Thursday, June 13, 2013

De Volkskrant


Bijna mijn hele leven de Volkskrant gelezen.

UPDATES: helemaal beneden.

Maar sinds ik op het internet de mogelijkheid heb om ècht andere informatie tot me te nemen, heb ik zo mijn eigen kijk op de werkelijkheid.

Ik zoek 'rücksichtslos' de waarheid.
Dat valt niet mee, want elk mens heeft een heel leven van 'opvoeding' achter de rug, of moet ik zeggen: het is je ingepeperd dat elk kritisch woord over joodse mensen de vreselijkste misdaad is die je kan begaan.

Dat heeft joodse mensen vrijheid gegeven om te doen wat ze maar willen.
Niemand durft er iets over te zeggen, en wie dat toch doet wordt gebrandmerkt: Anti-semiet !

Tocj moet, voor de goede gang van zaken, iedereen gecontroleerd worden. Anders loopt het fout.
Ik ben dus kritisch op joodse mensen, en daarbij   verlaat ik mij bijna uitsluitend op joodse bronnen. Joodse zelf-haters, zo U wil.
Ik ga er maar van uit dat het mensen zijn die  net als ik uit rechtvaardigheidsgevoel kritiek hebben op hun eigen groep.
Hun kritiek is in elk geval niet voorgekomen uit antisemitisme.


Tot zover de inleiding.

Ik vind het nuttig om mijn kennis mee te delen aan mensen die minder tijd of mogelijkeheden hebben om 'te studeren'.

Dat kun je redelijk goed doen op de ingezonden brieven site van de Volkskrant.
Eerlijk gezegd vind ik dat ze redelijk weinig censureren.
Laat ik zeggen dat pakweg 20% van mijn reacties niet wordt geplaatst.
Maar als ik diezelfde reactie 12 uur later plaats ( andere medewerker?) , komt ie er soms wel door.
Of als ik een kritische noot over de holocaust schrap, dan heeft ie ook weer kans om geplaatst te worden.

Maar vandaag gaat het wel erg stroef.
Er is een ferme discussie met enkele Israel-vrienden, en mijn argumenten worden nauwelijks geplaatst.  Dat gebeurt hier: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3455948/2013/06/10/Jihadisten-hebben-geen-Westers-geweld-nodig-als-excuus-voor-hun-barbarij.dhtml

Dat is wel erg teleurstellend.
Daarom zal ik hieronder de circa 30 inzendingen plaatsen die de laatste 3 dagen zijn geweigerd door de Volkskrant.@ Valiant. De FBI heeft opzettelijk de aanslag van 1993 op Twin towers laten doorgaan: http://tiny.cc/6xtcyw Ook bij 911 staat vast dat Mohammed Atta 100.000 $ ontving van Mahmud Ahmad,de baas van Pakistans Geheime Dienst, die op 911 op bezoek was bij collega's in de VS. Het brein achter Londen 7/7 werd geholpen: tiny.cc/9zlot. Volgens mij worden moslims die er rijp voor zijn gestimuleerd en geholpen om terreur aanslagen te plegen. Gelukkig doden ze nooit een president of senator.. toeval? 


@ Valiant. Nee, nooit van de Hindu holocaust gehoord. Wel van een Belg die kletskoek verkoopt over dergelijke genocide. Maar hij heeft geen bronnen. Zie: tiny.cc/m7qglw Tamerlane heeft 100.000 mensen gedood, maar daarmee is hij een kleine krabbelaar in de wereld van de genocide. De Armeense genocide is de enige die telt: 2 miljoen, dus 1% van het totaal aantal genocide slachtoffers, heel globaal genomen. @ Pixel 9.49. Ik zoek de waarheid en probeer die zo duidelijk mogelijk te reproduceren. Niet iedereen kan dat even goed. Maar het verwijt van 'wartaal' heb ik gelukkig nog zelden gekregen. Soms verwijs ik naar een eigen blog, omdat je in 500 tekens natuurlijk niet veel kan vermelden.
Jammer dat U niet keihard aantoont waar die wartaal uit bestaat. U bent welkom op het blog om comment te leveren.

Er was nog een blog over steun aan Tsjetsjenen, en aan Naser Oric .  En de vraag: is dit hulp en geen hulp( nl het leveren van wapens aan Iran èn Irak, zodat ze elkaar kunnen afslachten. Hoop dat ie geplaatst wordt.@ Mike DB. Nu moet U alleen nog verklaren waarom zowel Disraeli als Potok dezelfde fantasie - dat het de joden waren die de arabieren overhaalden om naar Spanje te komen- op papier zetten. En graag een historische bron over de werkelijke toedracht. Een roman, dat is bijvoorbeeld Elie Wiesels verhaal over Auschwitz, waarin hij beweerde dat babies in het vuur werden gegooid. Over gaskamers geen woord. Ruim 1000 reviews op Amazon. Oprah Winfrey. Etc. Big time fraud.

@ Wjager 12.40 Ik heb drie ooggetuigen van Amerikaanse wapen-hulp aan de moslimterrorist Naser Oric: een moslimstrijder Majoor Huso Savoilovic: tiny.cc/85tanw , een Amerikaan John Schindler  tiny.cc/hmoshw die zegt "The black flights were an open secret" en  een Bosnier die Amerikaan was geworden en de wapens zelf smokkelde, Esap Sivilovic : tiny.cc/cvtanw  Wjager, uw bijdragen bestaan grotendeels uit vage beschuldigingen, maar bevatten geen enkel onderbouwd feit.@ Tazelaar. Dank U. Maar alleen met het Voltaire-standpunt omtrent vrije menings-uiting loopt U tegenwoordig hopeloos achter.  Drie voorbeelden: 1.     Edward Bernays veranderde 100 jaar geleden al in enkele maanden de opinie van de Amerikanen zodat ze  tòch deelnamen aan de eerset Wereldoorlog. 2.  Fameus anchorman Dan Rather geeft toe dat 'embedded journalists' vaak gedwongen zijn om staats-propaganda te verkopen. 3.  Àlle argumenten voor de inval in Irak waren gelogen.  tiny.cc/sbafyw en tiny.cc/fiafyw@ Sum 11.37 Veel van Saddams misdaden zijn bewust door de VS veroorzaakt. De VS riep Koerden en Shiiten op tot een opstand tegen Saddam,  en liet toen Saddam wraak nemen op de opstandelingen. Dat zet veel kwaad bloed. Toen de VS  in 2003 Irak  had ‘bevrijd’ stelde Paul Bremer elke wet buiten werking. In de praktijk betekent dat:  gaan jullie maar lekker wraak nemen op elkaar. En weerwraak. tiny.cc/j8teyw 

@Valiant 22.23 Op mijn blog kunt U kort samengevat lezen hoe volgens William Engdahl de Shah werd ingeruild voor Khomeini: tinyurl.com/4mtkwod  Big Oil heeft een zware stem in deze zaken waar het olielanden betreft. Maar andere leden van de Power Elite zullen ook hun invloed hebben. Waar het om gaat: Amerika en Engeland bepalen wanneer er regime change komt in Iran, niet de Iraniers. Dat is al 6 maal gebeurd de afgelopen eeuw. En maar roepen dat ze Democratie willen brengen in de wereld!@ Wjager. Al U met 'de regering van de VS' een kliek Neoconsop cruciale posten, bedoelt, dan is het antwoord: de regering wist er van. Congresleden zijn uiteraard niet op de hoogte, en zelfs Bush misschien niet. UNPROFOR wist er van, zegt Schindler. De Serven hebben geprotesteerd. Heeft U de hele film gezien, met het verhaal van Stoltenberg? Werpt een totaal ander licht op de rol v d Serven, dan wat nu de common wisdom is. tiny.cc/kyiahw

@ Valiant. Het is mijn mening dat morgen de zon op komt. Bewijs kan ik U vandaag nog niet leveren, helaas. De redenering, de onderbouwing, de verwijzing naar andere litteratuur zoals Engdahl die geeft, de hele context, dat alles zegt mij: Engdahl's verhaal is overuigend. En het idee dat de Shah tegen de zin van de VS is afgezet, is voor de bühne. Discussie gesloten.


Valiant schrijft: "zoals Engdahl die, net als jij, in complotten gelooft." Die constatering zegt blijkbaar voldoende: Verheul is gek. 
Bertrand Russell schreef ooit: "Er is niets zo gek, of je kunt het een heel volk wijsmaken, als je meer goede propaganda hebt." Nu is het dus al zo ver gekomen dat als je denkt dat een misdaad soms ook wel eens door twee of meer mensen wordt gepleegd, die dat geheim willen houden - dat heet Een Complot - dat je dan uiteraard idioot bent.

Mijnheer Schut,'wij' en 'zij' is praktisch taalgebruik. Meestal begrijpt de lezer wie er bedoeld worden. Met 500 tekens moet je bezuinigen. Verder: de wahabiten die in Syrië mensen gruwelijk vermoorden, die horen bij 'Wij'. Dat zijn de mensen die door 'ons' en onze vrienden worden getraind in Turkije en Jordanië. Ze voeren de Westerse agenda uit: Shiïten kapot maken. De slager van Woolwich is dan weer een tegenstander van 'wij'. Verder: voor elke 1000 dode moslims wordt 1 van ons gedood Mijnheer Schut, ik ben het met U eens dat de vrij massale immigratie in ons land problemen oplevert. Wanneer heeft U zich daar voor het eerst publiek over geuit? Ik deed dat 23 jaar geleden, en werd door iedereen veracht. Wat was toen uw standpunt?  Nu veracht U mij alweer, maar misschien zie ik het wéér eerder en beter dan U. Zou toch kunnen?   tiny.cc/r154kw

@Wjager 15.15. De VS riep in 1991 de Shiiten op om in opstand te komen tegen Saddam, en ook de Koerden. Maar liet die groepen daarna in de steek. Saddam maakte korte metten met de opstandelingen, uiteraard. Zulke tricks verhogen de etnische spanningen. In 2003, werd Paul Bremer baas in Irak, en hij schafte elke wet af. Het was: free for all. Neem maar wraak, en weerwraak. En colonel Steele bracht de Shiiten de fijne kneepjes van het martelen bij. Resultaat: burgeroorlog. Bewust veroorzaakt.

@ Wjager. 15.37  Een engelse VN diplomaat, Carne Ross, moest onderhandelen over de sancties en vroeg het Britse Foreign Office over de WMD's van Saddam, want die waren de reden van de sancties. Het Foreign Office zei dat: "we think there are NO weapons in Irak. The sanctions were just because they had ‘unanswered questions how the weapons were destroyed in the past’.  Te zien in de film 'The war you don't see, van John Pilger. tiny.cc/p6qie
 

@ Wjager. Er zijn zo langzamerhand erg veel boeken en bewijzen dat de CIA en de FBI flink wat met drugshandel te maken hebben. Maar nu denk ik niet dat dit een presidents-besluit is of een zaak waar het Congres weet van heeft.

@ Valiant. Wat is het verschil tussen feiten en meningen? Is niet zo eenvoudig hoor. Colin Powell over Saddam's WMD's: 'These are facts." Rumsfeld wist precies hoe de high tech bunkers van Osama er uit zagen. Met tekeningen.  Was totale fantasie. Een betere benadering is deze: Als mensen iets te winnen hebben bij de 'feiten' die ze melden, wees dan sceptisch. Als ze het uit overtuiging zeggen, en er niets mee verdienen: Redelijk. Als ze bovendien veel onderbouwende bronnen geven: Overtuigend!

@ rechts-is-beter. Het gaat er mij niet om dat ik mijn land beschimp. Ik ga er van uit dat iedereen in vrede wil leven. Vrede is veel eerder te bereiken als er rechtvaardigheid heerst in de wereld. Als de een niet de ander besteelt en vermoord, maar met rust laat. Zoals de Slager van Woolwich zei: "Leave our land and you will live in peace. That is all I have got to say." Toen de Amerikanen nog geen miljoenen moslims de dood hadden ingejaagd bestond terrorisme nog niet. 


@ Wjager. Dankzij het Oil for Food program was er dus geen tekort aan voedsel en medicijnen, volgens U. Maar Dennis Halliday..."was the United Nations Humanitarian Coordinator in Iraq from 1 September 1997 until 1998.Halliday resigned in 1998 over the economic sanctions imposed on Iraq, characterizing them as "genocide". Zo zegt Wikipedia. Hoog tijd voor Wjager om Wikipedia - en Dennis Halliday-  de les te lezen, zou ik zeggen. Vertel deze onnozele Dennis de waarheid, heer Jager! 11-14.30

@ Bohdi 11.48 Er is nooit echt bewezen dat Libië achter Lockerbie zat. De best ingevoerde mensen, Dr. Swire en rechter Brown, geloven daar niks van.  Een VN waarnemer noemde de rechtszaak in Zeist: een  dwaling van het recht. Volgens MP  Dalyell werd Ghadaffi valselijk beschuldigd, uit politieke motieven. Zie Lockerbie: tiny.cc/bnnjow

@ Wjager.  U schrijft: "Overigens laat ik de term Sayanim geheel aan u. Het gebruik van dat soort termen is typisch voor extremisten." De term is een begrip, wereldkundig gemaakt door oud Mossad man Victor Ostrovsky. Wat heeft het gebruik van dat begrip met extremisme te maken? Hooguit met geïnformeerd zijn. Overigens zie ik U veeleer als een zgn. 'Talk-backer'. Iemand die zich bij voorkeur als gedegen Hollander voordoet maar in elke reactie de spin pro-Israel draait. tinyurl.com/no8fm9

@Bodhi. Ik vertrouw meer op de info die Adam Curtis geeft in de bijzondere film  'The Power of Nightmares'. Zie: youtube. U ziet dan hoe de Neocons een sfeer van angst voor de Russen creëerden, om zo de bewapening van Amerika op te schroeven. Het was niet de USSR of Syrië of Libië die de hand had in de linkse terreur die U noemt, maar Amerika, via Gladio. Ook de BBC heeft daar uitvoerig over bericht: tiny.cc/picjyw Uw wereldbeeld is dus gemanipuleerd. U verwisselt daders en slachtoffers.

@Wjager 17.11. U verwijt me dat ik op Wikipedia zou zoeken naar bevestiging van mijn argumenten? Wist U dat de Israelische regering geld uittrekt om Wikipedia in haar voordeel te veranderen? Zie: tinyurl.com/2cb56v3 Ik copieer wel eens lemma, zo bijvoorbeeld over Alan Greenspan. Je ziet dan dat 2 jaar later de meest kritische delen van het artikel verdwenen zijn. Daar wordt in Israel dus aan gewerkt. De Nakbah is nog steeds onbekend bij de gewone burger. Maar de 5 arabische legers in '48 niet.

@ Wjager.17.32 Ik heb circa 65 landen als toerist bezocht, maar pas sinds ik op het internet toegang heb tot àlle bronnen en geschriften, denk ik de wereld echt te begrijpen. De MSM worden - het spreekt vanzelf- door de èchte machthebbers aangestuurd. Daar kom je dan achter. Verder zou ik zeggen: àlle officiele versies waarin wonderen gebeuren zijn leugens. V: WTC7. Stalen frame gebouwen storten niet in door 'office fires', en niet met snelheid v d vrije val. Dus: demolition,dus Inside Job.

Victor Ostrovsky beschreef in zijn boek over de Mossad hoe ze Saddam zouden gaan vernietigen. Het boek verscheen in 1990, toen Saddam nog een favoriet van Washington was.Citaat:"Iraq and Saddam Hussein are the next target. We're starting now to build him up as the big villain. It will take some time, but in the end, there's no doubt it'll work." Snowden zal ongetwijfeld dezelfde treatment krijgen. Langzaam maar zeker wordt hij zwart gemaakt, net als Assange en Bradley Manning.Moslim-terreur gebeurt vaak met 'begeleiding' van CIA, FBI of MI5. Moslims zijn echt niet de tegenstander van de èchte Machthebbers.  Dat zijn burgers die begrijpen wat er ècht in de wereld gebeurt. Dankzij de ‘Terror’ kan men wetgeving  maken die in feite fascistisch is, en kan men ook een systeem als PRISM implementeren.  Niet tegen moslims, maar om de mensen te localiseren die het spel doorzien en dus potentiele tegenstanders zijn, en later, indien nodig en opportuun met hen ‘af te rekenen'.

De Israelische firma Amdocs verstuurde alle telefoonrekeningen in heel Amerika, en wist daardoor precies wie er met wie had gebeld.  Heel handig als je weet met wie Obama in de jaren vòòr zijn kandidatuur zoal gebeld heeft. Dan weet je ook of ie betrouwbaar is. Dan stuur je hem naar een linkse dominee, om hem wat street-credibility te geven en kijk: een perfecte dienaar van de Power Elite staat klaar voor de democratische nominatie. Senator Obama op AIPAC: tiny.cc/vmikyw  


Hartogs. Ex mossad agent Victor Ostrovsky beschreef precies hoe de Israeli's op een huis in Tripoli een zendmast plaatsten, en van daaruit berichten naar de terroristen inBerlijn en wenen stuurden. Zich voor doende als Libiërs. Maar bijv. de Franse geheimde Dienst geloofde ook niet dat die berichten èht van Libiers kwamen. Zie: punt 6: La belle Discotheque. tiny.cc/bnnjow  In 1998 kwam ook de ZDF tot de conclusie dat de veroordeelde Libiërs patsy's waren: erin geluisd. Zie: tiny.cc/xlxlyw


1/4 @MarkHuisman. Als U de linkjes in uw browservenster plakt, dan werken ze. In elk geval in Chrome. U kan er ook http:// voor zetten als U een browser heeft waar het niet werkt. Ik heb weer even naar de debunkingsite gekeken, en er één item uit gepikt: tiny.cc/4nzlyw Het is alweer kletskoek. Sinds wanneer liggen er flinke plassen gesmolten staal onder het puin van een gebouw dat door office fires is ingestort? In de NYT werd dit nog gemeld in nov.2011. Maanden later dus! tiny.cc/5fkbz

2/4. Uw argument is: 911 was geen inside job, want als het zou uitkomen, zou de wereld instorten. Ik vind:  Het is uitgekomen. De bewijzen liggen opgestapeld. Tenzij U in wonderen gelooft:  ongeschonden paspoorten die uit de lucht vallen,  telefoongesprekken die fysiek onmogelijk waren, piloten die wonderen verrrichten na 3 mislukte vlieglessen,  gebouwen die  berekend zijn op 5 maal hun gewicht, maar toch plots instorten,  vijandige vliegtuigen die een uur lang niet worden gescrambled, etc.

3/4 .In 1913 was al bekend hoe je de hele wereld iets wijs kunt maken: door de top 25 kranten  te controleren. De rest van de media loopt er achter aan. tiny.cc/fiafyw  Zò controleer je de wereld.  Maar U heeft gelijk: àls het bedrog van 911 echt common knowledge zou worden, dan stort de wereld half in.  Ook Chomsky e.a. weten dat, en doen er het zwijgen toe.tiny.cc/k20lyw  In 2000 bestond youtube nog niet, en 2 pagina’s op  Geocities  was  wat ‘het publiek’ kon publiceren. Dus geen probleem.


@ Hartogs. U heeft geen idee hoe de media werken. Een ZDF docu die niet 'welgevallig' is, die zal overal verdwijnen. Ook de Power of Nightmares verdwijnt steeds. Vanochtend schreef ik vier reacties op MarkHuisman. De eerste drie zijn niet geplaatst. Zoals Chomsky zei:  tinyurl.com/64tjsgp

@Wjager. De uitzending op Frontal van de ZDF was op 25 augustus 1998. Het artikel op de website is op 27 augustus verschenen. Nu maar hopen dat er geen Duitsers deze website -tiny.cc/ehjmyw - bezocht hebben, want een programma uit de duim zuigen is slecht voor de reputatie. 
Dit is het Frontal archief: tiny.cc/cgjmyw
Wat is de link van het Historisch archief dat U van de ZDF heeft? Zoekt U eens in 1998 ipv 1986-87.

30 juni 2013:
Recente schermutselingen:

Twee Israel-vrienden besteden er veel tijd aan om mijn reacties zwart te maken. Maar eigenlijk klopt er van hun beweringen zelden iets.
Het is dan irritant dat de Vk wèl die aantijgingen plaatst, maar mijn weerwoord vaak weg laat.
Het enige dat ik dannog kan doen is vragen om verwijdering van die aantijgingen.
Hier ziet U daarvan twee voorbeelden:

Wjager
@Jan Verheul: Misschien moet u het artikel eerst lezen alvorens te reageren? Immers, Udink heeft het niet alleen over Hezbollah en Iran, maar ook over de inmenging van Saudi Arabië, Qatar en Turkije in het conflict. En wat de Amerikanen en de NAVO betreft. Turkije is een lid van de NAVO. Al vele jaren worden er periodiek gezamenlijk oefeningen in Turkije gehouden. Die hebben op zich niets met Syrië te maken. Dat zou pas het geval zijn indien NAVO-troepen de Syrische grens zouden overschrijden.
28/06/13 19:40
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
@Wjager. Udink zegt dat er nu een proxy-oorlog is ontstaan. 'Dat is een nieuwe dimensie',zegt ze. Ze noemt beide partijen, maar weidt alleen uit over Assad-loyalisten. Zo ontstaat de indruk dat die het probleem zijn. De werkelijkheid is: De rebellie is bedacht, gemaakt en gesteund door anti-Assad landen. Die betalen al twee jaar de Wahabitische en Salafistische terroristen. Nu, na 2 jaar pas, hebben Hezbollah en Iran fysieke hulp geboden. Udink wekt een geheel onjuiste indruk. tiny.cc/9cigzw
( Ingestuurd 29 juni) 

Verzoek om verwijdering, 30 juni:

Ik maak er bezwaar tegen dat U een onjuiste aanval van Wjager op mij wel plaatst, en mijn antwoord op hem niet wil plaatsen. Dit is unfair, en zeker geen 'hoor en wederhoor'.


EddieVaIiant
@s.crew. Dat jij onenigheden binnen de EU nog erger vindt dan de oorlogen in de Arabische wereld is een gotspe.................@Jan Verheul. Jij komt zoals altijd met beweringen, maar niet met bewijzen. Overigens heb jij jouw site besmet met pop-up malware, want ik kreeg jouw pagina's nauwelijks verwijderd van mijn browser. Wel een manier natuurlijk om jouw standpunten onder de neus te wrijven van lezers. Maar op jouw tiny-urls klik ik voortaan niet meer.
28/06/13 18:51
Beledigend? Ongepast? Meld het ons.


@Valiant.1.U geeft ons allen een mooie gelegenehid om te verifieren of U de waarheid spreekt danwel leugens verkoopt. Ieder kan nu op mijn blog kijken en zien of die daarna lastig te verwijderen is. Mocht het zo zijn - ik heb er nooit iets over gehoord- dan zullen niet ik, maar mijn vijanden daarvoor moeite hebben gedaan, nietwaar?
2.Er is geen enkele reageerder op deze site die zo frequent zijn beweringen staaft met onderbouwing. Toch verwijt U juist mij gebrek aan bewijs! tinyurl.com/no8fm9    ( ingrezonden ca 29 juni)

Verzoek om verwijdering van Valiant's aantijging:  ( 30 juni) 

Ik maak er bezwaar tegen dat U de wellicht valse verdachtmakingen - over een virus op mijn blog-  en de ridicule aantijging dat ik niet met bewijzen kom, wèl laat staan, maar weigert om mijn weerwoord af te drukken. Uw code is: 'hoor en wederhoor'.

3 Juli: 

@Wjager 17.34. De arabische landen verkopen die olie echt wel aan ons. Geen lobby voor nodig. Volgens Gilad Atzmon is 80% van de Britse Tory MP's lid van de Friends of Israel. Dan vervolgt Atzmon, als een echte self-hating jew: "In France the situation is even more devastating, the entire political system is hijacked by the forceful CRIF." tiny.cc/cm9wyw Ook deze post zal wel weer niet geplaatst worden. Maar alle onjuiste beweringen van mijn tegenstanders worden wèl geplaatst. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6178/Thomas-von-der-Dunk/article/detail/3467708/2013/06/30/We-kunnen-niet-aangewezen-blijven-op-de-grillen-van-onbeduidende-dwergstaat-Israel.dhtml

No comments:

Post a Comment