Thursday, November 22, 2018

771 De NRC trekt door het land. Maastricht.

Hieronder de tekst die ik in Maastricht heb uitgedeeld. 

Het is een pamflet, maar eigenlijk is het een betoog. 

Ik probeer niet een stelling of mening uit te roepen, maar ik probeer in heel weinig tekst toch een proces duidelijk te maken. Hopend dat iemand het pamflet later herleest en het steeds duidelijker wordt wat hem te doen staat. 
                        -----------------------------------


Beste bezoeker van de NRC-avond in Maastricht,

ik heb me de afgelopen 10 jaar verdiept in de vraag: Wat zijn de feiten die voor mijn toekomst belangrijk zijn. Wie hebben de macht in handen en wat zijn ze van plan.
Ik kwam tot de conclusie dat de Grote Media ( zoals de NRC) elkaar napraten en ons geen juist wereldbeeld geven.  Er worden zaken weg gelaten. Er worden zaken overbelicht en vaak herhaald. En andere zaken worden juist maar één keer vermeld, zodat ze nooit een deel van ons wereldbeeld worden. Zo kunnen de machtigen ons een beeld van de wereld geven dat niet klopt. Van de good-guys maken ze slechteriken. Van de boosaardigen maken ze heiligen. Net wat in hun belang is.  
Journalisten die wèl de volle waarheid benoemen verliezen vroeg of laat hun baan. Wie carriere wil maken in media en politiek moet weten hoe de hazen lopen.

Gelukkig zijn er onafhankelijke (gepensioneerde)  journalisten en professoren  die wel de waarheid kunnen spreken. Mag ik U aanraden eens naar hen te luisteren?
Op youtube kunt U gewoon ‘Weltschmerz’ intypen in combinatie met bijvoorbeeld: Karel van Wolferen, Kees van der Pijl, Willem Middelkoop, Arno Wellens of Sven Hulleman of Adjied Bakas.  

Als iemand U verwijt dat U tot complot-gelovige bent afgegleden, leg hen dan uit dat complotten nu eenmaal altijd bestaan hebben en dat ze zelf wellicht in het complot van Osama en zijn 19 kapers geloven. De CIA gebruikt al sinds 1967 de tactiek om alle tegenstanders als complot-gekken af te schilderen. ( Lees hierover:  http://themindrenewed.com/resources/documents/369-doc002 )

Onder  NRC lezers zijn veel mensen met een uitstekende opleiding.
Ik raad hen aan om – net als ik -  op zoek te gaan naar de ware toestand in de wereld. Het is een fascinerende hobby, en er is geen betere manier om de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen  te verbeteren. Of wil U dat het nòg moeilijker wordt voor  hen om een huis te kopen? Wist U dat in Amerika zelfs een professor al nauwelijks zijn huis kan kopen?  ( Bron: Adjied Bakas)
U moet uw kinderen helpen. U heeft de tijd en de morele plicht.  

De Grote Media ( TV, NRC etc.) laten heel veel belangrijke zaken weg.
Ik zal een voorbeeld geven aan de hand van  de aanslag in New York op de Twin Towers, 9/11.
Wist U dat er nu 3000 architecten en ingenieurs zijn die een nieuw onderzoek eisen, omdat de huidige officiële verklaring van Osama bin Laden en de 19 kapers niet kan kloppen?    
Wist U dat kort na 9/11 de engelse minister Dennis Meacher zei: inside job. 
Dat de duitse minister Von Bülow zei: inside job.  Dat de Italiaanse premier Cossiga zei: inside job.
Die aanslagen zijn onmogelijk als er geen hoge Amerikaanse medewerking aan was verleend.
Op youtube staat een theater-voorstelling over 9/11 door George van Houts: Komplot.  
U kunt zo op prettige wijze heel veel over de aanslag leren. Door die aanslag  zijn nu vele landen in het Midden Oosten vernield en komen veel vluchtelingen naar hier.  Die levens hadden niet verwoest hoeven worden en onze opvangcentra zouden niet vol lopen, als we de waarheid over 9/11 hadden uitgezocht. Wij zelf! En daarna de durf hadden gehad om de waarheid te vertellen en de daders aan te klagen. Zoals Gerhard Menuhin zegt: Tell the truth and shame the devil.   Het is het enige dat U voor uw kinderen moet doen. Zoek de waarheid en dan: Tell the truth and shame the devil.

Van journalisten of politici kunt U niet verwachten dat ze de waarheid over 9/11 schrijven. Ze voelen heel goed aan dat ze dan hun carriere zullen verliezen. Kent U het motto van De Verlichting?
‘Durf te weten’. Sapere aude.   Geen journalist kan zich die durf permitteren.  Maar U wel.

Met vriendelijke groet,   Hugo Jansen.         Per email: jhmavermeulen@gmail.com

Als U persé meer over mij wil weten (niet echt van belang!),  google dan: “Brabantse bioboer”.

                        ----------------------------------------------------------
                        ( achterzijde van het pamflet bevat drie citaten) 

Op deze bladzijde drie voorbeelden van media-manipulatie.

Bankier J P Morgan had enorme leningen aan Frankrijk en Engeland verstrekt, maar die landen verloren aanvankelijk de eerste Wereldoorlog. Dat zou de ondergang voor JP Morgan worden. 
Door de Media te controleren kreeg hij het voor elkaar dat Amerika zou gaan deelnemen in WO1, waarna Duitsland alsnog verloor en Morgan gered was.
Hoe hij die Media kon beïnvloeden is in de annalen van het Congres te lezen:
 “In March, 1915, the J.P. Morgan interests, the steel, shipbuilding, and powder interest, and their subsidiary organizations, got together 12 men high up in the newspaper world and employed them to select the most influential newspapers in the United States and sufficient number of them to control generally the policy of the daily press. … They found it was only necessary to purchase the control of 25 of the greatest papers. An agreement was reached; the policy of the papers was bought, to be paid for by the month; an editor was furnished for each paper to properly supervise and edit information regarding the questions of preparedness, militarism, financial policies, and other things of national and international nature considered vital to the interests of the purchasers.”
~ Oscar Callaway
(1872-1947) U.S. Congressman, TX-D (1911-1917)
Congressional Record of February 9, 1917, page 2947, as entered by Representative Oscar Callaway of Texas

                   --------------------------------------------------------------------------
Edward Bernays schreef in  Propaganda.  (1928) :
De bewuste en intelligente manipulatie van de gewoonten en meningen van de massa is een belangrijk element in de democratische samenleving. Degenen die dit manipulatie-mechanisme van de samenleving controleren (De eigenaren van de Grote media. HJ) vormen een onzichtbare regering die echt ons land controleert. We worden geregeerd, onze gedachten worden gekneed, onze smaak gevormd en onze ideeën worden ons grotendeels ingefluisterd door mensen van wie we nog nooit hebben gehoord. Dit is een logisch gevolg van de manier waarop onze democratische samenleving werkt. Als je grote aantallen mensen op soepele wijze wil laten samenleven in een goed functionerend land, dan moet je dat op deze manier doen.
                          --------------------------------------------------------------
Walter Lippman schreef in  Public Opinion (1922) dat:
Public opinions must be organized for the press if they are to be sound, not by the press... Without some form of censorship, propaganda in the strict sense of the word is impossible. In order to conduct propaganda there must be some barrier between the public and the event. Access to the real environment must be limited, before anyone can create a pseudo-environment that he thinks is wise or desirable. 

2 comments: