Monday, January 19, 2015

438 Autisme, round-up en Putin

Een geleerde mevrouw uit de VS slaat alarm: als we zo door gaan zal over 10 jaar de helft van de Amerikaanse kinderen autistisch zijn.
Dr. Seneff doet al 30 jaar werk in dit gebied, en werkt op MIT, een instituut met een betere  reputatie dan de Yale of Oxford universiteiten.

Hier vindt U het artikel: Tap news Wire.
Hier vind U een mooiere bewerking van bovenstaand artikel: Lasha Darkmoon.
De correlatie is angstwekkend hoog !

----

En dan het goede nieuws:
In Ruland lukt het de regering wèl om haar burgers te beschermen tegen de grote bedrijven en hun belangen.

President Poetin heeft de “Russian Federation Code of Administrative Offences”  getekend als wet, met inbegrip van een nieuw artikel waarin de aansprakelijkheid voor de schending van bindende voorschriften voor etikettering van  levensmiddelen die GMO’s bevatten wordt vastgesteld. Volgens persbureau TASS werd de wet op de laatste dag van 2014 ondertekend.

Beschermen consumenten

Eerst ingediend door de “Federal Service for Supervision of Consumer Protection” (een dienst die toeziet op consumenten bescherming) legt het wetsvoorstel boetes op voor voor vage of onduidelijke etikettering op voedingsmiddelen die genetisch gemanipuleerde ingrediënten bevatten.

Inbeslagname en boetes

Volgens de nieuwe wet zullen individuele ondernemers geconfronteerd worden met inbeslagname van de producten en kan het bedrijf een boete krijgen van maximaal 150.000 roebel ($ 5.300).
President Poetin heeft in 2014 gezegd dat Rusland zijn burgers dient te beschermen tegen overconsumptie van producten die genetisch gemanipuleerde organismen bevatten. Dimitri Medvedev, de minister president van Rusland,  volgde deze verklaring met de eigen uitspraak dat: “Rusland niet van plan is om GMO’s te importeren”, alhoewel er  nog steeds grote hoeveelheden GMO-voedsel in Rusland worden geïmporteerd. Het lijkt erop dat de volledige raad van politici bezorgd is over haar land. De Russische minister van Landbouw, Nikolai Fyodorov, vindt dat Rusland een GMO-vrij land moet blijven. Op een vergadering van plattelandsafgevaardigden, georganiseerd door “Verenigd Rusland” zei hij dat “de regering haar burgers niet zal vergiftigen”. Daarnaast is er een grote groep van senatoren van de Russische Federatie die afgelopen februari een voorstel hebben ingediend dat moet onderzoeken of de import en distributie van GMO-producten in Rusland helemáál verboden kan worden.

Winst voor tegenstanders GMO

Dit is een enorme winst voor de voorstanders van anti-GMO over de hele wereld. Als het Russische ministerie kan opkomen voor de gezondheid van haar burgers en etikettering van GMO-producten verplicht stellen, dan kunnen, en hopelijk zullen, andere landen dat ook doen.
Vertaald door/ overgenomen uit: Gewoon Nieuws , John Diks  

1 comment:

  1. Uit het artikel "Als het Russische ministerie kan opkomen voor de gezondheid van haar burgers en etikettering van GMO-producten verplicht stellen, dan kunnen, en hopelijk zullen, andere landen dat ook doen."

    Hopelijk worden de burgers van die andere landen eindelijk wakker en gaan zij beseffen dat - in tegenstelling tot in Rusland waar de regering wel de belangen van haar burgers dient - dit in hun landen al een tijdje niet meer het geval is.

    ReplyDelete