Friday, February 15, 2013

258 Syrië, kort samengevat. Willy van Damme.


Willy van Damme is een zeer goed geïnformeerd blogger.

Hier vat hij 'Syrië' in enkele zinnen samen:Je moet wel beseffen dat er in het land onderhuids zoals elders in de regio een pak tegenstellingen waren. Zoals die tussen stedelingen en het platteland, de moderne seculiere middenklasse en de diepgelovige vooral arme onderlaag.
Er waren de religiueze tegenstellingen, die tussen een corrupte klasse en anderen die dat haten, rijk en arm, enzovoort….
Feit is echter dat, zonder het cruciale ophitsen via o.m. de moskeeën door Qatar en Saoedi Arabië en zonder de wil van Israël en het westen om Assad te vermoorden, Syrië dit jaar door honderduizenden toeristen bezocht was geweest. Het land is immers gewoon prachtig.
Zonder dat hadden Ahmed en Fatima nu op een terras in Deir Ezzor, Homs of Aleppo ongestoord een koffie of een rakki zitten drinken terwijl hun jonge spruiten wat verder spelen, zonder lastig te worden gevallen.
Dat is het misdadige, het zeer zwaar criminele van een Obama, Hague, Reynders, Merkel en company. En stop daar een AI, Pax Christi en de klassieke media maar gerust bij. Ze zijn allemaal medeschuldig.
En het gaat hem voor mij helemaal niet over de familie Assad en haar lot maar over Ahmed en Fatima uit Syrië. Zij verdienen respect.No comments:

Post a Comment