Saturday, October 08, 2016

560 Discussie draad BlikopNOSjournaal

Rootman schreef ( als comment in de vorige blog) :

Misschien een idee voor een nieuw blogje om de overflow van Blik op te vangen?

Dat doe ik bij dezen.  J.V.

===============================================
 1. Misschien een idee voor een nieuw blogje om de overflow van Blik op te vangen?

  De White Helmets hebben gelukkig geen nobelprijs gekregen!

  Een goede crosstalk met Vanessa Beeley en Eva Bartlett over de witte helmen:

  https://www.rt.com/shows/crosstalk/361887-white-helmets-aid-pr/
  ReplyDelete
 2. Ik begin er nu ernstig rekening mee te houden dat we een president Clinton krijgen, nu die tape van Trump is opgedoken; ook het feit dat hij heeft afgezegd voor het debat morgen is omineus.

  Velen van ons zullen dan hun levensverwachting zeer ernstig naar beneden moeten bijstellen.
  ReplyDelete
 3. Het is niet mijn bedoeling hier een Rootman blog van te maken; deze en de vorige reaktie zijn ivm het te volle blog van Blik. Hopelijk gaan de andere gasten daar voorlopig ook hier reageren (zodat we inhoudelijk en zonder het trolgezeur van gedachten kunnen wisselen.

  Het blijkt dat Trump wel degelijk wèl het debat ingaat. Het zal lastig zijn in het preutse Amerika, maar ik denk dat er maar weinig mannen zijn die niet af en toe zeer grof over vrouwen praten.

  In die zin een heilig glazen huisje en dus aan Trump om daar een flink brok beton doorheen te slingeren.

  In je vorige artikel kwam politieke correctheid als een van de zeer ondermijnende technieken van het cultureel Marxisme voor. Maar met name bij veel vrouwen en veel linkse mensen is hier geen enkel besef over. En juist die groepen moeten toch deels door Trump gemobiliseerd worden. Een bijna onmogelijke taak in zo´n korte tijd; mocht hem dit lukken dan is hij zeker gekwalificeerd als president.

  Ik zie in elk geval zeker uit naar het debat vannacht!
  ReplyDelete

73 comments:

 1. Heeft iemand de tijd om een 12 regelige samenvatting te maken van Crosstalk over de White Helmets?

  https://www.rt.com/shows/crosstalk/361887-white-helmets-aid-pr/

  ReplyDelete
 2. Rootman schreef "Het zal lastig zijn in het preutse Amerika, maar ik denk dat er maar weinig mannen zijn die niet af en toe zeer grof over vrouwen praten."

  Het was een stomme, grove, nogal walgelijke opmerking van Trump maar hij heeft a. zijn excuses aangeboden en b. kan dat richting Clinton makkelijk pareren, gezien het gedrag van haar echtgenoot (die veel verder is gegaan dan een paar grove opmerkingen) en het feit dat zij hem aantoonbaar hun hele huwelijk al de hand boven het hoofd houdt.

  Ik blijf zeggen dat hoewel Trump niet ideaal is, hij een veel betere kandidaat voor het presidentschap is dan Clinton omdat we met Trump tenminste kans hebben WOIII te ontlopen, met Clinton aan het roer komt die er zeker.

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by a blog administrator.

   Delete
 4. Dozens of People Killed in Saudi Airstrike on Funeral Ceremony in Yemeni Capital

  Read more: https://sputniknews.com/middleeast/20161008/1046138445/sanaa-yemeni-conflict-houthis.html

  Mogelijk honderden gedood in Jemen tijdens een luchtaanval van de Saudi's op een begrafenis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meer beelden. Alleen klikken als je begrijpt dat de gevolgen van een luchtaanval in werkelijkheid gruwelijker zijn dan die de White Helmets produceren voor het 8 uur journaal.

   Delete
  2. linkje:
   https://z5h64q92x9.net/proxy_u/ru-en.en/colonelcassad.livejournal.com/3000565.html

   Delete
  3. Een jongetje dat niks mankeert (een acteurtje) in een ambulance in Aleppo kan de wereld in rep en roer brengen. Maar meerdere raketten die tijdens een begrafenis in Sanaa inslaan en die honderden doden/gewonden tot gevolg hebben doet niks met de wereld. Bizarre wereld leven we.

   Trouwens vreemd dat bepaalde landen zonder VN resolutie zomaar oorlogsdaden mogen uitoefenen in andere landen. KSA in Yemen en Turkije en de VS in Syrië en Turkije is ook nog eens openlijk in Irak. Yemen, Irak en Syrië helemaal geen toestemming hebben gegeven aan KSA, VS en Turkije.

   Rusland mag dat niet. Die moet het stiekem doen onder de noemer van Vrijwilligers zoals in Oekraïne. De wereld zou te klein zijn als Rusland openlijk een land bombardeert.

   Selectieve verontwaardiging.

   Delete
  4. UNSC is stil rondom de aanslag in Sanaa. Blijkt maar weer eens de selectieve verontwaardiging. Een snelle zoekfunctie over hoe de UNSC denkt over Yemen en ja hoor. Ze trekken partij voor de door de VS/KSA gesteunde Hadi regering die toevallig ook door de VS/KSA is geïnstalleerd na de arabische "lente"

   UN security council passes resolution demanding Yemen rebels give up power
   https://www.theguardian.com/world/2015/feb/16/un-security-council-passes-resolution-demanding-yemen-rebels-give-up-power

   Delete
  5. @ Oli

   Alle instituties die we moeten vertrouwen om met elkaar te kunnen samenleven zijn misbruikt om een ideologische fantasiewereld te scheppen. De leugen regeert. Zie dat maar eens terug te draaien.

   Delete
 5. LOL. De emails die wikileaks heeft over Hillary zijn fake. Putin/het kremlin heeft wikileaks "weaponized". Wikileaks is nu onderdeel van een geraffineerde misinformatie campagne. LOL.

  Hillary’s Campaign Claims WikiLeaks Emails Are ‘Fake,’ ‘Russian Misinformation’

  Read more: https://sputniknews.com/politics/20161008/1046142537/hillary-wikileaks-podesta-emails-fake.html

  Clinton campaign spokesman Glen Caplin went further releasing a statement saying, "earlier today the US government removed any reasonable doubt that the Kremlin has weaponized WikiLeaks to meddle in our election and benefit Donald Trump’s candidacy. We are not going to confirm the authenticity of stolen documents released by Julian Assange who has made no secret of his desire to damage Hillary Clinton. Guccifer 2.0 has already proven the warnings of top national security officials that documents can be faked as part of a sophisticated Russian misinformation campaign.

  Tsja wat moet je anders. Geef de schuld aan Poetin.

  ReplyDelete
 6. Bernie supporters are "Bucket of Losers". De helft van de Trump supporters is "Bucket of Deplorables"

  Hillary threw Americans into ‘bucket of losers’ in Wall Street speech
  http://www.theamericanmirror.com/wall-street-speech-hillary-threw-americans-bucket-losers/
  Hillary heeft nogal een hoge dunk van het amerikaanse volk.

  Tsja, als je al 35 jaar bewust bezig bent om het volk dom te maken en de fabrieken naar het buitenland brengt.

  ReplyDelete
 7. Jammer dat Blik z'n site laat versloffen. En dat op een moment dat er van alles gebeurt waar de Westerse MSM een deken over heen gooien.

  Hier een al wat ouder artikel over Amnesty International. Ben als (kuch) weldenkende sociaal-democraat al eeuwen donateur van deze organisatie maar niet meer voor lang. Had al langer mijn twijfels over de integriteit van deze organisatie, maar nu is de maat vol.

  http://landdestroyer.blogspot.nl/2012/08/amnesty-international-is-us-state.html#_blank

  ReplyDelete
  Replies
  1. @Dawg, Geef aub niet je goede geld aan de too big to fail hulporganisaties. De unicefjes en de flying docters etc etc.

   Je ziet hoe Amnesty jouw geld inzet om de terroristen te helpen. Rusland mag geen wapens geven om de terroristen te verdrijven. Amerika mag wel wapens en hulp geven aan de terroristen.
   Ik heb al eerder gehoord van iemand die te maken had met een kleine hulp organisatie dat die alleen maar werd tegen gewerkt door de grote hulporganisatie. De grote hulporganisaties zijn onderdeel van het full spectrum dominance principe. De too big to fail corporate finance moet bepalen wat de verhaallijn is, wie hulp krijgt en wie (moreel) veroordeeld moet worden.

   Delete
  2. Inprincipe geef ik alleen aan noodhulp, alhoewel ook dat vaak heel verkeerd terecht komt. Maar nu na de hurricane zijn wat pallets met flesjes schoon water in Haiti wel een verschil tussen leven en (Cholera-) dood.

   Delete
  3. Haïti is het schoolvoorbeeld van waar het geld niet aankomt. 13 miljard. Je mag hopen dat daar 100 a 200 miljoen van naar Haïti is gegaan. Maar inderdaad er moet wat voor die mensen gedaan worden. Zolang de too big to fail transnationale wallstreet corporatisten full spectrum dominantie hebben bepalen zij wat, waar, hoe en hoeveel.

   Delete
  4. Naomi Klein heeft het voorbeeld van de Tsunami gegeven, waar het geld gebruikt is om dorpen te onteigenen om resorts te bouwen. In Haiti is iets dergelijks gebeurt.

   Venezuela heeft ondanks hun zeer moeilijke situatie ruimhartig hulp geboden. Eigenlijk zou hulp via dit land of via Cuba moeten gaan. Een andere weg is op vakantie gaan in een lokaal hotel of bij een gezin en bij lokale kraampjes kopen, zodat de economie vanonderaf gesteund wordt.

   Delete
 8. En, nu ik toch bezig ben, een artikel van Eva Bartlett over andere 'human rights' front organisations die heftig stinken:

  http://www.wrongkindofgreen.org/tag/medecins-sans-frontiersdoctors-without-borders/

  ReplyDelete
 9. Tenenkrommend is dit nieuws. De terroristen leggen mijnen in de humanitaire corridors zodat de mensen die Aleppo willen verlaten op mijnen trappen.

  RUSSIAN DEFENSE MINISTRY: ‘MODERATE OPPOSITION’ MINES CORRIDORS FOR EXIT OF CIVILIANS FROM ALEPPO
  https://southfront.org/russian-defense-ministry-moderate-opposition-mines-corridors-for-exit-of-civilians-from-aleppo/

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by a blog administrator.

   Delete
 10. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 11. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 12. Russia to Harvest Record-Breaking 115Mln Tonnes of Grain in 2016 - Putin
  https://sputniknews.com/russia/20161009/1046148549/russia-grain-record-putin.html

  Dat krijg je ervan als je de beer bedreigt en boos maakt.

  Al die dreigementen en sancties werken alleen maar averechts bij Poetin. Kennen ze het karakter van de man nu nog niet ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Op Russia Insider las ik een artikel over de grote mogelijkheden van de Russische landbouw. Vooral ook op het gebied van biologisch voedsel.
   “Our competitive advantage on the crowded international food markets is in eco-food, and we are investing a lot in ‘biologisation’ of our products”

   Nu de roebel zo laag staat is de export gemakkelijk. Ze vragen zich af: kunnen we niet beter een grote voedsel-exporteur worden dan een olie en gas exporteur?
   ( Ik begrijp dat de export lastig wordt als een stijgende olieprijs de roebel ook weer duurder maakt).

   http://russia-insider.com/en/report-meat-capital-russia-sanctions-worked-because-we-were-prepared-video/ri16876

   Delete
  2. Rusland investeert in biologisch voedsel. Daar zit de groei en de marges in. Genetisch gemanipuleerd voedsel is voor de armen en voor veevoeder.

   Delete
 13. Santos: 'Ik ontvang de Nobelprijs voor de Vrede namens het Colombiaanse volk'
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/colombiaanse-president-santos-krijgt-nobelprijs-voor-de-vrede~a4391087/

  Ik had het wel een bak gevonden als de White helmets de nobelprijs voor de vrede hadden gekregen. Dat komt een keer uit en dan is de geloofwaardigheid van de organisatie weg.

  ReplyDelete
 14. 'Competing Influences' Cause Washington to Follow Incoherent Policy in Syria
  https://sputniknews.com/world/20161009/1046148740/united-states-syria-policy.html

  De reden waarom ze geen strategie hebben voor het midden oosten ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oligarch,
   natuurlijk is er interne strijd over Syrië. En de hardliners hebben de vrede bewust weggebombardeerd bij Deir Ezzor.
   Maar de ware reden van 'Syrië' heeft niks met Assad of democratie of dictatuur te maken. De ware reden staat in het Yinon Plan.

   ( Dat plan is een toevallig bekend geworden betoog. De strategische idee er achter is eigenlijk eeuwen oud en simpel, en was het Yinon Plan nooit geschreven, dan nòg hadden we moeten begrijpen dat dìt de ware reden is: de buurlanden van Israel verzwakken, zodat Israel kan doen wat het wil. )

   En die opzet is al lang gelukt: Syrië is kapot.
   Als Assad mag blijven, kan er nog wat gerepareerd worden. Zal heel lang duren, en van een dreiging voor Israel zal weinig sprake zijn.

   Bij Stan van Houcke lees ik nog weer een bevestiging van de Yinon Plan strategie:

   In a very revealing interview with the independent Greek news portal The Press Project, the Wikileaks founder Julian Assange said that behind the expulsion of hundreds of thousands of Syrians from their homes is a conscious calculation of those groups that stand to profit directly from war – i.e. the US neocons and their networks in the defense industry, the mercenary companies and the secret services. Assange said that the US government is working on the fall of President Bashar al-Assad since of 2006. The “depopulation of Syria” is part of the concept for the overthrow of Assad, “because of the war especially the middle class leaves, doctors, civil servants, lawyers, engineers – precisely those professional groups that you need to keep a country at all functional ‘,
   The expulsion of these groups leads to a massive weakening of Assad.

   http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2016/10/us-wants-depopulation-of-syria.html

   Delete
  2. "En die opzet is al lang gelukt: Syrië is kapot."

   Niet zo negatief.
   Iets wat kapot is wordt altijd weer opgebouwd, wellicht wordt het nieuwe Syrië nooit meer het oude syrië, maar de greater Israël project zal geen feit worden zolang Rusland/Iran onvoorwaardelijke steun aan Assad geven. Bovendien veel asielzoekers gaan ook gewoon weer terug. De gebieden die IS en Al Qaeda bezetten worden steeds kleiner en de rest van het land wordt steeds veiliger.

   Delete
 15. Snowden: ‘Training Guide’ for GCHQ, NSA Agents Infiltrating and Disrupting Alternative Media Online
  http://21stcenturywire.com/2014/02/25/snowden-training-guide-for-gchq-nsa-agents-infiltrating-and-disrupting-alternative-media-online/
  Verontrustend nieuws van Snowden wat we eigenlijk al weten. Onze maatschappij gaat meer en meer op het oostduitse stasi regime lijken. Iedereen die kritisch is op het regime wordt in steeds grotere mate geïntimideerd.

  ReplyDelete
  Replies
  1. In America is die aanval op anders-denkenden al decennia bezig, voor wat betreft: de info over Israel.
   Finkelstein verloor zijn professoraat al heel lang geleden.
   Resultaat:
   In vergelijk met de rest van de wereld wordt er in de VS heel positief over Israel gedacht.
   In dit verband: er is een docu over gemaakt: "The occupation of the American mind."

   Amerika is het bruggenhoofd.
   De rest van de wereld zal volgen, als het aan de Usual Suspects ligt.
   Vraag: Zal het internet hen de das om doen? Of is het juist extra voordelig voor hen? ( Middels de Big Data van de NSA weten ze nu perfect hoe ik over Israel en de joden denk,en ze weten precies waar ik woon. En dat geldt voor àlle mensen ter wereld die Israel werkelijk begrijpen. Komt er een uur U? Een moment waarop lieden zoals ik 'iets overkomt'?

   Delete
  2. "Een moment waarop lieden zoals ik 'iets overkomt'?

   Dat hangt er vanaf hoe paranoïde de machthebber zal zijn en hoe actief je bent in het verzet. Een publieke functie, als je die ambieert, zal je niet krijgen Jan. :-)

   Delete
 16. Met de Saker is alles goed afgelopen: In plaats van Categorie 4 orkaan die palover zijn huis zou hgaan, werd het een categorie 2 die oostelijk langs ging.
  Maar hij heeft er wel van afgezien:

  "I am, however, totally exhausted. Only somebody who has lived through the nerve-wrecking countdown of an approaching hurricane followed by the hurricane itself and then followed by the question “do I still have a house?” knows how bad this can be. So with somebody like me, with major anxiety issues, it is even worse. I am totally and completely exhausted and I will need some time to recuperate."

  ReplyDelete
 17. Als Blik weer jullie gastheer zalzijn, ga ik een artikel van Robert Parry hier plaatsen: http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2016/10/national-endowment-for-democracy.html
  De NED oprichter en baas sinds 33 jaar, Carl Gershman (n derdaad, een Ususla Suspect. Iemand verbaasd ?) wil nu Putin gaan 'afzetten' omdat die de moord op Politkovskaia e.a. zou hebben gepleegd.
  Het is een goed overzicht van de perfiditeit van deze lieden.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Soros heeft ook een vertwijfelde poging geschreven om de Russen te bewegen op te staan tegen Putin:

   https://www.opensocietyfoundations.org/voices/russia-s-bombing-aleppo-must-end

   Wat betreft de presidentsverkiezingen: Vannacht het debat, en verder aandacht voor de visie van Scott Adams:

   http://blog.dilbert.com/post/151504993671?utm_source=dilbert.com&utm_medium=site&utm_campaign=brand-engagement&utm_content=shelf-space-0-blog-title

   Delete
  2. Antwoord op Rootman over Dilbert?Scott Adams:

   Mijn favoriete statement is nr 8:
   8. If the LGBTQ community wants to be a bit more inclusive, I don’t see why “polyamorous alpha male serial kisser” can’t be on the list. If you want to label Trump’s sexual behavior “abnormal” you’re on shaky ground.

   Nog een aardige:
   14. Trump wasn’t running for Pope. He never claimed moral authority. His proposition has been that he’s an asshole (essentially), but we need an asshole to fight ISIS, ignore lobbyists, and beat up Congress. Does it change anything to have confirmation that he is exactly what you thought he was?

   Verder wat psychologie:
   Alfa males krijgen een hoger testosteron gehalte dan vòòr ze Alfa male werden.
   Vrouwtjes zoeken altijd de betere genen, van nature. Evolutionair gezien een zeer gunstige eigenschap.
   In Afrika is dat de basis voor een groot deel van de geboorten. In kouder klimaat heb je de hulp van beide ouders nodig om de kinderen tot volwassenheid te brengen, dus heb je daar paar-vorming en huwelijks-trouw nodig.
   De instinctieve drang naar paren met een alfa-man wordt door de culturele eis van huwelijks-trouw aardig gedwarsboomd.
   Maar alfa mannen ervaren dagelijks dat er heel wat vrouwen zijn die niet toegeven aan de sociale controle.
   Dat is wat Trump over sprak.
   Hij is niet op de hoogte van de biologische achtergronden, en is wellicht verbaasd over zoveel vrouwelijke schijnheiligheid. Dat kan ook zijn minachting voor vrouwen hebben veroorzaakt.

   Delete
  3. Jan schreef "Mijn favoriete statement is nr 8:"

   Dat is inderdaad een goeie!

   Delete
  4. Inderdaad, door het cultureel Marxisme zijn veel linkse mensen (en bij de democrats is ´links´ een wel zéér relatief begrip) uiterst irritante ´church ladies´ geworden. Vrij normale verschijnselen wekken dan een ´heilige´ verontwaardiging op. Gisteren hierover met mijn 2 beeldschone Amerikaanse dochters gesproken en zonder enige schaamte uitgelegd dat mannen, waaronder hun vader nu eenmaal af en toe onder elkaar zo praten. Voor hen geen verrassing en geen punt!

   Een vrije vertaling van artikel 8:

   Laten we wel wezen: zeker 25 %, als het niet meer dan 50% van de mannen is laat zich wel eens zo uit, mijzelve inbegrepen, en vlak een aardig percentage vrouwen ook niet uit. Als we dat aspect van hun sexuele beleving policorr gaan veroordelen kunnen de homo´s wel gelijk op de brandstapel!

   Bovendien spreekt Trump de waarheid, want een alpha male kan met heel veel wegkomen. In de tropen is een blanke man door zijn vermeende rijkdom a priori een alpha, en kan behoorlijk vrijpostig zijn! Uiteraard spreek ik uit ervaring...

   Ik zie niet dat Trump vrouwen minacht, zeker ook niet in de gewraakte tape (I like beauty). Dat is wel even anders dan wat ik afgelopen week nog te horen kreeg, waarbij iemands vagina vergeleken werd met een autoband.

   Delete
  5. De Nederlandse vertaling van ´Church Lady´ is ´Kwezeltje´: meestal oudere, ongetrouwde vrouwen die bij elke mis of dienst op de eerste rij zitten en vrijwilligersfuncties hebben of taarten bakken (altijd is kortjakje ziek, midden in de week maar s´zondags niet).

   Maar in onze maatschappij is dit een relict dat de meesten niet meer kennen...

   Zo´n element verdwijnt nooit, maar zoekt andere vormen.

   Delete
  6. "5. I assume that 75% of male heads of state, including our own past presidents, are total dogs in their private lives. Like it or not, Trump is normal in that world."

   Make that 90%. Zelfs een lulletje als Hollande kan het niet laten.

   Delete
  7. @Jan,
   De machtige charismatische alfa man heeft een enorme sexuele aantrekkingskracht op vrouwen. Vandaar ook dat de machtige charismatische man minachting kan hebben voor vrouwen. Voor haar tig anderen. Ik vond trouwens niet dat Trump minachtend was. Hij zei: Als je absolute top bent, zijn de vrouwen zo makkelijk te krijgen, dan laten ze alles toe.
   En dat is zeker zo in Amerika waar materialisme en succes zo wordt verheerlijkt.

   Delete
 18. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 19. Een blog van Kees van der Pijl, emeritus professor voor internationale betrekkingen aan de Universiteit van Susex.

  http://oorlogisgeenoplossing.blogspot.nl/2016/10/wordt-mh17-ons-911-16-het-eindrapport.html?spref=tw

  ReplyDelete
  Replies
  1. Enkele belangrijke passages uit Vd Pijl:

   In een commentaar verklaarde het Oekraïense persbureau UNIAN op 10 augustus 2014 dat dit eigenlijk een schuldbekentenis van Oekraïne was, want waarom zou het zo'n veto eisen anders dan om te kunnen verhinderen dat er voor Kiev belastende informatie naar buiten komt?
   -- Een groep inspecteurs van de VN werd door de SBU niet toegelaten om te controleren of in de gevangenissen in Oekraiene mensen worden gemarteld. Maar het JIT is trots op hun prima samenwerking met diezelfde SBU.
   --
   Dit wat betreft de SBU die de afgeluisterde telefoongesprekken heeft aangeleverd waarop, blijkt nu in het eindrapport, de hele zaak rust. Soms blijken die nep te zijn. Had dat niet, gelet op de hofleverancier, het hele bewijsmateriaal ongeldig moeten maken? Nee hoor, de media juichen unaniem, 'onomstotelijk bewijs'.

   Over dit laatste schreef ik zelf al: Je neemt 150000 telefoontaps en voegt daarbij een tiental zelf gemaakte telefoontjes toe, welke 10 telefoontjes uiteraard belastend zijn voor Rusland en Donbas. Et voila: een indrukwekkend en tijdrovend onderzoek heeft aangetoond dat Rusland en Doinbas schuldig zijn.

   Het is volgens mij niet zo heel moeilijk.

   Delete
  2. "Het is volgens mij niet zo heel moeilijk."

   Voor sommigen kennelijk wel.

   Delete
  3. @ Jan V

   Tussen die 150.000 taps zijn ongetwijfeld de nodige tekstfragmenten te vinden die gebruikt kunnen worden voor het samenstellen van die tien zogenaamd belastende.

   Delete
  4. Yep, en dan gebruik je de Nederlandse pliessie om de boel aan elkaar te lijmen, zoals in het geval Robert Hörchner. De rechter heeft Robert Hörchner hiervoor in het gelijk gesteld.

   Delete
  5. Mocht het overigens ooit tot een MH-17 tribunaal of rechtszaak komen, dan zal ik de verdediging op de hoogte stellen van dit precedent, want dat mogen wij dit toch wel noemen, toch?

   Delete
  6. Alle zogenaamde taps van alle zogenaamde seperatisten/Russen die ik tot dusver gehoord heb doen mij hoofdzakelijk denken aan gammele dialogen tussen gangsters uit B-films.

   Videootje over 'taps' met huisvlijt van de SBU:

   https://www.youtube.com/watch?v=T34AB6CImTE

   Delete
 20. U.S. and Syria: Modern Imperialism and the Corruption of Language

  snipjes:

  In the distant past colonisation was a simple and easy task for Western colonial powers. In their pursuit of resources and markets, such powers sent their armies and navies to invade and occupy any country that might be of economic, political or military benefit to them.

  They did not need to give an explanation to their own people or to the people they invaded; naked power ruled the day.

  This state of affairs continued well into the second half of the twentieth century.

  In the twenty first century however the advent of the internet as a more reliable source of information has helped the vast majority of people to acquire a better understanding of what goes on around the world.

  Thanks to the internet it is now much easier to see that the main stream media is no more than a public loudspeaker for Western governments and their masters the big corporations. Journalists, reporters and editors reading or repeating the same script handed down to them from a central news factory spin lies and sinister propaganda 24/7. Indeed, such media figures have become celebrities, enjoying huge salaries in return for entertaining and brainwashing their ever shrinking audiences.

  Modern Imperialism has therefore had to re-invent itself and invent a new language to serve its purposes. But why invent a new language when you can use the same language of the people you oppress, torture and kill?

  Western think-tanks have decided to steal the language of the oppressed, a linguistic manipulation that takes George Orwell’s 1984 to a new level of deception and oppression.

  http://theduran.com/modern-imperialism-and-the-corruption-of-language-the-us-and-syria/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mooi en zeer actueel staaltje van de ongeremde leugenachtig- en schijnheiligheid waartoe de taalcorruptie aanleiding geeft is deze oproep van Soros:

   “I appeal to the people of Russia, Europe, and the rest of the world not to stand idly by, but to spread the word and voice their outrage. An outpouring of public opinion could induce President Putin to put an end to his heinous crimes against humanity.”

   Niets hoorden we van dit varken toen Westerse imperialisten hun moorddadige huurlingen trainden, bewapenden en loslieten op Syrie.

   Delete
  2. linkje:
   http://theduran.com/george-soros-meddles-in-russian-politics-calls-on-russians-to-stop-vladimir-putin-to-save-syrian-jihadis/

   Delete
  3. Dawq schreef "Niets hoorden we van dit varken toen Westerse imperialisten hun moorddadige huurlingen trainden, bewapenden en loslieten op Syrie."

   Natuurlijk niet, dat varken heeft daar baat bij in het kader van het Ynon plan (zoals Jan al meermaals schreef) en om de door hem zo gewenste migratie naar Europa in gang te zetten en te houden. Dat varken doet niet anders dan zich mengen in zaken van andere landen om regeringen die in zijn ogen en die van zijn vriendjes onwelgevallig zijn te destabiliseren. De lijst is heel lang. Trollen als de LGK's met hun Rusland en Putin-haat dienen hetzelfde doel.

   Delete
  4. LGK en zijn debiele broertje zijn discipelen bij uitstek. Totalitaire rukkers die dat met een pseudo links-liberaal taaltje verbergen.

   Delete
  5. @ Dawg: die 2 zijn totale non-entities, niet serieus te nemen. Wie weet krijgen ze een klein bedragje, of hebben ze een fout vriendinnetje. Of erger nog: het zijn sektarische gelovigen, het prototype van wat Stalin ´useful idiots´ noemde. En dat geldt zeker zo zeer voor degenen die impulsief reageren en zo de trollen voeden.

   Persoonlijk vind ik het heerlijk om in een schone omgeving zoals hier te reageren.

   Joop.nl, evenals The Guardian verliezen steeds meer volgers. Teveel censuur is toch te opvallend, en de artikelen met hun reakties worden te saai (nu al 2 weken geen reden gevonden om opnieuw te registreren). Wie gaat hun opgeschoonde bagger nog lezen?

   Delete
  6. @Bob,

   "En dat geldt zeker zo zeer voor degenen die impulsief reageren en zo de trollen voeden."

   Dat heb jij vast ook gedacht toen je met trol Arie Roos in de clinch lag!

   "Wie gaat hun opgeschoonde bagger nog lezen?"

   Ik niet en ik had jou geloof ik geadviseerd niet meer op joop.nl te reageren.

   Delete
  7. [Dat heb jij vast ook gedacht toen je met trol Arie Roos in de clinch lag!]

   Daar heb ik wel van geleerd. Daarom kom ik misschien soms arrogant over. Je hebt mij toen overigens niet uitgelegd WAAROM ik daar niet zou moeten reageren.

   Mijn eigen interpretatie is dat deze site ernstig op retour is. Dat geldt voor veel sites, ook bv the Guardian. Juist daarom is het belangrijk dat er toch nog wat onafhankelijke geluiden doorklinken; de omklemming van het vrije woord op mainstream sites schrijdt steeds verder voort, en straks hoort men nog slechts het Soros geluid. Het wordt bv meestal niet meer toegestaan naar RT etc. te linken.

   Misschien een achterhoedegevecht in de informatieoorlog, maar als dat niet geleverd wordt horen velen helemaal niets anders meer.

   Delete
  8. "Daar heb ik wel van geleerd. Daarom kom ik misschien soms arrogant over. Je hebt mij toen overigens niet uitgelegd WAAROM ik daar niet zou moeten reageren."

   Kennelijk niet, want wat heeft het voor zin als je reacties niet door de moderatie komen en om de zoveel tijd een nieuw account moet aanmaken? Bij mij was het 3 jaar geleden al duidelijk, na de gifgasaanval in Ghouta, VN inspecteurs hadden geen bewijzen gevonden dat Assad erachter zat, eerder de terroristen, maar joop.nl bleef rustig volhouden dat Assad erachter zat. Linken die het tegendeel beweerden werden niet toegestaan en weg gemodereerd. Kan je het je voorstellen, VN bewijzen die weg gemodereerd worden? Of wij nemen Carla del Ponte, goed genoeg om Slobodan Milosevic veroordeelt te krijgen, maar als dezelfde Carla del Ponte zegt dat de terroristen achter de gifgasaanval in Ghouta zaten, is zij ineens niet geloofwaardig meer.

   Delete
  9. Je hebt in veel opzichten gelijk. Toch was het juist in die tijd dat ik desondanks, juist via Joop.nl veel leerde over Syrië. Dat was veel via Lodewijk, begon met Global Research etc. RT was toen nog erg nieuw, en een beetje folkloristisch. Maar de laatste maanden zijn ze veel meer mensen gaan blocken, en wordt veel minder tegenspraak geduld.

   Sinds begin dit jaar is de site vernieuwd, bijna net zo´n ramp als bij het KNMI. De artikelen verdwijnen sneller onder de horizon, en het aantal reacties is zeker gehalveerd.

   Ik kan het maar moeilijk accepteren dat zo´n site geleidelijk aan steeds meer een stem van Soros wordt. Maar misschien is het dat altijd geweest en zie ik het gewoon duidelijker. Kort voor de maidan liet ik me nog verleiden om eindeloos over zwarte Piet te debatteren...

   Delete
 21. Nu is duidelijk waarom de VS een No-Fly zone boven Syrië wilde instellen! Lekker veel dode Syrische burgers, waarvan je dan een ander de schuld van kan geven. Zo niet, dan kan je achteraf altijd nog zeggen dat het het waard was!

  Syria no-fly zone would mean ‘killing a lot of Syrians’ – leaked Clinton speech

  https://www.rt.com/usa/362070-clinton-syria-wikileaks-speeches/

  ReplyDelete
 22. In 2003 was er ook zo'n vredesdemonstratie in Londen, in hoeverre zullen de "Money Junkies" er zich nu iets van aantrekken?

  Tausende demonstrieren in Berlin gegen den Krieg

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/10/09/tausende-demonstrieren-in-berlin-gegen-den-krieg/

  ReplyDelete
 23. Op dit moment: Arjen Lubach op zoek naar iemand bij Facebook die antwoord wil geven op de vraag: Hoe bepalen jullie welke berichten wel zichtbaar zullen zijn, en welke niet?

  ( U moet het zelf bekijken: leuk en prima werk!)
  NB: Alle MSM bazen van Nederland waren bereid om bij Lubach hun beleid te komen uitleggen.
  ( Maar ik vermoed dat Lubach hier - helaas- nog geen interesse in heeft.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Daarvoor hoef je niet naar Arjen Lubach te kijken. Mark Elliot Zuckerberg kan prima overweg met de wereldelite.

   Delete
  2. Facebook’s Zuckerberg is world’s richest Jew

   http://www.timesofisrael.com/facebooks-zuckerberg-is-worlds-richest-jew/

   maar volgens Wikipedia heeft hij zich bekeert tot atheïst.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Zuckerberg

   Delete
 24. NB:
  DE TIJDSAANDUIDING VAN DE POSTS KAN IK NIET GOED INSTELLEN.
  HET IS ALTIJD 9 UUR LATER DAN DE POST-TIJD DIE WORDT AANGEGEVEN.

  ReplyDelete
 25. Nieuwsuur over Yemen: ( eindelijk! )
  - Bommen hebben 3000 burgerdoelen geraakt, de bommen komen vooral van de VS en Engeland.
  - Door gebrek aan middelen zijn er al 600 ziekenhuizen gesloten in Yemen.
  - Er dreigen 1 miljoen kinderen te sterven, door honger en medicijnen gebrek.

  Etc. etc.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ze noemen het steeds een 'Vergeten Oorlog.'

   Heb ik die vergeten? Of U?
   Of zijn het de internationale (Amerikaans) persbureau's ?

   Delete
  2. Yep, de Vietnamoorlog is ook vergeten in de VS. Dat ondervinden de veteranen iedere dag. Die oorlog is overigens niet verloren door het TET-offensief, maar door de massale protesten over de hele wereld, ondanks het feit dat de VS zich geen ene reet voor protesten aantrekt!

   Delete
 26. Het debat: Ik laat het aan ieder over het 1:30 uur durende debat zelf te volgen, het is zeker de moeite waard en best vermakelijk. Het is beter om het hele verloop zelf te volgen dan fragmentjes via het jounaal etc. te bekijken.

  Mijn indruk is dat Trump een enorme inhaalslag gemaakt heeft of het helemaal voldoende is zal over een dag of 5 in de peilingen blijken. Het hangt ook af wat voor info Wikileaks nog naar buiten brengt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Second presidential debate: Donald Trump tells Hillary Clinton he would put her in jail if he was president
   http://www.independent.co.uk/news/world/americas/donald-trump-hillary-clinton-jail-prison-fbi-33000-emails-a7353306.html

   Ik heb niks gezien van het debat, maar deze zat.

   Delete
 27. Deze link is slechts voor de foto: Kwijler tussen soldaten:

  http://www.volkskrant.nl/opinie/wat-heeft-nederland-nog-in-mali-te-zoeken~a4392388/

  ReplyDelete
 28. Blik is terug, en heeft een post geplaatst over Het Debat.

  Maar ik ben toch een beetje pissig op hem, omdat hij zijn gasten naar believen geheel vergeet en er vandoor gaat.

  Ik schrijf mijn idee over Het Debat dus hier. ( Niet dat U veel aan mijn recensie zult hebben.)

  Wat mij op viel:
  -Dat die verdomde Clinton in het geheel niet zwak of misselijk is. Ze is ijzersterk, zo te zien.
  - Dat Clinton heel zelfbewust en breeduit lachend alle aanvallen ondergaat. Vind ik wel knap.
  Of het een goede indruk maakt op haar publiek? Ik denk het wel. Maar ik denk dan wel: wat ben je toch een toneelspeelster.

  - Dat Trump de hele tijd grumpy staat te wezen, op de achtergrond.
  Ik zag het vorige debat niet, en ik lees dat hij nu veel presidentieler was dan vorige keer. Dan moet het vorige keer wel erg zijn geweest.
  Maar of het zijn eigen kiezers af schrikt: dat denk ik niet. Die zijn ook boos.

  - Toen Clinton zei: "Het is goed dat Trump geen baas op justitie is." reageerde Trump geweldig alert: Natuurlijk, want dan zou jij de bak in gaan.
  Dat is waar je voor kijkt natuurlijk: zulke prachtige reacties.

  - Trump lijkt me geen dossier vreter. Hij spreekt in wat vage termen. En hij herhaalt sommige zaken wel erg vaak. Dat vond ik niet zo sterk.
  - Over Rusland en Syrië: dat is echt op eieren lopen voor Trump: als hij 1 cm te veel naar Rusland neigt, wordt hem dat wekenlang nagedragen. Ik denk dat hij dat acceptabel deed.

  Dit is alles wat ik er over kan zeggen. Ik zag geen duidelijke winnaar. Ik vond het fascinerend om deze twee in de ring te zien, maar hun standpunten waren niet zo spectaculair.

  ReplyDelete
  Replies
  1. @Jan, je vergeet m.i. dat Clinton een doorgewinterde politica is met zo'n 30 jaar ervaring terwijl Trump een beginnende politicus is die nog debat-ervaring moet opdoen. Voor een beginner doet hij het m.i. echt niet slecht en het is merkbaar dat hij leert van zijn fouten. Iets wat van onbetrouwbare glibberige Clinton niet gezegd kan worden. Bovendien heeft Trump niet alleen Clinton als tegenstander maar de hele MSM. Als je dat meeneemt in de beoordeling doet hij het zelfs erg goed. De onafhankelijke polls laten ook nu weer zien dat het publiek Trump als duidelijke winnaar kiest.

   Delete