Wednesday, January 15, 2020

920 Op naar een burgeroorlog. Project Veritas. Kyle Jurek.


Project Veritas is een groep mensen die als project heeft om organisaties te infiltreren en dan stiekem opnames te maken.

Nu hebben ze een medewerker- Kyle Jurek-  van de campagne van Bernie Sanders gefilmd.

De man voorspelt een burgeroorlog als Trump weer zou winnen.
Hij vind dat hij het recht heeft op geweld, want zijn tegenstanders (rechtse organisaties)  hebben gekòzen voor hun standpunt. Zulke tegenstanders mag je met geweld bestrijden. 
Hij vind dat strafkampen als de Gulag acceptabel zijn.
Hij zegt: Wat deden ze in Cuba met hun opponenten?  Ze gingen naar het strand en schoten ze dood. (Het word door Kyle Jurek als mogelijkheid gesuggereerd.)

Hier het eerste deel van de opnames:


HIER de website van Project Veritas, met wat quotes.

Nu wil ik er kort commentaar op geven.

We mogen dit niet Bernie Sanders aan rekenen. Jurek wwerkte pas 6 maanden voor Sanders.  En hij zal dit soort zaken zeker niet bij zijn sollicitatie hebben gezegd. 

Wel moeten we het zien als een voorbeeld en een waarschuwing voor het uiteen groeien van de samenleving, en het radicaliseren van de opponenten.

Iedereen kan wel een argument bedenken dat hem het goede recht geeft de ander met geweld  'aan te pakken' , of zelfs te interneren in her-opvoedings-kampen ( als de Gulag) of misschien zelfs te liquideren ( zoals op de Cubaanse stranden).
                         ----------------------------
 
Wat is de oorzaak van het radicaliseren? 

Ik denk aan deze oorzaken: 

= Mensen leven in hu eigen 'nieuws-bubbel' en worden zo steeds sterker overtuigd van de slechtheid van hun opponent en van hun eigen slachtofferschap.
Matt Taïbbi heeft dat uitgelegd aan Chris Hedges. Kort samengevat:  Vroeger waren de grote kranten en TV zenders vrij neutraal.  Maar ze verloren hun reklame inkomsten door het internet. Het bleek dat ze een groep kijkers konden behouden als ze voor één partij kozen en hùn standpunt steeds herhaalden.

Ook op internet krijg je door hun algoritmes steeds het nieuws aan geboden dat je al eerder bekeek.  Dat versterkt de overtuiging van het eigen gelijk en vergroot de haat en afkeer voor de opponent.


=  De afnemende welvaart in het Westen  voor de 90% die niet tot de top behoort. 
Er is geen geld om een gezin te bouwen, want je kunt geen huis betalen.
Er is nog nauwelijks job-stabiliteit.  Flex Flex.


= Families bestaan niet meer.  De gezinnen zijn heel klein, en ze wonen ver uit elkaar. Omdat we al 70 jaar de staat als vangnet hebben is die functie van 'familie als vangnet' ook al verdwenen. 
De kerk was het vangnet vóór de Staat die functie over nam, zo rond 1960.
Maar de Kerk is ook al weg.
Voor het eerst staan we in ons eentje in de wereld. Omring door mensen met een andere kleur en cultuur en achtergrond. En ze zijn straks in de meerderheid !
We voelen aan dat we in een vrij kansloze positie komen te staan.  Zeker onze kinderen. Dat maakt boos en dat radicaliseert.

No comments:

Post a Comment