Sunday, October 23, 2022

1339 Hoe ziet een kernoorlog er uit?


Chris Martenson heeft een goede video waar hij toont hoe je de eerste dagen van een atoomaanval gezond kan doorkomen: 

Zet uw mondkapje op,  ga in de kelder zitten, of in een kamer die maximaal afstand heeft van de buitenwereld.  Midden in een torenflat is dus ook veilig.  Neem iodine.

Alleen als de bom 50 km van U vandaan valt en de wind direct naar uw huis waait, hebt U een dodelijke 'fall out' van 1000 RAD eenheden. ( Radio Active Deposit) 

Maar 7 uur later is dat nog slechts 100 eenheden.  Na 2 dagen kun  je veilig naar buiten. 

Maar dan begint het pas....

Fred Reed heeft een verhaal geschreven over wat ons dan te wachten staat

Ik heb hier de vertaling: 


Als de grote KLAP echt valt...


door FredReed voor de Saker blog

 

Aangename opwinding rimpelt door de gebruikelijke verveling van Washington, en de  wereldvreemde bewoners genieten van een prachtige huivering, over de mogelijkheid van een nucleaire oorlog over de Oekraïne. Een of andere ambtenaar van de EU, of misschien was het een middelmaatje in het Witte Huis dat stoer wilde doen,  hoe dan ook:   een van de genieën die het lot van de planeet bepalen, heeft gezegd dat als Rusland kernwapens zou gebruiken, het Russische leger zou worden vernietigd... grrr, blaf blaf,  woef woef. 

Hoe het precies vernietigd zou worden, zei de zegsman niet. Hoe dan ook, de bedreigingen en tegen- dreigingen draaien om het idee dat er een kernoorlog tussen Rusland en het Westen zou kunnen komen. Misschien, met tactische kernwapens in de Oekraïne, waar niemand iets om geeft. De wereld zit vol dwazen met wie het slecht zal aflopen.

Maar:

De generale staf van zowel Rusland als China hebben, wat u verder ook van hen mag denken, wèl gezond verstand. Ze weten van Amerika's enorme nucleaire strijdkrachten. Zij zullen geen atoomoorlog ontketenen. Op gezond gedrag kan niet worden vertrouwd met de tweederangs juristen van Washington, maar de generaals in het Pentagon zijn niet gek. Ze houden van hobbymatige oorlogen (tegen kleine zwakke landsjes JV) en grote budgetten, maar als Biden een nucleaire aanval zou bevelen, zouden ze zich waarschijnlijk plotseling herinneren dat het Congres de oorlog moet verklaren en, als ze zien dat hun radarschermen leeg zijn en geen inkomende raketten tonen, zeggen: "Meneer de president, we zijn niet gemachtigd om dat te doen." En een commissie aanbevelen.

 

Hoe zou zo'n oorlog eruitzien? Laat me raden.

Amerika is kwetsbaar. We merken het niet omdat het soepel functioneert en omdat bij een lokale ramp - aardbeving, orkaan, tornado - de rest van het land bijspringt om de zaak te herstellen. Het land kan normale en regionale rampen aan. Maar een kernoorlog is noch normaal, noch regionaal.  Zeer weinig kernkoppen zouden de Verenigde Staten tientallen jaren lang onherstelbaar verwoesten. Dit zou duidelijk moeten zijn voor iedereen die er echt over nadenkt.

 

Verdediging is onmogelijk. Raketverdediging is zinloos, behalve als geldschieter voor de wapenindustrie. Dit is niet de plaats om in te gaan op decoys, hypersonica, Poseidon, manoeuvrerende glijvoertuigen, bastionpositionering, MIRV, gewone, saaie kruisraketten, enzovoort. Kuststeden zijn bijzonder gemakkelijke doelen, omdat ze kwetsbaar zijn voor door onderzeeërs gelanceerde zee-raketten. Washington, New York, Boston, San Diego, Los Angeles, San Francisco, Seattle om te beginnen, allemaal weg.

 

Een modern land is een systeem van systemen van systemen, onderling afhankelijk en onderling verbonden - water, elektriciteit, productie, energie, telecommunicatie, transport, pijpleidingen en complexe toeleveringsketens.  Deze zijn onderling verbonden, onderling afhankelijk, en afhankelijk van grote aantallen getrainde mensen die op hun werk verschijnen. Moderne kernkoppen zijn niet de knalpotten van Hiroshima. Praten over herstel kort na het nucleaire bombardement op een agglomeratie is dwaas, want de stad zou vele honderdduizenden doden hebben, verwoeste woningen, enorme branden, vreselijk verbrande mensen zonder hoop op medische zorg, en in het algemeen een bevolking die te zeer gericht is op in leven blijven om zich zorgen te maken over abstracties als bevoorradingsketens.

 

Het wegvallen van transport zou meer doden kunnen veroorzaken dan de bommen. Steden en voorsteden kunnen zichzelf niet voeden. Ze zijn afhankelijk van een constante, grote toevoer van voedsel dat in afgelegen gebieden wordt verbouwd. Dit voedsel wordt per spoor of vrachtwagen vervoerd naar distributiecentra, zoals bijvoorbeeld Chicago, vanwaar het wordt overgeladen naar steden als New York. Zware megatonnage op Chicago zou spoorlijnen en vrachtwagenbedrijven ontwrichten. Treinen en vrachtwagens hebben benzine en diesel nodig die ergens vandaan komen, vermoedelijk in pijpleidingen. Het zou tijd kosten om deze leidingen, die door de explosie zijn gebroken en in brand staan, te repareren. Tijd is wat steden niet zouden hebben.

 

Wat zou er gebeuren in bijvoorbeeld New York City, zelfs als het, onwaarschijnlijk, niet gebombardeerd zou worden? Hier gaan we voorbij aan de waarschijnlijkheid van pure, kokende paniek en daaruit voortvloeiende chaos wanneer men hoort dat een groot deel van het land is platgebombardeerd. In de eerste dagen zou er paniek worden gezaaid en zouden de schappen van de supermarkten worden leeggehaald. De honger zou snel groot worden. Tegen de vierde dag zouden mensen elkaar met messen opjagen om aan eten te komen. Tegen het einde van de tweede week zouden mensen elkaar opeten. Letterlijk. Dit gebeurt in hongersnoden.

 

De meeste dingen in Amerika zijn afhankelijk van elektriciteit. Dit komt van centrales die dingen verbranden, meestal aardgas of steenkool. Deze komen aan in treinen, die niet zouden rijden, of in vrachtwagens, die waarschijnlijk niet zouden rijden. Ze zijn afhankelijk van olievelden, raffinaderijen en pijpleidingen die waarschijnlijk niet zullen werken. Al het voorgaande is afhankelijk van werknemers die naar hun werk blijven gaan in plaats van te proberen hun gezin te redden. Dus geen elektriciteit in New York, dat op zwart gaat.

 

Dit betekent geen telefoons, geen internet, geen verlichting en geen liften. Hoe zou dit uitpakken in een stad van hoogbouw? De meeste mensen zouden bijna incommunicado zijn in een lichtloze stad. Er zouden enorme verkeersopstoppingen ontstaan als mensen met auto's zouden proberen te vertrekken - waarheen? - zolang er nog benzine in de tank zit.

 

Waar komt water vandaan in New York? Ik weet het niet, maar het stroomt niet spontaan naar de dertigste verdieping. Het moet gepompt worden, waarvoor elektriciteit nodig is, van waar het vandaan komt naar waar het heen moet. Geen elektriciteit, geen pomp. Geen pomp, geen water. En geen toiletspoeling. Rivierwater kan natuurlijk gedronken worden. Denk aan de drukte.

 

Naar alle waarschijnlijkheid zou de burgermaatschappij aan het eind van de vierde dag instorten. De meer viriele etnische groepen zouden uit de getto's komen met geweren en knuppels om zich te voeden. De politie zou verdwenen zijn of voor hun familie zorgen of zelf aan het plunderen zijn. Beschaving is een dun laagje vernis. De straten en metro's zijn zelfs zonder kernoorlog niet veilig. De meerderheid zou ongewapend zijn en zich niet kunnen verdedigen. Mensen die nog nooit een wapen hadden aangeraakt, zouden plotseling de aantrekkingskracht ervan begrijpen. Als u denkt dat dit niet zou gebeuren, doe dan de groeten aan Tinker Belle.

 

Het zou dus niet nodig zijn om een stad te bombarderen om haar te vernietigen, alleen om haar voor een paar weken af te snijden van transportknooppunten. Een aanvaller zou natuurlijk veel steden vernietigen, naast de noodzakelijke infrastructuur. Degenen die nucleaire oorlogen plannen kunnen psychopaten zijn, of gewoon eenzame nerds die prutsen met bloedeloze abstracties, maar het zijn geen dwazen. Zij hebben zorgvuldig berekend hoe zij een doelland het ernstigst kunnen beschadigen. In niet meer dan een paar maanden zouden misschien tweehonderd miljoen mensen verhongeren. Vindt u dit fantastisch? Vertel me waarom het fantastisch is.

 

Parenthetisch, in mijn tijd dat ik in het Pentagon in de E-ring liep (*) , las ik handleidingen over hoe soldaten konden blijven vechten nadat ze dodelijke doses straling hadden ontvangen. Ze sterven niet onmiddellijk en, afhankelijk van de dosering, kunnen ze stimulerende middelen toegediend krijgen om ze op de been te houden, zo stond in de handleidingen. In deze handleidingen werd ook besproken of deze wandelende doden verteld moest worden dat ze gingen sterven. De auteurs gebruikten de suggestieve uitdrukking "terreinwijziging" om landschappen te beschrijven waar alle bomen op hun kant lagen, en we hebben allemaal gehoord van "overkill". Na een kernoorlog zouden miljoenen langzaam sterven aan straling - lees over Nagasaki en Hiroshima - en verbrande lijken zouden op straat rotten, te talrijk om te worden begraven door overlevenden met andere dingen aan hun hoofd.

 

Hoe zou de oogst van het volgende seizoen worden geplant? Antwoord: niet. Waar zou de kunstmest vandaan komen? Onderdelen voor tractoren, vrachtwagens, oogstmachines? Om deze te maken zijn functionerende fabrieken nodig, die elektriciteit, grondstoffen en arbeiders nodig hebben. Als de aanvaller ervoor zou kiezen om landbouwgronden te treffen met stralingsvuile kobaltbommen, zouden deze gebieden jarenlang dodelijk zijn. Nucleaire planners denken over deze dingen na.

 

Onder "defensie-intellectuelen" wordt, of werd, toen ik dergelijke zaken behandelde, krankzinnig gesproken over hoe Amerika een Russische eerste aanval zou kunnen "absorberen" en genoeg raketten in reserve zou hebben om Rusland te vernietigen. Deze mensen zouden moeten worden opgesloten in verzegelde dozen en bewaard in verlaten kolenmijnen.

 

Merk ook op dat Biden, Blinken en Bolton, bibbety bobbety boo, en hun gezinnen, in DC wonen, het prioritaire doelwit. Terwijl de ratten aan boord van het schip zijn, zullen ze het niet laten zinken. Als men ontdekt dat ze om drie uur 's nachts op een Greyhound uit Washington stappen, verkleed als wasvrouw, wordt het tijd om ons zorgen te maken.


(*) JV:   Ik weet niet of Fred echt in het Pentagon heeft gewerkt. De E-rin duidt dan wel op een belangrijke positie: Wikipedia: "E" Ring offices are the only ones with outside views and are generally occupied by senior officials.


  -----------------------Tot zover Freed Reed ------------------------------------



Ik had een inleiding geschreven , maar plak die nu hierodenr:

Ons lot hangt af van de strijd binnen het Pentagon en binnen het ministeriie van Buitenlandse Zaken in Amerika. 

Al die mensen weten dat Amerika er slecht voor staat:  Ze is erg afhankelijk van wat er in China wordt geproduceerd, en ze heeft steeds meer energie nodig van landen die ze al vaak heel slecht heeft behandeld:  Saudi Arabië, Venezuela, Rusland,  Iran, Irak.

De levering van energie begint te haperen: Joe vraagt om méér olie, en OPEC+ zegtdan: we gaan eens wat minder olie verkopen.  Openlijke rebellie is het nog niet, maar wel een duidelijk signaal aan DC:  wij hebben óók macht. We doen niet meer àlles wat U zegt.  

Steeds meer landen betalen hun energie in eigen valuta, dus de Amerikaanse Drukpers heeft lang niet meer de magisache toverkracht die hij altijd had. 

Zonder betaalbare energie houdt alles op.  

Dat is wat Europa gaat beleven, tenzij men heel snel bij draait ( en Putin nòg een keer met de hand over het hart strijkt). 

En als 'de rest van de wereld'  zich aan sluit bij   Rusland en China,  dan is het met  de VS en de welvaart ( als die er nog is)  ook snel gedaan.

Dat perspectief maakt de kans groter dat Amerika een kernoorlog gaat uitlokken. 

Ze gaan Putin de indruk geven dat 'Amerikaanse Bommen' in aantocht zijn. 

Putin zal reageren.  Hij redeneerde al eens ( als ik me goed herinner)  ongeveer zo: "Als wij toch zouden worden weggevaagd van de aarde, wat hebben we dan te verliezen? Dan gooien we echt die bommen op het Westen ". 

Nou is het de kunts voor de Yanks om Putin alleen atoomwapens op Oeklraiene te laten gebruiken, en dan direct Rusland plat te gooien.  Zodat de VS ongeschonden uit de strijd komt.  Maar elk land zal zich de komende 50 jaar als slaaf tegenover de VS gedragen. 

  





6 comments:

  1. [Openlijke rebellie is het nog niet]

    Je hebt blijkbaar nog niet meegekregen wat de kleinzoon van de koning van S.A. tegen Biden heeft gezegd via twitter. De openlijke rebellie is al begonnen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Is dat MBS, die kleinzoon?
      Ik denk dat alleen MBS daar de baas is.

      KSA zit met vele banden vast aan de VS, en de Amerikanen hebben daar veel soldaten. Dus MBS kan niet te ver gaan.

      Maar hij ziet wel dat ie samen met Rusland en China ook macht tegenover de VS kan uitoefenen.
      De grote vraag is volgens mij: Stel dat de VS een staatsgreep pleegt tegen MBS en een USA-vriend installeert: 1. Zou zo'n coup lukken?
      2. Of durft niemand op die stoel van MBS te gaan zitten? ( dat je dus niet oud word..)
      3 En zouden Rusland en China MBS helpen ?

      Het lijkt er op dat MBS niet zo heel bang is voor een coup van de VS.

      Delete
    2. Het blijkt een aangetrouwde kleinzoon van koning Abdulaziz Al Saud, de grondlegger van S.A., hij is getrouwd met 1 van diens kleindochters.

      [Saudi prince sends threat to the West after Biden warns of consequences for kingdom

      The Saudi prince warned the kingdom is the 'project of jihad and martyrdom'

      A Saudi prince related to Crown Prince Mohammed bin Salman's seemingly took aim at President Biden and the U.S., warning leaders not to threaten Saudi Arabia.

      "Anybody that challenges the existence of this country and this kingdom. All of us, we are products of jihad, and martyrdom," Saudi Prince Saud al-Shaalan, who is married to one of the grandaughter's of the late King Abdulaziz Al Saud, said in a video that was posted to Twitter Saturday. "That's my message to anybody that thinks that it can threaten us."

      King Abdulaziz Al Saud founded Saudi Arabia.

      The video comes amid a time of unprecedented tensions between the U.S. and Saudi Arabia, with the oil-rich kingdom leading an OPEC+ decision last week to cut oil production despite American requests to increase exports.

      Biden lashed out at Saudi Arabia following the decision, accusing the country of siding with Russia in its war with Ukraine and warning of "consequences" for the kingdom.

      "There's going to be some consequences for what they've done with Russia," Biden said during an interview with CNN last week.

      In response, Saudi Arabia released a long statement of its own denying the decision was made to help Russia.

      "The Government of the Kingdom of Saudi Arabia would first like to express its total rejection of these statements that are not based on facts, and which are based on portraying the OPEC+ decision out of its purely economic context," the Saudi foreign ministry said.

      The back-and-forth tensions have caused concern that the longtime security alliance between the U.S. and Saudi Arabia could be in the midst of fracturing.

      But a Saudi source tells Fox News Digital that al-Shaalan's rhetoric does not represent the views of the government and there is a good chance that they will take action against the prince for posting the video.

      Fox News Digital reached out to the spokesman of the Saudi Embassy in Washington, D.C., for comment.], bron: https://www.foxnews.com/world/saudi-prince-sends-threat-west-after-biden-warns-consequences-kingdom

      Delete
  2. TIP:
    De Z-blog van deze week is heel interessant.
    Laatste kwartier: Rusland is het eerste land dat de 20ste eeuw achter zich laat, en zichzelf als een 'eigen Cultuur met eigen Waarden' beschouwt.

    https://thezman.com/wordpress/?p=28524

    ReplyDelete
  3. Off topic:
    https://www.bndestem.nl/auto/chauffeurs-rijden-bestelwagens-massaal-kapot-in-deze-tunnel-twee-keer-per-week-is-het-raak~a8f89844/

    Twee bestelwagens per week rijden zich totl loss tegen een 2.70 meter lage doorgang onder het spoor.

    Er zijn wel mensen die denken aan een ; waarschuwende ketting ' ( een hoogte-portaal), maar blijkbaar is de persoon die it zou moeten plaatsen, nooit aanzijn jas getrokken.
    Kosten: 50 busjes van 30.000 euro per jaar ? 1,5 miljoen.

    Als je dit soort zaken ziet weet je: Dit land is niet meer te redden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik kan alleen het begin van het artikel lezen maar op de bijgeplaatste foto is het duidelijk te zien dat er een bord met maximale doorrij hoogte geplaatst is. Ik heb indertijd geleerd wat dit betekent en ik neem aan dat als je een bestelwagen rijdt, je ook de maximale doorrij hoogte kent. Ligt dit dan aan de overheid (die dit al decennia zo doet) of aan de falende chauffeurs?

      Delete