Thursday, November 20, 2014

408. Putin spreekt voor Groep van Russische Volken. 18 Nov. 2014
Poetin: 'De VS wil Rusland controleren. "


19 november 2014 "ICH" -  en  "RT"  
NB: De tekst bevat vrij veel herhalingen.


De VS heeft geen plannen om Rusland te vernederen, maar in plaats daarvan wil ze Rusland onderwerpen, heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd, daaraan toe voegend dat het niemand ooit is gelukt om dat  te doen – en dat zal ook nooit lukken !

Sprekend op een forum van ‘Alle Russische Volkeren' in Moskou op dinsdag, zei de Russische leider dat de traditie van een vrij Rusland niet zou veranderen, en dat niemand er in zou slagen om het land te onderdrukken.

( Vertaler:  De Neocons hebben als hun doel: om nog 100 jaar de baas in de wereld te zijn. Om dat te bereiken zal elk land dat hun hegemonie kan bedreigen,  gebroken moeten worden. Zie: PNAC Report. In dat licht moeten we deze Amerikaanse pogingen zien, vermoed ik. )  

Op de vraag of Amerika probeerde Rusland te vernederen, antwoordde Poetin ontkennend, en zei:  “De VS probeert om haar problemen op te lossen ten koste van ons."

Hij zei dat de mensen in Rusland sympathiek staan tegenover de Amerikanen, maar dat de politiek van de VS niet zo geliefd is.

"Ik denk dat Amerika en zijn inwoners geliefd zijn, dat we geen afkeer van ze hebben.  Het is de politiek van de heersende klasse in de VS die waarschijnlijk negatief wordt bezien door de meerderheid van onze burgers", zei hij.

De Russische leider zei dat de Amerika in staat is om zijn bondgenoten ondergeschikt te maken aan de VS. Die bondgenoten van Amerika  beschermen de belangen van een vreemd land, en doen dat op onduidelijke condities en met onduidelijke doelen.

( Vertaler:  Ik vermoed dat Putin hier op wat omfloerste manier dit wil zeggen: Europese landen brengen een verwijdering aan tussen de EU en Rusland.  Daar profiteert de VS van. Ze beschermen dus de belangen van de VS. Op welke gronden of welke condities doen ze dat? Niet op basis van goede argumenten, want de toetreding van de Krim bij Rusland is legaal verlopen. De steun aan Novorossia is nodig volgens het R2P principe om een bloedbad te voorkomen. Aan de ramp met de MH17 heeft Rusland geen enkele schuld. Toch zijn dat de redenen van de EU om te doen wat in het belang van de VS is.  En welk doel die Europeanen daar mee hebben is ook niet duidelijk: willen ze ons Russische gas liever niet? Kopen ze liever duur gas uit Amerika? Of durven ze gewoon niet tegen de VS op te staan?   Zijn die leiders bang dat ze dan worden afgestraft door de Media, die altijd doen wat de VS wil? )

Een van de middelen om de machtsverhoudingen in de wereld te veranderen  en uiteindelijk  Rusland te onderwerpen was de het langzaam uitbreiden van de  NAVO tot aan Ruslands grenzen. Dat heeft  Rusland "zenuwachtig" gemaakt, zo zei  Dmitry Peskov, de woordvoerder van de Russische president, tegen de BBC.

Rusland wil voor 100%  “de garantie dat niemand zich in het hoofd zal halen om de Oekraïne in de NAVO toe te laten", zo voegde  Peskov er aan toe.

De Russische president had zijn laatste ontmoeting met de Amerikaanse president vorige week, tijdens het bijwonen van de G20-top in Australië. Ondanks de focus op de wereldeconomie, was de crisis in de Oekraïne een van de meest besproken onderwerpen op de G20.
Obama heeft in een evaluatie  van de Top in Brisbane, tijdens een persconferentie,  geen grote veranderingen aangekondigd in zijn houding ten opzichte van Rusland’.

"We geven de voorkeur aan een Rusland dat volledig is geïntegreerd in de wereldwijde economie", zo zei de Amerikaanse president op een persconferentie, eraan toevoegend dat zijn land "ook veel belang hechtte aan de noodzaak om fundamentele internationale principes (Normen en Waarden) hoog te houden."

Vertaler: Putin vroeg zich hardop af wat die hoogstaande Normen en Waarden dan wel zouden zijn. 
Putin: "Dat hebben ze nergens concreet omschreven.  Valt daar ook onder dat je een coup mag plegen en een democratisch gekozen president mag wegjagen?  Betekent het dat je volop steun verleent aan criminelen die met Nazi emblemen rondlopen en burgers doden? "
( Deze tekst staat niet in het ICH artikel, maar word wel door Putin uitgesproken in de RT video.


Voor het verlaten van Brisbane zei Poetin dat een oplossing voor de crisis in Oost-Oekraïne mogelijk was. "De situatie in Oekraïne maakt in mijn ogen  goede kans om opgelost te worden, hoe vreemd het ook mag klinken," zo citeert Reuters hem.

De Russische leider zei ook dat hij tevreden was met zowel de resultaten als de sfeer van de bijeenkomst.

De Australische autoriteiten creëerden een uitzonderlijk vriendelijke sfeer voor het bespreken van oplossingen voor economische uitdagingen op de G20-top in Brisbane, zo zei de Russische president zei, daarmee de geruchten over confrontaties weg wuivend.

"Onze Australische partners creëerden een uitzonderlijk vriendelijke werksfeer, zeer hartelijke, moet ik zeggen, en dat was bevorderlijk voor het vinden van oplossingen voor de problemen van de mondiale economie," zei Poetin op een forum van het forum van ‘Alle Russische Volkeren’, er aan toevoegend dat het  een aangename verrassing voor hem was om de warme ontvangst te zien die  de Russische delegatie kreeg van de Australische burgers in de straten van Brisbane.

( Vertaler: Dit is opmerkelijk nieuws. Speelt Putin toneel?  Of was er toch veel sympathie voor Rusland in Brisbane? Zie: Geïsoleerd?  In feite zijn er maar 6 landen die Rusland bashen: de VS, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Canada, Japan.
De rest houdt zich op de vlakte of is is ronduit pro-Rusland: China, Brazilië, India Argentina, Indonesia, Italy, Republic of Korea, Mexico, Saudi Arabia, South Africa, Turkey. 
Maar het kan ook best zo zijn dat Putin keihard toneel speelt. En dat is dan hooglijk te prijzen. Dat er nog geen oorlog is hebben we aan Putin’s zelfbeheersing te danken. Je kunt niet zeggen dat de VS er niet àlles aan doet om Putin tot militair ingrijpen te bewegen: Maidan snipers, Odessa 120 doden, Mariupol, 5000 burgers met raketten bestookt, fosfor op de burgers gegooid, etc. )


Bij een vraag of president Abbott zijn belofte om Poetin ‘met gestrekt been te tackelen’ over het neerhalen van de MH17 had uitgevoerd, antwoordde de Russische president dat een dergelijke confrontatie  niet had plaatsgevonden op de top van Brisbane.

(Vertaler: Ik neem aan dat Abbott en Putin elkaar de hand hebben geschud. Nu zou ik het persoonlijk wel leuk hebben gevonden als Putin zo'n wèlgemeende handdruk had gegeven aan Abbott dat er 
(per ongeluk!) enkele botjes verschoven waren. Waarna Putin omstandig zijn excuses maakt. Dàt zou ik nou leuk gevonden hebben. Want die Abbott is echt een kont-kruiper voor de Yanks, ongelooflijk.)  

"We hadden heel constructieve gesprekken. Niet alleen over de thema's die op de agenda stonden, maar ook over een aantal zeer ernstige problemen in verband met de MH17.  We bespraken dat tot in de details. Ik kan u verzekeren dat alles ordelijk verliep en in vriendelijke sfeer, "  zei de Russische leider.


Hoewel veel media speculeerden dat Poetin door een ijzige ontvangst bij de G20 de top vroeg had verlaten door het zondagse werkontbijt over te slaan, herhaalde de Russische leider dinsdag dat toen al vrijwel alle werkzaamheden waren afgerond.  "Ik was bij alle vergaderingen", zei Poetin, eraan toevoegend: " En ons standpunt is daar uiteengezet". 

No comments:

Post a Comment