Tuesday, October 25, 2022

1341 Rusland is woedend op Het Westen omdat het de Oekraiense Terreur niet wil zien.

UPDATE:  In een bedrijf bepalen de president ( bestuursvoorzitter) , de directeur,  de stichter van het bedrijf, de eigenaar , de vice-president en de voorzitter ( van de commissarissen?)  welke strategie dat bedrijf kiest. Alle anderen moeten òf meewerken òf het bedrijf verlaten. 

Een bedrijf in de media is precies hetzelfde:  De Leiding bepaalt de richting. 

Soms denken journalisten dat ze hun privé  mening mogen geven, maar dan zie je dat ze 2 jaar later journalist-af zijn.  ( Vb:  Peter Arnett en Phil Donahue. Beiden waren tègende inval in Irak. Beiden verdwenen uit het nieuws.) Dat  is de manier waarop de Media hun huis-leugenaars recruteert. Niks omkoperij. Gewoon selectie op carriere-kans, en wie begrijpt hoe de hazen lopen ( wat hij wel en niet kan zeggen)  die blijft. 

Daarom is het belangrijk dat we weten dat Europese Media volledig achter de Amerikaanse media aan lopen, en dat de Amerikaanse media volledig door de joodse agenda worden bepaald. 

In onderstaande tabel staat links een reeks Amerikaanse media. 

Elke tabel geeft een functionaris: president, CEO/directeur, stichter, eigenaar etc.

CEO:  het gezicht van een bedrijf. Aan de top van de hiërarchie. Grote strategie. President: toezicht te houden op de dagelijkse functies. Personeelsbeleid.

Elk rood vlakje betekent: de functionaris is joods. Blauw = niet blank. 

Groen  =  niet joods, of waarschijnlijk niet joods, of niet joods, maar wel met joodse partner/ 

Je kunt de tabel hier zien op tablet of telefoon en uitvergroten zodat elke naam goed leesbaar wordhttps://www.unz.com/aanglin/popular-youtuber-makes-why-kanye-west-is-right-video-commenters-concur-andrew-anglin/

NB: In december 2011 heb ik 5 blogs over de protocollen geschreven.

Kijk hier naar Protocol 12. 



UPDATE: Ik vind Pepe Escobar vaak lastig te begrijpen.  Vertalen en dan lezen en corrigeren is dan aantrekkelijk.  En dan kan ik het al net zo goed hier publiceren.  Niet belangrijk genoeg voor een eigen blog,   dus het begint onder het eerste blog.

UPDATE: In de comments ( Jan Verheul, 29 oktober, nacht) een vertaling van diverse uitsppraken  ( Yuval Hariri) die de de-populatie agenda tonen ! 

  -----

De Saker plaatst een toespraak op zijn site en zegt dat die een must-read is. 

Ik kan dat niet beoordelen. Wel las ik elders dat Rusland en China misschien de VN vaarwel gaan zeggen, omdat ze volledig in handen van de VS zijn, en dus hun echte taak niet meer doen.

De tekst is niet zo heel verrassend. Daarom heb ik die in korte schuin gedrukte regeltjs boven elk item, samengevat. 


De toespraak staat HIER, bij de Saker. 

( AFU = Armed Forces of Ukraine)

Ik heb die met DeepL naar het Nederlands vertaald: 

Zeer belangrijke Russische waarschuwing aan de VN-Veiligheidsraad 

Allereerst wil ik mijn verbijstering uitspreken.


Wij begrijpen niet goed welke toegevoegde waarde, behalve een verlenging van de duur van de vergadering van vandaag, het opnemen van vertegenwoordigers van Slowakije, Polen, Duitsland en Griekenland op de sprekerslijst heeft. Wij voeren vandaag geen debat, maar een briefing. Het standpunt van deze landen kennen we al heel goed. Het zou mooi kunnen worden samengevat door een vertegenwoordiger van de Europese Unie. Wij zien daarin niets anders dan de wens om op de nationale tv-schermen te verschijnen. In de toekomst, mijnheer de voorzitter, willen wij u vragen zorgvuldiger te zijn bij het samenstellen van de sprekerslijst voor de VN-vergaderingen over dit onderwerp.


Mijnheer de voorzitter, wij nemen nota van de briefing door de VN-ondersecretaris-generaal voor politieke kwesties, Rosemary Di Carlo en Denise Brown, de coördinator van de plaatselijke bevolking in Oekraïne. [Coördinator ter plaatse.

( Waarom sprektijd voor kleine landen die niks te melden hebben?  Waarom was en is er geen enkele aandacht voor moord en doodslag door Oekraaine, al jaren lang? )


We zien dat... het VN-secretariaat zich eindelijk bezighoudt met het verhaal over de vernietiging van de civiele infrastructuur. Helaas weer eenzijdig. We hebben geen woord gehoord over de vernielingen die Kiev al 8 jaar aanricht en nog steeds aanricht in Donbass. Evenmin horen we over de slachtoffers onder de burgerbevolking door de aanvallen van de Strijdkrachten van Oekraïne. Zonder enige reactie van het Secretariaat blijven de monsterlijke terroristische aanvallen van Kiev op civiele infrastructuur zoals de Krimbrug, de AFU-beschieting van de kerncentrale van Zaporozhye en de waterkrachtcentrale van Kakhovskaya.


De noodzaak om de vergadering van vandaag bijeen te roepen, verklaren onze westerse collega's door de toegenomen aanvallen van Russische zijde op de Oekraïense civiele infrastructuur en burgerdoelen. Laten we eens kijken hoe de zaken er werkelijk voor staan. De afgelopen twee maanden hebben het Oekraïense regime en zijn westerse beschermheren, kennelijk euforisch over de tactische vooruitgang van de Oekraïense troepen in een aantal richtingen, die ten koste ging van astronomische verliezen aan mankracht en uitrusting, op alle mogelijke manieren de stelling herhaald dat Rusland zijn materiële en personele middelen zou hebben uitgeput en op het punt staat ... te gaan verliezen op het slagveld.

( Afgelopen maanden riep Het Westen dat Rusland ging verliezen, maar tegelijk verloor Oekraine heel veel  mensen in de strijd.)

Tegelijkertijd maken de Oekraïense strategen, onder toezicht van hun westerse meesters, al lange tijd gebruik van terroristische sabotagemethoden op Russisch grondgebied. Daar zijn talloze voorbeelden van. Maar een hoogtepunt van hun inspanningen werd de terroristische aanval op de Krimbrug op 8 oktober, gepleegd door de Oekraïense speciale diensten. Vier mensen werden gedood, een deel van de weg, die door de bevolking van het schiereiland werd gebruikt om hen van voedsel, medicijnen en andere vitale goederen te voorzien, werd verwoest.

( Oekraïne pleegt vele aanslagen, en komt er soms rond voor uit,  maar wordt niet daarvoro bekritiseerd.) 

Oekraïense functionarissen, waaronder de vicepremier, hoofd van het ministerie voor digitale transformatie van Oekraïne, Michail Fedorov en adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne Anton Gerashchenko, smulden openlijk van deze misdaad. Ook op de officiële account van het ministerie van Defensie van Oekraïne werden enthousiaste berichten geplaatst. En hoewel Kiev, kennelijk berispt door zijn westerse meesters, heel snel, zoals hun traditie is, probeerde de schuld op Rusland af te schuiven, bevestigde de minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne, Dmitry Kuleba in de op internet uitgelekte videobeelden dat Kiev achter de aanvallen op de Krymsky-brug en de regio Belgorod zat. Hier zijn zijn woorden, beschikbaar gesteld aan miljoenen gebruikers. Ik citeer. "Als u mij vraagt wie de [infrastructuur] in de Krim of Belgorod opblaast, dan zal ik u in een privé-communicatie zeggen dat wij het zijn". Einde [citaat].

(Na 8 jaar van aanvallen door Oekraine hebben wij nu flink schade aangericht aanoekraiense infrastuctuur.)

Aangezien we tijdens de acht jaar bittere ervaring van de inwoners van Donbass goed weten waartoe het regime in Kiev in staat is, werd besloten de militante geestdrift van de arrogante Kiev-terroristen af te koelen. Met precisiegeleide raketaanvallen en UAV's van Russische makelij werd een groot aantal militaire installaties en ook infrastructuurfaciliteiten vernietigd, [waardoor] de militaire capaciteiten van het repressieve regime van Zelensky werden verminderd en de mogelijkheden ervan werden ondermijnd.


Deze situatie kwam het Westen natuurlijk niet goed uit en veroorzaakte dus een ware hysterie onder onze westerse "collega's", die we in volle glorie kunnen waarnemen tijdens de bijeenkomst van vandaag. Natuurlijk willen zij, net als voorheen, de waarheid niet zien en willen ze niet erkennen dat de Oekraiense  burgerdoelen alleen werden geraakt en beschadigd in die gevallen waarin de ( russische) drones door de Oekraïense territoriale verdediging in de buurt van de doelen werden neergeschoten ... en daardoor van de oorspronkelijke koers waren afgeweken. Of de [schade gebeurde] wanneer burgerdoelen werden geraakt door de Oekraïense luchtverdedigingsraketten, die niet in staat waren hun doelen te onderscheppen. Er zijn tal van dergelijke gevallen, onder meer vastgelegd op video. Iedereen die dat wil, kan ze op internet bekijken.

( Rusland zegt dat de grote landen de VN willen aanzetten tot daden die de VN  niet mag doen. Rusland dreigt om uit de VN te stappen.) 

Op dit moment proberen Oekraïne en zijn westerse beschermheren weer een valse voorstelling van zaken te geven over de vermeende levering van Iraanse UAV's aan Rusland, in strijd met resolutie 2231 van de VN-Veiligheidsraad. Wij verwerpen dergelijke pogingen om het VN-secretariaat in dit gewetenloze spel te betrekken. Een voorbeeld hiervan is de brief die Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk vandaag in de Veiligheidsraad hebben verspreid met een de facto verzoekschrift aan het VN-secretariaat om artikel 100 van het VN-handvest en het mandaat, voorgeschreven in de nota van de voorzitter van de VN-Veiligheidsraad S/2016/44 van 16 januari 2016, te schenden. De VS gingen zelfs nog verder en eisten in hun brief rechtstreeks van het secretariaat om een onderzoek in te stellen waartoe het secretariaat niet gemachtigd is. Dit is een flagrante situatie en wij hebben onze juridische beoordelingen opgenomen in onze antwoordbrief, die vóór deze zitting is verspreid. Wij wachten op een volledige bevestiging van het Secretariaat dat het niet van plan is mee te gaan in de schending van het VN-handvest [die wordt geëist] door de instructies van deze westerlingen, en dat het een dergelijk "onderzoek" niet zal uitvoeren. Indien de VN-deskundigen, om de westerse hoofdsteden een plezier te doen, niettemin dergelijke pseudo-onderzoeken zullen instellen, onder verwijzing naar de bepaling van Resolutie 2231, zullen wij wellicht het hele complex van onze betrekkingen met het VN-secretariaat herzien, waarvan de onpartijdigheid in dat geval niet langer kan worden gegarandeerd.


Geachte collega's. De show van vandaag in de Veiligheidsraad is ook een soort rookgordijn voor het regime in Kiev en zijn beschermheren. Het Westen creëert ijverig het beeld van het Kievse regime als een onschuldig slachtoffer van de Russische agressie, [welk slachtoffer] constante militaire bijstand nodig heeft. Vorige week werden de leveringen van militaire voorraden aan Kiev aangekondigd.

( U stelt Oekraine steeds voor als het Slachtoffer, en stuurt steeds meer dodelijke wapens naar Kiev.) 

De VS en de EU kozen voor de systemen met de hoogste dodelijkheid tegen de bevolking van Donbass en de bevrijde gebieden. De VS zullen aan Kiev nog een partij M142 HIMARS MLRS en zeer precieze geleide raketten M31 GMLRS leveren, alsook antiraketraketten voor de luchtvaart AGM-88 HARM. Uit Parijs zal Kiev opnieuw zelfrijdende artilleriegeschut Caesar kaliber 155 mm ontvangen. Een levering van 155 mm munitie aan Kiev werd aangekondigd door Duitsland. Aan hun eigen bevolking leggen de leiders van deze landen uit dat deze wapens het Zelensky-regime zouden moeten helpen bij de verdediging van Oekraïne.

( Met die wapens zijn sinds 24 februari zeer veel burgers getroffen en huizen en scholen en medische gebouwen.)

Laten we eens kijken waarvoor ze daadwerkelijk worden gebruikt. Volgens gegevens van de DPR-LPR zijn alleen al op het door de republieken gecontroleerde grondgebied van ... februari tot oktober als gevolg van de Oekraïense aanvallen met zware wapens meer dan 10.000 huizen en meer dan 2000 civiele infrastructuurvoorzieningen vernietigd, waaronder 424 onderwijsinstellingen en 109 medische voorzieningen. Voor deze aanvallen werden de Amerikaanse HIMARS MLRS actief gebruikt. De Franse Caesars maakten ook van de gelegenheid gebruik om hun macht te tonen in een ongelijke strijd met de woongebouwen, scholen en andere burgerdoelen. Rechtstreeks van de Franse wapens in Donetsk zijn sinds juni van dit jaar niet minder dan vijf mensen omgekomen, tien gewond geraakt en meer dan 64 gebouwen verwoest.

( De woordvoerder somt op hoe veel doelen in Rusland zelf zijn getroffen door Oekraiense raketten en sabotage daden.) 

De strijdkrachten van Oekraïne slaan ook diep in Russisch gebied toe, met als doel burgers en civiele infrastructuur. Op 10 oktober lanceerde de AFU in de regio Belgorod meer dan 100 raketten, waaronder de beruchte Tochki-U gewapend met clusterkoppen. Een vrouw stierf, vier huizen werden beschadigd. In het lijdzame dorp Tetkino in de regio Koersk, dat sinds het voorjaar het doelwit is van de massale artillerieaanvallen van de AFU, ondanks de afwezigheid van militaire faciliteiten aldaar, raakten twee mensen gewond. Op 13 oktober troffen de Oekraïense aanvallen een flatgebouw in Belgorod, ... het dorp Krasny, een douanecontrolepost in het stadsdistrict Shebekinsky en andere civiele gebouwen.


Net nu, letterlijk aan de vooravond van onze ontmoeting, hebben de strijdkrachten van Oekraïne ... de industriële installaties in dit district vernietigd. Het is de moeite waard eraan te herinneren dat de AFU eerder in dit gebied, net als in Donetsk, actief en zonder onderscheid de mijnen op afstand, waaronder de "Petal"-mijnen, tegen de burgerbevolking hebben gebruikt.


Op 16 oktober vuurden zij op de woongebouwen in Nikolskoye en de internationale luchthaven Shukhov in Belgorod, waarbij twee burgers gewond raakten.


Op 18 oktober beschoten de Oekraïense militairen opnieuw het dorp Belaya Beryozka in de regio Bryansk. Op dezelfde dag vielen de strijdkrachten van Oekraïne zes steden in de regio Koersk aan, een vrouw raakte gewond, een aantal huizen werd vernield, verschillende elektriciteitsleidingen werden buiten werking gesteld.


Eerder probeerden de Oekraïense saboteurs herhaaldelijk een sabotagedaad te plegen tegen de kerncentrale van Koersk. In totaal hebben de strijdkrachten van Oekraïne pas sinds begin oktober zonder onderscheid artillerievuur afgevuurd op meer dan 30 vreedzame nederzettingen in de regio Belgorod en de stad Belgorod zelf, onder meer met gebruikmaking van bovengenoemde Amerikaanse HARM-raketten.


Tegelijkertijd schept Kiev, ... aangemoedigd door zijn westerse toezichthouders, hier openlijk over op. Denken zij in Kiev en in de beschuttende Kievse hoofdsteden serieus ...dat wij dit zullen tolereren?

( Rusland wijst opde aanvallen op doelen in de Donbass, op dammen ( overstroming) ,  op een kerncentrale , en op bruggen.)  

Gebruikmakend van een 'toegeknepen oog' van hun westerse handlangers, valt het Zelensky-regime doelbewust de civiele infrastructuur op hun voormalige grondgebied aan. Vijf maanden lang beschiet de AFU de stad Novaja Kachovka in de regio Kherson. Er komen tot 120 raketten per dag aan, waarvan de meeste Amerikaanse HIMARS zijn, die de Oekraïners specifiek op de Kakhovka dam richten om deze te doorbreken en zo het waterpeil te verhogen, waardoor de aangrenzende gebieden onder water komen te staan. Dit scenario kan leiden tot de dood van duizenden burgers, en duizenden huizen zullen worden beschadigd.


Vandaag hebben wij een brief verspreid aan de Veiligheidsraad, waarin wij de leiding van de VN oproepen om deze monsterlijke provocatie te voorkomen.


De onverantwoorde AFU-aanvallen op de kerncentrale van Zaporizhia gaan door, waardoor de nucleaire veiligheid van de centrale ernstig in gevaar komt. De omvang van de burgerslachtoffers, in geval van ernstige schade aan de Centraale (ZNPP), laat staan na een volledig door mensen veroorzaakt ongeval met radioactieve besmetting, baart Kiev geen zorgen. Zij zijn bereid elk menselijk offer te brengen opdat de NAVO haar proxyoorlog met Rusland kan blijven voeren en de wapenleveranties aan Oekraïne kan voortzetten. Wij houden de VN-leiding op de hoogte van deze flagrante incidenten, maar tot nu toe is er geen enkele zinvolle reactie van hen ontvangen.


Oekraïense militanten zijn erin geslaagd de Kakhovsky en Antonovsky bruggen door de Dnjepr, via welke de inwoners van Kherson werden bevoorraad met voedsel, medicijnen enzovoort, ernstig te beschadigen. Op 19 oktober deden de strijdkrachten van Oekraïne een nieuwe poging om de Antonovskybrug te vernietigen. De Russische luchtverdedigingssystemen slaagden erin deze installatie te beschermen, en voor deze aanvallen werden opnieuw de Amerikaanse systemen HIMARS gebruikt. Oekraïense militanten gebruikten dezelfde systemen eerder voor aanvallen op de plaats waar gevangenen van het neonazistische Azov-bataljon in Jelenovka werden vastgehouden.

( Op 29 septmber werden 30 burgers dood geschoten die naar Rusland vluchtten)

Een andere huiveringwekkende illustratie van hoe de Kievse autoriteiten vreedzame mensen eigenlijk behandelen, zijn hun barbaarse bestraffingen van landgenoten die hun keuze voor Rusland hebben gemaakt. Op 29 september schoten de Strijdkrachten van Oekraïne bij Koepyansk colonnes auto's neer die op het punt stonden Oekraïne te verlaten in de richting van Rusland. Ongeveer 30 mensen kwamen om het leven. Op 30 september schoot de AFU opnieuw op vluchtelingen die vertrokken naar de bevrijde gebieden in de regio Zaporozhye. Ter plaatse vielen 30 doden en 88 gewonden. Gisteren, 20 oktober, beschoot het AFU de veerboot die werd gebruikt om burgers te evacueren die op de vlucht waren voor Oekraïense beschietingen en provocaties. Als gevolg van deze misdaad zijn er doden en gewonden, waaronder journalisten en kinderen.

( Oekraiense militairen zeggen op video dat Kiev hen opdraagt burgers te doden.)

Op 4 oktober werd er een open videoboodschap gepubliceerd van 38 militairen van de 8e Compagnie van het 3e Regiment van de 25e Luchtlandingstroepenbrigade van de Strijdkrachten van Oekraïne. Daarin berichtten zij ... over het ontvangen van criminele bevelen om de burgerbevolking van de regio Kharkiv te doden.

(Neonazi's executeren 40 burgers en gooien de lijken in een afgrond en zetten de beelden op  internet. )

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Oekraïne heeft onlangs een verklaring afgelegd over het begin van een operatie om de vijanden van Oekraïne op te sporen, waarbij in de steden van de regio Charkov tot 40 zogenaamde "potentiële collaborateurs" worden aangehouden, die vervolgens door de veiligheidsdiensten worden ondervraagd.


Wat er daarna met deze mensen gebeurt, toonde een lid van het Oekraïense leger, ex-commandant van de neonazistische Azov-eenheid, Maxim Zhorin, aan in zijn op 9 oktober op sociale media gepubliceerde video's. De beelden laten zien dat de lichamen van deze mensen worden vernietigd. Op de beelden is te zien dat de lichamen van de door hen geëxecuteerde burgers, door de neonazi's in het ravijn worden gedumpt. Zhorin zelf schreef dat dit inwoners zijn van de stad Kupyansk, regio Kharkiv, met als commentaar, ik citeer "Er komt een straf". De metadata van de clip geven aan dat deze iets meer dan een half uur voor de publicatie is opgenomen. De lijken waren gekleed in warme kleding, passend bij de weersomstandigheden van oktober. De Russische troepen, ik herinner u eraan, zijn sinds begin september afwezig in Koepyansk. Alles wijst erop dat deze ongelukkige mensen het slachtoffer zijn geworden van een buitengerechtelijke executie door de Oekraïense neonazi's in het kader van de zuivering van de stad.

( Wanneer veroordeelt de VN deze misdaden? Waarom zwijgt U? )

Waar blijft een woord van veroordeling van deze acties door de westerse delegaties? Uw stilzwijgen is het beste bewijs dat ondanks alle hypocrisie niemand in het westen zich het lot van de Oekraïense burgerbevolking aantrekt. U geeft er de voorkeur aan dit misdadige regime, dat nationalisten, radicalen en regelrechte nazi's heeft opgenomen, in de doofpot te stoppen, [u] helpt hen om provocaties te organiseren en leugens te verspreiden over Rusland en de acties van de Russische troepen.

( Waar blijven de namen van al die slachtoffers van Boetsja / Bucha ? ) 

Overigens wil ik u er nogmaals aan herinneren dat wij, ondanks alle aanmaningen, nog steeds niet de lijsten hebben ontvangen van de slachtoffers van de Oekraïense provocatie in Bucha in april, de namen van deze mensen. Dit bevestigt eens te meer dat de Kievse autoriteiten niets hebben om hun beschuldigingen en vermoedens te staven. Onze westerse "collega's" proberen te doen alsof er niets bewezen hoeft te worden - het is voldoende om de vertegenwoordigers van het regime in Kiev gewoon op hun woord te geloven.


Mijnheer de Voorzitter, voordat ik afsluit, wil ik u bij voorbaat meedelen dat ik vandaag binnen de muren van de Veiligheidsraad niet zal luisteren naar nog een partij tirades van de vertegenwoordiger van het Oekraïense regime, waardoor hij dat bizarre en zondige genoegen kan beleven, dat hij er [blijkbaar] aan ontleent, nee, dat zal ik niet doen. Ik denk dat iedereen die zijn recente beledigende opmerkingen over Russische diplomaten op sociale netwerken heeft gelezen ...[onverstaanbaar] Helaas weerspiegelen dergelijke capriolen de huidige staat van de Oekraïense diplomatie en zijn zij het bewijs van het onvermogen en de onvoorbereidheid van Kiev tot enige dialoog. Laat staan een beschaafde.



     ---------- Een blog van Pepe Escobar ====

Escobar zegt ongeveer dit: 

de EU leiders doen het in hun broek voor de VS. Ze zijn er bang voor.  Amerika zal de strategie gaan gebruiken die ze ook in Syrië gebruikte: huurlingen voorzien van geld en wapens en die afsturen op Rusland, maar ook op doelen in Europa. 

Het Grote Geld zal naar de VS vluchten. Dat is de bedoeling. Europa blijft verarmd achter.



De 'War of Terror' staat mogelijk op het punt Europa te treffen

22962 keer  HIER het origineel, door Pepe Escobar 

Onderschat nooit een gewond en in verval geraakt rijk dat in real time instort.

 

Keizerlijke functionarissen, zelfs in een "diplomatieke" hoedanigheid, blijven brutaal verklaren dat hun exceptionalistische controle over de wereld verplicht is.

 

Als dat niet het geval is, kunnen concurrenten opduiken en de schijnwerpers stelen - gemonopoliseerd door Amerikaanse oligarchieën. Dat is natuurlijk een absoluut anathema.

 

De imperiale modus operandi tegen geopolitieke en geo-economische concurrenten blijft dezelfde: een lawine van sancties, embargo's, economische blokkades, protectionistische maatregelen, afgelasting van de cultuur, militaire opmars in buurlanden en allerlei dreigementen. Maar bovenal oorlogszuchtige retoriek - momenteel verheven tot koortshoogte.

 

De hegemoon is misschien "transparant", althans op dit gebied, want hij controleert nog steeds een enorm internationaal netwerk van instellingen, financiële organen, politici, CEO's, propaganda-agentschappen en de popcultuurindustrie. Vandaar deze vermeende onkwetsbaarheid die onbeschaamdheid kweekt.

 

Paniek in de "tuin"

 

Met het opblazen van Nord Stream (NS) en Nord Stream 2 (NS2) - iedereen weet wie het gedaan heeft, maar de verdachte mag niet bij naam genoemd worden - werd het tweeledige imperiale project om goedkope Russische energie naar Europa af te snijden en de Duitse economie te vernietigen, naar een hoger plan getild.

 

Vanuit imperiaal perspectief is het ideale subplot de opkomst van een door de VS gecontroleerd Intermarium - van de Oostzee en de Adriatische Zee tot de Zwarte Zee - onder leiding van Polen, dat een soort nieuwe hegemonie in Europa uitoefent, op de hielen gezeten door het Drie Zeeën-initiatief.

 

Maar zoals het er nu voorstaat, blijft dat een natte droom.

 

Bij het onbetrouwbare "onderzoek" naar wat er werkelijk met de NS en NS2 is gebeurd, is Zweden gecast als The Cleaner, alsof dit een vervolg is op Quentin Tarantino's misdaadthriller Pulp Fiction.( Volgens een comment vergist Escobar zich in de film)

 

Daarom mogen de resultaten van het "onderzoek" niet met Rusland worden gedeeld. The Cleaner was er om elk belastend bewijs uit te wissen.

 

De Duitsers hebben vrijwillig de rol van zondebokken op zich genomen. Berlijn beweerde dat het om sabotage ging, maar durfde niet te zeggen door wie.

 

Dit is eigenlijk het meest sinistere wat er is, want Zweden, Denemarken en Duitsland, en de hele EU, weten dat als je het Rijk echt in het openbaar confronteert, het Rijk zal terugslaan en een oorlog op Europees grondgebied zal veroorzaken. Het gaat om angst - en niet om angst voor Rusland.

 

Het imperium kan het zich eenvoudigweg niet veroorloven de "tuin" te verliezen. En de "tuin"-elites met een IQ boven kamertemperatuur weten dat ze te maken hebben met een psychopathische seriemoordenaar die niet te sussen is.

 

Ondertussen voorspelt de komst van generaal Winter in Europa een sociaal-economische afdaling naar een maalstroom van duisternis - nog maar een paar maanden geleden onvoorstelbaar in de zogenaamde "tuin" van de mensheid, zo ver weg van het gerommel in de "jungle".

 

Welnu, vanaf nu begint de barbarij thuis. En de Europeanen moeten de Amerikaanse "bondgenoot" daarvoor bedanken, die vakkundig de angstige EU-elites/vazallen  manipuleert.

 

Veel gevaarlijker is echter een spookbeeld dat slechts weinigen kunnen herkennen: de op handen zijnde Syriëring van Europa. Dat zal een direct gevolg zijn van het NAVO-debacle in Oekraïne.

 

Vanuit imperiaal perspectief zijn de vooruitzichten op het Oekraïense slagveld somber. De Speciale Militaire Operatie (SMO) van Rusland is naadloos overgegaan in een Contra Terrorisme Operatie (CTO): Moskou bestempelt Kiev nu openlijk als een terroristisch regime.

 

De pijnknop gaat steeds verder omhoog, met chirurgische aanvallen op de Oekraïense elektriciteitsinfrastructuur die de economie en het leger van Kiev volledig lam zullen leggen. En in december komt er een goed getraind en zeer gemotiveerd contingent gedeeltelijke mobilisaties aan het front en in de achterhoede.

 

De enige vraag betreft het tijdschema. Moskou is nu bezig om langzaam maar zeker de proxy van Kiev te onthoofden, en uiteindelijk de "eenheid" van de NAVO te breken.

 

Het martelproces van de EU-economie is meedogenloos. En de echte wereld buiten het collectieve Westen - het Mondiale Zuiden – staat aan de zijde van Rusland, van Afrika en Latijns-Amerika tot West-Azië en zelfs delen van de EU.

 

Het is Moskou - en duidelijk niet Peking - dat de door de Hegemon gepropageerde "op regels gebaseerde internationale orde" verscheurt, gesteund door zijn natuurlijke rijkdommen, voedselvoorziening en betrouwbare veiligheid.

 

En in samenwerking met China, Iran en belangrijke Euraziatische spelers werkt Rusland aan de uiteindelijke ontmanteling van al die door de VS gecontroleerde internationale organisaties - nu het Zuiden vrijwel immuun wordt voor de verspreiding van NAVO-psyops.

 

De Syriëring van Europa

 

Op het Oekraïense slagveld is de kruistocht van de NAVO tegen Rusland gedoemd te mislukken - zelfs nu in verschillende knooppunten wel 80 procent van de strijdkrachten uit NAVO-personeel bestaat. Wunderwaffen zoals HIMARS zijn schaars. En afhankelijk van de uitslag van de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen zal de bewapening in 2023 opdrogen.

 

Oekraïne kan in het voorjaar van 2023 gereduceerd zijn tot niet meer dan een verarmd zwart gat. Het Amerikaanse Plan A blijft ‘Afghanistanisering’: een leger van huurlingen inzetten dat in staat is de Russische Federatie gericht te destabiliseren of terroristisch binnen te dringen.

 

Tegelijkertijd is Europa bezaaid met Amerikaanse militaire bases.

 

Al die bases kunnen de rol spelen van belangrijke terreurbases - net als in Syrië, in al-Tanf en het oosten van de Eufraat. De VS hebben de lange proxy-oorlog in Syrië - waar zij de jihadi's hebben geïnstrumentaliseerd - verloren, maar zijn nog steeds niet verdreven.

 

In dit proces van Syrisering van Europa kunnen Amerikaanse militaire bases ideale centra worden om groepen Oost-Europese emigranten te regimenteren en/of te "trainen", wier enige kans op werk, afgezien van de drugshandel en orgaanhandel, zal bestaan uit - wat anders -  huurlingen voor Amerika te worden, die zullen vechten tegen welke vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid dan ook in een verarmde EU.

 

Het spreekt vanzelf dat dit New Model Army volledig zal worden gesanctioneerd door de Brusselse EUrocratie - die slechts de public relations tak van de NAVO is.

 

Een gedeïndustrialiseerde EU, verstrikt in verschillende lagen van giftige interne strijd, waar de NAVO haar beproefde rol van Robocop speelt, is het perfecte scenario in de dromen van Amerikaanse Straussians en neo-cons.  Europa niet  langer een eiland van welvaart.   En :  Amerika in de hoofdrol met een goede economie, want de ideale bestemming voor Mondiaal Kapitaal, inclusief Europees Kapitaal.

 

Het imperium zal zijn troetelproject Oekraïne "verliezen". Maar het zal nooit accepteren dat het de Europese "tuin" verliest.


87 comments:

  1. Onderstaande bericht hoort bij blog 1339, is (gezien de situatie in de wereld) belangrijk genoeg om hier te plaatsen:

    De WSJ meldt inmiddels dat MBS (de kroonprins van S.A.) privé de draak steekt met Biden (artikel is van gister):

    [U.S.-Saudi Relations Buckle, Driven by Animosity Between Biden and Mohammed bin Salman}, bron: https://www.wsj.com/articles/u-s-saudi-relations-biden-mbs-animosity-11666623661

    Uit het artikel:

    [An unwritten pact binding the U.S. and Saudi Arabia has survived 15 presidents and seven kings through an Arab oil embargo, two Persian Gulf wars and the Sept. 11 terrorist attacks. Now, it is fracturing under two leaders who don’t like or trust each other.

    Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman, the kingdom’s 37-year-old day-to-day ruler, mocks President Biden in private, making fun of the 79-year-old’s gaffes and questioning his mental acuity, according to people inside the Saudi government. He has told advisers he hasn’t been impressed with Mr. Biden since his days as vice president, and much preferred former President Donald Trump, the people said.]

    Overigens wordt bovenstaande ontkend door Prins Faisal (minister Buitenlandse zaken S.A.):

    [Prince Faisal denied that Prince Mohammed had privately derided Mr. Biden or told aides he was unimpressed by him and favored Mr. Trump.

    “These allegations made by anonymous sources are entirely false,” said Prince Faisal. “The kingdom’s leaders have always held the utmost respect for U.S. presidents, based on the kingdom’s belief in the importance of having a relationship based on mutual respect.” ]

    Wat er allemaal van waar is, weet ik uiteraard niet maar dit soort berichten doet de stabiliteit in de wereld geen goed, lijkt me.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Als MBS gewoon vriendjes blijft met de VS en wacht wat er verder in de wereld gebeurt ( of de VS wint of Rusland en vrienden) dan loopt hij gewen enkel risico.
      Met zijn olie kan hij later met iedereen vrioendjes worden/blijven.

      Maar als hij nu over loopt naar de Russen, dan gaat de VS dat echt niet tollereren. Dan wordt ie afgezet en komt er een ander.
      En Rusland gaat zich daar niet in mengen, en ook China niet.

      I denk dat MBS Joe een beetje zit te pesten , en dat kan hij ongestraft doen.
      ( Geen enkele KSA prins zal tweets de wereld in sturen die MBS afkeurt. Dan ga je net als die journalist: in mootjes naar buiten. Kashoggi heette die meen ik.)

      Delete
    2. [Dan ga je net als die journalist: in mootjes naar buiten]
      Iemand nog iets meegekregen van de riool-ratten actie van FvD? De gezamenlijke msm sprak er schande van! Eindelijk wordt dat liegende zooitje aangepakt met hun eigen wapens. Gezien de ophef werkt het.

      Delete
    3. Niet alleen de gezamenlijke msm sprak er schande van, ook veel politici spraken op twitter hun afschuw uit. Blijkbaar hadden die laatsten een memo of berichtje in een groepsapp ontvangen want de twatter "aanval" begon vrijwel tegelijkertijd, zondagavond na 20.00 uur. Zeer opvallend.

      Delete
    4. @JV, MBS doet gewoon wat hij moet doen (en wat onze leiders ook zouden moeten doen), nl wat goed is voor ZIJN land en ZIJN bevolking. De tweets van die aangetrouwde kleinzoon (waarin hij meldt dat Biden moet ophouden met S.A. te bedreigen want het land is ontstaan uit 'jihad') zijn wat mij betreft een teken aan de wand. Zeker als MBS daarvan op de hoogte was en dezen impliciet heeft goedgekeurd.

      Delete
    5. Nog even doorzagen over de "rioolratten": Op twatter neemt Weird Duck het op voor Merel E. Hij wordt bij de voeten afgezaagd.

      Delete
    6. En uiteraard probeert hij ook nog even de antisemitische kaart te spelen. Tjonge, als je op díé manier je gelijk moet halen, sta je wel heel erg zwak.

      Delete
  2. [Berlijn beweerde dat het om sabotage ging, maar durfde niet te zeggen door wie.]
    Berlijn was met geheime gesprekken -met de RF- bezig hun eigen 'sancties' te ondermijnen. De ene 'sabotage' lokt de andere uit, in dit geval.

    ReplyDelete
  3. Ik ben nu zo'n 3 uur aan het surfen op T-gram kanalen en allemaal hebben ze het over de "dirty bomb". Dus als het Parasitair Satanisch Leugen Imperium die bom echt gooit, (wat ik eigenlijk niet geloof) weet de hele wereld, dat het NIET de RF is geweest.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [weet de hele wereld, dat het NIET de RF is geweest.]

      Behalve het niet op alternatieve media kijkende deel van de bevolking in het Westen en DAAR gaat het de 'idiots in charge' om. Van die groep moet de steun tot oorlog komen.

      Delete
    2. Ik denk, dat die club ook steeds kleiner wordt, dankzij acties van FvD. Daar gaan de ogen ook van open.

      Delete
    3. [ Behalve het niet op alternatieve media kijkende deel van de bevolking in het Westen en DAAR gaat het de 'idiots in charge' om. Van die groep moet de steun tot oorlog komen. ]

      Ja, dat dacht ik ook altijd.
      Maar als we terug gaan naar de USSR:
      Het hele volk wist hoe de werkelijke situatie was.
      Maar de PRAVDA bleef gewoon de leugens op schrijven.
      Ook alle partijleden wisten dat het leugens waren, maar het systeem 'draaide' gewoon door.
      Welllicht omdat het te gevaarlijk was voor iemand om te roepen: " Stop! De keizer heeft geen kleren aan ! "

      Thierry doet dat nu nog.
      Dat kan niet: hij moet gaan zwijgen.
      Daar zijn ze nu mee bezig. ( ook t a v Ongehoord NL: )
      Of het gaat lukken?

      Delete
    4. 'Het systeem' loopt op zijn eind, daar helpt niets tegen. Kapitalisme van het grootkapitaal en het communisme zijn onderdeel hetzelfde systeem. Dat 'het systeem' op zijn eind loopt, is te zien aan de fouten die TPTB van dat systeem maken.


      [Ook alle partijleden wisten dat het leugens waren, maar het systeem 'draaide' gewoon door.]

      Zie bovenstaande, het systeem kon gewoon door 'draaien' omdat de andere helft nog recht overeind stond. Die andere helft is nu aan het instorten.

      Delete
    5. Maar het werkt wel degelijk, dat 'zeuren' over de "dirty bomb". Kiev is hard bezig de ontwikkeling ervan terug te draaien. Kiev gaat nu zelfs over tot ontkenning.

      Delete
    6. [Kiev gaat nu zelfs over tot ontkenning.]

      Nu? Het artikel is van 3 dagen geleden!

      Delete
  4. Triest resultaat van de SMO tot 20 oktober: 387.000 doden. 31.240 doden onder de 'buitenlanders'. De laatsten hebben ervoor getekend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik weet niet of dat getal klopt.
      Men spreekty vaak over 'casualties'. Dat zijn alle soldaten die uitgeschakeld zijn: niet meer kunnen vechten.
      Dan heb je de verhouding: 4 casualties = 3 gewonden en 1 dode.
      Maar Telegram spreekt over 404000 casualties.


      citaat: The losses of the Armed Forces of Ukraine on October 20 amounted to 402,000 people, of which 387,000 were killed.

      Delete
  5. [ Iemand nog iets meegekregen van de riool-ratten actie van FvD? ]
    Ja, ik heb er een halve dag aan besteed.
    Overal reacties geplaatst.

    Hier kreeg ik 16 duimpjes op:

    Johan Vermeulen
    1 dag geleden
    Premier Rutte: "In een democratie moeten journalisten hun werk kunnen doen zonder in diskrediet te worden gebracht."

    Dus als een journaliste liegt, en je gaat haar op camera vragen waarom ze dat deed, dan breng jij HAAR in discrediet !?!
    16
    Beantwoorden


    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik neem aan, dat jullie het riool-ratten filmpje van van Meijeren hebben gezien. Hier een vervolg op de geschiedenis. Op twatter was ook het nodige te zien, dat zal ik jullie besparen, het was weer beschamend.

      Delete
  6. Kanye West ( ex van Kim Kardashian) is gisteren op youtube door Lex Frieman ( joods) geinterviewd.

    Er zijn al 2,3 miljoen kijkers en 41000 reacties.

    Ye is groot nieuws, ook omdat hij nu openlijk kritiek heeft op de joodse 'samenzwering' en en de Joodse macht ( in de media en muziek) .

    Àlle bedrijven breken nu met Ye. Hij is van Facebook gegooid. Maar Elon Musk was hem goed gezind vorige week.

    Ik bekeek de eerste reacties: Ze vinden het allemaal een heel bijzonder interview.

    Het heeft er wel 'gespeerd': hoge spanning.

    Maar het eindigde blijkbaar toch in een zekere vriendschap of respect.

    Maar als je niet de meest gewaardeerde reacties bekijkt, maar 'nieuwste eerst', dan zie je al gauw dat de Joodse Kwestie ( JQ) een stevige rol moet hebben gespeeld in de ruzie.

    Hier een zo'n reactie:


    C C
    3 minuten geleden
    Think of all of Lex’s past guests for a moment…

    He’s spoken with war fighters who’ve killed civilians. He’s chatted with CIA and FBI who’ve plotted and colluded to destroy peoples lives. He’s had on countless tech bros who’ve intentionally designed platforms to be addictive to children.

    And not once did he get mad about anything or even raise his voice.

    Yet here he is, fully enraged over one mega celebrity telling the truth about what has happened to him and what has been happening in the media since it’s creation.

    So many Hollywood movies/network sitcoms make the same statements that Kanye is making, and we are all just supposed to laugh and say, “hey the guy who made the movie/sitcom is J and he hired mostly J actors and made the J actors constantly reference how J they are and even added a few jokes about how powerful and smart the Js are, so it’s funny and we should all just laugh.”

    But then anytime someone who isn’t J says the same thing it’s offensive.

    I mean, have you ever looked at what life is like in Israel? It’s a totally fascist, racist society that literally bases itself in holy war. In Israel you’re either a J or you’re an enemy.

    Kinda like… America.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lex Fridman. https://youtu.be/4AWLcxTGZPA

      Delete
    2. Er zijn twee stukken van het interview die ik interessant vind.
      Op min 25.33 - 1.14 het item Holocaust.
      En van 1uur 37 - 1 uur 49 'Joodse Media"

      Ye ziet de enorm hoge graad van abortus als een holocaust op de zwarten, gepromoot door de joden.
      Fridman gebruikt de oude truc: Je mag elk individu bekritiseren, maar niet een hele groep.

      Ye legt wel uit hoe je als artiest of ondernemer volledig bent omringd en gestuurd door alleen maar joodse lieden, maar krijgt niet over het voetlicht dat deze joden een gemeenschappelijke geheime agenda hebben, en dus zelf er voor kiezen om als groep te worden bekritiseerd. Wie zich als groep gedraagt, moet ook zo worden afgerekend.

      Tweede deel;
      Fridman wil niet toegeven dat de media joods gedomineerd zijn !!
      Dat noemt hij : een bullshit idee.
      Maar dat maakt Ye boos. Dat pikt hij niet.

      Ye is kind van heel succesvolle ouders, en is zelf ook lang niet gek,( the richest black man that ever lived, beweert hij) maar hij heeft zo veel meegemaakt en niet de rust om alles in goede volgorde te vertellen.
      En ja: soms zal hij wel wat onzinnige ideeen hebben, zoals wij allemaal wel eens hebben.
      Maar het gaat om de ware ideeen die hij noemt, en die tot nu toe 'niet gezegd mogen worden': dat is belangrijk.

      Natuurlijk is hij lang niet de enige die het over de joodse macht had: ook Marlon Brando en Mel Gibson deden het, maar moesten op de knieën , anders waren ze totaal werkloos geworden. Beter bewijs voor de stelling van Ye is er niet natuurlijk.
      Luister Ye, het is erger dan je denkt: de joden controleren niet alleen de Media, Ye, maar ook de Banken, de aandelen van Wall Street, de Wapenindustrie, de voedselindustrie en Academia.

      Als ze ons tot een e-identiteit kunnen verplichten zullen ze daarna al het geld digitaal maken, en dan is het tijd voor ons om als lemmingen van de rotsen te springen.

      Of wil je eindigen in een gulag-kamp?

      Delete
    3. [Fridman gebruikt de oude truc: Je mag elk individu bekritiseren, maar niet een hele groep.]
      Klopt. Dat hebben ze hier ook door.
      Er is een clip van de uitzending gemaakt, waaronder KW behoorlijk wordt afgebrand.

      Door de 'kuch' antisemitische opmerkingen, heeft Adidas de samenwerking met hem verbroken (kan dat zomaar?), wat het bedrijf $250 miljoen gaat kosten. Ik denk, dat de prijs nog gaat oplopen: vele contracten zullen worden verbroken en geen enkele 'zwarte man' zal nog de 3 streepjes dragen.

      Delete
    4. In de gauwigheid, -voordat de centen op zijn- koopt Ye social medium 'Parler', waar -geheel toevallig- ook ex-president Trump op zat, voor hij een eigen kanaal startte.
      Ik voorzie hele dure rechtszaken, om 'Parler' het zwijgen op te leggen, want de hele wereld gaat nu echt 'los' op de -eeuh- je-weet-wel.

      Ik voorzie leuke tijden en een hele grote toeloop naar dít blog. Dus gauw aanmelden bij Parler en gaan met die banaan.
      Intussen heeft de msm dit ook gemerkt: ad heeft het over: "Ye neemt omstreden socialenetwerk-app Parler over" en de nos heeft het over "Kanye West koopt controversieel sociaal netwerk Parler". Dit belooft wat.

      Delete
    5. Link vergeten: https://www.theguardian.com/technology/2022/oct/17/kanye-west-to-buy-right-wing-social-network-parler

      Delete
    6. [ wat het bedrijf $250 miljoen gaat kosten. Ik denk, dat de prijs nog gaat oplopen: vele contracten zullen worden verbroken en geen enkele 'zwarte man' zal nog de 3 streepjes dragen. ]

      Ja, die kant van de zaak had ik nog niet beseft: het kost niet alleen Ye geld, maar ook de sponsors !

      Ye zegt duidelijk dat de BLM beweging 'op touw is gezet'. Dat geloof ik zeker ook.

      Maar ik zie wel een verschil in DNA tussen blank en zwart. Dat ziet Ye niet. Hij denkt dat de zwarten even veel kunnen bereiken als de witten.
      Dat lijkt me helaas niet zo.
      IQ is echt. Aangeboren Gedragsvoorkeuren zijn echt.

      Delete
    7. [Hij denkt dat de zwarten even veel kunnen bereiken als de witten. Dat lijkt me helaas niet zo.]
      Als ze allemaal 1 lijn vormen en solidair zijn, gaat dat zeker wel lukken. Die bevolkingsgroep is veel groter, dan komt de 'macht van het getal' om de hoek kijken.

      Delete
    8. Bij Unz is men direct op de actualiteit in gesprongen: autistic Japanese Tech Bro TechLead gaat los over de je-weet-wel in een joetjoep.

      Delete
    9. [
      G.B. WolfOctober 27, 2022 at 11:14 PM
      Bij Unz is men direct op de actualiteit in gesprongen: autistic Japanese Tech Bro TechLead gaat los over de je-weet-wel in een joetjoep. ]

      In dat blog staat een uiters interessante tabel.
      Daarom heb ik hem nu al twee keer geplaatst op BLIK.
      Om Eddy een reactie af te dwingen.
      Hier de tweede keer:
      Jan Verheul28 oktober 2022 om 10:48

      Delete
    10. In de gegeven link naar unz.com geeft de allereerste commenter precies aan, hoe je het probleem moet bestrijden. Ik doe exact hetzelfde. Zelfs geen links openen van de msm.

      Delete
    11. [Bij Unz is men direct op de actualiteit in gesprongen: autistic Japanese Tech Bro TechLead gaat los over de je-weet-wel in een joetjoep]

      Goed artikel van AA.

      Delete
    12. En YE heeft -voorlopig- even gewonnen. Hij heeft een account op Twitter, nee niet meer twatter voorlopig en de heks die iedereen eraf schopte, inclusief de president van de Verenigde Staten aka het SPLI*. Ben benieuwd of er nog iets na dat ontslag gaat volgen.
      Alweer een uitstekend artikel van AA.

      * SPLI = Satanisch Parasitair Leugen Imperium. 🤡

      Delete
  7. Over de Dirty Bom:
    Volgens Scott Ritter ( bij Garland Nixon, vandaag) is zo'n bom niet erg succesvol. Irak probeerde het: je zou om de 10 meter een bom moeten gooien om iedereen te doden. Israel deed 20 jaar proven met een dirty bom, en liet het idee varen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [is zo'n bom niet erg succesvol.]
      Klopt. Je besmet er maar een paar 1.000 m2 mee, al is de besmetting wel hardnekkig. Het gaat de Oekraïense leiders meer om het idee van een "atoombom", dat klinkt veel griezeliger.

      Doordat de RF erg veel ruchtbaarheid heeft gegeven, o.a. alle (grote) ministers van Defensie van het Westen telefonisch gesproken plus e.e.a. aangemeld bij de VN, wordt de truc van de vuile bom afgeblazen. Ze gaan ongetwijfeld iets anders verzinnen, maar de RF heeft deze propagandaslag gewonnen, waarvan akte.

      Delete
  8. Ze zijn er nog, de vrouwen van het EU-parlement met stalen ballen: Irish MEP Claire Daly: "If the EU is going to start naming state sponsors of terrorism, let's do it". Ik mis alleen nog de hele dikke middelvinger naar de EU en een keiharde: "FUCK YOU".

    ReplyDelete
  9. Het zou zo maar eens kunnen, dat de engelsen met Rishi Sunak het "Paard van Troje" binnenhalen. Hij zal de vernederingen van GB aan India ongetwijfeld niet zijn vergeten.

    ReplyDelete
  10. Sneue, joodse homo met hiv wil Oekraïense kinderen verbranden en/of verdrinken. In de RF kan je dit niet zeggen, dus wordt hij vervolgd. Aangezien het gedrocht ook voor The Guardian en andere westerse pulpbladen schrijft, wordt dit geheid een rel. Het westen zal zeggen, dat hij wordt vervolgd, omdat hij homo/jood/zielig is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dat ie joods is zie ik wel, maar of hij hiv heeft weet ik niet.
      Bij de joden zit een stukje in hun DNA enb als dat epigenetisch wordt aangezet, dan gaan ze iedereen die in de buurt komt over de kling jagen.
      Dàt is de ellende.

      Delete
    2. [maar of hij hiv heeft weet ik niet. ]

      Het staat vermeld in de laatste alinea van het artikel waar @G.B. naar verwijst:

      [Since 2021 Krasovsky, who is HIV positive, has presented a program on RT Russian called ‘Антонимы’ (Antonyms).]

      Delete
  11. Jaap Hanekamp ontkracht het complete stikstofbeleid.
    Vandaag behandelt de regering het stikstofadvies van Johan Remkes, die de afgelopen dagen om tafel ging met de boerenactiegroepen. Chemicus en stikstofdeskundige prof. dr. Jaap Hanekamp is vernietigend over het advies en het stikstofbeleid in z'n algemeen. Hij legt uit waarom.

    Lijkt me een interessante voor @JV; die is tenslotte boer en het gaat hem ook -nog- aan.

    ReplyDelete
  12. Jan Verheul28 oktober 2022 om 11:07
    Ons wereldbeeld wordt elk jaar een stapje verder verplaatst.
    De werkelijkheid word stukje bij beetje verdraaid tot het Narrative dat de joodse agenda dient: alle goyim weg, voor een betere wereld; opdracht van G-d. Sorry.
    "It is worth it" , om met Albright te spreken.



    Yuval Harari draagt zijn steentje daar aan bij, met zijn boek Sapiens.
    ( Ik kocht het jaren geledeen, maar las het niet, uiteraard)

    Vanochtend op bed (steeds weer weg doezelend) wel naar een voordracht over dit boek geluisterd:

    Welke krachten bepaalden de loop van de geschiedenis?
    https://youtu.be/CR1OBl1xLmw

    Straks zal een heel slimme computer ( AI) ook adviseren om alle volken met een IQ beneden de 105 te laten uitsterven. Dat is de richting waarheen Harari de 'gewenste werkelijkheid' verplaatst.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ( Ik kocht het jaren geledeen, maar las het niet, uiteraard)

      Dit begrijp ik even niet. Je bezorgt hem wel een harde plasser en een dikke portemonnee door die rotzooi te kopen. Stiekeme sponsor?

      Delete
    2. Ik koop dat om het te lezen, maar meestal lukt dast niet , en zeker niet als er Corona komt en een Oekraiene oorlog. De laatste 2 jaar kan iniks lezen. Maar koop af en toe wel iets.

      Delete
    3. Yuval Harari van het wef, je weet wel, spuit hier zijn gal over de mensheid: "Another leaked video from the World Economic Forum featuring Klaus Schwab’s advisors casually discussing their plans to depopulate the planet."
      Wanneer gaan die gekken nu het voorbeeld eens geven? Of moeten we ze een handje helpen.

      Delete
    4. [Wanneer gaan die gekken nu het voorbeeld eens geven?]

      Ja, het gezegde luidt toch 'verbeter de wereld, begin bij jezelf'? B.G. (ook zo'n voorvechter van de-populatie) bijvoorbeeld had al kunnen beginnen met zich niet voort te planten (hij heeft 3 kinderen op de wereld gezet).

      Delete
  13. https://blikopnosjournaal.blogspot.com/2022/10/vs-sturen-nieuwe-grotere-atoombommen.html?showComment=1666981353625#c4259690684298404484

    Er zijn heel veel menstruatie-klachten door het vaccin.
    Zie blog BLIK.

    ReplyDelete
  14. Zoals we weten is Anne Frank niet vergast. En haar zus en moeder ook niet. Dood door honger en typhus. Was te voorkomen geweest als wij die hongersnood niet opzettelijk hadden veroorzaakt.

    PS: Als je 16 jaar was in 1944, hoeveel vriendinnen uit die tijd zijn dan nog ion leven?
    Ik weet het niet, maar tot vorige week waren er nog 2 vriendinnen van Anne Frank in leven:
    Hannah Elisabeth Pick-Goslar
    Ilse Wagner.

    Maar mogelijk zijn er nog 12 vriendinnen in leven:

    ... schrijfster Janny van der Molen. Zij schreef in 2013 een boek over Anne Frank, waarin Goslar een belangrijke rol speelt. Begin dit jaar bracht ze een boek uit over twaalf vriendinnen van Anne Frank (waaronder Goslar) en nu werkt ze aan een podcast over een andere vriendin van Anne, waarmee ook Goslar bevriend was: Ilse Wagner. Dit jaar bezocht ze haar in Jeruzalem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Maar mogelijk zijn er nog 12 vriendinnen in leven]

      Nog 12?????????????

      Delete
    2. Het is niet duidelijk uit de tekst. " Begin dit jaar bracht ze een boek uit over twaalf vriendinnen van Anne Frank (waaronder Goslar)"
      Het kan ook zijn dat overleden vriendinnen er in voor komen. Maar twee waren in elk geval nog in leven.
      Als het 12 is, en je laat daar de statistieken op los, dan waren er zeker geen gaskamers.
      Dan zijn er ook veel minder dan 100.000 doden uit Nederland: ze zijn na de oorlog gewoon elders heengegaan.

      Delete
    3. [Als het 12 is, en je laat daar de statistieken op los, dan waren er zeker geen gaskamers.]

      Hoe meer ik daar over lees, hoe onwaarschijnlijker het verhaal wordt. Als die 12 de oorlog overleefd hebben, is dat meer bewijs.

      Delete
    4. dan waren er zeker geen gaskamers.]
      Oh-oh, bespeur ik hier een holokotz ontkenning? Pas op hoor, dat mag niet, wettelijk verboden.
      Ook het woord 'globalist(en)' gaat worden verboden. Het is, je raadt het nooit, antisemitisch.

      Delete
    5. [Ook het woord 'globalist(en)' gaat worden verboden. Het is, je raadt het nooit, antisemitisch.]

      Zou dat niet een beetje (heel erg) dom zijn? Dan wordt toch indirect toegegeven dat de globalisten (voornamelijk) joods zijn?

      Delete
    6. [Zou dat niet een beetje (heel erg) dom zijn?]
      Uiteraard. Het bevestigt alleen al die ideeën die er spelen. Maar men begint nu een beetje onzeker te worden (of paniek), zo lijkt het wel. Er worden de laatste tijd wel meer succesvolle acties gevoerd en dat valt bij bepaalde 'reptielen*' niet in goede aarde. Goed bezig, mensuh.!

      (Zoals de oplettende lezertjes weten, heeft het woord reptiel ook een overdrachtelijke betekenis, zo leerde ons de discussie met van Meijeren vs Merel E.)

      Delete
    7. Kijk maar eens, wat deze commenter schrijft onder de letter (b.
      De hele tekst is interessant.

      Delete
    8. [Nog 12?????????????]
      Ja, ze verzinnen ze waar je bij staat, wist je dat nog niet?

      Delete
    9. [zo leerde ons de discussie met van Meijeren vs Merel E]

      Die discussie leerde ons ook dat tegenwoordig gevraagd mag worden of c.q. wanneer een bepaalde persoon 'geliquideerd' wordt want dat betekent ook 'wegsturen'...............


      [De hele tekst is interessant.]

      Ja, vooral de eerste twee alinea.

      Delete
    10. [Ja, ze verzinnen ze waar je bij staat, wist je dat nog niet?]

      Zeker :-)) maar deze was nieuw voor mij.

      Delete
  15. De Duran zeer enthousiast over de Valdai speech van Putin !

    https://youtu.be/hhr7fZT3oBw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wanneer houd je eens op met verwijzen naar YT? De Duran heeft een kanaal op Odyssee, https://odysee.com/@theduran:e Veel beter om daar naar te verwijzen.

      Delete
    2. Ik heb moeite met Odyssee.

      Hier een youtube die volgens de video niet op youtube zal worden toegestaan:

      Huisartsen mogen Ivermectine niet meer toestaan!

      https://youtu.be/sEzHDZut6So

      Video nog maar 3 uur oud, dus hier ook het andere adres:
      https://www.blckbx.tv/corona/dit-gaat-niet-over-zorg-zeggen-artsen-over-ivermectine-de-inspectie-en-de-hoge-boetes

      Delete
    3. [Ik heb moeite met Odyssee]

      Waarom? Wat is daar moeilijk aan?

      Delete
    4. Ik kan nooit de video's terug vinden. En je kan niet vooruit spoelen en terug.
      En je hebt geen lijst met Favoriete kanal;en waar je langs kan lopen en kiezen wie je wil beluisteren.
      Hun tijds-streep is kort, dus moeilijk met de hand een minuut terug te spoelen.

      Ik heb hetzelfde met Bitchute en al die andere media die ik niet ken en gebruik: twitter, sybstack, rokfin ( nooit geprobeerd ) etc. Ik ben erg a-technisch.

      Ik had in augustus een heel goede koptelefoon gekocht bij Amazon: 239 euro. Mijn derde Bose QC 35 al.

      Ging na 3 dagen kapot.
      Dan weet ik echt niet hoe ik dat terug moet sturen en waarheen.
      Van armoede een andere gekocht, maar nu goedkoper , met draad. 41 euro.
      ( PS: gisteren heeft een kennis eindelijk dat Amazon gedoe opgelost voor me.)

      Delete
    5. [Ik kan nooit de video's terug vinden.]

      Als ik een willekeurige video nog eens wil bekijken dan bookmark (voor jou :-)) dit betekent dat ik er in de browser een bladzijde van maak) ik deze (dat deed ik ook by YT), als het een video is van een kanaal zoals dat van The Duran dan is deze daar altijd terug te vinden aan de hand van de titel of de datum. Verder heeft Odyssee een zoek functie dus alles is vrij gemakkelijk terug te vinden.


      [En je kan niet vooruit spoelen en terug.]

      Dat gaat op dezelfde manier als bij YT. Bijkomend voordeel bij Odyssee is dat de video verder gaat waar je gebleven was als je voortijd moest stoppen met kijken. Dat is bij YT niet zo. Ik kijk langere video's altijd in delen en moet bij YT altijd opschrijven waar ik gebleven ben, dat is bij Odyssee niet nodig.


      [En je hebt geen lijst met Favoriete kanal;en waar je langs kan lopen en kiezen wie je wil beluisteren. ]

      Ik weet niet welke lijst je bedoelt in YT (ik heb daar geen account) maar je kunt die net zo gemakkelijk in je eigen browser maken. Maak je die lijst met favoriete kanalen zelf aan in YT? Of doet YT dat voor je?


      [Hun tijds-streep is kort, dus moeilijk met de hand een minuut terug te spoelen. ]

      Ik weet niet wat je hier bedoelt maar voor- en achteruit spoelen (inclusief tijdsbepaling) werkt echt exact hetzelfde als bij YT.

      Bijkomende (grote) voordelen van Odyssee: er wordt niet gecensureerd en er kan probleemloos gedownload worden.


      [Dan weet ik echt niet hoe ik dat terug moet sturen en waarheen.]

      Dat lijkt me niet veel te maken hebben met a-technisch zijn. Je kunt toch ook bestellen? Als je kunt bestellen, kun je ook terugsturen.

      Delete
  16. Blog 1331 is geupdated: het onderzoek van het Congres naar alle militaire interventies ( 469 !) sinds 1798 is er aan toe gevoegd, en een mooie video van Ben Norton.
    (Dank aan Wolf die me op dat onderzoek wees. Blackbox begon er ook weer over, en dat herinnerde me om dit op het blog te zetten. )

    ReplyDelete
    Replies
    1. In 224 jaar 469 militaire interventies! Waarvan meer dan de helft de laatste 21 jaar! En dat voor een land wat direct maar aan 2 landen grenst, de rest is oceaan.........

      Delete
    2. [ In 224 jaar 469 militaire interventies! ]

      Ja! Ik moet het nog lezen, maar het is 'government made' dus ze zeggen het zelf.
      Al 4 jaar geleden zette ik een bord langs de weg: America bombed 33 countries.
      Dat zijn geen meningen . Dat zijn verifeerbare en daarna niet te ontkennen feiten.
      Daarna neem je 'Neurenberg" er bij: Agressief geweld is fout. Defensief geweld is toegestaan.
      Dan is het zeer eenvoudig te tonen dat dit alles agressief geweld is.

      Op die manier wil ik de discussie aan gaan.

      Het is erg leuk om te zien dat Jeffrey Sachs dezelfde strategie gebruikt: laatst in Athene zei hij:
      in de19e eeuw: geen land meer democratisch dan GB. En geen land meer Agressief.
      Na 1945: Een heel democratische VS, maar geen land meer agressief dan de VS.

      Op de grote conferentie voor 'DEMOCRATIE' in Athene haalde hij die kroon die de elite zelf op 'Democratie' zet, er af !

      Delete
  17. https://newspunch.com/evil-wef-leader-caught-planning-mass-extinction-event-to-inner-circle/

    De link komt van :
    G.B. Wolf October 29, 2022 at 12:19 AM
    ------------------

    Slechte WEF-leider betrapt op plannen voor "massale uitroeiing" in eigen kring

    Weer een week, weer een uitgelekte video van het World Economic Forum waarin de adviseurs van Klaus Schwab terloops hun plannen bespreken om de planeet te ontvolken.

    Volgens deze twee stromannen van het WEF zijn alle religieuze groepen tegen het Wereld Economisch Forum omdat religies "meer zielen" willen en het WEF "minder op de planeet wil".

    Wanneer stoppen we en zeggen we "genoeg"? Hoe vaak moet het World Economic Forum zijn sinistere bedoelingen verkondigen voordat de wereld stopt en luistert?

    De rechterhand van Klaus Schwab, Yuval Noah Harari, heeft een geschiedenis van het hardop zeggen van het stille gedeelte, en vorige week gaf hij toe wat velen al lang vermoedden.

    Volgens Harari, die zijn nieuwe boek aan het promoten was, is de grote politieke vraag van de 21e eeuw: "Waar hebben we zoveel mensen voor nodig?"

    En het is niet eens de eerste keer dat Yuval Noah Harari iets loslaat over zijn plannen met de mensheid. Hij verklaarde onlangs dat het WEF de overgrote meerderheid van de menselijke bevolking beschouwt als verouderd, nutteloos en overbodig.

    Volgens Harari zijn de zogenaamde "gewone mensen" terecht bang voor een toekomst waarin zij "overbodig" zullen worden gemaakt.

    De WEF-adviseur schatte de wijdverspreide angst onder "gewone mensen" in als geworteld in de angst om "achter te blijven" in een toekomst die wordt geleid door "slimme mensen".

    Die angst is terecht, volgens Harari, die namens de elites sprak en bevestigde: "We hebben de overgrote meerderheid van jullie gewoon niet nodig."

    De opmerkingen van Harari zijn zeer verontrustend, want wanneer ze worden geplaatst in de context van opmerkingen van andere WEF-adviseurs en aangeslotenen zoals Bill Gates, wordt het duidelijk dat zij denken aan invaliditeit en ontvolking.

    En de VN werkt hand in hand met het WEF. Hier laat Christiana Figueres de kat uit de zak vallen over de plannen van de elite.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vervolg:



      Alan Gregg, een ambtenaar van de Rockefeller Foundation, zei dat de wereld kanker heeft en dat de kanker de mens is. Prins Phillip, de echtgenoot van koningin Elizabeth, zei dat als hij kon reïncarneren, hij naar de aarde zou willen terugkeren als een dodelijk virus om de menselijke bevolking te verminderen. Een aardige vent, die Phillip.

      Jacques Cousteau zei dat we 350.000 mensen per dag moeten elimineren. Media magnaat Ted Turner zei dat we een bevolkingsafname van 95% nodig hebben. Oké, Ted, jij eerst. Deze jongens van de Nieuwe Wereld Orde willen de wereldbevolking terugbrengen van de huidige 7 miljard naar een half miljard.

      Charles Wurster van het Environmental Defense Fund zei dat mensen de oorzaak zijn van alle problemen, we moeten van ze af. Bill Clinton ondertekende het Bio Diversiteitsverdrag dat zei dat we de wereldbevolking moeten terugbrengen tot 1 miljard.

      Peter Singer, een invloedrijke Princeton professor die uw kinderen onderwijst, wil abortussen nadat de baby is geboren. Je hebt 28 dagen om te beslissen of je het wilt houden. Hij zei dat het christendom onze vijand is; als de dierenrechtenbeweging wil slagen, moeten we de joods-christelijke religieuze traditie vernietigen. Blijkbaar hebben dieren meer rechten dan mensen.

      Misschien bevorderen de machthebbers daarom abortuspartijen.

      En misschien is dat waarom de injecties massale sterfgevallen veroorzaken. Maar je zult er nooit iets over horen in de reguliere media, want die worden gekocht en betaald door Pfizer.

      En misschien bevorderen ze daarom obesitas, wat de laatste keer dat iemand het controleerde leidt tot diabetes en een vroege dood. De body positivity beweging promoot zwaarlijvige lichamen als gezond en wordt hard gepusht door de mainstream media, met nieuwe beroemdheden gecreëerd om de kinderen te hersenspoelen.

      Misschien is daarom op het nippertje een insulinefabriek opgeblazen om een insulinetekort te veroorzaken op het moment dat het het hardst nodig is.

      Natuurlijk is de mainstream in een massale vormingspsychose gedompeld, en ze zullen weigeren naar je te luisteren als je probeert hen iets zinnigs te zeggen over deze kwesties. Volgens de mainstream in 2020, is obesitas gezond. De vaccins zorgen er niet voor dat mensen omvallen en sterven. En abortus is liefde.

      George Orwell waarschuwde ons voor deze tijden. Hij zei dat ze ons zouden overtuigen dat oorlog vrede is. Hij had gelijk.

      Delete
    2. Met dank voor de vertaling. 😉
      Als mensen straks bij bosjes neervallen, kunnen ze in ieder geval niet zeggen, dat ze niet zijn gewaarschuwd.
      De post zou het ook goed doen bij @Blik, denk ik. 😎

      Delete
    3. NB: Ik vind het doel van deze criminelen wel OK: minder mensen op aarde.
      Maar dat moet je op een humane manier bereiken.
      Met voorbehoedmiddelen en met gegarandeerde ouderdoms-pensioentjes.
      Eventueel, als al het andere mislukt: met drastisch ophouden met voedsel- toevoer.
      Laat de natuur zijn werk dan maar doen.

      Beter één door honger overleden persoon in 2030, dan 5 doden door honger in 2050.

      Ik vrees dat Schwab cs vinden dat de mensen door ingrepen ( vaccins ; kunstmest-schaarste = voedselschaarste) de populatie wt sneller naar beneden willen brengen.
      Hun doel deel ik, hun werkwijze niet.

      Delete
    4. [Peter Singer, een invloedrijke Princeton professor die uw kinderen onderwijst, wil abortussen nadat de baby is geboren.]
      Besef je wel wat hier staat? Dit is regelrechte babymoord.
      Men is daar al druk mee bezig.

      [Ik vind het doel van deze criminelen wel OK: minder mensen op aarde. Maar dat moet je op een humane manier bereiken.]
      Eens.

      Delete
    5. This comment has been removed by the author.

      Delete
    6. Is dat nodig? Minder mensen op aarde? Het probleem zit volgens mij niet direct in het aantal mensen maar in de GROEI economie.

      Verder is het aantal autochtonen per werelddeel nogal ongelijk verdeeld (in Europa neemt de autochtone bevolking af, in Afrika rijst ze de pan uit). Laat mensen die de bevolkingsgroei een probleem vinden dan ook zo flink zijn te benoemen door wie dat probleem veroorzaakt worden.

      Overigens eens met @G.B. wat het volkomen van de pot gerukte idee van die linkse babyboomer professor betreft: dat is babymoord. Er zijn tegenwoordig genoeg methoden om zwangerschap te voorkomen of heel vroegtijdig af te breken. Is dat niet genoeg dan is het invoeren van een bedenktijd van 28 dagen voordat men het bed deelt misschien een beter idee.

      Delete
  18. k heb de wekelijkse tafelgesprekjes van "Forum Inside" bijna allemaal bekeken gisteren: Prima tv. Informatief, leerzaam.

    Ze staan op youtube en zijn wellicht gemakkelij te vinden met het nummer er bij.
    De laatste is: Forum Inside #4.

    ReplyDelete
  19. Rootman bij BLIK:
    [ Weer een Britse sabotage: met drone submarine en vliegtuigjes zijn 2 schepen beschadigd in Sebastopol. ]

    Escobar en anderen denken dat de Joden ( hij zegt Neocons, meen ik, of 'Het Westen" ) nog vele jaren door zullen gaan met dit soort acties: drones en gedoe. Om Rusland te destabiliseren en Europa te verzwakken.
    Zoals ze Syrie en Afghanistan hebben afgebroken met domme , fanatiek gemaakte jeugd (jihadi's in dat geval) zo zullen ze nu Rusland en ook Europa gaan verzwakken met domme jeugd (Azov fanaten, Olaf Koensen etc. )

    Opmerkelijk: Andrei Martyanov zei: Op heel hoge en cruciale plaatsen in de VS zitten knaapjes van 26 jaar oud ! ( Onder leiding van papa Robert Kagan, je weet wel, die jood die alleen nog een orgasme zal krijgen als de hele wereld stervende is) .

    Pol Pot en Mao deden het al zo: de jeugd wijsmaken dat de ouderen FOUT zijn, en dat zij jongeren als helden het land moeten redden.

    Je kan het kinderen makkelijk wijsmaken, want die hebben 'de menselijke natuur / hun eigen instinct" nog niet ervaren. Dus als het op papier mooi lijkt en 'te verkopen is' aan ze, dan gaan ze er mee aan de haal, want veel bonussen: dan hebben ze een identiteit, een doel en een perspectief op heldendom. Ze zijn dan heel fanatiek en gewelddadig.

    Iets anders is natuurlijk als een man van 71, zoals ik, tegen de jeugd zegt: Slaapkoppen, word wakker. Die Ouwe van jou leeft in een droomwereld. Denkt dat ie veel voorstelt: eigen huis dat 500K waard is, pensioen, geld op de dbank.
    Maar hij stelt NIKS voor: hij erfde een wereld van zijn ouders die bijna perfect was: opleiding gratis, betaalbaar huis, sustainable mensbeeld, orde en fatsoen. En wat deed jouw Ouwe er mee?
    - Hij liet zich wijs maken dat het land moest worden weggegeven aan immigranten, zodat jij in een vreemd land bent als je in de stad fietst.
    - Hij liet zich beetnemen door de bankiers, waardoor jij nu geen huis meer kan betalen.
    - Hij is te lui (en te dom?) om de waarheid te zoeken en laat zich wijs maken dat Putin een schurk is, zodat nu alle industrie uit Europa vertrekt en jij als jongere in een arm land komt te wonen.

    Dus als IK de jongeren aanmoedig tot actie, dan gebruik ik feiten, geen mooi klinkende mythe zoals Mao, Pol Pot en de Neocons doen. Ik moedig ze aan om de waarheid te zoeken. Begin daar. Bijvoorbeeld: WIE begon de Oekraiene oorlog?
    Als je dat hebt uitgevogeld, wordt al heel vele duidelijk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ook een verhaal over de indoctrinatie van kinderen: Ex-SBU officer told how Ukrainian children are taught alternative history.

      Dat wordt weer een hele klus, om die kinderen te deprogrammeren. Of bedoelt die sneue, joodse homo met hiv van October 26, 2022 at 10:25 PM hierboven, om dit soort kinderen op die wijze te liquideren. Zie uitleg October 29, 2022 at 1:18 PM hierboven. Het wordt dan tijd, om dagelijks een zakwoordenboek te raadplegen, onder het motto: Je weet maar nooit, hoe een bepaalde uitspraak wordt opgevat. 😎

      Delete
  20. Dit vind ik een goed interview met Elon Musk:

    https://youtu.be/ROsBx71nSOE

    Weg met analogiën: https://youtu.be/ROsBx71nSOE?t=419
    Klopt.
    Probeer het karakter, de essentie van iets te begrijpen, en ga logisch nadenken. Analogiën zijn een reservoir dat de joden gebruiken om de goedgelovige goy om de tuin te leiden.
    Met analogien kun je àlles aannemelijk maken.

    ReplyDelete
  21. Ik heb sinds gisteren Nord VPN.
    Maar ik ben het nu al helemaal beu.
    het durt vreselijk lang voor een item verzonden is.
    Op opgeladen is.

    Ik had een Arentijnze YOUTUBE account laten nemen ( door mijn ICT man) , maar de reklames bleven komen.
    Toen maar een NL Youtube account ( 12 euro per maand0 om van die reklames af te zijn.

    Ook kan je dan verder luisteren naar een video terwijl je op de tablet gewoon naar een krant gaat of naar BLIK. De video draait door.

    Maar het opzeggen van die Argentijnse YT lukt maar niet.
    We moesten dus net doen alsof we in Argentinie zijn. Vandaar de VPN.
    Maar het is niks voor mij.
    gaat er zo snel mogelijk weer af.

    ReplyDelete
  22. OPINIE. In de NRC.
    Vergis je niet: deze oorlog is de schuld van Rusland
    Oekraïne Nee, de waarheid ligt niet in het midden als het om de oorlog in Oekraïne gaat. Pas dus op voor nepnuance, waarschuwt Franka Hummels.

    Een vernield Russisch legervoertuig, nabij de frontlinie in Oekraïne.Foto Valentyn Ogirenko/Reuters
    De oorlog in Oekraïne is de schuld van Rusland, het land dat met veel geweld een buurland binnenviel. Het ligt niet genuanceerder dan dat, hoe hard je ook naar nuance op zoek gaat. Natuurlijk, er is allerlei waardevolle informatie voorhanden die context geeft bij deze oorlog, en het is goed om daar kennis van te nemen, maar het is belangrijk die informatie niet te verwarren met nuance. Zulke valse nuance zorgt dat mensen denken dat ‘het niet zo zwart-wit is’, of dat ‘de waarheid in het midden zal liggen’. En daar gaat het mis, want die informatie maakt de schuldvraag helemaal niet complexer, wat bij werkelijke nuance wel het geval is. Politici, ngo’s, media en deskundigen; deze misvatting ligt voor iedereen op de loer.

    Franka Hummels is historica, Oost-Europadeskundige en journalist.
    Een veelgehoord voorbeeld is de oprukkende NAVO. Sinds de val van de Muur kwam de grens van het NAVO-gebied dichter bij Rusland te liggen. Geen wonder dat Poetin daar boos over is! Dat klopt, dat is geen wonder, zelfs niet als je in ogenschouw neemt dat verscheidene soevereine landen zelf besloten zich bij het militaire bondgenootschap aan te sluiten. Het is nuttig het Russische sentiment hierover te kennen en te begrijpen. Het is alleen geen nuance bij de schuldvraag van deze oorlog. Poetins wrevel hierover rechtvaardigt op geen enkele manier de massale moord op burgers van een buurland.
    Nog zo’n nuance die dat in feite niet is: ‘Ook Oekraïne maakt fouten in deze oorlog’. Dat klopt en het is logisch, verdediging gaat niet zonder bloedvergieten en het geldt dan ook niet als oorlogsmisdaad. Getalsmatig valt het in het niet bij de Russische oorlogsmisdaden, toch komt het voor dat Oekraïne iets doet dat waarschijnlijk niet door de beugel van het internationaal recht kan. Dat is niet goed te praten, maar dat Oekraïne incidenteel de fout in gaat is geen reden om de schuld van deze oorlog expliciet of impliciet ergens in het midden te leggen. Oekraïne is verantwoordelijk voor de eigen fouten, niet aan de oorlog als geheel. Hieraan heeft Amnesty International zich in augustus flink vertild, bij een rapport dat onderzoek deed naar de Oekraïense oorlogsvoering. Aanvankelijk schoof Amnesty het Oekraïense leger zelfs de dood van Oekraïense burgers in de schoenen.
    Geen ‘conflict’
    Nadruk leggen op de penibele positie van Russische soldaten is een andersoortig voorbeeld. Het klopt dat het leven van Russische soldaten niet makkelijk is, en dat zij vaak onder valse voorwendselen naar Oekraïne zijn gelokt. Compassie met hen is niet verwerpelijk. Laat die alleen niet in de plaats komen van compassie voor de Oekraïense burgers die in angst leven en van wie geliefden zijn vermoord, gemarteld of verkracht. Wat die Russische mannen in Oekraïne aan het doen zijn is volgens onze normen zonder meer fout, zelfs als ze zelf ook slachtoffer zijn van een wreed systeem. We mogen dit leed niet als gelijkwaardig tegenover elkaar zetten en media hoeven dus ook niet aan beide soorten ellende evenveel aandacht te besteden om toch ‘in balans’ te zijn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vele. Ze laten de oorlog complexer lijken dan-ie is, en die veronderstelde complexiteit leidt vaak tot een afwachtende houding, zonder besef dat dat op zichzelf al een standpunt is. Eerder deze maand nog dacht historicus Rimko van der Maar, in de Volkskrant, dat „historici die over vijftig jaar met distantie naar het conflict kijken, zullen zien dat allemaal wat lastiger ligt”. Waarom wordt de eenzijdige oorlog hier conflict genoemd, een taalverwarring waaraan ook NRC zich regelmatig schuldig maakt? De voorspelling snijdt bovendien geen hout. Natuurlijk zal ons beeld in de toekomst veelkleuriger zijn. We zullen over meer informatie beschikken en die anders interpreteren. Maar dat leidt helemaal niet per definitie tot meer nuance. Zulke uitspraken geven de oorlog nu al schijncomplexiteit, met alle gevolgen van dien.
      Wentel je niet in nuance als je naar deze oorlog kijkt
      Door deze rommelige omgang met nuance ontstaan standpunten die op het eerste gezicht genuanceerd lijken, maar dat bij nadere beschouwing niet zijn. Zo lijkt het, als je van een complexe oorlog uitgaat, best redelijk wanneer Elon Musk, de paus of een groep Amerikaanse Democraten Zelensky manen om open te staan voor onderhandelingen. Maar waarom zou een Russische aanvalsoorlog betekenen dat Zelensky moreel verplicht is het verlies van een deel van het land te aanvaarden? Als hij wil onderhandelen, moet hij dat vooral doen. Maar vanuit je veilige westerse positie éisen dat Oekraïne onderhandelt, en denken dat dat genuanceerd is, is onterecht. Dat is een opinie, een stellige opinie, net zo stellig als de opinie van wie het tegengestelde denkt.
      Beschikbare informatie
      Datzelfde mechanisme zie je bij de term ‘provoceren’. Is het onze fout, als Poetin aanstoot neemt aan handelen dat volgens onze waarden juist is? Wie dit principiële handelen ‘provocatie’ noemt, suggereert dat Poetin een punt heeft. Natuurlijk kun je desondanks menen dat het verstandig is van koers te veranderen om zo verdergaande problemen met Poetin te voorkomen. Emeritus hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk wijst bijvoorbeeld stelselmatig op de mogelijke consequenties van het voortzetten van de westerse lijn. Zijn goed recht, maar het is niet zo dat hij daarbij meer kennis in zijn afweging heeft betrokken dan alle anderen en dus genuanceerder is. Hij heeft gewoon met de beschikbare informatie een andere afweging gemaakt.
      Lees ook:Russische desinformatie als vertrouwd patroon: ontkennen, verdraaien, verhullen
      Een deel van dit soort ‘nuances’ wordt door pro-Russische bronnen in omloop gebracht, maar bij de meeste nuancezoekers speelt iets anders. Soms is het een gebrek aan grip op de situatie. Je weet dat je niet alles begrijpt, en bent daarom voorzichtig in je oordeelsvorming. Prima, maar vergeet niet dat dat alleen kan omdat je in een veilige omgeving verkeert en niet persoonlijk betrokken bent. Die voorzichtigheid maakt je standpunt niet genuanceerder of waardevoller dan dat van mensen die zich met dezelfde informatie wel uitspreken.
      Bij ‘genuanceerde’ mensen die van de hoed en de rand weten is het wellicht gebrek aan durf. Zij zijn niet bereid om alle informatie die ze hebben te wegen, en nemen daarmee een standpunt in dat zo vaag is dat het genuanceerd lijkt, maar in feite geen kaf van koren heeft gescheiden.
      Wentel je niet in nuance als je naar deze oorlog kijkt. Informeer je over alles wat er aan de hand is, en durf te bepalen welke informatie als nuance dient bij je oordeelsvorming, en welke informatie niet. Alleen dan doe je recht aan de Oekraïners in hun schuilkelders.

      Delete
    2. Dag mevrouw Hummels,

      Ik ben op zoek naar overtuigende informatie dat Putin een onmens is.
      ( Sommigen beweren zelfs: een nieuwe Hitler).
      Ik ben het daar niet mee eens.
      Ik zie dat hij veel goeds deed voor Rusland en dat hij erg zwart wordt gemaakt door de westerse media.

      Maar mogelijk weet ik niet alles.
      Ik heb de indruk dat U mij daar wel wat kan leren.

      Ik heb aanstaande dinsdag een belangrijke ( en vervelende) audit, dus voor die tijd kan het niet.

      Daarna ‘altijd’.

      Mailt U mij als U er interesse in heeft ?

      Als U eerst wat meer over mij wil weten, dat kan. Laat maar horen indien U dat wil.


      Met vriendelijke groeten,

      Delete
    3. Goede info om die mevroi eens flink onder de -ongetwijfeld joodse- neus te wrijven.

      Delete