Sunday, February 14, 2021

1121 Glenn Greenwald over journalisten die zich als bloedhonden gedragen.

UPDATE:  Elon Musk vraagt Putin  of ze samen op Clubhouse kunnen spreken. 

Musk wil zich profileren als zijnde ànders dan al die Big Tech jongens  die allemaal Politiek Correct  extreem Links zijn.  ( RT , 7 min.

Clubhouse:  een soort Zoom, maar dan zonder beeld.  Je kan meeluisteren en 'je hand opsteken'  als je iets wil vragen. De gespreksleider kan je dan het woord geven.  Je moet wel door iemand uitgenodigd worden. Soms luisteren vele duizenden mensen mee.  ( NRC uitleg).  

                     ---------------einde  update ------------------


Inleiding.  

Ik las op UNZ een zeer lovend artikel over Greenwald's aanval op 'de journalisten' en besloot die met google translate te vertalen en hier te plaatsen. 

HIER het originele artikel.   

 Twee lastige woorden in de tekst:   tattle = klikspaan, kletskous, babbelaar

hall monitor = surveillerend persoon op een middelbare school of internaat 

Het artikel van Greenwald is nog pas enkele dagen oud, maar wordt al genoemd op Taylor's wikipedia pagina> Controversies

                     ============einde inleiding=================



De 'Roddel  en Censuur' industrie 

- de RCI- krijgt weerwoord. 



Glenn Greenwald.



Door  Glenn Greenwald.

Taylor Lorenz van de NYT beschuldigt ten onrechte een tech-investeerder (Marc Andreesen, bedenker van Netscape)  ervan dat hij smaad  jegens haar gebruikt  nadat zij maandenlang heeft geprobeerd te infiltreren in een  app waar Sillicon Valley met elkaar spreekt. 

 


NYTimes-verslaggever Taylor Lorenz en  Marc Andreessen


Er is de afgelopen jaren een nieuwe en snelgroeiende journalistieke 'trend' ontstaan ​​die het beste kan worden omschreven als een onheilige mix van 'de surveillant op een schoolplein'  en  'Stasi-achtige burgerbewaking'. Het is half adolescent en half kwaadaardig. De belangrijkste doelstellingen zijn controle, censuur en de vernietiging van reputaties voor plezier en macht. Hoewel het epicentrum zich bevind in de grootste zakelijke mediakanalen, is het toch juist het tegendeel van echte journalistiek.

 

Ik heb eerder geschreven over een bijzonder giftige soort van deze autoritaire 'berichtgeving'. 

Teams van journalisten bij drie van de meest invloedrijke zakelijke mediakanalen 

- CNN's “mediareporters” (Brian Stelter en Oliver Darcy), 

- NBC's “desinformatie ruimte-eenheid” (Ben Collins en Brandy Zadrozny), en de technische verslaggevers van 

- The New York Times ( Mike Isaac, Kevin Roose, Sheera Frenkel) - 

besteden het grootste deel van hun 'journalistiek' aan het zoeken naar online sites waarvan  ze vermoeden  dat daar spraak- en gedragsregels worden geschonden, en zetten dan deze sites in de schijnwerpers  en pleiten vervolgens voor het nemen van strafmaatregelen tegen die sites (verbod, censuur, inhoudelijke regulering,  'naschoolse detentie'). Deze verslaggevers die zich gedragen als  de surveillant op een kostschool-slaapruimte zijn een belangrijke verklarende factor  waarom techmonopolies, die -- om redenen van eigenbelang en ideologie--  nooit de verantwoordelijkheid wilden nemen om te censureren, dit nu met overgave en schijnbaar willekeurige botte kracht doen: ze worden beschaamd door 's werelds luidste mediabedrijven als ze dat niet doen.


Net zoals de NSA geobsedeerd is om ervoor te zorgen dat er geen plek op aarde is waar mensen kunnen communiceren zonder hun spionerende ogen en oren, kunnen deze journalistieke zaal-opzichters het idee niet verdragen dat er op internet een plek kan zijn waar mensen vrij kunnen spreken. Op manieren die zij niet goedkeuren. Net als een of andere griezelige informant van een staatsveiligheidsapparaat, brengen ze hun dagen door met afstruinen  van de krochten  van chatrooms en 4Chan-prikborden en reddit-subgroepjes en privécommunicatie-apps om iemand te vinden - invloedrijk of obscuur - die iets zegt waarvan ze denken dat het verboden zou moeten zijn , en vervolgens de megafoons van het bedrijf gebruiken die ze niet hebben gebouwd en die ze niet hadden kunnen bouwen, maar die ze kado krijgen om iedereen die afwijkt van de orthodoxie van hun bedrijfsmanagers of iemand die hun informatiehegemonie kan bedrijgen,  het zwijgen op te leggen en te vernietigen.

 

Oliver Darcy heeft zijn CNN-carrière opgebouwd door rond te hangen met Brian Stelter die nukkig wees naar mensen die de regels op sociale media overtreden en veeleisende technische leidinggevenden gooien vervolgeens de 'overtreders'  van het internet.  De kleine ploeg kletskous millennials die door NBC is samengesteld - mensen die  naar hun onnozele werk verwijzen met de zelfverheerlijkende titel van 'werken in de desinformatie-ruimte': even onverschrokken en gevaarlijk als het blootleggen van corruptie door repressieve regimes of rapportage vanuit oorlogsgebieden - brengen hun sombere dagen door, scrollend door 4Chan-borden om de aanstootgevende memes en slechte woorden bloot te leggen die worden gebruikt door overmoedige adolescenten; ze geven zichzelf dan een schouderklopje voor het confronteren van gevaarlijke machtscentra, zelfs als het niets meer voorstelt dan het  pesten  en  koeioneren van gewone machteloze en naamloze burgers door hun identiteit te publiceren.



Maar het ergste van deze drie Media  zijn de technische verslaggevers van de NYT, vanwege hun invloed en bereik alleen al. Toen Silicon Valley monopolies, publiekelijk onder druk gezet door Rep.Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) en andere wetgevers, verenigd waren om Parler van internet te verwijderen, trok het technische team van de Times snel hun Opzichters unoform aan en nam zijn  Stasi-notebooks ter hand om te waarschuwen dat de Bad People waren gemigreerd naar Signal en Telegram. Deze week vroegen ze: "Zijn privéberichten-apps de volgende hotspot voor Desinformatie?" Een verslaggever zei  „Ik beken dat ik me zorgen maak over Telegram. Naast privéberichten gebruiken mensen Telegram graag voor groepschats - tot 200.000 mensen kunnen elkaar ontmoeten in een Telegram-chatroom. Dat lijkt problematisch. "

 

Deze voorbeelden van journalistiek die wordt misbruikt om censuur te eisen van ruimtes die ze niet kunnen beheersen, zijn te talrijk om volledig te beschrijven. En ze zijn niet beperkt tot die drie verkooppunten. Dat veel krachtiger censuur dringend nodig is, is nu een virtuele consensus in de reguliere bedrijfsjournalistiek: het is een bezielende reden voor hen.

"Degenen onder ons in de journalistiek moeten het feit onder ogen zien dat vrijheid van meningsuiting, een principe dat we heilig achten, wordt bewapend tegen de principes van de journalistiek", klaagde Ultimate Establishment Journalism Maven Steve Coll, de decaan van de Graduate School van Columbia University. of Journalism and a Staff Writer bij The New Yorker. Een New Yorker en Vox-medewerker die een grote journalistieke listserv ( programma om groepen te emailen of met elkaar te laten discussieren)  beheert die toepasselijk "Study Hall" wordt genoemd, Kyle Chayka, is al begonnen Substack ( de site waarop Greenwald dit artikel publiceerde) te beschamen voor het hosten van schrijvers die hij onaanvaardbaar acht (Jesse Singal, Andrew Sullivan, Bari Weiss). Een recent Guardian-artikel waarschuwde dat podcasts een van de resterende gebieden is die nog steeds onvoldoende worden gecontroleerd. ProPublica deed zondag hetzelfde met Apple, en vorige maand verscheen een van zijn verslaggevers op MSNBC om te eisen dat Apple zijn podcast-inhoud net zo agressief censureert als Google's YouTube nu zijn video-inhoud censureert.

 

Zo hebben we de onvoorstelbaar verwrongen dynamiek waarin Amerikaanse journalisten niet de verdedigers van de vrijheid van meningsuiting zijn, maar de belangrijkste kruisvaarders om ze te vernietigen. Ze doen het gedeeltelijk voor macht: om ervoor te zorgen dat alleen zij de informatiestroom kunnen controleren. Ze doen het gedeeltelijk uit ideologie en uit hoogmoed: de overtuiging dat hun wereldbeeld zo onbetwistbaar juist is dat alle afwijkende meningen inherent gevaarlijke 'desinformatie' zijn. En ze doen het uit machts-wellustigheid :  ze raken duidelijk opgewonden - vinden een anderszins ongrijpbaar doel - door de reputatie en levens van mensen te vernietigen, hoe machteloos ook. Wat het motief ook moge zijn, de medewerkers van de bedrijfsmedia wiens bedrijfstitel 'journalist' is, zijn de belangrijkste activisten tegen een vrij en open internet en de kernwaarden van het vrije denken.

 

De diepgaande zieklijkheid die hier aan ten grondslag ligt, was zaterdagavond volledig te zien. Het was de  roekeloze en zelfvernederende lastercampagne door een van de beste tech-verslaggevers van The New York Times, Taylor Lorenz. Ze beschuldigde Marc Andreessen, ondernemer en investeerder in Silicon Valley, ten onrechte en zeer publiekelijk van het gebruik van het woord "achterlijk" ( a retard)  tijdens een discussie over de Reddit / GameStop-opstand.

 

Lorenz loog. Andreessen heeft dat woord nooit gebruikt. En in plaats van zich te verontschuldigen en het in te trekken, rechtvaardigde ze haar fout door te beweren dat het een 'mannelijke stem' was die klonk als de zijne, en vergrendelde ze haar Twitter-account alsof zij - in plaats van de persoon die ze ten onrechte verguisde - het slachtoffer was.

 

Maar de details van wat er is gebeurd, zijn onthullend.            De discussie die Lorenz valselijk beschreef, vond plaats op een relatief nieuwe audio-app genaamd "Clubhouse", een platform dat alleen op uitnodiging was bedoeld om privé-groepsgesprekken mogelijk te maken. Het is populair geworden onder leidinggevenden in Silicon Valley en verschillende media-persoonlijkheden (ik was een paar maanden geleden uitgenodigd voor de app, maar heb nooit deelgenomen aan  discussies). Maar zoals CNBC deze week opmerkte, "terwijl de app is gegroeid, beginnen mensen met meer verschillende achtergronden toe te treden", en het "heeft een niche gevormd onder zwarte gebruikers, die nieuwe manieren hebben bedacht om het te gebruiken." Het ethos van de vrijheid van meningsuiting heeft het ook steeds populairder gemaakt in China als een middel om repressieve online beperkingen te vermijden.

 

Deze privéchats zijn vaak geïnfiltreerd door journalisten, soms op uitnodiging en soms door bedrog. Deze journalisten proberen de discussies te volgen en vervolgens samenvattingen te publiceren. Vaak bestaat de 'rapportage' uit uitspraken die buiten de context vallen en bedoeld zijn om de deelnemers onverdraagzaam, ongevoelig of anderszins schuldig te laten lijken aan slecht gedrag. (Dit is de afgelopen weken met Forum voor Democratie gebeurd. JV)  Met andere woorden, journalisten, wanhopig op zoek naar inhoud, hebben Clubhouse aangemerkt als een nieuwe grens voor hun slijmerige werk als vrijwillige kinderoppas  en spraakpolitie.

 

Lorenz vervulde daar haar onedele plichten en kondigde op Twitter aan dat Andreessen een slecht woord had gezegd. Tijdens de bespreking van de 'Reddit-revolutie', beweerde ze, gebruikte hij het woord 'achterlijk'. Ze verhoogde vervolgens haar klik-spaan-rol door niet alleen deze aantijging op te nemen, maar ook de namen en foto's van degenen die op dat moment in de kamer waren - en zo degenen bloot te stellen (verraden)  die schuldig waren aan de misdaad omdat  ze  geen bezwaar maakten tegen Andreessens niet PC  woord:


 Talrijke clubhuisdeelnemers, waaronder Kmele Foster, documenteerden onmiddellijk dat Lorenz had gelogen. De moderator van de discussie, Nait Jones, zei: "Marc heeft dat woord nooit gebruikt." Wat er feitelijk gebeurde, was dat Felicia Horowitz, een andere deelnemer aan de discussie, had "uitgelegd dat de Redditors zichzelf 'retard revolutie'  noemen" en dat was de enige vermelding van dat woord.

 

In plaats van zich te verontschuldigen en zich terug te trekken, bedankte Lorenz Jones voor 'verduidelijking', en benadrukte vervolgens hoe kwetsend het is om dat woord te gebruiken. Ze verwijderde de originele tweet zonder commentaar en deed  toen - nadat haar valse beschguldiging zijn  werk had gedaan - haar account op slot.




Wat is er mis met deze aflevering, afgezien van het feit dat een verslaggever van de New York Times roekeloos probeerde iemands reputatie te vernietigen?   Alles. 

De deelnemers aan Clubhouse hebben geprobeerd om te voorkomen dat deze kletskous- verslaggevers hun privégesprekken afluisteren, juist omdat ze zichzelf zien als Stasi-agenten wiens functie het is om mensen te rapporteren voor het uiten van verboden ideeën, zelfs in privéconservaties. Zoals Jones duidelijk opmerkte, "dit is de reden waarom mensen journalisten blokkeren": "vanwege deze oneerlijkheid."

 ( JV:  Op twitter zie ik dat Nait Jones een zwarte man is. Hoe komt hij in dit selecte praatgroepje?  Even kijken op zijn twitter account:  Nait heet  Nathan, en heeft een joodse moeder....  dat maakt het allemaal wat  beter te begrijpen. https://twitter.com/NaithanJones   )

Een verslaggeefster, Jessica Lessin, klaagde onlangs dat ze door Andreessen was geblokkeerd voor zijn clubhuisdiscussies - alsof ze het goddelijke recht heeft om de communicatie van mensen te controleren. En Lorenz zelf is al maanden geobsedeerd door het volgen van clubhuisdiscussies in het algemeen en Andreessen in het bijzonder, en bespotte hem vorige week toen ze een nepreferentie kreeg om mee te doen:


Denk er even over na hoe infantiel en tegelijk ook despotisch dit allemaal is. Deze NYT-verslaggever gebruikte haar platform om virtueel uit haar bureau te springen om naar de leraar te rennen en uit te roepen: hij gebruikte het woord r  ( = retard, achterlijke)! Dit is wat ze maandenlang probeerde te bereiken: mensen in privécommunicatie betrappen met woorden die verboden zijn of ideeën die verboden zijn om ze aan het publiek te vertellen. Dat ze het helemaal bij het verkeerde eind had, is misschien wel het minst vernederende en zielige aspect van dit alles.

 

Naast dit alles, wat als hij het woord "achterlijk" had gebruikt? Wat zou het betekenen? Als iemand die term kwaadwillig gebruikt, als een smet tegen anderen om hun intellect te bespotten, is het zeker redelijk om dat te veroordelen. Met die intentie en in die context gebruikt, is het onnodig kwetsend voor mensen die lijden aan ziekten van cognitieve stoornissen.

 

Maar dat is in de verste verte niet gebeurd hier. Iedereen die enige tijd heeft doorgebracht op de sub-Reddit-thread van r / WallStreetBets weet dat "retards" de meest voorkomende term was die werd gebruikt door actiegroep  die de hedgefondsen aanviel (die op de ineenstorting van GameStop hadden gegokt) . Het is vrijwel onmogelijk om het ethos van die subcultuur te bespreken zonder die term te gebruiken. Dit was een van hun meest populaire strijdkreten:

 

"We kunnen langer achterlijk blijven dan jij liquide kunt blijven."

 

En het gebruik van die term in de sub-Reddit ( discussiegroep op Reddit) was niet alleen alomtegenwoordig maar ook fascinerend: gelaagd met meerdere niveaus van ironie en zelfspot. Sociologen konden en zouden moeten bestuderen hoe die term werd gebruikt door die redditors en welke rol het speelde bij het vormen van de gemeenschap * die hen in staat stelde een slag te slaan tegen deze hedgefondsen. Het weerspiegelde hun door zichzelf waargenomen plaats onderaan de sociale hiërarchieën, drukte de ironie uit dat zij als eenvoudige investeerders de financiële tovenaars (de dure hedge-funds) versloegen en markeerden hun cultuur en gemeenschap als grensoverschrijdend. Hebben sommigen het met boosaardigheid gebruikt? Kan zijn. Maar het was enorm ingewikkeld.  

 ( * Het doet me denken aan zwarte jongens die elkaar vaak met 'nigger' aanspreken. JV

Elke discussie over die term verboden te verklaren - zoals Lorenz probeerde te doen - is diep anti-intellectueel. Om te doen alsof er geen verschil is in het gebruik van die term door de Redditors en de bespreking ervan in het Clubhuis enerzijds, en de kwaadwillige inzet ervan als een belediging voor cognitief gehandicapten anderzijds, is uiterst oneerlijk. In het openbaar babbelen met volwassenen die de term uitspreken zonder enige minimale poging om de context en intentie te begrijpen of over te brengen, is kwaadaardig, walgelijk en sociopathisch.

 

Maar dit is nu de heersende ethos in bedrijfsjournalistiek

Ze hebben onvoldoende talent of vaardigheid, en nog minder verlangen, om echte machtscentra aan de kaak te stellen: 

het militair-industriële complex, de CIA en de FBI, de clandestiene veiligheidsstaat, Wall Street, monopolies in Silicon Valley, de corrupte en liegende mediakanalen die ze dienen. 

Dus nemen ze genoegen met deze waardeloze triviale onzin - geklets, zaal-bewaking, spraakpolitie: alles op de meest anti-intellectuele, adolescente en primitieve manieren - is alles wat ze hebben. Het is alles wat ze zijn. Daarom hebben ze de minachting en het wantrouwen waarin het publiek hen koestert volledig verdiend.


Dezelfde onvolgroeide mentaliteit resulteerde zojuist in de vernietiging van de carrière en reputatie van Lorenz 'veel meer ervaren collega, wetenschapsverslaggever Donald McNeil. Tijdens een excursie naar Peru voor rijke middelbare scholieren in 2019 gebruikte hij het 'n-woord' nadat een student hem had gevraagd of hij het eerlijk vond dat een van haar klasgenoten werd gestraft omdat ze het in een video hadden gebruikt. McNeil gebruikte het niet met boosaardigheid of als een racistische belediging, maar om te informeren naar de feiten van de video, zodat hij de vraag van de student kon beantwoorden.

 

 

Nadat senior redacteuren van de New York Times - waaronder de Afrikaans-Amerikaanse hoofdredacteur Dean Baquet - onderzoek hadden gedaan en tot de conclusie kwamen dat 'alleen' een berisping passend was - 'leek het mij niet dat zijn bedoelingen hatelijk of kwaadaardig waren', zei Baquet - Tientallen collega's van McNeil schreven een woedende brief waarin ze een veel strengere straf eisten. "Onze gemeenschap is woedend en lijdt pijn", aldus de ondertekenaars van de 150 Times, en voegde eraan toe: "intentie is niet relevant." De bedoeling is niet relevant om te beoordelen hoe hard je deze legendarische journalist moet straffen voor het uiten van dit woord.

 

Ze kregen wat ze wilden. McNeil schreef een kruiperige, walgelijke verontschuldiging, en toen kondigde de Times aan dat hij zijn baan kwijt was na vijfenveertig jaar met de krant, ook vanwege de COVID-rapportage van het afgelopen jaar die de krant had ingediend voor een Pulitzerprijs voor openbare dienst. Denk daar maar eens over na: medewerkers van de New York Times, die lid zijn van een vakbond, eisten dat het management een collega-vakbondslid harder zou straffen dan het management wilde. In 2002 won McNeil de eerste prijs van de National Association of Black Journalists for excellence in zijn verslaggeving over hoe de aids-crisis Afrika trof. Nu zijn zijn vijfenveertigjarige carrière en reputatie vernietigd - door toedoen van zijn eigen collega's - omdat 'intentie niet relevant is' bij het gebruik van verboden woorden.

Ja, dit toont de kudde-geest  en verdwazing als mensen een bepaald idee als heilig gaan beschouwen. Ze verliezen elke proportie uit yhet oog.  JV.  

De overkoepelende gedragsregel in liberale media-kringen en liberale politiek is dat je vrij bent om iedereen die afwijkt van de liberale orthodoxie te beschuldigen van elke vorm van onverdraagzaamheid die terloops in je opkomt - beschuldig ze gewoon als een racist, vrouwenhater, homofoob, transfoob, enz. Zonder de minste behoefte aan bewijs - en het zal als volledig acceptabel worden beschouwd. Dat is de rubriek waaronder de beroemdste advocaat van de ACLU, een organisatie die ooit toegewijd was aan rigide voorschriften van een eerlijk proces, zaterdag besloot om twee van zijn ideologische tegenstanders te bestempelen als 'nauw verbonden met blanke supremacisten'. Vers door Time Magazine genoemd als een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld - dit is iemand met veel macht en invloed - besloot trans-activist en ACLU-advocaat Chase Strangio deze uiterst ernstige beschuldiging over J.K. Rowling en Abigail Shrier, die allebei tegen de opname van transmeisjes in vrouwensporten zijn:

 


 

Zoals ik al eerder heb geschreven, ben ik het niet eens met degenen die voor dit absolute verbod pleiten. Ik sta open voor een wetenschappelijke consensus die hormonale en andere medicinale protocollen ontwikkelt over hoe transmeisjes en -vrouwen eerlijk kunnen concurreren met CIS-vrouwen in sportcompetities. Maar dat geeft je - vooral als ACLU-advocaat - niet het recht om terloops mensen te brandmerken als 'nauw verbonden met blanke supremacisten', mensen  die nog nooit een dergelijke affiniteit hebben getoond, alleen maar omdat je er zin in hebt, omdat je  geniet van de macht om je tegenstanders te vernietigen, of omdat je te lui bent om over zijn werkelijke mening in discussie te gaan met hem.

 

Maar dit is absoluut acceptabel gedrag in reguliere en liberale kringen. 

Ik ben net een week lang door dit soort mensen gebrandmerkt als een 'mysogeen persoon' - iemand die vrouwen haat - omdat ik congreslid Ocasio-Cortez bekritiseerde en bespotte vanwege haar minachtende afwijzing van het aanbod van senator Ted Cruz (R-TX) om met haar samen te werken om het gedrag van Robinhood in de GameStop-affaire te onderzoeken. Ik bekritiseerde met name haar belachelijke beschuldiging aan Cruz dat 'je me bijna had laten vermoorden' - een bewering waar voor  zelfs CNN's 'feitencontroleur' ​​Daniel Dale, die liever zijn eigen ogen uitstak dan te concluderen dat een populaire democraat heeft gelogen, geen bewijs vond, omdat "Cruz geen voorstander was van geweld tegen Ocasio-Cortez, laat staan ​​een oproep tot moord op haar."

 

AOC is een populaire en machtige politicus, en journalisten mogen zulke mensen bekritiseren en bespotten. Het is onze taak. Maar omdat ik  mijn werk deed,   werd ik terloops en breed gecast als een seksistische vrouwenhater (ironisch genoeg, een oude homofobe beeldspraak (trope) die lang tegen homomannen werd ingezet) door mensen als Ashley Reese ( 'gewoon voluit vrouwonvriendelijk') van Jezebel.com ( de site noemde zich beter  "Jij bent een vrouwenhater" omdat elk artikel die boofdschapo heeft) en de al lange tijd medewerker bij Media Matters en David Brock:  lasteraar Eric Boelhert.  ("Greenwalds haat tegen vrouwen kent geen grenzen").

 

Dat ik in 2018 een van de eerste en meest actieve supporters van AOC was toen ze tegen de zittende Joe Crowley campagne voerde - toen mensen als Reese en Boelhert nog niet eens van haar hadden gehoord - en dat ik haar vaker heb verdedigd dan ik kan tellen, terwijl ik haar ook af en toe bekritiseer blijft duidelijk onvermeld en doet er niet toe.  Voor degenen die vroegen waarom ik haar steunde, interviewde ik AOC tijdens haar eerste run en ze gaf indrukwekkende antwoorden, antwoorden die ver staan van de politiek die ze nu uitdraagt. Mijn steun aan AOC in 2018 was gelijktijdig met mijn vrouwonvriendelijke steun voor Cynthia Nixon voor de gouverneur van New York en Zephyr Teachout voor procureur-generaal. Was mijn vrouwenhaat toen verborgen, of is het pas onlangs ontstaan? Er is geen reden om dit te ondervragen. Dat verdient het niet. Er is geen enkele rationaliteit, laat staan ​​bewijs voor deze tactiek. Het wordt gewoon gedreven door wrok en domheid en wraakzucht.

 

Ik kan dit soort beschuldigende kwaadsprekerij negeren, of hen en hun beoefenaars minachten en belachelijk maken - en dat doe ik - omdat ze geen macht over mij hebben. Maar bedenk eens hoeveel mensen in de journalistiek of andere beroepen met een minder veilige positie werkelijk  worden geterroriseerd door deze laag-bij-de-grondse tactieken, geïntimideerd tot stilte en conformiteit. Ze weten dat als ze hun mening geven die deze Stasi-agenten en hun bazen niet leuk vinden, hun reputatie onmiddellijk kan worden vernietigd. Dus blijven ze uit noodzaak zwijgen of meegaand.

 

Dat is het doel, de functie, van deze lage beschuldigende tactieken: controleren, dwingen, domineren, onderdrukken. De mensen die zich bezighouden met deze karaktermoordende, censuurbevorderende spelletjes - vooral degenen die zichzelf "journalisten" noemen - verdienen niets dan intense minachting. En degenen die boven hun invloed en macht staan, hebben de bijzondere verplichting om hen in het openbaar aan te klagen.  Behalve dat het hun verdiende loon is,  is die minachting de enige manier om deze tactiek te bestrijden.


95 comments:

  1. dr Wathewlet is back !

    Belgian Virologist Proposes a Plan to Eradicate COVID-19 in 6 Weeks Using Ivermectin:
    As recently reported in the publication Hospital Pharmacy Europe a Belgium virologist named Marc Wathelet argues for the immediate use of ivermectin as a low-cost, off-label treatment to get the pandemic under control in Belgium. After providing a brief history of the first attempts at repurposing at the pandemic onset, Dr. Wathelet suggests after one year, and billions spent by governments such as those from America, only one drug is actually proven to have benefits—dexamethasone from the RECOVERY trial for patients who were already hypoxemic.

    https://www.youtube.com/watch?v=CLL5FEpRtEA

    Voor ons niks nieuws, natuurlijk.
    En Wathelet sprak in april over een Rnul van mogelijk 7.

    Dat was wel wat veel van het goede, maar dat wisten we toen nog niet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dit is uiteraard zeer goed nieuws. Hele video geluisterd. Probleem kwam halverwege: het waarom NIET.
      (geen peer-reviewed onderzoeken.)
      Het is natuurlijk dé oplossing voor het hele Covid-19 probleem, voor zover dat al bestaat, maar staat tegelijkertijd feksieneren in de weg en daarop is vanaf dag 1 op ingezet.

      Ook Bill & Melinda G. gaan zich ermee bemoeien: wellicht dat zij een hoop zand (kiezels wellicht?) in de raderen gaan gooien. Net zoals bij HCQ gebeurde. Goed in de gaten houden dus.

      Bill and Melinda Gates Fund Global Ivermectin Clinical Trial.

      [Wathelet sprak in april over een Rnul van mogelijk 7.]
      Die maakte dezelfde fout als jij: hij ging uit van de officiële cijfers en die waren -toen al- corrupt.

      Delete
    2. Ivermectin Gains Momentum.
      "Ze" willen niet: When the FLCCC Alliance reviewed the Merck release of February 4, 2021— which discounted the efficacy of ivermectin for the prevention and treatment of COVID-19— they were stunned by the fact that Merck provided no scientific data to support their conclusion.
      This site is intended for health professionals only!, maar daar trekken wij ons niets van aan.
      NIH-GOV wordt ook wakker, of: ze kunnen er nu niet meer omheen.

      Delete
    3. Ik weet ook niet wat het betekent dat Gatres nu mee gaat betalen aan Ivermectine onderzoek.

      Ben bang dat ze Ivermectine nog een tijdje uit het nieuws willen houden, en dan wordt het vergeten.

      Ergens zag ik dat Canada al per inwoner 9 doses vaccin had gereserveerd.
      Een andere landen soms al 5 doses per inwoner.

      Het wordt een gouden bussiness voor deze Big Pharma.

      Ik zorg dat ik zelf mijn Ivermectine en mijn vta D slik en wat QCT en zo, en dan lijd ik niks.

      Als het volk niet geinteresseerd is in hun eigen lot, dan kan ik ze niet helpen.

      Delete
  2. NB: Dr Campbell himself heeft een veel te laaag vitamine D niveau : 22 ng /ml

    Hij is zelf ook heel verbaasd.
    https://www.youtube.com/watch?v=uS2VObw1UeI

    ReplyDelete
  3. Hier een interessante studie uit Barcelona.

    Dr. Campbell had het in het door jou genoemde filmpje rond min. 24:09 het over 'obese' en trok er een vies gezicht bij: niet best dus.

    Wel jammer, dat hij zijn hondje in de vensterbank ook een muilkorf voor heeft gedaan. LOL

    Vit. D test voor € 35,00 en een tweede voor € 28,00 voor als je het zelf wilt proberen. Anders weer bij de huisarts -gratis?- vragen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wolf,
      ik denk dat ik die ook al had gezien. Ik kijk Campbell niet meer in zijn geheel.
      Ik heb eigenlijk nog zeer zelden een niet positief bericht over vitamine D gehoord.

      Behalve natuurlijk van de mensen die een eed van Hippocritie hebben afgelegd... ( of wat het Hippocrates?)

      Ja, ik laat me altijd door de huisarts testen: diabetes bloedtest. En dan vragen om ook de andere waarden te testen.

      NB: Vorige week moest ik vrij hard werken, wegens de vorst. Maar tegelijk had ik soms koorts en had veel zwakkere spieren. Ik dreigde ziek te worden. Dan heb ik me maar flionk verwend: gebakken frites, veel vlees etc.
      Nu weeg ik weer 87 kilo !

      Vanaf nu weer letten op het eten en proberen naar 85 of 83 kg te zakken.

      PS: Ik had een email gestuurd, heb je die al ontvangen? Of is ie in de sneeuw kwijt geraakt ?

      Delete
    2. [Ik had een email gestuurd, heb je die al ontvangen? Of is ie in de sneeuw kwijt geraakt ?]

      Nee hoor, al ligt de sneeuw nog hoog hier, je hebt ook al antwoord.

      Delete
    3. [Behalve natuurlijk van de mensen die een eed van Hippocritie hebben afgelegd.]
      Het lijkt er soms wel op. Ik hebt steeds meer moeite om mijn huisarts te vertrouwen, financieel belang is er ook bij hem, met al dat vaccineren.
      Ik had bij Blik al aangegeven te weigeren.

      Delete
  4. Windmolens op zee, maar dan anders: SeaTwirl
    https://youtu.be/yv7A8QBcnFc

    ReplyDelete
  5. Dit interviw wil ik ook nog gaan beluisteren: https://www.youtube.com/watch?v=hQHlvXha4d0&t=203s

    Adam Grant: Think Again.

    Hij zegt: IQ is niet zo belangrijk. De wereld verandert heel snel, en dus moet je met grote regelmaar jouw wereldbeeld opnieuw 'samenstellen'.

    Dat spreekt me erg aan. ik doe dat al jaren, of toch: ik probeer het. 'Elke ochtend àlles vergeten van gisteren en 'rücksichtslos de waarheid gaan zoeken', dat is mijn devies. .

    ReplyDelete
  6. Elon Musk wil via Clubhouse met Vladimir Putin spreken.

    Zie UPDATE boven aan het blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Zie UPDATE boven aan het blog.]
      Lijkt me gevaarlijk voor Poetin. Ze kunnen worden afgeluisterd en het gesprek kan worden opgenomen. Daarna kan het een eigen leven gaan leiden. EM kan beter naar Moskou vliegen en daar praten in de veiligheid van het 'paleis' van Poetin.

      Delete
    2. Ik denk dat Putin het wel zal doen.

      Hij krijgt op die manier toegang tot de Amerikanen, zonder dat de 'Roddel en Censuur Industrie' er tussen zit.

      PS: Ik verwacht woensdag bezoek !

      Delete
    3. [Ik verwacht woensdag bezoek !]
      Yep.

      Delete
  7. Kado'tje voor Wolf: https://youtu.be/Ss47p-rCiRI

    ( Interview van Pasquino met Jan Bonte, 15 febr)

    ReplyDelete
  8. [Kado'tje voor Wolf]
    Dan kan ik natuurlijk niet achterblijven. George Carlin on Germs and immunesystem. 100% waarheid!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank voor George Carlin !
      Ik had hem al gehoord, maar toch weer meer dan de helft vergeten.
      Deze man is zonder twijfel de beste stand up van de hele wereld. Ook omdat het inhoudelijk altijd zinvol is en altijd klopt.

      Artsen schrijven nu boeken met dezelfde boodschap: "Eat dirt !"

      Delete
  9. Over de lockdowns en de avondklok Een crosspost van mijn reactie op Indignatie, net voor het nieuws over de rechtszaken gepost:

    https://indignatie.nl/2021/02/15/waarom-het-openen-van-restaurants-precies-is-wat-het-coronavirus-ons-wil-doen/#comment-11956

    [Langdurige lockdowns en te draconische maatregelen zijn bij uitstek een sterke selectiedruk voor meer besmettelijke varianten.
    steeds meer andersom te werken.

    Waarom zijn al die nieuwe varianten ongeveer tegelijkertijd ontstaan?

    1) Bij het herinvoeren van lockdown maatregelen in de herfst.

    2) In de herfst zijn ook de behandelingen van reconvalescent plasma en antibodies (het Trump medicijn) algemener geworden: dat maakt een immuungecompomitteerde patient een broedplaats voor nieuwe varianten.

    Wanneer er tegelijkertijd op verschillende plaatsen nieuwe varianten onstaan moet er een evolutionaire verklaring bestaan. Dit is er een. Welke viroloog verzint een betere???]

    Wat er nu gebeurt is de evolutionaire Red Queen hypothesis. (een race tussen predator and prey. Dat gebeurt ook bij antibiotica resistentie). Omdat ivermectine (en mogelijk nu ook Fluoxetine) op een indirecter manier werkt dan vaccins en lockdowns gaat die race veel langzamer. Maar net als bij HIV, zal uiteindelijk een combinatietherapie beter werken.

    Ik had dit nog niet eerder bedacht...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Een zin half verdwenen:

      Naarmate het regime van lockdown steeds langer duurt gaat het dus steeds meer andersom werken.

      Delete
    2. Osterhaus ziet dit, want hij praatof 6 weken totale mondiale isolatie.

      Dat kan misschien in Taiwan of Nw Zeeland, maar zelfs daar nemen de gevallen weer toe. Het is niet haalbaar.

      Zelfs al zou men het doen, en daarbij ook vaccineren zal het uiteindelijk weer uitbreken, net als bij Ebola steeds gebeurt: Er blijven immers ook nog haarden bij dieren bestaan, waaronder huisdieren. Bovendien is het niet te handhaven in een wereld waar de helft dagloner is.

      Delete
    3. [net als bij Ebola steeds gebeurt]

      Ik had vernomen, dat Ebola opnieuw was uitgebroken bij een vrouw, waarna zij overleed. Het sperma van haar man had nog steeds het ebola-virus 'aan boord' en zij werd daardoor besmet. Het virus kan 5 jaar overleven in sperma. Dus een hele lange tijd een condoom gebruiken en het sperma steeds weer laten testen, totdat het virus is verdwenen is dan de enige remedie. Dan komen er ook minder kinderen en hoeft Bill G. zijn spuitjes niet te verkopen.
      Alle feksiens zijn waardeloze rotzooi.

      Delete
  10. Guru-talk.

    ( Off topic over gezondheid. Als ik een filmpje zag dat ik wil onthouden, waar ik waarde aan hecht, kan ik het net zo goed hier 'bewaren', in de reacties van mijn eigen blobje. Verzamel-naam: Guru-talk.)

    William W. Li
    Boek: Eat to beat disease.

    Li publiceerde in vele belangrijke medische tijdschriften.

    Hij zegt: we ontdekken steed meer over de stoffen die in ons voedsel zitten en onmisbaar zijn om gezond te blijven.

    Acromentia is een stof , als die in onze darmflora ( microbioom) zit, dan is de kans op kanker heel laag geworden.

    Acromentia kun je niet medisch toedienen, maar zit alleen in voerdsel:
    Als je granaatappel-sap neemt (2 glazen per dag) , dan neemt de acromentia enorm toe.

    Groene thee en nog zo wat stoffen zorgen dat je veel meer stamcellen krijgt: die strijden tegen kanker, of voorkomen kanker.

    YT: How To Reverse Disease By Eating Certain Food That Allows Our Body To Wipe Out Cancer -Dr William LI
    https://www.youtube.com/watch?v=hj29Yy_l_ZE

    dr Hyman spreekt snell en spreekt vele woorden maar half uit.
    Maar je hoeft nioet alles te verstaan, om de grote lijn te volgen.
    Het belangrijkste komt na minuut 12.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Can we eat to starve cancer? - William Li

      Ted Talk.
      https://www.youtube.com/watch?v=OjkzfeJz66o

      Angiogenesis: het bouwen van bloedvaten.

      Delete
    2. In het Hyman interview zegt Li nog het volgende:

      Er is een kleine groep 90 jarigen die nooit ziek was en heel vlot beweegt. Hun microbioom lijkt precies op het microbioom van een 30 jarige.

      ( Dus als je hety microbioom bijspijkert met zaken die ontbreken, dan kan dat enorme gezondheids-voordelen geven.)

      Delete
    3. Een reactie onder de Li Ted Talk:

      Beware..

      THE MATRIX HAS YOU
      Despite what Hollywood has taught you about viruses..
      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158747563490039&id=567100038




      The brain is made from mainly water and cholesterol..If I was an evil mechanic I would convince everyone to lower their oil levels.. https://youtu.be/ubtBFgEK3h0

      https://youtu.be/tPUUERGGnVY

      The brain runs on vitamins and minerals it's not rocket science it's molecular biology 😉
      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158666230470039&id=567100038




      Cancer treatment/screening is complete fraud...
      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156392721335039&id=567100038

      Going to a medical doctor and them killing you is the leading cause of death in America.
      All dis-ease is nutritional defeciencies.
      Medical Doctors are for physical trauma. Naturopathic Doctors are for chronic dis-ease.

      https://youtu.be/gj4Qo60woA8

      https://youtu.be/Ba8XHxyyftY

      In the medical community dehydration has dozens of names..each name with a pill for..
      https://youtu.be/Fa3nJpX5QFs

      Shouldn't we pray over the most important elements we consume? https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=6_eZjroYURU

      https://youtu.be/xIKoQBA5HkA

      https://youtu.be/KyUIN6jl_0I

      Marijuana is a wild Mexican tobacco.


      Racism is an illusion they con you with..
      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158699364665039&id=567100038

      The farming soils are mineral deficient leaving food deficient leaving you deficient. You must supplement.
      https://youtu.be/LoUrvwzqKpk

      https://youtu.be/x5gXRFfMS3g



      Religion is complete fraud...
      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157362004675039&id=567100038

      The matrix is a documentary 😉

      Oxidative Stress

      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158765946865039&id=567100038

      Delete
    4. Niets ten nadele van de auteur, maar wat een wappie reaguurders!

      Delete
    5. @ Rootman,
      IK heb er nog niks van bekeken, en wantrouw ook iemand die òveral samenzweringen ziet, maar als ik tijd heb ga ik wel een paar links bekijken.

      Hier ben ik het bijvoorbeeld grotendeels mee eens:
      'All dis-ease is nutritional defeciencies.
      Medical Doctors are for physical trauma. Naturopathic Doctors are for chronic dis-ease.'

      Delete
    6. https://whatreallymakesyouill.com/

      Delete
    7. [ Klinkt mij te ideologisch.]

      Ik weet niet waar je op reageert. Dat moet je er even bij zetten, bijv zo:

      ===
      @ Wolf 11.22

      IK heb het niet intensief bestudeerd, maar ik denk dat het zo is:
      = Er komen àltijd veel 'aanvallen' op oins lichaam. Als we in orde zijn , kunnen we ze afweren.
      Als we gebrekkig zijn, wint het virus of de bacterie.

      Dit is compatoibel met wat Dawn Lester en David Parker schrijven.
      ---
      Maar er is nòg iets: Soms is er een aanvaller, waar helemaal niemand sterk genoeg tegen is: de builenpest bijvoorbeeld. Sommigen overleven wegens toevallige DNA configuratie, maar dat is niet omdat ze de sterksten zijn.

      Dàt is dus niet in overeenstemming met wat Lester en Parker beweren.

      ====

      Bij Corona zit het ergens tussenin:
      Sommige sterke jongeren hebben een bijzonder DNA wat het tòch heel kwetsbaar maakt voor Corona.

      En veel ouderen hadden nog wel 15 jaar door kunnen leven, maar Corona geeft hen een te harde opdonder.

      Het zit dus niet allemaal in jouw lichaam. Wat van buiten komt kan ook doorslag gevend zijn.

      Delete
    8. Ik heb niks met al die guru's. Mijn lange of korte leven gaat over wat er zoal gebeurt. Meestal lopen dit soort 'wijze' figuren mij hopeloos in de weg.

      Delete
    9. Guru's zijn mensen die de kleuren op het poallet verzorgen.
      De communis opinio is een groen of een grijs ( in de biblebelt) pallet.) Of paars ( in Amsterdam) .

      Guru's bieden veel meer kleuren, veel meer mogelijkheden. Heel nuttig om ze te beluisteren, en gewoon ter harte nemen wat jou logisch lijkt.
      Ze spreken elkaar vaak tegen, maar ja, als jhe het over de lange termijn bekijkt, dan wisselt de communis-opinio ook enorm van kleur.
      (Vb: 100 jaar geleden moest iedereen netjes en braaf zijn. 20 jaar geleden moest je punk zijn, en rebel en nou moet je weer transgender zijn.)

      Delete
  11. Ik werd 3 minuten geleden gebeld doro Omroep Brabant.

    Ze wilden mijn reactie op de toestanden van gisteravond.

    Ik heb ongeveer het bolgende geantwoord:

    "Ik vind dit eigenlijk niet zo belangrijk. Het is allemaal sensatie en dat vinden de media leuk, want dat verkoopt.
    Maar ik heb geprobeerd om de ellende te voorkomen door aandacht te vragen voor drie zaken: weerstand verhogen bij de mensen . Vitamine D controleren en bijspijkeren zorgt dat bijna niemand nog op de IC zal komen. En maskers opzetten om lage besmetting te verkrijgen. En kwetsbare mensen beschermen terwijl je de jongeren vrij laat.
    Dat is wat jullie elke dag zouden moeten bepleiten, maar dat doen jullie niet.
    Sorry, ik heb verder geen reactie op wat er gisteravond met Viruswaarheid en met die rechter geeurde."

    "OK, dan dank ik U voor uw reactie, en wens ik U een fijne dag verder ! "

    Zo ongeveer verliep dat gesprekje.

    Ik hoop dat ze het niet gebruiken. Ik verwacht ook dat ze het niet gebruiken.

    ReplyDelete
  12. Rush Limbaugh is overleden, 70 jaar.
    Amerikaans radio-man. Een fanatieke 'rechtse' stem.

    Hij vond negers dom en haatte de joodse lobby.
    In 2000 was hij uitgepraat en was hij zelfs als sport-verslaggever onhoudbaar geworden.
    Maar in 2003 was hij weer terug op de radio en vertelde aan zijn enorm grote conservatieve publiek dat Saddam Hussein van plan was om Amerika te veroveren, met zijn kamelen en zijn leger.
    Rush, de man die zo kritiesh was op de joodse invloed in zijn land, verkocht vanaf toen alle oorlogen die zijn land voor de Joodse Lobby voerde.

    Een tragisch figuur, als je het mij vraagt.

    Ik wist wening van Limbaugh, maar las dit alles bij UNZ: https://www.unz.com/article/obituary-for-rush-limbaugh/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Door links wordt Limbaugh afgeserveerd. “Rot in Hell,” “Rest in Piss.”

      Delete
    2. De man had een prachtige diepe stem (evenals Netanyahu), analogen van Saruman en wormtongue in TLOTR van Tolkien

      Voor de rest was het imo slechts een kwakende kikker, evenals zijn discipelen, waaronder sekteleider Jensen.

      Delete
  13. "The City on the Hill"

    "Het Beloofde land Amerika"

    "Na 68 jaar in de gebangenis mag Joe Ligon (83 jaar) nu de straat op...

    https://edition.cnn.com/2021/02/17/us/oldest-juvenile-lifer-released-trnd/index.html

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. Wolf, we hadden afgesproken dat we niet meer over de monmdkapjes in discussie zouden gaan.
      ( Je mag het natuurlijk best hier melden, maar ik ga het niet nòg eens weerspreken.)

      Delete
    2. Ik plaatste het ook niet voor een discussie, maar meer voor andere mensen, die hier ongetwijfeld komen. Ik weet jouw mening en die respecteer ik.

      Delete
  15. Linkse intellectueel begrijpt dat de Linkse Extremisten de mensen afschrikken, de mensen naar 'rechts' jagen.

    Het gaat me een beetje boven de pet, maar misschien kan Rootman het eens beluisteren:

    The Ideological Roots of Wokeness, with Helen Pluckrose and Helen Joyce
    https://www.youtube.com/watch?v=nTcKHeqyMCQ

    ReplyDelete
  16. De King Bean heeft een interview met de Grote Oude Bean.

    Weinig zaken die we nog niet wisten, alleen is me nu het belang van Melatonine wel echt duidelijk geworden.

    Ik ga mijn best doen elke avoind 2 kleine pilletjes te nemen.


    Dr. Paul Marik Discusses Ivermectin and Vitamin D

    https://www.youtube.com/watch?v=OY8QV7lnFFo&t=2971s

    ReplyDelete
  17. En over testen gesproken:
    hier een test of je 'het' hebt;
    hier een test of je 'het' hebt gehad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Twee opmerkelijke zaken, Wolf:

      Ik zie nergens wat het kost en hoe je kan bestellen.

      En : het is afkomstig uit China.

      Eigenlijk ben ik helemaal niet meer bang voor Corona, want volgens mij kan ik er nu goed tegen.

      Maar het zou wel goed zijn als je weet dat je het al gehad hebt.
      Maar ik denk niet dat ik het al gehad heb.

      Delete
    2. Kosten: rond € 25,00 per test. Bestellen via contactformulier beneden de pagina.

      Delete

    3. Ik kan nog steeds nergens een kostprijs vinden.

      Maar pas op: er zitten 20 tot 25 tetst in één verpakking.

      Betaal je dan 25 keer 25 euro = 625 euro zoor zo'n doos?


      Delete
    4. Sorry, ik had de verkeerde link doorgegeven. Die is van de fabriek van het spul. De correcte link is hier en het is ook in de aanbieding.

      Delete
    5. De producent is Nofa Group.

      Ze zijn zelkfs bij Bloomberg bekend, en dochter van een Zwitsers bedrijf.
      Ze maken vooral tests voor voedsel kwaliteit, en leveren in nederland en Oekraïne.
      https://www.bloomberg.com/profile/company/1524629D:NA

      Ik heb hier niks ove rin het nieuws gehoord, maar goed, ik luister ook nooit en kijk ook nooit.

      Ik denk dat ik wel van elke test 5 stuks bestellen ga.
      Ben ik 80 euro kwijt, maar je kan meteen testenb als je iets of iemand niet vertrouwt.

      8 euro's per test: dat valt erg mee.
      En hij hoeft niet tot in de frontalek kwab; dat is ook wel fijn.

      Dank voor de tip, Wolf ! Je hebt weer 10 Ivermectie pillen verdiend.... tegen betaling natuurlijk ! ( Grapje hoor. Je hebt er nu genoeg, neem ik aan)

      Opmerkelijk: In Zeewolde zit de fabriek, en die staat nog geen 200 meter bij de HCQ fabriek in Zeewolde: Ace Pharmaceuticals.

      Delete
    6. [Opmerkelijk]
      Ja, de wereld is soms heel erg klein.

      Delete
  18. Fascinerend:
    Steve Wozniak ( Apple whizz kid) vertelt over zijn jeud.
    https://www.youtube.com/watch?v=5WBX6SACViI&list=WL&index=92&t=3097s

    ReplyDelete
  19. Bijzondere beelden:

    Steve Jobs vertelt in 1980 wat zijn bedrijfs-strategie is.

    https://www.youtube.com/watch?v=0lvMgMrNDlg&list=WL&index=91

    ReplyDelete
  20. https://www.joods.nl/2015/03/column-erik-de-vlieger-joden/

    Ik ben een fan van de vrijdagse podcast van Yves Gijrath en Erik de Vlieger.
    Ze kennen veel mensen en komen aan inside information. Altijd nuttig.

    Maar Yves is Joods en De Vlieger is een fan van joodse mensen.
    Op bovengelinkte website schreef Erik in 2015 zijn loflied aan de joodse handelsgeest en de joodse intelligentie.

    Mooi.
    Maar Erik denkt dat die uit de lucht komt vallen.
    Nee Erik, dat hoge IQ hebben ze zelf gefokt,en hun religie finctioneert als een gigantische samenzwering met maar één doel: Amalek vernietigen en de wereld bezitten. God's eigen volk heeft dat met G-d zelf zo overeengekomen.

    Dan krijg je zalen als : "Yes we killed 500.000 Iraki childrecdn, but it was worth it."
    En het wordt alleen maar erger. Lees hoe ze in Rusland huis hielden in de eerste jaren van de USSR en in de Oekraïene.

    Hier Erik de Vlieger:

    Column Erik de Vlieger: Joden
    Door De Redactie -29 maart 2015

    ondernemer, fervent Twitteraar en was ooit onterecht verdachte bij Justitie. Ja, ik werd opgejaagd en vervolgd en weet dus hoe dat een beetje voelt. Dat klinkt een beetje extreem maar het is maar een column! Ik ben niet gelovig maar had graag van joodse afkomst willen zijn. Zo dan weet u dat ook. Ik heb dus wat met Joden! Ik zal het u proberen uit te leggen maar schrikt u niet.

    Beter ontwikkeld
    Met verbazing en ontsteltenis lees ik regelmatig negatieve uitspraken over Joden en wat me het meest opvalt, is dat de vele latente en niet latente antisemieten zich altijd ergeren aan het feit dat Joden vermogend zijn! Al grommend hoor ik de slechtvalken klagen dat Joden altijd op belangrijke posities zitten. Ja Joden zijn zakelijk, medisch, juridisch en cultureel beter ontwikkeld. Is dat zo? Ja dat is zo!

    Maar waarom is dat dan zo? Dat is heel simpel. Joden zijn slimmer, sneller, intelligenter en slagvaardiger dan de gemiddelde mens. Zit misschien “in hun DNA”. Dat vind ik prachtig en misschien heb ik hier wel de kiem te pakken van jodenhaat want mensen die Joden verafschuwen zijn meestal intellectueel en zakelijk minder begaafd dan Joden.

    Zoiets kweekt jaloezie en jaloezie is de voedingsbodem voor haat en demonisering. Daarbij lijkt het, zo verneem ik uit de media, dat het de laatste tijd weer salonfähig is om openbaar antisemitische uitlatingen uit te kramen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vervolg Erik de Vlieger: Joden.

      Jaloezie
      In mijn geest is er wel respect voor talent en genialiteit, daar klap ik voor. Helaas lijdt de meerderheid van de maatschappij, dus ook de media en ambtelijke instanties aan de grootste ziekte van ons land: jaloezie. If you can’t beat them, kill them. Zieke geesten! Ik ga geen geschiedkundig schrift dicteren hoe één en ander zo gekomen is, dus mag u het zelf invullen. Daar zijn boeken over geschreven, toch?

      Misschien is mijn bewering zelfs debet aan de problematiek in het Midden Oosten omdat de meeste Arabieren er gewoon de pest in hebben dat Joden simpelweg doelgerichter zijn. Wie zal het zeggen? ‘Ik’ zegt deze columnist! Als het andersom was, had ik het ook opgeschreven.

      Het gebrek aan ontwikkeling op vele vlakken in het Midden Oosten kan best eens de oorzaak zijn van de burenruzies en zijn daardoor misschien ook de voedingsbodem voor haat tegen de ontwikkelde. Iemand moet toch de schuld krijgen?

      En wat te denken van Dries van Agt die de Joodse bevolking in het Midden Oosten zo meedogenloos noemde? Ons nationale wieler- en dopinggeweten is zeker vergeten wat zich de laatste drieduizend jaar heeft afgespeeld? Of mevrouw Duisenberg dan? Met haar haatcampagnes? U weet wel, die vrouw die getrouwd was met die aardige man, die de bankencrisis (waar we nu zo een last van hebben) zo keurig heeft helpen voorbereiden! Daar hoor ik Greta niet over.

      Jodengrappen
      Het is overigens ‘not-done’ om als ‘niet-Jood’ twijfelachtige grappen over Joden te maken. Grappen over Joden moeten volgens de ons aangeleerde gedragscode, door Joden zelf gemaakt worden. Daarom noemt men dat zelfspot! Geef het beestje een naampje. Ik vind het prima. Maar er is nog een code volgens mijn bescheiden mening. Joden mogen zelf nooit zeggen dat ze slimmer zijn dan de rest.

      Dat weten ze allang, maar ja, het klinkt een beetje lullig! Maar niet-Joden kunnen het wel zeggen en daarom doe ik het dan maar! Bij deze! Ik hoop dan ook stellig dat een aantal van mijn verre voorvaderen afstammen van de uitvinders van de eerste geschriften, ergens in de buurt van de Eufraat en de Tigris. En hopelijk niet van die terpbewoners die bij elke vloed op een heuvel klommen.

      Mijn bewondering en respect voor Joden en hun grote intellectuele, culturele en maatschappelijke bijdrage aan de wereld is groot. Ze zijn bovenmatig ontwikkeld en dat vind ik nou eenmaal intrigerend. Ik vraag dan ook vriendelijk aan de tegenstanders van mijn verering niet weer met cliché-voorbeelden te komen om hun gelijk te beweren.

      Of misschien kunnen deze mensen zich het beste afvragen: jaloers of bewonderaar? Het is een keuze! Maak hem vooral zelf!

      Delete
  21. Heel informatieve video over de bacterien in onze darmen: zij zijn enorm belangrijk, en helaas een armoedig zootjhe in vergelijk met 60 jaar geleden...

    https://www.youtube.com/watch?v=miEngVBrrIc&t=2191s

    ReplyDelete
  22. Is Bill Gates good?

    https://www.youtube.com/watch?v=wvjwYgu1Mgg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rootman,

      de video duurt 18 minuten, en na 9 minuten ben ik gestopt met luisteren.
      Het was één lange aaneenschakeling van verdchtmakingen.
      Je kunt èlke behulpzame persoon beschuldigen van boze opzet. Altijd.
      En toen ze voor de tweede keer hun argument aan voerden dat Gates een college drop-out was, ben ik maar gestopt.
      Den ben je echt helemaal zonder geloofwaardige argumenten bezig om iemand die je wil zwart-maken, zwart te maken.
      Dan blijkt dat je niks hebt.

      Er zijn honderden miljoenen afgestudeerden die met zijn allen samen niet presteren wat Gates ( of Jobs) hebben gepresteerd.
      Het is dus een volledig ongeldig argument.
      En dat geldt ook voor de hele riedel die Blumental daarvoor af vuurde.

      ==
      Voor de goede orde: Ik verdedig Gates niet, ik weet niet of zijn activiteiten echt filantropisch zijn. Ik blijf alleen beweren dat de argumenten waarmee hij wordt aangevallen niet geldig zijn.

      Ik zou Gates aanvallen met: Bill, waarom heb je niet gepleit voor goedkope en goed werkende middelen, zoals HCQ en Ivermectine en vitamine D. Waarom zwijgjke daar al 20 jaar over, Biull, over vitamine D ?

      Dàt is waarom ik Gates niet vertrouw. Maar mogelijk zit hij toch in een bubble die hem blind maakt voor dat D aspect.



      Delete
    2. Hij financiert nu een onderzoek over ivermectine. Dat is pas over een jaar klaar. met zijn macht in de WHO kan hij de invoering daarvan nog zeker een jaar saboteren.

      Delete
    3. Big Pharma heeft dit onderzoek expres uitgesteld, naar achter geschoven en vervalst (het artikel in The Lancet dat door fraudeurs werd geschreven, werd toch als alibi genomen om een goed onderzoek stop te zetten. Of was dat over HCQ ?)

      IK weet niet wat de rol van Gatesw is hier: was hij drijvende kracht achter het IVM onderzoek, of is hij als saboteur er in gestapt?
      We weten het niet.

      Hoe dan ook: we zijn getuige van een ongelooflijke enscenering die 60.000 doden per week veroorzaakt.
      Dat aantal noemt dr Marik in zijn laatste gesprek met Dr Been.

      60.000 moorden per week, gepleegd door de mensen die een Eed van Hippocrates als vlag gebruiken: 'Wij zijn Goed' staat er op die vlag.
      Er moet staan: "Wij doden U voor geld."

      maar voor het voetvolk, de gewone artsen geldt: 'Wir haben es nicht gewusst."

      Ik geloof ze. IQ en opleiding zijn geen enkele garantie voro Gezond Verstand.

      Delete
  23. 16 febr: Prof Eli Schwartz IVERMECTIN Israel RCT study

    https://youtu.be/IdEbJ8TJDkw

    ReplyDelete
  24. Ouwe arts pleit voor het eten van vewl verschillende voedselsoorten want fibers zijn het voedsel voor de bacterien in onze darmen.
    En die bacterieën zorgen dat we gezond kunnen blijvben
    Ze maken onze 'medicijnen'!

    Inflammation: Is the Gut the Driving Force of Systemic Inflammation?
    203.039 weergaven•1 feb. 2019

    https://www.youtube.com/watch?v=41IfdwLqtkA&t=96s

    ReplyDelete
  25. Tijdsbeeld: Pension hommeles.

    https://www.youtube.com/watch?v=Fq05vLlNRdA

    Ik heb alle 16 afleveringen van 'Dagboek van een Herdershond' gezien, en ik vond het fantastisch !

    Rudi Falkenhage, Ko van Dijk, Jeanne Verstrate.

    ReplyDelete
  26. Nog maar een stukje reklame:

    Rich Roll ( podcaster) heeft delen uit goede interviuews uit voorgaande jaren aan één geplakt, met een bepaald thema als onderwerp.

    De eerste compilatie gaat over het Microbioom.

    Het is fantastisch leerzaam. https://youtu.be/yjeS0Q-KDvc

    ReplyDelete
  27. Eerste geval van vogelgriep H5N8 van dier op mens
    PLUIMVEEIEDE DE VRIES22 FEB 2021 OM 09:45UUR




    Op een pluimveebedrijf in het zuiden van Rusland zijn zeven medewerkers besmet met de vogelgriepvariant H5N8. Het is de eerste keer dat het hoogpathogene virus bij mensen is aangetroffen. Er is tot nu toe geen bewijs van overdracht van mens op mens.

    Het virus werd aangetroffen bij werknemers van een pluimveebedrijf waar eind vorig jaar uitbraken van H5N8 werden gemeld. Zij hadden milde klachten, aldus het Russische persbureau Interfax. Rusland heeft de wereldgezondheidsorganisatie WHO geïnformeerd over de besmettingen.

    H5N8 wordt al sinds 1983 bij vogels aangetroffen. Er zijn de afgelopen maanden wereldwijd talloze uitbraken gemeld, niet alleen in Rusland en Nederland, maar onder meer ook in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, China, Japan en Zuid-Korea.

    Van het H5N1-virus is bekend dat het over kan springen van vogels op mensen. Hieraan zijn ook mensen overleden. Meer recentelijk raakten in januari twee mensen in China besmet met de H5N6-variant, waarbij een driejarig meisje overleed.

    Opsporen
    'Het bewustzijn van de mogelijke gevaren voor de menselijke gezondheid is essentieel om infectie bij mensen te voorkomen, zei de WHO in een volksgezondheidsbeoordeling voor H5-virussen. 'Onderzoek moet worden voortgezet om gevallen bij de mens en vroege veranderingen in de overdraagbaarheid en besmettelijkheid van de virussen op te sporen.'

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://xevolutie.blogspot.com/2020/02/952-ron-fouchier-nytimes-2011-heeft.html

      De eerste regels van dat blog:

      Hier een artikel uit dec. 2011 uit de NY Times.

      Hier lezen we dat dr Ron Fouchier het vogelgriep H5N1 door enkele mutaties te stimuleren, airborne heeft gemaakt, in juli 2011.
      Dat is goed geheim gehouden. Een engelse viroloog is er in 2012 nog niet van op de hoogte: https://www.newscientist.com/article/dn23029-avian-flu-virus-learns-to-fly-without-wings/
      In dit artikel zie je dat Marion Koopman in 2012 nog net doet alsof haar niet bekend is dat H5N1 airborne is....

      Delete
  28. Ayaan wordt geinterviewd door Jordan Peterson.


    https://www.youtube.com/watch?v=yKhAh_qfO64

    In 5 uur tijd al 1300 comments.

    Ik heb zojuist dit comment geplaatst:

    Being Dutch I have seen it all. Theo van Gogh insulted muslims as much as he could. Then he was murdered by a muslim. Who was behind this murder? The usual suspects? ( See a Ted talk by Trevor Aaronson). As Ayaan had worked with Theo van Gogh she got some international exposure. The Neocons saw she was 'pure gold' for them and put her on a throne in the USA. She became a super muslim-basher, and she still is.
    Lets go back a few decades for the bigger picture. How to rule the world? "By way of deception", say the Usual Suspects. And by 'divide and conquer'. So since 1970 the usual suspects made it their job to promote muslim-immigration into Europe. Anyone who wanted to stop mass immigration was character-assassinated: 'Racist! Nazi ! ' To plea for an end to muslim-immigration was career-suicide. As Bertrand Russell once said: '"There is no nonsense so arrant that it cannot be made the creed of the vast majority by adequate governmental action" ( Government = 'those who controle the media -narrative, 'The masters of discourse').
    So in 40 years the christian countries of Europe were mixed with muslims. Next step: create animosity between the muslims and the christians. This started with the PNAC Report. It said: We do not need peace, we need war. War against muslim countries. We need a strong army, but to get that we need a new Pearl Harbor. Two years later 9/11 happened. It is easy to see who was behind 911. The usual suspects. The wars destroyed several muslim countries ( the more modern countries who did not kneel before to the Usual Suspects).
    Ayaan and Jordan work for the Usual Suspects. I will quote one of these Usual Suspects: 'Yes, the sanctions against Iraq killed 500.000 innocent children, but we think it was worth it.' If it had not been to the advantage of the Usual Suspects, Holland would have no muslims, and Iraqi's and Syrians would all still be happily living in their own country. Now you decide who are the bad guys.

    ReplyDelete
    Replies
    1. .... Maar niet subtiel genoeg, Wolf. De reactie is er af gegooid!

      Ik lag op bed en zag het interview, en ben op gestaan om die reactie te schrijven, midden in de nacht.

      Kost toch al gauw een half uurtje voor hij er redelijk op staat.
      Ik ging weer naar bed, en toen ik een kwartioer later keek was ie al verdwenen.

      Dat wordt door youtube met eenalgoritme gecensureerd.
      Bij bepaalde woorden of combinaties van woorden, wordt het artikel er af gegooid.
      Bijvoorbeeld: 'Masters od Discourse' in één artikel met 'Usual Suspects' of 'Israel', dan zegft het algoritme: weg er mee.

      Ik wil hem nog eens plaatsen, maar dan in vijf delen verdeeld. Dus eerst 1/5 en in een volgende reactie 2/5 etc.
      Zo kom je er achter hoe het algoritme is 'afgesteld'.

      Maar ik heb er nu nog even geen zin in.
      En tegen mijn zin werken, doie ik niet meer.




      Delete

    2. 1/4. My reaction was thrown out, so I rewrote it in other words and split it in 4 parts.
      Being Dutch I have seen it all as it happened. Film-maker Theo van Gogh insulted muslims as much as he could. Then he was murdered by a muslim. As Ayaan had worked with Theo van Gogh she got some international exposure too. The Neocons saw that she was 'pure gold' for them and put her on a throne in the USA. She became a super muslim-basher, and she still is.

      2/4 . Lets go back a few decades for the bigger picture. How to rule the world? "By way of deception", of course. And by 'divide and conquer'. So since 1970 the usual manipulators made it their job to promote muslim-immigration into Europe. Anyone who wanted to stop mass immigration was character-assassinated: 'Racist! Nazi ! ' Anyone who pleaded for an end to mass-immigration was destroyed in public: He must be a secret fan of Hitler’s concentration-camps, they wrote. Only those who were stupid enough to believe this nonsense or willing to lie, could have a career and a platform to make his opinion heard. Honest and clever people were pushed aside.

      3/4 . So in 40 years the christian countries of Europe were mixed with muslims. Next stepof the agenda: create animosity between the muslims and the christians. This started with the PNAC Report ( real name: ‘Rebuilding America’s defenses’) . It said: ‘We do not need peace, we need war. War against muslim countries. So we need a strong army. Tax payers will not want that, unless America would be attacked, like at Pearl Harbor. Two years later 9/11 happened. It is easy to see who was behind 911. Not the muslims. The wars destroyed muslim countries who did not kneel for the Hegemon.

      4/4 Ayaan and Jordan work for a very influential group of people whose nam cannot be named. I will quote what one of them said: 'Yes, the sanctions against Iraq killed 500.000 innocent children, but we think it was worth it.' If it had not been to the advantage of these people, Holland would have no muslims, and Iraqi's and Syrians would all still be happily living in their own country. Now you decide who are the bad guys.

      Delete




    3. Twee delen zijn verwijderd. Ik heb ze nòg wat afgezwakt en weer geplaatst...

      2/4 . Lets go back a few decades for the bigger picture. How to rule the world? "By way of misleading", of course. And by 'divide and conquer'. So since 1970 the usual manipulators made it their job to promote muslim-immigration into Europe. Anyone who wanted to stop mass immigration was character-assassinated. ' Anyone who pleaded for an end to mass-immigration was destroyed in public: He had tob e a fascist. Only those who were stupid enough to believe this nonsense or willing to lie, could have a career and a platform to make his opinion heard. Honest and clever people were pushed aside.

      3/4. So the christian countries of Europe were mixed with muslims. The next step of the agenda was to create animosity between the muslims and the christians. This started with the PNAC Report which was really named: ‘Rebuilding America’s defenses’ . It said: ‘We do not need peace, we need war. So we need a strong army. Tax payers will not want that, unless America would be attacked, like it was at Pearl Harbor. Two years later, in 2001 this happened. It is easy to see who did 911. Not the muslims. The wars destroyed muslim countries who did not kneel for the Hegemon.

      Delete
    4. Jouw comment was -weer eens- verwijderd en ik kon maar 2 van de 4 stukjes terugvinden van Johan Vermeulen.

      Wel vond ik dit commentaar interessant: het antwoord op:
      Henk Verhoeven
      1 dag geleden
      I am dutch and ashamed she felt compelled to leave our country. We desparately need this kind of great and independent thinkers.

      Truth
      1 dag geleden
      As Ron Paul says about Muslims in the west, "They're only here because we're over there"

      Why are we over there, for Israel and all of Saad-Acts people.

      But JBP and Saad-Act would never criticize a religion that says this:

      "Therefore, with regard to a female gentile child who is three years and one day old, since she is fit to engage in intercourse at that age, she also imparts impurity as one who experienced ziva." - Aboda Sarah 37a

      You look at all the Me-Too perpetrators they were from Saad-Acts people and yet JBP wont' talk about them.
      Unbelievable

      He loves arguing against feminists here, and yet here he is supporting this woman for her feminist rights as long as it's against Islam
      Unbelievable

      Delete
    5. Ja, Wolf, ik had dat stukje ook in de gauwte gezien.

      Zojuist 2/4 weer geplaatst, maar was onmiddellijk weg.



      Ik ga nu zoeken op welk woord het logaritme 'af knapt'.

      deel 2 heb ik al herplaatst, maar wel behoorlijk herschreven:

      2/4 . Lets go back a few decades for the bigger picture. How can an IQ-Money elite ever rule the masses ? "By way of deception", of course.

      2b/4 The deception was that we heard again and again that all peoples were exactly the same and that discrimination was the biggest sin that ever existed. So to try to stop mass-immigration was a sign of inborn fascism. Remember Adorno's F-scale. That's how we Europe became multi-ethnic.

      3a After the USSR lost the cold war the elite of the USA made plans to rule the world for the next 100 years. Their secret report was named litterally: ' Project to rule the world in the next century' (if I write the exact name, my post may disappear again). To rule by force, you need a big army. Will the people want to pay for that? No. Unless.... America would be attacked by an enemy. So, in 2001 America was attacked by an enemy.

      3b / 4 Within one month plans were on the table in the Pentagon to 'take out 7 muslim countries' , as general Wesley Clark said later on. (You can still see him say this on youtube) . The destruction of these muslim countries had two benefits: 1. One certain middle eastern country was very very happy with that. 2. And now muslims could be used to create civil strive in many countries. Civil unrest ( or a perceived threat) is what you need if you want to make the central governent less democratic and more totalitarian: a little civil war will make the people cry out for a strong man.

      Delete
  29. OT: Ik heb de test gedaan en had een duidelijke streep bij de C en een vage bij de M. Conclusie: Ik heb antistoffen voor Covid-19! Ik heb het gehad en ben immuun. Yessss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Proficiat!

      Ik zou toch een beetje voorzichtig blijven, hoor, je weet maar nooit.

      Ik probeerde nu de instructies nog eens na te lezen, maar ik vind niet meer de pagina die me aan het twijfelen bracht.
      Ik herinner me het als volgt:
      Als er een streep bij de M staat, heb je IgG
      Als er een streep bij de G staat, heb je IgM

      Dat leek me een vergissing.
      Misschien kun je het zelf nog eens kritisch bekijken.

      Delete
    2. Wolf,
      Ja die uitslkag pagina bedoelde ik, en ik zie dat ik me vergist heb: IgG correspondeert met streep bij G.
      en IgM met streep bij M. Logisch.

      Je email toont een duidelijke streep bij de C.
      Dus is de test geldig.

      En bij M heb je een vage rode vlek.

      Ik weet niet of dit voldoende is om gerust te zijn dat je 'het' al gehad hebt.
      Ik zou dan liever een wat strakkere rode lijn zien, zoals op hetvoorbeeld.

      Delete
    3. [Ik zou dan liever een wat strakkere rode lijn zien, zoals op het voorbeeld.]
      Ik ook wel, maar volgens de beschrijving, zou mijn lichaam nog bezig zijn om afweer op te bouwen. Als je kijkt naar het verloop van de test -wat je op een foto niet kunt zien- : het lijkt erop, dat de vloeistof uit het flesje het bloed voor zich uit duwt. Het eerst verscheen de streep bij C en later ontstond de streep bij G. Ik bel anders met de leverancier om te vragen, of het zin heeft, dat ik de foto opstuur. Dan kunnen zij het zelf beoordelen.

      Delete
    4. Ja,
      ik zou het zeker even mailen aan dat bedrijf.
      Volgens mij helpen ze wel, want ze leren er ook van.

      Delete
  30. Om te onthouden:

    Jay Dyer is een Californische 'denker' en cultuur-criticus.

    Enioge jaren geleden heb ik veel podcasts van hem beluisterd, over het Bankwezen en over de engelse invloed op de wereld ( Round Table, pre- WO1 etc.)
    Ik vond het heel interesant, en wil ze nog eens gaan beluisteren.


    Als je zoekt op Youtube met: Jay Dyer Quigley

    dan krijg je een reeks goede podcasts.

    Enkele interessante:

    Jay Dyer on Tragedy & Hope, Bankster Scams, Revolutions, Wars and more.
    https://www.youtube.com/watch?v=w_mGWgbhXh8

    ==

    Jay Dyer on Tragedy & Hope: BIS, Booms and Busts
    https://www.youtube.com/watch?v=1y8WIxg2q4o

    =====
    Ten Commandments of Globalism - Jay Dyer (Half)
    https://www.youtube.com/watch?v=cdHVu29rnzY


    ReplyDelete
  31. Alzheimer.

    Er is een rapport verschenen van dr Bredesen:
    https://www.omicsonline.org/open-access/reversal-of-cognitive-decline-100-patients-2161-0460-1000450.pdf

    De aanpak wordt redelijk positief besproken door een arts die allerlei onderzoeken 'reviewt':
    Review of Alzheimer's Prevention Cases Dale Bredesen MD REVERSAL OF COGNITIVE DECLINE: 100 PATIENTS
    https://www.youtube.com/watch?v=tFXtb07Ik2A&feature=youtu.be

    ===
    Dr Jorg Spitz, de duitser arts die zo veel reklame voor vitamine D maakt, heeft ook een kleine organisatie opgezet die ijvert voor bestrijding van Alzheimer :

    'Competentie in plaat van dementie'

    Dus: niet lullen maar poetsen. De zaak serieus bekijken en aanpakken, en zo Alzheimer tegengaan of uitstellen.

    https://kompetenz-statt-demenz.de/


    NB: Alzheimer neemt enorm toe, net als al die andere 'welvaartsziekten: kanker, MS, allergiën, autisme, hart en vaat problemen etc. etc.

    Vb: 1970: 1 op 5000 jongens heeft autisme. Nu 1 op 35.
    Vb: 100 jaar geleden reisden artsen van Hamburg naar München, want daar was iets nieuws gebeurd: iemand had een hartaanval gehad !
    Vb: Bij Japanners was borstkanker totaal onbekend, en men zei: het is hun erfelijkheid. Maar als die mensen 40 jaar in LKos Angeles woonden, hadsden ze net zo veel borstkanker als de Amerikanen.
    /: Niks genetisch: omgeving is de oorzaak.

    Toch beweert 'de officiele artsenij' nog steeds dat die ziekten grotendeels erfelijk zijn....

    Er moet iets zijn in ons voedsel of ons milieu of ons gedrag of levensstijl wat die ziekten 'wakker maakt'.

    Bredesen en Spitz erkennen dat en zoeken de oplossing waar hij mòet liggen: voedsel, gedrag, milieu etc.
    Niet in het weghalen vban de symptomen ( de plaques in de hersenen).
    Dat bevalt mij zeer in deze alternatieve aanpak.


    ReplyDelete
    Replies
    1. [Er moet iets zijn in ons voedsel of ons milieu of ons gedrag of levensstijl wat die ziekten 'wakker maakt'.]

      Het is niet of of of of maar en en en en. Het is de cumulatie van factoren, wat de oorzaak opsporen heel moeilijk maakt. Dat de leefomgeving flink is verpest, is mij wel duidelijk, maar zou op zichzelf nog niet voldoende zijn om aandoeningen te ontwikkelen. Maar doe er een onsje gedrag (roken, drinken) bij en het wordt al wat duidelijker.
      Je moet ook in de gaten houden, dat mensen steeds ouder worden en daardoor meer kans krijgen op ziektes. 200 jaar geleden was je al een hele Piet, als je 55 jr oud werd. Tegenwoordig haal je de 80 op je sloffen (bwvs) door alle ontwikkelingen, die sedertdien in gang zijn gezet. Hetzelfde geldt voor 'kinderziektes', die waren vaak dodelijk, door slechte start (ondervoeding), hygiëne (eind 19e eeuw dreef de stront door de grachten, want er was geen wc/riolering), waterzuivering enz.

      Ik denk, dat je met een verbetering van voedsel een heel eind komt. Wat tegenwoordig wordt verkocht als zodanig, is de naam niet waard. Afwisseling, kwaliteit, zo min mogelijk toevoegingen en afwezigheid van kunststoffen moeten leidend zijn.

      Delete
    2. Wolf,

      de guru's die ik nu beluister zeggen: vroeger bestond kanker, hart en vaat ziekten en dementie en vele andere chronische ziekten niet. (vaak welvaartsziekten genoemd)
      Ik weet niet in hoeverre dit juist is.

      Wel weet ik: obesity bestond nauwelijks. Suikerziekte kwam heel weinig of niet voor. Maar 'kindsheid' ( was dat Alzherimer?) herinner ik me wel van mijn grootouders, in de jaren 60.

      Hoe oud waren oude mensen in de 17e eeuw?
      Had je toen ook mensen van 80 jaar?

      'Gemiddelde Leeftijd' is een getal dat laag wordt als 30% van de babiers sterft voor het 5e levensjaar. En dat wastot 80 jaar geleden het geval, meen ik.

      Mijn Guru's bneweren - zonder met de ogen te knipperen - dat we straks 100 jaar kunnen worden zonder te sukkelen. Het sukkelen zal zijn van je 100ste tot je 115 de levensjaar.

      Lijkt het je wat ? Ik wil het wel proberen.

      Delete
    3. Ouderdomsziekten vallen buiten de natuurlijke selectie omdat ze na de vruchtbare periode optreden.

      Dr Been is met een idee bezig om een soort stamcellenbank voor iedereen op te richten. Als er dan cellen uitvallen, bv in de nieren, dan zou een injectie met de juiste cellen (lichaamseigen) het orgaan kunnen renoveren.

      Het idee is verder wel aardig. De belangrijkste beperking zijn de hersenen, want die cellen met hun connecties zijn onvervangbaar, en die functioneren bij de meesten vanaf 80-90 toch echt steeds minder voldoende.

      En wat dat betreft vertrouw ik zeker geen guru's! tenzij ze met statistisch (zeer) significante cijfers komen!

      Delete
  32. Zojuist voor de helft beluisterd:

    Optimize Your Learning & Creativity with Science-based Tools | Huberman Lab Podcast #8

    https://www.youtube.com/watch?v=uuP-1ioh4LY&t=2907s

    Wat ik me er van herinner:

    Het is belangrijk om na het opstaan een half uurtje flink wat zon te pakken. Maar geen koffie.
    Het licht zet de circadian-klok aan, en dat heeft allerlei voordelen.
    Oa dat je 's avonds beter in slaap valt.

    Koffie pas drinken als je 2 uur op bent.

    In de ochtend kun je het best concentreren.

    Een half uurtje bewegen na het opstaan is goed.

    Dus in de ochtend van 10 tot 12 moet je de moeilijkste werk doen. Wat het meest concentratie vraagt.

    In de namiddag kun je 'voor je pleziuer' werken: losse emails beantwoorden, van de hak op de tak springen etc.


    ReplyDelete
    Replies
    1. [Het licht zet de circadian-klok aan, en dat heeft allerlei voordelen.]
      Daarom stoppen met de onzin van de zomertijd. Truc nummer zoveel om nóg meer geld te verdienen.
      Uitleg hoe de klok werkt.

      Delete
    2. En beter slapen door blauw licht te vermijden. Dus ruim een half uur voor bedtijd geen tv of computerscherm meer te gebruiken.

      Delete
    3. Nog een handige website met tips over voeding en wanneer wel-en-niet eten.

      Delete
  33. Dr Been heeft een aantal presentaties over mast cells en hun rol bij covid.

    De doseringen zijn nog niet goed bekend,maar naast quercitine is ook vrij verkrijgbaar chromolyn een middel tegen cytokine storm en long haul.

    https://www.etos.nl/producten/etos-allergie-neusspray-natriumcromoglicaat-20-mg%2Fml-120384264.html

    ReplyDelete