Thursday, January 06, 2022

1206 Over de Poolse Pogroms van 1914-1920.

 Andrew Joyce is een fel kriticaster van de joodse beweging. Ik vermoed dat die pogroms minder ernstig waren dan altijd beweerd werd.  Datzelfde is volgens Solzhenitsyn het geval met de Kishinev pogrom:  ook daar waren slechts tientallen doden en niet vele duizenden, zoals in de Amerikaanse media te lezen was. Maar dank zij die 'enorme pogroms' gingen de deuren van de VS wijd open voor joodse immigranten. En  dank zij de enorme Holocaust ( waar we geen studie van mogen maken, want wie dat wel doet wordt een outcast) is de jodose macht nu onaantastbaar.   Elke Westerling zit nu al muurvast in een joodse gevangenis. Maar vrijwel niemand die dat doorziet.  

Een kritische blik op de Poolse "Pogroms" van 1914-1920

ANDREW JOYCE - 3 JANUARI 2022

 - 5.000 WOORDEN - 110 REACTIES - ANTWOORD




"Joodse rapporten neigen naar overdrijving."
William Hagen, Anti-Joods geweld in Polen, 1914-1920, 173.

"Alle methoden van kwaadaardige propaganda zijn een bedreiging waar Polen ernstig onder lijdt. "
Generaal-majoor Edgar Jadwin, V.S. leger, 1920

Anti-Joods geweld in Polen, 1914-1920
William W. HaganCambridge
University Press, 2018



Onlangs had ik het geluk William Hagen's in Cambridge gepubliceerde Anti-Jewish Violence in Poland, 1914-1920 te lezen, een van de interessantste boeken die ik over Joods-Europese betrekkingen heb gelezen sinds John Doyle Klier's in Oxford gepubliceerde werk over de Tsaristische pogroms. Het is altijd verfrissend om te zien hoe geleerden van Europese afkomst zich met dit onderwerp bezighouden, dat te lang is gedomineerd door joodse academici die een eenzijdige, lachwekkende en propaganda-geladen benadering boden. Nu tachtig jaar oud, is Hagen, net als Klier voor hem, pas in de nadagen van zijn carrière begonnen met het publiceren van zijn meest indringende werk over de Joden. In navolging van Kliers werk over de pogroms biedt Hagen's Anti-Joods Geweld in Polen een onverbloemde blik op de oorzaken van de interetnische wrijving, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van nieuw of eerder genegeerd bronnenmateriaal, alsmede een evenwichtige en zorgvuldige benadering van de ware omvang van het geweld dat heeft plaatsgevonden. Het resultaat is een tekst die niet alleen tot op de bodem probeert uit te zoeken wat er precies is gebeurd, maar ook waarom het is gebeurd. Het volgende essay is een hybride werk met een gedeeltelijke bespreking van Hagen's werk en wat van mijn eigen gedachten en onderzoek over het onderwerp.

Context

Hagen's tekst biedt sterke ondersteuning voor Kevin MacDonald's argument in Separation and Its Discontents dat antisemitisme een reactief fenomeen is dat zeer nauw samenhangt met Joodse dominantie in bepaalde sferen van het openbare leven, met name de economie. In Separation and Its Discontents citeert MacDonald bij verschillende gelegenheden Hagen's enige eerdere werk over antisemitisme, een prijswinnend artikel uit 1996 gepubliceerd in de Journal of Modern History. [1] De focus op sociaal-economische factoren in beide werken geeft aan dat Hagen's begrip van antisemitisme al enige tijd vaststaat.

Hagen's Anti-Joods Geweld in Polen opent met het geven van een stem aan enkele fascinerende Poolse tijdgenoten, en opent zo een weg voor discussie die vaak wordt afgesloten in de lachwekkende Joodse geschiedenissen, die zich overwegend concentreren op het vermeende lijden van de Joden in plaats van op de moeilijke ervaringen van degenen onder wie zij leefden. Een van de interessantere voorbeelden is Hagen's verkenning van het werk van Jan Słomka, de Habsburgse Poolse burgemeester van Dzików en auteur van From Serfdom to Self-Government: Memoirs van een Poolse dorpsburgemeester. Słomka's memoires bieden inzicht in de oorsprong van de Poolse antipathie tegen de Joden, en beschrijven Joden als "cynische uitbuiters van de zwakheden en onwetendheid van christelijke dorpelingen". (11) Naar het voorbeeld van het Russische taveerne-systeem, gebruikten Joodse handelaren in Polen alcohol vaak om boeren in de schulden te slepen en ze daar te houden. Słomka legde uit hoe Joden

vanaf het oogsttijdstip begonnen met het opkopen van proviand van de boeren, die zij meestal met wodka betaalden; en deze verkochten zij tijdens de hongertijd met enorme winst. Op marktdagen zetten ze alles in zakken klaar; en rond deze zakken zwierf een hongerige menigte ... die graan kocht in potten of kwartmaten. (13)

Słomka was geheelonthouder en hekelde zijn Poolse medeburgers voor het roekeloze drankgebruik en het gebrek aan vooruitziendheid waardoor ze in handen vielen van Joden die systematisch "de geëmancipeerde boeren failliet lieten gaan en beslag legden op hun minuscule boerderijtjes". In zijn eigen stad Dzików merkte Słomka op dat het grootste deel van het land ooit in Joodse handen was geweest en alleen "met veel zwoegen was teruggekocht". De Joden, aldus Słomka, "hebben nooit de grond willen bewerken, ze leefden liever van hun verstand, om te profiteren van de handel in de landerijen die de boeren moesten betalen [als compensatie voor het ontvangen van vrijheden na de emancipatie]." Voor de Joden was dit natuurlijk een zeer succesvolle strategie. In de jaren 1860 keek Słomka toe hoe de prestigieuze huizen rond het centrale plein van zijn belangrijkste marktdistrict, Tarnobrzeg, in joodse handen overgingen. [2]

Hagen plaatst Słomka's zorgen in de context van een breder Pools discours over een langzame nationale onteigening door Joden. Słomka is een bijzonder interessante schrijver omdat hij zich evenzeer richt op de Poolse zwakheden als op de Joodse strategische competentie. Słomka was bijvoorbeeld woedend dat de Polen op het platteland hadden verzuimd een scherp zakelijk inzicht te ontwikkelen dat hen in staat zou stellen tenminste op etnisch niveau met de joden te concurreren, in plaats van slechts te fungeren als een vatbaar of passief slachtoffer van onbeantwoorde economische uitbuiting. Słomka was later vol lof toen zo'n antwoord er wel kwam, in de vorm van coöperaties die in de jaren 1880 opkwamen. Gedeeltelijk dankzij de toegenomen hulp van het priesterschap en sympathiserende aristocraten ontstond in dat decennium een aanzienlijk aantal van deze etnisch gebaseerde marketing- en detailhandelsconsortia, die de economische strategie van de Joden versloegen, vaak via boycot, en die het mogelijk maakten "dorpelingen te voorzien van hun gekochte levensbehoeften tegen verlies van de Joodse kooplieden."
Een neveneffect van het groeiende besef onder de Polen dat zij verwikkeld waren in een etnische concurrentiestrijd op meerdere fronten met de Joden, was voor sommigen aanleiding zich in te laten met klein geweld en berovingen, wat Słomka veroordeelde als niet helpend. Słomka geloofde dat "de strijd tegen het Joodse kapitaal een wedstrijd was (...) van moraliteit, zelfbeheersing en wilskracht."[4]

Hagen toont de uniformiteit van het Poolse denken over de Joden aan door de opvattingen van de relatief ongeschoolde en landelijke Słomka te vergelijken met die van de meer kosmopolitische academicus Franciszek Bujakauteur van het pamflet "De Joodse Kwestie in Polen" uit 1919. Net als Słomka stelde Bujak dat het Poolse antisemitisme grotendeels een gevolg was van de joodse sociaal-economische dominantie en de uitbuiting van de lagere klassen. Bujak beweerde in feite dat het verkeerd was zich te richten op de Poolse houding, omdat

we kunnen met meer waarheid spreken over Joods antipolitisme dan over Pools antisemitisme, dat geen agressieve beweging is die zich uit in consequente daden, maar slechts een psychische reactie op schade die de Poolse natie van hun [Joden] kant heeft geleden. (19)

Bujak stelde dat de clannificatie van de Joden hen bepaalde voordelen verschafte ten opzichte van de vertrouwende Polen, en suggereerde dat de daaruit voortvloeiende uitbuiting werd verergerd door het op bijbelse leest geschoeide gevoel van superioriteit van de Joden en hun gehechtheid aan een systeem van dubbele moraal. Wanneer Joden besloten het leven van de uitbuiter die in een getto woonde te verlaten, assimileerden zij steevast slechts "op een indringende manier" in de Poolse samenleving, waar zij "neigden naar radicalisme en revolutie" als gevolg van hun "neiging tot analyse en kritiek."(19) Voor Bujak, net als voor Słomka, bestond de oplossing voor Joods strategisch succes erin dat de Polen hun gevoel van etnocentrisme en etnische samenwerking zouden versterken en een proces van etnische uitsluiting zouden beginnen - een sociale, politieke en economische boycot van de Joden. Bujak zag het vooruitzicht van geweld als een moreel en strategisch falen van de Polen.

De enige belangrijke afwijking van deze heersende opvatting komt voor in de geschriften van de taalkundige en slavist Jan Baudouin de Courtenay. Baudouin dacht dat pogingen tot uitsluiting gedoemd waren te mislukken gezien de diep verankerde aard van de Joodse betrokkenheid in het Poolse leven, die zich zelfs uitstrekte tot het psychologische:

Ik erken de macht van de Joden, d.w.z. de macht van de invloed van de Joodse traditie op de mentaliteit van andere menselijke groepen. Want aan de basis van ons denken, onze overtuigingen over fundamentele zaken, treffen wij een Joodse bron aan [het Oude en het Nieuwe Testament]. Wij zijn zelf slechts 'aangepaste' joden. Principiële 'onbarmhartigheid', onvergevingsgezindheid, de bereidheid tot uitroeiing, verheven tot ideologisch niveau - dit alles hebben wij meegekregen uit literaire monumenten [de christelijke Bijbel] van joodse afkomst. Dankzij de "Judaïsering" van ons denken noemen zelfs zij die zich haasten om Joden op grote schaal aan te vallen zich dienaren van Hem die in Bethlehem geboren is en belijden zij Jehova, God van Israël. (25)

De oplossingen die Boudewijn voorstelde, konden niet representatiever zijn voor uitersten. Aan de ene kant stelde hij een poging voor om de Joden met liefde en tolerantie te smoren in de hoop dat ze uitstekende bondgenoten van de Poolse natie zouden worden. Aan de andere kant mijmerde hij over de vooruitzichten van "uitroeiing, verdrijving, uithongering". Zijn ideeën waren echter sterk in de minderheid, en het standpunt van de nieuwe Poolse staat bestond eruit stilzwijgend toe te staan dat de Joden langzaam uit hun vroegere invloedsposities zouden worden verdreven, terwijl alle gewelddadigheden werden veroordeeld.

Geweld en overdrijving

Hagen heeft een uitstekend hoofdstuk over de langzame opbouw van verbale en fysieke provocaties tussen de twee bevolkingsgroepen. In tegenstelling tot door Joden geschreven teksten over historisch antisemitisme, schrikt Hagen er niet voor terug om informatie op te nemen die de mythe van de Joden als de passieve en onschuldige slachtoffers van irrationele Europese haat aan diggelen slaat. Men hoort over Joden die Poolse dorpelingen beschimpen met "de straten zijn van jullie, de huizen van ons" en "de sleutels van de kerken zullen van ons zijn." (38) Omdat fysiek geweld een uiterst gevaarlijke strategie is voor een minderheidsbevolking, zijn dergelijke beschimpingen emblematisch voor het veel algemenere retorische, financiële en anderszins abstracte karakter van de historische joodse agressie. Geconfronteerd met deze agressie hebben Europeanen door de geschiedenis heen vaak vertrouwd op het gemak en de eenvoud van hun numerieke superioriteit in de vorm van variëteiten van "fysiek geweld" als reactie, variërend van grappen en vandalisme tot boycots, kleinschalige uitzettingen en massale uitzettingen. Waar op dit spectrum de gebeurtenissen van 1914-20 vallen, is de voornaamste zorg van Hagen's tekst.

Een van Hagen's centrale primaire bronnen voor zijn onderzoek naar het anti-Joodse geweld in Polen tussen 1914 en 1920 is een nogal dubieus boek uit 1920, Poland and Its Minority Races, geschreven door Arthur Lehman Goodhart, een Joodse academicus en advocaat. De oorsprong van het boek ligt in een serie protesten tegen "het op grote schaal doden van Joden in Polen", georganiseerd door Joodse groepen in verschillende Amerikaanse steden in 1919. Hoewel de Poolse regering ontkende dat dergelijke wreedheden hadden plaatsgevonden, en ondanks het ontbreken van duidelijke objectieve bewijzen, was de Amerikaans-Joodse agitatie voldoende voor president Wilson om een kleine commissie te benoemen "om de feiten vast te stellen". Ook Groot-Brittannië stuurde een commissie, naar aanleiding van soortgelijke protesten in Londen, onder leiding van de hoge diplomaat Sir Horace Rumbold. De Amerikaanse commissie bestond uit Goodhart en Henry Morgenthau (de beruchte auteur van de Morgenthau Plan), en uit twee niet-Joden, de Amerikaanse legerofficier Edgar Jadwin en zijn collega Homer H. Johnson. Hoewel niet in detail vermeld door Hagen, resulteerde het etnische verschil tussen de Joden Goodhart en Morgenthau enerzijds, en de Angelsaksen Jadwin en Johnson anderzijds, in twee verschillende rapporten (de eerste min of meer bevestigend over de wreedheidspropaganda en de tweede nadrukkelijk ontkennend, of op zijn minst zwaar relativerend) over de terugkeer van de groep naar de Verenigde Staten, waarbij het Nationale Poolse Comité van Amerika zelfs "The Jadwin and Johnson Report" als een geheel apart document publiceerde. [5] Zowel de Goodhart tekst als het document dat door het Nationaal Pools Comité werd opgesteld, zijn in hun geheel beschikbaar bij archive.org en kunnen hier en hier in hun geheel worden gelezen.

Van meet af aan is Hagen sceptisch over hedendaagse joodse verslagen die beweren dat er spontaan massaschietpartijen plaatsvonden. Hij opent het boek door duidelijk te maken dat de documentatie "hiaten of blinde vlekken" vertoont en dat "ongetwijfeld overdrijving heeft plaatsgevonden... Ik heb gezocht naar meerdere getuigenissen om vooringenomenheid te minimaliseren."[6] Later betoogt hij dat "uit rancune geladen vijandigheid veel van dergelijke [Joodse] verslagen kleurde, die de neiging hadden, in een atmosfeer zwaar van collectieve paranoia en hysterie, om Joodse verliezen te overdrijven."[7]
 Hij haalt zelfs één korte maar veelzeggende opmerking aan van Henry Morgenthau zelf, die, hoewel hij de wreedheidspropaganda propageerde, eens toegaf dat "er ook geen twijfel mogelijk is dan dat sommige van de Joodse leiders [in Polen] hadden overdreven."[8]

Patronen van Propaganda

In 1920 publiceerde het Nationale Poolse Comité van Amerika een verklaring waarin de oorsprong werd geschetst van de wreedheidspropaganda tegen Polen:

Vanaf het allereerste moment, toen Polen begin november 1918 zijn onafhankelijkheid herwon, werd dag na dag, maand na maand, het nieuws van vreselijke Joodse pogroms over de hele wereld verspreid. ... Dit nieuws kreeg des te meer krediet omdat niemand het tegensprak. En niemand kon het tegenspreken. De Poolse regering kon dat niet, want er was geen Poolse regering. ... En zo drong het nieuws van vreselijke 'pogroms' overal door, systematisch verspreid via Berlijn en Wenen, en door speciale bureaus in Stockholm en Kopenhagen, die van dag tot dag zionistische organisaties bevoorraadden die over voldoende middelen en invloed beschikten om het een wereldwijde publicatie te geven. En het nieuws was beangstigend. Het berichtte over duizenden Joden die niet alleen geslagen en beroofd waren, maar ook vermoord en levend verbrand. Aangezien deze feiten werden bevestigd door "ooggetuigen" is het geen wonder dat zij algemene verontwaardiging opwekten. En toen de heer Israel Cohen, de secretaris van de Londense Zionistische Organisatie, na onderzoek ter plaatse in Engelse kranten en op een bijeenkomst in Queen's Hall in Londen publiceerde dat in Polen in 130 steden dergelijke wreedheden hadden plaatsgevonden, begonnen overal ter wereld verontwaardigingsbijeenkomsten en begrafenisstoeten. [9]

Het joodse weekblad van Chicago, The Sentinel, berichtte op 23 juli 1920 dat:

Het Poolse volk is gek van Jodenhaat en is druk bezig met pogroms. ... De wandaden van het oude Rusland tegen de Joden zijn kinderspel in vergelijking met de afschuwelijke misdaden die de Poolse regering en het Poolse volk tegen de Joden begaan. ... De Poolse vertegenwoordigers in het buitenland weten dat zelfs de Spaanse inquisitie niet zoveel misdaden tegen de Joden heeft begaan als Polen nu doet. ... Polen, geboren in misdaad en zonde, zal ten onder gaan in een zee van misdaad en zonde.

Kranten in Amerika werden ook overspoeld met lugubere verhalen van plaatselijke Joden die beweerden uit de eerste hand te weten wat er in Polen gebeurde. Een "ooggetuige" beweerde 2.300 lijken te hebben geteld. Ene "Charles Golosman" liet op 18 augustus 1920 in de New York Globe een brief publiceren waarin hij schrijft over "massamoorden op de Joden door het Poolse leger" en eraan toevoegt:

In mijn eigen geboortestad, Bobruisk, werd een bloedige pogrom georganiseerd, waarbij elk huis werd geplunderd en de vrouwen op klaarlichte dag in het openbaar werden verkracht door de bloeddorstige Poolse beesten. Mijn eigen volk kan het slachtoffer zijn geworden van de handen van een Poolse moordenaar.

Deze beschrijving van de media oorsprong van de pogrom mythe, en in feite alles wat tot nu toe besproken is, is opmerkelijk consistent met Klier’s findings regarding the Russian pogroms van de jaren 1880. Net als bij de agitatie tegen Polen werd het Westen in de jaren 1880 opgeschrikt door massale Joodse protesten tegen "het massaal doden van Joden" in het Russische rijk, en (in navolging van Goodhart's boek) door de productie van boeken en pamfletten over de vermeende slechte behandeling van de Joden door Rusland. Daarop volgde, zowel in Rusland als in Polen, een steeds assertievere boerenstand of lagere klasse die begon op te treden tegen de Joodse economische uitbuiting door middel van coöperaties of andere niet-gewelddadige methoden. De wreedheidspropaganda kan daarom worden gezien als een poging om het verlies van Joodse invloed in een bepaald land te wreken of te verzachten. In beide gevallen stuurden westerse regeringen (Groot-Brittannië in de jaren 1880, Amerika in 1919) officiële delegaties om de waarheid van de situatie te achterhalen. In beide gevallen (unaniem in het geval van Groot-Brittannië, en met verdeelde meningen in de Amerikaanse groep) wierpen de resulterende rapporten grote twijfel op het Joodse verhaal.

Na vele jaren archieven te hebben doorzocht en contemporaine verslagen te hebben bestudeerd die door alle partijen waren opgesteld, concludeerde Klier dat Joodse verslagen met "uiterste voorzichtigheid" moesten worden behandeld, dat sommige "ronduit werden tegengesproken door de archieven," en dat sommige beweringen van pogroms betrekking hadden op steden waarvan het zeker was "dat er geen pogroms van betekenis waren en geen doden waren te betreuren". Klier merkte op dat, terwijl het joodse gruwelverhaal het culturele discours domineerde door de macht van de media, bijna geen enkele overheidsinstantie het serieus nam toen het eenmaal was onderzocht. Het Britse regeringsonderzoek, gepubliceerd als een "Blauwboek", presenteerde, om in zijn eigen woorden te spreken, "een verslag van de gebeurtenissen dat sterk afweek van dat van The Times". Het meest opmerkelijke aspect van het Britse Blue Book is de regelrechte ontkenning van massaverkrachtingen, een propagandamiddel bij uitstek. In januari 1882 maakte onderzoeker Consul-Generaal Stanley bezwaar tegen alle details in de door The Times gepubliceerde rapporten, waarbij hij in het bijzonder de ongefundeerde "verslagen van de verkrachting van vrouwen" noemde. Hij verklaarde verder dat uit zijn eigen onderzoek was gebleken dat er zich tijdens de pogrom van Berezovka geen gevallen van verkrachting hadden voorgedaan, dat geweld zelden voorkwam en dat veel van de ongeregeldheden beperkt waren gebleven tot materiële schade. Stanley schatte de schade aan eigendommen in Odessa op ongeveer 20.000 roebel en wees de Joodse bewering dat de schade meer dan een miljoen roebel bedroeg ronduit van de hand.

Vice-consul Law, een andere onafhankelijke onderzoeker, meldde dat hij Kiev en Odessa had bezocht, en kon alleen maar concluderen dat "ik niet geneigd zou zijn te geloven in verhalen over vrouwen die in die steden zouden zijn aangerand". Een andere onderzoeker, kolonel Francis Maude, bezocht Warschau en zei dat hij "geen enkel belang" kon hechten aan berichten over wreedheden die uit die stad kwamen. In Elizavetgrad werden geen hele straten met de grond gelijk gemaakt, maar werd ontdekt dat een kleine hut zijn dak had verloren. Beschuldigingen van moorddadige opzet onder de massa's waren eenvoudig ongegrond en niet gestaafd door de bewijzen.

Wat is er in Polen gebeurd?

Hoewel Hagen duidelijk blijk geeft van scepsis, is een cruciaal zwak punt van zijn tekst dat hij bereid is enig geloof te hechten aan flamboyante en in diskrediet gebrachte Joodse gruwelverhalen over massamoorden door groepen Poolse boeren of soldaten, en dat hij niet ten volle gebruik maakt van overtuigende tegenarratieven zoals die van Jadwin en Johnson, of van het National Polish Committee of America, een groep die zeer zorgvuldig een aantal onafhankelijke rapporten over de gebeurtenissen in Polen heeft samengesteld en gepubliceerd. (Hagen haalt het NPC rapport twee keer aan in zijn boek, maar verder is er weinig bewijs dat hij het daadwerkelijk gelezen heeft). Hagen's tekst bevat ook geen ander waardevol materiaal, zoals de getuigenis van kolonel C.A. Gaskill, de medewerker en technisch adviseur van de U.S. Army's Relief Administration in Polen tussen 1919 en 1921. Gaskill en Jay P. Moffatt, secretaris van de Amerikaanse Legatie in Warschau, getuigden beiden dat Joden betrokken waren geweest bij sluipschuttersactiviteiten tegen Poolse troepen op verschillende belangrijke locaties en dat Poolse officieren in feite bevelen hadden uitgevaardigd tegen vergeldingsacties, zelfs wanneer er Poolse slachtoffers vielen als gevolg van Joodse aanvallen. [10] Ik acht het absoluut noodzakelijk dat Hagen ergens in zijn boek had opgemerkt dat Joden in de meeste relevante oorlogsgebieden actief waren als guerrillastrijders, met name tijdens de Pools-Sovjet oorlog van 1918̶-1921 waarin veel Poolse Joden Sovjet-partizanen waren, en dat Jadwin en Johnson hun eigen onderzoek afsloten met de stelling dat Polen het slachtoffer was van een internationale lastercampagne die via de media was georkestreerd:

Het kleuren, onderdrukken en verzinnen van nieuws, het ondermijnen van kranten door vele verschillende methoden, en het vergiftigen door geheime invloeden van de instrumenten die de publieke opinie beïnvloeden, kortom alle methoden van kwaadwillige propaganda vormen een bedreiging waarvan Polen een opmerkelijke lijder is. Dit geldt zowel voor propaganda in eigen land als voor propaganda uit het buitenland. [11]

Hoewel Morgenthau en Goodhart gaarne de lugubere verhalen over massale schietpartijen op burgers herhaalden, boden Jadwin en Johnson een rapport dat een heel ander gevoel oproept en, in hun eigen woorden, "conclusies biedt die verschillen van die van de heer Morgenthau". Wat de details betreft, lijken de meeste officiële verslagen het erover eens te zijn dat slechts ongeveer 348 Joden konden worden bevestigd als zijnde omgekomen door geweld in relevante gebieden tussen 1914 en 1920, maar dit wordt verder verduidelijkt in het officiële Britse rapport over het geweld, geschreven door Sir Horace Rumbold. Rumbold wees erop dat zelfs als we dit cijfer van 348 zouden aanvaarden, slechts 18 van deze doden zouden zijn gevallen op Pools grondgebied en de rest in oorlogsgebieden waar burgerslachtoffers onder alle etnische en nationale groepen aan de orde van de dag waren. [12] In deze oorlogsgebieden waren, volgens Jadwin, sommige schietpartijen het resultaat van guerrillatactieken door Joodse burgers waarvan bekend was dat zij sympathiseerden met de Bolsjewieken. In één stad werden binnentrekkende Poolse soldaten beschoten vanuit een "bepaald ontmoetingshuis waarin Joden waren samengekomen," wat resulteerde in de executie van vijf Joodse mannen. [13] Kapitein P. Wright, een lid van het Britse onderzoeksteam vatte de omstandigheden van de Joodse sterfgevallen samen als dat er geen sprake was van Poolse vooroordelen, maar "slechts van de uitdrukking van een wederzijdse vijandigheid," en dat deze "excessen zo gering zijn geweest."[14]

Een zeer moderne parallel met de integratie van deze sterfgevallen in oorlogsgebieden in de wreedheidspropaganda zou het verklaren zijn van een dodelijk schot als "dood door Covid", zolang het lijk een positieve PCR-test kan opleveren. In dit geval hebben we te maken met een "antisemitische moord door Polen", simpelweg omdat een Jood overal in de buurt van Polen en onder alle omstandigheden, inclusief actieve oorlogsvoering, op gewelddadige wijze om het leven komt. Goodhart neemt zelfs de getuigenis op van een Joodse moeder die de "antisemitische" dood van haar zoon meldde aan de Amerikaanse commissie, hoewel zij toegaf dat haar zoon lid was van de Bolsjewistische militie:

Ik probeerde haar uit te leggen dat er een verschil was tussen het geval van een man die in koelen bloede was vermoord en de dood van haar zoon die was neergeschoten terwijl hij vocht voor de Bolsjewieken. Ze begreep het verschil niet en bleef herhalen: "Het was zo'n fijne jongen."[15]

Aangezien zowel de Britse als de Amerikaanse missie concludeerden dat geweld tegen Joden nooit was goedgekeurd of aangemoedigd door de Poolse autoriteiten, en dus technisch niet kon worden geclassificeerd als een pogrom, kan worden gezegd dat een internationale diplomatieke crisis en massale propagandacampagne over "massamoorden" in 130 steden, waarbij in sommige gevallen massagraven van 2.300 lijken betrokken waren, werd uitgelokt door de gewelddadige dood van slechts 18 Joden in een periode van zes jaar. Jadwin stelde bovendien dat slechts vijf Joodse sterfgevallen konden worden bevestigd als gevolg van maffia-geweld "sinds de vestiging van een stabiele regering in de Republiek."[16] Kapitein Wright verklaarde expliciet dat "hoewel pogroms in Krakau werden gemeld, dit niet het geval was," en dat elk geweld tegen Joden op Pools grondgebied "klein en onbeduidend was."[17]

Motivaties

Natuurlijk ging de campagne meer in het algemeen over wraak, en meer in termen van het verlies van economische macht en invloed dan de 18 (of 5) doden. Rumbold zelf concludeerde dat geweld en tegenstellingen tussen de groepen waarschijnlijk onvermijdelijk waren gezien de economische situatie van de Joden: "het is niet meer dan natuurlijk dat separatisme zich heeft gemanifesteerd." Rumbold merkte op dat het betrekkelijk recente besef van de Polen dat zij hun eigen etnisch gebaseerde economische strategieën konden toepassen, en het niet-productieve karakter van de Joodse bevolking, de werkelijke bron van animositeit was: "De concurrentie tussen de Polen en de Joodse bevolking is begonnen. ... De coöperatieve beweging wordt zeer sterk en zal ongetwijfeld een belangrijke factor vormen in de ontwikkeling van de economische betrekkingen in Polen, zodat zij indirect van invloed zal zijn op de positie van de kleine joodse handelaar."[18]
 Jadwin en Johnson hielden evenzeer vol dat er economische factoren ten grondslag lagen aan interetnische spanningen, en zij waren er stellig van overtuigd dat religieuze kwesties een te verwaarlozen rol speelden in de ontwikkeling van anti-joodse attitudes:

Wij zijn ervan overtuigd dat godsdienstige verschillen als zodanig daarin een zeer geringe rol spelen, en dat het Poolse volk geneigd is tot godsdienstige verdraagzaamheid en zelfbeheersing bij godsdienstige onenigheden. ... De relatie van de Jood tot de uiteindelijke politieke bestemming van deze gebieden is nog steeds een irriterend element. Dezelfde problemen zijn tot op zekere hoogte inherent aan elk ander land waar het joodse karakter en de joodse gewoonten een raciale solidariteit ontwikkelen, die noodzakelijkerwijs gepaard gaat met een economische en sociale vermenging met de andere elementen van de bevolking. [19]

Er zijn aanwijzingen dat de gruwelpropagandacampagne tegen Polen expliciet bedoeld was om de Joodse belangen te beschermen door te voorkomen dat betwiste gebieden in vredesverdragen aan de Polen (die dan de boerencoöperaties tegen de Joden uitbaatten) zouden worden toegekend. Goodhart noemt bijvoorbeeld Joodse leiders in Bialystok die hem vertelden dat "als Bialystok aan de Polen zou worden gegeven, de Joodse kooplieden geruïneerd zouden worden, omdat de Poolse boycot in werking zou treden."[20] Het internationaal besmeuren van de Poolse reputatie met beschuldigingen van massamoord en massaschietpartijen zou dus bedoeld kunnen zijn geweest om de beslissing van de grote internationale mogendheden te beïnvloeden bij het beslissen over de toewijzing van betwist grondgebied, waardoor mogelijk voorkomen zou kunnen worden dat Joden opgenomen zouden worden in een staat waar ze gedwongen zouden worden om niet-productieve etnische economische strategieën, gebaseerd op massale uitbuiting, op te geven.

Tenslotte zij opgemerkt dat, ondanks de enorme economische en religieuze verschillen tussen Duitsland, Polen, Hongarije en Roemenië in de jaren dertig, al deze landen een beleid ontwikkelden waarin Joden werden uitgesloten van werk bij de overheid, quota werden ingesteld voor Joodse vertegenwoordiging aan universiteiten en in de vrije beroepen, en door de overheid georganiseerde boycots van Joodse bedrijven en ambachtslieden werden uitgevoerd. Uit Hagen's artikel uit 1996:

[Antisemitisme was eerder een breed regionaal fenomeen dan ... [een geheel van nationaal begrensde geschiedenissen. In deze visie worden de moderne antisemitische ideologie en politiek in zowel Duitsland als Polen gezien als pathologieën van de vorming van de middenklasse of, in een alternatieve formulering, als begeleiding van de embourgeoisie in een omgeving, anders dan in West- en Zuid-Europa, waar een relatief grote (of zeer grote) en economisch zeer belangrijke stedelijke Joodse bevolking een belemmering leek te vormen voor de christelijke vooruitgang. In beide landen diende het antisemitisme ter rechtvaardiging van aanvallen op bedrijven en medische, juridische en andere beroepspraktijken die eigendom waren van of werden uitgeoefend door joden, alsmede op bureaucratische posities, die in brede kring werden beschouwd als een obstakel voor de opwaartse mobiliteit van niet-joodse aspiranten naar bourgeoisrespect en -zekerheid. In beide landen kreeg het min of meer sporadische antisemitische geweld van politieke organisaties van radicaal rechts, vooral in de jaren dertig, aanzienlijke steun van de bevolking of werd door hen geaccepteerd, wat een weerspiegeling was van een wijdverspreide, maar meestal latente vijandigheid jegens de Joden. . . . Een soortgelijk beleid werd ook gevoerd in Hongarije en Roemenië, de andere belangrijke thuislanden van de Centraal-Europese Joden. (Hagen 1996, 360, 361)

Conclusie

De verzonnen Poolse pogroms van 1914-20 bieden een opmerkelijke kijk op patronen die al tientallen jaren eerder in het Russische keizerrijk tot stand waren gekomen. Het basispatroon lijkt te zijn dat pogingen van een meerderheidsbevolking om haar belangen als etnische groep te beschermen, vooral economisch, resulteren in het gebruik van de invloed van de media om een flamboyant overdreven gruwelijkheidsverhaal over die staat of plaats te creëren, vaak met beschuldigingen van massaschietingen en massagraven. Omdat deze verhalen via massacommunicatie in het populaire bewustzijn zijn verankerd, zijn ze ongelooflijk moeilijk omver te werpen, zelfs met zeer kritische officiële regeringsrapporten. De Russische pogrom mythe is een uitstekend voorbeeld gezien het feit dat het herhaald werd tijdens de Poolse hoax (The Sentinel: "De wandaden van het oude Rusland tegen de Joden zijn kinderspel in vergelijking met de verschrikkelijke misdaden van de Poolse regering en het Poolse volk tegen de Joden"). De realiteit was natuurlijk dat de Russische en Poolse "wreedheden" even ongegrond en frauduleus waren. En toch, kijk hard genoeg vandaag, en je zult zeker een of andere Joodse Twitter-persoonlijkheid onvermijdelijk zien beweren dat een ver familielid massaal is vermoord in de Russische pogroms. Dit zijn diepgewortelde ficties die door Joden worden verinnerlijkt en die angst, antipathie en agressie opwekken jegens blanke meerderheidsvolkeren, van wie altijd wordt gezegd dat zij hetzelfde potentieel voor massaal geweld hebben.

Verhalen over wreedheden blijven een belangrijk strategisch instrument, en de tactiek is zelfs op kleine schaal zichtbaar in gebeurtenissen als Charlottesville. De feitelijke gebeurtenissen in Charlottesville zijn, om de woorden van Captain Wright te gebruiken, "klein en onbeduidend", er was niet meer klein geweld en vandalisme bij betrokken dan bij enig ander groot protest van de afgelopen jaren (misschien wel veel minder), en er viel één dode door een onduidelijke oorzaak. En toch heeft Charlottesville niet de allure van een "Kishinev" gekregen door de manier waarop het via propaganda is omgevormd tot een soort pogrom, gepleegd door een boze blanke menigte? Journalist David Greenberg berichtte over "de belegering van een synagoge in Charlottesville tijdens de rechtse ravage daar in 2017" tijdens een artikel dat paniek zaaide over "America’s Forgotten Pogroms." Zonder de aanwezigheid van moderne opnametechnologie kan men zich gemakkelijk voorstellen dat uit Charlottesville verhalen zouden zijn opgedoken over allerlei moorden en mishandelingen.

Tenslotte moet ik zeggen dat wij ons allen terdege bewust zijn van de sluipende pogingen in geheel Europa en de rest van het Westen om elke twijfel aan dat ultieme joodse gruwelverhaal het zwijgen op te leggen. In onze poging om het Westerse standpunt te verdedigen, zouden we er goed aan doen te beginnen met de aanpak van elke goede verdedigingsadvocaat - de geloofwaardigheid van de aanklager bekritiseren. Als we naar de Russische en Poolse zaken kijken, zien we dan een bewijs van waarheid of van verzinsel? Is er iets voor te zeggen om dergelijke verhalen te geloven, of om verdere vragen te stellen?

Ik sluit af met opmerkingen van Rupert Hughes in de New York Times Book Review, 18 juli 1920:

Is iedereen de processie in New York en andere steden vergeten waar rouw werd gedragen en klaagliederen werden gezongen voor de afgeslachte massa's van de Poolse pogroms? Heeft iemand zich tegenover Polen verontschuldigd voor het feit dat zij beschuldigd werd van rivaliteit met Turkije, in Armenië? Ik heb geen verontschuldigingen gezien. [1]

Opmerkingen

[1] Hagen, William W. "Vóór de 'Endlösung': Toward a Comparative Analysis of Political Anti-Semitism in Interwar Germany and Poland." The Journal of Modern History 68, no. 2 (1996): 351-81. MacDonald citeert dit werk op blz. 53 en 55 van de paperback editie van SAID.

[2] Hagen (2018), 14.

[3] Ibid.

[4] Ibid, 18.

[5] De Joden in Polen: Official Reports of the American and British Investigating Missions - Volume 1, Nationaal Pools Comité van Amerika, 1920, 11.

[6] Hagen (2018), xvii.

[7] Ibid, 124.

[8] Ibid, 359.

[9] De Joden in Polen: Official Reports of the American and British Investigating Missions - Volume 1, Nationaal Pools Comité van Amerika, 1920, 55.

[10] New York Times, 2 juli 1920.

[11] De Joden in Polen: Official Reports of the American and British Investigating Missions - Volume 1, Nationaal Pools Comité van Amerika, 1920, 18.

[12] De verslagen van de Britse missie, opgenomen in The Jews in Poland: Official Reports of the American and British Investigating Missions - Volume 1, Nationaal Pools Comité van Amerika, 1920, 19.

[13] Het Jadwin en Johnson Rapport, De Joden in Polen: Official Reports of the American and British Investigating Missions - Volume 1, Nationaal Pools Comité van Amerika, 1920, 15.

Abonneren op nieuwe columns

[14] Verslag van kapitein P. Wright in The Jews in Poland: Official Reports of the American and British Investigating Missions - Volume 1, Nationaal Pools Comité van Amerika, 1920, 33.

[15] Goodhart, 52.

[16] De Joden in Polen: Official Reports of the American and British Investigating Missions - Volume 1, Nationaal Pools Comité van Amerika, 1920, 10.

[17] Ibid, 47.

[18] Ibid, 20.

[19] Ibid, 13 & 17.

[20] Goodhart (1920), 45.

(Opnieuw gepubliceerd in The Occidental Observer met toestemming van de auteur of zijn vertegenwoordiger)

← Het tragische lot van Hershel Fink 

Abonneren op nieuwe columns

 

- Categorie: History, Ideology - Tags: Academia, Amerikaanse media, Antisemitisme, Jews, Polen

Recent van Auteur

·    Het tragische lot van Hershel Fink

·    Geen land voor blanke kinderen

·    Over Joden en Vampieren

·    De kleine successen van het multiculturalisme

·    Recensie: de Perversie van Normaliteit

 

Gerelateerde stukken van Auteur

·    Mythe en de Russische Pogroms

·    Geen land voor blanke kinderen

·    Over Joden en Vampieren

·    The Never-End Story

·    Joden in de Kathedraal: Een antwoord op Curtis Yarvin

Van verwant belang

Mythe en de Russische Pogroms

ANDREW JOYCE

Joden en links door Philip Mendes: een recensie

BRENTON SANDERSON

De Britse historicus Norman Davies onthult hoe het anti-Poolse verhaal over de Holocaust begon

GILAD ATZMON

← Het tragische lot van Hershel Fink 

Verberg 110 ReactiesLaat een reactie achter

"Een kritische blik op de Poolse 'Pogroms' van 1914-1920
- 110 Opmerkingen

Commenters om te negeren om te... volgenGeadviseerd alleen

Opmerkingen?

1.    Dutch Boy zegt:

Het cruciale verschil tussen Joden en andere etnische groepen: de Joodse strategie om morele corruptie te gebruiken om de mensen waartussen zij leven te verzwakken en te verdringen (wodka voor de Poolse boeren, sexuele deviantie voor ons).

- Reacties: @monopduly, @Sepp, @Realist

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

2.    RestiveUs zegt:

...dat en een minachting voor gewone arbeid.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

3.    Rich zegt:

Stel je voor dat blanke christenen hun gemeenschapszin zouden hervinden en voor elkaar zouden opkomen tegen andere groepen, zoals ze dat in het verleden in Amerika deden? Joden, die overal waar ze hebben geleefd een minderheid vormden, zijn goed geoefend in het organiseren van zichzelf en in het profiteren van het ongeordende gedrag van andere groepen. In dit nieuwe polyglot Amerika moeten blanke christenen zich meer organiseren, zoals de Polen deden met hun communes en boycots en weer op elkaars belangen gaan letten. In plaats daarvan hebben we de oude Wasp elite die samenwerkt met de Joodse elite om te verdelen en te veroveren. Blanken werden nauwelijks wakker in Virginia, van alle plaatsen, door een krankzinnig linkse blanke te verslaan (en trouwens een zwarte gouverneur te kiezen). Een overwinning van 1 of 2% in een voormalige confederale staat is een overwinning, maar het is veel te nipt.

- Mee eens: Ace

- Reacties: @anarchyst, @Avery

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

4.    anarchist zegt:

Als het katholicisme zou terugkeren naar zijn "wortels" zouden we misschien een kans hebben om het joods-protestantisme waaronder we nu leven om te keren.
Hoewel de strijd van Maarten Luther tegen de excessen van de Rooms-Katholieke Kerk enigszins eervol was, was dit de "wig" die de joden gebruikten om het toenmalige christendom te infiltreren.
Uiteindelijk bezweek zelfs de Katholieke Kerk voor de joods-protestantse sirenenzang met de veranderingen die werden teweeggebracht door het "Vaticanum II Oecumenisch Concilie".
Vandaag de dag is er een aanzienlijke "tegenwerking" van traditionele katholieken die zich verzetten tegen de excessen en veranderingen van het "Vaticanum II Oecumenisch Concilie".
Deze hele "Joden zijn onze oudere broeders" claim die christenen gebruiken moet op de ashoop van de geschiedenis worden gelegd...
Joden moeten de volledige verantwoordelijkheid aanvaarden voor de kruisiging en de dood van Jezus Christus. De christelijke leer moet dat feit weerspiegelen.

- Reacties: @Rich, @Curmudgeon, @James J O'Meara

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

5.    monopduly zegt:

Zowel Joyce als MacDonald zouden hun voordeel kunnen doen met de wetenschappelijke literatuur over 'fenotypische manipulatie' van de gastheer door de intraspecifieke sociale parasiet. Dit zou het gebruik van medicijnen en vaccins inhouden, evenals gemanipuleerde culturele veranderingen, om de weerstand van de gastheer tegen parasitisme te verzwakken.

Etno-nationalisme als gastheerontwijking onder intraspecifiek sociaal parasitisme met fenotypische manipulatie

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD




6.    Rich zegt:

Een terugkeer naar het traditionele katholicisme zou zeker kunnen helpen. Ik vrees dat dat niet zal gebeuren. De huidige anti-paus, Franciscus, heeft ernstige schade toegebracht aan het college van kardinalen en de volgende paus zal een uitgesproken liberaal zijn. Er zijn stemmen in de katholieke gemeenschap die proberen deze "liberale" kanteling te bestrijden, maar Bergoglio heeft een aantal zeer slechte mannen om zich heen en zij hebben geprobeerd de Kerk van binnenuit te vernietigen. Uiteindelijk zullen we winnen, ik heb de laatste bladzijde van Openbaringen gelezen, maar het ziet ernaar uit dat ons zware tijden te wachten staan wat de Kerk betreft. Ik denk dat we in het verleden slechte pausen hebben overleefd, maar dit ziet er voor mij duivels uit.

- Reacties: @James J O'Meara, @Irish Savant

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

7.    Curmudgeon zegt:

Hoewel de strijd van Maarten Luther tegen de excessen van de Rooms Katholieke Kerk enigszins eervol was, was dit de "wig" die de joden gebruikten om het toenmalige Christendom te infiltreren.

Luther zag zichzelf als een goed katholiek en hervormer. Als de RK Kerk Luthers verzoek om te debatteren had ingewilligd, in plaats van hem te ex-communiceren en zijn dood te bevelen, hadden "de joden" misschien niets om te infiltreren gehad. De infiltratie, als die er al was, had gestopt moeten worden toen Luther Von den Jüden und iren Lügen publiceerde in 1543.

- Mee eens: anarchyst, Ann Nonny Mouse

- Antwoorden: @profnasty

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

8.    anon[214] - Disclaimer zegt:

die arme joden, altijd op de vlucht voor de ene pogrom na de andere

- LOL: Ann Nonny Mouse, Lancelot_Link

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

9.    James J O'Meara zegt:

" De huidige anti-paus, Franciscus, heeft ernstige schade toegebracht aan het college van kardinalen en de volgende paus zal een uitgesproken liberaal zijn. Er zijn stemmen in de katholieke gemeenschap die deze "liberale" kanteling proberen te bestrijden, maar Bergoglio heeft een aantal zeer slechte mannen om zich heen en zij hebben geprobeerd de Kerk van binnenuit te vernietigen. "

Ik kan me niet herinneren dat iemand klaagde over "slechte mannen" die "de Kerk van binnenuit kapot maakten" gedurende de vele decennia dat "het College van Kardinalen en de ... Paus" een internationale pedofielenbende runden. De eerste Paus die hen aanpakt is een anti-Paus!

Pro-pedofiel = "traditioneel katholicisme "
Anti-pedofiel = "uitgesproken liberaal... lijkt me duivels."

En je vraagt je af waarom de reformatie aansloeg.

https://counter-currents.com/2020/06/papa-francesco-vs-steve-bannon/

- Antwoorden: @Rich, @Feli

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

10.  James J O'Meara zegt:

"Uiteindelijk is zelfs de Katholieke Kerk bezweken voor de joods-protestantse sirenenzang met de veranderingen doorgevoerd door het "Vaticanum II Oecumenisch Concilie".
"Vandaag de dag is er een aanzienlijke "tegenwerking" van traditionele katholieken die tegen de excessen en veranderingen van het "Vaticanum II Oecumenisch Concilie" zijn.

Vreemd genoeg had geen van deze "excessen en veranderingen" invloed op de leer van de Kerk over de menselijke seksualiteit, die in plaats daarvan werd herbevestigd door de willekeurige gril van Paulus VI, onder invloed van een bende Franse homoseksuele geestelijken, en ontworpen om vuile fokkers te straffen en de hogere spiritualiteit van celibataire mannen te verheffen. Schrap de Latijnse mis, maar geen scheiding voor jullie vuile fokkers!

https://counter-currents.com/2020/06/papa-francesco-vs-steve-bannon/

- Antwoorden: @anarchyst

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

11.  anarchist zegt:

Waarom zou de leer van de Kerk over de menselijke seksualiteit veranderd moeten worden?
Het homoseksuele / pedofiele / parafiele gedrag van sommige katholieke priesters, dat verachtelijk, afschuwelijk en crimineel van aard is, werd in gang gezet met de werving van homoseksuelen voor het priesterschap, ogenschijnlijk vanwege een ernstig tekort aan katholieke priesters - nog steeds geen goed "excuus" om homoseksuelen binnen het priesterschap toe te laten.
De homoseksuele kandidaat moest beloven
"niet naar zijn homoseksuele neigingen te handelen" - iets waaraan homoseksuelen zich onmogelijk kunnen houden.
De "verrotting" strekt zich uit tot het seminarie-systeem, dat openlijk homoseksuelen rekruteerde, die in het katholieke priesterschap een goede "dekmantel" zouden vinden voor hun smerige activiteiten. Het werd de
"lavendel lobby" genoemd en was verantwoordelijk voor het afwijzen van werkelijk waardige (heteroseksuele) kandidaten voor het priesterschap.
Het zou interessant zijn om te zien hoeveel bisschoppen en kardinalen deel uitmaakten en nog steeds uitmaken van dit smerige criminele gedrag.
Wat het celibaat betreft, heb je een goed punt.
De meeste mensen weten niet dat het celibaat in de Middeleeuwen door de Rooms-Katholieke Kerk werd ingesteld om te voorkomen dat kerkelijke bezittingen zouden worden nagelaten aan en geërfd door nakomelingen van priesters, bisschoppen en kardinalen. Het celibaat werd opgelegd als een puur economische zet om kerkelijke eigendommen onder kerkelijke controle te houden, zonder enige basis in een religieus dogma.
In feite zijn er katholieke sekten buiten de rooms-katholieke sekte die gehuwde priesters toestaan. Misschien kan er een "middenweg" worden gevonden. Gehuwde kandidaten en diakens zouden gehuwd kunnen zijn, terwijl zij die ongehuwd zijn als priester nog steeds het celibaat in acht zouden nemen.
Gehuwde episcopale priesters die zich tot het katholicisme bekeren, brengen hun gezin mee naar de kerk en worden volledig erkend als rooms-katholieke priesters.
De kwestie van echtscheiding binnen de Katholieke Kerk heeft een aantal goede antwoorden. Hoewel echtscheiding binnen de Katholieke Kerk verboden is, zijn
nietigverklaringen nog steeds toegestaan. Het verschil is dat een nietigverklaring een verklaring is dat "er geen (geldig) huwelijk bestond" en als zodanig, zodra een "bevelschrift" is uitgegeven, de persoon (personen) vrij is (zijn) om binnen de Kerk te hertrouwen. "Onvolwassenheid" is de meest voorkomende reden om een nietigverklaring toe te kennen. Deze nietigverklaringen zijn niet veel anders dan de middeleeuwse "aflaten" waar Maarten Luther tegen in opstand kwam. Een grote som geld kan "de sleden smeren" en een tijdige nietigverklaring bewerkstelligen.
Ja, de katholieke kerk heeft haar gebreken, maar kan nog steeds worden gebruikt als een kracht voor het goede in de wereld.

- Antwoorden: @HdC

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

12.  Rich zegt:

Ben jij een misdienaar, Jimmy? Van wat ik gelezen heb, is het percentage pedofielen in de kerk hetzelfde als in elk ander beroep. Pedofielen gaan meestal voor werk dat hen toegang geeft tot kinderen, en dan gaan ze achter de kwetsbaren aan. Ze zouden allemaal op de brandstapel moeten. Pedofiele priester, dominee, rabbi, imam of voetbaltrainer. Maar er is een reden waarom de media achter de katholieken aanging, zij waren een van de laatste bolwerken tegen de homoseksuele agenda. Toen ze deze kaart eenmaal uit hun mouw trokken, kregen ze het homohuwelijk en een hoop andere linkse onzin erdoor gedrukt. Als je op die bandwagon springt, kom je in bed met bolsjewieken. Voel je je daar op je gemak?

- Mee eens: Irish Savant

- Reacties: @anarchyst, @Anonymous, @Mike Tre, @KenH

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

13.  anarchist zegt:

De incidentie van zedenmisdrijven is ongeveer 1%.
Dat is veel minder dan bij protestanten, joodse rabbi's, padvinders of zeker bij bestuurders van openbare scholen. De leider bij zedendelicten tegen kinderen is meestal familiegebonden, d.w.z. stiefvaders, vrienden, ooms enz.
De Joden maakten een crisis en spanden een proces aan tegen de gecentraliseerde Katholieke Kerk, waardoor de geestelijkheid, die hun aartsvijand was, voor altijd bezoedeld werd.

Vrije Republiek

Pedofilie alleen een katholieke zonde?
August 14th, 2009 | Kevin Roeten

[MORE]

- Mee eens: Bardon Kaldian

- Bedankt: Colin Wright, nokangaroos

- Antwoorden: @Sepp

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

14.  Colin Wright zegt: - Website

Antisemitisme was] eerder een breed regionaal fenomeen dan ... [een geheel van nationaal begrensde geschiedenissen. In deze visie worden de moderne antisemitische ideologie en politiek in zowel Duitsland als Polen gezien als pathologieën van de vorming van de middenklasse of, in een alternatieve formulering, als begeleiding van het embourgeoisement in een omgeving, anders dan in West- en Zuid-Europa, waar een relatief grote (of zeer grote) en economisch zeer belangrijke stedelijke Joodse bevolking een belemmering leek te vormen voor de christelijke vooruitgang...".

Zonder het antisemitisme in nazi-Duitsland te willen bevestigen, ontkennen of zelfs maar nauwkeurig te willen definiëren, lijkt mij dit geen bijzonder steekhoudende analyse van de situatie in Duitsland.

De heidense middenklasse in Duitsland was ver genoeg ontwikkeld, en de Joden waren klein genoeg in aantal en zo geassimileerd dat ik niet inzie hoe je de twee landen zou kunnen vergelijken.

Om te beginnen maakten de Joden in Polen ongeveer tien procent uit van de bevolking; in Duitsland was dat ongeveer één procent. In Duitsland spraken de Joden dezelfde taal als de Duitse heidenen: Duits. In Polen spraken ze Jiddisch.

Kortom, in Polen vormden de Joden een grote en taalkundig vreemde bevolkingsgroep in een natie waar een heidense middenklasse vrijwel ontbrak. In Duitsland vormden zij een kleine Duitssprekende minderheid, die over het algemeen op gelijke voet stond met tenminste de meer welvarende delen van de heidense bevolking.

De twee situaties zijn in de verste verte niet vergelijkbaar. Je kunt net zo goed de zwarten in de Verenigde Staten vergelijken met de zwarten in Zuid-Afrika. Het is niet zo dat de ene goed is en de andere slecht; het is gewoon dat ze niet met elkaar te vergelijken zijn.

- Reacties: @Wokechoke, @emerging majority, @Wielgus

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

15.  Colin Wright zegt: - Website

'.... . . Een soortgelijk beleid werd ook gevoerd in Hongarije en Roemenië, de andere grote thuislanden van de Centraal-Europese Joden...

Ik zou hieraan willen toevoegen dat de situatie van de Joden ten opzichte van de demografisch dominerende heidense bevolking even eigenaardig was in Hongarije en Roemenië - en ik zie geen verwijzing naar Oostenrijk of de Oekraïne.

Dit lijkt me echt een kwestie van gelijkwaardigheid construeren waar die er niet is. Er zijn enkele overeenkomsten - de aanhang van Joden voor het revolutionaire socialisme, hun posities van meer of minder economische en zelfs sociale privileges (29% van het officierskorps in het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk was Joods) - maar de verschillen waren op zijn minst even indrukwekkend. Ik zie de situaties van Joden of de motieven van antisemitisch beleid in Duitsland, Polen, Hongarije en Roemenië niet als op de een of andere manier gelijkwaardig aan elkaar. Net als, laten we zeggen, de positie van de Amerikaanse Indianen in Mexico, de Verenigde Staten en Canada, elk was sui generis.

- Antwoorden: @nokangaroes

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

16.  Wokechoke zegt:

Duitsland was voor de eerste wereldoorlog veel groter dan het oosten en na de tweede wereldoorlog werd het een rompstaat. De Junkers en de Duitse boeren en burgers zullen lange tijd ervaring hebben gehad met de Joden in het stroomgebied van de Vistula. Zowel als samenwerkende Jiddische (Duits dialect) sprekers en soms als concurrerende elite. Duitsland als stam werd in het oosten door ww1 en ww2 gedecimeerd en op bepaalde plaatsen uitgeroeid.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

17.  Keith Magnadoodleson zegt:

Niet "sekten", hoewel die ook bestaan. Het celibaat wordt alleen opgelegd binnen de Romeinse ritus (en een paar oude lokale overblijfselen zoals de Ambrosiaanse in Milaan). De verschillende andere riten, die vroeger onder de "oosterse" ritus vielen, vallen niet onder de Canonieke wet op het celibaat van geestelijken.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

18.  Anoniem[531] - Disclaimer zegt:

Het priester pedofiel schandaal is weinig meer dan Trump-Rusland collusie propaganda hoewel gericht tegen Christus en Zijn Kerk voor de laatste 40 jaar. Het is een tactiek en is door de Christus-haters gebruikt als een sloopkogel om Zijn Kerk failliet te laten gaan en te vernietigen.



19.  Sepp zegt:

Weer een uitstekend artikel van Andrew Joyce, die mijn favoriete auteur hier op UR is geworden.

Nadat Polen na Versailles eindelijk zijn onafhankelijkheid had herwonnen, kwamen de Poolse joden, overwegend bolsjewieken die sympathiseerden met hun broeders, de bolsjewistische joden van Rusland, in opstand tegen het ontluikende Polen in een poging tot een communistische staatsgreep.

Toen de Polen hun zielige woede-uitbarsting van een "revolutie" neerlegden, gingen de Joden over op hun "plan B", dat rechtstreeks uit de Protocollen van Zion komt: Ze beweerden dat er een "Holocaust" van 6 miljoen aan de gang was. Natuurlijk weten we dat het in werkelijkheid de Joden zelf waren die probeerden hun eigen revolutionaire overname van de Poolse regering te bewerkstelligen, en als zij daarin waren geslaagd zouden meer dan 6 miljoen Polen zijn gestorven door toedoen van deze sadistische raciale supremacisten. Natuurlijk hebben de Polen later enorm geleden onder hun falen om het Derde Rijk te steunen in hun poging om het joodse wangedrag, de corruptie en de haat uit Noord-Europa te verdrijven. Helaas was 45 jaar communistisch bewind niet genoeg om hen tot rede te brengen.

Een dezer dagen komt al die joodse holocaust projectie weer thuis om te roesten.



- Mee eens: Arthur MacBride, HdC

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

20.  Sepp zegt:

Het is veel erger dan louter "morele corruptie". Ze zijn door de geschiedenis heen bekend als gifmengers, en deze huidige pandemie is eigenlijk gewoon weer een geval van de Jodengriep.

Terwijl de joden de wodka aan de Polen en Russen opdrongen, drongen zij opium aan in India en China.

Velen hebben "Prohibition" geïdentificeerd als niet veel meer dan een Joodse poging om hun concurrentie van Duitse brouwerijen uit te schakelen, velen in Millwaukee. Natuurlijk hebben de Bronfam-familie in Canada en vele anderen fortuin gemaakt met de handel in sterke alcohol over de grote meren naar de VS.

Na WO I voor Israël werden Joden morfinehandelaars voor alle goyim die gewond waren geraakt tijdens hun oorlog.

De familie Sackler is beroemd om haar Oxycontin en de miljoenen geruïneerde levens en zelfs miljoenen doden als gevolg van de opeenvolgende verslavingen aan Heroïne, toen hun slachtoffers niet langer legaal aan Oxycontin konden komen.

Maar zo te zien, is de Hebreeuwse kroon op het vernietigen van de goyim hun nieuwste drug: Fentanyl.

Nu zullen veel Joden beweren dat er geen bewijs is dat het Joodse gangsters zijn die dit doen. Maar om Guttle Schnapper Rothschild te parafraseren, die de beroemde uitspraak deed: "Als mijn zonen geen oorlogen wilden, zouden er geen zijn":

"Als de Hebreeuwse media en het Hebreeuwse rechtssysteem niet 

wilden dat drugsverslaving welig tierde in elke stad, zou er geen zijn."




- Reacties: @marylou

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

Colin: Het voornaamste verschil tussen de Joodse bevolking in Polen, vooral in de Shtetls en de kleinere stedelijke centra en die in Duitsland waren voornamelijk raciale verschillen. Als ik mijn kuur haal uit Stephen Birmingham's "Our Crowd", was de hoofdzakelijk Geman-Joodse bevolking in New York, in de jaren 1880 tot aan WO I, het meest minachtend over Poolse en andere Joden in de Slavische landen en noemde hen namen als "Kikes" en "Yids".

Wat dit ons vertelt is dat die Duits-Joodse bevolkingen hoofdzakelijk afkomstig waren uit twee enigszins verschillende bevolkingsgroepen, de oorspronkelijk Noord-Afrikaanse Berber Joden die in het begin van het eerste millennium na Christus tot die godsdienst werden bekeerd en de Joden die afstammen van de oude Hebreeërs die door Titus en andere Romeinse keizers tijdens de "onlusten" werden gedeporteerd, alsmede bekeerlingen tot het Jodendom en niet-nationale Joodse mensen die eeuwenlang in West-Europa hadden gewoond.

Anderzijds waren de Oosterse Joden grotendeels afkomstig uit het Khazariaanse Rijk, dat in ca. 740 na Chr. door hun heersende Kagan tot het Jodendom was bekeerd. Dat Rijk was aan het begin van de 11e eeuw verslagen door een combinatie van vroeg-Oekraïense/Russische en Perzische strijdkrachten en die bevolkingsgroepen verspreidden zich uiteindelijk naar het Westen tijdens en na de invallen van de Mongolen.

De westerse joden hadden zich in de loop der eeuwen niet alleen op taalkundig gebied volledig geassimileerd, maar waren ook in redelijke mate met elkaar vermengd, zoals blijkt uit de aanwezigheid van een aanzienlijk aantal Duitse joden met rood haar, blauwe ogen en andere kenmerken die niet vaak met hun religieuze etniciteit worden geassocieerd. Het lijdt geen twijfel dat die "westerlingen" neerkeken op hun religieuze... maar niet etnografisch-linguïstische medegelovigen, als lichamelijk vuil en betrekkelijk onbeschaafd.

Er is GEEN Joods volk. Er zijn zo'n vijf verschillende Joodse volkeren. En WAAROM heeft die mottig versleten oude term "antisemitisch" nog steeds weerklank? Wanneer slechts een minderheid van de joden in de westerse wereld een significante vermenging heeft met oud-Hebreeuws DNA, gebruiken zelfs de meest knokkel-slepende jodenhaters die term. Een veel sprekender term zou zijn "Judeofoob".

- Bedankt: profnasty

- Antwoorden: @AndrewR

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

De hoofdzaak van het artikel was niet het gekrakeel rond het rooms-katholicisme, het bastaardkind van het Romeinse Rijk en de hiërarchische "bisschoppen" van de orthodoxe stromingen van kerkendom of kruistendom tegenover de gnostische christenen die meer geneigd waren de eigenlijke voorschriften van Jezus te volgen dan de kerkelijke bureaucratie die het rijk opbouwde.

Luther ging niet ver genoeg in zijn pogingen het katholicisme te hervormen, omdat het hele bouwwerk kunstmatig was en grotendeels het product van een combinatie van Constantijnse keizerlijke plannen en de krankzinnigheid van Augustinus van Hippo. De verdoemelijke Augustinus kwam met de Anti-Christelijke doctrine van de "erfzonde". Dat was een afschuwelijke perversie, maar vormde toch de basis voor sociale controle door het Vaticaan.

De "Heilige" Bijbel is NIET geschreven of geïnspireerd door "de Vader" zoals Jezus de Schepper noemde - in tegenstelling tot die bloeddorstige, haatdragende, Jahweh van de oude Hebreeën. Dus zet je over de dwaasheid heen, jongens, en zoek het geestenpad dat zo goed door Jezus is verwoord en zoals geschreven in de evangeliën die niet werden opgenomen door de Bouwer, de Keizer van Rome, Constantijn de bloedzuiger. Lees het ware werkelijke en ware Evangelie van Thomas voor enkele inzichten in het fenomeen van de grote wegbereider, Jezus.

Waarom werden de evangelies van Thomas, Phillip en anderen uitgesloten van "Het Boek"? Zij gingen niet over de valse religie van plaatsvervangende verzoening...de doctrine van verlossing van onze "zonden" door Jezus die aan het kruis stierf. Jezus wees erop dat de Schepper van binnen is. Hij wilde geen religie scheppen, maar ons de weg wijzen naar een meer spiritueel leven. Wij zijn niet los van de Geest, de Schepper. Wij zijn een deel van de Schepper.

- Mee eens: Marcion

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

Macht van het Vaticaan en zijn agenten. Op de een of andere manier moet een posting die ik maakte over het in wezen valse christendom dat zich concentreert rond de vroege "bisschoppen" en hun bureaucratische hiërarchie versus de volgelingen van Jezus' boodschap, de gnostische christenen, voor iemand een beetje te veel zijn geweest, de Unz site "timed out" en mijn screed verdween in never-never land.

Het zou de religieuze gekken die op deze site rondspoken, razend hebben gemaakt. Nou, ik geef gewoon niet om interne ruzies tussen georganiseerde monotheïstische religieuzen. Spiritueel gezien, zijn ze niets.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

24.  Anon[415] - Disclaimer zegt:

Ik ben uit 109 bars geschopt, maar het was altijd de schuld van de andere jongens

- LOL: Realist

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

25.  mcohen zegt:

Andrew, een kritische blik.

https://www.bnaibrith.org/polish-pogroms.html

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

26.  Sepp zegt:

Ik denk dat je hier niet genoeg "respect" toont voor de Sabbateaanse Frankistische C-Joden. In de omgekeerde wereld van de Sabbateeërs zijn valse beweringen van "geloof" niet alleen goed, maar noodzakelijk. In hun perverse universum, doen alleen je verborgen overtuigingen ertoe, en alle niveaus van zonde zijn goed.

De vraag wordt dus hoeveel Katholieke Priesters, Protestantse Ministers en Moslim Mullahs Sabbateeërs zijn. We weten dat de Donmeh die Turkije aan de vooravond van WO I overnamen en die de Armeense Genocide pleegden, allen Sabbateeërs waren. De Jezuïeten waren, en zijn zeker nog steeds, volledig gecompromitteerd. De Rothschilds en Weishaupt waren beiden Sabbaten, dus toen zij infiltreerden en de controle overnamen van de grote vrijmetselaarsloges in Europa en de VS, namen de Sabbaten daar ook de controle over. Ik denk dat we er zeker van kunnen zijn dat de Amerikaanse Revolutie een Sabbataanse staatsgreep was, te oordelen naar al het gekonkel van Ben Franlin in Engeland en de betrokkenheid van Jefferson bij de Franse Revolutie. Lafayette, een vrijmetselaar, was ook betrokken bij zowel de Franse als de Amerikaanse revolutie.

Jarrod en Ivanka Kushner zijn overtuigde kabbalisten, wat bijna net zo goed is als een bekentenis dat ze sabbateeërs zijn, en dat betekent dat Trump er waarschijnlijk ook een is. En natuurlijk was Trump nauw betrokken bij Epstein, Victoria's Secret en de corruptie en prostitutie van minderjarige modellen. Prins Andrew was zeer betrokken bij Epstein en Maxwell, en Prins Charles was een goede vriend van Jimmy Saville.

Dus de hele elite in het westen zit tot aan hun nek in Sabbatiaanse kompromat, zo niet regelrecht lidmaatschap van de satanische sekte. Dit is waar Hunter Biden's laptop, Hillary's laptop, Maxwell's zwarte boek, en de weigering om de namen van duizenden Sabbateeërs daarin vrij te geven aan het publiek zo kritisch is.

Dus wanneer de hele elite klasse, heel Hollywood, de muziekindustrie, de MSM en Big Tech ofwel rechtstreeks Sabbateaans zijn of door hen gecompromitteerd zijn, hoe kan men dan werkelijk de Katholieke Kerk voor speciaal misbruik houden wanneer vrijwel elke instelling in het westen in de vuile greep van de Sabbateaanse Frankisten is?

Hier is een fascinerende Podcast door Peter Hammond over de Sabbateeërs:

https://andrewcarringtonhitchcock.com/2021/12/13/ach-1666-dr-peter-hammond-the-real-story-of-1666-and-the-sabbatean-origins-of-the-new-world-order/

Robert Sephyr heeft ook een aantal geweldige video's over dit onderwerp:





- Antwoorden: @SolontoCroesus, @S

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

27.  Ukraine Tiger zegt:

"We kunnen met meer waarheid spreken over Joods antipolitisme dan over Pools antisemitisme, dat geen agressieve beweging is die zich uit in consequente daden, maar slechts een psychische reactie op schade die de Poolse natie heeft geleden door hun [Joden] deel."

Is dat niet precies wat Hitler zo verontrustend vond?

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

28.  Wielgus zegt:

In Polen sprak een vrij groot aantal Joden niet eens Pools. Dit is impliciet in uw bericht, maar het is misschien de moeite waard om het eruit te halen. Weinig of geen Duitse Joden kenden geen Duits.

- Mee eens: Colin Wright

- Antwoorden: @Peter Akuleyev

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

29.  nokangaroes zegt:

- Ik moet waarschijnlijk opmerken dat Oostenrijks-Hongaarse joden niet bijzonder oorlogszuchtig waren
(hoewel meer dan in Frankrijk), maar het leger vulde zijn
reserve
door middel van een ROTC-achtige instelling genaamd
Einjährig-Freiwillige, korter en zachter dan de reguliere dienst en
gericht op academici.

- Bedankt: Colin Wright.

- Antwoorden: @Wielgus

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

30.  Miro23 zegt:

Słomka geloofde dat "de strijd tegen het joodse kapitaal een wedstrijd was... van moraal, zelfbeheersing en wilskracht."

De vraag is nu of de heidenen van de VS de moraal, zelfbeheersing en wilskracht hebben om hun land terug te veroveren.

- Antwoorden: @Realist

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

31.  Arthur MacBride zegt:

Dank u, Andrew Joyce, voor deze waardevolle recensie.
Ik hoop dat anderen het op gepaste wijze zullen doorsturen, zoals ik van plan ben te doen.
Jan Słomka's tekst staat ook op archief -
https://archive.org/details/fromserfdomtosel00somk/page/n1/mode/2up

Zet een eerlijke patriot op het platteland eens af tegen grandee Goodhart, telg van het financiële imperium Lehman, die rechten doceerde aan de universiteit van Oxford, waar gebouwen/lezingenzalen enz. zijn naam dragen, en die ook werd gedecoreerd door een meegaande Britse kroon.

Respect voor die Amerikaanse en Britse tegenstanders van de georganiseerde "kranten"-hysterie. Zij zouden ontzet zijn over het feit dat hun landen vandaag de dag gehoorzame dienaren van het Beest zijn, hoewel misschien niet verbaasd, want ook toen was het 6 miljoen verhaal in volle gang.

- Antwoorden: @Wizard of Oz

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

32.  Stephen Paul Foster zegt:

De Amerikaans-Joodse agitatie was voor President Wilson voldoende om een kleine commissie te benoemen "om de feiten vast te stellen". Ook Groot-Brittannië stuurde een commissie, naar aanleiding van soortgelijke protesten in Londen, onder leiding van de hoge diplomaat Sir Horace Rumbold. De Amerikaanse commissie bestond uit Goodhart en Henry Morgenthau (de beruchte auteur van het Morgenthau Plan), en uit twee niet-Joden,

De Henry Morgenthau waarnaar hier wordt verwezen is, geloof ik, Henry Morgenthau Sr., de vader van HM Jr., de auteur van het Morganthau plan.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

33.  Wielgus zegt:

In het leger van het A-H Rijk was het zo gewoon dat regimentsartsen Joods waren dat het bijna een stereotype was.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

34.  Mike Tre zegt:

De katholieke kerk heeft twee grote fouten gemaakt:

1. Ze stonden toe dat homoseksuelen priester werden.

2. Toen de homoseksuele priesters tienerjongens begonnen te besodemieteren, probeerde de kerk het te verdoezelen.

Maar laten we duidelijk zijn over de voorwaarden. De homoseksuele priesters zijn GEEN pedofielen. Pedofilie is de aantrekking tot PREpubescente kinderen. De homoseksuele priesters waren en zijn hebephiles en ephebophiles, wat betekent dat ze zich aangetrokken voelen tot respectievelijk pubers en tienerjongens na de puberteit. Tienerjongens zijn de primaire focus van homoseksuele mannen voor kinderlokkerij en buggering.

https://www.churchmilitant.com/news/article/priestly-sex-abuse-would-not-have-happened-without-homosexuals

- Mee eens: anarchyst

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

35.  Anoniem[661] - Disclaimer zegt:

Ik waardeer dit uitstekende artikel van Andrew Joyce. Elke lichtstraal die door een barst in de ijzeren muur van historische propaganda breekt, is meer dan welkom.

Het onderzoek naar Polen vormt een sterke aanvulling op Solzjenitsyn's uitputtende onderzoek naar dezelfde kwesties in Rusland in zijn boek Two Hundred Years Together, dat ik ook van harte aanbeveel aan iedereen die in dit onderwerp geïnteresseerd is.

- Mee eens: Arthur MacBride, chris

- Reacties: @chris

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

36.  Anoniem[124] - Disclaimer zegt:

Waarom geven Christenen de Joden niet de schuld voor de moord op Jezus? Hebben aardvarkens Pilatus onder druk gezet om Hem te kruisigen? Hebben Boeddhisten Barabbas gekozen?

Joden bekijken christenen collectief. Waarom doen de volgelingen van Jezus niet hetzelfde?

Waarom bang zijn voor de beschuldiging van "antisemitisme" als Joden openlijk het antichristendom toejuichen?

Was Jezus gewoon een Joodse mythe om de goyim voor altijd te beheersen?

Laten we van Shlomo-the-Retard een prins maken. We gebruiken onze hasbara/PR vaardigheden om de goyim te laten geloven dat hij SOY is: de Zoon van Yahweh. Dan zorgen we ervoor dat Rome hem uit jaloezie vermoordt. We zullen zweren dat Shlomo als een zombie uit de dood is opgestaan, en zijn fans vertellen dat ze alleen hun wangen hoeven te buigen als ze worden aangevallen. En te buigen en konten aan te bieden als hij bedreigd wordt. En om nooit terug te vechten. Dat is hoe we de wereld zullen regeren!"

De enige reden waarom 2% van de USA (Joden) zoveel macht hebben is omdat blanke Christenen weigeren zich te verenigen en te vechten voor blanke Christelijke waarden. Ze zijn als Republikeinen: alleen praten, geen actie.

- Antwoorden: @Wielgus, @Realist

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

37.  Anoniem[124] - Disclaimer zegt:

Augustinus kwam met de antichristelijke leer van de "erfzonde".

Om zijn eigen ondeugden te verontschuldigen als een dronken hoerenloper. "Maak me kuis, O Heer! Maar nu nog niet."

Niets zegt meer "liefde" dan een gereformeerde douche die mensen schuldig laat voelen voor zonden die ze niet begaan hebben.

De Hippo hypocriet is als Freud. Sigmund heeft ook geneukt. Hij besloot baby's de schuld te geven voor het begeren van hun ouders toen de Weense zwellen hem mishandelden... omdat ze ontdekten dat ze hun eigen kinderen molesteerden.

Volgens de moderne kerk: Catholic Charities krijgt miljarden$ van Biden, Inc. om te "zorgen" voor illegale vreemdelingen. Ze gebruiken ook donaties van huidige blanke parochianen om de bruin-zwarte invasie van de VS te financieren. Priesters rekenen op minderheden om kerkbanken te vullen die door steeds meer blanken worden verlaten.

- Antwoorden: @emerging majority

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

38.  profnasty zegt:

Als je de eerwaarde E.Michael Jones Luther hebt horen beschrijven, zou je jezelf onderkakken. Hij is net zo'n felle criticus van het Protestantisme als de Joden zijn van het Nazisme.
Katholieken lijken de oorspronkelijke Globalisten.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

39.  Wielgus zegt:

Het antwoord is dat dit vroeger wel het geval was, maar dat dit voor het grootste deel is geschrapt. Bijvoorbeeld de verwijzing naar "perfide Joden" ergens in de Romeinse Litanie. Af en toe zal een Jood openlijk zijn over het verachten van Christus, zoals Fran Taubman van deze parochie, in een spectaculair eigen doelpunt.

- Reacties: @gotmituns

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

40.  Realist zegt:

Het cruciale verschil tussen Joden en andere etnische groepen: de Joodse strategie om morele corruptie te gebruiken om de mensen waartussen zij leven te verzwakken en te verdringen (wodka voor de Poolse boeren, sexuele deviantie voor ons).

Joden de schuld geven van de zwakheid en morele verdorvenheid van blanke heidenen is een verliezende tactiek.

Het is een bevestiging dat blanke heidenen een lage morele zelfbeheersing hebben.

- Mee eens: Fart Blossom

- Antwoorden: @Old and Grumpy, @Ned kelly

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

41.  DATA zegt:

(Headline USA) Een rabbijn die zwaar gewond raakte bij een dodelijke antisemitische aanval op de Chabad of Poway synagoge in Zuid-Californië werd dinsdag veroordeeld tot 14 maanden in de federale gevangenis voor het runnen van een miljoenenfraude met donaties, zeiden de autoriteiten. Yisrael Goldstein, 60, werd ook veroordeeld tot het betalen van ongeveer 2,8 miljoen dollar aan restitutie. Hij pleitte in 2020 schuldig aan telefoon- en belastingfraude. https://headlineusa.com/wounded-rabbi-sentenced-fraud/

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

42.  Chris zegt:

Ja, goed punt over de parallel met het werk van Solzjenitsyn, die zijn bevindingen grondiger documenteert, maar die een zeer vergelijkbare dynamiek laat zien.

De gebeurtenissen in Rusland waren echter een andere reden voor een vergelijking.

Afgezien van de mogelijke economische redenen voor de anti-Poolse campagne die in het Westen wordt gevoerd, kan de brutale consolidatie van de macht, die gelijktijdig naast de deur in Rusland plaatsvindt in de nasleep van de Russische revolutie, en die door Joodse activisten wordt gedomineerd, niet als motiverende factor worden genegeerd.

De anti-Poolse campagne kan worden beschouwd als een poging om de aandacht van Rusland af te leiden naar zijn buurland, en zo te voorkomen dat negatieve informatie naar buiten komt over de reeds aan de gang zijnde omvangrijke misdaden. Misdaden die tegen het begin van de jaren dertig in Europa ongekende proporties zouden aannemen in de moderne tijd.

- Mee eens: Ace

- Bedankt: emerging majority

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

43.  Realist zegt:

De vraag is nu of de heidenen van de VS de moraal, zelfbeheersing en wilskracht hebben om hun land terug te veroveren.

Ze hebben het te druk met zeiken en klagen... de Joden de schuld geven van hun eigen zwakte.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

Abonneren op nieuwe columns

44.  Realist zegt:

De enige reden waarom 2% van de USA (Joden) zoveel macht hebben is omdat blanke Christenen weigeren zich te verenigen en te vechten voor blanke Christelijke waarden. Ze zijn als Republikeinen: alleen praten, geen actie.

Precies, ze zouden liever zeiken en klagen. Feit is dat de Asjkenazische Joden gewoon slimmer zijn dan de heidenen.

- Antwoorden: @Anonymous, @littlewing, @Old and Grumpy

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

45.  KenH zegt:

De katholieke hiërarchie stopte de pedofilie in de doofpot en verhuisde de pedopriesters stilletjes naar andere kerken in het land, waar ze doorgingen met het molesteren van meer jongens. Veel gewone katholieken weigerden te geloven dat hun geliefde priesters kinderen zoiets konden aandoen, wat de zaak er niet beter op maakte.

De katholieke leer was niet het probleem, maar er was een decennialange poging van homoseksuelen om in de kerk te infiltreren en Vaticaanstad zelf is volgens sommige berichten een hol van ongerechtigheid. Homoseksuelen begeven zich op posities van vertrouwen en gezag over kinderen.

Het katholicisme zal nooit een bolwerk zijn tegen alles wat een bedreiging vormt voor de blanke mens en het Westen, zolang het de morele verrotting in Vaticaanstad en in de hele kerkelijke hiërarchie niet heeft opgeruimd.

Natuurlijk horen we nooit van pedofiele schandalen onder Joodse rabbijnen of Moslim Imans en ze bestaan ongetwijfeld. Pederastie is een groot probleem in die twee religies, maar dat past niet in het huidige verhaal.

- Antwoorden: @Rich, @emerging majority

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

46.  gotmituns zegt:

Voor het grootste deel, weten de mensen op een bepaald niveau dat de joden vuilnis zijn. Maar op dit moment zijn ze bang voor de joden (terecht). Wanneer de stront de ventilator raakt en de minderheden stapelgek worden, zullen de mensen eindelijk zeer scherp met de joden omgaan. Dan zullen de joden (de weinigen die het overleven) vertrekken en een nieuwe gastheer zoeken.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

47.  AndrewR zegt:

Ik geloof je bewering niet dat de meeste Asjkenaziem heel weinig Hebreeuws DNA hebben, maar dat is eigenlijk niet van belang. Ongeacht hun genen zijn ze geneigd zichzelf als één volk te beschouwen dat niet alleen anders, maar ook beter is dan alle andere mensen. En in tegenstelling tot christenen, moslims of boeddhisten, staan zij niet echt bekering toe. Het is in alle opzichten een raciale aangelegenheid.

- Mee eens: profnasty

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

48.  Francesco II zegt:

Een uitstekende ontkrachting van de leugens over de Russische pogrom is te vinden in het (uitstekende) boek van Goldwin Smith, Essays on Questions of the Day, 1893, Macmillan and co. Het hoofdstuk is getiteld The Jewish Question en reikt veel verder dan de niet-atrociteiten in Rusland. Het boek bevat ook een even overtuigend essay over de rampzalige gevolgen die zeker zouden volgen als vrouwenkiesrecht de wet zou worden. Smith was nogal een illustere academicus - hij was helemaal geen randfiguur. Het boek is overigens uitstekend geschreven.

- Bedankt: RedpilledAF

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

49.  Anoniem[121] - Disclaimer zegt:

Precies, ze zouden liever zeiken en klagen. Feit is dat de Asjkenazische Joden gewoon slimmer zijn dan de heidenen.

Zoals Ron Unz zelf heeft opgemerkt, zijn er statistisch gezien voor elke Asjkenazische Jood* met een IQ van meer dan 140, 40 heidenen met een gelijkwaardig of hoger IQ. Maar wat dan ook.

*Genetisch Europees

- Mee eens: Oud en knorrig

- Antwoorden: @Realist

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

50.  littlewing zegt:

Utah Tech oprichter stuurt massa emails zelfs naar de gouverneur van Utah die beweert dat Covid een Joods complot is om mensen uit te roeien met de vaxx.
Vertelt mensen zich niet te laten vaxxen. Zegt dat Hasidische Joden de enige religieuze groep zijn die religieuze vrijstelling heeft, wat waar is.
Neemt ontslag als voorzitter wegens dapperheid.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

51.  littlewing zegt:

Volgens de voormalige Jood Gilad Atzman deden ze in die getto's aan fokprogramma's, waarbij slimme mensen werden gekoppeld aan slimme mensen.

- Reacties: @Realist, @Zumbuddi, @profnasty

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

52.  Oud en knorrig zegt:

Triest maar waar.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

53.  Avery zegt:

{en het kiezen van een zwarte luitenant gouverneur trouwens.

Wel, heb je liever iemand als Winsome, die 100% voorstander is van wapens, en ook de waarden van traditioneel Amerika steunt, of een krankzinnige linkse Whitey.
En nee: er zijn maar 2 keuzes in het echte leven in dit geval*.

[Winsome Sears wordt de eerste gekleurde vrouw in Virginia die als Lt Gov zal dienen.]

___________________________________*
Ik ben me bewust van posters die hallucineren over het deporteren van alle zwarten en iedereen die niet hen is terug naar....... waar dan ook.

- Reacties: @John Johnson, @Rich

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

54.  Realist zegt:

Volgens de voormalige Jood Gilad Atzman deden ze in die getto's aan fokprogramma's, waarbij slimme mensen werden gekoppeld aan slimme mensen.

Ohhh nee... de menselijkheid. LOL

- Antwoorden: @RedpilledAF

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

55.  SolontoCroesus zegt:

Informatief - bedankt.

Wie is de man in de groene sweater?

Enig idee of Louis Brandeis een Frankist was? Zijn familie waren economische migranten en helemaal niet religieus. Zoals Kacey Gunther meldt in een belangrijk en goed geschreven artikel, The Zionist Shadows of Woodrow Wilson during World War I was Brandeis zeer invloedrijk in het betrekken van de USA in (beide) wereldoorlogen, en ook in de conferentie van Versailles.

...
De Frankistische notie van "omkering" is opmerkelijk. Toen Drag Queens en hun verhaaluren bekend werden, schreef het tijdschrift Tablet over Lil Miss Hot Mess en pochte:
"Ja, ze is heel erg Joods:" https://www.tabletmag.com/scroll/213084/lil-miss-hot-mess-makes-a-great-childrens-storyteller. Op de vraag: "Waarom voorlezen aan kinderen?" antwoordde Hot Mess/Harris Kornstein:

"Drag queens en kinderen passen natuurlijk bij elkaar, maar zijn ook grensoverschrijdend, duh," vertelde ze me. "Het is de laatste grens voor drag queens! Kinderen hebben niet de bagage van geslacht ... "

(imo Hot Mess/Harris Kornstein is niet echt transgender, hij doet het uit de "Joodse revolutionaire geest:" Kornstein, pruik en al, verhuisde van de westkust naar New York om een masteropleiding te voltooien.

Wat is de relatie tussen "Frankist" en "Frankfurter Schule," en
zijn de Rothschilds niet begonnen in Frankfurt (1744 geboren, 1812 gestorven;
Sabbatai Zevi geb. 1626 stierf 50 jaar later;
Jacob (Yacov) Frank geb. 1726 in Oekraïne, overleden 1791 in Offenbach, Duitsland, ongeveer 6 mijl van Frankfurt.

...
Laten we het hele ding horen -

- Antwoorden: @Sepp, @Spender_CGB, @S

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

56.  Realist zegt:

Zoals Ron Unz zelf heeft opgemerkt, zijn er statistisch gezien voor elke Asjkenazische Jood* met een IQ van meer dan 140, 40 heidenen met een gelijkwaardig of hoger IQ. Maar wat dan ook.

Maar waar Unz niet op wees, was dat bij een hoger IQ, de Asjkenazis de heidenen overweldigen.

Ook: voor elke Asjkenazische Jood* met een IQ onder de 60 zijn er 40 heidenen met een gelijkwaardig of lager IQ.

Misschien kunt u uitleggen waarom Asjkenazische Joden beter zijn dan heidenen?

- Antwoorden: @Caruthers

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

57.  Oud en knorrig zegt:

Joden zijn in het algemeen niet veel slimmer. Velen van hen zijn gewoon dom, ondanks hun vele diploma's. Joden zijn slechts zo succesvol als de gastmaatschappij die ze uitbuiten. Ze zijn zich niet bewust van dat kleine feit, vandaar de domheid. Wat de heidenen betreft, zij tolereren en vereren soms de Jood vanwege Jezus. Joden hebben dat ook nog niet door. Ons echte probleem is onze elite, die dol is op een op joodse leest geschoeide woekerpolis, nadat hun Venetiaanse woekerpolis het loodje legde. Zelfs de katholieke elites houden van woekerwinsten en hebben die nodig. En als de Rooms-Katholieke Kerk ons niet had gedwongen te bekeren, wie weet hoe anders het dan was geweest. Ik besef dat het misschien erger was geweest.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

58.  Wizard of Oz zegt:

Het citaat van Goodhart dat ik mij uit het artikel herinner, geeft geen steun aan het idee dat Goodhart een Joodse propagandaversie van de gebeurtenissen in Polen heeft geschreven die de Joden raakt. De auteur lijkt het erop te hebben gelaten dat hij bedenkingen had bij de opvattingen van Goodhart zonder die verder uit te werken. Ik zou graag meer willen weten.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

59.  Oldeyes zegt:

Ja, de Joden hebben het Christendom geschapen en zeker gemanipuleerd om de "blanken" en de Europeanen te beïnvloeden en te manipuleren.
Het christendom maakt zijn volgelingen volgzaam en gemakkelijk te onderwerpen aan de joodse dictaten. Denk er eens over na. De Bijbel zijn allemaal verhalen. Geen bewijs. Bijgewerkt door de jaren heen. Om zijn volgelingen gehoorzaam te houden onder zijn invloed.
Welke religie laat zijn volgelingen geld betalen om naar de hemel te gaan of begraven te worden op zijn begraafplaats? Waarom moet je belijdenis doen? Toch hebben de pausen/priesters door de jaren heen vele kardinale zonden begaan? Het is als een bedrijf. Regels om volgelingen in het gareel te houden en in angst om naar de hel te gaan. Ik zou zeggen dat dat precies is hoe een vijand zijn slachtoffer langzaam maar zeker zou vermorzelen. Knoeien met de geest. De beste manier? Door middel van religie. Het Christendom en vooral de Bijbel is precies om die reden geschapen. Alles eraan riekt naar propaganda en manipulatie door de Joden die ervoor zorgden dat de Christenen de Joden en Israël eerden.

De bijbel en het christendom werden geschapen om de volgelingen te beïnvloeden en in doodsangst en gehoorzaamheid te houden. Vooral in het verleden. De boeren vreesden de kerk, koningen en aristocraten ook. De kerk, de paus en het Vaticaan regeerden als een god. Christenen aanbidden de paus nog steeds als een Demi God. Het zijn allemaal verzonnen verhalen. Wie kent echt de waarheid? Als de Joden Christus hebben gedood, waarom wordt Israël / Joden dan vereerd? Het Vaticaan opereert als een corporatie met kerken als filialen om volgelingen geterroriseerd en in het gareel te houden. De paus heeft geregeerd als een keizer (in het verleden) en doodt iedereen die ongehoorzaam durft te zijn. En toch bloeiden de Joden onder dit alles? Hmmm. Het doet me afvragen wie er echt de leiding had.

Het hele "Christendom" is door Joden in het leven geroepen om blanken te manipuleren tot onderdanigheid en totale onvoorwaardelijke gehoorzaamheid. Dat is precies wat er met de blanken is gebeurd en wat er op dit moment gebeurt.

- Reacties: @anarchyst, @John Johnson

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

60.  HdC zegt:

... "De 'verrotting' strekt zich uit tot het seminarie systeem, dat openlijk homoseksuelen rekruteerde, die het katholieke priesterschap een goede 'dekmantel' zouden vinden voor hun smerige activiteiten. Het werd de "lavendel lobby" genoemd en was verantwoordelijk voor het afwijzen van echt waardige (heteroseksuele) kandidaten voor het priesterschap."...

Bestaat er documentatie om deze bewering te staven?

Ik heb altijd gedacht dat getrouwde priesters het ras zou verbeteren.

- Reacties: @anon, @anarchyst

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

61.  anon[201] - Disclaimer zegt:

Rabbijnen zijn getrouwd en dat lijkt hen niet te weerhouden van peversies.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

62.  Anoniem[224] - Disclaimer zegt:

Het christendom heeft het Westen gevormd (kunst, cultuur, wetenschap, muziek, recht en literatuur) maar zal het uiteindelijk ook ten gronde richten via economische slavernij.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

63.  anarchist zegt:

Ja, er zijn een aantal boeken over dit onderwerp. Er is veel documentatie over het onderwerp.
Hier is een begin:

https://www.lifesitenews.com/news/catholic-expert-details-39huge-homosexual-underground-in-the-church39/

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

64.  Peter Akuleyev zegt:

Vóór 1919 woonden deze Joden niet in "Polen" en hadden zij er geen belang bij dat er een Poolse staat zou komen. Zij leefden ofwel in het Russische Rijk ofwel in de Habsburgse monarchie. Natuurlijk leerden Duitse Joden Duits, veel Habsburgse Joden zagen Duits ook als de taal van de vooruitgang (zelfs als ze in Galicië woonden). Joden die in Warschau, Lemberg of Vilnius woonden, of zelfs in een sjtetl in wat nu Wit-Rusland is, hadden geen echte reden om Pools te leren - omdat de regering Russisch aanmoedigde en Jiddisch in de hele regio nog steeds een zeer nuttige taal was. Veel van de boeren in de oostelijke helft van wat in 1919 Polen werd, spraken sowieso Oekraïens/Ruthens - dus als je de boeren wilde afzetten, was het nuttiger Oekraïens te spreken dan aristocratisch Pools.

- Antwoorden: @Petermx, @Fart Blossom, @Colin Wright

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

65.  Peter Akuleyev zegt:

Hagen plaatst Słomka's zorgen in de context van een breder Pools discours over een langzame nationale onteigening door Joden.

Moet de rol van de Habsburgse en Russische aristocratie hier niet bij worden vermeld? De onteigening van Polen door Joden in beide rijken werd in hoge mate actief aangemoedigd en aangemoedigd door keizerlijke elites en bureaucraten die het Poolse nationalisme als een bedreiging zagen, en in Joden een nuttige indirecte manier zagen om de Poolse macht te beperken zonder de staat duidelijk medeplichtig te maken.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

66.  Zumbuddi zegt:

***"Slimme mensen aan slimme mensen koppelen."

Zei Atzmon niet "rijke meisjes paren aan slimme (in rabbinale termen) jongens?

je weet dat ze niet wereldwijs waren, anders waren ze als de wind weggerend voor een rijke joodse prinses.

Dat daar is genoeg om je Joodse slimheid in twijfel te trekken.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

67.  John Johnson zegt:

KIJK EENS NAAR DEZE ZWARTE CONSERVATIEF DIE WE VONDEN.

DAT ALLES VERANDERT

- Mee eens: Colin Wright

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

68.  EuroNat zegt:

Zijn wij getuige van een hedendaagse, "lichte" versie van een gruwelpropagandacampagne in de VS, waarin zwarten worden gebruikt in plaats van joden?

Protestdemonstraties om verzonnen EuroAm-racisme aan te klagen in plaats van Pools antisemitisme? check

De leugenachtige pers die nieuws kleurt, onderdrukt en ronduit verzint om Euro-Amerikanen te demoniseren in plaats van Polen?

Het kleuren, onderdrukken en verzinnen van nieuws, het ondermijnen van kranten door vele verschillende methoden, en het vergiftigen door geheime invloeden van de instrumenten die de publieke opinie beïnvloeden, kortom alle methoden van kwaadwillige propaganda vormen een bedreiging waarvan Polen een opmerkelijke lijder is. Dit geldt zowel voor propaganda in eigen land als voor propaganda uit het buitenland

CMV

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

69.  anarchist zegt:

U hebt gedeeltelijk gelijk. Er zijn echter enkele misvattingen die moeten worden aangepakt.
De "Bijbel" is geschreven door mensen en als zodanig beïnvloed door de schrijvers en vertalers. Een goed voorbeeld hiervan is de "King James Version" van het Nieuwe Testament, waarin voor het eerst
"de rechten van koningen en edelen" werden gecodificeerd en ondergeschikten werden opgedragen hen te gehoorzamen en te verdedigen. Dit werd gedaan om "de rechten van koningen en edelen" te bekrachtigen en de macht van het individu weg te nemen.
Wat betreft uw bewering dat religieuze organisaties bedrijven zijn, hebt u gelijk. Elke organisatie heeft shekels nodig om te functioneren. Dat is een normale gang van zaken, ook bij religieuze organisaties.
Joden infiltreerden in het Christendom toen de grote Protestantse "splitsing" plaatsvond.
Een belangrijke verandering in de protestantse leer was de aanvaarding van woeker en de verklaring dat het onvermogen om "shekels" te verdienen een "moreel falen" was.
In de katholieke leer moet men zorg dragen voor het welzijn van zijn werknemers door hen een eerlijk en duurzaam loon te betalen, in tegenstelling tot de protestantse leer die het joodse zakenschema kopieert waarbij je je werknemers zo weinig mogelijk betaalt terwijl je grote sikkels voor jezelf vergaart. Dit is hoe de
"captains of industry" zichzelf tot successen maakten, door het joods-protestantse "business model" (pseudo-kapitalisme) te volgen.
Wat betreft uw bewering dat katholieken
"de paus aanbidden", niets is minder waar. Ja, er zijn veel schandalen geweest binnen de kerk, waarbij soms pausen betrokken waren, maar het aanbidden van een kerkleider hoort daar niet bij. Vergeet niet dat in de Middeleeuwen en daarvoor, de paus wereldlijke autoriteit had, vergelijkbaar met een keizer en verantwoordelijk was voor degenen binnen zijn rijk (landen) op een wereldlijke en geestelijke basis.
U hebt het bij het rechte eind met uw bewering dat het Christendom en het Katholicisme grotendeels door de joden zijn gecoöpteerd en overgenomen. Het "Oecumenisch Concilie van Vaticanum II" was een grote "coup" die veel katholiek traditionalisme heeft helpen vernietigen. Er zijn echter katholieken die de veranderingen die deze "coup" teweeg heeft gebracht, weigeren...Met
vriendelijke groet,

- Antwoorden: @emerging majority

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

70.  Ds. Spooner zegt:

Dus wat is er nog meer nieuw onder de zon? Handelen de Joden niet als één? Dat doen ze. Bevorderen ze geen dronkenschap ? Controleren ze de geldstroom niet? Ze doen dit allemaal, we weten het.
U preekt tegen het koor meneer, we zijn ons ervan bewust.
Vertel ons iets nieuws. Vertel ons hoe we deze dreiging kunnen bestrijden. Vertel ons hoe we Albert Bourla, Pfizer en de grote media kunnen bestrijden.
Vertel ons hoe we deze grote, meestal onschadelijke verkoudheid kunnen bestrijden.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

71.  Rich zegt:

Natuurlijk beschermde een deel van de hiërarchie hun medepriesters. Ik heb gehoord dat in het bisdom Rockville Centre op Long Island een van de bisschoppen homoseksueel was en dat hij veel andere homoseksuele priesters en lekenwerkers binnenbracht. Een kennis zei dat hij daar geen diaken mocht worden omdat hij tegen homoseksualiteit was, in overeenstemming met de kerkelijke leer. Als homoseksuelen eenmaal een machtspositie bekleden in welke organisatie dan ook, hebben ze de neiging om anderen met hun neigingen binnen te halen en vervolgens andere gedegenereerden als ze geen homoseksuelen meer hebben. Ik denk dat veel katholieke families hun verwijfde zonen het priesterschap in dreven vanwege het celibaat. De ene jongen uit mijn buurt die priester werd, was een aardige vent, maar leek altijd een beetje licht in de schoenen. Ik ben mijn hele leven naar katholieke scholen en kerken gegaan, en ik heb nog nooit een priester ontmoet die beschuldigd werd van pedofilie. Natuurlijk zijn ze er, en iedereen die voor zo'n misdaad veroordeeld is, zou de pijnbank moeten krijgen en daarna op de brandstapel moeten worden gezet, maar ik ben van mening dat deze kwestie werd gepusht om het pad te effenen voor het homohuwelijk en andere linkse doelen. Ik ben het ermee eens dat de rot opgeruimd moet worden, wil de Kerk een bolwerk worden tegen modernisme en ontaarding. Uiteindelijk zal dat gebeuren, maar het kan nog lang duren.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

72.  Rich zegt:

Ook al zegt u dat er maar twee keuzes zijn, toch zou ik kiezen voor een blanke kandidaat die de wapenrechten steunt. Ik heb nog nooit in mijn leven op een zwarte kandidaat gestemd, en zal dat waarschijnlijk ook nooit doen. En, geloof het of niet, er zijn veel blanke kiezers zoals ik. En 99% zwarten zullen sowieso op een democraat stemmen in plaats van een zwarte kandidaat, dus er is niets gewonnen met het pushen van zwarte "conservatieven".

- Antwoorden: @Avery

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

73.  Dissident Israeli zegt:

Dit artikel bevestigt wat ik heb gelezen en, meer nog, wat ik op dit moment in Israël ervaar. Er heerst in Israël, en ik geloof ook in de zogenaamde Joodse diaspora, een diepgaande afwijzende psychologie die gebaseerd is op een niet-onderzocht geloof, in feite wat een Joodse doctrine genoemd zou kunnen worden. Een artikel in de krant Ha'aretz - de zogenaamde leidende intellectuele krant - onthulde dat volgens originele bronnen, gevonden in de Israëlische archieven, er vele genocidale aanvallen op Arabieren waren tijdens de Joodse "Onafhankelijkheidsoorlog" van 1947-1949, boven en naast het beruchte bloedbad van Deir Yassin in Jeruzalem - dat niet alleen werd uitgevoerd door de Irgun en Lehi, de zogenaamde radicale, rechtse zionisten, maar dat goed werd gesteund door de Haganah - de zogenaamde gematigde factie van zionisten. Blijkbaar waren er leden van de bestuursorganen die geen idee hadden van wat er aan de hand was, maar uiteindelijk verhinderde Ben-Gurion elk serieus onderzoek naar de zaak.
De reden dat dit echt belangrijke informatie is, is dat het in tegenspraak is met het lachwekkende, eeuwige slachtofferverhaal van de Joden. Joden vermoordden niet alleen in koelen bloede degenen die geen strijders waren, zij vermoordden ook degenen die witte vlaggen omhoog hielden om zich over te geven. En er waren meer dan nul verkrachtingen. En bovenal, de plunderingen waren enorm. Met andere woorden, veel Joden gedroegen zich als wilden en barbaren en waren totaal meedogenloos.
Maar om een voorbeeld te geven van de afwijzende psychologie. Toen ik dit artikel ter sprake bracht bij een joodse vriend, kreeg ik een spervuur van afleidingsmanoeuvres over me heen, waarin werd gewezen op wat er met de oorspronkelijke bewoners van de VS is gebeurd - zowel waar als onwaar, met afsluitende opmerkingen dat dit overal gebeurt en dat er niets bijzonder verontrustends aan dergelijke gebeurtenissen is. Wat de afvalligen
natuurlijk vergeten te onthouden, is dat dergelijk gedrag altijd is toegeschreven aan de goyim in hun gedrag ten opzichte van Joden, die altijd de onschuldige niet-gewelddadige slachtoffers zijn geweest. En het is dergelijke propaganda die de rechtvaardiging heeft gevormd, en nog steeds vormt, voor het zionisme en een Joodse staat in het gestolen Palestina.
Het probleem is echter dat het joodse verhaal in de meeste gevallen een leugen is - niet in de laatste plaats de Holohoax - en dat joden net zo goed, en soms zelfs nog meer, in staat zijn tot onmenselijk, wreed en barbaars gedrag. De dagelijkse moord op een Palestijn gaat op dit moment nog steeds door.
Het zionisme is een kolonialistische veroveringsbeweging die nooit is opgehouden met haar veroveringstocht en zij heeft duidelijk een verzet teweeggebracht, dat haar waarschijnlijk zal ondermijnen, zoals het in Algerije heeft gedaan

- Bedankt: Petermx

- Reacties: @anarchyst, @Fart Blossom, @Colin Wright

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

"...om de kerkbanken te vullen die vrij komen door steeds meer blanken." Je hebt daar iets gemist. Iets enorms. De V.S. heeft op dit moment meer afvallige katholieken dan praktiserende. Tijdens de jaren '60 en '70 was er een enorme verandering in het denken van de cannabis generaties.

Maar de hippiebeweging had veel meer om het lijf dan kralen, sandalen en wiet. Hier was een situatie waar de CIA niet voldoende aan dacht om het volledig te begrijpen. "Acid", onder ontspannen in plaats van angstige omstandigheden was van onschatbare waarde in het wissen van engrammen uit de geestesgesteldheid van mensen. Het was als een grote bezem die een hele hoop opgehoopte onzin, opgebouwd over generaties waar ingeprente angsten de drijvende norm waren geworden, wegveegde.

Psychedelica van de meeste soorten, samen met cannabis, hebben waarschijnlijk het effect gehad van het tijdelijk opheffen van de literalistische linkerhersenhelft blokkade van de rechterhersenhelft intuïtie en universaliteit. Ik zou een van de eersten zijn om te beamen dat "te veel ook te veel is". Er schijnen altijd mensen te zijn die het idee hebben dat als één dosis goed is, vele doses geweldig zijn. Zo werkt het niet. Ruwweg hetzelfde geldt voor alcohol. Helaas bestaat er zoiets als verslavende aanleg. In het geval van alcohol, is het meestal genetisch.

Dus het diepere element dat in die lege banken in katholieke kerken werkzaam is, is het simpele feit dat een hele generatie - en meer - tot het besef kwam dat zij niet langer gebukt hoefden te gaan onder die oude, opgelegde angsten voor hellevuur en verdoemenis. Ze waren nu vrij om voor zichzelf te denken en maakten dat ze wegkwamen. Zelfs onder de Zuidelijke Badtisten verlaten de jongere generaties massaal het schip.

Wijlen de grote John Trudell betreurde het feit dat de Europese immigranten die naar deze kusten van het Schildpaddeneiland kwamen, wanhopig verward waren. Hun inheemse gevoeligheden waren door vuur en zwaard neergeslagen. In één woord: ze waren onthecht en onttribaliseerd en leefden in een bijna totaal abstracte denkwijze, met een haat voor de natuurlijke wereld en al haar diepere verbindingen met onze geesten en onze zielen.

Monotheïstische woestijn-geboren georganiseerde religies horen niet thuis in een land overvloeiend van melk en honing. Met de Verschuiving zullen deze vormen uit het Vissentijdperk wegwaaien in de volgende wind.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

75.  profnasty zegt:

Cool handvat.
Snel verhaal.
Het album dat mijn Hendrrix-verslaving begon was 'In the West'.
De live opname van Little Wing was de beste uitvoering ooit.
Het werd onder penibele omstandigheden van het ablum geschrapt. Voor mij is hij niet meer te vinden.
Little Wing was een muzikaal meesterwerk.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

76.  John Johnson zegt:

Het hele "Christendom" is door Joden in het leven geroepen om blanken te manipuleren tot onderdanigheid en totale onvoorwaardelijke gehoorzaamheid. Dat is precies wat er met de blanken is gebeurd en wat er op dit moment gebeurt.

Iedereen kan het christendom afkraken, maar het blijft een feit dat wanneer blanken seculier worden, zij liberalisme/linksheid overnemen. Dit is al zo sinds de jaren 1930.

Seculiere blanke geboortecijfers zijn lager dan welke christelijke denominatie dan ook.

Blanken stellen het systeem niet ter discussie als ze het christendom verlaten. Ze bekeren zich tot het liberalisme en worden stadshondenmoeders. Ze worden nog volgzamer als ze hun vertrouwen stellen in liberale leiders om Eden op aarde te scheppen. Dat wordt de enige mogelijke redding voor de Bantoe.

Ik leefde met seculiere blanken en ik kon niet geloven hoeveel er geloofden in de evolutie van het establishment. Zij geloofden echt dat ras alleen maar huidskleur is en dat Slechte Blanken ergens minderheden moeten tegenhouden. Als je hen zelfs maar vroeg om de gevestigde orde evolutie uit te leggen, riskeerde je volledige verbanning uit de stam. DE WETENSCHAP HEEFT GESPROKEN. Ras bestaat niet en slechte blanken moeten van de aardbodem verdwijnen zodat er een utopia kan bestaan. Ze denken er echt zo over.

Seculiere blanken die met zwarten te maken hebben gehad worden meestal liberale raciale realisten. Zij accepteren ras, maar geloven dat de enige hoop is om iedereen te vermengen om het te elimineren. Blanken worden nog steeds de onuitgesproken vijand omdat hun natuurlijke voordelen worden gezien als oneerlijk en een belemmering voor gelijkheid.

De katholieke kerk is het enige tegengif voor seculier links. Een seculiere anti-linkse beweging is alleen mogelijk via een dictatuur die haar vijanden opjaagt en een zekere Oostenrijker heeft Europa al verzuurd voor dat idee. Links is te zeer verweven met de wereldlijke wereld om haar via een vrijwillige beweging te kunnen verslaan.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

Je ziet het echte probleem met het Vaticaan over het hoofd. Hiërarchie. Het is een enorm controle mechanisme, totaal politiek, volkomen bureaucratisch en met de stroom altijd van boven naar beneden. Het is in wezen een recapitulatie van het Keizerlijke Rome, alleen onder het mom van een nieuwe, zeer goed georganiseerde religie.

Die godsdienst is gebaseerd, niet op de geestelijke boodschappen van Jezus, maar op machinaties van Saul/Paulus, de Farizeeër; Eusebius van Caesarea, keizer Constantijn met zijn "in hoc signe vinces" (in dit teken, veroveren) mentaliteit.

Toen kwam ("Heilige") Augustinus met zijn Oorspronkelijke Zonde boodschap dat verlossing alleen kon worden ontvangen van de Heilige Moeder Kerk kruk. Die doctrine is niets dan kwaad. Zij ondersteunt een valse religiositeit terwijl zij angst en onderwerping oplegt aan de massa's van hen wier voorouders gedwongen werden gelovig te worden.

Het hele bouwwerk stort dus in elkaar. Gebouwd op een kaartenhuis, stevig gefundeerd op zand, moet de stervende macht van het Vaticaan gevierd worden door alle vrije zielen.

- Reacties: @Oscar Peterson

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

78.  Petermx zegt:

Dat klinkt allemaal juist. Bovendien was Duits toen een veel belangrijkere taal. Als je een hogere graad in een van de wetenschappen wilde halen, was Duits een vereiste taal.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

De "protestantse" connectie met woeker die u aanvoert is in de eerste plaats een kwelling van calvinisten geweest. Veel van de godsdienstige problemen in Frankrijk, met als hoogtepunt het bloedbad op St. Bartholomeusdag dat door de Medici-koningin werd verordend, hadden alles te maken met "haut Societe' Protestante" (economische differentiatie) en niet zozeer met godsdienst op zich. De Franse Hugenoten waren meestal calvinisten. Vandaag zouden ze beschouwd worden als de hogere middenklasse. Ze bezaten ondernemingen en vermoedelijk ook bankinstellingen. En zoals we allemaal weten, vragen banken graag rente, soms woekerrente.

Wij weten ook dat de zogenaamde "Pilgrims" geen vluchtelingen waren die hun godsdienst wilden belijden. Dat was hun dekmantel. Historisch gezien waren die PURITANEN verstokte volgelingen van de Oude Testikels en wilden zij hun geloofsovertuiging opleggen aan de rest van de bevolking. Die calvinistische bende in Engeland, aangevoerd door de slechte Oliver Cromwell, wiens Roundheads vrolijk katholieken en niet-calvinistische protestanten vermoordden. Kijk eens naar de voornamen die de "Pilgrim" kolonisten in Massachusetts kregen opgedrongen door hun ouders. Bijna allemaal waren ze ontleend aan de Oude Testikels. Zij zagen zichzelf als het nieuwe "Uitverkoren Volk" en Amerika als hun "Beloofde Land".

De calvinistische godsdienst ontleent zijn naam aan Johannes Calvijn, een inwoner van Genève. Hoewel ik er zelf nog onderzoek naar moet doen, heb ik gelezen dat Calvijn een transliteratie is van Cohen. Als dat inderdaad het geval is, dan rust ik mijn zaak. Net als Ignatius Loyala, de stichter van de Jezuïetenbeweging, bezat Calvijn meer dan een paar Levi's. Zijn ingebakken attitudes waren van de Levieten.

- Bedankt: anarchyst

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

80.  Ned Kelly zegt:

Joden hebben Joden op brute wijze uitgebuit. Morele verdorvenheid is de Joodse forte. Voeg dat samen en je krijgt: de Zwi Migdal... Natuurlijk gebeurde dat ook in de VS.
Een ander bijkomend voordeel van het hypen van de "pogrom" was dat het hielp om van schnorrers af te komen... Wat een voordeel was voor de hoer

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

81.  Oscar Peterson zegt:

Dus wie moet de dood van het Unitarisme vieren?

Met of zonder hiërarchie, het institutionele christendom is sterk in verval.

Ik ben niet geneigd om er iets van te vieren.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

82.  Sepp zegt:

Tranny inversie is zeker een belangrijk deel van het draaiboek van de Verborgen Hand van het Sabbateaans Frankisme. Het maakt allemaal deel uit van het zwart-wit dualisme waarmee ze onder onze neus paraderen en ons belachelijk maken

[MORE]

- Antwoorden: @RedpilledAF

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

83.  S zegt:

Ik denk dat we er zeker van kunnen zijn dat de Amerikaanse Revolutie een Sabbataanse staatsgreep was, te oordelen naar al het gekonkel van Ben Franlin in Engeland en de betrokkenheid van Jefferson bij de Franse Revolutie. Lafayette, een vrijmetselaar, was ook betrokken bij zowel de Franse als de Amerikaanse revolutie.

Ik weet niet genoeg over de Sabbatanen om commentaar te geven, maar Jefferson en Lafayette waren inderdaad beiden zeer betrokken bij de proto-kapitalistische Amerikaanse en proto-communistische Franse revoluties van 1776 en 1789, waarbij Lafayette tijdens zijn leven bekend stond als 'held van beide revoluties'.

Wat betreft Franklins vermeende betrokkenheid bij het leggen van de basis voor de Franse Revolutie, zie de link hieronder. Het was trouwens Franklin die in 1774 Thomas Paine hielp regelen om rechtstreeks vanuit Engeland naar de toekomstige Verenigde Staten te komen, een andere Founding Father die betrokken was bij de gebeurtenissen van zowel 1776 als 1789.

https://www.belcherfoundation.org/trilateral_center.htm

- Mee eens: Sepp

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

84.  Kati_uk zegt:

Net aan het lezen in "200 jaar samen"
https://archive.org/details/200YearsTogether/

over de oekraïne 1881 lente en zomer progromes, het duurt een tijdje totdat mensen in opstand komen op een dergelijke manier tegen andere groepen zoals hier joden met hun altijd dezelfde business model.

"Het werkende volk kan de joodse overval niet meer weerstaan.
Waar men ook gaat, bijna overal hergroepeert de jood-kulak. De Jood bezit de taveernes en de kroegen; de Jood huurt land van de
landeigenaren, en verhuurt het dan drie keer zo duur terug aan de boer; hij koopt de groothandels
van de oogst en doet aan woeker, en rekent daarbij zulke rentetarieven, dat de
mensen ze ronduit "Jiddische *tarieven+" noemen... "Dit is ons bloed!"

(blz. 82 van bovenstaande link)

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

85.  Mefobills zegt:

zij hebben nooit de grond willen bewerken, zij hebben er de voorkeur aan gegeven te leven van hun verstand, om te profiteren van de handel in de landerijen die de boeren hebben moeten betalen [als compensatie voor het ontvangen van vrijheden na de emancipatie]". Voor de Joden was dit natuurlijk een zeer succesvolle strategie.

Woekerrente nemen is niet "slim", het is samenspannen. Joden zijn niet zo slim, maar ze zijn wel "slim" en sluw.

De synagoge wordt, na de eredienst, gebruikt als een plaats voor zaken en samenspanning. Mondelinge overleveringen worden in het geheim doorgegeven.

Als woeker weer illegaal zou worden, dan kunnen synagogen die zich met woeker bezighouden worden gesloten.

Dingen "duur" en dus hoog geprijsd maken is niet "slim", het is de werking van een woekerplan.

begonnen vanaf de oogsttijd proviand van de boeren op te kopen, die zij meestal met wodka betaalden, en die zij tijdens de hongerperiode met enorme winst verkochten.

Een nog geavanceerder woekerplan met Rum was de Atlantische slavenhandel. Onze ((vrienden)) gebruiken steeds weer dezelfde listen, meestal met een of andere draai, maar het doel is altijd hetzelfde; hun "kapitaal" te laten werken in hun plaats. Joods "kapitaal" moet internationaal en fungibel zijn (wat betekent dat het benen heeft en kan bewegen). Bijvoorbeeld, "internationaal kapitaal" kocht tot 1/3 van Duitsland tijdens de hyperinflatie.

Elk land dat soeverein geld (geld uitgegeven door de staat) probeert in te voeren, en de koopman wettelijk aan banden legt, komt onder vuur te liggen.

- Antwoorden: @anarchyst

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

86.  Spender_CGB zegt:

Wie is de man in de groene sweater?

David Icke.

website https://davidicke.com/

- Bedankt: SolontoCroesus

- Antwoorden: @Sepp

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

87.  Derer zegt:

Ik ben bedroefd over de huidige controle en manipulatie van de Slavische massa's in Polen en Oekraïne door de ontrouwe zionisten. De gevoelens van anti-antisemitisme bij het grote publiek worden in de kast gehouden en onderdrukt. Niet anders dan in de VS, waar Chanoeka geleidelijk de plaats inneemt van Kerstmis. Ironisch genoeg werden tijdens de communistische tirannie de anti-communistische gevoelens in die landen op dezelfde manier onderdrukt. Het grote verschil is dat de communisten nooit hebben beloofd of beweerd dat ze in een nepdemocratie leefden.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

88.  Sepp zegt:

Dit is een geweldig David Icke interview/podcast van 1 januari 2022.

https://www.howestreet.com/2022/01/david-icke-gold-silver-oil-fascism-tyranny-ross-clark-this-week-in-money/

Snel vooruit naar 13 minuten.

- Bedankt: Spender_CGB

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

89.  babu zegt:

Geen echte Hebreeërs - deze mensen zijn Edomieten.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

90.  anarchist zegt:

Goede verhandeling, maar je vergeet een belangrijk punt...
Elke joodse feestdag is een viering van regelrechte genocide tegen de "vijanden" van het judaïsme en van de "veroveringen" van het judaïsme en de vernietiging van zijn "vijanden" - degenen die zich proberen te verzetten tegen de joodse overheersing en de uiteindelijke vernietiging.
Als en wanneer de vernietiging van het westen door de joden plaatsvindt, zal er ook een feest zijn - een nieuwe joodse feestdag om verdere verovering en genocide te vieren.
Het zit in hun bloed...

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

91.  Caruthers zegt:

Om dezelfde reden verslaat een Romeins legioen een grotere verzameling ongeorganiseerde individuen.
Minder dan 25% van de Fields Medalisten zijn Joden - de hoogste IQ-klasse die er bestaat - ondanks de etnische netwerken waaraan Joden dwangmatig deelnemen, en ondanks hun supremacistische ijver om de goyim te overtreffen,* die beide hun aantal opdrijven in verhouding tot hun verdiensten.
Flynn's laatste schatting van het gemiddelde Ashkenazi IQ is 107. Bovendien is de standaardafwijking van het Ashkenazi IQ waarschijnlijk lager dan dat van de algemene bevolking, gezien hun grotere homogeniteit. Op de allerhoogste intelligentieniveaus (4 of 5 standaarddeviaties boven het algemene gemiddelde) zou men dan ook niet verwachten dat Joden domineren.

*Het gebrek aan goyim om uit te blinken is de reden dat Israëlische IQ's en prestaties ver onder die van Amerikaanse en Europese Joden liggen.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

92.  S zegt:

Enig idee of Louis Brandeis een Frankist was?

Niet de beste bron, maar volgens Wiki waren Brandeis' ouders beiden volgelingen van Frank's dochter, Eve Frank, die de sekte leidde na de dood van haar vader. De status van Louis Brandeis in dat opzicht wordt echter niet specifiek behandeld.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Eve_Frank

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

93.  Daniel Rich zegt:

Al jong leerde ik: "Als je in Rome bent, gedraag je dan als een Romein... en niet als een virusvirus..."

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

Abonneren op nieuwe columns

94.  marylou zegt:

"Velen zien het verbod als niet meer dan een Joodse poging om de concurrentie van Duitse brouwerijen, vaak in Millwaukee, uit te schakelen. Natuurlijk hebben de Bronfam familie in Canada en vele anderen fortuin gemaakt door harde alcohol over de grote meren naar de VS te brengen.

Wat was het eindeffect van het verbod?

Alle stokerijen die in familiebezit waren, van beroemde Bourbon en dergelijke, waren plotseling allemaal in handen van joden.

- Mee eens: Sepp, Fart Blossom

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

95.  Ray Caruso zegt:

Słomka merkte op dat het grootste deel van het land ooit in Joodse handen was geweest en alleen "met veel gezwoeg was teruggekocht". De Joden, aldus Słomka, "hebben nooit de grond willen bewerken, zij hebben er de voorkeur aan gegeven te leven van hun verstand, om te profiteren door handel te drijven in de landerijen die de boeren hebben moeten betalen [als compensatie voor het ontvangen van vrijheden na de emancipatie]". Voor de Joden was dit natuurlijk een zeer succesvolle strategie. In de jaren 1860 keek Słomka toe hoe de prestigieuze huizen rond het centrale plein van zijn belangrijkste marktdistrict, Tarnobrzeg, in joodse handen overgingen.

Polen zou een hel op aarde zijn als het nog voor 30% joods zou zijn, want nu zou, anders dan in het begin van de 20e eeuw, geen kritiek op of verzet tegen joodse plunderingen zijn toegestaan. Er zou in elke stad in Polen een standbeeld van Adolf Hitler moeten staan, met "LIBERATOR" op de sokkel. Maar, natuurlijk, dat mag ook niet.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

96.  anarchist zegt:

Dank u voor uw scherpzinnige commentaar op joods gedrag. Ik zou er mijn ervaring aan toe willen voegen die ik heb opgedaan tijdens de zogenaamde "civil-rights (voor sommigen)" beweging in de jaren 50 en 60.
In die tijd, hadden wij bewuste blanken een gezegde:
"Achter elke neger, staat een jood".
Er is één gemene deler - de
"olifant in de kamer" die de meeste mensen niet graag benoemen, uit angst voor "antisemitisch", racistisch of een andere denigrerende term te worden uitgemaakt. Mij maakt het niet uit. Hier komt het...
Ik ben opgegroeid tijdens de eerste zogenaamde "burgerrechten" beweging en heb met eigen ogen de achterbakse praktijken gezien, de demonisering van ons fatsoenlijke, gezagsgetrouwe blanken, en in het algemeen, de achteruitgang van de burgermaatschappij veroorzaakt door joodse "burgerrechten werkers".
Bijna alle "burgerrechtenwerkers" en "handlangers" van de demonstraties waren van één overtuiging: linkse communistische joden uit New York. Zij gaven niets om echte "burgerrechten", maar waren daar om haat en ontevredenheid te zaaien onder hun zwarte aanhangers
(die te dom of naïef waren om te zien dat zij werden gebruikt om de wettige regering en samenleving te ondermijnen en te vernietigen - een favoriete communistische tactiek). Deze in New York gestationeerde "tapijtbaggers" wakkerden hun haat en ontevredenheid aan, om later "burgerrechten" advocaten, rassenhaters en Amerika-hatende linkse communisten te worden.
De zogenaamde
"geweldloze demonstraties voor burgerrechten" waren allesbehalve "geweldloos". Berovingen, verkrachtingen en andere misdaden gepleegd door deze "burgerrechten" arbeiders en hun zwarte aanklagers kwamen vaak voor, maar werden nooit gerapporteerd, omdat zelfs de "mainstream media" van die tijd "meededen aan het spel" en gemakshalve hun camera's uitzetten tijdens de gewelddadigheden. Ziet u, zelfs toen was het "creëren van crises" een deel van de agenda.
Het
"begin van het einde" van Amerika en de afschaffing van echte "vrijheid van vereniging" (maar alleen voor blanken) was het gebruik van federale troepen tegen blanke Amerikanen, wat op zichzelf al een schending was van "posse comitatus" - het verbod op het gebruik van federale troepen voor binnenlandse "wetshandhaving" doeleinden. Oorlogsmisdadiger crypto-jood "president" Eisenhower zat er helemaal naast toen hij Amerikaanse troepen inzette voor binnenlandse "ordehandhaving" zonder dat de gouverneur van de staat daarom had gevraagd.
Omdat de meeste blanken gezagsgetrouw waren (en nog steeds zijn), werden zij (wij) "platgewalst" door het gebruik van federale troepen om eerlijke afwijkende meningen de kop in te drukken. We zijn nooit hersteld van deze ongrondwettelijke acties. Vanaf daar ging het bergafwaarts..
. De vrijheid van vereniging werd afgeschaft, maar alleen voor blanken. Tot op de dag van vandaag verklaren "gekleurde mensen" en zelfs overheidsinstanties voor "burgerrechten" dat alleen blanken "racistisch" zijn en dat "gekleurde mensen" niet "racistisch" kunnen zijn.
Wij zien de resultaten van de zogenaamde "burgerrechten (voor sommigen)" beweging, met elke
"persoon van kleur" en hun joodse handlangers die eisen dat wij blanken capituleren voor hun eisen...die nooit genoeg zijn.

- Reacties: @Colin Wright, @Mefobills

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

97.  Fart Blossom zegt:

Zij leefden ofwel in het Russische Rijk ofwel in de Habsburgse Monarchie.

Goed punt. En om die reden werden de Russische "pogroms" ongetwijfeld gehypet zoals hierboven beschreven.

Dit, met dank aan de UNZ archieven, verklaart een deel van de motieven voor de hype en hysterie en wat riekt naar valse vlaggen,

Het verhaal van de rol van de Europese geldmagnaten en de zakenmagnaten in de uitlevering van Rusland aan de bolsjewieken is nooit afdoende verteld. Het staat als een nachtmerrie-achtig voorbeeld voor de onoplettenden.

De verzwakking van het tsaristische Rusland werd voorafgegaan door een slinkse strijd van Westeuropese bankiers om hun klauwen in de Russische economie te zetten. Wat ook de tekortkomingen van het tsaristische regime mogen zijn, het strekt het tot eer dat het de ring van internationale bankiers en familiedynastieën, Amsterdam-Frankrijk-Parijs-Londen-Wenen, krachtig heeft weten af te weren.

Bankiers' blauwdruk voor ondergang
door Paul Stevens

The American Mercury, juli 1956, pp. 119-126 https://www.unz.com/print/AmMercury-1956jul-00119/

Zei Solzjenitsyn niet ook iets over dat de "pogroms" verfraaiingen waren?

Hier is nog een interessante opmerking uit het verleden die ik vond door Unz artikelen te doorzoeken.

[MORE]

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

98.  Fart Blossom zegt:

...waren er vele genocidale aanvallen op Arabieren tijdens de Joodse "Onafhankelijkheidsoorlog" van 1947-1949, naast het beruchte bloedbad van Deir Yassin in Jeruzalem ...

Als ik het mij goed herinner was Yuri Avnery getuige van, of tenminste op de hoogte van, dergelijke dingen en beschreef hij ze in zijn columns en in zijn boek, "1948" A Soldier's Tale".

http://uriavnery.com/en/

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

99.  Irish Savant zegt: - Website

Eeuwenlang, van Vladivostok tot Lissabon, van Edinburgh tot Istanbul, hebben heidenen dezelfde klachten opgetekend tegen de Joden die onder hen woonden. Ik rust mijn zaak.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

100. Haxo Angmark zegt:

zoals men vroeger zei in het boeren Rusland (en waarschijnlijk nog steeds zegt)

"De Jood komt, dus

bind de koe goed vast, en

zorg ervoor dat je gouden vullingen er goed in zitten."

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

101. Silviosilver zegt:

het standpunt van de nieuwe Poolse staat bestond erin stilzwijgend toe te staan dat de Joden langzaam uit hun vroegere invloedsposities werden verwijderd, terwijl alle gewelddadigheden werden veroordeeld.

Vergelijkbaar met mijn eigen standpunt over jodenkritiek: de absolute noodzaak van volwaardige kritiek, maar een absolute afkeer van geweld. Realistische, op feiten gebaseerde kritiek echter, die nogal schaars lijkt in vergelijking met de wilde "vrije associatie"-kritiek die men op deze site ziet, en waarvan de prevalentie de enige factor is die mij ervan weerhoudt de beschuldiging van "antisemitisme" als volstrekt vals te beschouwen.

Ze begreep het verschil niet en bleef herhalen: "Hij was zo'n fijne jongen."

Hij heeft niets gedaan.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

102. Avery zegt:

{En 99% zwarten zullen sowieso op een democraat stemmen in plaats van een zwarte kandidaat.}

Mee eens.

Kimberly Klacik (jonge, elegante zwarte vrouw), die door de GOP (en Trump) werd gepusht, verloor massaal van verliezer* Democraat Kweisi Mfume: Zwarte kiezers stemden voor Mfume met een marge van 40 punten, ook al bracht Klacik de problemen van het door misdaad geteisterde Baltimore op zeer overtuigende wijze in verband met Democraten en decennia van Democratisch bewind.

{, dus er is niets gewonnen met het duwen van zwarte "conservatieven".}

Ik weet niet of iemand Winsome heeft gepusht. Voor zover ik weet liep ze op haar eigen, en de kiezers vonden haar en haar boodschap goed.

Desalniettemin was de uitwisseling leerzaam (voor mij).
Groeten.

________________________* "...Hij verwekte vijf kinderen bij verschillende vrouwen tijdens zijn moeilijke tienerjaren...."

zo'n rolmodel voor zwarte yuten.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

103. Irish Savant zegt: - Website

Toen Napoleon de toenmalige paus waarschuwde dat hij van plan was de Kerk te vernietigen, antwoordde de paus: "Als de bisschoppen en kardinalen er niet in geslaagd zijn haar te vernietigen, zult u daar waarschijnlijk niet in slagen".

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

104. Colin Wright zegt: - Website

Vóór 1919 woonden deze Joden niet in "Polen" en hadden zij er geen belang bij dat er een Poolse staat zou komen. '

Nou, dat is niet echt eerlijk. In tegenstelling tot, laten we zeggen, "Griekenland" of zelfs "Italië", was de Poolse staat minder dan tweehonderd jaar eerder al een feit. Bovendien waren er gedurende de hele Negentiende Eeuw grote en bewuste Poolse nationale opstanden geweest.

Het zou moeilijk zijn geweest voor een Jood om niet te weten dat hij in 'Polen' was. Het was er zeker vaag aan de randen, en het had beslist geen nationale soevereiniteit - maar ik zou zeggen dat het echt genoeg was.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

105. Colin Wright zegt: - Website

Oorlogsmisdadiger crypto-jood "president" Eisenhower zat fout door Amerikaanse troepen in te zetten voor binnenlandse "ordehandhaving" zonder verzoek van de gouverneur van de staat...'

Ik ben het eens met veel van de rest van wat je schreef - maar ik moet Eisenhower tot op zekere hoogte hier verdedigen.

Hij probeerde Brown vs. Board of Education tegen te houden. Ik heb ooit een verslag gelezen over hoe hij de opperrechter erbij haalde en hem probeerde te laten inzien dat blanke Zuiderlingen niet wilden dat hun dertienjarige dochters naast tweehonderd pond wegende zwarte veldhanden zaten.

Vanuit ons gezichtspunt heeft Eisenhower niet echt goed gevochten, maar hij was niet de aartsduivel die u hem voorstelt.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

106. Mefobills zegt:

Dank u voor uw scherpzinnige commentaar op joods gedrag. Ik zou er mijn ervaring aan toe willen voegen die ik heb opgedaan tijdens de zogenaamde "civil-rights (voor sommigen)" beweging in de jaren 1950 en 1960.
In die tijd hadden wij, bewuste blanken, een gezegde:
"Achter elke neger staat een jood".

Ik weet dat de mensen hier denken, daar gaat die MEFOBILLS weer, praten over woeker en geld.

Het zit zo: Geld is de drijfveer van de geschiedenis. Als je het buiten beschouwing laat, raak je in de war.

Ergo: Onze vrienden en hun geldmanipulaties verdienen het hoogste niveau van toezicht.

Velen weten misschien, maar waarschijnlijk niet de meesten, dat de NAACP is opgericht met joods geld uit New York. Joodse banksters financierden de beweging.

Het internationale joodse kapitaal, gewoonlijk gewonnen met woekerwinsten, had de oorlog verklaard aan het christelijke Amerika.

De strijd tussen Booker T. Washington en W.E.B. DuBois was een strijd tussen de twee Amerika's, het ene christelijk en het andere joods.

Na de wederopbouw kwam er overal geld vandaan om Booker T.'s visie te financieren, waarin de zwarte man de macht van groen (geld) zou hebben, waarbij dat groen in zijn eigen gemeenschappen kringelde. Zwarte hogescholen moesten de ambachten onderwijzen, en zwarten mochten NIET AGITEREN via de wet. De blanke man moest de zwarten zien als een levensvatbare economische entiteit, en dan zouden veranderingen in de wet volgen. Miljoenen dollars stroomden uit christelijke bronnen om de bouw van zwarte hogescholen en dergelijke te financieren om Booker T. en zijn visie te helpen.

Aan de andere kant stonden onze (((vrienden))) en hun wereldbeeld; als het goed is voor de jood. Gerecyclede woekerdollars werden gebruikt om de NAACP te financieren, en het doel was een KRITARCHIE VAN WET.

Kritarchie:

https://forward.com/fast-forward/430169/what-is-a-kritarch-the-term-used-by-a-white-nationalist-website-linked-to/

De blogpost in kwestie verwees naar Amerikaanse rechters als "kritarchs," zoals vele andere posts op VDARE doen. De term, gebruikt op "een negatieve toon," schreef Tabaddor, "is zeer beledigend en antisemitisch." De term, schreef ze, is een verwijzing naar het Oude Israël, en specifiek naar de periode beschreven in het Hebreeuwse Bijbelboek Rechters, toen de leiders van de losjes samengevoegde stammen van het volk Israël, die dienden als de feitelijke scheidsrechters van de wet, "rechters" werden genoemd. Kritís betekent "rechter" in het Grieks, en het achtervoegsel "-arch" betekent "regel", dus "kritarchy" betekent "regel van rechters".

"VDare's gebruik van de term op een pejoratieve manier werpt de Joodse geschiedenis in een negatief daglicht als een antisemitische troop van Joden die macht en controle zoeken," schreef Tabaddor.

UHHH. Ja. No shit. Als het loopt als een eend en kwaakt als een eend, is het waarschijnlijk een eend.

Kritarchie van de wet, om vervolgens super-prediteurs te verdedigen, d.w.z. woekeraars, gefinancierde NAACP, om vervolgens zwarten te gebruiken als agenten van vernietiging.

Het was een win-win situatie, de Joden konden zich achter de zwarten verschuilen en zichzelf als helden opwerpen, maar ondertussen de zwarten van de natuurlijke orde van het leven beroven. (Zwarten zouden eeuwige slachtoffers zijn, afhankelijk van de tedere bedieningen van de Joodse controle.)

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

107. Feli zegt:

Je moet het woord pedofiel opzoeken. De priesters zijn homo's.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

108. Colin Wright zegt: - Website

"...Het zionisme is een kolonialistische veroveringsbeweging die haar verovering nooit heeft gestaakt en zij heeft duidelijk een verzet teweeggebracht dat haar waarschijnlijk zal ondermijnen zoals in Algerije het geval was.

Ik zou zeggen dat er nog meer - en ergere - elementen zijn.

Ten eerste ontbreekt het de Israëlische Joden aan een toereikende nationale identiteit. De verschillende onderdelen van dat blok laten hun kinderen niet eens samen naar school gaan.

Hoe kun je een gevoel van natie behouden? Waarom, er moet altijd een vijand aan de poorten staan.

...en dat is altijd zo! Eerst was het Egypte, toen Libanon, toen Hamas, en nu is het Iran. Als Iran gereduceerd wordt tot Syrische chaos of Egyptische onderwerping, dan moet er maar iemand anders zijn. Turkije?

Het zal wel. Het zal nooit ophouden. Dat kan niet, niet als Israël wil blijven bestaan.

[MORE]

- Mee eens: anarchyst

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

109. RedpilledAF zegt:

Weer een sayaniem Jood die het Talmoedisme lijkt te verspreiden door middel van oorlogszuchtige aanvallen op niet-Joden. Ga je gang Schlomo, je zult meer hasbara succes hebben in protestantse chatrooms en forums.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

110. RedpilledAF zegt:

Wow... het spul van nachtmerries...

 


9 comments:

  1. Van Rossem met een goed verhaal over WO2: https://youtu.be/Ynhn-Nx9yos

    Mijn reactie:

    1:07 'Het gekke was dat de aanval op Pearl Harbour niet zoveel schade deed aan de Amerikaanse vloot', zegt Maarten. De aanval was uitgelokt door de Amerikanen. Ze knepen de olie-toevoer aan Japan af. (Japan moerst iets doen, kon zo niet langer). En ze stuurden een telegram aan Portugal dat 'Portugal niet moest wanhopen, want de Japanse bezetting van Timor zou binnen kort worden beëindigd.' De VS stuurde dit bericht opzetteliojk, omdat ze wist dat Japan de geheime codes van Portugal had ontrafeld. Het bericht aan Japan was dus: "De VS vloot in Pearl Harbour gaat jullie aanvallen. ' Dat 'dwong' de Japanners tot een pre-emptive strike. Et voilà: nu had Roosevelt zijn alibi om als VS meee te gaan doen met WO2, en binnen no time en met weinig kosten, de super-macht van de wereld te worden: alle competitors hadden zichzelf al kreupel gevochten.

    ReplyDelete
  2. Een lange reactie van mij op Sofia, op Blik's blog (4 januari) wil ik toch hier her-plaatsen:

    @ SDR 23.09. Je hebt gelijk. Fout van mij, maar in feite het zelfde verschijnsel: Washington (Tel Aviv?) destabilieert zijn opponenten door verdeeldheid te stimuleren.

    @ Sofia 23.12.
    Voor mij is een belangrijk criterium: hoe comfortabel en 'rijk' (menselijk gezien) is het leven voor de 99%, en waar leidt huidig beleid naar toe.

    Dan zie ik toch vooral de laatste 2 jaar steeds besluiten die alleen maar naar een negatieve toekomst leiden: een mogelijk Early treatment van Covid is verzwegen, Off label medicijnen verboden, Economie zwaar beschadigd, vrijheden afgenomen.

    Dat alles was niet zo in de voorgaande decennia.
    In de jaren 60 ging alles juist de goede kant op.
    Vanaf de jaren 90 nam alleen de rijkdom van de 1% toe, maar de 99% kreeg er veel speeltjes bij: computer, telefoon, internet.

    Je schrijft:
    [Wat mensen ook maar niet begrijpen, is dat die dictatuur er al minstens een eeuw een feit is. Probleem (voor hun) is dat hun ketenen (de financiele wereld) op springen staan. Zoals ik al heel vaak hier geschreven heb: de beste gevangenis is een gevangenis waar de gevangenen niet beseffen dat ze gevangen zitten. Helaas voor TPTB heeft die situatie zijn langste tijd gehad.]

    Een gevangenis die je niet bemerkt en waar je vrij kan reizen en drie vakanties per jaar kan hebben voelt ook niet echt als een gevangenis. De meesten willen graag zo leven. Ik ook.

    Rijke mensen heb je altijd, en iemand moet de zaken regelen.

    Maar nu gaat het echt de verkeerde kant op: ze maken alles klaar om straks ook 'kwaadschiks' ons de baas te zijn.

    En die vrijheden en vliegvakanties die zijn al weg, vrees ik.

    Misschien waren die vliegvakanties niet houdbaar (milieu) en ook minder leuk dan je dacht: meer locale connecties (je buren kennen) geven de mens meer voldoening wellicht, en kosten het milieu niks.

    Een dictatuur hoeft ook geen probleem te zijn, als degenen die aan de macht staan het goed met hun familie voor hebben, en als ze het hele land als familie zien. (Zie mijn blog over Putin 1203). Maar hier trekken de 'Vijandige Elites' aan de touwtjes , de mensen met goy-haat. Zie mijn blog 1205.

    Dàt is het ècht slechte nieuws.

    ReplyDelete
  3. Mijn reactie van gisteravond is niet geplaatst. Tweede poging:

    https://www.ad.nl/binnenland/de-boosterweigeraars-als-de-nieuwe-antivaxers-we-blijven-niet-aan-de-gang~a092d2e2/

    De landelijke media doen hun best om kritisch te lijken, maar het blijft binnen bepaalde perken ( De Overton window, in vaktermen). Gelukkig hebben we (nu nog wel) alternatieve bronnen, zodat elk mens in princiepe zelf zijn keus kan bepalen. In princiepe, want in de praktijk hebben we geen tijd om alle 'bronnen' te beluisteren. En zo wordt er heel veel schade gedaan aan onze gezondheid en vrijheid. Maar de vaccin-industrie kan tevreden zijn. ( Benieuwd of deze reactie wèl door de censuur komt)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bovenstaande is wèl geplaatst.

      Dan nog maar eentje:

      Iedereen moet vrij zijn keuze maken. Ik ontmoet weinig mensen, en doe altijd het mondkapje op als ik ergens kom. Maar ik heb bewust geen enkele vaccinatie genomen. Ik wil geen proefkonijn zijn. Met jouw eigen immuniteit te verhogen kom je er zeker ook. Vitamine D, zink, selenium, bewegen, goed slapen. Dan ben je gewapend tegen àlle varianten, en krijg je geen bijwerkingen. Breng ik iemand in gevaar? Niet de gevaccineerden, want dan zou dat vaccin niet helpen. En het helpt, zegt men.

      Delete
  4. Gekleurde revolutie in Kazachstan: Getrainde en bewapende demonstranten (oppositie leider zit in Kiev). Maar Kazachstan is een groot en belangrijk land, met de raketbasis |Baikonur.

    Ze hebben dezelfde fouten gemaakt als Lukashenka: NGO's tolereren, en advances naar het westen; zoals het alfabet vervangen. Ondertuwsen niks doen tegen de elite en olichargen corruptie.

    Maar er zijn al Spetsnatz troepen gearriveerd. Een regime change zou catrastrofaal zijn voor het land: Het grenst slechts aan CSTO landen, dus zou al zijn afzet en importgebieden verliezen. Hopelijk kunnen de vredestroepen wat buitenlandse agitatoren arresteren en ontmaskeren.

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://en.wikipedia.org/wiki/Collective_Security_Treaty_Organization#Member_states

      Ik denk dat de grote olie en gas leidingen via mongolie lopen, en niet via Kazachstan.

      Over 4 dagen gesprek: Putin - Biden.

      Ik denk dat Mercouris de beste bron is voorlopig.

      Gas kost nu weer 95 cent. Ik kocht voor 88 cent op 30 december ( voor 3 maand).
      Enkele dagen geleden was het gezakt naar 75 cent.

      Ik weet niet of Kazachstan de reden is van de verhoging.

      Delete
    2. [Ik weet niet of Kazachstan de reden is van de verhoging.]
      Nee, dat is het niet openstellen van de NordStream II.

      Delete
  5. Potverdikke,

    weer een nieuwe variant: de obidibobidibombom

    https://twitter.com/Tisjeboyjay1

    ReplyDelete
  6. You tube:
    Persia before Khomeini - The history of Iran in 15 minutes of perfectly restored film material

    ReplyDelete