Friday, January 24, 2020

922 Rücksichtslos de waarheid. Sapere Aude. Dùrf te weten.

Bron:  ICH. Tweetalig: Blik.

Nederlandse vertaling:


Hoe een mentaal soevereine mens te zijn.

Door Caitlin Johnstone
21 januari 2020 "Information Clearing House" –

We worden allemaal naakt geboren, slijmerig en totaal onwetend  in een wereld van onverklaarbare zintuiglijke indrukken waar we geen kop of staart aan kunnen breien. We zijn daarna voorgelicht over  wat het allemaal voorstelt door mensen die enkele jaren eerder in exact dezelfde omstandigheden in de wereld kwamen.
Het vruchtwater is nauwelijks van onze kleine naakte lichamen gewassen of we zitten al in een huwelijk en een dagelijkse job, starend naar een paar baby-oogjes die naar ons opkijken voor begeleiding.
Dit is geen goede omgeving voor het ontwikkelen van mentale soevereiniteit, het meester worden en zelf creëren van je eigen cognitieve relatie met het leven.


De wereld betreden als een klein persoon is alsof je helemaal ongewapend op een slagveld stapt met levende munitie die alle kanten op vliegt, alleen bestaat die munitie nu niet uit kogels maar uit een  ‘narratief’, een verhaal over hoe de wereld in elkaar zit.
Aan de ene kant van het slagveld heb je je familie met handwapens die hun verhalen afvuren over wat belangrijk is in het leven, hoe de wereld werkt ,  hoe mensen met problemen moeten omgaan en hoe de samenleving eruit zou moeten zien.
Aan de andere kant heb je leraren en predikers gewapend met jachtgeweren die met hagel schieten  en zo de overtuigingen over ‘de wereld’  verbreiden die allerlei Machtsstructuren jou willen aansmeren.
Dan heb je nog de adverteerders,  gewapend met machinegeweren, die alles aanvallen dat beweegt met verhalen over ontoereikendheid en over problemen waarvan je nooit wist dat je die had.
En uit de lucht vallen bommen op je hoofd, afkomstig van de massamedia-propagandisten.

Je komt niet van dat slagveld af zonder aanzienlijke schade op te lopen. Je hebt eigenlijk nooit echt een kans gehad. In het beste geval ga je een lange tijd doorbrengen met het plukken van kogels en granaatscherven uit je vlees en het dichtnaaien van de wonden die ze veroorzaakten, en dat gaat ervan uit dat je een van de gelukkigen bent die überhaupt het veld verlaat. De meesten absorberen gewoon de overtuigingen die erin worden gestraald in de razernij van het leven en houden ze bijna allemaal.
Een geestelijk zelf-soeverein mens worden betekent al die schade ongedaan maken en jezelf beschermen tegen het absorberen van meer. Het betekent volledig afstand doen van alles waarvan je is verteld dat je het moet geloven over wat er gebeurt op deze vreemde kusten waar je -- klein, plakkerig en verward – bent aangespoeld, en op weg gaan om het zelf te ontdekken. Het betekent dat je de moerassen van de planeet Dagobah kunt bereiken (een sobere simpele planeet waar de Elite geen macht meer heeft)  en kijken waar de wijze oude muppet ( de figuur Yoda, in Star Wars) naar verwijst als hij suggereert: "Je moet afleren wat je hebt geleerd."


Een mentaal soevereine mens zijn betekent je eigen begrip van deze rare realiteit opbouwen op basis van je eigen onderzoek en je eigen redenering, wat betekent dat je het vanaf de grond opbouwt. Zelfs je meest basale veronderstellingen over de realiteit zelf moeten grondig worden onderzocht met volledige scepsis. Niets moet op geloof worden genomen.
De meeste mensen geloven dat ze echt vrije denkers zijn. De meeste mensen hebben het mis. De meeste mensen worden beheerst door onwaardige, onbetwiste ideeën die lang geleden door andere mensen in hun hoofd werden gestopt.
Om een echt zelf-soevereine geest te bereiken, moet je de waarheid boven alle andere plaatsen op elk moment van wakker zijn. Je moet jezelf constant wijden aan het leren van wat waar is en wat echt is, en aan het leven in overeenstemming met de waarheid die is ontdekt.



Echte mentale soevereiniteit willen betekent dat je de waarheid wilt weten op alle gebieden van je ervaring, wat er ook gebeurt.
Het betekent de waarheid willen weten over wat er echt in jouw wereld gebeurt, en hoe het contrasteert met wat je wordt verteld om te geloven in wat er in jouw wereld gebeurt door zelfverzekerde stemmen op de schermen die je ziet.
Het betekent de waarheid willen weten over je familie en je relaties en de verschillende onbewuste, onbetwiste dynamieken die daar spelen.
Het betekent de waarheid willen weten over de verschillende aspecten van jezelf die je verborgen en gecompartimenteerd uit het zicht houdt.
Het betekent dat je de waarheid over de werkelijkheid zelf wilt weten, en hoe je deze hele tijd verschillende aspecten van je eigen bewustzijnsveld verkeerd hebt kunnen begrijpen.


Het betekent de waarheid willen weten, zelfs als zeer krachtige mensen niet willen dat je de waarheid kent.
Het betekent de waarheid willen weten, zelfs als het pijn doet.
Het betekent de waarheid willen weten, ook al is het angstaanjagend.
Het betekent de waarheid willen weten, zelfs als dit betekent dat je in de fout gaat.
Het betekent dat je de waarheid wilt weten, zelfs als het betekent dat je ontdekt dat je je leven helemaal fout hebt gedaan.
Het betekent de waarheid willen weten, ook al verkruimelt het elk geloof dat je ooit hebt gehad over wat je bent en wat de wereld is.
Het betekent de waarheid willen weten, zelfs als het je leven uit elkaar scheurt.
Het betekent dat je de waarheid wilt weten, ook al weet je dat je nooit de hele waarheid zult kennen.


De meeste mensen zijn tevreden om in verschillende gradaties van onwaarheid te zitten en niet-onderzochte veronderstellingen als waar te accepteren, omdat het veel gemakkelijker en comfortabeler is dan de realiteit op eigen voorwaarden onder ogen te zien. Ze zijn blij om de leugens die andere mensen in hun hoofd hebben gestopt als basis-model voor hun wereldbeeld te gebruiken. Als bril waardoor ze de wereld interpreteren.
De mentaal soevereine mens doet dit niet. De mentaal soevereine mens kijkt naar het leven door lenzen opgebouwd uit een compromisloze toewijding aan niet-aflatende eerlijkheid, op alle niveaus en facetten van de menselijke ervaring.
Geestelijke onafhankelijkheid is niet voor iedereen weggelegd. Het is niet voor lafaards. Het is niet voor de luie of zelfgenoegzame. Het is niet voor degenen die dingen alleen doen omdat er een materiële of egoïsche beloning voor hen in zit. Deze mensen zijn voorbestemd om hun geest te laten regeren door anderen.
Geestelijke soevereiniteit is voor degenen die de waarheid boven al het andere stellen en die de waarheid als zijn eigen beloning zien. Hun toewijding om te leren wat waar is, houdt nooit op. Deze mensen beheersen hun eigen geest.


No comments:

Post a Comment