Wednesday, July 13, 2022

1316 Wie kan dit uitleggen?

 Een jongen schoot 19 kinderen dood en twee leerkrachten.


De politie was 3 minuten na de eerste schoten ter plaatse, maar wachtte ruim een uur...

Wat moet je van een land denken waar dit mogelijk is? 

( Of een land waar de Toeslagen affaire mogelijk is ?  Laatste nieuws:  https://nos.nl/artikel/2436515-belastingdienst-niet-strafrechtelijk-vervolgd-voor-toeslagenaffaire  )


IN SLECHTS 1 MINUUT EN 17 SECONDEN WORDT  HELEMAAL DUIDELIJK DAT 'HET WESTEN'  VOORBIJ IS.

NIEMAND MET EEN DRUPPEL  GEZOND VERSTAND MEER AANWEZIG.


DE TITANIC ZINKT. 

ZE WETEN HET ALLEMAAL. 

EN TOCH NIET INGRIJPEN.  

(De opvarenden van de Titanic waanden zich op een onzinkbare boot. Dat verklaart hun  inadequate reactie.  Dat alibi hebben deze agenten niet.) 

    

Nieuwe beelden van aanslag op school Texas tonen uitstel van politie-ingrijpen
 

Een lokale krant in Texas heeft nieuwe beelden gepubliceerd van de dodelijke schietpartij op een basisschool in Uvalde van 24 mei. Het gaat om opnames van beveiligingscamera's die in de school hangen. Op de beelden is te zien hoe de politie 77 minuten in de school wachtte voordat ze besloten de schutter te confronteren.

 

Deze informatie is niet nieuw maar het debat in Uvalde over het politieoptreden is door de nieuwe beelden opnieuw opgelaaid. Inwoners van de stad verwijten de politie te traag te hebben ingegrepen. Bij de aanslag kwamen negentien jonge kinderen en twee docenten om het leven.

 

Trage reactie

Op de beelden, gepubliceerd door de Texaanse krant Austin American-Statesman, is te zien hoe de achttienjarige schutter in zijn truck de parkeerplaats van de school oprijdt en op twee mensen schiet. Daarna gaat hij de school binnen, waar de leerlingen zich in lokalen verschuilen. De dader stapt een van de lokalen binnen en begint te schieten. De krant heeft het geschreeuw van de kinderen uit de video gemonteerd, maar de schoten zijn nog duidelijk te horen.

 

De eerste politieagenten zijn drie minuten nadat de schutter de school inging, ter plaatse. De agenten stellen zich op voor de deur van het klaslokaal waar de schutter ook is, maar trekken zich terug nadat er opnieuw schoten klinken. De agenten, die bewapend zijn en kogelvrije vesten dragen, wachten op versterking in de gang.

 

Zo'n twintig minuten later arriveren zwaarbewapende hulptroepen. Deze blijven ook in de hal staan, zelfs als de schutter weer begint te schieten. Uiteindelijk duurt het nog bijna een uur voor ze het klaslokaal binnenstormen en de dader doden.

Bekijk hier zelf de beelden. Ze kunnen als schokkend ervaren worden.

Nieuwe beelden van schietpartij op basisschool in Texas

Het is onduidelijk hoe de krant de hand op het beeldmateriaal heeft weten te leggen. De opnames zouden later pas worden getoond, als bewijsmateriaal in een lopend onderzoek van het Texaanse ministerie van openbare orde (TDPS) naar de gebeurtenissen.

Boze ouders

Ouders van slachtoffers reageren boos op het gelekte materiaal. "Wie denken ze wel niet te zijn om zulke beelden van de laatste momenten van onze kinderen, die niet meer voor zichzelf kunnen spreken, vrij te geven?" zegt Angel Garza, die haar tienjarige dochter Amerie Jo verloor door de aanslag, tegen CNN.

Kimberly Rubio, wiens dochter Lexi omkwam bij de aanslag, zei tijdens een persconferentie dat ze begrijpt dat de media de overheid verantwoordelijk wil houden, "omdat die zelf niet transparant is geweest". Maar ze had de video zelf liever niet gezien, vooral het geluid van de geweerschoten had ze niet willen horen.

Een redacteur van de Austin American-Statesman verdedigt de beslissing in een verklaring: "We willen de waarheid over de gebeurtenissen aan het licht brengen. Daar zijn de nabestaanden al lang naar op zoek."

'Faliekante mislukking'

Ook een topambtenaar van het Texaanse veiligheidsdepartement zei in een persbericht het lekken van de video te betreuren. Maar volgens hem leveren de beelden ook het "gruwelijke bewijs dat de reactie van de veiligheidsdiensten op de aanval een faliekante mislukking was".

Het departement legde eerder al de schuld voor de trage reactie bij de lokale politiecommandant van Uvalde. Volgens de topambtenaar was de reactie "precies het tegenovergestelde van hoe we de agenten trainen." De politiecommandant zegt te hebben gehandeld naar "de informatie die hij op dat moment had".

22 comments:

  1. Yuri Bezmenov was overgelopen Russisch spion en maakte Amerika in de jaren 80 wijs dat de Russen Amerika wilden ondermijnen.
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Yuri_Bezmenov
    Volgens eenandere overgelopen spion Jack Barsky was het onwaarschijnlijk dat Bezmenov dit wist . Hij verzon het.
    Lex Fridman ionterviewt Jack Barsky : https://youtu.be/dSVLjAdo8UA?t=9081

    ReplyDelete
  2. Ik zie net op de lichtkrant van rtlZ het volgende: Primeur in Utrecht: gerichtere bestraling prostaatkanker.
    Maar eens even checken?

    ReplyDelete
  3. [Een jongen schoot 19 kinderen dood en twee leerkrachten.

    De politie was 3 minuten na de eerste schoten ter plaatse, maar wachtte ruim een uur...]

    Niet te verklaren, niet uit te leggen. Behalve als men uit was op zoveel mogelijk slachtoffers.


    Ander nieuws:

    [Turkey, S. Arabia, Egypt want to join BRICS], bron: https://breakingthenews.net/Article/Turkey-S.-Arabia-Egypt-want-to-join-BRICS/58225712

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vooral het deelnemen van S. Arabië lijkt me een game-changer, ook deelname van Turkije is interessant vanwege het NAVO lidmaatschap.

      Delete
    2. Deelname van Turkije ben ik dubbel over: otan-lidmaatschap -denk ik- bestaat alleen nog maar op papier. De heer Erdogan heeft te veel gehandeld tegen de geest van het verdrag.
      De economie van Turkije is een ramp: inflatie van >50%. Dit gaat het gemiddelde van de BRICS naar beneden sleuren. Alhoewel S.A. (schathemeltjesrijk) het gemiddelde aardig opkrikt. De heer Erdogan moet eerst maar eens wat aan die inflatie doen. Of ze houden hem in de wachtkamer, wat de eu al bijna 20 jaar lukt...

      Delete
    3. [Deelname van Turkije ben ik dubbel over: otan-lidmaatschap -denk ik- bestaat alleen nog maar op papier. De heer Erdogan heeft te veel gehandeld tegen de geest van het verdrag.]

      Dat betwijfel ik (of het alleen nog op papier bestaat), de NAVO heeft daar nog steeds een voor het bondgenootschap zeer belangrijke basis. Wat als ze die kwijtraken?


      [De economie van Turkije is een ramp: inflatie van >50%. Dit gaat het gemiddelde van de BRICS naar beneden sleuren.]

      Kijk eens wat breder dan alleen economisch. Rusland heeft in het verleden (incident met het Russische gevechtsvliegtuig vergeten?) bewezen te weten hoe om te gaan met Erdogan. Wat als het ze lukt om Turkije economisch los te weken van het westen. Dan is losweken van de NAVO met daaraan gekoppeld het verlies voor het bondgenootschap van die basis een mogelijke volgende stap. Voortbordurend op iets wat jij weken geleden schreef (over de verovering door Rusland van Constantinopel), zou dit misschien kunnen gebeuren via 'soft power'?


      [Alhoewel S.A. (schathemeltjesrijk) het gemiddelde aardig opkrikt.]

      Los van het opkrikken van het gemiddelde, is dit m.i. de echte game-changer, als ik me goed herinner, steunt de petro-dollar voornamelijk op olie (en daarmee de munt) uit S.A.


      [De heer Erdogan moet eerst maar eens wat aan die inflatie doen.]

      Een paar goede adviseurs doen wonderen. Erdogan is echt niet blij met die inflatie, dat werkt alleen maar onrust (en daarmee een gevaar voor zijn regering) in de hand.


      [Of ze houden hem in de wachtkamer, wat de eu al bijna 20 jaar lukt...]

      Dat zou ik niet doen als ik hun was, ik zou hem aan banden leggen waarbij zijn voordeel is dat hij aan de macht kan blijven.

      Delete
    4. Wat inflatie betreft geldt hetzelfde voor de kandidatuur van Argentinië. "over 60%".

      Delete
    5. Argentinië heeft al decennia financiële problemen. Misschien krijgt het land in een eerlijk systeem eindelijk de financiën op orde.

      Delete
  4. Jonge Nederlander boert sinds 1 jaar in Rusland, 150 km noord-oostelijk van Moskou:

    https://youtu.be/6XIA3UZLO5E

    ReplyDelete
  5. [Italian PM Draghi is stepping down], bron: https://swentr.site/news/559007-italian-pm-draghi-stepping-down/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Johnson weg, Macron ligt onder vuur (zie twats Niemandsknegt), Draghi weg en Abe vermoord. Er komen vast geen betere figuren voor terug ..............

      Delete
    2. Nieuwe ontwikkeling:

      [Italian president rejects PM Draghi’s resignation], bron: https://swentr.site/news/559010-italian-president-rejects-pm-draghi-resignation/

      Delete
  6. Hebben ze ons toch 60 jaar lang voor de gek gehouden !

    https://nos.nl/artikel/2436690-niod-goed-te-vertellen-dat-duitsers-passagierstreinen-voor-holocaust-gebruikten

    Het klassieke beeld van Jodentransporten uit Nederland moet worden bijgesteld, zegt oud-Westerbork-directeur Dirk Mulder. Het waren over het algemeen geen overvolle veewagons waar mensen werden ingestouwd, maar passagierstreinen met minder inzittenden dan tot nu toe werd aangenomen.

    "Het grootste aantal mensen, zeker meer dan 60 procent, is met personenrijtuigen vervoerd", stelt Mulder in zijn boek Buitengewone transporten, dat morgen wordt gepresenteerd. Bovendien waren er per wagon circa 47 passagiers, niet de 55 tot 75 waar tot nu toe van uitgegaan werd. Waren er geen personenwagons, dan werden goederenwagons ingezet. "Veewagens zijn nooit gebruikt."

    Bertrand Russell: "There is no nonsense so arrant ( enorm) that it cannot be made the creed of the vast majority by adequate governmental action".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dus klopten de foto's, waarop de zgn joden uit de goederenwagons stapten ook niet. Zal ook wel na de oorlog zijn gefabriceerd, net zoals de zgn 'gaskamers'.
      En wat een luxe 🤡 voor die gasten. En we moeten er ook nog voor betalen, via de kaartjes van de NS.

      Is dit gegeven niet te gebruiken, om de rest van de Gigantische Leugen te ontmaskeren?

      Delete
    2. [Dus klopten de foto's, waarop de zgn joden uit de goederenwagons stapten ook niet.]

      Van die bekende foto van dat meisje die uit een dergelijke wagon keek, is al langer bekend dat dit niet om een joods meisje ging maar om een Roma meisje.

      Delete
    3. [met minder inzittenden dan tot nu toe werd aangenomen.]

      Dit betekent dan toch ook dat er minder mensen zijn weggevoerd?

      Delete
  7. Gelukkig !
    We hebben ons als mens 200.000 jaar lang vergist, maar eindelijk is op een school in Nijmegen de vergissing ontdekt !

    https://t.me/jolandavlaskamp/4176

    ReplyDelete
    Replies
    1. Letterlijk van God (hoe God ook gedefinieerd wordt) los.

      Delete