voor te bereiden op de nieuwe communistische globalisering. hij wilde de parasieten laten weten dat als ze klaar waren met het uitzuigen van het westen, hun geld welkom zou zijn in china. de top 10 miljardairs hebben hun vermogen verdubbeld in minder dan twee jaar en een derde van de kleine bedrijven vernietigd in het proces. liever dan toe te geven dat ze al twee decennia een ponzi scheme voeren, laten ze Fauci en Beric een vleermuissoep-biowapen in elkaar flansen om de wereldeconomie plat te branden en de verzekering te innen, terwijl ze alle bewijzen van hun misdaden vernietigen. dus welkom bij de nieuwe wereldorde, wie had de commies die de wereld kocht op hun bingokaart staan?

- Antwoorden: @JR Foley




4. g8way zegt:

January 19, 2022 at 10:40 pm GMT - 14.9 hours ago ↑

De genocide van het Westen door de Eeuwige Vijand gaat de groei in China voor een tijdje een halt toeroepen, en inderdaad of de wereld welvarend kan blijven zonder Europese (Yamnaya) mensen is iets wat nog nooit getest is.

- Mee eens: Zorost

- Antwoordt: @neutraal

ANTWOORD MEE EENS/NIET MEE EENS/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD



5. Alternate History zegt:

January 19, 2022 at 11:21 pm GMT - 14.2 hours ago - 100 Words ↑

De "onuitsprekelijke middelmatigen" zien zichzelf als de heren van het universum, terwijl Xi en Poetin dat ZIJN. Het Westen heeft de afgelopen dertig jaar zijn fiches verzilverd, denkend dat zij de Koude Oorlog hebben gewonnen en op hun lauweren kunnen gaan zitten. Zij hebben niet ingezien dat de tijd op niemand wacht en zij hebben het afgelegd tegen China en Rusland. Het eindspel is nabij voor het Westen.

- Reacties: @AntiVaxersUnited

REAGEER MEE EENS/NIET MEE EENS/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD



6. neutraal zegt:

January 19, 2022 at 11:24 pm GMT - 14.1 hours ago ↑

@g8way

De genocide zal niet stoppen bij het westen, in hun "religieuze" teksten staat duidelijk dat de hele wereld aan hen moet toebehoren, China is al doelwit van hen.

REAGEER MEE EENS/NIET MEE EENS/ENZ. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD



7. Kurt Knispel zegt:

January 20, 2022 at 6:04 am GMT - 7.5 hours ago - 300 Words ↑

Interessant, bedankt;

De directeur-generaal van de WHO, de communistische Ethiopiër Tedros of zoiets, werd door China verheven tot deze hoofdstoel van wereldterreurverspreider. Tedros maakte deel uit van de corrupte Ethiopische regering toen China miljarden in Ethiopië investeerde (d.w.z. besmette) in verband met het Zijderoute-project....

(Buitenlandse investeringen zijn altijd infestatie - inflatie; inflatie = diefstal; Jodendom = inflatie)

China werkt nauw samen met de globalisten die een wereldregering nastreven door middel van angstzaaierij via selectieve en algemene moordpartijen. Rassennationalistisch China wordt wereldhandel hegemonie gegund door de globalisten omdat zij het gebruiken om het doel van economische fusie van naties na te streven om uit de handel versmolten naties van de wereld te creëren - "Multilateralisme" - een wereldregering (= gestolen geld royals tirannie). China ziet de Joden & Hyena's slechts als een tijdelijk obstakel, omdat de druk van binnenuit van de 1,3 miljard inwoners het nationalistische leiderschap ten val zou brengen. Dan echter zou het hoofdwerk voor de vestiging van de nagestreefde wereldtirannie, waarbij kinderen worden afgeslacht, ouders worden vernietigd en de goddelijke orde wordt vervangen door de Jood/Satan wilskracht, reeds zijn volbracht door de multilaterale economische samensmelting van de naties.

Ondanks dat "Rusland" meegaat in de Covid wereld terreur (de Zesde Joodse Wereld Oorlog) hebben zij een "Oekraïne Conflict" en een algemeen Europa conflict via de kwade Nato om zijn nek gelegd.

Toont dat de dualiteit, de dialectiek tussen het oostelijke hoofdstuk van de dieven in de wet (nieuwe oligarchen/joden in Rusland) en het westelijke hoofdstuk van de dieven in de wet (oude oligarchen in Rome-Parijs-Londen-NewYork)?

Lust, hebzucht, gehechtheid, woede en ego, ego, ego zijn de gamers smerig spel (en ze moeten allemaal en ieder gewoon opgehangen worden).

ANTWOORD EENS/ ONEENS/ETC. DEZE COMMENTAAR



8. Ultrafart de Dappere zegt: - Website

20 januari 2022 om 7:19 am GMT - 6.2 hours ago - 100 Words ↑

De genocide zal niet stoppen bij het Westen, hun "religieuze" teksten stellen duidelijk dat de hele wereld aan hen moet toebehoren...

Aan de ene kant, voor zover religie en haar teksten enige relevantie hebben voor het Westen, wordt de betekenis bepaald door het filter van ambitie. De teksten zeggen wat men wil dat ze zeggen.

Aan de andere kant hebben verschillende mystici door de nevelen van tijd en ruimte gekeken en een werkelijkheid gezien die niet gebonden is aan de interpretatie van welke tekst dan ook, of die nu religieus of seculier is.

Ongeacht wie uiteindelijk de wereld zal regeren, oorlog is op komst.

ANTWOORD EENS/ ONEENS/ETC. DIT COMMENTAAR



9. JR Foley zegt:

January 20, 2022 at 7:48 am GMT - 5.7 hours ago - 200 Words ↑

@Thulean Friend

USA is bankroet-het is 30 biljoen schuldig en op een dag binnenkort -zal de US dollar worden losgelaten en zal er een grote ineenstorting zijn. Nu wat betreft absolute vergelijkingen -onzin. De meeste Chinezen bezitten 100% van hun huizen met duidelijke eigendom. USA -de meesten hebben een hypotheek tot hun kieuwen en hebben geen gezondheidszorg. Ten tweede -Chinezen kunnen goed leven van 40% ( 60% sparen van wat ze verdienen) van wat ze verdienen -en USA is nu in een staat van intern conflict en denkt dat oorlog hun problemen gaat oplossen. Het beste voor Amerika is een revolutie en een schone winkel, te beginnen in het Witte Huis -Senaat en Pentagon -dit zijn vijanden van de gemiddelde Amerikaanse burger -de 1% elite geeft minder om Main Street -en lacht jou en de jouwen op Main Street elke dag uit -waarom is de 1, 2 triljoen aan infrastructuurwet niet doorging, maar 770 miljard in 20 minuten werd goedgekeurd -voor oorlog. Deze laatste Defensie Bill (in werkelijkheid een offensief fonds voor oorlog) was op 750 miljard plus voor 6 jaar -en niemand op CNN -FOx of mainline TV of mainline krantenerts zegt BOOO -go figure. Zoals Led Zeppelin zingt "Your time is going to Come !!"

- Antwoorden: @nokangaroes

REAGEER MEE EENS/NIET MEE EENS/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD



10. JR Foley zegt:

January 20, 2022 at 7:53 am GMT - 5.7 hours ago - 100 Words ↑

@Notsofast

Lees hierboven -WAKE-UP Amerika en zorg voor een revolutie. Gekozen vertegenwoordigers vertegenwoordigen Lobbyisten en de Oorlogsmachine -ze hebben niets gemeen met Main Street -om in de Republikeinse lagere Congres gelederen te zitten moet iemand een miljonair zijn en wat de Democraten betreft -een multi-miljonair. Ze hebben Amerikanen en Main Street bestolen. Donald Trump speelde met u door u een zogenaamde wortel toe te werpen, maar in werkelijkheid is Trump een Joodse pion. Biden - hoe spel je Amtrak - een totale ontsporing.

REAGEER EENS/ ONEENS/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERG DRAAD



11. HeebHunter zegt:

January 20, 2022 at 9:08 am GMT - 4.4 hours ago ↑

@Bull Gator

Alleen Whitey creëert totaal nieuwe shit waar niemand anders ook maar aan gedacht heeft.

Zoals Faggotry, kike aanbidding, communisme en andere assorted vergiften.

MEE EENS/MEE ONEENS/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD



12. Priss Factor zegt: - Website

20 januari 2022 om 11:32 am GMT - 2.0 hours ago ↑

Waarom? Omdat Anglos Anglogs zijn, oftewel honden van Joden.

Anglosphere is nu dog and pony show voor joden.

REAGEER EENS/ ONEENS/ETC. DEZE COMMENTER



13. AntiVaxersUnited zegt:

January 20, 2022 at 11:44 am GMT - 1.8 hours ago - 200 Words ↑

@Alternate History

"Het eindspel is nabij voor het Westen."

Helaas, ja dat lijkt het geval te zijn. De meeste mensen in het Westen slapen en hebben geen idee hoe dicht we werkelijk bij de rand staan. Communistisch China en Rusland zijn bondgenoten in het grote plan om het Westen te vernietigen, en uiteindelijk de hele wereld, en de NWO in te luiden die zal worden geleid door totalitaire communistische staten. Joodse bankiers / Freemans mogen de weg betalen / vrijmaken, laarzen op de grond (China) en nucleaire wapens (Rusland) zijn nodig om het satanistische moorddadige regime te vestigen dat de Hel op Aarde zal zijn.

Zie : The Liberty Man John Moore sluit zich aan bij Mike Adams om China's GENOCIDALE plannen te onthullen om het Amerikaanse volk uit te roeien

https://www.brighteon.com/4fbb4314-4951-430e-87ab-3c6c3b1ab737

De vraag is waarom nu? Er zijn twee grote krachten aan het werk vandaag. De ene is vaccinatieplicht/ paspoorten, de andere is klimaatverandering. Ze zijn met elkaar verbonden omdat de planeet op het punt staat af te koelen in plaats van op te warmen, wat veroorzaakt zal worden door het grote zonne-minimum dat vorig jaar begon. De voedselproductie zal ernstig worden verstoord door het weer en we stevenen af op een wereldwijde hongersnood. De mensheid zal massaal uitsterven. Rusland en China zijn vastbesloten om de dreigende crisis te overleven. Om dit te doen, moeten zij ervoor zorgen dat Amerika en Europa falen en een catastrofale bevolkingsafname ondergaan, zodat wij het voedsel dat zij van plan zijn in handen te krijgen, niet opkopen en opeten.

https://jrnyquist.blog/2021/11/24/a-totalitarian-agenda-austria-and-the-future-of-vaccine-mandates/#more-8006

REAGEER MEE EENS/NIET MEE EENS/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD



14. Robert Magill zegt:

January 20, 2022 at 12:19 pm GMT - 1.2 hours ago - 300 Words ↑

Je hebt leven?  Geweldig.  Dan heeft het Leven jou ook. Alles van jou! Elk orgaan, elke druppel bloed en, natuurlijk, je hersenen: je geest. Maar ik heb een vrije wil!, zeg je. Natuurlijk heb je die. Min of meer.

Nu is het leven normaal gesproken heel rustig. Ook al leeft het leven voort door zichzelf te consumeren; het feestmaal is goedaardig, zoals het is met alle beschermers van het leven; met één opmerkelijke uitzondering. Jij...en ik.  En de rest van het menselijk ras. Wij zijn extraordinaire levensverslinders. Denk aan Gettysburg, Dachau, Hiroshima en ... fabriekslandbouw: ad nausea. Dit is niet nieuw, natuurlijk. Ons gedrag is oud nieuws. Het leven heeft de mens gespaard, omdat we uniek zijn en dat heeft ons altijd in de gaten gehouden. Die tijd is nu misschien voorbij.

 Mensen hebben nu de mogelijkheid om de biosfeer te vernietigen. Ons verderfelijk gedrag kan het leven ervan overtuigd hebben dat zonder tussenkomst, het onvermijdelijk is. Enter Mr. Covid 19. Overmacht van de moderne plagen. Sponsor van het schuldspel om alle schuldspellen te beëindigen. Zeven miljard mensen hebben een mening... en een klootzak. Degenen die een microfoon of een computer hebben, tonen beide, dagelijks.

Denk je dat het Leven hier een hand in heeft? Misschien is de plaag een wereldwijde afleiding om de biosfeer wat ademruimte te geven om te genezen van de voortdurende menselijke aanvallen? Hmmm. Miljoenen zijn dood. Miljoenen worden elke dag besmet. Het virus draait en keert en presenteert steeds een nieuw gezicht. We haasten ons om bij te blijven maar lopen schijnbaar altijd achter. Hoe komt dat? Hebben we het niet meer in de hand?

REAGEER MEE EENS/NIET MEE EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR



15. nokangaroos zegt:

January 20, 2022 at 12:26 pm GMT - 1.1 hours ago - 100 Words ↑

@JR Foley

Allemaal goede punten, maar

de $30T zijn wat men noemt "gefinancierde schuld" d.w.z. je betaalt er rente over; als je daar

"niet-gefinancierde verplichtingen" (toekomstige verplichtingen, zoals pensioenen, gezondheidszorg

en veteranen zaken) is het totaal gemakkelijk $210T.

Niemand heeft de illusie dat dit ooit zal worden afgelost en om deze reden

zijn de $770B voor het leger - hoe belachelijk ook - verstandig besteed;

het leger is het enige dat de $$$ nog overeind houdt - de enige export en

de enige mogelijkheid om meer af te persen van de wereld.

Natuurlijk kan dit ook niet eeuwig doorgaan, maar als de $$$ op is, zullen de joggers

de muffuggah echt afbranden.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD



16. MLK zegt:

January 20, 2022 at 12:32 pm GMT - 1.0 hours ago - 500 Words ↑

Een collectief Westen "geleid" door onuitsprekelijke mediocrities kijkt naar het strategisch partnerschap Rusland-China alsof het zoiets is als een tweekoppige Anti-Christ. Xi, van zijn kant, lijkt niet onder de indruk te zijn.

Het is opmerkelijk dat Escobar, die op bewonderenswaardige wijze de eerste heimelijke en vervolgens luid en trots klinkende strategische alliantie tussen China en Rusland heeft opgetekend, genereus is overgestapt op hun voorkeurspraatje - "partnerschap".

Zoals ik al lang opmerk, kunnen we twisten over wie wat heeft gedaan dat tot de ineenstorting van de Sovjet-Unie en het Warschaupact heeft geleid, maar de regering van de VS is volledig verantwoordelijk voor het verlies van Rusland.

Het is zo'n triest verhaal voor de eeuwigheid - een waar unipolair moment (hint: er zijn geen bonuspunten in geostrategie voor het verkwanselen van de hegemonie in slechts een kwart eeuw) - dat de heersende en regerende klasse in het Westen vrijwel alles zal doen om het te vergeten.

Ze zijn decadent, moe en willen steeds wanhopiger dat CCP China de macht overneemt, zodat ze, denken ze, of tenminste hopen ze, de kudde kunnen hoeden terwijl ze de westerse beschaving vernietigen. Daarom ging iedereen die wie dan ook is, institutioneel en individueel, buitenlands en speels identificerend als binnenlands, helemaal mee in "Trump moet weg!"

Tot Trump de eed aflegde, was het Amerikaanse buitenlands beleid na de Koude Oorlog verworden tot een onwetend en vervolgens willens en wetens gedrocht van bad cop spelen, uitsluitend ten voordele van de opkomst van CCP China. Niemand probeert nog iets zinnigs te zeggen over de uitbreiding van de NAVO en het onder druk zetten van de nucleaire supermacht Rusland. Ik kan niet de enige zijn die heeft gemerkt dat het effect daarvan is - wat op dit punt wel opzettelijk moet zijn - dat Rusland in de armen van China wordt gedreven.

Nu zal Biden, de Amerikaanse "Jeltsin" bij zijn herverkiezing in 1996, Rusland verminderde spanningen schenken - dat wil zeggen in ruil voor niets in ons nationaal belang.

Ik waardeer Escobar's commentaar al lang. Hij heeft recht op zijn mening, maar het wordt tijd dat hij eens kijkt naar de tekortkomingen van de Chinese CCP. Ik probeer me niet definitief bij de waanideeën aan te sluiten, maar de vuiligheid van Davos terzijde, het CCP plukken van laaghangend fruit is voorbij.

Kortom, tenzij je een Bill Gates of Bloomberg bent, is Xi niet een en al glimlach en zonneschijn. CCP China beweert nu een beschavingsalternatief te bieden. U zult merken dat ik die zin niet heb afgemaakt met " . . . voor het Westen. Dat deed ik niet omdat het veel ingewikkelder is dan dat. De Australische regering wil bijvoorbeeld China op zee in toom houden, maar wil graag intern het CCP-model opleggen, in de hoop op iets van die eeuwigdurende machtsmagie waarin communisten lang hebben uitgeblonken.

Toen de onwettige Biden eenmaal was geïnstalleerd, had ik vrede met de cadeautjes die zouden volgen aan alle buitenlandse mogendheden die aan de kant stonden van die "onze democratie"-doelstelling. In het geval van Rusland had het in plaats daarvan moeten komen als Trump horse-trading - iets in het nationaal belang terugkrijgen - voor het verminderen van de spanningen en, wat het belangrijkste is, Rusland een alternatief bieden voor zijn junior partner alliantie met China.

ANTWOORD EENS/ ONEENS/ENZ. DEZE COMMENTAAR




9 comments:

  1. Gisteren op De Saker: Grote spanning omtrent Oekraine:

    Ik hoorde dat net op het nieuws:

    Blinken is in Kiev en zei dat de VS geen schriftelijke garanties van welke aard dan ook zal geven en dat als Rusland de Oekraïne aanvalt, de VS Rusland zal verlammen.

    De Russen zeiden dat de VS een valse vlag aan het voorbereiden is in de Oekraïne. De VS beschuldigde Rusland van hetzelfde.

    De president van Iran is in Moskou en heeft Poetin aangeboden zich te verenigen tegen het collectieve Westen.
    Rusland heeft strijdkrachten naar Wit-Rusland gestuurd voor training. Deze troepen zullen bestaan uit verschillende brigades gecombineerde wapens en een volledig regiment Su-35S. De datum voor de oefeningen is 10 februari.

    Loekasjenko verwelkomde zijn vredestroepen terug met een zeer goede toespraak waarin hij uitlegde dat Wit-Rusland en Rusland elkaar altijd te hulp zullen komen.

    De ziocon media hameren er 24/7 op dat "Rusland op het punt staat binnen te vallen" in de VS en de EU.

    De VS voert nog meer sancties in. Tenminste 2 versies van "sancties uit de hel" liggen op "Biden's" bureau.

    De EU dreigt om Rusland van NS2 af te sluiten.

    Josep Borrell noemde Poetin een "wolf". Dat is het huidige niveau van EU "diplomatie"...

    Amerikaanse politici en ambtenaren dreigen Rusland (weer) af te sluiten van de SWIFT.

    Psaki beweert dat Rusland eind januari begin februari zijn diplomatieke personeel uit Kiev zal evacueren.

    In Oekraïne lijkt Poroshenko te hebben gezegevierd over "Zelensky": hij werd niet gearresteerd of thuis opgesloten. Porosjenko dreigt nu de macht over te nemen in een nieuwe Maidan.

    De VS en het VK leveren meer wapens aan Banderastan.

    Ik zal dit bericht blijven bijwerken als er meer nieuws binnenkomt. Kom regelmatig terug om te kijken of er updates zijn.

    Andrei

    ReplyDelete
    Replies
    1. UPDATES:

      Er zijn berichten dat de Oekraïense luchtverdediging in hoogste staat van paraatheid is en dat burgerverkeer wordt omgeleid. Deze kaart lijkt het te bevestigen (zie afbeelding)

      De VS gaan 300 (sommigen zeggen 200) miljoen dollar militaire hulp geven aan de Oekraïne. Militair gezien is dit irrelevant, het meeste zal toch gestolen worden, maar het zet de Ukies aan tot aanvallen.

      Blinken zegt dat hij Lavrov, die hij (Blinken) naar eigen zeggen vrijdag in Genève zal ontmoeten, niets op schrift zal stellen.

      Functionarissen van de LDNR hebben verklaard dat hun inlichtingendienst heeft bevestigd dat speciale strijdkrachten van de Urkonazi, die door het VK zijn opgeleid en voorbereid, terroristische aanslagen in de LDNR voorbereiden. Een militaire woordvoerder van de LDNR zei dat de Urkonazi's zes terroristische groepen hebben die klaar staan om de civiele infrastructuur (water, energie, vervoer, chemische fabrieken, enz.) in de LDNR aan te vallen. Het doel zou zijn chaos en angst te creëren, waardoor de verdediging van de LDNR voor de strijdkrachten van de LDNR veel moeilijker zou worden.

      Ik luister naar een verklaring van Bliken. Hij komt op mij over alsof hij de publieke opinie aan het voorbereiden is op een grootschalige oorlog in Oekraïne.

      Zowel de VS als het VK hebben gezegd dat hun strijdkrachten onder geen enkele omstandigheid in Oekraïne zullen vechten. Het lijkt erop dat de Engelsen klaar zijn om Rusland tot de laatste levende Oekraïner te bevechten.

      Ik luister naar Russische deskundigen op de Runet en de meesten van hen draaien hun vinger bij hun slaap en zeggen dat de Amerikanen van de VS knettergek zijn en dat zij de hele wereldeconomie in een chaos laten belanden.
      Zij zeggen dat de waanzin van de VS gevolgen zal hebben die enorm zullen zijn voor de hele planeet.

      Russische functionarissen zeggen ook dat als de VS echte sancties invoert, dit een totale breuk in de diplomatieke betrekkingen tussen Rusland en het collectieve Westen zal betekenen.

      Hier is een kop van het Sputnik nieuws: "Biden zegt dat Poetin nog nooit sancties heeft gezien zoals de VS die nu voorbereidt over Oekraïne". Citaat: "Rusland zal verantwoordelijk worden gehouden als het binnenvalt en het hangt af van wat het doet - het is één ding als het een kleine inval is en dan moeten we uiteindelijk vechten over wat te doen en wat niet te doen, maar als ze daadwerkelijk doen waartoe ze in staat zijn met de troepenmacht die aan de grens is verzameld, dan wordt het een ramp voor Rusland als ze Oekraïne verder binnenvallen," zei Biden, eraan toevoegend dat Rusland een overweldigende superioriteit heeft over Oekraïne."

      Wacht. Wat? Dus een "kleine inval" is prima??????????

      Delete
    2. Bovenstaande twee comments zijn door d eSaker geschreven en met DeepL vertaald.

      http://thesaker.is/lots-of-short-but-important-news-a-huge-storm-is-brewing/

      De blog is van gisteren en er zijn al 250 reacties op.

      Delete
  2. Bakkie
    Koot en Bie : https://youtu.be/zWOhbseXIWw

    ReplyDelete
  3. Bezuinigen. Goud-handel

    https://youtu.be/SA3GmB9Bxfc

    ReplyDelete
  4. [De Covid-19 crisis zou in dit opzicht worden gezien als een kleine verstoring in vergelijking met een grote cyberaanval]

    Maar de grote verstoring wordt straks de aankomst van een asteroïde, die op de aarde dreigt te storten. Deze week was dat een item bij de BBC. Ik heb het item niet gezien, wel de aankondiging ervan.

    Dank voor de berichten (+vertaling!) van de Saker. Ik volg het op de voet.

    ReplyDelete
  5. De Campbell ontdekt dat er heel weinig mensen stierven aan puur Corona : https://youtu.be/9UHvwWWcjYw

    Wel veel oversterfte bij mensen MET (ook) Corona: 127.000 (n twee corona jaren.


    Maar puur Corona, dus zonder co morbiditeit:

    In 2020: 9400
    In 2021: 6400

    Hij is verbaasd dat dit grote nieuws NIET in de media kwam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Hij is verbaasd dat dit grote nieuws NIET in de media kwam.]

      De brave dr Campbell (het lijkt me een sympathieke man) is nog erg naïef.

      Dit gegeven (dat er erg weinig mensen overlijden aan alleen corona) is al bekend sinds zeker najaar 2020, zeker als je naar leeftijd kijkt. In Nederland zijn er nog geen 500 mensen beneden de 70 overleden in bijna 2 jaar tijd. Ik schreef in het voorjaar van 2020 niet voor niets dat ik influenza als ernstiger beschouw dan corona, aan influenza kunnen ook jonge kinderen (zonder comorbiditeiten) overlijden, dat is bij corona zeer, zeer zeldzaam al het al gebeurt.

      Delete
    2. Ja, Campbell wil heel graag blijven geloven in de oprechtheid van de medische wereld.

      Maar keer op keer wordt hij teleurgesteld.

      Over de Corona doden verschilt mijn mening van die van de meesten.
      Ik heb het al vaak genoeg uitgelegd, dus heel kort:

      Stel ik ben te dik en heb diabetes op mijn 60 ste.
      Dat is geen belemmering om 75 jaar te worden.
      Mèt die BMI en diabetes.

      Maar dan komt Corona, en dan ga ik dood op mijn 60ste.

      Dat is niet leuk.
      Ik vind: Corona heeft mij gedood.

      Sofia (en anderen) zeggen: Nee, jouw BMI en diabetes hebben je gedood.
      Was je niet te dik, had je gewoon de Corona overleefd.

      Hier gaan we niet uit komen.

      Delete