Saturday, May 20, 2023

1392 Aliens en Vrije Energie. Op 12 juni in Het Congres.

Ik vraag mijn beide volgers, Wolf en Rootman, om hun reactie. 


 

67 comments:

  1. Slechts 1 commentaar: Hij probeert het gewoon nóg 'n keer. 😎
    Ik heb het al vaker gezegd: Het hele Ufo gedoe is totaal verzonnen door Hollywood en wordt steeds weer opgerakeld om de mensheid in verwarring te brengen.
    Pas als een regering ermee komt, -als de geesten daarvoor rijp zijn- , zal e.e.a. geloofwaardig moeten worden gebracht, daarbij moeten ze weer een woord verzinnen, om de non-believers (wappie, Putin-lover) weg te kunnen zetten, want als de regering het zegt, is het heel erg echt waar.
    Ook Kim heeft zich in dit geval voor het karretje laten spannen. Voor haar een les: Eerst je huiswerk doen, voordat je je inlaat met een charlatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nog meer euh, commentaar zullen we maar zeggen. Het leuke is, dat de commentsectie geheel verzandt in de opmerking van het eerste bericht, van iemand die probeert indruk te maken met maar liefst 2 titels ... Nog meer berichten volgen.

      Delete
    2. Van een andere website: "In an effort to expose government fraud, waste and abuse" zou ik zeggen: begin eens met de fam. Biden, da's veel meer voor de hand liggend.

      Delete
    3. Leuke verhaaltjes voor het slapen gaan:
      Verhaaltje Bram Vermeulen, verhaaltje Anunnaki 1, verhaaltje Anunnaki 2. De 3 verhalen hebben allemaal met elkaar te maken.

      Delete
  2. [ Hij probeert het gewoon nog een keer ]]
    Disclaimer: Heb de video 'slapend ' beluisterd, dus slechts flarden.

    Vraag: 1 Waarom krijgt hij NU ineens publiciteit?
    Het hele UFO gebeuren wordt 'van stal gehaald'.
    Waarom?

    Opmerking: HIj spreekt over 7500 getuigen verklaringen , van piloten etc.
    Dat kun je niet zomaar als onzin weg schuiven, denk ik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Vraag: 1 Waarom krijgt hij NU ineens publiciteit?]
      Die krijgt hij niet, hij organiseert het zelf. Als je mijn eerste comment hebt gelezen, kan je zien, dat hij van tijd tot tijd zelf de publiciteit zoekt.

      [Het hele UFO gebeuren wordt 'van stal gehaald'.]
      Nog niet door regeringen, het zijn alleen belanghebbenden, die eraan verdienen. Zodra regeringen erop inspringen, moeten we oppassen: Het wordt de volgende hype, om de bevolking bang te maken, net zoals Covid.

      Delete
  3. Bram Vermeulen, Annubaki, Niburu.... sorry Wolf, mijn hoofd is te vol met allerlei zaken, dat kan ik er niet ook nog bij hebben.

    En ook: Wat maakt het voor verschil: of al die verhalen waar zijn of dat het allemaal verzinsels zijn? Maakt dat voor onze toekomst veel uit?

    Onze toekomst hangt af van de strijd tussen de joden en de rest van de wereld.
    Gaan ZIJ winnen, of gaan WIJ winnen ?

    ZIJ worden gesteund door 99% van de westerlingen, die met alle geweld hun kinderen in een joodse Digitale Gevangenis willen zetten. Over idioten gesproken.



    ReplyDelete
    Replies
    1. [Maakt dat voor onze toekomst veel uit?]
      Ik denk, heel erg veel. Stel dat die verhalen echt waar zijn, dan is de Bijbel 1 grote leugen. Die zullen massaal worden gedumpt. De schrijvers ervan zullen de schuld krijgen van de wereldwijde leugen. Daarom denk ik, dat die verhaaltjes verhaaltjes zullen blijven, want anders ...

      Delete
    2. Ik kan de naam van die eikel niet uit mijn machine krijgen, daarom alleen maar de link. Hier begint de ondergang van de neuzen. De domoor ontkent zijn eigen -verzonnen?- geschiedenis. Zie mijn comment hier pal boven.

      Delete
  4. Ik zag De Nieuwe Wereld, en Ad Verbrugge moest naar een feestje van Frits Oostrom, een professor.
    Oostrom schreef een boek over Reintje de Vos.

    Dat blijkt een zeer mysterieus werk te zijn waar academici soms hun halve leven over gepubliceerd hebben !

    Er stond een lang artikel in de NRC dat dit toont.
    Ik zal het hieronder plaatsen.

    Ik ben Reintje zowat vergeten, dus zocht naar een korte YT samenvatting.
    Toen stuitte ik op deze video / film, uit wellicht 1938 of zo !

    11 minuten: Kijken ! ( misschien snelheid 0.75 kiezen)
    https://youtu.be/rhkDauKYOew


    ReplyDelete
    Replies
    1. Waarom het mij intrigeert is dit:
      Zou 'De Vos Reynaerde' door een joods man kunnen zijn geschreven, met als doel om enige sympathie te wekken voor zij die werken met list en bedrog?

      Delete
    2. [Zou 'De Vos Reynaerde' door een joods man kunnen zijn geschreven]
      Ongetwijfeld.

      Delete
  5. https://www.nrc.nl/nieuws/2023/05/17/frits-van-oostroms-avontuurlijke-speurtocht-naar-de-oorsprong-van-reynaert-de-vos-a4164947

    Recensie Boeken
    Frits van Oostroms avontuurlijke speurtocht naar de oorsprong van Reynaert de vos
    Frits van Oostrom Met een ambitieus en persoonlijk boek over het magistrale 13de-eeuwse dierenepos Van den vos Reynaerde sluit hij zijn grootse academische carrière af.

    René van Stipriaan
    17 mei 2023


    Er zijn mannen – ja, altijd mannen – die van Van den vos Reynaerde hun levenswerk maken. Aan het begin van de twintigste eeuw was J.W. Muller zo’n ontembare reynaerdofiel. Zestig jaar lang wijdde hij zich aan deze tekst, schreef in die tijd acht boeken en ontelbare artikelen, bij elkaar minstens 2500 pagina’s, een veelvoud van de tekst waar het allemaal om draaide (die met enige goede wil op honderd bladzijden past). Elk woord heeft Muller vele malen binnenstebuiten gekeerd, en hij schreef minutieus op wat zijn speurwerk opleverde. In de Leidse Universiteitsbibliotheek worden negen leren boekbanden bewaard uit Mullers eigen collectie, met al zijn gedrukte artikelen, waarin hij ook nog eens in de marge tal van correcties op zijn eigen vondsten aantekende. Het werk kwam op deze manier nooit af.
    In het voorjaar van 1925 ging bij Muller thuis de bel. Derdejaars student Helena Kroon stond voor de deur. Ze kwam de kort tevoren met emeritaat gegane professor wijzen op de negen laatste regels van de Reynaert waarvan de beginletters het acrostichon ‘Bi Willeme’ vormden, een onmiskenbare verwijzing naar de mysterieuze auteursvermelding uit de allereerste regel: ‘Willem die Madocke maecte’. Deze Willem was voor geleerden een raadsel, en die Madocke ook. Verder geen spoor van te vinden. En nu opeens dat acrostichon. In bijna veertig jaar studie had Muller er langs gekeken, en hij niet alleen. Een bescheiden maar intens gedreven legertje Reynaert-vorsers in Nederland en Vlaanderen had het ook nooit opgemerkt. Een heel stel beweringen van Muller over gedeeld auteurschap kon de vullesbak in. Om het leed te verzachten liet de studente het aan Muller om de vondst te publiceren.

    ReplyDelete
  6. VERVOLG

    Wie zich met de Reynaert inlaat, loopt het gevaar bedrogen te worden. In De Reynaert. Leven met een meesterwerk, het nieuwe boek van Frits van Oostrom, wemelt het van de verhalen over toegewijde Reynaert-onderzoekers die eerder vroeg dan laat op een dwaalspoor terechtkomen of zo verstrikt raken in de onoplosbare kwesties, dat ze uiteindelijk alléén nog maar problemen zien. Dat gold voor de briljante onderzoeker Frank Lulofs, die in zijn becommentariëring van de afzonderlijke versregels zoveel overhoop haalde dat alleen al zijn bespreking van de eerste 130 verzen (in 1975 verschenen) driehonderd pagina’s vergde. Op dezelfde voet voortgaand zou zijn commentaar zo’n dertig delen gaan beslaan. Het bleef bij dit ene deel, en daarin telt Van Oostrom op een enkele bladzijde soms wel twaalf vraagtekens.
    Het illustreert hoe weinig we weten over de precieze context waarin dit magistrale dierenepos is ontstaan. Als we maar wisten door wie, waar, wanneer en in opdracht van wie het geschreven was, dan zouden meteen ook honderden andere puzzelstukjes op hun plaats vallen.
    Afgelopen vrijdag nam neerlandicus Van Oostrom afscheid als universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Bij die gelegenheid werd ook De Reynaert. Leven met een meesterwerk gepresenteerd, als slotsaluut van een succesvolle academische carrière. Die bracht hem niet alleen al op zijn negenentwintigste het hoogleraarschap, maar ook belangrijke erkenning als de Spinoza-premie en het presidentschap van de KNAW. Als auteur brak hij bij het grote publiek door met het monumentale Maerlants wereld, waarvoor hij in 1996 de AKO-literatuurprijs ontving. Voor fijnproevers was hij toen al een gevestigde naam door Het woord van eer (1987), een briljante studie over het literaire leven aan het Hollandse hof omstreeks 1400. Zijn lijvige tweeluik Stemmen op schrift/Wereld in woordendat tezamen de hele Nederlandstalige literatuur tot 1400 behandelt, behoort tot de onbetwiste hoogtepunten van de negendelige Geschiedenis van de Nederlandse literatuur.
    Dit overzicht illustreert meteen dat Van Oostrom niet tot het type monomane reynaerdisten behoort die zijn boek bevolken. Maar zijn aanpak is wel ambitieus en zelfs alomvattend. We krijgen een kleurig en niet zelden hilarisch inzicht in hoe van generatie op generatie, bewerkers, vertalers, geleerden, schoolmeesters, en dilettanten en theatermakers met deze tekst aan de slag en vooral ook aan de haal gingen. Daar rijst regelmatig iets sneus uit op, zoals bij gerespecteerde geleerden als Klaas Heeroma en Wytze Gs. Hellinga, die tijdens hun onderzoekingen op een academisch zijspoor raakten. Van Oostrom geeft opvallend veel persoonlijke en zelfs intieme details over deze geleerden. Meest in het oog springt de vulkanische persoonlijkheid van Hellinga, hoogleraar in Amsterdam, die voortdurend grootse hypothesen in het rond strooide, ze ook overtuigend wist te brengen, maar vaak de bewijsvoering achterwege liet. Aan hem danken we een reeks vermoedens dat de Reynaert een scabreuze tekst was, met hevige homoseksuele ondertonen. Niet te bewijzen, maar ook niet makkelijk te weerleggen. Kenmerkend voor de Reynaert-filologie, een tak van wetenschap die grossiert in patstellingen.

    ReplyDelete
  7. VERVOLG

    Sympathiek boefje
    Tot Van Oostrom als gelouterd vakman het betoog naar de interpretatie van de tekst stuurt, en ook naar de kernkwesties waarover geleerden nu al bijna twee eeuwen het hoofd breken: waar gaat de tekst ten diepste over; is Reynaert een onversneden schurk of toch meer een sympathiek boefje. En dan enkele kwesties die al zoveel inkt hebben doen vloeien: wanneer is het epos geschreven, wat waren de bronnen, en wie is toch die Willem? En tot slot biedt De Reynaert een nieuwe kritische editie van de Middeleeuwse tekst, door Van Oostrom in samenwerking met Ingrid Biesheuvel behoedzaam samengesteld uit alle overgeleverde versies en fragmenten, met compacte, handzame woordverklaringen in de marge. Het meeslepende verhaal van een vos die voor het gerecht gedaagd wordt voor een groot aantal misdaden, maar door een reeks wreed uitpakkende listen weet te ontkomen. Spoiler: het recht zegeviert niet.
    Ook Van Oostrom kan veel kwesties niet definitief oplossen, maar hij analyseert heel precies wat we wel en niet zeker weten. De datering die heel lang een marge van meer dan een eeuw kende spijkert hij overtuigend vast op ca. 1250. De auteur, die Willem, blijft in nevelen gehuld, maar hij was een tijdgenoot van Jacob van Maerlant (ca. 1230-1300), mogelijk zelfs een literaire rivaal. Willem was een Vlaming, ook daarover geen twijfel meer, waarschijnlijk uit de omgeving van Gent, en anders Hulst of Sint-Niklaas. En hij moet zeer getalenteerd zijn geweest. Hij lijkt alles te kunnen. Geef hem een fragment uit een Franse versie van het Reynaert-verhael, en Willem breidt een paar gemakzuchtige regeltjes uit tot een passage met geraffineerde verwikkelingen, in een krachtige taal die nooit verveelt. Van Oostrom geeft er vele overtuigende voorbeelden van.
    Internationale allure
    Van den vos Reynaerde is een meesterwerk van internationale allure, dat maakt Van Oostrom gloedvol duidelijk, ‘met een volmaakte balans tussen oergeestig en bloedserieus.’ Waar ook geen uiterste houdbaarheidsdatum op lijkt te zitten; het verhaal van de vos is nog altijd onverminderd populair, zelfs bij middelbare scholieren.
    Dit samengaan van horror, geestigheid en briljante verwoording is daarna alleen nog benaderd door Shakespeare in Macbeth en in onze tijd door filmmaker Quentin Tarantino in Pulp fiction en Reservoir Dogs. Het zijn lugubere kunstwerken die in staat zijn de lezer/kijker een groot literair genot of zelfs een bevrijdende lach te bezorgen. Hoe? Waarom? Dat is moeilijk uit te maken. Maar het is zo.

    ReplyDelete
  8. VERVOLG


    Bij zoveel raadsels ontstaat onder elke nieuwe generatie vorsers de neiging om weer iets anders te proberen. Van Oostrom opteert voor een meer (sociaal)psychologische benadering; Reynaert zou bij al het geweld dat hij pleegt iets van een psychopaat hebben, en in zijn minachting voor anderen iets van een narcist. Het klinkt me iets te modern in de oren. Tegelijkertijd valt op dat Van Oostrom weinig aandacht heeft voor de psychologische denkbeelden die in de dertiende eeuw wellicht veel van de plotwendingen konden verklaren, zoals het toen populaire denken van Boëthius. Reynaerts listen lijken te berusten op een simpel psychologisch procédé. Wanneer je iemand te grazen wilt nemen, maak dan begeerte in hem wakker, is de begeerte (naar voedsel, naar rijkdom) eenmaal gewekt dan verliest het slachtoffer de controle over zijn brein en kan hij alle denkbare kanten op gestuurd worden.
    Van Oostrom citeert tegen het einde van zijn beschouwing Carry van Bruggen, die in haar Prometheus (1919) schijnbaar vanuit het niets, in ieder geval zonder veel detailstudie, dit psychische mechaniek in de Reynaert in een paar zinnen haarfijn blootlegt. Van Oostrom gaat er verder niet op in, maar bepleit wel dat de studie van dit meesterwerk voortaan iets minder een oude-witte-mannen-aangelegenheid moet zijn. Zo’n aanbeveling klinkt in mei 2023 inmiddels misschien wat obligaat, maar de voorbeelden van Helena Kroon en Carry van Bruggen onderstrepen glorieus zijn gelijk.
    En op pagina 485 begint dan Van den vos Reynaerde. Na al het geploeter, getwijfel en gespeculeer van de reynaerdisten is het echte verhaal een verademing; want die vos weet waar hij mee bezig is en Willem heeft dat ongekend trefzeker opgeschreven.

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. En nu iets heel anders: Voorspellingen! Rutte schijnt nog dit jaar het land uit te vluchten en is nergens welkom. (NL ondertiteld).

      Delete
    2. Uit het transcript: "De huidige leider in Nederland ...
      ... hij zal het land ontvluchten.
      Ik zie dat geen enkel land bereid zal zijn hem binnen te laten ... zoals een vluchteling ...
      Er komt een grote laatste strijd ... je zou het bijna kunnen noemen ... met de Nederlandse boeren. Ze geven niet op. Als er genoeg mensen achter hen staan... zullen ze hen niet kunnen tegenhouden.

      Delete
    3. Minuut 25:40 komt de passage met Rutte.

      Delete
  10. Vriendelijke man, met zijn brede glimlach....
    Hij lijkt me voornamelijk overtuigd, maar wel met een sterke wil overtuigd te zijn. Dus met een sterke bias en neiging veel fenomenen in een a priori perspectief te plaatsen, een trek die men ook veel bij evangelicals ziet die het scheppingsverhaal (young earth) wetenschappelijk willen verklaren.

    Vóór de jaren 30 zag met vrijwel geen ufos, maar wel volop dansende tafels en ectoplasma. In de eeuwen daarvoor vaak verschijningen, geesten of kabouters en elfen.

    Het is dus vaak een parallel met een voor die tijd geldend alternatief verhaal. Officiële verklaringen schieten immers bijna altijd tekort.

    Het materiaal komt uit het zien van geheime projecten, zoals rond de area 51 militaire basis, hollywood, in dit geval misleidende propaganda om de aandacht van werkelijke problemen af te leiden, en volgens mij ook door een op een kier staande deur naar ongeziene werelden.

    Ik vermoed dat het UFO narratief een van de meest materialistische interpretaties is van een heel lang bestaand fenomeen. Onuitputtelijke energie etc. mag best wel bestaansrecht hebben in de wereld van de goden (goeie en slechte), maar in de wereld waar wij rondlopen kan het hoogstens tot inspiratie leiden, die met 99% transpiratie tot een kunstwerk of een werkende machine kan komen.

    ReplyDelete
  11. Een sterk argument voor dit type verklaring is dat het zien van ufo's, occulte of religieuze verschijningen en fenomenen altijd cultuurgebonden is, dus gebonden aan de tijdgeest. Dat is dus een vrijwel overtuigende aanwijzing dat al deze ervaringen, sterk of zwak, meestal sterk gekleurd zijn en waarschijnlijk ook misleidende elementen bevatten. Zelf overweeg ik wel het bestaan van realiteiten er achter (en betwijfel daarmee de dominante rol van jouw knuffel?groep).
    Maar in dat perspectief zijn ufo's peanuts...

    ReplyDelete
  12. Ik lees net in het commentaar 1 van Wolf dat de man zich met TM en ''remote viewing'' bezig houdt. Waarschijnlijk dus nog wel wat meer technieken, samen met zijn ufo-clubje. Vaak kunnen deze new-age-achtige technieken tot medium achtige capaciteiten leiden, meestal geen positieve ontwikkeling, omdat het tot schizoïde problemen leidt. En dan gaat de deur wel erg wijd open, maar vaak komt er dan slechts bagger uit.

    ReplyDelete
  13. Ander onderwerp, maar wel ietwat verwant:

    Het is bekend dat Hitler in zijn jonge jaren met duistere occulte loges, zoals het Thule genootschap flirtte, en mogelijk op dit vlak was gevormd, inclusief mescalinegebruik. Bandera flirtte met Dontsov, en veel deep state elementen in de VS en het VK hebben contacten met vrijmetselaar-achtige clubs zoals skull & bones. Dat is de oppervlakte; waarschijnlijk zijn er afdelingen en loges waar wij geen idee van hebben.

    Dit soort vorming lijkt op termijn nooit erg gezond voor geest en lichaam, maar bevat mogelijk technieken die zelfs een bijna een bijna dood persoon tijdelijk kan animeren, zoals Elisabeth 2 (de hand schudden van Liz Truss is voor elke occultist ter wereld een te grote opgave 🤣☠).

    Zou iets dergelijks een rol spelen (naast pharma) bij Biden in toespraken en straks debatten? Toen ik jong was heb ik ooit een medium gezien, en er bestaat ook zoiets als dissociatieve persoonlijkheid, waarschijnlijk vroeger bezetenheid genoemd. In dit geval is het meer gecontroleerd, want het laatste is eigenlijk een uit de hand gelopen situatie.

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. Frankfurter Algemeine Zeitung? Een verzoek om minder afko's te gebruiken! Straks moet ik nog een robot kopen om ze te vertalen!

      Delete
    2. [Een verzoek om minder afko's te gebruiken]
      Bij deze in mijn oren geknoopt. Als je het artikel hebt bekeken, zag je de naam van de krant bovenaan staan, maar enfin.

      Delete
  15. Twee eetlepels goede olijfolie per dag vermindert de kans op prostaat kanker met 50 %.... ( cancer of urinary tract).
    Ik heb al 10 liter besteld bij Albert Heijn.
    https://youtu.be/E3Lf_9vwtts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dat zou al jaren onderdeel hebben moeten zijn van je dieet! Het mediterrane dieet is het lekkerste en het gezondste ter wereld!

      Delete
    2. Er schijnt nog wel verschil te zijn tussen persingen, 1e 2e en koude persing. Even uitzoeken, ik weet het niet meer.

      Delete
    3. Tja, ik koop de groene, net ietsje duurder. Het schijnt dat de olie grote hitte minder goed verdraagt, waardoor er wat stofjes kapot gaan. Voor in de salade dus, want als je bakt kan je net zo goed de gele gebruiken orf wat anders. Voor zeer heet kokosolie of spekvet.

      Delete
    4. Rootman heeft gelijk, over het algemeen is de wat groener uitziende olijfolie beter. Het belangrijkste verschil in kwaliteit zit hem namelijk in het oogst moment, vroege oogst is een hoge kwaliteit maar veel kg voor een liter nodig. Late oogst is een lage kwaliteit maar minder kg nodig voor een liter. Ook worden de vroegen van de boom gehaald en de latere vallen vanzelf, minder werk maar meer netten nodig. Andere belangrijke punten voor de kwaliteit zijn: warm of koud geperst, al zijn tegenwoordig vrijwel alle olien koud geperst en de tijd tussen oogsten en persen, dit is alleen belangrijk voor de vroeg geoogste aangezien de laat geoogste soms wel een week blijven liggen voor ze geoogst worden. Hoe dan ook de meeste olijfolie in de supermarkt in Nederland is, goedkope, laat geoogste.

      Naar extra vierge kijken is zinloos, zelfs in Italië zijn de meeste extra vierge oliën in de winkel niet eens onder de wettelijke zuurgraad, beetje het zelfde verhaal als hollandsnieuwe het hele jaar door verkopen, niemand controleert of handhaaft.

      Delete
    5. Dank aan Ptr voor de extra info !

      Dr Gundry zegt altijd: Olijfolie mòet je gebruiken. Altijd.
      Sindsdien kocht ik bij de Aldi, Biologisch.

      Vader en Zoon Moss spreken over betere en mindere kwaliteiten. In de comments werd hoog opgegeven over de griekse Kalamata.

      Die is te kopen, online , bij Albert Heijn.
      Ik besloot in een keer 20 flessen thuis te laten bezorgen. Er was nl een aanbieding: 25% korting.
      Kost nu ca 6,20 euro. Maar ze hadden slechts 14 flessen in voorraad, zeiden ze. heb dus 6 felssen niet bio Kalmata er bij gedaan.

      Dr Berg zegt: goede, echte olijfolie doet een beetje pijn achter in de keel, als je hem doorslikt.
      Dat doen alle drie deze flessen.
      Dat zit dus wel goed.

      Ik heb besloten om twee eetlepels per dag, gewoon zo in te nemen, dus niet als olie om mee te braden of als olie voor de salade.
      Dan gaat er niks verloren.
      Maar ook bij braden en slades maken gebruik ik hem , natuurlijk. Dan kun je ook de goedkopere nemen, van de Aldi, bijvoorbeeld.

      NB: Hoe jonger hoe meer fenolen.
      Licht en warmte doen de fenolen afnemen.
      De bio van Kalmata zit in een blik. De andere twee in donker gekleurd glas.
      Ik bewaar alles in een bijna donkere kelder.

      Delete
  16. Redacted:
    Klokkeluiders van de FBI zeggen dat de FBI baas heeft gelogen onder ede, voor het Congres, toen hij zei dat er geen FBI agenten mee liepen in Jan 6 Capitool kraak. !!

    FBI agent: "Ik raad elke FBI agent aan om geen klokkeluider te worden, want je wordt fijngemalen, kapotgemaakt door de FBI. "

    https://youtu.be/Q2bEABmrYHM?t=160

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verbaast me niks dat de FBI erachter zit, achter het hele zaakje. Die hele Trump is een knap staaltje werk van de neocons, zoveel misinformatie en afleiding, hij was 'the perfect storm' voor ze om een opzet te maken voor hun rassenoorlog en de daaruit onvermijdelijke surveillance state. En het mooiste voor hun is dat hij door vele als een held word onthaald die zal afrekenen met de neocons. Win-win dus helaas.

      Delete
  17. Dr. John Campbell meldt: UK stopping covid primary vaccinations . Eindelijk, na zoveel doden. Nu nog de verantwoordelijken voor de rechter sleuren ...

    ReplyDelete
  18. Onbeduidende g7 verklaren de (nucleaire?) oorlog aan The Global South, vanuit Hiroshima, de stad die de twijfelachtige eer had als 1e nucleair te zijn vernietigd.

    ReplyDelete
  19. Website met heel veel verschillende onderwerpen: F. William Engdahl.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank dat je op de website wijst !

      Ik kende die nog niet.
      Wel kende ik Engdahl. Zag hem ook tweemaal in Nederland, live. En vroeg hem zelfs of hij joods was ( zijn moeder heeft een joodse naam) . Dat bracht hem een beetje van slag, meen ik me te herinneren.

      HIj was aan Larouche verbonden.
      Zit in een rolstoel. Woont in Duitsland.
      Ik las 'A Century of War"
      Dat heeft me heel veel geleerd.
      Ben niet 100 % zeker dat alles helemaal waar is, maar denk van wel.
      Belangrijke, maar niet zo erg bekende pundit.

      Delete
  20. Wéér een Conspiracy verhaal dat waar blijkt te zijn:

    https://youtu.be/w1gc9Desq1w

    Er waren wellicht honderden FBI agenten temidden van de januari 6 'coup plegers'.

    EN ze waren de gangmakers !

    Redacted had het al eerder gemeld, maar de Jimmy Dore video heeft meer details. Redacted: https://youtu.be/Q2bEABmrYHM?t=160

    ReplyDelete
  21. Oorlogsmisdaden gesteund door Duitsland. Dit gaat een groot probleem worden voor hen, als dit mainstream wordt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ook een ander T-kanaal heeft dit opgemerkt. Eindelijk een Generaal Met Ballen.
      "Apparently Marlow is one of the few generals in the west who will not step over his honor and will not accept the policy of concealing war crimes even if it will cost him his position or rank.
      He is convinced that the torture facts must be investigated, and the officers should be allowed to speak up on what they saw during their work with the Ukrainians.."

      Wordt -hopelijk- vervolgd.

      Delete
  22. Het meest vredelievende land ter wereld, kuch. Maar ze gaan nu vanzelf kapot door de kosten en de daarbij komende schulden. Het SLI, sorry, Satanisch Leugen Imperium, zuigt zichzelf helemaal leeg, onder luide toejuichingen van de bevolking.

    ReplyDelete
  23. Crosspost van mijn quora antwoord op een reactie (''je bent dom en slecht- want...'').

    Het is veel ingewikkelder. Het heeft te maken met diepe culturele verschillen in wereldvisie, de een op zich niet minder geldig dan de andere. Men kan zich aansluiten bij de ene of de andere. Ikzelf probeer liever neutraal te blijven, want ik heb geen ''skin in the game''. Niet makkelijk, want zoals iedereen zit ook ik er middenin.

    Het zijn totaal verschillende manieren van denken over geopolitiek en samenleving; met name gedreven door cultuur en tijdgeest; goed en kwaad speelt hier geen rol, dat bestaat slechts op individueel niveau en qua ideologie, aan beide kanten, en is dus onafhankelijk hiervan.

    Er bestaan 4 verschillende samenlevings ''eenheden'' op het wereldtoneel:

    Individuen, partijen of populaties, landen, en allianties.

    Voor makkelijker begrip worden landen, maar ook allianties en partijen vaak gepersonificeerd, waarbij ze gevoelens worden toegedicht. We doen dat ook bij dieren; biologen noemen dat anthropomorfisme.

    Alleen personen zijn goed of slecht, landen, partijen en allianties uiteraard niet. Hun denkwijzen en ideologiëen in zekere zin soms weer wel (de meeste mensen geloven het wel en doen hun eigen ding).

    In het zeer geïndividualiseerde westen denkt men in deze zin over landen een beetje als personen, vandaar de nadruk op: ''Ze hebben het recht niet dat…'', en dader-slachtoffer denken.

    Het meer collectivistisch ingestelde Azië, of moet men zeggen niet-westen, legt meer de nadruk op ''wij'', en legt zo een andere nadruk op landen, allianties en partijen Het collectieve begrip is dynamischer, en zo kunnen allianties en partijen van tijd tot tijd veel belangrijker worden dan individuen en landen.

    Dus wordt de NATO alliantie door hen veel makkelijker als een bedreigende entiteit gezien en werden destijds de ''separatisten'' ook veel makkelijker als een geldige eenheid gezien.

    De rode lijn die Rusland legde op de Ukraiense kwestie was voor hen dus ''Wij- Rusland'' tegen ''Wij- NATO''. En vanuit dit perspectief volkomen geldig. Vanuit ons landjes-als-persoon perspectief verkeerd of zelfs abject.

    Waar mijn interpretatie klopt, tegeninterpretaties zijn welkom uiteraard, zou men naar Putin en de Russen moeten gaan met:''Hé, je ziet het fout!'' (Ik zou Przigozhin mijden…). Veel succes.

    Wat betreft het conflict: In ruimere zin zie ik deze 2 visies de komende vele honderden jaren niet veranderen. Elkaar een kopje kleiner maken gaat niet lukken, want we hebben het over zienswijzen van blokken van miljarden mensen. Dan verdwijnt ook de mensheid.

    De enige oplossing lijkt me onderhandelingen en referenda per provincie (internationaal toezicht). Hoe langer het conflict doorgaat, hoe groter het gebied wordt waar men dit zal moeten doen, wie weet zelfs veel verder dan Ukraine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Individuen, partijen of populaties, landen, en allianties.]
      Individuen zijn personen, de andere zijn onpersoonlijke instituties, bevolkt door personen. Per individu kan je een karakter duiden, de anderen zijn samenraapsels van karakters, dus een grootste gemene deler.

      De leiding van een groep, land etc. kan bepalen, wat die grootste gemene deler wordt. Individuen maken zich hieraan min-of-meer vrijwillig ondergeschikt.

      Voor beide stellingen valt wat te zeggen: individualisme is goed voor een persoon, maar geeft veel verdeeldheid en veroorzaakt manipulatie.
      Het 'wij-denken' (China) heeft ook zijn voordelen naar buiten toe: men treedt op als 1 stem en 1 persoon (volk), wat veel duidelijkheid geeft en men hierdoor is beschermd.

      Het individualisme is goed voor een persoon en het groepsdenken is goed voor de hele groep.
      Beide hebben voor- en nadelen, het ligt eraan, waar je voor kiest. Uiteraard is het belangrijk, in welke groep je wordt geboren, maar dat kan iedereen veranderen door naar de andere groep te verhuizen.

      Delete
    2. In het conflict maak het niet uit welk perspectief beter is: het is al vele honderden jaren geworteld. Maar ik denk dat het veel van de onoverbrugbare verschillen verklaart.
      Die niet beter zijn geworden!!!

      Bij quora krijg ik of een upvote, of mensen hebben geen flauw idee wat ik bedoel en denken zelfs dat ik (een beetje???) gek ben.

      Niet aan toktok doorvertellen!😂

      Delete
    3. Follow up: Ik kreeg weer eens een bijna bindend advies om naar N Korea, China of Rusland te verhuizen. 🤣

      Delete
    4. [Follow up:]
      Dat is het standaard antwoord om een zinvolle discussie te vermijden. Net zoals 'wappie' en 'Putin-lover' gebruiken als scheldnaam.

      Delete
  24. Een CNN clip van de Russische militie die de raid deed. Zelfs CNN noemt ze ''far right''. Zeer goed uitgerust en bewapend, en uitstekend gevoed. Het lijkt mij er op dat een aantal emblemen zijn verwijderd, en er is geen huid zichtbaar die tattoos kan tonen, maar het schreeuwt ''nazi''.

    https://www.youtube.com/watch?v=pHZTJiQqDtk

    ReplyDelete
  25. Er is iedere keer gedonder over het in beslag genomen kapitaal (lees: gestolen) van de RF. Laten we even 🤡Zelensky een koekje van eigen deeg geven.

    ReplyDelete
  26. Even terugkomen op het onderwerp van dit blog: Men wordt op zijn wenken bediend. Zelfs de Russen 'doen mee'.
    Lees ook de commentaren van o.a. Ytinifnioot7 - Welcome Tucker Carlson here at RT en ReaganArmyVet, alhoewel de andere ook niet te versmaden zijn.
    Men zet mensen op de maan, er wordt gefotografeerd -400 km hoogte- vanuit de ruimte, waarop objecten van 10 x 10 cm zijn te zien en dan komen ze met zo'n vaag printje? Wie proberen ze nu voor de gek te houden?

    ReplyDelete
    Replies
    1. [waarop objecten van 10 x 10 cm zijn te zien]
      Sorry, de Russen lopen nog een beetje achter: die lukt het om objecten van 1 meter te laten zien. 😎

      Delete
  27. Kijk ook naar Thierry Baudet : "Grootste beschaving ooit wordt VERNIETIGD" - Thierry Baudet (FVD) in debat over Europese Unie.
    Hij noemt joodse bewegingen en denkers die onze samenleving kapot maken.
    Op minuut 1.
    Moedig.
    Maar we gaan het niet redden Thierry.
    Het is te laat.
    Onze digitale gevangenis is bijna af, en het aantal mensen dat die gevangenis ziet is erg klein. Velen denken nog dat die "surveillance + digitaal geld + QR " ten goede zal worden gebruikt. Natuurlijk niet.
    Kijk wie het door duwen.
    De misantropen en moordenaars.
    Diezelfde Frankfurter Schule - neefjes.
    Zij die van hun God de opdracht hebben om Amalek ( U en mij) te vernietigen, want ja: je moet de wereld béter achterlaten dan hoe je hem bij je geboorte aantrof. Zònder Ù dus. Tikkun Olam !

    ReplyDelete
  28. De Nieuwe Wereld:

    20:18 Rogier: "Omdat Putin een hele wrede man is .... "
    Kunt U mij daar indirecte bewijzen voor geven Rogier?
    Ik heb mijn verhaal mogen doen in vijf regio-edities van het AD : PZC, BNdeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en De Stentor. ( Op 17 april vorig jaar)
    In dat 3 pagina grote artikel nodig ik iedereen uit om mij te komen tonen dat Putin een slecht mens is. Elke zondag om 10 uur, nieuwe kansen: degene met het beste verhaal krijgt 500 euro van mij. Direct bewijs hoedt niet: indirect bewijs is voldoende.
    Er is helemaal niemand geweest !!
    Ik wil dus graag weten waarom Rogier durft te zeggen: "Omdat Putin natuurlijk een heel wrede man is... "
    Ik denk dat het veel gemakkelijker is om aan te tonen dat ik , of Rogier , of Jelle heel wrede mensen zijn. Putin waagt zijn leven voor zijn volk, en voor ons allemaal.
    Dat kun je van mij niet zeggen.
    Wees gerust: ik heb àlle moorden onderzocht die Putin in de schoenen zijn geschoven: geen enkele houd stand. Dus U bent welkom, Rogier, maar U moet U wel goed voorbereiden, want ik ben bang dat U nog geen idee hebt van de werkelijkheid aangaande Putin. Uw hoofd zit nog te vol met Neocon propaganda.

    ReplyDelete
  29. De nieuwe wereld:

    48:16 Ad Verbrugge: "Ik wil weten waar we naar toe gaan. Wat voor weg wordt er voor ons aangelegd? "
    Dat wordt uiteraard bepaald door de mensen die nu het meeste macht hebben en die samen een groep vormen. Een eenheid.
    Ze gebruiken veel lieden die geen idee hebben aan welke agenda ze mee werken.

    Ik zal een tip van de sluier oplichten.
    In 1922 schreef graaf Coudenhove -Kalergie: "Europa moet heel veel mensen uit zuidelijke landen ( Afrika , Midden Oosten) binnen halen. Die moeten zich vermengen met elkaar, zodat het een onmachtig volk wordt. ( Geen homogene eenheid meer, geen identiteit. Niemand die nog martelaar wil worden voor de groep) .
    Europa zou dan geleid worden door joodse mensen, zo hoop de graaf. ( Hij had een heel goede joodse vriend, dus we weten niet uit wiens pen dit plan echt komt).

    Kijk om U heen: de voorspelling van 100 jaar geleden is al aardig uitgekomen.
    Merkel en Van Rompuy hebben beiden nog de prestigieuze Coudenhove-Kalergie prijs gekregen. Hij is dus niet onbelangrijk. Nu heeft men die prijs een andere naam gegeven.

    Het past ook precies binnen de doelstellingen van het joodse geloof: Hun God gaf hen de opdracht om over alle naties (volken) te regeren. En wie niet wil luisteren (het volk van Amalek) , mòet van hun God worden vernietigd.

    Welnu Ad. Dat is waar uw kinderen naar toe gaan. Die weg is al aangelegd.
    Het belangrijkste zijn in feite de 'Surveillance + Digitaal geld + QR code" , waardoor elk mens volledig in hun macht komt. Er is geen enkele vrijheid meer denkbaar, erger nog dan in 1920 in Rusland. En dat was erg.

    Lees dit ooggetuige-verslag van filosemiet Bertrand Russell. Het staat in zijn autobiografie uit 1967 op pag. 354. "Brief aan Ottoline, 25 juni 1920":

    “Bolshevism is a close tyrannical bureaucracy, with a spy system more elaborate and terrible than the Tsar's, and an aristocracy as insolent and unfeeling, composed of Americanised Jews. No vestige of liberty remains, in thought or speech or action.”

    Dàt is de toekomst van uw kinderen. Niet van de Russische of Chinese kinderen. Daar zal vrijheid en menselijkheid zijn. De rollen zullen omgekeerd worden.

    ReplyDelete

  30. Moss over elfenbankje en kanker:
    https://youtu.be/KQPkfy2xzM4?t=787

    https://www.vitaminesperpost.nl/actueel/coriolus-versicolor-elfenbankje
    Op rottend hout in de bossen.
    36:00 Het beste een palet van heet-water -extract van diverse padestoelen:
    Elfenbankje, shii taki, mai taki , chaga (hoogland) , en nog een: raishi. ( reishi)
    ‘Five Defenders; van de company ‘Real Mushrooms” dat gebruiken de pa en zoon Moss dagelijks.

    White button ( bekend in NL) en de portobello ( kastanje?) doen ook wel iets tegen kanker.

    Vaak wordt een mycelium extract verkocht, en niet de paddenstoel zelf ! Dat moet je dus niet kopen.
    www.Consumerlab.com is een goede consumenten bond die de fraude van de goede supplementen onderscheidt.

    ReplyDelete
  31. Demografie.

    Een onderwerp wat ook hier af en toe onder de aandacht komt.
    Dit 2+ uur lange interview geeft veel feiten en achtergronden van het nog nauwelijk onderkende fenomeen van bevolkingscollapse.

    Ik vind het noodzakelijke informatie om samenzweringstheoriëen tegen te gaan.

    Het WEF heeft een malthusiaanse agenda, en er zijn duistere clubjes die ''omvolking'' proberen te bewerken.

    Maar volgens mij zijn daar ze evenmin de oorzaak als dat een kleine joodse fractie de staatsvorm van de wereld zou gaan veranderen.

    Ik vind het zelf niet nodig om nog meer mensen op de wereld te zetten, ook als dit zou kunnen. Ik laat het liever aan de natuur over. Maar het is wel belangrijk dit fenomeen te volgen. Volgens mij is de enorme opkomst van de LTGB+ onderdeel ervan, alle gebouwen in Alkmaar zijn deze maand ontsierd door de nieuwe regenboogvlag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hetzelfde geldt ook voor alle Noordelijke landen in W-Europa.
      "Total #Fertility Rates (TFRs) from all Nordic Countries are in now. A drop in Iceland too".

      Nu de mogelijkheid bestaat om te voorkomen zwanger te worden, zorgen de mensen ervoor geen kinderen te krijgen in moeilijke en onzekere tijden. Ik geef ze daarbij geen ongelijk.
      Dat dat bepaalde partijen goed uitkomt, -die zelf als konijnen fokken- maakt niets uit op het totale plaatje.

      Delete
    2. Dit past ook aardig bij het onderwerp.
      Humor wordt vermoord door het lghbtq-volkje.

      Delete
  32. https://www.youtube.com/watch?v=C9aqGqjC1kE

    ReplyDelete
  33. Ik hoop, dat de RF rekening wil houden, dat mogelijk Gonzalo Lira daar zit opgesloten. Als het gebouw volledig wordt verwoest, geef ik geen stuiver meer voor zijn leven.

    ReplyDelete